КПК

Показати повну версію : Корупція в освіті

Банду_таки_геть
18.11.2007, 06:04
Внаслідок об'ємності і всеохоплюючої властивості цьотки Корупці тему пропоную розбити на галузеві підтеми. Модераторів прошу перенести відповідні дописи. А форумлян - продовжувати дискусію у гілках з врахуванням галузевої специфіки !

Romko
18.11.2007, 10:26
Нє,прошу пана,Левандівка повністю правий...
Корупція - занадто масштабне явище,щоб для кожної галузі створювати окрему гілку.Ресурсів сайту може не вистарчити...

Redhotchilly
18.11.2007, 12:04
не треба писати - треба діяти...
от почніть з себе і власних дітей- не давайте хабарі

Romko
18.11.2007, 14:33
не треба писати - треба діяти...
от почніть з себе і власних дітей- не давайте хабарі
От я від недавна не даю(хабарів),бо в мене їх не беруть...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaraucher.gif

Мих
18.11.2007, 15:15
В освіті корупції вистарчає, трохи знайомий з їх діяльністю.

Гелена
19.11.2007, 16:02
може хтось мені пояснить звідки береться корупція в освіті? бо я хоч і в школі вчилася і в універі і всеодно не в курсі звідки береться та корупція
:D
імхо, винні виключо студенти з своїми батьками, але може я щось упустила ;)

Мих
19.11.2007, 16:06
може хтось мені пояснить звідки береться корупція в освіті?

єто всьо ізза бабок, атвєчаю....

Гелена
19.11.2007, 16:09
... в принципі я розумію звідки корупція в медицині і правоохоронних органах - там люди бояться за життя-здоров’я-свободу і цього достатньо щоб зрозуміти тих хто дає хабарі, а в освіті? бояться що "вік живи, вік учись і дурнем вмри"?
якось не можу логіки побачити в даванні хабарів в плані освіти
щодо брання хабарів в освіті - іноді "дають бери, б’ють - тікай" :D
і н о д і :)

Додано через 1 хвилину
єто всьо ізза бабок, атвєчаю....

:D :D :D

Ljolik
19.11.2007, 16:21
бо я хоч і в школі вчилася і в універі і всеодно не в курсі звідки береться та корупція
Наскільки я зрозуміла ви вчились на юридичному факультеті....невже не знаєте викладача цивільного процесу Богдана (забула ім"я по батькові)? в нього оцінку задурно "зубами виривати" треба було.

Гелена
19.11.2007, 17:48
Наскільки я зрозуміла ви вчились на юридичному факультеті....невже не знаєте викладача цивільного процесу Богдана (забула ім"я по батькові)? в нього оцінку задурно "зубами виривати" треба було.

я таке ж чула про Андрусяка і Цікала :)
мені здавання в них запам’яталося найбільше
в обох здала "задурно", як ви кажете і маю "відмінно"
казали що без попередньої домовленості більше 4 і сама 4 то фантастика, а взагалі реально хіба трояк і то не конче з першого разу, але бачте розмови розмовами, а не все воно так є
як виявилося - нормальні викладачі :)
в них же було по півгрупи талонів і перездачі і всяке інше, але то студенти самі собі винні, бо справді нічого не знали :suicide:

Ljolik
19.11.2007, 17:55
але бачте розмови розмовами, а не все воно так є
Є ні, в моєму випадку то були якраз не розмови, здала з 3-го разу, і то чудом. Не тому що не знала, а тому що відкритим текстом сказав що підходити до нього 3-ій раз з порожніми руками , це.....верх дурості.... А знаю я придмет, чи ні, його в принципі не цікавило, людина тупо заробляє гроші... на хліб з ікрою. От і причини хабарництва в освіті - їсти всі хочуть, а совість є не у всіх.

Гелена
19.11.2007, 18:47
Є ні, в моєму випадку то були якраз не розмови, здала з 3-го разу, і то чудом. Не тому що не знала, а тому що відкритим текстом сказав що підходити до нього 3-ій раз з порожніми руками , це.....верх дурості.... А знаю я придмет, чи ні, його в принципі не цікавило, людина тупо заробляє гроші... на хліб з ікрою. От і причини хабарництва в освіті - їсти всі хочуть, а совість є не у всіх.

... сволота рідкісна ;)
ну слава Богу, то такі клінічні випадки направду рідкість, мало таких викладачів настільки наглих

Ljolik
19.11.2007, 18:57
то такі клінічні випадки направду рідкість, мало таких викладачів настільки наглих
Згідна :D, далеко не всі такі, переважно просто схиляються до варіанту "Хочеш оцінку - вчи, не хочеш вчити - платити". Не скажу що це правильно, ну але принаймні логічно. Але є і певний відсоток таких що їх знання учнів/студентів не цікавлять в принципі, головне заробити, "сволочі, адназначна" (с).

Гелена
19.11.2007, 19:29
ну а якщо вчити не хочеш чого йдеш в універ?
люди такі наївні - думають їм диплом сильно в житті поможе якщо в голові пусто буде :)
то все відносно: знання і папірці

Ljolik
19.11.2007, 19:37
ну а якщо вчити не хочеш чого йдеш в універ? люди такі наївні - думають їм диплом сильно в житті поможе якщо в голові пусто буде то все відносно: знання і папірці

ОООО, була тема про те чи потрібна дітям вища освіта http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=25512&highlight=%E2%E8%F9%E0+%EE%F1%E2%B3%F2%E0&page=6

spm1950
19.11.2007, 19:44
Не справа в дипломі а в тому що людина хоче вчитися ,а це ще не говорить про те що воне не може наздогнати упущенного.

Deus igrok
19.11.2007, 20:01
я таке ж чула про Андрусяка і Цікала
тГак - тГак, АдГусяка теж мали честь знати ... пГавда я на чеГвоний диплом не йшов, то ж мені і четвіГи вистачило.

Гелена
19.11.2007, 20:11
тГак - тГак, АдГусяка теж мали честь знати ... пГавда я на чеГвоний диплом не йшов, то ж мені і четвіГи вистачило.

:D :D :D

та він дядько з причудами, але часом буває справедливий
правда кажуть купив собі дворівневу квартиру і таааааакий ремонт забабахав! певно працює на три ставки в універі :)

Deus igrok
19.11.2007, 20:15
а він дядько з причудами
Аха, причуди - тривалістю в семестр і тотальними двійками, що семінару.
Склалась думка, що на юрфаці, всіх викладачів можна поділити на дві категорії: ті що вимагають (не знань) , і ті що беруть. Бере абсолютна більшість, а ось ті що вимагають - клініка. Хоча 150-250$ то не лишні.

Додано через 41 секунду
правда кажуть купив собі дворівневу квартиру і таааааакий ремонт забабахав! певно працює на три ставки в універі
Так він ж декан спец. правового, нє ?

Гелена
19.11.2007, 20:48
Аха, причуди - тривалістю в семестр і тотальними двійками, що семінару.
Склалась думка, що на юрфаці, всіх викладачів можна поділити на дві категорії: ті що вимагають (не знань) , і ті що беруть. Бере абсолютна більшість, а ось ті що вимагають - клініка. Хоча 150-250$ то не лишні.

Додано через 41 секунду

я нікому не платила, бо грошей не було
от деколи добре що грошей нема і етичних і т.п. проблем з хабарями відповідно :D :D :D
коли нема грошей на хабарі, імхо, навіть не задумуєшся про них
та й до того ж, в мене особисто ніколи нагло не вимагали платити за щось, навіть не уявляю собі що то таке можна прямим текстом сказати :suicide:

нє, ну а двійки певно ставив не просто так? ;)

Deus igrok
19.11.2007, 21:14
не уявляю собі що то таке можна прямим текстом сказати
Я не казав, що вчитися не можна було без грошей. Але таки були викладачі, які навмисно ставили 3-4, а то й 2.

Гелена
20.11.2007, 21:48
Я не казав, що вчитися не можна було без грошей. Але таки були викладачі, які навмисно ставили 3-4, а то й 2.

бо вони певно бачили що в вас купа грошей :)
мені ні навмисно, ні заслужено не ставили :p

Додано через 1 хвилину
п.с. тре було вам бідним прикинутися, гляди ж не чіпали б вас, бо що з бідного візьмеш :D

Deus igrok
20.11.2007, 21:56
тре було вам бідним прикинутися
На юрфаці - бідний ?
Це , щось типу "студЄнт Йуріст - Єто звучІт нІ лоґічно" (с) Карамешева
Як платник, то 9к в рік. А я бюджетник ... то ще більше...

Гелена
20.11.2007, 22:29
На юрфаці - бідний ?
Це , щось типу "студЄнт Йуріст - Єто звучІт нІ лоґічно" (с) Карамешева
Як платник, то 9к в рік. А я бюджетник ... то ще більше...

ну бачите як ви мислите? потенційна жертва для наглих на гроші викладачів :D :D :D

Deus igrok
20.11.2007, 22:33
ну бачите як ви мислите?
Ну від того, як я мислю - не значить, що платив =) Але все рівно не вірю у простоту... http://www.timezero.ru/i/smile/hehe.gif

консультант
20.11.2007, 23:23

Не можу повірити Вам, вибачте...!

Ljolik
21.11.2007, 14:02
Не можу повірити Вам, вибачте...!
За що вибачте ;) написала про те з чим зіткнулась, а вірити чи ні - особиста справа :)

Гелена
21.11.2007, 14:19
не знаю чи то по темі, але...
казала мені одна викладачка: "ви (студенти) весь час обговорюєте викладачів і думаєте, що вони про вас не говорять, бо нащо ви їм здалися? говорять ще й як! кожен студент має свою репутацію і т.д."
ну і відповідно це певним чином відображається під час іспитів, імхо

Deus igrok
21.11.2007, 17:33
говорять ще й як! кожен студент має свою репутацію і т.д."
Стосовно кафедри,а не усіх викладачів. Крім того, існують навіть "колуарні війни кафедр". На лекції викладач однієї кафедри насміхається над недолугими колегами з іншої, а на наступній лекції - навпаки.

Особлови цікаво було , коли вводили модульну систему ... 80 відсотків лекторів заявляли, що вони особисто і їх кафедра була ПРОТИ модульної системи ...але колеги по цеху вирішили інакше =)))))))))))

Маруся-мама
21.11.2007, 20:34
може хтось мені пояснить звідки береться корупція в освіті? бо я хоч і в школі вчилася і в універі і всеодно не в курсі звідки береться та корупція
:D
імхо, винні виключо студенти з своїми батьками, але може я щось упустила ;)
Мо воно вже не актуально, але відкіля в освіті корупція? Больно жрать охота. А коль від тебе вимагають лікарі, судді, міліція, жек, люба працівниця держ служби, то чому б вчителям не брати? (вопріс звичайно, ж, риторический)

Я особисто проти хабарів. Мій вуйко пропрацював все своє життя з людьми і він ніразу не взяв хабаря, але і не дав. Одного разу до нього прийшла жіночка з коробкою цукерок і шампанським, то він її висварив і сказав ті цукерки дітям віддати. Що його говорити, святий був чоловік: всім допомагав безкорисно.

Liliyah Romanova
26.11.2007, 06:24
Один раз за все навчання в університеті (Франка) дала хабаря. 5 дольців за залік із політології.
Просто тоді малий вродився, і політологія в голову не лізла. Вразило те, як швидко купюра зникла зі столу, щойно вислизнула із заліковки.

За той залік платили всі окрім моєї найкращої коліжанки. Вона вивчила УСЕ, що вимагав викладач. На заліку мала книжку, зошит і заліковку, бо перечитувала в коридорі. Заходили по одному. Викладач перегорнув книжку, потім зошит, потім заліковку. Повторив усе ще по разу і запитав її: "а ви так добре знаєте політологію?" І вона здала.
Але знаю, що потім вони уже боялися, бо одного викладача вивели з екзамену в наручниках.

Знаю, скільки і хто платив за інші іспити та заліки. Принцип був такий, що на філологах "збирали урожай" викладачі непрофілюючих предметів. На жаль.
Щодо юридичного, то здати було важко, але можливо. Одна одногрупниця заплатила за залік 70 у.о. Але там була проблема із втисканням знань у голову. Їй більше заміж кортіло, ніж універ закінчити. То й платила.
Інші предмети було реально здати. Іноді, на жаль, лише тоді, коли викладачеві хоч третина групи таки заплатила. Грошей ніхто не вимагав, погроз не було. Просто використовували те, що у нас предметів багато, усе цілковито вивчити й так неможливо, а викладач сидить у своєму предметі роками і завжди у виграшній ситуації.

Альона
26.11.2007, 13:01

Додано через 20 хвилин
якось не можу логіки побачити в даванні хабарів в плані освіти

Маєте хоч одного знайомого(му), котрий(ра) своїми світлими знаннями вступили до Львівського Медичного Університету?
Думаю, лише незалежне тестування у школах (згідно якого учні мають право бути зарахованими до ВУЗу) змінить положення у кращий бік.

Гелена
26.11.2007, 17:15
Маєте хоч одного знайомого(му), котрий(ра) своїми світлими знаннями вступили до Львівського Медичного Університету?

не маю знайомих звідти, я казала про свій ВУЗ, бо там точно знаю як було

а маєте тих хто пробував вступити в медунівер своїми світлими знаннями?
бо може ніхто не вступає так, бо ніхто навіть і не пробує?
уявіть собі що ніхто не заплатив би за вступ одного року і ви думаєте, щоб вони б не взяли ні одного студента? думаю взяли б :)

це як в анекдоті,
в раю чоловік скаржиться Богові:
- Боже, я тебе все життя просив дати мені виграти в лотерею, а ти ні разу не дав
- Я би дав, а що ж ти ні разу лотерейний білет не купив???

Deus igrok
26.11.2007, 18:21
*** :-) (18:09:39 26/11/2007)
@#$ переписав модуль з кримніального на 2 ....

26600620 (18:10:31 26/11/2007)
бугагага

26600620 (18:10:40 26/11/2007)
здраствуй талон чи ше має можливість ?

*** :-) (18:10:58 26/11/2007)
ше є 1 раз ... там в одній групі 2 тьолки на 5ки написалои, сказали шо дали по 600 у..е

26600620 (18:11:07 26/11/2007)
СКІКИ СКІКИ :?

26600620 (18:11:12 26/11/2007)
на двох ?

*** :-) (18:11:13 26/11/2007)
600 у.е.

*** :-) (18:11:16 26/11/2007)
за рило

26600620 (18:11:20 26/11/2007)
да гон

26600620 (18:11:22 26/11/2007)
даже я не вірю

26600620 (18:11:36 26/11/2007)
за 600 баків, @#$ мона 6 шлюч профі на час снять

26600620 (18:11:43 26/11/2007)
чим вони хуже викладачів крим кафедри ?

*** :-) (18:11:44 26/11/2007)
ну дик там ше були такі шо питання на переписування купили то в них всьо 3 .. вони шось по 150 у.е. дали

*** :-) (18:11:55 26/11/2007)
хахахахахаахха

*** :-) (18:12:16 26/11/2007)
ой то @#$ ...

*** :-) (18:12:23 26/11/2007)
кажуть через ректорат рішали ..

26600620 (18:12:38 26/11/2007)
да нє, то або гони реальні ...або я @#$ з деканату

*** :-) (18:13:13 26/11/2007)
а толк з деканату там теоретично шось може рішити на 100% то декан - а він @#$

26600620 (18:14:00 26/11/2007)
ну хотя логічно, 600 баків і через ректорат: 200 заму ректора, 200 деку і 200 викладачу ... але вото вже деруть

*** :-) (18:14:25 26/11/2007)
а не легше напряму дати викладачу 200 у.е. .. та і заму ректора хіба впали ті 200 у.е.

26600620 (18:14:39 26/11/2007)
ну 200 у.е. теж на дорозі не валяються

Даний діалог плід хворої фантазії двох користувачів Інтернет Балачки.(с)

Liliyah Romanova
26.11.2007, 18:33
Ну, не знаю щодо медичного, але в ЛНУ я вступила своїми знаннями. Перед вступними іспитами так вчилася, що в очах аж блискавки стріляли від перевтоми та перенавантаження. А зі мною в групі вчилася дівчинка, котра 4 тис. у.о. за вступ заплатила. І ще інші були, котрі теж платили. Цікава річ, що більшість із тих, хто за вступ заплатили, добре вчилися, мудрі дівчата. Нащо їм було платити, не розумію...

Альона
28.11.2007, 17:38
Ну, не знаю щодо медичного, але в ЛНУ я вступила своїми знаннями.

Я також вступала своїми силами (3 рази і у ВУЗи), але мова йде про Мед.Університет. Вступити туди реально світлим розумом, але лише на платне відділення. А ціна там.... :suicide:

afterstep
28.11.2007, 17:59
Я також вступала своїми силами (3 рази і у ВУЗи), але мова йде про Мед.Університет. Вступити туди реально світлим розумом, але лише на платне відділення. А ціна там....
не факт.
Цього року сусідський хлопчина поступив на бюджет лікувальний - безгрішний.
Минулого року - теж дитина знайомих - там батьки хотіли би допомогти грошима, так ніде стільки взяти - так само.
==
А ЛНУ вже й небагато залишилося, щоб мед наздогнати ;) Ректор остатнього розливу, видко, хороший попався ;)
Що вже Бобика колись ганили - та то світлий чоловік був!

Альона
30.11.2007, 19:11
Цього року сусідський хлопчина поступив на бюджет лікувальний - безгрішний.
Минулого року - теж дитина знайомих - там батьки хотіли би допомогти грошима, так ніде стільки взяти - так само
Насправді приємно чути, значить є надія, що вилізимо з того бруду, що засів в освіті.

шахрай
30.11.2007, 19:25
Я також вступала своїми силами (3 рази і у ВУЗи), але мова йде про Мед.Університет. Вступити туди реально світлим розумом, але лише на платне відділення. А ціна там....
Коли я поступав в Буковинську Державну Медичну Академію хабар був
5000$.Не поступив,бо не було таких грошей.Поступив на контракт за 3000 грн у рік і нормально вивчився за 7 років, не жалкую,що не вчився на держзамовленні.7*3000=21000,21000/5=4200$.
Дешевше вийшло.

консультант
15.04.2008, 11:36
Хай живе незалежне тестування - великих копюр пресування ! Тільки завдяки незалежному тестуванню ми назавжди позбудемось таких явищ, як хабарництво та корупція !:D В деяких ВУЗах вже здали або почали здавати вступні іспити випускники сільських шкіл. Я знову шокований цинізмом і наглістю екзаменаторів. Як завжди здібні але бідні залишаються за бортом, а напівдибіли але багаті поступають. Кого готують для України...? Самі під себе яму риють, а потім плачуть, що занепадає країна і попробуй щось докажи, то ще й наклеп пришиють, тому що доказати майже нереально, а якщо й докажеш, то просто дась можливість комусь іншому заробити. Сумно і невесело...!:suicide:

Додано через 20 хвилин
Цікава річ, що більшість із тих, хто за вступ заплатили, добре вчилися, мудрі дівчата. Нащо їм було платити, не розумію...

Якщо буде поступати багато розумних, тоді поступлять найрозумніші, які крім науки зрозуміли систему.

Chortenia
15.04.2008, 12:39
Погоджуюсь з Геленою, корупція починається від тих, хто дає, а не від тих, хто вимагає.
Я і в універ сама поступила (а брали нас 6 людей, бо решта 9 з 15 уже взяли по селу, пільгам і ще бог зна по чому). Вже будувала плани на насупний рік, як буду поступати, на які підготовчі піду. Але все ж поступила, була 5 з тих 6. Усі!!! екзамени-заліки здавала сама. Ну по-перше, кафедра у нас така, завкаф строга (Сявич підтвердить), ну і не повертався ні рука, ні язик, ні мізки. І було образливо, коли ти вчишся днями-ночами, ледве здаєш ту ж, скажімо, філософію на 4, а нарід собі по 10 долярів дав і радіє п'ятіркам. А я вам скажу підвищена стипендія теж непогана річ. І ніхто ж не вимагає, але нафіга ж мучитися, якщо можна легко відбутися певною сумою грошей.

Хоча був в мене випадок, але стосувався не грошей, а особистої неприязні. Був у нас предмет - прикладна лінгвістика, фактично інформатика з двома лекціями про електронні перекладачі, словники і т.д. НУ от , заходят здавати дівки, питаючись у мене перед дверима, що таке монітор а що системний блок, і виходять, здавши. Скажу вам по секрету на той час комп в групі я знала найкраще, і комп, і проги, і нет, і трохи зібрати-розібрати могла. Ну так (мабуть через те) я той залік здавала 3 рази. На третьому разі чувак, який в мене його приймав, після енного питання сказав "Unfortunately you know it!". Ну і що після того казати?

zet
18.04.2008, 09:30
О чем вы говорите? Платит тот, кто сам не хочет учиться. Те же, кто учится, те ездят на олимпиады, участвуют в конференциях молодых ученых, участвуют в разработках новых стендов, пишут студенческие научные работы и их берегут, как зеницу ока. Им выписываем премии, а не просто даем повышенную стипендию, рекомендуем на именные стипендии и т.д. А дети из-за коммерческого обучения сейчас очень расслабились. Там, где большой процент коммерческих, к ним относятся, как к "священной (невыгоняемой) корове". Дети это поняли и обнаглели.. Знали бы сколько было таких, которые уже после отчисления брали с родителей деньги, якобы на учебу..

Espert
18.04.2008, 22:08
О чем вы говорите? Платит тот, кто сам не хочет учиться. Те же, кто учится, те ездят на олимпиады, участвуют в конференциях молодых ученых, участвуют в разработках новых стендов, пишут студенческие научные работы и их берегут, как зеницу ока. Им выписываем премии, а не просто даем повышенную стипендию, рекомендуем на именные стипендии и т.д. А дети из-за коммерческого обучения сейчас очень расслабились. Там, где большой процент коммерческих, к ним относятся, как к "священной (невыгоняемой) корове". Дети это поняли и обнаглели.. Знали бы сколько было таких, которые уже после отчисления брали с родителей деньги, якобы на учебу..
Не спорю... Тут правда, хто не хоче вчитися - той і платить... Але чогось в нас не дуже в універі бережуть тих, хто хоч щось робить... Їм сесію навпаки ще тяжче здавати...А то як так, ті хто даои на лапу мають 5, і той хто вчиться 5... Але вся то група 5 не може мати...

Мих
19.04.2008, 20:32
Погоджуюсь з Геленою, корупція починається від тих, хто дає, а не від тих, хто вимагає.
Не згоден. Той, хто вимагає, ставить у такі умови потенційного дающого, що в того по суті нема виходу.

zet
19.04.2008, 22:29
Не згоден. Той, хто вимагає, ставить у такі умови потенційного дающого, що в того по суті нема виходу.
Да не ставят их в такие условия. Они сами ищут более легкий путь. Одни тратят время на учебу, а другие на то, как "на кривой кобыле" эту учебу объехать... В жизни не вымогала, а вот отбиваться точно приходилось. Согласны делать что угодно, но только не решать контрольную или курсовой. Причем, я по натуре "зануда-разжёвыватель", и они это знают...Просто достали уже. Скоро сессия, снова начнется... А ведь решают только пока 15% из группы, а остальны сидят в засаде. Когда снова дойдет, что никуда не деться, то прийдется мне с ними после работы оставаться, изверги.. :no: :beee:

Liliyah Romanova
19.04.2008, 23:31
Того, хто знає, і так не підкосиш, як не вимагай. У нас в групі таких прикладів було маса. Викладач мало не трусив заліковку в пошуку зелених, яких там не було й ніхто їх не збирався туди класти. Тоді випитував все, що лиш можливо. І всі отримували "п'ятірки", бо знали. І викладач обламано ставив, що заслужили.

Зануда
21.04.2008, 23:41
Викладач мало не трусив заліковку в пошуку зелених, яких там не було
Пригадала собі випадок із студентського досвіду мого чоловіка. Він за всі роки навчання в універі жодного хабара не заніс, але десь на 5 курсі, якщо не помиляюсь,був екзамен у викладача, якому у залікову конче було покласти "листочок капусточки", бо інакше той козел навіть не починав слухати. От приходить черга здавати мому чоловікові - він все як годиться - 5 у.о. в залікову і вперед! Викладач віддав йому гроші і сказав: "Я знаю, що ви знаєте і без допоміжних засобів." Схожа історія була і на екзамені на курсах водіння. Гроші на хабар взяв, а коли і кому дати не знав (без досвіду у тих справах людина :) ) так і тримав ті гроші в кишені. А після екзамену до нього підійшов екзаменатор і потиснув руку, бо він єдиний з групи відповів на всі питання.
Власних історій нема, бо навчатись доводилось у абсолютно некорумпованих закладах і в житті хабарів не давала. Моя освіта була безкоштовною. У прямому розумінні.

sselev
22.04.2008, 23:55
Можливо це тиск з боку старшого покоління, що диплом це престижно, він має бути і все тут. А може доведеться після навчання їхати в Київ, де без папірчика на хорошму роботу влаштуватись може бути важко.

ну а якщо вчити не хочеш чого йдеш в універ?
люди такі наївні - думають їм диплом сильно в житті поможе якщо в голові пусто буде :)
то все відносно: знання і папірці

Мих
23.04.2008, 00:00
якщо студент знає на тверде "5" - одна справа, а коли на "3"..."4", то підкосити - раз плюнути. А хто шукає? Є, шо вчителі шукають, а є, шо студенти.

Mariya
23.04.2008, 00:07
Є викладачі, які вимагають хабарі (благо, на тому факультеті, де я вчилася, таких не було). Але, в основному, гроші намагаються впихнути батьки студентів для того, щоб оцінку поставили при повній відсутності знань. І на фразу "Ви краще ті гроші на репетиторство витратіть" відповідають "Та поставте, чо сі дитина мучити має". :mad: А потім ті ж батьки першими починають репетувати про корупцію а освіті. :mad:

Liliyah Romanova
23.04.2008, 00:12
Все залежить від дающого.

Якщо студент знає на тверде "5" - одна справа, а коли на "3"..."4", то підкосити - раз плюнути.
А чому студент, що знає на 3-4 хоче "5"???

sselev
23.04.2008, 00:12
Коли я вчився в політеху, мені доводилось 2 рази матеріально віддячити.
1) на 3 курсі важко йшла культура (ну не люблю я гуманітарщину!). купив книжку за 10 грн на кафедру і мені з 3 зробили 4
2) на 5 курсі окрім навчання в мене вже давно була робота. щоб владнати справи по декількох предметах знову ж таки купив книжок на кафедру.
Взагалі у своїй спеціальності (телекомунікації) розбираюсь, магістрську роботу захистив впевнено.

Чи можна це назвати хабарництвом та чи псує таке навчальний процес?

Liliyah Romanova
23.04.2008, 00:17
Щоби мені дали спокійно вчитися на 5 курсі, на початку року повідомила, що залишатися на кафедрі не маю наміру. Дали спокій і я отримувала свої заслужені оцінки.
А були в мене "трійки", де викладач прямо казав, що НЕ хоче поставити мені вищу оцінку. І я це приймала. Ні, то й ні. Що з того, що мене будуть ще годину питати, якщо оцінку вищу НЕ поставлять і все.

Мих
23.04.2008, 00:33
А чому студент, що знає на 3-4 хоче "5"???
хто сказав, шо хоче?

Liliyah Romanova
23.04.2008, 00:37
хто сказав, шо хоче?
Так виглядало. Раз не хоче, то в чому проблема? На "3" завжди можна здати.
Ті, хто платить, дуже часто навіть на іспит не приходять. Або приходять, аби лише прочитати запитання з білету і все... Була очевидцем безліч разів.

Квіточка
23.04.2008, 18:45
Я теж вчилася в Франка то теж ніколи нічого на платила і уявіть мені навіть червоний диплом дали(хоча всі казали за то вже точно треба було платити). Хоча мамі досі не вірять шо ми не давали хабар. Я вступала в аспірантуру то теж казала то неможливо, а шо вже казали про кандмінімуми.... мінімум 200$, я нічого не платила(правда була на 8 міс.) маю все 5.
Але зараз я стикнулася з іншою проблемою. Я вже було повірила шо платить ті хто хочуть але й ті які знають теж можуть вступити по знаннях....
Академія мистецтв..... репетитор так і сказав де працюють батьки, скільки можете дати, конкурс малюнки+євро. і там далеко не 5тис. євро
Політех: малюнки малююють люди які ледве тримають олівець в руках, а укр.мову здають(вони ввели крім зовнішнього ше свої тести) російскомовні учні(питають шо такоє ета дієвідміна, впервиє слишу).
Моя сестра не пройшла, і всі її коліжанки не пройшли.
хочу похвалити Франка, жодного вступного іспиту в їхніх стінах, все на основі зовнішнього, тут може бути обєктивність, на відміну від Політеху.

Tony
27.04.2008, 12:59
Так давайте почнем з того куди і коли ви поступали. Якшо це було в 1980 році і на факультет якось там біології.. то понятно шо про які хабарі і яку корупцію може йти мова... А ви зараз попробуйте поступіть хачаби без репетиторів (не говорю вже про конкретні хабарі шоб взяли) на факультет міжнародних, юридичний, економічний.... а про медик я взагалі мовчу. Це по перше.

По-друге. Так можливо щоб прям вже викладач вимагав хабаря то рідко коли таке побачиш, але вам сворять такі умови що самі будете ше просити щоб взяв і дякувати за 3-йку...

Корупція в освіті - це ше не найстрашніше. Вона по суті не причиняє нікому шкоди як такої, навпаки робить добро студентам :) та і враховуючи те що зараз витворяють наші "освітяни" то це ше виправдано.

Степаныч
27.04.2008, 13:35
а про медик я взагалі мовчу.
Медичне училище після 8-го класу з похвальною грамотою, 1970 рік, вступ без екзамену. Із групи (30 чоловік) ніхто хабарів не давав. Дніпропетровський медичний, вступив у 1976, закінчив в 1982. Ніколи, нічого, нікому не платив. Було єдине - збиралися на якісь подарунки викладачам, у більшості їм не потрібні. Були викладачі, які не брали нічого, їх знали, нічого й не дарували. Перед випускними скинулися по 15 крб геку на прожиття, переїзди і т.п. Усе це хабарями не можна вважати. Адже викладач не знав, хто із десятку здавав гроші, хто ні. Хоча останніх практично не було. Червоний диплом. Дружина поступала туди ж після 10 класу. Не поступила. Відпрацювала 2 роки санітаркою, не поступила. Але поступила на підготовче відділення, після якого легко УСЕ підготовче відділення (крім одного хлопця, який тупо не з"явився на іспит) поступило. Все інше як і в мене. Син 1998 рік, той же ВУЗ, але вже академія. Не поступив. Поступили на підготовче відділення, платне. На наступний рік поступив (поступило більше половини групи "хто хотів поступити"). Ніяких хабарів.

Tony
27.04.2008, 13:51
Медичне училище після 8-го класу з похвальною грамотою, 1970 рік, вступ без екзамену. Із групи (30 чоловік) ніхто хабарів не давав. Дніпропетровський медичний, вступив у 1976, закінчив в 1982. Ніколи, нічого, нікому не платив. Було єдине - збиралися на якісь подарунки викладачам, у більшості їм не потрібні. Були викладачі, які не брали нічого, їх знали, нічого й не дарували. Перед випускними скинулися по 15 крб геку на прожиття, переїзди і т.п. Усе це хабарями не можна вважати. Адже викладач не знав, хто із десятку здавав гроші, хто ні. Хоча останніх практично не було. Червоний диплом. Дружина поступала туди ж після 10 класу. Не поступила. Відпрацювала 2 роки санітаркою, не поступила. Але поступила на підготовче відділення, після якого легко УСЕ підготовче відділення (крім одного хлопця, який тупо не з"явився на іспит) поступило. Все інше як і в мене. Син 1998 рік, той же ВУЗ, але вже академія. Не поступив. Поступили на підготовче відділення, платне. На наступний рік поступив (поступило більше половини групи "хто хотів поступити"). Ніяких хабарів.

Та яке медичне училище... я про універ Д.Галицького говорю

Степаныч
27.04.2008, 14:05
Та яке медичне училище... я про універ Д.Галицького говорюПочитайте далі:
Дніпропетровський медичний, ...

Пробачте, але ж Ви не уточнили, що мова йде про конкретний навчальний заклад. Гілка ж присвячена корупції в освіті взагалі. Якщо така велика корупція у ВУЗах ЗУ, то це швидше регіональна проблема. Адже на іншій території України такого немає. Шукайте причину, "борітеся і поборете"(с).

Liliyah Romanova
28.04.2008, 19:25
Якшо це було в 1980 році і на факультет якось там біології.. то понятно шо про які хабарі і яку корупцію може йти мова...
У 1998 році своєю головою. Слов"янська філологія.
Брат на географічний 3 роки тому. Теж своєю головою.

Kaff
28.04.2008, 19:30
А ви почитайте іншу гілку в "Оголошеннях".
"КУПОВАНИЙ ДИПЛОМ"
http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=29137
На-жаль все виглядає не так оптимістично.
Модераторам пропоную об'єднати гілки, адже тема болюча і актуальна

Степаныч
28.04.2008, 19:39
А ви почитайте іншу гілку в "Оголошеннях".
"КУПОВАНИЙ ДИПЛОМ"
До чого тут корупція? Теж карний злочин, але не корупція.

Kaff
28.04.2008, 19:57
карний злочин, але не корупція
ну тоді буквально трактуючи сказане, зауважу, що будь-які зловживання в освіті - це теж не корупція, бо корупція - це якщо кримінал зрощується із державною владою.
а якщо серйозно, то все це - злочини

Степаныч
28.04.2008, 20:06
ну тоді буквально трактуючи сказане, зауважу, що будь-які зловживання в освіті - це теж не корупція, бо корупція - це якщо кримінал зрощується із державною владою.
а якщо серйозно, то все це - злочиниЗ моєї (не юридичної) точки зору, корупція, - це коли не тільки держслужбовці, а будь-хто створює такі умови, або прямо вимагає оплатити йому роботу, за виконання якої він отримує заробітну плату від держави.

Звісно, що це злочин. Але якщо людина добросовісно виконала свою роботу і я хочу їй віддячити за це, неважливо грошима, подарунками, чимось іншим, то у цьому нічого поганого немає.

zet
29.04.2008, 07:37
Я не уверена в положительности внешнего тестирования. В основном, потому, что заранее надо заказывать и планировать какие предметы сдавать. А у нас немало было студентов, особенно заочников, которые решались начать учебу в последний момент. Этих людей сейчас выбросят за горизонт, раз они заранее не побеспокоились...Поэтому я бы оставила все-таки смешанную систему, чтобы наравне с внешним тестированием и экзамены оставили вступительные тоже, хотя бы на заочное..
О коррупции же можно много говорить, но факт остается фактом, кто учится, тот не платит (и мы сами таким студентам рады), но есть такие, которые ничего не хотят делать, а только нудят-нудят, выпрашивая оценки... Как с этим в СССР боролись? Да очень просто. У нас из 3 групп по 33-34 человека в каждой (всего около 100), осталось ровно 31 человек (из которых 16 иностранцев и 15 советских).
А сейчас мало того, что зарплата никакая, так еще попробуй их повыгоняй всех, сразу начнут сокращения штатов. А тогда на это внимания не обращали. Могли за одну сессию из одной группы оставить 3 человека, зато тех, кто учится.

Степаныч
29.04.2008, 09:17
Я не уверена в положительности внешнего тестирования.
Зет,
не смотрели "Свободу" Шустера по этому вопросу? Мне очень понравилась позиция Табачника и очень не понравилось поведение его опонентов (об ихней позиции не говорю, она проста "все, что мы делаем, хорошо").

консультант
29.04.2008, 15:39
У 1998 році своєю головою. Слов"янська філологія. Брат на географічний 3 роки тому. Теж своєю головою.

Вірю, що Ваше сумління і віра не дозволять обманювати але на жаль в більшості платять.

Liliyah Romanova
29.04.2008, 15:46
Вірю, що Ваше сумління і віра не дозволять обманювати але на жаль в більшості платять.
Вчилася так і стільки, що здавалося іноді, вже в очах блискає.
Зі мною вчилися і ті, хто платив, і ті, кого батьки запхали насильно (вони зазвичай потім кидали або тягли все на платні та трійках), і ті, хто поступив сам з першого разу, і ті, хто сам, але з другого разу.

Щодо того, що в часи союзу не було хабарів (десь вище було сказано, що "в ті часи про таке мови не було"). Мови може не було, але саме явище все одно існувало. Тільки не так поширено. Моя мама не пішла в медицину тому, що було дорого поступити. А тато не пішов на історичний, бо там процвітало кумівство.

Степаныч
29.04.2008, 15:50
...але на жаль в більшості платять.Платять 2 категорії:
1) ті, хто немає розуму вчитися;
2) хитрожопі, які хочуть мати диплом "на шару".
Крапка!

консультант
29.04.2008, 16:13
Платять 2 категорії:
1) ті, хто немає розуму вчитися;
2) хитрожопі, які хочуть мати диплом "на шару".
Крапка!

На рахунок розуму Ви не праві. В школі я навчався на "добре", за пів року до дембеля і два місяці після дембеля вчив одну хімію, хоч в школі знав не погано. З армії мав рекомендацію для вступу позаконкурсом, головне було здати на трійки. Коли здавав документи у Львівське медучилище, щоб закінчивши, поступити в медінститут, мене разів 15 навертали з документами, все чогось бракувало і головне при кожній здачі запитували з ким я приїхав, про що я потім второпав. Мама казала, що говорила з людьми і це обійдеться всього рублів 200. Ні. я як осел вперся, що поступлю сам. Всі іспити здав, а на хімії отримав незадовільно, більше того, змушений був написати розписку, що не в змозі відповісти на питання, інакше б не повернули документів, в той час, як переді мною відповідав дуб з дубів, якому я сам підказував формулу води і він поступив. А Ви кажете немає розуму. Про що мова, Степанич...?

Після медучилища зробивши висновки, пішов поступати у ВУЗ. Зі мною поступав мій однокласник, до якого в школі мені було далеко. Він пролетів, як фанера над Парижом, а я поступив, тому що підключили людей. Начаючись, я дивувався, як можуть у ВУЗі навчатись студенти, які не можуть два слова зв"язати, в той час як не поступили діти з срібними і кілька з золотими медалями.

Цікаво Степаничу, як і де поступали Ви ?

viltis
29.04.2008, 17:17
В школі я вчилась сама, золоту медаль не хотіли давати, бо "золоту медаль дають не тим, хто на всі 12 вчиться і тим, хто на всякі олімпіади конкурси бігає, а тим, хто її ГІДЕН" . В результаті мала медаль і мало не мала нервуовий зрив.

В Універ поступила сама, але рік гарувала в репетитора.Він -золота людина, так готує, що практично всі встпаюь на державне. В ІНфіз поступала по приколу, і поступила на державне і денне.

Хабарі в Універв дала декілька раз. Один раз за 2 дні до виїзду на навчання до Швейцарії,сесію здавала достроково, залишився останній екзамен...а думки були зовсім не про те...
Ще було за те, що з роботою просто не встигала відвідувати певну пару....але платити майже всі, і екзамен коштував рівно 4 години моєї роботи. Я вирішила , що краще попрацюю, ніж вчити невідомо що ( 90 питань, з який вичитали 20, решта треба було шукати самим і вчити)

demetris
02.05.2008, 11:03
90 питань, з яких вичитали 20, решта треба було шукати самим і вчити
знайома ситуація. вона теж "сприяє" тому щоб не вчитись, а "рішати діла"

Степаныч
02.05.2008, 12:54
Цікаво Степаничу, як і де поступали Ви ?
Я писав раніше. Деталізую. 1970 рік - Кіровоградське медичне училище. Поступав після 8 кл. з похвальною грамотою. Екзаменів не здавав, зарахували зразу. Ніяких хабарів. Після армії наші з Вами долі схожі. Отупєл, але був наглий!:) Теж мав направлення, але на ПВ. Мав червоний диплом з училища, тому повинен був здати один екзамен на 5 і поступив би зразу. Здав на 4. Довелося здавати інші. Здав. Поступив. Без хабарів. Але після першого семестру було враження, що потрібно навчання кинути. Ніяк не давалась органіка. Але на другому семестрі наче очі відкрились! Армія, ітіть, панімашь! Закінчив Дніпропетровський медичний інститут з червоним дипломом. Ніколи хабарів не давав. Приїхав працювати за направленням. Через 3 роки став завідувачем відділення. І знову без хабарів. Далі не буду описувати, але і я, і мої діти вступали і навчалися без хабарів. Моя дружина також. І невістка. Тому мені доводити щось інше - не потрібно! Якщо я лисий, то лисий. І як би мені не доводили, що я кучерявий, - не повірю!!!

консультант
02.05.2008, 13:06
Далі не буду описувати

Та ні, я вже зрозумів. Дякую за відповідь, Степанич, вірю, що правда.
Видно чомусь я лише потрапляв в якісь немудрі ситуації. Що було то було..., продовжуємо жити !:)

zet
02.05.2008, 16:16
Зет,
не смотрели "Свободу" Шустера по этому вопросу? Мне очень понравилась позиция Табачника и очень не понравилось поведение его опонентов (об ихней позиции не говорю, она проста "все, что мы делаем, хорошо").
Нет, передачи не смотрела...
На счет взяток. Никогда никому за учебу не платила, но уроки учила. Хотя было всякое.. Было, что и препод въелся, просто пришлось потратить на этот предмет больше времени, чем сразу планировала.. Этот сдала на отлично, а следующий завалила на удовлетворительно, т.к. не успела толком подготовиться. Хорошо, что курс еще не заканчивался и перекрыла в следующем семестре.
В то же время подруга моей матери проникновенно делилась "пришлось проплатить за Наташу, но ты же все сама понимаешь..." (Нет, моя мама не понимала...)
Наташа же училась на экономическом (по мне, то легче трудно и придумать..). У нас все, кто не потянул, уходили на экономический и наши бывшие троечники получали "красные дипломы" там. Не получили их только те, кому было лень пересдать предметы еще с нашего ВУЗа)...

Поэтому уверена, кто учится, тот не платит.. Просто завелось слишком много шаровиков-затейников.. Сначала ничего не учат, потом ищут как бы прорваться, затем рассказывают легенды, что б оправдать себя любимого (не признаваться же что сам дуб-дубом или лентяй..), о невозможности выжить по-другому..

Deus igrok
02.05.2008, 16:40
— Введение независимого тестирования означает понижение уровня высшего образования в стране. Раньше людей учили думать, а теперь вводят методы, изобретенные в 50-е годы прошлого века руководством американской армии и предназначенные для того, чтобы отсеивать дебилов. Такая система стратифицирует общество на «быдло» и «элиту». В СССР подобный подход всегда считался асоциальным. Утверждается, что эта система призвана уничтожить коррупцию. Но ведь грядет так называемая демографическая яма: примерно к 2010 году число мест в университетах значительно превысит количество абитуриентов. Уже в 2009-м в вузах возникнет избыток мест и все желающие смогут поступить на бюджет.

В сознании нашего народа еще с советских времен прочно засело отношение к наличию диплома об окончании вуза как к «лицензии на дворянство». Между тем в Германии быть механиком на заводе BMW престижнее и выгоднее, чем работать в адвокатской конторе.

Александр Зинченко, директор Московского агентства управленческих технологий, советник руководства министерства промышленности и энергетики Российской Федерации

Мих
02.05.2008, 16:43
Щодо того, що в часи союзу не було хабарів (десь вище було сказано, що "в ті часи про таке мови не було"). Мови може не було, але саме явище все одно існувало. Тільки не так поширено. Моя мама не пішла в медицину тому, що було дорого поступити. А тато не пішов на історичний, бо там процвітало кумівство.
не зовсім... хабарництво тоді так само процвітало... більше трохи боялися, а так... там ще було таке поняття, як "дефіцит", "з-під прилавка", правда це освіти не стосується, та в учбових закладах.... а хто вчився заочно.... вечірньо... все було, просто не знаємо, давно було...Мало того, саме при совітах люди й навчилися красти і хабар давати.

Читатель_Обкома
02.05.2008, 17:40
..Мало того, саме при совітах люди й навчилися красти і хабар давати.
Умгу!!!И только при советах появилась заповедь :"НЕ УКРАДИ!"...
а до этого никто ничего не крал и взяток никому не давал!:)

Мих
02.05.2008, 19:05
Умгу!!!И только при советах появилась заповедь :"НЕ УКРАДИ!"...
а до этого никто ничего не крал и взяток никому не давал!
це той випадок, чітателю, коли я з вами згідний

Kaff
03.05.2008, 16:33
http://www.mukachevo.net/readnews.php?nid=15240
Українці вважають корупцію при вступі до вишів виправданою

Читатель_Обкома
01.06.2008, 16:39
це той випадок, чітателю, коли я з вами згідний
http://anekdot.ru/i/caricatures/normal/8/5/31/5.jpg