КПК

Показати повну версію : терпіти не можу ремарка...

пупер
08.12.2007, 07:30
читав я його.....
книжки три-чотири -- бо не було інших!...
дюма читати в 16-ий раз не хотілося, тому читав незнайому книгу....

"втрачене покоління" -- точно сказано!...
книга про втрачене покоління для покоління, яке може бути втраченим...

може хоч хтось поділяє мою нелюбов до ремарка?....
о, передбачаю вже віднімання карми від маготки, жіночого колективу, ромка та інших шанувальників... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gifhttp://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gifhttp://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif

Степаныч
08.12.2007, 08:23
Ремейка?:p

Полковник
08.12.2007, 08:57
Я тоже марки собирал.
Но никогда их не читал.
Хотя, наверное, это увлекательно.
Помнится только одна фраза:"Цена ?? коп."

Romko
08.12.2007, 09:30
о, передбачаю вже віднімання карми від маготки, жіночого колективу, ромка та інших шанувальників...
/ message sig __________________
терпіти не можу ремарка...
до чого тут кармовіднімання...
Я з дитинчтва захоплююсь Ремарком.Втрачене покоління - це одне,а чоловіча дружба,а справжня любов,це,Вам Пупере теж не подобається?
" - Чоловік, - пояснював я далі, - буває жадібний до грошей лише тоді, коли йому доводиться задовольняти бажання жінок. Якби не було жінок, то не було б і грошей, а чоловіки становили б тоді однорідне геройське плем'я."
"- Я така щаслива... - промовила вона.
Я стояв і дивився на неї. Прозвучало лише одне слово, але таке слово, якого я ще ніколи не чув. Я знав жінок, але то все були випадкові зустрічі, побіжні пригоди, іноді пожартуєш годину, в самотній вечір - втеча від самого себе, від розпачу, від порожняви... Та я і не хотів нічого іншого, бо життя навчило мене покладатись на самого себе і ні на що більше або хіба що на товариша. І ось раптом побачив, що я можу чимось бути для людини, просто тому, що я існую, і що вона щаслива від того, що я з нею... Коли почуєш таке слово, воно звучить дуже просто, та коли вдумаєшся - це дивовижна річ, якій взагалі немає ніяких меж. Це щось таке, від чого твоє серце ладне розірватися, що може цілком змінити тебе. Це кохання і водночас щось інше. Щось таке, в ім'я чого можна жити. В ім'я кохання чоловік не може жити. А в ім'я людини - напевно."
" - Так воно і є в житті,Лише нещасливий знає, що таке щастя. Щасливець - лише манекен життєвих почуттів. Він лише демонструє радість життя, але не має його. Світло не світить у ясний день. Воно світить лише в темряві. Вип'ємо за темряву! Хто раз потрапив у громовицю, той уже не може користатися електричною машиною! Прокляття громовиці! Благословенна будь та частка життя, що дісталась нам! А що ми його любимо, то й не здамо на проценти! Ми самі згубимо його! Пийте, діти! Існують зорі, які ще й досі світять, хоча вже десятки тисяч світлових років тому зникли! Пийте, поки ще є час! Хай живе нещастя! Хай живе темрява!"
Можна цитувати цілу книжку...

Ука
08.12.2007, 11:39
Три речі починала читати. Далі 20-ї сторінки мене не ставало...

Meg
08.12.2007, 12:04
Шоб Ремарка читати треба думати і переживати,а більшость це просто лінь робити.
Пупер,я тобі карму дала,за м_А_готку!Ха-ха!
А ше,я думаю,я відкрию в кожній гілці тему,яка буде називатися "... я терпіти не можу".Тоді всім буде весело і цікаво,нє?
Ну,і ше на підпис шось таке поставлю!
http://i034.radikal.ru/0712/86/99898c2e6b61.gif

сотник
08.12.2007, 15:42
[QUOTE=пупер;189569]
[

В мои студенческие годы многие сотоварищи увлеклись Ремарком. Он стал их кумиром.
Тоже прочел - "На западном фронте без перемен". И на этом остановился. Не увлек он.

Полагаю, что в тему. Впоследствии прочел роман Р.Олдингтона "Смерть героя". И роман показался великим. Он о том же.

Romko
08.12.2007, 15:56
В мои студенческие годы многие сотоварищи увлеклись Ремарком. Он стал их кумиром.
Тоже прочел - "На западном фронте без перемен". И на этом остановился. Не увлек он.
З чого почнеш..Якби я почав з "На западном фронте без перемен",то,мабуть Ремарк би мені теж не сподобався...Але "Три товариші" - то класика...

Гелена
08.12.2007, 15:58

я, на жаль, не пам’ятаю, що я там читала з Ремарка...
а не люблю Гемінгвея. за "Прощавай, зброє"
прочитала і перестала його любити як письменника

(мені знайомий був сказав, що на його думку, про любов найкраще писав Гемінгвей, от я і вирішила прочитати, що ж то він таке про любов писав :) )

lulu
08.12.2007, 16:32
тут багато-хто каже що до 20 сторінки і все...чи починають і відкладають...
але щоб робити хоч якийсь висновок про будь-який твір будь-якого митця треба прочитати чи подивитись чи послухати його повністю
дуже часто твір буває написаний заради однієї фрази вкінці...так само і кіно...
а про цілу творчість тим паче загально визнаного класика...ну тут тра трохи делікатніше...хоча нічого поганого тут не бачу...
мені от еліот не подобається і що поробиш;)
а я ремарка люблю
багато перечитала і кожен твір вражав до глибини душі (правда то не так просто сказано)
від західного фронту мама мене відтягувала і виводила на свіже повітря-мені зле робилося-але то як наркотик-хтілося ше
колись в німеччині була познайомилась з афганським хлопчиком...його батьки емігрували...в нього бачення світу дійсно тріііішки інше ніж тих хто...того не пережив...
якось в криму стопали з товаришкою і знову ж таки зустріли мужчину який в афганістані воював...
коли ми з товаришкою вийшли з машини ми плакали за ним... за величчю його душі і розумінням світу-нам таким неясним...іншим...потім зрозуміли що вже десь таке зустрічали...ремарк згадався....
думаю це не мало...

а кому не подобається ремарк то най не подобається ніц проти не маю:p
просто...а пагаваріть;)

пупер
08.12.2007, 16:48
а чоловіча дружба,а справжня любов
"справжня чоловіча дружба"?... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif
по-перше, в дружбу я не вірю, бо "зраджують тільки свої"...
по-друге, любов у ремарка така сама депресивна, як і його твори....

я би порівняв його з творами соцреалізму: життя складне, боріться, і все-одно ви всі помрете.

Romko
08.12.2007, 18:18
"справжня чоловіча дружба"?...
по-перше, в дружбу я не вірю, бо "зраджують тільки свої"...
Ну,братику,тоді я можу тільки щиро поспівчувати...

Lavazza
08.12.2007, 18:34
Ремарк один з моїх улюблених письменників, хоча в школі теж "Три товариші" кинула після 20-ї сторінки. Шкільна література і метод її вивчення "галопом по Європі" - це взагалі окрема тема. Але потім був "Чорний обеліск" - і я закохалася раз і назавжди, безповоротно. І прочитала, здається все. І плакала, коли Пат померла.
життя складне, боріться, і все-одно ви всі помрете
і ніде я не бачила боротьби. Просто живіть і все-одно ви всі помрете - але тут заперечити важко.

Meg
08.12.2007, 18:41
Привда,Пупер не вірить в дружбу і злий і на Ремарка і на цілий світ...Сонце,пошукай проблему в собі,гась?

Полковник
08.12.2007, 18:52
Привда,Пупер не вірить в дружбу і злий і на Ремарка і на цілий світ...Сонце,пошукай проблему в собі,гась?

Мег, а может вам встретиться с НИМ в какой-нибудь браме.... поговорить... потом на каву... А?

Додано через 3 хвилини
.
а не люблю Гемінгвея.

Очень извиняюсь.
Без подколок.
ЭТО правильное написание ДАННОЙ фамилии по-украински?
Просто интересно.
Извините.

a.ilchenko
08.12.2007, 19:07
Нудний він якийсь... Он, Гашек про першу світову війну краше написав :)

Meg
08.12.2007, 19:08
Дякую за пораду,Полковнику,але на каву ходили.Пупер знає у чому проблема.
Про Хемінгуея.Мені подобається "Старий і море".Але дууууже вже розжовано і єдине що-там зовсім не треба думати.А так не цікаво.То вже навіть не символізм.Просто задуууже розжовано.

lulu
08.12.2007, 19:12
Про Хемінгуея.Мені подобається "Старий і море".Але дууууже вже розжовано і єдине що-там зовсім не треба думати.А так не цікаво.То вже навіть не символізм.Просто задуууже розжовано.
хемінгвей це в першу чергу стилістика
просто таки бездоганна стилістика
а його закони писання статей....!!!!!
обожнюю хемінгуея!!!!!!!;)

Полковник
08.12.2007, 19:15
хемінгвей - хемінгуея

Блин!
Так КАК правильно-то????

Капітан
08.12.2007, 19:16
А я люблю читать Булгакова, Ильфа и Петрова, Достоевского, Гоголя. Оно как-то ближе к сердцу :)

Meg
08.12.2007, 19:17
Ні,я ж не кажу,що мені не подобається...Треба ще шось почитати.Я зараз взяла Ремарка "Чорний обеліск".Мені дуже розхвалили і знаючи Ремарка,я дуже хочу прочитати.Правда,боюся воно відкладеться аж на через тижні два-три...)))

Lavazza
08.12.2007, 19:17
Он, Гашек про першу світову війну краше написав
Люблю і Гашека, і Ремарка, і для мене вони в дечому навіть схожі.

Тіріон
08.12.2007, 19:18
Читав "Три товарища" десь місяць :). З перервою в два тижні. І не тому, що нудно (якраз ні, стиль дуже легкий), а тому, що дуже багато інформації, яку треба обдумати. І треба мати відповідний настрій. Читати цю книгу можна уривками, з будь-якого місця і в будь-якому порядку. Там кожна фраза головних героїв достойна бути взятою в лапки.
Найбільше сподобалась думка головного героя про "телячі" відносини закоханих. Зараз пошукаю...

Meg
08.12.2007, 19:18
О,та до речі,Булгаков це...Навіть не знаю,чи варто щось говорити...Я просто не знайду слів...
Та що взагалі говорити-класика вона і є класика!

Romko
08.12.2007, 19:20
А я люблю читать Булгакова, Ильфа и Петрова, Достоевского, Гоголя. Оно как-то ближе к сердцу
Тільки не Достоєвського!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_help1.gif

Meg
08.12.2007, 19:20
О,бачите,я ж кажу,думати треба,думати..А люди зараз розівчилися думати...

Додано через 2 хвилини
Тільки не Достоєвського!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_help1.gif
Ромку,а чому не Достоєвський?Мені наприклад "Злочин і кара" сподобалося.Таки правда і таки повчальне і таки файно написано..
О,і зауважте всі,я карму не зняла,так я к тут ДЕЯКІ люблять робити.

lanka
08.12.2007, 19:28
Щойно дочитала Еріка-Емануеля Шмітта "Діти Ноя". Теж про війну, але на першому плані дружба католицького священика та єврейського хлопчика.
Дуже чистий твір. Читаєш його, ніби п'єш воду з чистого і прохолодного джерела.
Раджу, особливо тим, хто вірить у те, що все буде добре

Тіріон
08.12.2007, 19:32
Читав "Три товарища" десь місяць :). З перервою в два тижні. І не тому, що нудно (якраз ні, стиль дуже легкий), а тому, що дуже багато інформації, яку треба обдумати. І треба мати відповідний настрій. Читати цю книгу можна уривками, з будь-якого місця і в будь-якому порядку. Там кожна фраза головних героїв достойна бути взятою в лапки.
Найбільше сподобалась думка головного героя про "телячі" відносини закоханих. Зараз пошукаю...

"...я ненавидел это телячье яготение друг к другу, когда вокруг властно утверждалась красота и мощь великого произведения искуства, я ненавидел маслянистые расплывчатые взнгляды влюбленных, эти туповато-блаженные прижимания, это непристойное баранье счастье, никогда не способное выйти за собственные пределы, я ненавидел эту болтовню о слиянии воедино влюбленных душ, ибо считал, что в любви нельзя слиться друг с другом до конца и надо возможно чаще розлучаться, чтобы ценить новые встречи. Только тот, кто не раз оставался один, знает счастье встреч с любимой"

пупер
09.12.2007, 02:54
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
сонечко, а відколи я злий на цілий світ?!!... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif

Meg
09.12.2007, 10:42
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
сонечко, а відколи я злий на цілий світ?!!... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
http://i007.radikal.ru/0712/22/f496fef5d27d.gif
Я не "сонечко", я "маготхка"...иии...нє,ліпше так-"MaGOTHka"
http://i007.radikal.ru/0712/22/f496fef5d27d.gif

пупер
09.12.2007, 16:54
Я не "сонечко", я "маготхка"...иии...нє,ліпше так-"MaGOTHka"
MaGOTHka, відколи я злий на цілий світ?..
просвіти мені, пліз, буду дуже вдячний....

Гелена
10.12.2007, 09:47
Очень извиняюсь.
Без подколок.
ЭТО правильное написание ДАННОЙ фамилии по-украински?
Просто интересно.
Извините.

це правильне написання :)
за новими правилами. без підколок :)

Samojlovu4
10.12.2007, 12:36
А як на мене, то Ремарк рулить... "Три товариші" - фантастичний твір. Був в німецькому Оснабрюку, спеціально заходив в музей Ремарка... походить він з тих країв...

Romko
10.12.2007, 12:42
Ромку,а чому не Достоєвський?Мені наприклад "Злочин і кара" сподобалося.Таки правда і таки повчальне і таки файно написано..
О,і зауважте всі,я карму не зняла,так я к тут ДЕЯКІ люблять робити.
За Достоєвського можете сміливо знімати,тому що я його так і не "асіліл".Ліпше вже "Войну и мир" перечитати...

Danilo
10.12.2007, 14:18
За Достоєвського можете сміливо знімати
А мені соромно,трохи, Достоєвського "Злочин та кара" як раз свого часу осіліл, а от на Ремарка весь час якось бракувало хвилинки, може тепер після того як гілку перечитав, знайду.:) А щось може й читав Ніч у Лісабоні вже й не пам'ятаю, але тоді враження були добрі.

Romko
10.12.2007, 14:20
А мені соромно,трохи, Достоєвського "Злочин та кара" як раз свого часу осіліл, а от на Ремарка весь час якось бракувало хвилинки, може тепер після того як гілку перечитав, знайду. А щось може й читав Ніч у Лісабоні вже й не пам'ятаю, але тоді враження були добрі.
Я би радив почати з "Трьох товаришів".ІМХО

Danilo
10.12.2007, 14:24
Я би радив почати з "Трьох товаришів".ІМХО
Дякую, обов'язково. Навіть вже закачав собі на чергу.;)

lanka
10.12.2007, 14:44
терпіти не можу ремарка...
І не терпи, а ще краще - не читай, авторів багато і кожен може обрати собі свого ремарка

Bear
10.12.2007, 14:56
З Ремарком можна погоджуватись, можна - ні. І не захоплює він зверхцікавим сюжетом (тому молодь не оцінює його належним чином). І нема в його творах так очикуваного оптімістами хеппі-енду. І життя його самого не є прикладом для наслідування.
Але його твори вражають дійсністю, повним оголенням людської душі, без прикрас, вводять в ТУ епоху, епоху насильства, епоху вигнань, епоху нерозуміння... ...вони заставляють думати (це не злякаюсь вкотре повторити). Думати як о минулому так і о сьогоденні!
Якщо ви не готові ще думати (от як я в школі, наприклад, теж не осилив "Три товарищі") то не треба його взагалі читати, тільки час згаїте. В його творах якась атмосфера, яка потребує належного настрою, щоб проникнутись ними. Можливо потрібні схожі обставини у житті, які якомось чином нагадують (повна схожість в теперишній час навряд чи можлива) обставини життя персонажів...
І заставляти його читати не можна, бо це й то саме, що заставляти людину думати...

Додано через 5 хвилин
PS пупере, не ображайтесь, я скористуюся вашими словами:
це книги для дорослих людей...

пупер
10.12.2007, 15:34
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif як у старі добрі часи!..
шкода, що кум не сказав, що теж ремарка не любить -- у мене би була ностальгія...

пс. не люблю ремарка.. і не полюблю..

Lavazza
10.12.2007, 16:06
не люблю ремарка.. і не полюблю..
а чим тема навіяна?
вас змушували.. і змушують?

пупер
10.12.2007, 16:11
а чим тема навіяна?
вас змушували.. і змушують?
мене майже ніколи ні дочого не змушували....
у кого не спитай -- всі обожнюють ремарка, всі від нього в захваті!... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif

Lavazza
10.12.2007, 16:21
просто куди не плюнь ... (еее... пардон) у кого не спитай -- всі обожнюють ремарка, всі від нього в захваті!..
ааааа
то значить просто так - своє "фе" сказати

пупер
10.12.2007, 16:31
то значить просто так - своє "фе" сказати
безумовно.....
не люблю і не розумію, чому люблять інші....
і це було написано в першому пості... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif

Lavazza
10.12.2007, 16:41
а гілка для того, щоб зрозуміти?
бо гілки на то і є, щоб пагаваріть
а про смаки не сперечаються

lanka
10.12.2007, 16:42
безумовно.....
Так, що за наїзди? Я пропоную тобі не читати те, що не до вподоби. Приміром я не люблю і НЕ ЧИТАЮ Пауло Коельо, але не задаю собі запитання, чому всі у захопленні від примітивних, як на мене, дописів цього автора.
Також не переношу романів Загребельного. Колись навіть за це залік автоматом отримала. Під час перерви голосно висловила свою позицію про те, що я не переношу Загребельного. Викладач це почув і питає, а хто ще не любить Загребельного, хоч таких у нашій групі було чимало, всі промовчали і з острахом глянули на мене. Після паузи викладач сказав, що йому теж не до вподоби твори Загребельного. Ото була хохма. Треба було бачити обличчя моїх одногрупників.

Гелена
10.12.2007, 18:19
щоб знати що тобі щось може не подобатися треба спочатку з ним ознайомитися
я прочитала кілька книжок Коельо, щоб зрозуміти, що він разом з своїми книжками мильна бульбашка
але мусила спочатку прочитати :)

lanka
10.12.2007, 18:24
я прочитала кілька книжок Коельо, щоб зрозуміти, що він разом з своїми книжками мильна бульбашка
але мусила спочатку прочитати
Я теж прочитала дві.

Romko
10.12.2007, 18:25
щоб знати що тобі щось може не подобатися треба спочатку з ним ознайомитися
але мусила спочатку прочитати
Я не читав,судити не можу,але багато раз бачив закочені догори очі:"Я читаю зараз останню річ Коельо...Круто!".
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megabeter.gif

Гелена
10.12.2007, 18:48
Я не читав,судити не можу,але багато раз бачив закочені догори очі:"Я читаю зараз останню річ Коельо...Круто!".
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megabeter.gif

це тому, що в нього імідж крутого, модного і суперпопулярного письменника :D
багатьом того досить, щоб закочувати очі догори ;)

lanka
10.12.2007, 19:45
це тому, що в нього імідж крутого, модного і суперпопулярного письменника
Мода - то сильно страшна річ. Імідж Коельо - типовий приклад нашим письменникам, як треба вміти розкручуватися. У Пауло таке промо по всьому світі, що огогогогого. І не дурний йому порадив вдягнути у Львові на презентацію "Алхіміка" вишивану сорочку, після того всі поважаючі себе галичани купили бодай одну книжку Коельо і прочитали. Факт.
Ось би нашого Прохаська так розкрутити....

Гелена
10.12.2007, 19:49
Мода - то сильно страшна річ.

як страшна, то треба боятися, а не вестися :D

lanka
10.12.2007, 19:57
як страшна, то треба боятися, а не вестися
Не треба плисти за течією :D і якщо не подобається Ремарк, то так і казати:D

пупер
11.12.2007, 03:13
Також не переношу романів Загребельного
а я дуже люблю загребельного....
надзвичайний мовець!...
книжки трагічні, можете їх порівняти з ремарком....
коли прочитав "диво", то пішов і купив "юлія, або запрошошення до самовбивства"....
дякую, що нагадали, тре піти купити якусь нову книгу...

і коельо читав -- гарна казка для дорослих, яку прочитаєш раз і більше не будеш, і настрій від цього не зіпсується...

Romko
11.12.2007, 04:56
Я культивирую не логику, а наслаждения.
Эдуард Лимонов
А,Лімонов подобається?

lanka
11.12.2007, 10:36
А,Лімонов подобається?
Подобається ця фраза:)

Додано через 2 хвилини
а я дуже люблю загребельного....
надзвичайний мовець!...
книжки трагічні, можете їх порівняти з ремарком....
коли прочитав "диво", то пішов і купив "юлія, або запрошошення до самовбивства"....
дякую, що нагадали, тре піти купити якусь нову книгу...

і коельо читав -- гарна казка для дорослих, яку прочитаєш раз і більше не будеш, і настрій від цього не зіпсується...
За те, що у нас різні літературні смаки, я карми не знімаю. Кожен має право на свою думку і на те, щоб сказати про неї вголос!!!

пупер
11.12.2007, 15:51
За те, що у нас різні літературні смаки, я карми не знімаю. Кожен має право на свою думку і на те, щоб сказати про неї вголос!!!
я теж за це не знімаю..... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif

lulu
11.12.2007, 18:35
Ось би нашого Прохаська так розкрутити....
а нащо????
щоб читали всілякі...бо то модно
о ні!
добре що він не так популяризується
приємно бути таки обраним читачем....;)

Німа
11.12.2007, 20:25
Не переглядала усі коменти, але скажу одне: Ремарка треба читати до кінця! Особливо його, твори такі. Дуже люблю, напевне мій улюблений письменник, щось він таке у собі має, що притягує, ось усі ці дні, описані так чітко, то не просто так, він ж писав про самого себе, перед усім.

пупер
12.12.2007, 02:26
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif вав, я у меншості.....
у непропорційній меншості, мені це подобається!....
ті, хто не люблять ремарка -- скромно промовчали.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif

A_Stella
13.12.2007, 00:20
Для мене Ремарк - чи не найулюбленіший автор. Але в кожної людини свої смаки, це природньо. Для мене книжка повинна відповідати настрою. То сильна річ, може дійсно підтримати коли погано, і навпаки нагнати смуток.

Dr. Shutup
13.12.2007, 00:43
У школі Ремарка не читав-обмежився критикою. От у мене одногрупник ту книжку(три товариша, три танкіста?-не пам'ятаю) прочитав за один день. :8: Рекомендував і мені.

Romko
13.12.2007, 00:47
у непропорційній меншості, мені це подобається!....
Світе змінися,бо ті лишу!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_70.gif

Mirka
13.12.2007, 23:50
А я люблю читать Булгакова, Ильфа и Петрова, Достоевского, Гоголя. Оно как-то ближе к сердцу :)

Ой Капитан, Ви всі мої уподобання перерахували, невже споріднені душі :-)
Ще можу додати Пастернака, але в мене до нього платонічне кохання через віки, я навіть закохувалась в хлопців на нього схожик, хі-хі, сміх скрізь сльози

NIKA@
11.01.2008, 17:02
а я обожнюю РЕМАРКА!!!
Може створити тему;)

fuxx
11.01.2008, 23:50
Найбільше сподобалась книга "На западном фронте без преремен".

Читав ще "Три товарища" "Земля обетованная" "Триумфальная арка", але чим більше його читав тім більше він мені починав набридати :(, все починало здаватися однаковим.

пупер
12.01.2008, 02:00
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif
я й надалі в меншості.....
ремарка ТЕРПІТИ не можу....

Romko
12.01.2008, 08:17
я -- цинік, я зла, погана, мстива людина.
Вони всі чомусь Ремарка не люблять...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaraucher.gif

Гелена
12.01.2008, 10:38
щодо "я - цинік":
кажуть, цинік - це людина, яка всьому знає ціну, але нічого не цінує :)
цікава життєва позиція, і далеко не найгірша, імхо
але трохи дивна :rolleyes:

Bear
12.01.2008, 11:01
Читав ще "Три товарища" "Земля обетованная" "Триумфальная арка", але чим більше його читав тім більше він мені починав набридати , все починало здаватися однаковим.

Прочитайте "Станція на горізонті", "Гем", "Час жити та час вмерти", "Життя взайми".

Ці твори відрізняються від тих, що ви читали. Хоча якщо ви шукаєте "єкшен" подібний до "На западному фронті без змін" ви в Ремарка ще не знайдете.

пупер
12.01.2008, 11:13
щодо "я - цинік":
кажуть, цинік - це людина, яка всьому знає ціну, але нічого не цінує
цікава життєва позиція, і далеко не найгірша, імхо
але трохи дивна
гммм...
дивна?...
хіба? http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif

Гелена
12.01.2008, 11:33
гммм...
дивна?...
хіба? http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif

дійсно... а що дивного? :rolleyes:
знати ціну це одне, а цінувати інше
значить всі ми в чомусь циніки :)

Perekotupole
12.01.2008, 19:22
люблю читати Ремарк мовою оригіналу.
А про що тема? кому які автори неподобаються? Ну мені не подобається Дюма-молодший і Томас Манн.

пупер
15.01.2008, 03:16
тема про те, що мені ремарк не подобається.....
виявилося, що тільки мені!...
і хвала Богу!....

"зато я багат духовна"... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif

тамрико
15.01.2008, 07:56
Як добре, що кожної людини свій смак і вподобання! І це можна вільно висловити на форумі. Але я бачу, що негативні відгуки можна висловлювати тільки відносно до класиків. А якщо напишеш відгук про те, що дійсно думаєш про наших сучасних відомих українських "класиків", то твій допис не пропускають. Як мій коментар на статтю С. Жадана в Українській правді.
http://forumkiev.com/t3703/#post22407

пупер
15.01.2008, 15:21
Як добре, що кожної людини свій смак...
перепрошую, а який стосунок це має до теми гілки?...

тамрико
17.01.2008, 09:11
перепрошую, а який стосунок це має до теми гілки?...
Я до того, що і признані у всьому світі твори можуть подобатися і не подобатися різним людям. Спасибі форуму, що публікуються різні відгуки. А щодо Ремарка.... Свого часу, так захопилася його романом "Три товариші", що не помітила, що читаю в перекладі українською. А до цього переклади читала тільки російською. Вважаю, що цей роман і зараз дуже актуальний! Бо любов і дружба завжди була, є і буде!

пупер
17.01.2008, 09:25
Я до того, що і признані у всьому світі твори можуть подобатися і не подобатися різним людям. Спасибі форуму, що публікуються різні відгуки. А щодо Ремарка.... Свого часу, так захопилася його романом "Три товариші", що не помітила, що читаю в перекладі українською. А до цього переклади читала тільки російською. Вважаю, що цей роман і зараз дуже актуальний! Бо любов і дружба завжди була, є і буде!
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
добре, вас я також викреслюю з гуртка нелюбителів ремарка.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif

Городецький
17.01.2008, 11:28
я й надалі в меншості.....
ремарка ТЕРПІТИ не можу....
Пупере, записуйте й мене. У мене дуже складні стосунки з Гейнріхом-Марією, ми увесь час сварилися, особливо щодо кінцівок його творів. Він до мене "Написав нову книгу", я йому "Що, знову всі померли?", він "Як усєгда!", я "Ну і зволоч ти, Гейнріху!", він "Плювати я на те', хтів! Невіглас, не знаєсся на мистецтвах ..."
Що з йо' взяти - дикий пруссак, груба людина, за то й жінки його цуралися ...

Давно то було, всього вже й не згадати ...

NIKA@
20.01.2008, 13:01
Пупере, записуйте й мене. У мене дуже складні стосунки з Гейнріхом-Марією, ми увесь час сварилися, особливо щодо кінцівок його творів. Він до мене "Написав нову книгу", я йому "Що, знову всі померли?", він "Як усєгда!", я "Ну і зволоч ти, Гейнріху!", він "Плювати я на те', хтів! Невіглас, не знаєсся на мистецтвах ..."
Що з йо' взяти - дикий пруссак, груба людина, за то й жінки його цуралися ...

Давно то було, всього вже й не згадати ...

на скільки я знаю,жінки якраз його не чуралися:no:

Городецький
21.01.2008, 17:53
на скільки я знаю,жінки якраз його не чуралися
Ті що не цуралися, погано скінчили ... ;)

Lady
28.02.2008, 19:53
Мене віднести до списку нецінителів Ремарка думаю не можна.
Першу його книжку прочитала ще в школі " Три товариші", дуже сподобалось, пізніше її читала ще і ще.
Пізніше " Возлюби ближнего своего". А від твору " Жизнь взайми" просто в захваті, прочитала на одному подиху. Але цю книжку треба читати під настрій не всі її сприймуть.:no:

lada13
28.02.2008, 20:19
[QUOTE=пупер;189569]читав я його.....
дюма читати в 16-ий раз не хотілося, тому читав незнайому книгу....

"втрачене покоління" -- точно сказано!...
книга про втрачене покоління для покоління, яке може бути втраченим...

о, передбачаю вже віднімання карми від маготки, жіночого колективу, ромка та інших шанувальників... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gifhttp://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gifhttp://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif[/QUOT

а я взагаліф ремарка не читала............не думаю шо багато втратила

пупер
28.02.2008, 20:19
Але цю книжку треба читати під настрій не всі її сприймуть.
мені до такого далеко..... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif

Romko
28.02.2008, 20:36
А,взагалі, що-небудь читали?
http://casa-latina.ru/s/s/icon_19.gif

пупер
28.02.2008, 22:05
А,взагалі, що-небудь читали?
а ви?... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif

Romko
28.02.2008, 22:12
а ви?...
Читав."Колобок".
Дуже трагічна історія.
А ще така страшна історія про те,як дурили стареньких людей-пенсіонерів..."Курочка Ряба".
І ще про маньяка,"Синя Борода"...
Я плакаль...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_kleiner_megaheuler.gif

Meg
29.02.2008, 15:14
Ше-м такого не виділа...:shutup:

Romko
29.02.2008, 15:43
Ше-м такого не виділа...
"Нє чітал.но осуждаю!"
http://casa-latina.ru/s/s/icon_73.gif

пупер
29.02.2008, 15:47
"Нє чітал.но осуждаю!"
чітал і нє нравіццо. http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif

Мерелін
22.03.2008, 17:45
а мені його "три товарищі" сподобалось!хоча кінець досить важкий!!!!!

Ірена
22.03.2008, 17:48
в юності зачитувалася Ремарком: "Три товариші", "Час жити і час помирати" жызнь взаймы"... а недавно відкрила книжку і мені тошно стало... не хочеться про смерть, хочеться про життя...

Romko
22.03.2008, 17:52
а мені його "три товарищі" сподобалось!хоча кінець досить важкий!!!!!
Життєвий.
А,по-Вашому було б краще закінчити на кшалт "вони жили довго і щасливо",з весіллям та купою дітей?

пупер
22.03.2008, 17:58
"вони жили довго і щасливо",з весіллям та купою дітей?
та ні....
"мораль" книжок нелюбимого мною письменника і любимого всіма решта -- "роби що хочеш, але все одно будеш в дупі"....

Мерелін
22.03.2008, 18:01
краще так, бо словами "жили довго і щасливо"- найчастіше закінчуються тупі американські комедії!

пупер
22.03.2008, 18:15
жили довго і щасливо
-- це логічне завершення боротьби.

Мерелін
22.03.2008, 18:19
рано чи пізно всеодно буде смерть!бо вона невід"ємне заверщення усього живого!

Romko
22.03.2008, 18:28
"роби що хочеш, але все одно будеш в дупі"....
Мудрі слова!
І,головне,правдиві...

mirawoo
15.04.2008, 09:13
Люблю Ремарка...особливо 3 товариші!!!

Tutuka
15.04.2008, 14:56
А я взагалі не переношу депресивну літературу... Мабуть, ще з першого класу, коли моя "геніальна" вчителька подарувала мені дві книги: "Пригоди Мацюся" і ще одну про Освенцім (з ілюстраціями та детальними описами тортур), а я як дуже обов"язкова дитина їх через силу заставила себе прочитати.
У житті стільки негативу, що я надаю перевагу книгам, у яких "вони одружились, і жили довго та щасливо" :)

пупер
19.04.2008, 12:48
А я взагалі не переношу депресивну літературу...
http://levus.info/smile/give_heart.gif

mavka
20.04.2008, 07:41
проте сам Ремарк був оптимістом - двічі одружувався на тій самій жінці... :)

пупер
20.04.2008, 08:45
проте сам Ремарк був оптимістом - двічі одружувався на тій самій жінці...
мабуть, своі книги він писав одразу після розлучення -- такі вони депресивні... http://levus.info/smile/smile.gif

Abraira
20.04.2008, 14:44
І я люблю Ремарка! Правда, завжди відчуваю себе мазохісткою, коли завершую читати чергову книжку, бо сльози течуть двома весняними струмочками... І навіть після закінчення читання, якийсь час перебуваю у дивному для мене, депресивному стані... Проте з тим станом, особисто для мене, приходить усвідомлення того, що треба любити кожну мить цього життя, радіти кожному проміньчику і кожному Львівському дощу. Так, у Ремарка хепі-ендів не буває, та скільки глибини у у тих нещасливих закінченнях. Колись мені сказали фразу "Коли я впав на саме дно, знизу постукали", то, у начебто, безвихідних ситуаціях, я завжди згадую цю фразу і Ремарка... Мені допомагає.

пупер
20.04.2008, 18:55
завжди відчуваю себе мазохісткою
ну, зрозуміло....
кому що треба....

а я читав, читаю, читатиму в майбутньому книги, де є сенс життя без депресії....

Romko
20.04.2008, 22:25
а я читав, читаю, читатиму в майбутньому книги, де є сенс життя без депресії....
А мені ще "Мартін Іден" подобався...
Сильна річ.
Особливо в кінці...

пупер
20.04.2008, 22:57
А мені ще "Мартін Іден" подобався...
Сильна річ.
Особливо в кінці...
"сила" там просто піпєц.....
втопитися....

Romko
20.04.2008, 23:10
"сила" там просто піпєц.....
втопитися....
Просто людина зрозуміла безглуздість існування в тому світі.
По-вашому він повинен був взяти прапор в руки,барабан на шию і гордо крокувати по Штатах?

пупер
20.04.2008, 23:37
Просто людина зрозуміла безглуздість існування в тому світі.
По-вашому він повинен був взяти прапор в руки,барабан на шию і гордо крокувати по Штатах?
... знайти себе в іншій галузі.
світ не обмежується тільки славою письменника.....

Romko
20.04.2008, 23:43
... знайти себе в іншій галузі.
світ не обмежується тільки славою письменника.....
Він поступив чесно...

пупер
21.04.2008, 03:11
Він поступив чесно...
перед ким він чесно поступив?..
як на мене -- у чувака була реальна депресія....
він досяг того, чого хотів і це сталося занадто несподівано...
у багатьох людей від такої несподіванки з’являється "зоряна хвороба"....
але для того, щоб ця хвороба з’явилася, мала бути ще одна деталь: жінка, заради якої він це все і робив...
жінка виявилася, як говорили в часи ссср, мєщянкою, тому досягнення й не принесли морального задоволення....

він був зациклений на одному, тому й не побачив іншого....

Romko
21.04.2008, 07:41
перед ким він чесно поступив?..
як на мене -- у чувака була реальна депресія....
Інші герої Джека поступали ліпше....Сідали на фіру і - бомжувати...

alex
21.04.2008, 22:47
А я відкрив для себе Ремарка лише на 2 курсі. Почав з "Тріумфальної арки", а, згодом, перечитав практично усі його твори. Депресивність, пессимізм, хоча, швидше, безжалісний реалізм (звичайно того часу) - ось що відрізняє цього письменника. А чого вартують безліч фраз з кожного твору, які смільиво можна ставити поряд з найвідомішими афоризмами! Хоча, кожному своє. Хтось у його книжках щось знаходить, а хтось ні.

пупер
21.04.2008, 23:32
Інші герої Джека поступали ліпше....Сідали на фіру і - бомжувати...
нас з дитинства привчали, що це добре: "бременські музики", "циган", "табор йде в небо"....

Вадюшка
22.04.2008, 00:45
читав я його.....

Маємо розділяти різні напрями його творів. Емігрантську тему я в нього також не полюбляю (надто вже плаксиво, безнадійно та одноманітно), але ж "Чорний обеліск" з його жорстоким документалізмом у купі з різким юмором, дуже переконлива притчевість "На Западном фронте без перемен" - за них Ремарк заслуговує на повагу, імхо :)

Додано через 10 хвилин
Нудний він якийсь... Он, Гашек про першу світову війну краше написав :)
ото хтів й собі згадати Швейка ;) Насправді, Гашек з Ремарком різними стилістичними засобами висловлюють однаковий антивоєнний пафос. Імхо ;)

Додано через 23 хвилини
Ремарка, як і того-таки Гашека, можна читати у різному віці, розкриваючи нові пласти сенсу. Той-таки "Ч.О." - і просто нарис з Німеччини епохи гіперінфляціі - і водночас гнітючі своєю позачасовостю образи, як-от різника-ксенофоба, зомбіфікованих шовіністів-ветеранів. Це все не пішло з тим часом що є у романі... Але чи побачити це усе - то вже воля (і вміння) читача.

afterstep
22.04.2008, 10:03
Той-таки "Ч.О." - і просто нарис з Німеччини епохи гіперінфляціі - і водночас гнітючі своєю позачасовостю образи, як-от різника-ксенофоба, зомбіфікованих шовіністів-ветеранів.
Львів 92-93.....
Направду було кілька разів, що пару днів по зарплаті - хліб вартував як та зарплата :)
і шовіністи - не тільки серед ветеранів зустрічаються :)

Додано через 1 хвилину
як і того-таки Гашека
рекомендую теж.
Але ще є одна сатира, з далекого середньовіччя - "Подорожі Лемюеля Гулівера". Там є нариси сучасної України :)

Вадюшка
22.04.2008, 11:16
Львів 92-93.....
Направду було кілька разів, що пару днів по зарплаті - хліб вартував як та зарплата :)
і шовіністи - не тільки серед ветеранів зустрічаються :)
Звiсно, що не тiльки :) Просто у Ремарка цей образ доведений аж до гротеску.

Але ще є одна сатира, з далекого середньовіччя - "Подорожі Лемюеля Гулівера". Там є нариси сучасної України :)
I не тiльки України, i не тiльки сучасної ;) Дебати гостро- та тупоконечникiв -- це лапiдарна i саркастична квiнтесенцiя сутностi полiтики :cool:

afterstep
22.04.2008, 14:26
ну - Джонатан свіфт на тому не спинився :)
він і по юриспунденції та судочинству пройшовся, по науці :)
На перший погляд, "Подорожі Гулівера" - це розповідь про кумедні пригоди, книга для дітей. Насправді - це глибока сатира: Свіфт показує глупство людей і при цьому чуйно відгукується на соціально-політичну обстановку в Англії 18 століття.
цитату видерто отут: http://www.soborna.org.ua/ua/idea/1251/
Єдине зазначу - таки Джонатан Свіфт копнув глибше за Ремарка :)

Вадюшка
22.04.2008, 14:34
На перший погляд, "Подорожі Гулівера" - це розповідь про кумедні пригоди, книга для дітей. Насправді - це глибока сатира: Свіфт показує глупство людей і при цьому чуйно відгукується на соціально-політичну обстановку в Англії 18 століття.

Во, а оця "нiбито дитячисть" iнтересним чином пов'язує Свiфта з Керроллом, ге? :) Та й англiйске пiдг'рунтя поєднує...

(а парте) Хм, ну Керролла нiбито щойно перечитував -- надо, мабуть, i Свiфта, i ще саме в цьому аспектi подивитися. Начебто вимальовується англiйська школа рядити у дiтлаховi вбрання серйознi речи?.. ;) ;)

Антiоффтоп: це ж приклади такої самої багатошаровостi сенсу, що я її зазначив трохи ранiше у Ремарка :)

afterstep
22.04.2008, 14:46
скажемо інакше - людям властиво "читати між рядків" і видумувати сенс, про який письменник і не здогадувався. В Люіса Керолла - дійсно багато прихованого сенсу, і до того ж - свідомо прихованого.
В Джонатана свіфта - теж, і не в "англійській" школі справа. Таки Англія та Ірландія - це не тотожні поняття, так само як Ураїні та Росія - хоча здалеку все зливається в велику яскраву червону пляму :)
Спільне у всіх сатириків (в т.ч. 18-19 століть) - те, що їх сатира зараз актуальна :)
Можу, зокрема, порадити Салтикова-Щєдріна "Ліберал". Та й інше можна переглянути :)
Можу порадити оповідання Лєскова - не "Лєвша" - а власне оповідання :)
==
просто змальоване ними - повторюється й нині, що свідчить про рівень розвитку суспільства (ІМХО)

Вадюшка
22.04.2008, 15:14
скажемо інакше - людям властиво "читати між рядків" і видумувати сенс, про який письменник і не здогадувався. В Люіса Керолла - дійсно багато прихованого сенсу, і до того ж - свідомо прихованого. В Джонатана свіфта - теж, і не в "англійській" школі справа.

Ну я тому i поставив аж два смайли -- про школу то було напiвжартома, звiсно :)

Спільне у всіх сатириків (в т.ч. 18-19 століть) - те, що їх сатира зараз актуальна :)
...що є зайвим доказом спирального розвитку iсторii ;)

Можу, зокрема, порадити Салтикова-Щєдріна "Ліберал". Та й інше можна переглянути :)
Стиль СЩ заважкий для мене :padonak: :) Та i те, що читав в нього, занадто "в лоб" сатиричне, имхо.

Можу порадити оповідання Лєскова - не "Лєвша" - а власне оповідання :)
Оце не читав -- данке за пораду :)

просто змальоване ними - повторюється й нині, що свідчить про рівень розвитку суспільства (ІМХО)
Дик "Бег по граблям -- любимый спорт человечества" :crazy: