Показати повну версію : Темні початки: Золотий Компас (2007) / His Dark Materials: The Golden Compass
Deus igrok
07.12.2007, 17:08
Темні початки: Золотий Компас (2007)
His Dark Materials: The Golden Compass
http://www.multikino.com/img/films/f_2526/fotos/tn_poster.jpg
There are worlds beyond our own - the compass will show the way.
Жанр: Бойовик, Драма, Пригодницький, Сімейний, Фентезі
Тривалість: 115 хв.
Країна: США
Прем'єра в Україні: 2007-12-06
Режисер: Кріс Вейц
В Ролях:
Деніел Крейг ...... Лорд Азріель
Дакота Річардс ...... Ліра
Ніколь Кідман ...... Маріса
Єва Грін ...... Серафіна Пеккала
Ерік Бана
Сюжет фільму
Дванадцятирічна Ліра відправляється в дивовижну подорож до Північного Полюса, щоб врятувати свого викраденого друга. На допомогу до дівчинки приходять північні відьми на чолі з прекрасною Серафіною Пеккала і величезний броньований ведмідь. На шляху їх стоять зловісна Місіс Коултер і армія її монстрів.
Додано через 8 хвилин
Якісне фентезі. Красиві стилізації - робота програмерів/дизайнерів на відмінно. Відомі актори. Легка сюжетна лінія. Дивиться цікаво.
Фільм про світ, люди мають деміургів - тварин, що не роздільні духовно і розумово. В КіберПанку їх називають Петами. І владу, яка хоче позбавити людей петів. Але краще фільм дивитися
Цікаві моменти. Отож, армія влади спілкується на німецькій. Армія тартарів, що охороняла таємну лабараторію влади - росіяни зі шаблями.
Загалом сподобалося. Гарно провів час.
Моя оцінка 5.
Мені теж сподобався. З задоволенням подивився і отримав задоволення :crazy:
Liliyah Romanova
20.12.2007, 16:53
Ватикан назвал фильм "Золотой Компас" "самым антирождественским" (http://rus.newsru.ua/rest/20dec2007/zolotoy.html)
подивилась цей фільм вчора в кінотеатрі. народу було на всю залу аж 8 чоловік. не можу сказати, що фільм мені категорично не сподобався, але чомусь виникло відчуття, ніби за змістом - це повне протиставлення "Хронікам Нарнії"(до речі, якщо порівняти екранізацію Нарнії із літературним твором, то думаю, пан Льюіс не засмутився би).
є фільми після яких виходиш, і на душі так світло, тепло. "Золотий компас" - не з тих фільмів. найбільше в нім мені сподобались звірятка -але тут-таки і негативне враження від їх назви: "деймони", якось неприємно звучить, прибрати одну літеру, і вийде зовсім погано:(
і ще: як на мен, це - не дитяче фентезі, сюжет досить закручений і дитина його точно не зрозуміє...
Liliyah Romanova
20.12.2007, 17:10
чомусь виникло відчуття, ніби за змістом - це повне протиставлення "Хронікам Нарнії"
Цілковита рація. Так і є.
Компас є повністю (і цілеспрямовано) антихристиянський та антицерковний. Кажуть, що у фільмі намагалися пом"якшити дух книжок, але не вдалося.
Deus igrok
20.12.2007, 17:21
народу було на всю залу аж 8 чоловік.
Який зал ? Прем'єрний тиждень вже минув. В принципі реклами - як такої і не було.
Нічого антихристиянського не пригадую. Та й не чув, щоб фентезі мусило відповідати існуючій релігії.
Компас є повністю (і цілеспрямовано) антихристиянський та антицерковний. Кажуть, що у фільмі намагалися пом"якшити дух книжок, але не вдалося.
на жаль чи ?на щастя? не читала. загалом фільм точно не дитячий. навіть я пару разів здригнулася. якби в мене були діточки, я б не хотіла, щоб передріздвяний дух був зіпсований такою темною і важкою атмосферою, яку несе цей фільм.
може, режисер розраховував на те, що після фільму піде хвиля "компасизму" подібна "толкінізму"? але безперечно, пан Толкіен заклав у своє фентезі позитивний зміст, і ідею перемоги добра над злом, вічності та справжньої дружби. до речі, Толкіен та Льюіс - кращі друзі та колеги по коледжу. і трилогія "Володар перснів" мала писатися ними у співавторстві, але пан Толкіен віособився і створив трилогію власноруч:)
дізналась про це, коли читала "Хроніки" та зацікавилась біографією автора.
зміст "Золотого компасу" вміло замаскований, тому він не викликав такої різкої реакції як, наприклад, "Код да Вінчі"(зоккрема, в кінотеатрі, в якому я проходила практику на наступний же день після того, як наклеїли постер "Коду" з"явилася величезна пляма чорної фарби - так виразили своє невдоволення окремі люди), проте зміст "Золотогокомпасу" все одно залишається незмінним.
в принципі, я погоджуюсь із тим, що цей фільм принаймні не сприяє християнському вихованню дітей.
Додано через 2 хвилини
Який зал ? Прем'єрний тиждень вже минув. В принципі реклами - як такої і не було.
:)чому ж не було? на телебаченні була реклама і афіші були у нас скрізь. а навіть і на прем"єрному тижні фільм не зібрав очікуваної кількості глядачів. принаймні в тім кінотеатрі, який я маю на увазі. не буду його тут називати.
Deus igrok
20.12.2007, 17:30
на наступний же день після того, як наклеїли постер "Коду" з"явилася величезна пляма чорної фарби - так виразили своє невдоволення окремі люди),
Це не протест. Це брак культури. Аха ... не подобається - не відвідуємо(с)
Liliyah Romanova
20.12.2007, 18:25
Нічого антихристиянського не пригадую. Та й не чув, щоб фентезі мусило відповідати існуючій релігії.
Не мусить бути прямий вислів "ми проти християнства". Якщо у "Нарнії" лев помирає і воскресає, то в компасі послання таке, що бог помер і його нема. Не знаю, як у фільмі, ще не дивилася, а от у творі так.
Додано через 11 хвилин
пан Толкіен заклав у своє фентезі позитивний зміст, і ідею перемоги добра над злом, вічності та справжньої дружби
У Толкієна все теж дуже християнське.
Liliyah Romanova
22.12.2007, 07:21
Отже, щодо того, що це є антихристиянське.
У книзі автор не вживає Маґістеріум, а саме Католицька Церква. Це вже у фільмі замінили, аби згладити трохи.
І суть така, що Бог помер, а Католицька Церква дурить людей, що Бог є і всіляко намагається замилити людям очі та відділити їх від природніх демонів, з якими родиться кожна особа.
Відповідно, позиція Католицької Церкви щодо фільму є такою ж, як і щодо книжки.
Добре, що все ще є люди, в яких світ клином на католицькій церкві та християнстві не зійшовся.
чому ж не було? на телебаченні була реклама і афіші були у нас скрізь. а навіть і на прем"єрному тижні фільм не зібрав очікуваної кількості глядачів. принаймні в тім кінотеатрі, який я маю на увазі. не буду його тут називати.
Реклама "Золотого компасу" у Львові була дуже скромна. Постер біля входу в Кінопалац зявився, якщо не помиляюсь, лише в премєрний четвер. На відміну від дуже християнських хітменів та четвертих пил, які висіли за тиждень до премєри.
Я в цьому фільмі побачив тільки пропаганду добра і сили духу. Хоча, звичайно, хто що очікував знайти, те і знайшов.
На рахунок "Хронік Нарнії" - якщо не помиляюсь, в якийсь момент церкві дуже не сподобалась аналогія Ісуса з твариною, але після втручання Іоанна Павла цкування припинилось. На жаль, ця чудова людина покинула цей світ...
FeRmatta
22.12.2007, 14:41
а мені вразив цей фільм тим,що було на поверхні: дружбою та гарної казкою. але я не читала книгу, тому і не зрозуміла його підтекст. хлча здогадувалася, бо всі фенетезі неоднозначні. так, у фільми завуаліровали пряме протиставлення церкві....треба книгу прочитати
Liliyah Romanova
22.12.2007, 16:37
На рахунок "Хронік Нарнії" - якщо не помиляюсь, в якийсь момент церкві дуже не сподобалась аналогія Ісуса з твариною, але після втручання Іоанна Павла цкування припинилось. На жаль, ця чудова людина покинула цей світ...
Так це ж задум самого автора був! :D:D:D
Додано через 2 хвилини
Я в цьому фільмі побачив тільки пропаганду добра і сили духу. Хоча, звичайно, хто що очікував знайти, те і знайшов.
Та я фільму не бачила. Часу поки нема на кінотеатр.
Але те, що фільм потерпів крах уже всі говорять. Чомусь так стається. Хоча з анонсу фільм виглядає дуже цікавим і ми таки плануємо на нього піти.
Я написала за книжку. Сам автор взагалі такі висловлювання та думки писав, що навіть нема що тут згадувати. І прро свою книжку писав, що вона покликана показати людям, що ніякого Бога нема взагалі. І що він зробить усе можливе, аби знищити віру якомога більшої кількости християн. Так що тут важко про це не говорити. :)
Додано через 4 хвилини
а мені вразив цей фільм тим,що було на поверхні: дружбою та гарної казкою.
Те саме виникає і з анонсів. Просто я тут мала необережність комусь сказати, що страшенно хочу фільм подивитися, то мені цілу лекцію відразу прочитали... :D:D:D
Додано через 10 хвилин
http://www.snopes.com/politics/religion/compass.asp
Додано через 11 хвилин
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/4347226.stm
Додано через 14 хвилин
"I'm trying to undermine the basis of Christian belief. Mr. Lewis would think I was doing the devil's work."
"I am all for the death of God."
"My books are about killing God.”
http://dads.org/goldencompass-pullman-quotes.asp
Додано через 17 хвилин
До речі, екранізовано першу книгу з трилогії. Чому? Бо вона найменш офенсивна. :)
Так це ж задум самого автора був!
Ой, щось я не допетрав. Це ви про що? Про автора Біблії, в якого був задум провести аналогію між Ісусом та твариною?
Чи про те, що такий задум був у Льюїса? Так це всі знають, і я в тому числі. І виділені вами мої слова це не заперечують.
Хоча я радий, що так вас розсмішив :).
До речі, екранізовано першу книгу з трилогії. Чому? Бо вона найменш офенсивна.
Ой, а що це за слово?
Думаю, можна було б дивуватись, якби була екранізовано одразу друга, чи скажімо, третя, книга трилогії. А так, відповідь очевидна.
Слова Пилипа Пулмана (якщо це дійсно його) вирвані з контексту. І робити висновки з таких уривків я би не став.
Liliyah Romanova
22.12.2007, 17:52
Про автора Біблії, в якого був задум провести аналогію між Ісусом та твариною?
Автора Нарнії. ;)
Додано через 22 секунди
Слова Пилипа Пулмана (якщо це дійсно його) вирвані з контексту. І робити висновки з таких уривків я би не став.
То почитайте цілісні. Там за лінками є лінки на контекст.
Додано через 10 хвилин
Думаю, можна було б дивуватись, якби була екранізовано одразу друга, чи скажімо, третя, книга трилогії. А так, відповідь очевидна.
Та я не дивуюся. Я ж кажу, що хочу фільм подивитися.
Просто є отака позиція. :)
Додано через 12 хвилин
Хоча я радий, що так вас розсмішив .
Та не ви розсмішили. Просто Церква має різних коментаторів. ОДні сильно коректні, інші навпаки.
Он навіть один офіційний коментатор дав позитивну оцінку цьому фільму, але то через день геть з інету зняли. :D:D:D
Додано через 14 хвилин
Ой, а що це за слово?
Офенсивна - агресивна, образлива.
Deus igrok
23.12.2007, 13:32
“Антицерковний” підтекст у стрічці дійсно відчувається, навіть якщо не знати про нього заздалегідь – надто вже очевидно, яку організацію мав на увазі автор. Але він явно мав на увазі варіант не сучасний, а далекого минулого – з інквізицією та подібними радощами. Що було то було, навіть якщо робити вигляд, що це не так. Тому людям сильно віруючим не слід ображатись і не варто вішати на казку з гуманістичним підтекстом тих самих цуциків, що й на “Код да Вінчі”.
Оскільки мова зайшла про цуциків, то один з найбільш приємних аспектів фільму – це тварини-деймони (так це звучить у даному варіанті), які супроводжують усіх без винятків героїв-людей. Якщо Пулман хотів створити такий фентезійний світ, який би запам’ятовувався, то він, безумовно, досяг своєї мети, - надто вже зворушлива концепція про те, що душа живе поруч з тобою у вигляді тваринки і з тобою спілкується. У такому світі жодна людина не є по-справжньому самотньою і розмовляє з собою, не ризикуючи при цьому стати шизофреніком. Це і привід показати у кадрі якомога більше різних звірят і пташок (що є завжди добре) – від білих та пухнастих до зубастих й небезпечних, і з зображенням на екрані внутрішніх конфліктів відразу стає легше: якщо персонаж шльопає свого деймона, то у нього великі особисті проблеми.
http://kinoblog.com/2007/12/08/golden-compass-1/
Liliyah Romanova
28.12.2007, 05:14
То чому цей фільм зазнав краху?
В російському кінопрокаті стрічка все ще займає перше місце. За 2 тижні зібрала 164 781 412 руб.
Для порівняння з іншими нещодавними блокбастерами:
Гангстер - за 1 тиждень 17 485 903
Хитмэн - за 3 тижні 113 359 123
Беовульф - за 4 тижні 202 142 423
Росія все ж таки близька нам ментальна, і, думаю, ці дані можна спроектувати на Україну.
Зоряний пил при бюджеті 70 млн. баксів зібрав 140 млн. баксів в світі (8 млн. - в Росії).
Золотий компас при бюджеті 180 млн. (?????щось забагато, як на мене) вже зібрав 150 млн. (7,6 млн. - в Росії).
Дані сайту Кинопоиск.
Як на мене, ці цифри зовсім не означають, що фільм зазнав краху.
Liliyah Romanova
30.12.2007, 01:25
Росія все ж таки близька нам ментальна, і, думаю, ці дані можна спроектувати на Україну.
Та, дійсно, РОсія та Україна врятують фільм. :D
Додано через 18 хвилин
Як на мене, ці цифри зовсім не означають, що фільм зазнав краху.
Означають.
Порівняйте цифри "Бората", наприклад.
До речі, бюджет дійсно 180 млн. Спершу був 150, потім ще вони вклали 30 млн.
http://www.canmag.com/news/4/3/4655
Додано через 19 хвилин
“Golden Compass” — Not So Golden
Posted by Sam on Sunday, 9 Dec 2007
The highly touted, extremely expensive movie “The Golden Compass” has garnered a lot of pre-release hype, lots of press time, captured alot of big names to star in it and gobbled up much of the Hollywood limelight over the last few months but, now that it has premiered, the box office looks more like a brass compass than a gold one.
For a movie of this magnitude to open no better than a generic SF feature or a low budget comedy is a real slap in the face to the makers of the film. Disney’s “Enchanted,” which came in at more than half the budget of “Compass” and with lesser named actors or hype did twice as well as this movie in its first weekend.
It is a shame that the film didn’t have a better opening because, in reality, it is quite good and worthy of a theatrical viewing.
I’m not sure if it was all the anti-religion talk that came out about the movie or that the weather across much of the Northeast and midwest was pretty bad, or that people were just not interested in another big-budget fantasy, but “The Golden Compass” is estimated to make barely $26 million for its debut showing in theaters across America.
“Enchanted,” still going strong after a tremendous two week showing, is holding firmly to second place, while the Top 5 round out to “This Christmas,” “Fred Claus” and that other box office disappointment, “Beowulf.”
We will have the final Top Ten box office figures for you later in the week.http://www.sliceofscifi.com/2007/12/09/golden-compass-not-so-golden/
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008