КПК

Показати повну версію : Знахар

Пташечка
19.10.2007, 09:50
Як вис тавитесь до знахарів?
На відкриття теми наштовхнули проблеми з головним болем, які не дуже хочиться вирішувати ціною здоровя шлунку (тобто приймати таблетки).

afterstep
19.10.2007, 09:54
Накращі ліки - вода з під крана, якщо в це фанатично вірити.
Особливо якщо ще свою віру підкріпити чималенькою сумою оплати.

Romko
19.10.2007, 09:58
99% - шарлатани,які наживаються на чужій біді.Про цей 1% я лише читав,то не беруся стверджувати,що такі є насправді...
ІМХО Коли в мене болить голова,то п"ю пенталгін(седалгін) і біжу дальше.Нема часу ходити по лікарях і знахарах.Але то лише моя думка...
http://mysmiles.ru/super_smilies103.gif

levandivka
19.10.2007, 10:02
наштовхнули проблеми з головним болем
ТАК відомо ж, що всі біди - від голови.
Я пігулки приймаю лише у крайньому випадку.
Вважаю, що варто визначити реальну причину. Тоді й знахарі не потрібні. :)

afterstep
19.10.2007, 10:03
Коли в мене болить голова,то п"ю пенталгін(седалгін) і біжу дальше
бувають варіанти поскладніші - що пенталгіном не полікуєш. Особливо - в жінок.
Мігренеподібні болі, що іноді призводять до втрат свідомості. В деякої частини проходять після перших родів. В декого - залишаються на все життя.
В декого - пов'язані з порушенням кровообігу голови - перетиснуті/звужені судини в шиї.
--
В будь-якому разі - краще таки до хорошого лікаря, томографію та енцефалографію зробити.
А не шарлатанам "кровні" згодовувати..

Пташечка
19.10.2007, 10:19
варто визначити реальну причину
Думаю що у мене головні болі повязані із тим що дуже легко голову простуджую, але раніше такого не було, зате за останні 3 роки лише легенький вітерець, не треба навіть скозняку як моя голова уже тріщить від болі

А хорошого лікаря де можна знайти?

В будь-якому разі - краще таки до хорошого лікаря

afterstep
19.10.2007, 13:16
А хорошого лікаря де можна знайти?
то що, левандівко - що порадиш? де шукати?
чи таки краще до бабок-шептух - хоч не нашкодять?
--
То з Руданського:
КРИВА БАБА
Раз до ксьондза забрела
Кривая на ноги
І, бідная, на дітей
Просила спомоги.
А ксьондзові грошей жаль,—
Давай її вчити,
Як каліці із дітьми
Годилося б жити.
«Лучче,— каже,— ти навчись
Бабити, змовляти,
То й на себе, й на дітей
Будеш гроші мати!»
«Де ж учитись, пане мій?
Дайте мені раду!»
«Що учитись,— ти шепчи
Хоч так, для прикладу:
«Пробіг пес через овес,—
Не шкодило псові,
Най же шкоди не буде
І тому вівсові».
Пішла баба — і куди!
Як свята курує;
Пройшло уже кілька літ,
Ба і ксьондз хорує;
Така гуля, як кулак,
В горлі йому сіла...
Лічать, лічать дохтори,
А все гуля ціла.
Далі зводять і бабів,
Нічого чинити...
От приходить і крива
Слабого лічити.
Ксьондз до лиха вже забув;
Вона не питає,
Каже вийти з хати всім
І тут зачинає:
«Пробіг пес через овес,—
Не шкодило псові,
Най же шкоди не буде
І тому вівсові!»
Не скінчила... але ксьондз:
«А, то ти, зозуля?»
Та як сам зареготав —
Так і трісла гуля!
а от стосовно лікаря - особисто я порадити нічого не можу ;)

levandivka
19.10.2007, 14:09
то що, левандівко - що порадиш? де шукати?
Ти ж знаєш мою відповідь...
Як в анекдоті: хороші мєнти, най пливуть у хороших гробах...
Ги-ги-ги...

А серйозно, то шукайте. Тільки не в районих полУклініках. Ггг...:p :p :p

New Shrek
19.10.2007, 16:12
Туть чуть- чуть все на жарт перейшло,але в Біблії пряма заборона

afterstep
19.10.2007, 16:22
в чинному законодавстві - теж ;) але є обхід - шарлатанам видають ліцензію - і тоді можна ;) і вроки знімати, і воду по тєлєвізєру намагнічувати ;)

spm1950
19.10.2007, 16:56
Знахарі обійшлися мені в 75000 грн. , а віз і сьогодні там. Так що думайте!

консультант
19.10.2007, 17:00

По чому штука ?

Romko
19.10.2007, 17:08
Один мені казав,що проблеми з дитиною у нас,бо призавидувала білява(на другий раз чорнява)жінка з сіамським:eek: котом.Інший казав,що в дитину вселився вогненний дух.Третій,що пороблено на смерть.
На тому я заспокоївся.
http://mysmiles.ru/super_smilies103.gif

Redhotchilly
19.10.2007, 17:36
Один мені казав,що проблеми з дитиною у нас,бо призавидувала білява(на другий раз чорнява)жінка з сіамським котом.Інший казав,що в дитину вселився вогненний дух.Третій,що пороблено на смерть.
На тому я заспокоївся.

А лікарі, що кажуть?

levandivka
19.10.2007, 17:50
От сидю, і думаю?: це з моральними збитками пораховано? На скільки поколінь вперед?

dArt
19.10.2007, 18:28
Надеюсь у Вас нолик на клаве заел иначе Вы принадлежите к совсем уж редкому виду Людей с Особым Характером :)

А если серьозно, единственное кому хоть как то могут помочь знахари это тому кто сильно в них верит. Но лучше верить в врачей и медицину, дай Бог что бы они нам встречались только грамотные и ответственные. Человеку, который не закончил медицинский институт свое здоровье не доверю никогда в жизни.

Romko
19.10.2007, 19:03
Человеку, который не закончил медицинский институт свое здоровье не доверю никогда в жизни.
А я не довірю і тому,хто закінчив.Досить.

консультант
19.10.2007, 21:10
Як серед традиційної медицини так і серед нетрадиційної повний бардак.
Біда в тому, що пара паршивих овець все стадо псує. В традиційній є свої плюси і мінуси, в нетрадиційній - свої. В традиційну в більшості потрапляють грошовиті. Отримавши диплом - відробляють гроші, лише одиниці за покликанням допомагають людям. Бувають випадки поєднання корисного з приємним. В нетрадиційну можуть потрапити всі - від сторожа до космонавта. Тут справа можливо і не в дипломі. Бувають люди, тільки присутність яких приносить полегшання. Серед них є люди і покликані але не грошовиті... . Невже ніхто не чув, скільки раз бували випадки, коли традиційна медицина була безсила, а виручала нетрадиційна. Звичайно можливо і навпаки. Але до нетрадиційної в основному звертаються, коли вже немає куди звертатись, тому і результати не завжди тішать, а крайній той, хто останній надавав допомогу. Скільки людей померло віл неправильно наданої допомоги ніхто не скаже. Тому, що в лікаря з дипломом "ніхто не помре і він помилитись не може".
Бувають і люди з порушеною психікою, взагалі далекі від Істини.
Найбільш поширений вид "нетрадиційників" - це так звані "цілителі". Начитавшись літератури і набравшись різноманітних термінів - товчуть копійку на людській біді. До такого заходить за день 50 чоловік і у всіх 50 порча, яка загрожує смертельною небезпекою на протязі обмеженого терміну, як правило 1-2 тижні. Компромісних варіантів виходу з кризи немає. Це коштує чималих грошей... . Зате вони всі ліцензовані і мають відповідні сертифікати.
І остання категорія - це дійсно цілителі, які мають постійних клієнтів, не потребують реклами, а сами, своїми результатами роблять собі рекламу. Там, де є результат- там не потрібна реклама.

Як би там не було і як би там хто, чим не володів, все одно людина повинна мати елементарні знання з медицини, а не мацати щось на ощуп і вгадувати, що це... . Перш, ніж звертатись до когось, потрібно взнати хто він, не читаючи небилиці в газетах, а спілкуючись з його клієнтами. Точно те саме необхідно робити вибираючи лікаря і лікарню.

Romko
19.10.2007, 21:20
Тому, що в лікаря з дипломом ніхто не помре і він помилитись не може.
Ох,як Ви помиляєтесь!Я вам можу дати купу прикладів про некомпетентність,нелюдяність,просто злочинну байдужість наших лікарів.
З іншого боку за таку платню вони дійсно тільки шкодити можуть,тим більше,відповідальності ніякої не несуть...

консультант
19.10.2007, 21:26
Я власне і мав це на увазі. Тому поправивши, щойно взяв в лапки.

Michel
23.10.2007, 06:24
Истинные причины головной боли!
http://www.mignews.com.ua/articles/276256.html

Оля
23.10.2007, 08:04
http://www.mignews.com.ua/articles/276256.html

Она может заболеть во время занятия любовью.

А Читатель, навпаки, радить все лікувати єНтім способом. :)

levandivka
23.10.2007, 08:13
Подивився:
лекарства - не единственная причина боли головы. Она может заболеть во время занятия любовью. У нее даже есть название - "оргазмическая головная боль". <...>
и пища может быть причиной неожиданного возникновения головной боли
Якийсь ФРАНЦуватий (троха французький) підхід. :)
Хоча..? Мо', дійсно, секс, обжорство і фармацея..?

Думаю, у Данила і Зеника - інша позиція: Кремль і москалі - істинна причина головного болю.
Нє?
:D :D :D

Додано через 21 хвилину
Хм-м-м...
А у росіян?
-Вірно, "нєправільний опохмєл" - причина головного болю.

ТАК мона цілий тракатат настрочити, або сценарій до "Особєнності национальной головной болі".

Додано через 34 хвилини
"Кто віноват, і что дєлать?" - ясно, як Божий день:
1.винні жиди,
2.закусивать надо.

Основна гамериканська причина - Буш молодший і кар'єрний ріст.
Англійська - футбол і монархічна родина.
Кубинська - Штати
ТАК дійсно, можна довго продовжувати, затикаюсь.

Пташечка
23.10.2007, 11:54
Знаєте москалі москалями, але я недавно випатково попала на передачу "Ребенок робот" як робот дав збій, і його понесли у лікарню, лікар пощупала голову, щось там на якихось апаратах подивилась і сказала що зголовою у дитинки все впорядку, мозок здоровий, а у ляльки робота що схожа на малюка, мозку не було. Після цього згадала як тато захворів (запалення легенів) і зробив ренген, а йому написали на флюрографії ЗДОРОВИЙ
Про знахарів, не вірю тим хто має таксу, той хто вміє лікувати не має права за це вимагати якісь гроші, люди самі віддячать
А щодо малих зарплат, то я не розумію, чому при таких малих зарплатах всі так тримаються за свої місця і ще йдуть в ту медицину і йдуть

ZOOM
23.10.2007, 12:13
На відкриття теми наштовхнули проблеми з головним болем, які не дуже хочиться вирішувати ціною здоровя шлунку (тобто приймати таблетки).

Плюньте ви на тих знахарів!!! В мене самої проблеми з головним болем, посттравматичний синдром. Боліла кожен день так, що щелепа німіла...:no: Облазила всіх лікарів, діагноз: здорова, як коняка!

Спробувала приймати трав"яні настої, і допомогло!

Плоди глоду: 3 частини
Цвітіння глоду: 2 частини
Корінь валеріани: 3 частини
Звіробій: 3 частини
Тисячолистник: 3 частини

Столову ложку цього "зілля" заваріть одним стаканом окропу, залиште настоятись 5-6 годин, процідіть. Потім пийте по 1/4 стакану, 3-4 рази в день, за 20 хвилин до їди.

Втрете носа любому знахару !!! Але, спершу пораджу звернутись до лікара. ;)

Alias
23.10.2007, 12:53
Зразу скажу, що до бабок , екстрасенсів ставлюся ...ну ніяк, більше вірю в розум людський ніж в потайбічне.Але!...У мене наймолодша сестра (11 років) дуже хвора, інвалід дитинства.Історія довга, розповім потім..Так от ..якби не знахарі, вірніше , не бабка яка поставила її на ноги . то хто зна, можливо сестри вже й не було.:((Лікарі довели до такого стану, що мала вже ні сидіти ні говорити не могла.Ой, бачу треба все розказати, бо нічого не зрозумієте.Але трохи пізніше, бо тре на пари

консультант
25.10.2007, 10:52
Я вірю всім лікарям, знахарям і екстрасенсам, які мають реальні результати в своїй роботі, а не займаються словесною демогогією, вішаючи "лапшу на вуха". Не вірю магам, ворожбитам, спіритистам та іншим пройдисвітам !

Мих
25.10.2007, 13:23
Третій,що пороблено на смерть.

А скажіт-но мені, кому у цьому житті не пороблено на смерть?

Додано через 52 хвилини
я розповім випадок.

У ЖІНКИ була гнійна рана на нозі . Лікарі сказали - гангрена.
Але інший лікар, який не цурається народних методів назначив наступну процедуру:

Рано промивають вареним господарським милом і посипають цукром-пудрою. Так тре робити тричі на день. Помогло.....

Додано через 53 хвилини
Рано промивають вареним господарським милом
Рану промивають...

Мих
25.10.2007, 20:53
Я вірю всім лікарям
один мій знайомий лікар (йому за 60 років) казав мені так:
Лікарі до 30 років дуже "опасні" люди, а лікарі після 30 років особливо "опасні" люди...

ZOOM
25.10.2007, 21:55
Рано промивають вареним господарським милом і посипають цукром-пудрою. Так тре робити тричі на день. Помогло.....
Миху!!! Мені цей рецепт знайомий!!!
Коли прибирала дома, мені в палець заліз дріт від металевої губки. Дріт я витягнула, але палець запух до неймовірних розмірів. Звернулась до хірурга, приговор був: "РІЗАТИ". Бо, від пальця, в якому була інфекція, тягнулася чорна полоса до ліктя (значить почалось зараження).
Знайомі відрадили, дали такий рецепт:
Натерти на терці господарське мило, розвести його в гарячій воді і тримати там палець.Через три дні таких процедур, мій хорий палець став знов здоровим!!!!!! Чудеса, та тільки.:dance:

Мих
25.10.2007, 22:07
Мило - так. А там була відкрита рана, що кістку було видно... посипали цукром...

Зорянівонька
30.10.2007, 14:24
Від болю голови мені допомагала розминка зранку на свіжому повітрі. Потім до вечора не боліла. Але краще визначити причини болю...

пупер
30.10.2007, 22:12
не знаю, не знаю......
у мене часто голова болить.....
не буду брехати, не енцефалопатія, як написано в діагнозі у картці для військомату, ну щось близько....
уколи з дімідролом там різні допомагають....
а одного разу одна дівчина, з якою я мав щастя зустрічатися, руками і губами зняла страшний біль......
природу цього не розумію....
але там не було ні молитов до чорного владики, ні танців з бубном, ні амулетів......

Boris_Kiev
30.10.2007, 22:41
Мені пощастило познайомитися з людиною, яка фахово поєднує традиційну та східну медицину. Це кореянка, дочка й онучка неосвічених корейських цілителів, лікар-педіатр за освітою. Мешкає в Криму.
Зайшов спитати якийсь аналгетик (спина розболілася – протяги у вагоні, важка валіза). Вона запропонувала мануальну терапію і зробила її на вищому рівні (наскільки дозволяла її мініатюрна комплекція). Потім – східний масаж спини – таке враження, що її пальці зайшли у м”язи під лопатки і пройшли до грудинної кістки.

Вона цікаво розповідала про свою науку: її однокурсниця (в Узбекистані) вийшла заміж за викладача кафедри педіатрії, народила дитину. І на тій дитині “вчилася” вся група, причому самій Л. довіряли застосовувати прийоми корейської медицини.

“Я чесно отримала “корочку”, де стоїть слово “лікар-педіатр”. Це дає мені право практикувати так, як я вважаю за потрібне //тобто застосовувати за згодою батьків східні методики// “и общаться на одном языке с этими забавными европейскими докторами…” (заради колориту передаю пряму мову в оригіналі).
“… Ось європейці вважають, що перший крик новонародженої дитини – від холоду (після 37 градусів матері). А коли в Кореї повітря +47 ? В нас кожна селянка знає, на які точки треба натиснути дитині, якщо вона не кричить і не дихає…”

Я бачив її приватну клієнтуру. Точніше тачки, на яких клієнтура приїжджала. Спеціалізується пані на захворюваннях хребта, нервових хворобах, пульмонології. І сама дуже цікавиться діяльністю інших “продвинутих” лікарів, як східних, так і європейських.

ZOOM
31.10.2007, 10:50
Від болю голови мені допомагала розминка зранку на свіжому повітрі. Потім до вечора не боліла. Але краще визначити причини болю...

Розминку не пробувала, але свіже повітря також знімає головній біль.:) Не можу спати коли закрита квартирка, завжди відкриваю, навіть зимою. Нехай краще буде холодно, тіко щоб було чим дихати.

Flamingo
31.10.2007, 15:09
Плоди глоду: 3 частини
Цвітіння глоду: 2 частини
Корінь валеріани: 3 частини
Звіробій: 3 частини
Тисячолистник: 3 частини
ZOOM, а ці інгридієнти зілля продаються в аптеці?
В мене теж проблеми з частим головним болем, - через звуження судин. А про цей рецепт з глодом вже чула не раз. От і зараз голова розколюється - напевно на погоду :suicide:, та ще й комп`ютер додає свого...

Alias
31.10.2007, 16:58
Купити не проблема, в кожній аптеці продаються.

ZOOM
31.10.2007, 23:28
ZOOM, а ці інгридієнти зілля продаються в аптеці?
В мене теж проблеми з частим головним болем, - через звуження судин. А про цей рецепт з глодом вже чула не раз. От і зараз голова розколюється - напевно на погоду :suicide:, та ще й комп`ютер додає свого...
Можна в аптеці, а можна з рук. Але, останнє є трохи ризикованим, треба знати людину,яка збирає трави. Бо це - ціла наука.:)

Michel
01.11.2007, 01:43
А скажіт-но мені, кому у цьому житті не пороблено на смерть?
Всім пороблено!
Тому вісі й помруть. :) :) :)

Калиниченко
02.11.2007, 11:26
Медицина наша така ж як і все суспільство, маємо те що маємо, а звертатися до знахарів – в будь-якому випадку це важкий гріх, тому звертанню до лікарів альтернативи немає. Я можу читати науково-популярну літературу, чи навіть підручники з медицини, але ці знання без медичної освіти ніколи не будуть систематичними, цілісними. Єдине застереження – я не довіряю, коли лікар, що лікує мене, застосовує гомеопатію, дорогі біологічні добавки чи якісь інші нетрадиційні методи, бо маю сумний досвід лікування моїх батьків у таких лікарів-нетрадиційників (по Фолю – вони щось міряють по точках на руках і ногах, потім „заряджають” якісь гранули і дають то вживати – це швидше з області магії) – хвороба (в мами був лейкоз) не діагностована і задавнена, ефект нульовий, гроші витрачені впусту. І все ж незважаючи на всі недоліки нашої медицини, я згоден з dArtом, не довірю здоров”я ні своє, ні моїх близьких людині без вищої медичної освіти. Пройде хвороба від ліків і лікування – слава Богу, не пройде – терпіти і Богу дякувати за випробування. А віддячитися лікареві, навіть якщо його лікування і не допомогло, святе діло.

консультант
02.11.2007, 11:44
Для мене, моєї сім"ї і родини в основному потрібні 3 лікарі - стоматолог, кардіолог і не дай Бог - хірург. Решту питань ми вирішуємо методом народної медицини. А яка традиційна, яка нетрадиційна, це ще як сказати. Традиційна - це та, яка існує спокон віків, від наших дідів і прадідів, коли ще і поняття такого, як лікар не було, а нетрадиційна - це власне і є хіміо- і лазеротерапія... .

Alias
02.11.2007, 13:44
Пройде хвороба від ліків і лікування – слава Богу, не пройде – терпіти і Богу дякувати за випробування
А якби ви були впевненні в тому, що знахар допоможе, невже не використали таку можливість і не допомогли рідній людині???
Я вже писала вище про випадок з сестрою.Ми молимося за тих лікарів, що спасли її від смерті, і молимося за ту жінку-знахаря яка вже більше року її лікує і лікує успішно.А наші професори поставили невтішний прогноз і розводять руками, хвороба невиліковна.То що, скласти руки і чекати коли дитина помре???

Калиниченко
02.11.2007, 17:20
А якби ви були впевненні в тому, що знахар допоможе, невже не використали таку можливість і не допомогли рідній людині???
Я вже писала вище про випадок з сестрою.Ми молимося за тих лікарів, що спасли її від смерті, і молимося за ту жінку-знахаря яка вже більше року її лікує і лікує успішно.А наші професори поставили невтішний прогноз і розводять руками, хвороба невиліковна.То що, скласти руки і чекати коли дитина помре???Ні я, ні моя сім”я просто не звернемося до знахаря, чи екстрасенса навіть у тому випадку, коли б за це давали гроші, тай ефективність такого лікування в перспективі викликає великі сумніви, я згоден з проф. Берестовим, дитячим невропатологом: Священнослужителям и врачам хорошо известны трагические последствия лечения людей у экстрасенсов, биоэнергетиков и колдунов. Если это не просто шарлатаны, а действительно экстрасенсы, то в ряде случаев обращающиеся к ним могут получать облегчение или даже исцеление от своих заболеваний. Но по прошествии нескольких месяцев, реже года (по моим наблюдениям чаще - от 2 до 6 мес.) болезнь возвращается с новой силой, лечить ее становится гораздо сложнее, часто поражаются и другие органы, развиваются тяжелые психические нарушения, приводящие подчас к самоубийству А так відноситься наша Церква до знахарівОтношение нашей Церкви к оккультным методам целительства является резко отрицательным. Согласно правилам Св. Василия Великого люди, занимающиеся волшебством, подлежат такому же церковному наказанию, как и убийцы. Согласно правилам VI Вселенского собора, люди, прибегающие к помощи волшебников, подлежат шестилетней епитимии, равно как и облакогонители, обаятели, делатели талисманов. Закореневших же в этом деле и не отвращающихся вообще извергают из Церкви.А це вже з Євангелії:Многие скажут мне в тот день: Господи!Господи! Не от Твоего ли имени мы пророчествовали и не Твоим ли именем бесов изгоняли, и не Твоим ли именем многие чудеса творили? И тогда объявлю им:”Я никогда не знал вас; отойдите от Меня, делающие беззаконие”

Liliyah Romanova
02.11.2007, 17:31
То так, як із ліками: на одно помагає, а на інше шкодить. На ліках завжди пише побічні ефекти. На знахарях ні. Ніколи би не ризикнула.

Alias
02.11.2007, 17:40
Ні я, ні моя сім”я просто не звернемося до знахаря, чи екстрасенса навіть у тому випадку, коли б за це давали гроші, тай ефективність такого лікування в перспективі викликає великі сумніви,
Дай Бог, щоб ні Вас , ні Вашу сім"ю не спіткало горе.
Та й хто такі знахарі? Це ті, хто добре знається на травах, яким знання передалися від іхніх батьків, дідів.Це народна медицина!
Но по прошествии нескольких месяцев, реже года (по моим наблюдениям чаще - от 2 до 6 мес.) болезнь возвращается с новой силой,
А загублені печінки, нирки, від тої хімії, краще?Тим більше зараз, коли наші лікарі працюють з нашими фармацевтами ?

как и убийцы.
Завдяки таким "убийцам" наша Оленка живе ,ходить, вчиться , вона нормальна дитина!
Я не говорю про шарлатанів, розвелося їх дуууже багато.Таким я теж не довіряю і ніколи б не пішла.

FeRmatta
02.11.2007, 18:16
тут іще проблема відрізнити шарлатана від гарного знахаря...

Додано через 4 хвилини
То так, як із ліками: на одно помагає, а на інше шкодить. На ліках завжди пише побічні ефекти. На знахарях ні. Ніколи би не ризикнула.

чим можуть зашкодити трави? а от про ліки - думаю, багато хто дивися новини, де показують правду (і ту частково) про нашу систему здравозахоронення і бачили, що кожного тижня до аптеки приходять документи з переліком тих ліків, які не можна продавати, бо багато з них не досліджені до кінця, невідомо як вони впливають на організм, а от коли вже стало відомим, що коло побічних ефектів збільшилося-то забороняють їх продаж. або забороняють продавати серії ліків, в резульаті перевезень які зіпсувалися. хтось хоч колись бачив цей лист вивішеним в аптеці для усіх клієнтів? я ще не просила показати мені такий лист, бо не хочу нариватися на скандал. а треба перевірити, бо цілком вірогідно, що на все це просто не звертають уваги

Romko
02.11.2007, 18:47
А наші професори поставили невтішний прогноз і розводять руками, хвороба невиліковна.То що, скласти руки і чекати коли дитина помре???
В нас,в Україні я ще не зустрічав ні хорошого лікаря,ні хорошого знахаря.Прошу Бога,щоб зустрівся хоч хто-небудь,неважно,як його назвуть,щоб поміг...
Ні я, ні моя сім”я просто не звернемося до знахаря, чи екстрасенса навіть у тому випадку, коли б за це давали гроші, тай ефективність такого лікування в перспективі викликає великі сумніви, я згоден з проф. Берестовим, дитячим невропатологом:
Тут я згідний з тою дівчинкою, Alias,дай Бог,щоб Вам не довелось шукати допомоги...
А так відноситься наша Церква до знахарів
Церква за свою історію спалила і знищила багатьох лікарів,вчених,думаючих людей...Не треба так буквально сприймати.
А це вже з Євангелії:
Все,що діється,відбувається з Божої волі.

Liliyah Romanova
02.11.2007, 18:55
чим можуть зашкодити трави?
Трави - ні, знахарі - так.

консультант
02.11.2007, 20:35
Трави - ні, знахарі - так.

А лікарі ?

Liliyah Romanova
02.11.2007, 20:38
А лікарі ?
Класне питання.
Жити шкодить. ;)
Усе відносно. Залежить від лікарів.
У Канаді лікар ні не шкодить, ні не помагає. Вони тут втручаються в крайньому випадку. Навіть ліки не рекомендують давати, аби організм вчився самостійно боротися.

Для мене тільки одне є інше: травник. Тобто людина, яка збирає різні трави, зілля і на них розуміється.
І ніц вона не нашіптує на свої процеси.

levandivka
02.11.2007, 20:54
Навіть ліки не рекомендують давати, аби організм вчився самостійно боротися.
Всьо! Збираю манатки, і переїжджаю... :)

консультант
02.11.2007, 21:03
Ні я, ні моя сім”я просто не звернемося до знахаря, чи екстрасенса навіть у тому випадку, коли б за це давали гроші, тай ефективність такого лікування в перспективі викликає великі сумніви, я згоден з проф. Берестовим, дитячим невропатологом:

То для чого тоді по-Вашому, в Києві при МОЗ створено Інститут народної та нетрадиційної медицини, де випускають біоенергетиків та інших цілителів. Невже Ви не чули скільки на той світ помилково відправила офіційна медицина, скільки випадків подальших ускладнень від неправильного лікування внаслідок неправильного діагнозу, а скільки потрапило в психушку або просто покінчили життя самогубством. Все залежить хто є хто... . Якщо хтось має в родині добрих лікарів, то інша справа. Дай Бог, щоб і не було потреби. Хоч іноді ті люди, які впирались руками і ногами та слухати не хотіли про народних зцілителів, потім до кінця життя тільки до них і ходили. Ніколи зарікатись не потрібно. Якщо навіть високі чини з духовенства користуються послугами народних цілителів, яким Бог допомагає. Молитва праведного вздоровить недужого. Кластимуть руки на хворих - і добре їм буде !
Не маю потреби когось переконувати. Хай буде кожному по Вірі його !

levandivka
02.11.2007, 21:08
для чого тоді по-Вашому, в Києві при МОЗ створено Інститут народної та нетрадиційної медицини, де випускають біоенергетиків та інших цілителів.
Тю!..
там ліцензії продають! :)

Romko
02.11.2007, 21:39
там ліцензії продають!
А де їх не продають?А наші "дохтури" з купленим навчанням і купленими дипломами?

консультант
02.11.2007, 21:39
Тю!..
там ліцензії продають!

Так, продають але тим, хто там не вчиться. Не зрозумілими каналами вони отримують ліцензії та спецдозвола і потім збирають цілі кінотеатри. Ті, що є студентами інституту, отримують не ліцензію, чи спецдозвіл, а диплом цілителя з вищою освітою і ніяких масових сеансів вони не проводять. Тому люди плутають цілителів з різними шарлатанами і аферистами.

Оля
02.11.2007, 21:48
Для мене тільки одне є інше: травник. Тобто людина, яка збирає різні трави, зілля і на них розуміється.
І ніц вона не нашіптує на свої процеси.

І я таким вірю. :) Але як ще достеменно перевірити, чи вони того (нашіптування ) не роблять, як ми не бачимо? ;)

Romko
02.11.2007, 21:55
Щоб лікуватися травами,потрібно ще й вести відповідний спосіб життя.
Я знаю одне:коли мене болить голова,або щось інше,я не заварюю травички,а п"ю обезболюючу пігулку.

Оля
02.11.2007, 22:01
Щоб лікуватися травами,потрібно ще й вести відповідний спосіб життя.
Я знаю одне:коли мене болить голова,або щось інше,я не заварюю травички,а п"ю обезболюючу пігулку.

А мене колись моя колега-вчителька навчила перше пити шлункові краплі, які повністю на травах, бо часто голова від шлунка болить. :) Я так тепер в першу чергу і роблю. А тоді ще роблю масаж собі на скронях. Теж допомагає. А таблетки п"ю, як голова болить, бо я не виспалася. І лягти зараз доспати нема як...;)

консультант
02.11.2007, 22:06
І я таким вірю. Але як ще достеменно перевірити, чи вони того (нашіптування ) не роблять, як ми не бачимо?

Взагалі не розумію, чим може пошкодити якесь там нашіптування якогось невігласа, якщо в людини нормальна духовність і він перебуває з Богом, а Бог з ним. Якщо сонце світить на болото, воно бруднішим від того не стає... . Кипріян, який був сильним магом, сподобав собі монашку Іустинію і наказав чортам, щоб ті заманили її для нього. Через короткий час чорти в страсі повернулись до Кипріяна і сказали, що нічого вони зробити не змогли, тому що від монахині йшов такий Жар Любові і Світло Віри, що вони навіть наблизитись не змогли. Відтоді Кипріян відрікся від нечистого, прийняв христову віру і став святим. Зараз є досить сильна Кипріянова молитва для захисту від всього поганого і злого. Так що ті всі забобонні страхи, то всьо пусте і не вартує уваги. Будь-який страх перед чимось, чи перед кимось - признак слабкої Віри, який породжений різними безпідставними догадками та самообманом. Потрібно вірити так, щоб не втікати від злого, а щоб злий втікав від Вас. Чим більше будете втікати, тим скоріше і попадетесь... .

Romko
02.11.2007, 22:06
Щодо тих трав,гомеопатії,можу сказати одне:непоможе,але й не зашкодить...
Якщо людина здорова,то може дозволити собі щось вишукувати травички,але,якщо хвора,то не то...
Але й лікаря у нас знайти важко...

Liliyah Romanova
02.11.2007, 22:11
А я собі кажу, що вона мене не болить. :)
Ефект один.

Оля
02.11.2007, 22:15
Взагалі не розумію, чим може пошкодити якесь там нашіптування якогось невігласа, якщо в людини нормальна духовність і він перебуває з Богом, а Бог з ним.

Нічим. :) Але то, якщо людина не знає, що хтось собі з дияволом приятелює. А якщо знає, то яке їй виправдання можна знайти, якщо знаючи силу Всемогутнього Бога, людина ще пробує, чи їй щось диявольське не допоможе часом...;)
Консультанте, Ви добре знаєте, що двом панам одночасно служити не можна. Чи Вам цей вірш знайти в Біблії? ;)

Romko
02.11.2007, 22:16
А я собі кажу, що вона мене не болить.
Ефект один.
А коли там якась буба,що періодично дає про себе знати.В мене після армії періодично були спалахи страшного головного болю(аж до втрати свідомості).Потім щезло.Тепер час від часу про себе нагадують.Наші славні дохтури нічого не знайшли.а зараз нема часу,та й бажання бадатися(най діється воля Божа).А рятуюся пенталгіном,ще бере...

Оля
02.11.2007, 22:25
А рятуюся пенталгіном,ще бере...

Серце посадите...;)

консультант
02.11.2007, 22:32
Нічим. Але то, якщо людина не знає, що хтось собі з дияволом приятелює. А якщо знає, то яке їй виправдання можна знайти, якщо знаючи силу Всемогутнього Бога, людина ще пробує, чи їй щось диявольське не допоможе часом...
Консультанте, Ви добре знаєте, що двом панам одночасно служити не можна. Чи Вам цей вірш знайти в Біблії?

Якщо хтось кидає карти, гадає на гущі і т.д. і я знаю про це, звичайно, що не піду. Але, якщо дає трави, то чому б і ні. Піду, послухаю, а потім зроблю висновки, чи вживати, чи ні. Іноді мені навіть цікаво спілкуватись з різними "чудаками" і за всі роки нічого серйозного не бачив. Кожен сходить з розуму по-своєму. В більшості - це так звані делитанти, чув дзвін, а не знає де він. Справжній маг чи ще хтось там, що зв"язаний з чимось нечистим, взагалі нікого не приймає, працює, як всі люди і робить "свою роботу" на жаль чорну. Все решта "шушара", яка готує підгрунтя для того, щоб людина почала сумніватись і вірити в щось інше, крім Бога.
Тому деякі фотографіями геморой лікують, другі шнурком від повішеника підв"язуються, а треті енергію від місяця або від дерева беруть... . От візьме енергії від дуба і ходить потім з дубовою головою... .

Оля
02.11.2007, 22:38
з різними "чудаками" і за всі роки нічого серйозного не бачив.

Е! Не кажіть. Є дуже талановиті травники. Трави самі і збирають, і сушать, і людям продають, розказуючи, як вживати. Навіть всіх трав тих в аптеці нема. А кожне зілля на землі Бог дав для блага людини. Колись люди ні лікарів, ні ліків хімічних не мали. А травами лікувалися поголовно. І виліковувалися. Хіба хвороба невиліковна, чи запущена була. Медицина ж теж трав не відкидає. Інакше, чого ж вони в аптеках продавалися б?

консультант
02.11.2007, 22:40
Цілком солідарний з Вашим дописом !

Romko
02.11.2007, 22:40
Серце посадите...
Най діється воля Божа...
Коли буде боліти,буду пити валідол,корвалол,що там ще...
Якщо дожию...:cowboy:

консультант
02.11.2007, 22:50
Най діється воля Божа...

О, це вже серйозна відповідь... . І це правильно. А що інакше приймати...? Людина зробила все від неї залежне, тепер тільки Воля Божа ! А ще краще попробувати не приймати нічого, а зосередитись на ділянці локалізації болю і максимально розслабити її, віддавши її на Волю Божу. Подивитесь - пройде !

Michel
02.11.2007, 22:53
Взагалі не розумію, чим може пошкодити якесь там нашіптування якогось невігласа, якщо в людини нормальна духовність і він перебуває з Богом, а Бог з ним. Якщо сонце світить на болото, воно бруднішим від того не стає... .
Щей як може. Може пошкодити, а може й допогти, в залежності від нашіптування, а особливо залежить від невігласа.
Справа в тому що атоми/молекули/клітини мають память і їх можна запрограмувати молитвою/шепотом. Особливо це стосується води, вода має досить таки багато не вивчених тайн. А так як ми тоже зроблені приб. на 70%% з води, то нашептана/запрограмована вода передає інформацію/програму воді, яка знаходиться в нашому організмі (приблизно так можна пояснити ці речі).
Читайте: http://www.wateroflive.ru/
http://www.o8ode.ru/article/energo/taina_vody.htm
http://www.kp.ru/daily/23844.3/62515/
Хто шукає, той знаходить.
Є навіть фільм (http://kino.mk.ua/online/551) про воду, який можна знайти в І-неті й подивитись.

P.S. Ось що наука каже: http://www.gatech.edu/news-room/release.php?id=1574

консультант
02.11.2007, 23:04
З Вами згідний і з цим знайомий. Тількки це вже буде не невіглас, а щось більше напевно. І все одно людині із сильною Вірою достатньо вдома перед тим, як вживати навіть цю воду, прочитати з вірою від серця і душею молитву "Отче наш" і всяке нашіптування нейтралізується, втратить свою силу, залишиться лиш сила Божа сповнена молитвою.

Калиниченко
02.11.2007, 23:51
А чому ви думаєте, що при якійсь невиліковній хворобі необхідно обов”язково звертатись до знахаря? Хто це сказав, в Біблії такого нема! Та і як можливо ісповідувати Христа тільки на словах, а за допомогою звертатись до окультистів? Трави – це одне, а знахарство – зовсім інше, одного разу мені пощастило познайомитися з травником в Карпатах, він розповів багато цікавого про трави, те, що використовується в офіційній медицині – це тільки вершина айсбергу, справжній травник знає і час збору кожної травки чи корінця, і як приготувати з неї діючий препарат, використовуються трави, що вважаються отруйними(наприклад корінь аконіту, дурман,беладонна та ще багато таких, дія яких на організм і не вивчалась), де потрібна особлива точність в дозуванні, це мистецтво. При незначній помилці чи недбалості ці травки можуть дуже сильно нашкодити, і такі випадки бувають, і на таких випадках цим травникам доводиться вчитись, щоб мати досвід. Коли я працював на Рівненщині, одна жінка після відвідин місцевої травниці опинилась в дурці з психозом, хоча до того ніяких психічних порушень у неї не було, просто я жив по сусідству і ми витягали її з криниці, куди вона кинулась після прийому „капель”. Знайомий нарколог каже, що це швидше „інтоксикаційний психоз”. Лікування травами – це ще не вивчена область, а досвід кожного травника грунтується і на помилках.;)
Тут ми не говоримо про шарлатанів(ці просто нечесні люди, але іхнє лікування шкодить хіба що в плані непоставлення діагнозу і нелікування, коли воно потрібне), а про справжніх „цілителів-окультистів”, чи то знахарів, може їх і меншість, але вони є, і скільки вони відправили на той світ, взагалі невідомо. Церква однозначно проти окультних методів лікування, не треба розповідати нам про інквізицію і вбивства Церквою думаючих. Священник не дасть розрішення у Таїнстві Сповіді, коли людина не кається у звертанні до естрасенса чи знахаря, а коли цей гріх замовчується, то й самого Таїнства і немає.:)

Liliyah Romanova
03.11.2007, 00:00
Всьо! Збираю манатки, і переїжджаю...
До речі, тут домашні пологи дуже люблять. Є спеціяльні жінки, які в тому допомагають. Лікарі в то не пхаються, не повчають. Вам би точно тут сподобалося. ;)

Romko
03.11.2007, 00:29
Тут ми не говоримо про шарлатанів(ці просто нечесні люди, але іхнє лікування шкодить хіба що в плані непоставлення діагнозу і нелікування, коли воно потрібне), а про справжніх „цілителів-окультистів”, чи то знахарів, може їх і меншість, але вони є, і скільки вони відправили на той світ, взагалі невідомо.
Цікаво б десь почитати статистику,скільки людей загинуло по вині лікарів,а скільки - по вині знахарів?:cowboy:

Мих
03.11.2007, 00:55
по вині лікарів
по вині лікарів більше, бо лікарів більше.

Калиниченко
03.11.2007, 09:04
Взагалі не розумію, чим може пошкодити якесь там нашіптування якогось невігласа, якщо в людини нормальна духовність і він перебуває з Богом, а Бог з ним. Якщо сонце світить на болото, воно бруднішим від того не стає... Не всі знахарі невігласи, нашіптування ще й як може зашкодити, почитайте „Между Христом и сатаной” протестантського пастора доктора Курта Коха (вона,мабуть десь є в інтернеті), там про це все багато сказано, з прикладами, яких він назбирав до кількох тисяч.

Цікаво б десь почитати статистику,скільки людей загинуло по вині лікарів,а скільки - по вині знахарів?
Це мабуть, неможливо, бо лікарські помилки хоча б якось фіксуються (порівнюються діагнози, що поставлені при житті і на патанатомічних розтинах), а знахарські – ніяк, це магія, знахар ніякої і відповідальності не несе навіть теоретично(я маю на увазі перед суспільством), та і числа знахарів не знає ніхто, бо ті що з ліцензіями - наполовину шарлатани, і це явна меншість порівняно з тими, що без ліцензій. До знахаря людина приходить добровільно, як правило, спочатку йде покращення стану хворої людини, людина хвалить того знахаря, пропонує іншим звернутись до нього, рекламує, а коли згодом настає погіршення, це замовчується, бо рідко хто з людей має сміливість визнати свою помилку... :ninja:

Romko
03.11.2007, 09:24
Це мабуть, неможливо, бо лікарські помилки хоча б якось фіксуються (порівнюються діагнози, що поставлені при житті і на патанатомічних розтинах), а знахарські – ніяк, це магія, знахар ніякої і відповідальності не несе навіть теоретично(я маю на увазі перед суспільством), та і числа знахарів не знає ніхто, бо ті що з ліцензіями - наполовину шарлатани, і це явна меншість порівняно з тими, що без ліцензій. До знахаря людина приходить добровільно, як правило, спочатку йде покращення стану хворої людини, людина хвалить того знахаря, пропонує іншим звернутись до нього, рекламує, а коли згодом настає погіршення, це замовчується, бо рідко хто з людей має сміливість визнати свою помилку
Та то до лікаря людина приходить добровільно,бо має надію,що їй допоможуть.Що зробиш,якщо більшість лікарів бездарні хапуги,які навіть простуди вилікувати не здатні.До знахарів звертаються в повній безнадії,коли вже ті медики поставили хрест.
Єдине,в чому можна винити таких людей - в недостатній вірі в Божу милість,але це вже пострадянський синдром...

ZOOM
03.11.2007, 11:46
Та то до лікаря людина приходить добровільно,бо має надію,що їй допоможуть.Що зробиш,якщо більшість лікарів бездарні хапуги,які навіть простуди вилікувати не здатні.До знахарів звертаються в повній безнадії,коли вже ті медики поставили хрест.
Єдине,в чому можна винити таких людей - в недостатній вірі в Божу милість,але це вже пострадянський синдром...

Залежить що за знахар.;) Якщо звертаються до тих, хто робить пасси над головою, і годує вас очами жаби і травою з цвинтарів - то це "клініка". А якщо людина знає фітологию, чому б і ні?

консультант
03.11.2007, 12:29
До знахаря людина приходить добровільно, як правило, спочатку йде покращення стану хворої людини, людина хвалить того знахаря, пропонує іншим звернутись до нього, рекламує, а коли згодом настає погіршення, це замовчується, бо рідко хто з людей має сміливість визнати свою помилку...

А що такого в лікарів не буває? Спочатку покращення, а потім погіршення і всі вмивають руки, випихаючи з лікарні.
До знахарів людина в більшості випадків звертається вже тоді, коли медики розводять руками і кажуть, що треба шукати когось на стороні, бо вони вже зарадити не можуть.Експериметували поки могли, а потім спихнули на того, хто останнім старався допомогти. От і получається те. що маєм, нібито знахар - це пусте. В нас в селі, в дівчини на язику було появилось якесь новоутворення, на подобі "дикого м"яса" таких розмірів, що коли дівчина виставляла язик, то назад в рот вже треба було вправляти. Всі хірурги і в Києві, і у Львові радили вирізати. Але потрапили на прийом до екстрасенса і за кілька сеансів все щезло. Дівчина по сьогодні жива і здорова. В другої на кістках обох ніг були гулі. Хірурги теж хотіли оперувати і знову екстрасенс вилікував. Одному хлопчині після огляду хірургів хотіли ампутувати ногу, бо казали гангрена. Батьки поїхали з ним в Бучали, до пана Гаврили \нині покійний\ і він помолившись, сказав їдьте додому все буде добре. На другий день пухлину на нозі хлопця прорвало і звідки вилізла дерев"янна скалка. Хлопець по нині бігіє. Тому не потрібно, базуючись сліпо на теорії і на висновках різних науковців, робити скоропоспішні висновки. Скільки раз вже було таке, що рекламують і пропонують мед. препарати, а потім забороняють через їх шкідливість. Мені до одного місця хто, що каже, я бачу кінцевий результат, він і є критерієм оцінки для мене. А то що з кимось колись потім сталось, мене взагалі не цікавить. Хто знає, а може це побічна дія медикаментів, які хворий приймав ще до знахаря. Якщо покінчив життя самогубством, то видно просто у всьому, чи в чомусь конкретно розчарувався. На рахунок замовчування, то взагалі абсурд. Якщо замовчується, то найбільше відносно лікарів, а не знахарів. Знахар працює сам на свою рекламу, своїм результатом і люди передають іншим. А лікарю рекламу робить диплом і знахарофоби. Рад не рад мусиш йти в лікарню, хоч не знаєш, що тебе чекає. Знахарі беруть гроші за роботу, тому що мусять за щось жити, в той час, як лікарі крім зарплати беруть ще три зарплати і плачуть, що біда, замість того, щоб добиватись "справедливості". Я не чув, щоб якийсь знахар, плакав, що в нього біда... . Не про це йде мова. Мова йде про те, що вже давно почався процес співпраці народних цілителів і офіційної медицини, згідно положення МОЗ. Тільки на жаль окрема категорія людей, перебуваючи під страхом забобонних думок, через слабу віру, говорять не по ділу. Ще раз кажу, як казав Ісус Христос:" Не по словах судитиму вас, а по ділах ваших "

FeRmatta
03.11.2007, 12:36
чому таке ставлення? просто травами лікуватися - довга справа у часі. але якщо усього системно дотримуватись, вести відповідний спосіб життя, не нервувати, заспокоїтись і налаштуватися на добре, то буде все ок! просто отак от налаштуватись - справа не з легких

Alias
03.11.2007, 13:08
консультант
Цілком з Вами згодна у всьому.Щоб це зрозуміти , треба пройти через таку круговерть!Бачила як мої батьки кидалися то до лікарів, то до знахарів від медицини, один такий "спец" порадив якусь там метаболічне лікування.Поїхали, дали ті капсули, а вони страшенно дорогі, результату -нуль..і так декілька разів, бо думали, що спочатку ж не допомагає, потрібен час.
Багато чого перепробували, а своє все ж знайши.А уповати на Бога і сидіти склавши руки, чекаючи кінця, вибачте!

Romko
03.11.2007, 13:16
вести відповідний спосіб життя, не нервувати, заспокоїтись і налаштуватися на добре
А де так живуть?Я туда хочу...
http://sashka.iatp.org.ua/sashka/topi/27b.gif

консультант
03.11.2007, 14:24
А де так живуть?Я туда хочу...

Для того, щоб так себе почувати, скоріш за все потрібно на все плюнути, не брати лишнього до голови, а просто приймати міри, вирішуючи ті, чи інші питання не заглиблюючись в їх суть. Якщо в людини є проблема, то чи вона плаче, чи сміється, ситуація не зміниться, хіба що в її здоров"ї. Зміниться лише тоді, коли прийме реальні міри. Чому дибіли і напівдибіли практично рідко коли хворіють ? Тому, що вони не загружають свій мозг непотрібною інформацією, яка могла б впливати на їх нервову систему і самопочуття в загальному. В них нормально функціонує ЦНС і постійно відбувається нормальний процес саморегуляції. Людина розумна загружає себе лише Бог знає чим, то яка мова може йти про нормальне здоров"я... ?

Romko
03.11.2007, 14:27
Для того, щоб так себе почувати, скоріш за все потрібно на все плюнути, не брати лишнього до голови, а просто приймати міри, вирішуючи ті, чи інші питання не заглиблюючись в їх суть. Якщо в людини є проблема, то чи вона плаче, чи сміється, ситуація не зміниться, хіба що в її здоров"ї. Зміниться лише тоді, коли прийме реальні міри. Чому дибіли і напівдибіли практично рідко коли хворіють ? Тому, що вони не загружають свій мозг непотрібною інформацією, яка могла б впливати на їх нервову систему і самопочуття в загальному. В них нормально функціонує ЦНС і постійно відбувається нормальний процес саморегуляції. Людина розумна загружає себе лише Бог знає чим, то яка мова може йти про нормальне здоров"я... ?
Коротше,коли живеш по вуха в г...,треба себе переконати,що це чеколядка.І все буде гаразд...
http://sashka.iatp.org.ua/sashka/topi/16b.gif

консультант
03.11.2007, 14:35
Коротше,коли живеш по вуха в г...,треба себе переконати,що це чеколядка.І все буде гаразд...

Нічого подібного, просто робити все, щоб вилізти з нього, а не гнітити себе морально, що абсолютно нічого не змінить. Не переживання та істерика, а холоднокровне тверезе прийняття рішення. Особливо чоловікам не властива паніка і суєта.

Romko
03.11.2007, 14:39
Нічого подібного, просто робити все, щоб вилізти з нього, а не гнітити себе морально, що абсолютно нічого не змінить. Не переживання та істерика, а холоднокровне тверезе прийняття рішення. Особливо чоловікам не властива паніка і суєта.
Я вже давно холоднокровно сприймаю світ таким,яким він є.
"Єдине,що від нас іще залежить
Принаймі вік прожити як належить..."

afterstep
03.11.2007, 15:35
А кожне зілля на землі Бог дав для блага людини. Колись люди ні лікарів, ні ліків хімічних не мали. А травами лікувалися поголовно. І виліковувалися.

1) особливо - ціаніди в деяких травах.... як для блага людини, так і для блага худоби - швидше на той світ відправляться
2) колись народжувалося в сім'ї по 19 - а до дорослого віку доживало 3. Зате - всі здорові.... І дійсно - лікарів не було.... Як була на то божа воля - то бубонна чума місто знищувала - та й по всьому....

Liliyah Romanova
03.11.2007, 16:01
Залежить що за знахар. Якщо звертаються до тих, хто робить пасси над головою, і годує вас очами жаби і травою з цвинтарів - то це "клініка". А якщо людина знає фітологию, чому б і ні?
Схоже, виникла проблема термінів.
Треба вияснити перше, хто і як розуміє слово "знахар"?

Додано через 55 секунд
Особливо чоловікам не властива паніка і суєта.
Вони просто голосно чи тихо спиваються. ;)

Додано через 2 хвилини
колись народжувалося в сім'ї по 19 - а до дорослого віку доживало 3. Зате - всі здорові.... І дійсно - лікарів не було.... Як була на то божа воля - то бубонна чума місто знищувала - та й по всьому...
Природний відбір...
(Вибачайте за дописи. Настрій сьогодні - з ріжками.)

FeRmatta
03.11.2007, 16:20
я під знахарем розумію людину, що добре розбирається в травах і народною медициною лікує від хвороб, вірить в Бога і з його допомогою лікує інших

levandivka
03.11.2007, 16:59
А я розумію як людину (але й лікаря), яка сильно вдарившись головою, відкинула МОЗівську бздуру, але лікувати вміє і хоче.

http://bmp.net.ua/uploads/posts/1185105600_Znahar_1.jpg
:)

Додано через 5 хвилин
Може є сенс одразу в медінституті по голові бити?
Хто лікар - той і буде працювати..?
:)

Romko
03.11.2007, 17:41
Вони просто голосно чи тихо спиваються.
Що,всі?
http://sashka.iatp.org.ua/sashka/topi/7b.gif

Liliyah Romanova
03.11.2007, 18:47
Що,всі?
Ясно, що не всі.
ТО було узагальнення на узагальнення. :p

Калиниченко
03.11.2007, 21:03
.До знахарів звертаються в повній безнадії,коли вже ті медики поставили хрест.Ромку, шановний, а чому до знахарів приходять недобровільно, мені видається – свідомо і добровільно, причому багато хто – спочатку до знахаря, а розчарувавшись – до лікарів, наприклад, гематологічні хворі. Знахарі, коли до них звертаються у випадку невиліковної хвороби, намагаються вселити впевненість у виздоровленні, тобто нездійсненне, а лікарі здебільшого кажуть правду, яка не подобається хворому і його родичам, що і викликає їх нарікання. В першому випадку – брехня, в другому – неприємна правда. З тих, кого я знав і знаю, більшість вибирали правду, меншість брехню і лікування у знахаря, екстрасенса чи мага, хоча згодом – розчарування, бо невиліковна хвороба таки залишається невиліковною.

Тільки на жаль окрема категорія людей, перебуваючи під страхом забобонних думок, через слабу віру, говорять не по ділу.
А Церква чомусь вважає, що забобоном і слабкою вірою саме є звертання до знахарів, чому би то?:)
Ще раз кажу, як казав Ісус Христос:" Не по словах судитиму вас, а по ділах ваших "
Правильно, але діла – вони різні бувають, і недарма сказано: „стережіться лжепророків, що приходять до вас в овечій одежі, а всередині – вовки хижі. Ви пізнаєте їх за плодами їхніми”. . Здоров”я за будь-яку ціну – це не мета життя християнина.:)

консультант
03.11.2007, 21:13
Здоров”я за будь-яку ціну – це не мета життя християнина.

Не така вже й велика ціна, коли людина звертається до знахаря. Ніхто не присягає на вірність сатані, і ніхто нікого не відриває від Церкви, а можливо навпаки, ще більше йде наголос про те, щоб любити і поважати Церкву. Ми всі є членами Церкви, Тіла Христового. І якщо Бог допомагає людині, то ця допомога йде через інших людей. Якщо одна рука забруднилась, то друга її миє. І помити її може тільки чиста рука, а не та, що також в болоті і може ще більше забруднити. Я ж писав вже слова, що молитва праведного вздоровить недужого. Чи Ви вважаєте, що тільки священники можуть бути праведними, а всі інші суспільний непотріб... .

Romko
03.11.2007, 22:24
Знахарі, коли до них звертаються у випадку невиліковної хвороби, намагаються вселити впевненість у виздоровленні, тобто нездійсненне, а лікарі здебільшого кажуть правду, яка не подобається хворому і його родичам, що і викликає їх нарікання.
Чому Ви не хочете признати,що віра в багатьох випадках допомагала хворому одужати,а зневіра - вбиває.
Згадався випадок з однією жінкою.Діагностували рак,пухлина в грудях,виписали додому - вмирати.Жінка висохла,вже не вставала,одне слово - при смерті.
Але,на щастя її знімки побачив родич,медик,передивився і побачив,що то знімки зовсім іншої людини.Був скандал,діагноз відмінили.
Жіночка живе дотепер.

Michel
03.11.2007, 22:51
http://www.belmagi.ru/index.php

консультант
07.11.2007, 12:34
В Личаківському районі м. Львова працює ще один "цілитель" , на нині діючий монах. Характерним в його методиці лікування є те, що він беручи жінку, чи дівчину з-за спини, притискає до себе, повертаючи то в одну, то в іншу сторону. Потім читає відповідні молитви і рекомендує щомісяця повторювати, проходячи ще Сповідь і Причастя.
Дочка мого знайомого вже ходить кілька місяців, а результатів -"0".
Цікавим є те, що притискає до себе тільки молодих вродливих панянок і чомусь не хоче "лікувати" таким методом чоловіків...?
На мою думку - це звичайний маньякально-енергетичний контакт, що розвинувся на базі відсутності повноцінного статевого життя та низької духовності. Тому, перш ніж йти на такий "сеанс", можливо варто подумати про його доцільність... . По-друге, не розумію для чого йти щомісяця до сповіді ? Людина повинна Сповідатись і Причащатись тоді, коли твердо вирішила, що більше не буде робити тих речей непотрібних для християнина речей, які дозволяла собі до сьогодні або коли просто мучить якесь сумління. Я знаю, що Церква не заперечує навіть щомісячну Сповідь і Причастя але для нормальної Віри - це не правильно. Людина, яка ходить щомісяця, не відчуває всієї повноти відповідальності перед Богом, з часом це входить в звичку, як буденна справа. Контролювати та аналізувати себе ми повинні щоденно і щоденно жити з Богом, а Сповідатись і Причащатись тоді, коли Ви усвідомили свою неправоту, свій гріх і прийняли рішення про позитивні зміни в своєму житті.
Підсумовуючи, можна сказати, що не варто робити з когось кумира, якщо ти не бачиш результату. Хто б він не був: лікар, знахар, священник, монах, звичайний християнин, в першу чергу слід пам"ятати, що він жива людина і йому теж властиве все людське. Зовнішність і диплом - це в більшості лише ширма, за якою схований "артист". Уважно придивіться, яку роль він виконує, можливо вона вам ніякої користі в житті не принесе, а не дай Бог і зашкодить... .

Пташечка
07.11.2007, 13:49
консультант, повністю згідна з тобою, і як на мене ні хто не може бути кумиром бо ми всі різні і кожен з нас найкращий саме такий як є, треба прагнути досконалості, розвитку себе а не розвитку в собі когось (щоб стати схожим на кумира)
а знахар чи лікар кращий це справді невідомо, бо є різні спеціалісти, а в випадку цього знахаря, це шарлатанство і мені шкода того знахаря через те що йому не хватає віри, сили духу і мабуть мудрості

консультант
07.11.2007, 20:10
Даю приблизні координати інших "видатних" цілителв.

1. м. Луцьк. Жінка лікує ножем. Хворий роздівається повністю, а цілителька впираючись в тіло тупим кінцем леза ножа, провертає, "витягуючи" нечисту енергію. Кажуть боляче. Людей багато, попередній запис. Для одного чоловіка один сеанс коштує від 200 до 300 гривень залежно від об"єму роботи і об"єму тіла.

2. Івано-Франківськ. Монах невеликим мечиком поколює по тілу, шукаючи нечистого. На жаль боляче але виявити нечистого, щоб потім знейтралізувати, важливіше. Кажуть, щось знаходить іноді. Співчуваю тому нечистому, якщо монах попаде йому в око.

3. Самбір. Чоловік лікує медом. Мастить долоню медом, а потім, в кого остеохондроз шийного відділу хребта, втирає цей мед в шию. Через певний проміжок часу, різким рухом відриває руку від шиї і демонструє пацієнтові сіль з хребта. Шию трохи важко відмити від меду але "солі пропадають" разом з грошами. Філіпінським хілерам до нього далеко.

4. м. Львів. Дідусь Віктор. Тримається в стороні, а карти розкидає його помічник. В основному до нього потрапляють люди, яким залишилось 1-2 тижні жити. Дідусь всіх рятує. Враховуючи, що на кону стоїть людське життя, це коштує небагато 1,5 -4 тис. у.о.. Клієнтів вистачає.

5. Ілхам. Можна придбати амулети і талісмани, плюс індивідуальний "сеанс" в готелі.

6. Київ. Колишній львівський Петро-контактер. Розсуває сузір"я, між яким получилась накладка і внаслідок цього в людини проблеми. Враховуючи роботу "в космосі", це задоволення може коштувати і до 10 тис. у.о..

7. Крим. Чудак лікує сокирою. Китайским майстрам ушу до нього далеко.
Черга надзвичайно велика.

8. Раніше у Львів приїзджав чудотворець з Болгарії. Масажував жінкам груди та бедра і на підставі того, що відчував, ставив діагноз. Черга теж була солідна... .

Не пам"ятаю хто, можливо Распутін, виганяв нечисту силу, наносячи удар хрестом в чоло людини. Бувало "виганяв", а якщо людина помирала внаслідок удару, то це означало, що нечистивий досить серйозно був засів у хворому.

От такі чудеса. Так що переживати нам немає чого, в нас є кому допомогти в біді... .

Туся
07.11.2007, 23:37
О це, Консультант, ви надали список :) , вибір солідний, куди гроші можна викинути :)
Страшно, коли люди заробляють на чужій біді. Коли в людини горе, її легко простягнути рятувальну соломинку, бодай за великі гроші, і вона вхопиться, дасть себе обманути.
Напишу про таких цілителів, які гастролюють по Україні, і їх гарно розрекламовують і по місцевих газетах, і по телебаченню. Це дуже прибутковий бізнес. Цілителів готують за 2 тижні, вони їздять з міста до міста, причому та "контора" в кожному місті має по декілька квартир. Там настільки все злагоджено і напрацьовано.
Наприклад, приходить жінка на запис, асистентка повідомляє що зараз цілителька зайнята і питає: яка у вас проблема. Майбутня жертва відповідає, наприклад, - Чоловік зраджує.
Тоді асистентка делікатно випитує, а цілителька або сама все чує - техніки тепер море всякої, або асистентка через деякий час вводить клієнтку і жестами повідомляє проблему..
І цілителька відразу - ви прийшли через зраду.. Ну , зрозуміло, клієнтка вже "очарована"...

Michel
14.11.2007, 09:45
http://thesecretfilm.ru/2600/

пупер
14.11.2007, 13:37
Страшно, коли люди заробляють на чужій біді. Коли в людини горе, її легко простягнути рятувальну соломинку, бодай за великі гроші, і вона вхопиться, дасть себе обманути....
так усі заробляють на чужій біді....
інша справа, що коли людина хвора -- вона віддасть усі гроші за надію....
а інколи саме цього і бракує...

Michel
09.12.2007, 12:08
как справиться с головной болью

http://www.aif.ru/health/article_prmid_dta120794.html

Mirka
15.12.2007, 01:19

В мене та в моеї мамусі на деякий час зникли болі після монуальщика, масажу тобто. А вот чоловіка не можу затащити, так і ковтаї по 2-3 спазмалгіна коли напади головного болю :8:

Dr. Shutup
15.12.2007, 01:40
В мене та в моеї мамусі на деякий час зникли болі після монуальщика, масажу тобто. А вот чоловіка не можу затащити, так і ковтаї по 2-3 спазмалгіна коли напади головного болю
Краще порадьтесь з невропатологом. Біль ви можете знімати, але причину знайти зможе лікар.

пупер
15.12.2007, 02:25
Краще порадьтесь з невропатологом. Біль ви можете знімати, але причину знайти зможе лікар.
мені й досі не поставили діагнозу "маститі лікарі" з обласної пульмонології....
інколи "знахарство" є значно ліпшим....

Текіла
16.12.2007, 00:04
В мене та в моеї мамусі на деякий час зникли болі після монуальщика, масажу тобто

а відколи мануальна терапія це знахарство?