Показати повну версію : кредит без застави на бізнес
Хто знає, в якому банку (чи спілці) найвигідніше взяти кредит без застави підприємцю?
І де можна отримати інвестиційний кредит (на початок бізнесу), можливо, є якийсь державний фонд, чи якийсь банк співпрацює з якоюсь міжнародною організацією? :)
P/S/ Смайлики тут просто труба. Два найвживаніші смайла на цьому форумі якісь занадто експресивні :) :(
1. я один раз дзвонила в банк, де обіцяли швидкі кредити без застави для фірм і ФОП, але виявилося, що застава має бути. тобто вони суперечать самі своїй рекламі, бо і застава є і не за годину, а за 2-4 дні, тобто говорять одне, а коли приходиться до діла, то вічно якісь сюрпризи. мені той кредит не конче був потрібен, щоб возитися з тим всім (хіба що дали б швидко), бо за 3-4 дні я вже свої гроші мала мати, той я на них плюнула і більше такими кредитами не цікавлюся :)
2. сумніваюся, що хтось в нас взагалі дає кредити на бізнес з нуля. хоча і можу помилятися, але я колись цікавилася тим питанням і з’ясувалося, що дають тільки на розвиток бізнесу який існує не менше 3-х міс. і якщо власник не менше як 25 чи 30 відсотків проекту сам фінансує. тобто, просто взяти бізнес-план і прийти в банк за кредитом не вийде, бо ніхто так гроші не дає. дають вже для існуючого бізнесу і багато всякого там вимагають для певності, що їм кредит повернуть :)
Мені Приватбанк через рік після відкриття рахунку прислав пропозицію по кредиту під 9% річних у доларах. Єдине в бумажці не було зазначено яка є комісія за видачу кредита, але приємно здивувало те, що 9% - сума фактичної переплати за рік.
Детальніше не взнавав бо наразі нема потреби брати кредит.
Кредит для старту бізнесу навряд чи хтось дасть. Наприклад Кредобанк навіть під існуючий бізнес дає під 26-30% річних у доларах, при цьому вимагається підтвердження платоспроможності не стільки доходами, скільки вартістю грубо кажучи меблів в офісі та товаром на складі. Диваки, цікаво хто поведеться на такі умови...
Який бізнес плануєте почати?
Хто знає, в якому банку (чи спілці) найвигідніше взяти кредит без застави підприємцю?
І де можна отримати інвестиційний кредит (на початок бізнесу), можливо, є якийсь державний фонд, чи якийсь банк співпрацює з якоюсь міжнародною організацією? :)
P/S/ Смайлики тут просто труба. Два найвживаніші смайла на цьому форумі якісь занадто експресивні :) :(
Взагалі, браття, банк, навіть якби хотів, то не може дати кредит без застави. Чому? Бо національний банк забороняє такі операції. Хоча, можливо, деякі банки невеличкі суми практикують таке. Тому тре шукати спілки - вони можуть ризикувати своїм капіталом.
Взагалі, це дурнувата ситуація. У Польщі інший підхід. Допустимо є порядний підприємець, хороша тема, чому б не профінансувати? Збираються кредитні історії.... але у нас завжди все через одне місце....
Я цікавилась цим питанням також.Простіше взяти споживчий кредит, правда там сума невелика, але без застави під бізнес інших варіантів немає
New Shrek
13.12.2007, 11:44
просто взяти бізнес-план і прийти в банк за кредитом не вийде, бо ніхто так гроші не дає. :) В принципі якщо мати офіційну непогану зарплату....і вирішити створити власну справу, то попередньо домовившись з центром зайнятості і звільнившись з роботи, можна під голий бізнес- план отримати річну суму допомоги по безробіттю і безкоштовні курси приватного підприємця ."Дешево і сердіто"
Мені Приватбанк через рік після відкриття рахунку прислав пропозицію по кредиту під 9% річних у доларах. Єдине в бумажці не було зазначено яка є комісія за видачу кредита, але приємно здивувало те, що 9% - сума фактичної переплати за рік.
Детальніше не взнавав бо наразі нема потреби брати кредит.
А варто було дізнатись!!! Тоді б ви не писали про приємне здивування, а написали б " Шляк би трафив той Приватбанк!" Це пропозиція під ваш депозит! Пояснюю (у мене була така ж ситуація): ви кладете гроші під певну депозитну програму у банк, а через деякий час до вас приходить "супер пропозиція" взяти під низький процент кредит. "Супер" полягає у тому, що вам дають у кредит ваші ж гроші. Щоб не розривати вашу депозитну угоду ( приблизно 7-8% річних ) вам дають кредит ( 9-10% ).
Якщо хтось не зрозумів. Поклала в банк 20000$ (7%). Пропозиція- візьми кредит 10000$, 15000 макс. (10%). У результаті у мене залишається у депозитній програмі 10000$ і 10000$ ( моїх же! ) у кредиті.
ЛОХОТРОН!
malyatko
13.12.2007, 14:11
дякую Тіріон за початок теми бо таке саме цікавить.
та Альоні за детальне пояснення..
New Shrek
13.12.2007, 14:13
( моїх же! ) у кредиті.Умніца!
Умніца!
Шреку, та я точно умніца! :o Я ж їх розкусила!
Кредит не брала звичайно, просто стало цікаво що за спецпропозиція під 10% якщо всім пропонують під 12-13%.
В принципі якщо мати офіційну непогану зарплату....і вирішити створити власну справу, то попередньо домовившись з центром зайнятості і звільнившись з роботи, можна під голий бізнес- план отримати річну суму допомоги по безробіттю і безкоштовні курси приватного підприємця ."Дешево і сердіто"
але сума ж досить скромна :)
скільки там виходить?
New Shrek
13.12.2007, 17:10
зараз цифрами не володію .Але прелєсть в тому ,що повертати нікому ніц не треба,якщо не нагліти звичайно.Трошки повчитись задаром-плюс .Чому так кажу ? бо з приємністю згадую той процес.Між іншим десь три дівчини з групи ,яких я знав, таки стали ПП без стЮО. Хлопаки звичайно пили горівку,як водиться.
та воно то незле, але сума ж мала, не на всякий початок вистачить :)
Я цікавилась цим питанням також.Простіше взяти споживчий кредит, правда там сума невелика, але без застави під бізнес інших варіантів немає
Бачив рекламу "Газбанку", без застави підприємцям - до 5000 баксів, переплата 12%. І треба поручителя. Але бізнес має працювати 3 місяці. Кращих пропозицій поки що не зустрічав, шукаю по сайтам банків.
Додано через 2 хвилини
Взагалі, браття, банк, навіть якби хотів, то не може дати кредит без застави. Чому? Бо національний банк забороняє такі операції.
Приклад вище говорить про протилежне :). Я от знаю, що віднедавна банки не мають права стягувати штрафні санкції за дострокове погашення кредиту (чи частини кредиту), чим дуже любить грішити той же "Приват"
New Shrek
13.12.2007, 19:16
без застави підприємцям - до 5000 баксів
тоже якось пропонував Банк мікрокредитування,він ще існує?
Додано через 4 хвилини
Критерії відбору позичальників та проектів http://www.bank.gov.ua/PMU/Criteria/MSE.HTM
Критерії відбору позичальників та проектів http://www.bank.gov.ua/PMU/Criteria/MSE.HTM
От для таких посилань я і створював тему.
тоже якось пропонував Банк мікрокредитування,він ще існує?
Щось не второпав запитання.
звільнившись з роботи
дуже цікава умова :)
" Шляк би трафив той Приватбанк!"
приєднуюсь :)
ЛОХОТРОН!
Та ні, просто маркетинг
Який бізнес плануєте почати?
Тренажерний зал хочу відкрити
До речі, що там в правилах форуму говориться про оверквотінг?
В мене не депозит, а звичайний поточний рахунок.
На корпоративну картку мені надали овердрафт на 1500 грн, написав лише 1 заяву.
Якщо хтось не зрозумів. Поклала в банк 20000$ (7%). Пропозиція- візьми кредит 10000$, 15000 макс. (10%). У результаті у мене залишається у депозитній програмі 10000$ і 10000$ ( моїх же! ) у кредиті.
ЛОХОТРОН!
Redhotchilly
15.12.2007, 01:02
Кредобанк навіть під існуючий бізнес дає під 26-30% річних у доларах, при цьому вимагається підтвердження платоспроможності не стільки доходами, скільки вартістю грубо кажучи меблів в офісі та товаром на складі.
:shutup: ну і умови)
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008