Показати повну версію : Чоловік чи хлопчик???
demetris
28.11.2007, 14:16
Маскулінна гілка про незайманість чоловіків...
а то якась діскрімінация вийшла...
... і ніхто другий день не знає що б то таке відповісти :crazy:
Liliyah Romanova
29.11.2007, 19:56
Дід чи баба? :D:D:D
... і ніхто другий день не знає що б то таке відповісти
бо нам таки все одно!
demetris
30.11.2007, 11:20
бо нам таки все одно!
чесно? шось не віристься. Бо нам таки залежить ;)
Додано через 35 секунд
якась діскрімінация вийшла...
чесно?
чесно ;)
але за всіх не розписуюся
:clapping: :clapping: хлопчики ау-у-у:clapping: :clapping: :clapping:
:D :D :D
знаєте,я з того трагедії не роблю..секс є частиною розвитку відносин,але були вони в чоловіка до тебе,чи не були..це неважливо...головне - ваш спільний досвід.
Mythabor
30.11.2007, 15:13
І що у вашому розумінні, чоловік тільки тоді коли займався сексом...???
То є куча таких що і займались, а от коли настає скрутне становище, одразу гірше дитини, пінікують, не можуть ради дати, на допомогу не прийдуть.
І навпаки хлопчина який в екстремальній ситуації знайде вихід, і допоможе....
Токого з них можна назвати словом Чоловік, а кого хлопчик...???
І що у вашому розумінні, чоловік тільки тоді коли займався сексом...???
То є куча таких що і займались, а от коли настає скрутне становище, одразу гірше дитини, пінікують, не можуть ради дати, на допомогу не прийдуть.
І навпаки хлопчина який в екстремальній ситуації знайде вихід, і допоможе....
Токого з них можна назвати словом Чоловік, а кого хлопчик...???
Абсолютно згідний. Одне з іншим майже не мають нічого спільного. Це поняття "чоловік" в тому розумінні, в якому тут обговорюються, на мою думку, придумали ті жінки, які, як і при виборі того чи іншого товару, роздумують над тим, на що можна розраховувати, обираючи ту чи іншу "особь мужского пола". Один поведе в ресторан, - О! це чоловік. Другий добре виграє - О! це чоловік! А той, що в маршрутці не дасть гаманець з кішені витягти, - та там якийсь пацан...
Це щось на кшталт параної в дівчат, як щвидше позбутися незайманості. І що Вам то дає?
Коротше, "чоловік чи хлопчик" нагадує мені старий анекдот про "чоловіка і самця". Дурна тема, ИМХО.
Mythabor
30.11.2007, 16:49
Анегдот в тему...
Слушай Кацо у мєня жєну в армию забрали...:(
А что у тєбя жена мужчина...???
Какой мужчина, малчик совсем... :)
Liliyah Romanova
30.11.2007, 19:34
Опитування без сенсу. Бо лише для чоловіків.
А саме питання, як до зрілої жінки. Типу "що вам подати, мадам". :D
Погоджуюся з Mythabor, що сексуальний досвід не визначає чоловік хтось чи ні.
ага, щось я сумніваюся, що хтось правду напише.....
Deus igrok
01.12.2007, 11:15
Не губите молодость, ребятушки!
Не влюбляйтесь в девок с юных лет.
Помните заветы родной матушки:
Берегите молодость навек!
Я молодость потратил не жалеючи,
Я слишком очень рано полюбил,
И теперь я плачу, сожалеючи,
Белый свет становится не мил.
Раз осенней тихой, ясной ноченькой
С неба мелкий дождик моросил.
Шел я с пьянки пьяною походочкой,
Тихо плакал и о ней грустил.
В переулке пара показалася,
Не поверил я своим глазам:
Шла она, к другому прижималася,
И уста тянулися к устам.
Мигом хмель покинул мне головушку,
Из кармана вынул я наган,
Выстрелил семь раз в свою зазнобушку,
А в ответ услышал: "Хулиган!"
Эх, зачем былое вспоминается!
Эх, зачем тоска волнует грудь!
Пой, гитара, плачь, гитара милая.
Что было - того уж не вернуть...
Расшифровка фонограммы в исп. Б. Рубашкина (Конец 1960-х гг.)
... з чисто фізіологічної точки зору (а з психологічної мабуть теж) мені дивно, що є чоловіки, які довго лишаються незайманими :)
якщо не вдаватися в те, що це з релігійних переконань і т.п., то це мабуть через невпевненість в собі або якісь комплекси
в нас все-таки прийнято, щоб чоловік робив перший крок
секс дуже важливий для психічного і фізіологічного здоров’я і я не вірю, що хтось з чоловіків лишається незайманим принципово (хіба, що малесенький відсоток) :)
Додано через 2 хвилини
п.с. це дівчат в нас виховують, що честь треба берегти, а хлопців наче ні, швидше навпаки, то ж навряд чи річ в переконаннях :)
Зів'ялий мозок
01.12.2007, 14:35
... з чисто фізіологічної точки зору (а з психологічної мабуть теж) мені дивно, що є чоловіки, які довго лишаються незайманими :)
якщо не вдаватися в те, що це з релігійних переконань і т.п., то це мабуть через невпевненість в собі або якісь комплекси
секс дуже важливий для психічного і фізіологічного здоров’я і я не вірю, що хтось з чоловіків лишається незайманим принципово (хіба, що малесенький відсоток) :)
Додано через 2 хвилини
п.с. це дівчат в нас виховують, що честь треба берегти, а хлопців наче ні, швидше навпаки, то ж навряд чи річ в переконаннях :)
При розгляді даного питання "Чоловік чи хлопчик?" з точки зору статевих стосунків слід ще враховувати мастурбацію (онанізм і т. д.) Адже якщо все ж таки чоловіків, які "зберегли цноту" до шлюбу в принципі можна знайти, то тих, які ніколи не займалися мастурбацією, принаймі у підлітковому віці, значно важче. А до якої категорії їх відносити до чоловіків чи до хлопчиків я цього не знаю?
Скажу неприємну для Вас річ, але не всім хлопцям конче бракує сексу. Кому немає чим зайнятися, або щось в голові не на місці, - то так! Але ДУЖЕ великий відсоток молоді зайняті цікавими для них справами в кар"єрному плані, в плані якихось захоплень, і ви, дами, в них зовсім не на першому місці, як Вам здавалося б. А враховуючи всі аспекти високого і чистого в сучасному світі, ДАЛЕКО не на першому. ...Хіба що в плані тесту, як батончик баунті, спробувати. Так і дівчатам теж... Я зрозумів так, що Ви симпатизуєте хлопцям, для яких близькі стосунки - це спорт, і однолітки - учасники забігу, ціль - хто більше. Який в Цьому зміст? Кількість переходить в якість, чи ні? Скажіть так, чи ні, і я скажу, чи Ви хочете мати глибокі і романтичні стосунки, чи секс по вівторкам і п"ятницям.
І ця збережена честь - як вино, " с годами только крєпчє"? І що є ця честь?
Мене ніхто не виховував, що чим більше - тим краще... Але це було 30 років тому...
New Shrek
01.12.2007, 16:43
.Скажу неприємну для Вас річ,......і ви, дами, в них зовсім не на першому місці,... як Вам здавалося б враховуючи всі аспекти високого і чистого в сучасному світі, ДАЛЕКО не на першому та вони вважають що в житті мужчини нічого іньшого нема ,ніж їм служити і слухати їх бздури бздурянські Але ше умудряються переконати в тому окремих олухів
Deus igrok
01.12.2007, 16:49
393439 [ + 647 − ] [:||||:] [обсудить] approved by DarkRider, 2007-12-01 12:43
xxx: Поднимаюсь по лестнице домой.
xxx: Поворачиваю ключ - дверь не заперта. А обычно на 2 замка.
xxx: Захожу. Вроде ничего не тронуто.
xxx: Вспоминаю, что вечером звонил брат и просил ключи от хаты - типа свидание у него, а пойти некуда.
xxx: Захожу в спальню и начинаю дико ржать.
xxx: Картина: туловище далеко не трезвого брата лежит на кровати в полуспущенных трусах, а на спине надпись помадой - "НЕ ВСТАЛ!!!".
Liliyah Romanova
01.12.2007, 17:31
ага, щось я сумніваюся, що хтось правду напише...
Я можу написати. Хто повірить?
Додано через 2 хвилини
А до якої категорії їх відносити до чоловіків чи до хлопчиків я цього не знаю?До особливої. Вже не хлопчик, ще не чоловік. :D:D:D
Додано через 4 хвилини
та вони вважають що в житті мужчини нічого іньшого нема ,ніж їм служити і слухати їх бздури бздурянські Але ше умудряються переконати в тому окремих олухів
Та ми вже зрозуміли, що ви ніколи ні їй не пробачите, ні собі. ;)
Скажу неприємну для Вас річ, але не всім хлопцям конче бракує сексу.
:D а мені то чого має бути неприємно?
Кому немає чим зайнятися, або щось в голові не на місці, - то так!
ну про що ви говорите? зайняті чоловіки не мають ні з ким близьких стосунків? не закохуються? не хочуть займатися коханням з коханою жінкою?
Але ДУЖЕ великий відсоток молоді зайняті цікавими для них справами в кар"єрному плані, в плані якихось захоплень, і ви, дами, в них зовсім не на першому місці, як Вам здавалося б. А враховуючи всі аспекти високого і чистого в сучасному світі, ДАЛЕКО не на першому.
а...займатися сексом чи коханням то "невисоке і нечисте" ?
в вас секс що взагалі відразу викликає?
і річ не про те яке місце займає секс - він просто теж є в житті і все
я не знаю в кого на якому місці, то тре спеціальні дослідження проводити щоб знати :D
Я зрозумів так, що Ви симпатизуєте хлопцям, для яких близькі стосунки - це спорт, і однолітки - учасники забігу, ціль - хто більше
хіба я говорила про такі крайнощі? це ви говорите :)
ви якось дуже негативно говорите про секс взагалі
І ця збережена честь - як вино, " с годами только крєпчє"? І що є ця честь?
Мене ніхто не виховував, що чим більше - тим краще... Але це було 30 років тому...
ви не дівчина, якщо не помиляюся :) батьки, що мають дівчат хвилюються за те що ті десь гуляти не почали. ну але то до пори до часу, дорослі дівчата самі собі вибирають як їм поводитись
та й до чого тут принципове збереження честі? треба жити повноцінним життя і робити так як хочеться. все що в житті відбувається має відбувати без напрягу для того з ким відбувається
Додано через 6 хвилин
п.с. от частіше займалися б люди сексом не були б такі злі і нервові :D :D :D
от частіше займалися б люди сексом не були б такі злі і нервові
Значит, когда я злой - то просто голоден? :)
А вообще - согласен на все 100%, а иногда даже на 200 ;)
Значит, когда я злой - то просто голоден? :)
ну вам видніше :shy:
я просто намагалася пояснити свою думку:
якщо чоловік дуже довго не хоче сексу, то мабуть в нього щось не в порядку з фізіологією
якщо дуже довго хоче сексу, але ним не займається, то мабуть в нього щось не в порядку з психологією
ну але може я не знаю ще якихось варіантів, я спеціально над цим питанням не роздумувала :)
Есть еще один вариант - если мужчина очень долго хочет секса, им в принципе занимается довольно часто, но не с той. Физиология в порядке, а сексуальный голод остается
Есть еще один вариант - если мужчина очень долго хочет секса, им в принципе занимается довольно часто, но не с той. Физиология в порядке, а сексуальный голод остается
а як щодо такого варіанту: хоче сексу, але принципово не займається, бо поруч - не та (єдина)?
а як щодо такого варіанту: хоче сексу, але принципово не займається, бо поруч - не та (єдина)?
Жадина? :)
... а тема розвивається :D
гадіна
... а тема розвивається
Да, я давно заметил - на форуме любые темы в результате переходят либо в горячий спор насчет того - у кого длиннее - русских или украинцев, либо выводу что все мужики сволочи :)
Кажись сейчас второй вариант будетЪ.
Liliyah Romanova
01.12.2007, 19:57
Все залежить від того, з ким не займається, а хто не та. ;) :D:D:D
Да, я давно заметил - на форуме любые темы в результате переходят либо в горячий спор насчет того - у кого длиннее - русских или украинцев, либо выводу что все мужики сволочи Кажись сейчас второй вариант будетЪ.
та прі чом тут "жадіна", Капітане ?
Хіба секс керує чоловіком ? Чи навпаки ?
Додано через 2 хвилини
Все залежить від того, з ким не займається, а хто не та.
що саме залежить? я щось не рубаю тєму
Liliyah Romanova
01.12.2007, 20:02
Ксані, просто ви не всі дописи Капітана читали. ;)
Хіба секс керує чоловіком ? Чи навпаки ?
Секс - мужчиной. Скажу Вам честно - если было бы наоборот, человечество давно бы вымерло. Это основной инстинкт.
А теперь давайте сделаем вид что ничего этого не слышали и не видели, главное для нас это моральность, одухотворенность, бла-бла-бла... :)
Жадина?
гадіна
З анекдоту:
На лекції:
- Значить ми вже вияснили,що мужчина,яки й хоче,але не може,то імпотент.Переходим до наступного питання:як називається мужчина,який може,але не хоче?
з задніх рядів хор дівчачих голосів:
- Та сволоч він!!!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaboese.gif
А теперь давайте сделаем вид что ничего этого не слышали и не видели, главное для нас это моральность, одухотворенность, бла-бла-бла...
як казав дідусь омар хаям "....голодним лучше будь, чем что попало єсть/ і лучше будь одін, чєм вмєстє с кєм попало"
як казав дідусь омар хаям "....голодним лучше будь, чем что попало єсть/ і лучше будь одін, чєм вмєстє с кєм попало"
Умнейший был человек.
Deus igrok
01.12.2007, 20:54
Триши - Лунная ночь
В эту лунную ночь я твоя
Эта лунная ночь для тебя
В эту лунную ночь все девчонки страны
Для любимых мужчин рождены
Блики скользят по крышам
Ты теперь другой, другая и я
Кто-то тихонько дышит
Лёд растает в сердце, шепчет любя
В эту лунную ночь я твоя
Эта лунная ночь для тебя
В эту лунную ночь все девчонки страны
Для любимых мужчин рождены
Панянки так багато знають про секс з ким треба і з ким не треба ? Багато досвіду, є с чим/ким порівнювати ?
Deus igrok, ви поки всю попсу на форум не закинете не заспокоїтесь? ;)
Liliyah Romanova
01.12.2007, 21:03
Панянки так багато знають про секс з ким треба і з ким не треба ? Багато досвіду, є с чим/ким порівнювати ?Ой, ви мені пригадали одну розмову.
Мене одна з моїх твоюрідних сестер переконувала, що треба мати тільки досвідченого чоловіка, бо з іншими нецікаво. І що берегти свою цноту не варто, бо от деякі її подруги берегли, а тепер шкодують. І згадані подруги дружньо махали головою, що "так-так, так-так". І тоді ті, котрі не берегли цноту почали говорити, що от у них пошлюбна ніч не була кошмаром, а була чудовою ніччю кохання, і т.д., і т.п. :D:D:D
Так що одна панянка без досвіду може порозмовляти з кількома із досвідом і довідатися дуууже багато. :)
Панянки так багато знають про секс з ким треба і з ким не треба ? Багато досвіду, є с чим/ким порівнювати ?
щоб стати гурманом, не обов'язково ставати шеф-поваром
Deus igrok
01.12.2007, 21:08
Deus igrok, ви поки всю попсу на форум не закинете не заспокоїтесь?
Дякую, що відписали по темі топа. Без Вашого допису, я б не втяв віри у чоловічу незайманіст у шлюбну ніч.
Додано через 1 хвилину
щоб стати гурманом, не обов'язково ставати шеф-поваром
Еее... а значення слова гурман Вам відоме ? Ну, що б не загружати мозок інформацією - це людина, котра смакує ... багато смакує і порівнює....
А шеф-кухар в даній темі- це ваші і його батьки.
Еее... а значення слова гурман Вам відоме ? Ну, що б не загружати мозок інформацією
ее.ее.ее. а що таке алегорія - вам відомо ? обісняю.
щоб бути гурманом - не обовязково бути шеф-поваром.
щоб знати про секс багато - не обовязково мати досвід з багатьма партнерами.
...неожиданно возвращаясь к теме ветки (дань уважения к ее шеф-повару ;) ) - лично я не знаю :)
Deus igrok
01.12.2007, 21:19
ее.ее.ее. а що таке алегорія - вам відомо ? обісняю.
щоб бути гурманом - не обовязково бути шеф-поваром.
щоб знати про секс багато - не обовязково мати досвід з багатьма партнерами.
Колосально !!! Щоб бути хорошим фахівцем - не треба практики, достатньо теорії ? =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Дякую, продовжили мені життя на годину.
Liliyah Romanova
01.12.2007, 21:22
Мені би важко було прийняти те, що людина мала вже багатьох партнерок і я - лише "одна з" чи "чергова". Той досвід же все одно хвостом буде тягнутися, буде спокуса порівнювати.
Дякую, що відписали по темі топа.
ну, сорі. просто пісенька абсолютно дурнувата ;)
Без Вашого допису, я б не втяв віри у чоловічу незайманіст у шлюбну ніч.
як-як? :eek:
Додано через 4 хвилини
Мені би важко було прийняти те, що людина мала вже багатьох партнерок і я - лише "одна з" чи "чергова".
може не так головне бути першою, як стати єдиною? тою, через яку чоловік не буде журитися, що вона в нього остання, бо не схоче більше іншої, крім неї? :)
Колосально !!! Щоб бути хорошим фахівцем - не треба практики, достатньо теорії ? =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
а хто казав про відсутність практики ???
хіба ви мали наувазі "фахівця широкого профілю" - то йому практика потрібна ееее різностороння
Дякую, продовжили мені життя на годину. на здоров'я :)
"фахівця широкого профілю"
... на вузькій дорозі :D :D :D
Liliyah Romanova
01.12.2007, 21:50
може не так головне бути першою, як стати єдиною?
Я це розумію. Просто мені завжди видавалося, що для такого чоловіка скочити "наліво" найпростіше. Але я, звичайно, можу помилятися. :)
а мені здається чоловікові легше скочити "наліво" як не нагулявся - ну хоча б з цікавості, а як буде з іншими жінками?
іноді краще помилятися :)
Liliyah Romanova
01.12.2007, 22:00
іноді краще помилятися
Теж правда. :)
Deus igrok
01.12.2007, 22:21
Жінка хоче багато - і все від одного.
А чоловік одного - але від багатьох. (с)
Liliyah Romanova
01.12.2007, 22:29
Якби було навпаки, чоловіки би один одного перебили з ревнощів. :D:D:D
Я це розумію. Просто мені завжди видавалося, що для такого чоловіка скочити "наліво" найпростіше. Але я, звичайно, можу помилятися.
Помиляєтесь, бажання "скакати на ліво" як у жінки так і у чоловіка не обумовлені їхнім сексуальним досвідом. Клептоманік завжди буде красти, навіть без причини. Звичайно я не буду осуджувати тих що крадуть з голоду, як наприклад Д.Рівера в якого жінка після катастрофи втратила можливість.
особисто таких не знаю.
проте для мене це не має значення, що стосується незайманості чужих чоловіків
простіть за абсолютно нагле самоцитування але воно тут умісне!!!!;) :cowboy:
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=169669&postcount=13
Так, сам такий. (Хоч з маленькою неточністю: все ж таки до весілля, але з майбутньою дружиною :shy: ).
І не думайте, дружина форум не читає, тому не "рисуюсь"...
Хоча думаю їй все одно б було, головне - це те, що зараз, а не в минулому...;)
Liliyah Romanova
11.12.2007, 02:47
Помиляєтесь, бажання "скакати на ліво" як у жінки так і у чоловіка не обумовлені їхнім сексуальним досвідом.
Може, і не залежить. Але той, хто звик до жіночої уваги, звик підкорювати, мати одну жінку, іншу, навряд чи зможе коли-небудь зупинитися, змінитися і ніколи не повертатися до попереднього стилю життя. Мисливесь назавжди залишиться мисливцем.
Може, і не залежить. Але той, хто звик до жіночої уваги, звик підкорювати, мати одну жінку, іншу, навряд чи зможе коли-небудь зупинитися, змінитися і ніколи не повертатися до попереднього стилю життя. Мисливесь назавжди залишиться мисливцем.
"Вор всегда останется вором". :)
"Мисливець" понятя надто збірне. Люди можуть часто міняти партнерів від різних причин: недостатній досвід, пошук когось хто близький, неспроможність мати інтимні стосунки з будь ким, власне збагачення, природжена цікавість (особливо в молодому віці), ненавість до протилежного полу, економічна або\і соціальна не влаштованість, "соціальні забобони" (тиск найближчого оточення), комбінації з вищеперечислених причин, і інше.
Якщо залишити явну паталоґію в стороні, "мисливець" може бути станом тимчасовим і перехідним або станом постійним. Якщо особа не може знайти собі "пару" через соціальну або психолоґічну відокремленність цей стан буде постійним. Якщо ця особа зможе знайти таку "пару" вона зміниться. В випадках психолоґічної не спроможності (якщо така не є тимчасового характеру, від духовної травми наприклад) цей стан може бути постійним.
Властиво що я хотів сказати: різні "мисливці" бувають і "мисливчарки" також, ой які різні. :)
Mythabor
17.12.2007, 23:16
хіба ви мали наувазі "фахівця широкого профілю" - то йому практика потрібна ееее різностороння
Просто мені завжди видавалося, що для такого чоловіка скочити "наліво" найпростіше.
"Хорошему спорцмену разминка, не нужна, а плохому она уже не поможет" ....:)) Шютка
Ось, шукав за чимсь іншим але натрапив випадково. Дещо підходить до теми. :)
Шекспір
Сонети
144
Прийшли мені на горе і на страх
Любові дві в супутники щоденні.
Юнак блакитноокий — добрий геній,
І жінка — демон з мороком в очах.
Щоб чисту душу в пекло заманити,
Збиває демон ангела на гріх
І хоче силою очей своїх
Слугу небес дияволом зробити.
Та я не впевнений, чи ангел мій
Зберіг незайманість, чи вже пропащий,
Він друг мені, тож завжди він при ній,
За крок один від пеклової пащі.
І я живу й чекаю кожну мить,
Що праведник до пекла полетить.
Та Вам, дівчатам, тільки натякни, так одразу почнеться: "Ой, все мужики одинаковые, вам нужно только одно".
В опитуванні явно не вистачає кількох опцій. Наприклад: "Сам такий, але шкодую", "Знаю і ставлюся нейтрально".
demetris
02.01.2008, 12:08
В опитуванні явно не вистачає кількох опцій. Наприклад: "Сам такий, але шкодую",
таких ду-у-уже мало.
"Знаю і ставлюся нейтрально".
згоден.
Але суть не в тому. Узагальнено: 6 до 21!!!
Та Вам, дівчатам, тільки натякни, так одразу почнеться: "Ой, все мужики одинаковые, вам нужно только одно".
:D В мене був період в житті коли я відразу рвала стосунки з хлопцями, через їх наполегливість в тому плані. Ну рано мені ще було тоді.Неготова. Тай дійсно вважала що всі мужики однакові.
Через певний час познайомилася з хлопцем, який на відміну від всіх попередніх вів себе стримано і не проявляв якоїсь наглої нетерплячки..
І шо ви думаєте? За 3 тижні я сама його звабила.Зробила перший крок.
От який він хитрий виявився.
Тепер мій чоловік. :p
demetris
02.01.2008, 17:10
Тепер мій чоловік.
то ще хто хитріший не зрозуміло ;)
:D В мене був період в житті коли я відразу рвала стосунки з хлопцями, через їх наполегливість в тому плані. Ну рано мені ще було тоді.Неготова. Тай дійсно вважала що всі мужики однакові.
Через певний час познайомилася з хлопцем, який на відміну від всіх попередніх вів себе стримано і не проявляв якоїсь наглої нетерплячки..
І шо ви думаєте? За 3 тижні я сама його звабила.Зробила перший крок.
Тепер мій чоловік. :p
Правильно робить. Не треба квапитись.
"Иногда лучше пол часа помолчать, чем всю ночь упрашивать":)
то ще хто хитріший не зрозуміло ;)
Та це нам тоді було по 16, про заміжжя навіть приблизно не думалося. Я взагалі не думала що ми довго прозустрічаємся. А життя нас звело. І одружилися через 4 роки
Це якби таке зробити з ціллю одружити.. Але таким не займаюся - не мої способи :8:
demetris
04.01.2008, 14:40
Це якби таке зробити з ціллю одружити.. Але таким не займаюся - не мої способи
тоді респект
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008