КПК

Показати повну версію : Туман (2007) / Mist, The

Deus igrok
04.12.2007, 17:41
Туман (2007)
Mist, The

http://www.multikino.com/img/films/f_2633/fotos/tn_poster.jpg

Жанр: Жахи
Тривалість: 127 хв.
Країна: США
Прем'єра в Україні: 2007-11-22

Режисер: Френк Дарабонт
В Ролях:
Томас Джейн ...... Девід Дрейтон
Марсія Гей Харден ...... Місіс Кармоді
Алекса Давалос ...... Саллі
Уільям Седлер ...... Джим
Лорі Холден ...... Аманда

Сюжет фільму
Маленьке містечко накриває надприродний туман, відрізуючи людей від зовнішнього світу. Групі героїв, що опинилися у цей момент в супермаркеті, доводиться вступити в нерівний бій з монстрами, які мешкають в тумані.

Додано через 6 хвилин
Френк Дарабонт режисер Мли, Мажестік, Зелена Миля, Втеча з Шоушенка; сценарист Спіучасника, Троє в каноє.
Маестро - я знімаю перед Вами капелюха.

Фільм ВІДМІННИЙ.

Сюжет, гра акторів, спец єфекти, операторська робота, і кінцівка фільму.
Сподобалося.

Особливо цікаво було спостерігати поведінку людей в закритому приміщенні серед небачених тварюк.

Человек по своей природе жесток. Потому, мы придумали политику и религаю

Закройте в комнате двух человек и они найдут причиму убить друг друга.

Рекомендую відвідати.
Моя оцінка 5+

MARTINI
05.12.2007, 02:26
Мені не сподобався. Дуже шаблонний фільм. Весь сюжет побудований на штампах. Моя оцінка - трійка, і то тільки завдяки готичній кінцівці...

Екранку можна скачати тут (http://infostore.org/info/4357101)

natty
05.12.2007, 08:36
По-перше, була глибоко здивована назвою в українському прокаті. Шо за "мла"? Не була милозвучнішого і більш українського еквіваленту слову mist? Солідарна з Мартіні, фільм не сподобався. Надто млявий, розгортання сюжету дуже і дуже повільне, кілька психологічних моментів - і все...зовсім не страшно...наївно навіть якось і стандартно. Єдине. що порадувало, - закінчення - такого ніхто не чекав, може, через це народ виходив з кінотеатру з такими просвітленими і усміхненими обличчями:) Від Кінга (хоча це не його вина, підозрюю) і режисера "Втечі з Шоушенку" (мого улюбленого фільму) і "Зеленої милі" (теж одного з най-най) чекала більшого...набагато більшого.

Romko
05.12.2007, 09:53
Тре’ буде подивитися...
"Туман" колись прочитав,дуже сподобалось.

Deus igrok
05.12.2007, 13:14
Шо за "мла"? Не була милозвучнішого і більш українського еквіваленту слову mist?
Сценка перед касою.
- Дайте на млу
- ???
- ну мла ...млу ....еее...млаааа
- О_0 (дивиться на мене як на наркомана)
Хватаю рекламку і тичу у віконечко.

Це перші дні прокату =) Але не втрапив всерівно - технічні роботи.

Надто млявий, розгортання сюжету дуже і дуже повільне, кілька психологічних моментів - і все...зовсім не страшно...наївно навіть якось і стандартно.
Згадайте "Війну Світів" Спілберга.
І що саме стандартно ? Стандартний американський фільм - це "Міцний горішок 4" , коли головний герой стрибає з вантажівки на винищувач, знешкоджує його і назад на вантажівку. І в кінці хеппі енд.

А тут що було стандартно і приведіть аналогію з іншими фільмами.

natty
05.12.2007, 14:08
І що саме стандартно ? Стандартний американський фільм - це "Міцний горішок 4"

Я таких фільмів не дивлюся :) І Спілберг мене вже давно не вражає.

А тут що було стандартно і приведіть аналогію з іншими фільмами.

Стандартний сюжет для фільму жахів. Фільм жиш позиціонувався як жахи. Павуки, кокони - все це ми вже бачили не один раз. Були хороші моменти, але фільм загалом нединамічний, імхо, йому бракувало напруги, згадайте, як читається Кінг, мені деколи було страшно перегортати сторінку, а тут люди сміялися, виходили, шуміли і коментували. Про що це говорить? Про те, що фільм не прикував до себе від початку, не тримав у напрузі. Це стосовно спецефектів і чудовиськ, хоча технічно, мабуть, все було на найвищому рівні. Мені більше сподобалась інша лінія - спостереження за людською поведінкою в кризових ситуаціях. Група людей, закрита у маленькому дуже крихкому супермаркеті під загрозою смерті...але цього недостатньо, як на мене, щоб поставити фільму високу оцінку. ІМХО.

Deus igrok
05.12.2007, 14:46
мхо, йому бракувало напруги, згадайте,
Згадую як весь зал з напругою спостерігав сцену в Аптеці =)

MARTINI
05.12.2007, 15:26
Мені більше сподобалась інша лінія - спостереження за людською поведінкою в кризових ситуаціях. Група людей, закрита у маленькому дуже крихкому супермаркеті під загрозою смерті... Це якраз і є чи не найбільшим шаблоном, який ну дууууже часто використовується в кіно. І поводять себе герої цього фільму ну дуже шаблонно. Зовсім нецікаве , нединамічне і нестрашне кіно.

natty
05.12.2007, 15:29
Це якраз і є чи не найбільшим шаблоном, який ну дууууже часто використовується в кіно.

не сперечаюсь. людська поведінка взагалі річ неоригінальна, передбачувана і в більшості випадків шаблонна.

MARTINI
06.12.2007, 22:42
Так, здебільшого, але не завжди. І ось в цьому якраз і полягає фішка кіно - знайти цікавий нестандартний хід, здивувати, злякати, вразити, розсмішити...

парабеллум
06.04.2008, 23:36
Давно читав Туман Кінга. Коли читав думав як класно було б зняти про це фільм. І ось мрії збуваються .Фільм зняли якісно ,по книжці. Кінцівка правда не така була. Гра акторів на високому рівні . Ненормальну жіночку з біблією саме таку уявляв. Молодці одним словом творці фільма.
Оцінка 5+ . Шедевр.

Koza-Dereza
29.05.2008, 01:25
Менi фiльм НЕ сподобався але по iншим причинам. Я вважала що фiльм якраз i не є дуже шаблонним i досить напруженим. Я отого зубатого восьминога який роздер пацана на початку АЖ НIЯК не чекала! А кiнцiвка, та ви шо, люди добрi, я плакала (не зi смiху) Ну як можна було таку жорстоку кiнцiвку придумати? Одне дiло коли купа травосмокiв поїджена мутантами в лiсi, а то ж так боляче було дивитись саме коли туман розiйшовся i що гол. герой побачив, та ви шо, я б дала в морду сценаристовi за попсованi нерви. Я так надiялась, а там. А що сталось з мiлiтарi хлопчиною коли озвiрiлi м'ясники напали на нього??? Все так реалiстично було, я аж вiдчула то на собi. А тi павуки в аптецi, я просто майже закривала очi, бо дивитись особливо коли павyчата випирснули з чорненького - ТАКОЇ ГИДОТИ Я ЩЕ НЕ ВИДIЛА!!! Я ужастiкi ДУЖЕ люблю, але цей фiльм НIКОЛИ не подивлюсь. А ще коли в аптецi павутиння впало на ногу чуваковi i спалило ногу? Та що ви... єдиний ... ой як це слово... predictable ... передбачуваний? момент це коли мотоциклiст кремезний полiз в "млу" з мотузкою на поясi... ну що ще можна було чекати???
Та зрештою, я була розчарована, я такої травми не сподiвалась. Направду сiпалась потiм, зазирала чи павуки по мене не прийшли. :(

пупер
29.05.2008, 01:33
я б дала в морду сценаристовi за попсованi нерви
стівен кінг. http://levus.info/smile/wink.gif
як на мене, кінцівка якраз цілком логічна.

MARTINI
29.05.2008, 10:10
Кінцівка - це єдине , що рятує це кіно від викидання на смітник кінематографічної історії :)

Koza-Dereza
29.05.2008, 17:55
Не згiдна. По книжцi (по стiвену Кiнгу) кiнцiвка зовсiм навпаки дуже обнадiйлива i не така страшна. Як на мене то лiпше б його вже з'їв павук, нiж вiн зробив те що зробив i потiм коли розсiявся туман побачив що побачив. Якби його заїла потвора я б згодилась з:
як на мене, кінцівка якраз цілком логічна.

пупер
30.05.2008, 22:24
По книжцi (по стiвену Кiнгу) кiнцiвка зовсiм навпаки дуже обнадiйлива i не така страшна.
"я легенда" читали?....
фільм і книга -- протилежності....
у кінга достатньо книг, де немає "стандартного хепіенда"....
вважаю кінцівку абсолютно нединамічного багато в чому прогнозованого (та сама релігійна фанатка) фільму, -- цілком логічною....

парабеллум
10.06.2008, 13:06
ха ха ха ... тут люди жаліюься на прогнозований сюжет і дії персонажів . Це смішно. Адже сюжет давно їм відомий з прочитаної книжки :radist: .

Треба дивитись на гру акторів - на якість операторської роботи.

Dendy
29.07.2008, 17:35
Фільм не суперовий, але досить таки сподобався. Хоча звичайно книжка (яку читав задовго ДО перегляду фільму) мені сподобалась більше.
Якось на одному сайті прочитав цікаве зауваження що до неприродності поведінки головного героя в кінці фільму. Якось занадто швидко він зробив свою справу. Прямо таки найманий вбивця якийсь. :) Навіть перед рідною дитиною не зробив ніякої паузи, яку б зробила КОЖНА людина опинившись в даній ситуації (тьху-тьху-тьху).