КПК

Показати повну версію : Як нас дурять в супермаркеті

Сторінки : [1] 2

Dr. Shutup
05.12.2007, 03:40
Довіряй,але перевіряй! Цю істину я засвоїв на гіркому досвіді. В Арсені мене двічі обдурили. 1 раз - на Сихові, замість пачки морозива на касі вибили відро(морозива:o ). Проте помітив це тільки вдома. Друга оказія сталася у супермаркеті на Зеленій, коли ввічлива касирка зробила вигляд, що не зчитується код і замість 4 пачок серветок для носа вибила 4 упаковки туалетного паперу тієї ж фірми, тож мій чек подорожчав не на 2 грн, а на 24. Лише вдома я "відчув різницю", коли пізно було щось комусь доводити. Щось подібне на цю тему можна прочитати у останньому ВЗ з програмою. Можливо, щось подібне було і з Вами?

Ljolik
05.12.2007, 09:54
Відразу чек перевіряти потрібно. Та й рахувати на яку суму приблизно набираєш товар. Було декілька раз в Арсені коли акційний товар пробивали за звичайною ціною, відразу підходила до адміністратора з чеком і мені повертали гроші.

Alias
05.12.2007, 10:32
А я колись взяла рибу в лоточку, то з мене вирахували вартість тої упаковки.Коли я продавщиці почала доказувати , що упаковка входить в вартість товару, то вона з таким виглядом, наче її образили, повернула гроші.

Bear
05.12.2007, 10:33
Буває й таке, що ціна на товар, яка вказана на полицях/товарі, не відповідає ціні яку вибивають в чек... Тому не погано б було контролювати ще й цю відповідність. До речі, у результаті товар вони мають продати саме по тій ціні, яку вказано на товарі, а не в їх касовому апараті...

levandivka
05.12.2007, 10:44
Дурять не тільки в супермаркетах. Надурити можуть всюди. Якщо для вас принципово - перевіряйте одразу.
Я, доречі, своїх клієнтів одразу прошу перевіряти замовлення, бо теж можу помилитися, покласти в конверт не ту (/не стільки) фото.
Те саме може відбуватися і на касі с-м. "дурити" на користь магазину касирові не вигідно: клієнти настрій псують, а "подяки" від власника - жодної.

Мораль: не поспішайте звинувачувати затурканого касира. Він (/вона) - теж людина, теж може помилятися.
Нє? :)

Alias
05.12.2007, 10:50
А коли вам дають здачу більшу ніж потрібно, ви повертаєте ? Я -завжди:)

levandivka
05.12.2007, 10:53
здачу більшу ніж потрібно, ви повертаєте ? Я -завжди
-Дивовижна чесність... :)

Alias
05.12.2007, 11:00
А мені чужого не треба.Касири теж люди, а те, що вони буває обраховують покупців, то на їхній совісті.Зате моя совість чиста:)

levandivka
05.12.2007, 11:08
те, що вони буває обраховують покупців
А Ви не пробували касиром попрацювати? :)

Я колись в букмекерській конторі 6 місяців відпрацював з тижневим графіком. Закінчилось окулярами... :) Про моральний стан мовчу...

Ljolik
05.12.2007, 11:20
Згідна з тим що в супермаркетах пробивають не той товар швидше з неуважності - або касира (робота дійсно важка) або людини яка вносить товар в базу. А от на базарах чи в маленьких магазинах таки частіше зустрічається свідомий обрахунок.

natty
05.12.2007, 12:05
Згідна з тим що в супермаркетах пробивають не той товар швидше з неуважності - або касира (робота дійсно важка) або людини яка вносить товар в базу.

Моя думка така ж. Єдине, що можна зробити - перевіряти чек "не відходячи від каси" і при закупах подумки рахувати вартість (це в мене ніколи не виходило).

Але мені особисто набагато більш неприємні кидки іншого типу. Коли продають несвіжі салати, перебивають дати на упаковках, двічі заморожену рибу чи м"ясо. А наші супермаркети цим, кажуть, нерідко грішать.

New Shrek
05.12.2007, 12:53
родають несвіжі салатичоловіка годуєте ними

хельга
05.12.2007, 13:12
А от на базарах чи в маленьких магазинах таки частіше зустрічається свідомий обрахунок.
Все залежить від людини і наявності совісті. Я працювала в маленькому магазині і ніколи не обдурювала клієнта. Скоріше сама могла помилитися не в свою користь, за що і мала проблеми з хазяїном. А якщо мені дадуть більше здачі, то обов"язково повертаю, якщо помічу, бо не завжди рахую здачі.

levandivka
05.12.2007, 13:19
Шреку, хіба в Натті чоловік - огр? :)

Simka
05.12.2007, 13:37
В мене не так давно був неприємний випадок з обманом в аптеці.
Зайшла туди за препаратом кальція, а фармацевт ну тааак мене вже вмовляла, що краще купити полівітамінний комплекс одразу.Я й дурна погодилась, хоч і коштувала воно в 2 рази більше!Ну а зі сдачею вона помилилась в мою сторону:p А я не повернула:shy:
А дома зрозуміла, що добре зробила.Бо так вона мені втюхівала ту баночку, а баночка була відкрита і неповна!!!:eek:
І то ж був не супермаркет, і не кіоск якійсь, а тиха не часто відвідувана АПТЕКА!!!І там теж дурять:mad:

natty
05.12.2007, 13:47
чоловіка годуєте ними

нє. і сама не їм. і вам не раджу.

Гелена
05.12.2007, 14:13
дурять звісно не лише в супермаркетах і річ не в помилках, а в тому, що там часто спеціальну ціну в касових апаратах ставлять іншу, ніж на в товару вітрині. принаймі так мені розказували. кілька разів я звертала на увагу на те, що купила не за тою ціною, але звісно вже вдома

в малих магазинах теж часто дурять, я деякий час в одному купляла і не розуміла чого сума така дивна виходить, вирішила запам’ятати скільки що коштувало і перерахувати - вийшло "помилялися" продавці рахуючи з кальтулятором від кількох грн. до 10-12 грн.
а це немало, коли купуєш десь до 30-50 грн. насправді
просто про себе не кожен швидко порахує, що накупив, а потім вже туди не вернешся сваритися, бо який сенс?

зіпсуті продукти це окрема історія, знаю кілька магазинчиків в центрі де завжди!!! можна купити зіпсутий сир, час від часу зіпсуту сметану і йогурти, шинку, ковбасу - часом вони прострочені, часом просто фіг зна як їх зберігали. коли вони запаковані то не видно, що то зіпсуте, а часом і не дивишся добре, коли спішиш
думаю це від того що в магазинах менше купують і продукти часто довго лежать, а викидати шкода
кілька разів пробували закуплятися на Краківському і основна перевага, крім звісно того, що дешевше - всі продукти свіжі :) може тому що там весь час їх швидко розкупляють і вони не встигають зіпсуватися

так що дурять в роздрібній торгівлі страшно :aggressive:

Ljolik
05.12.2007, 14:31
дурять звісно не лише в супермаркетах і річ не в помилках, а в тому, що там часто спеціальну ціну в касових апаратах ставлять іншу, ніж на в товару вітрині. принаймі так мені розказували. кілька разів я звертала на увагу на те, що купила не за тою ціною, але звісно вже вдома
Не знаю наскільки часто навмисне, але переважно то неправильно в базу заносять при прийомці товару, ну або виставляють товар з нового завозу по новій ціні, а цінники працівник торгового залу не встиг поміняти, або й забув. Людський фактор, так сказать.
Мені важко перерахувати відразу в маленькому магазині, коли береш декілька позицій та ще й вагового товару. Теж в одному магазині зауважила що намахують не раз на пару гривень. В супермаркеті поки по залу тудим-сюдим гуляю все таки приблизно до 50 коп. знаю на яку суму набрала.

New Shrek
05.12.2007, 14:44
таки приблизно до 50 коп. знаю на яку суму набрала.
Навіть викладаючи на ленту біля каси можна з точністю до 1.5 грн порахувати

Анютка
05.12.2007, 15:08
В мене ніколи не виходить підраховувати приблизну вартість товару. Для мене це велика проблема...:o На превелике частя мене ще жодного разу не обраховували, а от несвіжі продукти доводило купувати
Одного разу купили в супермакеті лоток яєць - всі довелось викинути у сміття:mad:

vasili
05.12.2007, 15:12
проходясь по гипермаркетам с колясочкой, присматривайтесь к кассирам, внешнему виду, мимике, жестам можно определить способен ли данный субьект к краже, обману, например нервные и флегматичные вряд ли смогут обсчитать, другое дело хладнокровные, они и работаю чтоб что то свиснуть тайком от других...
еще случай был в известном в крае супермаркете Пакко работал чудак, там товар выпускался по визальному осмотру и проверке чеков, касир в доле с охарнником чудным методом, пользуясь лимитом допустимых рисков краж, выносил из магазина, снедь на 200-300 гривен в течении некоторого времени, згорел он весьма странно, в тихаря там камеры с монтировали и никому не сказали...знаю точно что по директорскому указанию ему сломали что то...

natty
05.12.2007, 15:38
Навіть викладаючи на ленту біля каси можна з точністю до 1.5 грн порахувати

це якщо знати ціни. Не на всіх продуктах є цінники.

В мене ніколи не виходить підраховувати приблизну вартість товару.

мені теж. Ну гумантарій я :) Для підрахунків в мене є чоловік :)

Додано через 1 хвилину
проходясь по гипермаркетам с колясочкой, присматривайтесь к кассирам, внешнему виду, мимике, жестам можно определить способен ли данный субьект к краже, обману, например нервные и флегматичные вряд ли смогут обсчитать, другое дело хладнокровные, они и работаю чтоб что то свиснуть тайком от других...
еще случай был в известном в крае супермаркете Пакко работал чудак, там товар выпускался по визальному осмотру и проверке чеков, касир в доле с охарнником чудным методом, пользуясь лимитом допустимых рисков краж, выносил из магазина, снедь на 200-300 гривен в течении некоторого времени, згорел он весьма странно, в тихаря там камеры с монтировали и никому не сказали...знаю точно что по директорскому указанию ему сломали что то...
майте совість! де ж можна стільки помилок в одному пості робити?? Пишіть краще рідною мовою.

vasili
05.12.2007, 16:10
майте совість!
нету совести, есть то что есть, а че злимся, неззя ... Ридной мовой??? Украиїнською что перевести вам текст, или что Натти?

natty
05.12.2007, 16:15
а че злимся, неззя ... Ридной мовой??? Украиїнською что перевести вам текст, или что Натти?

не злюся, просто по-людськи прошу. Мені не потрібно перекладати, собі краще граматику купіть..."Или что" ;)

Alias
05.12.2007, 16:36
Василю, ну дійсно, Ви ж можете українською! Бо Ваша російська...ну не зовсім російська...Важко то читати наівіть мені, людині, яка майже завжди на рос.думає:)

vasili
05.12.2007, 16:38
собі краще граматику купіть
какую грамматику, где вы нашли, что я грамотей, или вы меня таким образом по учить хотите?

Гелена
05.12.2007, 17:00
проходясь по гипермаркетам с колясочкой, присматривайтесь к кассирам, внешнему виду, мимике

буду знати. а то я деколи зайду в гіпермаркет і думаю: "чого я сюди прийшла" ? :D
на касира повитріщатися!!!

joke
05.12.2007, 17:13
Которыи раз перечитывая Василия :) - фатальных ошибок не обнаружено, оЧЕпятки, ну с кем не бывает .Может Натти ваш ПР менеджер? Удалось привлечь внимание общественности.

natty
06.12.2007, 09:06
Которыи раз перечитывая Василия - фатальных ошибок не обнаружено, оЧЕпятки

По-Вашому, це опечатки?
товар выпускался по визальному осмотру

згорел он весьма странно, в тихаря там камеры с монтировали

или что Натти

по учить

Может Натти ваш ПР менеджер? Удалось привлечь внимание общественности.
Ага, на добровільних засадах причому! Зазвичай привертаю увагу іншими способами. І не треба перебільшувати. Я всього-навсього попросила писати рідною мовою (слово "українською" не фігурувало), бо дуже вже ріже вухо неросійська побудова речень. Нікого не хотіла образити.

Додано через 1 хвилину
какую грамматику, где вы нашли, что я грамотей, или вы меня таким образом по учить хотите?

Та де, куди там мені? Просто я за чистоту мови. Будь-якої. Якщо образила - соррі.

vasili
06.12.2007, 09:17
Может Натти ваш ПР менеджер? Удалось привлечь внимание общественности.
скрытая поклонница скорее, языковым вопросом обласкала не на шутку...и цепочкой потянулась девочка-двойняшка, смех и грех!
ЗЫ: легко крикнуть в эфир : "дурак" и свалить ср....

Додано через 10 хвилин
Просто я за чистоту мови. Будь-якої. Якщо образила - соррі.
просто-просто, да?
хотела как лучше а вышло как всегда,не?

Alias
06.12.2007, 09:53
.и цепочкой потянулась девочка-двойняшка, смех и грех!
А Вы шутник, Василий!
А якщо серйозно, то не ображайте мови...будь-якої....і поважайте тих, хто читає Ваші дописи.

New Shrek
06.12.2007, 09:59
та хтось обов"язково буде такий, що як напише то хоч стій, хоч падай.Папай такий був колись, його ніхто і не читав

Додано через 1 хвилину
бо дуже вже ріже вухо неросійська побудова речень. то пан косить під хохлому напевне

Додано через 2 хвилини
якщо читати з гумором, то та побудова ще канає ,а якщо злий, то шляк трафляє

vasili
06.12.2007, 10:04
А Вы шутник, Василий!
Алиас я не шучу!
я с "вашим братом" юмор потерял!

Додано через 3 хвилини
то пан косить під хохлому напевне
чАво, чАво?:)
какой такой хохлому, Шрэк в натуре, вы что прикалываетесь? давайте вместе!

Alias
06.12.2007, 10:22
я с "вашим братом" юмор потерял!

А я б з Вами:))

natty
06.12.2007, 10:57
скрытая поклонница скорее, языковым вопросом обласкала не на шутку...и цепочкой потянулась девочка-двойняшка, смех и грех!

просто-просто, да?
хотела как лучше а вышло как всегда,не?

Вийшло так, як і хотіла. А Ви в кращих традиціях чоловічої галантності відразу в контратаку перейшли:

ЗЫ: легко крикнуть в эфир : "дурак" и свалить ср....

Після таких заявочок вже немає значення, як Ви пишете...Аллах з Вами...

joke
06.12.2007, 11:33
оффтопим, господа... Даваите про супермаркеты...для лингвистических упражнении есть отдельные темы.

хельга
06.12.2007, 11:53
Щось ви не в тему. Вчора заходила на одну гілку, а сьогодні і "слід простив".

vasili
06.12.2007, 11:55
Даваите про супермаркеты...
вот лично я традиционно скупаюсь в гипермаркете "караван", все свежее, упаковано, сервис что надо, там пекут торты и после 17:00 они со скидкой в 30%, а обьемное разнообразие всяких салатов, которые так просят себя сьесть то же со скидкой 50% очень устраивает когда нужна закуска...
Далее, в августе наблюдал картину, подходит к админу человек с арбузом и говорит верните деньги арбуз не сладкий, админ сделал звонок и деньги вернули мужику, потом лично пошол в торговый зал показывать как нужно выбирать арбузы...
еда кстати у них генномодифицированная, мои любимые "чернослив со сливками", сделан из сливок растительного происхождения?????

joke
06.12.2007, 12:18
Да скидки это хорошо. У нас как-то не принято делать скидки на салаты. Я спрашивала, а куда девают эту кучу салатов из супермаркетов, так мне ответили: перемешали хорошенько и дальше продаем

хельга
06.12.2007, 12:30
Я особисто намагаюсь не купувати готову їжу в супермаркетах. А також не варто купувати нарізані м"ясні вироби. Частенько беруть зіпсуті ковбаси, обтирають олією, нарізають, упаковуюють - і як новенька, свіженька...:8:

Ljolik
06.12.2007, 12:34
Я спрашивала, а куда девают эту кучу салатов из супермаркетов, так мне ответили: перемешали хорошенько и дальше продаем
А на салати як правило ідуть продукти в яких закінчується, або вже закінчився термін придатності, ну не викидати ж ...

Alias
06.12.2007, 12:35
перемешали хорошенько и дальше продаем
Схоже, що воно так і є
У нас відкрили ВЕЛИКУ КИШЕНЮ.Спочатку ціни були нормальні, а потім коли "прикормили" населення, ціни поповзли вверх.У Кіровограді цей гіпермаркет мабуть чи не найбільший за площею в Україні(а може ФУРШЕТ?) там класно, стільки всього, все свіже , видно як готують.Серед залу стоять столики, де можна поїсти , попити каву з смачними тістечками.А от у Южноукраїнську того немає,мабуть за браком площі, а може населення.Тільки вибір набагато менший.

vasili
06.12.2007, 14:53
у директоров большых гипермаркетов "3" секретарши!

Zoryanazirka
07.12.2007, 21:14
Я одного разу купила йогурт, приїхала з супермаркету, все розклала, йогурт думала випити і забула. А вночі прокинулася від страшного шуму на кухні. Вилажу з ліжка, хапаю в руку праску(найближче що стояло під рукою), крадуся на кухню, вся тремчу. А то виявилося йогурт взірвався, зніс шклянку що стояла коло нього, вона збилася, наробило шуму і бруду - наступного дня довелося мити кухню. До ранку я вже заснути немогла, пила валеріанку і заспокійливий чайочок. А йогурт був на 6 днів прострочений!!! Колись на дати я не дивилася, а тепер перш ніж покласти в кошик дивлюся на дату.

Dr. Shutup
11.12.2007, 06:55
А на салати як правило ідуть продукти в яких закінчується, або вже закінчився термін придатності, ну не викидати ж ...
Знайома казала, що готові продукти, які не встигли реалізувати, списують, а працівники харчоблоку забирають те все добро додому. Виходить, що вони повинні готувати "на совість", як собі...
І ще.
Перефразовуючи анекдот, скажу, що в супермаркеті NN зі щурами не боряться, з ними домовляються.

sem41
11.12.2007, 23:21
А коли вам дають здачу більшу ніж потрібно, ви повертаєте ? Я -завжди
Знаєте, я теж такий. Може з нами щось не так))

Mafija
11.12.2007, 23:36
А мене дратує те, що часто великими цифрами пишуть меншу ціну, наприклад оптову, а маленькими більшу. Ще я НЕНАВИДЖУ дев"ятки (199, 1999, 149 грн). А ще більше - зірочки: ПОДАРУНКИ*, повертаємо гроші!* А далі малесенькими "Під подарунком мається наувазі..."

В мене є таке питання: хто знає, за яким принципом працює та штуковина в супермаркеті, що стоїть на виході, на що вона реагує?
А то я ніяк не можу розкусити.

A_Stella
11.12.2007, 23:54
Мій хресний колись ледве колу за 44 грн не випив. ;-) Розплачувався карткою, розписався, відійшов і тоді побачив що продавщиця накрутила ще якихось лишніх 40 грн. Дивно, але при скасуванні операції в неї був вигляд наче вона робить йому величезну послугу.

Додано через 7 хвилин
А коли вам дають здачу більшу ніж потрібно, ви повертаєте ? Я -завжди:)
:agree:
Я повертаю. В кінці ж касир здає касу, перерахунки, обліки. Чому не позбавити людину проблем, якщо помітив помилку?
в супермаркетах мене ще нервують охоронці, особливо надто наглі, які ходять слідом, зиркають наче ти потенційний грабіжник і не дають зосередитись. А найбільше виносять саме вони (інформатори повідомляють).

sselev
12.12.2007, 00:27
В опитуванні "Що Вас найбільше дратує в супермаркетах?" пропущений дуже важливий пункт: черги на касах в години пік

A_Stella
12.12.2007, 00:29
В опитуванні "Що Вас найбільше дратує в супермаркетах?" пропущений дуже важливий пункт: черги на касах в години пік
Це точно! Особливо якщо забіг по одну-дві, але конче необхідні речі, а попереду натовп з возиками. І ще всі каси не працюють. Економлять..

Bear
12.12.2007, 10:14
В мене є таке питання: хто знає, за яким принципом працює та штуковина в супермаркеті, що стоїть на виході, на що вона реагує?
А то я ніяк не можу розкусити.

На скільки знаю і на скільки був уважним та штуковина працює на спеціальні датчики/маркери, які прикріплені до продаваємих речей (касир має їх знімати при оплаті)....
Але!!! біля мого дому є супермаркет, на товарах в якому просто нема ніяких прикріплених датчиків/маркерів... але іноді коли людина проходить мимо тієї штуковини вона пищить і охоронець просить вивернути всі куплені речі і риється в них перевіряючи відповідність чеку... ніколи ще не бачив, щоб когось таким чином зловили... Думаю, що та штука працює з якогось пульту в кармані охоронця, щоб він мав привід (а вони повинні його мати дуже серйозним) подивитись що набрав підозрілий йому покупець...

Alias
12.12.2007, 10:35
А мене в супермаркетах дратують люди.Іде іде..і став як вкопаний, а я налітаю ззаду, або не обійдеш..:)

New Shrek
12.12.2007, 10:37
охоронці, особливо надто наглі, які ходять слідом, зиркают
Такі в Сільпо на Сихові...але вони не витримують погляд крізь них.Попробуйте зразу злиняють

Ksani
12.12.2007, 12:32
Вчора намахали мене в ДЦ. Набрала я купу баночок-скляночок, пішла на касу. А там так заведено, що касирка все пробиває і одразу складає у фірмовий кульочок. Пробила все, поскладала, назвала суму до оплати. Я розплатилася, а касирка каже: ось ваша здача, 2 грн 40 коп. Я забрала свої пакуночки, здачу і думаю: а чого вона чек не дала ? Але вирішила не питати, бо сума начеб-то нормальна (я наперед прикинула). Вже у маршрутці щось змусило мене подивитися до пакуночків...і там я не дорахувалася "одиниці товару"...Так мені і треба. Зате касирка буде більш доглянутою тепер, мабуть :D

Lavazza
12.12.2007, 13:17
Вчора намахали мене в ДЦ. Набрала я купу баночок-скляночок, пішла на касу. А там так заведено, що касирка все пробиває і одразу складає у фірмовий кульочок. Пробила все, поскладала, назвала суму до оплати. Я розплатилася, а касирка каже: ось ваша здача, 2 грн 40 коп. Я забрала свої пакуночки, здачу і думаю: а чого вона чек не дала ? Але вирішила не питати, бо сума начеб-то нормальна (я наперед прикинула). Вже у маршрутці щось змусило мене подивитися до пакуночків...і там я не дорахувалася "одиниці товару"...Так мені і треба. Зате касирка буде більш доглянутою тепер, мабуть
Нічого собі!
А в якому саме магазині?

ZOOM
12.12.2007, 13:33
...А ні в кого не тирили речі з камер зберігання?

Руда Кішка
12.12.2007, 13:44

Особисто в мене ні, але пару чоловік знаю. Я в камері схову залишаю лише те, що може продаватися в цьому маркеті (щоб потім не чіплялися що це їх і не заставили другий раз платити). Все решта несу з собою. Бо напис "Адміністрація не несе відповідальності за залишені в камері речі" мене не гріє!

Lavazza
12.12.2007, 13:44
Нє-а, я навіть кілька разів забувала сумку в камері зберігання до на наступного дня. Не всі так вміють :)

Руда Кішка
12.12.2007, 13:47
В молочному відділі треба далеко руку пхати, щоб дістати свіже :( Вони наперед ставлять те, де закінчується термін реалізаціі, а свіже на самий зад ставлять.
Але нас не надуришь :p

Ksani
12.12.2007, 13:48
Нічого собі! А в якому саме магазині?
на Куліша, біля готелю "Львів"

ZOOM
12.12.2007, 13:49
напис "Адміністрація не несе відповідальності за залишені в камері речі" Також дурять, нє?:aggressive:

Bear
12.12.2007, 13:54
Також дурять, нє?:aggressive:

а от тут, мабуть, не дурять)) дійсно, знаю багато прикладів, коли речі крали, але магазин ніякого покарання не ніс...
...можливо, люди, яких таким чином обікрали, не знали як правильно діяти?

Руда Кішка
12.12.2007, 13:59
Також дурять, нє?:aggressive:

Нє-а. Правду кажуть "Якщо щось, то ми тут ні при чому":aggressive:

ZOOM
12.12.2007, 14:06
а от тут, мабуть, не дурять)) дійсно, знаю багато прикладів, коли речі крали, але магазин ніякого покарання не ніс... ...можливо, люди, яких таким чином обікрали, не знали як правильно діяти? Та я мала на увазі, що коли вивішують банери з таким текстом, то дурять людей. Магазин несе повну відповідальність, за те, що діється на його территорії. Але дійсно, люди в більшості випадків не знають, що робити.:no:
Нє-а. Правду кажуть "Якщо щось, то ми тут ні при чому" Во гади...;)

Ljolik
12.12.2007, 14:16
Нє-а, я навіть кілька разів забувала сумку в камері зберігання до на наступного дня. Не всі так вміють
А я кілька раз умудрялась просто не закрити шафку- речі поклала (один раз навіть фотоапарат), ключ лишила в замку, номер не запам"ятала і по....чимчикувала на закупи. Не вкрали - потім ключ в адміністрптора знаходила і речі на місці.

ZOOM
12.12.2007, 14:22
А я кілька раз умудрялась просто не закрити шафку- речі поклала (один раз навіть фотоапарат), ключ лишила в замку, номер не запам"ятала і по....чимчикувала на закупи. Не вкрали - потім ключ в адміністрптора знаходила і речі на місці.
А я завжди з собою все ношу, а фотоапарат ніколи в житті би не залишила там:ninja: . І я зрозуміти не можу принцип цих краж. Люди йдуть до магазину, значить беруть з собою гаманець. Що вони надіються знайти в тих сумках? Їжу? Чи ассорті з жіночої косметики?

ArxangeluS
12.12.2007, 14:33
Я недавно залишив, важливі папери в камері зберігання, забув про них, і згадава аж увечері, думав забрати на другий день, але тоді мені сказали, що працівники перевіряють закриті камери на наявність вибухівки, і поїхав назад до маркету.
Встиг забрати за 10 хв. до закриття, думаю, що повезло. Могли і пропасти...

Альона
12.12.2007, 14:35
Моя сусідка працює на складі у супермаркеті ( назву не називаю, ще боронь Боже подумаєте що я піарю по чорному :ninja: ). Після її розповідей що роблять працівники з відділу побутової хімії- я шампуні, кондиціонери, маски там не купую. По суті- приходить цей товар на склад, а у дівчаток, що там трудяться уже заготовлені баночки- акуратно відкривають шампуні.... і зливають близько третини у свої посудинки. Але це ше фігня, якщо воно ( інакше тих кобіт не назву ) себе не поважає - то нехай миється на здоров'я. Але те, що ті дівки доливають воду до шампуню, бальзаму... і збовтують- це вже таке неподобство і свинство, за яке я б прибила, мабуть. Крем у тюбах купити повний, не користований у цьому супермаркеті за щастя. Питаю сусідку- креми теж зливають? Виявляється що ні, ними просто регулярно користуються прямо з прилавку. :crazy:
Це не супермаркети у нас погані, а люди з менталітетом бидла. Це наша біда і особисто я не змогла б відповісти шо з тим всім робити...

Руда Кішка
12.12.2007, 14:36
І я зрозуміти не можу принцип цих краж. Люди йдуть до магазину, значить беруть з собою гаманець. Що вони надіються знайти в тих сумках? Їжу? Чи ассорті з жіночої косметики?

Ключі від квартири. Можливо +документи (в паспорті прописка стоїть). Потім з тими ключиками до вас в гості :)
Дехто мобілку інколи залишає в сумці. Дехто не всі гроші носить в гаманці

ZOOM
12.12.2007, 14:37
Моя сусідка працює на складі у супермаркеті ( назву не називаю, ще боронь Боже подумаєте що я піарю по чорному :ninja: ). Після її розповідей що роблять працівники з відділу побутової хімії- я шампуні, кондиціонери, маски там не купую. По суті- приходить цей товар на склад, а у дівчаток, що там трудяться уже заготовлені баночки- акуратно відкривають шампуні.... і зливають близько третини у свої посудинки. Але це ше фігня, якщо воно ( інакше тих кобіт не назву ) себе не поважає - то нехай миється на здоров'я. Але те, що ті дівки доливають воду до шампуню, бальзаму... і збовтують- це вже таке неподобство і свинство, за яке я б прибила, мабуть. Крем у тюбах купити повний, не користований у цьому супермаркеті за щастя. Питаю сусідку- креми теж зливають? Виявляється що ні, ними просто регулярно користуються прямо з прилавку. :crazy:
Це не супермаркети у нас погані, а люди з менталітетом бидла. Це наша біда і особисто я не змогла б відповісти шо з тим всім робити...
Ех...Як добре, що я косметику купую в аптеці, або в спеціалізованих магазинах.:p

Додано через 3 хвилини
Ключі від квартири. Можливо +документи (в паспорті прописка стоїть). Потім з тими ключиками до вас в гості :)
Дехто мобілку інколи залишає в сумці. Дехто не всі гроші носить в гаманці
Мабуть не розумію, тому що не ношу з собою документи:p Мобілка завжди при мені, а гроші...Я не така вже і безголова, щоб залишати їх в сумочці.

Simka
12.12.2007, 17:41
А я з чоловіком дуже часто після "походу" по Південному забуваю речі в ВАМі в камері схову.І там часто залишається то добро, що накупили на базарі (а то явно не просто космитичка!) в кращу випадку до вечора лежати.Добре, що на першому поверсі в супермаркеті не шафки, а окремий персонал працює на прийомі речей:y: .Ато б без якихось новеньких своїх платячок чи кофточок давно б залишилась:o

nirvanka
12.12.2007, 18:25
В Польщі не заведено лишати сумки в камері зберігання, там взагалі нема тих камер. І от мій чоловік відмовлявся залишити сумку з ноубуком в супермаркеті електроніки. Нас не пропустив охоронець. Я пояснюю, що там ноутбук, а він мені - мусите залишити.. Чоловік втрутився зі своєю англійською. Тоді охоронець пообіцяв, що сам пригляне за сумкою в камері зберігання і запевнив чоловіка, що йому нема чого переживати :)

Corbie
12.12.2007, 18:44
Гм - лише одного разу бачив цікавий експеримент на Горького в Києві:
В Мегамаркеті біля полиць стояли сканери, як на касі, і можна було прикинути вартість набраного товару...
Але чомусь сканери дуже швидко зникли((

nirvanka
12.12.2007, 18:58
В Мегамаркеті біля полиць стояли сканери, як на касі, і можна було прикинути вартість набраного товару...
О, це взагалі дуже корисна річ! Вони показують таку ж ціну, яку потім нам платити. Бачила їх в Польщі в супермаркетах між рядами. За допомогою них можна дізнатись точку ціну товару (адже цінники деколи брешуть, або товар лежить не під тим цінником, що в наших супермаркетах практикується).

На днях купувала у ВАМі оселедець, 2 коробочки. Взяла з однієї купки, а ціни виявились різні :( Ще й одна була вся в олії (я ще подумала, чого б це, якщо там все має бути добре закрито..) Коли відкрила, стало зрозуміло - баркувало кількох шматочків (зазвичай там все рівненько забито) :(

хельга
12.12.2007, 19:20
Згадала, коли була в Празі. Теж зайшли в супермаркет як нормальні туристи з рюкзаками, оглядаємся, куди те все скласти, а шафок нема. То все людський фактор, менталітет. В нас все тирять і те, що треба і те що нетреба. Тому супермаркети застерігаються шафками, але тут другий кінець палки - в нас крадуть і з тих шафок.

sselev
12.12.2007, 19:28
В Кіровограді в Великій кишені бачив наступне: кас десь 25-30, працюють лише 6-7, великі черги. Тільки на 1 касі є термінал для розраухнку карточкою.
Цікаво для чого вкладати стільки грошей в касове обладнання якщо воно простоює без роботи?

Це точно! Особливо якщо забіг по одну-дві, але конче необхідні речі, а попереду натовп з возиками. І ще всі каси не працюють. Економлять..

Nata
12.12.2007, 19:55
А мені сусідка розповідала як її в Арсені обікрали. Пішла з донькою по продукти,. накупила купу всього, вийшла, а доньока згадала, що їй зошит треба. І так вже вчепилася до мами, що залишили вони свої продукти і сумочку (з грішми, ключами і документами) і пішли по зошит. Повертаються, а з їхньої комірчини посторонні люди витягають зовсім інші речі. Сусідка у мене бойова, весь магазин на ноги поставила, переглянули запис камер спостереження і помітили, що тільки-но вони в магазин зайшли як до комірки підійшов хлопчина, відрив її своїм ключем і пішов разом з речима.
Хлопчина ще кілька разів таке прокрутив у магазині і попався. Гроші і документи віддав.

Mafija
12.12.2007, 20:03
На скільки знаю і на скільки був уважним та штуковина працює на спеціальні датчики/маркери, які прикріплені до продаваємих речей (касир має їх знімати при оплаті)....
Але!!! біля мого дому є супермаркет, на товарах в якому просто нема ніяких прикріплених датчиків/маркерів... але іноді коли людина проходить мимо тієї штуковини вона пищить і охоронець просить вивернути всі куплені речі і риється в них перевіряючи відповідність чеку... ніколи ще не бачив, щоб когось таким чином зловили... Думаю, що та штука працює з якогось пульту в кармані охоронця, щоб він мав привід (а вони повинні його мати дуже серйозним) подивитись що набрав підозрілий йому покупець...

Я теж так думаю, що є якийсь пульт, бо жодним з відомих мені фізичних методів не можна виявити. Я думаю, що наліпки вони чипляють до предметів, які легко винести і вони варті того, щоб за ними слідкувати. А якщо це якась дрібниця, то наліпки немає.

Додано через 7 хвилин

Я думаю, що не тільки менталітет, а ще й злидні. Читав недавно об"яву:
Подработка студентам в супермаркете - продавец консультант.
6 рабочих дней в неделю с 15 до 22. Зарплата 800 грн/мес.

Як можна працювати за такі гроші? Та з прапором по майдану можна більше набігати. От і крадуть все, що можна вкрасти.

Додано через 19 хвилин
То все людський фактор, менталітет. В нас все тирять і те, що треба і те що нетреба.

В нас крадуть все, що можна вкрасти. Про це не треба забувати, це такий місцевий спорт - хто кого обдурить. Причому в нас не дуже соромляться попадатися, головне, щоб не побили.

ladybagira
12.12.2007, 21:18
Знайома приїхала з Іспанії.... пішла за покупками в супермаркет... у м"ясному відділі вирішила купити шпондер, роздивлялась, читала українську наклейку - ніби все в порядку, а з-під тої нашой іспанська наклейка виглядає... на іспанській оригінальній упаковці термін придатності вийшов МІСЯЦЬ ТОМУ!!! Ось так дурять, надіються на незнання людей мови, приклеюють те, що їм треба, а ви труйтеся "на здоров"я".

syavych
12.12.2007, 22:10
6 рабочих дней в неделю с 15 до 22. Зарплата 800 грн/мес.

Як можна працювати за такі гроші?
Можна, а що робити? У Львові з/п 800грн має третина працюючого населення

Dr. Shutup
13.12.2007, 01:15
або товар лежить не під тим цінником, що в наших супермаркетах практикується).
Точно, перевірено на мені. Купляв якийсь блокнот в арсені, гарний, великий і недорогий. Та на касі його справжня ціна викликала у мене екзофтальм.:eek:

nirvanka
13.12.2007, 01:20
Купляв якийсь блокнот в арсені, гарний, великий і недорогий. Та на касі його справжня ціна викликала у мене екзофтальм.
Я так купувала овочі (чи то перець чи то помідор). Ціна - 9 грн за кг. Після звішування - 23 грн за кг. Перепитую працівницю, вона каже "а того по 9 грн вже нема.. Вільного місця не було і ми туди той по 23 грн поклали". Цінник на 23 грн був в іншому місці..

Dr. Shutup
13.12.2007, 01:53
Я так купувала овочі (чи то перець чи то помідор). Ціна - 9 грн за кг. Після звішування - 23 грн за кг. Перепитую працівницю, вона каже "а того по 9 грн вже нема.. Вільного місця не було і ми туди той по 23 грн поклали". Цінник на 23 грн був в іншому місці..

І я таким самим методом заплатив за 2 болгарські перчини 7 гривень. Їв салат і :cowboy:
А ще 1 особливість овочів у маркеті-або помідори не потовчені,не знаєш, як вибрати кращий з гірших, або огірки півтораметрові, що страшно уявити, якими кінськими дозами нітратів їх заливали-не те, щоб їсти...
Та якщо тебе застала 21:00, а холодильнику окрім лампочки нічого немає мусиш брати, що є.

Олюська
13.12.2007, 11:36
Купляв якийсь блокнот в арсені, гарний, великий і недорогий. Та на касі його справжня ціна викликала у мене екзофтальм.
Люди, звіряйте штрих-код товару, який збираєтесь купувати, з штрих-кодом на ціннику, бо там іноді стільки цінників понаскладувано, що важко розібратись. В мене, принаймні, таких казусів з не тою ціною не було.
І ще на рахунок несвіжих продуктів. Сусідка купила несвіжу консервовану рибу в Арсені, то вона взяла чек і ту риб, пішла до адміністратора і їй без будь-яких питань сказали піти і на ту суму взяти інший товар. Головне, мати чек.

New Shrek
13.12.2007, 12:51
продавец консультант.
6 рабочих дней в неделю с 15 до 22. Зарплата 800 грн/мес. а ще нещодавно нас переконували на Форумі з піною біля рота, що нормальна зарплата ві Львові 800 доларів США.На тій гілці промовчав ,а туть вже не стерпів

Alias
13.12.2007, 13:10
Люди, звіряйте штрих-код товару,
А вони спкціально таким дрібненьким шрифтом то все друкують, щоб ніхто не роздивився?

Альона
13.12.2007, 13:14
нормальна зарплата ві Львові 800 доларів США

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Шреку, може вони мали на увазі ідеальна а не нормальна ?

volk
13.12.2007, 13:18
В нас крадуть все, що можна вкрасти. Про це не треба забувати, це такий місцевий спорт - хто кого обдурить. Причому в нас не дуже соромляться попадатися, головне, щоб не побили.

Дык, може, пора...

Додано через 2 хвилини
а ще нещодавно нас переконували на Форумі з піною біля рота, що нормальна зарплата ві Львові 800 доларів США.На тій гілці промовчав ,а туть вже не стерпів

Робота буває різна. Для якоїсь роботи й 800 баксів забагато

Руда Кішка
13.12.2007, 14:02
Гм - лише одного разу бачив цікавий експеримент на Горького в Києві:
Але чомусь сканери дуже швидко зникли((

Перенесли в інший Мегамаркет? :) На Більшовику в самому центрі Мегамаркету стоїть таке

Mafija
13.12.2007, 19:51
Можна, а що робити? У Львові з/п 800грн має третина працюючого населення

42 години на тиждень.
4 тижні.
168 годин - 800 грн.
4,76 грн/год.

А постояти в наметі за якусь партію - 50 грн/4 години і вільний графік.
А з прапором побігати - ще більше.

Якщо 5 днів на тиждень по 8 годин з 8 до 17 з соціальним пакетом, то ще можна, а в супермаркеті нормально не попрацюєш. Там знімають гроші за все, що можна:спізнення на хвилину, завеликі сережки, коротка спідниця, не посміхнулась покупцеві та ін.

А скільки у Львові коштує чорний хліб?

Додано через 15 хвилин
А вони спкціально таким дрібненьким шрифтом то все друкують, щоб ніхто не роздивився?

Звичайно

syavych
13.12.2007, 21:17
А постояти в наметі за якусь партію - 50 грн/4 години і вільний графік.
А з прапором побігати - ще більше.
На щастя вибори вже закінчились, то ж в наметах за партію зараз особливо не постоїш (тим паче у Львові). Може у Вас у Харкові цілий рік агітують?

Zoryanazirka
13.12.2007, 22:08

Я вже добре знаю на що вона працює!!! На мої кросівки Adidas. Я купувала їх закордоном, вперше задзвонили вони в центрі в магазині одягу Парадіз, мене тоді обшманали і відпустили. Тоді я ще не зрозуміла що це. А от в МЕТРО мене відвели в спеціальну кімнату охорони ( при тому що я худа і на собі мала майку і шорти, і ясно було що ніде не можу запхати нічого), там по мені водили чарівною паличкою і виявили що дзвинять мої кросівки. Потім ще годину виясняли в якому я відділі їх вкрала ( хоча з вигляду було видно що вони ношені). І взагалі нелюблю я МЕТРО. Я коли була вагітна мені нам навантажувачем наїхали на ногу я від болю трохи не вмерла, викликали швидку, відвезли в травмпункт і заплатили 2-50 за плівку для рентгену та ше й чек забрали "для звітності". А я 2 тижні по тому ходити не могла - був забій і вивих.

Mafija
14.12.2007, 16:02
На щастя вибори вже закінчились, то ж в наметах за партію зараз особливо не постоїш (тим паче у Львові). Може у Вас у Харкові цілий рік агітують?

У нас, на щастя, так. Бо в нас є містер Добкін! І в нас досі триває компанія по його усуненню,тож робочі місця є!

Dr. Shutup
14.12.2007, 19:52
Я вже добре знаю на що вона працює!!! На мої кросівки Adidas. Я купувала їх закордоном, вперше задзвонили вони в центрі в магазині одягу Парадіз, мене тоді обшманали і відпустили. Тоді я ще не зрозуміла що це. А от в МЕТРО мене відвели в спеціальну кімнату охорони ( при тому що я худа і на собі мала майку і шорти, і ясно було що ніде не можу запхати нічого), там по мені водили чарівною паличкою і виявили що дзвинять мої кросівки. Потім ще годину виясняли в якому я відділі їх вкрала ( хоча з вигляду було видно що вони ношені). І взагалі нелюблю я МЕТРО. Я коли була вагітна мені нам навантажувачем наїхали на ногу я від болю трохи не вмерла, викликали швидку, відвезли в травмпункт і заплатили 2-50 за плівку для рентгену та ше й чек забрали "для звітності". А я 2 тижні по тому ходити не могла - був забій і вивих.
Я дивлюся , що не одному мені не везе в магазинах. У Вас пригоди цілком можуть лягти в основу якоїсь саги про українські супермаркети... Цікаво, може хтось вже почав писати на цю тему? Блокбастер і касові збори гарантовані!

Додано через 3 хвилини
З 2004 Україна славиться щорічними виборами.
Давайте більше по темі.

Redhotchilly
14.12.2007, 20:07
я в Метро була кілька раз... мама моя любить дуже цей супермаркет, а я звідти просто втікати хочу...
Охорона якось неоднозначно реагує, мене правда не перевіряли.... але один охоронець просто лазив за мною, як детектив :borat:
він не знав, що в мене також очі є)

я вкінці, коли виходила, побажала йому гарного дня :D

Капітан
14.12.2007, 20:27
Мой любимый супермаркет - Фаворит в Шегинях :) Когда не зайду - я единственный посетитель, можно всласть пошляться по торговому залу, почитать польские ценники, поискать товары каких нет во Львове. Кстати в прошлый понедельник присмотрел себе там водку на праздники, бутылка просто супер да и цена небольшая :)

Dr. Shutup
14.12.2007, 20:35
але один охоронець просто лазив за мною, як детектив
він не знав, що в мене також очі є)
Переслідування клієнтів охоронцями-це теж окрема тема. А ще вони люблять відділ парфумерії, як мухи...ну ви знаєте:shy: ніби шось там порядкують, а самі безсовісно обливаються тими шипрами. :suicide:
Парфумер. Сиквел.

Lavazza
14.12.2007, 20:46
Переслідування клієнтів охоронцями-це теж окрема тема.
Оте те, що дратує НАЙбільше.

Deus igrok
14.12.2007, 21:36
В Метро раджу відвідувати після 23-00. Народу нема. Ходиш собі. Ніхто не заважає.

Mafija
16.12.2007, 18:46
Оте те, що дратує НАЙбільше.

Так і тягне з них познущатися, воровито оглядатися, робити вигляд, ніби щось поклав до кишені, а раптом що - опа! нічого нема, вибачайтеся:bazar:

Deus igrok
16.12.2007, 18:57
Так і тягне з них познущатися, воровито оглядатися, робити вигляд, ніби щось поклав до кишені, а раптом що - опа! нічого нема, вибачайтеся
Я б за таке пальці ламав, легке тілесне - зате будуть знати, як людей дразнити.

Mafija
16.12.2007, 19:13
Все! Обридло маркетингове дурілово! Починаю боротьбу з клятими сніжинками ***! Саме під цим диявольським знаком криється справжня сутність і найцікавіше в якійсь акції. Беру червоний маркер і на всіх рекламах, що мені трапляються починаю обводити отой вертикальний 6 шрифт. Перші кроки вже зроблено. Хто хоче - приєднуйтесь.

Redhotchilly
16.12.2007, 20:40
Все! Обридло маркетингове дурілово! Починаю боротьбу з клятими сніжинками ***! Саме під цим диявольським знаком криється справжня сутність і найцікавіше в якійсь акції. Беру червоний маркер і на всіх рекламах, що мені трапляються починаю обводити отой вертикальний 6 шрифт. Перші кроки вже зроблено. Хто хоче - приєднуйтесь.

"Реклама- двигатель торговли" (c)

sem41
16.12.2007, 23:56
Так і тягне з них познущатися, воровито оглядатися, робити вигляд, ніби щось поклав до кишені
Якось довелось пожити трохи в Нідерландах. Не знаю чи повірите, але ходив до їхніх супермаркетів дуже часто з рюкзачком за спиною,так як полюбляв там пересуватися на велосипеді (бо є де:dance: ), і жодного разу(!!) за два роки (!!!) ніхто мене не просив навіть рюкзак на виході відкрити. Я правда туди і не клав нічого не проплаченого. Уявляю собі, якби я зробив це в львівському супермаркеті.Я і не пробую,ситуацію потрібно оцінювати адекватно)))

Redhotchilly
17.12.2007, 00:02
Якось довелось пожити трохи в Нідерландах. Не знаю чи повірите, але ходив до їхніх супермаркетів дуже часто з рюкзачком за спиною,так як полюбляв там пересуватися на велосипеді (бо є де:dance: ), і жодного разу(!!) за два роки (!!!) ніхто мене не просив навіть рюкзак на виході відкрити. Я правда туди і не клав нічого не проплаченого. Уявляю собі, якби я зробив це в львівському супермаркеті.Я і не пробую,ситуацію потрібно оцінювати адекватно)))

ви порівнюєте зовсім різні речі.
за кордоном люди НЕ КРАДУТь , так як в нас

vasili
17.12.2007, 00:09
Уявляю собі, якби я зробив це в львівському супермаркеті.
да культура в України низька, ще бісить те що в супермаркетах стільки охорони, бувші менти які тупо втикають на людей цим вони якось мені здається виказують свою зверхність...

Мих
17.12.2007, 00:13
мене добиває, що їжа для тварин продається поряд.... особливо літом... вонь стоїть невиносима. А первершив всіх Метро, де є все від кірзового чобота і смердючої резини коліс - до хліба.

Альона
17.12.2007, 03:10
Крадуть, точно вам кажу. І не тільки крадуть- можуть походити, наїстися, поховати пусті упаковки і піти геть. Не ідеалізуйте життя за кордоном!

Якось довелось пожити трохи в Нідерландах. Не знаю чи повірите, але ходив до їхніх супермаркетів дуже часто з рюкзачком за спиною,так як полюбляв там пересуватися на велосипеді
Як на мене- це не нормально. Я б була проти пересувань велосипедами, самокатами... навіть якщо є де. Не все нам потрібно запозичувати, далеко не все.

Mafija
17.12.2007, 10:41

А що, за кордоном наших нема?

Alias
17.12.2007, 10:52
Не ідеалізуйте життя за кордоном!
От от, дійсно.А то звикли спирймати , що як з-за кордону то все просто супер, а своє завжди ніц нічого не варте.
У нас теж є багато чого гарного і доброго. і чому повчитися.

Zoryanazirka
17.12.2007, 12:02
Нє-а, я навіть кілька разів забувала сумку в камері зберігання до на наступного дня. Не всі так вміють :)

Ми раз за кілька днів згадали що купували постіль, і в хаті немогли її знайти. Тоді згадали що лишили її в камері зберігання в Арсені. Надії що вона там ще буде вже немали, але приїхали і знайшли - видно вони ті камери ввечері не перевіряють як написано на табличах

Samojlovu4
17.12.2007, 12:07
Крадуть звичайно... в Європі палку кинеш, то в турка, поляка чи русака попадеш, а то народ відомий... просто може всетаки злодіїв тут не так масово, як в нас... та й поліція справно працює. Тому просто нема смислу на дрібні крадіжки йти, велика можливість попастися.

Та й в маркетах все більш цивілізовано: камери, приватні дедективи в цивільному... Колєга в мене цінник з дешевшого диска на дорожчий переклеїв, заплатив на касі, а на виході дядечко з охорони і бабка 70річна... бабуся його вичислила... Добре хоч паспорт вже німецький, то обійшлося лише штрафом, галочкою в поліції, забороною відвідувати магазин і доповідною на місце роботи...

А студентка одна русска в "Карштадті" помаду поносила, потім поламала і втіхаря під стенд закОпала - з охороною не повезло, замельдували її в поліцію... нічого страшного не було, просто не продовжили візу і "нах Хаузе"... і відкривати наново візу з дому можна і не намагатися...

Тому по дрібницях тут просто воліють не ризикувати, великий шанс попастися... вже як брати, то цілий банк...

А хто на пташиних правах, а таких сотні і сотні тисяч, взагалі сидять нишком і не висовуються...

Lavazza
17.12.2007, 12:24
Як на мене- це не нормально
Що ненормального в пересуванні на велосипеді?
Вам маршрутки більше подобаються?

joke
17.12.2007, 13:23
Я - за велосипеди, якби була можливість то тільки так би і їздила. Але... ні доріг, ні культури.

Redhotchilly
17.12.2007, 13:29
Крадуть, точно вам кажу. І не тільки крадуть- можуть походити, наїстися, поховати пусті упаковки і піти геть. Не ідеалізуйте життя за кордоном!

я не говорю, що ВЗАГАЛІ не крадуть, але не в таких обємах, як в нас! :)

Додано через 2 хвилини
Я - за велосипеди, якби була можливість то тільки так би і їздила. Але... ні доріг, ні культури.

я за велосипеди також.
але потрібно зробити окремі доріжки для пересування і стоянки

Альона
17.12.2007, 13:39
Що ненормального в пересуванні на велосипеді?
Вам маршрутки більше подобаються?
Ви дописи читаєте уважно? Які маршрутки? Мова йшла про пересування у супермаркетах на велосипедах!

я за велосипеди також.
але потрібно зробити окремі доріжки для пересування і стоянки
Стоянки? У маркетах?! :eek:

Lavazza
17.12.2007, 13:52
Мова йшла про пересування у супермаркетах на велосипедах!
:crazy: :crazy: :crazy:
ви десь за кордоном таке бачили?
може то ви щось не так зрозуміли?

Не знаю чи повірите, але ходив до їхніх супермаркетів дуже часто з рюкзачком за спиною,так як полюбляв там пересуватися на велосипеді (бо є де )
там, то очевидно в Нідерландах, а не у супермаркеті :)

Ви дописи читаєте уважно?
дякую за тактовне запитання, напевно не так уважно, як ви

Redhotchilly
17.12.2007, 14:09
Стоянки? У маркетах?!

не у, а біля)

vasili
17.12.2007, 14:30
де є все від кірзового чобота і смердючої резини коліс - до хліба.
Миху вам не подобається коли можна взяти все в одному містці, чи вам подобається багаточасовий шопінг?
ЗІ : знаю одне в Метро товар переважно якийсь не потрібний, ціни пляшуть невідомо за якою політикою...

Deus igrok
17.12.2007, 14:56
Я не можу пригадати. Але здається не писав.

Мова зайшла про закордон.
Роскажу про Польшу. Мама пішла купувати в "Бидрьонку" фрукти. "Бидрьонка" - щось типу Барвінку. Теж само-обслуга і загальна каса. Взяла одну гілку винограду. Продавщиця вибила на 0,7Кг винограду - 96 злотих. Хоч мама і не володіє польською - але їй таки вдалося втрафити до адміністратора. Гроші вернули - але як я розумію, вибачення не попросили.

Пізніше, коли про це розказали нашим польським знайомим, вони підтвердили, що такі обрахунки досить часто трапляються. Особливо коли чек на велику суму і не завжди з першого разу вдасться за всім прослідкувати.

Руда Кішка
18.12.2007, 16:21
я в Метро була кілька раз... мама моя любить дуже цей супермаркет, а я звідти просто втікати хочу...
Охорона якось неоднозначно реагує, мене правда не перевіряли.... але один охоронець просто лазив за мною, як детектив

А у нас в МЕТРО охоронці лише на виході стоять. В залі їх немає, отже ніхто за тобою не лазить

demetris
18.12.2007, 16:57
Люди, звіряйте штрих-код товару, який збираєтесь купувати, з штрих-кодом на ціннику, бо там іноді стільки цінників понаскладувано, що важко розібратись. В мене, принаймні, таких казусів з не тою ціною не було.
І ще на рахунок несвіжих продуктів. Сусідка купила несвіжу консервовану рибу в Арсені, то вона взяла чек і ту риб, пішла до адміністратора і їй без будь-яких питань сказали піти і на ту суму взяти інший товар. Головне, мати чек.
Я у ВОПАКУ купляв молоко... дата нормальна, але не спарилося... зробилась якась непонятна маса... пішов поміняв (чек мав з собою)... прийшов додому - воно знов було зіпсуте... пішов надругий день і знов поміняв... нічого не казали в них певно часто таке.
Стосовно різних цін - то може бути й переоцінка (крім помилки касира). Згідно закону взагалі-то мали б продати по тій ціні, але не продасть ніхто... тому або віддавайте, або переплачуйте.

Олюська
18.12.2007, 20:26
Я у ВОПАКУ купляв молоко... дата нормальна, але не спарилося... зробилась якась непонятна маса... пішов поміняв
Не сприйміть за образу, але я собі уявила, як ви несете в Вопак баняк зі спареним молоком:D

Mafija
18.12.2007, 21:03
Колєга в мене цінник з дешевшого диска на дорожчий переклеїв, заплатив на касі, а на виході дядечко з охорони і бабка 70річна... бабуся його вичислила...

От, одразу нашого видно! Розум, хитрість.
Стукачі один на одному а не цивілізація.:mad:
У нас би, якби хтось таке помітив, то й сам так зробив би, а не розказував такий вигідний хід охоронцям. Ех, дурні європейці:(

В нас людей дурити теж, звичайно, не додає поваги. А от обдурити юридичну особу - свята справа. Такий собі маленький культ Остапа Бендера. Він же не останню копіку в бабки забирав. А у Європі немає нормальних піратських дисків. Так щож тепер, повну ціну платити?

Додано через 28 хвилин
Я думаю, що багатьом не сподобається мій допис, але ніде правди діти.
В нас не прийнято стучати.
І не засуджується дурити не конкретних людей, а установи. Наприклад є абсолютною нормою виносити з заводу електроди і металобрухт.
І мало хто засудить того, хто красиво кидане якийсь банк.

Додано через 33 хвилини
А ліцензійні диски купують переважно тільки тоді, коли не можна переписати в когось зі знайомих, з локалки, чи купити задешево піратське. Особливо у випадках, коли голівудський фільм невартий тієї болванки, на яку він записаний. Чи тут хтось зважає на напис "Всі права застережені. Незаконне копіювання і т.д." і на прохання друга не переписав би.
А в Вас, пане Redhotchily ліцензіна вінда?
Можете написати в приват.

Вони і так мають з нас надприбутки і не соромляться їх брати. То я ніколи не посоромлюсь їх надурити, якщо тільки зможу.

Lavazza
19.12.2007, 09:40
А у Європі немає нормальних піратських дисків. Так щож тепер, повну ціну платити?
Але у Європі теж є інтернет ;)

я і в Україні піратських не купую, бо ніяких не купую :p
(один вийняток був: спеціальні гіс-програми, хлопці в Україні роблять для українських споживачів - рідкісний випадок, гріх не заплатити)

Mafija
19.12.2007, 21:48
Але у Європі теж є інтернет ;)

Але вони примудряються продавати через інтернет. Там навряд можна буде знайти сайти з халявними продуктами, які захищені авторською власністю.

Redhotchilly
19.12.2007, 22:51
Але вони примудряються продавати через інтернет. Там навряд можна буде знайти сайти з халявними продуктами, які захищені авторською власністю.

тобто ви захищаєте піратські диски і програмне забезпечення?
а ви знаєте, що тим самим порушуєте авторські права etc.

я не розумію звідки ви взяли, що все повинно бути безплатним:ninja:

Mafija
19.12.2007, 22:55
тобто ви захищаєте піратські диски і програмне забезпечення?
а ви знаєте, що тим самим порушуєте авторські права etc.

я не розумію звідки ви взяли, що все повинно бути безплатним:ninja:
Звик до халяви. Просто ті, хто хоче отримати надприбутки, лишаються без нічого. Якби вони продавали за нормальні ціни, то піратства не було б. Але це вже тема іншої гілки.

Redhotchilly
19.12.2007, 22:59
Звик до халяви. Просто ті, хто хоче отримати надприбутки, лишаються без нічого. Якби вони продавали за нормальні ціни, то піратства не було б. Але це вже тема іншої гілки.

абсолютно не згідна.
за все в житті треба платити

Mafija
19.12.2007, 23:20
абсолютно не згідна.
за все в житті треба платити

Тоді ще раз запитаю.
У вас є Windows, Office, Nero і т.д. і все це ліцензійне?
Чи Ви користуєтесь безкоштовними програмами?

А я думаю так. Якщо за щось можна заплатити меншу ціну і воно суттєво не відрізняється якістю, то треба купувати дешевше. А якщо щось можна дістати задарма, то чого ж за це платити? Хіба як є зайві гроші.

Сам потроху підзаробляв в універі - продавав шпори. Але ніколи не ставив ціну більше, ніж це коштує відксерити.

Redhotchilly
19.12.2007, 23:57
Тоді ще раз запитаю.
У вас є Windows, Office, Nero і т.д. і все це ліцензійне?

в мене і дома, і на роботі все програмне забезпечення ліцензійне!

і так ми вже офтопимо... але уявіть собі ситуацію: ви написали якусь програму, заплатили за її розробку, тестування, ліцензію ітд... випустили ліценційні диски... скільки грошей ви втратите, коли інші будуть купувати піратські копії.

Komashka
20.12.2007, 00:01
дурять? Дуже просто. Купили подарунки на Миколая. Прийшли, повідкривали - половина коробки від цукерок (у формі скриньки) порожня і погано заметені сліди...Оце ті консультанточки, і косультантики, які стоять біля прилавків рекламують всяку вибачте фігню дешеву, собі обідають таким чином....а дирекція і дозволяє....
В Арсені...купую сумку...підходжу до сумок - ціна 70 грн, підходжу до каси - 170...і змушена платити, бо часу обмаль. Їхні салати неодноразово повертали і ми, і знайомі. Все прокисло, продавці тільки етикетки міняли. А, ще раз гроші вкрали. Поклала на касу, на секунду опустила очі сховати гаманець - гроші зникли. Добре, що десятка...А хто вкрав так і не знаю. Або касирша, або чоловік, який поруч стояв і сверлив очима...А люди в черзі "не, ми нічого не бачили"...

Deus igrok
20.12.2007, 00:27
В Арсені...купую сумку...підходжу до сумок - ціна 70 грн, підходжу до каси - 170...і змушена платити, бо часу обмаль. Їхні салати неодноразово повертали і ми, і знайомі. Все прокисло, продавці тільки етикетки міняли. А, ще раз гроші вкрали. Поклала на касу, на секунду опустила очі сховати гаманець - гроші зникли. Добре, що десятка...А хто вкрав так і не знаю. Або касирша, або чоловік, який поруч стояв і сверлив очима...А люди в черзі "не, ми нічого не бачили"...

З цим усім треба звертатися до Адміністратора.

nirvanka
20.12.2007, 20:34
З цим усім треба звертатися до Адміністратора.
Так, тим більше там є камери відеонагляду.. Але то вже для любителів поборотись за правду.. А шахрайство в супермаркетах розраховане на те, що люди за 10 грн сваритись не будуть і не побіжать відносити зіпсутий продукт, бо можуть отримати у відповідь: "ви відкрили, хто тепер знає чи то наш продукт?".. А якщо і побіжать, то одиниці, тобто збитків і так не буде.

Ascorbinka
20.12.2007, 21:10
купляв молоко... .... прийшов додому - воно знов було зіпсуте... пішов надругий день і знов поміняв...
якщо не секрет, як ви його несли??? бо я часто так попадаюсь((((((( що молоко, що йогурти(((

Alias
20.12.2007, 21:28
У мене з молоком теж таке було.Прийшла, поставила кип"ятити а воно звернулось.Ну не побіжу ж я з ним в магазин.На слідуючий день підійшла до адміна , сказала про неякісний продукт.А вона мені говорить чого я не принесла його.Ну як вона то уявляє?

Ljolik
25.12.2007, 10:22
А таки не приємно коли охоронець по п"ятам за тобою лазить. Невже не можна якось не помітніше це робити? чи так задумано ? щоб покупець:babruysk: розумів що охорона не спить...?
Сьогодні в Арсені стояла і ікру довго вибирала, так охоронець буквально дихав через плече і уважно читав всі надписи на баночках разом зі мною, провів "непомітно" так до каси, і заглядав чи пробиває касир ту ікру, чи я її може в кищені винесу:suicide:, аж настрій зіпсув, нишпорка .....

joke
25.12.2007, 11:14
Да , икру хоть не покупаи. Только руку протянул - тут уже толпа охраны за тобои, и не слезут.

a.ilchenko
25.12.2007, 11:19
А ліцензійні диски купують переважно тільки тоді, коли не можна переписати в когось зі знайомих, з локалки, чи купити задешево піратське. Особливо у випадках, коли голівудський фільм невартий тієї болванки, на яку він записаний. Чи тут хтось зважає на напис "Всі права застережені. Незаконне копіювання і т.д." і на прохання друга не переписав би.

Згоден. Я до того ж ще й рибалю на 60 градусів, тому сам знайомим переписую )

А щодо вінди пиратської... В мене Лінукс :)

Mafija
25.12.2007, 20:55
А таки не приємно коли охоронець по п"ятам за тобою лазить. Невже не можна якось не помітніше це робити? чи так задумано ? щоб покупець:babruysk: розумів що охорона не спить...?
Сьогодні в Арсені стояла і ікру довго вибирала, так охоронець буквально дихав через плече і уважно читав всі надписи на баночках разом зі мною, провів "непомітно" так до каси, і заглядав чи пробиває касир ту ікру, чи я її може в кищені винесу:suicide:, аж настрій зіпсув, нишпорка .....

Ех, попався би він мені, то набігався б. Вислужники буржуйські. Ненавиджу.

Додано через 1 хвилину
в мене і дома, і на роботі все програмне забезпечення ліцензійне! і так ми вже офтопимо...

Треба буде окрему гілку створити, якщо такої ще не було. Тільки не знаю, де краще буде - в WWW, чи в Маєш право?

Текіла
29.12.2007, 20:46
Сьогодні купляли в Арсені мандарини.
Набрала в кульок, пішла зважила.
Ще багато чог окупляли.
заплатили багацько, принаймні довго думали за що стільки. нічого такого не купляли.......
приходимо домів. відкриваєм кульок з мандаринами. а на ньому. на ціннику написано - Горішки кеш"ю - 59 грн!!!!!!
А мандарин ми купили максимум на гривень 6!!!!!

От так.
І в чеку пишуть що т огорішки.
І вже ніяк їм не доведеш що там не горішки за 60 грн були.
а мандаринки за 6.
(((((

Deus igrok
29.12.2007, 21:14
Хтось сьогодні дома буде питий чай з горішками ...ням-ням

Princess
29.12.2007, 22:04
А мені сьогодні намагались продати гранат за ціною перцю. (24-19 грн відповідно). не знаю - випадково тьотінька на зважуванні, чи спеціально. тільки коли я підійшла сказати, що вона помилилась, вона так здивувалась "а то шо, не перець, а гранат?!?" :)
а от горішки ми забули купити :(

Додано через 2 хвилини
ну і до речі, йогурт спеціально вибирала такий, щоб термін придатності стояв не завтрашній день (весь перший ряд), так дома він мені тупо вибухнув!! не знаю шо то було, але приємного мало - йогурт на пів-кухні...

Текіла
29.12.2007, 22:56
Хтось сьогодні дома буде питий чай з горішками ...ням-ням

з чаєм то не є гуд.
Краще з пивасивом)))

nirvanka
29.12.2007, 23:07
з чаєм то не є гуд.
Краще з пивасивом)))
Треба на чек глянути ще раз добренько.. Може там чай за ціною пива? ;)

Dr. Shutup
30.12.2007, 04:09
Не втримався і знов подався в Арсен. Було це перед Миколаєм. Щоб взяти вільний кошик, оббігав всі каси і біля останньої таки відвоював в прибиральника ту синю амуніцію:radist: З собою взяв список "що не забути купити", але біля мене людей понесло у відділ фруктів-принесли мандарини.
Ніхто дуже не придивлявся до них. Жовті-і всі рвали мішечки і накладали, накладали...Молоденька зважувальниця не мала коли "...лишній раз но-шпи випити", черга з помаранчами не зменшувалась,а видовжувалась... Масовий психоз... Ну я теж купив кіло. Солодкі були. :crazy: :crazy:
Як би там не було, закриваєш очі на погане, оминаєш відділ "соки", суміщений з ароматним "кормом для тварин", причепу, яка не дає і секунди розгледіти чай, а виростає з-під землі і "Я Вам допоможу"...Вибираєш найпривітнішу касирку і гайда додому!
Святковий настрій, створений ялинковими іграшками, солодкими подарунками і "зимовими Огнями:) "нічим не зіпсуєш!!!:radist: :radist: :radist: :radist: :radist: :radist: :radist:
Щасливого Нового Року та Різдва Христового!!!

New Shrek
31.12.2007, 13:46
за все в житті треба платити В Великобританії

Romko
31.12.2007, 14:06
В Великобританії
І в Далекій Гамериці...
І,навіть в Гавсталії...

bonapart
11.01.2008, 04:52
Не знаю наскільки часто навмисне, але переважно то неправильно в базу заносять при прийомці товару, ну або виставляють товар з нового завозу по новій ціні, а цінники працівник торгового залу не встиг поміняти, або й забув. Людський фактор, так сказать.
Отут ви стопроцентно праві!!Найчастіше забувають поміняти цінник(знаю, оскільки сам працював в супемаркеті конультантом), причому це не спеціально робиться, а від того, що є багато іношої роботи, а про цю забувається..От бува, тобі дали нові цінники, а тут приїхала машина з товаром - от і вже про цінники забулось. Між іншим якщо цінник не поміняно, то там ізниця між ними максимум 50 коп., хіба що якшо товар був акційний а акйія закінчилась. Ще одне - обов"язково треба перечитувати, що напиано на ціннику, і що ви купляєте, оскільки товар може бути дещо зсунутий від цінника -це теж трапляється при розкладці товару - товар розклали, побігли щось інше розкласти, а цінник переунути забули... Всі люди, всі помиляються..

Zoryanazirka
14.01.2008, 22:13
Сьогодні купляли в Арсені мандарини.
Набрала в кульок, пішла зважила.
Ще багато чог окупляли.
заплатили багацько, принаймні довго думали за що стільки. нічого такого не купляли.......
приходимо домів. відкриваєм кульок з мандаринами. а на ньому. на ціннику написано - Горішки кеш"ю - 59 грн!!!!!!
А мандарин ми купили максимум на гривень 6!!!!!

От так.
І в чеку пишуть що т огорішки.
І вже ніяк їм не доведеш що там не горішки за 60 грн були.
а мандаринки за 6.
(((((

А я би обв"язково до них навідалася і вибила б якщо не гроші то горішки точно. Від того що ми так їм попускаємо люди такі халатні.

joke
16.01.2008, 11:57
і вибила б якщо не гроші то горішки
и как бы вы доказали, что это они ошиблись, а не вы орешки съели и за деньгами пришли

Зенкор
16.01.2008, 13:49
Від того що ми так їм попускаємо люди такі халатні.

А як Вам така конструкція по супермаркету "МЕТRO". Є в них поняття дрібний гурт, великий гурт та поштучний товар. Ви набираєте у візок всякий товар та, наприклад, переважну більшість позицій поштучного. Коли Ви вистояли величезну чергу і настала Ваша "зіркова хвилина" віддати гроші, Вам повідомляють, що саме цей поштучний товар не продається поштучно, а тільки дрібним гуртом... гуртом. :aggressive: :aggressive: :aggressive: :aggressive: :aggressive:
Ще про горішки...
Одного разу стояла в черзі з кошиком споживача і на пакунку з горішками продавець не могла знайти код чи ще щось... Вона мовчки, відклала його та почала роздруковувати чек. На моє питання в чому справа, вона відповіла, що їй немає часу на всякі горішки звертати увагу бо велика черга, а якщо я дуже хочу горішків, то маю сама побігати по відділах та знайти такі ГОРІШКИ, на яких є код. Спочатку від її нахабства я остовпіла, а потім вирішила покласти цьому край. Встала "в позу" і сказала, що на її превеликий жаль у мене дуженько багацько часу і я почекаю доки вона знайде мені ТІ САМІ ГОРІШКИ, але вже з кодом. Вгадайте чим закінчилося... правильно! Сама адміністратор цього "славетного" маркету принесла до каси мої горішки. Мораль: СПРАВЕДЛИВІСТЬ Є. ЇЇ НЕ МОЖЕ НЕ БУТИ!:p

tiana
16.01.2008, 15:22
а я колись брала з прилавку сир, а там був шматок розбитого скла(хто б подумав) і порізала ним палець, все що мені запропонували це шматок ТУАЛЕТНОГО паперу... хотіла іти до адміністратора, чоловік відмовив сказав нічого не доб"єшся, а Ви як думаєте що потрібно було зробити?

Alias
16.01.2008, 15:26
Ви як думаєте що потрібно було зробити?
Треба було піти до адміністратора, а тоді діяти за ситуацією

joke
16.01.2008, 15:51
Треба було піти до адміністратора
получили бы тот же кусок туалетнои бумаги только из рук администратора+время потратили+жарко в шубах

Руда Кішка
16.01.2008, 15:55
А як Вам така конструкція по супермаркету "МЕТRO". Є в них поняття дрібний гурт, великий гурт та поштучний товар. Ви набираєте у візок всякий товар та, наприклад, переважну більшість позицій поштучного. Коли Ви вистояли величезну чергу і настала Ваша "зіркова хвилина" віддати гроші, Вам повідомляють, що саме цей поштучний товар не продається поштучно, а тільки дрібним гуртом...

В Києві в МЕТРО пакують по стільки штук, скільки вони вважають за потрібне. Немає поняття, що цей товар продається тільки як гурт. Запаковано по 5 шт желе в плівку, значить можно купити тільки упаковками по 5 штук. Запаковано 2 лаки для волосся разом, значить придбати можна тільки упаковками по 2 штуки. Весь товар, який лежить поштучно, можно придбати по одному екземпляру.

joke
16.01.2008, 16:01
В Києві в МЕТРО пакують по стільки штук
у нас тоже так, поэтому странно что возникла такая ситуация, хотя....все может быть , человек из Вильнюса пишет

Зенкор
16.01.2008, 18:47
В Києві в МЕТРО пакують по стільки штук, скільки вони вважають за потрібне. Немає поняття, що цей товар продається тільки як гурт. Запаковано по 5 шт желе в плівку, значить можно купити тільки упаковками по 5 штук. Запаковано 2 лаки для волосся разом, значить придбати можна тільки упаковками по 2 штуки. Весь товар, який лежить поштучно, можно придбати по одному екземпляру.

Справа в тому, що цей товар стояв як поштучно, а в базі він був введений, як дрібний гурт. Дякувати Богу, що не звинуватили, що я сама розірвала коробку або плівку і взяла стільки скільки захотіла.

Додано через 2 хвилини
...человек из Вильнюса пишет
я в Вільнюсі по "обмену опытом", а до цього часу я жила в Вінниці:)

kertis
16.01.2008, 20:37
Чьёрт побъери) И Тут дурят! Таки да... Остапы Бендеры Одесские, проникли всюду.

spm1950
17.01.2008, 14:59
Дурять в магазинах не тільки у Вас , а в цілому світі так що дивного в цьому нічого не має.

Avrora
31.01.2008, 12:09
Дурять в магазинах не тільки у Вас , а в цілому світі так що дивного в цьому нічого не має.

Нас дурили, дурять і будуть дурити, така природа людини - наживатись на іншій!Проте, на мою думку, слід боротись не з пліснявою, а з сирістю!Іншими словами слід боротись із власною байдужістю і неуважністю. Якщо ми дозволимо себе надурити - нас таки надурять!Фдже недаремно існує дата виготовлення, чек ... і людськи розум!

Vampirella
04.02.2008, 00:45
У великих супермаркетах (Метро, Арсен, ВАМ і ще більших) для того щоб компенсувати втрачені товари (втрата при транспортуванні, і ін) на касі покупцям, які здійснюють покупку на велику суму грошей просто додають до чеку якісь товари невеличкої суми (до 10 грн, щоб не було помітно)... Так компенсуються збитки. Тому обовязково перевіряйте чеки, щоб там нічого зайвого не виявилось!

syavych
04.02.2008, 09:48
У великих супермаркетах (Метро, Арсен, ВАМ і ще більших) для того щоб компенсувати втрачені товари (втрата при транспортуванні, і ін) на касі покупцям, які здійснюють покупку на велику суму грошей просто додають до чеку якісь товари невеличкої суми (до 10 грн, щоб не було помітно)... Так компенсуються збитки. Тому обовязково перевіряйте чеки, щоб там нічого зайвого не виявилось!
Якщо чек метровий, то особливо не наперевіряєшся, нє? :)

Vampirella
04.02.2008, 20:20
Якщо чек метровий, то особливо не наперевіряєшся, нє?
Ось саме тому "додають" лишнього саме тим хто купує багато всього... Мало хто перевіряє.

Samojlovu4
04.02.2008, 20:50

Маю враження, за кордоном в маркетах ті самі трюки...

А ще серед акційного товару по знижених цінах намішано неакційного по дорожчих цінах, і потім на касі "Ой лишенько, а ми і не помітили що цінники перемішались, так багато товару і роботи, ми такі затуркані..."

matvs
13.02.2008, 12:49
на базарі більше дурять.

Nadijka
05.03.2008, 01:29
Позавчора була така злюща на Сільпо!!!! Цілий мішок кукурудзяних паличок був прострочений (вже тиждень!) На моє зауваження до консультантів, почула у відповідь,що їх тільки недавно привезли!!! Навпроти паличок беремо печиво Марія, також термін зберігання вийшов!!! Моїй злоооості не було меж!!! Далі йдемо до йогуртів... Акція три йогурта за ціно двох! Красиво замотані скотчем:"АКЦІЯ", на двох дату видно, а той шо вже тиждень прострочений заліплений !!! Ну сволочі! Всі три вище перелічених продукти мали бути для дитини... Ото б нагодувала...

kaktus
06.03.2008, 06:46
Вчора в Метро мене хотіли надурити, поставили не ту цифру в кількості товару.А може просто помилилася? Але щось помиляються не в ту сторону і як казала мені одна співробітниця таке трапляється на жаль дуже часто!

Lady
06.03.2008, 09:58
Позавчора була така злюща на Сільпо!!!! Цілий мішок кукурудзяних паличок був прострочений (вже тиждень!) На моє зауваження до консультантів, почула у відповідь,що їх тільки недавно привезли!!! Навпроти паличок беремо печиво Марія, також термін зберігання вийшов!!! Моїй злоооості не було меж!!! Далі йдемо до йогуртів... Акція три йогурта за ціно двох! Красиво замотані скотчем:"АКЦІЯ", на двох дату видно, а той шо вже тиждень прострочений заліплений !!! Ну сволочі! Всі три вище перелічених продукти мали бути для дитини... Ото б нагодувала...

Щось дуже часто в Сільпо трапляються усякі трафунки з терміном зберігання продуктів і обважуванням, тай не тільки в Сільпо але у інших супермаркетах. Треба щось з цим робити, наприклад звернутись в Захист прав споживачів. Я наступного разу так і зроблю коли знову вкотре буде якесь непорозуміння.:mad:

Nadijka
06.03.2008, 19:00
Щось дуже часто в Сільпо трапляються усякі трафунки з терміном зберігання продуктів і обважуванням, тай не тільки в Сільпо але у інших супермаркетах.
І шо ви думаєте, вчора знову була у Сільпо і ті палички так ніхто і не забрав і печиво на місці стоїть і на йогурти далі АКЦІЯ!!! Не мала вчора змоги піднімати крик, але наступного разу ... можливо завтра...

Іспанка
13.03.2008, 22:45
Була сьогодні в ДЦ і згадалося мені,як хтось форумлянок розповідав про зливання шампунів та іншої рідкої "хімії" продавцями.і ви знаєте,таке дійсно є - сама сьогодні зауважила,що у гелях для душу(це добре видно в тих,що у прозорих баночках) бракує цього самого гелю:mad: :mad: :mad:

yulichka
13.03.2008, 23:05
Як нас дурять в супермаркеті
Згадала собі....
Минулої неділі ми були в Арсені на Чорновола, чоловік хотів взяти "пахнючку" для машини. Але з таких як він хотів, рідких якихось, не було великого вибору (вони в районі 20 грн.). А зверху висіло 3 ряди таких звичайних картонних "пахнючок", на двох з яких були цінники (6,78 грн.), а на третьому ряді обірвана ціна (на вигляд вони аналогічні).
То мого чоловіка потягнуло, звичайно до тих, на яких не було ціни.
Ми прикинули приблизну суму (десь до 50-ти грн.), яка має вийти. На касі, коли пробили чек, сума вийшла на 20 грн. більша, ніж ми чекали!!!
Та нещасна картонна "вонючка" в чеці - 26,68 грн. Коли ми підійшли з адміністратором до товару, де не було цінника, вона сказала, що не встигли поставити ціни (абсурд повний!!!!!!), і здивувалась начебто, чого то так.... Коли я сказала, що вони спеціально так збивають з толку людей, то вона почервоніла і щось пробурмотала під ніс.
І то багато такого товару, де цінники всі на купі, або одного-двох немає, щоб люди ціни плутали...
ГНИДИ!!!!!!

vanilia
14.03.2008, 18:28
Була сьогодні в ДЦ і згадалося мені,як хтось форумлянок розповідав про зливання шампунів та іншої рідкої "хімії" продавцями.і ви знаєте,таке дійсно є - сама сьогодні зауважила,що у гелях для душу(це добре видно в тих,що у прозорих баночках) бракує цього самого гелю:mad: :mad: :mad:

А в котрому ДЦ таке було?
Цікаво чи то у всіх. Бо м итеж в ДЦ закупяємось.
:scare:

Іспанка
14.03.2008, 20:28
А в котрому ДЦ таке було?
Цікаво чи то у всіх. Бо м итеж в ДЦ закупяємось.
то я зауважила в тому ДЦ,що знаходиться бля готелю "Львів".я в ньому завжди закуповуюся,але раніше уваги на то не звертала,а от вчора чомусь собі згадала ЛФ і придивилася..правду люди кажуть..:scare: :scare: :scare:

vanilia
14.03.2008, 20:51
то я зауважила в тому ДЦ,що знаходиться бля готелю "Львів".я в ньому завжди закуповуюся,але раніше уваги на то не звертала,а от вчора чомусь собі згадала ЛФ і придивилася..правду люди кажуть..:scare: :scare: :scare:

Ми завжди в той, що на Городоцькій, ходимо. Треба буде придивитись. :scare: :ninja:

irka-shkirka
19.03.2008, 12:13
В Сільпо ну ДУЖЕ часто бувають прострочені товари. Колись я пробувала боротись з цим. Побачила прострочений шоколад, підійшла до адміністратора, вказала на це. Воні пообіцяла, що зараз же заберуть прострочений товар з прилавків. Пішла далі - те саме з йогуртами. Вернулась до адміністратора. "Ой всі були зайняті, зараз когось відправлю". Я пів дня стратила, зі всіма пересварилась, але свого не добилась. Але це не тільки в Сільпо чи в супермаркетах. В малих магазинчиках то ще частіше трапляється. Треба бути пильним, але це забирає стільки часу, якщо багато купляєш, відшукати цю дату. А з іншого боку здоровя важніше - в сусідів дитина вже двічі в лікарню попадала через ті йогурти.

bora
19.03.2008, 12:20
бути пильним,
Так, обов"язково. Але якби то одна проблема. Гірше коливони просто переклеюють етикетку з поновленою датою придатності. Знаєте по законодоавству з цим неможливо боротись. Такі прогріхи обійдуться їм в гривень 400 та й усе - далі торгуватимуть псутим, адже не хочуть ні копійки втратити! А скільки в них не йде товару. які залишки важко навіть уявити...
Дивно. що в нас громадяни так спокійно на то реагують. от за які зміни треба пікетувати ВР, ато замилюють очі нам псевдовиступами громадян..
Вчора подивилась на куплене в супермаркеті масло і здивувалась - виявляється там присутній замінник жиру-СИНТЕТИКА! от як вони ціни низькі втримують, харчують нас дозволеною хімією....
І взагалі дешеві продукти в т.ч. на базарі викликають в мене багато запитань. і я волію їх обходити десятою дорогою...

Strekoza
19.03.2008, 14:55
Вчора подивилась на куплене в супермаркеті масло і здивувалась - виявляється там присутній замінник жиру-СИНТЕТИКА! от як вони ціни низькі втримують, харчують нас дозволеною хімією....
І взагалі дешеві продукти в т.ч. на базарі викликають в мене багато запитань. і я волію їх обходити десятою дорогою...

Відносно масла - раніше не звертала увагу, а насправді масло вершкове, не СПРЕД, є дорожчим. Недавно купили Му, здається, так і написано - масло вищого гатунку. Різниця в ціні біля 2 грн, і смак суттєво відрізняється...

Мих
19.03.2008, 14:59
Вчора в Метро мене хотіли надурити, поставили не ту цифру в кількості товару.А може просто помилилася?
задайте собі запитання: помилилися в яку сторону?

Nata
19.03.2008, 17:07
Люблю часом купити в Арсені реберця свинні фасовані. От, приходжу додому, розрізаю упаковку, а там... "затесалося" куряче бедро.
Купила братові (студік зелений, гидоту любить) пельмені на вагу по 11 гривень, зважили, приліпили ціну 16 гривень :(...

Lady
19.03.2008, 19:46
наєте по законодоавству з цим неможливо боротись. Такі прогріхи обійдуться їм в гривень 400 та й усе - далі торгуватимуть псутим, адже не хочуть ні копійки втратити! А скільки в них не йде товару. які залишки важко навіть уявити...
Дивно. що в нас громадяни так спокійно на то реагують.

Люди! якщо кожен піде і поскаржиться тоді і буде ефект. А просто зробити зауваження в супермаркеті, то їм ці зауваження до лампочки.
Працівники тих самих супермаркетів своїх дітей продуктами які втратили термін придатності, не годують, а ми маєм купувати.
Куда можна звернутись: вул. Чайковського, 20 Захист Прав Споживачів
треба прийти і написати заяву де вказати причину скарги ( також принести чек і інші докази)

Zoryanazirka
19.03.2008, 21:04
Щодо масла. розповідав мені один добрий знайомий який має справу з його виробництвом. Він на смак визначає чи є в маслі домішки, розповідав що навіть найдорожче коли фасують то додають 5-10% замінників, ми на смак не помічаємо, а по ціні це сильно відбивається. Я дала йому на пробу Президент, каже добре масло, але домішки всеодно є!!! Порадив купувати Фаворит, на що його дружина відповіла - бачиш, рекламує масло своїх конкурентів!!!

Redhotchilly
19.03.2008, 22:36
розповідав що навіть найдорожче коли фасують то додають 5-10% замінників

додають пальмову олію - це правда

Мих
19.03.2008, 22:41
я раз купив рибу... розмрозив... заморозив.... інтермаркет у мене купив рибу.... обратно....

Додано через 3 хвилини
доречі... морожений хек в розсип на 40% з водою... перевірено.

Redhotchilly
19.03.2008, 22:45
я раз купив рибу... розмрозив... заморозив.... інтермаркет у мене купив рибу.... обратно....

я не можу на ту морожену рибу навіть дивитись.
то деколи ліпше ніколи не пробувати свіжої морської чи океанської риби, бо тоді не буде змоги порівняти.

Мих
19.03.2008, 22:53
я не можу на ту морожену рибу навіть дивитись.
я дивитьсь можу, а їсти - ні.

Romko
19.03.2008, 22:55
Ага...
І в мене таке було...
З 2 -х кілів риби було 700 грам...
Правда,рибу ми з’їли...

vanilia
20.03.2008, 12:37
Люблю часом купити в Арсені реберця свинні фасовані. От, приходжу додому, розрізаю упаковку, а там... "затесалося" куряче бедро.
Купила братові (студік зелений, гидоту любить) пельмені на вагу по 11 гривень, зважили, приліпили ціну 16 гривень :(...

Про фасовані товари то ще таке. Як правило, там вага не відповідає бірочці. А мій чоловік одного разу в Барвінку ирішив зважити йогурт (Галичина), на якому написано "вага нетто 450 г, і важив він (не нетто, а з баночкою ж:ninja: ) всього 400 г.
А рибу морожену вони останнім часом ну ТАК вже водою обливають, щоби було більше льоду ніж риби:shutup:
А ще в Барвінку приколи з цінниками.
Перший раз чоловік наткнувся на це, коли купляв ікру. На ціннику ціна 35 грн. А на касі пробили 47 :mad: Спитав касиршу як так, вона мол нічого не знає. Наступного разу спеціально покликав адміністратора, показує цінник, де написано 35 грн і питає: "Скільки ця ікра коштує?" "35 грн, що не бачите?" На касі знов пробивають 47. Ну він ту ікру віддав їм і трохи шуму наробив. Недавно я була в Барвінку, там чоловік брав горілку чи коньяк. Те саме було. Касирша казала, що то якась помилка. При чому, різниця в сумі біля 5 грн.
Так що будьте обережні і перевіряйте що вам пробивають.

А ще згадала. Інколи СПЕЦІАЛЬНО не пробивають дисконтну карточку. Даєш касирші карточку, вона відставляє на бік, пробиває товар, а в кінці каже: "Ой! а я забула. Тепер вже пізно". Повірив би, що забула, але вони так "забувають" дуже часто".

Думаю,

Додано через 3 хвилини

Додано через 3 хвилини
доречі... морожений хек в розсип на 40% з водою... перевірено.

Як не більше. В Барвінку останнім часом певно процентів 70 лід.
Розморозиться і вже готувати нема що. Хоч бери і обшкрібуй прямо там в супермаркеті.

Мих
20.03.2008, 12:51
Як не більше. В Барвінку останнім часом певно процентів 70 лід.
Розморозиться і вже готувати нема що. Хоч бери і обшкрібуй прямо там в супермаркеті.
ну чому? маємо рибу і талу воду....

vanilia
20.03.2008, 12:55
ну чому? маємо рибу і талу воду....
:)))) ТІльки за воду талу платимо як за рибу.:cowboy:

Квіточка
21.03.2008, 14:43
А скажіть будь-ласка чи вже був хтось в Фуршеті, бо то такий модний супермаркет в Києві, цікаво як в нас.

Natalya
21.03.2008, 14:52
Вчора співробітниця захотіла розрахуватись карточкою у Вопаку. Термінал видав повідомлення, що грошей недостатньо. Після того вона поїхала в Арсен і здійснила покупку там, успішно розрахувавшись. В результаті гроші з її карточки було знято 4 рази: 2 у Вопаку і 2 в Арсені... Будьте обережні!

Мих
21.03.2008, 15:24
ТІльки за воду талу платимо як за рибу.
а хіба боржомі може коштувати дешевше риби?

syavych
21.03.2008, 16:47
Вчора співробітниця захотіла розрахуватись карточкою у Вопаку. Термінал видав повідомлення, що грошей недостатньо. Після того вона поїхала в Арсен і здійснила покупку там, успішно розрахувавшись. В результаті гроші з її карточки було знято 4 рази: 2 у Вопаку і 2 в Арсені... Будьте обережні!
Елементарно такі речі відслідковуються - якщо платимо карткою в супермаркетах, зобов'язані поставити свій підпис на квитанції. Якщо вона не ставила підписи, то береться виписка з банку про транзакцію з даного маркету, йдеться в маркет і вимагається показати підписану квитанцію по цій транзакції (якої у них звичайно нема :)). І робиться великий шкандаль. Якщо ж вона підписала, то сама винувата...

Барбос
22.03.2008, 23:47
А мені в METRO хотіли втулити піддон майонеза :) Але цьоця на касі сама сі стримала і сказала - во би ви майонезику би поїли :) А в Сільпо в Вамі хотіли втулити Бонакву за старими цінами (ну звичайно дорожче).
І може не по темі але МЕНЕ ЗАМАХАЛИ ЗАПРАВКИ ОККО! Ну хоть би раз налили бензину не на 100 грн а на 100,01 грн. Завжди заливають на 99,95 або 99,96. Тобто дурять Вас на кількості бензину в баці і на здачі яку звичайно не видають. А заправляється не одна машина на заправці в день - я так порахував - кругленька сума в день набігає.
Не так важко (шо і роблю) дати заправнику копійки з кишені - ПРОСТО НЕНАВИДЖУ коли мене дурять!

Nadijka
24.03.2008, 14:45
А я вже декілька разів підряд переважую сир з бірочкою в Арсені на Патона і уявляєте все збігається...Мені аж не віриться...Вчора тьотька на мене такі очі вилупила, коли я попросила переважити...

Alex_pm
24.03.2008, 21:24
Мені більш за все не подобається коли просиш зважити 300 грамів, зважують завжди більше. Ніби то вийшло так само собою, але ж менше не виходило ще жодгого разу.

Зорянівонька
24.03.2008, 21:31
Відносно масла
Я купую тільки Львівхолод масло...

Lady
24.03.2008, 21:49
Я купую тільки Львівхолод масло...

Я також його завжди купую, покищо кращого на нашому українському ринку не їла

Бурулька
25.03.2008, 11:19
Біля нас є магазин. Це не супермаркет, а звичайний гадюшник, в якому ремонт не робився з часів древніх. Стараємося в тому магазині нічого не купувати, але іноді ввечері заходимо... Так от, в тому магазині дуже цікава цінова політика - вдень там одна ціна, а ввечері пляшки з пивом повертають так, щоб не було видно ціни, і продають за значно вищими цінами. А коли їм робиш зауваження, то є два варіанти відповіді: 1. ми щойно отримали товар; 2. Я щойно перейшла з іншого відділу, то ше не знаю добре цін.

Maryasik
25.03.2008, 12:32
І може не по темі але МЕНЕ ЗАМАХАЛИ ЗАПРАВКИ ОККО! Ну хоть би раз налили бензину не на 100 грн а на 100,01 грн. Завжди заливають на 99,95 або 99,96. Тобто дурять Вас на кількості бензину в баці і на здачі яку звичайно не видають. А заправляється не одна машина на заправці в день - я так порахував - кругленька сума в день набігає.

а ви здачу на касі попросіть. оператори повинні її вам видати.
і це не тільки на ОККО вам здачу не дають, на інших заправках також таке є.

Natalya
25.03.2008, 13:38
Елементарно такі речі відслідковуються - якщо платимо карткою в супермаркетах, зобов'язані поставити свій підпис на квитанції. Якщо вона не ставила підписи, то береться виписка з банку про транзакцію з даного маркету, йдеться в маркет і вимагається показати підписану квитанцію по цій транзакції (якої у них звичайно нема ). І робиться великий шкандаль. Якщо ж вона підписала, то сама винувата...
Підпису не ставила, шкандаль зробила і в магазинах, і в банках. Гроші сьогодні повернулись на карточку :)

Зозуля
25.03.2008, 14:52
Щодо супермаркетів - була стаття у "Високому замку". І там писали, що ми маємо право вимагати у супермаркеті, щоб з мороженої риби сколювали лід. Хотіла б я бачити фейси працівників супермаркету! :))))

sslonn
25.03.2008, 15:08
о, доречі про протерміновані продукти...
якось з дружиною взяли йогурти в Арсені і на касі (після оплати:-) ) виявили, що вони протерміновані...
касирка: "ідіть поміняйте"... звісно виявилось, що вони там всі протерміновані і міняти немає на що...
в касирки звісно: "моя хата скраю"... пішли до адміністраторки з чеком і йогуртами... все успішно поміняли:-)
тепер завжди уважно дивимось на дату:-)

Maryasik
25.03.2008, 17:42
о, доречі про протерміновані продукти...
якось з дружиною взяли йогурти в Арсені і на касі (після оплати:-) ) виявили, що вони протерміновані...
касирка: "ідіть поміняйте"... звісно виявилось, що вони там всі протерміновані і міняти немає на що...
в касирки звісно: "моя хата скраю"... пішли до адміністраторки з чеком і йогуртами... все успішно поміняли:-)
тепер завжди уважно дивимось на дату:-)

Також в Сільпо буває що протермінований товар ставлять спереду, а посаду той що ще непротермінований, я так масло вибирала і замітила. бо я стараюсь дивитись на термін придатності на продуктах харчування.

Так само, в Барвінку були прострочені сочки дитячі, причому сказавши про це касиру, їх і на наступний день так ніхто і не забрав(

Барбос
25.03.2008, 20:25
а ви здачу на касі попросіть. оператори повинні її вам видати.
і це не тільки на ОККО вам здачу не дають, на інших заправках також таке є.

Здачу на заправці ОККО??? Там касири незнають шо є копійки номінал нижче 10 коп. А може незнають шо копійки є взагалі. Колись мене то вкурвило і я набрав їхню безкоштовну лінію - оператор сказала (далі цитата) "... да ви ЩО да нє можуть бить такое, ви з якого горада" Поплакавшись в телефон з подивом на наступний день побачив ЗАРАБОТАЛО!!! заляли строго на 30,00 грн.
Суть в цій справі така - доки смажений півень в сраку (пардон) не клюне доти народ будуть вважати дурнями.

Maryasik
26.03.2008, 10:29
Здачу на заправці ОККО??? Там касири незнають шо є копійки номінал нижче 10 коп. А може незнають шо копійки є взагалі. Колись мене то вкурвило і я набрав їхню безкоштовну лінію - оператор сказала (далі цитата) "... да ви ЩО да нє можуть бить такое, ви з якого горада" Поплакавшись в телефон з подивом на наступний день побачив ЗАРАБОТАЛО!!! заляли строго на 30,00 грн.
Суть в цій справі така - доки смажений півень в сраку (пардон) не клюне доти народ будуть вважати дурнями.

щось я в то не сильно вірю, бо жодне програмне забезпечення, що працює з колонкою, не дає такої точності, в будь-якому випадку є коливання в 1-2 копійки, в одну або другу стонону.Але переважно налаштовано що в сторону недоливу.

bora
26.03.2008, 10:58
Суть в цій справі така
Думаю суть тієї - людський фактор. Добре, що є лінія і що скарга спрацьовує. Далеко не всюди так.

tiana
27.03.2008, 14:05
А скажіть будь-ласка чи вже був хтось в Фуршеті, бо то такий модний супермаркет в Києві, цікаво як в нас.

я була в Києві в фуршеті, те ж саме що сільпо тільки без кошиків, а візочки на вулиці... там всі з кульками ходили і туди продукти складали, я ще такого не бачила, була просто в шоці...

Nadijka
27.03.2008, 14:53
я була в Києві в фуршеті, те ж саме що сільпо тільки без кошиків, а візочки на вулиці... там всі з кульками ходили і туди продукти складали, я ще такого не бачила, була просто в шоці...
Я таке і в Сільпо бачила, особливо перед святами... На вході дають кульочок, а деколи і два...

Натагідра
27.03.2008, 18:31
щось я в то не сильно вірю, бо жодне програмне забезпечення, що працює з колонкою, не дає такої точності, в будь-якому випадку є коливання в 1-2 копійки, в одну або другу стонону.Але переважно налаштовано що в сторону недоливу., народ ви бачили на колнці наклейку зелененьку 0.25 , запитайте в оператора, що то значить, буде цікаво.

Додано через 2 хвилини

Вам довго прийшлося шукати той телефон?? Ні, він наклеєний на кожну колонку, для чого ?. для того щоб ви могли подзвонити, мало того, щоб ви знали, кожна скарга фіксується , розбирається і прямим чином відбивається на зарплаті оператора який щось недолив,і не тільки оператора а усіх працівників заправки , ось таким чином борються з "людським фактором".

bora
28.03.2008, 09:15
В Арсені на Чорновола придбала мисливські сосиски. Але так як в них ковбасних виробів ніколи не купую ще й перепиталась за прилавком чи вони свіженькі. Заспокоїлась коли отримала ствердну відповідь. З паперу в хлодильнику дістала за один день - вони були вже повністю прогнивші всередині. Думала бити морду продавщиці чи адміністратору, бо від того вигляду ще мали б моральні збитки оплатити.:) Але запах такий був, що викинула.
Отже, майте на увазі купуючи там ковбасні вироби. Видно вони їх там оцетом до останнього миють, козли.

Maryasik
28.03.2008, 09:37
В Арсені на Чорновола придбала мисливські сосиски. Але так як в них ковбасних виробів ніколи не купую ще й перепиталась за прилавком чи вони свіженькі. Заспокоїлась коли отримала ствердну відповідь. З паперу в хлодильнику дістала за один день - вони були вже повністю прогнивші всередині. Думала бити морду продавщиці чи адміністратору, бо від того вигляду ще мали б моральні збитки оплатити.:) Але запах такий був, що викинула.
Отже, майте на увазі купуючи там ковбасні вироби. Видно вони їх там оцетом до останнього миють, козли.

треба було не викидати, а взяти і віднести їх назад разом з чеком.
Бо в нас свіробітниця так кури в Сільпо відносила. Нічого повернули гроші.

bora
28.03.2008, 11:26
треба було не викидати, а взяти і віднести їх назад разом з чеком.
Бо в нас свіробітниця так кури в Сільпо відносила. Нічого повернули гроші.

Не хотіла ту гидоту в холодильнику тримати. була 10 вечора. Та й часу свого шкода - вони мені за нього і за бензин не повернуть. Ще раз таке буде - точно не полінюсь.

Барбос
05.04.2008, 19:13
Вам довго прийшлося шукати той телефон?? Ні, він наклеєний на кожну колонку, для чого ?. для того щоб ви могли подзвонити, мало того, щоб ви знали, кожна скарга фіксується , розбирається і прямим чином відбивається на зарплаті оператора який щось недолив,і не тільки оператора а усіх працівників заправки , ось таким чином борються з "людським фактором".

Незнаю як в ОККО, але в мене на роботі кожна скарга фіксується, розбирається, і прямим чином НЕ[B]відбивається на зарплаті менеджера (читай заправщика). Справа в тому шо за перепрошення мій шеф говорить шо він заробляти мало [B]НЕ МОЖЕ. Тому для клієнта (для показухи) працівника змішають з лайном, а після того як клієнт вийде з офісу..... я думаю Ви знаєте кого з чим будуть змішувати.
А саме абідна то, шо поки НЕ ВИДОХНЕ ота генерація постсавєтскіх дірєктаров-мініалігархов - доти так буде.
Мене шляки трафляють тоді коли мій дорогий шеф каже що ну не вижеве наше підприємство при 30% накрутці на товарах. (В цей час Генрі Форд напевно крутиться як дзига в могилі).

Natalia
03.05.2008, 14:37
Почитала я тут трошки думки "на тему", та й думаю вставлю своіх 5 копійок. Сама працювала в супермаркеті адміністратором - так що знаю всю цю кухню.
Касир дійсно, якщо щось не те виб"є, то тільки випадково - скільки раз наші вибивали замість дорогого дешевий! І, повірте, ні одне, ні інше начальством не похвалиться. Якщо товар протермінований - це теж вина тих працівників залу, що недогледіли. (Більшість постачальників обмінює протермінований товар або він списується.)Тому, якщо вдома ви таке виявили - поверніться в супермаркет (можливо навіть на наступний день - і вам повернуть гроші).
На жаль це проблеми всіх супермаркетів у зв"язку з великою плинністю кадрів (через малі зарплати). Як тільки людина трохи пропрацює і вже в неї щось виходить - розраховується.
Тай, взагалі, менталітет у більшості наших людей - де б тільки схалявити - хоч з нагайкою стій.
Тому, одна тільки порада є: пильними будьте, шановні!

Додано через 21 хвилину
Інколи СПЕЦІАЛЬНО не пробивають дисконтну карточку
Ой, а це взагалі фантастика! Не будьте такими прискіпливими - не вірю, що спеціально - їй від цього ні краще ні гірше. Пробивають на касі зазвичай все вірно (в плані відповідності артикул - ціна), а от те, що цінники забувають міняти після переоцінки - це факт.

vanilia
04.05.2008, 14:16
Ой, а це взагалі фантастика! Не будьте такими прискіпливими - не вірю, що спеціально - їй від цього ні краще ні гірше. Пробивають на касі зазвичай все вірно (в плані відповідності артикул - ціна), а от те, що цінники забувають міняти після переоцінки - це факт.

А видно є якийсь зиск :) Процент знижки то збільшується з кожною покупкою і чим більша сума. Коли карточку не пробиває, то і процент знижки залишається довше меншим. Не сама для себе касир це робить ;) Видно, вказівки якісь такі зверху чи що.
Це я про Барвінок писала.
Там взагалі такі виикдони останнім часом.
Понавивішують реклам про акції, а товару такого взагалі нема. І то не один раз таке і не одного дня, а постійно. А виправдовуються: "НАші менеджери недоопрацювали". Швидше всього заманюють покупців таким способом. Ну або така вже непрофесійність.

І нічого не забувають, радше "забувають".
Чому ж тоді, коли їм люди вже сказали, вони визнали, що ціну "забули поміняти", а ця ціна так і залишається аж поки не закінчиться весь товар?

А як ціни спеціально переставляють :cowboy: Але я вже цей фокус знаю, тому дуже добре все перевіряю ще до каси.

Додано через 7 хвилин
До речі додам... Примітив чоловік, що то одна й та ж касир "забуває" пробивати карточки. Тому як бачить її на касі, то йде на іншу. І нічого :) Інша не забуває ніколи :)

Natalia
04.05.2008, 22:11