КПК

Показати повну версію : Скільки треба заробляти?

Руда Кішка
20.11.2007, 16:01
Все мені не йметься... все я про финанси :bazar:

Маємо сім’ю з однією дитиною десь років 2-4. Працює тільки чоловік, жінка через певні обставини з дитиною не працює. Дитина відвідує садок з 9.00 до 12.00 (після сніданку приводять, до обіду забирають) заради спілкування з іншими дітьми і призвичаїння до соціуму. В чоловіка оклад $1000. я так зрозуміла для Львова це дуже пристіна з/п.

У сім’ї наступні видатки:
Оренда $200 (всі втрьох в одній кімнаті)
Їжа $250 (обід чоловіка в робочі дні 15 (і то мало) грн*22=330 грн, харчування дитини на протязі місяця 10 грн*30=300 грн, залишається сума з розрахунку трохи менше 20 грн в день, за які мати повинна поїсти 3 рази і нагодувати сніданком і вечерею чоловіка. Ніяких захцянок, тортиків і т.п.)
Одяг $50 (і це здається дуже мало, якщо в листопада дитині купили зимовій комбінезон - 250 грн, то в цьому місяці вже нічого нікому не купують. А в грудні зимові черевички, шапка, теплий гольф, нові колготи дитині і мож ще щось комусь з батьків гривень на 50 - колготи жінці, пару шкарпеток чоловікові. Які сункі? Які чоботи?)
Промтовари $15 (думаю цього повинно стати на пральний порошок, миючі засобі, шампуні, кульочки для сміття і т.п. Ніяких парфумів і кометики для жінки)
Іграшки, книжки $5 (одна добротна книжка раз на два місяці і одна іграшка на місяць за 10 грн. Як на мене це дуже мало :( )
Медицина $20 (але як хтось захворію на грип, то один похід в аптеку вибере весь місячний ліміт. А як хтось піде до зубного, то і весь річний ліміт вибрати може)
Подарунки $20 (на ДР і НР - жінці, чоловікові, дитині, тещі, тестю, свекрусі, свекру виходить по 70 грн подарунок. Сестер, братів, друзів не вітаємо, на це гроші не перебдачені, так само як і на святкування ДР і НР)
Проїзд $15 (тато іздить на роботу на маршрутці 1,5*2*22=66 + на вихідні десь один раз на місяць і мама ДВА рази на місяць може кудись поїхати на маршрутці)
Перукарня $15 (виключно підстригтися чоловікові і жінці. Ніяких манікюрів і малювання волосся, най жінка сама дома робить:) І дитину най сама стриже)
Садочок $10 (здається зараз платиться так. Чи більше?. Ніяких гуртків платних)
Телефон+світло+інтернет $25 (інет 80 +телефон 20+світло 25)
Мобільний $10 (чоловік і жінка по 25 грн на місяць. Нічого більше триндіти:) )
Розваги чоловіка $20 (працюючий чоловік має право пару разів на місяць витратити загалом 100 грн на пиво, бассейн, більярд)

Всього $655
Дохід $820(після вирахування податків з $1000) + $20 (стільки зараз мама в декреті отримує? ) = $840
Залишок $840-$655=$185

Цих грошей стане, щоб на протязі року придбати три речі (один рік пралку, телевізор, мобільний – останні як правило живуть по 2-3 роки, а потім летять, такщо мова не про захцянки у вигляді нового, а про заміну непрацюючого; другий рік - фотоаппарат, кухонний комбайн, зміна комплектуючих комп’ютера, бо вже застарий, третій рік - шуба і т.д.) і назбирати на дуже невибагливий відпочинок влітку.
Ніяких гулянок в кафе, кіно. Ніяких хоббі у жінки. Ніяких поїздок до інших міст (не те що країн). Ніяких прикрас дружині, високоякісних речей (як на мене без „модних” речей успішно можна жити, але теж треба мати міру. Не мож ходити виключно в светриках з краківського за 65 грн, там якість в-е-е-е, тіло своє треба шанувати відверту синтетику носити постійно не мож).
Якщо з’явиться друга дитина, то видатки майже зрівняются з доходами (+$70 різниця між орендою одно- і двокімнатною квартирою + видатки а другу дитину (нехай частину одягу залишиться від старшого, іграшки також, але їжа, медичні послуги необхідні))

Отже така сім’я абсолютно не може мріяти про:
власне житло (коштів на відкладання на перший внесок немає, а навть якби й були, то виплати по кредиту це далеко не $200 оренди на місяць, плюс ремонт і меблі і т.п.);
автомобіль;
забезпечення своєї старості (недержавний ПФ, накопичувальне страхування, вкладання в золото, в інвестфонди, нерухомість, кому що довподоби :) )

Скільки ж тоді треба заробляти, щоб мріяти про це? Витрати я ставила по мінімуму на мою думку. Чи десь ще можна зекономити?

Nadijka
20.11.2007, 16:12
Отже така сім’я абсолютно не може мріяти про:
власне житло (коштів на відкладання на перший внесок немає, а навть якби й були, то виплати по кредиту це далеко не $200 оренди на місяць, плюс ремонт і меблі і т.п.);
автомобіль;
забезпечення своєї старості (недержавний ПФ, накопичувальне страхування, вкладання в золото, в інвестфонди, нерухомість, кому що довподоби )
Я також часто над цим роздумую! Але тішу себе думкою шо нам всього по 20 і зараз наш сімейний дохід становить близько 3000-3500грн. в місяць. Надіюсь шо з роками і доходи будуть зростати!!!

Lavazza
20.11.2007, 16:14
Все мені не йметься... все я про финанси
ото справді не йметься!
Зекономте на садочку, жінка ж з дитиною вдома сидить!
До речі садочок 3.50грн. в день + 10грн. в фонд(!!!) садочка.

New Shrek
20.11.2007, 16:21
Надіюсь шо з роками і доходи будуть зростати!!!Надежды юношей питают....

Natalya
20.11.2007, 16:21
Скільки ж тоді треба заробляти, щоб мріяти про це? Витрати я ставила по мінімуму на мою думку. Чи десь ще можна зекономити?
Дуже сумно це все звучить, але напевно так - 1000 уо. на 3 чол. без власної квартири і допомоги від батьків (наприклад, продуктами харчування) це катастрофічно мало. З іншого боку, з/п 1000 уо для Львова - це таки не мало.
От якщо приблизно така ж з/п ще й у жінки, тоді можна помріяти і про більше...

bora
20.11.2007, 16:22
Відкрити щось своє. Якщо у Києві - це майже неможливо з-за конкуренції й відповідно істотних капіталовкладень, то у нас всьому є ще куди розвиватись. Можна розробити проект і шукати під нього інвестора.
Зрештою розраховувати на великі прибутки не докладаючи великих зусиль і у Києві думаю не вийде.

Ljolik
20.11.2007, 16:22
Надіюсь шо з роками і доходи будуть зростати!!!
Головне щоб ціни не зростали. Ми коли майже 5 років тому одружувались, то сукупний дохід був 800-900 грн. За ці гроші винаймали квартиру, і на харчування, і на одяг, і літом на море вистачало. А зараз дохід в 5 раз більший, і з батьками живемо, і не скажу що рівень життя сильно піднявся (явно не в 5 раз).

Руда Кішка
20.11.2007, 16:25
ото справді не йметься!
Зекономте на садочку, жінка ж з дитиною вдома сидить!
До речі садочок 3.50грн. в день + 10грн. в фонд(!!!) садочка.

Я писала для чого дитина відвідує садок. Заради спілкування з іншими дітьми і призвичаїння до соціуму. Дитині не вистачає однієї мами і 2-х годин гуляння на вулиці (а спілкуванню вчитися треба не тільки прогулочному). Щоб потім не було проблем у школі. Діти, які не ходили до садочка гірше призвичаєні до суспільства.

New Shrek
20.11.2007, 16:26
ото справді не йметься!
.
щось в розрахунках не так ,але сказавши ,що не так я образив би топікмейстера,та й супермодер на чеку.Єдине що можу сказати ," не буди лиха,.пока оно тиха".Не приведуть Вас до добра ці роздуми.Лишіться того.

Руда Кішка
20.11.2007, 16:27
Відкрити щось своє. Якщо у Києві - це майже неможливо з-за конкуренції й відповідно істотних капіталовкладень, то у нас всьому є ще куди розвиватись. Можна розробити проект і шукати під нього інвестора.

тобто найманим працівникам вище не стрибнути?

Nadijka
20.11.2007, 16:29
тобто найманим працівникам вище не стрибнути
Думаю що ні!!!

Lavazza
20.11.2007, 16:30
Я писала для чого дитина відвідує садок. Заради спілкування з іншими дітьми і призвичаїння до соціуму. Дитині не вистачає однієї мами і 2-х годин гуляння на вулиці (а спілкуванню вчитися треба не тільки прогулочному). Щоб потім не було проблем у школі. Діти, які не ходили до садочка гірше призвичаєні до суспільства.
О, не дочиталася...
Ну тоді ще доплюсуйте ще 5-10$ до витрат.
І доплюсуйте щось на зразок - 1 раз в квартал кіно або театр, бодай для дитини.
До речі, а ваша відповідь на питання Скільки ж тоді треба заробляти, щоб мріяти про це? Чи десь ще можна зекономити? яка?

bora
20.11.2007, 16:32
тобто найманим працівникам вище не стрибнути?

Однозначно не відповім. Я бачу людей які таки набагато більше отримують, але чи легше від того іншим? Якщо пощастить, то можна знайти, але у Львові таких фірм певно, що менше, аніж в Києві.

Redhotchilly
20.11.2007, 16:37
Найцікавіше те, що не тільки у Львові, але й по всій Західній Україні, найбільший розрив в доходах- керівників/ найманих робітників... деколи навіть в 100 раз

Руда Кішка
20.11.2007, 16:39
щось в розрахунках не так ,але сказавши ,що не так я образив би топікмейстера,та й супермодер на чеку.
Щось не так в розрахунках (тоді не зрозуміло чому я повинна образитись і хотілось би взнати все таки де) чи щось не так в тому, що я занадто дотошно думаю над фінансами? Так, мій математичний склад не дає мені можливості жити виключно на авантюрній ноті "а я кось воно буде, інші ж живуть"

Не приведуть Вас до добра ці роздуми.Лишіться того.
Я ж не питаю "чоловік заробляє стільки-то, а чи не замало це?" :) Може в мене нездалий чоловік? :D Тоді б такі роздуми дійсно нідо чого хорошого не довели б :)

Natalya
20.11.2007, 17:10
Діти, які не ходили до садочка гірше призвичаєні до суспільства.
Не обов'язково

Руда Кішка
20.11.2007, 17:15
Не обов'язково

А яким чином вони призвичаїлись? Як взнали як вести себе в колективі?

Natalya
20.11.2007, 17:24
А яким чином вони призвичаїлись? Як взнали як вести себе в колективі?
Та я власне зі свого власного досвіду написала. В садочок ніколи не ходила. До школи вистачало спілкування з сусідськими дітками, та й у школі проблем з асоціальністю не виникало. Ми ж протягом усього життя дізнаємось і вчимося щось нове. Може не варто про все дізнаватись якомога раніше... Але то так, просто роздуми.

New Shrek
20.11.2007, 17:42
Мої діти теж не ходили принципово!.Мені не потрібні члени суспільства .мені потрібні мої діти

nirvanka
20.11.2007, 17:46
Та я власне зі свого власного досвіду написала. В садочок ніколи не ходила. До школи вистачало спілкування з сусідськими дітками, та й у школі проблем з асоціальністю не виникало. Ми ж протягом усього життя дізнаємось і вчимося щось нове. Може не варто про все дізнаватись якомога раніше... Але то так, просто роздуми.
Я теж по свому досвіді знаю - садочок не головне. З однокласників, які до школи ходили в садочок, виросли і спокійні люди, і бандюги. Я в садочок не ходила, але проблем з оточуючим світом не маю - навпаки - я відрила людина, легко контактую з іншими і даю собі раду ;)

Вулиця вчить дітей спілкуванню і виживанню, а садочок - лише всебічного розвитку і дисципліни.

KabMiner
20.11.2007, 17:53
Якщо молода сімя заробляє в районі 1000 долл. і живе в великому місті, то тут ситуація дійсно складна, але:
1. Потрібно не забувати, що далеко не всі такі сміливі що обоє (чоловік і жінка) поїхали в інше місто, і там працюють, орендують житло, та ще при тому і дітей народжують (хоча в моєму випадку саме так воно і є:) ), але таких сімей не багато. Як правило у когось із подружжя є батьки з квартирою, чи бабуся має квартиру і готова переїхати до батьків і т.д. Тобто необхідність орендувати квартиру вже відпадає -200 долл.
2. Замість дитсадка може бути спілкування з дітьми з двору, завжди ж можна найти кількох товаришів, не обовязково йти в дитсадок, який і з точки зору охорони здоровя небезпечний.

Якщо ж ситуація така, як описано, то треба розуміти, що якщо ви хочете заснувати своє родове гніздо на нових для вашого роду територіях, то тут потрібно добре попотіти і попрацювати не тільки руками, але і головою. Бути просто найманим працівником із зарплатою 1000 долл - цього не вистачить. Потрібно ще щось придумати. Має бути якась ідея за рахунок якої ви влаштуєте свої житлові проблеми.

Ще здешевити життя можна за рахунок того, що не орендувати квартиру у великому місті, а в містах-супутниках: звідти, як правило, ходять маршрутки, а оренда квартир дешевша.
Ще варіант- купити неподалік великого міста дачу з будинком - якщо провести реконструкцію- там можна жити. Реконструкцію можна зробити взявши кредит під заставу тої ж дачі. Важливо тільки щоб транспортна доступність була.

Одним словом, не просто це все, треба враховувати місцеву специфіку, шукати варіанти...:crazy:

Nadijka
20.11.2007, 18:05
а садочок - лише всебічного розвитку і дисципліни
А шо в цьому поганого? Я важаю шо і те і друге потрібне! Тому обов'язково віддам свою доцю у садочок+ прогулянки на вулиці з дітками!

nirvanka
20.11.2007, 18:33
А шо в цьому поганого? Я важаю шо і те і друге потрібне! Тому обов'язково віддам свою доцю у садочок+ прогулянки на вулиці з дітками!
Нічого поганого в цьому нема. Просто, на мою думку, говорити, що диниті важко буде без садочка пристосуватись до суспільства - це не правильно.
А взагалі я тільки "ЗА" за садочки! На дітях не треба економити!

Nadijka
20.11.2007, 18:37
А взагалі я тільки "ЗА" за садочки!
Мені здається тут всі за, тільки не можуть правильно висловитись про той садочок!

New Shrek
20.11.2007, 18:57
Агов!!!! не всі....

Chortenia
20.11.2007, 19:17
Чому ж мамі за таких обставин не почати підробляти, брати роботу додому?

Deus igrok
20.11.2007, 19:37
5000 грн ... не мала така з/п. для Львова.
Тут вже були коменти, про роботу на дому. Можете спробувати, переклад текстів, набір текстів ... щось більше не пригадую ... але є .... обовязково мусять бути =)

Або самій на роботу іти ... сумарно підняти до 8к і вже легше буде =)

Руда Кішка
20.11.2007, 21:05
щось в розрахунках не так ,але сказавши ,що не так я образив би топікмейстера,та й супермодер на чеку.Єдине що можу сказати ," не буди лиха,.пока оно тиха".Не приведуть Вас до добра ці роздуми.Лишіться того.

Не переживайте, фінанси для мене не найголовніше в житті :)
Мене не цікавлять шмотки, мобільник мені все рівно який, аби дзвонив і там були будильник з калькулятором і зручні кнопки :) Модну йогу за 300 грн я спокійно замінюю безкоштовною зарядкою уранці :)
Я не піду на іншу роботу із зарплатньою на 200 долларів більше тому що буду приходити на годину пізніше додому, а це значить, що спілкування з дитиною буде скорочено до неможливості. А мені важливо 30 хвилин на день читати йому книжку і ще трохи часу обговорювати його проблеми і досягнення. Ті 200 долларів не варті того.

Це видно специфіка роботи дається взнаки :) 50% моєї роботи - це вивчення ринку депозитів в різних валютах, кредитів на житло, авто, потреб,платіжних карточок та інших банківських та страхових послуг. Крім того роблю різні аналізи на кшталт, що вигідніше - вкладатися в нерухомість чи золото, що вигідніше - придбати землю і побудувати будинок чи придбати за ті кошти квартиру в місті площею в два рази меншу і т.п.

І все-таки мені дуже цікаво, що ви мали наувазі...

Додано через 2 хвилини
5000 грн ... не мала така з/п. для Львова.
Тут вже були коменти, про роботу на дому. Можете спробувати, переклад текстів, набір текстів ... щось більше не пригадую ... але є .... обовязково мусять бути =)

Або самій на роботу іти ... сумарно підняти до 8к і вже легше буде =)

Підробляти у пару вільних годин доки дитина спить або в садочку 3 години? Можливо... Питання початкове було скорше абстрактне, я пробую зрозуміти як живуть без допомоги батьків без житл.площі батьків з двома і більше дітьми...

Самій на роботу - це мінус затрати на няню. Скільки, до речі у Львові послуги няні коштують?

Ksani
20.11.2007, 21:11
Крім того роблю різні аналізи на кшталт, що вигідніше - вкладатися в нерухомість чи золото, що вигідніше - придбати землю і побудувати будинок чи придбати за ті кошти квартиру в місті площею в два рази меншу і
це дуже цікаво! може поділіться висновками ? :)

Deus igrok
20.11.2007, 21:14
Оренда $200 (всі втрьох в одній кімнаті)
Можете прокоментувати цей вид видатків. Двісті доларів за однокімнатну квартиру ???
Мені здається, що за таку суму цілком реально двокімнатну знайти, як мінімум.
Але це так, без свого житла в місті важко. Важко і дуже важко.

Руда Кішка
20.11.2007, 21:18
це дуже цікаво! може поділіться висновками ? :)
Трохи меньше року тому писала статтю. Тоді для Києва вийшло що за одну і ту саму сумму можна було придбати квартиру у Києві (новобудову без оздоблення) або 10 соток землі за 30 км від міста з врахуванням брокерських і вигнати на них коробку хати площею в два рази більшої ніж квартира (так само без оздоблення). З того часу ціни на землю росли більш шаленнішими темпами ніж на нерухомістю тому нинішньої ситуації не знаю.

Про огляд ринку депозитів, кредитів можу розказати якщо скажете що саме цікавить

Додано через 2 хвилини
Можете прокоментувати цей вид видатків. Двісті доларів за однокімнатну квартиру ???
Мені здається, що за таку суму цілком реально двокімнатну знайти, як мінімум.

Це мені відповіли львів*яни в темі http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=30099

А ви давно пробували за 200 долл у Львові зняти як мінімум двокімнатну не на виселках? Можливо ви просто давненько не моніторили ринок?

lanka
20.11.2007, 21:26
Не знаю, скільки та людина має заробляти, але від курсів підвищення зарплати не відмовлюсь

Deus igrok
20.11.2007, 21:27
А ви давно пробували за 200 долл у Львові зняти як мінімум двокімнатну не на виселках?
=) Я корінний житель. Орієнтувався по одногрупниках. Вони двушки знімають , 200 доларів на двох. Кінець прос. Чорновола, до центру хв 10 на маршрутці.

Руда Кішка
20.11.2007, 21:44
=) Я корінний житель. Орієнтувався по одногрупниках. Вони двушки знімають , 200 доларів на двох. Кінець прос. Чорновола, до центру хв 10 на маршрутці.

можливо вони давно знімають, то їм ціни не так сильно півдвищюють як наразі шукати з нуля. Можливо там стан квартири зовсым вже...
А ми останню квартру в самому центрі Львова знімали ще за $35 :)
В Києві ціни зашкалюють. Сьогодні чоловік їздив дивитися для друга хорошу однокімнатну з меблями в доброму стані 15 хвилин на маршрутці до метро за $650 :(

Додано через 1 годину 41 хвилину
1. Потрібно не забувати, що далеко не всі такі сміливі що обоє (чоловік і жінка) поїхали в інше місто, і там працюють, орендують житло, та ще при тому і дітей народжують (хоча в моєму випадку саме так воно і є:) ), але таких сімей не багато. Як правило у когось із подружжя є батьки з квартирою, чи бабуся має квартиру і готова переїхати до батьків і т.д. Тобто необхідність орендувати квартиру вже відпадає -200 долл.
Навіть не переїзджаючи в інше місто жити ж треба окремо від батьків, якщо заводиш сім*ю, дітей. А то вийде як це:
"моя знакомая живет в 4 комнатной: 1-ая комната- она с мужем и 3-мя детьми+мама старенькая, 2-ая-- ее сестра с мужем и 2-мя детьми, 3-тья---ее сестра с 2-мя детьми(мальчики подростки), 4-ая ---брат 40 лет(не женат, но жаждет) и кухня там 4 метра, там пол дома так живут :((("
То певно мама 4-х дітей винна, що не навчила, що вони якісь нездалі і не можуть вирішити свої житлові проблеми і всі тепер зі своїми сім*ями живуть у неї в 4-ри кімнатній квартирі...
Якщо в 2-кімнатній квартирі жила сім*я з двома дітьми, то після одруження тих дітей хтось з них може і залишиться жити з батьками (але то зле), але інший мусить ідти десь жити в інше місце. Такщо оренда не тільки для переїхавших з іншого міста

Оля
21.11.2007, 09:06
В чоловіка оклад $1000. я так зрозуміла для Львова це дуже пристіна з/п.

А тепер я Вам розповім. :) В 1995 році я ще була на Велфері і діставала з чотирма дітьми $740 допомоги і $350 фудстемпами(грошові талони). Тобто, разом $1,090. З них 250 я платита за дешеву квартиру, 200 йшло на харчування, 70 на бензину, 80 на автомобільну страхівку. За медичне обслуговування я не платила нічо, бо мали ми медкупон від держави. Ну ще там на яку нову лаху пару дол., памперси малому,предмети гігієни, подарунки... Одним словом - за рік я відклала 5,000 дол. І ще при тому висилала родичам і знайомим посилки в Україну. Секондхенд, але гарні речі.
І то в Америці. А декому ні копійочки не лишалося. То, видно, як хто вміє раду давати. ;)

О! Ще забула згадати. А ще ж платила телефон, світло, тепло...

Руда Кішка
21.11.2007, 09:28
А тепер я Вам розповім. :) В 1995 році я ще була на Велфері і діставала з чотирма дітьми $740 допомоги і $350 фудстемпами(грошові талони). Тобто, разом $1,090. З них 250 я платита за дешеву квартиру, 200 йшло на харчування, 70 на бензину, 80 на автомобільну страхівку. За медичне обслуговування я не платила нічо, бо мали ми медкупон від держави. Ну ще там на яку нову лаху пару дол., памперси малому,предмети гігієни, подарунки... Одним словом - за рік я відклала 5,000 дол. І ще при тому висилала родичам і знайомим посилки в Україну. Секондхенд, але гарні речі.
І то в Америці. А декому ні копійочки не лишалося. То, видно, як хто вміє раду давати. ;)

О! Ще забула згадати. А ще ж платила телефон, світло, тепло...

Не знаю порядку цін в 1995 році, можливо за 200 долларів там і можна біло прогодувати 5 чоловік, але зараз це просто нереально. Добре, що медицина була для вас безкоштовна
Згідно ваших викладок на одяг (хоч комусь одному хоть щось), промтовари, подарунки, перукаря, іграшки, книжки, світло, телефон, тепло ви витрачали всього 74 дол. на місяць. Можливо ціни були набагато ніжчі, але віддаю вам належне, дійсно вміли крутитися. я не розумію ніяк як ці всі витрати можна вкласти в 74 долари на місяць :eek:

Ksani
21.11.2007, 09:28
250 я платита за дешеву квартиру, 200 йшло на харчування, 70 на бензину
= то у нас зараз теж Америка
ні, у нас крутіше. бо 200 іде на харчування трьох, а не пятьох

Ома
21.11.2007, 09:52
Скільки ж тоді треба заробляти

Головне щоб ціни не зростали.

Доки ціни не зростуть до рівня європейських, вони не зупиняться. З/п теж будуть рости, але повільніше. В 90-і були середні з/п в 20$.

Оля
21.11.2007, 10:05
можливо за 200 долларів там і можна біло прогодувати 5 чоловік, але зараз це просто нереально.

Ну, я ж тоді не працювала. Постійно стояла і готувала все. І старалася купувати на сейлі. У вас це якціями називається. Дорогого нічого не купували. Слідкували за цінами по тижневих газетах. Тут додому поштою висилають. І ти собі вже знаєш, що де є дешевого. Туди і їдеш. :) І на одежу чекали сейлів. Малим кросівки дорожче за 5 дол не купувала. ;) Бо їх часто треба було міняти - хлопці ж таки. А одежу в основному пильнувала в секондхендах. Були магазини, де раз в тиждень була бірочка якогось кольору по 25 сентів. :) І то добротних речей. За долара можна було дитину вбрати: штани, сорочку, светра, куртку. :) Зараз таке є по 1 долару. Люди, що щойно поприїжджали, так і стараються крутитися. А як вижити в чужій країні?

Руда Кішка
21.11.2007, 10:14
І на одежу чекали сейлів. Малим кросівки дорожче за 5 дол не купувала. ;) Бо їх часто треба було міняти - хлопці ж таки. А одежу в основному пильнувала в секондхендах. Були магазини, де раз в тиждень була бірочка якогось кольору по 25 сентів. :) І то добротних речей. За долара можна було дитину вбрати: штани, сорочку, светра, куртку. :) Зараз таке є по 1 долару.

Ого, ціни. У нас самі паршиві дит. кросівки (таке, що розвалится через 5 днів і ножка там в абсолютній задусі:( ) хіба десь за $6 можна знайти. Сейли є, але ціни на тих сейлах також не такі як ви пишите. В дитячих магазинах не сильно скидають, а по жіночих орієнтуюсь по майках-футболочках хіба. Найдешевше на сєйлі манюсінька майєчка - $5. Дешевше нічого не буває:(

volk
21.11.2007, 10:50
Хотів щось написати...
Але - НЄ, настрій спортився :ninja:

Руда Кішка
21.11.2007, 10:52
Хотів щось написати...
Але - НЄ, настрій спортився :ninja:
вибачте, не хотіла вам псувати настрій:no:

Додано через 9 хвилин

Агов, пане Шрек. Я там вище просила пояснити що все-таки на вашу думку не так в розрахунках і чому такі роздуми до добра не доведуть. Мені б дуже хотілося взнати відповідь. Може хоть в приват?

Ksani
21.11.2007, 11:05
Доки ціни не зростуть до рівня європейських, вони не зупиняться.
а ми в дечому уже догналі і пєрєгналі. На олію, наприклад. А виробники збільшують на експорт.
Бензин у нас теж на рівні світових.

New Shrek
21.11.2007, 11:28
я не розумію ніяк як ці всі витрати можна вкласти в 74 долари на місяць

Одним словом - за рік я відклала 5,000 дол

Руда Кішка
21.11.2007, 11:33
А то до кого було? І що мало означати?

Я підрахувала щоб відкласти $5 000 на рік, це в місяць треба відкладати по $416. Дохід $1090 мінус основні видатки $600 ($200+$250+$70+$80) і мінус $416 залишилось $74 в місяць. Ось я і пробувала зрозуміти як в ті $74 вкладалася ще купа трат.
Якщо то до мене було...

afterstep
21.11.2007, 11:49
Не знаю порядку цін в 1995 році, можливо за 200 долларів там і можна біло прогодувати 5 чоловік
кубіта пише про Гамерику.
Адже всі справжні українці - жиють саме там.
А ми - тут, у нас, на Україні.... І хоча в 95-му 5 чол. за 200 баксів тут, у нас, на Україні - може й можна було прогодувати, зате всі решта гамериканські байки - ну просто ні в тин, ні в ворота.
Нагадаю, що десь у 1996 ввели гривню, курс до доларя був на старті 1,80, в середньому з/п - близько 250 грн (хоча бували й кращі - але ми говоримо не про талановитих умільців "крутитися" - а про середніх людей, що не страждають на клептоманію)

volk
21.11.2007, 12:08
Я щось теж не зрозумів, яким кінцем до мене у Львові стосуються ті баксові розкладки?

Додано через 2 хвилини
А ми - тут, у нас, на Україні.... І хоча в 95-му 5 чол. за 200 баксів тут, у нас, на Україні - може й можна було прогодувати, зате всі решта гамериканські байки - ну просто ні в тин, ні в ворота.

Та власне, про наші "здобутки" і "покращення життя вже сьогодні" щось ніхто не пише. :shy: Чи це - американська вітка форуму?

консультант
21.11.2007, 12:43
Я щось теж не зрозумів, яким кінцем до мене у Львові стосуються ті баксові розкладки?
Додано через 2 хвилини
Цитата:
Допис від afterstep
Та власне, про наші "здобутки" і "покращення життя вже сьогодні" щось ніхто не пише. Чи це - американська вітка форуму?

А чому так...? Мені, наприклад, досить цікаво на рахунок Америки.
Мій товариш, який вже 14 років в США, час від часу приїзджає додому. Цього року він був шокований цінами. Казав, що деякі кілька раз перевищують американські, при злиденній зарплаті. Дивувався, як ми виживаємо... . Що зробиш, таке життя. Я не осуджую нікого, що зараз в Америці. Хай їм Бог допомагає, а вони допоможуть своїм родинам тут, на Україні і так житимемо. Там Божа манна не падає і халява не проходить, всі пашуть, як папи Карли, відчуваючи морально-психологічний тиск від платежів за компослуги та все решта. Єдине, що плюс, що робиш і знаєш за що робиш... А тут, основна грошова маса сконцентрована в руках одиниць, які жирують і сміяться з "темної маси"...

New Shrek
21.11.2007, 13:06
талановитих умільців "крутитися"...що страждають на клептоманію) То у нас називається "доробитися".До чого викривлена суспільна мораль.І ці уроди нас ще навчають жити,і сміються з нас

Romko
21.11.2007, 13:26
але ми говоримо не про талановитих умільців "крутитися" - а про середніх людей, що не страждають на клептоманію)
Дуже то вже мені нагадує сентенцію мого покійнрго тестя",жи робота є іно на заводі або х полі.А всі решта зігнилі і людей дурять.І тоті,що за б’юрком(в офісі,напевно),і тоті "бізнесові" - всі дурять людей!"
То ви теж вважаєте,що людина,яка має бізнес,днює і ночує на роботі(чим би не займалася) є "клептоманом"?

Redhotchilly
21.11.2007, 13:52
Дуже то вже мені нагадує сентенцію мого покійнрго тестя",жи робота є іно на заводі або х полі.А всі решта зігнилі і людей дурять.І тоті,що за б’юрком(в офісі,напевно),і тоті "бізнесові" - всі дурять людей!"
То ви теж вважаєте,що людина,яка має бізнес,днює і ночує на роботі(чим би не займалася) є "клептоманом"?

на рахунок роботи - так важко... але важко насамперед людям після 40 років, бо в нас існує страшна дискримінація при прийомі на роботу... шо є порушенням прав людини. Коли наприклад в оголешеннях пишуть: потрібні люди віком до 30 роківз 10 річним досвідом роботи... то я вам скажу - маразм ПОВНИЙ!

а молодим можна знайти роботу: просто є люди, які бояться змін і ризику- хочуть стабільності... а є такі, що не зупиняються на досягненому.
а взагалі підприємницький хист має не більше 5% населення, і власна справа- то робота 24год на добу 7 днів в тиждень...

volk
21.11.2007, 14:00

Ну, але ж не можуть всі поголовно бути бізнесменами. При цьому є люди, які "днюють і ночують на роботі" з дурості своїх керівників. І заробляють не так вже й багато. Не всі є пофігістами, - 17 год стукнула - марш додому! А є ще й оперативні працівники, які не встигнуть додому дійти, а вже тре' на роботу йти чи дзвонити. І то мізерно оплачується - або день-два до відпустки, або якихось 100 грн на місяць додатково. Тож тесть Ваш правий. Якщо я організовую фірму, то в першу чергу думаю про бізнес і свою вигоду, а не про вигоду своїх працівників.

Redhotchilly
21.11.2007, 14:10
Ну, але ж не можуть всі поголовно бути бізнесменами. При цьому є люди, які "днюють і ночують на роботі" з дурості своїх керівників. І заробляють не так вже й багато. Не всі є пофігістами, - 17 год стукнула - марш додому! А є ще й оперативні працівники, які не встигнуть додому дійти, а вже тре' на роботу йти чи дзвонити. І то мізерно оплачується - або день-два до відпустки, або якихось 100 грн на місяць додатково. Тож тесть Ваш правий. Якщо я організовую фірму, то в першу чергу думаю про бізнес і свою вигоду, а не про вигоду своїх працівників.

так само погоджуюсь...
тут потрібно дивитись на те, що підприємця цікавить дохід!
для того щоб протистояти наглій експлуатації, потрібні профсоюзи і організації по захисту прав найнятих працівників.

Це би означало ("доповідати") на свого шефа... шо деякі люди вважають неправильним, хоча я вважаю справедливим, якшо мої права порушують

Romko
21.11.2007, 14:15

Відносно тестя,тут питання специфічне...
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=158305&postcount=105
Якщо "приватник" погано поводиться з працівниками,то в нього працювати не захочуть,відповідно в нього будуть втрати.А дурних в "приватників нема.

KabMiner
21.11.2007, 14:18
Навіть не переїзджаючи в інше місто жити ж треба окремо від батьків, якщо заводиш сім*ю, дітей.
Розумію, є такі проблеми. Хоча, якщо у вас немає брата чи сестри і квартира батьків не маленька, то жити окремо від батьків зовсім не обовязково, це вже просто барство якесь.:bazar: Поки діти малі допомога батьків буде не зайвою.:bazar:

Щось не можу тільки зрозуміти де ви мешкаєте, у Львові чи в Києві, бо то дві великі різниці.

Руда Кішка
21.11.2007, 14:28
Хоча, якщо у вас немає брата чи сестри і квартира батьків не маленька, то жити окремо від батьків зовсім не обовязково, це вже просто барство якесь.:bazar: Поки діти малі допомога батьків буде не зайвою.:bazar:

то якщо батьки не проти :)

Щось не можу тільки зрозуміти де ви мешкаєте, у Львові чи в Києві, бо то дві великі різниці.
У Києві, батьки у Львові. Ми час від часу прокручуємо ситуацію повернутися до Львова жити, але виглядає на те, що це скоріш буде десь на пенсії. Початковий допис в темі був теоретично-практичного змісту, тобто це не 100% ситуація, в яку я протраплю в разі переїзду і Львів.

Зорянівонька
21.11.2007, 15:00
Думаю за 1000 дол на місяць ві Львові спокійно можна прожити з 2 дітьми і навіть щось відкласти.

Руда Кішка
21.11.2007, 15:08
Думаю за 1000 дол на місяць ві Львові спокійно можна прожити з 2 дітьми і навіть щось відкласти.

Ви бачили початкову розкладку дохід-витрати? Це на сім'ю з однією дитиною. І це без захцянок взагалі. Де в ній можна зекономити, щоб відкласти?

Lavazza
21.11.2007, 15:10
До речі, а ваша відповідь на питання
Цитата:
Допис від Руда Кішка

Скільки ж тоді треба заробляти, щоб мріяти про це? Чи десь ще можна зекономити?

яка?

Nadijka
21.11.2007, 15:11
Так, але ту 1000 ше треба у Львові пошукати...

Додано через 3 хвилини
Ви бачили початкову розкладку дохід-витрати? Це на сім'ю з однією дитиною. І це без захцянок взагалі. Де в ній можна зекономити, щоб відкласти?
Я бачила! У Львові вам цього буде достатньо! Наша сім'я вкладається в 400$(але квартиру маємо свою),ше 200$ відкладаю!

afterstep
21.11.2007, 15:25
типово. Ви всіх по свому тестю міряєте - повім вам, то є непогано!
І дуже вже надто типово ;)
так от - бізнесмени різні бувають. Бувають змордовані роботою, а бувають бритоголові в шкірі6 а бувають покійні. Яж не стверджую, що якщо ви бізнесмен - то відразу бандюк? Певно - ні.
Але й бізнеси - погодьтеся - різні бувають. У одних бізнесменів бізнес просто "відбирають" - особливо то файно було в останні роки правління Рудого Панька.
А в інших - бізнес залишається ще й примножується...
Але ми не зовсім про бізнес говоримо?
==
Таки чомусь є дуже багацько людей, що "вміють крутитися", і при деклараціях з прочерками - аж лосняться пики від жиру... Чи то такий піт у них?
==
Що ви хотіли довести, Romko'у? Що всі бізнесовці львівські - чесні та працьовиті люди, що си горбом заробляють? Чи що ви виняток - і всі ваші великі статки заробили винятково чесно? Воно, знаєте - якось з гілками про лікарів перекликається... Ото ті всі дохтори - страшні хабарники: такі страшні гроші на хабарах загрібають, аж по дільницях в драних чоботях бігають....
--
А чесні пурєдні бізнесмени тєжко гарують - і чи можна їм тим хлібом з ікрою дорікати? вони ж денно-нощно: копійка до копійки, тому не доплатив, там на межі криміналу пройшов - податків троха менше цій здирниці державі заплатив... Там - файно домовився - за безцінь взяв, там - вдало викрутився - залежалий товар як новий сплавив....
==
Дзвонить один бізнесмен другому:
- Я в тебе вчора три тонни бананів купив. Слухай, їх неможливо їсти!
- Ти шо, вар'ят? Їх не їсти тре', а продавати!

Nadijka
21.11.2007, 15:28
А ви afterstep напевно бізнесмен???

Ljolik
21.11.2007, 15:30
Ситуація як про нашу сім"ю. Неточності в тому, що:
1. Можливо хтось і ризикує показати таку з/п офіційно, але це рідкість. Тобто переважно якщо людина має з/п 1000 у.о. то це означає що ці гроші отримуєш на руки без вирахування податків.
2. Живемо з батьками. Звичайно в крайньому випадку вистачить і на те щоб винаймати квартиру, але то задорого.
3. На харчування іде приблизно 900 грн. за рахунок того що чоловік на обід приходить до дому.
4. Витрати на медицину це практично тільки стоматолог. В випадку т-ри чи кашлю витрати пов"язані з нар. медициною, чи гомеопатією. Не в цілях економії звичайно, а через ....ееее...стиль життя, чи просто іншого підходу до власного здоров"я.
5. Відсотки по депозитам покривають витрати на і-нет і моб. телефони.
Відкладаємо кожного місяця. Тобто отримавши з/п першим ділом відкладаєм, а на решту живемо. як показує практика якщо не відкласти, під кінець місяця може майже нічого не залишитись. а якщо відкласти і чітко прораховувати що варто купити, а що ні, нормально вписуємся в суму що залишилась. При цьому садочком розвиток дитини не обмежується.

Руда Кішка
21.11.2007, 15:33
До речі, а ваша відповідь на питання яка?

Не знаю :( я просто хотіла зрозуміти як легко з двома дітьми і непрацюючою років 7-10 мамою через тих дітей (або працюючою, але мінус з заробітку витрати на няню) можна добре прожити... Виходить, що навіть відмовляючи собі у забаганках взагалі на досить високу зарплату найманого працівника це важко зробити. От якщо десь взялась би своя квартира і якщо дитина здорова (може нормально відвідувати садочок чи групу продовженого дня у школі) тоді значно легше. А так... я не розумію як заводити другу, третю дитину не дивлячись на гроші. І все життя жити в одній кімнаті один у другого на голові? І ходити по чужих хатах? І це з думкою, що сім'я заробляє на досить пристійному рівні і стрибнути вище слабо реально.
в черговий раз зрозуміла, що найближчим часом не вийде переїхати назад :( Бо хочу другу дитину, а тут це набагато легше. Тут в разі удачного втілення моїх планів, я зможу працювати здому, а у Львові таким наврядчи дома заробиш. Все, збираю кошти на пенсію :) І буду на пенсії жити у Львові гуляти годинами містом і ходити по цукерням :)

Ljolik
21.11.2007, 15:35
Воно, знаєте - якось з гілками про лікарів перекликається... Ото ті всі дохтори - страшні хабарники: такі страшні гроші на хабарах загрібають, аж по дільницях в драних чоботях бігають....
І сюди лікарів приплели..... щось мені то дуже нагадує пана ГРоманюка з його учиницею і її батьками :D :D :D

afterstep
21.11.2007, 15:43
А ви afterstep напевно бізнесмен???
мене вже підозрювали в тому, що я лікар.
ні - програміст - чи хотів би себе таким вважати - а що?

Додано через 1 хвилину
І сюди лікарів приплели.....
так то приклад для Romko - особистий.
Чи вам, як юристу - такі паралелі між чесним бізнесом та лікарським хабарництвом - очі ріжуть?

Lavazza
21.11.2007, 15:45
Не знаю я просто хотіла зрозуміти як легко з двома дітьми і непрацюючою років 7-10 мамою через тих дітей (або працюючою, але мінус з заробітку витрати на няню) можна добре прожити... Виходить, що навіть відмовляючи собі у забаганках взагалі на досить високу зарплату найманого працівника це важко зробити. От якщо десь взялась би своя квартира і якщо дитина здорова (може нормально відвідувати садочок чи групу продовженого дня у школі) тоді значно легше. А так... я не розумію як заводити другу, третю дитину не дивлячись на гроші. І все життя жити в одній кімнаті один у другого на голові? І ходити по чужих хатах? І це з думкою, що сім'я заробляє на досить пристійному рівні і стрибнути вище слабо реально.
в черговий раз зрозуміла, що найближчим часом не вийде переїхати назад Бо хочу другу дитину, а тут це набагато легше. Тут в разі удачного втілення моїх планів, я зможу працювати здому, а у Львові таким наврядчи дома заробиш. Все, збираю кошти на пенсію І буду на пенсії жити у Львові гуляти годинами містом і ходити по цукерням
Ну, будьмо реалістами, до пенсії ще теж дожити треба. :)
Щось ви так сумно про все написали... Вище ніс, все змінюється, і не завжди на гірше. Ви самі казали, що в питанні мати чи не мати другу дитину - фінансова сторона для вас не найважливіша. От і думайте про те, важливіше. Дитячі усмішки в гривні не переводяться, та ви і самі це знаєте.

Nadijka
21.11.2007, 15:47
ні - програміст
Я також !!! І чоловік в мене програміст!
а що?
Нє ви просто так про тих бізнесменів говорите, складається враження шо стикаєтесь з тим щодня! Якшо я вас образила то пробачте!

Руда Кішка
21.11.2007, 15:47
Ситуація як про нашу сім"ю. Неточності в тому, що:
1. Можливо хтось і ризикує показати таку з/п офіційно, але це рідкість. Тобто переважно якщо людина має з/п 1000 у.о. то це означає що ці гроші отримуєш на руки без вирахування податків.

я якось відвикла від з/п в конвертах... У нас все-таки більша частина отримує білу з/п. І це великий плюс, коли береш кредит на житло :)

2. Живемо з батьками. Звичайно в крайньому випадку вистачить і на те щоб винаймати квартиру, але то задорого.

Добре, коли є можливість жити з батьками, тоді все впирається тільки в налагоджування нормальних стосунків між двома сім'ями.

3. На харчування іде приблизно 900 грн. за рахунок того що чоловік на обід приходить до дому.

Ага, ми коли квартиру вибирали, чоловік пропонував варіант біля своєї роботи :) Казав що додому зате буде ходити їсти.

4. Витрати на медицину це практично тільки стоматолог. В випадку т-ри чи кашлю витрати пов"язані з нар. медициною, чи гомеопатією. Не в цілях економії звичайно, а через ....ееее...стиль життя, чи просто іншого підходу до власного здоров"я.

Тут підходь не підходь до здоров'я, а інколи таке вилізе, що проста гомеопатія і нар. медицина не спасе :( В мене чоловік ніколи не курив, не пив, займався все життя спортом декілька разів на тиждень, а в 24 роки швидка забрала з височенним тиском. Валявся на Огієнка в залізничній. Спадкові проблеми з тиском. Зараз за допомогою гомеопатії пробуємо підтримувати стабільний стан, але приступи інколи стаються. Недавно мусив 2 тижні в лікарні пролежати. І веде ж здоровий спосіб життя, а все рівно...

Nadijka
21.11.2007, 15:53
Казав що додому зате буде ходити їсти.
Ну і чому не ходить? Мій раніше не тошо ходив, а на маршрутці приїжав (40хв).А тепер даю йому з собою(готую більшу вечерю), а він собі на роботі в мікрохвильовці розігріває! І нічого страшного в тому немає, а головне смачно і корисно поїсть, і гривень 15 зекономить!!!

Ljolik
21.11.2007, 15:56
Чи вам, як юристу - такі паралелі між чесним бізнесом та лікарським хабарництвом - очі ріжуть?

Мені очі не ріже, просто звернула увагу що в багатьох темах які ...ееее... не зовсім стосуються лікарів і хабарництва, ви обов"язково про це згадаєте, а потім обурюютесь що лікарів всюди брудом поливають. Так само як Громанюк примудряється всюди свою "проблему" приплести. Коротше схожість між вами з ГРоманюком зауважила :p

Тут підходь не підходь до здоров'я, а інколи таке вилізе, що проста гомеопатія і нар. медицина не спасе
Всяке буває, заичайно що ніхто від цього не застрахований. Просто знаю сім"ї які дійсно що місяці не менше 20 у.о. в аптеці залишають на вітаміни, сиропи від кашлю і жарознижуючі ліки.

Руда Кішка
21.11.2007, 15:58
Ну і чому не ходить? Мій раніше не тошо ходив, а на маршрутці приїжав (40хв).А тепер даю йому з собою(готую більшу вечерю), а він собі на роботі в мікрохвильовці розігріває! І нічого страшного в тому немає, а головне смачно і корисно поїсть, і гривень 15 зекономить!!!

Бо квартиру таки вибрали не в тому районі. У нас є багато офісів, де микрохвильовки уже "не вписуються". А ще (по секрету) в мене не виходить зварити змачну зупу (окрім картопляного супу-пюре з грінками). Ну хоть ти трісни. Все виходить (і печиво і те і се), а от з першими блюдами гаплик. Які вже рецепти не пробувала. Роблю все як мама або свекруха, а виходить бадяга :( Не дано:aggressive: То я забила на приготування супів. В мене няня варить нам суп на малого і н нас :)

Nadijka
21.11.2007, 16:02
А він в мене не суп на роботу бере а шось таке шо залишається з вечері: картопелька,макарончики,плов ну і плюс шось мясне і ше останнім часом даю салатік з капусти.

Додано через 37 секунд
нас є багато офісів, де микрохвильовки уже "не вписуються"
Шо ви маєте на увазі?

Додано через 2 хвилини
А ше вас хочу запитати, бо може я десь пропустила, А НАВІЩО ВАМ НЯНЯ?

Львiва
21.11.2007, 16:10
Чем больше денег зарабатываешь - тем больше не хватает, так как потребности возрастают.
У меня муж год назад перешел на работу в американскую компанию - стал зарабатывать в 2 раза больше, чем на прежней работе. И все равно хватает впритык!!!

afterstep
21.11.2007, 16:19
Мені очі не ріже, просто звернула увагу що в багатьох темах які ...ееее... не зовсім стосуються лікарів і хабарництва, ви обов"язково про це згадаєте, а потім обурюютесь що лікарів всюди брудом поливають.
я за певними активістами боротьби з хабарництвом в медицині та "відатами на щепленнях" - полюю.
Скажемо так - такої неземної насолоди, як від "Гаррі Поттер - шкідливий, бо є пропагандою відьомства" - я давно не отримував.
==
Тому і полюю - цікаво люди пишуть ;)
==
А за порівняння з ГРоманюком - респект ;) Добре, що не з Михом ;)

Додано через 45 секунд
Нє ви просто так про тих бізнесменів говорите, складається враження шо стикаєтесь з тим щодня
вже, слава богу, троха менше (стикаюся) ;)

Ljolik
21.11.2007, 16:21
А він в мене не суп на роботу бере а шось таке шо залишається з вечері: картопелька,макарончики,плов ну і плюс шось мясне і ше останнім часом даю салатік з капусти.
В мене чоловік без першого не наїдається (це при тому що я перше взагалі не їм, тільки для нього і малої готую).
Та й не всюди прийнято обіди на роботу носити. На попередню роботу носив, а на цій не ніхто не носить, і не має де гріти, добре що хоч працює не далеко.

Nadijka
21.11.2007, 16:23
Та й не всюди прийнято обіди на роботу носити
Ну тоді співчуваю!!!

Руда Кішка
21.11.2007, 16:25
Шо ви маєте на увазі?

Офіси не призначені для прийняття їжи. Відсутнє таке приміщення в офісі. Хочешь їсти, будь-ласка в найближче кафе. Запахи з мікрохвильовки псують презентабельність офісу і т.п.

уроки закінчуются о 13.25. Дитина ще занадто мала, щоб самому ходити додому. Його хтось повинен забирати, нагріти-насипати їсти, пояснити уроки (це критично буде ще до кінця 2-го класу і все), доглянути під час гуляння у дворі, відвести на тренування на 17.00, почикати його і привести додому о 18.30.
Взагалі в мене няня з'явилася з того часу як я віддала малого в садочок. Йому не можна було там їсти і спати, тому вимушена була взяти няню.
І зараз я не можу піти на те щоб дитина нормально їла тільки зранку, а потім цілий день до 19.00 жила на сухом'ятці (це за умови якби була група продовженого дня, а у нас в школі її немає)

Ksani
21.11.2007, 16:28
в черговий раз зрозуміла, що найближчим часом не вийде переїхати назад Бо хочу другу дитину, а тут це набагато легше. Тут в разі удачного втілення моїх планів, я зможу працювати здому, а у Львові таким наврядчи дома заробиш
тоді ми їдемо до вас !

Руда Кішка
21.11.2007, 16:35
Щось ви так сумно про все написали... Вище ніс, все змінюється, і не завжди на гірше. Ви самі казали, що в питанні мати чи не мати другу дитину - фінансова сторона для вас не найважливіша. От і думайте про те, важливіше. Дитячі усмішки в гривні не переводяться, та ви і самі це знаєте.

я вже нічим не керуюсь, і не вибираю що важливіше :) тепер від того, що нагорі залежить. Минулого разу він не спішив :(

volk
21.11.2007, 17:15
Відносно тестя,тут питання специфічне...
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=158305&postcount=105
Якщо "приватник" погано поводиться з працівниками,то в нього працювати не захочуть,відповідно в нього будуть втрати.А дурних в "приватників нема.

Ну, розумієте... Державна структура. До дому- рукою подати. Колектив старий, кльовий, без такого колективу на оперативній не втримався-б. Ну і що, дурний я?
Ще й 40ківник не за горами, не дуже про зміну роботи помрієш... Сємья, дєті...

Гелена
21.11.2007, 18:54
Ну, розумієте... Державна структура. До дому- рукою подати. Колектив старий, кльовий, без такого колективу на оперативній не втримався-б. Ну і що, дурний я?
Ще й 40ківник не за горами, не дуже про зміну роботи помрієш... Сємья, дєті...

якраз має бути достатньо життєвого і професійного досвіду, щоб почати працювати на себе :)
але то залежить від професії і від бажання
головне від бажання, імхо :)

galickii moskal
21.11.2007, 18:56
Квартира дорогая. - 40-50 $ но в комунальных вы не посчитали отопление воду газ или оно включено в квартплату.
Обед мужа в некоторых районах есть дешовые столовые в некоторых кафе можна принести с собой бутербродов котлет и т.д. а купить первое или гарнир.
Одежда планета секонд хенд можна найти новые вещи. -10-15
На мобильном и парикмахерской можна с экономить еще по 5$.

Но главное это то что остается 185*12=2220
телевизор+машинка+мобильный= 500+500+100=1100
фотоаппарат+комбайн+ноутбук= 200+250+500=950
простой отдых 500
остается 600-700 по 50 в месяц чтоб сходить в кафе и купить ребенку книжку хватит.

Оля
22.11.2007, 08:35
зате всі решта гамериканські байки - ну просто ні в тин, ні в ворота.

Можна і не читати "гамериканські байки". Для того є функція "ігнор" на форумі. Раджу скористатися.

Нє, справжні українці ще живуть в Галичині, і на Буковинні, і на Поліссі, і на Поділлі, і в Слобожанщині. А от ті, хто їх ненавидить, то тільки всюди животіють, як не матеріально, то морально.

Romko
22.11.2007, 08:37
так от - бізнесмени різні бувають. Бувають змордовані роботою, а бувають бритоголові в шкірі6 а бувають покійні. Яж не стверджую, що якщо ви бізнесмен - то відразу бандюк? Певно - ні.
Якщо для вас чиновник і бандюк(для мене то синоніми,лише перший при краватці)то є бізнесмени,то то я ліпше промовчу.
Що ви хотіли довести, Romko'у? Що всі бізнесовці львівські - чесні та працьовиті люди, що си горбом заробляють? Чи що ви виняток - і всі ваші великі статки заробили винятково чесно? Воно, знаєте - якось з гілками про лікарів перекликається... Ото ті всі дохтори - страшні хабарники: такі страшні гроші на хабарах загрібають, аж по дільницях в драних чоботях бігають....
Та то ви намагаєтесь тут всіх переконати,що Львів і львів’яни,то найгірші люди в Україні.Навіть москалі і комуністи стільки бруду не лиють.

Оля
22.11.2007, 08:40
Скільки ще дописів написати, щоб ви, afterstepе, повідмінусовували і тим свою жовч випустили? ;) Ви скажіть, я вам це задоволення допоможу досягнути! :)

Додано через 5 хвилин

А що, крім львів"ян, в деяких гілках не можна писати? І взагалі, автор гілки мешкає в Києві. Для порівняння не можна приводити прикладів з інших регіонів, чи навіть країн? По-моєму, життя зараз всюди майже на однаковому рівні. Що по харчуванню, що по промтоварах.

Patrick
22.11.2007, 08:49
.... По-моєму, життя зараз всюди майже на однаковому рівні. Що по харчуванню, що по промтоварах.

Промтовари тут (США і Канада) дешевші і.. якісніші, мені здається.

Ома
22.11.2007, 09:31
Вище ніс, все змінюється, і не завжди на гірше

Это совершенно точно. Мы в конце 90-х родили двоих детей, жили на съемной квартире, не имея бабушек и дедушек рядом и муж приносил домой не больше 200$. Потом как-то начало устраиваться - взяли денег в долг, купили квартиру, я вышла на работу, наняла нянечку. Если Бог дает ребенка, он даст возможность его вырастить.
И я тоже думаю, что детей нужно развивать. У нас каждый день занят - английский, музыка, гимнастика, театральная студия, моделирование. Все, конечно стоит денег. Но если мне хочется, чтобы ребенок занимался, я беру себе подработку, муж работает допоздна. Старший ребенок везде ходит сам. Как-то находится выход.
Когда я думаю, что мне приносит счастье в этом мире, то никакая материальная вещь, никакое событие меня не радует настолько, насколько я счастлива своими детьми, их успехами, взрослением, каждодневными хлопотами.
Когда у Вас появится второй ребеночек, Вы представить себе не сможете, как же Вы жили раньше без него.
Заработать денег можно в любом возрасте, а ребеночка родить, увы, нет.

Чем больше денег зарабатываешь - тем больше не хватает, так как потребности возрастают.
Это тоже точно!

Додано через 4 хвилини
Тут в разі удачного втілення моїх планів, я зможу працювати здому,

Конечно, найти фриланс в Киеве гораздо проще и это очень удачный вариант для мамочки с детьми.
Удачи Вам.

Оля
22.11.2007, 09:44

уроки закінчуются о 13.25. Дитина ще занадто мала, щоб самому ходити додому. Його хтось повинен забирати, нагріти-насипати їсти, пояснити уроки (це критично буде ще до кінця 2-го класу і все), доглянути під час гуляння у дворі, відвести на тренування на 17.00, почикати його і привести додому о 18.30.
Взагалі в мене няня з'явилася з того часу як я віддала малого в садочок. Йому не можна було там їсти і спати, тому вимушена була взяти няню.
І зараз я не можу піти на те щоб дитина нормально їла тільки зранку, а потім цілий день до 19.00 жила на сухом'ятці (це за умови якби була група продовженого дня, а у нас в школі її немає)

Я таки не зрозуміла. Або теж щось пропустила. Ви ж писали, що не працюєте. А Ви хіба того всього самі не можете робити? Хіба няня то зробить краще? Я няню наймала, як вчилася, або коли працювала вже, а діти ще малі були.

New Shrek
22.11.2007, 09:48
і.. якісніші, мені здається. та всьо вироблено в Китаї,або китайцями .Шо туть вогорити....

Додано через 1 хвилину
Допис від Lavazza

Вище ніс, все змінюється, і не завжди на гірше так Ви праві ,все змінюється ще на більш гірше

lanka
22.11.2007, 10:04
У меня муж год назад перешел на работу в американскую компанию - стал зарабатывать в 2 раза больше, чем на прежней работе. И все равно хватает впритык!!!
Я теж перейшла на більш оплачувану роботу, але ціни не забарилися і теж попідстрибували, тому з розрахунку на витрати виходить, що я заробляю те саме...

afterstep
22.11.2007, 10:06
Можна і не читати "гамериканські байки". Для того є функція "ігнор" на форумі. Раджу скористатися.

навзаєм. Ви мене в ігнор - я вас.
Бо надто ви кармоглот великий ;)

New Shrek
22.11.2007, 10:10
кармоглото тре в статистику Форуму ввести. http://forum.lvivport.com/misc.php?do=cybstats Хто з"їв більше карми?

Оля
22.11.2007, 10:30
навзаєм. Ви мене в ігнор - я вас.
Бо надто ви кармоглот великий ;)

Та я вас 10-ю дорогою обминаю і дописів ваших не паскуджу. Був тут колись один жовчний. Поки пів форуму печінки не з"їв - не забанили! :)

afterstep
22.11.2007, 10:37
Та я вас 10-ю дорогою обминаю і дописів ваших не паскуджу. Був тут колись один жовчний. Поки пів форуму печінки не з"їв - не забанили!
Tа чи хіба хто дослухається моїх слів, коли балом править Оля?
Вперед! Пожалійтеся Мартіні!
До речі - ви підзабули, як ви мітили мої дописи навесні?
Так я си записую!
==
Ви вже парканадцять років живете у іншому світі, і ваші твердження та поради щодо життя на Україні тут, на форумі - як мінімум недолугі.
==
І ще одне - два дописи попереду -
Допис afterstep не сподобався:
Оля (Нині)
як воно відповідає вашому твердженню
Та я вас 10-ю дорогою обминаю і дописів ваших не паскуджу.
==
Зупиніться, перестаньте "заднім числом" "мітити" - і я направду обминатиму вас 10-ою дорогою. Як і робив - але ж вам заманулося на мене "понаскакувати"?

Оля
22.11.2007, 10:59
Вперед! Пожалійтеся Мартіні!

Мартіні сам добре бачить, хто ви. Нащо йому ще жалітися? :) А про Вікторію ви надармо згадали. Її недавно мало не попросили з форуму після її з"явлення. Мене там і близько не було. Вона з Лілею зчепилася. :)
Так я си записую!

Продовжуйте і далі записувати. Як нема кого вчепитися - перечитуйте! :)

Ви вже парканадцять років живете у іншому світі, і ваші твердження та поради щодо життя на Україні тут, на форумі - як мінімум недолугі.

Може ще й мені писати тут забороните? :) А ваші поради які були? Ви чого до жінок в розмову встрягли? Треба було щось долуге написати. :)

як воно відповідає вашому твердженню
А то так відповідає, що будете мене висміювати, буду мітити, що мені то не подобається. ;)

А це я теж вчу українців в Україні як їм жити, що для вас то мій поганий допис? :)
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=173741&postcount=18

МАРТІНІ! Може мене забаните, бо я тут форум львівський паскуджу недолугими дописами? ;)

Romko
22.11.2007, 11:10
А це я теж вчу українців в Україні як їм жити, що для вас то мій поганий допис?
http://forum.lvivport.com/showpost.p...1&postcount=18
Відсутність почуття гумору...то дуже-е-е тєжко...
А,відносно плювання в галичан,то українофобам і комунякам варто у вас повчитися.

Руда Кішка
22.11.2007, 12:32
Я таки не зрозуміла. Або теж щось пропустила. Ви ж писали, що не працюєте. А Ви хіба того всього самі не можете робити? Хіба няня то зробить краще? Я няню наймала, як вчилася, або коли працювала вже, а діти ще малі були.

Я працюю з 3-х років малого. Няню взяла тоді ж. До того сиділа сама з ним.
Я ніде не писала, що не працюю. Мене немає вдома з 9.00 до 19.20.
Мені краще віддавати половину заробітку няні і бути впевненій що моїй дитині нічого не загрожує. Наприклад зїджене тістечко з білковим кремом, про яке він просто з вигляду не може визначити, що то крем білковий. Через 3-5 хвилин після такого він почне задихатися :( Так само як і від половинки волоського горіха. Так, він знає як виглядає гречка і не буде їсти її, але чи є в страві яйця цього дитина ще не в стані визначити :(
Окрім того в нас у школі немає групи продовженного, а він ще замалий щоб ходити зі школи додому самому. Та інші такі дрібні ньюанси.

Львiва
22.11.2007, 12:46
ОЛЯ!
Можно я разряжу немножко обстановку. Поздравляю Вас, как жительницу США, с Днем Благодарения, с самым "старым" праздником Америки:clapping:

ЗЫ У меня двоюродный брат и его мама в сентябре 1996 года уехали тоже на ПМЖ в США из своего родного Санкт-Петербурга. Живут в 19-ти км. от Нью-Йорка. Его мама там даже уже вышла второй раз замуж за гражданина США, бывшего одессита. Вот такой вот тесный наш земной шарик оказывается:)

Deus igrok
22.11.2007, 12:54
Наприклад зїджене тістечко з білковим кремом, про яке він просто з вигляду не може визначити, що то крем білковий. Через 3-5 хвилин після такого він почне задихатися Так само як і від половинки волоського горіха.
Співчуваю. Сам алергетик. Правда не такий активний. Аль Львів - то направду не місто для алергетиків і асматиків. Надто вологе.

Руда Кішка
22.11.2007, 12:58
Співчуваю. Сам алергетик. Правда не такий активний. Аль Львів - то направду не місто для алергетиків і асматиків. Надто вологе.

То в нас тільки два таких сильних аллергени (критичних, скажім так). Є ще від яких страшенно чухається і роздирається (гречка, морква, чорниці і ще всяке), але то не так страшно

Nadijka
22.11.2007, 13:23
Я працюю з 3-х років малого. Няню взяла тоді ж. До того сиділа сама з ним.
Я ніде не писала, що не працюю. Мене немає вдома з 9.00 до 19.20.
Мені краще віддавати половину заробітку няні і бути впевненій що моїй дитині нічого не загрожує. Наприклад зїджене тістечко з білковим кремом, про яке він просто з вигляду не може визначити, що то крем білковий. Через 3-5 хвилин після такого він почне задихатися Так само як і від половинки волоського горіха. Так, він знає як виглядає гречка і не буде їсти її, але чи є в страві яйця цього дитина ще не в стані визначити
Окрім того в нас у школі немає групи продовженного, а він ще замалий щоб ходити зі школи додому самому. Та інші такі дрібні ньюанси.
Хочу попросити у вас вибачення за няню! Спочатку обурювалась навіщо вам викидати такі гроші на няню,а тепер визнаю свою помилку і дуже вам співчуваю! Ви б одразу написали про це! А то я думала шо ви сидете в дома і шей гроші на няньку витрачаєте! А тепер ситуація більш зрозуміла!

afterstep
22.11.2007, 13:34
А,відносно плювання в галичан,то українофобам і комунякам варто у вас повчитися.
я щоденно ходжу по тих же вулицях, що й ви. І бачу те саме, що й ви ;) можливо, вам то в око не кидається - а я таки дещо зауважую ;)
То ж не москалі з комуняками вам в брамах вбиральні влаштовують?
І не москалі з комуняками вам на вулицях смітять? особливо - лушпиння від соняшника ;) - то поема!
А ця любов до тварин! Сучасні псиска такі купи на хідниках кладуть, що і не всякий хлоп подужає так накласти!
==
Якщо вам не до вподоби гумор Волошина - що поробиш? він таки частково правду написав!
тому й кажу - галичанина навіть ганьбити не треба - достатньо приїхати і подивитися ;)

Nadijka
22.11.2007, 13:44
тому й кажу - галичанина навіть ганьбити не треба - достатньо приїхати і подивитися
Але ж не всі галичани однакові!!! Навіщо ображати всіх!
на вулицях смітять?

Наприклад я ніколи нічого на вулиці не викидаю, лише смітник, немає несу додому!
особливо - лушпиння від соняшника

Я взагалі його не їм, навіть в дома!!! Зубки бережу! Походи до стоматолога зараз такі дорогі!
А ця любов до тварин!
А тварин в дома не маю! Навіть якшо доця попросить, до заведемо якогось хом'ячка або попугайчика,а в ідеалі рибок! Думаю вони великих купок робити не будуть!!!
в брамах вбиральні влаштовують
Ну тут я взагалі мовчу! No coment...

Такшо дуже вас прошу не говоріть про всіх........

Руда Кішка
22.11.2007, 14:10
Хочу попросити у вас вибачення за няню! Спочатку обурювалась навіщо вам викидати такі гроші на няню,а тепер визнаю свою помилку і дуже вам співчуваю! Ви б одразу написали про це! А то я думала шо ви сидете в дома і шей гроші на няньку витрачаєте! А тепер ситуація більш зрозуміла!

Тю. От найшли чим перейматися :) Мені навіть в голову не прийшло образитися :)
Просто нагоди не біло написати, що я працюю. Але ніде не було й що я вдома сиджу. А про няню згадала, коли про суп розповідала :) Так, непрацюючій мамі тримати няню можна тільки за умови пристійного фінансового стану сім'ї. Хоча в Києві мамі малюка (десь так віком до рочка), яка жаліється що "в неї вже дах їде від тої дитини, а чоловік ніц не допомагає, я все сама" і т.п. мало не найперша порада яка дадуть: "так візьміть няню, нехай вам допомагає" :) Так само як і найняти домогосподарку (для прибирання хати) також досить розповсюдженне явище. Жінка, яка витрачає на роботу багато часу і заробляє пристійні гроші може собі це дозволити.

bora
22.11.2007, 14:17
Жінка, яка витрачає на роботу багато часу і заробляє пристійні гроші може собі це дозволити.

Ну, але у Львові за 100 долярів жіночка Вам і догляне за дитиною і поприбирає і вікна помиє,я вже мовчу про те, що тутешні няньки щодня готують їсти на всю сім"ю.

Nadijka
22.11.2007, 14:23
Хоча в Києві мамі малюка (десь так віком до рочка), яка жаліється що "в неї вже дах їде від тої дитини, а чоловік ніц не допомагає, я все сама" і т.п. мало не найперша порада яка дадуть: "так візьміть няню, нехай вам допомагає" Так само як і найняти домогосподарку (для прибирання хати) також досить розповсюдженне явище. Жінка, яка витрачає на роботу багато часу і заробляє пристійні гроші може собі це дозволити.
Ви знаєте в мене така малеча шо мені насправді дах деколи їде! Але якшо я хочу шось відкласти з грошей то няню ми точно не потягнемо! Тому я стараюсь все робити сама, і до всіх домашніх справ долучаю і донечку! Так набагато простіше і я встигаю все робити і вона не скучає! Наприклад, я прибираю її іграшки і даю по одній їй вона кладе її на місце,я працюю з пилососом, а вона переберає усі щіточки,які є в комплекті, колия мию посуду - вона бавиться каструльками, ну а їсти варити то взагалі одна радість, вона має свою посудку і плиточку і також шось виварює! Отак мусимо справлятись! Можливо коли віддам її у садочок, чи коли уже піде в школу, а я на роботу тоді задумаюсь над нянькою!!! А поки що стараюсь як можу! Ну і чоловік вечером допомає, тоді в мене є вільна годинка на шейпінг або на манікюр збігати!

Руда Кішка
22.11.2007, 14:33
Ну, але у Львові за 100 долярів жіночка Вам і догляне за дитиною і поприбирає і вікна помиє,я вже мовчу про те, що тутешні няньки щодня готують їсти на всю сім"ю.

Нарешті хоть хтось озвучив скільки коштує няня у Львові :)

Nadijka
22.11.2007, 14:35
Я звичайно в тому ділі не ас, але мені здається шо то задешево! Ви це точно знаєте?

Руда Кішка
22.11.2007, 14:37
Ви знаєте в мене така малеча шо мені насправді дах деколи їде! Але якшо я хочу шось відкласти з грошей то няню ми точно не потягнемо! Тому я стараюсь все робити сама, і до всіх домашніх справ долучаю і донечку! Так набагато простіше і я встигаю все робити і вона не скучає! Наприклад, я прибираю її іграшки і даю по одній їй вона кладе її на місце,я працюю з пилососом, а вона переберає усі щіточки,які є в комплекті, колия мию посуду - вона бавиться каструльками, ну а їсти варити то взагалі одна радість, вона має свою посудку і плиточку і також шось виварює! Отак мусимо справлятись! Можливо коли віддам її у садочок, чи коли уже піде в школу, а я на роботу тоді задумаюсь над нянькою!!! А поки що стараюсь як можу! Ну і чоловік вечером допомає, тоді в мене є вільна годинка на шейпінг або на манікюр збігати!

Я не пам'ятаю вже точно чи їхав у мене дах чи ні :) Хлопчик в мене з живчиків :crazy: Але доки я сиділа з ним мені навіть думка в голову не приходила взяти няню (тай фінанси тоді були такі що яка там няня), хоча ми самі в чужому місті і чоловік приходив як правило десь о 23.00.

Додано через 1 хвилину

Допис від bora

Я звичайно в тому ділі не ас, але мені здається шо то задешево! Ви це точно знаєте?

Мені також здається, що я таку ціну чула у Львові десь рік чи може навіть більше тому

bora
22.11.2007, 14:42
Точно знаю, що спеціалізовані агенства озвучують зооовсім інші суми- порядку 7 грн за годину. Але точно знаю і жінок які інакшої можливості заробити не мають, тому по знайомству працюють саме за такі гроші.

afterstep
22.11.2007, 18:08
Але ж не всі галичани однакові!!! Навіщо ображати всіх!
я не ображаю усіх - як кажуть мої опоненти на свій захист - словосполучення "всі галичани" - я не вживав ;)
До того ж сам є галичанином ;)
Але кільком дописувачам сатира "Галицький синопсис" (чи то цитати з того твору) сильно очі муляє - видно, добре таки їм пасує! - ото вони й ославлюють мене як галичаноненависника ;)

Ома
22.11.2007, 19:17

У Донецьку немає таких цін. То дуже дешево. Мінімум - то 10 грн. година і тільки доглянути за дитиною.

Гелена
22.11.2007, 20:25
Все мені не йметься... все я про финанси :bazar:

Маємо сім’ю з однією дитиною десь років 2-4. Працює тільки чоловік, жінка через певні обставини з дитиною не працює. Дитина відвідує садок з 9.00 до 12.00 (після сніданку приводять, до обіду забирають) заради спілкування з іншими дітьми і призвичаїння до соціуму. В чоловіка оклад $1000. я так зрозуміла для Львова це дуже пристіна з/п.

то мабуть не математична, а якась інша загадка - як люди в нас примудряються цілком нормально жити за ті гроші, якщо по чистих розрахунках, то неможливо
а живуть сім’ї з таким доходом нормально все-таки
і як так певно самі не знають, мало хто все так детально рахує, взагалі мало хто веде домашню бухгалтерію
і воно не дивно: порахуєш сімейні прибутки і видатки - на пристойне життя не вистачає, а як просто живеш собі і не задумуєшся про ці розрахунки, то особливо недостатків не відчуваєш. фантастика ;)

demetris
23.11.2007, 17:34
Все воно так, а цього року таки добре інфляція вигризла кишеню, ні?

Дружина тільки тепер почала фвінанси записувати. до того потреби не було!

Я так прикидав собі в середньому, але точних розрахунків не вів.

В нас йде біля 300 грн. (зимою/літом +-50) на всі послуги (вода, тел. світло, житло (батьківське, але живемо самі), газ тощо) + 150 грн. за моб і нет. харчуваня тягне на всю 1000 грн., цяцьки-книжки дитні до 50 грн./міс. подарунки до 100 грн. лахи-шмаття то вже як піде (від 0 до 1000), лікарі - то хіба зуби, але залежить. потрохи благоустрій квартири (хата старенька, шпалери, ролети, на се одразу не йдем, п отрохи підлатаємо) десь теж до 300-500грн.

Решту - частину відкладаємо (***грн.) і на витрибеньки (100-200грн.) - кафе, кіно, косметика, журнали...

Додано через 1 хвилину
Ще одне, десь чув, що хто витрачає більше 20% на харчування - той вже не належить до середнього класу...

Liona
23.11.2007, 17:50
Ще одне, десь чув, що хто витрачає більше 20% на харчування - той вже не належить до середнього класу...
та нє, то просто такі доходи, що 20% мізерно мало... і аж ніяк не вище середнього класу :(

Natalya
23.11.2007, 18:02
хто витрачає більше 20% на харчування - той вже не належить до середнього класу...
а хто менше, то до якого класу?

Гелена
23.11.2007, 19:01

...то залежить не лише від величини доходу, а й від величини шлунка :D :D :D

Додано через 3 хвилини
Руда Кішко, класний підпис :radist:
(попередній аватар був кращий, імхо, і рудіший :) )

klen
23.11.2007, 19:08
Дуже цікава тема :)
Я от подивилася ніби всі викладки вірні і все за розрахунками сходиться, але щось тут не так. Знаю сімю тато мама донька-підліток і бабця-пенсіонерка у яких сукупний дохід 2300 грн і живуть вони на ті гроші і харчуються і одяг купляють і донька в гуртки ходить і літом навідь на море їздили (квартиру що правда не знімають). Ще 1 сімья (чоловік жінка у декреті і 2 маленькі донечки ) якось примудряється жити на 600 доларів з яких 300 щомісяця платять по кредиту(квартиру купили у кредит).

Руда Кішка
23.11.2007, 19:15
Дуже цікава тема :)
Я от подивилася ніби всі викладки вірні і все за розрахунками сходиться, але щось тут не так. Знаю сімю тато мама донька-підліток і бабця-пенсіонерка у яких сукупний дохід 2300 грн і живуть вони на ті гроші і харчуються і одяг купляють і донька в гуртки ходить і літом навідь на море їздили (квартиру що правда не знімають). Ще 1 сімья (чоловік жінка у декреті і 2 маленькі донечки ) якось примудряється жити на 600 доларів з яких 300 щомісяця платять по кредиту(квартиру купили у кредит).

В мене є досить прикладів сімей, де фактичний заробіток невисокий, але також можна сказати "живуть же нормально". А потім випливає, що мама-тато допомагають, трохи продуктами, трохи грошима, то те купили, то те. В мене дитина наїдає в день не менше ніж на 10 гривень. На цьому що можна зекономити? Ніяк.

Додано через 3 хвилини
класний підпис :radist:
авторство не моє, сперто :)
(попередній аватар був кращий, імхо, і рудіший :) )
то тимчасово був аватар. Він передавав стан душі (тобто шлунку :) ), сильно їсти хотілося :)

Ома
23.11.2007, 19:23

У нас практино немає середнього класу.

Гелена
23.11.2007, 19:48

в кожній країні мають бути свої критерії для визначення середнього класу
по чому ви орієнтуєтеся, що його практично нема?

Руда Кішка
23.11.2007, 19:51

Ну то ви загнули :) Згідно критерію про 20% середній клас є. Але є ще зовсім інші критерії (середній клас - має квартиру, авто, витрачає на інвестування не менше ніж (не пам*ятаю точно процент) від доходу.

klen
23.11.2007, 20:36
В мене є досить прикладів сімей, де фактичний заробіток невисокий, але також можна сказати "живуть же нормально". А потім випливає, що мама-тато допомагають, трохи продуктами, трохи грошима, то те купили, то те. В мене дитина наїдає в день не менше ніж на 10 гривень. На цьому що можна зекономити? Ніяк.

Першу сімю я дуже добре знаю. І батькив них живуть далеко і допомогають тільки тим що дівчинка до них на літо їздить ну і мама у відпустку (відповідна економія в літні місяці) А в решту часу живуть же якось.
А нарахунок того що економити на дитині неможна ви цілком праві. Ви взагалі досить все правильно написали але всетаки щось тут не так.

Взагалі серед моїх знайомих 1000 напевно ніхто не заробляє (навіть у сукупному доході) але всі якось живуть і ніби не дуже зле. 1000 то дійсно як для Львова дуже не типова зарплата. Та й ми з чоловікому у значно меншу суму вкладаємося. Що правда інколи так подивишся у середині місяця і неясно куди гроші ділися ніби ніц такого не купляли. Я все намагалася для того щоб знати завести бугалтерію але так і не спромоглася. Тепер от почитала ваші викладки, буду знати що гроші не просто так зникають :)

Liona
23.11.2007, 21:23
в нас сукупний дохід менше "лікарської штуки" (Аня, вам зрозуміло про що я? ;) ), і живемо... при чому не у Львові, а в Києві :eek: Сама не знаю, як то ми викручуємось... Якби не допомога батьків (рідко, але буває), то точно би було важче :(

galickii moskal
24.11.2007, 04:46
Это на западе, у них квартплата, налоги, страховки по отношению к питанию намного выше нашего. Структура расходов другая. А вообще идея со средним классом несколько пропагандистская времен холодной войны, что то вроде передовика капиталистического труда.

Patrick
24.11.2007, 07:53
Это на западе, у них квартплата, налоги, страховки по отношению к питанию намного выше нашего. Структура расходов другая. А вообще идея со средним классом несколько пропагандистская времен холодной войны, что то вроде передовика капиталистического труда.

середній клас має конкретні свої границі.
В Канаді , В провіції Альберта, якщо дохід вашої сімї 65-115К /рік - ви є середня сімя.
і такі самі границі мають податки.
Зарплата в рік в Канадських $( Зараз 1CND$ = 1US$ )
до 9тис. - 0% податку.
10 -35тис.- 16%
36 -71тис.- 22%
71 -115тис.-26%
115 -250тис.-29%
більше 250 -33%
На пактиці середня сімя це власний дім (або кондо - хто що любить).дві машини - одна з них нова , друга 3-5 річна, дитина, або 2є , собака, кіт.
Чоловік працює в середньому - 42-44 год./тиждень.Жінка - 35-37год.В цьому випадку наймають бейбісітера.
Або жінка вдома і без няньки.Але тоді чоловік мусить працювати не менше 55год./тиж., щоб "втриматися на плаву".

dArt
24.11.2007, 09:23
На пактиці середня сімя це власний дім (або кондо - хто що любить).дві машини - одна з них нова , друга 3-5 річна, дитина, або 2є , собака, кіт.

Кот это обязательно? :)
На самом деле, всегда надо стремится к большему.
Нужно старатьтся не больше экономить, а больше зарабатывать.
Не помню кто это сказал, но всю жизнь старался следовать этому принципу.

galickii moskal
24.11.2007, 10:55
середній клас має конкретні свої границі.
И они обусловлены двумя вещами размером оплаты высококвалифицированного специалиста и представлением о достойном уровне жизни. Поэтому во Львове, Киеве, и провинции Альберта люди с разным уровнем доходов и жизни будут относить себя к среднему классу.
То есть это понятие в целом субъективное и является мечтой наемного специалиста или мелкого предпринимателя.

iiiryna
24.11.2007, 11:26

Не уявляю де ви зустрічали таку ціну- подруга рік тому за 750 грн найдешевше знайшла, і це тільки готування для дитини. Зараз озвучуються цифри -1000-1200 грн.Прибирання ще більше. За 100 уо вам хіба 2 год покуховарять і приберуть.ПРО догляд за дитиною і мови бути не може...ХІба це ваша хороша знайома...

New Shrek
24.11.2007, 11:46
За 100 уо вам хіба 2 год покуховарять і приберуть І що платять?

iiiryna
24.11.2007, 12:47
І що платять?
вибачте,шось не зрозуміла :dance:

coolzak
24.11.2007, 13:57
до Патрікового посту я би добавив що менше 50к на сімю то біда а дуже часто чоловіки які контрактори працюють і по 60-70 год на тиждень

New Shrek
24.11.2007, 14:02
чоловіки які контрактори працюють і по 60-70 год на тиждень нє! я до вас не поїду,прийдеться туть москалів до смерті терпіти

Гелена
24.11.2007, 18:54
нє! я до вас не поїду,прийдеться туть москалів до смерті терпіти

...як і їм, бідним, вас :D

coolzak
24.11.2007, 23:13
ніхто не змушує- просто хороші фахівці завжди мають багато роботи а коли гроші ідуть і робота то часом затягує.наші по приїзду мушуть на хату і машини і дітей витягнути-другій генерації легше буде. просто коли можеш взяти за денну роботу 500+ то тяжко стриматись))))

Patrick
25.11.2007, 08:56
до Патрікового посту я би добавив що менше 50к на сімю то біда а дуже часто чоловіки які контрактори працюють і по 60-70 год на тиждень

Ще кілька років назад в Альберті(від Едмонтона на північ) , Саскачевані і Манітобі - це були не ахті , але не погані гроші на сімю з 3 чоловік.
За остані 2 роки ,коли Альберта почала продавати більше нафти і почався промисловий бум , помешкання стало дорожче ,ніж в Торонто - ця сумма зробилася , щось на грані виживання.Можна жити , не відказуючи собі в їді і питві ,мати авто, але купити помешкання - не можливо.Менше ніж за 200К тут практично нічого не має.

klen
25.11.2007, 12:17
На самом деле, всегда надо стремится к большему.
Цитата:
Нужно старатьтся не больше экономить, а больше зарабатывать.

чоловіки які контрактори працюють і по 60-70 год на тиждень

Ая незовсім погоджуся з цим поглядом. Звичайно коли дітям немає чого їсти то тут ясна річ мусиш працювати і по 60 і по 80 годин аби тільки нагодувати і якось з тої бідності вилізти. Але то крайня ситуація.
Але якщо ситуація десь як описано у топіку. І на життя вистачає і на відпочінок. То чи вартуе заради додаткових 200 доларив чоловіку заганятися по 70 годин на роботі і фактично не бачити ні дитини ні дружини? Або спихувати малесеньку дитину на няню (всетаки то чужа людна яка про вашу дитину невідомо як буде дбати) і мамі іти десь працювати а потім вечирі намагатися компенсувати тій дитині те що покинула її вдень?
Безумовно то особиста справа кожної родини. Але як намене то неварто. Бо грошей завжди буде невистачати і хотітися більше і більше. Але ж щастя не в грошах, як це не банально. Як на мене щастя у тихих сімейних вечорах, в спільних прогулянках з дитиною і чоловіком. І чи вартує жертвувати цим заради додаткових пари копійок?

coolzak
25.11.2007, 15:52
за 200 доларів більше нема сенсу але при заробітку 50 на годину різниця між 2000 і 3500 на тиждень велика.

a.ilchenko
25.11.2007, 16:17
2All:
Ми повинні батькам допомагати, а не вони нам!
Що ми з дружиною и робимо.

А щодо "середнього класу" - то питання складне.
Наприклад, людина, що заробляє близько $2000, і в неї є велика сім'я, і людина з $1000, але самітня - хто з них середній клас? Мені здається, другий варіант...

demetris
26.11.2007, 13:15
а хто менше, то до якого класу?
до малозабезпеченого... :(

А щодо "як так можна вижити". То йдеться не так про батьків, як про магазини в яких купляєте все.

Маю знайомих, що чоловік їздить на Рав4, а жінка вибирає одяг дітям в "Планеті Секонд Хенд". Це - український середній клас. На заході якщо хтось має Рав4 - то на секонд певно не заходить (хіба якість сейли, але то не секонд!!!).

І багато випадків, коли сусіди мають хати однакові, машини подібні. ремонти один майстер робив, але заробляють з різницею до 10 разів!!!

Natalya
26.11.2007, 14:30
до малозабезпеченого...
На заході якщо хтось має Рав4 - то на секонд певно не заходить (хіба якість сейли, але то не секонд!!!).
Я чогось не розумію. Якщо хтось заробляє ту ж 1000 уо. і витрачає на харчування, наприклад, 150 а не 200 (ну не хоче він стільки їсти), зате купив собі квартиру або машину в кредит і витрачає 500 на це, то це значить, що він малозабезпечений? А той, хто проїдає всі гроші, але нічого особливо не має - той добре забезпечений?

Щодо секонду (наприклад, garage sale) - то ним в Америці різні люди захоплюються. І не дуже бідні теж...

New Shrek
26.11.2007, 16:20
Америці
Може вже перестати захоплюватися тою Америкою.Чи раба в собі задавити не вдається.Треба на Мамону молитися.

Natalya
26.11.2007, 16:50
Може вже перестати захоплюватися тою Америкою.Чи раба в собі задавити не вдається.
А хто захоплюється? Чи то просто кожен сам по собі судить?..

New Shrek
26.11.2007, 17:07
Я ненавиджу ....і по чому я суджу?

demetris
26.11.2007, 17:09
Я чогось не розумію. Якщо хтось заробляє ту ж 1000 уо. і витрачає на харчування, наприклад, 150 а не 200 (ну не хоче він стільки їсти), зате купив собі квартиру або машину в кредит і витрачає 500 на це, то це значить, що він малозабезпечений? А той, хто проїдає всі гроші, але нічого особливо не має - той добре забезпечений?

та ні - менше можна, чому ні. Просто якщо мені тільки щоб поїсти треба 1/5 всіх грошей, то решти не вистарчить на житло/машину/відпочинок/збереження/навчання/медичне страхування або обслуговування/інші "дрібниці життя"

Natalya
26.11.2007, 17:19
Я ненавиджу ....і по чому я суджу?
(ненависть - то якось вже дуже страшно) а хто захоплюється? :))

spm1950
26.11.2007, 19:08
Так як ми себе рахуємо европейцями і майже вже в ЄС то заробляти потрібно приблизно як у Европі.

Romko
26.11.2007, 20:13
Так як ми себе рахуємо европейцями і майже вже в ЄС то заробляти потрібно приблизно як у Европі.
Де заробляти?

New Shrek
27.11.2007, 09:33
Де заробляти?на большой дороге!!! "Мы работники ножа и топора....романтики с большой дороги"

afterstep
27.11.2007, 09:43
щось анекдот нагадався....
син в тата та мами питає - як заробляєте? - та ото, синку, з захалявним, всю ніч на дорозі москалів чекаємо...
І пішов син на свій перший заробіток... Зранку повертається - замучений, брудний! і з претензіями - всю ніч висидів, 3-х москалів замордував - і що? який заробіток? Ось! - і кидає якісь копійки на стіл....
А батько, так розважливо:
- А як ти думав, синку... Отак і складаємо - копієчка до копієчки....

Vlodek
27.11.2007, 11:40
Щось, панове, у вас дискусія зовсім не в той степ зайшла. Саме питання "скільки треба заробляти?" - у відповідь тягне за собою лише зустрічне питання - "а для чого ?" .
Якщо хтось хотів вивести абсолютну чи відносну цифру "споживчого кошика" чи "прожиточного мінімуму" - то нехай тим займаються т.з. економісти, що засідають в уряді. Бо в реальності то настільки суб'єктивні і мінливі цифри, що вираховувати їх, все одно, що вираховувати "середню температуру по лікарні". Знаю людей, котрі живуть і на 5к в рік, і нічого , "бідно, але чисто". Знаю й людей, котрі тратять 200к-300к в рік. І не можу сказати, що чимось вони щасливіші, чи вдоволеніші за інших.
Зовсім інша справа, якщо робота є інструментом для досягненя якоїсь мети. Там, будиночок на середземноморському узбережжі, щоб спокійно провести старість. Чи освіта в Гарварді або Прінстоні для сина. Чи можливість колись організувати свій "хоббі-бізнес" (котрий буде існувати не для отримання мега-прибутку, а для твого задоволення ). - Тоді відповідь на запитання "скільки" зовсім інша. І ІМХО, дуже вдало ще 400 років тому на цю тему висловився сер Френсіс Бекон. "Хто не хоче зменшення свого добробуту, повинен тратити не більше половини свого заробітку, а хто хоче примножити його - не більше третини."

afterstep
27.11.2007, 11:50
Фре́нсіс Бе́кон (*22 січня 1561—†9 квітня 1626) — англійський політик, філософ і есеїст.

Став лордом-канцлером у 1618 році і в того ж року, будучи викритим у хабарництві, був оштрафований на 40000 фунтів (згодом сума була зменшена королем). Провів 4 дні в лондонській в'язниці.
...
видатний англійський буржуазний філософ періоду первісного нагромадження капіталу. За визначенням К. Маркса Б. —"справжній родоначальник англійського матеріалізму і всієї сучасної експериментуючої науки" (Маркс К. і Енгельс Ф. Твори, т. 2. К., 1958, с. 135). Матеріалізм Б. спрямований проти середньовічної схоластики і богослов'я. Б. розробив новий, антисхоластичний метод наукового пізнання. Догматичній дедукції схоластів він протипоставив індуктивний метод, що ґрунтується на раціональному аналізі дослідних даних
хорошой філософ ;)
Як думаєте - його принципи станом на нині - не дуже застаріли?

Vlodek
27.11.2007, 12:11
хорошой філософ ;)
Як думаєте - його принципи станом на нині - не дуже застаріли?
Не думаю, що вже аж дуже застаріли :) - Існують все таки незмінні істини в цьому світі .
А про "4 дні в лондонській в'язниці, будучи викритим у хабарництві" - дякую , порадували . :):) Не знав про такий цікавий момент в його біографії :):)

Гелена
27.11.2007, 19:54
Не думаю, що вже аж дуже застаріли :) - Існують все таки незмінні істини в цьому світі .

таку істину як "багатий не той, хто має багато, а той кому всього вистачає" теж ніби не відміняли :)
тут нема особливо про що сперечатися - в кожного свої потреби, то ж кожному треба заробляти по-різному
але я проти того, що треба старатися якомога більше економити, економія не повинна сильно обмежувати людину в її бажаннях
я за те, що треба старатися більше заробляти, причому не кількістю роботи, а її якістю, ефективністю
це все індивідуально, але я думаю, що не можна віддавати роботі занадто багато часу, бо не буде коли жити
думаю з віком і досвідом наша робота має ставати ефективнішою, ціннішою і відповідно високооплачуванішою
тобто витрачаючи той же час і ті ж зусилля професіонали роблять і заробляють відповідно більше, чого і слід прагнути :)

Vlodek
28.11.2007, 09:25
таку істину як "багатий не той, хто має багато, а той кому всього вистачає" теж ніби не відміняли :)
тут нема особливо про що сперечатися - в кожного свої потреби, то ж кожному треба заробляти по-різному
але я проти того, що треба старатися якомога більше економити, економія не повинна сильно обмежувати людину в її бажаннях
я за те, що треба старатися більше заробляти
Пані Гелена ! Ви не зовсім зрозуміли, що я хотів сказати своїм дописом. Повірте, Френк Купервуд з його гаслом "не потрібно собі в чомусь відмовляти, просто потрібно заробляти більше" - мій улюблений літературний герой.
Але я хотів наголосити на тому, що можна зароблене просто тратити, а можно вкладати в своє майбутнє, в майбутнє своїх дітей і т.д. І не зведеться питання до якихось цифр в долларах, євро, тугриках. А зведеться до поглядів на життя. Якщо завгодно, до мети, котру собі в житті ставить людина.

demetris
28.11.2007, 15:48
А зведеться до поглядів на життя. Якщо завгодно, до мети, котру собі в житті ставить людина.
+ 1

Але усе це починається після досягнення якогось мінімального рівня добробуту (для кожного теж відносного, але зрештою - реального та вимірюваного). А до того боряться люди з бідою.