КПК

Показати повну версію : США. Расстрел в супермаркете.

Львiва
06.12.2007, 10:26
Кровавая драма потрясла США

В американском городе Омаха случилась драма с массовым расстрелом людей. Жертвами 19-летнего Роберта Хокинса стали 9 посетителей супермаркета. Молодой человек выпустил до 40 зарядов из винтовки, а последнюю пулю оставил для себя. В своем предсмертном послании Хокинс сообщил, что «хочет уйти из жизни стильно».
Мотивы этого кровавого преступления не выяснены до сих пор. Известно только, что в доме стрелявшего найдена предсмертная записка, которую мать злоумышленника передала полицейским.

Убийцей оказался 19-летний Роберт Хокинс. Его друзья рассказали, что в последнее время злоумышленник принимал антидепрессанты. Кроме того, не так давно его задержали за незначительное правонарушение, совершенное в состоянии алкогольного опьянения.

До сих пор сложно сказать, что толкнуло молодого человека на это чудовищное преступление. Сам он застрелился из того же оружия, которое послужило орудием убийства 10 мирных американцев.

Полиция прибыла на место происшествия через несколько минут после звонка, но было уже поздно.

Тереза Негрон, офицер полиции: «Девять человек скончались от полученных ранений, еще пять горожан находятся в больнице. Мы прочесали весь торговый центр. По всей видимости, нападавший действовал в одиночку».

Роберт Хокинс был по-военному коротко острижен и одет в защитного цвета куртку и жилет, а за спиной виднелся черный рюкзак. По свидетельству очевидцев, он убивал посетителей торгового комплекса с третьего этажа, причем делал он это совершенно хладнокровно, словно стрелял по мишеням в тире.

ЧП произошло в огромном здании, в нем на трех уровнях расположены 135 павильонов. Стоя на балконе третьего уровня, нападавший видел перед собой целую площадь покупателей. Ежедневно этом магазине бывают тысячи людей, особенно многолюдно здесь перед Рождеством.

Тереза Уитеран, сотрудница торгового центра: «В помещение вбежал парень с большой винтовкой. Рядом со мной оказалась покупательница с двумя маленькими детьми, она была в ужасе.

Женщина кричала, что преступник стреляет в людей. Я помогла ей и детям укрыться в подсобном помещении, где мы складируем обувь. Затем по рации я связалась с менеджером и попросила его закрыть двери магазина».

По свидетельству очевидцев, Хокинс убивал посетителей магазина из винтовки, не произнося ни единого слова. При этом выражение на его лице не менялось.

По какому-то стечению обстоятельств в этот же день в Небраске оказался американский президент. Он выступал как раз в Омахе, где и произошло преступление.

В Белом доме поспешили заявить, что жизни и здоровью Джорджа Буша ничто не угрожало, поскольку он покинул штат примерно за час до трагедии.

Подобные случаи происходят в Америке довольно часто. Только стрельба в торговом комплексе в этом году случается уже во второй раз. От огнестрельного оружия погибают тысячи людей. Но несмотря на это вопрос о свободной торговле пистолетами и винтовками до сих пор остается нерешенным.

Deus igrok
06.12.2007, 18:40
Унікальність цього випадку - це вбивство абсолютно не відомих жертв.
Вбивцю звільнили з МкДональдса. У нього почалася депресія.
Купив зброю і пішов в супермаркет.
Якщо в шкільних вбивць прослідковується логіка, щодо мотивів і вибору жертв. То тут - немає.

Romko
06.12.2007, 19:14
Як страшно жити в Америці...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_19.gif

Liliyah Romanova
06.12.2007, 19:25
Як страшно жити в Америці...
Бо є доступ до зброї у кожного швіра. :(

Гелена
06.12.2007, 19:42
дядечко психічний хворий, яка "депресія"?

Deus igrok
06.12.2007, 19:45
Він ще не дядечко, а 19 річний ... тінейджер.

Психоз - нормальна річ для розвинутого суспільства. На сучасному етапі, технічний прогрес випереджає моральний розвиток. Що у свою чергу викривляє поведінку індивіда.

Liliyah Romanova
06.12.2007, 19:51
Дядечко? 19 років хлопцеві.

Гелена
06.12.2007, 19:55
може в США і тінейджер, а в нас був би повнолітній
всеодно хворий
надоїло жити самому, то він ще й інших постріляв
і нащо питається? кожен дурний по-своєму
хочеш вмерти - застрелься вдома, нащо інших стріляти?

Додано через 2 хвилини
Дядечко? 19 років хлопцеві.

та забула я скільки йому років ;)
хай буде хлопчина

консультант
06.12.2007, 20:01

Це лише діагноз. Хто його знає, хто чи що штовхало, сприяло і допомагало хлопцеві таке скоїти... ?

Гелена
06.12.2007, 20:09
якби він вчинив лише самогубство - мені було б і його шкода, а так шкода тільки потерпілих і їх сім’ї

жаль, що я не розбираюся в психології... цікаво, що мало бути в такої людини в голові? коли в мене депресія я нікого не хочу чути і бачити, якби депресія була така сильна, що хотілося б померти, то тим більше всі інші були б мені в той момент цілком байдужі
а коли йдеш в супермаркет вбивати незнайомих людей, то це мабуть щось інше. цікаво що? бажання посмертної "слави"?

Deus igrok
06.12.2007, 20:18
та його ніхто і не шкодує.
просто - ще один спосіб відходу в інше життя, не типовий.

Liliyah Romanova
06.12.2007, 20:28
просто - ще один спосіб відходу в інше життя, не типовий.
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Додано через 5 хвилин
http://edition.cnn.com/2007/US/12/06/mall.shooting/index.html?iref=topnews

консультант
06.12.2007, 20:38
"....вірую в Творця видимого іже невидимого....". Кожне невидиме для людини творіння має свою специфічну конфігурацію, зовнішню оболонку, яка формує зовнішній коливальний контур, своєрідну ауру. Цей коливальний контур, створюючи коливання в просторі, діє на периферичні
нервові закінчення \рецептори\ людини. Нервовий імпульс від периферичних нервових закінчень по нервових волокнах направляється в ЦНС, позитивно або негативно впливає на свідомість та підсвідомість, внаслідок чого людина створюює ті, чи інші поступки. Захистом від негативних впливів може бути тільки висока особиста духовність. Найчастіше під негативні впливи потрапляють наркомани, алкоголіки, дибіли, напівдибіли і т.д., тобто ті люди, в яких порушений процес самоконтролю, внаслідок неповноцінної роботи мозку. Простіше кажучи не спрацьовує система захисту і самоконтролю. Майже всі вбивці не можуть пояснити першопричину своїх вбивств. Їх ніби щось штовхало зі сторони...

Гелена
06.12.2007, 20:43
Їх ніби щось штовхало зі сторони...

внаслідок неповноцінної роботи мозку

п.с. щось в мене нема настрою сьогодні ;)

Deus igrok
06.12.2007, 20:50
"He basically said how sorry he was for everything," Maruca Kovac said of the note. "He didn't want to be a burden to people and that he was a piece of s--- all of his life and that now he'd be famous."

Прояв юнацького максималізму...

консультант
06.12.2007, 20:51
Якби мозок спрацьовував нормально, їх нічого не штовхало б зі сторони.

Додано через 18 хвилин
"He basically said how sorry he was for everything," Maruca Kovac said of the note. "He didn't want to be a burden to people and that he was a piece of s--- all of his life and that now he'd be famous."

وقال انه في الاساس كيف قال للاسف كأن كل شيء ، "maruca كوفاك وقال للمذكرة." لم يشأ ان تكون عبئا على الشعب وانه كان قطعة من ق --- كل حياته وانه الآن وقال انه ' د يكون الشهير ".

Це моя думка.

MARTINI
06.12.2007, 23:04
http://pics.livejournal.com/drugoi/pic/00bywb34.jpg
© Scanpix/AP Photo/Nati Harnik

http://pics.livejournal.com/drugoi/pic/00byx6ke.jpg

http://pics.livejournal.com/drugoi/pic/00byy3e9.jpg

http://pics.livejournal.com/drugoi/pic/00byza8d.jpg
© Scanpix/AP

http://pics.livejournal.com/drugoi/pic/00bz068g.jpg

Гелена
07.12.2007, 15:12
Прояв юнацького максималізму...

аякже. тільки й всього
хто не був молодий, той не був дурний, нє?

п.с. :suicide:

Deus igrok
07.12.2007, 16:03
аякже. тільки й всього
хто не був молодий, той не був дурний, нє?
Інтроверти, екстраверти; сангвініки, меланхоліки, холерики, флегаматики - знайомі слова ?
І взагалі, таке враження, що це вперше трапилося.

Гелена
08.12.2007, 13:04
Інтроверти, екстраверти; сангвініки, меланхоліки, холерики, флегаматики - знайомі слова ?
то з психології? а чо’ не з психіатрії?
та ніхто вже тому сильно і не дивується...