КПК

Показати повну версію : Ціни на нерухомість в Україні

lir
14.11.2007, 15:23
Ціни на нерухомість ростуть.
Хто взагалі зараз буде купляти квартири?
Кажуть в Івано-Франківську ціни таки ж самі, як в передмістях Нью-Йорка.
Хоча на сайті рієлторської компанії «Прикарпатський дім» - www.dim.if.ua – є прийнятні ціни по Івано-Франківщині. Взагалі,в неї найбільше цікавих пропозицій.
дІЛЮСЯ З вАМИ...

Гелена
15.11.2007, 23:13
хм... може то і я собі дала б тут рекламу?
ніц адміністратори не кажуть, то певно можна :)
смайлик ставлю, хоч і зло бере, якщо чесно...

Додано через 3 хвилини
Ціни на нерухомість ростуть.
Хто взагалі зараз буде купляти квартири?

взагалі - нащо купляти паршивеньку квартиру за ті ж гроші за які можна купити будинок за містом?

а тим більше - нащо звертатися до посередника? імхо, посередники беруть гроші нізащо, робота називається "не бий лежачого"

galickii moskal
16.11.2007, 00:23
взагалі - нащо купляти паршивеньку квартиру за ті ж гроші за які можна купити будинок за містом?

а тим більше - нащо звертатися до посередника?
Разве что дом где то километров 20 от города все что близко теперь тоже в хорошей цене. А посредники неизбежное зло развития бизнеса, все через них теперь идет, говорят в Москве теперь машины б/у тоже напрямую почти не купишь.

Гелена
16.11.2007, 00:37
Разве что дом где то километров 20 от города

от і класно: туди-сюди по півгодинки на машині по трасі і дім серед природи :)
я так і планую поселитися з часом :)

Nadijka
16.11.2007, 00:46
от і класно: туди-сюди по півгодинки на машині по трасі і дім серед природи
Мрія нашої сім'ї!!! Надіюсь через років 10 це стане реальністю!

Гелена
16.11.2007, 00:56
Мрія нашої сім'ї!!! Надіюсь через років 10 це стане реальністю!

надіюсь, що за рік-два
а взагалі для того щоб купити будинок достатньо продати квартиру в місті :)

galickii moskal
16.11.2007, 01:18
от і класно: туди-сюди по півгодинки на машині по трасі і дім серед природи я так і планую поселитися з часом

И плюс полчаса по городу и если дети то еще и их в школу завезти. Тут важно что бы работа и дом были в одной стороне у всех членов семьи или лучше у каждого своя машина. Ну и то что дом на природе ощущаться не будет совершенно если каждый день ездить на работу в город. Приезжаешь вечером уже не до природы.

Redhotchilly
16.11.2007, 01:30
И плюс полчаса по городу и если дети то еще и их в школу завезти. Тут важно что бы работа и дом были в одной стороне у всех членов семьи или лучше у каждого своя машина. Ну и то что дом на природе ощущаться не будет совершенно если каждый день ездить на работу в город. Приезжаешь вечером уже не до природы.

в мене зараз батьки живуть за Львовом... Їм подобається спокій + Метро недалеко.
Я би напевно не змогла. мені подобаються великі міста і рух

Гелена
16.11.2007, 01:32

так хтось і у Львові годину тратить щоб добратися до роботи і дітей до школи завести
не думаю що то велика проблема з часом, переваг набагато більше :)

Nadijka
16.11.2007, 14:30
а взагалі для того щоб купити будинок достатньо продати квартиру в місті

Ми можемо продати 2-ох кімнатну квартиру і нехай навіть купимо будинок. Але скільки грошей ше потрібно вкласти в ремонт? То треба хіба ще одну квартиру провадавати...Нажаль більше не маю!
І ще один момент скільки в середньому потрібно в місяць щоб утримувати цей будинок? (на квартиру я витрачаю 300грн.)

galickii moskal
16.11.2007, 15:48
так хтось і у Львові годину тратить щоб добратися до роботи і дітей до школи завести
не думаю що то велика проблема з часом, переваг набагато більше
Главное преимущество это возможность иметь большую жилую площадь за те же деньги. А так вопрос вкуса и стиля жизни для того кто дома только ночует премуществ минимум для имеющего много свободного времени и личный транспорт у всех членов семьи за городом получит больше комфорта.

І ще один момент скільки в середньому потрібно в місяць щоб утримувати цей будинок?
Наверное этого как с машинами есть разные марки, разное тех. состояние, разный навык владельца в ремонте.
Например замена отопления в доме будет стоить как несколько лет всех ваших затрат на квартиру.

vasili
16.11.2007, 16:37
Але скільки грошей ше потрібно вкласти в ремонт? То треба хіба ще одну квартиру провадавати...Нажаль більше не маю!
Nadijka 700-800$ м2 - стоит построить котедж под ключ на рынке, ...естественно + земля 1500$ сотка, подсчитать не сложно, а ремонт или реконструкция существующего дома обойдеться вам 300-400 $ м2 с заменой труб, електрики и.т.д.

Nadijka
16.11.2007, 17:34
Nadijka 700-800$ м2 - стоит построить котедж под ключ на рынке, ...естественно + земля 1500$ сотка, подсчитать не сложно, а ремонт или реконструкция существующего дома обойдеться вам 300-400 $ м2 с заменой труб, електрики и.т.д.
та ми ше не збираємося!:o Але за інфо дякую!

Natalya
16.11.2007, 18:18
+ земля 1500$ сотка
а де ще продається земля за 1500$ сотка?

Гелена
16.11.2007, 19:11
Например замена отопления в доме будет стоить как несколько лет всех ваших затрат на квартиру.

слава Богу, заміна проводиться не щороку :)
а взагалі малі затрати на квартиру це добре, але якщо хочеться, щоб було справді тепло вдома, то як правило, потрібне індивідуальне опалення і в квартирі
це коштує приблизно стільки ж скільки газифікація невеликого будинку. от і всі проблеми :) недавно мої родичі провели газ в будинок, так не так то вже і дорого
будинок теж не так часто ремонтується, квартирі ремонт теж потрібен і коштує немало
коротше я за будинок :)

matvs
18.01.2008, 15:17
я думаю, що ціни на нерухомість ще трошки зростуть і впадуть протягом року (скоріше в 2010 році) до 200 у.о. за кв. метр.

bora
18.01.2008, 15:22
В знайомих, які придбали будинок за межами міста зараз постала проблема - мають малу ляльку і шукають їй няню на кожен день. Халепа! Важко знайти няню яка сама буде за місто доїжджати (няні з машиною виявляється рідкість і дуже дороге задоволення), а з малою дитиною окремо возити ще няню щодня в місто - неабияка морока. Отаке часом вилазить..

matvs
18.01.2008, 16:36
В знайомих, які придбали будинок за межами міста зараз постала проблема - мають малу ляльку і шукають їй няню на кожен день. Халепа! Важко знайти няню яка сама буде за місто доїжджати (няні з машиною виявляється рідкість і дуже дороге задоволення), а з малою дитиною окремо возити ще няню щодня в місто - неабияка морока. Отаке часом вилазить..
Та за містом легше і дешевше няньку знайти. В сільській місцевості всі ж люди безробітні і не мають роботи.:)

Гелена
23.01.2008, 23:20
Та за містом легше і дешевше няньку знайти. В сільській місцевості всі ж люди безробітні і не мають роботи.:)

хто вам таке сказав? все залежить від села :)

tiana
24.01.2008, 08:28
мені здається ціни на житло впадуть, а от на землю виростуть однозначно, і на офісні приміщення в центрі теж думаю будуть рости ціни

щодо житла, то приватний будинок звичайно краще квартири, а як щодо його охорони. Я одного боюсь якщо крадій залізе сусіди ж навіть не почують:(

Natalya
24.01.2008, 10:07
приватний будинок звичайно краще квартири, а як щодо його охорони. Я одного боюсь якщо крадій залізе сусіди ж навіть не почують
Якщо в квартиру залізе, найімовірніше, що сусіди теж не почують і не побачать. Так показує практика... :(

bora
24.01.2008, 11:09
Та за містом легше і дешевше няньку знайти. В сільській місцевості всі ж люди безробітні і не мають роботи.

Ну та..Особливо багато на селі досвідчених нянь... Але їм все одно - від села вони однаково далеко живуть.

bora
29.02.2008, 15:07
цікаво, чи подешевіє нерухомість в Україні?
З якого дива? Навесні ще й буде подорожчання будматеріалів на рівні 40%.

vasyl
07.03.2008, 08:47
Люди ось чим займаються http://futbolkin-blog.livejournal.com/
Що скажете?

Tony
07.03.2008, 19:21
Ситуація з нерухомістю в україні дуже нагадує ситьуацію в США десь в 30-40 роких... закінчилось це все обвалом цін і банкрустством більшсті банків (як живуть на наших квартирах в кредит)... вижили тоді самі сильні. В нас це теж рано чи пізно станеться, але питання коли?
Сам працював маклером нещдавно... хочу сказати шо ті ціни які зара хочуть і які дають за квартири і за ті умови - то небо і земля... люди - будуйте ліпше хати за містом, а не йдіть на поводу у банків і ріелтерів

vasyl
08.03.2008, 21:52
хочу сказати шо ті ціни які зара хочуть і які дають за квартири і за ті умови - то небо і земля

Не зрозумів між чим небо і земля. Між цінами які декларують і за які продають, чи між умовами які б мали бути за ті ціни і які є насправді?

Deus igrok
08.03.2008, 21:57
будуйте ліпше хати за містом, а не йдіть на поводу у банків і ріелтерів
=))) А землю хто подарує ?

Tony
09.03.2008, 02:30
Не зрозумів між чим небо і земля. Між цінами які декларують і за які продають, чи між умовами які б мали бути за ті ціни і які є насправді?
Маю наувазі те що зараз за двокімнатну квартиру на сихові хочуть як певно пів того панельного будинку якшо брати по реальній вартості.. (80-90 тис)... або 60 тис в центрі в будинку 200-річної давності який чудом ше не валиться прямо на очах, в розваленій квартирі, де з потолка тирчать гнилі колоди, входом через 5-тий балкон сусідів на кухню, підїздом в який пів центра ходить в туалет і смородом, дахом як сито... Тобто маю наувазі шо ціни абсолютно не відповідають дійсни, обєктивним реаліям. І коли задаєш питання "чому так дорого? за шо така ціна" тобі кажуть - бо зараз всюди так, бо зара нерухомість росте... і шо ти їм відповісиш.

Незнаю чи підтримуєте мене але вважаю шо саме краще то підшукати діляночку десь недуже далеко від Львова, і сам собі, на власний смак звести будиночок. І не обовязково там незнати яку віллу 5-ти поверхову з 4-ма гаражами і 2-ма басейнами. Якшо не менше то в ту саму ціну шо квартира впишеться то 100%... Тимбліше, бачив недавно вже якісь банки дають кредити саме на будівництво. Звичайно є свої мінуси - довше добиратися, зимою може замести, будова, українські рабочі.... Але я б вибрав саме такий варіант.

Romko
09.03.2008, 02:35
Незнаю чи підтримуєте мене але вважаю шо саме краще то підшукати діляночку десь недуже далеко від Львова, і сам собі, на власний смак звести будиночок. І не обовязково там незнати яку віллу 5-ти поверхову з 4-ма гаражами і 2-ма басейнами. Якшо не менше то в ту саму ціну шо квартира впишеться то 100%... Тимбліше, бачив недавно вже якісь банки дають кредити саме на будівництво. Звичайно є свої мінуси - довше добиратися, зимою може замести, будова, українські рабочі.... Але я б вибрав саме такий варіант.
Прошу пана,а Ви в якому помешканні жиєте?
http://casa-latina.ru/s/s/icon_71.gif

Tony
09.03.2008, 03:31
Прошу пана,а Ви в якому помешканні жиєте?
Шо саме маєте наувазі? І до чого це?

Ірена
09.03.2008, 07:48
люди - будуйте ліпше хати за містом, а не йдіть на поводу у банків і ріелтерів
як то не дивно, але є такі люди, що їм дуже напряжно будуватися: велика зайнятість, малі діти... тощо
я брала квартиру в кредит, бо тоді жила сама з малим, а тинятися по зйомних хатах не було вже сили.
дорого...
та нічого, вже закінчую виплати
а коли б я хату збудувала?

Deus igrok
09.03.2008, 09:38
1. Законодавство передбачає безоплатне виділення землі.
2. Навколо Львова активно ведуться роботи по розширенню доріг ... відповідно хата за містом - зобовязує мати авто. А вто зобовязує жити не далеко від асфальту.

З іншого боку ... сотка землі під 5к обійдеться. Не багато. А ще ж тре майстрів, матеріали , дозвіли, провести газ,воду,каналізації,електрику, телефон (по необідності)

vasyl
09.03.2008, 22:57

Хочу!
Розкажіть як.
Тільки щоб це було безоплатно для мене, а не для законодавства.

Tony
10.03.2008, 02:41
З іншого боку ... сотка землі під 5к обійдеться. Не багато. А ще ж тре майстрів, матеріали , дозвіли, провести газ,воду,каналізації,електрику, телефон (по необідності)
Ну так, це і є мінуси... Хоча можна найти землю і подешевше... особливо по знайомствах.

Хочу!
Розкажіть як.
Буде час погортаю земельний кодекс і закони (якраз тре там дешо подивитись). Як шось найду то дам знати.
Але здається мені шо там ситуація як з квартирами - багатодітним, малозабезпеченим, ветеранам, інвалідам, Чорнобильцям ну і т.д... такшо якшо не маєте ніяких пільг то розраховувати думаю неварто

guculyanka
11.03.2008, 13:03

в селі 25 соток
в селищі 10-15 соток
в місті - не пам*ятаю, але скільки б не давали, все-одно не дадуть, :) навіть, якщо ви багатодітний, малозабезпечений, ветеран, інвалід.........

Додано через 1 хвилину
правда, може зараз трохи краще стало :) і дадуть;)

Natalya
11.03.2008, 13:19
правда, може зараз трохи краще стало і дадуть
Ага, доженуть і ще раз дадуть :(

Tony
12.03.2008, 01:48
правда, може зараз трохи краще стало і дадуть
мічтать ні врєдно )

guculyanka
13.03.2008, 08:37
Спонукала мене ця гілка передивитись ціни на нерухомість.
:crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Нє, платити шалені гроші за старйо, яке валиться???? Я за будиночок! Свій, де ніхто по голові ходити не буде.

vasyl
14.03.2008, 23:02
Спонукала мене ця гілка передивитись ціни на нерухомість.
:crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Нє, платити шалені гроші за старйо, яке валиться???? Я за будиночок! Свій, де ніхто по голові ходити не буде.

Те що валиться у центрі коштує 2000-2500 і більше за метр квадратний. Тоді купуйте те що нове, тільки збудоване, за 1000-1500. Все одно ремонт робити так чи інакше.

P.S. я живу в центрі в такому будинку, як ви кажете "старйо". Тепер так не будують. Думаю мій будинок витримає землетрус в 5 балів. На відміну від деяких новобудов. Кімнати великі. Кухня 15м. І всього 4 сусіди в будинку :) Щоб бути справедливим скажу що є і відверто аварійні будинки, особливо в райні пл. Ринок.

Tony
15.03.2008, 00:22
Те що валиться у центрі коштує 2000-2500 і більше за метр квадратний. Тоді купуйте те що нове, тільки збудоване, за 1000-1500. Все одно ремонт робити так чи інакше.
Ну так і там і там ремонт треба робити. Але якшо в новобудові тіки стіни побілити, умивальники поствати і т.д. незначні покрещення так в старих тих будинках роби не роби а валитись буде...

Кімнати великі. Кухня 15м. І всього 4 сусіди в будинку
Ви щасливчик )))

Доречі сам не прихильник новобудов!

guculyanka
16.03.2008, 20:15

P.S. я живу в центрі в такому будинку, як ви кажете "старйо". Тепер так не будують. Думаю мій будинок витримає землетрус в 5 балів. На відміну від деяких новобудов. Кімнати великі. Кухня 15м. І всього 4 сусіди в будинку

Нєєє. Мова про ЦІНИ. Два роки тому щоб побудувати особнячок 225 кв.м треба було мати в кишені $25.000 на коробку, хай ще $25.000 на внутрішні роботи, комунікації... Як зараз не знаю, але помножимо (грубо) на 2, то хай буде $100.000. Так, сума велика, але це площа 225 кв, а не 50 кв.м (в центрі)!!!, це жодних сусідів в будинку, це планування, яке ти собі придумав... За ту ж саму ціну.

Ех, мені б ваше старйо (в подарок)... :o :o :o

Додано через 1 хвилину
Я не говорю про новобудови, а про особняк.

Tony
17.03.2008, 14:56
guculyanka
Радий шо є прихильники моєї думки та ідеї.

Та зараз деякі новобудови 0-вого циклу правда дешевші ніж старі квартири....

Текіла
17.03.2008, 22:09
Хтось знає прогнози щодо росту-спаду цін на нерухомість? і в який період (на протязі скількох років) вони відбуватимуться?
Знаю, що у європі нерухомість здешевлюється.

vasyl
18.03.2008, 23:43
то хай буде $100.000.
Хотілося б почути про справжній кошторис від тих хто зараз будує.
Але і він буде різнитись від ситуації до ситуації. Не забувайте про час і нерви, які витратяться під час будівництва.

Я і сам є прихильником життя поза містом. На жаль, моя дружина не розділяє моєї думки. І не дає мені продати квартиру і купити хатинку за містом :)

Але я прожив своє дитинство, юнацтво і молодість з батьками за містом у власному будинку, тому можу порівнювати.
Плюси: свіже повітря, тишина (якщо не біля траси), спокій, більший простір самої хати + подвіря. Ви вже собі уявили сонячний день, теплі промені гріють обличчя, вітер гладить шкіру, запах свіжоскошеної трави, декілька комах гудуть над вухом....ееех
Мінуси: 1) треба виділяти вільний час на догляд за будинком і ділянкою, або платити гроші щоб це хтось робив (зимою чистити доріжки, весною як мінімум висаджувати травичку, літом її косити, якщо є дерева: збирати врожай, осінню також збирати врожай, збирати листя, десь щось почало скрипіти, десь щось підправити, доріжки підсипати; цей список безкінечний). 2) Жити за містом дорожче. Газ - на сьогднішній день в будинку на 225 мкв буде щонайменше 200грн зимою. Світло - будете платити більше, кімнати ж більші, та й кімнат більше, + освітлення прилеглих територій. Вода - може і зекономите :) Додавайте сюди як мінімум 40км пробігу вашого авто в день додатково до того, що ви зазвичай їздите (в місяць 1000км, тобто за рік додаткова заміна масла) а це ще 400грн на місяць. І зі звичного вам ритму життя викиньте ще одну годину в день на дорогу.

Кожному своє. Мріяти можна, але ще треба дуже добре рахувати. А рахувати треба час і гроші.

Додано через 7 хвилин
Хтось знає прогнози щодо росту-спаду цін на нерухомість? і в який період (на протязі скількох років) вони відбуватимуться?
Знаю, що у європі нерухомість здешевлюється.
Прогнозів тільки лінивий не дає. Все зводиться до одного:
- ринок перегрітий, ціни не відповідають реальній вартості
- житла будується мало, тому попит перевищує пропозицію
- найближчі 2 роки ціни будуть рости
- на цей рік прогноз росту 20%
- земля навколо Львова подорожчає на 30%

Колись це має закінчитись, але коли....

Квіточка
19.03.2008, 13:06
В нас є дача в Брюховичах, там звичайно місця небагато 4,5 сотки,то ми на неї уваги не звертали, шукали ділянку, а потім як подивилися які по сусідству будиночки повиростали, то задумалися а може й нам. Чоловік вже схиляється до тої думки. А ви як кажете можна шось побудувати на такому клаптику чи не варто навіть починати? Порадьте бо я в тому ніц не розумію.

Chortenia
19.03.2008, 16:04
аз - на сьогднішній день в будинку на 225 мкв буде щонайменше 200грн зимою.
У нас за один місяць на 3-кімнатну квартиру прийшло 300 грн за опалення, я ледь не впала, а ви кажете 200 грн на такий великий будинок - дорого

Strekoza
19.03.2008, 16:45

І я прихильник будинку...
Кошторису не знаю, з досвіду свого ремонту і будівництва/ремоту друзів -те саме (майже) можна зробити за різні гроші.
Відносно економії - зараз люди, які не мають необмежених фінансових можливостей, добре думають, перш ніж будувати. Не так, як було років 10 напевно тому - мода на великі "коробки", звичайно, де ж тут економія. А щодо роботи біля дому - згідна, це не для лінивих, але, знову ж таки, грядок можна і не робити. А газон, сад, стежки - це ж приємні заняття, хіба ж ні?

В нас є дача в Брюховичах, там звичайно місця небагато 4,5 сотки,то ми на неї уваги не звертали, шукали ділянку, а потім як подивилися які по сусідству будиночки повиростали, то задумалися а може й нам. Чоловік вже схиляється до тої думки. А ви як кажете можна шось побудувати на такому клаптику чи не варто навіть починати? Порадьте бо я в тому ніц не розумію.
Не знаю, як відносно інших парамертів, а відносно площі - як на мене, можна будувати, тільки не величезний будинок і без грядок :)

Зорянівонька
19.03.2008, 19:35
Ми теж думали, що краще, вже майже схилилась до будиночку за містом, але тоді зразу треба 2 машини. А найбільша проблема - як дітей в садок-школу, на гуртки возити??? Тому наразі відклали...

Zoryanazirka
19.03.2008, 21:50
А я виросла в будинку майже в самому центрі міста, моя мама далі там живе, а мені в квартирі спочатку не дуже комфортно було, а потім звикла. Що мні подобається в особняку так це те що можна на подвір"я вийти просто щоб подихати і не потрібно переодягатися з хатнього одягу :)

Strekoza
19.03.2008, 21:58
Ми теж думали, що краще, вже майже схилилась до будиночку за містом, але тоді зразу треба 2 машини. А найбільша проблема - як дітей в садок-школу, на гуртки возити??? Тому наразі відклали...

Згідна, особливо якщо далі за містом, то постає питання доїзду...

Додано через 1 хвилину
Хоча, наприклад, вже згадувані Брюховичі -якщо я не помиляюсь, сполучення не погане. Хоча, звичайно, автомобілем легше і комфортніше

Текіла
20.03.2008, 21:42
Прогнозів тільки лінивий не дає. Все зводиться до одного:
- ринок перегрітий, ціни не відповідають реальній вартості
- житла будується мало, тому попит перевищує пропозицію
- найближчі 2 роки ціни будуть рости
- на цей рік прогноз росту 20%
- земля навколо Львова подорожчає на 30%

дякую за відповідь.
значить найближчі роки 2 вигідно в землю вкладувати гроші, та купляти-продавати.....

vasyl
23.03.2008, 18:19
Нічого це не значить :)
Це значить, що про це всі говорять.
Як воно буде невідомо.

Якщо маєте гроші, то вкладуйте. Всі вкладають і ви вкладайте.

Мих
23.03.2008, 18:34
Нєєє. Мова про ЦІНИ. Два роки тому щоб побудувати особнячок 225 кв.м треба було мати в кишені $25.000 на коробку, хай ще $25.000 на внутрішні роботи, комунікації...
коробка, накрита дахом - то 25% від всієї вартості будинку. Я пройшов то всьо.

Додано через 2 хвилини
Хоча, наприклад, вже згадувані Брюховичі -якщо я не помиляюсь, сполучення не погане. Хоча, звичайно, автомобілем легше і комфортніше

Пустомити - Львів(Кульпарківська-Наукова) - 8 хв. їзди - я міряв.

Галинка
23.03.2008, 20:42
Ми хочемо купити земельну ділянку. Знайшли в с. Вороців, 9 км від кільцевої. Їздили дивитися, нам сподобалося. Супер. Але є одне але. Знайшли через представника агенції нерухомості і в документах, які нам показали на цю ділянку, було написано "під ведення підсобного господарства". Що це означає? Лохотрон? Що має писати в документах? Ми хочемо купити ділянку, щоб на ній будуватися. Якщо хтось мав з цим справу, то підкажіть як правильно оформити, щоб нас не обдурили.

Додано через 1 хвилину
коробка, накрита дахом - то 25% від всієї вартості будинку. Я пройшов то всьо.
Як взнати вартість будинку?

sem41
23.03.2008, 23:02
Що має писати в документах?
В документах (а саме в Державному акті на право власності на земельну ділянку) має писати : для будівництва і обслуговування житлового будинку та господарських споруд. Відповідно має бути кадастровий номер,план меж земельної ділянки,на підставі чого акт видано.
Коли ж написано "під ведення підсобного господарства"і не згадується житловий будинок,чи скажем індивідуальне будівництво, то не факт що там можна будувати житловий будинок. Порядний маклер мав би то все пояснити. А то потім прийдеться міняти цільове призначення ділянки, що не завжди можливо.

coolzak
23.03.2008, 23:37
400-600 дларів за метр квадратний-так мене орієнтував товариш що будує.земля в Жовкві для прикладу 2500 3000 за сотку

Patrick
24.03.2008, 00:26
400-600 дларів за метр квадратний-так мене орієнтував товариш що будує.земля в Жовкві для прикладу 2500 3000 за сотку

Може я погано порахував , але виходить що в Канаді(я брав середні ціни в Торонто і в Едмонтоні.Ванкувер дорожчий) дешевше ніж В Львові.

coolzak
24.03.2008, 00:33
дума що погано щось порахував-у Торонто ціна будови 120-150 дол за квадратний фут без землі

Patrick
24.03.2008, 00:42
дума що погано щось порахував-у Торонто ціна будови 120-150 дол за квадратний фут без землі

все правильно... 3 фути на метер.:o

coolzak
24.03.2008, 00:57
Патрік треба 10 кв футів на квадр метр

Patrick
24.03.2008, 01:32
3 лінійних фути = 1м(більщ-менш)
...а 1 кв. м = 10 кв.фт

Квіточка
24.03.2008, 14:25
А мене чоловік завжди просить щоБ я йому якиЙсь калькулятор знайшла, такий щоБ мажна було шосЬ по будівництві рахувати, хтось чув про таке, може скинете ссилки.

Текіла
26.03.2008, 15:00
Знайшли через представника агенції нерухомості і в документах, які нам показали на цю ділянку, було написано "під ведення підсобного господарства"

от на цьому зараз і нагрівають до 100% річних....
купівля-продаж землі з переофорленням документів.

Мих
26.03.2008, 15:18
рахуєте весь матеріал, доставку, роботу і все-все.... і множите то на 2.

sselev
02.04.2008, 14:46
Правильно роблять що займаються.
Ріелтори наводнюють пресу статтями про те що ціни будуть тільки рости, а ми чим гірші? Але ж можна завалити пресу інформацією, що квартири ніхто не купує і інтерв"ю з керівниками неіснуючих агенств нерухомості які це підтверджують.

Люди ось чим займаються http://futbolkin-blog.livejournal.com/
Що скажете?

Stepan_Bandera
02.04.2008, 15:06
У нас за один місяць на 3-кімнатну квартиру прийшло 300 грн за опалення, я ледь не впала, а ви кажете 200 грн на такий великий будинок - дорого
В мене в батьків будинок збудований більше 30 років тому (в ті часи ще ніхто не думав про економію газу та енергозбереження), не утеплений, щоправда пластикові вікна стоять, 4 кімнати. Площі точно незнаю 150-200 квадратів
Опалення сучасне, двохфункційний котел з примусовим обігом води.
Взимку в найхолодніший місяць споживали до 400 кубів газу (200 грн)
Решта зимові місяці 250-300 кубів, влітку 10-20 кубів газу.
Тут у Львові за 2 кімнати опалення плачу інколи навіть трохи більше.
Окрім газу там оплачується ще ел.енергія біля 20 грн і телефон.

Галинка
08.05.2008, 14:04
Вже другий тиждень шукаємо будинок під Львовом, придатний до життя в ньому. З того, що пропонують на ринку - це суцільне жахіття!!! За стару хату в Басівці без ремонту, без води, туалету, нормального даху, окремого заїзду і окремого відгородженого подвір"я просять 60000у.о. Тої хати я би не хотіла і за 5000у.о., а маклєр так її вихвалює, ніби новозбудовану віллу продає:beee: Немає навіть землі, щоб щось нове в перспективі збудувати. А щоб в цій же хаті жити, то 10000у.о. як мінімум потрібно ще вкласти. Не розумію, хто формує ті ціни на нерухомість у Львові? Попит-пропозиція, чи як? Старезна хата в Борщовичах, на болоті (80сот.болота:scare: ), в чагарниках (хто дивиться серіал"Зачароване кохання", то та хата схожа на хату баби Зої під лісом) коштує 37000у.о. Як люди не стидаються взагалі таке "чудо" продавати? На ту хату напевно духи вночі злітаються, як в ній жити? а в Керниці за хату з великим метражем(біля 220кв.м.), в якій кілька років ніхто не жив, і в яку теж потрібно вкласти десь 10000у.о. перед тим, як в неї вселитися, хочуть 80000у.о. Я в шоці!!! Чому ті хати продаються не підготовлені? Ніхто навіть пальцем не кивне перед тим, як її продавати, хоч би якісь марафет навели перед тим, як людей в хату впускати. Як вмерла бабця, так все там так і лишилося - заходиш і мурашки по тілу бігають... Одним словом повний "тунєц"!

sselev
08.05.2008, 14:27
Ще цікаві факти про ринок нерухомості.

Мій брат з дружиною хотіли взяти квартиру-кавалєрку в кредит, ціна 35000 у.о (зроблений цілком пристойний ремонт). Один банк незважаючи на високі доходи захотів поручителя і оцінив всього в 31000. Інший банк поручителя не вимагав, та й погодився видати кредит на повну суму, але... при огляді квартири виявилось що вона "неліквідна" і не може бути заставою.

Банки бояться видавати кредит, незважаючи на те, що дохід більший в 2-3 рази місячних внесків. Це прямо свідчить що ціна дуже завищена. Але навіть не зважаючи на це на ту квартиру було ще багато претендентів.

Галинка
08.05.2008, 21:00
Мій брат з дружиною хотіли взяти квартиру-кавалєрку в кредит, ціна 35000 у.о
А коли то було? Таких цін вже ніби немає.

Ola-la
08.05.2008, 21:10
народ, а чи буде взагалі-то обвал цін на нерухомість? як гадаєте? які прогнози?:ninja:

sselev
08.05.2008, 21:36
Тобто квартира 14 квадратів зараз коштує ще дорожче???

А коли то було? Таких цін вже ніби немає.

Додано через 9 хвилин
Прогнозувати важко але спричинити обвал можна.

Наприклад не купувати нерухомість... забудовник побудував великий будинок на кількасот квартир, квартири ніхто не бере, комуналку треба сплачувати, ... врешті решт доведеться продавати без прибутку, а то й в мінус, щоб хоч якісь гроші треба відбити.

Штатівський сценарій у нас прокрутити важко, бо у нас нема легкодоступних кредитів на житло. Але в цілому теж можливий варіант, що не захочуть платити по кредитах, банк буде вимушений продавати це житло дуже дешево, щоб хоча б щось собі відбити.

народ, а чи буде взагалі-то обвал цін на нерухомість? як гадаєте? які прогнози?:ninja:

vasyl
08.05.2008, 21:59
народ, а чи буде взагалі-то обвал цін на нерухомість? як гадаєте? які прогнози?
Думаю що буде. Тільки не знаю коли...

Ola-la
08.05.2008, 22:09
а як же той факт, що в основному фірми-забудовники - це філіал банків, під якими штучно створена організація інвестування, яка забезпечує збереження коштів від інфляції?..щось я не думаю, що житло в нас впаде...навіть той податок, що запланували висунути у 2008, але змістили на 2009 рік, не сильно спасе...може я вкрай песимістична...але життя на планеті дорожчає.

sselev
08.05.2008, 22:45
Податок на нерухомість це маразм, тому що найбільше це торкнеться звичайних людей аніж одиниць хто скупив кілька квартир щоб здавати в оренду чи/або перепродати.

Насправді все залежить тільки від нас, потенційних покупців житла. Тільки ми визначаємо що буде продаватись, а що ні - стосується житла, авто, техінки, продуктів і т.д.

а як же той факт, що в основному фірми-забудовники - це філіал банків, під якими штучно створена організація інвестування, яка забезпечує збереження коштів від інфляції?..щось я не думаю, що житло в нас впаде...навіть той податок, що запланували висунути у 2008, але змістили на 2009 рік, не сильно спасе...може я вкрай песимістична...але життя на планеті дорожчає.

Галинка
09.05.2008, 10:14
народ, а чи буде взагалі-то обвал цін на нерухомість? як гадаєте? які прогнози?

Насправді все залежить тільки від нас, потенційних покупців житла. Тільки ми визначаємо що буде продаватись, а що ні - стосується житла, авто, техінки, продуктів і т.д.
Залежить не від нас, а від тих олігархів, які масово скуповують нерухомість, щоб не постраждати від інфляції. Та частка ринку по купівлі не рухомості простими громадянами, дуже маленька, яка не робить погоди в цілому по ринку в Україні! як на мене, то нам взагілі підрізали крильця на стільки, що самостійно добиватися чогось в житті просто вже стає не можливим. Кредит на 60000-80000 у.о.взяти нереально, бо офіційні зарплати в нас в межах 400-600грн., а неофіційні під увагу не беруться!

sselev
09.05.2008, 17:34
Це правда, але я не то мав на увазі.
Житло має такі ціни тому що досі є покупці (одиниці але є), готові викласти такі гроші.

"Из-за высоких цен квартиры не покупают даже в кредит"
http://realt.ua/Statti/0_Index.php?prg=View1stt.php&idn=21414

Залежить не від нас, а від тих олігархів, які масово скуповують нерухомість, щоб не постраждати від інфляції. Та частка ринку по купівлі не рухомості простими громадянами, дуже маленька, яка не робить погоди в цілому по ринку в Україні! як на мене, то нам взагілі підрізали крильця на стільки, що самостійно добиватися чогось в житті просто вже стає не можливим. Кредит на 60000-80000 у.о.взяти нереально, бо офіційні зарплати в нас в межах 400-600грн., а неофіційні під увагу не беруться!

mxa
09.05.2008, 17:38
На рахунок обвалу дуже сумніваюся. Ті хто мають у власності нерухомість нічого не втрачають при її простої, а тільки заробляють. Поки не з'явиться податок на м. кв. буде такий от бардак робитись. Достатньо пройти центром і подивитись скільки приміщень пустує. Кількість просто вражає. Взяти хоча б одну Чародійку на І.Франка.
Я декілька разів зтикався з тим що посередники (агенції Нерухомості) накручують ціни при здачі офісів в аренду. Причому накручують дуже серйозно, наприклад офіс що здавався за 400 у.о. вони здавали за 600 у.о. :) А власники приміщень дуже часто закривають на це очі бо самі нічого не розуміються в цінах, і хочуть побільше заробити. Мені здається що посередники дуже серйозно піднімають ціни абсолютно на всі приміщення при цьому не даючи покупцю абсолютно нічого взамін цього. Наприклад при оренді офісу вони беруть собі стільки ж скільки коштує оренда на 1 міс., але не дають вам ніяких гарантій що власник приміщення за пару місяців не розторгне з вами угоду. У мене була подібна ситуація коли власник попросив мене шукати собі новий офіс, хоча попередня домовленність була ще принаймі на 4 міс. Відверто кажучи я став дуже злим по відношенню до всіх посередників без вийнятку. Вони взагалі ніякої корисної роботи не роблять, а от платити ти маєш їм дуже велику суму, і розвелось тіх агенцій вже ціла купа.

sem41
09.05.2008, 18:03
Достатньо пройти центром і подивитись скільки приміщень пустує. Кількість просто вражає. Взяти хоча б одну Чародійку на І.Франка.
Продана вже.При чому не як власність, а як ТзОВ.

Відверто кажучи я став дуже злим по відношенню до всіх посередників без вийнятку.
Купуйте тоді хліб на пекарні,молоко в корівнику, сало в свинарнику,одежу на фабриці,авто заправляйте на нафтопереробному заводі.Можна продовжувати до безкінечності.Як за авто в салоні 20% переплатити то нормально.А от як посередник з нерухомості заробить тисячку,то "жаба давить". Вас ніхто не заставляє користуватись послугами посередників,бачите приміщення йдіть шукайте власника і купуйте.А то що Вас з офісу виселяли,так коли угоду підписували потрібно було уважно читати і думати як запобігти такій ситуації (штрафами,санкціями).
P.S.А ви, до речі, чим займаєтесь,якщо не секрет.Не здивуюся якщо і ви виявитесь в деякій мірі посередником))

mamatu
09.05.2008, 18:57
Чому ті хати продаються не підготовлені? Ніхто навіть пальцем не кивне перед тим, як її продавати, хоч би якісь марафет навели перед тим, як людей в хату впускати. Як вмерла бабця, так все там так і лишилося - заходиш і мурашки по тілу бігають... Одним словом повний "тунєц"!
це навіть краще, що не підготовлені. бо для продажу, зазвичай, робиться настільки умовний ремонтець, що за місяць все геть повідвалюється. (так було із знайомими: зняли квартирку з ремонтом, а той ремонт пооблазив скоренько).
питання в тому, що вони за свої розвалюшки стільки грошей хочуть.

Додано через 8 хвилин
.А от як посередник з нерухомості заробить тисячку,то "жаба давить". Вас ніхто не заставляє користуватись послугами посередників
ви не праві.
по-перше, посередникі в інших галузях навмисно не накручують ціну товару, щоб собі більший куш зірвати...
а по-друге, нас як раз примушують користуватись послугами маклерів. адже у них настільки все схвачено, що немає жодного шансу працювати напряму із власниками.
це факти. на жаль...

sselev
09.05.2008, 20:23
Заробляють, тільки за умови якщо хтось її орендує.

На рахунок обвалу дуже сумніваюся. Ті хто мають у власності нерухомість нічого не втрачають при її простої, а тільки заробляють.

Про посередництво при оренді я вже створював тему на форумі, але як мені доступно пояснили агенства нагло вклинюються і орендувати напряму майже неможливо.

Відверто кажучи я став дуже злим по відношенню до всіх посередників без вийнятку. Вони взагалі ніякої корисної роботи не роблять, а от платити ти маєш їм дуже велику суму, і розвелось тіх агенцій вже ціла купа.

vasyl
09.05.2008, 21:42
Якраз підшуковую собі офіс в центрі в оренду. Оголошення в змі, вивіски на вікнах та інше реклама - це в 95 випадках зі ста посередники. На власників можна вийти і напряму, в мене таке траплялось. Але це дуже важко. Смішно що власники працюють зразу з декількома посередниками. І тут хто перший мені показав той і гроші просить :)

Враження про їхню роботу. В 99% вони йдуть показувати приміщення якого ще самі не бачили. В 70% мій маклер приводить мене до приміщення де чекає ще один маклер з власником. Вони потім діляться між собою. Коли виникає спірне запитання між мною (орендарем) і власником маклери тихенько стоять в стороні - типу ви собі домовляйтесь як хочете, а гроші мені по любому заплатіть. Теоретично вони повинні на когось працювати - на орендаря або орендодавця. Відповідно захищати чиїсь інтереси. В ідеалі якщо я плачу за якісь послуги то повинен щось отримати крім того що мене познайомлять з орендодавцем. В мене склалось враження що їм все по барабану.

Вже познайомився більш ніж з десятком маклерів. Є винятки. Три з них дійсно щось шукали і видно було що хочуть заробити грошей, всі інші просто казали "маємо ось таке. Підходить? Ні. До-побачення!" (скорочений варіант).

Вцілому я не розумію за що буду платити декілька тисяч зелених посереднику. Претензій ти до них жодних не виставиш. По їхніх типових договорах вони тебе забезпечують інформаційною підтримкою. Тобто роботу свою виконують - кажуть тобі що де є в оренду.

Ціни на оренду теж ростуть. Сьогодні власник говорить одну ціну. Через тиждень вже більшу. Бажаючих є предостатньо. Тим не менше дійсно багато приміщеннь довго не знаходять орендарів. Не останню роль тут відграють посередники, які кажуть власникам "ось дивіться скільки клієнтів - ставте більшу ціну, все одно візьмуть". Але і власники теж слідкують за ринком. Ще є психологічна сторона. Коли "он сусід здав по 50$ за м.кві. то і я можу так". Або ставлять завідомо завищену ціну і дивляться чи клює. А як клює то вже і зменшувати не треба. От так воно по спіралі йде....

Виговорився і трохи стало легше :)

sem41
09.05.2008, 22:10
ви не праві.
по-перше, посередникі в інших галузях навмисно не накручують ціну товару, щоб собі більший куш зірвати...
Скажу так міф про те що посередники накручують ціну об*єкта продажу є лише міфом.Посередників на ринку нерухомості мабуть було б вигідніше якби ціни були рази в три нижчими,тоді рух на ринку жвавий і заробляється відповідно більше.

В 99% вони йдуть показувати приміщення якого ще самі не бачили. В 70% мій маклер приводить мене до приміщення де чекає ще один маклер з власником.
Тут,перепрошую, сказали як наші політики.Просто щоб сказати.Готовий побитись об заклад,беремо будь-які 10 оголошень,домовляємось про зустріч і т.д...можливо буде 2-3 таких випадки з 10- але аж ніяк не 99 відсотків.
Стосовно того що приходите з маклером,а там ще один.Цілком можливо,а що заважало Вам знайти того першого,а то і власника (тут звичайно важче), заодно зекономили б.

Претензій ти до них жодних не виставиш. По їхніх типових договорах вони тебе забезпечують інформаційною підтримкою.
А то вже не до них.То до наших законодавців.Ринок нерухомості є а законів про роботу на ринку нерухомості немає.Проекти вже років 5 чекають мабуть.А податкова фірмам нерухомості власне і видає от такі дозволи на посередницькі послуги- інформаційні.

Галинка
09.05.2008, 22:20
Вас ніхто не заставляє користуватись послугами посередників,бачите приміщення йдіть шукайте власника і купуйте
А де того власника шукати? В газеті самі посередники. Я, наприклад, не проти мати справу з власником, але посередники все випереджають: купують квартиру, а потім її перепродують. З 40 оголошень я тільки 2 рази попала на власника!!!

Додано через 5 хвилин
Якраз підшуковую собі офіс в центрі в оренду.
Біля старого ЦУМу підходить? Без посередника. Пишіть в ПП:)

Додано через 13 хвилин
В 99% вони йдуть показувати приміщення якого ще самі не бачили

Тут,перепрошую, сказали як наші політики.Просто щоб сказати.Готовий побитись об заклад,беремо будь-які 10 оголошень,домовляємось про зустріч і т.д...можливо буде 2-3 таких випадки з 10- але аж ніяк не 99 відсотків.
А як Вам така ситуація. Дзвоню, питаюсz про будинок в Керниці, на моє питання як туди доїхати, жінка-маклер відповідає, що це траса на Городок. Так як сама зі Самбора, то знаю одну дорогу на Городок - в сторону Самбора. Питаюся, чи це по трасі Львів-Самбір, а на великому перехресті на право? Відповідає, що так і додає, що до Керниці 20км. від кільця на Городоцькій. Їхали ми 28км., а Керниці не було видно, потім іншою дорогою вернулися ще 15км. і аж тоді знайшли то село.То як? Був там маклер, якщо так пояснює туди дорогу?????

alex
09.05.2008, 23:16
Пам"ятаєте, як у Булгакова:
"Люди,как люди. Только их очень сильно испортил квартирный вопрос".
З часу виходу його твору мало що змінилось, чи не так?

Гелена
09.05.2008, 23:34
Скажу так міф про те що посередники накручують ціну об*єкта продажу є лише міфом.

це не міф
я знаю кілька випадків коли одне і те саме приміщення власник здає за одною ціною, а два-три посередники за іншою
і я особисто говорила з власниками, вони казали, що їм посередники радили більшу ціну ставити
і не раз посередник так само перший раз бачив офіс як я
які міфи? ви про що?

mxa
10.05.2008, 01:04
Продана вже.При чому не як власність, а як ТзОВ.
Диви як ви багацько знаєте. Я говорив про те що приміщення ПУСТУЄ, а не про те чи продано воно чи ні. А в цьому приміщені можна було б розмістити багато різних фірм, так ні, той хто його купив не спішить його використовувати.

Купуйте тоді хліб на пекарні,молоко в корівнику, сало в свинарнику,одежу на фабриці,авто заправляйте на нафтопереробному заводі.Можна продовжувати до безкінечності.Як за авто в салоні 20% переплатити то нормально.А от як посередник з нерухомості заробить тисячку,то "жаба давить". Вас ніхто не заставляє користуватись послугами посередників,бачите приміщення йдіть шукайте власника і купуйте.А то що Вас з офісу виселяли,так коли угоду підписували потрібно було уважно читати і думати як запобігти такій ситуації (штрафами,санкціями).
Я просто обожнюю спілкуватись з людьми які так добре розбираються в темі про яку тут пишуть :) Посередник не заробляє, тому як нічого не робить. Він як той паразит що присмоктався до покупця приміщення.
А на рахунок того що мене виселяли :) Де ви бачили договір на аренду без права відмови на певний термін? Теоретично можна тут ще й не таке понаписувати, а от в дійсності все зовсім по іншому.

P.S.А ви, до речі, чим займаєтесь,якщо не секрет.Не здивуюся якщо і ви виявитесь в деякій мірі посередником))
Цікаво і чого б я тоді був таким злим на всіх посередників? Чи для вас це нормально, злитися на всіх працівників зі своєї сфери діяльності?
Я не посередник.

Додано через 9 хвилин
Скажу так міф про те що посередники накручують ціну об*єкта продажу є лише міфом.Посередників на ринку нерухомості мабуть було б вигідніше якби ціни були рази в три нижчими,тоді рух на ринку жвавий і заробляється відповідно більше.

Це не міф. Сам неодноразово з цим стикався. Якщо офіс довго не здається в оренду, то позвонивши в декілька агенцій ви можете побачити різницю в ціні від 50 до 100 у.о.
І ви собі навіть не уявляєте як це неприємно, коли ти йдеш дивитись офіс, приходиш і виявляється що вже дивився цей офіс, але з іншим посередником і за іншу ціну!

Стосовно того що приходите з маклером,а там ще один.Цілком можливо,а що заважало Вам знайти того першого,а то і власника (тут звичайно важче), заодно зекономили б.
А ви самі хоч раз собі офіс в аренду шукали? Спробуйте, і зрозумієте що це таке!

sem41
10.05.2008, 01:39
Я просто обожнюю спілкуватись з людьми які так добре розбираються в темі про яку тут пишуть Посередник не заробляє, тому як нічого не робить. Він як той паразит що присмоктався до покупця приміщення.
Не буду цитувати все.Стосовно паразит? Та можете вважати як вам зручно.Просто наш ринок не цивілізований.Продавець,чи орендодавець має підписати угоду з агенцією і в ціні має бути закладена вартість послуг агенції,щоб клієнту не було б шкода "лишніх", як він вважає,заплачених грошей. Посередники є на ринку нерухомості будь якої країни.А наша ж,звичайно унікальна.Давайте всіх тих паразитів... Стаття колись була за Союзу за тунеядство.Посередники просто різні бувають,згоден.І те що більше половини пішли бо хтось розказав як кльово можна заробити.Але то треба заробити дійсно.За то є причина кричати:паразити! дармоїди! Можете чудово обійтися і без них. А ні то давайте організуєм акцію протесту і позакриваєм всі агенції нерухомості,туристичні агенції і т..п.
А для порівняння заглянте на ціни на авто: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=293665&postcount=2 ото я розумію посередницькі послуги! А ми тут мову ведемо про якісь 500-600 долларів.

sselev
10.05.2008, 02:26
Для чого закривати? Як я вже казав достатньо не ствроювати попит, тобто не користуватись їх послугами - самі закриються.

Можете чудово обійтися і без них. А ні то давайте організуєм акцію протесту і позакриваєм всі агенції нерухомості,туристичні агенції і т..п.

Оля
10.05.2008, 09:36
Для чого закривати? Як я вже казав достатньо не ствроювати попит, тобто не користуватись їх послугами - самі закриються.

А що, погано користуватися послугами агентів? От я зараз дві із своїх хатів продаю. Маю агента - невістчину сестру.

http://teamone1.washington.remax.com/listings/ListingDetail_r4.aspx?LID=40934741&RFRSKNID=85&#aTop

http://realtysouth4.washington.remax.com/listings/ListingDetail_r4.aspx?LID=41056793&RFRSKNID=85&#

Могла би і сама продавати, тим більше, що я без трохи сама агент. Але воно мені треба? Нехай і людина заробить. Агенти, однозначно, більшу ціну ставлять. А я би за менше продавала. Але у нас люди більше довіряють професіоналам. Ану, щось неправильно з документами буде? Тоді кого і за що вкусиш? А так - вони за все відповідають.

sselev
10.05.2008, 11:50
http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=32443

При купівлі/продажі безумовно краще з посередником, а при оренді він навряд чи потрібен.

А що, погано користуватися послугами агентів? От я зараз дві із своїх хатів продаю. Маю агента - невістчину сестру.

mxa
10.05.2008, 13:46
Не буду цитувати все.Стосовно паразит? Та можете вважати як вам зручно.Просто наш ринок не цивілізований.Продавець,чи орендодавець має підписати угоду з агенцією і в ціні має бути закладена вартість послуг агенції,щоб клієнту не було б шкода "лишніх", як він вважає,заплачених грошей. Посередники є на ринку нерухомості будь якої країни.А наша ж,звичайно унікальна.Давайте всіх тих паразитів... Стаття колись була за Союзу за тунеядство.Посередники просто різні бувають,згоден.І те що більше половини пішли бо хтось розказав як кльово можна заробити.Але то треба заробити дійсно.За то є причина кричати:паразити! дармоїди! Можете чудово обійтися і без них. А ні то давайте організуєм акцію протесту і позакриваєм всі агенції нерухомості,туристичні агенції і т..п.
А для порівняння заглянте на ціни на авто: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=293665&postcount=2 ото я розумію посередницькі послуги! А ми тут мову ведемо про якісь 500-600 долларів.

Дайте мені будь-ласка відповідь на запитання: Ви самі хоч раз брали офіс в оренду? Шукали, спілкувались з такою метою з посередниками?

Знаєте ви їх занадто сильно захищаєте :) З чого б це так?

Вище вам уже було наведено чимало доводів, але ви чомусь і надалі їх ігноруєте. Це вже неконструктивна розмова.

Додано через 3 хвилини

http://teamone1.washington.remax.com/listings/ListingDetail_r4.aspx?LID=40934741&RFRSKNID=85&#aTop

http://realtysouth4.washington.remax.com/listings/ListingDetail_r4.aspx?LID=41056793&RFRSKNID=85&#

Могла би і сама продавати, тим більше, що я без трохи сама агент. Але воно мені треба? Нехай і людина заробить. Агенти, однозначно, більшу ціну ставлять. А я би за менше продавала. Але у нас люди більше довіряють професіоналам. Ану, щось неправильно з документами буде? Тоді кого і за що вкусиш? А так - вони за все відповідають.

Все залежить від того скільки ви заробляєте грошей і скільки вже маєте. Знаєте, для вас може 100-300 у.о. це невеликі гроші, а деякі сім'ї цілий місяць за них живуть. Отже викинути пару сотень на посередника для вас непроблема.
Я не проти платити, якщо людина дійсно робить якусь роботу! А не за те що вони прийдуть разом зі мною в квартиру, буркнуть пару слів і все. І за це я маю їм платити такі гроші?

sem41
10.05.2008, 15:54
Диви як ви багацько знаєте.

Я просто обожнюю спілкуватись з людьми які так добре розбираються в темі про яку тут пишуть
То напевно вважаєте конструктивною дискусією. Типу ух ти дивись який мудрий:)
Посередник не заробляє, тому як нічого не робить. Він як той паразит що присмоктався до покупця приміщення
Власник приміщення людина зайнята.Має свої справи.Просить знайти орендаря щоб не тратити часу.Де тут паразитизм.Так часто є так що власник дав оголошення,набігло куча агенцій і він зі всіма пробує то здати.То є погано.Тут якраз виникає недобросорісна конкуренція.Приходить агент і каже я тобі здам дорожче,тільки для того щоб працювали з ним.Таких треба гнати з цього бізнесу в шию.
При купівлі/продажі безумовно краще з посередником, а при оренді він навряд чи потрібен.
Згоден з автором посту.А якщо оренда,то орендодавець платить агенції,так щоб орендар навіть не знав.Щоб не травмувати ніжну душу останнього:)
Знаєте ви їх занадто сильно захищаєте З чого б це так?
То не є таємницею.Займаюсь нерухомістю.
А ви самі хоч раз собі офіс в аренду шукали? Спробуйте, і зрозумієте що це таке!
Шукав.Не собі,знайомим.Залишились задоволені.Тим більш здешевив їм оренду.Хоча орендою не займаюсь практично.Купівля-продаж,обмін. Тут теж не всім потрібен посередник.Відсодків 30% можуть зробити то самі.І стільки ж, приблизно,без посередника не обійдуться,особливо якщо складний роз*їзд.
Я відповів на "проігноровані" аргументи?
З повагою,паразит sem41

Гелена
10.05.2008, 21:19
А так - вони за все відповідають.

а в нас вони не відповідають

Додано через 3 хвилини
Власник приміщення людина зайнята.Має свої справи.Просить знайти орендаря щоб не тратити часу
ага.і при тому кожен раз власник осбисто відкриває двері квартири чи офісу
йому посередник часто потрібен як мертвому припарка
а звідки посередник? а сам завівся
вони страшенно нав'язливі, я говорю тільки про те з чим сама зіткнулася на практиці
То не є таємницею.Займаюсь нерухомістю.
тому і захищаєте честь мундира? це смішно

mxa
10.05.2008, 22:05
Я привик платити за конкретну роботу. Скажіть мені будь-ласка, яку саме Конкретну роботу робить посередник при здачі офісу в оренду та при купівлі-продажі приміщення?
Якщо це все обмежується подачею оголошення в газету Ваш магазин, відповіданням на телефонний дзвінок та показуванням офісу разом з власником приміщення то я категорично не згідний платити такі гроші за це!!! Максимум що це може коштувати так це 50-500 грн. залежно від приміщення. Якщо офіс коштує 600 у.о. то я згідний заплатити посереднику десь біля 100 грн за його дуже велику роботу.
Ні один з посередників ні разу мені не "продавав" приміщення. Вони не вміють продавати. Максимум на що вони були здатні так це розказати що тут є гарний ремонт та телефон. І все. Я ніколи не чув про переваги розташування офісу, про гарну архітектуру, про тихій район, про зручне добирання. По суті вони навіть нічого толком не знають про сам офіс та його особливості.

І за що я маю платити такі гроші?

sselev
11.05.2008, 00:38
Гроші маклеру прийнято давати вже після того як квартира переоформлена (ми здається про продаж говорим), тому він зацікавлений виконати роботу швидко і відповідально.

Цитата:
Допис від Оля Переглянути допис
А так - вони за все відповідають.
а в нас вони не відповідають

Гелена
11.05.2008, 00:46
Гроші маклеру прийнято давати вже після того як квартира переоформлена (ми здається про продаж говорим), тому він зацікавлений виконати роботу швидко і відповідально.

і за що конкретно відповідає маклер?

sselev
11.05.2008, 00:50
Якщо чесно, я теж думав що власник приміщення доручає маклерам показувати його і приїжджає лише підписати угоду, але помилився. Знаючі люди мені пояснили, що власник зацікавлений побачити тих хто орендує.

ага.і при тому кожен раз власник осбисто відкриває двері квартири чи офісу
йому посередник часто потрібен як мертвому припарка
а звідки посередник? а сам завівся

Знаю про випадок з роз'їздом в центральній частині міста, коли під бізнес купляли квартиру на 1 поверсі, а людей розселяли в 2 інші квартири. Якась маклерша пронюхала, що всю справу прокручують без посередника і почала мешканців агресивно настроювати що покупець - злодій та кидала. Причина проста - за посередництво їй могло впасти кілька тисяч у.о.

вони страшенно нав'язливі, я говорю тільки про те з чим сама зіткнулася на практиці

Додано через 9 хвилин
Юридична підтримка, БТІ, нотаріус... одним словом щоб не повторюватись, то у цьому повідомленні все детально розписано
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=228436

При оренді посередник ні за що не відповідає, його діло лише запропонувати.

і за що конкретно відповідає маклер?

sem41
11.05.2008, 14:47
тому і захищаєте честь мундира? це смішно
То смійтеся.Честь мундира? Нє імєємс...
Тепер по суті.Є! Причому дуже багато, на ринку нерухомості людей які пішли туди просто так,бо чули що можна непогано заробити,і зрештою не було куди їм йти.Згоден. Але знаєте коли маєш квартиру з купою боргів,судових позовів і т.п. і розгрібаєш то все,вкладуєш свої гроші на погашення боргів,практично на свій страх і ризик,бо судові виконавці інакше не знімуть арешт з квартири.Шукаєш найдешевший варіант заміни,бо інакше клієнт "не впишеться" і відповідно нічого не заробиш.Ось тоді і розумієш що посередники на ринку нерухомості потрібні.А коли після оформлення тобі нотаріус говорить, як ви то все склеїли з такими крезі-клієнтами навіть отримуєш насолоду від проробленої роботи. Стосовно об*єктів.В оголошеннях відсотків 90 продається через агенції,але з того потоку більш як половина була в рекламі з прямим телефоном власника.Так що якщо задались ціллю принципово не платити маклерам,берете підшивку "Ваш магазин",за останні пів-року і шукаєте власника,який колись особисто давав оголошення.Але то потрібно сидіти,шукати,тратити час,робити сотні дзвінків переважно на мобільний.Хто шукає завжди знайде.
А стосовно посередників... Самий крутий посередник то наша держава.Мені теж не подобається купувати бензин дорожчий ніж в США,м*ясо дорожче ніж в Європі,авто в 2-3 рази дорожче ніж в цивілізованому світі. І на ціну нанерухомість впливають не так посередники,як корупція в державі.Забудовник для того щоб купити кусочок землі під будинок,повинен "на чорно" заплатити в раз п*ять більше ніж офіційно. Росте ціна на первинному ринку,тягнучи за собою ціни на вторинному.

Гелена
11.05.2008, 15:57
берете підшивку "Ваш магазин",за останні пів-року і шукаєте власника,який колись особисто давав оголошення..
деколи газета ще не вийшла, а посердник вже пропонує офіс
знаю точно, що менеджери з газети ще до виходу номера повідомляють деяким маклерам що є нова пропозиція
от це сильно дратує

ну а в іншому ви праві :)

sem41
11.05.2008, 18:06
знаю точно, що менеджери з газети ще до виходу номера повідомляють деяким маклерам що є нова пропозиція
Чиста правда.Тільки от менеджер за тим навряд чи слідкує.Точніше просто продають номер який ще не вийшов.Колись,років чотири-п*ять тому, це дійсно давало якусь користь,коли рух на ринку нерухомості був шаленим.Зараз то не є надто актуальним.Хоча по оренді можливо.До речі,в офісних центрах офіс можна знайти і без посередників.Але то вже кому що потрібно

vasyl
11.05.2008, 22:07
Стосовно того що приходите з маклером,а там ще один.Цілком можливо,а що заважало Вам знайти того першого,а то і власника (тут звичайно важче), заодно зекономили
Не сказав просто щоб сказати. Веду файл в якому все собі занотовую.
Переглянув 26 приміщень. 4 - працював з власниками. 22 - жодне маклери попередньо не бачили. 99% це я так помякшив, тому що ті другі маклери які приходили деякі бачили. Просто я на них не попав :)
В принципі немає потреби водити клієнтів по офісам. Достатньо туди прийти подивитись стан, взяти копію плану, і для наглядності зробити фото. І все. Я по телефону всі питання можу вияснити, план по факсу. І я можу приймати рішення чи дивитись. Тому що з цих 26 я би не ходив дивитись на 15 це точно. Але ж ніхто цього не робить!!! Чому???
Можу вам ще розповісти. Особливо про тих що друкуються у Ваш магазин. Якось взявся обдзвонювати по газеті.
Декілька уважно вислуховують кажуть "так-так, передзвоню", вішають різну лапшу і не передзвонюють. Так просто.
Деякі коли починаю випитувати про приміщення починають дратуватись чого це я так багато питань задаю. Розмова починає зводитись до того що я ще маю просити їхньої ласки показати мені приміщення. Вибачте це не до мене...
Є ще одна унікальа маклерша. Читяю обяву - дзвоню. Поговорили, вона каже домовлюсь з власниками про показ. І пропадає. Я вже звик. Через тиждень вже з інших джерел дзвоню за приміщення. Починаю розпитувати, а там жіночка каже - "А то ви п. Василь? Знаєте щось я не змогла тоді домовитись, ваш телефон загубила, часу не було бла-бла-бла. Вас ще цікавить те приміщення? Ну то я зараз домовлюсь - завтра будемо дивитись" І пропала. Смішно.
А тих трьох маклерів що я згадував які працюють, щось шукають, то це люди які мали вже зі мною справу, власник агенства в якому працює маклер мій знайомий, мене знають.
Між іншим я приміщення шукаю за яке буду платити 2-3тис зелених а може й більше. Ніяк не можу змиритись з думкою що таку суму віддам комусь не з тих трьох.
Ставлю себе на місце власників приміщень. Я б точно так само поступив - розповідав би маклерам про себе (чим більше тим краще), сам би давав оголошення. Користувався б усіма можливими варіантами. Тому нікого не звинувачую просто констатую - на ринку бардак і низький рівень обслуговування.

Додано через 5 хвилин
Ану, щось неправильно з документами буде? Тоді кого і за що вкусиш? А так - вони за все відповідають
У нас вони ні за що не відповідають. А якщо допомагають в чомусь при документальному оформленні (це при купівлі-продажу, при оренді вони взагалі мало що вирішують) то або совість мучає, або по доброті душевній, або дійсно відробляють свої гроші (таких дуже мало)

sselev
11.05.2008, 22:44
В нас ринку нерухомості як такого нема, а є колективна монополія.

Тому нікого не звинувачую просто констатую - на ринку бардак і низький рівень обслуговування.

alex
11.05.2008, 22:48
І на ціну нанерухомість впливають не так посередники,як корупція в державі.Забудовник для того щоб купити кусочок землі під будинок,повинен "на чорно" заплатити в раз п*ять більше ніж офіційно. Росте ціна на первинному ринку,тягнучи за собою ціни на вторинному.

Це все,звичайно суттєво. Але чому ви не говорити про монополію ринку забудови? Адже забудовники отримують подекуди до 200-300% чистого прибутку! Що, на їх апетити також впливає всіма лаяна корупція? Чи просто вони знають, що яку б ціну не забили, все одно буде попит.
Погоджуючь, попит породжує пропозицію. Але не настільки,коли в нашій країні ціни на житло НЕРЕАЛЬНІ!

sem41
12.05.2008, 00:43
Але чому ви не говорити про монополію ринку забудови? Адже забудовники отримують подекуди до 200-300% чистого прибутку! Що, на їх апетити також впливає всіма лаяна корупція?
Так є монополія,тому і пхаються всі кому треба і не треба в мери та депутати.Стосовно 200-300% не скажу,чи аж так але що не бідують то точно.Може і так ,а то власне і пов*язано все.Чужих (тих що не проплатили) на той ринок не пустять от вам і монополія за взятку.

Додано через 14 хвилин
99% це я так помякшив
Добре не будемо перераховувати з калькулятором))

В принципі немає потреби водити клієнтів по офісам. Достатньо туди прийти подивитись стан, взяти копію плану, і для наглядності зробити фото. І все. Я по телефону всі питання можу вияснити, план по факсу. І я можу приймати рішення чи дивитись. Тому що з цих 26 я би не ходив дивитись на 15 це точно. Але ж ніхто цього не робить!!! Чому???
Чому ж не робить.Я маю,наприклад, сторінку в неті де викладено технічні плани та фото об*єктів (не оренда:) ).Звичайно ж фото не передасть повної картини особливо всередині приміщення,але загальне враження можна скласти.
Економиться суттєво час, відсікаючи непотрібні покази.

А тих трьох маклерів що я згадував які працюють, щось шукають, то це люди які мали вже зі мною справу, власник агенства в якому працює маклер мій знайомий, мене знають.

приміщення шукаю за яке буду платити 2-3тис зелених а може й більше. Ніяк не можу змиритись з думкою що таку суму віддам комусь не з тих трьох.
Та не повірю що віддасте 2-3 тисячі комісійних.То було б зовсім не мудро з Вашого боку.На таких сумах власне можливо дуже суттєво торгуватися з агенціями,тим більше що Ви їх добре знаєте.
Тому нікого не звинувачую просто констатую - на ринку бардак і низький рівень обслуговування.
Змушений згодитися.Знову ж таки перший крок цивілізувати ринок,щоб в податковій не писали надання інформаційних послуг,а власне послуги на ринку нерухомості. А в законі пописали права і обов*язки сторін.

mxa
12.05.2008, 01:46
Минулого року після 1,5 міс. безуспішних пошуків офісу я додумався зробити простеньке оголошення, роздрукувати його на А4 форматі, та найняти дівчинку що побігала і порозклеювала це оголошення в центрі міста. В оголошенні написав: Без посередників!
І за 2 тижні вже мав купу дуже гарних пропозицій саме від власників приміщень :)
Буквально декілька місяців назад спробував провернути те саме і отримав всього 2 дзвінка. Кепсько що наш мер так напряг двірників котрі тепер зривають всі оголошення.

Ola-la
12.05.2008, 02:22
я думаю, що ціни на нерухомість ще трошки зростуть і впадуть протягом року (скоріше в 2010 році) до 200 у.о. за кв. метр.
на чомусь грунтуються такі думки? чи це просто власні фантазії? 200 у.о. метр де? у Бібрці?

Галинка
12.05.2008, 11:31
Самий крутий посередник то наша держава.Мені теж не подобається купувати бензин дорожчий ніж в США,м*ясо дорожче ніж в Європі,авто в 2-3 рази дорожче ніж в цивілізованому світі. І на ціну нанерухомість впливають не так посередники,як корупція в державі.Забудовник для того щоб купити кусочок землі під будинок,повинен "на чорно" заплатити в раз п*ять більше ніж офіційно. Росте ціна на первинному ринку,тягнучи за собою ціни на вторинному.
А тут мені нагадався аніктод "Барыль подорожал!". Коли бабка, яка сидить, продає соняшникове насіння і піднімає ціну, бо бензин подорожчав:D :D :D або "На городі гарбузи, а в Києві дядько":D :D :D
Яке відношення має вторинний ринок до первинного?????!!!!!

demetris
12.05.2008, 13:07
ну добрий вечір...
різниця між первинним і вторинним не надто велика. враховуючи львівські особливості - поготів.

sem41
12.05.2008, 14:59
Пряме.Власник дивиться що квартира в "нульовому" стані,яка ще не має навіть приватизаційних документів (ризик) коштує 1500-1800/кв.м і відповідно вже дешевше свою приватизовану квартиру продавати не хоче.Питання спірне що краще брати,але вплив є,і вплив доволі значний.

vasyl
12.05.2008, 23:38
Та не повірю що віддасте 2-3 тисячі комісійних.То було б зовсім не мудро з Вашого боку.На таких сумах власне можливо дуже суттєво торгуватися з агенціями,тим більше що Ви їх добре знаєте.
Торгуватись це однозначно.
Добре що і самі агенти кажуть що з ними можна(треба!) торгуватись :)))

От мені дивно інше. Чому в нас в країні для своїх то і найкраще обслуговування, і кава, і знижка... А для всіх інших аби як. Якщо ти свій то в тебе суттєві переваги. Якщо ти прийшов з вулиці то з тебе три шкури зідруть. Скажете менталітет?
Для чого самим собі звужувати ринок збуту? Зробіть всіх "своїми". Уявляєте як виросте кількість потенційних клієнтів?

alex
12.05.2008, 23:51
Допис від matvs Переглянути допис

Так, обов"язково впадуть. Вже 5 років чекає уся країна... Почекаємо ще років з 10!

Додано через 1 хвилину
Для чого самим собі звужувати ринок збуту? Зробіть всіх "своїми". Уявляєте як виросте кількість потенційних клієнтів?

А забудовникам, тобто власникам будівельних компаній, це потрібно? Хто ж хоче підпускати до власного корита сторонніх...

sem41
13.05.2008, 00:41
Якщо ти прийшов з вулиці то з тебе три шкури зідруть. Скажете менталітет?
Менталітет?! Знаєте трохи є в тому сенсі щось.Особливо якщо спілкувались колись з тьотями з тих перших,чи "старих" ,не знаю як і назвати маклерів.Ті за 10 долярів вдавляться.А ціни звичайно стабілізуються на ринку (посередницьких послуг),просто розмір комісійних формувався в часи коли квартири коштували 10-30 тисяч долларів,і комісійні в розмірі 5% не виглядали чимось над-над,як і місячна оплата за оренду офісу.Ціни виросли,а посередники теж люди,і як клієнт не торгується,то чого ж відмовлятись від додаткових коштів.:) Стосовно ж кількості потенційних клієнтів...при тих цінах що є зараз кількість клієнтів звичайно ж зменшилась,і це власне шанс для клієнта,він може висувати свої вимоги по обслуговуванню і ціні за це обслуговування.

Галинка
13.05.2008, 09:42
Пряме.Власник дивиться що квартира в "нульовому" стані,яка ще не має навіть приватизаційних документів (ризик) коштує 1500-1800/кв.м і відповідно вже дешевше свою приватизовану квартиру продавати не хоче.Питання спірне що краще брати,але вплив є,і вплив доволі значний.
Згідна, якщо порівнювати квартири новобудов, але якщо взяти під увагу 30-літній будинок 35-40км. від Львова, збудований зі шпалів за 80000у.о.??? Або 60-літній без ремонту, без окремого заїзду(2хати на одному подвір"ї, а сусід-алкоголік) за 60000у.о. Перспективи в обидвох варіантах - 0. Звідки такі ціни???

sselev
14.05.2008, 00:01
2 роки тому чув що десь в районі Добротвору можна купити дачу за 500-1000 у.о. + можливий ремонт, але питання доїзду на роботу до Львова залишається відкритим.
Завищені ціни ставлять власники нерухомості, маклери як правило тут ні при чому. Власники нагодовані фактами про те що нерухомість буде тільки рости в ціні, відповідно дешево продавати наразі не будуть.

Згідна, якщо порівнювати квартири новобудов, але якщо взяти під увагу 30-літній будинок 35-40км. від Львова, збудований зі шпалів за 80000у.о.??? Або 60-літній без ремонту, без окремого заїзду(2хати на одному подвір"ї, а сусід-алкоголік) за 60000у.о. Перспективи в обидвох варіантах - 0. Звідки такі ціни???

matvslviv
15.07.2008, 16:57
щодо нерухомості то вже є перші признаки обвалу ринку: багато фірм вже дають знижку на 20% (візьміть газету Ваш магазин - великим буквами на всю сторінку пише), хоть все одно ніхто не купує, бо ніхто не має таких грошей.

sselev
15.07.2008, 17:13
Обвал це добре звичайно ж, але 20% ще не межа.

Гелена
16.07.2008, 21:42
Завищені ціни ставлять власники нерухомості, маклери як правило тут ні при чому.

як не знаєте то не кажіть
от зараз здається наш офіс за 800, один маклер поставив ціну 800, а інший таки 1000 у.о.
бачила оголошення в ВМ
та я давно знаю що маклери набивають ціну, не раз з тим стикалася

sselev
18.07.2008, 02:03
визнаю свою неправоту...

як не знаєте то не кажіть
от зараз здається наш офіс за 800, один маклер поставив ціну 800, а інший таки 1000 у.о.
бачила оголошення в ВМ

olenkastar
18.07.2008, 09:28
Минулого року після 1,5 міс. безуспішних пошуків офісу я додумався зробити простеньке оголошення, роздрукувати його на А4 форматі, та найняти дівчинку що побігала і порозклеювала це оголошення в центрі міста. В оголошенні написав: Без посередників!
І за 2 тижні вже мав купу дуже гарних пропозицій саме від власників приміщень
Буквально декілька місяців назад спробував провернути те саме і отримав всього 2 дзвінка. Кепсько що наш мер так напряг двірників котрі тепер зривають всі оголошення.
мали аналогічну ситуацію.от уже як4 місяця 3 шукаемо квартиру орендувати,через ВМ-майже неможзливо натрапити на власника-усе ті "інформаційні агенства",які за 180 гр дають лише телефони власників(чуть не потрапили на той розвод,добре шо не вистачило 20гр) або агенства.ціни в них нереальні!!!!нам як молодій сім'ї,яка ше й маля чекає тратитися не виходить сильно,а тут ціни по 300-400 у.о. за 1-кім.!!!це ким працювати треба щоб такі гроші платити? от ми і порозклеювали оголошення в бажаному районі,ходили з чоловіком пів дня клеїли,а на другий день він ішов на роботу тією дорогою і оголошення наші вже були поздирані!

Додано через 3 хвилини
цікавий факт,у Відні,квартира для орендування в центрі-250 евро!
а у Львові? жах! це при тому,шо зарплата пересічного австрійця 1000-1500 евро. можна жити.
а от я маю зарплату 1000 гр ( вчитель),у декреті.от і шукаю квартиру недорогу,але знайти не можу.

sselev
19.07.2008, 01:35
Я думаю позривали двірники, яким платять щоб зривали все підряд. Слабо віриться що в маклерів є агенти, які ходять по місту і зривають оголошення.
Поправте мене якщо я неправий

от ми і порозклеювали оголошення в бажаному районі,ходили з чоловіком пів дня клеїли,а на другий день він ішов на роботу тією дорогою і оголошення наші вже були поздирані!

Гелена
19.07.2008, 01:38
Я думаю позривали двірники
і всі так думають :D:D:D
а хто ще би їх зривав?

bora
11.11.2008, 11:38
З іронією про ціни на нерухомісь..(мовою оригіналу)
Устав читать интервью с риэлторами, девелоперами и прочими бойцами недвижимого фронта корреспондент Livejournal.com решил свести их аргументы в один документ.
Получились 10 причин, по которым недвижимость никогда не подешевеет:

1. Себестоимость строительства все время растет. Ничего, что металл уже подешевел в 3 раза, нефть и цемент - в два раза. Такие мелочи могут вести только к росту себестоимости, а никак не к падению. Вы же понимаете - сейчас ВСЁ ДОРОЖАЕТ!

2. Недвижимость - самое надежное вложение. Все люди, пережившие времена перемен, подтвердят вам это. Купеческий особняк в Москве 1917, трехкомнатная квартира в центре блокадного Ленинграда, жилплощадь в пекинских хутунах времен культурной революции и элитная недвижимость исторического центра Хиросимы всегда в цене. Просто иногда эта цену сложно получить. А иногда её получают совсем другие люди...

3. Землю больше не делают. Это очень важно. Практика показывает - то, чего больше не делают, не может подешеветь. Именно поэтому бешено вырастают в цене снятые с производства телевизоры, компьютеры и автомобили. Их ведь больше не делают!

4. Те, кто не купит сегодня, не смогут купить уже никогда. Именно поэтому в США свободных домов больше, чем бомжей. Они не смогут купить уже никогда - придётся раздать им бесплатно.

5. Недвижимость сейчас достаточно доступна. По крайней мере средний человек, может в течение средней продолжительности жизни питаясь хлебом и луком приобрести за скопленные к моменту выхода на пенсию наличные 21 квадратный метр средней жилплощади. Кто считает, что это плохой вариант, пусть вспомнит о галерных рабах. Они знали, что такое плохой вариант.

6. Недвижимость сейчас достаточно прибыльна. Сдавая квартиру в центре под элитный бордель вы с легкостью получите свои консервативные 8% годовых.

7. Ремонт - это выгодно и приятно. Иначе это не стало бы национальным видом спорта. Эксперты считают, что один ремонт с успехом заменит три отпуска с семьей и одну кандидатскую диссертацию. Жизнь одна и нужно прожить её в постоянном развале!

8. Если бы недвижимость могла дешеветь, небоскребы бы не строились. Общеизвестно, что девелоперы - самые умные люди на свете и никогда не поступают глупо. Вы когда - нибудь видели неудачливого девелопера? Таких не бывает! Секрет прост - как только предприниматель терпит крах, он тут же перестает быть девелопером. Так, о чём это мы - о небоскрёбах? Забудьте, это был неудачный пример.

9. Вас смущает таджик - строитель? Лучшие здания в мире строились рабами! Посмотрите на остатки греческой архитектуры, строения Древнего Рима! Ведь достояли же до наших дней! Стоит ли вам беспокоиться о залитом в тридцатиградусный мороз монолите вашей улучшенки? По сравнению с развалинами Колизея всё сущее - такая мелочь...

10. И наконец последний аргумент: вы же не думаете, что миллионы покупателей недвижимости могут ошибаться!

Источник: Консалтинговая компания SV Development

sselev
12.11.2008, 22:33
Во Львове делают скидки на жилье в 50%
http://100m2.com.ua/news/6318.html