КПК

Показати повну версію : Брак дрібних грошей на свята

nirvanka
06.12.2007, 17:09
Ну от куди діваються дрібні гроші на свята? Вже сьогодні я це відчула. В супермаркеті не могли дати здачу 60 копійок, бо у більшості кас не було копійок взагалі. Потім не вдалось купити сік в двох магазинах, бо в них не було здачі з 5 грн! А свята почнуться, то продавці будуть просити дати 4,95 грн без здачі!
Чому це так?

joke
06.12.2007, 17:15
Чому це так?
Україна, однако

vasili
06.12.2007, 17:25
Україна, однако
западная ее часть, мы же бережем традиции, кста мелочь, сегодня купил сникерс в гыпермаркете дал купюру на экспресс касе номиналом в 200 гнр, она без промедлений выписала здачу 196 грн 68 коп...

nirvanka
06.12.2007, 17:27
западная ее часть, мы же бережем традиции
І вчому полягає традиція? Збирати дрібні гроші на свята і тримати їх вдома для колядників?? Та зараз же навіть не копійками з колядниками розплачуються!

vasili
06.12.2007, 17:47
Збирати дрібні гроші на свята і тримати їх вдома для колядників?? Та зараз же навіть не копійками з колядниками розплачуються
бумажними, розумію, мені колись давали теж бумажними навіть мільйонами...
заре люди не вважать копійки, трясуть їх просто, а платять парпевовими, ну хіба уроду копійок насипати на стоянці, аби відчипився, і копійок краще по 1,2,5...

nirvanka
06.12.2007, 17:51
заре люди не вважать копійки, трясуть їх просто, а платять парпевовими,
Так, то в нас така лінь постійно давати копійки - навіщо, якщо на це є продавець.. Але чому саме на свята припадає пік браку копійок і дрібних грошей?

Гелена
06.12.2007, 18:02
Ну от куди діваються дрібні гроші на свята? Вже сьогодні я це відчула. В супермаркеті не могли дати здачу 60 копійок, бо у більшості кас не було копійок взагалі. Потім не вдалось купити сік в двох магазинах, бо в них не було здачі з 5 грн! А свята почнуться, то продавці будуть просити дати 4,95 грн без здачі!
Чому це так?

може копійки в копілках?
в нас з чоловіком є така мила звичка - всі копійки кидати в копілку :)
може то через таких як ми їх бракує? :shy:
з минулої маленької копілки витягли біля 300 грн.
тепер маємо вдвічі більшу - азарт :D

п.с. до речі, як "копілка" буде українською? :rolleyes:

Ljolik
06.12.2007, 18:05
до речі, як "копілка" буде українською?
Скарбничка

Гелена
06.12.2007, 18:07
Скарбничка

дякую :)

Romko
06.12.2007, 18:08
може копійки в копілках?
в нас з чоловіком є така мила звичка - всі копійки кидати в копілку
може то через таких як ми їх бракує?
з минулої маленької копілки витягли біля 300 грн.
тепер маємо вдвічі більшу - азарт

п.с. до речі, як "копілка" буде українською?
Скарбничка?
А ми по 1,по 2 копійки кидаємо у вазу.Не спеціально,просто,щоб по кишенях не переверталися.Недавно глянув - а всі вази заповнені - і хрусталь,і бронзові.Де то всьо дівати?

nirvanka
06.12.2007, 18:09
може то через таких як ми їх бракує?
Мабуть :D Знаю кількох знайомих, які збирають по 50 коп, по 1 грн металевій, по 1-2 коп і т.д..

Гелена
06.12.2007, 18:10
А свята почнуться, то продавці будуть просити дати 4,95 грн без здачі!

де ви таких продавців бачили???
вони вам просто здачу дадуть цукерками, сірниками, жуйками :D
мені завжди замість 5 або 10 коп. дають одну і таку ж саму цукерку, а на 40 коп. недавно дали жуйку :suicide:

Додано через 2 хвилини
Мабуть :D Знаю кількох знайомих, які збирають по 50 коп, по 1 грн металевій, по 1-2 коп і т.д..

ми кидаємо всі, крім 5-ти і дрібніших
по 5 коп віддаємо :D

nirvanka
06.12.2007, 18:13
де ви таких продавців бачили???
Минулого року у відділені з косметикою.. В них там нема цукерок :))

мені завжди замість 5 або 10 коп. дають одну і таку ж саму цукерку, а на 40 коп. недавно дали жуйку
Я розумію, що продавцям нема куди діватись.. А взагалі їх мають забезпечувати дрібними грошима.. Тому і прошу в таких випадках давати якісь нормальні цукерки, а не барбариски, які роками на прилавку лежать..

Ольга
06.12.2007, 19:27
тоді інше питання - хто скільки давав колядникам минулого року і які плани на цей рік?:)

вертепові який вдома був ми дали 50 грн, колядникам від 2 до 5 грн - тим що бігають по хатах...

думаю на цьому ринку теж є свої тенденції :)

Радість
06.12.2007, 19:40
Ми давали по 5 гр. кожному. Першим колядникам дали по 10 гр. Замітила що з кожним роком все менше колядників приходить. Бояться, напевно, батьки дітей відпускати чи що?

Romko
06.12.2007, 21:17
Ми давали по 5 гр. кожному. Першим колядникам дали по 10 гр. Замітила що з кожним роком все менше колядників приходить. Бояться, напевно, батьки дітей відпускати чи що?
Певно,мало давали...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaraucher.gif

vasili
06.12.2007, 21:20
Минулого року в місті дійшло до моїх апартаментів шось пару чоловік, через парадну не так просто пройти, давав 10, дітей було 3 шт.
В селі 6-10 чоловік з баяном та трубами колядникам давали 50 грн ну і звичайно за стіл запрошували, от але думаю треба давати стільки скільке не жалко, бо гроші чи то шось зі столу то все ж таки, спершу символічна акція, ми ж бережемо традиції на відміну від москалів із ВУ

malyatko
14.12.2007, 13:57
а в новинах казали що однією з причин браку копійок є і зміна тарифів в транспорті.. а ще дійсно всі збирають на колядників :6) так що nirvanka можем йти колядувати..люди вже грошей назбирали:)

sselev
15.12.2007, 01:03
В супермаркеті розраховуюсь виключно карткою, тому возня з копійками ніколи не виникає :)

Чому це так?

lulu
15.12.2007, 01:19
Брак дрібних грошей на свята
Брак дрібних грошей на свята !!!!
а в кого-отак:cowboy: :suicide: :)

nirvanka
15.12.2007, 19:35
а в новинах казали що однією з причин браку копійок є і зміна тарифів в транспорті..
Це точно. Була свідком того, як мужчина купував хліб. Ну продавщиці і просить дати гривню, а він - не можу, на маршрутку треба. А насправді у водіїв маршруток є більше дрібних грошей, ніж у продавців у магазинах. Просто ми намагаємось тримати гривні, щоб заплатити за проїзд без здачі..

malyatko
18.12.2007, 13:03
Просто ми намагаємось тримати гривні, щоб заплатити за проїзд без здачі..
а я так дотримався що вирішив порахувати кіко маю в кишенях тієї дрібноти..нарахував 35 гривень ..там пару купюр по 2 і по 1 гривні...і копійки

Sxemparts
22.02.2008, 11:49
в мене проблеми дрібних грошейна свята ще не було.