КПК

Показати повну версію : Фотоапарат

Сторінки : 1 [2] 3

levandivka
17.12.2007, 13:31
стояти біля нього в позі "зю"
Оце саме паскудне, закінчується падінням камери.
Заходив "Вище неба": ціни придуркуваті, довелося теж їхати в "Цифровичок" (http://www.cyfrovychok.com.ua/). А там від цінника ще 60 УО відтяли. ;)

Michel
17.12.2007, 15:28
А можна поцікавитись, що ви збираєтесь знімати? Чи то так, для альбому, чи збираєтесь знімати спорт, чи тварин...
Збираюсь знімати (для власного задоволення) в основному природу, птахів, тварин, різних комах, архітектуру і всьо то, що заслуговує уваги.
P.S. Буду брати Olympus SP-560-UZ i Panasonic Lumix DMC-FX33 (на рахунок FX33 ще не рішив).

nirvanka
17.12.2007, 16:55
В мене є фотоапарат Canon PowerShot A630. Хочу до нього купити штатив. Кріплення для штативу є. Скажіть, будь-ласка, чи всі штативи до нього підходять(чи універсальні кріплення), який штатив брати краще, де їх у Львові купити можна?
В мене штатив чуть чуть нижчий за мене, доводиться нахилятись, але незручностей не помічаю. Брала на вагу, тобто один з легших, для свого старенького Canon PowerShot A540.

Через свою необережність під гаслом "Сила є, розуму не треба" якось засильно одного разу закрутила камеру на штативі, то металева різьба штатива стесала різьбовий отвір на камері. Пробувала розібрати камеру, щоб витягти цю штучку з різьбовим отвором, не вдалось.

Хтось знає де є майстерні по фотоапаратах? Хочу витягти цю штучку, зробити таку саму металеву і поставити її туди.

Michel
28.12.2007, 12:35
Для levandivka: http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/

галичанка
29.12.2007, 22:11
який штатив брати краще, де їх у Львові купити можна?

Зорянівонько, користуємось штативом 1м 53см, нам зручно (ми з чоловіком середнього росту).

Купували штатив в АБВ техніці, тоді була акція на честь відкриття - купили дешевше, ніж в інших магазинах.

Штативи продаються в фотомагазинах, Ельдорадо та напевно інших супермаркетах електроніки. Просто виберіть, де така сама модель найдешевша і перевірте, чи всі елементи працюють.

Купуйте, користуйтесь, будете задоволені: і себе з чоловіком зазнімете, і зможете зробити багато фото, які без штатива не вдаються! :)

Маруся-мама
05.01.2008, 04:57
Питання, он постав вибір між Canon i Panasonic. Ціна однакова, он лише думаю що краще?
http://www.adorama.com/images/large/IPCDMCTZ3S.JPG
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41HO%2Bdjnm8L._SS400_.jpg

Panasonic Lumix DMC-TZ3K 7.2MP Digital Camera with 10x Optical Image Stabilized Zoom
Canon PowerShot SD850 IS 8.0 MP Digital Elph Camera with 4x Optical Image Stabilized Zoom
До кінця тижня дають 2GB диск в подарунок.

levandivka
05.01.2008, 05:02
Йой!
Та на кожній, напевне, з 13 сторінок топіку уб'ясняю: Canon!!! :)
Навіть, якщо доведеться троха більше дати грошенят. Оно Вам повернеться...

А всякі Панаси...
Навіть у Вашому пості картинку не показує. (а вона там є?) :)

Маруся-мама
06.01.2008, 03:10
Йой!
Та на кожній, напевне, з 13 сторінок топіку уб'ясняю: Canon!!! :)
Навіть, якщо доведеться троха більше дати грошенят. Оно Вам повернеться...

А всякі Панаси...
Навіть у Вашому пості картинку не показує. (а вона там є?) :)
Та є...є...мені видко.

Ну канон то канон, так і запишемо. Якраз в українській школі дали гроші на то і потрачу. Дєкую!

Patrick
06.01.2008, 11:02
Я би вибрав Lumix
аргумент #1 Якщо він укомплектований оптикою Leica(так як на фото), то це найкраща оптика , яка може бути.Німецько-швейцарська фірма "Лейка" одна з найстаріших(з 1913р) по випуску фото- кіно апаратури.Кореспонденти в Другій Світ.війні робили знимки фотоапаратом "лейка"
аргумент #2 Цей фотоапарат(Lumix) є made in Japan ,а Кенон - made in China.Якщо це для Вас має значення.
Ну , а в рештому вони одинакові.

bug
06.01.2008, 11:45
Та на кожній, напевне, з 13 сторінок топіку уб'ясняю: Canon!!!
кіко процентів має пан від продажу кожного кенона в Україні?

levandivka
06.01.2008, 12:00
А шо, в Штатах тільки китайські Кенони?..:8:

Ну, тупиє... (с)

Патріку, а праску з Цейсівською оптикою Ви теж любите?

Багові: не торгую. :)

Тіріон
06.01.2008, 12:04
1. Живлення, память.
Надійність для мене визначається типом живлення і в декій мірі (але то другорядне) типом памяті.
Найкращий тип живлення то є пальчикові акумулятори/батарейки, вони дешеві і всюди продаються. Розрядились напр. акумулятори то можна завжди купити пальчикові батарейки в любому магазині і продовжувати фотографувати. Акумулятор гріється і апарат відмовляється працювати (захист є, щоб акумулятор не бахнув (вони й таке можуть зробити)), треба чекати поки не охолодиться, а пальчикові батарейки можна просто поміняти.
Найкращий тип памяті SD-SDHC. Вона не дорога і вже є флешки на 8 Гб, обіцяють аж 32. З ніякими ноутами не треба тягатись напр. по горах щоб "звільнити флешку".
2. Світло-чутливість.
В низько-чутливих апаратах на підвищених рівнях чутливості дуже замітний шум, якщо фотографувати напр. на чутливості 400 ISO, а апарат дає всього 800. Особливо це відчувається при низькому рівні світла (в похмуру погоду, або перед вечером), коли фотографуємо дітей напр. (вони ж ввесь час рухаються). Вечером низько-чутливим апаратом взвгалі не можна нічого путнього зробити, в великому приміщенні також (спахах далеко не тягне). А в високочутливих апаратах цієї проблеми майже не існує. Кольори передають біль-менш нормально майже всі апарати і кольори запросто можна поправити потім.
3. Об'єктив.
Хороша оптика (великий кут, великий зум і стабілізація). Стабілізація. дуже потрібна при великому зумі і при низькому освітленні.
4. Габарити і вага.
Мені підходять 2 типи апаратів:
- Маленький і компактний (з великим кутом), який можна без проблем носити в кишені.
- Більший (з великим зумом), який важить мін. пів-кіллограма. Вага добавляє стабільності (інерція).

І що порекомендуєте? З ціною до 400$?

І питання до всіх :). Де у Львові найкраще купляти фотоапарат?

Toyvo
06.01.2008, 14:10
Canon або Nikon, все інше марне витрачання грошей. У мене цифровий Canon, дуже задоволена. Пробувала інші, на зразок Панасоніка, нуу... шо попало... ИМХО

levandivka
06.01.2008, 14:16
Де у Львові найкраще купляти фотоапарат?
http://cyfrovychok.com.ua/

ЗІ: а почитити гілку не пробували? ;)

Canon або Nikon, все інше марне витрачання грошей.
+1. Але...
Залежить, для чого купується:
якщо для фотографування - ТАК, "Canon або Nikon"
якщо для понтів (потішити себе і навколишніх) примочками - можна і інші моделі.

Тіріон
06.01.2008, 14:39
ЗІ: а почитити гілку не пробували?

Вибачайте, але вже й так очі болять :). Дякую за відповідь.

levandivka
06.01.2008, 14:47
очі болять
Бінокля? а протерти..? :)
В мене після зйомок теж болять...

nirvanka
06.01.2008, 16:39
Кенон - made in China.
Не звертала увагу на країну виробника раніше, зараз глянула на свій кенон і на кенон, який свекруха зі штатів нам переслала - обидва "Made in Malaysia"..

Думаю, Вам краще спершу визначитись для чого Вам фотоапарат, а саме - що Ви будете в більшості фотографувати (макрознімки, рухомі об'єкти, пейзажі, на кожен день).. І відповідно до цього і підбирайте щось з кенонів ;) (я теж ніц не маю з продажу кенонів, просто я на 150% задоволена своїм кеноном! :) )

Де у Львові найкраще купляти фотоапарат?
Не думаю, що в різних магазинах якість одних і тих самих фотоапаратів різна.. То Ви певно шукаєте де дешевше.. 3 місяці тому я звіряла ціни на кілька моделей кенонів по магазинах Львова.. Найдешевше було у магазині Deshevshe.net.ua на вул. Франка 37. На їх сайті (http://deshevshe.net.ua)можна побачити київські ціни. В тому магазині на Франка ціни трохи вищі, ніж на сайті, бо тут ще врахована оплата за доставку, як вони мені пояснили..

Stanley
06.01.2008, 16:39
аргумент #1 Якщо він укомплектований оптикою Leica(так як на фото), то це найкраща оптика , яка може бути.Німецько-швейцарська фірма "Лейка" одна з найстаріших(з 1913р) по випуску фото- кіно апаратури.Кореспонденти в Другій Світ.війні робили знимки фотоапаратом "лейка"
Оптика, точніше фірма яка її випустила дійно гарна, але- дуже шумна матриця з дуже агресивним шумодавом дають таке "мило" що всі переваги оптики нівелюются. До того ж суперзум, це завжди компроміс з якістю, тому хоч там і написано "Лейка", але якість такої оптики все одно нижча за нормальний об"єктив з меншим діапазоном зума.

levandivka
06.01.2008, 16:47
магазині на Франка ціни трохи вищі, ніж на сайті, бо тут ще врахована
На вушко: а в Цифровичку навпаки можна ціну до 10% зрізати. ;)

Stanley
06.01.2008, 16:53
аргумент #2 Цей фотоапарат(Lumix) є made in Japan ,а Кенон - made in China.Якщо це для Вас має значення.
А це якраз не має жодного значення!!!! Кенон є Кенон! Незалежно від того де він був випущений. До того ж я дуже сильно сумніваюсь що Lumix, дійсно зібраний в Японії. Всі японські фотапарати ( і не тільки) збираются в Китаї, Тайвані, Малазії, Індонезії і навіть Зімбабве.

nirvanka
06.01.2008, 17:01
На вушко: а в Цифровичку навпаки можна ціну до 10% зрізати.
Нашвидкуруч порівняла ціни: якщо від цін на сайті Цифровичка відняти 10%, як Ви кажете, виходять практично ті самі ціни, що і в Дешевше.нет ;)

levandivka
06.01.2008, 17:03
практично ті самі ціни, що і в Дешевше.нет
От я і про те. Тільки без понтів і шороху "шо нєт"...

Та й Нашвидкуруч. ;)
На сайті Ц. ціни вищі прилавочних...

Michel
06.01.2008, 17:04
Ось: http://www.dpreview.com/reviews/
:)

Тіріон
06.01.2008, 17:14
Ось: http://www.dpreview.com/reviews/

Що, будь-який?

Тіріон
06.01.2008, 17:16
Panasonic Lumix DMC-TZ3K 7.2MP Digital Camera with 10x Optical Image Stabilized Zoom
Canon PowerShot SD850 IS 8.0 MP Digital Elph Camera with 4x Optical Image Stabilized Zoom
До кінця тижня дають 2GB диск в подарунок.

Це у Львові сподіваюсь?

syavych
06.01.2008, 17:50
Це у Львові сподіваюсь?
Не впевнений :)

На вушко: а в Цифровичку навпаки можна ціну до 10% зрізати.
Там зараз акція до 15 січня. Акційні ціни теж можна порізати? :o

levandivka
06.01.2008, 17:54
акція до 15 січня. Акційні ціни теж можна порізати?
Я не працюю в Ц. Просто завжди питаю ціну, за якою я можу купити в Ц. конкретний товар... ;)

Stanley
06.01.2008, 18:09
:D
Також фотоапарат.
http://art.photo-element.ru/ts/matches/2.jpg
http://art.photo-element.ru/ts/matches/matches.html

Patrick
06.01.2008, 19:06
А це якраз не має жодного значення!!!! Кенон є Кенон! Незалежно від того де він був випущений. До того ж я дуже сильно сумніваюсь що Lumix, дійсно зібраний в Японії. Всі японські фотапарати ( і не тільки) збираются в Китаї, Тайвані, Малазії, Індонезії і навіть Зімбабве.

Він таки випущений в Японії.Я його тримав в руках (з Х6 зумом і чорний).
Я теж хочу купити камеру і тому приміряюся.В 3х магазинах з 3х , на запитання до продавців , що вони би порекомендували - вони відповіли Lumix.Конкретно до Кенона , чи до якогось іншого я не порівнював .

Patrick
06.01.2008, 19:15
А шо, в Штатах тільки китайські Кенони?..:8:

Ну, тупиє... (с)

Патріку, а праску з Цейсівською оптикою Ви теж любите?

Дуже вагомий аргумент.

Дорогой , Вася , у меня просто нет слов © Ерелаш

Stanley
06.01.2008, 19:25
Він таки випущений в Японії
Якщо Ви купуєте виріб зібраний в Японії, то Ви оплачуєте в тому числі і зарплату японських робітників, а це, повірте набагато більше ніж скажімо у китайських. А якщо Ви купуєте фотоапарат чи будь що вироблений в Китаї світовим брендом, то немає жодного значення де він вироблений, дешевший він лише тому що сума зарплати в собівартості закладена значно менша. Це звичайно стосуєтся лише світових брендів, а не нікому невідомих китайських фірмочок (Sunnplus, наприклад :D)

Michel
06.01.2008, 19:55
Що, будь-який?
Хороший і відносно не дорогий (мається на увазі відношення якості/можливостей апарата до його ціни) !!!

syavych
06.01.2008, 20:01
Дорогой , Вася , у меня просто нет слов © Ерелаш
Чуть шо зразу Вася :beee:

fuxx
06.01.2008, 20:20
Кенон є Кенон! Незалежно від того де він був випущений.
Мій Кенон з Китаю але я ним повністю задоволений! Хоча не мав змоги порівняти з малайзіськими чи іншими аналогами, але думаю що значної різниці не буде.

Неодноразово мав нагоду порівняти знимки зроблені власним Кеноном і іншими апаратами близької цінової категорії - зовсім не те :(

lotr_an
06.01.2008, 20:34
Христо ся Рождає!

А хто, що думає про Canon А 650 IS? модель серпня минулого року.

levandivka
06.01.2008, 20:45
Славімо Його!
що думає про Canon А 650 IS
А шо тут думати? Якщо ціна влаштовує...
Хороша мильниця.
Новинка оборудована процессором Canon DIGIC III, который обеспечивает работу системы улучшенного распознавания лиц для коррекции автофокусировки, автоэкспозиции и экспозиции при съёмке со вспышкой, а также функции коррекции эффекта «красных глаз»1. Эти технологии заметно повышают качество изображения при съёмке людей.

lotr_an
06.01.2008, 21:31
А шо тут думати? Якщо ціна влаштовує...
Хороша мильниця.

от слово "мильниця" все рівно проскакує п. levandivkо і ото-то слово зовсім не діє в користь даного фотоапарату, та й класу фотоапаратів в цілому.
з одного боку як їдеш десь (та й коли по Львові ходиш) не хочеться тягарів носити за собою. з іншого боку - розумію без "тягаря" не добєшся такої якості і т.д.

levandivka
06.01.2008, 21:46
Чекайте! Мильниця - не ругатєльство, а тип.
Дійсно, таскатися у побуті з дзеркалкою/псевдою - глупа справа (розіб'ється). На щоденне носіння - мильниця найкращий вихід.
А мильниці від Кенон - луччі.

fuxx
06.01.2008, 22:37
от слово "мильниця" все рівно проскакує
Яка різниця як називати. Не влаштовує "мильниця" то нехай буде "цифрокомпакт".

levandivka
06.01.2008, 22:42
нехай буде "цифрокомпакт".
Всеодно, від "компакт" ... запашок лишаєцця... :)

Toyvo
06.01.2008, 22:44
З цього приводу згадала - Захист диплома, студент показує презентацію і постійно використовує слово слайд. По закінчені професор питає - А чому Ви весь час казали це західне слово слайд? Є ж нормальне руське слово діапозитив. :)

Тіріон
06.01.2008, 23:41
Хороший і відносно не дорогий (мається на увазі відношення якості/можливостей апарата до його ціни) !!!

Перепрошую, щось я не зрозумів. Ваше посилання виводить на сторінку з цілим набором фотоапаратів різних марок.

Michel
07.01.2008, 00:26
Перепрошую, щось я не зрозумів. Ваше посилання виводить на сторінку з цілим набором фотоапаратів різних марок.
А що тут розуміти?
Тут немає сенсу комусь щось радити, всьо одно кожний зробить так, як вважає за потрібне. Навіть якщо вкупив нікудишню іграшку, біде її вихваляти так, ніби йому за це платять по тисячі баксів в місяць. До покупки електронної іграшки підходять так, ніби від цього залежить здоров'я і доля всіх нащадків до сьомого покоління. :)
Один зациклився на канонах, напевно в артилерії служив, інший не дивиться на його реальні можливості, потреби і характеристики іграшки, а на то, щоб вона була крута на вигляд, щоб перед знайомими було чим похизуватись і т.д. і т.п. - ви ж українці, та ще й західні в більшості на цьому форумі, самі всьо краще всіх "знаєте". :p :p :p
А то є всього-навсього іграшка, яка через рік-два морально застаріє, в магазинах буде купа ще крутіших і кращих, і яка не заслуговує стільки уваги, скільки їй приділяють. Як сказано вище, то є всього навсього банка з диркою. :)

Тіріон
07.01.2008, 01:07
А що тут розуміти?
Тут немає сенсу комусь щось радити, всьо одно кожний зробить так, як вважає за потрібне. Навіть якщо вкупив нікудишню іграшку, біде її вихваляти так, ніби йому за це платять по тисячі баксів в місяць. До покупки електронної іграшки підходять так, ніби від цього залежить здоров'я і доля всіх нащадків до сьомого покоління.
Один зациклився на канонах, напевно в артилерії служив, інший не дивиться на його реальні можливості, потреби і характеристики іграшки, а на то, щоб вона була крута на вигляд, щоб перед знайомими було чим похизуватись і т.д. і т.п. - ви ж українці, та ще й західні в більшості на цьому форумі, самі всьо краще всіх "знаєте".
А то є всього-навсього іграшка, яка через рік-два морально застаріє, в магазинах буде купа ще крутіших і кращих, і яка не заслуговує стільки уваги, скільки їй приділяють. Як сказано вище, то є всього навсього банка з диркою.

Ото тирада :). Сказано гарно :).

nirvanka
07.01.2008, 01:12
Один зациклився на канонах, напевно в артилерії служив, інший не дивиться на його реальні можливості, потреби і характеристики іграшки..
Не думаю, що фотографи вважають інструмент своєї праці іграшкою. Вони живуть з того, тому і вибирають найкраще, щоб більше отримати у відповідь.. І їй байдуже як вона виглядає і не до понтів їм.. ІМХО.

Michel
07.01.2008, 01:18
Не думаю, що фотографи вважають інструмент своєї праці іграшкою. Вони живуть з того, тому і вибирають найкраще, щоб більше отримати у відповідь.. І їй байдуже як вона виглядає і не до понтів їм.. ІМХО.
Так то ж фотографи.

Всім щасливих свят і всього найкращого!!!

levandivka
07.01.2008, 09:01
Ви просто ще не звикли, Michel живе у Франції (з ким поведешся...), любить тулити голий лінк, не розуміючи, що це недобре (не цікаво). Може думає, що западенці не вміють гуглити...
Може думає, що форумляни мліють від клікання на неописані лінки..?
Франція... Що фільми (завернуті сюжети)..., що автомобілі..., про секс-натрентність - слів нема...: Навіть фотоапарат="банка з диркою" (прости мене, Господи)...

Саме ТАК! Це інструмент (якщо купувався для фотографування)!
А інструмент буває хорошим (дорожчий, надійний, без зайвих цяцьок) , а буває "китайським": такі набори продаються всюди дешево, купа різних п'єрдулок, а, навіть дріт перекусити тими кусачками з першого разу не потрафите.

Stanley
07.01.2008, 09:27
А то є всього-навсього іграшка, яка через рік-два морально застаріє, в магазинах буде купа ще крутіших і кращих, і яка не заслуговує стільки уваги, скільки їй приділяють. Як сказано вище, то є всього навсього банка з диркою
Безумовно! Тут мова йде про вибір "мильниці" то безумовно так. Але якщо мова йтиме про вибір зеркалки то вже не зовсім . Canon/Nikon/Pentax/Olimpus/Sony-же вибір СИСТЕМИ а не конкретної камери, а це вже майже як вибір релігії. Покупка такої камери це лише початок капіталовкладень, а далі підуть спалахи, об"єктиви і т.д. що потягне за собою витрати які перевищують вартість самої камери, тому слід підійти дуже зважено, бо "перескакувати" на іншу систему буде дуже обтяжливо.

Michel
08.01.2008, 00:02
Ось таку штуковину продають для фотографування (оцифровування) фотоплівок (діапозитивів/негативів).

http://images.virtualvillage.com/005160-001/006.jpg (http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250197983754&ssPageName=MERCOSI_VI_ROSI_PR4_PCN_BIX&refitem=5867355477&itemcount=4&refwidgetloc=closed_view_item&refwidgettype=osi_widget) http://images.virtualvillage.com/005160-001/005.jpg http://images.virtualvillage.com/005160-001/001.jpg

fuxx
08.01.2008, 00:25
Безумовно! Тут мова йде про вибір "мильниці" то безумовно так. Але якщо мова йтиме про вибір зеркалки то вже не зовсім .
Не згідний. Для когось зеркалка також іграшка, а для іншого і мильниця хороший фотоапарат.

Тіріон
08.01.2008, 12:45
Вирішив обирати з двох моделей Canon
PowerShot A570IS
IXUS 70
Різниця фактично лише в джерелі живлення. Перший працює на пальчикових батарейках, другий - на літієвому акумуляторі, відповідно також різниця в компактності.
Допоможіть визначитись :)

levandivka
08.01.2008, 14:49
Я волію користуватися рідним акумулятором: на довго вистачає, заряжається швиденько (1-2 год). За останні 2 роки мав лише 1 "прокол", не витримав 3-ї години активної роботи (забув зарядити). :)
Тут вже обговорювалося.
Є й любителі з пальчиками бавитися.
Тобто, вибір особистий, кому - що...

Stanley
08.01.2008, 18:54
Не згідний. Для когось зеркалка також іграшка, а для іншого і мильниця хороший фотоапарат
Звичайно! Але ж я і не кажу що мильниця це погано, а зеркалка не може бути просто іграшкою. Я лише маю на увазі що купивши мильницю, затративши певну суму, більшу чи меншу- Ви вже маєте все що хотіли мати від саме цього апарата. А от зеркалка, навіть якщо вона для Вас лише іграшка вимагає дуже багато додаткових капіталовкладень, якщо звичайно Ви прагнете використовувати всі її можливості. Тому вибір зеркалки це дійсно відповідальний крок.

fuxx
09.01.2008, 11:27
Різниця фактично лише в джерелі живлення. Перший працює на пальчикових батарейках, другий - на літієвому акумуляторі, відповідно також різниця в компактності.
Допоможіть визначитись
Залежить для яких потреб вам апарат. Якщо ви не плануєте тривалі фотосесії без доступу до електромережі то звісно що краще брати компактніший на акумуляторах.
Якщо ж плануєте десь його використовувати у Карпатах наприклад то звісно що батарейки. Але майте на увазі що звичайні батарейки нідочого, на багато кадрів не надійтеся (мій тянув до 20 кадрів). Тому бажано замість звичайних батарейок викоритовувати пальчикові акумулятори (12-20 грн/шт + зарядне!) що дає суттєву більшу ємкість у порівнянні з тим ж літій іонним акумулятором. Та й у будь-якому випадку можна при собі мати додатковий комплект звичайних батарейок (краще акумуляторів).

Маруся-мама
09.01.2008, 18:48
Це у Львові сподіваюсь?
Се в інтернеті.

syavych
10.01.2008, 23:12
Вкупив си сьогодні Кенона S3 IS в Цифровичку. Файні там дівчата - дали апаратат по акційній ціні (хоч я і не мав акційного флаєра :)). Як тіко-но сі розберу з тою машиною буду знимкувати для найфайнішого форуму ;).

П.С. Пишуть на ньому жи збирали в Японії - має бути добрий.

Grek
10.01.2008, 23:17
Кенона S3 IS
Користувався цим апаратом - річ прекрасна. То вже і не проста мильниця, а водночас проста та зрозуміла в користуванні. Та і співвідношення ціна/якість мабуть найкраща. Я вагаюсь у купівлі між цим апаратом та Фуджі 6500.

Маруся-мама
11.01.2008, 04:41
[QUOTE=syavych;214688]Вкупив си сьогодні Кенона S3 IS в Цифровичку.
[QUOTE]
За онце все в нас $358
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51-3yQpI1QL._SS400_.jpg

syavych
11.01.2008, 14:06
За онце все в нас $358
У нас за ту ціну тілько той предмет що в правому верхньому кутику (ну і ЮСБ-кабель) :)

syavych
11.01.2008, 14:08
Я вагаюсь у купівлі між цим апаратом та Фуджі 6500.
А чого вагатись раз самі кажете "річ прекрасна"? :)
Але думайте швидше, бо С3 зняли з виробництва, тому вкупити можна тількі ті що залишились в магазинах (а їх небагато)

Маруся-мама
13.01.2008, 03:42
У нас за ту ціну тілько той предмет що в правому верхньому кутику (ну і ЮСБ-кабель) :)

дорого, зараза. Може через те що на 220вольт?

syavych
13.01.2008, 11:14
дорого, зараза. Може через те що на 220вольт?
Нє, через те що Україна :)

Маруся-мама
15.01.2008, 05:43
Нє, через те що Україна :)
от собаки!!!http://kolobok.us/smiles/user/fiona_dog2.gif

sselev
17.01.2008, 19:51
6500 - знятий з виробництва, давно вже його не бачив

Користувався цим апаратом - річ прекрасна. То вже і не проста мильниця, а водночас проста та зрозуміла в користуванні. Та і співвідношення ціна/якість мабуть найкраща. Я вагаюсь у купівлі між цим апаратом та Фуджі 6500.

Grek
18.01.2008, 21:56
6500 - знятий з виробництва, давно вже його не бачив
В продажі ще є. Заміна - Fuji S9600, який на 120$ дорожчий.

sselev
19.01.2008, 01:08
Ну значить залежався по старій ціні.
9600-х теж щось давно не зустрічав.

В продажі ще є. Заміна - Fuji S9600, який на 120$ дорожчий.

dan
21.01.2008, 00:54
Безумовно! Тут мова йде про вибір "мильниці" то безумовно так. Але якщо мова йтиме про вибір зеркалки то вже не зовсім . Canon/Nikon/Pentax/Olimpus/Sony-же вибір СИСТЕМИ а не конкретної камери, а це вже майже як вибір релігії. Покупка такої камери це лише початок капіталовкладень, а далі підуть спалахи, об"єктиви і т.д. що потягне за собою витрати які перевищують вартість самої камери, тому слід підійти дуже зважено, бо "перескакувати" на іншу систему буде дуже обтяжливо.

Точно! Тай не можна забувти про те, що дзеркальні камери мають на відміну від компактів свій ресурс, який рано чи пізно вичерпається і прощавай дорогенький апаратик, хіба що він (апарат) вже окупив себе, бо був Вашим знарядддям заробітку. До речі одна велика різниця, як кажуть мудрі люди між брендами Кенон і Нікон у підході формування зображення. Тому якщо вірити цим людям Кенон кращий для жіночих портретів, а Нікон більш для чоловічих, але на мій погляд все це дуже субєктивно, чи ж не так?

Stanley
21.01.2008, 18:34
Ну певний, більший чи менший, ресурс має будь який прилад, не лише фотоапарат і тим більше не лише джзеркальний :) Вічного немає нічого....

Michel
23.01.2008, 17:24
Olympus создала фотокамеру с 20-кратным оптическим зумом (http://www.lenta.ru/news/2008/01/22/olympus/)

http://img.lenta.ru/news/2008/01/22/olympus/picture.jpg (http://www.dpreview.com/news/0801/olympus/SP-570UZ_front_rear.jpg)

http://www.dpreview.com/news/0801/olympus/SP-570UZ_front_rear-001.jpg (http://www.dpreview.com/news/0801/08012204olysp570uz.asp)

fuxx
23.01.2008, 20:59
Olympus создала фотокамеру с 20-кратным оптическим зумом
А сенс? Всюди носити з собою штатив чи не користуватися граничним зумом?

levandivka
24.01.2008, 07:54
чи не користуватися граничним зумом?
Зате пантів кіко..? :)
Там же і цифровий зум є.... Вупше ульот...:)

StYura
24.01.2008, 15:58
ай не можна забувти про те, що дзеркальні камери мають на відміну від компактів свій ресурс, який рано чи пізно вичерпається і прощавай дорогенький апаратик
все проще, замена затвора и пошел дальше работать дорогой фотик :)

dimalozz
01.02.2008, 17:43
не можна забувти про те, що дзеркальні камери мають на відміну від компактів свій ресурс, який рано чи пізно вичерпається і прощавай дорогенький апаратик
По-перше, як Юра сказав, затвор міняється (а гарантія 2 роки).
По-друге, цей ресурс дай Боже вам використати якщо ви не заробляєте ним на хліб, бо ресурс у 50000 кадрів то не є жарт (а може й 100000 відпрацювати нормально - то вже хто як камеру береже і як пощастить).
По-третє, мильниці теж мають свій ресурс! І при чому деякі НАБАГАТО менший, ніж дзеркалки. Виїзджаючий об’єктив, пластикова діафрагма і інша механіка - дають про себе знати рано чи пізно :(

Stanley
02.02.2008, 10:18
Новинка від Фуджі! Плівковий, механічний, далекомірний середнньоформатний (6х7см) розкладний фотоапарат!!!
http://www.fotografovani.cz/images3/PMA08_04.jpg
http://www.fotografovani.cz/images3/PMA08_05.jpg

Ех, Коштував би він в межах розумного, купив би!

dimalozz
02.02.2008, 13:07
Прикольни фуджик, але то надто дорого обійдеться сама плівка-проявка.
Тай до кожної камери треба "пристрілятися". Тож поки добре ним оволодієш - то вже викинеш 1000грн на плівку-проявку-друк.
ІМхо краще "Київ" середньоформатний тоді. По-перше оптики купа, по-друге камера дешевша.
П.С. Може хтось має непотрібний NіkоnF/F2 недорого? ;)

Alias
02.02.2008, 14:04
У мене сестра "захворіла" фотографією.Накупила купу журналів, шукає якийсь ВУЗ де вчать на проф.фотографів.Не підкажете, куди їй можна звернутися?

Grek
02.02.2008, 20:25
Щодо до ВУЗІВ, то мабуть "чистих" спеціальностей по фотосправі немає. Знаю що в ЛНУ на факультеті журналістики читають курс по фотографії. Проте є багато фотокурсів, зокрема на вул.Курбаса,3; ще були фотокурси у студії "Фотовернісаж" -вул.Банківська, 3.

levandivka
02.02.2008, 20:28
на вул.Курбаса,3;
На вушко: в Южноукраінску немає вул. Курбаса...

Alias
02.02.2008, 21:23
На вушко: в Южноукраінску немає вул. Курбаса...:D :D :D :D :D :D :D :D :D

dimalozz
06.02.2008, 13:56
У мене сестра "захворіла" фотографією.Накупила купу журналів, шукає якийсь ВУЗ де вчать на проф.фотографів.Не підкажете, куди їй можна звернутися?
Я б радив навчання у художньому якомусь вузі чи факультеті для того щоб отримати базові знання з композиції, кольорознавства, психології сприйняття і тп. трошки в стилях художніх розбиратися. Добре те, що в таких закладах багато уваги приділяють портрету (починаючи від боудови черепа - закінчуючи ростовими), анатомія, ракурси, світлотінь - все як в фотографії, так і в живописі.
Також добре, якщо є рекламний ухил і навчать правильно подавати свою роботу, у "товарному" вигляді. Також грамотна робота зі шрифтами - теж не шкодить нікому.
А чисто по ТЕХНІЦІ фотографування - з цим все простіше і можна навчити кожного і доволі швидко + потрібна практика (кому скільки - від людини залежить, але меж досконалості, як відомо, не існує). При серйозній художній освіті вистачить кілька разів перечитати інструкцію до фотоапарата + кончультація бодай на форумі з кимось, хто трошки більше досвіду має.
Цього ІМХО достатньо і це є ідеальним варіантом.
У Львові фаворитом худосвіти є ЛАМ + кілька факультетів в інших вузах (дизайн або архітектура в політесі, щось там в лісотесі є але я менше знаю)

StYura
06.02.2008, 16:33
Я б радив навчання у художньому якомусь вузі чи факультеті
Отчасти я с тобой согласен. НО... обучение в ВУЗе оно конечно всеобъемлюще, но занимает очень много времени. Мне намного было б интереснее что-то вроде курсов или серии мастре-классов. Оно намного насыщеннее по содержанию, нет лишней информации и больше практики. Я вообще считаю что практика и критика намного важнее теории в фото, потому что как ты верно заметил "А чисто по ТЕХНІЦІ фотографування - з цим все простіше і можна навчити кожного і доволі швидко" а дальше остается тока творчество.

Наталя
06.02.2008, 23:06
Я подарую чоловікові на день Валентина такий
http://www.canon40d.ru/i/canon-eos-40d.jpg

nirvanka
07.02.2008, 16:29
А мені чоловік на Валентина подарує такий:

http://cyfrovychok.com.ua/pimg/cat-11/DSLR_400D_kit.jpg

;) :radist: Чекаю-недочекаюся!! :)

syavych
07.02.2008, 18:22
А мені чоловік на Валентина подарує такий:
Ну взагалі :)

dimalozz
11.02.2008, 12:07
Я вообще считаю что практика и критика намного важнее теории в фото
Звичайно. Але то як сказати. Той же ж Мeдвeдeв на семінарі правильно розтлумачив дещо. Я от сам собі в голові трошки по поличках розклав: поки ти початківець і знаєш куди вдосконалюватись - ок, вдосконалюєшся. І можливо спочатку все ясно - отут різкості не вистачає, отут затемно вийшло, а отут засвітло, тут розмазалося... Отак і середній клієнт бачить насамперед технічну якість.
На коротких курсах швидко вивалюють багато інформації, яка вже розжована і готова на втілення, але її не вистачить надовго і на все. Ну наприклад ти пройшов курс і тепер знаєш ніби-то всі "секрети": що краще робити теплий передній план на холодному фоні фоні, що світле на темному, а темне - на світлому, про "золоті" пропорції роскажуть, про завали горизонту і про 9-12°, про правило "S" в портреті і про класичну тінь з трикутником в портреті 3/4... ну і ще купу різнього може розкажуть... а може й ні... але головне що будуть вчити - те що в тебе в інструкції до фотоапарата написано (витримка-діафрагма, глибина різкості і іншу технічну грамоту).
Є у нас десь такі курси? Чи такі мастер-класи? Чи такі учні, які прийдуть в таку школу і не будуть задавати питань, висвітлених в повній мірі у інструкції "фотіка"? Особисто я не знаю, але цікаво.
Я вообще считаю что практика и критика намного важнее теории в фото
Дивишся на фотку, бачиш, що щось не так, критики бачуть що щось не так, а що і чому пояснити не можуть... а у вузі достатньо часу, щоб свою теорію викладачі підкріпили твоєю практикою і помилками (твоїми і твоїх одногрупників). Правда і з вузами у нас не все ок... нажаль... і що робити ніхто так і не знає. Хіба вчитися "там" (закордоном), або по "їхніх" книжках і навчальних фільмах :(.

dimalozz
11.02.2008, 12:14
Ще не пізно прочитати про те, як перевіряти камеру при покупці :)
Якщо б мені дружина подарувала 40Д я б напевно образився :) (бо що б я з ним робив?). А от від Д3 не відмовився б :o

nirvanka
11.02.2008, 13:36
Ще не пізно прочитати про те, як перевіряти камеру при покупці
Не підкажете де? ;)

StYura
11.02.2008, 15:49
І можливо спочатку все ясно - отут різкості не вистачає, отут затемно вийшло, а отут засвітло, тут розмазалося... Отак і середній клієнт бачить насамперед технічну якість
правильно, вначале заморачиваешься про техничность съемки, но это быстро проходит... и дальше уже развиваешь вкус и видиние ситуации. Т.е. технические мастер-классы и курсы я исключаю сразу, а у нас к сожалению только такие и есть.
Є у нас десь такі курси?
тут ты спросил есть ли у нас курсы по технике или НЕ по технике? Все что у нас преподается насколько я знаю это основы владения фотоаппаратом при разных видах съемки :)
а у вузі достатньо часу, щоб свою теорію викладачі підкріпили твоєю практикою і помилками (твоїми і твоїх одногрупників). Правда і з вузами у нас не все ок
да тут ты 100% прав... в обоих случаях :)

dimalozz
12.02.2008, 16:26
Не підкажете де? ;)
1) Берете з собою табличку для перевірки фронтфокусу/бекфокусу - перевіряєте. Як то робити читати тут (http://www.focustestchart.com/chart.html), табличку роздруковуємо звідси (http://www.focustestchart.com/focus21.pdf)
2) Фотаєте з закритим об’єктивом на витримці 2-3сек при чутливості 800-1600ISO і перевіряєте наявність битих/гарячих пікселів, скільки їх і де розташовані. Якщо кілька і по краях кадру - то ще може бути.
3) Також бажано перевірити чистоту матриці - на закритій діафрагмі сфоткати білий монітор при 100-200ISO, ато різне може бути... може тою камерою в магазині вже давно бавляться, або хтось її повернув :ninja:
4) Ну і головне - камера щоб була ціленька, гарненька, нова упаковка, гарантійка з голограмою, українська (або бодай російська) інструкція. Комплектацію перевірте повністю.
5) На об’єктиві (якщо з об’єктивом купуєте) не повинно бути подряпин, вмятин, пилюки і тп.
Перевіряти камеру можна на свою карту пам’яті і результати ретельно повивчати вдома на компютері (але запишіть серійний номер камери, щоб потім вам дали саме протестовану).
П.С. Я свої камери перевіряв "на місці" і по екранчику дивився, але для того треба добре нею вміти вправлятися, бо вам можуть не дати дві години в ній колупатися і розбиратися як там фотку приблизити ;)

nirvanka
12.02.2008, 17:05
dimalozz, дуже дякую Вам за поради! Шкода, що не я буду купувати камеру і не у Львові, а чоловікові буде лінь то перевіряти.. Але спробую його заставити :)

Наталя
12.02.2008, 19:52
Якщо б мені дружина подарувала 40Д я б напевно образився (бо що б я з ним робив?). А от від Д3 не відмовився б
Мій чоловік не образиться то точно. :) Він тим гроші не заробляє.
Цікаво, які фотоапарати використовують фотографи, які заробляють тим на хліб. Ви, наприклад, якими фотографуєте?

dimalozz
15.02.2008, 12:03
Мій чоловік не образиться то точно. :) Він тим гроші не заробляє.
Цікаво, які фотоапарати використовують фотографи, які заробляють тим на хліб. Ви, наприклад, якими фотографуєте?
Якщо б в мене не було ніякого фотіка, то я б зрадів Кенону40Д ;) хороша камера вцілому.
Але тут справа в тому, що дзеркальна камера - це не камера просто як камера (ну тіпа як мобілка: купив не сподобалось - купив іншу) - тут камера - це маленька частинка системи. У мене система Нікон, тому мені коробка від Кенона нічим не поможе, буде даремно валятися на полиці. Під Нікон же у мене всі об’єктиви, спалах, бустер, акумулятори - то все добро всумі коштує більше, ніж сама камера, тож щоб мати рівнозначний набір від Кенона мені б довелося ще купувати купу причандалля до нього :).
Я не буду тут обмусолювати що краще - кенон чи нікон, чи пентакс, чи сонька, чи олімпус, чи ще щось - кожен вибирає що йому ближче (але вибирати треба пильно, бо в кожної системи свої особливості), тільки зайвий раз нагадаю, що якість кінцевого фото залежить не стільки від камери, скільки від того, який на ній об’єктив і як ведеться зйомка.
Для мого теперішнього стилю зйомки достатньо двох камер Д80. Можливо дві Д300 (чи Д3) було б краще, але це ще невідомо, адже є два ВЕЛИКИХ мінуси, які (для мене) перекреслюють плюси покищо - вага і ціна. Причому, якщо ціна - поняття відносне і його можна вирішити, то як вирішити проблему зйомки 10-15 годин поспіль камерою, яка з об’єктивом і спалахом важить більше 2,5кг(!) а якщо їх ще й дві???? (а дві бажано щоб було два різніх об’єктива завжди в готовності). Мене часто від моєї, яка важить біля 1,5кг рука болить :( (часто доводиться одною рукою тримати камеру і нею маніпулювати).
А основний критерій у виборі був саме зручність - попробував в роботі одне, друге і третє - і однозначний вибір було зроблено. Що і всім раджу - які б хвалебні оди ви не чули про якусь камеру - спочатку бодай потримайте в руках різні моделі - тоді вибір стає очевиднішим.

dimalozz
15.02.2008, 12:42
У нас гроші заробляти можна практично будь-якою камерою. Справа не в ній. Дехто професійною технікою знімає гірше, ніж хтось мобілкою.
Зрозуміла річ, що для рекламної чи фешн фотографії потрібні і камера, і оптика, і освітлення, і фотограф - якнайкращі. Просто на нашому ринку, де всі стараються економити на всьому, знайдеться робота і для аматора з мильничкою, і для майстра з "Хассельбладом". Особисто я бачив як знімають речі для каталогів - нормальна "мильниця" + штатив + фон + прожектор :) і клієнти задоволені - вони ж не готові платити за використання студії і роботу професіонала зі стажем. (яскравий приклад - рекламні газетки від "Арсену" і тп)
Якщо говорити про весільну зйомку - тут теж не все однозначно, але ясно, що професіонали стараються чимшвидше закупити чимкращу техніку по кількох причинах:
а) нею трошки легше працювати, вона менше помиляється і краще "слухається", швидше працює і краще "лежить в руці"
б) вона надійніша, і довше прослужить (ресурс деталей, пиле-волого-ударостійкість і тп)
в) вона іноді може дати якісніший результат (при умілому використанні).
г) крутизна - теж не останній критерій :) бо знаходяться клієнти, які питають "чим ви знімаєте", я іноді відповідаю "плівковою мильничкою "Xren-teck" а хіба не видно?" :radist:

Початківці знімають будь-чим, потім, коли бачать, що їхньої камери їм "не вистачає" купують найдешевші дзеркалки, або й дзеркалки напівпрофесійного рівня.
Якщо людина вміє знімати, то цілком достатньо, якщо в неї камера класу НіконД80(Д200) чи Кенон20(30,40)Д.
Люди, які за зйомку беруть від тисячі і більше, і фото - їхній єдиний заробіток, переважно купують топ-моделі типу Canon1D(s)MarkIII, NikonD3(D2x,D300) + хороші фікс-об’єктиви, або зуми від 1000$

Stanley
15.02.2008, 19:10
Як каже один мій знайомий- для зйомки весіль і блондинок камера має задовольняти лише двом умовам- бути обов"язково великою і чорною:)

Samojlovu4
18.02.2008, 15:53
Ну що, почитав, почитав, мало що толком написано... одне зрозумів, варто більше уваги на Кенон чи Нікон звернути...:)

Хочу оце купити, але щось серйозніше за мильницю... я знаю, на 300-400€, та й на 600€ теж може бути... В фотосправі я профан, продавцям не вірю, тут на гілці не дуже то прояснилося...
То може хтось посиланнячко скине на толкову статтю типу "Вибираємо цифровий фотоапарат"?!

nirvanka
18.02.2008, 16:31
То може хтось посиланнячко скине на толкову статтю типу "Вибираємо цифровий фотоапарат"?!
Как выбрать цифровой фотоаппарат (http://www.royalvideo.ru/articles.php?id=7)

ako
18.02.2008, 16:47
Ну що, почитав, почитав, мало що толком написано... одне зрозумів, варто більше уваги на Кенон чи Нікон звернути...

Хочу оце купити, але щось серйозніше за мильницю... я знаю, на 300-400€, та й на 600€ теж може бути... В фотосправі я профан, продавцям не вірю, тут на гілці не дуже то прояснилося...

В мене на фірмі народ з любительських фотіків вибрав CanonS5 IS. 3-и штуки купили за ост. місяць. ІМХО один з найкращих любительських. Сам купив - дуже задоволений. Гуртова ціна - $460. Альтернатива - Sony Cybershot H9/H7. Для професійної зйомки ІМХО зеркалку треба.

Stanley
19.02.2008, 19:37
:eek: Був вражений історичним фактом-виявляєтся перша в світі цифрова дзеркальна фотокамера з"явилась в продажу в 1981!!!!!році
http://www.livejournal.ru/static/files/themes/quote/4496_sony_mavica_81_big_color.jpg
Зображення зберірались на дискети. Роздільність вимірювалась не в пікселях, а в лініях телевізійної розгортки. До масової появи цифрових камер залишалось понад 15 років......

Samojlovu4
19.02.2008, 20:23
В мене на фірмі народ з любительських фотіків вибрав CanonS5 IS. 3-и штуки купили за ост. місяць. ІМХО один з найкращих любительських. Сам купив - дуже задоволений. Гуртова ціна - $460. Альтернатива - Sony Cybershot H9/H7. Для професійної зйомки ІМХО зеркалку треба.

Ну що, не мудрствуя лукаво, виберу я певно Canon PowerShot S5 IS... Шось в мене з технікою від Sony по житті не склалося, завше з нею проблеми мав, видно в нас з нею несумісність...

В супермаркеті Canon PowerShot S5 IS - 385 €, в Інеті на серйозних сайтах за ті самі гроші ще картка на 2 Гіга, зарядний пристрій з 4 акумуляторами Varta, і сумка до того всього від Samsonite...

тутво... (http://www.fotokoch.de/fotowelt/Canon_PowerShot_S5_IS_2GB_Akku_Tasche_26533.shtml? prepage=digikam.shtml&sessionid=8694874436#)

Хоч я техніку в магазині звик купувати, але дуже вже спокуслива пропозиція в Інеті... мало того, кажуть в супермаркеті, що на Кенон всеодно лише рік гарантії(дивина, я вже звик до 3 років гарантії практично на все!), і у випадку чого апарат всеодно безпосередньо на Кенон висилається...
Так от, шо воно робити, чесні люди, може таки в Інеті взяти?!

ako
20.02.2008, 17:39
Ну що, не мудрствуя лукаво, виберу я певно Canon PowerShot S5 IS... Шось в мене з технікою від Sony по житті не склалося, завше з нею проблеми мав, видно в нас з нею несумісність...

В супермаркеті Canon PowerShot S5 IS - 385 €, в Інеті на серйозних сайтах за ті самі гроші ще картка на 2 Гіга, зарядний пристрій з 4 акумуляторами Varta, і сумка до того всього від Samsonite...

тутво... (http://www.fotokoch.de/fotowelt/Canon_PowerShot_S5_IS_2GB_Akku_Tasche_26533.shtml? prepage=digikam.shtml&sessionid=8694874436#)

Хоч я техніку в магазині звик купувати, але дуже вже спокуслива пропозиція в Інеті... мало того, кажуть в супермаркеті, що на Кенон всеодно лише рік гарантії(дивина, я вже звик до 3 років гарантії практично на все!), і у випадку чого апарат всеодно безпосередньо на Кенон висилається...
Так от, шо воно робити, чесні люди, може таки в Інеті взяти?!

Тут купляв:
http://deshevshe.net.ua/lviv.html
обійшлося в 350Євро, фотік, сумка, карточка 2гіга(150Х трансценд)
гарантія .... мммм... здається 2-а роки

Grek
20.02.2008, 20:53
тутво...
Все добре але якщо я правильно зрозумів, то його ціна 390 Євро, окрім того є примітка "Summe der UVP* 457,97", окрім того треба врахувати вартість пересилки з Німеччини до нас та вартість розмитнення товару (наскільки я знаю стягується мито з товару вартість якого перевищує 200Євро).

lotr_an
20.02.2008, 23:09

я би все таки брав А650 IS - крім зуму, фактично то ж саме, а менше і дешевше (небагато)

syavych
21.02.2008, 08:51
я би все таки брав А650 IS - крім зуму, фактично то ж саме, а менше і дешевше (небагато)
Або S3 - також дешевший, а мало чим відрізняється від 5-го :)

ako
21.02.2008, 09:28
Або S3 - також дешевший, а мало чим відрізняється від 5-го :)

S3 знятий з виробництва і вже мало де залишився на складах :)

syavych
21.02.2008, 10:34
S3 знятий з виробництва і вже мало де залишився на складах
Хех, та ще й S2 можна вкупити, треба просто файно пошукати :)

Samojlovu4
21.02.2008, 12:58
Все добре але якщо я правильно зрозумів, то його ціна 390 Євро, окрім того є примітка "Summe der UVP* 457,97", окрім того треба врахувати вартість пересилки з Німеччини до нас та вартість розмитнення товару (наскільки я знаю стягується мито з товару вартість якого перевищує 200Євро).

Ок, подякував, але я якраз в Тевтонії і живу...:)

А взагалі, я вже Canon PowerShot S5 IS по 295 € знайшов...

dimalozz
21.02.2008, 15:40
Якщо не помиляюсь — в S-серії кенона матриця майже вдвічі менша (1/2.5”), ніж в серії А колись була (1/1.8"), правда тепер і їх врізали в моделях А7ХХ серії. Це дозволяє додати більше зуму і стабілізацію дешевше зробити, проте і мінуси вилазять — навіть якщо і не буде більше «шуміти», то глибина різкості буде більша набагато. Це для тих, хто хоче розмитого фону — важливий критерій.
Недарма інженери кенона в «топовий» компакт CanonG9 (http://www.dpreview.com/reviews/canong9/) вставили сенсор розміру 1/1.7"... Далеко не зеркалка, про те вже щось.
Детальніше про тех.характеристики камер найраще читати тут (http://www.dpreview.com/reviews/default.asp?view=alpha)
Там же і зразки фото, і тести і тп.
Ще дуже раджу придивлятися до ширококутних можливостей камер. Спочатку всі хочуть «побільше зуму» але насправді широкий кут потрібен частіше, ніж теле. В цьому плані рулять вже інші камери, наприклад Nikon Coolpix P50 (http://www.dpreview.com/reviews/nikonp50/), Fujifilm Finepix S8000fd (http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms8000fd/), Olympus SP-560UZ (http://www.dpreview.com/reviews/olympussp560uz/) з об’єктивом 27 - 486 mm (35 mm equiv), деякі інші моделі. Повірте, 27мм і 36мм — це велика різниця, особливо воно помітно при зйомці пейзажів і всередині приміщень, коли хочеться, щоб «побільше влізло».

Stanley
21.02.2008, 20:15
Що до розміру матриці у Кенонв S , точно незнаю, але не виключено що помиляєтесь. Не раз доводилось чути від людей яким у цій справі довіряю, що Кенон S3 та S5 "порве на тряпочки" будь-яку дзеркалку початкового рівня з кітовою оптикою. До того ж там є можливість встановити альтернативну прошивку що дозволяє зберігати знімки в форматі RAW.

StYura
21.02.2008, 21:30
що Кенон S3 та S5 "порве на тряпочки" будь-яку дзеркалку початкового рівня з кітовою оптикою
тут ключевые слова з кітовою оптикою, ее можно заменить на недорогую хорошую ;)
да и фотик это только инструмент, умеешь пользоваться - будет результат

Мих
21.02.2008, 21:41
а я купив штатив... побачимо шо вийде....нє?

sviatko
22.02.2008, 09:38
Кенон S3 та S5 "порве на тряпочки" будь-яку дзеркалку початкового рівня з кітовою оптикою

тут ключевые слова з кітовою оптикою, ее можно заменить на недорогую хорошую

Тут питання для чого фотоапарат і що далі збираєшся робити. Про відмінності дзеркалок і т.зв. просумерів дуже багато інформації в неті. Зазвичай, просумери мають кращу кітову оптику, нерідко багатий функціонал, практично немають проблем з запиленням матриці. Але при цьому мають цілий ряд принципових мінусів. Найважніший недолік - розмір матриці. На сьогодні, у всіх просумерів вона (матриця) суттєво менша - звідси цілий ряд недоліків. Менша чутливість, більші шуми, велика глибина різкості, та й всього не перерахуєш... Інший недолік - затримка перед спрацьовуванням. У дзеркалок вона мінімальна - лише час на фокусування, при ручному - моментльне спрацьовування. У просумерів затримка часто значна, що не дозволяє впіймати потрібний момент. І як вже казали - можливість змінної оптики, коли в залежності від потреб зможеш собі докупити потрібні обєктиви - ширококутні чи теле, різкі чи мякі, чи що тобі буде до вподоби. З просумером будь-які апгрейди, практично, лише через зміну апарату.
Висновок: Якщо просумера тобі вистачає і далі ти не збираєшся витрачатися на додаткові обєктиви і подальшого "росту" не потрібно - краще, мабуть, просумер. Якщо ж ти тільки починаєш свій шлях у фотографії і прагнетемеш досягти вершин - то лише дзеркалка.

Samojlovu4
22.02.2008, 11:52
Казали мені продавці, що в Canon PowerShot S5 IS матриця Digic III processor, ніби точно така як в дзеркалок...

Не знаю, так це чи ні...

StYura
22.02.2008, 12:41
Казали мені продавці, що в Canon PowerShot S5 IS матриця Digic III processor, ніби точно така як в дзеркалок...
верю что такое могли сказать наши продавцы ))))
матрица и процессор это немного разные вещи все же

sviatko
22.02.2008, 13:14

processor Digic III дійсно використовується у останніх камерах від кенон 1d markIII i 40d, але це не матриця - процесор що керує всією системою.

выдмінності від S3:
Higher resolution sensor (8MP vs 6MP) -вища кіль-ть пікселів 8 проти 6
Digic III processor (S3 IS was Digic II) - новий процесор
Larger, higher resolution LCD screen (2.5 inches vs 2.0 inches) - задній моніторчик більший, і більша розд. здатність
Hot shoe flash connector - "горячий сідло" для підкл. зовн. спалаху
Higher top ISO sensitivity (1600 vs 800) - вища верхнє значення чутливості - 1600 проти 800
Increased movie clip limit (was 1.0 GB, now 4.0 GB). Збільшене обмеження на відеоролики 4 Гб проти 1 Гб
Couple of new features (including red-eye removal, face detection AF) - кілька нових можливостея, як от усунення "червоних очей", визначення в кадрі облич для автофокусу...
Reduced continuous shooting (burst) speed зменшена швидкість неперервної зйомки
Slightly heavier - (трошки важчий?)

sviatko
22.02.2008, 13:18
"+" і "-", правда англ.

Conclusion - Pros
Excellent resolution, good detail at lower ISOs (though output a little soft)
Good color, good exposure, generally accurate focus gives a high 'hit rate' even in auto mode
Huge photographic versatility with 36-432mm lens and super macro mode
Image stabilization works well (and can be used in movie mode)
Some welcome improvements over the S3 IS; better viewfinder, better screen, flash hot shoe
Packed with features
Very quiet
Solid construction and good handling
Fast and responsive
Superb movie quality with high quality stereo sound
Impressively little distortion for such a large lens
Enjoyable and easy to use
Superb screen, bright and clear with full tilt & swing articulation
Optional wide and tele adapters
PC controlled shooting (via USB)
Customizable shortcut button, ISO button
Superb battery life with NiMH cells
Flash hot shoe
Good macro
Conclusion - Cons
Noise and noise reduction effects visible at anything over ISO 100
ISO 800 and 1600 very noisy and of limited use
Wider wideangle would be nice
SD card slot now in battery compartment - battery cover awkward to open and close
Barely any image quality improvement over predecessor
Movie button in awkward position
Some features removed (such as intervalometer) or downgraded (continuous shooting speed)
Electronic viewfinder may be improved, but it's still not fantastic
Occasional focus hunting at the telephoto end of the zoom in low light
No rechargeable batteries supplied in the box
Some highlight clipping due to over exposure of contrasty scenes
Chromatic aberration and purple fringing
No RAW mode

sviatko
22.02.2008, 13:23
а взагалі тут (http://www.dpreview.com/reviews/canons5is/) детальна інформація з порівняльними тестами щодо інших камер.
А на рідному сайті опис (http://www.canon.com.ua/products/about.asp?id=1946) укр-ю

dimalozz
22.02.2008, 14:16
Не раз доводилось чути від людей яким у цій справі довіряю, що Кенон S3 та S5 "порве на тряпочки" будь-яку дзеркалку початкового рівня з кітовою оптикою
А гірський велосипед у деяких ситуаціях «порве на тряпочки» болід формули-1. Це ж зрозуміло.
В кожної техніки — свої плюси-мінуси. Добрий кухар має багато баняків під різні задачі. Так, по деяких пунктиках Кенонівські компакти хороші, а по деяких — ні. Є легенди, яким можна вірити або не вірити, а є технічні характеристики, проти яких не попреш. Ну хоча б проблема широкого кута, чи глибини різкості — ну як ви з нею справитесь? Але вам це може й не потрібно, тому ці камери вас задовільнять.
Прочитайте на дозвіллі цю чудову статтю (http://www.afanas.ru/video/photo.htm) — як мінімум не зашкодить.

Шедевр! :) Напевно від таких малююююсіньких дзеркалочок іграшкових :)
Порівняйте розміри матриць — наприклад тут (http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/Camera_System/sensor_sizes_01.htm)
наочно видно на малюнку — http://foto.ixbt.com/photo/230685/8658coSBT6pZir/137405w.png

Мих
22.02.2008, 14:16
у мене S5 is задоволений повністю.

dimalozz
22.02.2008, 16:28
Я ще згадав корисну адресу — відгуки про різні камери (http://club.foto.ru/camera/cat.php?cat_id=2)
Там же можна перейти на сторінки з іншими відгуками (дзеркалки, об’єктиви, спалахи, ітп).

Grek
04.03.2008, 20:44
А що скаже товариство при виборі між двома апаратами Nikon 40D чи Canon 350D, які належать до однієї цінової категорії - близько 600 долярів ?

levandivka
04.03.2008, 20:51
що скаже товариство при виборі між двома апаратами Nikon 40D чи Canon 350D
Вже написано, що вибір між системами (цілої купи примочок,які будете докуповувати потім).
А конкретні моделі..? Троха застарі. Луччє докинути ще 100 і взяти їх наступників.

dimalozz
05.03.2008, 16:42
А що скаже товариство при виборі між двома апаратами Nikon 40D чи Canon 350D, які належать до однієї цінової категорії - близько 600 долярів ?
Та нічого. От тільки зараз до молодших Ніконів будуть давати кітовий 18-55 з стабілізатором. Для поїздок різніх прикольний такий маленький набірчик був би.
А якщо серйозніше зозколупувати, то з Ніконів я б найменше що купував би — Д80, а з Кенонів — 40Д. Але то кому як і для чого. Моя знайома має НіконД40 і тішиться ним. Вже три об’єктива докупила і спалах зовнішній, і штатив, і сумку, і 3Гб пам’яті (знімає майже тільки в JPG).

sviatko
05.03.2008, 18:16
А якщо серйозніше зозколупувати, то з Ніконів я б найменше що купував би — Д80, а з Кенонів — 40Д.
Ну але це надто різні цінові категорії (д40 і д80, 350д і 40д). І якщо щодо ніконів це оправдано то з кеноном не все так однозначно. Тут функціонал молодших моделей (350д, 400д) і старших (20д, 30д, 40д) не сильно відрізняється. Головна відмінність - якість і матеріал з якого зроблений апарат. Молодші моделі - переважно пластмаса, старші - магнієві сплави. Тут і надійність і довговічність. Якщо фотоапарат для роботи і заробітку є сенс в дорожчих, для дому вистачить і молодших. Якщо ви не робите по кілька тисяч (десятків тисяч) фото в місяць то вам його цілком вистачить і морально застаріє він швидше, ніж вийде з ладу. Різниця в ціні - вдвічі. Якщо вже і є такі гроші, то краще на оптику чи аксесуари витратити.

Stanley
05.03.2008, 19:29
Що до Ніконів початкового рівня- моя думка вартий уваги Д50, але нажаль він вже застарів і знятий з виробництва. Справа в тому що у нього мотор автофокусу знаходится в камері і привод на об"єктив здійснюєтся "викруткою"(тобто один мотор на весь набір оптики), а у подальших моделей мотор автофокусу знаходится безпосередньо в об"єктиві, тому оптика для них значно дорожча.

dimalozz
05.03.2008, 21:18
Що до Ніконів початкового рівня- моя думка вартий уваги Д50, але нажаль він вже застарів і знятий з виробництва
Зате на вторинному ринку (б/в) їх ціла купа, так само як і Д70.

Stanley
07.03.2008, 16:23
Безперечно, ала я б побоявся купувати складну електроніку на вторинному ринку.

Ірена
24.03.2008, 07:39
Хочу придбати якісне студійне освітлення. мало що в тому розумію, але маю можливість собі обладнати студію. ідумаю, що то буде добре. мен ідля журналу потрібні якісні фоти і в умовах, коли людина на сцені це зробити складо.
прошу професіоналів відгукнутися та порадити де і що можна придбати.

StYura
24.03.2008, 10:20
прошу професіоналів відгукнутися та порадити де і що можна придбати
обращайся в аську 285-695-008 поговорим и про студию и где можно оборудование норм достать :)

levandivka
24.03.2008, 10:27
обращайся в аську 285
ОТАКої...
Боїтеся грибні місця засвітити?..

StYura
24.03.2008, 15:03
ОТАКої...
Боїтеся грибні місця засвітити?..
та не просто есть знакомый который достает, а зачем его (без его ведома) "рекламировать" на целый форум? :)

lotr_an
27.03.2008, 22:49
в гуглі задав пошук: nikon 40D то другим по списку викинув наш форум :)

levandivka
27.03.2008, 22:57
другим по списку викинув наш форум
Прально!
бо більше нігде про нього не згадують... :)

Viktory
28.03.2008, 10:29
nikon 40D
вообще-то он D40 ;)

Michel
28.03.2008, 23:08
Габарити (для наглядності)

http://nsa01.casimages.com/img/2008/03/22/0803220846342708602.jpg

http://nsa01.casimages.com/img/2008/03/22/0803220846532708609.jpg

lotr_an
28.03.2008, 23:54
я не фахівець але найсолідніше виглядає кенонівська базука посередині :)

особисто я би вдовольнився кеноном розміром з олімпус (якщо відштовхуватися від даної фотки)

Poster
29.03.2008, 07:52
так об'єктиви хiба не окремо докупляються?

levandivka
29.03.2008, 08:45
найсолідніше виглядає кенонівська
Перефразовуючи Удава:
"А в Кенонах - я гораздо длиннее..."

ЗІ: а до чого та габаритна фота? :)

Michel
29.03.2008, 09:31
ЗІ: а до чого та габаритна фота? :)
До того що цей маленький апарат може робити то же саме що й ці великі з хоботами (широкий кут - великий зум). Може аж не так якісно, але для любителя вистачить, тим більше що якість залежить більше від фотографа, ніж від апарата.

levandivka
29.03.2008, 09:34
А чо' ж тоді мобілку не поклали, для повноти асортименту?

Stanley
30.03.2008, 19:22
quote=Michel;279102]До того що цей маленький апарат може робити то же саме що й ці великі з хоботами (широкий кут - великий зум). Може аж не так якісно, але для любителя вистачить, тим більше що якість залежить більше від фотографа, ніж від апарата.[/quote]
А навіщо тоді взагалі заморочуватись?

Stanley
02.04.2008, 19:22
А взагалі, перефразовуючи пост шановного Мішеля, можна сказати- якщо ви вибераєте автомобіль, то вам зовсім не потрібі різні там Нісани-Тойоти та інші Мерседеси, беріть Запорожець- він робить все те саме, може правда не так якісно:)

Samojlovu4
08.05.2008, 12:04
Тут багацько класних фотографів...

Може хтось порадить якусь функціональну, не складну програмку для непрофесіонала, для подальшої дообробки фотографій?!

levandivka
08.05.2008, 12:26
Може хтось порадить
Програмку радити не буду, а в сусідній гілці вже є "1000 порад". :)

Samojlovu4
08.05.2008, 12:30
Програмку радити не буду, а в сусідній гілці вже є "1000 порад". :)

То порадьте принаймі сусідню гілку, бо тут 1000 фотогілок... ;)

nirvanka
08.05.2008, 15:49
То порадьте принаймі сусідню гілку, бо тут 1000 фотогілок...
Soft Фото (http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=30354)

Mariya
14.05.2008, 17:38
Люде, що ви думаєте про Canon PowerShot A650 IS?

fuxx
16.05.2008, 01:11
Напевне не гірший від всіх своїх попередників 600 серії.
Характеристики (http://www.canon.com.ua/products/specification.asp?id=2150)
Матриця досить велика 1/1,7 ще б було менше МП тонапевне було б просто клас ). Великий плюс - IS оптичний стабілізатор і поворотний екран.
Але як то кажуть щоб дати правдиву оцінку то треба його "потримати в руках".
Щоправда ціна на нього трохи лякає ), майже ті ж гроші вартує S5 IS з кращим обєктивом, якщо не помиляюся.

volk
19.05.2008, 16:01
Шановні друзі! Підкажіть як спеціаласти в галузі фотографування!
Ось пропонують купити фотокамеру, Б/У, КодакZ740
Якихось видимих проблем немає, в комплект додано 2 акумулятори 2500 mAh, та карту пам'яті 256М. Хочуть 1500 рідних гривнів. Експлуатувався 1,5 роки.
Подивився, що цей апарат знято з виробництва.....
Здалося мені, що задорого просять....

А що скажуть фахівці?

levandivka
19.05.2008, 23:35

+1.
Задорого.

fuxx
19.05.2008, 23:54
Думаю що задорого - за 1,5 роки ціна на новий буде не більшою. За такі гроші можна пошукати щось аналогічне тільки нове.

Але то як кажуть моє субєктивне!

volk
20.05.2008, 10:12
Дякую за відповіді:)

Michel
20.05.2008, 22:13
Шановні друзі! Підкажіть як спеціаласти в галузі фотографування!
Ось пропонують купити фотокамеру, Б/У, КодакZ740
Якихось видимих проблем немає, в комплект додано 2 акумулятори 2500 mAh, та карту пам'яті 256М. Хочуть 1500 рідних гривнів. Експлуатувався 1,5 роки.
Подивився, що цей апарат знято з виробництва.....

А що скажуть фахівці?
94 €
http://argus-photo.fr/objet_cote.php5?marqueID=9&modeleID=300&periode=

lotr_an
04.06.2008, 22:29
Шановні панове фотографи допоможіть, будь-ласка, у виборі акумуляторних батарейок до фотоапарата.

сьогодні трошки ознайомлювався з пропозицією. найшов комплект 4 АА Соні 2700 + зарядник (розрядник, індикатор заряду, швидка зарадка (5год.)) - 250 грн. це топова модель так би мовити з того що бачив.

бачив окремо енерджайзери 2500 - 27 грн. штука.

соні і ватра (чи варта) - 2700 - по 30 грн. штука.

зарядники ще бачив: енерджайзер + дві АА 2500 - десь 160-170 грн. (тобто ще треба буде 2 батарейки докупити).

Що варто придбати? То все в центрі було - шукати деінде?

Наперед вдячний!

syavych
04.06.2008, 23:05
/*початок імхо*/
Питання в основному я б поставив "а чи варто ганятися за топовими аккумами і зарядниками?" Теж нещодавно вирішував цю проблему для себе (десь на форумі навіть про зарядники згадували). Порадившись з власною жабою, зупинився на китайцях (UFO). Зарядка зі всіма понтами (http://ufo.ua/ru/shop/733/793/200005.html) - 76грн - поки задоволений; аккуми 46грн (4х2300) - також без проблем. Так, вони мабуть скоріше "накриються" ніж сонька/варто-подібні, але можна купити 2 за ціною 1.
/*кінець імхо*/

Купував все в Пріоритеті, тоді було найдешевше там. Як зараз не знаю.

П.С. Мій шеф також недавно там же вкупив ці ж зарядник + 4х2300. Також задоволений (при тому що міг собі дозволити купити топові соньки).
П.П.С. Я не працюю на UFO :)

levandivka
04.06.2008, 23:47
Я на радіобазарі брав кілька місяців тому за 50 зарядку 2 годинну, і акуми соні 2500 по 15 грн. :)
Працюють справно і активно.

nirvanka
05.06.2008, 01:08
В мене зелено-оранжеві. Вони кращі, ніж зелено-жовто-оранжеві :shy:

/* зелено-оранжеві = "GP"
зелено-жовто-оранжеві = "EVER" */

syavych
05.06.2008, 08:49
соні 2500 по 15 грн.
Соньки по 15? Прямо там на базарі мабуть виготовляють :)

"GP"
GP файні аккуми, але кажуть для спалахів не найкращий варіант (типу не люблять різкі розряди, блаблабла...).

Varvar
05.06.2008, 10:50
"безмарочні" акумулятори тоже бувають нормальні, я от 1,5 роки тому коли купував цифровик взяв комплект зарядка + 4*2400 (щось типу "Media tech") за 135 грн. і досить пристойно працюють ....
Так точно не заміряв, але десь мінімум 500 фото (~30% зі спалахом) витримує пара акумів ...
В роздріб тоді вони коштували 18,5 грн/штука.
"Зачем платить больше ..." (с):cowboy:

Мих
05.06.2008, 11:20
Питання в основному я б поставив "а чи варто ганятися за топовими аккумами
варта.

купив я якісь акумулятори і зарядник тої ж фірми... так частенько заряджав.... а скоро вони потекли, бо своєчасно не виключив зарядник....
а потім купив акумулятори Панасонік... дивувався... коли ж вони сядуть... в разів 5-7 довше тримають. я задоволений.

Varvar
05.06.2008, 13:05
Той зарядник що в мене (Медіа тех) "розумний", тільки для нік.мет.гідрррр.... акумів, пробував вставити інший тип не заряджає - там дисплейчик із бігаючими поділками під час зарядки, як в мобільнику ... якщо не той тип, то навіть не засвітиться
Іноді при зарядці перестає бігати ... чекає ... а потім знову бігає - вроді через те, що акуми "перегріваються" ... я так розумію,що для того типу акумів так потрібно "розумно" заряджатися

Маруся-мама
10.06.2008, 19:07
А мені сьогодні приїхав Canon PowerShot SD890 IS 10-Megapixel Digital Camera – Silver

Мих
10.06.2008, 19:15
В мене зелено-оранжеві. Вони кращі, ніж зелено-жовто-оранжеві
:) :cowboy:

fuxx
11.06.2008, 00:23
На рахунок аккумуляторів, кажуть що китайські не дають тієї ємкості як і аналогічні інших (традиційних) виробників.

Два роки назад взяв Duracell - зарядне і 4*АА по 1800 мАгод за 110 грн. - працюють по сьогоднішній день, причому заряджаю дійсно рідко.
Недавно брав до братового апарата на Нео-сервісі зарядне і 4*АА по 2600 мАгод BP- приблизно 150 грн. Але про тривалість роботи судити важко бо в апарат завантажується по 2 аккумулютора на відміну від мого апарата (4).

Де є дійсно великий вибір аккумуляторів то на Радіобазарі, є різін виробники і ємності.

Forest
18.06.2008, 21:58
Людоньки, допоможіть-но моїм мукам: Sony A350 vs Canon 450D vs Nikon D80. Очs болять від інтернет-оглядів, які показують прямопропорційні результати :(

вишиванка
18.06.2008, 22:08
Людоньки, допоможіть-но моїм мукам: Sony A350 vs Canon 450D vs Nikon D80. Очs болять від інтернет-оглядів, які показують прямопропорційні результати
а що саме вас цікавить?
У мене є Canon 400D -я задоволена, одне що спочатку важку було звикнути, що коли фотографуєш треба дивитись у віконечно, а не на дисплей, а тепер Canon 450 D-можна фотографувати, дивлячить на дисплей.

fuxx
19.06.2008, 07:23
Оскільки я любитель кенонів то напевне вибрав б його. Хоча по відгуках знаю що й найкони хороші фотоапарати, а от що собою представляють зеркальні соні то я не вкурсі.

Якщо вони більш-менш одного цінового рівня і схожі характеристиками, то вибирай по дизайну і ергономіці ) Але май на увазі що з кенон і з найкон не прогадаєш однозначно.

Stanley
19.06.2008, 09:44
Людоньки, допоможіть-но моїм мукам: Sony A350 vs Canon 450D vs Nikon D80. Очs болять від інтернет-оглядів, які показують прямопропорційні результати
Це не просто вибір конкретної камери. Це вибір СИСТЕМИ, а це майже як вибір релігії, порадити тут щось важко. Особисто я прихильник Canon, але якщо вибір стоїть саме з перерахованих камер, то певно всеж Nikon D80( але не D40,D60!!!!) це камера трохи більш високого рівня.

Annjutka
19.06.2008, 21:44
В никоне д80 тоже в видоискатель смотреть надо а не на дисплей, но это дело привычки, я теперь даже в мыльнице не могу на дисплей смотреть - непривычно..

Stanley
20.06.2008, 14:25
Левандівці недивитися!:)
http://djv.ru/?action=news&id=10037

levandivka
20.06.2008, 14:29
Ггг...
То фсьо PR від Нікона... http://www.kolobok.us/smiles/standart/popcorm1.gif
(не скажу, що дешевий)

Євген М.
20.06.2008, 22:52
Левандівці недивитися!
http://djv.ru/?action=news&id=10037
ЖАХ!!! :eek:

fuxx
21.06.2008, 00:52
Марнотрати!
Таке добро псують ((

Наші народні умільці те все б продали, ще й запчастини б лишилися ))

Forest
25.06.2008, 16:41
а що саме вас цікавить?
Який з них найкращий? Sony A350 Canon 450D та Nikon D80 коштують майже однаково, але я знаю, що вони не однакової якості. Більшість оглядів куплена, вже й не знаю, кому вірити - на одних сайтах в кенона якість краща, на інших по всіх параметрах вигрібають зразки, зроблені Найконом. Може хто юзав, знає різницю?

Але май на увазі що з кенон і з найкон не прогадаєш однозначно.
шкода, що ти не юзав соньки - порадив би ще і її :)
Це вибір СИСТЕМИ, а це майже як вибір релігії, порадити тут щось важко. Особисто я прихильник Canon
Яка різниця в системах (крім інтерфейсу) і чому саме кенон? Прошу не ображатися, але я бачу, що в продажі найбільше кенонів, тому люди купують найбільше кенони, тому люди рекомендують найбільше кенони. Але як би не хвалили мильничний інтерфейс Кенона більше подобається Соні, це однозначно. І це не справа звички, а логіка меню, підбору функцій, швидкості доступу, відсутності непотребу ітд.

Stanley
25.06.2008, 19:15
Система - це увесь комплекс аксесуарів- камера, різноманітні обьективи, спалахи, штативи, світлофільтри та багато іншого. Якщо Ви вже обераєте зеркальну камеру, отже Ви серьозно захоплені фотографією і прирікаєте себе на подальші витрати на всі ці аксесуари, і тут треба дивитись на їх доступність і ціну. Найбільш доступні Кенон і Нікон, а на Пентакс і Соні може бути важко знайти ту чи іншу річ. До тогож не всі Ніконівські обьєктиви сумісні з камерами Д40 і Д60, а ті які підходять значно дорожчі, отже- чи варто купувати дешеву камеру якщо потім доведется купувати значно дорожчу оптику? А от Нікон Д80 ( як і Д70, Д50) вільний від цього недоліку, хоча сам коштує дорожче, але дешевша оптика до нього підійде.
У Кенона це значно гармонйніш- немає проблем з сумісністю і все доступно в Україні.
Хоча в вашому списку фігурує Нікон Д80, це вже камера так званого "базового рівня" на від міну від інших перелічених що належать до початкового. Тому я б радив звернути увагу на нього.

Nemo
26.06.2008, 02:39
Переглянув гілку. Загалом згоден з Левандівкою - звичайному юзеру для власного архіву сумнівні надможливості дорогих камер навряд чи знадобляться. Достатньо і 5-и Мп від хорошої фірми. Звичайно Canon. Мені колись подарували 530-ий, брали в Штатах, на розпродажі за копійки. Вже зо три роки у доволі напруженій роботі - подорожі, гори взимку, зустрічі. Жодних проблем. Просто працює...

P.S. Останнім часом пристосував його для оцифровування слайдів - зробив такий собі слайд-адаптер. У мене біля сотні плівок - от і переганяю їх в цифру.

P.P.S. Буду брати мобільний з 5-и Мп камерою. Попри зрозумілі недоліки він має одну критичну перевагу над любим цифровиком - завжди під рукою! :)

fuxx
27.06.2008, 14:45
Який з них найкращий? Sony A350 Canon 450D та Nikon D80 коштують майже однаково, але я знаю, що вони не однакової якості. Більшість оглядів куплена, вже й не знаю, кому вірити - на одних сайтах в кенона якість краща, на інших по всіх параметрах вигрібають зразки, зроблені Найконом. Може хто юзав, знає різницю?
Перш за все шукати незалежні і обєктивні огляди (наприклад тут Digital Camera Reviews (http://www.dpreview.com/)).

А якщо ті камери більш менш з однаковими технічними параметрами то тоді вибирати ціну, дизайн і ергономіку, і вже в цьому випадку нічиїх порад не потрібно.

Але як не крути вибрати для себе камеру не така вже й проста річ ( знайти правдиві дані і описи і зважити всі переваги і недоліки :) )

Michel
27.06.2008, 16:59
Але як не крути вибрати для себе камеру не така вже й проста річ ( знайти правдиві дані і описи і зважити всі переваги і недоліки :) )
Елементарно Ватсон.
Треба особисто провірити всі, які цікавлять, покористуватись....

lotr_an
27.06.2008, 17:10
Треба особисто провірити всі, які цікавлять, покористуватись....

ІМХО, для мене, ліпше купити якусь модель відмучитися або відрадіти з нею 3-5 років. і тоді вже новий апарат купувати. а пробно юзати весь спектр камер то можна чокнутися

Michel
27.06.2008, 17:19
ІМХО, для мене, ліпше купити якусь модель відмучитися або відрадіти з нею 3-5 років. і тоді вже новий апарат купувати. а пробно юзати весь спектр камер то можна чокнутися
То досить цікаве заняття і повністю безплатне, але не треба зломати апарат.

lotr_an
27.06.2008, 17:53
То досить цікаве заняття і повністю безплатне

то напевно у Франції :) в нас криво дивляться на тебе, що ти фотик в руки взяв в магазині!, а ще попросити батарею вставити!!, а ще картку памяті!!!
а найчастіше то беруться речі на якійсь гуртівні - то взагалі, як замовив, то перед тим завдаток дав. повернути можна хіба якщо фотик поломаний і то будуть руки вивертати.
я обслуговуванням принаймні ві Львові страшно незадоволений - як правило дивляться на людину у що вбраний і прикидають на що цей "покупець" може потягнути і так і обслуговують.

п.с. от куплю собі 3 кг. золоту цепочку спеціально щоб ходити по магазинах щоб ставилися нормально :D:D:D:D:D:D

Michel
27.06.2008, 19:58
то напевно у Франції :) в нас криво дивляться на тебе, що ти фотик в руки взяв в магазині!, а ще попросити батарею вставити!!, а ще картку памяті!!!
а найчастіше то беруться речі на якійсь гуртівні - то взагалі, як замовив, то перед тим завдаток дав. повернути можна хіба якщо фотик поломаний і то будуть руки вивертати.
я обслуговуванням принаймні ві Львові страшно незадоволений - як правило дивляться на людину у що вбраний і прикидають на що цей "покупець" може потягнути і так і обслуговують.

п.с. от куплю собі 3 кг. золоту цепочку спеціально щоб ходити по магазинах щоб ставилися нормально :D:D:D:D:D:D
Досить просто:
- Треба вкупити апарат, а його можна повернути в магазин на протязі 7-ми днів без пояснення причини й віддадуть гроші.
Потім за ці самі гроші (або майже) можна вкупити інший, який теж можна віддати на протязі 7-ми днів і т.д.....
А так як то різні відділи і знаходяться в різних кінцях магазину, то продавець (той що прихвалює апарати в відділі фото-відео) не знає що робиться в пункті повернення, та й то не його справа. Він задоволений що має клієнта, який купляє по 3-4 апарати в тиждень :p:p:p більше заробить, його зарплата залежить віт того. Ці, що працюють в пункті прийомки повернених товарів теж мають роботу. Всім добре, особливо клієнту. :p

levandivka
27.06.2008, 22:53
Досить просто:
- Треба вкупити апарат, а його можна повернути в магазин на протязі 7-ми днів без пояснення причини й віддадуть гроші.
А білет до Франції і назад Ви порахували?

Маруся-мама
27.06.2008, 23:13
Я купила Кенон 890 і ним дуже задоволена. Для мене людини яка в фотографії самий завичайнісінький банєк він справуїсі дуже добре.

Мені з магазину де я купила недавно дзвонили і пропонували гарантію на два роки, що якби мені щось сталось, або кинула апарат то мені його заміняють на новий. Єдине що то коштує 120 дольців.

А мені того тре?

Michel
28.06.2008, 10:07
А білет до Франції і назад Ви порахували?
Можна зайцьом. :) :) :)

syavych
30.06.2008, 09:30
Вирішив трохи "апгрейднути" свого кенона, тому помучу наших спеців парочкою бліц-питань :)
1. Магазини фото-аксесуарів з помірними цінами (можна інтернет-магазини). (to Levandivka: крім Цифровичка :))
2. Бренди аксесуарів (фільтрів зокрема), типу B+W, Hoya і т.д. Чи суттєво відрізняються від дешевих типу Opteka, Mercury чи для недзеркалок паралельно? Якщо суттєво, то які бренди рекомендуєте.
3. Чи є різниця де чіпляти фільтр? Наприклад, купую UV-фільтр (чи полярик) і конвертер (теле чи ширку), фільтр може бути між об'єктивом і конв. чи обов'язково на кінці. Питання суттєве, бо перед і на кінці різні діаметри. Інтуїтивно хотілось б варіант "до", оскільки можна було б використовувати фільтри без конвертера, але чи не впливатиме це на зображення?
4. Бленди. Чим відрізняються суцільні від "пелюсткові" (чи як там їх :o )? Які кращі?

Поки все :)

levandivka
30.06.2008, 14:07
Магазини фото-аксесуарів з помірними цінами (можна інтернет-магазини). (to Levandivka: крім Цифровичка )
Можна, звичайно, і у "Вище неба" зайти (мото-завод), але...
Як би то сказати..?
Візьміть у Степанича попередньо довідку, бо продавці можуть не пойняти... :)
Не шкода на S3 гроші вбивати?

syavych
30.06.2008, 14:16
Не шкода на S3 гроші вбивати?
Тю, та які там гроші? Я ж не об'єктив купувати зібрався. А такі "мєлочі" як адаптер+фільтр варто мати хоча б для того, щоб не чистити кожного разу об'єктив після пісочниць (про відбитки пальців малої взагалі мовчу). Стосовно конвертерів і бленд, то питання радше для задоволення моєї цікавості (і ліні погуглити) :)

syavych
30.06.2008, 14:26
От на це б шкода було гроші :8: (краще дзеркалку купити)
http://raynox.co.jp/comparison/images/digital/S2is/camera/s2is-dcr2020pro2.jpg

Samojlovu4
30.06.2008, 14:42
А такі "мєлочі" як адаптер+фільтр варто мати хоча б для того, щоб не чистити кожного разу об'єктив після пісочниць (про відбитки пальців малої взагалі мовчу).

До речі, а чим і як шановне панство об"єктив чистить?!

syavych
30.06.2008, 14:56
Ось цим (http://www.jessops.com/Store/s18369/0/Cleaning--and--Maintenance/Jessops/Lens-Cleaning-Tissues-(Pack-Of-100)/details.aspx?&IsSearch=y&pageindex=1&CatId=193&SortBy=SkuOfferingPriceASC&IsInStockOnly=False&comp=n). Недорогі, і мені подобається як чистять :)

fuxx
01.07.2008, 06:48
Ось цим. Недорогі, і мені подобається як чистять
А де "ось це" можна придбати? Чи то тільки по нету?

Мені знайомий чистив обєктив мого компакту якимось графітовим олівцем, бо з всілякими тканинами там не розженешся.

Мих
01.07.2008, 09:07
1. Магазини фото-аксесуарів з помірними цінами (можна інтернет-магазини). (to Levandivka: крім Цифровичка )
союзконтракт... є така фірма позаду податкової.

syavych
01.07.2008, 09:14
А де "ось це" можна придбати?
В фотосалоні (забув як називається :) ) на пр.Свободи (біля Батарейки). Там ще Цифровичок всередині. Пачка коштує 12грн (вроді 100 "папірців" в пачці). Тканини імхо не найкращий варіант: сухі залишаються ворсинки, вологі - розводи. Графітовий олівець (то напевно ленспен) - файна річ, але моя жаба мені сказали "ні" :)

союзконтракт... є така фірма позаду податкової.
може Юг-Контракт? :)

Мих
01.07.2008, 09:18
може Юг-Контракт?
точно.

nirvanka
01.07.2008, 16:23
1. Магазини фото-аксесуарів з помірними цінами (можна інтернет-магазини). (to Levandivka: крім Цифровичка )
Дешевше.нет (http://deshevshe.net.ua/photo_technique.html), але до цін на сайті треба додавати пару гривень, бо ціни для Києва.

Комп. і фото техніка - Гіперсвіт (http://www.gipersvit.com.ua).

4. Бленди. Чим відрізняються суцільні від "пелюсткові" (чи як там їх )? Які кращі?
Якщо я правильно зрозуміла, для кожного типу об'єктива є своя бленда і не буває кількох типів на вибір. (я можу помилятись)

Я чищу олівчиком (71 грн в Цифровичку, але був і менший, дешевший):
http://www.lenspen.com/media/components/store/products/product_lp_lrg.jpg

lotr_an
01.07.2008, 21:47
люди, благаю, напишіть мені модель фотика щоб від 250 до 300 баксів і я піду його куплю :crazy: :suicide:

syavych
01.07.2008, 22:17
люди, благаю, напишіть мені модель фотика щоб від 250 до 300 баксів і я піду його куплю
Ггг, я б сказав S3 :), але зараз тяжко вже його знайти. S5 дорожчий, є щось середнє між S3 i S5, називається SX100. Але то всьо моє імхо, треба ще розібратись яка сфера використання фотіка.

В догонку до попередніх моїх запитань (на які крім Нірванки ніхто не хоче відповідати :)):
Який софт юзаєте для РАВу? Маю Adobe Lightroom, але він не шарить CRW, треба спочатку переганяти в DNG.

lotr_an
01.07.2008, 22:37
Просто фоткати :). в основному на автоматі. зрідка: ввечері, небо, спорт таке інше на напівавтоматі або повністю ручні настройки.

брати S5 і сидіти на автоматі? абсурд...

syavych
01.07.2008, 22:52
Просто фоткати . в основному на автоматі. зрідка: ввечері, небо, спорт таке інше на напівавтоматі або повністю ручні настройки.

брати S5 і сидіти на автоматі? абсурд...
Дійсно, абсурд. Ну тоді або той же SX100 (якщо не лякають розміри) або якийсь компакт серії A... (але варто брати з стабілізатором IS, реально виручає після пари бокалів пивка :))

levandivka
01.07.2008, 23:07
Який софт юзаєте для РАВу?
Адобівський Camera Raw

Leopolis
01.07.2008, 23:26
люди, благаю, напишіть мені модель фотика щоб від 250 до 300 баксів і я піду його куплюАндрію, ось цей фотоапарат Kodak EasyShare Z1285 взяли у подарунок старшому, керуючись вимогами щодо розмірів та якості - не прогадали! Ціна 1289 у Форсмарті. 12 Мп, об’єктив Shneider-Kreuznach 35-175мм, SD/SDHC, 89,5×64,5×31,6мм, 161 г

http://photography-mag.com/wp-content/uploads/2008/02/00334_kodak-z1285.jpg

http://photography-mag.com/wp-content/uploads/2008/02/00334_kodak-easyshare-z1285.jpg

Leopolis
01.07.2008, 23:56
Сьогодні відбулося те, чого чекали фото-професіонали і любителі по всьому світу. Кінець всім чуткам - Nikon D700 дійсно існує! Компанія Nikon офіційно представила широкій громадськості плід наполегливої інженерної праці. Як мовиться в прес-релізі, модель D700 зможе потягатися і навіть перевершити легендарну камеру D3. Мабуть, так воно і буде, адже у нового флагмана є 12-мегапіксельний CMOS-сенсор з функцією очищення від пилу, який гарантує низький рівень шумів. Також для D700 характерний рекорд широкий діапазон світлочутливості - ISO 200 - 6400. Вражає і скорострільність камери. Якщо використовувати стандартний акумулятор (у комплекті), D700 легко знімає до 5 кдр/с. При підключенні додаткової батареї, швидкість зростає до 8 кдр/с! Камера, взагалі-то, швидка в усіх відношеннях - час старту складає 0,12 с. Завдяки функції Live View, Nikon D700 дозволяє фотографам використовувати 3-дюймовий LCD-дисплей як видошукач. Природно, це тільки альтернатива стандартному видошукачу, який охоплює до 95% кадру. Також вражає автофокус - орієнтир на 51 крапку! Камера підтримує карти формату UDMA Compactflash, плюс до всього оснащена HDMI-виходом. Уся ця пишність близько 3000$

http://www.crunchgear.com/wp-content/uploads/2008/06/d700_4viewscg.jpg

syavych
02.07.2008, 00:23
напишіть мені модель фотика
Nikon D700
я піду його куплю
:)

Michel
02.07.2008, 21:07
Привіт хвотоґрахвам і любителям. :)

Віддав Olympus (віддали єври), бо він робив фотки подібні на ці що тут:
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=339688&postcount=2842
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=339691&postcount=2843
Не знаю чи то я попав випадково на такий апарат, чи ціла серія така? Чіткості/різкості не було такої, до якої я привик.
Порівняв з фотами Kodak Z710 і рішив інший пробувати, правда, не знаю який, може підкажете?
Результат провірки/порівняння Olympys (якщо цікаво).
Kodak Z710.
http://nsa02.casimages.com/img/2008/07/02/0807020630463905306.jpg
Olympus SP-560.
http://nsa02.casimages.com/img/2008/07/02/0807020632003905324.jpg

Слідуючий хочу пробувати ось цей (http://www.letsgodigital.org/fr/18825/nikon-coolpix-p80/). Може хто підкаже щось цікавіше?

Stanley
02.07.2008, 21:25
Який софт юзаєте для РАВу?
У Кенона дуже коректний рідний ZoomBrowser.

syavych
02.07.2008, 23:41
Привіт хвотоґрахвам і любителям.

Віддав Olympus (віддали єври), бо він робив фотки подібні на ці що тут:
http://forum.lvivport.com/showpost.p...postcount=2842
http://forum.lvivport.com/showpost.p...postcount=2843
Не знаю чи то я попав випадково на такий апарат, чи ціла серія така? Чіткості/різкості не було такої, до якої я привик.
Порівняв з фотами Kodak Z710 і рішив інший пробувати, правда, не знаю який, може підкажете?
Результат провірки/порівняння Olympys (якщо цікаво).
Kodak Z710.
http://nsa02.casimages.com/img/2008/...0463905306.jpg
Olympus SP-560.
http://nsa02.casimages.com/img/2008/...2003905324.jpg

Слідуючий хочу пробувати ось цей. Може хто підкаже щось цікавіше?
Перешарпені фоти тоже не дуже добре. Але раз ви в Ювропі, а не тут, то пробуйте той нікон - не сподобається - поміняєте на ще інший :)

Michel
03.07.2008, 07:28
Перешарпені фоти тоже не дуже добре. Але раз ви в Ювропі, а не тут, то пробуйте той нікон - не сподобається - поміняєте на ще інший :)
Буду пробувати поки не знайду.
Я вже знайшов (Kodak 812 i Canon S5IS), але в цих апаратиках широкого кута немає, а я хочу всьо в однiй коробці: великий кут і великий зум.
Вибір не дуже великий: Fujifilm S8000fd, Panasonic DMC-FZ18, Nikon P80 і Olympus SP-570 UZ.
З Olympus-ом SP-560 не повезло, напевно попався брак, маю охоту ще один такий же попробувати з іншого магазину. :p
Olympus SP-550 UZ дуже гарні фоти робить, але в нього швидкість не задовільна, довго возиться поки фокус знайде як світла бракує.

syavych
03.07.2008, 09:28
Canon S5IS
http://forum.lvivport.com/images/buttons/y.gif
А стосовно широкого кута - вкупіть собі до нього ширку (http://cgi.ebay.com/58mm-0-45X-Wide-Lens-For-CANON-Powershot-S3-S5-IS-BK_W0QQitemZ190233130865QQcmdZViewItem?hash=item19 0233130865) і всьо :)

Michel
03.07.2008, 11:43
http://forum.lvivport.com/images/buttons/y.gif
А стосовно широкого кута - вкупіть собі до нього ширку (http://cgi.ebay.com/58mm-0-45X-Wide-Lens-For-CANON-Powershot-S3-S5-IS-BK_W0QQitemZ190233130865QQcmdZViewItem?hash=item19 0233130865) і всьо :)
Знаю, але то вже не то... :(
До Олімпуса теж є ширки (http://www.digitaltoyshop.com/prodtype.asp?PT_ID=1329&numlanguageid=3&source=KELKOOFR&osadcampaign=KLKFR), але я не люблю з цим возитись. На крайній випадок - фільтр, а всьо решта не для мене.

Вчора знайшов Nikon Coolpix P80 тільки в одному магазині, не продали бо мають тільки один на вітрині, яким всі там бавляться (пообіцяли що будуть в продажі через 10-15 днів). Я теж побавився, ніби файний. Реагує нормально, швидко, і взагалі сподобався.
А тим часом буду пробувати інші. Сьогодні візьму Fujifilm FinePix S8000fd і маю охоту на кишеньковий Nikon Coolpix P 50. Треба їх провірити в роботі.
Бум посмотреть... :p

Stanley
06.07.2008, 21:51
Ага, не чітко.
Складається враження що чим більше мегапікселів в апараті, тим гірша якість фотографій. А може то широкий кут то робить? Щось тут не то
До більшої кількості мегапікселів потрібна і краща оптика. Особисто переконався що мій кітовий об"єктив на моєму Кеноні 350Д (8 МП) дає нормальну ( як для нього :) ) різкість, та якщо його поставити на 400Д (10МП) "мило" стає значно помітнішим. І це цілком зрозуміло- кількість мегапікселів більша, але ж розмір матриці той же, отже розмір піксела менший, а отже вимоги до обькетива вищі. А що стосуєтся компактів то там якщо більше 6 МП то це вже суто маркетингова замануха. Ну не може простенький об"єктив дати таку роздільність на мініатюрній матриці!

Michel
06.07.2008, 23:13
До більшої кількості мегапікселів потрібна і краща оптика. Особисто переконався що мій кітовий об"єктив на моєму Кеноні 350Д (8 МП) дає нормальну ( як для нього :) ) різкість, та якщо його поставити на 400Д (10МП) "мило" стає значно помітнішим. І це цілком зрозуміло- кількість мегапікселів більша, але ж розмір матриці той же, отже розмір піксела менший, а отже вимоги до обькетива вищі. А що стосуєтся компактів то там якщо більше 6 МП то це вже суто маркетингова замануха. Ну не може простенький об"єктив дати таку роздільність на мініатюрній матриці!
То не зовсім так. Питання починає прояснюватись, але ще не зовсім ясно.
З 560-им Олімпусом ніби вияснив питання. Апарат працював так як після сильного шоку. В нього деколи звук пропадав, деколи включався тільки з другого натиску на кнопку. Я думаю що він десь впав з солідної висоти і змістився датчик, або оптика, може й ремонтували, або хотіли втюхати апарат з вітрини, яким всі бавились/пробували. Не думаю щоб його такий випустили з фабрики, скоріше всього десь його тряхнуло в транспорті, або щось в тому роді.
FujiFilm S8000fd має такий самий датчик і оптику, а фотки робить кращі, але ще не зовсім такі як треба. Але то напевно я не привик до апарата, поки що з критикою почекаю. Він мені подобається тим що працює на звичайних батарейках/акумуляторах і різних картах памяті (MMC, SD, xD-Picture Card, SDHC, xD Type H, xD Type M), та й не дорогий (http://www.clubic.com/shopping-202200-0-fujifilm-finepix-s8000fd.html), 195,60 €. Але він простий як двері, немає стільки "наворотів", як інші.
Olympus SP-570 UZ має 10-ти мегапіксельний датчик, в принципі ту ж саму оптику, але фотки робить чіткі (виходить що не в мегапікселях справа). Апарат солідний, приємно тримати в руках, впечатляет :), наворотів купа, але дороговатий і працює тільки на картах xD Type H і xD Type M, а то мені дуже не подобається. Зато функція панорама інтегрована в апараті, прямо видає панорамні фоти.
Nikon Coolpix P80 маленький, шустрий, треба буде попробувати, обовязково. Але він на акумуляторі, що є великий мінус, не люблю спец. акумуляторів.
Давно провірений Panasonic DMC-FZ18 - хороший апарат, давно б взяв якби він був на пальчикових батарейках/акумуляторах.

Панорама Olympus SP-570 UZ.
http://nsa01.casimages.com/img/2008/04/06/0804060953432867281.jpg

Stanley
07.07.2008, 21:38
Olympus SP-570 UZ має 10-ти мегапіксельний датчик, в принципі ту ж саму оптику, але фотки робить чіткі
Чіткі, але якщо придмвитсь до дрібніх деталей, то можно помітити що це насправді зовсім не різкість, а крайовий контраст, який досягаєтся програмним чином.

Michel
07.07.2008, 22:36
Чіткі, але якщо придмвитсь до дрібніх деталей, то можно помітити що це насправді зовсім не різкість, а крайовий контраст, який досягаєтся програмним чином.
В форматі RAW (http://www.dpreview.com/reviews/specs/Olympus/oly_sp570uz.asp) ??

P.S. Треба їхати в ГамерИку його купляти, там він дешевий якщо перерахувати доляри на єври. :)

sselev
07.07.2008, 23:01
Фото-Старт, www.photo-start.com.ua
Бленди треба брати ті, що рекомендуються виробником під конкретну лінзу.

Вирішив трохи "апгрейднути" свого кенона, тому помучу наших спеців парочкою бліц-питань :)
1. Магазини фото-аксесуарів з помірними цінами (можна інтернет-магазини). (to Levandivka: крім Цифровичка :))
4. Бленди. Чим відрізняються суцільні від "пелюсткові" (чи як там їх :o )? Які кращі?

Поки все :)

Stanley
09.07.2008, 20:14
В форматі RAW ??
Булоб дуже непогано, якбі можна було зберегти RAW і далі обробити за своїм смаком. Але в даному випадку обробляє процесор камери за один раз і назавжди вшитим алгоритмом.

Michel
09.07.2008, 21:29
Булоб дуже непогано, якбі можна було зберегти RAW і далі обробити за своїм смаком. Але в даному випадку обробляє процесор камери за один раз і назавжди вшитим алгоритмом.
Не зрозумів?
RAW можна зберегти і обробляти за своїм смаком, то є зображення прямо з датчика без обробки. Апарат записує дві фотки: одну в форматі RAW, а другу в .jpg. Правда, пямять "жре" як дурний в RAW, 12-13 Мб на фотку.
Ось фотка (http://nsm01.casimages.com/img/2008/05/13/080513045004255172061701.jpg) (SP-570, приклад в .jpg.), велика - 3648 х 2736.

nirvanka
10.07.2008, 23:11
Апарат записує дві фотки: одну в форматі RAW, а другу в .jpg.
А навіщо зберігати в jpg, якщо є можливість зберегти в raw? Коли треба - зберігайте в raw, коли ні - в jpg. А в обидвох одночасно - без сенсу, як на мене (або я чогось не розумію).

Michel
11.07.2008, 05:55
А навіщо зберігати в jpg, якщо є можливість зберегти в raw? Коли треба - зберігайте в raw, коли ні - в jpg. А в обидвох одночасно - без сенсу, як на мене (або я чогось не розумію).
Він сам писав, а я навіть не знав, тільки потім знайшов на карті продубльовані фотки (не мав охоти читати всі 96 сторінок інструкції). Він навіть робив фотки з звуком (4 секунди). Я провіряв то що мене цікавило, тобто якість знімків, а решту буду вивчати якщо його вкуплю, а тепер швиденько пробую різні апарати в різних режимах.
В І-неті знайшов ще один, FujiFilm S8100fd, треба буде попробувати ще й його можливості, але в магазинах поки що його не знайшов, сказали що всі продали (напевно заказують по одному?), будуть пізніше. По характеристиках саме він мені найкраще підходить, але треба апарат попробувати в роботі.

syavych
11.07.2008, 08:47
Ну S3, наприклад, не може тільки РАВ зберігати, або тільки ЖПЕГ або і то і друге :)

Michel
13.07.2008, 23:02
Test FujiFilm S8000fd

http://nsa02.casimages.com/img/2008/07/13/mini_0807130959394041217.jpg (http://www.casimages.com/img.php?i=0807130959394041217.jpg)

Stanley
14.07.2008, 17:43
Ну S3, наприклад, не може тільки РАВ зберігати, або тільки ЖПЕГ або і то і друге
S3 Зберігає РАВ????? Вперше про це чую, наскільки мені відомо S3 як і абсолютна більшість компактів не зберігає РАВ. Це якщо не користуватись альтернативною хакерською прошивкою. Якщо ж їївикористовувати, то тоді звичайно так, але можна і окремо і разом з ЖПЕГом.

Michel
14.07.2008, 23:19
З FujiFilm S8000fd розібрався, то не для мене. Оптика хороша, не дуже деформує, а решта.... :(
Правда, я його провіряв тільки для моїх потреб, тобто - фотографував природу. FujiFilm S8100fd навіть не буду пробувати, й так всьо ясно.
Невже прийдеться вернутись до 5-7 мегапіксельного апарата ??

syavych
15.07.2008, 08:57
S3 Зберігає РАВ?????
Це якщо не користуватись альтернативною хакерською прошивкою.
http://www.kolobok.us/smiles/standart/pardon.gif

П.С. Слово "хакерська" мені не подобається. Можна просто "альтернативною" :)
Якщо ж їївикористовувати, то тоді звичайно так, але можна і окремо і разом з ЖПЕГом.
Нє, не можна. Принаймні мій зберігає Жпег щоб ти не робив...

levandivka
15.07.2008, 09:04
Невже прийдеться вернутись до 5-7 мегапіксельного апарата ??
Ось тут (http://www.litera.ru/stixiya/authors/krylov/martyshka-k-starosti.html)про оптику гарно написано. :)

nameless
15.07.2008, 16:55
сталася в мене біда - вкрали сумку разом з фотоапаратом всередині...:( сумку не шкода. а от камера - то було усе моє життя. бо фоткати просто обожнюю і фоткаю все впідряд без розбору. фотоапарат був простенький, маленький, звичайна компактна сонька, але фотки робив - закачаєшся. я вже давненько подумувала про придбання напівпрофесійної камери, але зараз ше не час планую покупку десь під новий рік. ну, типу, подарунок собі коханій:) але через 2 тижні їду в Крим і просто помру, якшо під рукою не буде нічого, чим можна сфоткати усю оту красу. тому хочу придбати маленький і дешевенький цифровий фотоапарат, який можна просто носити за собою у кишені про всяк випадок і не шкода буде, якшо раптом його хтось поцупить. запала поки що на одну модель ergo_dc_8360_silver. шо можете сказати з цього приводу? чи може, порадите щось інше?

Stanley
15.07.2008, 19:06
Ergo в дівоцтві Ufo, не раджу в жодному разі, це ж як треба було скомпроментувати своє імя, щоб відмовитись від вже розкрученої торговоїмарки і почати з нуля розкручувати нову. Краще візміть найдешевший з Кенонів, скажімо А460, чи вже здаєтся з"явився А470.

Varvar
19.08.2008, 14:28
може Юг-Контракт?
точно.
А до них можна без "рекомендацій" ? Бо то вроді представництво оптової фірми ...
Чи "валити напряму" ?