Показати повну версію : Ми діти однієї планети.
консультант
01.12.2007, 17:33
Цікаво, якби виглядало наше життя без міліції, СБУ, прокуратури, армії та кордонів. Одна Всесвітня релігія, вільне пересування по всій планеті і мірило порядку - совість і Божий Закон.
цікава утопія :)
Додано через 6 хвилин
Цікаво, якби виглядало наше життя без міліції, СБУ, прокуратури, армії
особливо б не змінилося :)
та кордонів.
спочатку деякі частини планети були б перенаселені, а деякі б пустували
а потім все би внормувалося :)
Одна Всесвітня релігія
і яка ж? це неможливо. хіба що насильно, але це суперечило б самій релігії
мірило порядку - совість і Божий Закон.
совість є не у всіх. точніше не всі нею користуються :)
як мінімум для організації життя певних спільнот з’явилися б керівники
там де кілька людей завжди хтось буде командувати :)
консультант
01.12.2007, 18:23
цікава утопія
Може і утопія але, як класно було б. Я навіть вже допускаю, що можуть бути різні релігії. Головне повна воля на всі випадки життя.
Я навіть вже допускаю, що можуть бути різні релігії.
це добре :)
Головне повна воля на всі випадки життя.
там де нема писаних законів діють неписані, інакше жити було б неможливо
колись звичаїв здається дотримувалися більш ретельно, ніж тепер законів. тобто певне регламентування суспільного життя завжди було.
і буде :)
консультант
01.12.2007, 18:50
там де нема писаних законів діють неписані, інакше жити було б неможливо
Воно так і є на жаль. З однієї сторони все ніби то досить нормально регулюється але все одно відчувається обмеження людей у їх свободі пересування. Одна Земля і людей розділяє лише невелика погранична полоса, а які ми різні. Приїзджаєш в іншу країну, як на іншу планету, відчувається, що земля під ногами якась не така, але ж вона одна...?
але все одно відчувається обмеження людей у їх свободі пересування
а ви хочете, щоб до нас пів Китаю приїхало? :D
жарт
а якщо серйозно, то чого ви тему розмістили в "Львів кримінальний"?
Цікаво, якби виглядало наше життя без міліції, СБУ, прокуратури, армії та кордонів. Одна Всесвітня релігія, вільне пересування по всій планеті і мірило порядку - совість і Божий Закон.
Як з "Вартової башти"...лев і ягня будуть разом пастися.
А насправді:
Відчуваю,що на мене всі зараз накинуться,але я вважаю,що на світі не існує більш жорстокого,невдяного,аморального створіння,як Homo Sapiens
Винятки лише підкреслюють правило.І,думаю,або людина перейде на інший рівень існування,або щезне як вид.ІМХО
Історія якраз свідчення того,що за весь час існування людства головним стимулом розвитку цивилізації були війни,а головним ідолом - Мамона.А людина,чого б вона не досягнула залишається лише мізерним хробом,перед лицем Бога.
Колись мені сподобалась одна думка:
"игра фатальна и изначально обречена. Каждый надеется обмануть смерть, эту уродливую каргу, каждый надеется выжить… Ларошфуко был прав: если бы одни люди умирали, а другие нет, это было бы очень несправедливо. Или, по меньшей мере, казалось таким. Но… люди хотят жить вечно, не отдавая себе •отчета в том, что они - лишь жалкие статисты… Каждый мнит себя средоточием страны, мира, вселенной, каждый готов философствовать о вечности или бессмертии, пока… Пока не вскочит прыщ на носу! И вот - все великие умы, все грозные завоеватели прошлого, все эпосы о валькириях и Нибелунгах померкли: прыщ наливается, оплывает желтым ядом, и нет человечку дела ни до чего и ни до кого, кроме собственной образины; плевать на цунами и землетрясения, на прозрения гениев и размашистую подлость новых авантюристов! Прыщ правит миром!"
Люди не міняються...
консультант
01.12.2007, 19:56
а якщо серйозно, то чого ви тему розмістили в "Львів кримінальний"?
Думав, де розмістити. Потім рішив, якщо згадуються правоохоронні структури і наслідки, які випливуть з того, коли їх би не було, то можливо це був би поголовний кримінал, в тому числі і у Львові. Чомусь завжди мусять бути ті, які пишуть закони, інші ніби то контролюють їх дотримання, а треті повинні їх дотримуватись. Хоч особливо ніхто їх і не дотримується, а показник по боротьбі з недотриманням законів роблять на самих нищих вітках влади і верствах населення. Якийсь незрозумілий і несправедливий невидимий процес постійно відбувається в суспільстві. Одна і та сама стаття, один і той самий склад злочину, одна і та сама степінь важкості але один отримує максимум, другий менш-більш, а третій на волі. Всі ми дійсно діти однієї планети але чомусь одні беруть на себе важелі суддів, другі їх слугами, а треті - це ті, дякуючи яким і за рахунок яких, працюють і живуть двоє перших. Родився рабом, рабом і помирає... Хто скаже, що ці двоє перші не порушують в житті закон...? Ніби все регулюється і одночасно кругом один хаос і несправедливість... Львів теж не вийняток в цім питанні.
... це все від того, що люди різні, а закон для них однаковий :)
консультант
01.12.2007, 20:12
... це все від того, що люди різні, а закон для них однаковий
Або люди різні і відносно закону їм однаково. Виграє той, хто знає, як обійти закон, прикриваючись "плечами" і законом...
Або люди різні і відносно закону їм однаково. Виграє той, хто знає, як обійти закон, прикриваючись "плечами" і законом...
я би тему розмістила в "Філософії" :D
отак сиджу і думаю: хіба то справедливо, що від різних за своєю природою людей вимагається однаково?
от я можу не красти, бо немаю до того потягу, а якби вкрала, то мене би совість замучила і нащо мені то?
то ж мені дуже легко дотримуватися вимоги закону Божого і державного "не вкради". я для того навіть зусиль прикладати не повинна
а комусь певно не так легко. от має людина від природи потяг до крадіжки і муки страшні від того, що так не можна. і тяжко йому закону дотриматись. і що воно винне, що таке вродилося? бо, імхо, в декого, то буває вроджене :)
і де справедливість? ну? :suicide:
консультант
01.12.2007, 20:34
Добре все кажете Гелено! Ви знаєте, я хотів видалити свою тему на самому початку але це зробити було неможливо, така система відносно тем. Тепер получається, що це дійсно тема чисто філософського спрямування. Шановні модератори ! Якщо можна, вибачте за помилку і перекиньте цю тему у "Всяке різне", бо дійсно не по ділу...
всі утопії закінчуються концтаборами для незгідних
...то швидше по дорозі до утопії
...то швидше по дорозі до утопії
Не стримався і ще процитую Катериничева:
Знаешь, в чем главный парадокс человека как вида и человечества в целом, как популяции?
- Прожорливость?
- Нет. Исступленная, самоуверенная вера в собственное бессмертие! Есть ли еще на земле вид животных, который истреблял бы себе подобных миллионами и при этом выдумал идею, согласно которой каждый волен жить вечно?! И назвал следование этой глупой надуманной идее - верой, и выдумал Единого Сущего, и ничтоже сумняшеся присовокопил себя, червя, к этому Сущему… И это притом, что каждый ежедневно наблюдает, с каким сладострастным остервенением сжирают людишки себе подобных!"
"Легче всего человек привыкает к собственному дерьмецу. И умудряется там устроиться не просто комфортно, а… В своем дерьме можно усесться… как бы это сформулировать: куда приятнее, теплее и слаще, чем в чужом зефире, пастиле и даже шоколадном грильяже, ходить ему конем! Таковы человеки, и как их в лоск ни наряжай, как ни вылизывай глянцем разным - а все таковы! Сдери ты тысячедолларовый костюмчик с какого-нибудь нефтяного магната, банкиришки, чинуши кремлевского, кто получится? Жирный, обрюзгший, запуганный коротыш, с дряблым и немощным тельцем и загнанной душонкой, если и способной трепетать, то только при виде собственного прыща на заднице! М-да! Все в дерьмеце живем, все!"
Щось в тому є...
galickii moskal
03.12.2007, 03:01
Масонские такие утопии. К миру без границ потихоньку идем, а с силовиками расстаться наверное к сожалению не получится.
Мне Майк по этому поводу вспомнился.
О, город -- это забавное место.
Он похож на цирк, он похож на зоопарк.
Здесь свои шуты, и свои святые,
Свои Оскары Уайльды, свои Жанны д'Арк.
Здесь свои негодяи и свои герои,
И обычные люди -- и их большинство.
Я люблю их всех. Нет! Ну, скажем так, почти всех,
Но я хочу, чтоб всем им было хорошо.
рівнянин
03.12.2007, 08:23
а ви хочете, щоб до нас пів Китаю приїхало?
жарт
а якщо серйозно...
...то вони вже їдуть!
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008