Показати повну версію : Фотоапарат
levandivka
07.10.2008, 23:43
знімати н 200мм, то хіба в сонячний день горобчиків, і то стабілізатор або штатив не завадить (якщо не віриш - в Левандівки запитай).
Ггг...
Саме на 200мм :mocking: зі спалахом, з рук... :good:
Розбалувались, понімаіш, світлосильними...
На мазання не скаржуся.
Нірванко, не запарюйтеся (тут) стабілізатором.
При виборі, чим універсальним замінити Кіт, за недорого... беріть.
dimalozz
08.10.2008, 00:47
При виборі, чим універсальним замінити Кіт, за недорого... беріть.
Та чого як універсальне то зразу гіперзум має бути. Той же Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di-II LD Aspherical імхо буде набагато універсальнішим. Універсальність (на мою думку) в тому полягає в яких умовах воно дозволить максимально класно знімати, а не максимально близько приближати. Так для мене зараз найуніверсальнішим є 30/1.4, але то може тому шо камера в мене така, була б Д3/Д700 тоді може найуніверсальнішим був би наприклад 24-70/2.8 :)
Кожному — своє [I]©
напис на воротах Бухенвальдуר
levandivka
08.10.2008, 00:53
Кожному — своє ©
+1.
Бо Вам важливіше
максимально класно знімати
А мені важливіше таки зняти...
Специфіка...
А мені важливіше таки зняти...
Специфіка...
не сильно хочется затевать спор, но мне кажется что наличие 200мм при диафрагме 6,3 не особо дает возможность поснимать...
ну еще для меня важна цветопередача объектива потому как не люблю потом долго парится с обработкой. А у зумов ценой 300-400уе цветопередача плохонькая зачастую. А на счет тамрона с Димой согласен. Сам такой пользую, цвета выдает очень красивые, хотя тоже не без нюансов в работе ))
levandivka
08.10.2008, 13:07
не сильно хочется затевать спор,
ТАК то і не суперечка. Балачка...
Нє? :)
Ключова фраза
ценой 300-400.
А куди дінесся..? :pardon:
nirvanka
08.10.2008, 14:58
А ти впевнена, що воно тобі треба?
Так. Хоча в ідеалі було б добре діафрагму хоча б 2.8, але такого нема, наскільки я знаю. В мене є кіт 18-55mm і макро 100mm f2.8. Перший заслабкий, другого хватає лише на портрети та макро. От наприклад весілля чи ще там що - добре і на 100mm портрети познімати і на 18 - 55 mm фотки в повний зріст, з будівлями і т.д.. А постійно міняти їх - незручно. Тому і хочу один універсальний хороший. Може якийсь інший є, який мені підійде?
Ідеальний варіант - взяти в когось покористуватися.
Брала в Левандівки і на форумівці (фотки у відповідній темі), і тоді на весілля (коли ми з тобою, Діма, зустрілись). Мені сподобався саме той діапазон 18-200mm. По фотках - досить гарні, правда на Лисій горі небо темнило по кутах. Але я б не назвала це мінусом.
т.е. это объектив для съемки макро, портретов, зверушек или зум универсальный для прогулок?
Саме для прогулянок і репортажів, бо для першого в мене є.
хотя я бы в любом случае не советовал гиперзумы(включая этот), думаю лучше взять что-то с меньшим диапазоном (не думаю что часто нужно будет больше 100 фокусное расстояние) но лучшим качеством, возможно родное
При 18-55mm бувало, що треба було більшого.. Рідко, але бувало.. Це не так вже і суттєво, але навіщо брати те саме, що в мене є, тільки краще? Хочеться вже і більший діапазон..
"возможно родное" - що ви маєте на увазі? Краще брати Кенонівський?
Зустрічне питання - ти фіксами світосильними ніколи не бавилася?
Не знаю що це :shy:
Це не так вже і суттєво, але навіщо брати те саме, що в мене є, тільки краще?
вопрос с встроенным ответом )))
"возможно родное" - що ви маєте на увазі? Краще брати Кенонівський?
да, я думаю у кенона должны быть интересные представители недорогих зумов, вроде 17-85 хвалят
хотя для свадеб конечно надо брать Lки и/или фиксы.
ТАК то і не суперечка. Балачка...
ага, что не может не радовать )
А куди дінесся..?
настоящие джедаи снимают фиксами ;) переставлять да не оч оперативно, зум ногами, но какие ЦВЕТА! :) контраст, светосила, глубиной резкости больше управлния, вес, плюсов много в общем и еще один _цена_ ;)
nirvanka
08.10.2008, 15:28
Такс, а поясніть но мені що таке фікса, бо і в неті бачу про неї говорять, а що таке - так і не ясно.. :unknown:
levandivka
08.10.2008, 15:30
джедаи снимают фиксами
Ага...
Дитячий ранок, коли 25 чоловічків у невеликому залі і 40 батьків заповнюють решту простору - фіксу можна одягати тільки після забави.
Поки "ножний зум" відрегулюєш - віршик вже інша дитина цвірінькає в протилежному куті...о_О
Фікса - наприклад, Ваша, Нірванко, 100-ка, бо має фіксовану фокусну відстань.
А зуму - нема...
nirvanka
08.10.2008, 15:35
Аааа, ясно!! Нє, тим мені і 100ка не подобається, бо фікса! :) Додати б до неї ще діапазончик до 18 мм - було б ідеально для мене! :)
levandivka
08.10.2008, 15:44
не подобається, бо фікса!
А її F 2.8 Вам теж не подобається? ;)
А різкість..?
Щось - за щось... :pardon:
nirvanka
08.10.2008, 16:11
О, те 2.8 подобається..
Знайшла Tamron 18-200/3.5-6.3 DI II XR LD Asp If Macro (CANON). Що про Тамрони скажете?
Дитячий ранок, коли 25 чоловічків у невеликому залі і 40 батьків заповнюють решту простору
про такие съемки ниче не могу сказать т.к. в таких условиях не приходилось работать :)
віршик вже інша дитина цвірінькає в протилежному куті...
вообще для стишков мне кажется лучше видео ;) а на фото не так уж важно стишок ребенок рассказывает или в любой другой момент поймана хорошая эмоция :)
Що про Тамрони скажете?
такая же гадя как и сигмы )))) хотя пользуюсь и сигмой и тамроном ))) просто есть отдельные удачные модели
nirvanka
08.10.2008, 16:39
такая же гадя как и сигмы )))) хотя пользуюсь и сигмой и тамроном ))) просто есть отдельные удачные модели
То хоч би з сігмою порівняючи - тамрони гірші? Не сумнівавюсь, що кенон кращий, але поки що фінансово недоступний.. :( Тому приходиться вибирати краще серед гіршого.
levandivka
08.10.2008, 16:39
на фото не так уж важно стишок ребенок рассказывает или
Батьки дітей не завжди так вважають. :)
поймано хорошая емоция
От на 200 мм емоції і ловляться. ;)
з сігмою порівняючи - тамрони гірші?
Вони не гірші. вони троха інші.
В Там.18-200 на 6 градусів огляд ширший.
Ті Тамрони, що мацав - не погріли.
Тому приходиться вибирати краще серед гіршого.
а вот тут уже советовать реально неблагодарное занятие ;)
От на 200 мм емоції і ловляться
85/1,8 думаю тоже вполне бы справился, но тут для оперативности уже желательно 2 тушки, или еще лучше 2 фотографа... И все равно тянет в сторону сделать как можно лучше )))
nirvanka
08.10.2008, 17:07
а вот тут уже советовать реально неблагодарное занятие
А ви не радьте, а просто опишіть переваги і недоліки того і того ;)
levandivka
08.10.2008, 17:32
Пробігся по архівам. кидаю 2 кадри на 200 мм (вулиця і темний зал)
http://photofile.com.ua/photo/levandivka/3236780/large/121579380.jpg (http://photofile.com.ua/photo/levandivka/3236780/121579380.jpg) http://photofile.com.ua/photo/levandivka/3236780/large/121760221.jpg (http://photofile.com.ua/photo/levandivka/3236780/121760221.jpg)
Вирішила поділитися думками з приводу фотоапарата. Недавно вирішила придбати, і інших варіантів ніж Canon, і не розглядала. Тому, що
1. Нормальне співвідношення ціна-якість
2. Непогана оптика, зум(як для мильничок)
3. Найширша матриця
4. Надійніть
5. Простота в експлуатації, але то вже майже як у всіх.
І от сьогодні я стала щасливою власницею PowerShot650IS, і то за 360$:good::mocking:
А ви не радьте, а просто опишіть переваги і недоліки того і того
так даж посоветовать ниче немогу, так как в руках не держал. Хотя вот Левандовка наглядно показал что фотает не фотик, а фотограф!
nirvanka
08.10.2008, 20:52
так даж посоветовать ниче немогу, так как в руках не держал. Хотя вот Левандовка наглядно показал что фотает не фотик, а фотограф!
А як же Ви ними користуєтесь? :)
имелись ввиду другие модели сигмы (30/1,4) и тамрона (17-50/2,8). о них могу сказать много хорошего и мало нехорошего. а вот про 18-125(200) ниче не скажу т.к. в руках не держал. а по отдельным моделям судить о всей фирме не стоит. И у никона и у кенона есть и отвратительные объективы :)
Пробігся по архівам. кидаю 2 кадри на 200 мм (вулиця і темний зал)
От на 200 мм емоції і ловляться
Таки да ...
Імхо (любительське), діток через високу "нестатичність" краще знімати трохи здалека і відповідно більшому фокусному, так зручніше ... + дитина не звертає уваги на камеру (хоча і так не дуже дивиться) і відповідно натуральніше виходить
Не треба так голосно вихваляти кенон, в кожного є свої недоліки і переваги. В нас просто в країні до сих під переважає консервативізм в головах людей та властивість вестися на повідку від гарних слів, які нам обіцяють нам все на світі, згадайте політиків, так і з вибором техніки майже аналогічна ситуація. У всіх на вустах кенон, кенон, а чи знаєти, що фотоаппарати Fuji набагато кращі за кенон, що у панасоніка оптика краща, ніж у кенон?.......а крім того треба згадати й олімпус, в якого фотографії виходять більш яскраві, ніж у кенона, і це факт.......я користуюсь Olympus FE-340 (http://deshevshe.net.ua/photo-olympus/olympus_fe340_black-characteristics.html), не подумайте, що я вихваляю свій фотоапарат, так, звісно, є й набагато кращі, але я точно знаю, що кенона ніколи не купуватиму ще й через те, що в них не акумулятори, а звичайні батарейки
фотоаппарати Fuji набагато кращі за кенон
у панасоніка оптика краща
олімпус, в якого фотографії виходять більш яскраві, ніж у кенона, і це факт
Во-во, хотілось би фактів, а не голослівні "Фуджі кращий" і т.д.
кенона ніколи не купуватиму ще й через те, що в них не акумулятори, а звичайні батарейки
Імхо для мене батарейки це великий плюс :)
Імхо для мене батарейки це великий плюс
я тоже в свое время мыльницу кенон брал т.к. на батарейках ))
але я точно знаю, що кенона ніколи не купуватиму ще й через те, що в них не акумулятори, а звичайні батарейки
Так купіть до фотоапарата, батарейки NiMH, і зарядку, і буде хвалений вами акумулятор:). Це приблизно 27$
що кенона ніколи не купуватиму ще й через те, що в них не акумулятори, а звичайні батарейки
іксуси на акумах
Так купіть до фотоапарата, батарейки NiMH, і зарядку, і буде хвалений вами акумулятор
+1, NiMH навіть краще, ніж літіонові
Тю, я думав суперечка між літієвими батареями і АА-батарейками/акумами. А то виявляється між АА звичайними і АА акумами. Так тут взагалі смішно, купив си акум і всі проблеми :)
чи знаєти, що фотоаппарати Fuji набагато кращі за кенон, що у панасоніка оптика краща, ніж у кенон?.......а крім того треба згадати й олімпус, в якого фотографії виходять більш яскраві, ніж у кенона, і це факт......
:)))Пробачте за албанську, але "ржу нимагу, пацталом, аффтар жжош, не пей йад пиши исчо!!!" інакше не скажеш. І чим же це Fuji за Кенон? І який саме Кенон? Ixsus? А-серія? G-серія? А може зеркальний, чи навіть Марк?:))))
А чим краща оптика у Панаслоніка? Гордим написом "Лейка"? Крім напису вона нічого спільного з якістю Лейки не має. Я вже не кажу про шумні матриці і у Панаслоніка і у Фуджі.
І що значить "більш яскраві" фото у Олімпуса?А якщо за творчим задумом мені раптом потрібні приглушені кольори? А нічого що у Олімпуса кроп-фактор-2, отже реальна фокусна відстань обьєктива при тому самому масштабі зображення менша, а отже глибина різкості більша, і значить отримати розмитий фон в портреті майже неможливо? А динамічний діапазоп? Нічого що у Олімпуса менший на кілька ступінів?
levandivka
11.10.2008, 23:12
І чим же це Fuji за Кенон?
А Ви не чули гімн Фуджі?
Кокоє всє зєльоноє!
Кокоє всьо красівоє! (з совєцького мульта)
у Олімпуса кроп-фактор-2,
Не забувайте розшифровути... для чайників. Бо ж не пойме...
То хоч би з сігмою порівняючи - тамрони гірші? Не сумнівавюсь, що кенон кращий, але поки що фінансово недоступний.. :( Тому приходиться вибирати краще серед гіршого.
З власного досвіду: якщо є Сігма і Тамрон з однаковими характеристиками, клієнти надають перевагу Тамрону. Аргументують це тим, що в Тамронів краща різкість.
dimalozz
13.10.2008, 01:48
Такс, а поясніть но мені що таке фікса, бо і в неті бачу про неї говорять, а що таке - так і не ясно.. :unknown:
На хлопський розум. Це коли в тебе діафрагма наприклад 5.6, а в мене 1.4. Тут є різні аспекти:
Світосила. Десь ти мусиш ставити ISO1600, а я там само ще на ISO100 знімаю. Весільна зйомка то не в дитячому садку, там спалах мало де можна поюзати. Я по своєму кітовому об’єктиву знаю, що восени навіть вдень йому буває дуууже темно. Наведу приклад: оце знімалося в вересні в першій годині дня! Параметри ISO100, F/1.6, 1/125сек. http://www.picamatic.com/show/2008/10/13/02/20/1173584_bigthumb.jpg (http://www.picamatic.com/view/1173584_ZV_0670/) При діафрагмі 5.6 там була б витримка 1/6-1/8 секунди! Або чутливість вже була б задерта. А в тих умовах де я на ISO1600 та щей на довгій витримці знімаю (наприклад в церкві) ти взагалі нічого не знімеш... хіба що спалахом лупанеш :unknown: але то вже буде бека.
По зручності. Ну тут вже по ситуації. В тебе є зум, а в мене нема. Але якщо не постійна світосила і тобі треба зняти крупніше - ти крутиш зум, в тебе зміщується діафрагма, падає світосила, мануальні настройки робляться "неправильними" (наприклад стояло 1/100+F/3.5 крутнула зум і тепер 1/100+F/6.2 відповідно в три рази темніше). Яж замість зум крутити роблю два кроки і знімаю (або беру камеру з іншим об’єктивом), при цьому експозиція може бути виставлена завжди однакова, я тільки ходжу і знімаю. Для різніх задач різні обєктиви будуть зручнішими.
Щодо якості. Будь-який об’єктив на повністю відкритій своїй діафрагмі має мершу різкість ніж на прикритій. Причому в зумів це виражено сильніше, а особливо в дешевих, а особливо в гіперзумів. Фіксова сігма 30/1.4 на діафрагмі 1.6 вже буде мати таку різкість, якої Сігма 18-200 не буде мати навіть на 5.6... При діафрагмі 2.5-2.8 в світлих фіксів різкість вже така, що ріже око :), а на зумах вона де починається? ...
Про те, як фікси фозмивають фон я взагалі мовчу :coolman:
http://www.picamatic.com/show/2008/10/13/02/12/1173563_bigthumb.jpg (http://www.picamatic.com/view/1173563_ZV_0999/)
Висновок: для туристів зум — це сила. Для спорту і швидкого непередбачуваного репортажу зум бажаний але не необхідний. Ніхто тебе не розстріляє, якщо ти зробиш поясний портрет замість плечового, в крайньому випадку - скадрується. Велика кількість варіантів фокусної відстані, яка завжди під руками - то добре, але наскільки то піднімає вимоги до освітлення - то дуже погано.
Якщо конче хочеш зум - бери, ніхто не боронить, але для весілля 200мм ІМХО не потрібно (принаймні такої якості, не треба плутати з ельками). За останні півроку (як мінімум) жодного разу я на весіллях не юзав оптики більше 85мм! Більша частина кадрів знімається об’єктивом 30/1.4 ще частина (в основному портрети) на 85/1.8 і ширококутні 10-20мм на пару кадрів в церкві і на різні танці-шманці :).
кенона ніколи не купуватиму ще й через те, що в них не акумулятори, а звичайні батарейки
Жесть (укр. - "бляха")!!!
Беремо вашу камеру з чудо-акумулятором. скільки вона витримає на одному заряді? Не одна поїздка показала, що КенонА610 на одному комплекті пальчикових АА 2500мА активно знімає як мінімум ТИЖДЕНЬ!!! При цьому ж ніхто не заваджає купити ще пачку "дюрасельок" і носити в кишені про запас, а при потребі купити їх ще в найближчому кіоску. А коли ми колись в Криму спалили зарядку до літіонного акума (які ви так хвалите) то мало шляк не трафив, добре що в передостанній день то сталося... А зарядку таку потім ніде не могли купити, добре що майстрам вдалося нову спаяти...
levandivka
13.10.2008, 10:08
Більша частина кадрів знімається об’єктивом 30/1.4 ще частина (в основному портрети) на 85/1.8 і ширококутні 10-20мм
Нірванко...
ну...
Ви зрозуміли...
Пару тисяч УО на оптику... і можна стартувати... ;)
глибина різкості
динамічний діапазоп
кроп-фактор
Особливо "важливі" терміни при виборі цифроМИЛЬНИЧОК :)
Полковник
13.10.2008, 10:36
Нірванко...
ну...
Ви зрозуміли...
А Вы какой оптикой пользуетесь?
Меняете её при съемке РАЗНЫХ объектов?
Или постоянная стоИт?
Жесть (укр. - "бляха")!!!
Беремо вашу камеру з чудо-акумулятором. скільки вона витримає на одному заряді? Не одна поїздка показала, що КенонА610 на одному комплекті пальчикових АА 2500мА активно знімає як мінімум ТИЖДЕНЬ!!! При цьому ж ніхто не заваджає купити ще пачку "дюрасельок" і носити в кишені про запас, а при потребі купити їх ще в найближчому кіоску. А коли ми колись в Криму спалили зарядку до літіонного акума (які ви так хвалите) то мало шляк не трафив, добре що в передостанній день то сталося... А зарядку таку потім ніде не могли купити, добре що майстрам вдалося нову спаяти...
Вот именно. Тем более, что мешает приобрести комплект, другой вот таких штук.
http://photofile.ru/photo/mi-24v/2097934/xlarge/121855508.jpg
levandivka
13.10.2008, 11:30
Вы какой оптикой пользуетесь?
"Бюджетною" :pardon:
Одягаю, приступаючи до конкретних робіт.
18-200 на репортажку
50 на портретну
70-300 на полювання
Полковник
13.10.2008, 12:19
18-200 на репортажку
50 на портретну
70-300 на полювання
И все ТРИ постоянно с собой таскаете?
Чисто любопытно.
Не ображайтесь, пожалуйста.
levandivka
13.10.2008, 12:30
Ні. 70-300 больший. таскати шкода і ліниво. тільки на полювання.
18-200 стоіть робочим. а 50-ка маленька, не обтяжує.
dimalozz
13.10.2008, 12:39
Нірванко...
ну...
Ви зрозуміли...
Та нащо так з крайнощів в крайнощі.
Не боїтесь такого гріха на душу брати?
Тим більше з огляду на ваше ж
18-200 на репортажку
50 на портретну
70-300 на полювання
Купить Нірванка 18-200, а потім буде шлякувати на чому світ стоїть, буде та "чудова" лінза лежати чекати сонячних днів. А якщо трапиться їй замовлення на весілля, а тут хмарна погода + листопад-місяць (сонце дуже низько і швидко вечоріє)? Залишаться наречені без глямуру :cry:...
Для початку думаю на репортаж їй вистачить наразі кітового 18-55 з головою, але "для красоти" і для складних умов освітлення треба ще як мінімум 50/1.8 докупити, який доречі в районі 600грн новий в магазині коштує.
Я впевнений, що жоден клієнт не зауважить відсутності кадрів знятих діапазоном 100-200мм, а от те що жодного кадру на вулиці без спалаха/змазу/шуму немає - то зразу в око лізе. Про церкву взагалі мовчу...
nirvanka
13.10.2008, 18:42
Дякую, Діма, гарно все пояснив. І, як завжди, заплуталась я.. Серце підказує послухати Левандівку, але чогось тягне на ектрім :).
Якщо все по поличках розкласти, то
Більша частина кадрів знімається об’єктивом 30/1.4
саме цього мені і бракує. Наразі використовую кіт, але.. ну мало мені його! Хочеться гарних кадрів, а не просто знимків. Може зависоку планку собі ставлю, але надивилась на ваші фотки, панове фотографи, і вже мене тягне до того :shy:.
для складних умов освітлення треба ще як мінімум 50/1.8 докупити
Видається, що невелика різниця з моїм 100/2.8, хіба що від моделі не треба так далеко відходити, щоб зняти її в повний зріст :). Тому краще вже докупити той же 30/1.4, щоб був для репортажних фот чи не так?
ще частина (в основному портрети) на 85/1.8
На це діло 100/2.8 хватає з головою.
і ширококутні 10-20мм
А для таких випадків поки що хватає кіта 18-55. Для фоток з поїздок чи якихось загальних фот..
Не хочеться відкладати 100/2.8 на поличку, якщо купити 18-200, але і не хочеться бавитись переставлянням об'єктивів. Купувати ще одне баді не випадає.. Хоча треба було б.. Ех, тяжко зробити вибір.. Хоча більше схиляюсь до варіанту з купівлею 30/1.4.
dimalozz
13.10.2008, 23:24
Видається, що невелика різниця з моїм 100/2.8, хіба що від моделі не треба так далеко відходити, щоб зняти її в повний зріст . Тому краще вже докупити той же 30/1.4, щоб був для репортажних фот чи не так?
100/2.8 в мене теж є - знаменитий Калейнар. Але тепер віддав знайомій, колись то була в мене лінза для душі (ручний фокус і тп).
Так от 50/1.8 буде набагато універсальніший. Крім того ще й світліший: навіть діафрагма 2.0 дозволить ставити витримку вдвічі коротшу за 2.8.
30/1.4 зараз дефіцит. В мене вже двоє знайомих шукають де купити...
levandivka
13.10.2008, 23:54
Купить Нірванка 18-200, а потім буде шлякувати на чому світ стоїть
Не буде. Вже мацала.
А 50 я теж одразу рекомендував.
(каже, "не зараз"...:pardon:)
На B&H є 30... то так, для інформації :)
30/1.4 зараз дефіцит. В мене вже двоє знайомих шукають де купити..
я мож продавать буду через месяц два, так что если не горит...
nirvanka
14.10.2008, 15:26
На B&H є 30... то так, для інформації
Де це?
30/1.4 зараз дефіцит. В мене вже двоє знайомих шукають де купити...
Знайшла тут в Польщі за 3000 грн.. :( А на Дешевше.нет - 2177 грн (але нема в наявності зараз). Дешевше буде зїздити на Україну і там купити.. Коли назбираю на нього :)
Де це?
http://www.bhphotovideo.com/ :)
В Україну доставляють без проблем, перевірено. В Польщу думаю тим більше. Ціна на 30-ку правда величенька :(, але бувають досить вигідні пропозиції.
dimalozz
14.10.2008, 21:43
На B&H є 30... то так, для інформації :)
А то де? :scratch_one-s_head:
А то де?
А глянути попередній пост ніасіліл? :)
dimalozz
15.10.2008, 02:23
А глянути попередній пост ніасіліл? :)
Перепрошую, я того не бачив бо в мене була сторінка пів-дня не була оновлена... :blush:
Не буде. Вже мацала.
Ех, якби то так було (помацала — і знаєш шо то твоє і не пошкодуєш) не було б стільки розлучень по статистиці :D
я мож продавать буду через месяц два, так что если не горит...
Чую якийсь подвох :crazyman:... такі об’єктиви просто так не продають... хіба що повністю на ФФ переходиш.
Чую якийсь подвох ... такі об’єктиви просто так не продають... хіба що повністю на ФФ переходиш.
от тебя ниче не скроешь )))) хАчу Д700
Де це?
Знайшла тут в Польщі за 3000 грн.. :( А на Дешевше.нет - 2177 грн (але нема в наявності зараз). Дешевше буде зїздити на Україну і там купити.. Коли назбираю на нього :)
Випадково побачив такий - Sigma 28 мм f/1.8 EX DG Aspherical Canon, не підходить ? Трохи темніший, але ширший.
Ціна там 289 у.е.
http://foto.ua/shop/353/b16/p22338v1619/232890.html
nirvanka
15.10.2008, 13:27
Випадково побачив такий - Sigma 28 мм f/1.8 EX DG Aspherical Canon, не підходить ? Трохи темніший, але ширший.
Ціна там 289 у.е.
Якщо у Львові, то 100$ різниця, якщо в Польщі, то на одно виходить, хоч перший і дорожчий, але можна купити зразу з фільтром і блендою.. Я все таки за перший варіант, бо світліший :).
Короче, поки і так грошей нема, то нема що думати.. Тут обєктиви час від часу дешевшають, то може втрафлю на щось файне :)
(а руки вже чешуться до чогось нового :) )
Дякую всім за поради! :)
Sigma 28 мм f/1.8 EX DG Aspherical Canon
я тож вначале смотрел такой, но у него качество совсем не то... плохонький он карочь. а 30ка цветом очень радует, просто очень!
Цитата:
Допис від dimalozz Переглянути допис
30/1.4 зараз дефіцит. В мене вже двоє знайомих шукають де купити..
Пиши мені в аську, буде частіше постачальників напрягати щоб шукали!
Треба 2 шт. 30/1.4 під Нікон?
Особливо "важливі" терміни при виборі цифроМИЛЬНИЧОК
Якщо ці "страшні" слова не важливі, то залишаєтся обирати фотоапарат за колоьором корпусу, наприклад щоб гармонійно поєднувався з гудзиками Вашого плаща. Але тоді на форумі обговорювати нічого.
Якщо ці "страшні" слова не важливі, то залишаєтся обирати фотоапарат за колоьором корпусу, наприклад щоб гармонійно поєднувався з гудзиками Вашого плаща.
Ви серйозно вважаєте, що для маленької матриці, що є в 99% мильничок, важливий кроп фактор, глибина різкозті (яка там видна лише на макро), динамічний діапазон ? о_О
Імхо, для мильничок важливіша більш-менш правильна кольоропередача (не синить, зеленить, жовтить), хороша автоматика (але бажано, щоб і ручні режими були), швидкість (без коментарів), зручність користування (кнопочки, поворотний екран, компатність - кому шо)
Koza-Dereza
29.10.2008, 22:52
Хто що може сказати про ось таку фото камеру? Panasonic Lumix DMC-LZ10
Я бачила в подружки - фотографiї чудовi!
http://www.circuitcity.com/ssm/Panasonic-Lumix-DMC-LZ10K-10-1-Megapixel-Digital-Camera-Black-DMCLZ10K/sem/rpsm/oid/205935/catOid/-16941/rpem/ccd/productDetail.do
http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3441&review=panasonic+lumix+lz10
dimalozz
29.10.2008, 23:03
Хто що може сказати про ось таку фото камеру? Panasonic Lumix DMC-LZ10
Я бачила в подружки - фотографiї чудовi!
Cкажу тільки, що якщо сильно не придиратися і знімати в чудових умовах освітлення — то будь-якою камерою можна гарно зняти. А варто лише повечоріти... темна оптика, автофокус і маленсенька матриця дадуть про себе знати. На сьогоднішній день є великий вибір мильниць з широким кутом (ЕФР 24-28мм) — я б вибирав серед них.
Koza-Dereza
30.10.2008, 16:07
тобто чим мненший номер отого мм 24-28 а не 30-35 - тим лiпше?
Чим менша еквівалентна фокусна відстань (ЕФР) тим більше влізиться в кадр (ширший кут огляду). А чи це краще чи ні - рішати вам.
artemgukasov
30.10.2008, 16:29
Чем меньше этих самых мм тем легче технически снять резкий кадр:)
Чем меньше этих самых мм тем легче технически снять резкий кадр
Я б не сказав. Є як різкі телевики, так і мильні ширококутники. При більш широкому куті зору зображення виходить дрібніше, і якщо виникає потребе кадрування то збільшений фрагмент , як правило втрачає різкість. Тому особисто я надаю перевагу більш довгофокусній оптиці.
artemgukasov
01.11.2008, 22:44
Я б не сказав. Є як різкі телевики, так і мильні ширококутники. При більш широкому куті зору зображення виходить дрібніше, і якщо виникає потребе кадрування то збільшений фрагмент , як правило втрачає різкість. Тому особисто я надаю перевагу більш довгофокусній оптиці.
я писал о шевеленке (, а не об оптических свойствах объективов), как извечной болезни начинающих фотолюбителей, особенно если те еще ничего о ней не знают.
для примера попробуйте снять на выдержке 1\20 объективами 10 мм и 100 мм:) с рук
dimalozz
03.11.2008, 13:14
З власного досвіду та відгуків знайомих:
широкого кута забагато не буває: зйомка в приміщеннях, пейзажі і тд.
Моя знайома брала обєктив 10-20 в Париж і то місцями стикалася з тим, що не все влазить... наприклад Нотр Дам весь не вліз з того ракурсу звідки хотіла. А якби мала обєктив 37мм то хіба вікна би пофоткала )))))
nirvanka
03.11.2008, 13:57
Моя знайома брала обєктив 10-20 в Париж і то місцями стикалася з тим, що не все влазить... наприклад Нотр Дам весь не вліз з того ракурсу звідки хотіла. А якби мала обєктив 37мм то хіба вікна би пофоткала )))))
В таких випадках можна зробити кілька фот і зібрати їх докупи фотошопом ;) (це називається "панорама", здається)
dimalozz
08.11.2008, 23:01
В таких випадках можна зробити кілька фот і зібрати їх докупи фотошопом ;) (це називається "панорама", здається)
Правильно. От для прикладу вона і зробила склейку з трьох кадрів знятих на 10мм. А якби був обєктив 37мм (як у багатьох мильницях) то довелося б робити кадрів 12... і потім склеювати...
андрей-25
13.11.2008, 22:36
Сам попал (так как в фотоаппаратах разбираюсь не очень) и хочу предостеречь остальных:smile:
Если решили покупать фотик-мыльницу, то не берите Olympus fe-310. Я полгода назад польстился на 8 мегапикселей и 5-кратный оптический зум за 900 грн. Теперь думаю лучше б взял Кенон подороже но с меньшими х-ками.
Во первых, минимум настроек для сьемки в "ручном" режиме, потом карта памяти XD, а не стандартная SD, долбаный автофокус. Но самая большая фигня с тем как он жрет батарейки и еще перебирает ими как гурман. Новых аккумуляторов Варта 2800 хватает на полдня ну или фоток на 50 со вспышкой если не включать\выключать часто и зумом часто не пользоваться. Батарейки только щелочные (типа Дюрасел), с другими или не включается или включится но не работает.
Зазвичай ціна каже про якість апарату. Так що то не є дивно. І я не думаю що то є проблема конкретно Olympus fe-310. Практично у кожного виробника є бюджетні моделі з такими проблемами.
Я собі подарунок на свята вибрала. Отакий.
http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/digitalcamera/slr/d80/img/pic_001_l.jpg
[QUOTE=Mariya;407182]Я собі подарунок на свята вибрала. Отакий.[QUOTE]
ааааа!!!! Ну нащо ж ви так дражнитесь! Хочу-хочу-хочу!!! :girl_cray: а такий подарунок мені вже не світить - перевищила ліміт подарунків на рік вперед :(
levandivka
14.11.2008, 10:20
ааааа!!!! Ну нащо ж ви так дражнитесь!
Ось Вам смайлик підходящий:
http://s45.radikal.ru/i110/0811/1d/14bc945dd63d.jpg
mota_boy
14.11.2008, 11:15
Зазвичай ціна каже про якість апарату. Так що то не є дивно
Дозвольте не погодитись. Не завжди каже, я б так сказав. На початку року взяв Олімпус SP510UZ за 1250 грн. Ну звичайно це далеко не професійний апарат, але на любителя, який трохи розуміє що таке витримка та діафрагма це досить хороша штука
dimalozz
15.11.2008, 22:17
Класний подарунок. Зверніть увагу на мій підпис. У мене зараз дві таких камери: одна вже 80тисяч кадрів назнімала і хочбищо (тьфу-тьфу-тьфу), інша набагато новіша, вона більш як запасна в мене. + в подарунок будь-які консультації.
Думаю продавати бо планую купувати щось з цього:
http://www.focus-numerique.com/images/image-up/nikon-d700---nikon-d3.jpg
Класний подарунок. Зверніть увагу на мій підпис. У мене зараз дві таких камери: одна вже 80тисяч кадрів назнімала і хочбищо (тьфу-тьфу-тьфу), інша набагато новіша, вона більш як запасна в мене. + в подарунок будь-які консультації.
Я купую, але пересилку в США ви оплачуєте :girl_wink:.
а-а-а! така і моя камера:greeting:
Дімо, а за скільки продаєте? можна в ПП.
Історія компанії Canon http://prophotos.ru/history/8506-istoriya-kompanii-canon дуже цікаво!
dimalozz
16.11.2008, 13:04
Я купую, але пересилку в США ви оплачуєте :girl_wink:.
Та то і не є дорого, але троха клопітно...
Та то і не є дорого, але троха клопітно..
Діма, Ви камеру вже продали?
Ау, фотографи!!!
Може хто знає ,що то може бути?
Щось сталося з моїм Олімпусом.Включаю, мигтить лампочка, що батарея розряжена, поміняла на свіжозаправлені....вже не горить і не включається.не знаю, що і думати.А в ремонт щось не хочеться нести.Може там яка дрібниця, а здеруть по повній.
Мартин Боруля
03.12.2008, 14:27
Народ коли купуєте фотоапарати то рекомендую віддавати перевагу тим які знімають у RAW форматі. Коли купував собі фотік не звернув уваги що він не знимкує у RAW, тепер трішки розчарований.
Мартин Боруля
03.12.2008, 14:31
Ау, фотографи!!!
Може хто знає ,що то може бути?
Щось сталося з моїм Олімпусом.Включаю, мигтить лампочка, що батарея розряжена, поміняла на свіжозаправлені....вже не горить і не включається.не знаю, що і думати.А в ремонт щось не хочеться нести.Може там яка дрібниця, а здеруть по повній.
Якшо із старими (з тими де лампочка мигала) також не вмикається то напевно без ремонту не обійтись.
[QUOTE='Мартин Боруля;417640']Якшо із старими (з тими де лампочка мигала) також не вмикається то напевно без ремонту не обійтись. [/QUOTE:cry::cry:
Може там яка дрібниця, а здеруть по повній.
Може й дрібниця, але то все ж таки складна електронна і оптична техніка. Самі напевне ніц не зробите.
Головне щоб помока підлягала ремонту, бо при теперішньому курсі долара техніка дуже дорога у гривнях.
Олімпус SP510UZ це мій вже другий Олімпус.перший теж через рік накрився.:(
зараз почала збирати гроші на Нікон
Олімпус SP510UZ це мій вже другий Олімпус.перший теж через рік накрився.:(
зараз почала збирати гроші на Нікон
так ще має бути гарантія ?
так ще має бути гарантія ?
Щеб гарантійний талон знайти....
Хоч на гарантії чи ні. а ремонтувати прийдеться, і нічого тут не поробиш.НР на носі..та й вобще ...:(
Щеб гарантійний талон знайти....
Хоч на гарантії чи ні. а ремонтувати прийдеться
різниця в тому з грошима чи без ;)
nirvanka
03.12.2008, 17:40
Деякі проблемки можна вирішити, якщо розібрати фотоапарат і протерти контакти спиртом. Але то треба все акуратно, часом корпус не так легко знімається. Таким чином було врятовано 2 мильниці, в одній з них спалах не працював, в другій дисплей і меню не працювало. Часом просто контакти відходять..
Часом просто контакти відходять
Чомусь я саме на це й грішу.Попередній Олімпус розбирала, а цей страшнувато.
Мартин Боруля
04.12.2008, 11:04
Олімпус SP510UZ це мій вже другий Олімпус.перший теж через рік накрився.
Олімпус виробник фотоапаратів як на мою думку посередньої якості.
Нікон, Соні, Люмікс (панасонік), Кенон - ось бренди які варті уваги!!
Я коли вибирав собі фотік то напоровся на один прикольний сайт http://photo-start.com.ua/compare.php там можна порівнювати фотоапарати, тому хто ше не визначився з вибором рекомендую.
ksenechka
04.12.2008, 11:09
Я собі придбала Кенон, абсолютно ним задоволена, радує мене усіма своїми характеристиками, і фото чудові робить... Не порівняти з моїм стареньким Кодаком, яким можна тарганів бити:)!
Ну вже що маємо, то маємо.
До того ж викласти "чайнику" кругленьку суму за класний фотік батьки не дали:)
Мартин Боруля
04.12.2008, 12:49
До того ж викласти "чайнику" кругленьку суму за класний фотік батьки не дали
Вибір є завджи. Можливо не вистачає терпіння. Я зі своїм також поспішив. Купив собі Соні, а через буквально три тижні вже мав можливість купити Nikon D60 ... а різниця то 100 баксів всього навсього.
ksenechka
04.12.2008, 12:55
Мартине, Мартине!!! Не "всього-навсього 100 баксів", а "аж 100 баксів"...подивись, що з тими зеленими паперами робиться...
Вибір є завджи. Можливо не вистачає терпіння. Я зі своїм також поспішив. Купив собі Соні, а через буквально три тижні вже мав можливість купити Nikon D60 ... а різниця то 100 баксів всього навсього.
Проблема в грошах.В сім"ї де один працює , а четверо на шиї сидять не дуже розженешся.
Нікон, Соні, Люмікс (панасонік), Кенон - ось бренди які варті уваги!!
Кожен бренд має апарати різного класу, різні переваги.
Серед дзеркалок лідери - Кенон, Нікон. Соні і Олімпус пробують підтягуватись до них, Панасонік схоже взгалі змістить акцент на мікро4/3 - недзеркальні камери із змінними об"єктивами.
Переважно всі недзеркалки Кенона хороші. В інших брендів є також багато моделей, які заслуговують на увагу.
Співвідношення ціна-якість серед мильничок Кенона було хороше десь до powershot S3is. Вже у S5is ціна була невиправдано високою - майже на рівні бюджетних дзеркалок інших брендів (наприклад Нікон Д40кіт, Олімпус Е-410,420кіт), які все ж таки гіпотетично кращі знімки робитимуть.
Проблема в грошах.В сім"ї де один працює , а четверо на шиї сидять не дуже розженешся.
крім того зараз проблема
що з тими зеленими паперами робиться...
якщо сім"я отримує доходи у гривні.
Може Діма продасть вам "в кредит";). Той набір, що він пропонує хороший, правда невідома ціна питання.
правда невідома ціна питання.
якби ж знати яка ціна.А Діма мовчить.
Мартин Боруля
04.12.2008, 14:41
Мартине, Мартине!!! Не "всього-навсього 100 баксів", а "аж 100 баксів"...подивись, що з тими зеленими паперами робиться...
Взагалі то коли я купував фотік то долар навпаки починав падати, а 100 $ вони завжди 100 $.
Мартин Боруля
04.12.2008, 15:27
Співвідношення ціна-якість серед мильничок Кенона було хороше десь до powershot S3is. Вже у S5is ціна була невиправдано високою
На той час коли зявився ФІС5 то між ними була велика різниця. Процесори різних поколінь а ще кількість мегапікселів, свіітлочуливість, розмір Рк дисплею .......
отак і назбиралось.
На той час коли зявився ФІС5 то між ними була велика різниця. Процесори різних поколінь а ще кількість мегапікселів, свіітлочуливість, розмір Рк дисплею .......
І мініатюрна матриця )))
Мартин Боруля
04.12.2008, 16:43
І мініатюрна матриця )))
Така сама як і в 3 моделі.
Процесори різних поколінь а ще кількість мегапікселів, свіітлочуливість, розмір Рк дисплею .......
серед переліченого лише розмір дисплею є плюсом, хоча таким, що не впливає на якість знімку.
А збільшена кількість мегапікселів і світочутливості при незмінній
мініатюрна матриця
скоріше мінус. Більше шуму.
Мартин Боруля
04.12.2008, 17:14
Для друку фоток 10х15 або 13х18 цього достатньо. Ці фотоапарати якраз для цього і призначені, а для більших форматів вихід один Дзеркалки.
Для друку фоток 10х15 або 13х18 цього достатньо.
Звичайно, якраз для таких фоток і не треба збільшувати к-ть пікселів, що зробили у С5.
Мова йшла не про те що С5 поганий, а про те, що значно дорожчий від С3 при наявності сумнівних переваг.
Звісно що мінус, а позиціонує себе як псевдозеркалка.
Для друку фоток 10х15 або 13х18 цього достатньо.
Згідний. От тільки не розумію навіщо пхати в компакти на мініатюрні матриці 8 і більше МП. Невже цей комерційних хід ще себе не вичерпав?
Хлопчики та дівчатка)
можливо хтось допоможе)
мені запропонували камеру Олімпус Е400 Дабл кіт (два об,єктиви 14-42 та 40-150)
ледь б.в., +2ГБ + сумка = 2500 грн
що скажете?..
сумніви беруть того, що не збиралась брати Олімпус..
Хлопчики та дівчатка)
можливо хтось допоможе)
мені запропонували камеру Олімпус Е400 Дабл кіт (два об,єктиви 14-42 та 40-150)
ледь б.в., +2ГБ + сумка = 2500 грн
що скажете?..
сумніви беруть того, що не збиралась брати Олімпус..
враховуючи курс доляра, то є менше 400, що дуже файно.
сам взяв пару місяців тому за 700 у.о. наступника е-420 даблкіт, тоді то коштувало мені ~ 3300 у гривнях.
якщо до того не було у Вас дзерклаки, треба трохи звикати - спочатку розчарування (бо тут вже важливо "фокус", "глибина різкозті" і т.д., не просто навів щоб і зняв), потім радість, особливо коли порівнюєш якість знімків із попередньою мильничкою - видно як на екрані так і на паперовій знимці (10Х15). Це я про 420, думається що 400 не дуже різниться, але точно не скажу.
Є цілий розділ на олімпусовському форумі по апарату, який вас цікавить:
http://olympus.ourlife.ru/forum/index.php?showforum=74
А загалом бюджетна дзеркалка олімпус файний варіант, коли на кенона грошей не вистачає.
А загалом бюджетна дзеркалка олімпус файний варіант, коли на кенона грошей не вистачає.
просто я не думаю, що мені на початковому рівні знадобляться всі плюси кенону..
тим паче, що це моя перша камера, вчитись буду так...
ато якщо не побачу великого прогресу, може й не судилось мені фотографом бути)
всі плюси кенону..
основні плюси, імхо - краща матриця, доступніша (на початковому рівні по грошам і по наявності в Україні) оптика (особливо наявність відносно недорого світосильного фікса 50мм та відносно недорогої оптики "сторонніх" виробників) і аксесуари (спалахи і т.д.)
, вчитись буду так...
ато якщо не побачу великого прогресу, може й не судилось мені фотографом бути)
Якщо є бажання, прогрес обов"язково буде у порівнянні з мильничкою.
Звичайно, що знімає фотограф, а камера лише інструмент, але все ж таки багато чого мильничкою не зняти так як найпростішою зеркалкою, імхо.
знімає фотограф, а камера лише інструмент
оце точно) на це і сподіватимусь)
дякую) і скоро буду з інструментом)
artemgukasov
15.12.2008, 14:48
Зато Олимпус лидер по корректной цветопередаче :)
nirvanka
15.12.2008, 15:03
просто я не думаю, що мені на початковому рівні знадобляться всі плюси кенону..
тим паче, що це моя перша камера, вчитись буду так...
Якщо вже берете дзеркалку, то треба бути готовій до того, що якщо в майбутньому захочете серйозніше фотографувати, мати кращу якісь фоток, то прийдеться купити щось краще, а потім ще щось докупити і так постійно. Тому треба відраз визначитись з системою - чи це буде Олімпус чи Кенон. Бо: 1. якщо спочатку купите Олімпус, а потім якісніший Кенон, то треба буде заново до нього звикати, бо це інший тип. 2. можна купити фотоапарат і добрі обєктиви, а потім купити фотоапарат іншої фірми і вже ці обєктиви не підійдуть.
Не знаюсь на Олімпусах, але оце "дабл кіт" мене насторожує. Якщо це мається на увазі кітові обєктиви, то не рекомендую їх брати. Кітові обєктиви на дзеркалках дають не набагато кращі результати, ніж мильниці. Тому краще взяти 1 обєктив, але якісніший.
З однієї сторони ціна дійсно хороша, а з іншої я згідний з Нірванкою - що це вже йде вибір системи з усіма наслідками.
Не знаюсь на Олімпусах, але оце "дабл кіт" мене насторожує. Якщо це мається на увазі кітові обєктиви, то не рекомендую їх брати. Кітові обєктиви на дзеркалках дають не набагато кращі результати, ніж мильниці. Тому краще взяти 1 обєктив, але якісніший.
Якщо враховувати що це буде першою зеркалкою, то може слід набрати досвіду на кітових обєктивах, а потім вже докуповувати по потребі якісніший.
nirvanka
15.12.2008, 15:31
Якщо враховувати що це буде першою зеркалкою, то може слід набрати досвіду на кітових обєктивах, а потім вже докуповувати по потребі якісніший.
Я от шкодую, що купила кітовий.. Але в мене, впринципі, не було іншого виходу. Через 3-4 місяці вже було соромно ним фотографувати. То я така прискіплива, хочеться зразу максимально гарних фоток.
Але якщо нема можливості відразу купити кращий обєктив, то кітовий підійде. А якщо плануєте в недалекому майбутньому купити щось краще, то варто почекати.
якщо плануєте в недалекому майбутньому купити щось краще, то варто почекати
я просто фотограф у мріях..тобто це буде моя перша добра камера, і я не знаю чого очікувати і чого боятися.
чи обмежитись версією "Економ" класу, та зекономити грошей, чи придбати щось набагато серйозніше, та потім вияснити, що я не здатна..чи відкласти просто все далеко-далеко.
+чи купити щось зараз, чи чекати довше і витратити все..
artemgukasov
15.12.2008, 15:48
олимпус вполне подходит для любительской фотографии, денег стоит небольших, вам для творчества хватит с головой, у меня есть на продажу Hoya 135 2.8(под Олимпус) объектив - шикарный портретник
levandivka
15.12.2008, 16:02
у меня есть на продажу Hoya 135 2.8(под Олимпус)
ТАК з того б і починали!:)))
А то "лідер"...
у меня есть на продажу Hoya 135 2.8(под Олимпус) объектив - шикарный портретник
это здорово) но я еще его даже не купила))
так что с портретником погодю))
спасибо)
Якщо це мається на увазі кітові обєктиви, то не рекомендую їх брати.
вони у цьому комплекті майже задарма, бо окремо кожен з них коштує 200-300 у.о., перекривають 28-300 ЕФР, то шо темноваті, як усі кіти.
Ніконівскі і оліковські кіти кажуть кращі від кенонівських донедавна були. зараз нові кіти кенона кажуть кращі, ніж старі.
можна купити фотоапарат і добрі обєктиви, а потім купити фотоапарат іншої фірми і вже ці обєктиви не підійдуть.
то так є, але ціна питання така, що напевно не так страшно, можна буде залишити "резервною" камерою.
artemgukasov
15.12.2008, 16:17
вони у цьому комплекті майже задарма, бо окремо кожен з них коштує 200-300 у.о., перекривають 28-300 ЕФР, то шо темноваті, як усі кіти.
Ніконівскі і оліковські кіти кажуть кращі від кенонівських донедавна були. зараз нові кіти кенона кажуть кращі, ніж старі.
как раз брать с собой в путешествия по теплым светлым странам:)
ціна питання така, що напевно не так страшно, можна буде залишити "резервною" камерою.
От з цим я згідний, тим паче що:
це буде моя перша добра камера, і я не знаю чого очікувати і чого боятися
Квіточка
15.12.2008, 17:48
Можливо моє питання смішне, але в мене сестра загубила в пятницю фотоапарат, тому треба купити новий, ціна +-1000грн. що порадите???
Можливо моє питання смішне, але в мене сестра загубила в пятницю фотоапарат, тому треба купити новий, ціна +-1000грн. що порадите???
до наступного фотоапарата купити шнурочок на шию :),
а якщо серйозно то зараз та 1000 гривень дуже знецінились у техніці, в т.ч. фото.
п.с. якось двозначно звучить "шнурок на шию"
Квіточка
16.12.2008, 15:09
до наступного фотоапарата купити шнурочок на шию ,
а якщо серйозно то зараз та 1000 гривень дуже знецінились у техніці, в т.ч. фото.
Вам смішно????.... Бо мені ні...
Знаєте я не професійний фотограф..
І наступний фотоапарат ми теж можемо загубити...
питаю поради, не маєте що сказати то мовчіть....:crazyman:
Мартин Боруля
16.12.2008, 16:03
походити пошукати а потім докласти грошей і купити шось краще.
питаю поради, не маєте що сказати то мовчіть
якщо серйозно то зараз та 1000 гривень дуже знецінились у техніці, в т.ч. фото.
ну і для початку подивіться які моделі входять у Ваш бюджет (+-), а потім вже питайте пораду, що з того вибрати
п.с. менше емоцій таких майже агресивних, вроді нічого поганого Вам не написав
Щодо Олімпуса дабл кіт. Дивлячись як Ви бачите далі свій розвиток як фотографа. Якщо плануєте "рости" в системі, вдосконалюватись, затрачуючи на це купу грошей, то Олімпус Вам не підійде.
Але якщо для Вас зеркалка лише більш якісна альтернатива "мильниці" то цілком задовольнить. Так, у Олімпуса менша ніж у інших матриця ( і відповідно більший кроп-фактор) але вона все одно більша ніж у всіх компактів. До олімпуса малий вибір оптики, але кітові об"єктиви Олімпуса кращі за кітоові об"єктиви буд якої іншої системи, і їх цілком достатньо
Але якщо для Вас зеркалка лише більш якісна альтернатива "мильниці" то цілком задовольнить.
Тут, імхо, якщо абстрагуватись і дивитись що можна взяти за ту ціну, то той комплект є більш якісною ціновою альтернативою псевдодзеркалкам, у яких навіть теоретично не може бути "розвитку у системі" будь-якого бренду, через незмінність об"єктивів.
треба купити новий, ціна +-1000грн. що порадите???
Спершу як щось радити то треба знати що то має бути, які Ви ставите вимоги до майбутнього фотоапарата.
Бо якщо оперувати тільки сумою то можна нарадити декілька десятків апаратів (якщо не більше).
Квіточка
18.12.2008, 14:12
Що скажете про ці фотоапарати Canon IXUS 70 Silver або Canon PowerShot A590 IS, Canon PowerShot E1 Pink, Canon PowerShot A1000 is Grey???? Щось є варте уваги???
nirvanka
18.12.2008, 14:18
Моєю першою мильницею була А540 з серії Canon PowerShot. Файна серія - просте зручне меню, гарні фотки. Недавно знайомий купив саме A590 IS - задоволений!
artemgukasov
18.12.2008, 16:51
это что, а вот одна контора лелеет надежды купить "зеркалку" до 2500 грн для студии, а че, я сразу сказал, за эти деньги только пленочная, зато с экспозамером :))
это что, а вот одна контора лелеет надежды купить "зеркалку" до 2500 грн для студии
никонд Д50 б/у, или кенон 300Д с китовыми ))) зато студия ;)
artemgukasov
18.12.2008, 18:18
ты что какой б/у, новый хотят:)
я тоже такой хочу за 2500грн, но кажись не получицца ))
http://blog.wired.com/gadgets/nikon-d3_1.jpg
artemgukasov
19.12.2008, 13:02
Вопрос: (на одном из форумов)
Недавно приобрёл камеру Canon 400D. За небольшое время уже отснял кучу фоток и вот уже подумываю не совместить ли мне приятное с полезным. А именно подработка фотосъёмкой свадеб. С практикой фотосъёмки знаком не понаслышке - имел приличный опыт фотосъёмки с "Зенитом". Прикидываю что для этого нужно. Объектив в наличии пока только китовый, понимаю что нужен другой, но сейчас не потяну. Реально ли только с китовым? Нужна внешняя вспышка, по деньгам прикидываю тысяч за 6-8, порекомендуйте -какую лучше взять. Дополнительную карту памяти и аккумулятор куплю. Что ещё нужно? Штатив с "тросиком"- не знаю?, по моему не обязательно иметь.
Ответ:
Недавно приобрел себе в магазине медтехника скальпель. За небольшое время уже изрезал кожаный диван, и едва не прирезал свою собаку, и вот уже подумываю не совместить ли мне приятное с полезным. А именно — поработать кардиохирургом. С практикой хирургии знаком не понаслышке — имел приличный опыт работы консервным ножом. Прикидываю что для этого нужно. Скальпель пока незаточен и только один, понимаю что нужен другой, но сейчас не потяну. Реально ли только одним скальпелем сделать аорто-коронарное шунтирование?
тут объявление есть, может успеете забрать
Продаю Canon PowerShot А610 в идеальном состоянии
Цена 1000 гр
контакт: bizari@ukr.net
тут объявление есть, может успеете забрать
Продаю Canon PowerShot А610 в идеальном состоянии
Цена 1000 гр
ото файний апарат з поворотним екраном, відносно великою матрицею та ще невеликою кількістью магепікселів :good:
Квіточко якщо підходить по габаритах, то беріть
Але не забудьте поторгуватися ...
При курсі долар 5,05 такі апарати б/у "йшли" по +-700 грн.
nirvanka
19.12.2008, 14:33
Я б сама його купила, бо треба мильничку на кожен день чи в гори поїхати.. Але навіть на неї треба відкласти.. :)
Я б сама його купила, бо треба мильничку на кожен день чи в гори поїхати.. Але навіть на неї треба відкласти.
я також для жінки, але проблєма та сама.
одного разу (десь у вересні цього року) бачив у "Вашому магазині" 530 за 350 грн. ! правда не відомо в якому стані .... трохи шкодую, що не глянув на нього
Квіточка
20.12.2008, 17:24
А скажіть будь-ласка скільки тих пікселів потрібно для звичайної людини, тобто не фотографа????? Бо чула думку що якщо вибирати між 9 і 8 то краще 8... чому? Я ж по наївності думала що чим більше тим краще... Мені ж коліжанка каже що краще звертати увагу на діопріїї... А що то таке ті діопріїї??? І взагалі скажіть які показники важливі і яких повинно бути більше а яких менше...
artemgukasov
20.12.2008, 17:38
вы главное запомните :
чем меньше этих мегапикселей вам продают тем лучше для вас
и чем больше кратность зумма тем сложнее вам будет снимать на увиличении:)
3 мегапікселів достатньо для "звичайної людини" - для фоток "народного формату" 10х15
artemgukasov
20.12.2008, 17:44
даааа наверное мыльницу сложнее всего выбирать, и хоть стоит 200 баксов:)
на сколько проще брать топовые зеркалки:) и разницу в тысячах как\то не замечаешь
Квіточка
20.12.2008, 18:09
а чого має бути багато? ДО РЕЧІ МЕНІ ТАК НІХТО І НЕ ПОЯСНИВ ПРО ТІ ДІОПРІЇ... з мегапікселя достатньо????? я думала хоча б 7...
Ну скажіть популярно на що слід звертати увагу в першу чергу???
artemgukasov
20.12.2008, 18:21
про диоптрии забудьте, они вам не нужны, хотите почитайте тут (http://ru.wikipedia.org/wiki/Диоптрия), так же мы не знаем ваши требования к качеству изображения
на счет пикселей популярно:
***Чем меньше мегапикселей в моделях одного класса, тем меньше шум и "пластмассовость" картинки, увеличение кол-ва пикселей - чисто маркетинговый ход для тех кто считает что "ЧЕМ БОЛЬШЕ ТЕМ ЛУЧШЕ"
походите по этим сайтам и посмотрите картинки которые получаются с разных моделей фотоаппаратов
http://pixel-peeper.com/ (раздел Digicams, Compacts, Bridges)
http://www.pbase.com/cameras выбирайте интересную внешне вам модель и смотрите фото
здесь мы больше едва ли сможем помочь и выбор все равно за вами
а чого має бути багато?
Ні в якому разі не звертати увагу на маркетингові ходи:
- багато мегапікселів,
- великі значення чутливості типу iso 1600 або 3200 - мовляв зможете знімати серел ночі без спалаху )),
- детектор обличчя, посмішки і інші непотрібні функції.
Зверніть увагу на:
- геометричний розмір матриці - чим більша тим краща (тобто наприклад 1/1,8 краща від 1/2,5).
- світосилу обєктиву - наприклад 1:2,8-4,1 кращий від 1:4,1-5,6,
- фокусну відстань обєктиву,
- ну й на такі допоміжні речі як - розмір екрану, тип елементів живлення, ергономіка, габарити, ручні режими зйомки....
Полковник
21.12.2008, 00:51
Зверніть увагу на:
А на цвет корпуса???
Вдруг не подойдёт к сумочке?
И на фига тогда пиксели?????
artemgukasov
21.12.2008, 00:55
думаю надо брать любой Canon который стоит до 1000 грн и пофигу что там и как внутри, главное любить его таким какой он есть:))
Мартин Боруля
25.12.2008, 14:58
В першу чергу тре звертати увагу на Матрицю
Якшо в двох фотоапаратів буде однакова кількість пікселів але різні матриці то кращим буде той у якого більша матриця. (Розмір задається приблизно так 1/2,5 1/1,8 це відношення реальної мартиці в фотоапараті до розміру 35 міліметрового кадру, тобто 1/1,8 є більшим і кращим від 1/2,5)
Усі рекомендують Кенон а я ще порекомендую ЛЮМІКС
http://lumix.panasonic.ru/pickcam/index.php?quest[13936]=13944
1/2,5 1/1,8 це відношення реальної мартиці в фотоапараті до розміру 35
Трохи не так, відношення реальної реальних розмірів матриці до плівкового кадру називаєтся кроп-фактор і чисельно не дорівнює 1/2,5; 1/1,8. Наведені числа- це розмір діагоналі матриці в дюймах, при чому використовуются не "стандартні" дюйми, а якісь спецефічні- відиконовські.
для наочності
http://afanas.ru/video/sizes.gif
http://afanas.ru/video/photoLE.htm
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008