Показати повну версію : Брак дрібних грошей на свята
nirvanka
06.12.2007, 17:09
Ну от куди діваються дрібні гроші на свята? Вже сьогодні я це відчула. В супермаркеті не могли дати здачу 60 копійок, бо у більшості кас не було копійок взагалі. Потім не вдалось купити сік в двох магазинах, бо в них не було здачі з 5 грн! А свята почнуться, то продавці будуть просити дати 4,95 грн без здачі!
Чому це так?
Чому це так?
Україна, однако
Україна, однако
западная ее часть, мы же бережем традиции, кста мелочь, сегодня купил сникерс в гыпермаркете дал купюру на экспресс касе номиналом в 200 гнр, она без промедлений выписала здачу 196 грн 68 коп...
nirvanka
06.12.2007, 17:27
западная ее часть, мы же бережем традиции
І вчому полягає традиція? Збирати дрібні гроші на свята і тримати їх вдома для колядників?? Та зараз же навіть не копійками з колядниками розплачуються!
Збирати дрібні гроші на свята і тримати їх вдома для колядників?? Та зараз же навіть не копійками з колядниками розплачуються
бумажними, розумію, мені колись давали теж бумажними навіть мільйонами...
заре люди не вважать копійки, трясуть їх просто, а платять парпевовими, ну хіба уроду копійок насипати на стоянці, аби відчипився, і копійок краще по 1,2,5...
nirvanka
06.12.2007, 17:51
заре люди не вважать копійки, трясуть їх просто, а платять парпевовими,
Так, то в нас така лінь постійно давати копійки - навіщо, якщо на це є продавець.. Але чому саме на свята припадає пік браку копійок і дрібних грошей?
Ну от куди діваються дрібні гроші на свята? Вже сьогодні я це відчула. В супермаркеті не могли дати здачу 60 копійок, бо у більшості кас не було копійок взагалі. Потім не вдалось купити сік в двох магазинах, бо в них не було здачі з 5 грн! А свята почнуться, то продавці будуть просити дати 4,95 грн без здачі!
Чому це так?
може копійки в копілках?
в нас з чоловіком є така мила звичка - всі копійки кидати в копілку :)
може то через таких як ми їх бракує? :shy:
з минулої маленької копілки витягли біля 300 грн.
тепер маємо вдвічі більшу - азарт :D
п.с. до речі, як "копілка" буде українською? :rolleyes:
до речі, як "копілка" буде українською?
Скарбничка
може копійки в копілках?
в нас з чоловіком є така мила звичка - всі копійки кидати в копілку
може то через таких як ми їх бракує?
з минулої маленької копілки витягли біля 300 грн.
тепер маємо вдвічі більшу - азарт
п.с. до речі, як "копілка" буде українською?
Скарбничка?
А ми по 1,по 2 копійки кидаємо у вазу.Не спеціально,просто,щоб по кишенях не переверталися.Недавно глянув - а всі вази заповнені - і хрусталь,і бронзові.Де то всьо дівати?
nirvanka
06.12.2007, 18:09
може то через таких як ми їх бракує?
Мабуть :D Знаю кількох знайомих, які збирають по 50 коп, по 1 грн металевій, по 1-2 коп і т.д..
А свята почнуться, то продавці будуть просити дати 4,95 грн без здачі!
де ви таких продавців бачили???
вони вам просто здачу дадуть цукерками, сірниками, жуйками :D
мені завжди замість 5 або 10 коп. дають одну і таку ж саму цукерку, а на 40 коп. недавно дали жуйку :suicide:
Додано через 2 хвилини
Мабуть :D Знаю кількох знайомих, які збирають по 50 коп, по 1 грн металевій, по 1-2 коп і т.д..
ми кидаємо всі, крім 5-ти і дрібніших
по 5 коп віддаємо :D
nirvanka
06.12.2007, 18:13
де ви таких продавців бачили???
Минулого року у відділені з косметикою.. В них там нема цукерок :))
мені завжди замість 5 або 10 коп. дають одну і таку ж саму цукерку, а на 40 коп. недавно дали жуйку
Я розумію, що продавцям нема куди діватись.. А взагалі їх мають забезпечувати дрібними грошима.. Тому і прошу в таких випадках давати якісь нормальні цукерки, а не барбариски, які роками на прилавку лежать..
тоді інше питання - хто скільки давав колядникам минулого року і які плани на цей рік?:)
вертепові який вдома був ми дали 50 грн, колядникам від 2 до 5 грн - тим що бігають по хатах...
думаю на цьому ринку теж є свої тенденції :)
Ми давали по 5 гр. кожному. Першим колядникам дали по 10 гр. Замітила що з кожним роком все менше колядників приходить. Бояться, напевно, батьки дітей відпускати чи що?
Ми давали по 5 гр. кожному. Першим колядникам дали по 10 гр. Замітила що з кожним роком все менше колядників приходить. Бояться, напевно, батьки дітей відпускати чи що?
Певно,мало давали...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaraucher.gif
Минулого року в місті дійшло до моїх апартаментів шось пару чоловік, через парадну не так просто пройти, давав 10, дітей було 3 шт.
В селі 6-10 чоловік з баяном та трубами колядникам давали 50 грн ну і звичайно за стіл запрошували, от але думаю треба давати стільки скільке не жалко, бо гроші чи то шось зі столу то все ж таки, спершу символічна акція, ми ж бережемо традиції на відміну від москалів із ВУ
malyatko
14.12.2007, 13:57
а в новинах казали що однією з причин браку копійок є і зміна тарифів в транспорті.. а ще дійсно всі збирають на колядників :6) так що nirvanka можем йти колядувати..люди вже грошей назбирали:)
В супермаркеті розраховуюсь виключно карткою, тому возня з копійками ніколи не виникає :)
Чому це так?
Брак дрібних грошей на свята
Брак дрібних грошей на свята !!!!
а в кого-отак:cowboy: :suicide: :)
nirvanka
15.12.2007, 19:35
а в новинах казали що однією з причин браку копійок є і зміна тарифів в транспорті..
Це точно. Була свідком того, як мужчина купував хліб. Ну продавщиці і просить дати гривню, а він - не можу, на маршрутку треба. А насправді у водіїв маршруток є більше дрібних грошей, ніж у продавців у магазинах. Просто ми намагаємось тримати гривні, щоб заплатити за проїзд без здачі..
malyatko
18.12.2007, 13:03
Просто ми намагаємось тримати гривні, щоб заплатити за проїзд без здачі..
а я так дотримався що вирішив порахувати кіко маю в кишенях тієї дрібноти..нарахував 35 гривень ..там пару купюр по 2 і по 1 гривні...і копійки
Sxemparts
22.02.2008, 11:49
в мене проблеми дрібних грошейна свята ще не було.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008