КПК

Показати повну версію : львів’янин!

пупер
08.12.2007, 04:55
є вже одна гілка, де описують типові риси мешканця району "с"...
пропоную описати риси типового львів’янина...

почну я:
мова -- не має значення, може бути українська, російська, польська...
щирість -- на відміну від рогулів, справжній львів’янин щирий...
виховання -- справжній львів’янин вихований, не буде пискувати до жінок, поступається місцем у транспорті...
іронічний -- у ставленні до росії та російського, має краплю "спортивної злості" до "ісконна рускіх", але не до росіян...
антикомуніст (думаю: пояснювати не тре)...
самокритичність -- вголос справжній львів’янин ніколи не скаже про всі перечислені риси, навпаки: буде заперечувати.... по аналогії з англійцем, який себе ніколи не назве джентльменом -- виховання не дозволить...

Liliyah Romanova
08.12.2007, 07:25
А про панянок львів'янок забули? :shy:

пупер
08.12.2007, 07:40
от ти про них і напиши!... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif

Liliyah Romanova
08.12.2007, 07:46
А я лінива. :(

Степаныч
08.12.2007, 08:10
самокритичність -- вголос справжній львів’янин ніколи не скаже про всі перечислені риси, навпаки: буде заперечувати...:eek: Ви не справжній???

пупер
08.12.2007, 17:07
:eek: Ви не справжній???
а я і не казав, а написав... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/tongue.gif

sslonn
13.12.2007, 16:27
А про панянок львів'янок забули?
Панянки львів'янки - скромні та сором'язливі

Liliyah Romanova
13.12.2007, 21:20
Панянки львів'янки - скромні та сором'язливі
Забули додати красуні. ;)
Скромні і сором"язливі красуні. :shy:

Romko
13.12.2007, 21:22
Забули додати красуні.
О!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_25.gifhttp://casa-latina.ru/s/s/icon_26-.gif
Скромні і сором"язливі красуні.
Но не всі...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_71.gif

lulu
13.12.2007, 22:00
Львівська ідентичність: кнайпи-каляфйори-стєнки
Ідентичність – це айсберг. І хоча надходить «глобальне потепління», що має змогу розчинити її як таку, все ж вартувало б розгледіти його підводну частину. (http://http://www.zaxid.net/article/9818/)

Lavazza
13.12.2007, 22:15
Львів'янин - гоноровий

Liliyah Romanova
13.12.2007, 23:09
Львів'янин - гоноровий
Покажіть мені, хто не є ґоноровий?

afterstep
13.12.2007, 23:59
Покажіть мені, хто не є ґоноровий?

львів'янин, що перебрався до Києва - перед киянином.
Зате надміру гоноровий - перед земляками ;)

demetris
18.12.2007, 16:27
Чим відрізняються справжні львів"яни від справжніх англійців?
Англійці йдуть, але не прощаються,
а львів"ян прощаються, але не йдуть.

Скорпіоля
09.02.2008, 16:57
Тіточки в бутіках скидають по десятці, а бабці на ринку додають зайві 300 г:naci:

Romko
09.02.2008, 16:58
Де?

Мих
09.02.2008, 17:01
А про панянок львів'янок забули?
а панянки мусять сі рівнєти, нє?

Liliyah Romanova
10.02.2008, 01:14
а панянки мусять сі рівнєти, нє?
Нє, панянки єнчих рівнєют. ;)

Тим22
10.02.2008, 15:13
[quote=Liliyah Romanova;189564] не буде пискувати до жінок[/quo

Будь ласка, переведи

lotr_an
10.02.2008, 21:10

п .Полковник ніби страшно за це виступає але чогось його одобрення під підписом не бачу.

Полковник
10.02.2008, 21:49
п .Полковник ніби страшно за це виступає але чогось його одобрення під підписом не бачу.

Что-то новенькое! :cowboy:
Чтобы к этому вопросу больше не возвращаться, будьте любезны, перечислите все допысы, где я, по Вашему мнению, должен "одобрямс" поставить.

demetris
11.02.2008, 13:02
Цитата:
Допис від demetris

Де?
звідки?

Масік
21.02.2008, 20:34
А ще Львівяни мають таку звичку запрошувати когось кудись , бо вони мене кликали :)

Бурулька
28.03.2008, 17:25
А ще львів"яни вважають, що українська мова, якою ми розмовляємо, є найправильнішою українською мовою і страшенно нас дивує, коли хтось не розуміє значення слів "філіжанка" чи "кнайпа" :)
А ще всі львів"яни люблять Львів і бальшість може розказати знайомим, які заїхали на кілька днів, про своє місто багато цікавих історій

Liliyah Romanova
28.03.2008, 18:36
Будь ласка, переведи
Пискувати?
Хамити, відповідати з неповагою.

Тим22
28.03.2008, 20:27
Я уже лет 15 посещаю Львов, очень люблю этот город, когда соблазнял свою жену, первым делом привез ее во Львов, поселились в готеле "Львов" и как мы смеялись, когда в первую ночь сломали кровать, сделанную еще за Советами. У меня появились знакомые во Львове, так что попытаюсь прокомментировать

мова -- не має значення, може бути українська, російська, польська... Полностью согласен
щирість -- на відміну від рогулів, справжній львів’янин щирий... Согласен
виховання -- справжній львів’янин вихований, не буде пискувати до жінок, поступається місцем у транспорті... Согласен
іронічний -- у ставленні до росії та російського, має краплю "спортивної злості" до "ісконна рускіх", але не до росіян... Согласен
самокритичність -- вголос справжній львів’янин ніколи не скаже про всі перечислені риси, навпаки: буде заперечувати.... по аналогії з англійцем, який себе ніколи не назве джентльменом -- виховання не дозволить...[/QUOTE] Не совсем согласен

И еще, критическое отношение к авторитетам и власти. Как вы относитесь к губернаторам и мэрам, можно позавидовать. А вот как то я был на фуршете на Форуме издателей, зашел разговор об Ильченко и о фильме о Мазепе. Как львовские мэтры хаяли этот фильм, причем главной скрипкой был народный артист, профессор.

пупер
28.03.2008, 21:14
я би додав: львів’янин -- принциповий...

Бурулька
28.03.2008, 21:20
Как вы относитесь к губернаторам и мэрам, можно позавидовать.

А можете більш докладно пояснити цей вислів?

Тим22
28.03.2008, 22:13
А можете більш докладно пояснити цей вислів?

Вот Садовий которого вы выбрали. Как вы его сейчас хаети. А в Донецке мэр Лукьянченко, большинство дончан за него, хотя идет такой дерибан земли, уничтожаются парки и скверы

Бурулька
29.03.2008, 09:35
Вот Садовий которого вы выбрали. Как вы его сейчас хаети. А в Донецке мэр Лукьянченко, большинство дончан за него, хотя идет такой дерибан земли, уничтожаются парки и скверы

Ваші слова лише підтверджують, що львів"янин - справедливий, бо критика його сипиться на тих, хто цього заслуговує

Тим22
29.03.2008, 13:30
Ваші слова лише підтверджують, що львів"янин - справедливий, бо критика його сипиться на тих, хто цього заслуговує

Согласен, но почему то вы выбираете каждый раз людей, которые вас не устраивают

пупер
29.03.2008, 14:52
мабуть, час додати новий пункт характеру: перебірливий, і такий, якому важко догодити...
http://levus.info/smile/smile.gif

volk
09.06.2008, 16:06
є вже одна гілка, де описують типові риси мешканця району "с"...

почну я:
виховання -- справжній львів’янин вихований, не буде пискувати до жінок, поступається місцем у транспорті...
іронічний -- у ставленні до росії та російського, має краплю "спортивної злості" до "ісконна рускіх", але не до росіян...
самокритичність -- вголос справжній львів’янин ніколи не скаже про всі перечислені риси, навпаки: буде заперечувати.... по аналогії з англійцем, який себе ніколи не назве джентльменом -- виховання не дозволить...

По п. "щирий" - де Ви такого бачили?
По п. "іронічний" забули дописати "..., а до поляків- Боже борони"

Справжній львів"янин (львів"янка) - це особа, яка вміє згендлювати на чому тільки можна і де тільки можна. На відміну від одесита розмовляє виключно українською; думками перебуває в себе на селі і де-небудь в Кракові, або Пшемислю.

Додано через 11 хвилин

Тому що "львів'яни".
Тому, що всі хочуть "чесного мера", але не занадто, звичайно, щоб можна було як не з "честю", то з могоричем.... Чесна людина - це страшна людина.
І всім не догодиш.
Та й честь вже давно перетворилася як не на руїни львівських левів, то на канапку з ковбасою.

Додано через 23 хвилини
я би додав: львів’янин -- принциповий...

Колись то називалося банально "затятий".
Але то переважно вживалося поруч зі епітетом "бідний", бо не мав що втрачати.

Додано через 30 хвилин
Сьогодні принциповий в одному, завтра принциповий в іншому, - аби гроші.

Коротше, вимальовується портрет "істінного арійця, характєр твьордий, нордичєскій, морально бєскомпромісєн, любіт дєтєй..."
Навіть хочеться намалювати плакат, і поставити при в"їзді до міста, - "Будьте як ми, - і весь світ пишатиметься Україною!"

пупер
09.06.2008, 17:31
Навіть хочеться намалювати плакат
можу заспонсорувати ватман, пляшечку чорнила та пензлик...

пс. якщо людина не поважає сама себе, зневажає своє місто і мешканців -- коментувати не варто.

volk
09.06.2008, 19:00
можу заспонсорувати ватман, пляшечку чорнила та пензлик...

пс. якщо людина не поважає сама себе, зневажає своє місто і мешканців -- коментувати не варто.

Дєкую, я си заробив.

На те, щоб тебе поважали, треба заслужити. Треба зробити так, щоб місто стало кращим, треба зробити так, щоб, проходячи вулицями, я бачив гарні, доглянуті будинки, гарні дороги, усміхнених людей, які не матюкаються, розливаючи пиво по сподням, щоб водії не налітали на тебе на дорогах, щоб (в якості Львівської ОСОБЛИВОСТІ) дитсадки залишилися незакритими, щоб в погоні за грошима до Євро 2012 не робили з мене і Вас лохів, щоб поруч з Міцкевичем не стояли фанерні хрести з одного боку, і бастіонні банки з іншого, треба...
Ну, Ви зрозуміли. Можливо.
А я... Я бачив багато львів'ян. Навіть раніше Вас. Я навчився відрізняти гонор від честі. Дякуючи Львову.

ЗЫ Можете купити собі нові окуляри і поважати себе ще більше. У дзеркалі.

Samojlovu4
09.06.2008, 19:47
А от мені дописи фолька сподобались, плюси не поставив, бо всетаки не зі всім на 100% згоден...
Але раціональне зерно є.

пупер
10.06.2008, 04:33
Ну, Ви зрозуміли. Можливо.
ні, не зрозумів....
ще бачив рогулів, які казали "а що мені ця ваша незалежність дала"?!, "за москалів я мав то і то", "коли був союз, я собі міг дозволете поїхате к морю" і "калбаса була дешевше" і "вулиці чистіші"....
ЗЫ Можете купити собі нові окуляри і поважати себе ще більше. У дзеркалі.
ваш транспарант "львів -- це погане місто" сподіваюся, що хтось оцінить...
дасть вам вам 30 рублів чи 30 євро чи 30 доларів, ще 30 чогось там, і ви нарешті поїдете до омріяного буржуйського міста і будете зі захопленням вигукувати: "оце місто", "оце країна", "оце народ"!!!!

пупер, як не зовсім корінний львів’янин може вам сказати:
дорогий товарищ (сусід, тимчасовий мешканець): шукайте щастя в ншому місці......
скатєртью дарога, вєтєр в спіну!....

volk
10.06.2008, 09:42
ні, не зрозумів....
ще бачив рогулів, які казали "а що мені ця ваша незалежність дала"?!, "за москалів я мав то і то", "коли був союз, я собі міг дозволете поїхате к морю" і "калбаса була дешевше" і "вулиці чистіші"....

А я їх бачу дотепер... І ніц їм незалежність не дала, бо до моря вони й зараз їздять. А вулиці і парки дійсно були чистіші. І повітря, до речі, теж, бо меньше було транспорту. І песики не паскудили так масово. Звичайно, бажання бачити місто чистим, - ознака непатріотичності і рагулізму.
Бачите, виходить, ми з Вами - кожен про своє. Я - про реального львів"янина, а Ви - про придуманого.

дасть вам вам 30 рублів чи 30 євро чи 30 доларів, ще 30 чогось там, і ви нарешті поїдете до омріяного буржуйського міста і будете зі захопленням вигукувати: "оце місто", "оце країна", "оце народ"!!!!
Та невже? Так це самі великі патріоти міста "пів року тут, два роки там", а потім з витріщеними очима, захлинаючись, повідають, як там класно.
І знову - туди, вже назавжди, - любити Львів і львів"ян.
Нажаль, про тезу "хтось щось дасть", потрібно забути, - ніхто нікому нічого не дає. Все треба заробити, - принаймні мені ніхто нічого не дарував. В тому числі і спосіб бачити і мислити. Я не писав про те, Львів погане місто, заради цього міста сюди їдуть з цілого світу. Але заради того СТАРОГО МІСТА, а не заради того, щоб поспілкуватися з "львів"янином" чи вступити ногою в лайно десь на Личакові.

пупер, як не зовсім корінний львів’янин може вам сказати:
дорогий товарищ (сусід, тимчасовий мешканець): шукайте щастя в ншому місці......
скатєртью дарога, вєтєр в спіну!....

Це що, фраза з "совка"?
Мені вже давно начхати на те, хто там що скаже. Бо як кожного слухати, то можна на Кульпаркові замешкати. Ось, наприклад, той же Садовий, - типовий львів"янин, - пхають його геть, а він затявсі, принциповий, поки свого не поимєєт, - ніц не вступисі.

Є у Львові гарні, гідні люди. Направду є. Якщо Ви про них - то я згідний. Але їх лишилося так мало, що вже й немає. Вони нічого не вирішують.
Де той "справжній львів"янин", про якого Ви пишете? В Канаді? В Москві? В Ізраїлі? А тут хто, - несправжні?
А нарахунок "вєтєр в спіну", дик "Волк Вам нє товаріщ", вовк є вовк.
Взагалі-то, СПРАВЖНІ львів"яни щастя ніде не ШУКАЮТЬ, його створюють, в свому місці, для себе. Якби Ви насадили клумбу, фігурально виражаючись, а хтось прийшов, потоптав, і натомість поставив ларьок з пивом і попкорном, ще й казав, що то й є справжній Львів...

Lady_Opium
10.06.2008, 10:10

згадався анекдот:
справжня галичанка ніколи не дозволить поцілувати себе на першому побаченні
справжня полька на першому побаченні ніколи двічі не дає:borat:

volk
10.06.2008, 11:06
згадався анекдот:
справжня галичанка ніколи не дозволить поцілувати себе на першому побаченні

Справжня галичанка не дасть себе поцілувати ні на першому побаченні, ні на другому..., аж поки не взнає точно хто твої родичі, і які твої статки. Бо у Львові бути "бідним" - не прийнято.

справжня полька на першому побаченні ніколи двічі не дає:borat:

Тобто, лише непарну кількість раз, це як і в тостах - або один, або вже три.:) :)

Додано через 4 години 45 хвилин
Ось ще випадково надибав, якраз до теми:
Цитата
Українська влада називає Сагайдачного справжнім галичанином - за те, що народився під Львовом, владу узяв в Запоріжжі, а помер після битви в Хотині. Пам'ятник гетьманові вже поставили в Києві, на історичному Подолі, викликавши масу суперечок серед націоналістів. Багато хто серед них вважає,.....

кореспондент (http://ua.korrespondent.net/worldabus/487329)

volk
11.06.2008, 09:23
Ніби висловився. Ось перечитав сьогодні - різкувато вийшло. Не хотів нікого образити, якщо так сталося, то прошу вибачити.
Але зачепило оте "справжній". Тема, яку зачав Пупер, підсвідомо означає наступне: львів"янин (справжній! :) ) - це якась надлюдина, самий український українець!
А який справжній (!) донечанин, киянин, харків"янин, дніпропетровець, херсонець?.. Чи належність до всіх інших - означає не бути "україномовним", "порядним і вихованим", "патріотичним", і т.д. Про самокритичність - то взагалі перл. Але дивна річ, - донеччани зайняті видобудком, дніпропетровці та харків"яни - виробництвом, кияни - бізнесом, а львів"ян мучить питання хто такий справжній львів"янин! :) :shutup: Це мені нагадує випадок, коли кілька років тому в нас з роботи звільнилася людина, такий собі тягловий коник, але з побажаннями, - через малу зарплату, захцянки шефа, відомчий бардак, і відсутність перспективи. І шеф кричав йому в спину "Ви не патріот галузі!" - так оце те саме.
Воно, звісно, приємно належати до такого собі прихованого резерву української еліти...
Ну, як сам себе не похвалиш... Але для чого? А як же образ "справжнього" львів"янина?

Все. По темі більше не пишу. Бо випадаю з образу справжнього.

франц-йосип
17.10.2008, 22:43
Справжній львів"янин-це в принципі також совковий анахронізм,коли була "сталіца-Масква" і запад-Прибалтика Львів і почасти Закарпаття.Для всього східного совкого люду фактично Львів і Пітер були справжніми европейськими містами які були населені слов"янами.Бо прибалтика то вже було щось інше.Про Київ тоді і мови не було бо то була есесерівська провінція як Мінськ і Кішинев.А Львів був оповитий всякими легендами про бандерів,платну медицину і таке інше,а ї ще потім-наше "надбання"антени на Польщу,родичи за кордоном та і сам кордон поруч.Була і відповідна атмосфера створена дивною сумішшю українців евреїв росіян поляків.Була і основна риса львівського обивателя-це історична пам"ять того,що ми були частиною Европи,правдивої а не тої що на мапі.А також здоровий скепсис до комуни з її ідеалами,ну не приживалися у Львові ідеї марксолєніна.
Після відїзду в різні боки активного і освіченого прошарку львів"ян цей особливий сімбіоз багатонаціонального міста зруйнувався(і вже не вперше) то теперішні львів"яни знов маютьтільки спогади про неординарність свого міста,а нові львів"яни схильні до ідеалізації.Наразі багато львів"яни мріють про роботу в Києві,а домів приїздят як столічні пани-це теж наша риса.Іще теперішні львів"яни ніц не розуміються на своєму архітектурному оточенні(я вже не говорю про тих монстряк в центрі і пластикові вікна) знайдіть у Львові хоч одне трикутневікно старше нашої незалежності.-а тепер в сецесійному центрі гострі кути і агресивні лінії дахів,та ще й пофарбовано "красіво".Короче приєднуюсь до всіх дописувачів що охарактеризували "особливі"чесноти львів"ян і львів"янок з поправкою-працюймо над собою до досягнення усіх вищесказаних якостей.Ура!таваріщі!!!

Бойцовая Рыбка
14.11.2008, 15:47
Да неужели львовяне какие-то нестандартные?:scratch_one-s_head:

пупер
14.11.2008, 17:03
Да неужели львовяне какие-то нестандартные? звичайно!.. о_О
і вищі, і стрункіші, і розумніші, і дотепніші (і так далі)... :)

Бойцовая Рыбка
14.11.2008, 17:20
По сравнению с кем?

Alias
14.11.2008, 17:22
По сравнению с кем?
З китайцями:))))

Бойцовая Рыбка
14.11.2008, 17:27
Фигня! Люди как люди.

пупер
14.11.2008, 17:34
По сравнению с кем?
а з ким ви хочете порівняти?..

Фигня! Люди как люди. китайці?...

Alias
14.11.2008, 17:37
Фигня! Люди как люди.
та у них навіть свині не такі як у нас!Бачили, малі і чорні?:biggrin:

Бойцовая Рыбка
14.11.2008, 17:45
:lol:Да я про львовян!

львів"ян прощаються, але не йдуть.

Вот это наглёж!о_О

А ще львів"яни вважають, що українська мова, якою ми розмовляємо, є найправильнішою українською мовою і страшенно нас дивує, коли хтось не розуміє значення слів "філіжанка" чи "кнайпа"
А чего удивлятся? Далеко не у каждого на полке стоит словарь диалектизмов.

Полковник
16.11.2008, 11:09
А чего удивлятся? Далеко не у каждого на полке стоит словарь диалектизмов.
Словарь ЧЕГО?

Бойцовая Рыбка
16.11.2008, 11:19
Полковник, а вы ж, помнится, меня дурочкой называли.
"Філіжанка" і "кнайпа" - это диалектизмы.

Полковник
16.11.2008, 11:42
Полковник, а вы ж, помнится, меня дурочкой называли.

От своих слов НИКОГДА не отказываюсь.
Так и есть!

Бойцовая Рыбка
16.11.2008, 11:50
Я, к слову, закончила школу с золотой медалью.

Полковник
16.11.2008, 11:51
Я, к слову, закончила школу с золотой медалью.
Оля - МОЛОДЕЦ!

Чупага
16.11.2008, 12:12
Згода.
Але коли читав про школу" як вас дражнили" зрозумiл- якicь неольвовяне в мicтi розплодилися.

А чего удивлятся? Далеко не у каждого на полке стоит словарь диалектизмов.[/QUOTE]

IMHO ,Piдна мова може бутi бабчiна ,вуiкова .Державна= школьна.

пупер
16.11.2008, 21:31
Я, к слову, закончила школу с золотой медалью.не розумію: навіщо ви виправдовуєтеся? о_О

мова
<...>
школьна.
нічого не зрозумів, але це не важливо, головне, що палковніку сподобалося... :mocking:

Бойцовая Рыбка
16.11.2008, 21:49
не розумію: навіщо ви виправдовуєтеся?

Полковник написал, что я дурочка.

пупер
16.11.2008, 22:03
Полковник написал, что я дурочка.

1. це не привід виправдовуватися.
2. де навзав, лінк!

Бойцовая Рыбка
16.11.2008, 22:08
Он уже удалил.

пупер
16.11.2008, 22:14
Он уже удалил.
<offtop>
не пригадую точно ... але в сша навіть, якщо хтось зізнається у вбивстві -- не є підсудний, якщо немає тіла.
це я до того, що якщо немає допису -- немає доказу. :unknown:
</offtop>

Бойцовая Рыбка
16.11.2008, 22:19
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=408380&postcount=53

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 09:40
Особенности львовян (по моим наблюдениям на Форуме).
1. Консервативны, считают своё мнение единственно верным. С ними лучше не спорить.
2. Считают себя особенной кастой людей.
3. Не любят отвечать на вопросы о том, что кажется им очевидным. Будут полчаса тебя подкалывать, в итоге так и не ответив на вопрос.

Alias
17.11.2008, 09:44
1. Консервативны, считают своё мнение единственно верным. С ними лучше не спорить.
3. Не любят отвечать на вопросы о том, что кажется им очевидным. Будут полчаса тебя подкалывать, в итоге так и не ответив на вопрос.

:biggrin::biggrin:Щось в цьому є:))

пупер
17.11.2008, 09:45
:good: :blush: :mocking: :blush: :pardon: :blush:
ви жидів якихось описали.....

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 09:49
Нет. Скорее Виктора Л.

Alias
17.11.2008, 09:50
ви жидів якихось описали..
та ну, пупер, невже не помітили деякої схожості?:))

Alias
17.11.2008, 09:51
Скорее Виктора Л.

Левандівка:?:eek::biggrin:

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 09:53
Тссссссссссс!

Багіра
17.11.2008, 09:55
до львівян можна віднести багатьох людей, які тут живуть, зокрема і віднедавна (як я, але типових рис в мене ще нема) а якщо говорити про львівян хоча б в третьому коліні і котрі вже в літах, то про них все скаже їхня квартира, де панує інтерєр антикварна розкіш... чи багаті чи бідні - але дух один, стиль той же, відчувається певний аристократизм, можливо навіть гордість))

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 10:06
А если квартира в стиле хай-тек?

Багіра
17.11.2008, 10:09
у львівянина в літах хайтек???

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 10:13
у львівянина в літах хайтек???
А чего? Дети - новые украинцы:cool::bazar:

Багіра
17.11.2008, 10:17
ну ви ж самі писали , що львівяни консервативні)) тому навіть якщо діти багатії, то старенькі люди хочуть залишатися в тому житлі, де прожили велику частину свого життя і нічого там не міняють... зазвичай.

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 10:22
Ну, оставаться в доме, где уже крыша падает...

Alias
17.11.2008, 10:29

ну дах і хайтек, то ніякого зв"язку не мають.

Багіра
17.11.2008, 10:35
ви бачили наші львівські "автрійські" будинки? та вони тьху-тьху вічні... от що за радянських часів, то валиться... у родичів за Львовом австрійський міст через річку стоїть бульше століття, а побудовані порівняно недавно переробляють по декілька раз, ще ці повені були...

levandivka
17.11.2008, 10:38
дах і хайтек, то ніякого зв"язку не мають.
Чому..?
Львів'янин (правдивий) на хай-тек погодиться лише у випадку, коли дах поїде.
Нє?
Хай-п'єц - ТАК!

Alias
17.11.2008, 10:47
ви бачили наші львівські "автрійські" будинки?
Не тільки бачили , а й пару днів жила там.Класна квартира, от тільки б ремонт там зробити...Але зроблено все на совість і не на 50 років.Здається стільки совєцкі стандарти на експлуатацію житла дають?

Багіра
17.11.2008, 10:47
тому напевно я зовсім не правдивий львівянин, бо дуже люблю хайтек))))

levandivka
17.11.2008, 10:52
я зовсім не правдивий львівянин, бо дуже люблю хайтек
У Вас, підозрюю, інша відмазка:
Звідки Ви: з його обіймів...
Читай: с мілим - рай в шалаше (навіть хай-тек).

Багіра
17.11.2008, 10:59
та скільки того життя:smile:

але якщо чесно, ви хоч мене зовсім не знаєте, але дуже близькі до істини...

Чупага
17.11.2008, 11:15
ви жидів якихось описали.....
Так многие россияне" помилёни".Хто Лев Троцкий ? За Галичанина себя хотел выдать, чи за чоловiка свiта.

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 12:23
При чём тут Троцкий?

Чупага
17.11.2008, 12:39
Так и говорят
-"Лев" еврейское имя "-цкий" еврейское окончание фамилии.
Этому в универе учат на истфаке(Вспомогательные исторические дисциплины).
Не посылаю "дупу белому медведю целовать взасос зимой на льдине" культурно поясняю почему их преподы съеденного гувна не варти.
К тому написал - люди с востока часто галичан и евреев путают.

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 12:42
Я не путаю! Как можно спутать славян с евреями?
Лев - славянское имя, по-моему.

Чупага
17.11.2008, 12:46
Стало словянским и романским , чи було колись имя Свинослава? Точнюсеньки буде нэ кошерное.

illia
17.11.2008, 13:43
...в рідкісних випадках на себе

з іншої сторони,а хто ще похвалить )

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 13:50

Ну, не всегда на тех, кто заслуживает.
И вообще, зачем делать из львовян идеал добра и справедливости? А то почитаешь, и создаётся впечатление, что в других городах живут одни хамы и невежды, которым у львовян надо учиться. Как хорошие, так и плохие люди есть везде.

Не знаю. Люди везде одинаковые. Нельзя делать львовян какими-то особыми.

Іспанка
17.11.2008, 14:12
Нє, мені здаєцця, Ви таки не до кінця розумієте, ЩО таке Львів і Львів"яни. Львів - то особливе місто зі своїм неповторним духом і шармом,не схоже на жодне інше.В ньому особлива кожна вуличка,кожна будівля,кожен камінчик на дорозі.....Господи,та про Львів можна говорити годинами і не втомлюватися..і особливості місту додають і така нелюбима Вами кава(неповторна львівська кава,в яку закохується кожен гість) і люди,особливі люди - гостинні,привітні,цікаві,особливі...Ви не було жодного разу у Львові,то й не Вам судити,які є львів"яни...

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 14:18
Я уважаю львовян, но не нужно делать из них пупов земли. Качества настоящего львовянина, описанные в начале, можно отнести к любому хорошему человеку. Сколько я знаю киевлян с такими качествами.

Alias
17.11.2008, 14:19

Я вже дуже багато про це говорила, тому не хочу повторюватись.Але скажіть, Олю, Ви зустрічались з з людьми з ЗУ?
Я -так.І можу сказати, що вони трохи не такі як , наприклад, на сході чи на півдні.
З ними приємно спілкуватись, у них є те, що у нас на півдні вже давно втрачено.Я не ідеалізую їх, розумію і знаю, що й серед них є хами, підлі і т.д....
У них є гордість за свою країну, любов до неї, шана, повага , , звичаї,....

levandivka
17.11.2008, 14:20
Сколько я знаю киевлян с такими качествами.
Ви, просто, не вкурсі... Вони зі Львова! Обидвоє!

Alias
17.11.2008, 14:21
Нє, мені здаєцця, Ви таки не до кінця розумієте, ЩО таке Львів і Львів"яни. Львів - то особливе місто зі своїм неповторним духом і шармом,не схоже на жодне інше.В ньому особлива кожна вуличка,кожна будівля,кожен камінчик на дорозі.....Господи,та про Львів можна говорити годинами і не втомлюватися..і особливості місту додають і така нелюбима Вами кава(неповторна львівська кава,в яку закохується кожен гість) і люди,особливі люди - гостинні,привітні,цікаві,особливі...Ви не було жодного разу у Львові,то й не Вам судити,які є львів"яни...
Іспанко, +1000!

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 14:25
Ви, просто, не вкурсі... Вони зі Львова! Обидвоє!

И кто же эти двое?

levandivka
17.11.2008, 14:29
кто же эти двое?
Претендуєте не другу "ФРАЗУ ДНЯ"?

Бойцовая Рыбка
17.11.2008, 14:33
Претендуєте не другу "ФРАЗУ ДНЯ"?
Не отвечают на вопросы, хоть ты тресни!

Такая фраза?

Городецький
17.11.2008, 16:39

Я ж не лвів'янин ... здається ...
Да, то всьо Левандівка - страшний чілавєк!!!!

франц-йосип
22.11.2008, 16:52
неповторна львівська кава,в яку закохується кожен гість
Один із набридлих міфів ЯКА КАВА??? Коли у Львові кава чимось відрізнялась???Вона просто БУЛА
Правдива кава була на цілий срср тільки в Ужгороді.. А зараз? У Києві практично всюди нормальна кава і не тільки в Києві на цілому Сході країни.І другий міф-львівське ПИВО-за срср баюра-баюрою а не пиво,просто що завжди було в магазинах,а це вже для мешканця Вологди якої-небудь диво,от і міф про "піво"

Samojlovu4
22.11.2008, 16:57
Один із набридлих міфів ЯКА КАВА??? Коли у Львові кава чимось відрізнялась???Вона просто БУЛА
Правдива кава була на цілий срср тільки в Ужгороді.. А зараз? У Києві практично всюди нормальна кава і не тільки в Києві на цілому Сході країни.І другий міф-львівське ПИВО-за срср баюра-баюрою а не пиво,просто що завжди було в магазинах,а це вже для мешканця Вологди якої-небудь диво,от і міф про "піво"

Про каву згоден, це скоріше роздуто.
Про пиво - нєа. Можу то ви за часів сирисири з роздільським плутаєте? То було дійсно кислі саки...
Від "Колосу" було дуже файне пиво, якщо не розбавлене.

Бойцовая Рыбка
22.11.2008, 17:09
Так что, Самойлович, это всё брехня про кофе?

Samojlovu4
22.11.2008, 17:13
Я такого не казав. Як на мене, то це скоріше дещо роздутий і підтримуваний міф, проти якого я в принципі ніц не маю. Нічим та львівська кава дуже не відрізняється від всіх інших, кава як кава.
Хоча по мені судити не можна, я не гурман і не кавоман.

франц-йосип
22.11.2008, 17:18
То було дійсно кислі саки...
Від "Колосу" було дуже файне пиво, якщо не розбавлене.

Влучна характеристика з "там тих лят".Не плутаю я ні з роздольським ні з буським,просто порівнюю з теперішніми пивами.А на Колосі було більш-менш нормальне поки вони із артезіанських свердловин воду брали,а коли почався "вадаправод" то і по пиву...

levandivka
22.11.2008, 18:46
Звідки Ви: вже біля ЛьвоваБагато Ви розумієте!
Кава - не напій!
Кава у Львові - це ритуал, дійство. незалежно від місця, дома, чи в кнайпі.
Пиво?
Я майже щодня ходжу на пИво: посидіти з друзями, поталапати наживо, пореготати.

ЗІ: доберетеся, врешті, до Львова - сходіть із кимось... львівським, може зрозумієте...:)))

франц-йосип
22.11.2008, 19:55
Кава у Львові - це ритуал, дійство.

А у Кракові,Жешуві,Перемишлі?на Галичині маю на увазі.І шо з того? Там якось спокійніше до того ставляться.А в Києві-кава що по-вашому закуска?
А що іще у Львові ритуально впотребляють?

врешті, до Львова - сходіть із кимось... львівським, може зрозумієте.

а ви самі с аткудава будіте?

levandivka
22.11.2008, 20:24
а ви самі с аткудава будіте?
Йой, Францо-Йосипе...
Та ж з Левандівки!!!
Певно, ше можна селищем Жовтневим обізвати, спеціятєльно для давніх відвідувачів міста Львова...

gryvul
23.11.2008, 01:12
Коли у Львові кава чимось відрізнялась???Вона просто БУЛА
Так отож! На відміну від інших міст у Львові була КАВА, а в інших містах - люра...

Бойцовая Рыбка
25.11.2008, 21:50
Что за люра?

франц-йосип
26.11.2008, 00:56
На відміну від інших міст у Львові була КАВА, а в інших містах - люра...
Вважайте так,якщо це потішить вашу львівськість,але зараз про якусь особливу каву у Львові нема сенсу навіть говорити,хіба що ми її споживаємо трохи частіше ніж харків"яни чи запоріжці.А нормальна якісна кава зараз є всюди.

Romko
26.11.2008, 01:09
Что за люра?
Гм...:scratch_one-s_head:
:blush:

Liliyah Romanova
26.11.2008, 05:40
Что за люра?
Помиї, м'яко кажучи. :)))
Полюрати - до вітру сходити. ;)
Вважайте так,якщо це потішить вашу львівськість,але зараз про якусь особливу каву у Львові нема сенсу навіть говорити,хіба що ми її споживаємо трохи частіше ніж харків"яни чи запоріжці.А нормальна якісна кава зараз є всюди.
Тю, дарма, що такий нік...
Кажуть, іноді краще жувати, ну, чи каву пити...
Вам вже написали, що не в самій лише каві справа. Але не дивно таке чути. Левандівка добре звернув увагу на оте ваше "біля Львова". :beee:

Бойцовая Рыбка
26.11.2008, 07:18
Консервативны, считают своё мнение единственно верным. С ними лучше не спорить.
Хм... Правда!

Левандівка добре звернув увагу на оте ваше "біля Львова". :beee:

Все, кто не из Львова - помои, я правильно поняла?

Ворон
26.11.2008, 07:32
А нормальна якісна кава зараз є всюди.

Це не питання тільки в тому яка кава а і як її заварюють. Багато хто не вміє. А Львові таки вміють, майже всі.

Alias
26.11.2008, 08:15
Рибко, як же з Вами важко! Ви якось так все одноббічно сприймаєте..

Бойцовая Рыбка
26.11.2008, 08:17
А как надо понять? Для меня, как для НЕльвовянки, это не приятно.

Alias
26.11.2008, 09:10
Я теж НЕльвів"янка....та й не в тому річ...

levandivka
26.11.2008, 09:18
та й не в тому річ...
І рефреном пісня Оксани Білозір:
Не в тому річ, не в тому річ,
Що горобина плаче ніч,
А в тому річ, а в тому річ,
Що ми з тобою - різні.

Coffe13
26.11.2008, 09:21
Я теж НЕльвів"янка....та й не в тому річ... Дійсно нас тут таких багато... НЕЛЬВІВЯН... але я прикипіла до Львова душею...
Рибко,приїдьте хоч раз до Львова і тоді буде доцільно проводити хоч якусь дискусію....

франц-йосип
26.11.2008, 10:07
звернув увагу на оте ваше "біля Львова".
То ви такі "довєрчиві"????А якби я написав Тегусігальпа?
Добре, вибачаюсь і виправляю прикру помилку при заповненні анкети,надалі буду уважніше.

Liliyah Romanova
27.11.2008, 03:25

Ні, неправильно.
Але "позитивним мисленням" ви до Львова дуууже близькі. :)))
То ви такі "довєрчиві"?
Не справа в тому, де ви є, а в тому, ЩО ви написали. В тому, ДЕ ви почуваєтеся, що є. Так воно і відчулося. А те, що ви виправилися... Навряд чи то лікується. :pardon:

Бойцовая Рыбка
27.11.2008, 08:06
Але "позитивним мисленням" ви до Львова дуууже близькі. :)))

Это как? Не поняла.

Дійсно нас тут таких багато... НЕЛЬВІВЯН... але я прикипіла до Львова душею...
Рибко,приїдьте хоч раз до Львова і тоді буде доцільно проводити хоч якусь дискусію....
Я ТОЖЕ прикреплена душой ко Львову. Если бы так не было, вы бы меня тут не увидели. Пошла бы я на какой-нибудь киевский форум - и всё. ОН мне снится, я чувствую ЕГО присутствие. Мне даже необычно смотреть на ЕГО изображение: так перехватывает дух, что я вынуждена закрыть книгу.
Легко сказать - приедьте. Пока у меня нет такой возможности. Я колебаюсь, как будто боюсь, что ОН меня не примет.

Romko
27.11.2008, 08:32
Я такого не казав. Як на мене, то це скоріше дещо роздутий і підтримуваний міф, проти якого я в принципі ніц не маю. Нічим та львівська кава дуже не відрізняється від всіх інших, кава як кава.
Хоча по мені судити не можна, я не гурман і не кавоман.
З того треба було й починати!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_73.gif
А не пхатисі в розмови про каву...:insane:
Пєйтє піво пєнноє...http://casa-latina.ru/s/s/icon_157.gif

levandivka
27.11.2008, 08:43
вибачаюсь і виправляю прикру помилку при заповненні анкети,надалі буду уважніше.
Звідки Ви: Львів-Центр, і давно
То Пінчук десь ТАКий відкрив? А де? Вінниця? Жмеринка?

volk
27.11.2008, 10:25

До речі, дуже просто. "Справжні" євреї, а так само й справжні вірмени, наприклад, мають русяве волосся і світлі очі.

франц-йосип
27.11.2008, 10:27
То Пінчук десь ТАКий відкрив?

Ні,це центральна частина міста Львова.Історико-архітектурний заповідник,О!
Але це не моя заслуга ,так сі стало ,що нащастя тут народився.А от хто саме своє народження у Львові випинає як якусь неаби яку чесноту ,чи заслугу,і вважає що він чимось кращій за інших (Винниця,Жмеринка,Суми,Донецьк) то питання:які аргументи,шановні? Кава? Пиво?

"Справжні" євреї, а так само й справжні вірмени, наприклад, мають русяве волосся і світлі очі.

Цікаве спостереження,ото що ми бачимо довкола-китайські підробки?

volk
27.11.2008, 10:31

Чого ж брехня? Альтернатива "Чернігівське - найкраще разом!":crazyman:
Типу "А кава - найкраще у Львові!".
Щодо другого я категорично не заперечую.

Але це не моя заслуга ,так сі стало ,що нащастя тут народився.

Якщо в будинках на- і навколо пл. Ринок, то співчуваю...

Цікаве спостереження,ото що ми бачимо довкола-китайські підробки?

:)))):)))) Китайських наразі не бачив... мабуть, скоро будуть. А от всякі-інші - бачив! Українські також.

франц-йосип
27.11.2008, 21:16
Кава у Львові - це ритуал, дійство. незалежно від місця, дома, чи в кнайпі.
А в Мілані,Києві,Відні?-то тяжка праця,чи що???Чи ви вважаєте львівське пиття кави-якесь особливе?Нікому не кажіть-не зрозуміють (в Мілані або Неаполі -особливо,про Стамбул мовчу)

levandivka
27.11.2008, 21:45
ви вважаєте львівське пиття кави-якесь особливе?
Саме ТАК!
Але пояснювати дальтоніку дражливість червоного кольору (/холодність синього) не буду. шкода часу.

gryvul
27.11.2008, 21:49
Ну шо там можна пояснити... Ну не п`ють у Львові каву тільки для того, щоб напитися і не спати. її щонайменше - смакують, насолоджуються нею, відчувають всім тілом і душею. Ет! шо там говорити

франц-йосип
27.11.2008, 21:51
не буду. шкода часу.

Аргумент..... ніц не скажеш,зайнята людина,аднака.

Coffe13
27.11.2008, 21:54
Аргумент..... ніц не скажеш,зайнята людина,аднака.

Там вже недавно пояснювали... полистайте форум

Ворон
27.11.2008, 22:18
А в Мілані,Києві,Відні?-то тяжка праця,чи що???Чи ви вважаєте львівське пиття кави-якесь особливе?Нікому не кажіть-не зрозуміють (в Мілані або Неаполі -особливо,про Стамбул мовчу)

В Мілані, Неаполі і де інде каву роблять інакше. Вас вони також не зрозуміють. :pardon:

франц-йосип
27.11.2008, 22:42
В Мілані, Неаполі і де інде каву роблять інакше. Вас вони також не зрозуміють.

А я бачив там такі самі автомати,і люди теж сидять,спілкуються за кавою,в чому ж різниця розкрийте таємницю львівської кави...

Coffe13
27.11.2008, 22:58
А я бачив там такі самі автомати,і люди теж сидять,спілкуються за кавою,в чому ж різниця розкрийте таємницю львівської кави...

Ту таємницю можна певно лиш відчути і все...:unknown:

франц-йосип
27.11.2008, 23:14
Ту таємницю можна певно лиш відчути і все

Ну то файно,ну то па!
На прощання для естетів і шанувальників "особливого цимесу-кави по-старольвівськи" подаю адресу.Заклад громадського харчування навпроти поштамту під назвою "ПИРІЖКОВА" там пані Стефа варить каву у відрі,потім зливає у великий баняк,з якого ви зможете собі націдити 100 або 200 мл у горнятко без ручки.Вживати виключно під високоінтелектуальну бесіду з расовим львів"якою.
Рецептура незмінна ще від перших совєтів.
Хто знає більш давню кавову точку прошу повідомити.

Romko
27.11.2008, 23:32
Ну то файно,ну то па!
На прощання для естетів і шанувальників "особливого цимесу-кави по-старольвівськи" подаю адресу.Заклад громадського харчування навпроти поштамту під назвою "ПИРІЖКОВА" там пані Стефа варить каву у відрі,потім зливає у великий баняк,з якого ви зможете собі націдити 100 або 200 мл у горнятко без ручки.Вживати виключно під високоінтелектуальну бесіду з расовим львів"якою.
Чоловіче,де вас носило...ну ніякої поваги до себе...
а ще такий нік взяли...
Попросіть Мартіні аби змінив..на шось більш підходяще...

Coffe13
27.11.2008, 23:33
Ну то файно,ну то па!
Хто знає більш давню кавову точку прошу повідомити.:beee::beee::beee:

levandivka
27.11.2008, 23:38
під назвою "ПИРІЖКОВА" там пані Стефа варить каву у відрі,потім зливає у великий баняк,з якого ви зможете собі націдити 100 або 200 мл у горнятко без ручки.Вживати виключно під високоінтелектуальну бесіду з расовим львів"якою. Рецептура незмінна ще від перших совєтів. Хто знає більш давню кавову точку прошу повідомити.
Та йой!
Ви ще з "кавою" у сосисочній, чи на Вокзалі розливаною, зв'яжіть Львівсьу Каву.
Хто ж Вам винен? Написано "Пиріжкова" - ТАК там і пиріжки файні (сам купую).

франц-йосип
27.11.2008, 23:40
Чоловіче,де вас носило...ну ніякої поваги до себе...
а ще такий нік взяли...

А шо не так? А шо нік? Нормальний, "узнаваємий".Що вас засмутило,шановний?А не та точка,так підкажіть яка ж то у Львові найстарша кав"ярня з поважною кавою

Samojlovu4
27.11.2008, 23:45
Ну то файно,ну то па!

А вона є ще, та пиріжкова?!
Стара як світ, напевно остання з савєцкого абщєпіта...
Клас!
Дивно, в самому центрі і ще ніхто не загріб... :unknown:

Та правий франц багато в чому на рахунок кави, як не крути.

Romko
28.11.2008, 00:39
Смак треба було прививати в дєцтві..
Може ше "тошнотіки" згадаєм?
Яке "Курземе" запивалось?
У Львові,між іншим...
ЗІ.Смєшалісь в кучу коні.люді...:unknown:

Samojlovu4
28.11.2008, 00:44
О, Курземе моя найулюбленіша кава, до-речі!
Попереджувальний вистріл - а вкусах нє спорят... :)

levandivka
28.11.2008, 00:46
аби змінив..на шось більш підходяще...
Та Ви шо?
Ніки міняти?
А навіщо?
Суперовий нік у у Франца Йосипа (чи правильніше "Франци"? то вже фільологи най поправлят).
Дуже львівський нік!

Romko
28.11.2008, 00:50
О, Курземе моя найулюбленіша кава, до-речі!
Попереджувальний вистріл - а вкусах нє спорят... :)

Та.нема мови...
я,от,скажім "чорнилко" ненавидів...http://casa-latina.ru/s/s/icon_alcoholic.gif
А "Струмок" йшов за милу душу...http://casa-latina.ru/s/s/icon_Drunk.gif
А "Курземе" і кава..тим більше львівська..це протилежні речі...:nea:

Ворон
28.11.2008, 03:32

Вони би Вас ніяк і ніколи не зрозуміли. (

Недано Вам розуміти таємниці і що зробиш, тяжко... :cry:

Але не біда в Америці є спеціальний заклад МкДональс. Там все по номерам і смак ґлобальний.

франц-йосип
28.11.2008, 09:07
в Америці є спеціальний заклад МкДональс. Там все по номерам і смак ґлобальний.
До чого тут Макдональдс? Є Пиріжкова,навіть дві і без образливих для вільнолюбивого львів"яки номерів.Ми ж вже про адресу кав"ярні.Де ж то вона є ота найдавніша ,найкраща,де сама прекрасна львівська кава ,що так закарбувалася у пам"яті багатьох наших екс-земляків і яку так ідеалізують нові львів"яни? Нектар і Вірменську не пропонувати,Мапу і решту новочесних теж...

levandivka
28.11.2008, 09:16
Де ж то вона є ота найдавніша ,найкраща,де сама прекрасна львівська кава
А навіщо Вам?
Є ТАКе поняття "прикрий клієнт". Навіть у нашій Кав'ярні їх намагаються попрощати якнайшвидше. Бо прийде, ноги вивалить, замовить чаю на гривню 50 коп. і смородить, смородить, смородить...: "чай у вас паскудний"...
ТАКим і кави доброї не наллють.
А є постійні клієнти, які просто кажуть: "дві файних кави"...
І насолоджуються.
І на форумівках наших ми збираємося "на каву", хоч кожен п'є те, що йому пасує.

франц-йосип
28.11.2008, 09:30
Є ТАКе поняття "прикрий клієнт". Навіть у нашій Кав'ярні їх намагаються попрощати якнайшвидше. Бо прийде, ноги вивалить, замовить чаю на гривню 50 коп. і смородить, смородить, смородить...:

А ну,то файно,прошу ось тут дві гривні,решти не треба,дякуємо за гостинність,обов"язково навідаємось ще.Тіштеся поважним товариством.

Liliyah Romanova
28.11.2008, 17:21
Правий... лівий...
Я знаю одне: у Львові навіть коліжанки, які зібралися на чай, все одно домовляються "на каву". :mocking:
А те, що хтось люру кавою називає і ще й з того гордий... Ну, так гамериканці теж в Італії по каву до МакДональда йдуть. :)))

levandivka
28.11.2008, 18:17
Йой! А мене в Москві дивувала любов до розчинної "кави".

Liliyah Romanova
28.11.2008, 18:18
Смак треба було прививати в дєцтві..
Я вперше каву спробувала в "Кастелярі", коли воно лише з'явилося. Температура до 39 скочила моментально. І потім я довго каву не пила.
Було смішно, коли нам із татом в школі діти дарували каву й цукерки. Ми все жартували, що цукерки самі будемо поїдати, а каву своїм домашнім кавоманам віддамо. Моя мама і чоловік такі кавомани, яких світ не видів. Вони тому, певно, найкраще можуть порозумітися. Бо більше ні в його, ні в моїй родині таких фанатів кави нема. :)
Є Пиріжкова,навіть дві і без образливих для вільнолюбивого львів"яки номерів.Ми ж вже про адресу кав"ярні.Де ж то вона є ота найдавніша ,найкраща,де сама прекрасна львівська кава ,що так закарбувалася у пам"яті багатьох наших екс-земляків і яку так ідеалізують нові львів"яни? Нектар і Вірменську не пропонувати,Мапу і решту новочесних теж...
Читаю вас і починаю розуміти, ЩО називають діяспоряни "радянщиною"...
Для вас лінк на шанований часопис. ;)
http://www.ji.lviv.ua/n29texts/yavorski2.htm
Читайте розділ "У диму каварень".

франц-йосип
28.11.2008, 19:11
Я вперше каву спробувала в "Кастелярі", коли воно лише з'явилося.

Ну там хазяїн з діяспори,і кава була відповідна(ви правильно написали "воно")

Читайте розділ "У диму каварень".

А прошупоясніть ,яке відношення сучасні львів"яни мають до тих персонажів,що описані тут? Може ви хочете сказати ,що то іхнні нащадки????

починаю розуміти, ЩО називають діяспоряни "радянщиною"...

"Ета панять нівозможна,ета нада пачуствавать..."

Liliyah Romanova
28.11.2008, 19:30
А прошупоясніть ,яке відношення сучасні львів"яни мають до тих персонажів,що описані тут? Може ви хочете сказати ,що то іхнні нащадки????
Ви, схоже, що ні.
Раз вам
Ета панять нівозможна
:pardon:

Romko
28.11.2008, 19:39
Ви, схоже, що ні.

:pardon:
Однозначно...:nea:

франц-йосип
28.11.2008, 20:32
Ви, схоже, що ні.
Однозначно...

Ну от виселили,ще й дідову і бабину метрики хтіли забрати
Трибунал,просто якійсь.А судді хто???

Romko
28.11.2008, 20:39
Ну от виселили,ще й дідову і бабину метрики хтіли забрати
Трибунал,просто якійсь.А судді хто???
шкода того,що метрики старі.якщо бабця з дідом не привили вам отого духу...
Якщо львівську каву ви вздріли в пиріжковій...то...:unknown:

smeet
29.11.2008, 17:16

Не знаю про пиво,боя не пивоман,але про каву то дійсно так.Я приїхав в Ужгород в 1981 році.Таку каву,яку варили в Ужгороді угорськими кофеварками я ніколи не пив ні в Києві ні у Львові.Таких кофеварок дійсно не було ніде.І таких черг,які були за вареною кавою в Ужгороді я не бачив ніде.Люди йшли в гастроном(там варили каву) з баночками,з бутилочками.Навіть одним з видів невеличкіх презентів лікарям була баночка з свіжозавареною кавою.Нічого подібного я дійсно ніде не бачив.Там я і навчився пити каву.так я її п"ю тепер.Тепер дійсно добра кава є всюди-в Києві ,Харкові,Полтаві.Це в зв"язку з тим,що з"явилося багато дорогих фірменних кофеварок.
А Львів"янки завжди були гречні і дійсно не давали цілуватись на першому побаченні.Але в мене жінка закарпатка.Та не дала цілуватись і на третьому:),тому мене заїло,зате й женився напевне:):):)Це жарт .Але Львіф дійсно місто особливе.Я завжди,коли проїжджаю через нього,або коли заїжджаю в гості,то стан душі завжди піднесений.З дитинства пам"ятаю Львівський цирк,Львівський готель(спеціально приїжджали в цирк,то ночували в готелі).Пам"ятаю завжди добрий червоний борщ в Львівських їдальнях,чинахи і лодочки-морозиво в знаменитій Снігуроньці.
Тепер про львівських хлопців,котрі далеко не естети(я маю на увазі не всіх,а тих котрі є в кожному місті і котрі шукають на свою д..у пригод)так от в роки мого парубоцтва тебе не торкалися(не просили закурити)коли ти йшов з дівчиною.Декотрі хлопці інколи цим користувалися,коли потрібно було пройти через темну вулицю.

Я скажу,що не брехня.Діло не в каві ,а в самій аурі,що існує в львівській кав"ярні.Ну уявіть яку небудь Ростовську рюмочну і Львіську кав"ярню.Це все рівно що зрівняти хлів і ресторан.Є кав"ярні з поважними сивочолими джентельменами, в шаликах і беретках,а є з молодими студентами,художниками ,поетами чи медиками.Кожна має свою ауру.

А как надо понять? Для меня, как для НЕльвовянки, это не приятно.

Шановна Рибко.Ми всі хто не Львів"яни,на Львівському форумі знаходимось в гостях.До чого це я.Ви коли приходите в гості і спілкуєтесь з господарями,я так думаю,завжди стараєтесь не ображати господарів.Це норми поведінки нормальних,вихованих людей.Я в гостях завжєди стараюсь вести себе толерантно.Якщо мені щось не подобається.я туди більше в гості не йду.Але я ніколи не посмію сказати газдині,що в неї борщ несмачний,хоча можливо він мені дійсно не сподобався.Згідно правил хорошого тону,я завжди похвалю господиню.Тепер розумієте.Але дійсно Львів це місто особливе.Хто ніколи не був в Європі, той може побувати у Львові,і він буде мати поняття про європейську архітектуру,про європейські вулички.Я був в місті Дубровник(це в Югославії).МЕні нічого крім пальм там дивного не було,вулиці як у Львові.Можливо навіть ще вужчі.Тепер про людей.Львів"яни дійсно люди чимось особливі.Одразу сказати важко.Байдужості менше ніж у східняків.Велика (для деяких людей можливо здається це навіть занадто)любов до України.Підвищене відчуття справедливості.Дуже великий відсоток людей,котрі цікавляться політикою.Дещо дивна для східняків революційність(навіть при радянській репресивній системі інколи бували студентські заворушення і висловлення протесту,згадаймо у що перетворилися похорони неЛьвів"янина Івасюка).Чого я так кажу,хоча я тепер не Львів"янин-я родом звідси,а живу в аж занадто спокійному регіоні-Закарпатті.Тому маю з чим порівнювати.Закарпаття має свої плюси.Але у Львова є чисто львівське,тому і говорю.

gryvul
30.11.2008, 00:50
Зара розридаюся. smeet-е, дякую. Як чоловік гарно каже. як тото приємно слухати! І головне - правда! і це на повному серйозі. шем-сь ніґди мене (яко львів`янина) так не хвалили за діло.
є, правда, і у нас один недолік - ми трохи заскромні. але героїчеськи із цим боремося.

levandivka
30.11.2008, 01:26
Як чоловік гарно каже. як тото приємно слухати!
Парний ефект? :mocking:

пупер
30.11.2008, 02:46
я,от,скажім "чорнилко" ненавидів...
А "Струмок" йшов за милу душу...
А "Курземе" і кава..тим більше львівська..це протилежні речі...
а я ненавидів "козацький напій" -- жовто-гарячу речовину зі запахом полину і нафти...
навіть більше ніж "долину смерті" (альмінську долину)... :bad::bad::bad:

Liliyah Romanova
30.11.2008, 07:26
є, правда, і у нас один недолік - ми трохи заскромні. але героїчеськи із цим боремося.

Це ви про себе? Щось ніколи сеї риси у вас не зауважила. ;) Вдало приховуєте, прошу пана. :mocking:

smeet
30.11.2008, 07:49
а я ненавидів "козацький напій" -- жовто-гарячу речовину зі запахом полину і нафти...
навіть більше ніж "долину смерті" (альмінську долину)... :bad::bad::bad:

А я як згадаю вермут в великих фляшках,ароматизований,то душу верне.Пам"ятаю ми ще дітьми ним петралися.Брррррррррр.о_О

Бойцовая Рыбка
01.12.2008, 19:05
у нас один недолік - ми трохи заскромні. але героїчеськи із цим боремося.
Ой, что-то я этого не заметила!:))))

gryvul
01.12.2008, 23:53
А шо, а шо, нє? і не треба тут один одному карму ставити за критику правди. І коли то львів`яни відмовлялися від месіанства, від підкреслення галичької своєї мудрости. І завше пурєдні львів`яки були знавцями у трьох ділянках: педагогіці, релігії, медицині. а принагідно - в політиці та економіці!:crazyman:

Romko
02.12.2008, 08:52
А шо, а шо, нє? і не треба тут один одному карму ставити за критику правди. І коли то львів`яни відмовлялися від месіанства, від підкреслення галичької своєї мудрости. І завше пурєдні львів`яки були знавцями у трьох ділянках: педагогіці, релігії, медицині. а принагідно - в політиці та економіці!:crazyman:
Ніц не маю проти аби мешканці будь-якого міста були месіянцями...
І пурєдні мешканки кожного міста були знавцями у трьох ділянках: педагогіці, релігії, медицині. і в в політиці та економіці.
І ще в дечому...

Iolup
02.12.2008, 08:57
І завше пурєдні львів`яки були знавцями у трьох ділянках: педагогіці, релігії, медицині. а принагідно - в політиці та економіці!

Ви забули добавити в культурі і мистецтві, а про естраду взагалі ліпше мовчати. Львів - то столицє української культури і традицій.

Coffe13
02.12.2008, 09:09
І пурєдні мешканки кожного міста були знавцями у трьох ділянках: педагогіці, релігії, медицині. а принагідно - в політиці та економіці!
Ви забули добавити в культурі і мистецтві

:girl_cool::girl_cool::girl_cool: