КПК

Показати повну версію : мезальянс: варто чи не варто?

Гелена
29.11.2007, 16:38
отаке просте питання: варто чи не варто укладати такі шлюби? :)

ті, що такі шлюби укладають, мабуть думають, що варто. здається це питання більше хвилює всіх інших, тож як ви ставитесь до таких шлюбів?

Romko
29.11.2007, 16:40
отаке просте питання: варто чи не варто укладати такі шлюби?
А якщо то таки любов?
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaraucher.gif

пупер
29.11.2007, 16:45
на скільки "мезельянс" є "мезельянсом"?....
10, 15, 20 років?...

Гелена
29.11.2007, 16:45
А якщо то таки любов?

то таки любов раз женяться:)
просто інші вважають, той шлюб нерівним:
бідний-багата або навпаки
старий-молода або навпаки
і т.д. і т.п.

пупер
29.11.2007, 16:47
бідний-багата?...
це взагалі не причина над цим голову ламати.....
не бачу ніякого "мезальянсу".....

Гелена
29.11.2007, 16:55
на скільки "мезельянс" є "мезельянсом"?....
10, 15, 20 років?...

йдеться не лише про вік і не так про власне ставлення подружжя, як про те, що інші вважають, що добра з такого шлюбу не буде, бо вони вважають його нерівним, укладеним з розрахунку, або навіть з любові яка швидко через ту нерівність може згаснути
може в тому є доля правди?

тобто, чи мають такі шлюби більше шансів на розлучення, наприклад?

Маруся-мама
29.11.2007, 17:17
Вважаю що мезальянс для оточуючих не завжди є мезяльянсом для кохаючих.
Якщо з самого початку будь котра із сторін задумувалась над тим що може це не те що мені потрібно, тоді розводу не уникнути, бо вже з самого початку не було чесних відносин. Але коли всі довкола кричать мезальянс а ви собі знаєте що ви їх мали глибоко в ... і ви будете працювати над своїми відносинами тому що ви любите один одного, то такого поняття як мезальянс для вас не існує. Існує єдине - ЛЮБОВ!

FeRmatta
29.11.2007, 17:21
тобто, чи мають такі шлюби більше шансів на розлучення, наприклад?
мають,якщо так думають закохані. тоді вже точно 100% мезальянс

Гелена
29.11.2007, 17:28
закохані, імхо, думають тільки про одне :)
але ж поживуть-поживуть і раптом виявиться, що така до того "непомітна" для них спочатку різниця в віці років 30-40 зробила життя нестерпним
це ж по суті можуть бути люди різних поколінь, з різними поглядами на життя і так далі. то може не варто було давати волю почуттям?
комусь вдається свої почуття приборкати, от просто він не знав, що то таки варто було зробити :)

Deus igrok
29.11.2007, 17:32
такий шлюб передбачає в недалекому майбутньому збагачення

Гелена
29.11.2007, 17:35

чого? а може старий не такий багатий :D

Маруся-мама
29.11.2007, 18:18
закохані, імхо, думають тільки про одне :)
але ж поживуть-поживуть і раптом виявиться, що така до того "непомітна" для них спочатку різниця в віці років 30-40 зробила життя нестерпним
це ж по суті можуть бути люди різних поколінь, з різними поглядами на життя і так далі. то може не варто було давати волю почуттям?
комусь вдається свої почуття приборкати, от просто він не знав, що то таки варто було зробити :)
Всі думають лише про одне, але не всі хочуть це собі признати. Жінки може навіть більше ніж мужчини, тільки не завжди в голос говорять.

Різниця в віці не може зробити життя нестерпним, життя нестерпним можуть собі зробити лише самі люди. Моєї мами коліжанка (55) живе в Каліфорнії з дідком 90+ років. І хоча його діти кричали що це мезальянс і вона лише його хоче за гроші, це не так. Вона живе з ним вже довший час і як не диво його любить і коло нього ходить. Сказати що він її осипає золотом не можна бо такого нема, але в них є почуття над якими вони працюють.
А що вона не могла собі знайти когось памаложе:bazar: ? Могла, але той «дідок» її привабив своїм баченням світу.

Знову скажу, якщо хотіти то нічого не завжатиме а якщо не дуже хотіти то завжди знайдеться вимовка, типу мезальянсу.

New Shrek
29.11.2007, 18:38
ЧТО ТАКОЕ МЕЗАЛЬЯНС?

Без аллегорий и без басен,
не трогая зверье и дичь,
отвечу,
чтобы смысл был ясен
и каждый мог его постичь:
у королев родятся принцы-
балбесы, олухи, пижоны,
когда они идут на принцип,
берут себе пастушек в жены.
От возмутительного акта
в семействе полный ералаш.
Доходит дело до инфаркта
у коронованных папаш.
Вплоть до последнего момента
всё принимавшие за флирт,
мамаши их в апартаментах
вдыхают нашатырный спирт.
Подобный брак, когда приходят
в дворцы
из хижин или фанз
и называется в народе
вот этим словом - мезальянс.

Koza-Dereza
30.11.2007, 00:27
Вважаю що мезальянс для оточуючих не завжди є мезяльянсом для кохаючих.
+10
Всі думають лише про одне, але не всі хочуть це собі признати. Жінки може навіть більше ніж мужчини, тільки не завжди в голос говорять

+100!!!

Напевно я є в "мезальянсi" по вашому. Я на 15 рокiв молодша вiд чоловiка свого.

пупер
30.11.2007, 01:52
у віковому мезальянсі є один великий мінус......
чоловіки помирають раніше, тому жінка буде одинокою довгий час...
от якщо би навпаки!...

Koza-Dereza
30.11.2007, 04:54
от якщо би навпаки!...

Мда, це погано, я про це думала теж. Казала свому жити до 100 рокiв! Бо тодi менi буде 85, там i менi вже не довго лишиться. А хто знає, може мiй час i ранiше прийде.

Romko
30.11.2007, 05:00
от якщо би навпаки!...

Мда, це погано, я про це думала теж. Казала свому жити до 100 рокiв! Бо тодi менi буде 85, там i менi вже не довго лишиться. А хто знає, може мiй час i ранiше прийде.
Чоловіки все одно помирають раніше.Так,що не гризіться...

пупер
30.11.2007, 05:11
це проста математика -- чим молодший чоловік -- тим довше разом з жінкою....
і навпаки.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/sad.gif

Romko
30.11.2007, 05:16
Хлопи в наш час взагалі довго не живуть...Сумніваюсь,що в Далекій Гамериці інша ситуація.Це вже тенденція...

пупер
30.11.2007, 05:22
Хлопи в наш час взагалі довго не живуть...Сумніваюсь,що в Далекій Гамериці інша ситуація.Це вже тенденція...
менше курити, наприклад.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif

Romko
30.11.2007, 05:31
Не поможе...

Маруся-мама
30.11.2007, 05:39
Хто хворий? Жінка!
Хто вмер? Чоловік!

Тоді треба собі обирати молодшого чоловіка аби померти разом :p

Romko
30.11.2007, 05:44
Тоді треба собі обирати молодшого чоловіка аби померти разом
Всьо їдно не поможе...

Маруся-мама
30.11.2007, 05:45
Всьо одно не поможе... жаль :(

Koza-Dereza
30.11.2007, 05:47
Молодшого чоловiка - О НI! Менi однiєї дитини хватить!

Маруся-мама
30.11.2007, 05:53
Молодшого чоловiка - О НI! Менi однiєї дитини хватить!
Знать всьо, козуня! Суши сухарі!:p

А я собі: лічу в неволі, дні і ночі...

Koza-Dereza
30.11.2007, 06:06
Твiй чоловiк молодший за тебе?

Маруся-мама
30.11.2007, 06:13
Твiй чоловiк молодший за тебе?
Ні, він на два роки старший. :) Але то всеїдно не поможе, бо так Ромцьо сказали.:shy:

natty
30.11.2007, 09:21
Не люблю слова "мезальянс", як і колишнього радянського еквівалента "нерівний шлюб"...Чи добре це, чи погано? Чи є більша імовірність розлучення? Здається, все дуже і дуже особисто. Людські стосунки не залежать ні від віку, ні від соціального статусу, а лише від особистих якостей людей.
Моя особиста думка: якщо йдеться тільки про кохання, не замішане на будь-яких інших почуттях, у випадку, коли хтось один старший - це класно, цікаво, інтригуюче, коли тобі 20, йому 40. Він на піку, ти тілки починаєш пізнавати життя...він Пігмаліон, ти Галатея...Пройшло 10 років, тобі 30, ти в розквіті, йому 50, "і ручки уже нє тє", і запал молодечий зник і так далі. Це і є кризовий момент, який пережити допоможе повага, ніжність, теплота, кохання_не_пристрасть...Ви кажете, не потрібно думати, потрібно слухатися тільки серця...В мене в житті була аналогічна ситуація. Але я, на жаль чи на щастя, людина жорстка, яка може здоровим глуздом примусити серце мовчати, так от, я подумала і вирішила не пов"язувати своє життя з тієї людиною саме через велику різницю у віці. Чи варто казати, що ні крапельки про це не шкодую? :)
Мораль: чи добрим є шлюб за розрахунком? Так, лише б розрахунок був правильним.

пупер
30.11.2007, 15:00
я не бачу жодної проблеми.....
якщо одна людина старша (багатша) -- то має більше досвіду...
так, відповідальність буде на ній, але це того варте....