Показати повну версію : Фотоапарат
Народ, Canon G7 хороший фотоапарат, чи ні?
Народ, Canon G7 хороший фотоапарат, чи ні?
Якщо дорого коштує, то певні файний :)
Якщо дорого коштує, то певні файний
Дєкую за пораду.
levandivka
05.10.2007, 07:35
Миху!
Canon - всі хороші. Але вибір залежить від потреб користувача. на мій погляд, "для сім'ї" вистачить і дешевшого, по самі вуха...
Раз вже мова зайшла за фотіки - є питання. Потрібно недорогий цифровик з мінімальним набором функцій, але... Зараз є Olympus C160 - старенький, дешевенький, проте незважаючи на свою дешевизну фотки суперові. Але має мінус - страшно не любить динаміки - будь-який рух і вже розмито (особливо в приміщенні). Враховуючи що росте мале янголя - сфотографувати його нереально (ну не хоче сидіти спокійно). Хочу купити щось подібне (і недороге), але щоб динаміку файно сприймав.
nirvanka
05.10.2007, 16:19
В мене Canon PowerShot A540, якщо фоткати зі спалахом вдома, то фотки дуже чіткі, а якщо без сплалаху і якщо світла вдома небагато, то виходить розмазано, якщо фоткати когось в русі.
А що ви думаэте про фотик Olimpus 510uz???
levandivka
05.10.2007, 19:25
про фотик Olimpus 510uz
То є Olimpus... :n:
nirvanka
05.10.2007, 19:48
Казав консультант по фотіках, що Олімпус у порівнянні з Кеноном має гіршу гаму кольору, тобто кольори фоток не такі гарні, як з Кеноном.
Миху!
Canon - всі хороші. Але вибір залежить від потреб користувача. на мій погляд, "для сім'ї" вистачить і дешевшого, по самі вуха...
нема багато грошей, щоб купляти дешеві речі. Хочеться, щоб трохи раділо серце довше....
levandivka
06.10.2007, 05:00
Миху.
Я в ТАКих випадках раджу віддати гроші у дитячий будинок, або на церкву: гріх українцеві зараз інкрустувати перлинами вантуз.
У побуті Ви ніколи не використаєте всіх проплачених "наворотів". :cowboy:
Додано через 4 хвилини
щоб трохи раділо серце довше....
Через рік-два - перестане радіти, полюбе... (техніка старіє/вмирає)
Наспівуючи:
Сто лят, сто лят,
НЄХ жиє-жиє нам
думаю достатньо буде купити псевдодзеркалку з можливістю ставити витримку і буде всьо гут..
levandivka
06.10.2007, 10:15
достатньо буде купити псевдодзеркалку
ТАК! Єдиний мінус - розмір. Не завжди зручно в кишеню пхати. :)
ТАК! Єдиний мінус - розмір. Не завжди зручно в кишеню пхати.
воно то так..але якщо хочеться засняти динаміку,то тонюсінькі мильнички нічо тут не поможуть,скільки в кишеню їх не пхай..щоб засняти динаміку - треба коротку витримку.
думаю достатньо буде купити псевдодзеркалку з можливістю ставити витримку і буде всьо гут..
Знаєте якийсь дешевий такий псевдо?
до 200 долярів, але враховуючи що буду купляти десь за кілька місяців, то ціна їх впаде, відповідно можна орієнтуватись на ті що зараз 250.
до 200 долярів, але враховуючи що буду купляти десь за кілька місяців, то ціна їх впаде, відповідно можна орієнтуватись на ті що зараз 250.
а ось таке (http://www.e-katalog.com.ua/CANON-POWERSHOT-A700.htm)?
Полковник
06.10.2007, 14:10
а ось таке (http://www.e-katalog.com.ua/CANON-POWERSHOT-A700.htm)?
Достойная штука!
НО, всё зависет от того, в КАКИЕ руки попадёт! :cowboy:
nirvanka
06.10.2007, 14:12
а ось таке?
:) Я якраз теж хотіла запропонувати фотокамеру з серії Canon PowerShot A570 - А700.
levandivka
06.10.2007, 14:49
в КАКИЕ руки попадёт!
У Сявича руки, кокіє надо, руки...
Полковник
06.10.2007, 16:02
У Сявича руки, кокіє надо, руки...
Дай Бог, дай Бог!
П.С. Разве я против?;)
Дивлюсь вот на серію PowerShot (А550, А560, А570, А700). Окрім кількості мегапікселів (мені в принципі і 4 достатньо - плакати друкувати не збираюсь) і 6-х зуму в А700 вроді ніяких відмінностей. То може не варто платити більше, нє? Чи може таки різняться?
levandivka
06.10.2007, 16:28
То може не варто
А понти?!
nirvanka
06.10.2007, 17:00
Дивлюсь вот на серію PowerShot (А550, А560, А570, А700). Окрім кількості мегапікселів (мені в принципі і 4 достатньо - плакати друкувати не збираюсь) і 6-х зуму в А700 вроді ніяких відмінностей. То може не варто платити більше, нє? Чи може таки різняться?
Я теж так думала. Якраз цікавлюсь цим питанням, бо вибираємо подружці одну з цих камер. Так от в "Дешевше.нет" мені сказали, що в А570 на відміну від А560 потужніший процесор (в мене А540, як я вже згадувала, камера досить швидка, не гальмує. От тільки під час знимкування в темряві доводиться кілька секунд чекати поки зроблена фотка на екран появиться). А в Сітікомі продавці сказали, що різниця в дисплеї. Але якщо вірити опису камер в інтернеті, то це не так..
в А570 на відміну від А560 потужніший процесор
Так, потужніший, але чи вартує ота різниця потужностей 100 долярів?
А в Сітікомі продавці сказали, що різниця в дисплеї. Але якщо вірити опису камер в інтернеті, то це не так..
Різниці дисплеїв між А560 і А570 немає, зате відрізняються від А540 (115тис пікселів проти 85тис), але думаю це також не дуже необхідна різниця.
Додано через 58 секунд
Враховуючи що 540-х вже немає в продажі, то схиляюсь до 550-го або 560-го.
nirvanka
06.10.2007, 19:06
Так, потужніший, але чи вартує ота різниця потужностей 100 долярів?
Думаю, що не вартує.
Різниці дисплеїв між А560 і А570 немає, зате відрізняються від А540 (115тис пікселів проти 85тис), але думаю це також не дуже необхідна різниця.
Цілком згідна! Особисто я навіть не використовую можливості робити фотки на повні 6 мегапікселів, вибираю режим 1600 х 1200 - вистачає! Та і фоток на карточку поміщається більше.
В нас PowerShot А610, теж купували щоб малу фотати, ну і маленькі відеоролики є можливість записувати. Задоволені, переважно фото чітке і не розмазане. Чоловік вибирав виходячи з параметрів матриці, ну і ціна /якість.
рекомендую брати фотоапарат власне де йдуть батарейки типу АА чи ААА.а то панькатися з рідною батареєю трохи морока.
nirvanka
07.10.2007, 16:19
рекомендую брати фотоапарат власне де йдуть батарейки типу АА чи ААА.а то панькатися з рідною батареєю трохи морока.
Підтримую! І добре мати відразу запасну пару. Їх можна тримати у кишеньці чохла до фотокамери, щоб були під рукою у потрібний момент ;)
levandivka
07.10.2007, 17:50
А я категорично проти: рідна батарея в Canon - ніколи не підведе. А от панькатися з пальцьовими - морока. :)
nirvanka
07.10.2007, 17:58
А якщо заряд закінчиться? А Ви у горах і до найблищої розетки 20 км?
EntOther
07.10.2007, 18:38
Так ви праві ........Краще мати фотік на батерейках...Він і тримає довше ніж всі усі Літій іонні батерї та завжди можна купити запасні....І використовувати їх мона як і 'рідну' батерею(тобто купити акамулятори та зарядне до них і результат той самий навіть ще кращий):D !!..))
levandivka
07.10.2007, 18:47
А Ви у горах і до найблищої розетки 20 км?
ТАК в горах використовуються гірські комплекти. :D Батарейні блоки.
Мені рідної батареї вистачає на 400-500 кадрів. В серпні я 7 діб провів в автобусі. Привіз більше 2 000 кадрів (з одною батареєю ;) і 2-ма комплектами батарей для спалаху)
nirvanka
07.10.2007, 19:47
ТАК в горах використовуються гірські комплекти.
Уявлення не маю що то за комплекти, але думаю дві батарейки є більш компактні ;) Та і ціна мабуть менша..
В мене хватає пари батарейок на 800-1000 кадрів.
levandivka
07.10.2007, 19:59
:) 800-1000?
То на біду Вам запасні батарейки?
Про гори не питаю...
nirvanka
07.10.2007, 20:47
800-1000?
То на біду Вам запасні батарейки?
Про гори не питаю...
Не щоразу батарейки є повністю заряджені, тому просто підстраховуюсь. Але зазвичай позичаю батарейки чоловікові, бо в нього вони чомусь дуже швидко сідають :) Ну і ще деколи місця на моїй карточці бракує, тому беру чоловікову (в нього на 2 гіга). Це є ще один плюс батарейок - в разі чого можна їх в когось позичити, або комусь позичити ;)
Через рік-два - перестане радіти, полюбе... (техніка старіє/вмирає)
Може тоді почекати?:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
levandivka
07.10.2007, 22:20
плюс батарейок - в разі чого можна їх в когось позичити, або комусь позичити
Нє! То і "плюс", і "мінус": в мене 4 акумулятори в Дніпропетровську гуляють, позичив. :D :D :D
А я категорично проти: рідна батарея в Canon - ніколи не підведе. А от панькатися з пальцьовими - морока.
а дарма...от реальний приклад..в моєї знайомої фотоапарат якраз на рідну батарею...через 5 років тримала та батарея максимум 10 хвилин.
levandivka
07.10.2007, 23:33
через 5 років тримала та батарея
Йой! А в якому музеї вона виставлялася? :)
Вчора ось цей пробував, ніби нічого (340 Є (http://hifiphotovideo.kelkoo.fr/sbs/124901/17946576.html)), напевне візьму ??
http://pan.fotovista.com/dev/3/0/00028903/l_00028903.jpg
Може в кого є, то скажіть що думаєте про цей апарат.
Може в кого є, то скажіть що думаєте про цей апарат.
То є Olimpus... :n:
levandivka
08.10.2007, 11:16
Олімпус???
Луччє
http://www.canon.ru/files/images/products/dig_cameras/PowerShot-S3IS-FSL.jpg
PowerShot S3 IS
12-кратный оптический зум-объектив с ультразвуковым мотором и линзой со сверхнизкой дисперсией (UD);
Оптический стабилизатор изображения (Optical Image Stabilizer);
6,0-мегапиксельный CCD-датчик;
2,0-дюймовый ЖК-экран большего размера с переменным углом;
Возможность съёмки видеоклипов (формат VGA, 30 кадров/с) со стереозвуком и функция Photo in Movie;
Процессор DIGIC II с технологией iSAPS и возможностью выбора выбор автоэкспозиции/автофокусировки по подвижной зоне (FlexiZone)1 для высокой скорости и точности съёмки, а также для непрерывной съёмки со скоростью 2,3 кадра/с;
20 режимов съёмки и фотоэффекты функции My Colors («Мои цвета»).
Высокая эквивалентная чувствительность плёнки ISO Auto и ISO 800 для удобства съёмки в условиях недостаточной освещённости;
Возможность широкоэкранной съёмки (16:9).
Модель PowerShot S3 IS предназначена для серьёзных фотолюбителей, которым необходимы расширенные возможности зумирования и широкие функции съёмки видеоклипов в одной универсальной цифровой компактной фотокамере.
І ціна 340-360 УО
Олімпус???
Луччє
PowerShot S3 IS
Справа в тому що в Олімпуса об'єктив 28-504 mm f/2,8-f/4,5 (18х) і подвійна стабілізація, а також світлочутливість від 50 до 5 000 Iso, а це дуже важливо. Також можна вживати пальчикові батерейки/акумулятори і є функція "панорама (http://www.parisenphotos.com/panoramique06.jpg)", що теж досить цікаво. Кольори можна "Фотошопом" поправити, а як поправити всьо то, що інші не можуть, а цей апарат може?
levandivka
08.10.2007, 12:08
Знаєте, я якось вибирав сканер. Надибав недорогий, але з 4 800 р/з. ТАК, він був "неприкольної" тань-ваньської фірми. Взяв.
через 2 місяці ледве здихався. і купив НР, яким і зараз, із задоволенням користуюся.
Те саме і з Олімпусами. Але дешеві примочки - дешеве м'ясо (пси їдять). ;)
Нє гонялся би ти Поп за дєшєвізной! /А.С.Пушкін/
Знаєте, я якось вибирав сканер. Надибав недорогий, але з 4 800 р/з. ТАК, він був "неприкольної" тань-ваньської фірми. Взяв.
через 2 місяці ледве здихався. і купив НР, яким і зараз, із задоволенням користуюся.
Те саме і з Олімпусами. Але дешеві примочки - дешеве м'ясо (пси їдять). ;)
Нє гонялся би ти Поп за дєшєвізной! /А.С.Пушкін/
Олімпус тоже японський, зроблений в Китаї, так само як інші.
levandivka
08.10.2007, 12:14
подвійна стабілізація, а також світлочутливість від 50 до 5 000 Iso, а це дуже важливо.
Ви в цьому (у супер-важливості) певні?
особливо, в ТАКого класу камері?
Чесно скажу, ISO 100-400 - використовую. Ширший діапазон мені ще не був потрібний. А Ви що з ним збираєтесь робити?
Додано через 43 секунди
Олімпус тоже японський, зроблений в Китаї
Тільки технологія троха "дешевша". :)
Давайте не будемо прирівнювати автомобіль "Волга" до "Шевролєта" (бо обидва збирають у Росії. :)
Ви в цьому (у супер-важливості) певні?
особливо, в ТАКого класу камері?
Чесно скажу, ISO 100-400 - використовую. Ширший діапазон мені ще не був потрібний. А Ви що з ним збираєтесь робити?
Фотографії збираюсь робити, звичайні. В низько-чутливих апаратах на підвищених рівнях чутливості дуже замітний "шум", якщо фотографувати напр. на чутливості 400 ISO, а апарат дає всього 800. Особливо це відчувається при низькому рівні світла (в похмуру погоду, або перед вечером), коли фотографуємо дітей напр. (вони ж ввесь час рухаються). Вечером низько-чутливим апаратом взвгалі не можна нічого путнього зробити, в великому приміщенні також (спахах далеко не тягне). А в високочутливих апаратах цієї проблеми майже не існує. Стабілізація дуже потрібна при великому зумі, тай при низькому освітленні теж. Ну і з об'єктивом з малим кутом знімати не завжди зручно, особливо коли треба фотографувати велику сцену, а відійти дальше назад нема куди. На відміну від рефлекса не потрібно 2-3х об'єктивів, тут майже всьо є в одному.
Та й не останній аргумент - ціна, відносно можливостей апарата.
Додано через 1 годину 21 хвилину
P.S. Olympus Sp 560 (http://shopping.kelkoo.fr/ss-Olympus-SP-560-.html?newused=all&numPerPage=60) ще кращий, але на цілу сотню дорожчий. :(
У мене Олімпус 510юз. Щось похоже як на мал вгорі. Здається все норм. і менюшка зручна як на мене (порівняно з фужіфільм 5700)
Я не знаю який вибрати, Olympus 550 чи Panasonic FZ-18 (http://shopping.kelkoo.fr/ss-Panasonic-DMC-FZ18.html) ??
http://ak.cdiscount.com/pdt/1/8/S/1/d/PANADMCFZ18S.jpg
Вони майже однакові по характеристиках, але не по цінах.
Йой! А в якому музеї вона виставлялася?
та звичайна мильничка цифрова...олімпус.колись дуже модний і дорогий був.3,2 мегапікселі))
Олімпуси як фотоапарати взагалі не спримаю.Кольоропередача гірша...плюс до біса ті 5 тисяч ісо,якщо шуми при ньому будуть такі що дай боже..що так нафаршироване при такій сумі..дуже наводить на думки...
Олімпуси як фотоапарати взагалі не спримаю.Кольоропередача гірша...плюс до біса ті 5 тисяч ісо,якщо шуми при ньому будуть такі що дай боже..що так нафаршироване при такій сумі..дуже наводить на думки...
5 тис. ISO потрібні для того щоб не було "шуму" при фотографуванні на чутливості 400 ISO. Цифрові апарати не мають характеристик НЕ цифрових (плівка). В цифрових апаратах найчіткіші і якісні фотографії робляться з найменшим часом видержки. Тобто, датчику потрібно багато світла на дуже короткий час, тому цифрові апарати роблять найкращі фотографії в сонячну погоду.
Зорянівонька
09.10.2007, 13:56
А хто що скаже про такий?
http://www.nadavi.com.ua/descr/canon/powershot-a630/descr-39.php
А цей не кращий (6х) ? Стабілізований і дешевший.
http://www.rueducommerce.fr/numerique/images/produits/big/PowerShot-A720-IScoté.jpg (http://www.rueducommerce.fr/Photo-Video-Numerique/Appareil-Photo-Numerique/8-Megapixels/CANON/380167-Appareil-Photo-Numerique-PowerShot-A630.htm)
levandivka
09.10.2007, 16:02
В цифрових апаратах найчіткіші і якісні фотографії робляться з найменшим часом видержки.
Хто сказав?
А я навпаки волію м'яке несильне (несонячне світло) :)
Тоді виходять м'які гарні фоти, без пересвітів.
Хто сказав?
Якраз так вони і виходять м'які, без пересвітів, що не заважає їм бути чітким. Підвищуючи чутливість і зменшуючи час, апарат автоматично підстроюється, відкриваючи діафрагму, щоб датчик одержав достатню кількість світла, звідси й м'які гарні фоти. Чим більше прикрита діафрагма, тим більший контраст (наз. глибина чіткого зображення), чим більше вона відкрита, тим більше м'які фоти. Чим коротший час, тим менше розмазаних зображень, навіть при рухомих сценах. Таким самим способом компенсуємо відсутність стабілізації в дешевих апаратах.
Якщо недостатньо світла, то електроніка його підсилює, звідси й "шум".
Найкраща фотографія це така фотографія, яка відобоажає сцену так (або майже), як її бачить око. Це не стосується художніх фоток, тут добавляємо фантазію, в залежності від "смаку" й здібностей.
Полковник
09.10.2007, 17:52
Хто сказав?
Не знаю, что там у Вас получается, НО плёночный был лудшее. ИМХО!
Не знаю, что там у Вас получается, НО плёночный был лудшее. ИМХО!
Для професіонала він і тепер кращий, але не для любителя. Любителю досить поставити на автомат і тиснути на кнопку, фотографії завжди будуть біль-менш нормальні.
Ціфровий кращий тим що можна стерти невдалу фотку і знову перефотографувати. Та й плівки не треба купляти і можна вдома самому робити свої фотки такі ж якісні, або й кращі як в лабораторії. Для цього досить вкупити фотопринтер.
Чим більше прикрита діафрагма, тим більший контраст (наз. глибина чіткого зображення), чим більше вона відкрита, тим більше м'які фоти. .
-??????!!!!!!?????? З якого дива? Не плутайие Гоголя з Гегелем, а Бабеля з Бебелем! Контраст і різкість ( а тим більше глибина різкості) це абсолютно різні речі! Як то кажуть- вивчайте матчасть!
-??????!!!!!!?????? З якого дива? Не плутайие Гоголя з Гегелем, а Бабеля з Бебелем! Контраст і різкість ( а тим більше глибина різкості) це абсолютно різні речі! Як то кажуть- вивчайте матчасть!
Перш ніж комусь давати поради, треба застосувати їх для себе.
Глубина резкости (Глубина Резкоизображаемого Пространства, ГРИП)
Англ.: Depth of Field
Пространство перед и позади объекта съемки (на который производилась фокусировка) изображаемое резко.
Диафрагмирование
Диафрагмирование - уменьшение действующего (светового) отверстия диафрагмы объектива. При этом уменьшается освещенность оптического изображения, образуемого объективом, и увеличивается глубина резко изображаемого пространства. Чрезмерное диафрагмирование может привести к снижению разрешающей способности объектива в результате увеличения дифракции света.
Контраст
Англ.: Contrast
1) Контраст объекта съемки представляет собой отношение яркостей самой светлой и самой темной частей объекта 2) Контраст фотографического изображения — тональная характеристика изображения, характеризующая различие в светлоте его наиболее ярких и наиболее темных участков 3) Контраст освещения — величина характеризующая различие яркостей различных участков объекта
http://club.foto.ru/info/glossary/?cat_id=4
levandivka
09.10.2007, 19:55
плёночный был лудшее. ИМХО!
Ага. І дерева були трохи нижчі/зеленіші, і дівки рум'яніші. :)
Наспівуючи:
И солнце всходило и радуга цвела
Все было все было и любовь была
Пылали закаты и ливень бил в стекло
Все было когда-то было да прошло
Michel
ну але є різниця між контрастом і глибиною різкості..;)
Michel
ну але є різниця між контрастом і глибиною різкості..;)
Провірте і побачите.
Хорошо задифрагмуйте і побачите що не тільки глибина різкості росте, але й котраст теж, особливо на чорно-білих плівках/фотографіях.
Я провіряю з жовтня 1973 р. Коли стільки напровіряєтесь як я, тоді й поговоримо. Хорошо??
Я замовив G7 Canon. Хоча вже є G9, але його переваги без потреби.
levandivka
10.10.2007, 07:25
Я провіряю з жовтня 1973 р. Коли стільки напровіряєтесь як я
Від переходу на стаж... навіяло:
http://izbakurnog.historic.ru/books/item/f00/s00/z0000003/pic/st35_01.jpg
Я замовив G7 Canon. Хоча вже є G9, але його переваги без потреби.
Дорога машина (http://fr.shopping.com/xPO-Appareils-photo-numeriques-Canon-PowerShot-G7-Canon-prevu-courant-octobre). За такі гроші можна було б щось (http://www.mistergooddeal.com/v2/V2_produit.asp?num=0&productid=202700420068R818&cplib=ciao2_extract) напів-рофесіональне знайти, з об'єктивом Leica 18х, напр.
P.S. Тут чомусь Canon мало купляють, їх навіть в магазинах небагато, покупців на них нема.
levandivka
10.10.2007, 09:23
:) А я, з цікавості, заліз глянути рейтинг продаж (http://www.e-katalog.com.ua/z206.htm)
Canon PowerShot S3 IS
от $117 до $582 -1- 3.4%
-1 Canon EOS 400D
от $707 до $1812 -2- 3.2%
+23 Canon EOS 40D
от $1400 до $7030 -3- 2.5%
+2 Canon PowerShot S5 IS
от $464 до $638 -4- 1.7%
Nikon D80
от $135 до $1596 -5- 1.7%
+6 Nikon D40
от $160 до $1700 -6- 1.4%
+94 Canon PowerShot SX100 IS
от $340 до $449 -7- 1.4%
+3 Canon PowerShot G7
от $220 до $642 -8- 1.4%
afterstep
10.10.2007, 10:18
Ага. І дерева були трохи нижчі/зеленіші, і дівки рум'яніші.
але ж таки в дечому полковник правий? ту якість, яку дає хімія - цифра ще не скоро дасть? або, якщо бути абсолютно точним - ніколи (без зміни технології).
--
Інше питання - що фотографія стала "інтуїтивно зрозуміла", з "дружнім користувацьким інтерфейсом", що "кожний дурак якісно фото зробити може".
--
Є в програмуванні така заповідь - якщо створити програму, зрозумілу кожному дураку - то тільки дураки нею і користуватимуться...
levandivka
10.10.2007, 10:36
Цифра добра не тільки доступністю "кожному дурню".
Цифра (я не про мильний .jpg) розширює діапазон можливостей і для профі.
Для цього в немильницях вшиваєцця RAV.
Чрезмерное диафрагмирование может привести к снижению разрешающей способности объектива в результате увеличения дифракции света...
....І таким чином зниження контрасту
Хочу зробити людині подарунок, напівпрофесійний фотоаппарт, розраховую десь на 500-700 долярів, але в техниці ні бельмеса не розумію, може хтось, щось порадить?
Для професіонала він і тепер кращий, але не для любителя. Любителю досить поставити на автомат і тиснути на кнопку, фотографії завжди будуть біль-менш нормальні.
А це вже дивлячись кого Ви називєте "професіоналом" і "любителем". "Професіонал"- це той хтр заробляє на життя фотографією, і дивлячись якою зйомкою він займаєтся те для нтьгог і краще- якщо це репортер якому необхідно терміново фото в номер то безумовно цифра буде краще тим більше що газетна публікація все одно нездатна передати всю якість плівкового зображення. Тай взагалі цифра дає якість достатню з надлишком для поліграфії, тому і фотографу що працює скажімо в рекламі також не варто морочитись з плівкою.
А от що до "любителя" також давайте визначимось хто це такий- якщо це людина яка невідрізняє видержку від діафрагми і поняття не має що таке фокусна відстань обьектива, а просто має "повний автомат" яким "клацає" обличча пяних друзів то чи можна назвати таку людину фотолюбителем? Ми ж не називаємо радіолюбителем того хто просто користуєтся радіоприймачем.
І зовсім інша справа коли фотографія являєтся способом самовираження, художньої творчості, займає важливе місце вжитті, не являючись при цьому професією- то тут якраз і знаходить своє місце на сучасному етапі плівка.
nirvanka
16.10.2007, 13:03
Прошу поради в тих, то дійсно розбирається. Я наразі лише починаю займатись фото, тобто фотографую в своє задоволення, що мені дуже подобається робити. Кажуть, що фотки виходять непогані. От починаю вивчати фотошоп.. Маю canon power shot a540. Для навчання і нескладних умов зйомки - вистачає. Ближчим часом дуже ймовірно має з'явитися можливість витратити 2000$ на фототехніку. Планую купити щось з кенонів, так як цілком задоволена своєю камерою. І щоб фотоапарат мав супер макро, бо віддаю перевагу саме цьому типу зйомки.
Що порадите?
levandivka
16.10.2007, 16:05
щоб фотоапарат мав супер макро
Купите макро-оптику, буде альтернативним об'єктивом. А тушку - матимете конкретні гроші в руках, то й визначитеся.
А так винесе Вам:
спалах - від 300 уо
+ спалах для макри...
Тушка - від 700 уо
Макро-оптика - від 300
Універсал-оптика - вд 300
На сьогодні, щоб вписатися в суму 2000, орієнтуйтесь на Canon 400D.
Решта винесе більше.
nirvanka
16.10.2007, 16:27
На сьогодні, щоб вписатися в суму 2000, орієнтуйтесь на Canon 400D.
Дякую за поради! Мені друг теж порадив саме цю модель. Буду мати на увазі :)
Хочу зробити людині подарунок, напівпрофесійний фотоаппарт, розраховую десь на 500-700 долярів, але в техниці ні бельмеса не розумію, може хтось, щось порадить?
Шкода що в мене нема таких дарувальників.
Шкода що в мене нема таких дарувальників.
Знайдуться....;)
але ж таки в дечому полковник правий? ту якість, яку дає хімія - цифра ще не скоро дасть? або, якщо бути абсолютно точним - ніколи (без зміни технології)....
Щоб цифра дала якість хімії, сенсор повинен мати мін. 55 мега піксель і файл (фото) мін 10 Гбайт.
Думаю що через 5-10 років дійдуть.
http://www.lenta.ru/news/2007/09/25/toshiba/
http://www.lenta.ru/news/2007/08/31/casio/
http://www.lenta.ru/news/2006/04/25/redone/
Черешенька
16.10.2007, 19:20
Пане Левандівка, можна Вам запитаннячко?
Мені Ваші фото дуже подобаються, бачення у Вас цікаве і творче :). Ви ходили на якісь курси (якщо так, то, може, порадите якогось файного вчителя?) чи то у Вас такий внутрішній талант?
levandivka
16.10.2007, 19:27
чи то у Вас такий внутрішній талант?
:cowboy: Талантище!..
А якщо серйозно, то і не знаю, що Вам порадити...
Звичайно, треба мати око, потім теорія/практика, потім "фото-залізо".
Я починав давно. Зі "Смена 8-М".
От стажем і добираю... :D :D :D
А курси для Вас порадити?..
Вам в якому місці? Львів ТАКий великий... ;)
Черешенька
16.10.2007, 19:35
А курси для Вас порадити?..
Вам в якому місці? Львів ТАКий великий...
Дзенькує :)!
Мені впринципі байдуже, могла би будь-куди, якщо би знала, що людина - професіонал добрий. Найкраще в центрі, звісно.
А щодо теорії, то що саме Ви читали/вивчали? Бо мені її найбільше підігнати треба би було. Взагалі-то, до перечитування якиїсь купи літератури я лінива + швидше сприйму з досвіду чийогось, але маєте добру книжку, то порадьте please :).
levandivka
16.10.2007, 19:41
Будете на Левандівці - я Вам всьо розкажу. :D
Бо направду, зараз у Львові клюбів - на всі смаки, ще й гастрольори з майстер-класами заїжджають.
Наспівуючи фольклорне:
Розкажу, покажу
Та ще й дам потрогать
Вивп'ємо, вип'ємо вина :crazy:
Черешенька
16.10.2007, 19:50
Будете на Левандівці - я Вам всьо розкажу.
То, може, Ви би курси для всіх бажаючих організували? Команда учнів набереться 100% :).
А Левандівка - то єдине місце у Львові, де я ще в житті ніколи не була. З дитинства воно мені страшно звучало, от і в доросле життя перейшла з такими стереотипами :):):). Щоправда, раз не в ту маршрутку сіла і замість району Південного, потрапила у Ваш. Але тою самою маршруткою, не вилазячи, дальше поїхала :).
Я за Canon G7 теж думала, потім вибрала модель на рівень простіше, занадто складно то всьо для мене виглядало.
levandivka
16.10.2007, 20:16
Раз ви Левандівку (район) не любите, спробуйте подивитися активні фото-форуми. Наприклад, непоганий http://www.snapshot.kiev.ua/forum/
Там є гілки з обговоренням/поясненням/лінки книжок. Завжди можна запитати "Як це зроблено?".
Черешенька
16.10.2007, 20:26
Дякую!
Я не не люблю, я не знаю, швидше. Як і Рясне, і Сихова. Там для мене всі вулиці одинакові і я тому плутаюся.
Просто в мене все було в житті центральним, і школа, і універ, і кнайпи, і друзі (якось так вже вийшло).
Думаю, буду невдовзі вивчати невідоме. Тим більше, якщо не зможу з технічно-теоретичними деталями фотографування розібратися, то звернуся до Вас по консультацію, пане з Левандівки :). Якщо Ви дозволите, звичайно :).
levandivka
16.10.2007, 20:51
Якщо Ви дозволите, звичайно .
Буде потреба - звертайтесь. :)
nirvanka
16.10.2007, 21:10
А Левандівка - то єдине місце у Львові, де я ще в житті ніколи не була. З дитинства воно мені страшно звучало, от і в доросле життя перейшла з такими стереотипами
В мене теж було таке враження про цей район, мене аж пересіпувало, коли хтось говорив, що він з того району.. Була я там раз і то нічкою на рок-вечірці в клубі Далі.. Було страшно..
А на днях відвідала ресторан "На Озері", де скоро буду на весіллі. За кілька хвилин в тому районі в мене змінилось ставлення до Левандівки на 180 градусів! Це такий гарний затишний приємний район! Просто райський куточок для натхнення! :) Залюбки б приходила на курси фото-майстерності, якби хтось влаштував там... :shy:
Черешенька
16.10.2007, 22:27
Залюбки б приходила на курси фото-майстерності, якби хтось влаштував там... :shy:
О, бачите, як в нас команда швидко набирається :).
Прихопимо ще пана Миха, він ж тему розпочав, значить, теж цікавиться ;).
P.S. І нагода добра буде район вивчити, фотографуючи :).
nirvanka
16.10.2007, 22:43
О, бачите, як в нас команда швидко набирається .
Прихопимо ще пана Миха, він ж тему розпочав, значить, теж цікавиться .
P.S. І нагода добра буде район вивчити, фотографуючи .
Така собі фото-форумівка! :)
О, бачите, як в нас команда швидко набирається .
Мене візьмете за компанію? :) Хоч зі своїм Олімпусом Це160 далеко не заїду, але маю підозру що з хорошим оком можна і на мильниці клас показати, правда Левандівко?
Додано через 1 хвилину
Ну хіба не милі фото Криму (www.melnychuk.lviv.ua), зроблені цим же це160?
levandivka
17.10.2007, 08:29
Мене візьмете за компанію?
Звичайно! Але ж Ви не будете втікати з форумівки першим? :)
Але ж Ви не будете втікати з форумівки першим?
Якщо буду без дружини, то не втечу :)
afterstep
17.10.2007, 08:34
Якщо буду без дружини, то не втечу
а якщо на форумівці будуть тільки хлопці?
levandivka
17.10.2007, 08:57
ТАК знімати ми ж будемо дівчат... :D :D :D
nirvanka
17.10.2007, 10:35
а якщо на форумівці будуть тільки хлопці?
Тоді я точно прийду :shy:
Щоб цифра дала якість хімії, сенсор повинен мати мін. 55 мега піксель і файл (фото) мін 10 Гбайт.
Думаю що через 5-10 років дійдуть.
Хімія - то добре, коли:
1. Реактиви якісні
2. коли плівка якісна.
3. коли апаратура працює добре.
Життя трохи інше - реактиви міняють рідко ....
Що до 10-15 років - сумніваюся. Знаааачно швидше...
nirvanka
17.10.2007, 10:51
Ну хіба не милі фото Криму (www.melnychuk.lviv.ua), зроблені цим же це160?
Я не спец, але фотки сподобались! :) І сторіночка дуже гарна! :)
levandivka
17.10.2007, 11:06
зроблені цим же це160?
ТАК в тому і фішка, що апаратура в фотографії - не на першому місці.
Добре око і знання/вміння - ось що потрібне. А інструмент може лише допомогти досягнути бажане.
Щоб цифра дала якість хімії, сенсор повинен мати мін. 55 мега піксель і файл (фото) мін 10 Гбайт
Та хоч 155! Цифра дискретна, аналогове зображення неперервне, в цьому і вся різниця. І скільки б там пікселів не було нікуди від цього не подінешся.
afterstep
18.10.2007, 18:50
аналогове зображення неперервне, в цьому і вся різниця.
дискретне. Просто дискретизація вищого порядку малості.
"Хімія" (тобто фотоплівка) - по зерну плівки.
Природнє зображення - теж, якщо потужну оптику застосувати - дискретним виявиться.
Та й око - теж дискретно сприймає.... Палички/колбочки пам'ятаєте?
Похвастаю своєю улюбленою "іграшкою"
Leica 1933 року випуску ( обьєктив правда дещо молодший), відмотала не одну сотню кілометрів плівки, але до сьогодні працює краще за нову.
Та хоч 155! Цифра дискретна, аналогове зображення неперервне, в цьому і вся різниця. І скільки б там пікселів не було нікуди від цього не подінешся.
Якщо є багато мегапікселів то можна знайти брови Мони Лізи. :)
http://www.lenta.ru/news/2007/10/18/eyebrows/
І всеж хоч 55мегапіеселів хоч 155 цифрове зображення не зрівняєтся з аналоговим, звичайно якщо не змінятся технології. Вже є 39 мегапіксельний апарат- Хассельблад Н39, але там матриця має фізичні розміри середньоформатного кадру 6х6 см, на матрицях мнеших розмірів навіть фулфрейм 24х36 мм ( а така матриця лише у деяких професійних апаратів, а зазвичай ще менше) роздільність більше 10 мегапікселів немає ніякого сенсу, так як такої роздільності просто "невитягне" оптика. Хороший обьектив дає 60-70 ліній на міліметр по центру кадра, і дещо менше по краю, який сенс мати на цему міліметрі більше пікселів?
До того ж роздільність- вже давно не є основним показником якості, високою різкістю нікого зараз не здивуєш, та й різкість цифрового зображення вже давно досягла ( і навіть перевищила) різкість плівки.
Більш важливим показником є динамічний діапазон, тобто інтервал яскравостей які можливо відтворити вмежах кадру, кількість відтінків та напівтонів. А тут мегапіксели не допоможуть, і скільки б їх небуло цифрове зображення буде програвати аналоговому, звичайно якщо не буде знайдена нова тежнологія, яка зможе розширити динамічний діапазон.
Крім того субєктивне сприйняття зображення не завжди виражаєтся кількістними показниками. Скажімо такий показник як пластичність зображення- як його виміряти кількістно?
levandivka
19.10.2007, 19:32
Та хоч 155! Цифра дискретна, аналогове зображення неперервне, в цьому і вся різниця
Вибачте, а кому це цікаво на форумі? :)
Boris_Kiev
19.10.2007, 21:01
Вибачте, а кому це цікаво на форумі? :)Мені.
По-перше, мої вуха страждають, прослуховуючи 16-бітну музику (як очі Stanley від уифрової фотографії).
По-друге, телекамери - не матричні ("піксельні"), а три- і навіть 4-трубкові, важили 46-54 кг (без об"єктива та штатива)... Була приказка: "Творчість вимірюється кілограмо-метрами".
Додано через 2 хвилини
Stanley, у моєї мами досі жива "Лейка". Трофейна, батько привіз із фронту.
На корпусі - орел (свастику батько забив керном).
Корекція візира під діопртії
Об"єктив теж замінено.
--------------------------------------------------------------------------------
Цитата:
Допис від Stanley
аналогове зображення неперервне, в цьому і вся різниця.
дискретне. Просто дискретизація вищого порядку малості.
"Хімія" (тобто фотоплівка) - по зерну плівки.
Природнє зображення - теж, якщо потужну оптику застосувати - дискретним виявиться.
Та й око - теж дискретно сприймає.... Палички/колбочки пам'ятаєте?
Безумовно, але в даному разі під дискретністю маєтся на увазі не лише скінченна кількість та окремість елементів зображення ( пікселів чи зерен)
А перш за все дискретність напівтонів, рівнів яскравості, а тут простим механічним нарощуванням кількості пікселів не зарадиш.
Подивіться які фотки робить Olympus SP-550-UZ.
http://www.casimages.com/img/jpg/0709140828141232004.jpg (http://forum.hardware.fr/hfr/Photonumerique/Appareils-Objectifs/topique-olympus-sp-sujet_13650_130.htm)
Клікнути на фотку.
levandivka
20.10.2007, 19:41
Клікнув. А в чому фішка???
Клікнув. А в чому фішка???
Ніякої фішки немає. Клікнувши, попадаємо на фр. форум, де виставлено купу фоток, які зроблені цим апаратом.
P.S. На тому форумі є інші гілки, де є фотки зроблені іншими марками апаратів і охарактеризовано користувачами кожний апарат до найменших подробиць.
Boris_Kiev
20.10.2007, 20:17
А перш за все дискретність напівтонів, рівнів яскравості, а тут простим механічним нарощуванням кількості пікселів не зарадиш.
У цифрі це поняття залежить від “розрядності” та алгоритму оцифровки (лінійний / нелінійний).
Я в теорію фотоматриць не влізав, але прикидка така:
Формат JPG (нібито) передає 16 777 216 кольорів – тобто 256 градацій яскравості червоного, 256 зеленого, 256 синього (за умови лінійного кодування).
В ідеалі динамічний діапазон = 20*Log(256/2)=42 децибели. (відкинув 1 молодший розряд тобто 6 децибел. Не треба обманюватися).
Вийшли приблизно «шуми» вітчизняного ефірного телебачення.
Хіба що за рахунок нелінійного кодування цю цифру можна поліпшити.
Все одно (старше покоління мене зрозуміє) – кайфу від процесу поменшало: сам вибирав плівку, готував реактиви, чаклував при світлі червоного ліхтаря…
Я за Canon G7 теж думала, потім вибрала модель на рівень простіше, занадто складно то всьо для мене виглядало.
А я його купила. Пристойна мильничка, але моєму колишньому плівковому Pentax поступається.
Ось фотки з Canon G7.
http://img219.imageshack.us/img219/4259/img0352qz3.jpg
http://img219.imageshack.us/img219/3107/stb2112uj0.jpg
http://img219.imageshack.us/img219/4891/img1527ez7.jpg
Збираюсь купити новий фотоапарат, бо той, що був...ну немаэ його вже, залишилась тільки карта пам"яті.Хочу купити Олімпус FE 240
Хто що може сказати, бо я в них не дуже розбираюсь
http://xcom-shop.ru/index.php?show=good&key=101691&catalog=1130224583&from=price
Допоможіть вибрати з цього списку нормальний варіант:
FujiFilm S8000
Olympus SP-550
Panasonic DMC-FZ18
Sony DSC-H7.
levandivka
02.11.2007, 19:24
Нормальний?
-Не получисі! Там немає жодного Canona. :)
Нормальний?
-Не получисі! Там немає жодного Canona. :)
:) :) :)
Допоможіть вибрати з цього списку нормальний варіант:
FujiFilm S8000
Olympus SP-550
Panasonic DMC-FZ18
Sony DSC-H7.
Залежить від критерію вибору.
Якщо потрібна простота, то FujiFilm S8000. Він працює на пальчикових батарейках/акумуляторах і карта памяті XD/SD/SDHC, що досить не погано. Карти SD/SDHC дешеві і пальчикові батарейки/акумулятори теж.
Якщо дешевший, то Olympus SP-550. Він різко подешевів в звязку з тим що появився Olympus SP-560. Фотки (http://forum.hardware.fr/hfr/Photonumerique/Appareils-Objectifs/topique-olympus-sp-sujet_13650_127.htm) робить чудові, стабілізація й оптика теж хороша.
Panasonic DMC-FZ18 - характеристики в нього хороші, а на рахунок якості фоток, судячи по форумах, є задоволені, а є й не дуже задоволені. Може користуватись не вміють?
Sony DSC-H7 - не цікавився.
Збираюсь купити новий фотоапарат, бо той, що був...ну немаэ його вже, залишилась тільки карта пам"яті.Хочу купити Олімпус FE 240
Хто що може сказати, бо я в них не дуже розбираюсь
http://xcom-shop.ru/index.php?show=good&key=101691&catalog=1130224583&from=price
Думаю що Sony DSC-H3 (http://www.clubic.com/actualite-78527-sony-cybershot-dsc-h3.html). Він досить плоский, в кишені зручно носити і оптика 10х.
Ну якщо критерій вибору "щоб зручно було в кишені носити";) то можливо.... Ала якщо якийсь інший, наприклад якість отримуваних зображеннь, то не раджу. Фізичний розмір матриці 1/2,5"- менша матриця лише в мобілці. І на цій, мініатюрній, матриці 8 МП- а це призводить до підвишеного шуму. До того ж за великий діапазон зуму доводится розплачуватись зниженням роздільної здатності обьєктива, і при таких розмірах матриці це буде особливо відчутно.
Що до Панасоніка, там досить непогана оптика, але дещо за високий рівень шуму матриці, та все ж нижче ніж у наведеного Соні.
Ну якщо критерій вибору "щоб зручно було в кишені носити";) то можливо.... Ала якщо якийсь інший, наприклад якість отримуваних зображеннь, то не раджу. Фізичний розмір матриці 1/2,5"- менша матриця лише в мобілці. І на цій, мініатюрній, матриці 8 МП- а це призводить до підвишеного шуму. До того ж за великий діапазон зуму доводится розплачуватись зниженням роздільної здатності обьєктива, і при таких розмірах матриці це буде особливо відчутно.
Що до Панасоніка, там досить непогана оптика, але дещо за високий рівень шуму матриці, та все ж нижче ніж у наведеного Соні.
Застарілі погляди на електроніку. Якщо дальше розмірковувати в даному напрямку, то можна взагалі договоритись до того, що лампові телевізори кращі, тому що важчі і процесори тоже треба на лампах робити і продавати на вагу. :)
Застарілі погляди на електроніку.
Stanley дав об'єктивну оцінку запропонованим фотоапаратам. Не варто його так критикувати, бо він таки правий. Краще спочатку самому розібратися в цій темі, якщо ви вже беретеся висловлювати свою думку ;)
http://www.afanas.ru/video/photo.htm
Stanley дав об'єктивну оцінку запропонованим фотоапаратам. Не варто його так критикувати, бо він таки правий. Краще спочатку самому розібратися в цій темі, якщо ви вже беретеся висловлювати свою думку ;)
Наталя поспішила підтримати Stanley. Похвально. :)
Але справа в тому що він таки не правий. Закон Мура (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%9C%D1%83%D1%80% D0%B0) знаєте?
То що було вірно півтора року тому, тепер вже не відповідає дійсності. Матриці й дальше будуть зменшуватись в розмірах і збільшувати кількість пікселів, підвищуючи якість фоток, аж поки максимально не приблизяться до якості хімії. По цьому шляху йшла, йде і ще деякий час буде йти вся електроніка.
Ось такі то пироги..... :) :)
levandivka
03.11.2007, 08:09
По цьому шляху йшла, йде і ще деякий час буде йти вся електроніка.
Електроніка най си йде, куди йшла... :)
Не здивуюся, якщо Соня почне продукувати найтонші/найтАнші кишенькові кавоварки.
Але якщо у списку фотокамер немає лідерів (Canon/Nikon) - то нема й пор'єдних камер в списку. ТАК... пукалки кишенькові... :)
Матриці й дальше будуть зменшуватись в розмірах і збільшувати кількість пікселів, підвищуючи якість фоток, аж поки максимально не приблизяться до якості хімії. По цьому шляху йшла, йде і ще деякий час буде йти вся електроніка.
Ось такі то пироги.....
Абсолютно хибна думка начебто збільшенням роздільності можна нескінченно підвищувати якість фото, і в решті досягти якості хімії. Можливо ця якість і буде колись досягнута , але не за рахунок роздільності (роздільність цифри вже фактично досягла, а то й перевищила роздільність плівки), алише за умови докорінної зміни технологій.
Я вже здаєтся писав - роздільна здатність обьектива-50-70 ліній на міліметр, це дуже гарного обьєктива, а не шатного зума, і тим більше не пласмасового гудзика в мильниці. То який сенс мати на цьому міліметрі більше пікселів? Тим більше що при меншому фізичному розмірі матриці на міліметр потрапляє більше пікселів. Зверніть увагу що "найбільш мегапіксельний" фотоапарат на сьогоднішній день Хассельблад Н39 (39 мегапікселів) має матрицю з фізичним розміром 6х6 сантиметрів.
То який сенс мати на цьому міліметрі більше пікселів?
Сенс різний буває. Якщо його немає то його можна придумати в комерційних цілях напр.
Тим більше що при меншому фізичному розмірі матриці на міліметр потрапляє більше пікселів. Зверніть увагу що "найбільш мегапіксельний" фотоапарат на сьогоднішній день Хассельблад Н39 (39 мегапікселів) має матрицю з фізичним розміром 6х6 сантиметрів.
То на сьогоднішній день (http://www.lenta.ru/news/2006/06/20/megapixel/)... Як кажуть - є більше днів як ковбасів. :)
Прийде час що будемо робити фотографії 3D.
Сенс різний буває. Якщо його немає то його можна придумати в комерційних цілях напр.
От-от! Саме це я й маю на увазі!
Крім того як бі там не розвивалась електроніка, але є обєктивні фізичні закони, зокрема оптики які обійти неможливо. І більший розмір матриці все одно краще, навіть якщо вдастя повністю уникнути шумів. Порівняйте навіть плівкові фотографіїї зроблені малоформатним апаратом ( розмір кадру 24х36мм) та середньоформатним ( з розміром кадру 6х6см, хоча є варіації 6х4,5 , 6х7, і навіть 6х9) ароздільність світлочутливого матеріалу там одинакова, різниця лише в розмірі.
. Матриці й дальше будуть зменшуватись в розмірах і збільшувати кількість пікселів, підвищуючи якість фоток, аж поки максимально не приблизяться до якості хімії
Цифрові та плівкові фотоапарати діляться дві категорії: мильнички та якісні (пів-проф та професійні). Мильнички це як в анекдоті: "Виконуємо роботу швидко, дешево та якісно. Вибирайте два з трьох", і варіант якісно з них вже виключено. Якщо б ви поглянули на якісні фотоапарати (останні дзеркальні Canon, Nikon, etc) ви б поміти тенденцію до використання full-frame матриць. Чи на якісні речі закон Мура не поширюється? ;)
Якщо б ви поглянули на якісні фотоапарати (останні дзеркальні Canon, Nikon, etc) ви б поміти тенденцію до використання full-frame матриць. Чи на якісні речі закон Мура не поширюється? ;)
А куди їи діватись з матрицею CMOS?
В них просто немає іншого виходу.
EntOther
03.11.2007, 15:12
що Sony DSC-H3 (http://www.clubic.com/actualite-78527-sony-cybershot-dsc-h3.html). Він досить плоский, в кишені зручно носити і оптика 10х.
Ну якщо плоский та зручний то вже краще якиїсь припустимо Cyber-shot CyDSC-T2 (http://www.3dnews.ru/news/stilnii_tsifrokompakt_sony_cyber_shot_dsc_t2_s_pam yatu_na_4_gb-270115/) ..Там і об'єктив Carl Zeiss(тобто схований)...Та й він зручніший..
Ну якщо плоский та зручний то вже краще якиїсь припустимо Cyber-shot CyDSC-T2 (http://www.3dnews.ru/news/stilnii_tsifrokompakt_sony_cyber_shot_dsc_t2_s_pam yatu_na_4_gb-270115/) ..Там і об'єктив Carl Zeiss(тобто схований)...Та й він зручніший..
Ага, головне - правильний колір вибрати. Скоріше всього, для блондинок, найкращий розовий. :) :) :)
http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/55/sony_cybershot_t2.jpg
А куди їи діватись з матрицею CMOS?
В них просто немає іншого виходу.
А при чому тут тип матриці? Є обьєктивнеі закони фізики. Роздільність оптики не безмежна, тим більше зум, тим більше мильниця ( дешева). Зменшення розміру кадру веде до зниження якості, навіть на плівці, а на цифрі так тим більше.
А що до апарата для блондинок. То безумовно так саме воно. Залік!
Додано через 6 хвилин
Там і об'єктив Carl Zeiss(тобто схований)....
А чому "ТОБТО"....Carl Zeiss одна з найкращих і найстаріших оптичних фірм, і обьєктиви під цією маркою є найрізноманітніші ( єдине спільне у них- надзвичайно висока якість). Та й у Sonyякщо не помиляюсь завжди Carl Zeiss.
А при чому тут тип матриці? Є обьєктивнеі закони фізики. Роздільність оптики не безмежна, тим більше зум, тим більше мильниця ( дешева). Зменшення розміру кадру веде до зниження якості, навіть на плівці, а на цифрі так тим більше.
А при тому що CMOS шумлять більше й чутливість в них нижча.
Здається ми тут ведемо мову про компактні апарати, а не дзеркальні. Там зовсім інші критерії, головний з яких - світлосильні об'єктиви, при наявності яких иожна використовувати менш чутливі й біль масштабні матриці.
Носитись з кілограмовою машиною з трьома об'єктивами в придачу не всім пасує. Тай й коштують вони не мало. У великих матриць з такими ж об'єктивами глубина різкості нижча, що особисто мені не подобається, зато є інші плюси, які зовсім не потрібні 95 % публіки.
Я вважаю що середній, недорогий апарат робить фотки прекрасной якості, особливо в розмірі 10х15 см і що немає потреби морочити собі голову з дорогими, навороченими комбайнами. Для того, щоб робити фотографії типу - тут був Вася - любий апарат підходить, але треба вміти ним користуватись.
Тобто Ви хочите сказати що CMOS матриці однозначно гірші? Але ж чому тоді вони використовуются в апаратах більш високого класу?
А ФОТКИ ( не ФОТОГРАФІЇ!) типу " тут був Вася" можно дійсно робити будь яким лайном, навіть мобілкою. Та якщо Вас влаштовує така якість, то які взагалі можуть бути поради що до вибору фотоапарата.
Додано через 19 хвилин
У великих матриць з такими ж об'єктивами глубина різкості нижча
У матриці не може бути глибини різкості. Глибина різкості залежить лише від реальної фокусної відстані, та відносного отвору Діафрагми) обьєктива. І звісно чим менший формат сітлочутливого матеріалу, тим менша реальна фокусна відстань при одинаковому куті поля зображення.
Стандартним вважаєтся обєктив фокусна відстань якого приблизно дорівнює діагоналі кадру.Так наприклад якщо на 35мм плівці стандартним є обєктив з фокусною відстанню 50 мм ( і кутом зору пиблизно 45 градусів), то на середньому форматі (6х6см) такий же кут зору матиме обєктив з фокусом близько 100мм і глибина різкості звичайно буде менша І відповідно на цифрі, так як розмір матриці менший від розміру малоформатного кадру то і фокусна відстаннь обьєктива який даватиме такий самий "стандартний" кут зору буде менша, а отже глибина різкості більша.
Ця особливість цифрових фотоапаратів дуже гарно для макрозйомки,
але абсолютно недоречно в портреті.
http://en.wikipedia.org/wiki/Charge-coupled_device
http://fr.wikipedia.org/wiki/Capteur_photographique
http://es.wikipedia.org/wiki/CCD_%28sensor%29
http://de.wikipedia.org/wiki/Charge-coupled_Device
Якість фотографій залежить більше від фотографа, ніж від апарата.
Кожний купляє такий, який хоче, мене то не лоскоче. :p :p
Мені напр. потрібний універсальний апарат з середніми характеристиками, яким можна робити нормальні фотографії в любій ситуації.
Тобто: - великий кут, великий зум, висока чутливість, на пальчикових батарейках/акумуляторах, з картою SDHC, стабілізований, компактний (без хобота) і дешевий. Такі апарати є і роблять якісні фотографії.
Звичайно, прсто у кожного свої поняття що значить "Якісно"
Звичайно, прсто у кожного свої поняття що значить "Якісно"
http://www.acheter-moins-cher.com/asp/gestion/media_prod/368575.jpeg (http://www.acheter-moins-cher.com/asp/produit100_rwt_p_382829.htm)
Мені оті цифри про які ви тут так багато говорите, абсолютно нічого не говорять:))
Вчра купла все ж фтоік.Олімпус 510
Сидимо з сестрою розбираємось.Скоро будуть фотки
Мені оті цифри про які ви тут так багато говорите, абсолютно нічого не говорять:))
Вчра купла все ж фтоік.Олімпус 510
Сидимо з сестрою розбираємось.Скоро будуть фотки
З чим і вітаю!!!
http://pan.fotovista.com/dev/1/2/00009721/g_00009721.jpg (http://www.pixmania.com/fr/fr/381565/art/olympus/sp-510-ultrazoom.html#)
Все! Накінець я купив фотоапарат також.
Canon G7, який я планував - не купив, а замість нього Canon S5. Файна цяцька. Розбираюся що до чого тепер. Будемо завалювати форум новими фотками...
Файна цяцька. ...
Ага!
http://pan.fotovista.com/dev/1/9/00036691/g_00036691.jpg (http://www.pixmania.com/fr/fr/551203/art/canon/powershot-s5-is.html)
Черешенька
06.11.2007, 23:58
Все! Накінець я купив фотоапарат також.
Canon G7, який я планував - не купив, а замість нього Canon S5. Файна цяцька. Розбираюся що до чого тепер. Будемо завалювати форум новими фотками...
Чекаєм з великим (не)терпінням :)!
еге, ж!
Який? Я знайшов 2, але крім ціни не знайшов чим вони відрвзняються.
А чого від Canona G7 всі відмовляються?
levandivka
07.11.2007, 09:20
Напевне співвідношення "ціна-параметри" провальне.
Попробуйте зробити ось таку фотографію.
http://img408.imageshack.us/img408/7029/p3250238edityc3.jpg
Мильничкою? Жартуєте?
levandivka
07.11.2007, 10:08
З якого місця? ;)
При львівській погоді це зробити дуже тяжко, любим інструментом.
Та дайте собі спокій, я ліпше файних дівчат фотографувати буду....
Мильничкою? Жартуєте?
Не мильничкою, але майже. Olympus 550.
P.S. По моєму в Canon S5 бракує широкого кута (напр. 28, a в нього 36) і формату RAW, тим більше що він працює з картами SDHC. Вже продають карти SDHC на 8 Гб і обіцяють аж на 32.
По моєму в Canon S5 бракує широкого кута (напр. 28, a в нього 36) і формату RAW
В мене Canon G7, в нього трошки інші характеристики, але то правда, що не ширококутний. А для чого мені RAW формат?
Довіряю Canon, тому і купила його, на дзеркалку грошей затисла :o
Черешенька
07.11.2007, 12:32
Та дайте собі спокій, я ліпше файних дівчат фотографувати буду....
Пане Мих, а може не треба. Конкуренцію пану Левандівці створюватимете!
А для чого мені RAW формат?
Вам може й не потрібно??
Пане Мих, а може не треба. Конкуренцію пану Левандівці створюватимете!
ну нє , то нє....:)
тоді природу.
Черешенька
07.11.2007, 17:19
ну нє , то нє....:)
тоді природу.
Нє-нє, і дівчат тоже ;). Я - за здорову конкуренцію, тоді всі сторони виграють, - і фотографи, які старатимуться "во всю" проявити свої вміння, і поціновувачі, насолоджуючись мистецькими витворами :).
P.S. А Ви себе зніматимете і привселюдно показуватимете :)?
P.S. А Ви себе зніматимете і привселюдно показуватимете ?:shutup:
Додано через 1 хвилину
я ж тойво.... не дівчина....нє?
Черешенька
07.11.2007, 17:32
:shutup:
Додано через 1 хвилину
я ж тойво.... не дівчина....нє?
:agree:
Бачите, то не хотячи така двозначність вийшла :). Буду більше думати над словами другим разом :).
Який? Я знайшов 2, але крім ціни не знайшов чим вони відрвзняються.
той, що на фото - S5.
Хороші новини, Olympus SP 560 UZ (http://www.acheter-moins-cher.com/asp/produit100_rwt_p_382829.htm) подешевів. Може нова модель (Olympus 570) появиться і треба почекати?
Я б не проти щоб добавили SDHC.
Цікава стаття що до рекламних міфів та суворої рельності при виборі фотоапарата
Internati
11.11.2007, 14:24
недавно придбав Olympus E-500. Можу тільки рекомендувати.
levandivka
11.11.2007, 14:30
Цікава стаття що до рекламних міфів та суворої рельності при виборі
Хороша, але "забагато букв, ніасіліть!" при виборі фотокамери.
Луччє "Если Вам некогда, попробуйте начать с "облегчённого", журнального варианта (http://www.afanas.ru/video/photoLE.htm). "
ТАК в голові менше каші буде. :)
Прошу совета :) Какой фотоаппарат лучше купить, рассчитывая на сумму около 2000-2500 гривен?
Прошу совета Какой фотоаппарат лучше купить, рассчитывая на сумму около 2000-2500 гривен?
та такий, який у мене, які питання?
Капітане, знаючи, що у Вас добра душа, який би Ви не вибрали - скажіть мені, а я Вам скажу місце, де найдешевше!
Прошу совета :) Какой фотоаппарат лучше купить, рассчитывая на сумму около 2000-2500 гривен?
Полазивши по різних форумах і почитавши коменти власників різних апаратів, можна сказати що найбільше задоволені апаратом Olympus-560.
Як не дивно, але за ним йде Kodak-Z812, а дальше всі інші.
Фотка зроблена Kodak-Z812
http://img255.imageshack.us/img255/6237/1000486rl5.jpg
igor44uk
21.11.2007, 14:34
Придивився до Canon S3,побавився,потримав в руках і закохався!:crazy: хочу почути думки про нього!
Придивився до Canon S3,побавився,потримав в руках і закохався!:crazy: хочу почути думки про нього!
Думаю що в нього (http://www.lesnumeriques.com/article-271-1088-1.html) чутливість низька, а ціна (http://www.pixmania.com/fr/fr/252628/art/canon/powershot-s3-is.html) не зовсім.
http://www.lesnumeriques.com/images/1/tests/2006/04/PowerShot%20S3%20IS_iso.jpg (http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_s3-review/)
а ціна не зовсім
Знайдете інший хороший(!) гіперзум у Львові дешевше 334$?
levandivka
21.11.2007, 17:28
Canon S3,побавився,потримав в руках і закохався!
І ето правільно! Хороший вибір!..
Наспівуючи:
Як тебе не любити,
Сanone мій...
Знайдете інший хороший(!) гіперзум у Львові дешевше 334$?
Olympus 510 UZ. (http://www.rozetka.com.ua/ru/products/procategory/90/sor/p001r161/index.html)
Я не знаю що ви можете знайти в Львові?
Тут теж не всі апарати є в магазині, вірніше - в різних магазинах, різні апарати, але вони на багадо дорожчі ніж в І-неті. Я купляю в І-неті з оплатою на почті, коли його отримую.
А у вас так не можна??
levandivka
21.11.2007, 18:09
Я купляю в І-неті з оплатою на почті, коли його отримую.
А у вас так не можна??
Можна!
Але купити у нашого продавця - дешевше.
Не викидати гроші на Олімпуси, а брати пристойні бренди - ще дешевше обходиться. :p
Тут теж не всі апарати є в магазині, вірніше - в різних магазинах, різні апарати
Та в принципі вибір фотоапаратів (гіперзумів) є непоганий, але вони явно не дешевші за S3, хіба якісь самсунги :)
Я купляю в І-неті з оплатою на почті, коли його отримую.
А у вас так не можна??
Ми ще не доросли до тотальної інтернетизації покупок, але зрушення є :)
Можна!
Але купити у нашого продавця - дешевше.
Не викидати гроші на Олімпуси, а брати пристойні бренди - ще дешевше обходиться. :p
У Вас всьо навпаки.
Тут раніше казали що СССР то є світ навиворіт, навіть пісня така є. :)
Та в принципі вибір фотоапаратів (гіперзумів) є непоганий, але вони явно не дешевші за S3, хіба якісь самсунги :)
А Kodak 812 (http://www.rozetka.com.ua/ru/products/details/6022/index.html) чим не підходить?
levandivka
21.11.2007, 19:08
раніше казали що СССР то є світ навиворіт
Весь світ дивується, що французи їдять, і на чому їздять...
А в нас все нормально: у свого продавця менше шансів купити фигню, щоб потім не мучитися в пошуку сервісу\гарантії. :)
Та й знижку свій продавець завше зробить...
Нє? :)
Весь світ дивується, що французи їдять, і на чому їздять...
Ага, їдять всьо що файне (http://fr.wikipedia.org/wiki/Cuisine_fran%C3%A7aise), в тому числі всяких морських (http://fr.wikipedia.org/wiki/Fruit_de_mer) гадів, а також жаб (http://fr.wikipedia.org/wiki/Grenouille), слимаків (http://fr.wikipedia.org/wiki/Escargot) і т.п.
Але їм ще далеко до китайців, корейців ... .
Їздять по-французьки (http://www.techno-science.net/?onglet=news&news=3920) (бастують вже тиждень), літають (http://fr.wikipedia.org/wiki/Airbus_A380) теж ніби нормально.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/22/Peugeot908RC_6.JPG/800px-Peugeot908RC_6.JPG (http://fr.wikipedia.org/wiki/Peugeot)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Giancarlo_Fisichella_2007_%28crop%29.jpg (http://fr.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9hicules_Renault)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/26/C6_la_meilleure_routiere.jpg/800px-C6_la_meilleure_routiere.jpg (http://fr.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5b/TGVDuplex_Arriere.JPG/800px-TGVDuplex_Arriere.JPG (http://ru.wikipedia.org/wiki/TGV)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2b/1er_vol_de_l%27_A380.jpg (http://ru.wikipedia.org/wiki/Airbus_A380)
P.S.Сьогодні українці в футбол файно грають, поки що 2 : 2.
Молодці!!!
Думаю що в нього чутливість низька, а ціна не зовсім.
Розкажіть на хлопський розум, що таке ISO?
Розкажіть на хлопський розум, що таке ISO?
ISO - International Standards Organisation.
То є міжнародний стандарт одиниць виміру світло-чутливості фото-плівок/матриць. (типу ГОСТ).
Раніше в кожного (або майже) був свій: - в американців - ASA, в нiмців - DIN.
ASA - American Standard Association.
DIN - Deutsche Industrie Normen
DIN 21=100 ISO
DIN 24=200 ISO
DIN 27=400 ISO
ISO - International Standards Organisation.
То є міжнародний стандарт одиниць виміру світло-чутливості фото-плівок/матриць. (типу ГОСТ).
Раніше в кожного (або майже) був свій: - в американців - ASA, в нiмців - DIN.
ASA - American Standard Association.
DIN - Deutsche Industrie Normen
DIN 21=100 ISO
DIN 24=200 ISO
DIN 27=400 ISO
Думаю Мих не то хотів почути кажучи "на хлопський розум" :). Просто скажіть як міняється якість фото в залежності від освітлення в приміщенні, нє?
Думаю Мих не то хотів почути кажучи "на хлопський розум" :). Просто скажіть як міняється якість фото в залежності від освітлення в приміщенні, нє?
То я вже писав на 3-й сторінці цієї гілки.
igor44uk
22.11.2007, 09:00
Пропонують Canon s3 + 1 гіг карта пам"яті + чохол = 1740 грн, задумався!!!!!!!:o
levandivka
22.11.2007, 09:27
А шо тут думать! (с) :)
Тільки не забудьте перевірити інструмент...
igor44uk
22.11.2007, 10:11
Задумався де гроші взяти
Задумався де гроші взяти
Гроші треба взяти там, де вони є. :p
igor44uk
22.11.2007, 10:29
Гроші треба взяти там, де вони є. :p
немає вже там де вони були:suicide: пізно прийшов.доведеться трохи почикати,може появдяться там знову
немає вже там де вони були:suicide: пізно прийшов.доведеться трохи почикати,може появдяться там знову
Гроші треба тримати там де знаходяться брудні шкарпетки, щоб жінка не знайшла. :) :) :)
igor44uk
22.11.2007, 11:17
Гроші треба тримати там де знаходяться брудні шкарпетки, щоб жінка не знайшла. :) :) :)
Жінки ще не має,але туди хтось заліз скорше за мене:ninja: (напевно мама):dance: тепер буду ховати де дуже-дуже брудні шкарпетки!!!!
Жінки ще не має
То гроші будуть, поки її не має.
igor44uk
22.11.2007, 11:33
То гроші будуть, поки її не має.
Будем робити все для того!:download:
Не викидати гроші на Олімпуси, а брати пристойні бренди - ще дешевше обходиться.
Ви мій Olympus 510 UZ.образили.
І правильно зробили :rolleyes:
Форумляни! Я до вас за порадою :o
Вирішили з чоловіком взяти фотоапарат в кредит, хочемо якийсь хороший. Не можемо визначитись між цим
http://www.rozetka.com.ua/ru/products/images/5583/index.html
і цим
http://www.3dnews.ru/digital/olympus_sp_550_uz/
що скажете?
Вони не знають що пишуть. :(
Форумляни! Я до вас за порадою :o
Вирішили з чоловіком взяти фотоапарат в кредит, хочемо якийсь хороший. Не можемо визначитись між цим
http://www.rozetka.com.ua/ru/products/images/5583/index.html
і цим
що скажете?
Нічого не можу сказати на рахунок компактного Sony, я ними взагалі не цікавлюсь.
Що стосується Оlympus_sp_550_uz, то думаю що краще добавити приб. 30 € і взяти Оlympus_sp_560_uz (http://www.i-comparateur.com/acheter-x10p0047964.htm). То нова модель, працює швидше і якісніше.
Якщо хочете то можете подивитись на фотографії (http://forum.hardware.fr/hfr/Photonumerique/Appareils-Objectifs/topique-olympus-sp-sujet_13650_147.htm), які робить Оlympus-550 на фр. форумі, там вже є 147 сторінок.
І правильно зробили
І чого ото бути таким злюкою?
Нічого не можу сказати на рахунок компактного Sony, я ними взагалі не цікавлюсь.
Що стосується Оlympus_sp_550_uz, то думаю що краще добавити приб. 30 € і взяти Оlympus_sp_560_uz. То нова модель, працює швидше і якісніше.
Якщо хочете то можете подивитись на фотографії, які робить Оlympus-550 на фр. форумі, там вже є 147 сторінок.
а ви самі ним фотографували?
про 550 мені вказували на такий собі недолік - не дуже хороша матриця (що воно таке і з чим їдять - я звичайно не знаю :o ). Що можете сказати на цей рахунок?...
а як щодо sony H9 порівняно з олімпусом 560?
а ви самі ним фотографували?
про 550 мені вказували на такий собі недолік - не дуже хороша матриця (що воно таке і з чим їдять - я звичайно не знаю :o ). Що можете сказати на цей рахунок?...
Фотографував, але тільки декілька знімків (позичили). Я збираюсь купляти 560-й, але поки що ціна падає (разом з доларом) то не спішу, чекаю коли стабілізується на мінімумі.
В 550-го хороша матриця, правда з неї рішили витиснути всьо, на що вона здатна і звичайно - на високих чутливостях якість падає. Але то абсолютно нормально, чого дехто не хоче розуміти. В 560-го інша матриця на 8 мега-пікселів і чуть більший кут приб. на 1,5°.
Взагалі то рахують що найкращі матриці в апаратах Kodak, в звязку з чим вони менш чутливі.
Треба мати на увазі що такі апарати в кишені носити зовсім не зручно, а це декому дуже не подобається.
а як щодо sony H9 порівняно з олімпусом 560?
В подробності не влазив, мене він не цікавить, зум і кут не дотягує, тай живлення і память мені не подобаються, а вага подобається - 554 г (люблю важкий апарат).
Але то чисто мої персональні критерії вибору.
І чого ото бути таким злюкою?
А думаєте чого на мене в розшук подали?:ninja:
Задумався де гроші взяти
Тоді пошукайте Canon S2 IS - він має бути набагато дешевшим за S3, але фактично є його копією (точніше навпаки :))
levandivka
22.11.2007, 17:56
Не можемо визначитись між цим
http://www.rozetka.com.ua/ru/product...583/index.html
і цим
що скажете?
Я нічого доброго про них не скажу. Шо Соня, шо Олімпус - панти слабих брендів
Якщо хочете то можете подивитись на фотографії (http://forum.hardware.fr/hfr/Photonumerique/Appareils-Objectifs/topique-olympus-sp-sujet_13650_147.htm), які робить Оlympus-550 на фр. форумі, там вже є 147 сторінок.
Я вище запостив лінк на фотки, а сторінку тільки тепер прочитав. Там появився новий фотограф - Jacque1, якого там вчать викладати фотки на форум і користуватись компом. Він там на попередный сторінці наліпив трохи як попало, але що цікаво - всі його фотографії (http://forum.hardware.fr/hfr/Photonumerique/Appareils-Objectifs/topique-olympus-sp-sujet_13650_147.htm#t2099776) прямо з апарата, без всяких фотошопів і корекцій, тільки зменшені в розмірах прогою, на яку я десь тут давав лінк.
А як щодо NIKON D80?
levandivka
22.11.2007, 20:11
NIKON D80
Це вже сурйозно. :)
шутітє, шановний ...
сідайте, два
http://www.rozetka.com.ua/ru/products/details/2835/index.html - це по-вашому "панти слабого бренда"?
Нам же ж не для професійних зйомок :) А так, щоб дитину сфоткати (погодьтеся, дуже багато моментів є, коли дуже доречний був би фотоапарат під рукою), та й щоб не дуже громіздкий був (щоб в жіночу сумочку вліз, і ще залишилося місце для косметички ;) )
За брендом не женусь, мені б якісні фотки без червоних очей і без всяких розмивів :)
Нам же ж не для професійних зйомок
SONY DSC-T20 рекамендую. стиль-імідж (панти :) ), стабілізація хароша, спец. макро зйомка - малюк як під мікроскопом буде :) фоткав раді спорт. інтереса серветку - видно кожну ворсинку...для жінки як раз то шо дохтар прописав.
p.s. котєйго ваше? маю тож чорну самку-сіамку :)
SONY DSC-T20 рекамендую. стиль-імідж (панти :) ), стабілізація хароша, спец. макро зйомка - малюк як під мікроскопом буде :) фоткав раді спорт. інтереса серветку - видно кожну ворсинку...для жінки як раз то шо дохтар прописав.
p.s. котєйго ваше? маю тож чорну самку-сіамку :)
то Т20 краще за Т200?
З.І. на аватарі не мій котєйго :) на мого можна подивитися тут
http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=172654#post172654
http://www.rozetka.com.ua/ru/product...835/index.html - це по-вашому "панти слабого бренда"?
А це тоді що? http://www.rozetka.com.ua/ru/products/details/5202/index.html
нє, хлопці! Нема чого тут причандаллям мірятись ;) У кожного свої вимоги до фотоапарату. Мені, наприклад, не підходять наведені вами моделі, размєрчик нє тот :D Краще мене, чайника, поконсультуйте кваліфіковано ;)
Це вже сурйозно.
Це точно! Був просто цифровий FUJI S7000. Фото не порівняти. Все ж таки оптика зеркальна.
А це тоді що? http://www.rozetka.com.ua/ru/product...202/index.html
для особо одарьонних - паходу найкраща камера на сьодняшній час....
нє, хлопці! Нема чого тут причандаллям мірятись У кожного свої вимоги до фотоапарату. Мені, наприклад, не підходять наведені вами моделі, размєрчик нє тот Краще мене, чайника, поконсультуйте кваліфіковано
Ми просто не дуже розуміємо хід ваших думок: потрібно невеликий апарат для дамської сумочки і не можете визначитись між Сонькою і Олімпусом 550 (який я б не відніс до "дамськосумочкових" апаратів :)). Якщо малий тоді вже щось типу Canon Digital IXUS 950 IS.
то Т20 краще за Т200?
по великому рахунку вони однакові
T20 модель початку року, а Т200 - кінець літа.
крім того в 200 оптич. зум 5х проти 3х у 20.
Ми просто не дуже розуміємо хід ваших думок: потрібно невеликий апарат для дамської сумочки і не можете визначитись між Сонькою і Олімпусом 550 (який я б не відніс до "дамськосумочкових" апаратів :)). Якщо малий тоді вже щось типу Canon Digital IXUS 950 IS.
та просто я хочу, щом в сумочку вміщався, а чоловік - щоб від того якість не постраждала :o
bug
Дякую за допомогу, напевно зупинимося на Т200 :)
та просто я хочу, щом в сумочку вміщався, а чоловік - щоб від того якість не постраждала :o
Тоді цю Соню.
http://img.clubic.com/photo/00569577.jpg (http://www.clubic.com/actualite-78527-sony-cybershot-dsc-h3.html)
Не дорого (http://www.achetezfacile.com/sony-cybershot-dsc-h3-noir-comparer-les-prix-202300.html).
levandivka
23.11.2007, 08:34
Нема чого тут причандаллям мірятись У кожного свої вимоги до фотоапарату. Мені, наприклад, не підходять наведені вами моделі, размєрчик нє тот Краще мене, чайника, поконсультуйте кваліфіковано
Справа в тому, що я майже завжди маю при собі ноут + кардрідер. Часто допомагаю різним людям, з різними цифро-мильничками "звільнити флешку".
А тому маю можливість порівнювати фоти різних брендів.
На мою думку, звичайному домашньому користувачеві цифро-мила:
1. до дупи (даруйте) розмір матриці. використовується реально 2 Мп.
2. до дупи (даруйте) супер-мегазум. він тільки погіршує якість фоти.
3. до дупи (даруйте) відео-ролики.їх якість мало відрізняється від "мобільских".
Всі ці навороти - панти, розраховані на покупця (не користувача). чим більше тих наворотів (в одній ціновій категорії), тим гірший (слабіший) сам апарат.
А от важливими є 3 пункти:
1. Надійність.
2. Передача кольору.
3. Наявність оптики у псевдо-дзеркалок.
Ці 3 пунктики найкращі (ІМХО) у ц.-мильниць Кенонів.
Коніки/Олімпуси/Фу джі/Сонєчки - програють.
Серед дзеркалок лідери - Кенон і Нікон.
Вже писав, що наявність вмонтованоії в цифромильницю кавомолки - не +...
Справа в тому, що я майже завжди маю при собі ноут + кардрідер. Часто допомагаю різним людям, з різними цифро-мильничками "звільнити флешку".
А тому маю можливість порівнювати фоти різних брендів.
На мою думку, звичайному домашньому користувачеві цифро-мила:
1. до дупи (даруйте) розмір матриці. використовується реально 2 Мп.
Якщо використовувати тільки 2 Мп то вистачить і телефона.
Для фоток 10х15 см треба мінімум 3,1 Мп, але 5 Мп краще.
2. до дупи (даруйте) супер-мегазум. він тільки погіршує якість фоти.
Ні в якому разі не погіршує якщо хороший зум і добре стабілізований апарат. Погіршує тоді, коли фотограф не вміє ним користуватись.
3. до дупи (даруйте) відео-ролики.їх якість мало відрізняється від "мобільских".
Залежить від апарата. Деякими апаратами (напр. Kodak Z812 (http://forum.hardware.fr/hfr/Photonumerique/Appareils-Objectifs/easyshare-bridge-unique-sujet_15848_1.htm)) можна робити відео-роліки HD (1280 × 720)
А от важливими є 3 пункти:
1. Надійність.
2. Передача кольору.
1. Живлення, память.
Надійність для мене визначається типом живлення і в декій мірі (але то другорядне) типом памяті.
Найкращий тип живлення то є пальчикові акумулятори/батарейки, вони дешеві і всюди продаються. Розрядились напр. акумулятори то можна завжди купити пальчикові батарейки в любому магазині і продовжувати фотографувати. Акумулятор гріється і апарат відмовляється працювати (захист є, щоб акумулятор не бахнув (вони й таке можуть зробити)), треба чекати поки не охолодиться, а пальчикові батарейки можна просто поміняти.
Найкращий тип памяті SD-SDHC. Вона не дорога і вже є флешки на 8 Гб, обіцяють аж 32. З ніякими ноутами не треба тягатись напр. по горах щоб "звільнити флешку".
2. Світло-чутливість.
В низько-чутливих апаратах на підвищених рівнях чутливості дуже замітний шум, якщо фотографувати напр. на чутливості 400 ISO, а апарат дає всього 800. Особливо це відчувається при низькому рівні світла (в похмуру погоду, або перед вечером), коли фотографуємо дітей напр. (вони ж ввесь час рухаються). Вечером низько-чутливим апаратом взвгалі не можна нічого путнього зробити, в великому приміщенні також (спахах далеко не тягне). А в високочутливих апаратах цієї проблеми майже не існує. Кольори передають біль-менш нормально майже всі апарати і кольори запросто можна поправити потім.
3. Об'єктив.
Хороша оптика (великий кут, великий зум і стабілізація). Стабілізація. дуже потрібна при великому зумі і при низькому освітленні.
4. Габарити і вага.
Мені підходять 2 типи апаратів:
- Маленький і компактний (з великим кутом), який можна без проблем носити в кишені.
- Більший (з великим зумом), який важить мін. пів-кіллограма. Вага добавляє стабільності (інерція).
levandivka
23.11.2007, 11:05
Ні в якому разі не погіршує якщо хороший зум і добре стабілізований апарат. Погіршує тоді, коли фотограф не вміє ним користуватись.
Ви про фотографів, чи про звичайних
користувачів..? :)
А в високочутливих апаратах цієї проблеми майже не існує. Кольори передають біль-менш нормально майже всі апарати і кольори запросто можна поправити потім.
Щаззз. Коніки - синять, Фуджі - зеленять свої кадри.
І хто їх "покращувати" в побуті буде? :)
Дайте спокій.
А Ви бачили в продажу зараз 2М мильниці?
Я дав цифру для розуміння безсенсовності гонки за МЕГАпікселями.
Телефоном можна і цвяхи забивати, я пропоную використовувати за призначенням - телефонувати.
Деякими апаратами (напр. Kodak Z812) можна робити відео-роліки HD (1280 × 720)
ТАК це вже не цифромильниця... :)
вже є флешки на 8 Гб, обіцяють аж 32. З ніякими ноутами не треба тягатись напр. по горах щоб "звільнити флешку".
Можна і покласти в кишеню додаткову флешку.
Акумулятор гріється і апарат відмовляється працювати (захист є, щоб акумулятор не бахнув (вони й таке можуть зробити))
Можуть!
Але то треба користуватися іншим інструментом (з охолодженням). :)
http://www.gewehr.ru/uploads/posts/1174943678_makss.gif
В кожного свої погляди....
І хто їх "покращувати" в побуті буде? :)
Дайте спокій.
Якщо синять, або зеленять, то не достатньо фільтруються ультра-фіолетові промені. Для цього досить поставити фільтр UV. Вони коштують копійки й прекрасно захищають об'єктив. На якість впливають мало, але на фотках менше видно синювату димку коли фотографуємо пейзаж. В основному їх вживають з ціллю захисту об'єктива.
Цей фільтр можна й самому зробити, то є звичайне скло.
Правда готові, фірменні фільтри зроблені з скла трохи кращої якості.
Є поляризуючі фільтри.
Приклад фоток з поляризуючим фільтром і без.
З фільтром: http://www.megapixel.net/html/articles/articles-gfx5/filters-polar04.jpg Без фільтра: http://www.megapixel.net/html/articles/articles-gfx5/filters-polar05.jpg
Про фільтри тут: http://www.megapixel.net/html/articles/article-filtersf.php
levandivka
27.11.2007, 19:09
Не бачив у Львові фільтрів для мильниць... :)
півгодини думаю - шо воно за таке - псевдо-дзеркалка?
поясніть, бо не засну....
levandivka
27.11.2007, 20:58
Це вже не мильниця, але не дзеркалка. :)
1. до дупи (даруйте) розмір матриці
смішно.
1. Надійність.
шоб тріскали горіхи, а не камера? :)
Серед дзеркалок лідери - Кенон і Нікон.
лідери в чому, перепрошую?
І хто їх "покращувати" в побуті буде?
Дайте спокій.
Нашо людей мутити? Потворять колір ширпотрібні китайські камери за 300 грн. штука. Всі сучасні камери абсолютно нормально передають кольора, а навіть якшо є якісь огріхи - середньостатистичному користувачу цього не видно.
навіть якшо є якісь огріхи - середньостатистичному користувачу цього не видно
Тут зібралися не середньостатистичні користувачі :bazar: , інакше питання теми звучало б "що краще? UFO за 300грн чи UFO за 400грн?" ;)
Тут зібралися не середньостатистичні користувачі
не був би таким категоричним :) глянути хоча б перший пост в треді :)
levandivka
27.11.2007, 21:34
Всі сучасні камери абсолютно нормально передають кольора,
Все дуже відносно.
не був би таким категоричним глянути хоча б перший пост в треді
Ну так а чого ми тут вже 12 сторінок напрягаємся? Народ росте на очах. Ше так сторінок з 20 і будемо дискутувати про аберрацію, нє? :)
З цифровиками заковика в тому що матриця сприймає досить широкий спектр (http://astrosurf.com/luxorion/apn-ir-uv.htm), від інфра-червоного, до ультра-фіолету.
Ось що виходить (http://forum.lesnumeriques.com/lesnumeriques/Appareils-Photo-Camescopes-Numeriques/postez-photos-obligatoire-sujet_2095_6.htm#t16331) якщо розібрати апарат й познімати фільтри (4 фотки).
та ясно шо все відносно. в кожній бочці меду можна все шо завгодно знайти. в кожній камері понятно будуть якісь мінуси ... питання в тому шо ті мінуси компенсують певні плюси, які ще називають наворотами ...
у мене Люмікс; в них маленькі матриці, при чутливостях більше 200 - шумлять знімки непадєццкі. зато плюси - відмінна оптика, натуральні кольори, велика кількість опцій.
Мені як любителю вона дуже підходить.
будемо дискутувати про аберрацію, нє?
...до хрипоти, до дракі ... (С)
:)
http://www.lifepixel.com/
Якысть фотографії абсолютно не залежить від кількості мегапіеселів ( після деякого порогового рівня звичайно). Для 10х15 цей рівень дійсно близько 3 Мп, навіть трохи менше, (роздільність друку-300точок на дюйм, 4х6 дюймів отже маємо 300*4*6=270000, тобто 2,7Мп!!!) все що більше- абсолютно надлишкова інформація що не вплине на якість. Більша кількість пікселів лише дозволяє друкувати більші розміри без втрати якості.
Значно важливішим параметром є геометричний розмір матриці, від якого дійсно залежить якість, так як від нього залежить наскільки повно використовуются можливості оптики. Так що телефона для якісного фото навіть 10х15 недостатньо.
Якысть фотографії абсолютно не залежить від кількості мегапіеселів ( після деякого порогового рівня звичайно). Для 10х15 цей рівень дійсно близько 3 Мп, навіть трохи менше, (роздільність друку-300точок на дюйм, 4х6 дюймів отже маємо 300*4*6=270000, тобто 2,7Мп!!!) все що більше- абсолютно надлишкова інформація що не вплине на якість. Більша кількість пікселів лише дозволяє друкувати більші розміри без втрати якості.
Значно важливішим параметром є геометричний розмір матриці, від якого дійсно залежить якість, так як від нього залежить наскільки повно використовуются можливості оптики. Так що телефона для якісного фото навіть 10х15 недостатньо.
Щось Ваш калькулятор барахлить. ;)
Як ви думаєте, люди які розробляють і фірми які виготовляють апарати, знають що роблять, чи ні?
Ось що вони кажуть, приклад:
Роздільність апарата Коdак Z512 = 480 п/п.
7,1 Мп, розмір друку фотографії = 16,26 х 12,19 см.
5 Мп, розмір = 16,36 х 10,84 см.
3,1 Мп, розмір = 10,84 х 8,13 см.
levandivka
29.11.2007, 22:39
Калькулятор?
10х15 (см)=1205х1795 (px)=2 162 975
http://www.gdesroches.com/formation/fnumerbase_en.htm
http://www.expansys.re/t.aspx?f=666
http://www.expansys.re/t.aspx?f=52
http://www.expansys.re/t.aspx?f=53
http://www.expansys.re/t.aspx?f=54
EntOther
03.12.2007, 19:46
Michel, ви хоч би підписували двома словами свої лінки...А то якось насипали нам тут купу а ти сам дивися та знаходь потрібне.
Як ви думаєте, люди які розробляють і фірми які виготовляють апарати, знають що роблять, чи ні?
Звичайно знають. Їх завдання впарити чайнику як омога дорожчий апарат, з купою абсолютно зайвих "примочок" причому так щоб він був впевнений що купив найкраще.
Звичайно знають. Їх завдання впарити чайнику як омога дорожчий апарат, з купою абсолютно зайвих "примочок" причому так щоб він був впевнений що купив найкраще.
Нє, то не так.
Всі мають купляти Canon, тому що levandivka влюбився в Canon. :p :D :D :D
levandivka
03.12.2007, 21:26
то не так.
Всі мають купляти Canon, тому що levandivka влюбився в Canon.
Пропонуєте Олімпуси, бо у Франції люблять епатажні марки? :)
Пропонуєте Олімпуси, бо у Франції люблять епатажні марки? :)
Ні, не пропоную Олімпуси.
В Франції люблять всьо що файне і не дороге, так як всюди. Тут народ привик часто міняти любі апарати і не привязуватись до них. Тут напр. можна на вулиці знайти працюючий кольоровий телевізор, комп, МХ пічку, машину, меблі в повному асортименті і т.д. Просто викинули і вкупили нові.
Я вже давно виріс з того щоб "приклеюватись" до якоїсь марки чи речі.
Просто викинули і вкупили нові.
смішна порада для українця
смішна порада для українця
То не порада.
Але й тут починає життя тиснути (тому й бунтують), вже менше розкидуються, скоро напевно зовсім перестануть, але не всі.
igor44uk
04.12.2007, 15:14
Нє, то не так.
Всі мають купляти Canon, тому що levandivka влюбився в Canon. :p :D :D :D
Кожний має свою думку,і нікого не заставиш робите те чого він не хоче!!!!!!!!мені також подобається Кенон!мав змогу тримати і бачити їх у дії і Олімпус, і Кодак, але Кенон мені дійсно припав до душі,і не тільки класні дальнобійники у них,а й хороші мильнички, якими варто і треба користуватись.:bazar:
Як показали "польові дослідження" проведені нашими фотоаматорами http://www.kharkovforum.com/showthread.php?t=92611, в ціновій категорії до 1000 баксів найкращій- Нікон.
Але особисто мені довподоби все ж Кенон:) . І якщо я всеж вирішу купити цифру, то це буде або Кенон, або Пентакс. Але не Нікон і не Олімпус.
Annjutka
12.12.2007, 15:44
але Кенон мені дійсно припав до душі,і не тільки класні дальнобійники у них,а й хороші мильнички, якими варто і треба користуватись.
Маю мильничку Кенон А640 - нарадітися неможу, особливо його макро, але мушу переходити на Нікон Д80 бо співвідношення ціни та якості саме цієї моделі вважаю просто чудовим. Та й чому "мушу" просто в захваті від нього, хоча дуже вдячна кенону, без нього я й не почала розвиватися далі. Всім раджу починати з цієї моделі. А якщо запитаєте чому, радо відповім
Annjutka
12.12.2007, 16:15
http://photofile.ru/photo/annjutka/3353879/large/72436090.jpg (http://photofile.ru/users/annjutka/3353879/72436090/) це Шевченківський гай цієї зими. Знято Кенон А640. ;)
Годину тому в магазині бачив Canon SX100 IS (http://www.ciao.fr/Canon_PowerShot_SX100_IS__1375506). Оказалось що в нього теж матриця CCD.
Зорянівонька
17.12.2007, 07:39
В мене є фотоапарат Canon PowerShot A630 (http://www.digicam.com.ua/cam/canon/spec_canon_powershot_a630.htm). Хочу до нього купити штатив. Кріплення для штативу є. Скажіть, будь-ласка, чи всі штативи до нього підходять(чи універсальні кріплення), який штатив брати краще, де їх у Львові купити можна?
levandivka
17.12.2007, 09:05
Підходять любі.
Раджу звернутися у любий магазин "Цифровичок". При виборі, намагайтеся, щоб ступеней ніжок було менше: чим більше вузлів/замків, тим довше складати, і більше хитатиметься. 3-х ступінчатий (у складеному стані) на грамульку довший за 4-х, але й надійніший. Ну і на свій ріст штатив вибирайте (не нижчий). :)
Зорянівонька
17.12.2007, 09:32
Раджу звернутися у любий магазин "Цифровичок". При виборі, намагайтеся, щоб ступеней ніжок було менше: чим більше вузлів/замків, тим довше складати, і більше хитатиметься. 3-х ступінчатий (у складеному стані) на грамульку довший за 4-х, але й надійніший. Ну і на свій ріст штатив вибирайте (не нижчий).
Дякую, Левандівко. А в центрі є десь такий магазин? Я щось не думала, що штатив повинен такий високий бути(тобто якщо знимкувати буде чоловік, то штатив повинен бути 180см?). Просто колись був маленький штативчик десь 70см:o
А в центрі є десь такий магазин?
1. Початок Городоцької, навпроти Фокстроту.
2. Перехрестя Князя Романа і Франка.
Я щось не думала, що штатив повинен такий високий бути
Якщо штатив малий, то чоловік або триматиме його в руках (навіщо тоді він взагалі потрібен), або стояти біля нього в позі "зю" :)
А маленьких, які складаються до розмірів складного зонтика і входять таких же розмірів футляр, немає ? Висота 1 м 50 см, розраховані на 1,5 кг ваги, ціна 15 - 20 Є і голоне (для мене), в кишеню вміщаються.
P.S. Щоб рішити цю проблему, буду брати апарат з хорошою двійною стабілізацією, щоб штатив зовсім, або майже, був НЕ потрібний.
Annjutka
17.12.2007, 12:15
P.S. Щоб рішити цю проблему, буду брати апарат з хорошою двійною стабілізацією, щоб штатив зовсім, або майже, був НЕ потрібний.
А можна поцікавитись, що ви збираєтесь знімати? Чи то так, для альбому, чи збираєтесь знімати спорт, чи тварин...
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008