КПК

Показати повну версію : Долар як засіб ...

Мих
19.11.2007, 10:07
За що я б сьогодні найбільше гонив наш уряд, так то за те, що вони штучно підтримують курс долара.
Які негативні наслідки від цього?

1. Знецінення нашої праці. Знаєте чому за кордоном $100 нічого не вартують, а унас все-таки є якась вартість? Тому що реальна ціна долара сьогодні 2.80 грн. Наша праця тому за кордоном більше ціниться, ніж в Україні, а тому народ вимушений їхати за кордон заробляти. Бо якщо б 1000 доларів вартувало 2800 грн, повірте, ніхто б закордон на заробітки не їхав.
2. ціна на бензин. Не 5,00 грн, а 2,80.
3. газ не 440 грн за тис. кубів, а 260 грн. відповідно нижчі ціна на енергоносії у металургії і т.д.
4. мінімальна зарплата не 80 доларів, а 150 доларів. Відповідно всі зарплати....
5. Автомобілі значно би подешевшали, на процентів 35-40 і всі імпортні товари.

Залишається запитання Кому вигідно тримати 1 долар - 5 грн.

New Shrek
19.11.2007, 10:12
і хабарі би в два рази зменшились.....

Мих
19.11.2007, 10:18
і хабарі би в два рази зменшились.....

Хабарі - то хабарями, але питання в іншому.

Сьогодні вся наша економіка працює над тим, щоб втримати американський долар. Ми сьогодні принижуємо свою гривню, лиш би долар коштував 5,05грн. за рахунок своєї економіки, за рахунок нашої дармової праці.

Скажіть, що я не правий.
Кому це вигідно?

MARTINI
19.11.2007, 10:33
Мені це нагадує математичні загадки "с подвохом" :)

Чомусь як ціна на бензин то в 2 рази зменшується, а як зарплата, то в 2 рази збільшується :)

Мих
19.11.2007, 10:42
ені це нагадує математичні загадки "с подвохом"

Чомусь як ціна на бензин то в 2 рази зменшується, а як зарплата, то в 2 рази збільшується

1. Нафтопродукти ми купляємо за долари за кордоном. і ціна бензини формується у гривні на тому, що 1дол=5.05. Якщо б 1. дол коштував 2.8, то відповідно..... так і газ.

2. Мінімальна зарплапта 460 грн. Вона не може зменшитися. якщо долар поставити 2.80, то відповідо становитиме 164 долари для пенсіонера.

Ще питання....

KabMiner
20.11.2007, 10:44
Повністю підтримую. не знаю як там стосовно 1 долл= 2.80 грн., але десь так воно і є.
Кому вигідно? та багатьом впливовим силам, зокрема:
1. США.
2. Нашим металургам-хімікам-енергетикам, одним словом - данєцкім.

Мих
20.11.2007, 11:12
Ще вигідно Олі - наші формчанці, то вона тримає курс 5,05, нє?

FeRmatta
20.11.2007, 11:42
2. Нашим металургам-хімікам-енергетикам, одним словом - данєцкім.
а вони до чого? їм же теж купувати в доларах доводиться з курсом 5,05. проте, якщо я не помиляюся, то гроші великих і багатих якраз у доларах, рахунки підприємств теж і так далі, там,де "біг мані" - там і долар. от і все. тому спочатку непогано б було збільшити капіталовкладення у гривнях, а вже потім думати про зміну курса долара. тобто,зміцнити національну валюту

Мих
20.11.2007, 12:28
Просто це йде по великому рахунку експлуатація власного народу, заставляючи працювати його за копійки. Зверніть увагу, якщо б 1000 доларів дорівнювало б 2800 грн, скажіть, хто б їхав на заробітки за кордон? 2800 можна і в Україні заробляти. Багато б питань вирішилося само собою.

Lavazza
20.11.2007, 12:45
Просто це йде по великому рахунку експлуатація власного народу, заставляючи працювати його за копійки. Зверніть увагу, якщо б 1000 доларів дорівнювало б 2800 грн, скажіть, хто б їхав на заробітки за кордон? 2800 можна і в Україні заробляти. Багато б питань вирішилося само собою.
Тут є інший бік. Мою, наприклад, зарплату роботодавець рахує саме в доларах виплачуючи гривневий еквівалент. Мої доходи б удвічі зменшились.

Мих
20.11.2007, 15:03
Тут є інший бік. Мою, наприклад, зарплату роботодавець рахує саме в доларах виплачуючи гривневий еквівалент. Мої доходи б удвічі зменшились.

Є. Тут, звичайно трохи гірше, але навряд-чи ви щось дуже сильно втратите, бо якщо телевізор коштує зараз 1000 гривень, то Ви його, грубо кажучи купите за 200 доларів, навіть якщо курс буде 2,80, оскільки будемо рахувати, що телевізор імпортний і його за бакси купляв магазин.

Redhotchilly
20.11.2007, 15:08

вчора обговорювали цю тему на ФУПi.
якраз привязаність до долара нашої економіки є дуже великим мінусом...бо довго НБУ не потяне скуповувати долари на біржі, щоб підтримувати доходи наших олігархів...
реальний курс долара до гривні не 2.80... але і не 5.05

Мих
20.11.2007, 15:32
реальний курс долара до гривні не 2.80... але і не 5.05

А скільки? А посилався на заяву Стельмаха....

Lavazza
20.11.2007, 15:38
Є. Тут, звичайно трохи гірше, але навряд-чи ви щось дуже сильно втратите, бо якщо телевізор коштує зараз 1000 гривень, то Ви його, грубо кажучи купите за 200 доларів, навіть якщо курс буде 2,80, оскільки будемо рахувати, що телевізор імпортний і його за бакси купляв магазин.
Я то розумію.
Але більше йдеться не про імпортний телевізор, а хліб насущний.

Deus igrok
20.11.2007, 15:44
Хм.
Припустимо, на долар встановили ринкову вартість.
Отож, виграють ті в кого вклади були або в нац. валюті (грн) або іноземній (євро). Власники долару - тотально збідніють.

Але це лише тимчасове явище, з часом ринкова економіка знову все збалансує ... і повернемося до того, що й було.

Чи не так розумію ?

Мих
20.11.2007, 15:52
Я то розумію.
Але більше йдеться не про імпортний телевізор, а хліб насущний.

Прошу дуже. Людина отримує пенсію 460 гривень, це орієнтовно 90 доларів, а при 2,8 - 164долари США.
Хліб печеться на газі, електриці, яка здешевіла на 40%, перевозка муки і самого хліба - теж здешевіла на 40% грубо. Ясно, що це відібється на ціні самого хліба.
А мясо, яке завозиться з Польщі? За що ми його купляємо? Не за валюту? Уявляєте з 30 гривень мясо опуститься до 18-20 гривень. Зрозумійте, ціна гривні зросте, вона зараз штучно занижена за рахунок привязки до долара. Євро коштуватиме десь 3,50 грн. У нас Євро таке дороге, бо у світі ЄВРО/долар є визначене і коли долар падає, то євро мусить рости, бо так диктує світове співвідношення на даний момент часу і від того ніде не дінешся.

KabMiner
20.11.2007, 15:53
а вони до чого? їм же теж купувати в доларах доводиться з курсом 5,05. проте, якщо я не помиляюся, то гроші великих і багатих якраз у доларах, рахунки підприємств теж і так далі, там,де "біг мані" - там і долар.
Мова йде про експортерів. Вони свою продукцію продають у доларах.
спочатку непогано б було збільшити капіталовкладення у гривнях, а вже потім думати про зміну курса долара. тобто,зміцнити національну валюту
капіталовкладення в гривнях вже достатньо високі, настав час опускати доллар.
Просто це йде по великому рахунку експлуатація власного народу, заставляючи працювати його за копійки.
Нє, за копійки то було в 1990-х, а зараз заставляють працювати за півціни.
вчора обговорювали цю тему на ФУПi.
Що за ФУП?
бо довго НБУ не потяне скуповувати долари на біржі, щоб підтримувати доходи наших олігархів...
Потягне, було б бажання: будуть друкувати гроші і розкручувати інфляцію слідом за США.

Мих
20.11.2007, 15:55
Хм.
Припустимо, на долар встановили ринкову вартість.
Отож, виграють ті в кого вклади були або в нац. валюті (грн) або іноземній (євро). Власники долару - тотально збідніють.

Але це лише тимчасове явище, з часом ринкова економіка знову все збалансує ... і повернемося до того, що й було.

Чи не так розумію ?

По-перше, ми не можемо тримати всі валюти світу, щоб часом хтось не постраждав. Ми повинні тримати своє.
По-друге, не дуже збідніють, бо вартість гривні штучно занижена. І тут приклад з телевізором я вже приводив. Інша справа, що не виграють. Виграють ті, в яких буде гривня, чи інша валюта. Але програти - сильно не програють.

Lavazza
20.11.2007, 15:58
Зрозумійте, ціна гривні зросте, вона зараз штучно занижена за рахунок привязки до долара. Євро коштуватиме десь 3,50 грн. У нас Євро таке дороге, бо у світі ЄВРО/долар є визначене і коли долар падає, то євро мусить рости, бо так диктує світове співвідношення на даний момент часу і від того ніде не дінешся.
Я це прекрасно розумію, тільки не вірю в зниження цін на українські товари ні на 40%, ні навіть на 10%.
Зрештою, поживемо - побачимо.:)

Мих
20.11.2007, 15:58
Нє, за копійки то було в 1990-х, а зараз заставляють працювати за півціни.
Нехай і так....

Згадайте 90-і роки. Я заробляв у науководослідному інституті 7 доларів на місяць. І не тому, що я так працював, а тому, що ціна долара була завищена, завищена вона і зараз, але не втаких пропорціях.

Додано через 2 хвилини
Я це прекрасно розумію, тільки не вірю в зниження цін ні на 40%, ні навіть на 10%.
Зрештою, поживемо - побачимо.
І я вам вірю. Ціни на товари не впадуть пропорціно до до падіння долара. , але все-таки впадуть, думаю на процентів 25-30. Ну і зарплата зросте, але вже строго пропорційно на падіння долара. А це не так мало.

Lavazza
20.11.2007, 16:06
Ну і зарплата зросте
Шкода, що не моя :(

Redhotchilly
20.11.2007, 16:12
Що за ФУП?
http://forum.pravda.com.ua/list.php?2

Мих
20.11.2007, 18:31
Шкода, що не моя :(

шахрай
20.11.2007, 20:15
Не дай Бог $ завалиться,це буде катастрофа!Хай $ валиться,але дуже повільно і поступово(бажано на протязі декількох років по 10 копійок в місяць)

Redhotchilly
20.11.2007, 20:27
Не дай Бог $ завалиться,це буде катастрофа!Хай $ валиться,але дуже повільно і поступово(бажано на протязі декількох років по 10 копійок в місяць)

на жаль, у світі вже звалився... дуже різко... до нас скоро дійде

шахрай
20.11.2007, 20:30
на жаль, у світі вже звалився... дуже різко... до нас скоро дійде
Вы меня очень расстроили.Ночью спать не буду,зачем Вы это мне сказали?

Мих
20.11.2007, 20:39
Вы меня очень расстроили.Ночью спать не буду,зачем Вы это мне сказали?

Шахраю, підозрюю, що у Вас під диваном панчоха з доларами...
Ок, Шахрай, будемо робити повільно.

шахрай
20.11.2007, 20:45
Ок, Шахрай, будемо робити повільно.
Ловлю Вас на слові,не втримаєте слова-будете відповідати по законах шаріата

Мих
20.11.2007, 21:05
Ловлю Вас на слові,не втримаєте слова-будете відповідати по законах шаріата

шахрай
21.11.2007, 10:21
Шо за шаріата? я такого не знаю. А, зрозумів, то мужик, який все на шару хоче, нє?
Закони шаріату-законодавство на основі ісламу.
А я думав Ви це знаєте,Мих,справляєте враження досить освіченої людини

New Shrek
21.11.2007, 10:24
Пане Мих подайте на газету претензію ,порушено Ваше авторське право http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2007/11/20/27777/ Вже не вперше, може вдесяте,тільки хтось знаших піднімає цікаву тему, зразу ж така сама з"являється в газеті

Руда Кішка
21.11.2007, 10:44

Ми так постраждали від різкої ревальвації гривні (на 10 копійок всього), коли пан Стельмах в одну ніч знизив курс з 5.15 до 5.05 за доллар.
Ми були в процесі купівлі житла. Дали завдаток. В договорі завдатку був прописаний еквівалент вартості квартири в гривнях (оскільки по нашому законодавству можна використовувати лише нац. валюту). Оформляли документи на кредит. В той час гривню ревальвували і в перерахунку на долари вартість квартири по договору зросла на $1500:( Мусіли заплатити більше, оскільки розривати договор завдатку не було змісту.
Від ревальвації постраждають ті, хто веде розрахунки в доларах. Я стараюся все робити в гривнях (єдине тільки кредит за квартиру виплачуємо в доларах), але бувають ситуаціїї де ти не маєш права вибирати валюту - продавці квартири хочуть доляри і все.

New Shrek
21.11.2007, 10:47
Ну нашо комусь пів- мільйона гривень ?скільки то в кілограмах буде?

Руда Кішка
21.11.2007, 10:50
Ну нашо комусь пів- мільйона гривень ?скільки то в кілограмах буде?
наш продавець в кінці кінців купив собі новобудову. Тобто за гривні. Ось йому буль потрібно пару кілограм гривень :)

шахрай
21.11.2007, 10:55
10 копійок в місяць)
Помилився-на 10 копійок в рік.

coolzak
22.11.2007, 02:30
гроші не люблять різких рухів -чи нагла ревальвація чи девальвація все недобре.якщо зарубати збільшенням ціни експорт то зросте імпорт а надходження доларів небуде .прийдеться або знов долару вверх лізти або нац банку доляри позичати для продажу на внутрішньому ринку в МВФ-а їх треба віддавати а звідки якщо експорт вмер?

Patrick
22.11.2007, 06:40
гроші не люблять різких рухів -чи нагла ревальвація чи девальвація все недобре.якщо зарубати збільшенням ціни експорт то зросте імпорт а надходження доларів небуде .прийдеться або знов долару вверх лізти або нац банку доляри позичати для продажу на внутрішньому ринку в МВФ-а їх треба віддавати а звідки якщо експорт вмер?

Зараз канадський $ є більший американського.З одної сторони добре , коли ви виїзжаєте з держави , а з другої погано- приток туристів з США різко зменшився.

Мих
26.11.2007, 15:09
Пане Мих подайте на газету претензію ,порушено Ваше авторське право http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2007/11/20/27777/ Вже не вперше, може вдесяте,тільки хтось знаших піднімає цікаву тему, зразу ж така сама з"являється в газеті

Може тому на на ЛФ нас тримають, щоб теми черпати. Наталя Вишневецька певно точно ідею з мене стягнула... Маладец.

Руда Кішка
26.11.2007, 15:14
???? ???? ?? ?? ?? ??? ????????, ??? ???? ???????. ?????? ??????????? ????? ????? ???? ? ???? ????????... ???????.

???. "???????". ????? ????????? ?? ?????????, ??? ??? ?? ????????? ????????? :)

Deus igrok
26.11.2007, 15:50
Обіцяють блокбастер "Падіння". Дивіться в найкращих банках країни з січня 2008 року. З акторським складом оприділилися. Залишилося визначити, хто буде режисером.

Руда Кішка
26.11.2007, 15:55
Може тому на на ЛФ нас тримають, щоб теми черпати. Наталя Вишневецька певно точно ідею з мене стягнула... Маладец.

Щось форум глючить...
Так я писала, що автор-то мАлАдЕц, але раз гонораром не ділиться, так хоть бы чоколядку автору ідеї виставила :)

Руда Кішка
29.11.2007, 15:12
Из-за увеличения импорта гривна может обесцениться до 6 грн. за 1 доллар - эксперты

В октябре даже такой консервативный человек, как председатель Нацбанка Владимир Стельмах признал, что гривна недооценена и ее реальный курс может составить не 5,05, как сейчас, а 4,9 грн за доллар.

На самом деле, будущее национальной валюты может быть совсем другим - она может обесцениться до 6 грн за доллар. Всему виной растущий импорт. Украине нужно все больше долларов для увеличивающихся закупок зарубежных автомобилей, компьютеров, оборудования, а также нефти и газа. Если в 2006 г. мы закупили за рубежом товаров на $2,9 млрд. больше, чем продали, то в этом году закупим уже на $5,6 млрд. больше. Такая тенденция называется ростом отрицательного сальдо торгового баланса национальной экономики. Валюты не хватает, поэтому она будет дорожать, а гривна - дешеветь.

До сих пор курс гривны был стабильным, потому что в Украину заходило много валюты - кредиты, которые все больше и больше берут украинские банки и компании, иностранные вложения и деньги "заробитчан". Вместе они обеспечивали такой избыток предложения валюты, что банкиры все увереннее стали говорить об укреплении гривны относительно доллара. Но этот избыток будет постепенно растворяться. Потоку денег из-за рубежа будет все труднее покрывать растущий импорт. В 2006 г. импорт товаров и услуг превысил экспорт на $3 млрд. В этом, по прогнозу Минэкономики, превысит на $5,6 млрд. А в 2008 г. превышение составит уже $7,5 млрд.

"Это уже показатель такой, что гаплык скоро нам будет, если ничего не делать", - говорит советник министра экономики Сергей Яременко. По его мнению, если правительство срочно не примет меры для ограничения импорта и более благоприятных условий для экспорта, то все мы "скоро останемся без штанов".

Дальнейшее увеличение импорта неизбежно из-за отсталости украинской экономики. Однако быстро увеличить экспорт невозможно - для этого нужны длительные и серьезные реформы всей экономики. Поэтому финансисты предлагают более простой выход. "Нужно улучшить условия для экспортеров и ухудшить для импортеров. Для этого нужно девальвировать гривну", - считает вице-президент Украинского кредитно-банковского союза Борис Соболев.

Если НБУ этого не сделает, то гривна скоро обесценится сама. "Прежде всего будет девальвация гривны по отношению к доллару", - такими будут последствия растущего импорта, уверен президент Банка НРБ Владислав Кравец.

Спасут нацию от обнищания самые трудолюбивые ее представители - работающие за границей гастарбайтеры. Исполнительный директор по экономическим вопросам НБУ Игорь Шумило говорит, что за рубежом на постоянной основе работают 2-2,5 млн. украинцев и их денежные перечисления в Украину составляют несколько миллиардов долларов в год. Именно их деньги могут перевесить чашу весов между импортом и экспортом в пользу экономики Украины.

Мих
30.11.2007, 10:09
Обіцяють блокбастер "Падіння". Дивіться в найкращих банках країни з січня 2008 року. З акторським складом оприділилися. Залишилося визначити, хто буде режисером.

Євреї.

Додано через 3 хвилини
На самом деле, будущее национальной валюты может быть совсем другим - она может обесцениться до 6 грн за доллар. Всему виной растущий импорт. Украине нужно все больше долларов для увеличивающихся закупок зарубежных автомобилей, компьютеров, оборудования, а также нефти и газа. Если в 2006 г. мы закупили за рубежом товаров на $2,9 млрд. больше, чем продали, то в этом году закупим уже на $5,6 млрд. больше. Такая тенденция называется ростом отрицательного сальдо торгового баланса национальной экономики. Валюты не хватает, поэтому она будет дорожать, а гривна - дешеветь

недаремно стаття на російські мові написана..... заказуха....

Руда Кішка
30.11.2007, 10:19
недаремно стаття на російські мові написана..... заказуха....

Стаття взята з сайту, який присвячений банкам, а він нажаль має тільки одну мову (що характерно для Києва), тому висновки раз стаття російською мовою, то це заказуха, по моему недоречні. Хоча з 6 грн за доллар вони загнули і нагнітання "все буде гірше" також занадто. Можливо в статті є й перебільшення, але погодьтесь, що імпорт у нас таки пристійно переважає над експортом.

Kaff
18.01.2008, 15:23
Нова хфішка - людям заощадження Ощадбанк віддає в дулярах. Щоби пенсіонери гривні тут же у обіг не кидали, а пхали до панчохи? Чи для того, щоби "надлишки" дулярів із Нацбанку кинути. Чи платити іншим чином уже нема як???

Мих
18.01.2008, 21:31
людям заощадження Ощадбанк віддає в дулярах
та не може бути... я такого не чув...

New Shrek
18.01.2008, 21:39
та не може бути... я такого не чув... певне в телевізорі звук вимкнули,бо ті долари пенсіонерам навіть до хати пошта доставить

Stanley
18.01.2008, 22:24
а вони до чого? їм же теж купувати в доларах доводиться з курсом 5,05
Вони-експортери, а отже їм вигідний низький курс національної валюти, томущо таким чиномїхня продукція здешевлюєтся для іноземних споживачів.

Мих
18.01.2008, 23:45
певне в телевізорі звук вимкнули,бо ті долари пенсіонерам навіть до хати пошта доставить
а після того курс не стане 1грн=$2.80?

Мих
26.05.2008, 10:30
От і рухнув бакс.... Але то тільки початок.Стельмаха чуть не з"їли....

Romko
26.05.2008, 10:41
От і рухнув бакс.... Але то тільки початок.Стельмаха чуть не з"їли....
Звичайно...
Америка ж теж впала..
Куди ж їй тягатися з нашою економікою...
недопорівняння....

Вадюшка
26.05.2008, 10:59
довго НБУ не потяне скуповувати долари на біржі, щоб підтримувати доходи наших олігархів...
Враховуючи, що НБУ є емiтентом гривнi, все вiн потягне ;) Iнша справа, що за бездумного викупу валюти можна конкретно спровокувати i девальвацiю гривнi, i iнфляцiю.

Додано через 6 хвилин
Від ревальвації постраждають ті, хто веде розрахунки в доларах.
...i цим порушує валютне законодавство країни. Какая бо-о-оль!.. (ц) http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/ae.gif

Додано через 9 хвилин
"Это уже показатель такой, что гаплык скоро нам будет, если ничего не делать", - говорит советник министра экономики Сергей Яременко
Шо, и правда у советника министра экономики такой официальный лексикон? ;)

Мих
26.05.2008, 12:57
Звичайно...
Америка ж теж впала..
Куди ж їй тягатися з нашою економікою...
недопорівняння....

Ромко, знаєте, що таке економіка США?
Це є друкування грошей. Якщо якійсь країні тре кошти, то ті кошти тре заробити, а якщо є друкуючий верстат - то які проблеми? А друканути пару мільярдів, щоб купити нафтове родовище - не складно. От чому зараз так багато доларів по світі блукає, а насправді, реально вони незабечені папірці. В межах країни друкування негайно привело б до інфляції, а в межах світу, який визнає зелений папір? непомітно... хоча всьому приходить кінець - рано, чи пізно....