КПК

Показати повну версію : Корупція у правоохоронних органах

Банду_таки_геть
18.11.2007, 05:50
Внаслідок об'ємності і всеохоплюючої властивості цьотки Корупці ;) тему пропоную розбити на галузеві підтеми. Модераторів прошу перенести відповідні дописи. А форумлян - продовжувати дискусію у гілках з врахуванням галузевої специфіки !

levandivka
18.11.2007, 09:36
пропоную розбити на галузеві підтеми.

Знаєте, є ТАКе російске:
"Семь бед - один ответ!".

Корупція - своєрідне волосся Медузи Горгони: росте з голови, і обговорювати в різних гілках кожну волосинку...

Доречі, для Пропозицій існує окрема гілка.
Нє?

spm1950
18.11.2007, 17:01
Банду не на підтеми потрібно розбивати , а в прямому розумінні цього слова.Вперед за зброю , і до бою .СЛАВА УКРАІНІ!

консультант
18.11.2007, 17:11
Яка корупція у правоохоронних органах...? :eek: :eek: :eek: Перший раз чую !:mad: Я знаю одне, наша міліція нас береже ! :aggressive: Це важка і небезпечна робота. От Ви створююте тему, а сами жодного дня не працювали в цій системі. Звідки така обізнаність? Все догадки і більш нічого. Якби цю тему відкрив Капітан, можливо я ще щось б подумав, а так це просто пуста розмова...!:download:

kYula
18.11.2007, 17:12
Банду не на підтеми потрібно розбивати , а в прямому розумінні цього слова.Вперед за зброю , і до бою .СЛАВА УКРАІНІ!

Героям Слава!
А Ви станете тим озброєним героєм?)))

консультант
18.11.2007, 17:14
Героям Слава!
А Ви станете тим озброєним героєм?)))

От жінки в нас дійсно бачу реалісти !:clapping: :clapping: :clapping:

Romko
18.11.2007, 17:15
Яка корупція у правоохоронних органах...? :eek: :eek: :eek: Перший раз чую !:mad: Я знаю одне, наша міліція нас береже ! :aggressive: Це важка і небезпечна робота. От Ви створююте тему, а сами жодногодня не працювали в цій системі. Звідки така обізнаність? Все догадки і більш нічого. Якби цю тему відкрив Капітан, можливо я ще щось б подумав, а так це просто пуста розмова...!:download:

"Етого нє может бить,потому што етого нє может бить нікогда"!!!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_neinnein.gif

kYula
18.11.2007, 18:45
Яка корупція у правоохоронних органах...? :eek: :eek: :eek: Перший раз чую !:mad: Я знаю одне, наша міліція нас береже ! :aggressive: Це важка і небезпечна робота. От Ви створююте тему, а сами жодного дня не працювали в цій системі. Звідки така обізнаність? Все догадки і більш нічого. Якби цю тему відкрив Капітан, можливо я ще щось б подумав, а так це просто пуста розмова...!:download:

Добре, коли Вас міліція береже! А я просто на неї не нариваюсь. :)
Для того щоб говорити про корумпованість, зовсім не обов"язково в правоохоронних органах працювати.
Я маю не здогадки, а реальні факти із життєвих сторінок моїх знайомих (коли знайомі були винні, але гроші їх робили "не винними").
Гадаю, Ви колись також з цим зіштовхались (наприклад, ГАІ)

Romko
18.11.2007, 18:50
А я просто на неї не нариваюсь.
Мудрі слова!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_daumenhoch.gif
Є чудова російська приказка:"Коготок увяз - всей птичке пропасть"
Поки з ними не стикнешся,то проблем нема,а,якщо...то за приказкою...

Мих
18.11.2007, 22:31
Яка корупція у правоохоронних органах...? Перший раз чую !
Щасливий Ви чоловік, пане консультант.

консультант
18.11.2007, 23:00
Гадаю, Ви колись також з цим зіштовхались (наприклад, ГАІ)

Авто у мене немає, тільки велосипед. ДАІ до мене не може мати жодних претензій, тому що коли навіть на велосипеді виїзджаю на трасу, одіваю шлем про всяк випадок...:ninja:

Я маю не здогадки, а реальні факти із життєвих сторінок моїх знайомих (коли знайомі були винні, але гроші їх робили "не винними").

Це все догадки, версії. Ви що були присутні при передачі грошей ? А якщо ні, то про що мова, де гарантії правди ваших слів...?:cowboy:

Мудрі слова!

А чого Ви повинні чіпати міліцію, що вона Вам зробила погане...?:aggressive:

Щасливий Ви чоловік, пане консультант.

Дякую, пане Мих.! Може воно і так, тому що перестав вірити коли просто з повітря роблять висновки. Мене завжди цікавлять конкретні факти, а не здогадки внаслідок манії переслідування...!:no:

Зів'ялий мозок
19.11.2007, 09:56
Це все догадки, версії. Ви що були присутні при передачі грошей ? А якщо ні, то про що мова, де гарантії правди ваших слів...?:cowboy:

Мене завжди цікавлять конкретні факти, а не здогадки внаслідок манії переслідування...!:no:

Оскільки kYulи немає поки, що на форумі, щоби Вам відповісти, то я наведу один історію з мого власного життя.

Коли був студентом (4 роки тому) раз затримався у студентському гуртожитку допізна, бо святкували день іменинника. вийшовши в першій ночі почвалав пішки через увесь станіслав в інший кінець міста,
бо не люблю таксі. Але по дорозі зустрів знайомих у машині, які трішки напідпитку, але запропронували підвезти. Оскільки, мені дуже хотілося втрапити якнайшвидше додому, то погодився. Ну й вони натиснули потужний газ і помчали по Набережній у Пасічну (йде мова про Іваано-Франківськ). І як на зло біля університету нафти й газу запримітили нас міліціонери. Отож почалася невеличка погоня, бо моїм знайомим не хотілося здаватися їм без бою, але біля моста через Бистрицю, який веде у Пасічну нам перегородила шлях друга машина міліціонерів (там поруч райвідділ, то ж вони постійно чергують поблизу). Таким чином, довелося зупинитися і трохи поторгуватися з нашими доблесними охоронцями порядку на дорогах. Зупинилися на сумі у 150 гривень.

Після цього в мене більше не виникає бажання сідати у машини до знайомих, які пенребувають під чаркою.

Якщо пан консультант має бажання, можу й навести інші цікавинки із життя наших охоронців правопорядку. Я колись займався репетиторством по математиці із донечкою одного франківського міліцейського цабе (зараз за досягнення його перекинули в Київ), то ж мені відомі цікаві історії.

консультант
19.11.2007, 11:03
Ну так, взяли 150 гривень але могли взагалі забрати права, значить поступили по-людськи. Якщо б Ваші знайомі були тверезі і з них вимагали гроші, безпідставно щось шукаючи, тоді щось ближче...:shutup:

volk
19.11.2007, 11:27

Може, й так...
Але якщо Ви так впевнені, поясніть, як міг капітан міліції за п"ять років стати полковником, перемістившися в Київ. При цьому за цей час разів з шість помінявши автомобілі для себе і сина, при цьому не жигулі які-небудь, а круті БМВ, Тойоти і Мазди? До того, ще й збудувавши будиночок в Солонці?
Мабуть, МОЗГ МВС!

kYula
19.11.2007, 16:10
Це все догадки, версії. Ви що були присутні при передачі грошей ? А якщо ні, то про що мова, де гарантії правди ваших слів...?

Ви помиляєтесь .
Один раз мені доводилось привозити гроші у відділок, іншого разу - просили через знайомих шукати слідчих, прокурорів і суддів, але в тому випадку - жодної моєї допопоги. Давали хабаря судді,який виправдав справу (-це було покалічення хлопця, що призвело до 2ї інвалідності), бо було пізно давати нижчому за статусом.
Ще один раз, коли їхали з подружкою на її автівці, зупинив інспектор "Петренко", сказав що перевисили швидкість, то й тоді довелося давати (і це був хабар! Зважаючи на те, що ми дійсно перевисили швидкість, той даішник мав надіслати подругу в суд, де і сплачується штраф, а не брати гроші власноруч....) Ще випадок. Це вже була з товаришем товаришем. Зупинив нас даІшник і як понесло його: документи, аптечка і т.п. Відчуваючи що це надовго і зважаючи на те, що ми поспішали на екзамен, довелося і йому сунути купюру. (Це були ті випадки, в яких я переконана).
Всі інші - ну знаєте...яка "гарантія"?! Ви думаєте, мої друзі брехуни? :)

Redhotchilly
19.11.2007, 16:33
Ще один раз, коли їхали з подружкою на її автівці, зупинив інспектор "Петренко", сказав що перевисили швидкість, то й тоді довелося давати (і це був хабар! Зважаючи на те, що ми дійсно перевисили швидкість, той даішник мав надіслати подругу в суд, де і сплачується штраф, а не брати гроші власноруч....)

по-перше, треба дотримуватись правил.

+ потрібно знаю свої права. і сказати такому інспектору, що офійно заплатите, коли квитанція прийде на домашню адресу

kYula
19.11.2007, 16:46
по-перше, треба дотримуватись правил.

+ потрібно знаю свої права. і сказати такому інспектору, що офійно заплатите, коли квитанція прийде на домашню адресу

Дотримуватись - правил...І це Ви зауважуєте майбутній, справедливій правниці?! :eek:

"+". Статистика показує, що у подібних ситуаціях (яка трапилась зі мною і подружкою) українці віддають перевагу "не морочитись", а відразу покласти на кишеню 30 грн. - чи скільки там - і їдь собі, щоб тільки не тягатись по інстанціям.
Як то кажуть: "Є можливість - користуйся!"
Треба провести капітальне виховання в органах. Хто бере хабаря - тому відрізати руку!)))

Зів'ялий мозок
19.11.2007, 16:51
Дотримуватись - правил...І це Ви зауважуєте майбутній, справедливій правниці?! :eek:

"+". Статистика показує, що у подібних ситуаціях (яка трапилась зі мною і подружкою) українці віддають перевагу "не морочитись", а відразу покласти на кишеню 30 грн. - чи скільки там - і їдь собі, щоб тільки не тягатись по інстанціям.
Треба провести капітальне виховання в органах. Хто бере хабаря - тому відрізати руку!)))

Навіщо застосовувати закони шаріату? Що за безґлуздя?!:suicide:
Винятково страхом і покараннями тривалого і стійкого ефекту не буде. Це доведено у педагогіці. Необхідно також застосовувати економічні та психологічні важелі впливу.

Redhotchilly
19.11.2007, 16:51

знаєте...я за те, щоб за перевищення швидкості штрафи були в 20 раз більші.. а за 3-ім разом забирали права на деякий час. І заплатити квитанцію в Ощадбанку - не ходіння по інстанціях!

Проблема корупції в Україні не лише в тих, хто бере хабарі, а в тих, хто їх дає!І поки не зміниться менталітет людей і не буде зявиться повага до закону, ніякі реформи не поможуть!

Додано через 2 хвилини
Дотримуватись - правил...І це Ви зауважуєте майбутній, справедливій правниці?!
я в шоці... і ви хочете будувати правову державу з таким відношенням до хабарництва:
Як то кажуть: "Є можливість - користуйся!":n:

kYula
19.11.2007, 16:56
знаєте...я за те, щоб за перевищення швидкості штрафи були в 20 раз більші.. а за 3-ім разом забирали права на деякий час. І заплатити квитанцію в Ощадбанку - не ходіння по інстанціях!

Проблема корупції в Україні не лише в тих, хто бере хабарі, а в тих, хто їх дає!І поки не зміниться менталітет людей і не буде зявиться повага до закону, ніякі реформи не поможуть!

Будь який закон має забезпечуватись виконавчою владою.
В більшість законів не забезпечуються. Крім того, "примус" - важлива структура для забезпечення закону.

Додано через 5 хвилин
Навіщо застосовувати закони шаріату? Що за безґлуздя?!:suicide:
Винятково страхом і покараннями тривалого і стійкого ефекту не буде. Це доведено у педагогіці. Необхідно також застосовувати економічні та психологічні важелі впливу.
Насправді то було гумор- перебільшення (не помітили смайликів).
"Економічні важелі" - можете презентувати свій варіант?

Redhotchilly
19.11.2007, 17:05
Будь який закон має забезпечуватись виконавчою владою.
В більшість законів не забезпечуються. Крім того, "примус" - важлива структура для забезпечення закону.

шановна майбутня юристко, давайте забудемо за примус.
Хто вам заважав дотримуватись правил дорожнього руху? - ніхто.
чому ви перевищили швидкість?- бо ви знали, що вам за те нічого не буде!
чому своїм прикладом не показали інспектору, що знаєте свої права і не заплатили офіційно штраф?- бо так всі роблять...

і тепер останнє- я майже на 100% впевнена, що за права так само було заплачено

Зів'ялий мозок
19.11.2007, 17:06

я в шоці... і ви хочете будувати правову державу з таким відношенням до хабарництва:
Як то кажуть: "Є можливість - користуйся!":n:

Згідний повністю із Вашими думками, але для цього потрібно починати із школи. саме вона має виховувати у дітей повагу до закону, прагнення дотримуватися, навіть, якщо це йде врозріз із вашими інтересами. Щиро кажучи, я цього за 10 років навчання у школі не бачив.

kYula
19.11.2007, 17:07

Яке моє відношення? Перечитайте мої пости нормально (а не висмикуючи окремі фрази!) і зробіть належний висновок.

"Є можливість -користуйся" - народ в нас і користується, бо влада того ніяк не регулює. Таке вже правове виховання населення - Вам не подобається ця сувора правда?

Додано через 5 хвилин
шановна майбутня юристко, давайте забудемо за примус.
Хто вам заважав дотримуватись правил дорожнього руху? - ніхто.
чому ви перевищили швидкість?- бо ви знали, що вам за те нічого не буде!
чому своїм прикладом не показали інспектору, що знаєте свої права і не заплатили офіційно штраф?- бо так всі роблять...

і тепер останнє- я майже на 100% впевнена, що за права так само було заплачено

Ще раз для тих, у кого проблеми із зором: уважно читайте дописи!

Певно, сильно здивуєтесь, але права отримані чесним шляхом!...такщо "майже 100" - дуже голосно сказали.
Складається враження, що живете десь за кордоном (Німеччина?)

Redhotchilly
19.11.2007, 17:17
Яке моє відношення? Перечитайте мої пости нормально (а не висмикуючи окремі фрази!) і зробіть належний висновок.

"Є можливість -користуйся" - народ в нас і користується, бо влада того ніяк не регулює. Таке вже правове виховання населення - Вам не подобається ця сувора правда?

а народ- це ви, я , він, вона...
змінювати систему потрібно з себе!
а не чекати, що хтось щось змінить...тому правду кажуть, що "народ має владу, на яку заслуговує!"

до чого я веду зрозумійте, якби ви дотримувались правил- не було би потреби давати хабар або платити штраф...

Додано через 2 хвилини
Певно, сильно здивуєтесь, але права отримані чесним шляхом!...такщо "майже 100" - дуже голосно сказали.
я дуже рада, що самі здавали

Зів'ялий мозок
19.11.2007, 17:23

Додано через 5 хвилин

На жаль, цього не можна сказати про більшість юристів. Будьмо відвертими в українців за роки незалежності склався такий стереотип юристів - тупі недоумки, 100%-хабарники, безжалісні, в юридичних вузах вчаться не розумні діти, а діти розумних батьків; поза всяким сумнівом 95% студентів-юристів - це стадо тупоголових баранів. Перелік властивостей сучасних юристів, якими наділяє їх простий народ і я також, можна продовжити. Тому, на мою думку, ваше обурення kYula тут недоречне, бо силу стереотипів подолати дуже важко.

Redhotchilly
19.11.2007, 17:24
Таке вже правове виховання населення - Вам не подобається ця сувора правда?
знаєте, якшо майбутні юристи дають хабарі, то про що можна говорити

Додано через 2 хвилини
На жаль, цього не можна сказати про більшість юристів. Будьмо відвертими в українців за роки незалежності склався такий стереотип юристів - тупі недоумки, 100%-хабарники, безжалісні, в юридичних вузах вчаться не розумні діти, а діти розумних батьків; поза всяким сумнівом 95% студентів-юристів - це стадо тупоголових баранів. Перелік властивостей сучасних юристів, якими наділяє їх простий народ і я також, можна продовжити. Тому, на мою думку, ваше обурення kYula тут недоречне, бо силу стереотипів подолати дуже важко.

при чому тут стереотипи, є багато розумних висококваліфікованих юристів в Україні.
ми говоримо зараз про конкретний випадок:
студентка юридичного факультету оправдовує хабар, бо "так всі роблять"

kYula
19.11.2007, 17:27
а не чекати, що хтось щось змінить...тому правду кажуть, що "народ має владу, на яку заслуговує!"

А влада - це вони!

до чого я веду зрозумійте, якби ви дотримувались правил- не було би потреби давати хабар або платити штраф...[/QUOTE]

Додано через 2 хвилини

я дуже рада, що самі здавали[/QUOTE]

І все-таки Ви мене не почули ("читайте уважно")! Кричати - надто спокійна...
Я не маю прав і їх не порушувала (ніколи), так само ніколи нікому не давала хабар (хоча мала прямі натяки, але якось вдавалось обходити іншим шляхом)

Redhotchilly
19.11.2007, 17:29
А влада - це вони!
хто її обирає? ми з вами...

kYula
19.11.2007, 17:30
уважно читайте дописи (і коли вже мене почують?)

при чому тут стереотипи, є багато розумних висококваліфікованих юристів в Україні.
студентка юридичного факультету оправдує хабар, бо "так всі роблять"--------------------------------------------------------------------------------

Студентка юридичного факультету не виправдовує, а трохи не кричить: хабарі має долати влада і правники, прості люди цією можливістю завжди користуватимуться!

Додано через 1 хвилину
хто її обирає? ми з вами...

Знаєте, ні я, ні мої родичі, ні моє найближче оточення владу олігархів жодного разу не обирали.

Redhotchilly
19.11.2007, 17:33
Знаєте, ні я, ні мої родичі, ні моє найближче оточення владу олігархів жодного разу не обирали.
дуже цікаво, а звідки вони всі взялись...

уважно читайте дописи (і коли вже мене почують?)

ви написали, що також були в тій машині...
могли би зробити зауваження коліжанці :)

Зів'ялий мозок
19.11.2007, 17:34

Додано через 2 хвилини

студентка юридичного факультету оправдовує хабар, бо "так всі роблять"

Щодо наявності в Україні великого числа висококваліфікованих юристів, я дуже сумніваюся. Якби вони були дійсно кваліфіковані, то чому їх запрошують за кордон вдосконалювати правову систему в інших країнах, щоби й там була правова держава, як і в Україні.
Крім того, невже у авгієвих стайнях можна знайти діамант?

kYula
19.11.2007, 17:43
дуже цікаво, а звідки вони всі взялись..
з Донбасу. :(

ви написали, що також були в тій машині...
могли би зробити зауваження коліжанці :)

Була в машині, але ж не за кермом. Це була не "коліжанка". Зауваження не встигла б зробити, бо вона вийшла з автівки(але правду казати, не зробила його після того, як ми поїхали. Це її власне правовиховання, на яке я не можу впливати ніяк).

Redhotchilly
19.11.2007, 17:43
Щодо наявності в Україні великого числа висококваліфікованих юристів, я дуже сумніваюся. Якби вони були дійсно кваліфіковані, то чому їх запрошують за кордон вдосканалювати правову систему в інших країнах, щоби й там була правова держава, як і в Україні.
Крім того, невже у авгієвих стайнях можна знайти діамант?

на мою думку, з корупцією потрібно боротись перш за все з судової системи.
Поки суддями можна буде ставати або по блату або за хабарі- ДОТИ НЕ БУДЕ ПОРЯДКУ в жодній сфері!.

p.s. а юристи розмумні, звичайно, що є... :)

Додано через 1 хвилину
Це її власне правовиховання, на яке я не можу впливати ніяк

звичайно, що можете... ви ж знаєте, що це протизаконно- от і поясніть їй.

kYula
19.11.2007, 17:49

А не з самих себе? О_о

І Ви вважаєте,що якби я перечитала їй всі порушені нею закони, покарання, а ще б сказала: "Так не гарно чинити! в тебе низька правова культура!", я б так на неї вплинула, та?))

Зів'ялий мозок
19.11.2007, 17:51
Поки суддями можна буде ставати або по блату або за хабарі- ДОТИ НЕ БУДЕ ПОРЯДКУ в жодній сфері!.

p.s. а юристи розмумні, звичайно, що є... :)

Додано через 1 хвилину

Стосовно судової системи, то тут потрібно запровадити інститут засідателів та присяжних, про який ще написано у Конституції 1996 року, але який так і не запровадили. Думаю, це б дало змогу зменшити корумпованість судів, хоча в нас із будь-якої чудової ідеї можуть зробити справжню потвору.

Redhotchilly
19.11.2007, 19:04
А не з самих себе? О_о

Боротьба з корупцією залежить від "чесних" судів, бо дубь-який полковник/ мойор міліції може замнути справу дуже легко завдяки грошам...

дотримання людьми законів це взагалі не повинно піддаватись навіть дискусії.

Додано через 2 хвилини
І Ви вважаєте,що якби я перечитала їй всі порушені нею закони, покарання, а ще б сказала: "Так не гарно чинити! в тебе низька правова культура!", я б так на неї вплинула, та?))

при чому тут перечитати всі порушені закони...
зробити зауваження... бо коли, не дай Бог, трапиться якась аварія тоді вже крім неї самої не буде нікого винити

kYula
19.11.2007, 19:17
дотримання людьми законів це взагалі не повинно піддаватись навіть дискусії.

на мою думку, з корупцією потрібно боротись перш за все з судової системи

хто дає хабарі суддям?

при чому тут перечитати всі порушені закони...
зробити зауваження... бо коли, не дай Бог, трапиться якась аварія тоді вже крім неї самої не буде нікого винити

добре. Йдемо иньшим шляхом. Ну зроблю їй зуваження... (продовження топ.№34 після слів "сказала б"...)

Redhotchilly
19.11.2007, 19:30
добре. Йдемо иньшим шляхом. Ну зроблю їй зуваження... (продовження топ.№34 після слів "сказала б"...)

ви не розумієте про що я.. ви хочете всю вину звалити на когось...
навіть взяти просту КУЛьТУРУ водіння...
коли б ваша подружка дотримувалась правил, сусід, водії маршруток- такого хаосу би не було!

spm1950
19.11.2007, 19:31
Вибачаюсь , мій брат працює в ДАІ вже понад 10 років, при тому його зарплата складає біля 2000грн, на такі гроші не вижити.А те що він за зміну чергування додатково заробить в середньому ще чистими 400-500грн. якраз дає можливість сім 'ї виживати.

kYula
19.11.2007, 19:33
ви хочете всю вину звалити на когось...
та нічого я не хочу - то предмет Вашої уяви. Тільки Ви так і не дали пояснення №37. А втім і не суть важливо...
коли б ваша подружка дотримувалась правил, сусід, водії маршруток- такого хаосу би не було!
не було б.

Redhotchilly
19.11.2007, 19:33
хто дає хабарі суддям?

люди дають

чому в Англії/Німеччині/Франції в людей навіть такої думки не виникне навіть- ПРО МОЖЛИВІСТь ДАТИ ХАБАР...

за перевищення швидкості відповідали і Король Швеції і Періс Хілтон...
Бо за порушення закону - треба відповідати! і цього уникнути неможливо

Додано через 5 хвилин
Вибачаюсь , мій брат працює в ДАІ вже понад 10 років, при тому його зарплата складає біля 2000грн, на такі гроші не вижити.А те що він за зміну чергування додатково заробить в середньому ще чистими 400-500грн. якраз дає можливість сім 'ї виживати.

це окрема тема... чому люди ідуть в ДАІ...
там більшу половину можна виганяти спокійно, бо ніякої фунції вони не виконують. Краще камери закупити, а решті підняти зарплату до нормального рівня

Додано через 8 хвилин
та нічого я не хочу - то предмет Вашої уяви. Тільки Ви так і не дали пояснення №37. А втім і не суть важливо...

думаю, якшо ви для своєї коліжанки авторитет, то вона би задумалась наступного разу перед тим, як перевищувати швидкість...

бо вона несе відповідальність не тільки за своє життя, а і за життя пасажира

Гелена
19.11.2007, 19:51

ну якщо чергування часто, то не "виживати", а жити на широку ногу, нє?
а жінка в сімейний бюджет нічого не докладає? правильно, а нащо?
попробував би ваш брат роботу змінити і мізками для разнообразія попрацювати замість того, щоб п’яних водіїв відпускати щоб ті за пару метрів комусь все життя переїхали...

консультант
19.11.2007, 21:14
Але якщо Ви так впевнені, поясніть, як міг капітан міліції за п"ять років стати полковником, перемістившися в Київ. При цьому за цей час разів з шість помінявши автомобілі для себе і сина, при цьому не жигулі які-небудь, а круті БМВ, Тойоти і Мазди? До того, ще й збудувавши будиночок в Солонці?
Мабуть, МОЗГ МВС!

Ну волк, Ви і даєте ! А Ви знаєте, що в міліції є таке поняття, як ККД або показник в роботі. Можливо цей капітан не одну справу розкрив, не одне життя врятував, от і керівництво враховуючи результати його роботи, скерувало в Київ. А про машини, то таке... Хто його знає скільки він ризикуючи своїм життям, врятував інших життів...?:agree:

Зважаючи на те, що ми дійсно перевисили швидкість, той даішник мав надіслати подругу в суд, де і сплачується штраф, а не брати гроші власноруч....)

От бачите, які Ви підставили невинну людину. Раз Ви такі правильні, було сказати, що Ви готові до суду, тому що усвідомлюєте свою вину. Людина пішла Вам на зустріч, а так кажете....;)

kYula
19.11.2007, 21:15
(трішки не по темі)

Президент України Віктор Ющенко розкритикував діяльність митної служби, зокрема через корупцію у її лавах. Він запропонував голові Держмитслужби подати у відставку, зажадав звільнення керівників низки регіональних митниць та назвав окремих митників шахраями

Президент розкритикував діяльність керівника митної служби Олександра Єгорова. «Ви втрачаєте мужність, у вас немає енергії, чому ви не можете протистояти жуликам, хто вами керує», - сказав Президент, звертаючись до головного митника країни. Він порадив Олександру Єгорову, якщо той не може впоратись із ситуацією, піти у відставку.

Також Президент дав доручення протягом тижня звільнити керівника Південної регіональної митниці, його заступників, а також керівників низки митниць в Одеській області, зокрема, начальника митного пункту «Одеса-порт», начальника митної пункту «Одеса-вантажний», начальника Миколаївської митниці та інших.

Глава держави дав доручення посилити контроль за діяльністю інших посадовців митниці у різних регіонах.

Разом з тим Президент доручив СБУ, Генпрокуратурі та МЗС здійснити заходи щодо відкриття кримінальних справ проти працівників митниць, причетних до корупції, в тому числі і тих, кого Віктор Ющенко пропонує звільнити. новинар

Ось чого я вимагаю: здійснення влади в проблемі хабарництва, а не галасів на форумах: треба починати із себе, низька правова поведінка, люди винні в хабарях і т.п. Від цього нас навряд почує багато "хабародавці" і "хабароприймачі"

Додано через 1 хвилину
От бачите, які Ви підставили невинну людину
цікаво ж як?

Romko
19.11.2007, 21:22
Ось чого я вимагаю: здійснення влади в проблемі хабарництва, а не галасів на форумах: треба починати із себе, низька правова поведінка, люди винні в хабарях і т.п. Від цього нас навряд почує багато "хабародавці" і "хабароприймачі"
+10!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_26-.gif

консультант
19.11.2007, 21:23
Боротьба з корупцією залежить від "чесних" судів, бо дубь-який полковник/ мойор міліції може замнути справу дуже легко завдяки грошам...

Не можу погодитись. Наш бувший участковий, майор міліції вже на пенсії і ніхто слова поганого про нього не скаже. Люди, яких він посадив, до сьогодні йому дякують, за те що стали нормальними людьми. За 30 років роботи в органах придбав собі комбайн, дві легкові машини, а сам по сьогодні в фуражці ходить, а Ви кажете хабарі, справу замкнути, не солідно...;)

kYula
19.11.2007, 21:25
чому в Англії/Німеччині/Франції в людей навіть такої думки не виникне навіть- ПРО МОЖЛИВІСТь ДАТИ ХАБАР...

за перевищення швидкості відповідали і Король Швеції і Періс Хілтон...
Бо за порушення закону - треба відповідати! і цього уникнути неможливо

Хотіла була задати те саме питання, але гадаю (я не права?) що більш за все Ваша відповідь була б такою: "Люди не дають"
Люди не дають, бо знають що й пропонувати - безґлуздо, бо правоохоронці можуть таа-акий скандал роздмухати!
Чому Періс не дала хабар? Може в неї так мало грошей? Чи може так хотілось побувати у в"язниці??? - Моя думка: може й пропонувала (але не факт - тобто не знаю про наявність такого), але полісмен або відмовився або відмовився б...

консультант
19.11.2007, 21:28

Та що Ви таке говорите, за день 500 грн... . Не смішіть, мій знайомий вже біля 20 років в ДАІ, жінка постійно плаче, що ледве кінці з кінцями зводять. То щось не може бути...?:D :D :D

Romko
19.11.2007, 21:29
Не можу погодитись. Наш бувший участковий, майор міліції вже на пенсії і ніхто слова поганого про нього не скаже. Люди, яких він посадив, до сьогодні йому дякують, за те що стали нормальними людьми. За 30 років роботи в органах придбав собі комбайн, дві легкові машини, а сам по сьогодні в фуражці ходить, а Ви кажете хабарі, справу замкнути, не солідно...
Винятки лише підкреслюють правило.
У нас садять за мішок бульби,вкрадене паця,розбитий писок.А чи хтось бачив,щоб посадили чиновника,його відприска,мільйонера(злодія).
У нас їх нагороджують орденами...
А катування людей у відділеннях?Це окрема історія.Розкриття злочинів на висоті,тому що слабкодухий,після дня катувань розкаже все,що було і чого не було...

консультант
19.11.2007, 21:33
цікаво ж як?

Як, як ! Самі запропонували взятку, чи то Ваші знайомі, а тепер кажете беруть... Якби ніхто не давав, то і ніхто не брав би. Це навіть не взятка, якщо на то пішло, а подяка за те, що справа не пішла до суду...!:agree:

Redhotchilly
19.11.2007, 21:44
Хотіла була задати те саме питання, але гадаю (я не права?) що більш за все Ваша відповідь була б такою: "Люди не дають"

чому не дають хабарів? чому не списують домашнє завдання? чому не роблять шпаргалок? Чому переходять тільки на зелене світло? чому не смітять на вулиці? чому не крадуть люки з проїздної частини...

Додано через 3 хвилини
Чому Періс не дала хабар? Може в неї так мало грошей? Чи може так хотілось побувати у в"язниці??? - Моя думка: може й пропонувала (але не факт - тобто не знаю про наявність такого), але полісмен або відмовився або відмовився б...

тому що тут перед законом всі рівні- і дядя Ваня, і Періс Хілтон...
і не в зарплаті міліціонерів справа... на американські мірки є і кращі професії

Romko
19.11.2007, 21:51
чому не дають хабарів? чому не списують домашнє завдання? чому не роблять шпаргалок? Чому переходять тільки на зелене світло? чому не смітять на вулиці? чому не крадуть люки з проїздної частини...
Вони всі там дуже темні...Їм сказали ніззя - і ніззя,ніякої фантазії.
http://casa-latina.ru/s/s/icon_19.gif

kYula
19.11.2007, 22:20
Як, як ! Самі запропонували взятку, чи то Ваші знайомі, а тепер кажете беруть... Якби ніхто не давав, то і ніхто не брав би.QUOTE]

Так де ж моя провина? Я брала хабар? Я його давала? Я щось порушувала? :(

Хабарі дають і беруть. Хабарі даватимуть і братимуть, до тих пір...Не буду повторюватись.

[quote=Redhotchilly;174650]тому що тут перед законом всі рівні- і дядя Ваня, і Періс Хілтон...
і не в зарплаті міліціонерів справа... на американські мірки є і кращі професії

саме так. В них так заведено. В нас - ще ні. Чому? -Знову ж таки: не буду повторюватись.

Redhotchilly
19.11.2007, 22:28
саме так. В них так заведено. В нас - ще ні. Чому? -Знову ж таки: не буду повторюватись.
в них не заведено... це як аксіома... це виховується з дитинства батьками і школою...
і коли ви переходите дорого на червоне світло - подумайте, може на мене дивляться малі діти... а як ви хочете, щоб за вас хтось змінив??? треба власним прикладом і змінювати :)

консультант
19.11.2007, 23:29
Так де ж моя провина? Я брала хабар? Я його давала? Я щось порушувала?

Вибачаюсь, щось попутав видно. Та й зрештою звідки я можу знати, якщо Вас навіть ще не бачив. Успіху Вам kYula !:agree: :clapping:

Romko
19.11.2007, 23:34
і коли ви переходите дорого на червоне світло - подумайте,
А я завжди переходжу вулицю на зелене світло з думкою:"Якщо мене переїдуть,вмру,але буду правий!"О!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_73.gif

консультант
19.11.2007, 23:45
А я завжди переходжу вулицю на зелене світло з думкою:"Якщо мене переїдуть,вмру,але буду правий!"О!

100% правильне рішення. Водій буде зобов"язаний утримувати Ваших дітей до повноліття, згідно нового закону "Про безпеку дорожнього руху", плюс виплата страхівки !:aggressive:

Romko
19.11.2007, 23:47
100% правильне рішення. Водій буде зобов"язаний утримувати Ваших дітей до повноліття, згідно нового закону "Про безпеку дорожнього руху", плюс виплата страхівки !
Нє,якщо він на крутій тачці,то відкупиться,100%...

консультант
20.11.2007, 00:09

Якщо буде страхівка і свідки, сумніваюсь... !:agree:

Redhotchilly
20.11.2007, 00:21

вже Калиновський заплатив... за 34 грн за життя 2-х людей :(

Romko
20.11.2007, 00:34
вже Калиновський заплатив... за 34 грн за життя 2-х людей
Ну,що Ви,Калиновський,як можна...У нього ж вітчим...Тсс!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_angst.gif

Зів'ялий мозок
20.11.2007, 08:50
А не з самих себе? О_о

Як майбутній юрист, що полюбляє хизуватися своєю принциповістю :p , Ви повинні вміти переконувати будь-кого за будь-яких обставин. Навіть проявляючи твердість свого характеру. Принаймі, щоби Ваші знайомі не намагалися цього здійснювати у Вашій присутності. Це повинно бути Вашим першим стратегічним завданням. Починайте з таких малих справ. Це допоможе Вам вдосконалитися у мистецтві риторики та переконання.
Мої знайомі знають, що деяких коників у моїй присутності робити вони точно не зможуть, бо я їм цього не дозволю. Хоча я не є юристом і не збираюся ним бути. Ви просто проявили слабкодухість.

kYula
20.11.2007, 09:24
в них не заведено... це як аксіома... це виховується з дитинства батьками і школою...
і коли ви переходите дорого на червоне світло - подумайте, може на мене дивляться малі діти... а як ви хочете, щоб за вас хтось змінив??? треба власним прикладом і змінювати :)

Ви мене не чуєте (в даному випадку: не бачите). Не маю більше бажання надалі дискутувати в цьому питанні. Так само не хочу спостерігати як Ви споглядаєте на нові ворота - набридло!
Дай Боже, щоб я зі своєю антикорупційною думкою не мала рації, а у Вас вийшло форумними установками типу "давати хабарі не можна тому що..." ,вдалось заохотити народ України змінити ситуацію. ;)

Зів"ялий Мізку, дякую Вам за пораду!

консультант
20.11.2007, 10:53
Ви мене не чуєте (в даному випадку: не бачите). Не маю більше бажання надалі дискутувати в цьому питанні.

kYula, Ви не ображайтесь але кожен має право на свою думку. Не все так погано в нас, як здається. Щороку гине кілька десятків працівників правоохоронних органів, значить щось робиться і добре. Ну добре, хай він і взяв тих 100 гривень, а хто його знає, що завтра з ним буде... ? Може іноді перебуваючи в стресовому стані після ДТП він щось і зробив не так але це ж фактично стан неосудності. Уявіть собі, якби ДАІ взагалі не було, що робилось би на дорогах...?:suicide:

Romko
20.11.2007, 13:02
kYula, Ви не ображайтесь але кожен має право на свою думку. Не все так погано в нас, як здається. Щороку гине кілька десятків працівників правоохоронних органів, значить щось робиться і добре. Ну добре, хай він і взяв тих 100 гривень, а хто його знає, що завтра з ним буде... ? Може іноді перебуваючи в стресовому стані після ДТП він щось і зробив не так але це ж фактично стан неосудності. Уявіть собі, якби ДАІ взагалі не було, що робилось би на дорогах...?:suicide:

Цікаво,ну чому,чому оці тупі американці,німці,поляки, і ін. не беруть і не дають хабарів?
Ну,чому вони настільки тупі?!

Redhotchilly
20.11.2007, 13:20
але взагалі просто це якби приниження гідності- давати і брати хабарі

p.s.за поляків я би посперечалась... але боротьба там іде повним ходом

Гелена
20.11.2007, 17:27
Ось чого я вимагаю: здійснення влади в проблемі хабарництва, а не галасів на форумах

ви занадто багато надії покладаєте на держ примус :)
так, можна згадати історію про шибеницю яка стояла без діла поки не зігнила, але страх утримував людей від вчинення злочинів, але можна і згадати як вішали колись злодіїв, а інші тим часом користуючись тим що натовп дивився на це видовище тут же і обкрадали людей в натовпі...
коротше, примус мало що помагає, імхо

Додано через 3 хвилини
Цікаво,ну чому,чому оці тупі американці,німці,поляки, і ін. не беруть і не дають хабарів?

та дають вони хабарі, просто не так часто і то не так просто як в нас
і не найнижчих рівнях, а на вищих, тому про це маловідомо :)

консультант
20.11.2007, 17:49
і не найнижчих рівнях, а на вищих, тому про це маловідомо

Та хто його знає...?;)

Romko
20.11.2007, 18:11
і не найнижчих рівнях, а на вищих, тому про це маловідомо
Я тоже колись видів кіно з Ван Дамом,то там взятки давали.Всьо сходиться!
http://casa-latina.ru/s/s/icon_mega_oh_gott.gif

Гелена
20.11.2007, 18:15
а що корупціїйних скандалів там не буває?
певно тому скандалу передував якийсь хабар, чи як?

Romko
20.11.2007, 18:34
Різниця в тому,що у них чиновник,на якого впала підозра,негайно подає у відставку.А в нас повна "свобода слова" - всі знають що при владі злодії,кримінальні авторитети,знають їхні мільярдні оборудки,але чиновникам то десь.В тім самім місці то мають правоохоронні органи,прокуратура,суди.

консультант
20.11.2007, 19:06
Різниця в тому,що у них чиновник,на якого впала підозра,негайно подає у відставку.А в нас повна "свобода слова" - всі знають що при владі злодії,кримінальні авторитети,знають їхні мільярдні оборудки,але чиновникам то десь.В тім самім місці то мають правоохоронні органи,прокуратура,суди.

Я бачив цей фільм. Це "Бандитський Петербург" про Антибіотика. Сильний фільм !:bazar: :aggressive: :ninja:

Додано через 2 хвилини
але взагалі просто це якби приниження гідності- давати і брати хабарі
p.s.за поляків я би посперечалась... але боротьба там іде повним ходом

Щось нічого не чув по польських каналах.

Romko
20.11.2007, 19:11
Я бачив цей фільм. Це "Бандитський Петербург" про Антибіотика. Сильний фільм !
Шкода,про Ахмєтова ще не зняли.Треба ідею дати...Такий серіал би вийшов...

Гелена
20.11.2007, 21:45

а чого ви до списку "хабарів не берущих" приписали поляків? та поляки на митниці хабарі беруть не гірше наших :)

Додано через 31 секунду
а може і гірше, але беруть!

Romko
20.11.2007, 22:01
а може і гірше, але беруть!
У Вас як брали,гірше,чи краще?
http://casa-latina.ru/s/s/icon_megaraucher.gif

Гелена
20.11.2007, 22:25
У Вас як брали,гірше,чи краще?

:D під "менше" мала на увазі "рідше"
в мене не брала, бо я в Польщу ніколи не їздила, але знайомий весь час щось туди-сюди возить, то розказує як, що і до чого :)
а ще тьотя по роботі (державній) кілька років тому часто кордон перетинала то каже, що ревізори що наші що польські однакового щоразу грошей хотіли, незалежно від того чи щось везеш чи ні, просто приходять і мають піти з грошима
може зараз ситуація і змінилася, але де ж би то так кардинально, щоб поляки взагалі хабарів не брали?

Romko
20.11.2007, 22:28
може зараз ситуація і змінилася, але де ж би то так кардинально, щоб поляки взагалі хабарів не брали?
Мусять брати,бо вони працюють на кордоні(з тамтого боку кордону нема) і мають живий приклад до наслідування.

Redhotchilly
21.11.2007, 00:52
Щось нічого не чув по польських каналах.
"Количество таможенников и пограничников на границе с Украиной,получивших СРОК за последние ПОЛ ГОДА - БОЛЕЕ 50 ЧЕЛОВЕК!!! Вот это люди борются с коррупцией, это я понимаю!" http://forum.pravda.com.ua/read.php?2,3248391

ZOOM
21.11.2007, 01:31
Ромку, поляків тре викреслити з цього списку:D , беруть хабарі. Як прикордонники так і транспортна поліція.:p

Додано через 1 хвилину
Мусять брати,бо вони працюють на кордоні(з тамтого боку кордону нема) і мають живий приклад до наслідування.
Тобто в наших?:D

volk
21.11.2007, 09:10
Згідний повністю із Вашими думками, але для цього потрібно починати із школи. саме вона має виховувати у дітей повагу до закону, прагнення дотримуватися, навіть, якщо це йде врозріз із вашими інтересами. Щиро кажучи, я цього за 10 років навчання у школі не бачив.

Озираючись назад, складається враження, принаймні в мене, що для українця існує тільки один закон - зв"язки і могорич. Все інше - лише для створення ілюзії правової держави. Українцю закон не потрібен. Будь що можна вирішити при допомозі цих двох "інструментів". А якщо легалізували б зброю на Україні, то ще додалося б це. От і весь закон.

Додано через 4 хвилини
Допис від kYula Переглянути допис

Цілком згідний. Але це стосується не тільки закону. Бо якщо чекати, що хтось прийде і зробить, то прийде зовсім не той, і зробить зовсім не те. Історія вже показала, як то буває.

Загалом додав би, що виконання закону завжди спиралося на постулат "неуникнення покарання". Тобто, кожне порушення має бути покаране. А кого на Україні карають? В нас же ж відповідальності немає, - ніхто ні за що не відповідає. Колись кинеш папірець на вулиці мимо урни - зроблять зауваження, або оштрафують. А зараз той міліціонер з патруля сам кидає мимо. Урну ще пошукати треба... А Ви говорите - закон, закон...

Додано через 20 хвилин
На мій погляд, в Україні існує лише два шляхи подолання корупції. Перший - як в Німеччині, тотальний "стук". Тільки мені здається, що в нас це просто стало б приводом для давання ще одного хабаря... Другий, як я вже писав, це моніторинг не тільки прибутку громадян, а й їхніх витрат, для цього потрібен перехід на переважаючу безготівкову форму оплати всіх послуг. Якщо людина витратила 50000 $, при цьому заробила ( офіційно) 20000, то виникають питання. Одразу з"явилися б дешеві і квартири, і машини, і все інше. Тільки хто такий закон прийме в Україні, з огляду на сказане вище?

Додано через 22 хвилини

Додано через 5 хвилин

В мене не складається.
А що, не вдалося права купити, чи не хватило? Могли б принаймні, спробувати :D :D

kYula
21.11.2007, 09:45
ви занадто багато надії покладаєте на держ примус :)

Я не надто багато надії покладаю на примус. Найбільше - на владу (звичайно, не на цих, що зараз керують країною)!
Але примус - також необхідний аспект, оскільки притримуюсь думки що прийняття належних законів та інших дій влади - ось що може стати імпульсом в боротьбі проти хабарів.
Давайте згадаємо боротьбу з палінням. Свого часу був прийнятий закон (точно не пам"ятаю назву, знаю - в ньому обмежувались місця для паління). Чи забезпечила його виконання викон.влада? В нас, наприклад, як палили на дитячих площадках, в переходах, на зупинках, у під"їздах так і палять. Чому? Тому що нема того належного примусу! Хоча , бачила, іноді міліціянти роблять зауваження в переходах. Їм всучать 5 грн (навіть сильно не ховаючись, охоронці "порядку" беруть ті гроші) і усьо. На цьому закінчується ця боротьба. Так скажіть мені: таким має бути примус???

volk
21.11.2007, 09:48

Ви це називаєте виживати? Що ж це за сім"я в нього така? Ми з дружиною працюємо вже я-15, а вона 18 років в державних структурах, я отримую ще меньше. То як мені жити? А є люди, що отримують 700-800 гривень, і пашуть фізично. То що, навики і інтелект працівника ДАЇ з 10-літнім стажем вище за інтелект, навики і досвід технічного працівника з 15 літнім стажем і знанням мов, за досвід провідного спеціаліста в економічній галузі? І ні мені, ні їй, ніхто не покладе гривню-другу в кішеню. Якщо людина поважає закон, то вона шукає підходящу оплачувану роботу, якщо спроможна на більше, а не можливість порушувати закон.

kYula
21.11.2007, 09:49
А що, не вдалося права купити, чи не хватило? Могли б принаймні, спробувати

Моя подружка в цьому не потребувалась. В неї (правду казати, мені самій дивно) з першого разу вдалось здати на права! ;)
До речі, а що Ви так до неї причепились? Хіба в нас менше половини водіїв перевищують швидкість? Хіба в нас більше половини здають права за гроші? Володієте якоюсь статистикою?

Додано через 1 хвилину
І ні мені, ні їй, ніхто не покладе гривню-другу в кішеню

Ось такі бувають люди! Честь і хвала вам!:)

volk
21.11.2007, 10:04
Моя подружка в цьому не потребувалась. В неї (правду казати, мені самій дивно) з першого разу вдалось здати на права! ;)
До речі, а що Ви так до неї причепились? Хіба в нас менше половини водіїв перевищують швидкість? Хіба в нас більше половини здають права за гроші? Володієте якоюсь статистикою?

Та ні, це так би мовити "собіратєльний образ".
Статистикою володіє той, хто гроші бере.
А той, хто дає, володіє "закритою статистикою":p
Додано через 1 хвилину

Ось такі бувають люди! Честь і хвала вам!:)

Я плакалъ...

Додано через 9 хвилин
Ну волк, Ви і даєте ! А Ви знаєте, що в міліції є таке поняття, як ККД або показник в роботі. Можливо цей капітан не одну справу розкрив, не одне життя врятував, от і керівництво враховуючи результати його роботи, скерувало в Київ. А про машини, то таке... Хто його знає скільки він ризикуючи своїм життям, врятував інших життів...?:agree:

Та може... Врятував... Кого треба...
А про машини... Шось частенько він з митницею на мобілці висів... Певно, життям ризикував, кар"єрою - точно!
Я не звинувачую, я констатую. До речі, після зими 2004 року щось він затих, а потім перебрався в Солонку, а потім - до Києва.
Хоча... Може, він у внутрішній безпеці працював, під "братка" косив...

Додано через 21 хвилину
Та що Ви таке говорите, за день 500 грн... . Не смішіть, мій знайомий вже біля 20 років в ДАІ, жінка постійно плаче, що ледве кінці з кінцями зводять. То щось не може бути...?:D :D :D

Кінці можна по-різному зводити...
Крім того, є сержанти, є старшини (прапорщики), а є і "афіцери". Крім того, є різні люди.

Додано через 31 хвилину
Крім того, є різні люди. Мій знайомий колись зустрів в електричці свою колишню одногрупницю по технікуму (вчителька). Прекрасно одягнута, квітуча жінка почала розповідати за дітей, як і де вони вчаться, як купили їм квартиру, як планують відправити за кордон, як роблять в тій квартирі ремонт, і т.д. А потім почала нарікати, як мало їй платять, в яких вони всі боргах, як тяжко всім жити... А той колєга слухав-слухав, та й каже: Слухай, то як тобі мало платять, а ще й ремонти, і то все, - як ви живете, - в мене-он двоє синів вчаться в технікумі, я про квартиру й гадки не маю, грошей ледве хватає, добре що город є. А вона тоді: Ой, вибач-вибач, у мене тут колєжанка в сусідньому вагоні, - і змилася!
Отаке кінці з кінцями зводити.

Додано через 35 хвилин

Через неможливість уникнути покарання, там тобі за це так "дадуть", що потім боятимешся той папірець в автомат кока-кола запхати ;)

консультант
21.11.2007, 12:19
Хоча... Може, він у внутрішній безпеці працював, під "братка" косив.

В наш час все можливо...!

Зів'ялий мозок
21.11.2007, 12:30
Корупція є у всіх країнах. Повністю її неможливо викорінити. Просто у нас приймання та давання хабарів завдяки довгій опіці над нами нашого "молодшого братика" це явище стало рисою національного характеру більшості пересічних українців. Це для них є невід'ємним атрибутом. Чому? Українці привикли, що в них тривалий час не було своєї рідної влади. Уся влада була багато століть для них чужинецькою. Тому зараз це важко переломити таку традицію.
А зараз висуну невеличкі утопічні ідеї.
В цьому розділі ми в основному обговорюємо роботу ДАІ. На мій погляд, робота інспектора ДАІ легко піддається алгоритмізації, тому років через 20 можлива поява роботів-інспекторів ДАІ. Вони гарантовано привчать нас до порядку на дорогах, якщо звісно до того часу ми не почнемо самі здіснювати кардинальні зміни у психологічному плані. Щоб подолати корупцію психологічно нам, можливо, необхідно використати таку рису українського характеру, як ощадливість, постійно пояснюючи, що хабар приносить більше збитків, ніж прибутків у довгостроковій перспективі. І поза всяким сумнівом для цього потрібно задіяти усі медійні ресурси та релігійні організації. Має бути одностайність у подоланні цього ганебного явища.

ZOOM
21.11.2007, 12:49
В цьому розділі ми в основному обговорюємо роботу ДАІ. На мій погляд, робота інспектора ДАІ легко піддається алгоритмізації, тому років через 20 можлива поява роботів-інспекторів ДАІ. Поки ми будемо чекати на тих роботів, то більша половина ДАІ обеспечить собі і своїм онукам світле майбутнє на наших кровних.:D
А взагалі проблема не тільки в тому, що взятки беруть, їх ще і дають, бо це вигідно. В нас дуже складна система оплати штрафів, тому більшості людей вигідніше дати хабар в руки, ніж гоцати як скажений, по банкам і заповняти дурнуваті бланки.:(

консультант
21.11.2007, 13:06
Правильно каже Зів"ялий мозок, що ідея утопічна і крім цього безперспективна. Я вже казав, пастухів одиниці, а баранів - ціле стадо. Такий шанс був після Помаранчевої революції, а тепер перспективи ніякої. Хами ще більше охаміли і майже кожен середній начальник, чуть лі не пуп землі. Всюди євро, доляри, престижні іномарки, а села і земля пустують.Так що сушіть весла шановні... Кожен гребе під себе, тому що на жаль не знає, що його чекає завтра...!

Зів'ялий мозок
21.11.2007, 13:20
Правильно каже Зів"ялий мозок, що ідея утопічна і крім цього безперспективна. Я вже казав, пастухів одиниці, а баранів - ціле стадо. Такий шанс був після Помаранчевої революції, а тепер перспективи ніякої. Хами ще більше охаміли і майже кожен середній начальник, чуть лі не пуп землі. Всюди євро, доляри, престижні іномарки, а села і земля пустують.Так що сушіть весла шановні... Кожен гребе під себе, тому що на жаль не знає, що його чекає завтра...!

Стосовно чиновницького свавілля, то його нам необхідно долати двома методами - заборонивши будь-який непотизм (кумівство). Україна - дуже велика країна, тому для кожного можна знайти багато можливостей. Ще одне - чом би нам не перевіряти наших чиновників психологічними тестами на доцільність зайняття ними відповідної посади. І робити це досить часто. А крім того, може варто їх перевіряти на детекторі брехні. Інакше кажучи, зроби вимоги до чиновників такими жорсткими, які діють в Японії.

ZOOM
21.11.2007, 13:20

Може і не утопічна...Просто в нашій країні "цвіте і пахне" такий собі парадокс: Чим більше влади, тим менше відповідальності.:cowboy: І з хабарями можна боротись, от тільки потрібно це лише "простим смертним", а на Олімпі думають інакше.:)

volk
21.11.2007, 13:36
..... Всюди євро, доляри, престижні іномарки, а села і земля пустують.Так що сушіть весла шановні... Кожен гребе під себе, тому що на жаль не знає, що його чекає завтра...!

Ну, власне! Бо якби знав, де його завтра чекатимуть, то не давав би.

spm1950
21.11.2007, 18:58
От жінки в нас дійсно бачу реалісти !:clapping: :clapping: :clapping:

Готовий хоч сьогодні встати в ряди борців зі свєю зброєю.

kYula
21.11.2007, 19:02

О, це Вам з Бандерівцем треба потоваришуватись!.. :)
До речі, чому тільки сьогодні?
Згадались наші улюблені політики:"ми зробимо", "ми обіцяємо", "ми не допустимо".)))

Romko
21.11.2007, 19:06
О, це Вам з Бандерівцем треба потоваришуватись!..
До речі, чому тільки сьогодні?
Згадались наші улюблені політики:"ми зробимо", "ми обіцяємо", "ми не допустимо".)))
Він ще тут?Я думав,вже добігає...
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=176430&postcount=96

kYula
21.11.2007, 19:29
Він ще тут?Я думав,вже добігає...
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=176430&postcount=96

Переглянула кілька його дописів. Ні, це навіть не шовініст - більше схоже на провокацію! Але популярність та увагу через те має .Поставлю "плюсик". )

консультант
23.11.2007, 17:56

Я Вас зрозумів...
Якщо Ваша зброя ще придатна для боротьби, то думаю, що жінки будуть захищені, задоволені і неушкоджені... http://casa-latina.ru/s/s/icon_hase505so.gif

spm1950
23.11.2007, 20:13
Так що і хто конкретно пропонує робити щоб коррупцію або розвивати або з нею боротися ,і яким чином?

консультант
23.11.2007, 21:05
Так що і хто конкретно пропонує робити щоб коррупцію або розвивати або з нею боротися ,і яким чином?

http://casa-latina.ru/s/s/icon_angst.gifhttp://casa-latina.ru/s/s/icon_bumm.gif

Romko
23.11.2007, 21:10
Пропоную поставити великий баннер
Корупцію геть!
І таким чином зробимо свій внесок у боротьбу з корупцією.

Гелена
23.11.2007, 21:16
Пропоную поставити великий баннер
Корупцію геть!
І таким чином внесемо свій внесок у боротьбу з корупцією.

:D :D :D

coolzak
28.12.2007, 23:19
28 декабря министр внутренних дел Украины Юрий Луценко подписал приказ о создании специальных отрядов Госавтоинспекции быстрого реагирования, сообщает УНИАН.
В настоящее время приказ проходит экспертизу в министерстве юстиции. Луценко выразил надежду, что приказ вступит в силу уже 10 января 2008 года.

По словам министра, спецотряды быстрого реагирования ГАИ будут созданы во всех городах-"миллионниках" Украины. Согласно приказу, сотрудники спецотрядов будут получать до четырех тысяч гривен заработной платы ежемесячно, но, кроме того, смогут рассчитывать на премии. "Задержал нарушителя на джипе – получаешь 50 гривен, на "Лексусе" – 80 гривен. За "Жигули" премия не предусмотрена", - рассказал Луценко.

Министр подчеркнул, что наступило время прекратить "беспредел" на дорогах и строго наказывать нарушителей. По словам Луценко, сейчас разрабатываются новые законодательные санкции за нарушение правил дорожного движения. Они будут касаться управления автомобилем в нетрезвом состоянии, проезда на красный свет светофора и выезда на встречную полосу.