Показати повну версію : А как часто вы пропускаете пешеходов?
А как часто, вы, уважаемые форумчане-автомобилисты, пропускаете пешеходов на пешеходных переходах и светофорах?
Завжди.
По-перше, бо так треба. Не пропустивши пішохода , можна опинитися в тюрмі.
По-друге, бо пропускати значно приємніше навіть , ніж коли тебе пропускають :)
levandivka
02.12.2007, 11:00
А я ще й зуби чищу щодня! :) І завжди говорю "дякую"...
Deus igrok
02.12.2007, 11:15
А їх ще пропускати тре ? Вони ж самі пруть.
levandivka
02.12.2007, 11:26
А дзвіночок роверовий, не пробували на самокат почепити? (щоб розбігалися вчасно)
Всегда пропускаю пешеходов с детьми, беременных и на переходах.
Остальные пропускаются сами, под визжащий аккомпанемент моих многострадальных Пирелли :)
Redhotchilly
02.12.2007, 12:48
Завжди!!! :)
По-перше, бо так треба. Не пропустивши пішохода , можна опинитися в тюрмі.
Права є,машини зараз нема.Коли їздив,пропускав.
А стосовно тюрми,це просто сміх.Воділи з Донбасу в житті не пропустять пішоходів,зіб"ють,проїдуться по збитому і поїдуть далі,та яка там тюрма.
Deus igrok
02.12.2007, 14:11
А стосовно тюрми,це просто сміх.Воділи з Донбасу в житті не пропустять пішоходів,зіб"ють,проїдуться по збитому і поїдуть далі,та яка там тюрма.
У І.-Франківську цікавіше. Пяний, в селі, зїхав з дороги, збив 2 підлітків, тормозного шляху немає. Суд дав умовно...
бррррррррр!!!!!!!! це одна з головних проблем Львова!!! БАРДАК НА ДОРОГАХ!!! як з боку пішоходів ,так і з боку водіїв!! я гість у вашому місті..тому це особливо кидається в очі!! варто частіше приділяти увагу таким питанням!
Був якось у Львові пару років тому,як не дивно тільки з"являся на пішоходному переході-зразу уступали дорогу.
Дивно і приємно,хоча на той час я жив в Чернівцях,де уступали дорогу значно менше пішоходам.
Був якось у Львові пару років тому,як не дивно тільки з"являся на пішоходному переході-зразу уступали дорогу.
То певно в центрі...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_71.gif
Deus igrok
02.12.2007, 14:40
Дивно і приємно,
То або не Львів, або десь в зоні видимості стоїть ДАЙішник
Всегда пропускаю на "зебре" и в случаях, предусмотренных Правилами дорожного движения, в остальных случаях НЕТ!!! :)
То або не Львів, або десь в зоні видимості стоїть ДАЙішник
В районі площі Ринок.
Deus igrok
02.12.2007, 14:46
Всегда пропускаю на "зебре" и в случаях, предусмотренных Правилами дорожного движения, в остальных случаях НЕТ!!!
Прально, а то деякі понакуповують права, а потім всіх підряд пропускають і аварійні ситуації створюють.
В районі площі Ринок.
В районе площади Рынок нет пешеходных переходов, там Пешая ЗОНА имени Садового :)
Прально, а то деякі понакуповують права, а потім всіх підряд пропускають і аварійні ситуації створюють. Тобто якщо ззаду хтось за тобою їде, то пішохода треба давити? :)
Прально, а то деякі понакуповують права, а потім всіх підряд пропускають і аварійні ситуації створюють.
А иногда приходится вылазить из за руля и бить особо рьяным пешеходам нюх. :)
В районе площади Рынок нет пешеходных переходов, там Пешая ЗОНА имени Садового
Десь там,може я помиляюсь,це точно було в центрі і давно,так що до слів не прискіпуйтесь
levandivka
02.12.2007, 15:08
и в случаях, предусмотренных Правилами дорожного движения, в остальных случаях НЕТ!!!
ТАК ПДД говорять, що "у всіх випадках", оскільки авто - транспортний засіб підвищеної небезпеки. :)
Нє? Забув щось, чи ПДД поміняли?
Доречі про переходи. На Левандівці з цим проблем нема. (випадки з мутантами за кермом не обговорюю)
А иногда приходится вылазить из за руля и бить особо рьяным пешеходам нюх.
А,якщо неохота вилізти?
Пам’ятаю,їхали з товаришем,нам в машину попросився підвезти п’яний даішник.Гумор специфічний:
- Дави,ніц тобі не буде!Я в машині!
А иногда приходится вылазить из за руля и бить особо рьяным пешеходам нюх.
А вот это вы зря. Серьезно. Нанесение тяжких и неочень телесных поврежденией... есть такая статья в УК.
ЗЫ Собственно говоря - вопрос возник потому что я недавно в вашем городе и мне, честно говоря, наверное еще не попадался никто из форумчан, потому как пропускают пешеходов ну очень неохотно, а водители некоторые даже пытаються доказывать свое право первоочередного проезда по пешеходному переходу. Обидно, что разные способы передвижения настолько изменяют людей.
ЗЗЫ Я не претендую на право спокойно прогуливаться по осевой, я просто хочу спокойно и безопасно перейти дорогу в разрешенном и предназначенном для этого месте, неужели я много хочу?
Полковник
02.12.2007, 15:34
Как правило - ДА.
НО, иногда это зависит от скорости и дорожной обстановки в ДАННЫЙ момент.
ТЫ тормозишь - пропустить, сзади чувак въезжает в тебя, а идущий параллельно справа или слева сбивает пожалевшую тобой жертву, т.к. ОН не собирался НИКОГО пропускать.
Короче, очень индивидуально.
НО, как правило - ДА!
иногда это зависит от скорости и дорожной обстановки в ДАННЫЙ момент. ТЫ тормозишь - пропустить, сзади чувак въезжает в тебя, а идущий параллельно справа или слева сбивает пожалевшую тобой жертву, т.к. ОН не собирался НИКОГО пропускать. Той, хто їхав ззаду , оплачує ваш ремонт. Той, хто їхав паралельно - сидить у тюрмі. А у вас і совість чиста, і проблем з законом нема, і сімейний бюджет не постраждав. Так що пропускати пішохода треба ЗАВЖДИ. А усім водіям тримати дистанцію і бути уважнішими
Полковник
02.12.2007, 15:48
Той, хто їхав ззаду , оплачує ваш ремонт. Той, хто їхав паралельно - сидить у тюрмі. А у вас і совість чиста, і проблем з законом нема, і сімейний бюджет не постраждав. Так що пропускати пішохода треба ЗАВЖДИ. А усім водіям тримати дистанцію і бути уважнішими
Угу.
Только что о реакции на свои посты написал.
Вы, как всегда, правы Мартини.
Я мудак, натуральный МУДАК.
Разрешите отменить положение "Смирно"?
Спасибо, спасибо Вам.
Огромное спасибо.
Жена, жена, беги быстрее сюда, смотри, Сам Мартини разрешил мне не стоять в положении "Смирно"!
Руки, руки целуй ему, Дура!
Угу. Только что о реакции на свои посты написал. Вы, как всегда, правы Мартини. Я мудак, натуральный МУДАК. Разрешите отменить положение "Смирно"? Спасибо, спасибо Вам. Огромное спасибо. Жена, жена, беги быстрее сюда, смотри, Сам Мартини разрешил мне не стоять в положении "Смирно"! Руки, руки целуй ему, Дура! Що це було? Пане Полковник, поміряйте температурку на всякий :)
Полковник
02.12.2007, 15:55
Що це було? Пане Полковник, поміряйте температурку на всякий :)
О, опять на БАН провоцируете...
Не, посылать Вас не буду.
Другую причину поищите, благодетель, блин.
коли приїхав до Канади мав спочатку проблеми-хочу перейти вулицю а авто їде .пробую пропустити а воно мене пропускає.і так я йому махаю їдь а він мені -іди.і так стоїмо обоє.потім привик що піший завжди має першість тут.
Я мудак, натуральный МУДАК.А за таке можна і в баню за образу відвідувачів :)
Как правило - ДА.
НО, иногда это зависит от скорости и дорожной обстановки в ДАННЫЙ момент.
ТЫ тормозишь - пропустить, сзади чувак въезжает в тебя, а идущий параллельно справа или слева сбивает пожалевшую тобой жертву, т.к. ОН не собирался НИКОГО пропускать.
Короче, очень индивидуально.
НО, как правило - ДА!
Согласно ПДД пешеходам запрещается внезапно появляться на проезжей части, в том числе и на пешеходных преходах. Следовательно, если рассматривать пример с законопослушным пешеходом (как я :) ) то применять торможение, которое повлечет за собой наез на вас сзади, вам придеться только в случае если вы двигаетесь со значительным превышением скорости, или водитель двигающийся сзади не соблюдает дистанцию. Вариант наезда автомобилем двигающимся по соседней полосе на пешехода которого Вы пропускаете возможен только в случае опять-таки отсутствия у водителя этого автомобиля элементарной логики, если видишь автомобиль остановившейся перед пешеходным переходом, то почемубы хотябы не снизить скорость?
Полковник
02.12.2007, 21:16
Согласно ПДД пешеходам запрещается .....
Вы за рулём сидели когда-нибудь?
рівнянин
02.12.2007, 22:33
Краще пропустити чим сидіти...
"ПЕШЕХОДЫ И ВОДИТЕЛИ! БУДТЕ ВЗАИМНО ВЕЖЛИВЫ!"
Я про це писав у іншій гілці. Збитий і похований на Личакові пішохід буде правий, але чи грітиме його усвідомлення своєї правоти в могилі?
Обережним пішохід має бути завжди!
Водій повинен завжди пропускати пішохода!
Boris_Kiev
03.12.2007, 01:18
Приємно бачити, як пішохід, якого пропускаєш, спочатку дивується, а потім кивне - подякує.
Особливо став обережним після випадку ( у вересні), коли старт-стопним методом просувався через суцільну пробку (3 ряди стоять глухо, а я в правому - там трохи можна сподіватися проїхати). Ще й перехід був "діагональний", світлофор у режимі мигалки.
І ледве побачив крізь чималеньку сусідню тачку, як по переходу біжить зигзугами хлопець зліва направо, ще й руки дивно задирає (як бігають негри).
Я по гальмах (швидкість 2 км/год), а він бумцьнувся животом на ліве крило і розбив мені дзеркало. Злякано вигукує "Тут же перехід! Тут же перехід!".
А я спокійно кажу: так, перехід. І я мушу пропускати пішоходів. Але тих, КОГО БАЧУ ! Якого біса ти не йдеш спокійно, а стрибаєш, як заєць зигзугами ?
Коротше, розійшлися без взаємних претензій. А я з двох старих дзеркал зробив "нове".
Пропускаю завжди на пішоходному переході.І коли роблю лівий , або правий поворот , а хтось переходить вулицю в цей час , то його пропускаю теж.
Додано через 4 хвилини
коли приїхав до Канади мав спочатку проблеми-хочу перейти вулицю а авто їде .пробую пропустити а воно мене пропускає.і так я йому махаю їдь а він мені -іди.і так стоїмо обоє.потім привик що піший завжди має першість тут.
І навпаки - в перші години(потім привикаєш) мого перебування в Львові, я маю великі шанси бути збитим.
Boris_Kiev
03.12.2007, 01:54
В Англії (я це знав і переконався), водій гальмує, як тільки (і якщо) пішохід заніс ногу над проїжджою частиною. Одного разу я електричкою поїхав у містечко Arundel подивитися зАмок. Від станції до міста дорога без тротуарів 1-2 км. Як тільки ліве узбіччя стало незручним для проходу, я вирішив перейти через дорогу. Тут же всі пригальмували. Навіть натяку на перехід там не було.
nirvanka
03.12.2007, 03:10
Вчора мене чуть не збила машина..
Ішла по Науковій, спеціально дотеліпалась до піш. переходу, бо рух машин на ділянці, де мені треба було перейти, триває практично безперервно.. І от пішла до переходу, бо там (теоретично) є можливість перейти дорогу. Стою, стою на дорозі (так, я вже стояла на дорозі біля самого тротуару!!), а машини їхали і не думали зупинятись..
Через кілька хвилин появились на горизонті два автомобіля.. Швидкість обох була досить великою, та одне авто (що було ближче до мене) почало гальмувати, я відповідно почала переходити.. А друге і не думало гальмувати!! В мене стопор - зупинилась посеред вулиці (дивно, що в таких ситуаціях в людей не спрацьовує рефлекс самозбереження..) В останню секунду я таки відскочила, а той при..рок навіть не гальмував, коли я стояла в нього на дорозі!!
П.С. Не пам'ятаю, щоб колись я відчувала таку ненависть до людини..
Маруся-мама
03.12.2007, 05:39
Вчора мене чуть не збила машина..
Ішла по Науковій, спеціально дотеліпалась до піш. переходу, бо рух машин на ділянці, де мені треба було перейти, триває практично безперервно.. І от пішла до переходу, бо там (теоретично) є можливість перейти дорогу. Стою, стою на дорозі (так, я вже стояла на дорозі біля самого тротуару!!), а машини їхали і не думали зупинятись..
Через кілька хвилин появились на горизонті два автомобіля.. Швидкість обох була досить великою, та одне авто (що було ближче до мене) почало гальмувати, я відповідно почала переходити.. А друге і не думало гальмувати!! В мене стопор - зупинилась посеред вулиці (дивно, що в таких ситуаціях в людей не спрацьовує рефлекс самозбереження..) В останню секунду я таки відскочила, а той при..рок навіть не гальмував, коли я стояла в нього на дорозі!!
П.С. Не пам'ятаю, щоб колись я відчувала таку ненависть до людини..
А знаєте найголовніше правило на дорозі?
Уступи дурню дорогу!
Я так і роблю, не зважаючи чи я за кермом чи на 11 номері. Якщо вар*ят жене, я краще зачекаю.
А в Ню Йорку ходять незважаючи на те яке світло горить зелене чи червоне. Машини женуть а народ толпою пре через дорогу. Вівці, одним словом. Я так не роблю бо сама шофер. Але хош не хош а пропустити пішохода завжди тра.
Я вам взагалі всім дивуюся, як ви їздите у Львові. :) На проїжджій частині і машини, що маневрують з ряду в ряд, і пішоходи, що ходять де їм хочеться, і як їм хочеться. І інваліди скачуть між тим всім, або й на інвалідках ще їздять (перехрестя Стрийської і Наукової), а про маршрутки то я взагалі мовчу. Кожна спішить пасажира вхопити де попало, або ті пасажири самі вискакують посеред дороги, як тільки но маршрутка загальмувала. Коротше, львівським водіям вже нігде їзда не страшна після Львова. :)
П.С. А пішоходів я завжди пропускаю. Бо якщо зб"єш тут пішохода, то завжди будеш винен. Навіть, якшо то чорний і перебігав тобі дорогу де попало в темноті і ти його від темноти не відрізнив. :)
А в Ню Йорку ходять незважаючи на те яке світло горить зелене чи червоне.
Видко, багато наріду нашого у Новому Йорку....
рівнянин
03.12.2007, 09:52
Ситуація.
Біля пішоходного переходу стоїть машина. на переході лежить людина без свідомості. Підбігає працівник ДАІ.
-Так! Людину збили! На переході....
-Чому збили!!! Людина переходила вулицю. Я зупинився пропустити її. А вона втратила свідомість від подиву!:)
Вы за рулём сидели когда-нибудь?
Было дело. А что? Почему такой вопрос возник?
Zoryanazirka
03.12.2007, 13:35
Завжди пропускаю жінок з візочками ( хоча сама стою візочком і часом по кілька хвилин чекаю поки хтось пропустить, а передвчора ще й обхляпали візок), решта можуть переходити переходами. Але то теоретично. Моя коліжанка палицею по капоті дістала бо погано пропустила якусб бабусю.
Додано через 1 хвилину
А в Ню Йорку ходять незважаючи на те яке світло горить зелене чи червоне.
У Львові те саме. Якщо стоїть на червоному світлі в центрі, значить 100% турист.
Ішла по Науковій, спеціально дотеліпалась до піш. переходу, бо рух машин на ділянці, де мені треба було перейти, триває практично безперервно..
Минулого року на Науковій на переході збили мою знайому. Потрапила з переломами до лікарні. І заплатити за лікування звісно потрібно було відразу, тобто наперед. Щодо відшкодування хоча б тих витрат...Досі (більше року) тривають судові слухання хоча білими нитками шито, хто винен і наскільки.
Сказати, що пішоходи в нас зовсім нічим не захищені - нічого не сказати((
Минулого року на Науковій на переході збили мою знайому. Потрапила з переломами до лікарні. І заплатити за лікування звісно потрібно було відразу, тобто наперед. Щодо відшкодування хоча б тих витрат...Досі (більше року) тривають судові слухання хоча білими нитками шито, хто винен і наскільки.
Знайома ситуація.:no: Збили на переході, і досі тягають по судам. ЗАБЕМБАЛИ...
Це одна сторона медалі.А з іншого боку скільки разів я бачу,як люди,не звертаючи уваги на світлофор валять,часто по діагоналі через дорогу.
Бігме,камікадзе...
Це одна сторона медалі.А з іншого боку скільки разів я бачу,як люди,не звертаючи уваги на світлофор валять,часто по діагоналі через дорогу.
Бігме,камікадзе...
Угум. І таке є, часом аж за голову хапаюсь коли бабуська якась ні з того, ні з сього кинеться напереріз за маршруткою.
А как часто, вы, уважаемые форумчане-автомобилисты, пропускаете пешеходов на пешеходных переходах и светофорах?
Відповідаю в якості "пешехода".
В Києві водії дещо нахабнішають, бо не звертають уваги на "зебри", іноді іґнорують червоний колір...
Але якось проходила поблизу районного управління ДАІ. Що здивувало:водії біля того офісу були настільки уважними, пропускали людей, звертали уваги на "зебру", їхали тихенько! От чудєса!..:)
Але якось проходила поблизу районного управління ДАІ. Що здивувало:водії біля того офісу були настільки уважними, пропускали людей, звертали уваги на "зебру", їхали тихенько! От чудєса!..
От диво,як Ви це помітили!
Вам слєдаком тре працювати.
От диво,як Ви це помітили!
Вам слєдаком тре працювати.
:) Не помітити було важко.
"Слєдаком" - що це таке?..Себто слідчим?))
Mythabor
03.12.2007, 17:49
В Києві водії дещо нахабнішають, бо не звертають уваги на "зебри", іноді іґнорують червоний колір...
То э всюди, але порівняно зі Львовом, Київ це за щастя...
Я не кажу що в Києві немє тіх "оленів" які кидаються під машини, особливо на окружній. Але у Львові то всюди, і людияк хочють так і їздять, і водіі майже ніколи не зупиняються, а якщо йому довелось тебе пропустити на пішоходному переході то ще й сигналять, наче це не він тебе має пропустити, а ти його...
Себто слідчим?))
Так-так.
А то держава мала чудового спеціаліста як Ви,но видно не судьба.
Зів'ялий мозок
03.12.2007, 18:13
Якось одного дня межі дуже фортунило із переходами по вулицях. У неділю після Служби Божої я полюбляю годину-дві походити по центру Івано-Фпанківська. Так-от три тижні тому, де б я не переходив вулицю чи на зебрі, чи на світло, чи просто посеред дороги усі машини на диво зупинялися. Помітивши цю особливість, я спеціально переходив вулицю в невідповідних місцях. А вони все одно зупинялися.
Я й досі не можу зрозуміти цього феномену, бо ніде не помітив тоді й наших доблесних працівників ДАІ.
Маруся-мама
03.12.2007, 18:16
Видко, багато наріду нашого у Новому Йорку....
8млн живущого і 4млн приїжджаючого щодня на роботу. Це не враховуючи туристів. (Dem dem turists :D) УЗЯС!!!!!
8млн живущого і 4млн приїжджаючого щодня на роботу
Кошмар якийсь!http://casa-latina.ru/s/s/icon_superschnute.gifІ це,не рахуючи тих,хто щодня гине на дорогах?
http://casa-latina.ru/s/s/icon_19.gif
Boris_Kiev
03.12.2007, 19:31
Кошмар якийсь!http://casa-latina.ru/s/s/icon_superschnute.gifІ це,не рахуючи тих,хто щодня гине на дорогах?
Видно Нью-Йоркські пішоходи бувають двох типів - шустрі та мертві...
Видно Нью-Йоркські пішоходи бувають двох типів - шустрі та мертві...
Але уявіть собі,яка висока смертність українців і зокрема львів’ян в Новому Йорку!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megawahnsinnig.gif
Завжди пропускаю пішеходів на зебрі- коли їх більше 3-х, майже завжди- коли менше 3-х, майже ніколи- коли пішеход один і гави ловить і ніколи- коли пішеход-наглота. Якщо не пропустити неможливо- а пішеход таки наглота- він переходить під акомпонемент мого сигналу- а сигнал у мене далеко не з тихеньких ( :) )
Маруся-мама
04.12.2007, 04:04
Ромцю, як то кажуть: ето надо відєть! :D
Це ще не включає тих хто живе без документів:crazy:
на пішоходному переході, коли там назбирається більше 2 людей.
або коли просто кидаються під машину=)
Полковник
04.12.2007, 21:01
Было дело. А что? Почему такой вопрос возник?
Всё, всё!
Вопрос снял!
Извините меня.
Завжди пропускаю пішеходів на зебрі- коли їх більше 3-х, майже завжди- коли менше 3-х, майже ніколи- коли пішеход один і гави ловить і ніколи- коли пішеход-наглота. Якщо не пропустити неможливо- а пішеход таки наглота- він переходить під акомпонемент мого сигналу- а сигнал у мене далеко не з тихеньких ( )
а чому 3 а не 6 або кожний 2 або по парних днях пускаю а по парних не пускаю-відвик я вже від того що живуть не по правилах а по поняттях.не буду вертатись напевно вже
Redhotchilly
05.12.2007, 02:23
Завжди пропускаю пішеходів на зебрі- коли їх більше 3-х, майже завжди- коли менше 3-х, майже ніколи- коли пішеход один і гави ловить і ніколи- коли пішеход-наглота. Якщо не пропустити неможливо- а пішеход таки наглота- він переходить під акомпонемент мого сигналу- а сигнал у мене далеко не з тихеньких ( :) )
на зебрі пропускати треба, як одного пішохода, так і 20 дітей...
шо в вас за неписані правила???
давно напевно пішки по Львову не ходили? ;)
а чому 3 а не 6 або кожний 2 або по парних днях пускаю а по парних не пускаю-відвик я вже від того що живуть не по правилах а по поняттях.не буду вертатись напевно вже
давно напевно пішки по Львову не ходили?
Зразу видно,що люди давно у Львові не були.
У нас правила ситуативні!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_73.gif
Маруся-мама
05.12.2007, 05:30
http://casa-latina.ru/s/s/icon_73.gif
Точно. Мені мій файний колєга повідав, що як до нього приїхав його родич зза кордону то ніяк не міг повернути ніде, бо вічно пішоходів пропускав.
А я як їздила таксівкою під час свого останнього неофіційного візиту до Львова, то мені пан шофер повіли, з таким незадоволенням, що пропускати вольно лише групу людей а не індивідуального пішохода. Нехай піде собі пару знайде, тоді пропущу.:radist:
Boris_Kiev
05.12.2007, 08:20
пропускати вольно лише групу людей а не індивідуального пішохода
Взагалі-то ідея корисна. Як би її прописати в правилах для великих міст ?
Всё, всё!
Вопрос снял!
Извините меня.
А собственно говоря за что извинять?
И всетаки, насколько я понял, большинство львовских водителей пропускает пешеходов только если их много, и машины двигаются с небольшой скростью, если же машина успела разогнаться хотябы километров до 40... шансов быть пропущенным у пешехода не так уж и много. :(
Вобщем, такое поведение не вселяет уверенности в удачном завершении путешествия по пешеходному переходу, плюс "оригинальность" некоторых пунктов правил, а именно обязанности пешеходов, где четко написано, что пешеходам запрещается резко выбегать на проезжую часть даже на пешеходных переходах. Соответственно, даже если, недай бог, произойдет какое-то ДТП то скорее всего решение вопроса о признании ко-го либо виновным будет напрямую зависеть от количества денежных знаков предложенных судье :(
відколи по мені добре видно, що я вагітна, мене майже всі водії пропускають, хоча я й не рвуся сильно бігти перед машиною
але чесно кажучи, це стосується тільки водіїв чоловіків, жінок водіїв зараз досить багато і вони не те що не пропускають, а таке враження, що з радістю задавили б мене на тому переході
от чому так не знаю, але дуже рідко, яка жінка пропустить, рідко який чоловік ні :)
жінок водіїв зараз досить багато і вони не те що не пропускають, а таке враження, що з радістю задавили б мене на тому переході
А я думала то тільки мені так везе...:D, ще ні разу жінка-водій не пропустила, не те що вагітну, а й з дитиною в візку.Чоловіки не те щоб часто, але все таки пропускають періодично.
А я думала то тільки мені так везе...:D, ще ні разу жінка-водій не пропустила, не те що вагітну, а й з дитиною в візку.Чоловіки не те щоб часто, але все таки пропускають періодично.
значить тенденція :) є про що задуматися :)
Zoryanazirka
05.12.2007, 14:05
минулого тижня по радіо Люкс чула що шукають свідків котрі бачили як коло будинку меблів на переході збили вагітну жінку. Жінка втратила в результаті втратила дитину.
Знаете чому жінки рідше пропускають, так тож треба гальмувати і передачу переключати( якщо не автомат), а це ж ціла історія, а можна ще и заглохнути під час тих процедур. ( не про себе):)
Знаете чому жінки рідше пропускають, так тож треба гальмувати і передачу переключати
мій чоловік сьогодні те саме казав :D
ох... їздити тре вчитися, а не права купувати :aggressive:
Redhotchilly
05.12.2007, 17:31
я була у Львові 2 рази цього року.
В нас правил нема: повний хаос...
але пішки ходити страшно
Маруся-мама
05.12.2007, 18:04
ох... їздити тре вчитися, а не права купувати :aggressive:
Права купіл а єздіть не купіл. :dance:
але пішки ходити страшно
То з непривички.Тиждень-два і привикається.
Якщо доживеш...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_69.gif
Zoryanazirka
07.12.2007, 18:59
А мені сьогодні цілий день пішоходи під авто кидаються, особливо по Городоцькій, ти їдеш поволі бо корок, а воно пре танком. Або дітиска перебігають перед самим капотом
Додано через 1 хвилину
але пішки ходити страшно
В нас є правило одне хто перший вперся той і проїхав :)
До чого тут поняття? Куди вертатись не будете? До понять? Браво.
Питаєте чому 3 а не 6 ? Може і 6. Просто коли на переході 3 і більше людей- їх помітно здалека, щоб зупинитись не раптово ( і не отримати стусана у "зад" ). Я написала так як роблю (може неправильно), а не так як "книжка пише"
давно напевно пішки по Львову не ходили?
Це мабуть ви не водій і вже однозначно не водите авто у Львові! Не існує зебри у час пік, де не було б одного пішохода. Ви уявляєте зупинку на кожній з них?
Так от спробуйте у цьому хаосі не тільки слідкувати за дорогою, маршрутками, які просто виїжають перед вами- бо йому треба виїхати і цятка, за пішоходами, які не у належному місці пруть, бо їм тоже треба, і то вже, негайно.... так я зобов'язана ще слідкувати за зеброю- раптом там один пішохід стоїть? Спробуйте стати на місце водіїв і ви все зрозумієте.
Redhotchilly
08.12.2007, 01:04
Так от спробуйте у цьому хаосі не тільки слідкувати за дорогою, маршрутками, які просто виїжають перед вами- бо йому треба виїхати і цятка, за пішоходами, які не у належному місці пруть, бо їм тоже треба, і то вже, негайно.... так я зобов'язана ще слідкувати за зеброю- раптом там один пішохід стоїть? Спробуйте стати на місце водіїв і ви все зрозумієте.
сiдаючи за кермо, ви повиннi усвiдомлювати, шо керуете засобом пидвiшеноi небезпеки!
але пiшоходiв на зебрi ЗАВЖДи треба пропускати. Iснують правила, яких треба дотримуватись.
а за порушення- особливо проiзд на червоне або наiзд на пiшоходiв позбавляти прав...
зразу звявиться порядок на дорогах. ;)
Так от спробуйте у цьому хаосі не тільки слідкувати за дорогою, маршрутками,
Там,де пані Redhotchilly,маршрутки їздять по правилах...
Redhotchilly
08.12.2007, 01:08
Там,де пані Redhotchilly,маршрутки їздять по правилах...
iх тут просто нема)
iх тут просто нема)
Я тільки-но хотів це дописати...
Redhotchilly
08.12.2007, 01:13
гiршу нiж Львовi ситуацiю на дорозi... я бачила цього лiта в Африцi... там було так само все на купу ("i люди, i мотоцикли, i якiсь брички, i ровери...) жодних правил- виживае сильнiший... надiюсь, ми до такого не скотимся
гiршу нiж Львовi ситуацiю на дорозi... я бачила цього лiта в Африцi... там було так само все на купу ("i люди, i мотоцикли, i якiсь брички, i ровери...) жодних правил- виживае сильнiший... надiюсь, ми до такого не скотимся
Але йдемо тим шляхом...
Відверто кажучи людська природа проста.
Як сідаю за кермо – розумію водіїв: дороги жахливі, знаків, що відволікають увагу – уйма, Львовом треба навчитися їздити нагло ( а поруч їде ще хтоь нагліший). Суцільні корки, а зебри понамальовували що 50 метрів, і пішоходи шниряють не лише зебрами і на переходах, а ще дощ валить, двірники не встигають витирати, освітлення нема – всі у темному одязі (хіба лиш діти у нових болонових куртках із відбивачами, слава Богу, помітніші), на бруківці занесло, а на рейках «скинуло» …….
А як вийду із машини – розумію пішоходів. Вітер у писок, а воділа у теплій машині з пічкою, і паркується так, що не пройдеш не лише з візочком дитячим, але й сам не протиснишся.
А тепер – дії.
Пішки: хоча іноді це виглядає смішно у очах інших перехожих – чемно стою на переході при червоному для мене світлі,
В авті: незважаючи на невдоволене бібкання ззаду намагаюся пропустити пішохода…
Як-правило ;)
Redhotchilly
08.12.2007, 01:27
деколи люди не задумуються i iздять на машинах просто БЕЗ ПОТРЕБИ, коли можна спокiйно пройтись пiшки 100-200м
сiдаючи за кермо, ви повиннi усвiдомлювати, шо керуете засобом пидвiшеноi небезпеки!
але пiшоходiв на зебрi ЗАВЖДи треба пропускати. Iснують правила, яких треба дотримуватись.
а за порушення- особливо проiзд на червоне або наiзд на пiшоходiв позбавляти прав...
зразу звявиться порядок на дорогах. ;)
Я чудово усвідомлюю що роблю сідаючи за кермо! Не потрібно мене вчити. Прекрасно воджу і не потребую настанов.
За наїзд на пішеходів права відбирають давно, причому можливе відкриття кримінальної справи. На тему культури поведінки пішеходів писати не буду- може проскочити ненормативна лексика. Мабуть досить нашого діалогу, кожен залишається при своїй думці.
деколи люди не задумуються i iздять на машинах просто БЕЗ ПОТРЕБИ, коли можна спокiйно пройтись пiшки 100-200м
У Львові у «робочий час» у мене такі ідеї не з’являються.
Правда, маю безумовну перевагу: до роботи (основної) 10 хвилин пішадрала, а до гаражу – 25 (плюс відкрити гараж, загріти-завести авто, закрити гараж, доїхати до хати, взяти портафель і 15 хвилин їхати до роботи, бо «напрóсто» центром не поїдеш – слід маневрувати, запаркуватися).
Додано через 8 хвилин
Мене взагалі-то, як правило пускають на пішоходних переходах. :beee:
А як не пускають, то я йду переконливо глядя в оки водієві. Сумніваюся, що тим дуже його страшу, навіть у великій куртці… :aggressive: ;)
Очевидно підкуповую імпозантністю, поважним костюмом і неземною красою…
:shy:
Я чудово усвідомлюю що роблю сідаючи за кермо! Не потрібно мене вчити. Прекрасно воджу і не потребую настанов.
За наїзд на пішеходів права відбирають давно, причому можливе відкриття кримінальної справи. На тему культури поведінки пішеходів писати не буду- може проскочити ненормативна лексика. Мабуть досить нашого діалогу, кожен залишається при своїй думці.
я думаю на Львівщині 90% водіїв так само думає але статистика показує зовсім інше-аварії наїзди .коли кожний їздить не по правилах які для всіх а всі їздять кожен по своїх то рано чи пізно то десь вилазить.подивіться скільки людей гине дома на дорогах а скільки в Європі чи америці.По Торонто за рік в аваріях гине 30-40 людей-це в метрополії на 5 мільйонів людей і 2 -3 мільони авто а Львівщина дає-
За минуле півріччя на дорогах Львівщини почастішали випадки ДТП. Як свідчить статистика кількість аварій в області зросла на 45 відсотків. Так, за словами керівника обласного ДАІ, полковника Василя Струса, уже цього року зафіксовано 797 ДТП, у яких загинуло 112 осіб та ще 976 – травмовано.
я розумію що дома всім на все положити але чомусь приїхавши за кордон наші співвітчизники їздять по правилам і не порушують і пішоходів пропускають.нема бажання ні у влади ні у людей щось змінити.
Ви про ДТП зав'язуйте так багато говорити, бо можна наврочити (тьфу-тьфу-тьфу)
але чомусь приїхавши за кордон наші співвітчизники їздять по правилам і не порушують і пішоходів пропускають.нема бажання ні у влади ні у людей щось змінити.
За кордоном усі їздять по правилах бо штрафи не в примір нашим. В Греції повернув не зі свого ряду- значить міг створити аварійну ситуацію- 280 євро, обгін у недозволеному місці- 350 євро. Відчуваєте різницю з нашими 10 грн ?
За кордоном усі їздять по правилах бо штрафи не в примір нашим. В Греції повернув не зі свого ряду- значить міг створити аварійну ситуацію- 280 євро, обгін у недозволеному місці- 350 євро. Відчуваєте різницю з нашими 10 грн ?
Ага,бояться,коли страшно і можуть штрафанути!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_hihi.gif
Zoryanazirka
08.12.2007, 07:28
і паркується так, що не пройдеш не лише з візочком дитячим, але й сам не протиснишся.
От це і мене денервує, прогулянка з дитиною перетворюється на випробування. Тільки бабці наші без комплексів - палицею по капоті хрясь, а якщо ти там ше сидиш і вздумаєш шось сказати то і по спиняці тою палицею можна заробити.
В целом, понятно, что есть 2 точки зрения на данную проблему - точка зрения водителя и точка зрения пешехода.
Поэтому, водители, давайте таки, несмотря на плохие дороги, кривые знаки, темные улицы, придерживаться хотябы минимального набора правил, которые помогут спасти чью-то жизнь. Ведь паркуясь в неположенном месте вы рискуете только своим автомобилем, не пропустив пешехода - рискуете его жизнью.
А пешеходы - давайте таки немножко уважать водителей и перестанем переходить дороги в неположенных местах и переходить улицы на красный свет.
От це і мене денервує, прогулянка з дитиною перетворюється на випробування. Тільки бабці наші без комплексів - палицею по капоті хрясь, а якщо ти там ше сидиш і вздумаєш шось сказати то і по спиняці тою палицею можна заробити.
Беда в том что многие из этих бабушек с палыцями, считают, что светофоры это такой особый вид новогодних украшений, наравне с елками, которые, по какойто таинственной причине не убирают весь год.
Zoryanazirka
08.12.2007, 14:27
Позаминулого літа ми з чоловіком їздили відпочивати в Карпати. Дорога страшна - дощ, туман. І на одному з поворотів бачили заломлену фуру в бабці на городі, а сама бабця в той момент кричала на водія розмахуючи штахетою.
demetris
13.12.2007, 17:23
а сама бабця в той момент кричала на водія розмахуючи штахетою.а що їй залишалось?
malyatko
20.12.2007, 11:18
А їх ще пропускати тре ? Вони ж самі пруть.
тому й пруть, що не пропускають а що їм стояти чекати поки приїде гречний водій який таки нарешті пропустить
Додано через 5 хвилин
Согласно ПДД пешеходам запрещается внезапно появляться на проезжей части
пішоходи ПДР не читають, а взагалі тема супер тільки зібрався таку саму створити ..дякую!!!
Deus igrok
20.12.2007, 11:25
тому й пруть, що не пропускають а що їм стояти чекати поки приїде гречний водій який таки нарешті пропустить
Є такі елементарні речі - як світлофор і зебра.
А коли воно пре на червоне , або узагалі перебігає там де по 2-3 смуги з кожного боку (Наукова, Сихівська, Чорновола) - то тут не до ґречності.
malyatko
20.12.2007, 11:42
я сам пішохід перехожу тільки в дозволених місцях ..але в цих місцях зебра світлофор не зважаю на маши7ни..мене дістало що люди бояться переходити в дозволених місцях...це дико..коли люди стоять по декілька хвилин і чекають коли ж хтось з водіїв опуститься до того щоб пропустити тих нещасть на вулиці...мене це дико бісить.. водії будьте ласкаві пропускайте пішоходів у відведених місцях..незалежно від їх кількості раси віри погоди на вулиці вашого настрою чи вашої швидкості..вам не обломиться..натомість на итх же переходах якщо я не поспішаю також можу пропустити машини..бо я не поспішаю..мені також не обломиться..тре віддати належно що водії дякують за таке що є приємно :-)
demetris
20.12.2007, 13:04
я теж переходжу де траба. І якщо там де треба - то хамовито, з напором. Буває правда десь проскакую... але то вже обережно. Знаю як це дратує, тому по трохи працюю над собою.
malyatko
20.12.2007, 13:23
А коли воно пре на червоне , або узагалі перебігає там де по 2-3 смуги з кожного боку (Наукова, Сихівська, Чорновола) - то тут не до ґречності.
я мав на увазі тільки дозволені місця...
KabMiner
20.12.2007, 17:35
Якщо встигаю загальмувати - то пропускаю, якщо ні - вони пропускають мене.
nirvanka
20.12.2007, 19:14
Якщо встигаю загальмувати - то пропускаю, якщо ні - вони пропускають мене.
А якщо попадеться хтось типу
І якщо там де треба - то хамовито, з напором.
а Ви не встигнете? :(
Беда в том что многие
Арт, як я Вам виїзд заблокував?
-Erebus-
23.12.2007, 03:39
Та намагаюся завжди пропускать їх, особливо, звичайно, жінок та діток. Та тiльки деколи вiни на провулках, але на шосе це попросту неможливо:no: , коли навіть дуже цего бажать!
Та намагаюся завжди пропускать їх, особливо, звичайно, жінок та діток. Та тiльки деколи вiни на провулках, але на шосе це попросту неможливо:no: , коли навіть дуже цего бажать!
Ну...На шоссе це камікадзе, бачила таких. Ленінградку перебігати...Це ж взагалі самогубство.:ninja: :no:
-Erebus-
23.12.2007, 04:55
На шоссе це камікадзе :agree:
Я тоже бачил це, та, на превеликий жаль, багаторазово!
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008