КПК

Показати повну версію : Levandivka. Політична цензура

Mike
24.10.2007, 09:00
Пропоную модератору levandivka пояснити причини переміщення останніх дописів у темі "УПА" в історію форуму. Вони були пов`язані з темою безсумнівно, і нічим іншим, крім політичної цензури, це переміщення пояснити я не можу. Нагадую пану модератору, що державна ідеологія в Україні заборонена Констітуцією.

afterstep
24.10.2007, 09:07
нагадаю, що конституція не охоплює поняття совісті, провокативних висловів, гречності та діяльності форумів
--
зате правила форумів - передбачають, що модератор на свій розсуд (як редактор в газеті) компонує текст.
дії модератора обговоренню не підлягають.
всі питання вирішуються шляхом перемовин через приватні повідомлення.
бажаючі публічно обговорити дії модератора - автоматично заробляють штаф у розмірі: "на розсуд модератора"
--
До речі, у вас ніколи не було гостей, що при перегляді вашого сімейного альбому постійно вигукують: "Що за мудаків тут навтикали? а де фото керовніків партії? але ж криві та рагульські мармизи!"

levandivka
24.10.2007, 10:16
Пропоную модератору levandivka пояснити
Дякую за пропозицію.
Нагадайте, що з цього приводу я відповів Вам у ПП (про оскаржений перенос "останніх дописів").

Оля
24.10.2007, 10:56
А мені здається, що Левандівка дуже об"єктивний модератор. Однаково відноситься і до "правих" і до "лівих"...;) Нікому не догоджує, а правильно робить свою роботу.

Городецький
24.10.2007, 12:53
А мені здається, що Левандівка дуже об"єктивний модератор
Та не об'єктивний, а відоіскатєльний! От вже ж жінки, не тямлять у техніці.

Люблять Вас, Левандівко! Це вже вкотре саме на Вас скаргу на розголос виносять! Разброд і шатаніє, чесне слово!

levandivka
24.10.2007, 12:58
падла...падла...падлавілі! (с)
:)

Люблять Вас, Левандівко! Це вже вкотре саме на Вас скаргу
Трудно на Западном направлєніі.
http://forum.lvivport.com/images/profilegallery/34/1_ussr0171.jpg

Mike
24.10.2007, 15:57
Нагадайте, що з цього приводу я відповів Вам у ПП (про оскаржений перенос "останніх дописів").

Я ніякого ПП з цього приводу не отримував на цей час. Останнє ПП було за 22.10 і було надіслано автоматично.
Відповіді від вас я так і не отримав ні в якій формі, на цей час.

Додано через 17 хвилин
нагадаю, що конституція не охоплює поняття совісті, провокативних висловів, гречності та діяльності форумів

Зрозуміло, але що цим робити?

2.5 Заборонено створення тем, котрі розпалюють міжнаціональну, расову чи міжрелігійну ворожнечу або будь-яким чином порушують законодавство України.

Чому б тоді не попередити заздалегідь (у правилах приміром), що фомум є націоналістичної спрямованості, і з іншими думками модераторам дозволяється робити "на розсуд"? Це було б чесно.
А інші модератори, як бачу, теж більше поважають пана Левандівку, ніж Конституцію :)

До речі, у вас ніколи не було гостей, що при перегляді вашого сімейного альбому постійно вигукують: "Що за мудаків тут навтикали? а де фото керовніків партії? але ж криві та рагульські мармизи!"

Оте саме, про що я писав, ви і демонструєте :) Ототожнювання народу та ідеології у повному обсязі.
Перебуваючи гостем на форумі Львівської газети, я думав, що буду гостем у людей, а не ідеології, думав що ображати не можна саме людей, а не ідеологію.
Ви намагаєтесь мене запевнити, що я помилився? облиште, пане...:) , може Бандера і К дійсно є у вашому сімейному альбомі, не знаю :)
"Народ і партія єдині" вже не буде робити як колись, бо в людей та партії різні інтереси :)

Liliyah Romanova
24.10.2007, 19:14
Це вже вкотре саме на Вас скаргу на розголос виносять! Разброд і шатаніє, чесне слово!
Просто у нас демократія. Тому дії модераторів постійно обговорюються привселюдно.

Таких модераторів якраз треба у салуні, бо мало кого яка муха може вкусити (то я не про вас, Майку, то загально), а читати викинені помиї та фекалії довелося б усім.

Взагалі Левандівку подивляю, як він то все ще має силу і нерви читати.

Додано через 9 хвилин
2.5 Заборонено створення тем, котрі розпалюють міжнаціональну, расову чи міжрелігійну ворожнечу або будь-яким чином порушують законодавство України.
Це стосується створення тем, а не модераторів та того, чи порушують вони конституцію.

А щодо того, що форум не толерує "іншу думку", то толерує, але в міру. Мені видається логічним, що якщо форум радше україномовний, але не крайньо україномовний, то вже само собою зрозуміло, що Львівський форум передбачає і відповідне наповнення.
Зрештою, завжди будуть і такі, хто казатимуть, що не толерують іншу думку", і такі, хто казатиме, що форум "запродався".

Степаныч
24.10.2007, 19:26
Та Левандівка нормальний хлопець! У чому проблема, я вас прошу?

Mike
24.10.2007, 19:26
А таких модераторів якраз треба у салуні, бо мало кого яка муха може вкусити, а читати викинені помиї та фекалії довелося б усім.

Взагалі Левандівку подивляю, як він то все ще має силу і нерви читати.

Що конкретно з переміщеного вам видалося помиями та фекаліями, пані Лілія?

Додано через 3 хвилини
Та Левандывка нормальний хлопець! У чому проблема, я вас прошу?

Проблема у відсутності пояснень переміщення. Мій вариант - політична цензура, от саме про це і питаю, а не про нормальність пана Левандівки.

Степаныч
24.10.2007, 20:13
Проблема у відсутності пояснень переміщення. Мій вариант - політична цензура, от саме про це і питаю, а не про нормальність пана Левандівки.
Ну не знаю... мої теж переміщує... сприймаю як належне... Модератор!, йому відніше.

Liliyah Romanova
24.10.2007, 20:46
Що конкретно з переміщеного вам видалося помиями та фекаліями, пані Лілія?
Пане Майку, я ж написала, що то вас не стосується, то було сказано загально. Я поважаю і вас, і пана Левандівку однаково. Але я не люблю привселюдні розборки. Адже можна багато чого вирішити у пп, наприклад.
А помиями сиплете не ви, а інші. Тому модератор потрібен саме такий, як є, імхо. Якщо він щось не так робить, це можна інакше обговорити, але всім подобається такий спосіб. Бо модератор усе стерпить. Тільки потім, коли Мартіні прислухається, наприклад, і позбавить модераторства, як то було із Борисом, починаються претензії, що багато поганих дописів.
Ваш допис перенесли як оффтоп (якщо ми з вами про той самий допис говоримо). Не видалили. Ви самі, до того ж, сказали, що може не до тієї теми пишете. Тому я не бачу більшої проблеми у тому всьому. Тобто це можна було обговорити у пп, вислати при потребі копії Мартіні і не відкривати заради цього цілу гілку. То моя думка.

Я от уявила, що би було, якби і на мене відкривали гілку за кожне перенесення оффтопів. А я переношу часом і по 30 дописів... Ой, дякую всім, що мене терпите! І трете автоматичні пп. :)
Перебуваючи гостем на форумі Львівської газети, я думав, що буду гостем у людей, а не ідеології, думав що ображати не можна саме людей, а не ідеологію.
Це не форум Львівської газети. Уже стільки разів про це говорили.
Просто газета має один відділ, де коментують її статті, а форум газеті не належить. Перевірте whois, якщо треба, зрештою. ;)

afterstep
24.10.2007, 21:08
Оте саме, про що я писав, ви і демонструєте Ототожнювання народу та ідеології у повному обсязі.
пропустив ;)
мені подобаються ваші дописи - ви саме так пишете, як то колись казалося в приказці - "в чужому очі пилинку бачить..."
бачите, давайте, якщо вже хочете зовсім об'єктивно обговорювати "закони військового часу" та "військові злочини" - давайте вдайтеся до порівнянь!
Ви наводили "денний протокол" поліціного відділку - ото наведіть аналогічні "денні протоколи" НКВД за той період? Воно ніби поліція та НКВД - співмірні структури? Чи НКВД не цивільне населення винищувало?
--
Але в даній темі це - офтоп.
Зате те, що левандівці вистачає терпцю не забанити вас - ото дійсно подвиг ;)
Тенденційний виклад, пересмикування, провокації - у ваших дописах наявні всі "форумні" методи ;)
--
Стосовно модератора - якщо йому видалося, що ваші дописи не стосуються теми, де вони надруковані, і модератор переніс (чи видалив) - переформулюйте і надрукуйте нову редакцію;)
--
До речі, за вигуки "президент - злочинець!" (ваші, чи я сплутав?) - воно б цілком достатньо підстав на довічний бан?
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=153362&postcount=1625
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=153916&postcount=1641

levandivka
24.10.2007, 21:34
Нарешті і я можу написати відповідь. Трудний нині день, трудний...

Пропоную модератору levandivka пояснити причини переміщення останніх дописів у темі "УПА" в історію форуму. Вони були пов`язані з темою безсумнівно, і нічим іншим, крім політичної цензури, це переміщення пояснити я не можу. Нагадую пану модератору, що державна ідеологія в Україні заборонена Констітуцією.
Майку, я не питаю, де Ваші очі були, коли над "жертвами переносу" був пост з вимогою припинити оффтоп. Пост був набраний спеціально для слабо-зрячих/слабо-читаючих червоним шрифтом. Видалений з топіку після переносу оффтопфів.
Ви поясніть, які ще пояснення треба, якщо за цей оффтоп Ви (у числі ще 5 співучасників) отримали штрафний бал "За оффтоп". (http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=29066)???
Допис: Націоналізм
User: Mike
Порушення: оффтоп Очки: 1

Примітка адміністратора:

Повідомлення користувачеві:
Оригінальний допис:
Цитата:
Доречі, може й не на тій гілці.
Є в нас у Харкові передача така (ведучій Войцеховський майже кожну передачу закінчує так - "...поки не закрили" :)) - "Трибуна ТВ".
Сьогодні був повтор від 10.07.07, де перед журналістами сидів Юрій Ганущак. Він казав на українській з сильним галицьким акцентом, казав сильно жестикулюючи та з переходами з тиши на галас. Ну галичанин і все тут :)
Але! Була жива бесіда, бесіда своїх. І мови з акцентом було не чути, бо були чутні думки, і те спільне що в нас є (нажаль поки що тільки проблеми :)).
Оце, на мою думку, і є приклад розмови громадян однієї країни, і взагалі освічених людей.
Зверніть увагу на виділене червоним. Ви пишете: "Доречі, може й не на тій гілці".
Хто Вам винен, якщо ви не читаєте (/неуважно читаєте?) повідомлення?!
Хто Вам винен, що Ви не дивитеся у протокольний розділ "Кухня"???
Там рядком, від 22.10.2007 15:43 (штрафні очки для Майк: оффтоп ) до 22.10.2007 15:46
( Штрафні очки для Дальневосточник: оффтоп ) виписано всі лінки/пояснення.

Кокої урви-мами Вам ще треба? :)

Я не здивуюся, якщо навіть у діяльності автопрому Ви знайдете привід гнівно засудити ідеологію.
Але якої мари сушити голову людям цією темою?!

ЗІ: читайте Правила.
Там українською мовою написано:
2.9. Будь-який тиск на модераторів, адміністратора, особисті образи в їхній бік і публічне обговорення їх діяльності недопустимі. Маєте щось проти -- пишіть в приват.
Саме тому я питав :
ТАК, я нічого не відповів, бо Ви не питали. А даремно.
Амінь!

ЗІ:ЗІ: і що маємо на виході? Люди заробили троха карми, стратили час.
Вам соромно? Майку? :feminist:

Додано через 13 хвилин
І зовсім останнє.
Я не є членом жодної політичної/економічної партії.
У любих "напрямках", навіть у Домашніх Пологах я "приймаю" тільки те, що мені пасує.
Якщо Регіони (нє к ночі будь сказано) почнуть реально робити потрібну справу - я буду (робити) з ними.
Прошу не закидати політичну заангажованість. (я себе знаю :) )

MARTINI
25.10.2007, 00:59
Чомусь навіяло асоціації з цією гілкою http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=28812 :)

Чернобылец
25.10.2007, 06:20
Недавно услышал фразу :"Люди говорят, обычно то что знают, а не то что является правдой" У умного человека при сомнениях возникает желание их развеять, т.е. узнать эту правду. Но та ли это правда, и надо ли узнать больше, где остановиться ? Поэтому идет такой бесконечный путь к совершенствованию. Зачем, если и так ясно ? :)

Некоторым вполне достаточно знать, то что он знает, это сложившийся стереотип поведения, набор друзей с ими же, и трудно выскочить из кругооборота. Поэтому многие выбирают при наличии появления сомнений их все время отгонять, как птиц на поле. Но самое главное - этих птиц и от друзей отгонять надо, на всякий случай. Это совершенно почти безобидно и почти безсознательно. А иначе как поколение растить, при собственных сомнениях-то. У нас в наше время у большинства все подобные вещи фоном были, а кто "серьезно" на подобном поприще карьеру делал - уже разбогател. Времена, казалось бы способствуют исчезновению "идейных" революционеров, а они опять плодятся, как дрожжи. Без денег сейчас, но зато со осознанием что правильно, а что нет, но без знания, зачем оно, если и так ясно. Надо смотреть в будущее целеустремленно и смело с ясными светлыми глазами с непомутненным сознанием подпорченным слегка сомнениями.

Учебники выбросить, книги сжечь.

Ну в самом деле, по IP не отследили, собак по следу не пустили, в психушку не посадили, никуда не настучали, не стерли, так совсем невинно "переместили". :) Так что радоваться надо. Прогресс. Всего остального ожидайте. Путь к демократии, он не простой, по дороге много потеряется еще, особенно те, которые правильного направления не знают. :)

Это не цензура и двойная мораль. Это стандарт изгиба труб Х18Н10Т.

levandivka
25.10.2007, 07:57
навіяло асоціації з цією гілкою http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=28812
"Чи критикувати Бога?" :) Скромно, скромно...

Звичайно, "не боги горщики ліплять", всі іноді помиляються.
Чи критикувати бога-адміністратора?
-Залежно де і як:
якщо на освяченні Паски якийсь "кадр" почне голосно критикувати Бога - я перший виведу з подвір'я придурка. Але ж Свідкам вистачає розуму не лізти в нашу церкву. От "світським Свідкам" часто бракує розуміння, що "зі своїм самоваром" на ЛФ трудно, конфліктно.
На форумі буває різно. І найгірше для мене, у даній темі - втрата часу. Модерація і ТАК вижирає купу часу.
Мені прикро за цю істеричну тему і змарнований на розбирання час.

Boris_Kiev
25.10.2007, 08:01
особенно те, которые правильного направления не знают.

Ну нарешті. Тепер у товариша модератора є й догана по комсомольській лінії із занесенням до облікової картки. :)
Ще будуть закиди (як модераторові) і за звичайні "форумлянські" дописи - типу "ви подивіться - і це пише модератор! Иодератор повинен бути поза політикою!" :)

levandivka
25.10.2007, 08:12
IP не отследили, собак по следу не пустили, в психушку не посадили, никуда не настучали, не стерли, так совсем невинно "переместили". Так что радоваться надо. Прогресс. Всего остального ожидайте.
І "ТАК", і "ні".
Якось, на ЛФ занесло агітатора Вітренчихи. ТАК сталося, що при переміщенні постів (бо форумляни почали "ржати", дописувати, а розмістив тему автор безбашенно, як і прийшов), ТАК от, при переміщенні постів сталося, що вони втрафили в гомосексуальну тему. Витягнути їх самостійно я не міг, то повисіли там троха. Але автор був збентежений не ТАКим сусідством, а тим, що потім дописи пореїхали в тему про Вєрку Смердючку. Вважав, що вони не політичні сестри, образився автор.
Я це розповідаю до того, що дійсно, радіти треба (принаймні, корисно. світ любити і радіти).
А пости, де кілька чоловік били себе в груди "Я!Я-українець!" і оскаржували мовне питання переїхали в топік "Я украинец".
Хто "камінь кине"?! Хто тут чим не задоволений?! :aggressive:

Додано через 2 хвилини
у товариша модератора є й догана по комсомольській лінії
Ні, Борисе! Мене з комсомолу вигнали ще у войску (затяжна самоволка) :)
Хіба, комсомолійці у "Голос України" публікувати будуть...

Городецький
25.10.2007, 10:30
Панове! Переконливо благаю вас припинити цю тему!!!

Зрозумійте нарешті, без залежності від рівня демократії, Форум - не Майдан, а адміністрація форуму - не Верховна Рада. Мене, як адміністратора (не тут, звісно) взагалі страшенно обурюють будь-які спроби примусити модератора виправдовуватися!!!

Панове-скаржники, можете назвати це аутократією, але ЛФ, у порівнянні з більшістю знаних мною форумів - гніздо лібералізму, принаймні серед тих, де адміністрація дійсно щось робить. Вам, панове-скаржники, не подобаються дії модератора, ваш допис перенсено? напишіть ще раз, але так щоб модератор не мав приводу перенести. Врешті-решт, ви погодилися з Правилами, реєструючись на ЛФ.

Мо' припинимо на цьому, ага?

MARTINI
25.10.2007, 10:32
"Чи критикувати Бога?" Скромно, скромно... Звичайно, "не боги горщики ліплять", всі іноді помиляються. Чи критикувати бога-адміністратора? -Залежно де і як: Я взагалі-то мав на увазі не адміністратора :) Гілка ж про Вас :)

afterstep
25.10.2007, 10:42
Мо' припинемо на цьому, ага?
а поофтопити?
як на мене - обговорення дій модератора - таки більш об'єктивне, ніж кухонна політика, оцінка дій уряду та "переосмислення" "історичних фактів".
ну от як, скажіть для прикладу, обговорювати дії Януковича, коли по телевізору показують ті уривки, що без нецензурщини? (вчора про олію дивився - поржав)
--
А тут - можна з конкретними цитатами і фактами, відомо (наявно) все - ну, за винятком приватних повідомлень (доки ті не опублікують).
--
Як на мене історичні розумування захисників СРСР (саме такими я вважаю тих, що волає про злочини УПА), та "інтернаціоналістьскі" промови (насправді глибоко шовіністичні - бо зводяться до "навіщо інші мови, якщо всі й без того знають російську") - теж палких захисників 1/6 суші, яких мордує ностальгія, - так от: ці всі промови, заклики та перепалки є менш конструктивними, ніж наїзд на модератора.
--
По всім ознакам - на форумі настає сезон чвар. З свого невеликого досвіду можу стверджувати, що то веде до падіння відвідуваності та може призвести до "смерті" форуму - в тому сенсі, що форум буде, і дописи будуть - але активність зведеться до 5-10 дописів в день.
==
Зате груповий наїзд на модераторів дозволить "злити негатив" саме на них, дітися вони (модератори) - нікуди не дінуться... Але чвари натомість не розвалять форум.

MARTINI
25.10.2007, 10:54
були у нас сезони чвар, але до описаних наслідків не призвели. Пішли кілька "ображених", забанено кілька хамів і форум живе нормальним життям.
І взагалі, з мого досвіду, чвари треба вчасно присікати, тоді і сезон чвар не почнеться. От це є робота модератора, і справді, нічого його час витрачати на ось такі розборки як тут. Обмін двома листами в приваті зняв би усі питання і не втягнув би в суперечку весь форум. Тому ручки чешулься вліпити автору теми штрафний, щоб наступного разу шанував час всіх присутніх

Boris_Kiev
25.10.2007, 11:22
Хто там ще незадоволений ?
Ось урветься терпець у модераторів, попросять вони Мартіні дати мені "владу" на місяць - ходитимете колоною по п"ять! :)

afterstep
25.10.2007, 11:43
ходитимете колоною по п"ять!
оскаржу - чому по п'ять? по два! "більше трьох не збиратися!"

Boris_Kiev
25.10.2007, 11:56
оскаржу - чому по п'ять? по два! "більше трьох не збиратися!"
Це норматив СІЗО :) Колись одна форумлянка пояснила, чому побачені мною (22.11.04) однаково стрижені хлопці висаджувалися на Ново-Наводницькій вулиці з автобусів (№№ ЕВ-ЕК) під наглядом прапорщиків ВС і шикувалися по п"ять.

syavych
25.10.2007, 12:18
Це норматив СІЗО Колись одна форумлянка пояснила, чому побачені мною (22.11.04) однаково стрижені хлопці висаджувалися на Ново-Наводницькій вулиці з автобусів (№№ ЕВ-ЕК) під наглядом прапорщиків ВС і шикувалися по п"ять.
Можливо норматива для прогулянок за межами ізолятора. У виправній колонії (№48 точно знаю :ninja: ) по території гуляють по троє...

levandivka
25.10.2007, 12:47
Цитата:
Допис від levandivka
<...> Чи критикувати бога-адміністратора? -Залежно де і як:

Я взагалі-то мав на увазі не адміністратора

А я мав на увазі адміністратора, не як статус vBulletin 3.6.7, а як людину що виконує певну роботу. (Я теж скромний :) )

дітися вони (модератори) - нікуди не дінуться...
Діваються, Афтере, діваються.
Хто в декретну відпустку, хто просто "дівається".

У виправній колонії (№48 точно знаю )
Хто б міг подумати..? Сявичу! За що?

afterstep
25.10.2007, 12:51
Сявичу! За що?
було б за що - то на форумі не сидів би ;)

Додано через 46 секунд
Діваються, Афтере, діваються.
таки "плинність кадрів" менша, ніж серед відвідувачів...

dArt
25.10.2007, 13:14
И вообще, за проделанную работу в особо опасной для здоровья обстановке, предлагаю Левандовке на молоко скидыватся ежемесячно, а раз в год, средствами форума, покупать ему с семьей путевку в Трускавец покупать, для поправки физического и психического здоровья, подорваного на вредном производстве. :)

Boris_Kiev
25.10.2007, 13:18
ніж серед відвідувачів...... завдяки модераторам...

levandivka
25.10.2007, 13:22
психического здоровья, подорваного на вредном производстве.
Дякую, поки не скаржусь. :)
І довідка в мене є!..

afterstep
25.10.2007, 13:23
а "вредність" - слід якось "сдєльно" оцінювати?
Слід завести наряди, і туди занотовувати - вредність користувача такого-то - 5 пляшок молока чи дві гальби пива, перенесення дописів - затрачений трафік, час, та нервова енергія - стільки то пива та стільки-то на компенсацію трафіку
--
Флейм з вимогою "пояснити свої дії" - 10% вартості тижневого відпочинку в Трускавці...
--
Боржників - відключати до погашення боргу...

levandivka
25.10.2007, 13:27
Афтере, стільки пива і молока я не осилю. Продавати?

Городецький
25.10.2007, 13:35
для поправки физического и психического здоровья, подорваного на вредном производстве.
Вибачте, "виробництві" чого?

afterstep
25.10.2007, 13:46
Вибачте, "виробництві" чого?
як чого? левандівка магазин ж ж відкриватиме!

Афтере, стільки пива і молока я не осилю. Продавати?
саме так!
можна на додачу відкрити газету "новини форуму"

syavych
25.10.2007, 13:47
Хто б міг подумати..? Сявичу! За що?
Живу поруч, вікна кімнати виходять пряму на пляцу :)

afterstep
25.10.2007, 14:04
Живу поруч, вікна кімнати виходять пряму на пляцу
поки що вікна ще не загратовані...
Як в старому анекдоті:
- Ви чули - Абрам переїхав?
- А куди?
- Пам'ятаєте - він жив навпроти тюрми? так тепер живе навпроти свого дому...

Mike
25.10.2007, 18:00
Дякую, Левандівко, питання зняте. Я знов бачу вашу дискусію з афтестеп-ом на 84-й сторінці гілки про УПА.
Ця гілка стосувалася саме цього.
Пані Лілії: стосовно переміщення свого допису в мене ніяких заперечень не було (хоч пан Ганущак дійсно може бути прикладом гарного тону у дискусіях, проте цей приклад варто було б надати в багатьох політичних темах :))

afterstep
25.10.2007, 18:05
Я знов бачу вашу дискусію з афтестеп-ом на 84-й сторінці гілки про УПА.
левандівко - витри! душевний спокій людині на тому залежить - так відправ ту дискусію в кошик!

Mike
07.11.2007, 15:09
Отримав від пана Левандівки нове повідомлення :)

Привіт Mike,

Створений Вами допис видалено

-----
ID допису: [quote=Boris_Kiev;163702]Який СИЛОВИЙ ТИСК ????
Вважайте, щ...
Тема: УПА
Причина: брудота
-----

Це повідомлення надіслано автоматично. Не відповідайте на нього.

З повагою,
Адміністрація Форуму

Брудота, кажете? Це моя думка, а не брудота.
А от політична цензура у всьому світі дійсно вважається брудотою.

levandivka
08.11.2007, 08:19
Це моя думка, а не брудота.
А от політична цензура у всьому світі дійсно вважається брудотою.
-Оп'ять ПП не пишецця, нє растьот кокос?

душевний спокій людині на тому залежить - так відправ ту дискусію в кошик!
Як бачите, Афтере, не на тому залежить...

За 1,5 години, коли повернусь до компа, Ви, Майку, отримаєте широке роз'яснення, а може й ще дещо...
Зачекайте будьласка... (с)

Додано через 3 години 0 хвилин
Нарешті отримав змогу дати повну відповідь, і , як обіцяв, "ще дещо..."

Ваш допис, Майку, живе і здравствує:
Не смішіть, Борисе :)
Бо візьмемо і зробимо референдум з цього питання, і подивимось в якому відсоткі ви будете як електорат :)
І ще одне, не треба плутати статус вояка УПА з присвоєнням героя України Шухевичу. Перше - дійсно потребує розгляду, а друге є нав`язуванням державі ідеології, і тому є прямим порушенням Конституції. Українці воювали під різними прапорами, але зараз повинні бути під одним - під своїм, громадянським а не політичним.

Більше того, Цьому учаснику сподобався допис Mike: Полковник (06.11.2007
Тобто допис можна відшукати в 2 секунди (якщо є, звичайно, запитання).

Але у Вас, Майку немає запитань (які, доречі мали б, згідно Правил Форуму, проходити в ПП), а є велике бажання звинуватити модератора у політичній цензурі, а державу українську у злочинній ідеології.
ТАК от, у зв'язку з вищенаведеним, створена спеціальна гілка для Ваших звинувачень Україні Mike: "Ідеологія злочинна!"(оффтопи) (http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=29268).
А є ще одна гілка, Кухня (для переліку порушень), куди Вас, принагідно, запрошую.

Додано через 3 години 5 хвилин
ЗІ: про переміщення допису, Ви, майку теж отримали повідомлення. Але про нього не згадуєте... Чомусь...

Чернобылец
08.11.2007, 20:10
Левандивка,

Мне к вам один маленький такой совет. Очень дружеский. Когда кто-то пишет о России, русских и москалях, Попробуйте заменить слово русский на украинский, москаль на хохол, Россию на Украину. Если рука поднимается на бан в таком виде, то, наверное там как-то не так и не то написано, ну т.е. не совсем демократично и совсем не толерантно :)
Хотите помогу с парой постов ? :)

И знаете, тогда все вопросы с предвзятостью, цензурой, как-то сами собой рассосутся. :)

консультант
08.11.2007, 20:22
Мне к вам один маленький такой совет. Очень дружеский. Когда кто-то пишет о России, русских и москалях, Попробуйте заменить слово русский на украинский, москаль на хохол, Россию на Украину. Если рука поднимается на бан в таком виде, то, наверное там как-то не так и не то написано, ну т.е. не совсем демократично и совсем не толерантно
Хотите помогу с парой постов ?

Чернобылец, при чем тут русский, хохол и москаль. Против русских никто ничего не имеет. В слове "хохол" ничего плохого не вижу. Но слово "москаль"- это полное противоречие словам "русский" и "хохол".

Чернобылец
08.11.2007, 20:35
Чернобылец, при чем тут русский, хохол и москаль. Против русских никто ничего не имеет. В слове "хохол" ничего плохого не вижу. Но слово "москаль"- это полное противоречие словам "русский" и "хохол".
Поскольку слово "москаль" столь неоднозначно ииногда слишком расширительно толкуется предлагаю его исключить, либо при использовании дописывать его толкование. :) Еще вариант - спрашивать: А вы не это ли имели в виду ?"
Что по мне я имею два варианта:
1. Москаль - это русскоязычный рагуль. Т.е. некультурный и недостаточно образованный грубиян и хам.
2. Вымышленный русскоязычный отрицательный герой современных украинских сказок, враг все украинцев.

Romko
08.11.2007, 20:41
Поскольку слово "москаль" столь неоднозначно ииногда слишком расширительно толкуется предлагаю его исключить, либо при использовании дописывать его толкование. :) Еще вариант - спрашивать: А вы не это ли имели в виду ?"
Что по мне я имею два варианта:
1. Москаль - это русскоязычный рагуль. Т.е. некультурный и недостаточно образованный грубиян и хам.
2. Вымышленный русскоязычный отрицательный герой современных украинских сказок, враг все украинцев.

Давайте для повної ясності вирішимо:
1. Москаль - это русскоязычный рагуль.
2.Кацап - росіянин.

levandivka
08.11.2007, 21:01
Попробуйте заменить слово русский на украинский, москаль на хохол, Россию на Украину. Если рука поднимается на бан в таком виде, то, наверное там как-то не так и не то написано, ну т.е. не совсем демократично и совсем не толерантно
Не буду я замінами/підмінами займатися!
Це "нє по моєй часті"...
Не замінюватиму я "москаль" на "хохол", бо це різні категорії. розшифровувати не буду у 101 раз.
тогда все вопросы с предвзятостью, цензурой, как-то сами собой рассосутся
Ага, щаз-з-з... "розсосуцця"...
при чем тут русский, хохол и москаль.
Ну як?!..
Один скаржицця на ідеологічні утиски, другий - національні.
Цікаво, хто ж про сексуальні почне пісню..?
я имею два варианта:
1. Москаль - это русскоязычный рагуль
2. Вымышленный русскоязычный отрицательный герой
Для початку, пропоную припинити оффтоп.
Ваші варіанти - екзотичні, на мій погляд.

Mike
08.11.2007, 22:10
Тобто допис можна відшукати в 2 секунди (якщо є, звичайно, запитання).

Але у Вас, Майку немає запитань (які, доречі мали б, згідно Правил Форуму, проходити в ПП), а є велике бажання звинуватити модератора у політичній цензурі, а державу українську у злочинній ідеології.
ТАК от, у зв'язку з вищенаведеним, створена спеціальна гілка для Ваших звинувачень Україні Mike: "Ідеологія злочинна!"(оффтопи) .
А є ще одна гілка, Кухня (для переліку порушень), куди Вас, принагідно, запрошую.

Додано через 3 години 5 хвилин
ЗІ: про переміщення допису, Ви, майку теж отримали повідомлення. Але про нього не згадуєте... Чомусь...

Почну з кінця. Дійсно, заглянув у скриню - є повідомлення про видалення у 22-31 та переміщення у 22-35. У першому причина "брудота", у другому оффтоп. Чому вірити? :) (доречі, чи звинувачення у брудоті є образою? перевірте на жінці, вона точно знає :)).

Далі, ви підмінили поняття, як я розумію свідомо.
Ви пишете "є велике бажання звинуватити модератора у політичній цензурі, а державу українську у злочинній ідеології.
ТАК от, у зв'язку з вищенаведеним, створена спеціальна гілка для Ваших звинувачень Україні Mike: "Ідеологія злочинна!"(оффтопи) .".

Хто сказав, що Ющенко є всією державою Україна? це по-перше.
І де я звинувачував Україну? це по-друге.
Якщо хтось хоче привласнити собі таке право, то інша справа.
Нагадую, що держава Україна це її народ та територія, а не політична течія. Також нагадую, що державної ідеології в нас не може бути відповідно до Конституції, а хто вчиняє інакше - вчиняє конституційний злочин.

Далі, я вважаю питання принциповим, бо Львівський форум є не тільки інформаційною територією Львіва, а й всієї України теж. Тому ПП тут не може мати місце (доречі, ніколи в подібних "міжсобойчиках" за більш ніж три роки тут не був, вважаю ПП не повинні "формувати" атмосферу форуму).

levandivka
09.11.2007, 05:12
Майку!
Перш ніж розмахувати Конституцією, навчіться дотримуватися хоча б Правил Форуму.
2.9. Будь-який тиск на модераторів, адміністратора, особисті образи в їхній бік і публічне обговорення їх діяльності недопустимі. Маєте щось проти -- пишіть в приват. Тон приватних листів враховується.

Mike
09.11.2007, 10:53
Левандівко, шановний, Конституція є нормою прямої дії, тобто, не опосередкованою ніякими правилами :) Нічо робити з форуму масонську ложу. Якщо вже вставати з колін, то на повний зріст, нє? :)

консультант
09.11.2007, 11:03
Левандівко, шановний, Конституція є нормою прямої дії, тобто, не опосередкованою ніякими правилами Нічо робити з форуму масонську ложу. Якщо вже вставати з колін, то на повний зріст, нє?

Майку, Ви такий самий учасник форуму як і я, а не його організатор і модератор. Не нам встановлювати, чи відміняти правила, а тим більше вставати з колін на повний зріст, коли в цьому немає потреби. Було б не погано, якби Ви відкрили якийсь форум на таких демократичних засадах, як Ви розумієте... . Критикувати завжди було легше ніж щось самому робити... .

levandivka
09.11.2007, 11:49
Якщо вже вставати з колін, то на повний зріст, нє?
Хороше гасло, але не тре його пхати усюди: на верхній полиці пасажирського поїзда - розіб'єте голову.
Знову ж, якщо знаходитеся у окопі, Ваше вставання порадує лише снайпера.
Усьому - своє місце!

Додано через 1 хвилину
Було б не погано, якби Ви відкрили якийсь форум на таких демократичних засадах, як Ви розумієте...
Ага! І у кожній гілці розповідатимете про злочинність державної ідеології.

Mike
09.11.2007, 22:04
Ага! І у кожній гілці розповідатимете про злочинність державної ідеології.

Так , левандівко. У кожній. Бо обійшлося нам це у міліони життів. Не варто?
Краще томи написати, ніж одне життя віддати. Скажете демагогія?

levandivka
09.11.2007, 22:07
Скажете демагогія?
-Скажу!

Romko
09.11.2007, 22:08
Так , левандівко. У кожній. Бо обійшлося нам це у міліони життів. Не варто?
Краще томи написати, ніж одне життя віддати. Скажете демагогія?
Коротше,державі - ні!Анархія - мать порядка!http://sashka.iatp.org.ua/sashka/topi/50.gif

levandivka
09.11.2007, 22:09
Анархія - мать порядка!
Нє-нє!
Самоврядування! :) (кожен сам собі врядує)

Mike
09.11.2007, 22:09
Майку, Ви такий самий учасник форуму як і я, а не його організатор і модератор. Не нам встановлювати, чи відміняти правила, а тим більше вставати з колін на повний зріст, коли в цьому немає потреби. ...

Як це менає потреби? Та пряма ж потреба - гноблять економічно без совісті, розподіляють "сфери впливу", хто на чому сидітиме, тобто, хто на що нас обуватиме. Невже не бачите?

Додано через 1 хвилину
Нє-нє!
Самоврядування!

Я був о вас кращої думки, простіть.

Mike
11.11.2007, 11:14
Отримав від пана Левандівки ще повідомлення:

Привіт Mike,

Ваш допис відправлено у іншу тему

-----
Допис: Вкотре ця стаття...

І вкотре прийдеться, бо дурять же ...
Нова Тема: Mike: &quot;Ідеологія злочинна!&quot;(оффтопи)
-----

Це повідомлення надіслано автоматично. Не відповідайте на нього.

З повагою,
Адміністрація Форуму

Хотілося б почути, чи мій допис був не по темі УПА? чи "вредні настрої"? :)
Бо інакше прийдеться дублювати дописи саме туди, куди я їх і писав спочатку, підкорегувавши. Це ж не заборонене, ні?

Mike
11.11.2007, 11:15
Тут був мій допис http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=29268:)

levandivka
11.11.2007, 11:21
Тут був мій допис
Був. Але Ви чудово знаєте, чому переїхав. :)
Гілка - не про "злочинність ідеології як першопричину усіх бід", а про УПА.
От давайте про УПА говорити.

levandivka
11.11.2007, 11:26
Хотілося б почути, чи мій допис був не по темі УПА? чи "вредні настрої"?
1.Майку!
Перш ніж розмахувати Конституцією, навчіться дотримуватися хоча б Правил Форуму.

Цитата:
Допис від MARTINI
2.9. Будь-який тиск на модераторів, адміністратора, особисті образи в їхній бік і публічне обговорення їх діяльності недопустимі. Маєте щось проти -- пишіть в приват. Тон приватних листів враховується.

2."За що":Все не просто, а дуже просто - пропонується змінити державну ідеологічну базу, з бувшої комуністичної на націоналістичну.
І що тут скажеш? Можна лише пропонувати авторові частіше заглядати у Конституцію - державна ідеологія в Україні заборонена Конституцією, тобто автор пропонує здійснити державний злочин, з чим його і поздоровляю

Mike
11.11.2007, 11:31
Чи я не коментував статтю тут розміщену? хіба стаття про УПА?
То вже ж зовсім не прикрите, Левандівко :)

levandivka
11.11.2007, 11:38
хіба стаття про УПА?
Про бандерофобію - боязнь бандерівців УПА і ОУН.

Mike
11.11.2007, 11:44
Тобто, якщо про фобію УПА, то можна, а якщо про ідеологію УПА, то не можна. В першому випадку це стосується УПА, в другому - ні, так? :)

levandivka
11.11.2007, 11:56
Пояснюю у 101:
не здивуюся, якщо користувач DM наколупає у цій статті порушення прав секс-меншин, або тварин, наприклад.
Ви вхопилися за специалізацію "ідеологія - злочин"?
-Прапор Вам у руки, і персональну гілку (не гіляку!!!), в яку зношу оффтопи зі змістом "ідеологія-злочин"

Mike
11.11.2007, 12:11
Відповідаю у 101-ше:

А спеціалізацію фобії, за яку вхопився автор, ви не плануєте зносити у спеціальну гілку? :)
Втім, модератор не може помилятися :), тому пропоную зробити так - я буду лишати у гілках посилання на свої там відповіді, ОК ? Бо це ж до всього і відповіді комусь :)

levandivka
11.11.2007, 12:23
я буду лишати у гілках посилання на свої там відповіді, ОК ?
Ок, але це нагадує анекдот про зеків однокамерників:
-48-й
-ха!ха!ха!
-196-й
-ха!ха!ха!
-503-й...
удар по писку:
-ми ж домовлялися, політичних анекдотів не згадувати!

Mike
11.11.2007, 12:26
Тож, домовились :)

levandivka
11.11.2007, 12:30
Доречі!
на ЛФ є "галерея", є "щоденник".
Ставте лінки...
І ті, хто ще "не напам'ять" вивчив - ходитимуть їх читати (можливо).

Mike
11.11.2007, 12:43
Ви робите неможливим моє спілкування на теми, пов`язані з політикою, взагалі. Тому я змушений звернутися до адміністрації форуму взагалі зі скаргою саме на це. Якщо їх думка не буде відмінною від вашої, тоді прийдеться констатувати факт принципового "завертання гайок" на форумі, а на несвободному, партійному форумі мені робити нічого.

levandivka
11.11.2007, 12:48
Ви робите неможливим моє спілкування
Я?!!
Пропоную перечитати "підпис" Полковника:
"Благородный муж винит себя, малый человек винит других." (Конфуций)

По суті: не перетворюйте всі свої дописи у один, і буде вам щастя!
або забийте це гасло "ідеологія=злочин" у підпис...

Mike
11.11.2007, 13:14
Ви всіх так вчите, на кого забивати, на кого ні? мені у вас треба запитувати яка моя думка? а кому ще потрібно у вас консультуватися? я маю свою думку на кого... :)

Капітан
11.11.2007, 15:10
Левандівка справедливый модератор, претензий никаких :) Правда как-то раз... ну да ладно, кто старое помянет... :D

levandivka
11.11.2007, 15:21
Один раз -... :)

Степаныч
11.11.2007, 15:36
Один раз -... :)Ще одне око залишилось?:D

levandivka
11.11.2007, 15:42
:padonak: Коке "око"?
На форумі ж мирні люди, приказки від наїздів відрізняють...
Нє?

Степаныч
11.11.2007, 15:47
:padonak: Коке "око"?
На форумі ж мирні люди, приказки від наїздів відрізняють...
Нє?Немає такої приказки: "Один раз - не считаеццо"!

levandivka
11.11.2007, 15:55
"Один раз - не считаеццо"!
Тре' буде записати ТАКу версію. Дякую! :)

Mike
12.11.2007, 18:48
Учора я відправив ПП на адресу модераторів форуму. Зміст:

"Звертаю вашу увагу на дії админістратора форуму levandivka, що інакше як політична цензура кваліфікувати не можна.
Зокрема, сьогодні було переміщено мого дописа з гілки "УПА", який був коментарем до наведеної там же статті (коментарем, що прийшовся особисто йому не до вподоби).
З подальшої обміну дописами слідує, що levandivka буде переміщувати всі мої дописи, які якось можна притягнути до ідеології, в окрему гілку.
Це робить неможливим моє подальше спілкування на політичних гілках форуму, і викликає запитання, чи припустимий на вільному форумі подібне відношення до чиєйсь думки?
Якщо позиція всієї адміністрації форуму відповідає позиції levandivka, тоді я буду змушений відкланятися."

У відповідь мовчання (навіть, в кого у підпису було красиве "...але я готов віддати за неї життя" :)), що дає всі підстави казати, що адміністрація форуму не вбачає в діях levandivka ніяких порушень. А мені дає всі підстави вбачати згоду з його хамською поведінкою по відношенню до мене, навіть вже не зважаючі на політичні мотиви.
Лишатися на форумі, де адміністрація не може вгамувати хамство одного не можу, мені неприємно знаходитися з людиною, в якої замість аргументів одне - "знести" кудись іншу думку. Теж мені, борець :), хай докладує, що завдання виконав :)
Звісно, я залишаю форум, хай подавиться. Сумно, але бачу, форум вже не той, що був раніше.

Решті - на все добре :)

Чернобылец
12.11.2007, 23:15
Жаль, если потеряем одного из знающих и думающих собеседников. Для меня лично - это потеря. Единственно, я бы не стал принимать это близко к сердцу, как Майк, и не принимаю даже при "бане". По одной причине. Я пишу не только для тех, кто "отвечает" шутками-прибаутками когда ответа нет, и частенько прямо хамит, а для тех кто читает и думает.

По поводу цензуры. Ну конечно есть. Меня забанили "за белый горячий" а за НКВД=москали= русские) - хороший мальчик. :)
Я так иногда читаю и думаю, а кто ж "совок" ? Кто ж цензуру любит использовать, кто ж так нетерпим к чужому мнению, несовпадающим со своим.

Майк, просьба, оставайтесь.

Boris_Kiev
12.11.2007, 23:20
Мадератор должОн мал-чать!
И испровлять грамотицкие ашипки !

Степаныч
12.11.2007, 23:32
Мадератор должОн мал-чать!
И испровлять грамотицкие ашипки !
Ой-ой-ой-ой-ой! Шо сичас буде!:8:

levandivka
13.11.2007, 07:58
У відповідь мовчання (навіть, в кого у підпису було красиве "...але я готов віддати за неї життя" ), що дає всі підстави казати,
Майку!
Для початку, спустіться на грішну землю... :)
На вичитування добового оновлення Салуну в мене вилітає декілька годин.
Чи Ви думаєте, що увага всього світу, всього форуму прикуті до наших дописів, а вся адміністрація більше клопоту не має, як вичитувати і розбиратися? Терміново!?.
Я, наприклад, навіть "умовно цікаві" гілки не встигаю вичитувати, якщо вони не в моєму розділі.
Звинувачувати Зету
в кого у підпису було красиве "...але я готов віддати за неї життя"
, яка з вересня не може висіти довго на Форумі, немає хвилини вільного Нет-часу?
-Ну-ну...
я залишаю форум, хай подавиться.
Перша асоціація - "я зараз вмру, і ви заплачете над могилою..."
Майку, подивіться, може десь на полиці завалялася цукерочка...
хай докладує, що завдання виконав
Нема кому...
Я - вільний художник, "тимчасово безробітний" (ТАК це тепер називаєцця).
І навіть Ліцензії в Міськраді не отримую.
мені неприємно знаходитися з людиною, в якої замість аргументів одне - "знести" кудись іншу думку.
У багатьох випадках аргументи безсенсовні. Спеціально приготував рисунок

http://forum.lvivport.com/images/profilegallery/34/1_69575280.jpg

Яких аргументів Ви очікуєте, якщо навіть Правила Форуму для Вас - пустка.
Та й забули Ви, Майку, що перші 33 рази, я викладав аргументи.

Майку, скажу відверто, мені буде прикро, якщо ви залишите Форум.
Не тому, що всі будуть тикати на мене пальцем "Фу-у-у, він викурив кращого дописувача ЛФ"...
Шкода втрачати навіть болящий зуб.

Romko
13.11.2007, 08:04
http://casa-latina.ru/s/s/icon_25.gif

Чернобылец
28.11.2007, 19:38
Левандивка,

Вы растете в моих глазах. :) Но с удалением поста, причем на украинском языке, упоминание о карме осталось. Можно тоже удалить ? Жалко трудовые очки терять. А то поста нет, а отнятая карма есть. Вроде минус, а за то чего уже не существует. :)

И чего я в вас такой влюбленный ? @Попандопуло из Одессы.

levandivka
28.11.2007, 20:45
Вроде минус, а за то чего уже не существует.
А це як у єврейському анекдоті: "Осадочєк-то остался..."
Щодо карми. Постіть пазітіфф, і буде Вам щастьє! :)

Чернобылец
01.12.2007, 23:32
А це як у єврейському анекдоті: "Осадочєк-то остался..."
Щодо карми. Постіть пазітіфф, і буде Вам щастьє! :)

А вот сегодня не совпало. Послание опять исчезло, а позитив остался. :)

Бедный Миклухо-Маклай. :D Хотя, я знал, что оно исчезнет.
Мое пребывание логично подходит к завершению. Есть как-бы одно правило. Для любой нафталиновой идеологии даже мягкая ирония кажется всегда неуместной.
Все время забываю. Что самое главное правило - это усиленно и главное мужественно пинать мертвого льва. :)

Долго он изучал секреты тамошних мастеров, которые были непросты в борьбе, хитро и легко ускользали, перепрыгивая с ветки на ветку, исчезали то в одном времени и столетии, то в другом, приводя аргументы исходя не знания, но эмоций о "жертвенности и страданиях", якобы принесенные им самим, либо его соплеменниками. Не раз он вступал в единоборство с ними, не раз приходилось зализывать раны и отмываться в горячей "бане" из-за неправильного понимания стандарта изгиба высоколегированной стали Х18Н10Т.

И понял он. Вспомнил он ветку сакуры и старинное японское исскусство единоборств. Не надо сражаться и убеждать логикой движений, надо наклоняться и уклоняться, разрешая им двигаться в их направлении атаки, брать под ручку и вести его в ту сторону, которую они хотят, использовать мягкую иронию, ибо сила их в отрицании убеждения, связи движений "меча" и "сабли", и аллогичности движений и мылей, обвешивания ярлыками прошлого и пинания мертвых львов с мужественными лицами, и не надо в этом противодействовать. Надо им помогать и направлять. Развивать их мысль борьбы именно в ту сторону, в какую они хотят. И будут они в тупике, в который сами себя неизбежно заведут. И идут они тогда неизбежно на ту ветку, что обязательно хруснет, и упадут они отттуда.

Поручик, шутки здесь неуместны. @ Остап Бендер

OldMan
02.12.2007, 01:27
Чернобылец , Вы настроились покидать форум?

Pedro
02.12.2007, 04:56
Чернобылец , Вы настроились покидать форум?

І якщо Чорнобилець вирішив слідувати маршрутами Міклухи-Маклая, то одне застереження - випадки людоїдства в Папуа Новій Ґвінеї ще доволі поширені. Може опинитися на обідньому столі в папуасів.
Хіба що переконає їх, що дуже радіоактивний.

levandivka
02.12.2007, 05:39
А вот сегодня не совпало. Послание опять исчезло, а позитив остался.

Бедный Миклухо-Маклай. Хотя, я знал, что оно исчезнет.
Та хотів. Хотів я за злісний оффтоп додати ще й карточку гарячого "позитивного" кольору...

Чернобылец
04.12.2007, 03:42
Та хотів. Хотів я за злісний оффтоп додати ще й карточку гарячого "позитивного" кольору...

Из Animal TV. В одной из африканских стран решили расширить ареал распространения слонов, и переселить часть слонов в те места, где их не было. Собственно они там раньше обитали, но в результате деятельности человека, бездумно расширяющего свои места обитания и ведения браконьерства почти все слоны погибли. Потом это место ограничили для проживания человека и сделали национальным парком, но слонов не было достаточно для размножения. Были крокодилы, гиппопотамы, антилопы, носороги, львы и собственно все кто положено кроме слонов.

Что собственно сделали. В другом национальном парке взяли молодых достигнувших продуктивного возраста особей, усыпили и затем в больших клетках перевезли на новое место. Через год столкнулись со странной агрессивностью слонов, особенно молодых самцов. Нападали на людей, на других животных, рушили здания, а самцы пытались спариваться с гиппопотамами, которые естественно "отказывали", после чего слоны их убивали. С людьми поступали очень жестоко. Переворачивали и растерзывали буквально на части автомашины, а одиноко стоящих людей убивали достаточно стандартно (кстати обычный метод убийства людей, там, где слон по какой-то причине, скорее всего самого человека стал врагом). Сваливали хоботом, а потом подгибая передние ноги обрушивались всем тонным весом на человека в районе грудной клетки. Как правило человек не выживал.

Поскольку такая агрессивность в основном несвойственна слонам в своей массе, они по сути очень социальные животные и не агрессивны ни к себе подобным и окружающим, хотя возможны исключения, пригласили слоноведов со многих стран мира. После консилиума специалистов решение было найдено. Исходя из того, что слон - животное с основами социального поведения, то перевезли к молодым в нагрузку более старых слонов и слоних, которые имели опыт и историю правильного социального поведения в слоновьем коллективе. После этого непонятная агрессивность прекратилась.

Boris_Kiev
04.12.2007, 23:48
Совєтські слони - найкращі в світі. А болгарські слони - найкращі друзі совєтських слонів !
(Чарлз Дарвін).