Показати повну версію : "Золота бруківка" на Свксаганського
Synoptyk
24.11.2007, 15:44
На початку Саксаганського є пам'ятник (стела на ствні) виступу львівського пролетаріату в 1936. Я зараз не вдаюсь в історичний аспект
побудови пам'ятника. Але під пам'ятником була бруківка з кольорового металу стилізована під "золото". Тепер бруківки немає. Як і немає оголошення від влади коли вона (бруківка) повернеться і куди зникла.
Питання :
чому львівський пролетаріат у 1936 боровся за свої права з владою а у 2007 3.1415926- здить з пам'ятників кольорові метали.
P.S.
Слава Садовому і Ко.
консультант
24.11.2007, 15:53
Але під пам'ятником була бруківка з кольорового металу стилізована під "золото". Тепер бруківки немає. Як і немає оголошення від влади коли вона (бруківка) повернеться і куди зникла.
http://casa-latina.ru/s/s/icon_hihi.gif
Як казав Остап Бендер:" Гроші лежать навколо нас, потрібно вміти лише їх шукати"...
Через ту "золоту бруківку", взимку страшенно слизьку, немало людей зазнало травм. Колись і мій покійний батько, поспішаючи на роботу, ступив на неї, притрушену снігом зранку, і зламав ногу. Знаю, що не він один. Туму дуже за нею не сумую.
Тротуары чистить надо, а не памятники калечить.
Так грошей нема...на двірників.
afterstep
25.11.2007, 16:43
д'Арт, направду - та відполірована мідна бляха на тротуарі (ще й у вузькому місці) - була небезпечна для здоров'я... Хоча стосовно пам'ятників - згоден: не пам'ятники слід калічити, а горе-"митців" - авторів таких "пам'ятників"
а как по мине было очень оригинально. Я с детства по этим камешкам ходил. Зимой скользко - оградите парапетиком. Ну так то ж пролетариату... посмотрел бы я какой войдот подняли, еслиб Бендере или Упавцем памятник попортили бы.
а как по мине было очень оригинально. Я с детства по этим камешкам ходил. Зимой скользко - оградите парапетиком. Ну так то ж пролетариату... посмотрел бы я какой войдот подняли, еслиб Бендере или Упавцем памятник попортили бы.
Повірте, не щадять нікого і нічого! На Коновальця вже не знати скільки часу на місці меморіальної дошки письменника Григорія Нудьги тільки слід і чотири діри в стіні будинку де він жив. А що робиться з бронзовими т. ін. металаевими елементами пам"ятників на цвинтарях і говорити не хочу. Вчора бачив по телевізору, що в якомусь селі на Сході України пам"ятник жертвам Голодомору вкрасти намагались.
А от парапетика навколо тої бронзової "бруківки" взимку ніколи за десятки років не бачив. Задум був оригінальний, але в повсякденні доволі небезпечний. Пам"ятаю, як колись моя жінка вагітною цілу зиму обходила ту бляху десятою дорогою....
Synoptyk
25.11.2007, 19:35
можна технічно це якось вирішити. Є штат архітекторів. Зробити бруківку не полірованою, знайти нові матеріали але не просто так -взяли забрали після надцятирічного існування. Тепер гола земля і зауважте ніяких перспектив.
P.S.
А кому завджала велика металева гривня перед входом в банк на початку Зеленої?????
можна технічно це якось вирішити. Є штат архітекторів. Зробити бруківку не полірованою, знайти нові матеріали але не просто так -взяли забрали після надцятирічного існування. Тепер гола земля і зауважте ніяких перспектив.
P.S.
А кому завджала велика металева гривня перед входом в банк на початку Зеленої?????
Наскільки пам"ятаю, ту "гривню" прибрали на вимогу Нацбанку, який забороняє використання зображень грошей як елементів декору і т. д. А щодо всього іншого цілком погоджуюсь.
консультант
26.11.2007, 09:10
Ніхто цей пам"ятник не псував з політичних мотивів... То при чому тут пам"ятник Бандері і воїнам УПА...?http://casa-latina.ru/s/s/icon_superschnute.gif
Додано через 4 хвилини
Через ту "золоту бруківку", взимку страшенно слизьку, немало людей зазнало травм. Колись і мій покійний батько, поспішаючи на роботу, ступив на неї, притрушену снігом зранку, і зламав ногу. Знаю, що не він один. Туму дуже за нею не сумую.
Скільки вчився у Львові і скільки бував, дійсно постійно старався не ставати на цю бляху. Фактично дисить слизько на ній було. На моїх очах жіночка навіть була впала. Може тому хтось і прибрав його...
Ніхто цей пам"ятник не псував з політичних мотивів... То при чому тут пам"ятник Бандері і воїнам УПА...?http://casa-latina.ru/s/s/icon_superschnute.gif
...
Я где то написал о политических мотивах?
Пишу о том, что при теперешнем общественном мнении во Львове некоторые памятники трогать можно, при чем довольно нейтральные и оригинальные. Если бы эта брукивка лежала у памятника вашим героям, она бы не была такой скользкой и никому бы не мешала.
Лучше бы разнорукого Черновола исправили бы. А то уж больно на мутанта какого то похож.
Зів'ялий мозок
26.11.2007, 10:43
Пишу о том, что при теперешнем общественном мнении во Львове некоторые памятники трогать можно, при чем довольно нейтральные и оригинальные. Если бы эта брукивка лежала у памятника вашим героям, она бы не была такой скользкой и никому бы не мешала.
Лучше бы разнорукого Черновола исправили бы. А то уж больно на мутанта какого то похож.
Пане dArt, але з точністю навпаки існує суспільна думка і на Сході України у ставленні до різноманітних пам'ятників.
Стосовно пам'ятника Чорноволу перш ніж критикувати прочитайте мистецький задум його творців.
Ви говорите про владу та суспільну думку. Але ж у мене на Франківщині тричі нищили пам'ятник Степану Бандері у його рідному селі. Хто в цьому був зацікавленний - місцева влада? Кому він заважав?
Інший приклад, у самому Станіславі в різних місцях, де підземні джерела виходять близько до поверхні, розміщено оригінальні ротонди із статуями Богородиці. Люди можуть підійти інабрати джерельної води. Так-от одну статую Богородиці, розміщену біля міського озера, нищили вже кілька разів. Та Місцевість вночі є безлюдною. Але знову ж таки кому Бгородиця заважала? Ніхто не ковзав, не падав, не ломив ноги-руки.
Панэ Завявший мозг, да полностью с вами согласен, что общественное мнение на Востоке, Юге и Центре Украины, несколько отличается от Западной. Но в этом топике мы иобсуждаем именно этот конкретный памятник и я говорю про общественное мнение именно во Львове.
А по поводу памятника Черновола. Дайте ссылочку, с удовольствием почитаю. Однако задум то может быть один, но исполнение получилось абсолютно криворукое. Туристы шарахаются.
д'Арт, направду - та відполірована мідна бляха на тротуарі (ще й у вузькому місці) - була небезпечна для здоров'я...
У Львові тисячі місць,смертельних для здоров’я,в тому числі і в центрі...
afterstep
26.11.2007, 11:54
невже? який жах! і хто ж ті місця постворював? Та ще й в центрі міста!
Куди тільки громада дивиться!
невже? який жах! і хто ж ті місця постворював? Та ще й в центрі міста!
Та ж ворог №1 України - галичани!І доклали свою руку еміґранти!
afterstep
26.11.2007, 12:11
Та ж ворог №1 України - галичани!І доклали свою руку еміґранти!
а можна троха розширеніше? бо направду не знаю "смертоносних місць"
У Львові тисячі місць,смертельних для здоров’я
в дуже вже мені цікаво - хто ж там смерть сіє?
==
До речі - про
ворог №1 України - галичани!І
це ви сказали ;) вам, що себе позиціонує саме як галичанин - видніше?
==
Ромку - порада ;) = спишіть то все, що ви понаписували - на недолугий жарт, і попросіть левандівку знести в кошик ;)
І не читайте Волошина (Марциняка) - воно направду на вас погано впливає ;)
це ви сказали вам, що себе позиціонує саме як галичанин - видніше?
Нє,те я Марциняка начитався...і "пронікся"
д'Арт, направду - та відполірована мідна бляха на тротуарі (ще й у вузькому місці) - була небезпечна для здоров'я...
То "найсмертельніше" місце в центрі...
Synoptyk
26.11.2007, 12:23
Наскільки пам"ятаю, ту "гривню" прибрали на вимогу Нацбанку, який забороняє використання зображень грошей як елементів декору і т. д. А щодо всього іншого цілком погоджуюсь.
P.S.
Я цього не знав. Чесно кажучи мені подобалось.
Стосовно бруківки я гадаю політики тут немає. Я колись приймав участь в відбудовуванні пам'ятника А.П'ясецькому за Янівським цвинтаром.
Мічсце було вкладене плитами. Самі вкладали. Років 5 назад я там був
і "богобоязний та цнотливий" нарід ті плити .... собі на дачі. Злодії не мають політичних переконань, а ті що при владі поготів.
На моє відчуття.
P.S. От "терновий вінець" з металу біля місця загибелі Білозора як на мене дійсно може становити небезпеку. Я б на місці архітектора цей вінок
розмістив би в заглибленні або в ніші стіни. Так що б не було вільного доступу да металевих шипів.
P.S. От "терновий вінець" з металу біля місця загибелі Білозора як на мене дійсно може становити небезпеку. Я б на місці архітектора цей вінок
розмістив би в заглибленні або в ніші стіни. Так що б не було вільного доступу да металевих шипів.
А,що,можна покалічитись?
Як на мене,то треба спеціально головою битися...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaraucher.gif
afterstep
26.11.2007, 12:36
Нє,те я Марциняка начитався...і "пронікся"
Допис від afterstep Переглянути допис
То "найсмертельніше" місце в центрі...
то може у вас є ще й статистика, скілько там народу загинуло?
Шкода, звичайно - ви так пафосно почали:
- і так відверто зійшли на пси :( співчуваю - у вашу "лейбу"
ворог №1 України - галичани!І
видно ті місця вписуються :(
Афтере,я розумію,що полеміка з Вами безперспективна.Але,зрозумійте,що не галичани винні у всіх бідах України,а "постсовковість" - що державне,то нічиє.Це стосується і розкрадання заводів і,всього іншого.
afterstep
26.11.2007, 14:20
Але,зрозумійте,що не галичани винні у всіх бідах України
а я не про всі біди України говорю - зауважте ;)мені конкретно безлад у Львові не подобається - скажімо так, на Сумщині значно приємніше, наприклад, вулицями міста ходити.
І на "захмарну корупцію" в медицині та освіті - не нарікають... якось без того обходяться...
==
Я про Львів і його біди говорю - вже навіть боюся вас питати, хто винен у тих бідах :D
консультант
26.11.2007, 17:42
брукивка лежала у памятника вашим героям
При чому тут Ваші, чи наші герої. Перш за все, це пам"ятник історії, який би він там не був. Якщо, пане dArt, це Ваші герої, пам"ятник яким вкрали, то я Вас розумію.
А чого Ви зразу за пам"ятник Бандері та УПА ?
Лучше бы разнорукого Черновола исправили бы
Як Ви все "подробно" помічаєте... Чому ж Ви не помічали тоді, як вождю пролетаріату біля оперного на голову постійно сідали і гадили голуби. Було підняти питання, щоб доробили кепку якусь... .
Рагульство чи не рагульство перекручувати призвіща? Степан Бандера.
Остап Бендер.
Зняв карму про всяк випадок. А Ви мені Дарте за що зняли у темі про "марш несогласних", помста?
Synoptyk
26.11.2007, 17:51
По моєму "винна" в тому числі велика армія чиновницької бюрократії
яка і надалі продукує закриті та непрозорі рішення. Влада так і не навчилась розмовляти з народом та робити його учасником рішень.
Це не тільки проблема менталітету совка (хоча багато в чому ) але і страх
чиновника втратити право "рішати вороси" за їнших. Це на їх думку те головне що відрізняї їх від ре6шти. І не тільким на комунальному рівні...
Остап Бендер.
Зняв карму про всяк випадок. А Ви мені Дарте за що зняли у темі про "марш несогласних", помста?
Даниле,ну,звідки прості люди можуть такі речі знати,якщо навіть сам "проффесор" не знає...Прем’єр-міністр,"мєжду прочім"...http://casa-latina.ru/s/s/icon_73.gif
Остап Бендер.
Данило, уж кому кому а не Вам рагульством попрекать.
Это не рагульство а опечатка. Действиельно вашего Бандеру с Великим Комбинатором перепутал, позор на мою седую голову.
А по карме.... Положа руку на серце , я не согласен, наверное с каждым 3м Вашим постом, а каждый, наверное, пятый считаю хамским. Решил их не трогать, во избежание лишнего общения с Вами, после которого, периодичнски возникает желание хорошо помыть руки. Ну если вы уж мне карму сняли, то я абсолютно искренне снял кармы в очередном вашем непонравившемся мне посте.
Додано через 17 хвилин
Як Ви все "подробно" помічаєте... Чому ж Ви не помічали тоді, як вождю пролетаріату біля оперного на голову постійно сідали і гадили голуби. Було підняти питання, щоб доробили кепку якусь... .
Лучше бы Лесе Украинке памятник поставили, ИМХО она того больше заслуживает.
Дарте,її теж можна забанити за розпалювання міжнаціональної ворожнечі...
"Вони хитрі, вони любитимуть, бо знають: ненавистю можна вбити тільки живого, а от любов'ю можна вбити і померлого".
Отже, вони "люблять" також і Лесю Українку, дарма що вона ненавиділа москалів кожним фібром своєї істоти. З "любови" до неї назвали навіть один театр у Києві іменем Лесі Українки і грають у ньому... п'єси московською мовою. Так глумляться вони з Лесі Українки, яка в "Оргії" каже, що мистців треба радше власною лірою вбити, ніж дозволити їм служити чужинцям своїм мистецтвом. Але дія для цієї драми відбувається в стародавній Греції і хоч Леся Українка вказала пальцем на Москву, але не назвала її поіменно, і тому московська цензура дозволила ставити цю драму на "русском языке". Натомість, як побачимо, інакше є з драмою "Бояриня" і московські "культурні революціонери" вирішили засудити "Бояриню" на смерть, мовляв, такої драми взагалі не було!"
Праці про Лесю Українку (http://www.thales.iatp.org.ua/shles_3.htm)
консультант
27.11.2007, 00:17
А за кого ж еще?
Я Вас розумію...
Ромко, ненависть очень хреновое чувство, а оно у некоторых ""свидомых аж зашкаливает.
Ромко, ненависть очень хреновое чувство, а оно у некоторых ""свидомых аж зашкаливает.
До чого тут це?Ваша ненависть до Бандери і УПА мене взагалі вбиває...
Не до порівняння.
Не переверайте. Где это я писал, что их ненавижу?
Просто считаю что еще героям УПА куда нишло, а пан Бендера не заслуживает монументов, как и "вожди пролетариата"эпоха, требует своих кумиров.е эпох летят с высоких постаментов старые и плодятся новые.
а пан Бендера не заслуживает монументов, как и "вожди пролетариата"эпоха, требует своих кумиров.е эпох летят с высоких постаментов старые и плодятся новые.
Степан Бандера,Роман Шухевич були героями України,як би там не вчила совєцька і постсовєцька пропаганда,боролись за Україну і загинули за неї.І заслуговують на те,що б вшанували їхню пам’ять на Україні.
консультант
27.11.2007, 13:36
Просто считаю что еще героям УПА куда нишло, а пан Бендера не заслуживает монументов, как и "вожди пролетариата"эпоха, требует своих кумиров.е эпох летят с высоких постаментов старые и плодятся новые.
Я так і не зрозумів, кого Ви маєте на увазі Бандеру, чи Бендеру...?
" Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього!"- М. Рильський.
во избежание лишнего общения с Вами, после которого, периодичнски возникает желание хорошо помыть руки.
А це не хамство? Відповідаю так само. Ви мені вкрай огидні. Йдіть помийте ще й ноги бо тхне бомжатіною, "русскім духом".:)
Йдіть помийте ще й ноги бо тхне бомжатіною, "русскім духом".
Данило, - ну так не мучьте себя - поднимитесь с коленей и вдохните чистый воздух :)
а пан Бендера не заслуживает монументов
Не таким як Ви вирішувати це.
Степан Бандера,Роман Шухевич були героями України,як би там не вчила совєцька і постсовєцька пропаганда,боролись за Україну і загинули за неї.І заслуговують на те,що б вшанували їхню пам’ять на Україні
Бандера и Шухевич - герои Украины, спору нет. Вот только местного значения. Заставлять уважать их на ВУ - ошибка. И вообще эти споры абсолютно бесполезны и вредоносны :)
Бандера и Шухевич - герои Украины, спору нет. Вот только местного значения. Заставлять уважать их на ВУ - ошибка. И вообще эти споры абсолютно бесполезны и вредоносны
За цією логікою,незалежною може бути тільки ЗУ.Продовжувати?
За цією логікою,незалежною може бути тільки ЗУ.Продовжувати?
Будьте такі добрі, дуже цікаво :)
Ого, куди дискусію про бляху завернуло...
Будьте такі добрі, дуже цікаво
Чи УПА боролася тільки за незалежність Львівської області?Чи їхні ідеї не втілились на всій Україні?Чи можна назвати людей такого рівня на Сході,хто б заслуговував на звання Герой України?
Чи УПА боролася тільки за незалежність Львівської області?Чи їхні ідеї не втілились на всій Україні?Чи можна назвати людей такого рівня на Сході,хто б заслуговував на звання Герой України?
Безусловно. Я вовсе не уменьшаю заслуги воинов УПА. Лично для меня они тоже герои, и я хоть и не досконально, но знаю историю ОУН-УПА. Но при всём при этом здравый смысл и логика говорит о том, что навязчивый патриотизм вызывает совершенно противоположный эффект. Не забывайте о второй стороне медали, в частности о том как УПА воспринимают восточные украинцы (кстати тоже украинцы не меньше чем мы с Вами).
Ничего не имею против хоть тысяче памятников Бандере во Львове, но если его не хотят видеть жители Луганска или Донецка в своем городе - возмущенно плеваться не буду. Не люблю желчный патриотизм :)
Про відношення Східняків до пам'ятників героям України.
Справа лише у застарілих стереотипах мислення, які доречи і зараз з новою силою культивують підконтрольні Хорошковським Ахметовским ЗМІ. Якщо інформувати населення Сходу на нормальному рівні, певен через деякий час зміниться ставлення до Героїв України, вшанують так само, там живуть багато московітів, але як каже пан Левандівка вони не дурні, думаючи люди.;)
Ого, куди дискусію про бляху завернуло...
На початку Саксаганського є пам'ятник (стела на ствні) виступу львівського пролетаріату в 1936.
А може то пам’ятник будуть переробляти?На честь повного знищення КПЗУ їхніми східними братами-комуністами.І Голуб з Мартинюком будуть там квіти "возлагати"?
Історична дискусія в Україні обертається переважно навколо символів. Що й показала дискусія про "золоту бруківку" зі стелли на честь Владислава Козака на Саксаганського. І виходить так – ти вдарив по близькому мені символу, я вдарю по тому, що важливий тобі... Символи важливі, але обмеження дискусії виключно до оперування ними перетворюється в таку собі "гру в бісер", де кожен лишається при своїй думці і при своїх символах, а величезний масив фактів опиняється взагалі поза увагою.
Мені здається, треба більше уваги приділяти конкретному змістові і реальним подіям,що стоять за тими чи іншими символами. Тоді, може, спаде гарячковість і, може, крок за кроком, ми виробимо певний загальноукраїнський консенсус у погляді на минуле. Якщо для людей на Сході і Півдні України певні імена і символи десятиліттями мали негативну коннотацію, та навряд чи варто сподіватись, що вони так просто поміняють мінус на плюс, лиш тому, що їм тепер кажуть, що це добре.
Історію творили не просто "бандерівці","комуністи", "москалі" і т. д. Кожне з цих збірних понять складалося з індивідів, які, керуючись власними мотивами, обирали, поякому боці їм стати і за що кров – свою чи чиюсь – пролити.
Чим більше на прикладі конкретних людських доль, а не лише збірних понять, будемо говорити про те, чому, наприклад, молоді хлопці попри всю нерівність сил, вирішували йти в УПА і вважали, що є сенс боротись і покласти своє життя в цій боротьбі, тим більше шансів знайти розумінняі визнання ролі і місця УПА як явища в загальноукраїнській історії. Коли подивитись на історію з переспективи певного конкретного індивіда, не лише перших осіб, а передовсім звичайного рядового актора подій, відкривається далеко повніша й зрозуміліша для людського сприйняття картина.
консультант
27.11.2007, 16:11
Коли подивитись на історію з переспективи певної конкретного індивіда, не лише перших осіб, а передовсім звичайного рядового актора подій, відкривається далеко повніша й зрозуміліша для людського сприйняття картина.
Прошу розкрити цю картину....?
Полковник,наприклад люто ненавидить УПА і Бандеру,через батька.Чийсь дід був "сексотом".його знищили,але внук не може змиритися з "несправедливістю".Так можна далеко зайти.
+ я поставив за цю фразу:
будемо говорити про те, чому, наприклад, молоді хлопці попри всю нерівність сил, вирішували йти в УПА і вважали, що є сенс боротись і покласти своє життя в цій боротьбі
Полковник колись правильно сказав,що не треба цю ненависть переносити на внуків цих людей,які були тут окупантами.
Але це,коли вони не починають "гнути" лінію своїх дідів...
Ну, це завдання навряд чи під силу одній людині, воно навряд чи вміститься в одній, навіть великій, монографії. Але поки живі ще свідки, треба збирати факти. Пишучи це, мав на увазі те, що докладно знаю з власної родини.
Історія конкретного двадцятилітнього життя, покладеного в лавах УПА на вівтар боротьби за Україну, мотиви й міркування тої людини, які залишились зафіксованими, переконують більше, ніж просто символи.
Але поки живі ще свідки, треба збирати факти. Так само як про голодомор, матеріали комісії конгрессу США, свідчення очевидців. А чом би й ні?
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008