Показати повну версію : метро... чому у львові немає?..
я не розумію, хтось розказує, що у львові метро не буде...
бо тому шо...
а чому не буде?..
що заважає зробити?...
Пробували. За палацом Потоцьких навіть станцію почали копати. Але палац дав тріщини, все законсервували, а потім закопали назад. Грунти у нас не ті. Хоча, в об'їд центру могли би. Навіть були якісь плани.
Уже написал в соседней ветке.
Все реально сделать. В Питере ведь сделали, а там условия ГОРАЗДО сложнее наших. И зданий старинных никак не меньше. И болота под питером а не одна речушка (к стати готовый туннель :)
Если тема разовьется затащу сюда соклановца из Киева, который является инженером по прокладке метро. Он то все четко и объяснит, что бы не было разного рода "ослоумия" и пространных рассуждений если бы , да кабы....
Додано через 1 хвилину
Уже написал в соседней ветке.
Все реально сделать. В Питере ведь сделали, а там условия ГОРАЗДО сложнее наших. И зданий старинных никак не меньше. И болота под питером а не одна речушка (к стати готовый туннель :)
Если тема разовьется затащу сюда соклановца из Киева, который является инженером по прокладке метро. Он то все четко и объяснит, что бы не было разного рода пространных рассуждений если бы , да кабы....
Дарт, а какая в среднем глубина залегания станций в Питере?
А з точки зору рентабильності у 800,000 Львові чи не винекне проблем тож тре буде цілі трести, коцерни утворювати ...?
Deus igrok
20.09.2007, 10:16
Доречі не обов'язково робити підземне метро.
Можна і над земне.
І не через центр , а навколо центру...
Сихів - 700 річчя - Левандівка ...
О такого типу ....
А то пропускна здатність центральних вулиць не збільшується - а к-сть транспорту росте.
Дарт, а какая в среднем глубина залегания станций в Питере?
Двин, я не специалист. Говорю же, приведу товарища, он объяснит все.
Мне кажется, тут все дело в деньгах.
Василий очень правильный вопрос. Ну, во первых, думаю не 800 000 а миллиончик наскребется. уж очень сильно пополнилось население за счет... хм.. ну в общем за счет окресных сел.
По рентабельности. Насколько я слышал, метро не рентабельно даже в Москве, оно дотируется государством.
Опять таки вопрос упирается в деньги.
О деньгах и речь. Метро во всех крупных городах строилось, когда денег было достаточно на такую стройку. Сейчас даже Киев не особенно спешит открывать новые станции, при том, что там метро перевозит полтора миллиона людей в день.
О деньгах и речь. Метро во всех крупных городах строилось, когда денег было достаточно на такую стройку. Сейчас даже Киев не особенно спешит открывать новые станции, при том, что там метро перевозит полтора миллиона людей в день.
Открывают, мой товарищ как раз работает над этим. Написал ему, когда увидит месагу - думаю отпишется тут.
Метро у Львові неможливе... місто Львів занатто кволе економічно, тай не квапиться стати інженерно-технічним центром, нажаль...а те шо як виразився дАрт з сел люди поприїхали, то ті дюди так як приїхали можуть і поїхати зі Львова наприклад у Італію, там їм хоч на незрозумілій мові будуть указувати що :mad:
население за счет... хм.. ну в общем за счет окресных сел
місто Львів занатто кволе економічно
Нічого не кволе,що ви розповідаєте,Vasili,якщо раз у Львовы побували,то все про нього знаєте?
Львів-центральне місто Західної України,круче ніж Чернівці по економічному розвитку
Метро у Львові неможливе... місто Львів занатто кволе економічно, тай не квапиться стати інженерно-технічним центром, нажаль...а те шо як виразився дАрт з сел люди поприїхали, то ті дюди так як приїхали можуть і поїхати зі Львова наприклад у Італію, там їм хоч на незрозумілій мові будуть указувати що :mad:
Василий, согласен по всем пунктам.
Да Львов сейчас экономически не очень развит,промышленность в упадке, но понемногу приходит в себя, за счет высококвалифицированного производства, а не добывающей промышлоенности. Однако, Львов сейчас один из основных центров туризма в Украине. Василий, вы бы видели что творится в центре города в воскресный день. Яблоку негде упать, если б Данило приехал ему бы плюнуть негде было бы :) Туристы ходят стаями, косяками и табунами. Поляки, русские, немзы, французы, ангиичане, ди и украинцев хватает.
Насчет Италии вдвойне с Вами согласен. Пусть едут. :)
Deus igrok
20.09.2007, 11:09
=) У нас є МакДональдс, боулінг , стриптиз та інші блаза цивілізованого світу ... значить ми "продвинуті" =)
Панове, а чому Вам кортить саме підземку бачити у Львові ?
Нічого не кволе,що ви розповідаєте,Vasili,якщо раз у Львовы побували,то все про нього знаэте?
Львів-центральне місто Західної України,круче ніж Чернівці по економічному розвитку
Від правди ніде не дітися,на жаль кволе.Стільки розвалених заводів,а на купи-продай і туризмі далеко не виїдуть;)
=) У нас є МакДональдс, боулінг , стриптиз та інші блаза цивілізованого світу ... значить ми "продвинуті" =)
Панове, а чому Вам кортить саме підземку бачити у Львові ?
Как вариант - монорельс, но это немного попозжее, дороговато пока.
Стільки розвалених заводів
Так треба брати приклад зі Словенії,де основна стаття прибутків держави-туризм.А Львову заводи нідочого,треба розвивати малий і середній бізнес і робити зі Львова туристичну Мекку
levandivka
20.09.2007, 11:23
Я перепрошую...
А на холєру оно нам?
За 10-ту частину тих грошей навести порядок з існуючим транспортом, і з любого кінця міста за 10-20 хвилин мона до центру добратися.
навчити їздити і ведмедя можна, не тільки львівського барана.
коли я почув розмови про "тріснутий палац" і "підземні води", з’явилася думка: петербург яким чином метро отримав?...
трошки пригадав і меліорацію ,яку колись вивчав...
теж подумав щодо інших міст, в яких будували метро .. і нічого, збудували!..
хороша думка щодо "наземного навколоцетрального"...
дуже велика кількість людей саме з гігантського району, що його не називаю, та й з інших віддалених від центру...
levandivka
20.09.2007, 11:39
Мисля: а Буняк, часом, на Високому Замку не вертолітну площадку задумав? ;)
если б Данило приехал ему бы плюнуть негде было бы
Тут культурний парк понад речкою,
Здесь гуляю і плюю тольке в урни я.(С) В. Висоцький
І метро не завадило б і єлектротраспорт взагалі оновити весь. І електрички до області, а не ці кволі маршрутки, старі "мерсюки". І майданчики для гелікоптерів теж потрібні. Ось прилетить, наприклад до Львову проффессор у "голубому вертольоті" МНС, а куди сідати?:D
Так треба брати приклад зі Словенії,де основна стаття прибутків держави-туризм.А Львову заводи нідочого,треба розвивати малий і середній бізнес і робити зі Львова туристичну Мекку
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=136170&postcount=289
Якби жто зберегли те,що мали...:no:
Якби жто зберегли те,що мали... Змінилися умови, ринок диктує свої. Немає госзаказу. Потрібні нові менеджери, досвідчені управлінці. Тоді їх забракло, тому так сталося, гадаю.
Принаймні у Київі де я працював було так. Порошенко скористався ситуацією і як той довгоносик, усе з'їв.:no:
Змінилися умови, ринок диктує свої. Немає госзаказу. Потрібні нові менеджери, досвідчені управлінці. Тоді їх забракло, тому так сталося, гадаю.
Принаймні у Київі де я працював було так. Порошенко скористався ситуацією і як той довгоносик, усе з'їв.
Я чомусь впевнений,що то було спеціально.На Сході підприємства вижили,а ц нас все "подчистую".:no:
На востоке альтернативы не было, да и выжили далеко не все. Выжили в основном предприятия добывающей отрасли, которые являются наиболее рентабельными в плане экспорта, но при этом наносящие максимальные вред нац. ресурсам страны.
На западе в 90 была альтернатива - гандель в Польшу, Чехию, Словакию, Венгрию, Румынию, в последствии зароботки там, что в принципе более полезно для экономики страны, поскольку способствует ввозу в страну валюты.
Нічого не кволе,що ви розповідаєте,Vasili,якщо раз у Львовы побували,то все про нього знаєте?
Шахрай...;) Львів не Відень,Париж та Льондон чого це мені там не бувати... я там освіту вищю отримував, знаю що говорю, бо порівнювати можу...
Львів для вас Донбассян може і є центром ЗУ, а для нас Львів велике місто, з гарною історією та не поганим камінням...А за компактністю та умовами проживання Чернівці найкращі по всі параметрам...окей.
Туристы ходят стаями, косяками и табунами. Поляки, русские, немзы, французы, ангиичане, ди и украинцев хватает.
Этим единым может похвастаться Львов, это точно...хотя немцев и жыдов думаю у нас будет поболее...
Больше всего поляков, однозначно.
Потом я бы сказал русскоязычный сектор (русские, русскоязычные украинцы, белорусы.... бывший СССР в общем, по лицам отдифиринцировать не могу :) ), дальше немцы, англичане, французы, итальянцы испанцы. Пару раз видел японцев.
Васили, живу я просто в центре прямо возле моих окон по 50 раз в день экскурсии проводят.
Додано через 2 хвилини
Этим единым может похвастаться Львов,
Вы знаете , я очень рад, что у нас в городе деньги зарабатываются историческими достопримечательностями и интеллектом, а не добывающей и перерабатывающей промышленностью с вредными выбросами в воду и в атмосферу. Испания уже несколько десятков лет имеет профилирующую статью дохода в бюджет - туризм.
Мне искренне жаль что, Львов на туристических финансовых инъекциях не построит никогда Метро, хоть бы туалеты отрехтовали бы в центре и урные с монтировали в нужных для этого местах, кстати такая же проблема и в других не менее, прекрасных городах...:cowboy:
Мне искренне жаль что, Львов на туристических финансовых инъекциях не построит никогда Метро, хоть бы туалеты отрехтовали бы в центре и урные с монтировали в нужных для этого местах, кстати такая же проблема и в других не менее, прекрасных городах...:cowboy:
Уже сделано сэр!
Вся площадь Рынок в урнах, правда больше их нигде нет :)
levandivka
20.09.2007, 14:23
больше их нигде нет
брехня! (с) Читатель
на пр. Свободи є...
Львів занадто компактне місце, щоб робити станції. А пускати 1-2 гілки щоб обїжали все місто то довго тай перекопати треба буде все місто. А якщо робити станції тільки Топольна-Арсен-центр-зелена-Сихів... і все... Локомотив не встигне розігнатися вже треба буде гальмувати на зупинку. А робити зупинки типу Сихів-центр-Топольна то для чого таке метро? Тим паче тоді треба буде повінстю перебудовувати рух транспорту і маршруток. Адже коли є метро - маршрутки в основному везуть до станцій метро і в якийсь віддалений куточок. Або ж робити зупинки в місцях де найбільші потоки Вокзал-Політех-універ-центр-....???? Львів - маленьке місто, досить все тісно і компактно.
Нормально все успеет. Вы что кроме Сихова и Топольной во Львове раенов не знаете? А Левандовка??? :) (это я про район) А Рясне2, а Новый Львов, а Скнилов, Стрийская, Научная, Пасечная? А Пив бар у Роберта :) ?Штук 8-10 станций легко можно сделать.
брехня! (с) Читатель
на пр. Свободи є...
ТОЧНО! Замаскированые под рекламные щиты, кто не знает ни в жисть не догадается :)
На Сході підприємства вижили
Вижили то вижили,але для кого-для Ахмєтова і йому подібних аль капоне.
Правда 150 тис.робітників Ахмєтова просто моляться на нього
Добрый день!
Во первых насчет технической возможности строить метро во Львове - она есть абсолютно точно, технологии по которым строили станции что в плывунах что в скальных породах освоены еще в 50-х.
Вопрос только в экономической целесообразности, строить метро довольно дорого. Например в Киеве сейчас ситуация в Метрострое аховая, 80% материально - технической базы безнадежно устарело или вообще пришло в негодность, инженера и маркшейдеры со стажем поразбегались из-за низкой зароботной платы. На те деньги, что отчисляют с бюджета строят ветку по направлению от Лыбидской к Теремкам, плюс новый канализационный коллектор - их едва хватает, причем сами станции строят открытым способом - это в разы дешевле чем глубокого залегания.
Что еще сказать.. Метростой это не просто строительная организация, в Киеве это + свой завод железобетонных изделий, свой бетоносмесительный цех, своя автобаза.
Ну и конечно плотность застройки в Киеве совсем другая, одно дело ведь тоннель под землей, совсем другое станция - даже если она глубокого залегания все-равно надо место чтобы разбить ствол для наклонного хода.
Вот в кратце.. мое мнение - если во Львове и примут решение строить метро, то очень нескоро.
Добрый день!
Во первых насчет технической возможности строить метро во Львове - она есть абсолютно точно, технологии по которым строили станции что в плывунах что в скальных породах освоены еще в 50-х.
Вопрос только в экономической целесообразности, строить метро довольно дорого. Например в Киеве сейчас ситуация в Метрострое аховая, 80% материально - технической базы безнадежно устарело или вообще пришло в негодность, инженера и маркшейдеры со стажем поразбегались из-за низкой зароботной платы. На те деньги, что отчисляют с бюджета строят ветку по направлению от Лыбидской к Теремкам, плюс новый канализационный коллектор - их едва хватает, причем сами станции строят открытым способом - это в разы дешевле чем глубокого залегания.
Что еще сказать.. Метростой это не просто строительная организация, в Киеве это + свой завод железобетонных изделий, свой бетоносмесительный цех, своя автобаза.
Ну и конечно плотность застройки в Киеве совсем другая, одно дело ведь тоннель под землей, совсем другое станция - даже если она глубокого залегания все-равно надо место чтобы разбить ствол для наклонного хода.
Вот в кратце.. мое мнение - если во Львове и примут решение строить метро, то очень нескоро.
Спасибо Унико за грамотный анализ и за то что откликнулся на просьбу.
Заходи на этот форум почаще, тут иногда интересно, да и я тут тусуюсь.
Виду привет. :)
В общем резюме: строить реально, но дЭнюжек нету.
дАрт УНИКУ спасибо конечно, но нового он мне не сказал, но все равно приятно, что хоть кто-нибудь признал не платёжеспособность красивейшего города в Львовской области...
дАрт УНИКУ спасибо конечно, но нового он мне не сказал, но все равно приятно, что хоть кто-нибудь признал не платёжеспособность красивейшего города в Львовской области...
Унико подтвердил, что технически построить метро во Львове вполне РЕАЛЬНО. В принципе именно для этого я и прилгасил эксперта. То, что денег нет, было понятно с самого начала :)
Э... вы не ошиблись? Львов - красивейший город Львовской области? Эка Вы загнули, я думал несколько большего числа областей :)
Замечу малость.. кроме платежеспособности есть еще и фактор необходимости - Киев например в часы пик уже практически парализован - в центре и по мостам едеш со скоростью максимум километров 5 в час, сесть в маршрутку невозможно, иногда поездка с работы домой выматывает больше чем весь рабочий день, тут просто нет другого выхода, разве строить многоуровневые автобаны. Но для этого надо полностью пересматривать архитектуру города...
Мне кажется также и с метро во львове - всегда основная проблема это "вживить" новую транспортую структуру в тело города, приэтом сохранив его архитектурную и комуникационную составляющую.
У нас в Киеве строительство станции - это 70% времени перекладка коммуникационных и инженерных коммуникаций, согласование землеотвода, ох... по простому чтобы переложить трубы, кабеля, перестроить дворики, газоны, парковки, тротуары мы тратим больше времени чем на строительсво самой станции.
Мне кажется во Львове основная проблема - жуткие развязки на светофорах с трамвайными путями посреди проезжей части. Построить двухуровневые мостовые развязки, подземные пешеходные переходы, скоростные трамвайные линии по основным маршрутам - проблема с передвижением по городу на ближайшие пару десятков лет будет решена.
Все правильно. Но для этого придется пол центра снести. Ты же знаешь,улочки у нас узенькие, застроенность высокая. Я б по миллиционеру поставил бы на каждый перекресток и заставил регулировать бы, толк былы, но ведь не умеют.
А по поводу пробок, вчера заезжал домой в центр с верха коперника 1час 50 мин. Плюнул теперь, выхожу пешком из центра, дальше беру такси, так быстрее.
Дарт, у нас есть такая Севастопольская площадь - раньше была обычная кольцевая развязка, вроде придумать было больше нечего. Дык построили мост, пустили один поток машин под ним, второй над и по кругу, а на этом пятачке еще и макдональдс втулили - было бы только желание.
їду на роботу через привокзальну....
добре, роблять дорогу, але я сумніваюся, що швидкість руху збільшиться, коли її зроблять....
ще кілька років, і дороги будуть переповнені машинами....
проблема стоянок...
думати про метро треба вже...
Полковник
20.09.2007, 22:35
вчера заезжал домой в центр с верха коперника 1час 50 мин. .
Неее, братцы, ну вы и фраера! Там ведь пешком топать минут 15!!!
Притом с горочки!!!!
Однако.....
Неее, братцы, ну вы и фраера! Там ведь пешком топать минут 15!!!
Притом с горочки!!!!
Однако.....
Я с Научной ехал на машине. Был бы на такси, естественно вышел бы и пошел пешком, что там топать то...
думати про метро треба вже...
Кому? Кому думати?
Построить двухуровневые мостовые развязки, подземные пешеходные переходы, скоростные трамвайные линии по основным маршрутам - проблема с передвижением по городу на ближайшие пару десятков лет будет решена.
Ага. Я сі то уявляю в центрі. Як і вихід метро..... :eek:
Можна в обхід, але тут одне - сенс є? Стільки людей їде з одного району в другій? Не в центр, а з одного кінця Львова в другій кінець? Як таких не є більшість, то сенс в тому метро?..... :beee: (то я тим, хто каже, що воно потрібно :)).
levandivka
21.09.2007, 00:13
В общем резюме: строить реально, но дЭнюжек нету.
Ага! А як дєнюжка висипаєцця з бюджету, то будують повітряні мости...
Ага. Я сі то уявляю в центрі. Як і вихід метро..... :eek:
Можна в обхід, але тут одне - сенс є? Стільки людей їде з одного району в другій? Не в центр, а з одного кінця Львова в другій кінець? Як таких не є більшість, то сенс в тому метро?..... :beee: (то я тим, хто каже, що воно потрібно :)).
отсоа, центр зробити ПІШОХОДНИМ...
метро — якраз панацея....
навколо центру — машини най їздять, а центр суто для пішоходних прогулянок, і овітря буде чистішим, бо мешканці вже задихаються....
~KOLOBOK~
21.09.2007, 07:55
Пiшкарусний центр це iдея, можхан навiть втулити такi самохiснi дорiжки , як в амтердамському аеропорту- iдеш i нiби на крилах. Але тодi пiшохiдну частину прийдеться накривати як не целофаном,так палстмасовим дахом,хожа i це не так зле i дорого. Ну а кому не в центр то прошу дуже на обїздну(правда її тоже прийдеться розширити в мiнiмум 4-6 полос в одному напрямку + нарештi зробити добре покриття!) Хоч туди автобусом, хочеш власним авто.При нормальнiй швидкостi так само можна добратися з одного кiнця в iнший за 10-15 хв. Це провiрений спосiб тут в штатах.Одне шо треба зробити - всi тi полоси як на автобанах з почерговою змiною швидкостей( шоб кожний баран,як казав Левандiвка їхав своєю скорiстю, не заважаючи iншим).
Саме метро, то є довга i наболiла проблема Львiва. Причини: -Нема вiдповiдного фiнансування як бюдженого так це малоприбуткова бiзнес справа.
-Земля. Окрiм вже згаданих пiземних грунтiв наше мiсто доречi ще й добряче може труснути вiд землетрусу. Тодi це вже получиться Ел-ей i Пiтер два в одному.
-Швидкiсть i незручнiсть станцiй(отут зарогом, i я тут вилiзу). Компактне мiсто мало толку розганяти i зупиняти метро- знос обладднання страшнющий. Повiльно пустити- вже краще самокатнi дорiжки пiшеходнi.
I ше одне, ви нiколи незадумувалися чому у великих мiстах так багато пробок у центрi? Я жив як у Львовi так i в Сiатлi- проблеми тi самi. Якого милого тицяти офiси , банки, i всякого роду комерцiю в центр мiста, якщо мiсто тримається на туризмi? Бо туда знають всi дорогу? Може просто порiбно зробити розвязки позамiстом, винести куда подалi ото все що робить найбiльше проблем з пересуванням по мiстi? Я б особисто залишив трамваї i таксi- всi решту кросовки в руки i в перед.На шопiнги можна i пiшки, всi справи вирiшувати за мiстом.
ЗАмість метро я б Зробив нові трамвайні колії - відокремивши їх від дороги де їдуть машини. (Як № 3 на кн. Ольги, № 2 на Личаківській).
Зрообити ті колії і пускати по них трамваї, тоді трамваї не будуть заважати руху транспорту іншому і їздити будуть швидко та вчасно. У разі поломки трамвай можна легко евакуювати не заважаючи руху іншому транспорту.
levandivka
21.09.2007, 10:17
навколо центру — машини най їздять
Упс... А де це вони повинні їздити?
З ТАКою культурою дорожнього руху, заборона в'їзду - "смєрті подобна".
Повторюся, у Львові дУрні і дороги - найбільша проблема.
В мене чоловік на Ринку має офіс. Вчора опорівці обкатували молодняк, організувавши акцію з зупинянням машин, що через Ринок скорочують дорогу. Вийшовши на обід в силу своєї комплєкції вирішив хлопцям підсобити троха. Взагалі то він людина дуже добра і зазвичай по четвергах нікого не рухає, але бояться його чомусь...
А потім мило поспілкувався з даішниками. Їм зараз весело. З одного боку Ринок закритий, є купа розпоряджень з цього приводу з різних інстанцій. А з іншого, оскільки Соборна перекрита, то для жевжиків із ксивами, котрі летять в обл.адміністрацію через Ринок найкоротший шлях зрізати, бо об'їзди там доволі дикі. А засобів впливу на них - не густо.
ІМХО, перекривати центр, маючи в якості об'їзних Підвальну і Франка - смерті подібно. Хіба організувати великі паркінги на під'їздах і там же - оренду яких велосипедів чи моторолерів. Або рикшів :crazy:
levandivka
21.09.2007, 10:58
оскільки Соборна перекрита, то для жевжиків із ксивами, котрі летять в обл.адміністрацію через Ринок найкоротший шлях зрізати, бо об'їзди там доволі дикі. А засобів впливу на них - не густо.
ТАК працювати треба:
1. швидонько закінчувати ремонт
2. ДАІшникам не на Ринку стирчати, а на "гарячому в'їзді". СТОЯТИ і НЕ ПУСКАТИ (забезпечувати дотримання ПДД)
ДАІшникам не на Ринку стирчати, а на "гарячому в'їзді". СТОЯТИ і НЕ ПУСКАТИ (забезпечувати дотримання ПДД)
чесно, не знаю де вони стояли, а там "намалювалися" після 15-хвилинної перепалки між опорівцями і якимось жевжиком, у якого були "дєла" в обладміністрації. :bazar: а оскільки він зупинився так, що заблокував колію, то був ризик ще одного корку. До речі, вони ж того жевжика від опорівців і вирятували :aggressive: - скерували його в сторону, він їм швидко показав якусь ксиву (чи щось у ксиві - не знаю) і миттєво його здуло. Хлопцям вони потім щось розповідали про записані номери і адмін.протокол, котрий начеб то буде складений. бугага...
levandivka
21.09.2007, 11:17
Даруйте!
Але замість бізнес-планових акцій, і повинні працювати евакуатори. саме для ТАКих блокувальників.
А через тіло ДАІшника жоден крутелик не попре.
отсоа, центр зробити ПІШОХОДНИМ...
метро — якраз панацея....
навколо центру — машини най їздять, а центр суто для пішоходних прогулянок, і овітря буде чистішим, бо мешканці вже задихаються....
Пупер, я вот как раз живу в пешей части центра. Ничего хорошего.
Толпы туристов, снизу дым табака из кафешек. Да и если сделать центр полностью пешеходным, как ты предлагаешь решить проблему подвоза грузов для магазинов и проживающих в нем людей?
Если закрыть для проезда пр. Свободы, ты себе представляешь КАКИЕ пробки будут вокруг него в будний день, если сейчас в воскресенье можно простоять часа 2?
Пупер, я вот как раз живу в пешей части центра. Ничего хорошего.
Толпы туристов, снизу дым табака из кафешек. Да и если сделать центр полностью пешеходным, как ты предлагаешь решить проблему подвоза грузов для магазинов и проживающих в нем людей?
Если закрыть для проезда пр. Свободы, ты себе представляешь КАКИЕ пробки будут вокруг него в будний день, если сейчас в воскресенье можно простоять часа 2?
на возиках най возять....
колись працював вантажником, знаю: можна при бажанні...
как ты предлагаешь решить проблему подвоза грузов для магазинов и проживающих в нем людей?
есть альтернатива дАрт на мой взгляд не плохая...монтировать видеокамеры которые круглосуточно будут следить при въезде к пешеходным участкам это - 1.
установить блок пост в виде двух столбиков по сторонам дороги которые будут соеденины декоротивной цепью, и борозны ниже 0 отметки на 300-350 мм...нанать трезвого мужика с окрестных сел, одеть его в форму аля львов 19 век, который будет с помощью дистанционного пульта управлять оборудованием для въезда скорой помощи например - это 2.
а если мэр захочет заработать, то въезд в центр для скажем свадебных кортеж будет платным скажем 500 грн. час...контроль времени по возможности автоматизировать - это 3.:)
есть альтернатива дАрт на мой взгляд не плохая...монтировать видеокамеры которые круглосуточно будут следить при въезде к пешеходным участкам это - 1.
установить блок пост в виде двух столбиков по сторонам дороги которые будут соеденины декоротивной цепью, и борозны ниже 0 отметки на 300-350 мм...нанать трезвого мужика с окрестных сел, одеть его в форму аля львов 19 век, который будет с помощью дистанционного пульта управлять оборудованием для въезда скорой помощи например - это 2.
а если мэр захочет заработать, то въезд в центр для скажем свадебных кортеж будет платным скажем 500 грн. час...контроль времени по возможности автоматизировать - это 3.
Йой, пане Васілій, шось Ви фантастики перечитались :)
Додано через 1 хвилину
нанать трезвого мужика с окрестных сел, одеть его в форму аля львов 19 век, который будет с помощью дистанционного пульта управлять оборудованием для въезда скорой помощи например - это 2.
Цей самий тверезий мужик за 10грн на пляшку буде всім пультиком дорогу відкривати
Йой, пане Васілій, шось Ви фантастики перечитались
Ну в стилі Стаса Лема...це точно:)
Цей самий тверезий мужик за 10грн на пляшку буде всім пультиком дорогу відкривати
А ві Львові немає громадського контролю?
Criminal
21.09.2007, 13:55
Було би непогано.... метрополітен такому місту як Львів просто необхідний.... :)
заплановану схему Львівського метрополітену можна скачати тут http://files.adamant.ua/9341
на возиках най возять....
колись працював вантажником, знаю: можна при бажанні...
Нет Пупер, я против возить к своему дому покупки на возыках. В центре тоже люди живут. Как вариант я бы ограничил въезд для непроживающих в центре, разрешив движение для гостранспорта, и очень немногих перевозчиков (по тендеру). Как приблизительно это есть в суботу.
Було би непогано.... метрополітен такому місту як Львів просто необхідний....
заплановану схему Львівського метрополітену можна скачати тут http://files.adamant.ua/9341
Вот бачите добродії, поки ми тут дискутуємо про доцільність такої штуки як метрО, люди вже встигли схему нарисувати.
Додано через 14 хвилин
Вот тілько мені ця схема аж ніяк не пасує:
http://www.melnychuk.lviv.ua/lviv_metro.gif
Ітак добиратись на роботу нереально, так ще й метро не дають :(
До якого року зроблять метро ??
ми до того не доживемо :(
Хмм.... и где это они, согласно схеме на площади Рынок остановку влепить хотят? Во внутреннем дворике Миськрады или одно крыло снести, а чиновников сократить, вот это польза было бы, на сколько коррупции меньше было бы в городе :)
ми до того не доживемо
можливо
Полковник
21.09.2007, 20:57
О деньгах и речь. .
АКАДЕМИК ПРОКАТИТ НА МОНОРЕЛЬСЕ
- Слышала, что московскую монорельсовую дорогу разрабатывали ученые, которые создали знаменитые ракетный комплекс "Тополь-М" и ракету "Булава". Почему оружие у них получается замечательно, а о "воздушном метро" ничего, кроме критики, не слышно? Галина Ивановна УТКИНА, пенсионерка
На вопрос отвечает директор и генеральный конструктор Московского института теплотехники Юрий СОЛОМОНОВ:
- Наш институт действительно является разработчиком перспективного боевого комплекса морского базирования "Булава". Но кроме этого МИТ реализует и гражданские проекты. Один из самых известных - монорельс овая железная дорога. Это очень перспективный и сравнительно дешевый вид транспорта. Для сравнения: стоимость прокладки 1 км линии метро - 60-90 миллионов долларов. А у монорельсовой дороги - 12-15 миллионов. К сожалению, при реализации этого проекта в Москве возник ряд трудностей. В частности, задержки с финансированием работ. Мне даже пришлось устроить скандал на заседании правительства.
В этом году, несмотря на подписанное Юрием Лужковым постановление, до сих пор ни копейки не поступило. Как следствие, 70% персонала АО "Московская монорельсовая дорога" распущено - нечем платить зарплату. Я рассказал мэру об этом. Он очень резко высказался о тех, кто отвечает за это дело. Обещал вопрос решить. Уверен, монорельс станет столь же востребованным, как и столичная "подземка". Но для этого нужно создать мощную систему - подобную той, что обслуживает метро.
От редакции: "Труд" поздравляет коллектив Московского института теплотехники с 60-летием МИТ. И персонально Юрия Семеновича Соломонова с избранием действительным членом РАН.
Trud.ru № 101 за 07.06.2006: весь номер http://www.trud.ru/img/icon3.gif (http://www.trud.ru/trud_nomer.php?id=20060607)
Deus igrok
21.09.2007, 21:35
Я все таке не погоджуюся з думку, що транспорт мусить проходити чекрез центр ... як на мене ...пр. Шевченка, пр. Свободи , пл. Ринок - цілком можна зробити пішоходними лініями. Залишити трамвай через пл. Ринок і буде файно.
А монорельсу пустити навколо Львова і навколо центру ... наприклад сідаю на Сихові , вихожу на початку Замарстинівської .... до центру пішо хвилин 6 іти.
Кажуть скоро на Сихів будуть прокладать трамвай!!!!!!!
Ооо, ще одною пробкою більше :)
Полковник
21.09.2007, 23:01
Ооо, ще одною пробкою більше :)
В ТЕ времена ежегодно приезжал во Львов в ноябре. Поимю троллики с фанерными окнами. Сейчас ведь ЭТОГО нет!!!
Жизнь налаживается!
Bavarlok
21.09.2007, 23:25
хто буває буля готелю Супутник, той певно звернув увагу на недобудований міст, що обривається біля Сільпо. Оце на початку нашої незалежності планували трамвай кудись туди тягнути... так і спинилося. тоді настало безгрошів'я, а зараз очевидно зрозуміли неокупність цього проекту. трамвай себе відживає і дуже скоро стане музейним експонатом. от запустили туристичний трамвай від Львівського пива по центру - і молодці! ось перспектива трамваю - екскурсії
Полковник
21.09.2007, 23:27
Оце на початку нашої незалежності планували трамвай кудись туди тягнути...
:y: :y: :y:
~KOLOBOK~
22.09.2007, 03:41
хто буває буля готелю Супутник, той певно звернув увагу на недобудований міст, що обривається біля Сільпо. Оце на початку нашої незалежності планували трамвай кудись туди тягнути... так і спинилося. тоді настало безгрошів'я, а зараз очевидно зрозуміли неокупність цього проекту. трамвай себе відживає і дуже скоро стане музейним експонатом. от запустили туристичний трамвай від Львівського пива по центру - і молодці! ось перспектива трамваю - екскурсії
Ну незнаю. в Портландiштат Орегон) їздять чеськi трамваї " Шкоди" доволi прогресивно як на штати,але й користуються нимu чимало людей, мiсто позволяє своїми габаритами, трамваї досить зручнi i швидкiснi. Доречi Портланд має дуже багато байкерiв(ну тих що їздять на велосипедах:)) i tрафiку ЗНАЧНО менше а нiж в тому ж самому Сiатлi. Просто все генiальне доволi просто i дешево,а кожному охота ввiрвати кусок i неробити нiц. Он в Сiатлi вже рокiв з 5 "планують" монолижу розширяти. Податки спецiальнi ввели для власникiв авто, а толку? Толк тiки в головних iнженерiв- вони з бикоти стали мiльйонерами от на тому все i завершилося. Такшо крiм вiзуального ефекту є завжди присутнiй пiдкоп. Так i живем.
от запустили туристичний трамвай від Львівського пива по центру - і молодці! ось перспектива трамваю - екскурсії
п’ять років тому, коли писав статті для поступу, то запропонував зробити туристичний трамвай....
в поступі мене розкритикували та тихо посміялися....
приємно бачити, що у когось ще в голові є мозок....
Як? Ви не знаєте????
У нас все до 2012 року! Футбол ж.
кажуть-кажуть.
Bavarlok
22.09.2007, 22:00
У нас все до 2012 року! Футбол ж.
ой... можу собі тільки уявити, що почнеться після 2012 року!! :ninja:
ой... можу собі тільки уявити, що почнеться після 2012 року!!
Якщо таки буде у нас Євро, то ми будемо на голову вище сьогоднішнього дня.
levandivka
22.09.2007, 22:38
можу собі тільки уявити, що почнеться після 2012
Почнецця одна велика кримінальна справа "Розбазарювання в особливо крупних розмірах".
Додано через 1 хвилину
Євро
Євро? -ТАК ! Але й бакс залишать. :)
ой... можу собі тільки уявити, що почнеться після 2012 року!!
А,що може бути?Порозкрадають все,що зможуть,на всіх рівнях,зганьбляться перед світом,та й усе...
P.S.Коли я був в Польщі.мені сподобались їхні дороги.На що поляки скаржились:"Та крадуть!Унія дає гроші на дороги,а процентів 10 крадуть!"
Я собі подумав:які щасливі люди...10 процентів!:eek:
Полковник
22.09.2007, 22:57
P.S.Коли я був в Польщі....
Представляете, не было бы 1939 года.... Были бы у Польши..... Были бы ДОРОГИ...
Полковнику,факт є факт:ми від них відстали років на 30 і не тільки в дорогах справа.
Полковник
22.09.2007, 23:08
Полковнику,факт є факт:ми від них відстали років на 30 і не тільки в дорогах справа.
Зато мы делаем ракеты...(с) :)
Зато мы делаем ракеты...(с)
Так ракети ж псують дороги....
Зато мы делаем ракеты...(с
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=131620&postcount=848
~KOLOBOK~
22.09.2007, 23:15
Зато мы делаем ракеты...(с) :)
" Iван dурний i без головешки"(с)Мiй дiд.
Полковник
22.09.2007, 23:24
" Iван dурний i без головешки"(с)Мiй дiд.
Было у отца три сына. Два умных, а третий дурак....
Вот о нём и поговорим...
Т.к. именно они и делают весомые дела в нашей стране.....
~KOLOBOK~
23.09.2007, 01:07
Было у отца три сына. Два умных, а третий дурак....
Вот о нём и поговорим...
Т.к. именно они и делают весомые дела в нашей стране.....
Ну "с вашей страной" я в курсi. Там теж є приказка про проблеми...:D
Полковник
23.09.2007, 01:21
Ну "с вашей страной" я в курсi. Там теж є приказка про проблеми...:D
Да, это истинно ТАК!
Как здорово, что в Вашей стране не ТАК!!!!
~KOLOBOK~
23.09.2007, 01:36
Да, это истинно ТАК!
Как здорово, что в Вашей стране не ТАК!!!!
Ви уточняйте а то в мене їх аж двi . :)
Полковник
23.09.2007, 01:46
Ви уточняйте а то в мене їх аж двi . :)
Нет, Уважаемый, это уж Вы уточняйте!
Мне не понятно, как свидомый УКРАИНЕЦ может изменить Неньке Украине?
Или москалям ТАКОЕ понимание Богом не дадено?
~KOLOBOK~
23.09.2007, 03:37
Нет, Уважаемый, это уж Вы уточняйте!
Мне не понятно, как свидомый УКРАИНЕЦ может изменить Неньке Украине?
Или москалям ТАКОЕ понимание Богом не дадено?
Ну Полковнику хто на шо вчився(вислуговувався?)- хто на свiдомого українця а хто на москаля, ну нє прикольно виходить? ;).
ArxangeluS
23.09.2007, 04:03
Бачу, тема від метро вже далеко відійшла... :) В мене є інша цікава думка, хоч вона є нереальна.. Класно було б заради археологічних розкопок розкопати всі дороги Львова, а найбільш цікаві знахідки накрити скляним куполом для туристичних споглядань...
А уявіть, коли почнуть копати метро, що там можна буде віднайти? Ми ж живемо практично в МУЗЕЇ!!!
Ну Полковнику хто на шо вчився(вислуговувався?)- хто на свiдомого українця а хто на москаля, ну нє прикольно виходить? .
Вовочка с сестрой приходят к бабушке:
- Бабушка, а откуда дети берутся?
- Детей приносит аист и кладет на пороге...
Вовочка локтем пихает в бок сестру:
- Ну че, Машка, скажем ей - или пусть так дурой и помрет?
----------------------------
Ну че Полковник, скажем ему или... ? :D
Оце на початку нашої незалежності планували трамвай кудись туди тягнути.
не на початку незалежності. а на початку 80-х. Я тоді в садочок ходила на тролейбусній. То була єдина наша екскурсія - на "социалистическую стройку". 5-річній малишні розповідали. як ми йдемо до світлого майбутнього. Мені чомусь та екскурсія дуже запамяталася. А ще розказували байку, що у Львові найповільніший у Європі трамвай.
Додано через 7 хвилин
А уявіть, коли почнуть копати метро, що там можна буде віднайти? Ми ж живемо практично в МУЗЕЇ!!!
нє, най ліпше не рухають. ціліше буде. Вже банк на місці вивихнутого будинку будували. наші хлопці студентами тоді там на розкопках підробляли. Випадково копнули чуть глибше запланованого і виявилося - ще один культурний шар, повністю збережений підмурівок, купа всіляких цікавих дрібниць. А терміни відведені на розкопки, закінчувалися. Бандрівський (якщо не помиляюся, наші студенти тоді брали участь в кількох розкопках. можу й наплутати, хто керував) пробував рипатися, щоб продовжили - там ледь не на сенсацію тягнуло. Так наступного ранку загнали бульдозери і все перекопали.
~KOLOBOK~
29.09.2007, 05:58
----------------------------
Ну че Полковник, скажем ему или... ? :D
Капiтане ви теж пiд мерикоса закосили своєю Санта- Барбарою? Та й Полковнiк признався що Москва це село в Америцi, навiть фоти вiшав, прикольнi такi, хех так шо то таке, трeба ж вам розказати, ну нє? ;) :D
А ще у Львові нема крематорію
Не може бути такого, чи католицька громада тут себе проявила не демократично?
Метро,то серйозна тема.Але то все бджоли, бо чутки ходять що мерія набирає на курси гондольєрів. Будуть туристів прогулювати по Полтві в 2012-му.
Метро,то серйозна тема.Але то все бджоли, бо чутки ходять що мерія набирає на курси гондольєрів. Будуть туристів прогулювати по Полтві в 2012-му.
цікаві чутки.....
мабуть, що садовий на другий строк готується.....
Маруся-мама
12.12.2007, 02:05
Так ж ніби копали метру у Львові, але ніц їм з того не вийшло бо були б завалили замок Потоцьких той же ніби гольовний де шлюби реїструют.
Так ж ніби копали метру у Львові, але ніц їм з того не вийшло бо були б завалили замок Потоцьких той же ніби гольовний де шлюби реїструют.
пані маруся-мама, криві руки бувають не тільки у програмістів.....
метру копали -- але копали криво....
ну не вірю я в байку, що у львові там грунти і тд!...
а як у петербурзькому болоті побудували?...
Маруся-мама
12.12.2007, 03:47
пані маруся-мама, криві руки бувають не тільки у програмістів.....
метру копали -- але копали криво....
ну не вірю я в байку, що у львові там грунти і тд!...
добре що я не програміст :D
Та може просто проект поганий склали... хоча хто йго зна.
добре що я не програміст
Та може просто проект поганий склали... хоча хто йго зна.
так і є.....
я в цьому впевнений....
це як в книзі (едгар по?): де ховають лист? -- в лісі...
завалили замок Потоцьких той же ніби гольовний де шлюби реїструют.
Вже давно там не реєструють...
наче знову вже реєструють
KabMiner
12.12.2007, 12:32
так то ж коли було? Тоді ще Інженери були, а не халтурщики, як тепер. Зараз же в Києві не можуть нічого побудувати (у т.ч. і нових станцій метро) без того щоб поряд щось не завалилось. Але в Києві землі багато і архітектура совєцька - не жалко, а Львів - шкода.
наче знову вже реєструють
Не знаю, не чув. Знаю хіба що за бажанням молодят (і гамериканських президентів)
Маруся-мама
12.12.2007, 23:09
«...та бо хіба ж це зима? во в наше время була зима!»
(Доречі пригадайте мені з якого це фільму? Якийсь такий старий совітський...)
Доречі пригадайте мені з якого це фільму? Якийсь такий старий совітський...
То точно не до мене :) Я старі совітські хвільми не люблю...
грунти не сприяють+Полтва.
грунти не сприяють+Полтва.
пані текіло, петербург збудований на болоті (на якому, між іншим, було кілька сіл перед тим... але це я так, ерудиція...) і нічого -- є метро, а у львові немає, бо проектувальники -- дуби.....
Mythabor
17.12.2007, 23:13
пані текіло, петербург збудований на болоті (на якому, між іншим, було кілька сіл перед тим... але це я так, ерудиція...) і нічого -- є метро, а у львові немає, бо проектувальники -- дуби.....
Нічого подібного, порсто є своє економічне огрунтування. Насуільки я памятаю, метро ще з радянських часів будували лише в містах мільйониках, тобто якщо народу менше економічний ефект = 0
Затрати, на його запуск, і будівлю і утримання не окупляться... а воно має рпиносити і дохід.
Нічого подібного, порсто є своє економічне огрунтування. Насуільки я памятаю, метро ще з радянських часів будували лише в містах мільйониках, тобто якщо народу менше економічний ефект = 0
Затрати, на його запуск, і будівлю і утримання не окупляться... а воно має рпиносити і дохід.
якщо ви вже почали про "економічне обгрунтування", то маєте знати, що чим ліпше збудована інфраструктура -- тим ліпше розвивається місто, а не навпаки...
Mythabor
18.12.2007, 13:56
якщо ви вже почали про "економічне обгрунтування", то маєте знати, що чим ліпше збудована інфраструктура -- тим ліпше розвивається місто, а не навпаки...
То судячи з ваших слів, якщо прорити метрополітен десь нууу, у Жидачеві, то воно буде економічно вигідно, і швидко розвинеться в інфраструктурному плані...???
Щось я дуже в тому сумніваюсь...
Для всього є своя межа, тому я і кажу населення ває бути не менше мільйона чоловік.
То судячи з ваших слів, якщо прорити метрополітен десь нууу, у Жидачеві, то воно буде економічно вигідно, і швидко розвинеться в інфраструктурному плані...???
Щось я дуже в тому сумніваюсь...
Для всього є своя межа, тому я і кажу населення ває бути не менше мільйона чоловік.
пам’ятаю, що за часів ссср говорилося про це.....
що "ві львові не побудують метро, бо немає 1 млн мешканців"....
ссср розпалося, а такі слова звучать і досі.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
так тоді ж казали так само і про харчі, одяг, побутові речі: бананів на всіх не вистарчить тому що, молоко розбавлене тому що, штанців немає тому що......
з усіх міфів ссср, лишився цей, та й то, його підтримали тільки ви....
наведу старіший приклад....
рим....
усі дороги ведуть до риму....
чому?...
бо в першу чергу римляни будували дороги, а потім все решту, ви ж пропонуєте спочатку дочекатися, коли тут буде 1 млн мешканців, а потім тільки робити щось?... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
Deus igrok
18.12.2007, 15:40
Я теж не вірю у ліквідність Метро.
Я час від часу, сідаю на маршрукти, у різних частинах центру.
І з того, що бачу ... сама переповнена і активна гілка : Сихів - Центр - Чорновола.
А решта.., досить часто в час пік можна побачити на пів-забиту тільки сидячими.
А ще раз повторюся, нащо рити - можна і над землею проводити ..
І з того, що бачу ... сама переповнена і активна гілка : Сихів - Центр - Чорновола.
така була би і перша гілка.....
а ви з любінської\виговського спробуйте виїхати зранку... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
на привокзальну завітайте вечором.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
спробуйте проїхати хоч чимось....
а що буде за рік, коли кількість машин і маршруток ще більше зросте?...
пс. пропоную висловлювати пропозиції, які би мали бути гілки метро...
пс. пропоную висловлювати пропозиції, які би мали бути гілки метро...
Тут вже була навіть намальована карта. А стосовно напрямку Сихів - Чорновола, то це дійсно екстрім: сам на роботу з Сихова на Чорновола пробую добратись (не завжди получається :))
Нехай би по кільцевій з’єднали найвіддаленіші райони Львова і кілька гілок пустили ближче до центру.Сам центр най не зачіпають...
Тут вже була навіть намальована карта. А стосовно напрямку Сихів - Чорновола, то це дійсно екстрім: сам на роботу з Сихова на Чорновола пробую добратись (не завжди получається )
чорновола?.. а де це?.. http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
одна гілка: район "с" -- центр -- рясне...
друга: пасічна -- зелена -- левандівка...
третя так, як пропонує пан ромко: навколо львова....
Deus igrok
18.12.2007, 18:01
http://img57.imageshack.us/img57/3152/metromaplvivtv9.th.jpg (http://img57.imageshack.us/my.php?image=metromaplvivtv9.jpg)
иалюнок
як на мене: забагато зупинок...
як на мене: забагато зупинок...
І,знов ж таки - центр можна і не чіпати...
Deus igrok
18.12.2007, 18:29
Краще дві гілки дугами до центру.
1) Рясне - Левандівка - Площа Св.Юра - Кульпарків - Аеропорт
2) Варшавська - Замарстинів - Личаківська - ДжВошенгтона - Сихів
А в центрі користуватися електротранспортом - трамваями.
В'їзд автобусів заборонити. В'їзд вантажівок - обмежити. Приватний транспорт тільки будні.
чорновола?.. а де це?..
Це то що колись 700річчя було :)
одна гілка: район "с" -- центр -- рясне...
друга: пасічна -- зелена -- левандівка...
третя так, як пропонує пан ромко: навколо львова....
Ще четверту забули: автовокзал - центр - Чорновола - батальна
В центрі можна і нозями...
Deus igrok
18.12.2007, 18:41
В центрі можна і нозями...
Хм, ну впринципі ...я так і роблю ... від Міленіума іду до Стрийського базара, щоб сісти в непереповненну маршрутку.
Але, електронспорт - як альтернатива, для тих - кому лінь/важко.
або якимись "полегшеними" версіями......
бо трамваї сильно будинки трясуть, хоч тут хтось і казав, що метро сильно зашкодить....
1) Рясне - Левандівка - Площа Св.Юра - Кульпарків - Аеропорт
2) Варшавська - Замарстинів - Личаківська - ДжВошенгтона - Сихів
Тоже не дуже. Є така величенька і густо заселена вулиця Стрийська. Жоден з маршрутів її не зачіпає :)
Тоже не дуже. Є така величенька і густо заселена вулиця Стрийська. Жоден з маршрутів її не зачіпає :)
Тому потрібна кільцева ...
Є така величенька і густо заселена вулиця Стрийська. Жоден з маршрутів її не зачіпає
угу.....
розвилка: стрийська\наукова...
угу.....
розвилка: стрийська\наукова...
А до автовокзалу - піхотою?
А до автовокзалу - піхотою?
2 зупинки тролейбусом......
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
а взагалі моя пропозиція тепер мені ж видається "розподілом шкури невбитого ведмедя"....
а взагалі моя пропозиція тепер мені ж видається "розподілом шкури невбитого ведмедя"....
Ми ж Вами любим фантастику,нє?
Ми ж Вами любим фантастику,нє?
навіть дуже!.. http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
Не сказав би що трамвай відживає, досить багато людей ним їздять.
Не сказав би що трамвай відживає, досить багато людей ним їздять.
львову буде дуже бракувати трамвая....
але його тре робити легшим, бо архітектури львову бракуватиме ще більше...
Ось мій варіант де є 4 лінії :)
http://img142.imageshack.us/img142/3768/metrory5.th.jpg (http://img142.imageshack.us/img142/3768/metrory5.jpg)
http://img57.imageshack.us/img57/3152/metromaplvivtv9.th.jpg (http://img57.imageshack.us/my.php?image=metromaplvivtv9.jpg)
Deus igrok
19.12.2007, 12:37
Ось мій варіант де є 4 лінії
=) Cкромно-скромно =)
Там копати-не перекопати тре =)
Якщо є можливість, зробіть лінії більш товстішими. =)
Ось мій варіант де є 4 лінії :)
як на мене -- забагато зупинок....
наприклад, від санта-барбари до сихівської....
ногами йти хвилин 15, з якою швидкістю тоді їхатиме метро?...
Komashka
19.12.2007, 12:52
Метро неможливе тому, що вся центральна частина міста ітак поволі осідає, знаходиться в порожнині, особливо в районі вулиць Підвальної і Руської, площі Ринок тощо. Якщо там щось викопувати починати то завалиться все, що тільки може завалитись (знаю що кажу, бо знаю людей, які там проводили розкопки). А який зміст робити метро "в об'їзд" центру якщо ітак всі зі спальних районів їдуть на роботу в центр?
Ідея з надземним метро цікава, тільки в центрі міста я його не можу уявити :)))
Метро неможливе тому, що вся центральна частина міста ітак поволі осідає, знаходиться в порожнині, особливо в районі вулиць Підвальної і Руської, площі Ринок тощо. Якщо там щось викопувати починати то завалиться все, що тільки може завалитись (знаю що кажу, бо знаю людей, які там проводили розкопки).
гмммм....
дивно....
а я думав, що коли прокладають тунелі метро, то укріплюють конструкцію, заповнюються твердим метеріалом порожнини.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
Deus igrok
19.12.2007, 13:41
пупер
центр міста на дубових балках ... із-за відтоку вологи вони почали всихати і будинки просідають.
Може це для багатьох форумчан буде дивною новиною, але при копанні тунелів метро ніхто нікуди не осідає, на розвалювання будинкув це просто не може впливати.
Поясню на хлопський розум. При прокладанні тунелів використовується 2 типи технологій: мілке залягання та глибоке залягання.
Мілке - дешевше, це коли на незабудованій території викопують велику траншею, в якій кладуть рейки та накривають бетонними плитами, по яких їздять машини і ходять люди.
Глибоке залягання, це коли спецтехніка риє тунель, стіни якого відразу укріплюються бетоном, а грунт вивозиться на поверхню.
Глибоке залягання не може змінювати ландшафту чи викликати осідання грунту, адже тунель укріплений бетоном і не змінює своєї форми! Підземні води продовжують природньо курсувати (стіни тунелю герметичні), земля поза тунелем не розрихлюється, що теж є гарантією того, що будинки не можуть страждати від метро. Мілке залягання теж не може шкодити місту, оскільки над лінією метро не можуть бути будинки а тільки сквери, дороги, алеї ітд.
Єдина проблема, яка може відбитися на обличчі міста - вібрація від підземного потяга, але і вона вирішена ще в 50-х роках, коли рейки в метро стали суцільнометалевими, це дозволило уникнути стиків, від проїзду яких може вібрувати земля. Колись це регулювали глибиною залягання лінії, тепер же навіть мілка лінія є безпечнішою для міста ніж трамвай.
Питання рентабельності це теж не питання, оскільки метро може мати різну ціну а також тому, що воно будується на майбутнє, коли у місті мешкатиме набагато більше людей.
Що стосується львівського метро - впевнений, що воно будувалося тільки для відмивання бюджетних грошей. Поясню.
Якщо пам'ятаєте, влада оголосила про тріщину на Загсі а також про те, що львівський грунт не найкращий для метро і викопані тунелі вартістю коло 20 млн доларів (в сумі можу помилитися) засипали.
А тепер давайте подумаємо над цим. Логічно, що ніхто не починав би робити такої роботи без досліджень. Чому починали копати, якщо метро нерентабельне? А якщо грунт не такий, то чому ніхто не котив бочки на тодішнього архітектора чи інститут, який це провадив?
Та тому що глибоке залягання, яке планувалося і починалося у Львові, не залежить від типу грунтів - його можна прокладати під руслами річок, болотами ітд. Дослідження могло тільки неправильно змалювати бюджет. Але про це ніхто не сказав.
На стан будинків нагорі це теж не могло мати впливу з вищеописаних причин. То чому було припинено будівництво?!
Думаю, для відповіді досить буде змоделювати поведінку непорядного чиновника і подивитись з його боку:
Для розв'язання майбутньої транспортної проблеми (вона у Львові вже почалася) з бюджету країни було виділено гору грошей. Гроші через липові тендери відразу були перераховані створеним будівельним фірмам. Через невеликий час фірми на папері звітувалися про сотні метрів прокопаних тунелів і мільйони страчених грошей. Логічно, що в тунелі нікого не пускали, ніхто й не бачив, що там насправді. Далі, коли справа доходить до перших серйозних звітів, придумуються тупенькі відмазки про будинки і грунти і.. все засипається землею, на що йде залишок наявногог бюджету. Як перевірити, скільки насправді було зроблено роботи? Та ніяк, бо все засипано, а колектори навіть залиті бетоном! Схоже на ідеальний злочин. Звичайно, за винятком того, що правда інколи вилазить і з-під землі.
Komashka
19.12.2007, 14:01
Якщо у нашому місті зэявиться метро, то напевно знизяться ціни на маршрутки??
Ну тоді вдалим виходом з проблеми було б залишити сам центр., де площа Ринок, в спокої а рити десь недалеко...хоча...нащо нам зараз зайві пробки? То ж таке почнеться що вже нераді будете
Deus igrok
19.12.2007, 14:03
На форумі, здається, згадували про діггерів, що живуть в тунелі за трамвайним депо. Тай тунель там вимірюють в кільканадцять кілометрів.
в спокої а рити десь недалеко...хоча...нащо нам зараз зайві пробки?
при копанні тунелей метро пробки не обов'язкові, єдиний контакт з поверхнею це вентиляційні шахти та шахти для забору грунту, ймовірність того, що вони припадуть на проїзджу частину невелика.
Deus igrok
19.12.2007, 14:07
Forest яка приблизна вартість 1км метра при глибоке заляганні ?
пупер
центр міста на дубових балках ... із-за відтоку вологи вони почали всихати і будинки просідають.
ну, не центр, а театр заньковецької, та будинки, що біля полтви.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
і дуб не всихає, бо він вже десятиріччями є морений, а цей дуб є більш міцним, ніж бетон....
Deus igrok
19.12.2007, 14:13
ну, не центр, а театр заньковецької, та будинки, що біля полтви....
і дуб не всихає, бо він вже десятиріччями є морений, а цей дуб є більш міцним, ніж бетон....
Як мені розказували, то властивість дуба - що у вологому середовищі він куди міцніший , ніж у сухому.
Як мені розказували, то властивість дуба - що у вологому середовищі він куди міцніший , ніж у сухому.
можливо....
але викупити театр заньковецької буржуї хотіли саме за морений дуб.....
звичайного дуба є предостатньо, та й не найміцніша порода дерева насправді...
Forest яка приблизна вартість 1км метра при глибоке заляганні ?
80-90 млн доларів США
Додано через 3 хвилини
На форумі, здається, згадували про діггерів, що живуть в тунелі за трамвайним депо. Тай тунель там вимірюють в кільканадцять кілометрів.
складно сказати, що це, метро у Львові розпочинали з центру. Особисто я сумніваюся в правдивості таких чуток, тим паче, що кільканадцять км повинні кудись вести. Єдине правдоподібне місце - це тунель з рікою Полтвою за трамвайним депо на Замарстинові.
80-90 млн доларів США
перепрошую: метр чи кілометр?....
перепрошую: метр чи кілометр?....
Кілометр. В умовах Львова. В умовах відносно рідконаселених районів Києва - 1 км глибокого залягання (Дорогожичі-Сирець) коштував 35 млн доларів. При потребі детальніше про вартість можна почитати тут (http://prokiev.com.ua/rus/article/2004/10/15/125751.html) або тут (http://www.facts.kiev.ua/2006/03/23/10.htm)
На стан будинків нагорі це теж не могло мати впливу з вищеописаних причин. То чому було припинено будівництво?!
Будівництво тунелю не могло. А будівництво станції? За палацом рили котлован для станції. Технологія тут трохи інша, хіба ні?
А палац Потоцьких тоді таки дав тріщини. Це я знаю точно, бо в чоловіка хресний роками ним завідував. Після засипання тріщини стабілізувалися. Це контролювали постійно і дуже скурпульозно. Знову розходитися вони почали під час будівництва палацу мистецтв. Тоді постала реальна загроза, що одне крило просто "відвалиться", бо ті тріщини збільшувалися щотижня. Це нарешті змусило вгатити гроші і укріпити стіни. А потім таки зробили реставрацію.
А то, що гроші там відмили - було б дивно, якби було не так.
Deus igrok
19.12.2007, 19:11
1км = 80-90кк$
А тре десь коло 100 км ... і то напевно тільки дві гілки. Нічо так.
EntOther
19.12.2007, 21:05
Незнаю, напевне тому , що нема коштів на це...(:( ..Але все ж таки і без нього можна прожити..
можна...
так само, як і без трамваїв, тролейбусів, маршруток..... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/sad.gif
Будь яке велике місто, навіть якщо там не має метро, має багато інших підземних споруд. Перш за все це каналізаційні колектори- а вони являють собою такі грандіозні тонелі, поряд з якими метро це просто мишача нірка.Ще є так звані колектори загального призначення- це тонелі по яких пркладено різноманітні кабельні та трубопровідні комунікації.А також підземні об"єкти цивільної оборони, що їх набудували в радянські часи, а це не тільки невеличкі бомбосховища-піпвали під будинками, а також і гігантські бомбосховища глибокого залягання. Думаю, що у Львові все це є як і в будь якому великому місті. А тому говорити про те що "грунти непідходять", чи підземне будівництво шкодить архітектурі", певно не доречно.
EntOther
19.12.2007, 21:18
можна...
так само, як і без трамваїв, тролейбусів, маршруток..... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/sad.gif
Ну не перебільшуйте..На це (хоча не таке європейське) поки Україні коштів хватає.. І вони зараз є...Ну метро - це звісно зручно, якшо затор на дорогах , то це буде найшвидший варіант добратися в пункт призначення, але можна пересісти на велосипед чи ролики (спорт і без затор заодно), ну як вам це?
гарно!.....
робимо метро, лишаємо трамваї та велосипеди.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif
Deus igrok
19.12.2007, 21:38
робимо метро, лишаємо трамваї та велосипеди....
Ех ... і перенести Оперний і знову зробити річку від п.Міцкевича і до Київської траси ...
Ех ... і перенести Оперний і знову зробити річку від п.Міцкевича і до Київської траси ...
біля пам"ятника міцкевичу з-під землі виринатиме водопрвідна труба труба, а біля оперного -- вода "тікатиме" під театр?... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
Deus igrok
19.12.2007, 21:51
Театр перенести на місце добробуту ..... і суцільне русло від Міцкевича - Чорновола - Галицьке перехрестя.
Міні венецію замутити.... =)
В будь-якому випадку в самому центрі станцію метро не збудуєш через брак місця. На запропонованій мною схемі гілки пущені в обхід центру, але передбачено станції по уявному периметру центра.
Метро неможливе тому, що вся центральна частина міста ітак поволі осідає, знаходиться в порожнині, особливо в районі вулиць Підвальної і Руської, площі Ринок тощо. Якщо там щось викопувати починати то завалиться все, що тільки може завалитись (знаю що кажу, бо знаю людей, які там проводили розкопки). А який зміст робити метро "в об'їзд" центру якщо ітак всі зі спальних районів їдуть на роботу в центр?
Ідея з надземним метро цікава, тільки в центрі міста я його не можу уявити :)))
Додано через 2 хвилини
В Києві та інших містах здається так само є станції, між якими можна дійти пішки за 15 хв. Сихів це спальний район, тому там зробити кілька станцій було б доцільно
як на мене -- забагато зупинок....
наприклад, від санта-барбари до сихівської....
ногами йти хвилин 15, з якою швидкістю тоді їхатиме метро?...
Додано через 5 хвилин
Товстіші лінії - не проблема. Може з часом вдосконалю схему і викладу.
Мені цікаво почути думку чи потрібно метро на околицях міста, наприклад Брюховичах, Кривчицях, Рудно, Зимній воді, Винниках, ...
З власного досвіду можу сказати що транспорт від Мотозаводу до Рясне/Броховичів ходить просто жахливо тому вирішив на схему нанести відповідні станції.
=) Cкромно-скромно =)
Там копати-не перекопати тре =)
в центрі зробити станцію легко: парк івана франка, знищений галицький ринок, стара площа ринок....
на околицях -- потрібно....
Станції метро закладаються в містобудівному плані ще 50 років наперед і вони давно є у Львові. Це може бути і парк і тротуар і двір будинку і навіть перший поверх будь-якої споруди (пригадайте "Золоті ворота"). Одним словом-то не проблема.
Будівництво тунелю не могло. А будівництво станції? За палацом рили котлован для станції. Технологія тут трохи інша, хіба ні?
Технологія прокопування тунелей для станцій фактично така ж як і тунелей метро. Наявність тріщин ніхто не заперечує, я говорив про сумнівність причини їх виникнення.
Перш за все це каналізаційні колектори- а вони являють собою такі грандіозні тонелі, поряд з якими метро це просто мишача нірка.Ще є так звані колектори загального призначення- це тонелі по яких пркладено різноманітні кабельні та трубопровідні комунікації
Прошу пана, в мене складається враження, що Ви надто багато дивилися серіал "Ніндзі-Черепашки".
Наявність тріщин ніхто не заперечує, я говорив про сумнівність причини їх виникнення.
Можливо то було пов'язано з порушенням технологій? Бо у працівників ПП причинно-наслідковий зв'язок сумніву не викликає, тріщини пішли якраз тоді...
Схема метро з 3-ма лініями, опублікована на форумі, то і є те що закладено по 50 років потому?
Станції метро закладаються в містобудівному плані ще 50 років наперед і вони давно є у Львові. Це може бути і парк і тротуар і двір будинку і навіть перший поверх будь-якої споруди (пригадайте "Золоті ворота"). Одним словом-то не проблема.
Прошу пана, в мене складається враження, що Ви надто багато дивилися серіал "Ніндзі-Черепашки
Та ні, прстр занадто багатоспілкувався з харківсьеими , полтавськими та київськими діггерами.:)
http://tourist.kharkov.ua/phpbb/viewforum.php?f=22
[/url]http://acis.org.ua/forum/viewtopic.php?id=70966[/url]
Та ні, прстр занадто багатоспілкувався з харківсьеими , полтавськими та київськими діггерами.
пане, прошу пояснити: а що спільного з темою гілки і посиланнями, які ви дали?....
між іншим, це посилання на інші два форуми...
KabMiner
21.12.2007, 09:22
В теорії проблем немає. Проблеми в практиці. Немає людей, які то здатні зробити, або якщо вони і є, то їх не допустятть до виконання таких робіт - не виграють вони тендеру, наприклад. В результаті будувати метро будуть халявщики. Які сумні наслідки це може мати я навіть думати не хочу:eek:
пане, прошу пояснити: а що спільного з темою гілки і посиланнями, які ви дали?....
між іншим, це посилання на інші два форуми...
Шановний Forest піддав іронії мою інформацію що до підземних споруд, я дав посилання за якими можна знайти багато подібної інформації, і розвіяти їого іронію.
А що до того що це посилання на форуми- так, але на СПЕЦІАЛІЗОВАНІ форуми, до того ж без всякої реклами і закликів до переходу.
Можливо то було пов'язано з порушенням технологій? Бо у працівників ПП причинно-наслідковий зв'язок сумніву не викликає, тріщини пішли якраз тоді...
цілком можливо - урізання бюджетів прямопропорційне до порушення технологій, - не виключено, що для економії копали зовсім не так як треба, особливо якщо знали, що скоро будуть закопувати...
Схема метро з 3-ма лініями, опублікована на форумі, то і є те що закладено по 50 років потому
перепрошую, не зовсім зрозумів
Та ні, прстр занадто багатоспілкувався з харківсьеими , полтавськими та київськими діггерами.
для мене часто діггерські форуми є синонімом мультіків про черепашок, щоправда на перших інколи люди фантазують більше. Ну тільки на секунду подумайте про суть своєї фрази - ви стверджуєте, що для каналізацій будували гігантські тунелі вартістю мільярди доларів (якщо метро поруч із ними - "мишача нірка"). Розуміючи Ваше прагнення до романтизму, все-таки розчарую, що діаметр найширшої каналізаційної труби, яка існує на українському ринку не перевищує метра. Це спеціально для густонаселених міст типу Києва. Гуляти по цій трубі можуть хіба сни юних героїв. Тонелі для кабелів в більшості це труби діаметром до 40 см. Жодних гігантських лабіринтів для дротів будувати просто не було потреби.
В теорії проблем немає. Проблеми в практиці. Немає людей, які то здатні зробити, або якщо вони і є, то їх не допустятть до виконання таких робіт - не виграють вони тендеру, наприклад. В результаті будувати метро будуть халявщики. Які сумні наслідки це може мати я навіть думати не хочу
погоджуюся. Тріщин не повинно було виникнути, якщо би всі дотримувалися правил або бюджетів
для мене часто діггерські форуми є синонімом мультіків про черепашок, щоправда на перших інколи люди фантазують більше. Ну тільки на секунду подумайте про суть своєї фрази - ви стверджуєте, що для каналізацій будували гігантські тунелі вартістю мільярди доларів (якщо метро поруч із ними - "мишача нірка"). Розуміючи Ваше прагнення до романтизму, все-таки розчарую, що діаметр найширшої каналізаційної труби, яка існує на українському ринку не перевищує метра. Це спеціально для густонаселених міст типу Києва. Гуляти по цій трубі можуть хіба сни юних героїв. Тонелі для кабелів в більшості це труби діаметром до 40 см. Жодних гігантських лабіринтів для дротів будувати просто не було потреби.
Можливо дуже Вас здивую, але після Диканівської аварії ( нагадаю в 1996 році після зливи прорвало очистні споруди і Харків лишився без каналізації) про будову цієї системи оповідалось в ЗМІ дуже багато, діггерських форумів тоді ще не було. Крім того в Харкові є так званий "лісопарковій колектор", який недобудували і так неввели в дію, там лазять наші діггери, хоча частина тонель там вже затоплена.
А в колекторі загального призначення під гроспектом Гагаріна в Харкові був особисто. Його діаметр близько 5 метрів. Якщо цікаво можна викласти посилання на фото. Але знову будуть говорити що це оффтоп.
Mythabor
24.12.2007, 23:17
Подходт Вовочка с ашенкой к бабушке...:
Бабушка, а ты детей рожать можеш..???
- нет внучек..
Вова Маше:
Я же говорил что она самец, а ты самка. самка...
Повірте, видовище не з найкращих...
Хтось написав що плани містобудування (зокрема метро) закладаються на 50 років вперед. Я спитав чи представлена схема з трьома лініями є тим самим планом.
Метро у Львові дуже треба ,але швидко не буде(десь в 2032р;) ) ,бо треба кошти :no: дуууже багато грошей.Згадайте звичайне водопостачання не можуть налагодити ,а там в десятки тисяч треба менше.
p.s наступа виборча програма Мера має базуватись з обіцянок побудувати метро :dance:
Згадайте звичайне водопостачання не можуть налагодити
правильно...
1, бо де гроші поділися?...
2, державна структура і є державна структура...
Зробив
http://img244.imageshack.us/img244/6672/metrosf0.th.jpg (http://img244.imageshack.us/my.php?image=metrosf0.jpg)
Думаю комусь з державних умів в недалекому майбутньому ця схемка знадобиться і її потрохи почнуть втілювати в життя
Зробив
"плюс" за спробу....
але я не бачу вашого проекту.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/sad.gif
Хтось написав що плани містобудування (зокрема метро) закладаються на 50 років вперед. Я спитав чи представлена схема з трьома лініями є тим самим планом.
Цитата:
Допис від Forest
На жаль, мені це не відомо :(
Sxemparts
22.02.2008, 11:52
в центрі міста неможливо метро зробити. Можна тільки в пригородах...
чому неможливо?..
Цілком згідна з Sxemparts що в центрі міста не тільки неможливо але і не потрібно робити метро. Це приведе до руйнування старих будинків в місті.
Дуже багато будинків мають фундамент на дубові. А дуб тим міцніший чим більше вологи. А для метро потрібно висушувати грунти.
Ще як розказували мої батьки за радянських часів був проект метро у Львові, його зразу відмінили бо після висушування грунту зруйнувалося 2 будинки.
І взагалі в центральній частині міста потрібно заборонити рух машин і трамваїв тому що це (вібрація) поступово руйнує будинки:(
Аж серце крається коли подумаю що наше місто буде зруйноване із-за нашої недбалості і невмінням цінувати саме прекрасне що у нас є!
Скорпіоля
25.02.2008, 21:33
Докінця Схів розбудується, тоді і про метро можна буде подумати:)
метро... чому у львові немає?..
Навіщо воно вам? Метро - це зло...
Це приведе до руйнування старих будинків в місті.
а ви гілку спочатку почитайте, а не останню сторінку!
В Львові буде метро тоді,коли в Умані проведуть=)Жартую...Незнаю я чому у вашому Львові немає метро..
Навіщо воно вам? Метро - це зло...
Я тільки що з Києва.
І,мушу сказати,що метро - це добро.
Для тих,хто цінує час.
І для тих,хто не має авта зі спецмигавками.
Я тільки що з Києва.
І,мушу сказати,що метро - це добро.
Для тих,хто цінує час.
І для тих,хто не має авта зі спецмигавками.
Я понимаю, что пеший конному не товарищ, но! от метро ровно столько же вреда как и пользы... У меня станция метро в 50 м от дома, линия новая, открыли станцию только недавно, усадку почва дает страшную, в домах трещины... метро проходит на месте родников, его постоянно подмывает или затопляет. Насчет быстроты - у нас не такая сеть как в Киеве и до работы я на маршрутке доезжаю намного быстрее, чем на метро.
P.S. У нас 10 лет одну станцию строят, а вы хотите много метро и сразу :)
открыли станцию только недавно, усадку почва дает страшную, в домах трещины...
порушення технології ще ніколи на користь не йшло....
P.S. У нас 10 лет одну станцию строят, а вы хотите много метро и сразу
порушення технології ще ніколи на користь не йшло....
Йдеться не про розгалужене метро,а про дві-три гілки метро(швидкісного трамвая.Оминаючи історичний центр він би з’єднав віддалені райони:Рясне,Сихів,Новий Львів,Збоїща.
Оминаючи історичний центр він би з’єднав віддалені райони:Рясне,Сихів,Новий Львів,Збоїща.
ото би городами й каталися.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif
трамвай має бути наземним?....
ото би городами й каталися....
трамвай має бути наземним?....
Пупере,я розумію,що,що не центр,то не Львів,але,я вже казав,Личаківська теж не Львів,а Личаківська.
Туди метро можна й не пускати.
Най пішки валят.
До Львова.
Пупере,я розумію,що,що не центр,то не Львів,але,я вже казав,Личаківська теж не Львів,а Личаківська.
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
скажіть мені, пан ромко, а багато людей їде на роботу з рясного на "с" і навпаки, чи все-таки всі їдуть до центру?....
і якщо робити "городне метро", то яка в ньому потреба, якщо воно не буде їздити через центр?...
скажіть мені, пан ромко, а багато людей їде на роботу з рясного на "с" і навпаки, чи все-таки всі їдуть до центру?....
і якщо робити "городне метро", то яка в ньому потреба, якщо воно не буде їздити через центр?...
Тому,що в центрі можна і пішки ходити.А найближчу станцію зробити,скажімо десь на пр.Чорновола(біля Маку).відповідно в інших районах на такій же віддалі.
Пупере,а що Ви теж львів’янин?
Я думав з Личаківської...
Я думав з Личаківської...
я з мечнікова.....
якщо не помиляюся -- третій поверх.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
Тому,що в центрі можна і пішки ходити.
хороша пропозиція!...
Городецький
26.02.2008, 15:07
Ще як розказували мої батьки за радянських часів був проект метро у Львові, його зразу відмінили бо після висушування грунту зруйнувалося 2 будинки
Не хочу нічого поганого сказати про джерело інформації Ваших батьків, але за Совєтів метро будували (проектували) тільки у містах з населенням понад мільйон. Населення Львова ніколи не перевищувало мільйон, наскільки я пам'ятаю.
В Дніпрі це ганьбище будують вже 25 років. Почали за Брежнєва (земляк), кинули, почали по новій за Кучми (земляк) - збудували одну гілку, забракло грошей. Тепер Тимошенко (землячка) переймається цією справою, начебто і гроші і фахівці знайшлися. Подейкують, що будівництво таки живе. В планах розбудови міста до 2010 має бути 2 гілки (десь із 40км).
А наразі, у Дніпра є чим пишатися - найкоротшою у Европі гілкою метрополітену :)
В Рясне трамвай запустити важко, бо на вул. Шевченка є залізничний переїзд з контактною мережею 25000 В. А сама вулиця після перехрестя з Тунельною вузька і розширити для прокладання трамваю теж важко.
Можна звичайно ж пустити під насип ст. Клепарів, потім через торфовище на Левандівку. Але такий варіант малоймовірний, бо треба виконувати складні роботи з підготовки грунту.
Трамвай в Збоїща - цілком реально.
Новий Львів - є нюанси. Колись трамвай ходив по Франка до самого верху, але його зняли (здаєтсья через крутий підйом). Хочуть цього року трамвай провести до сихівського моста, але необхідний капремонт вул. Стуса. Ну а потім вже через сихівський міст на Санта-барбару.
Йдеться не про розгалужене метро,а про дві-три гілки метро(швидкісного трамвая.Оминаючи історичний центр він би з’єднав віддалені райони:Рясне,Сихів,Новий Львів,Збоїща.
KabMiner
27.02.2008, 15:36
А що доброго в трамваях? Їздять повільно, створюють проблеми для всього іншого транспорту (пробки), спричиняють відбрації, шум:no:
Їздять повільно, створюють проблеми для всього іншого транспорту (пробки), спричиняють відбрації, шум
не уявляю львів без трамваю..... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/duiusia.gif
є ж і підземні трамваї....
якщо не помиляюся, в саратові......
вони і ґрунт менше стрясають....
А що доброго в трамваях? Їздять повільно, створюють проблеми для всього іншого транспорту (пробки), спричиняють відбрації, шум
Трамваї,як всюди в світі потрібно пустити по окремих дорогах.
Як у нас вгорі Личаківської.
Це правда, але лише за умови що стан колії і рухомого складу занедбаний. Наприклад таке я спостерігав у Петербурзі літом 2007 року.
А що доброго в трамваях? Їздять повільно, створюють проблеми для всього іншого транспорту (пробки), спричиняють відбрації, шум:no:
Люди, про яке метро ви говорите???
тут кусок дороги в 200м. на приміському вокзалі роблять більше 2!!! років, а ви про метро.
на приміському вокзалі роблять більше 2!!! років
це не означає, що метро робити будуть так само...
а ми турків запросимо.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif
тут кусок дороги в 200м. на приміському вокзалі роблять більше 2!!! років, а ви про метро.
Чекайте-чекайте,а чиновникам що хати не потрібні?
Та й сім’ю треба годувати,знов ж таки...
Городецький
28.02.2008, 12:30
є ж і підземні трамваї....
якщо не помиляюся, в саратові......
вони і ґрунт менше стрясають....
Мало хто знає, але це факт, що в Кривому Розі є метро вже більше 25 років!!!
Ну, метро - не метро, але трамвай, який ходить під землею (а кой-де і по землі). Зроблено дуже просто - викопано канаву 6х4м, укрілено бетоном стіни і дно, зверху встановлено залізобетонне перекриття. Зрештою все як в метро, але бігають трамвайчики :) Вигляд має пречудовий:
http://metroworld.ruz.net/others/images/krr/02_metalurgiv06.jpg
Кажуть там ще якийсь підземний перехід має бути :)
Вигляд має пречудовий:
то мені здається чи в того трамваю пише: "Обкатка"? його що вже 25 років "обкатують" ?
Мало хто знає, але це факт, що в Кривому Розі є метро вже більше 25 років!!!
клас!!!
у львові -- було би так само класно!...
Городецький
28.02.2008, 14:38
то мені здається чи в того трамваю пише: "Обкатка"? його що вже 25 років "обкатують" ?
Нє, то нові вагони закупили, переробили як слід і ганяють їх порожніми. :)
KabMiner
28.02.2008, 18:26
Підземний трамвай - то майже те саме, що і метро - завалять місто і все на тому.
Якщо ж пускати зверху, то як не крути, а перетину з автошляхами не уникнути, а це означає, що пробкам - бути!:(
Криворізький трамвай - добра справа, але тут треба врахувати, що протяжність Кривого Рога - більше 100 км!!! Та й території для того щоб прокладати трамвайні колії вистачає, і памятників архітектури нема - щоб не завалилося - нічого страшного.
Так що від трамваїв слід відмовлятися - можна хіба екскурсійний пустити по 2-3 маршрутах.
Так що від трамваїв слід відмовлятися - можна хіба екскурсійний пустити по 2-3 маршрутах.
ні!!!...
тре зробити нормальні колії, і юзати трамваї, які не є такі важкі.......
Львів без трамваїв не Львів, а от безшумну колію зробити це діло. А то проїдзжає по нашій вулиці трамвай то така вібрація що склянки на кухні дзеленчать:crazy:
Під землею можна теж вкладати безстикову колію, тобто трамвай/метро буде йти плавно і не буде гриміти.
Від трамваїв відмовлятись поки що рано, тому що цей вид транспорту в нас користується високою популярністю, не зважаючи на велику кількість маршруток.
ps. В Петербурзі дуже і дуже часто трамваї їздять пусті, тому там поспішно їх ліквідовують.
Підземний трамвай - то майже те саме, що і метро - завалять місто і все на тому.
цей вид транспорту в нас користується високою популярністю, не зважаючи на велику кількість маршруток.
через дешевизну і "львівськість"....
нагадайте: в якому ще місті в Україні трамваї вузькоколійні?...
В Вінниці так сама ширина колії.
Справа зовсім не в дешевизні і не в львівськості, а в тому що трамвайні існуючі маршрути є зручними для пасажирів.
через дешевизну і "львівськість"....
Справа зовсім не в дешевизні і не в львівськості, а в тому що трамвайні існуючі маршрути є зручними для пасажирів.
не факт...
маршруткою значно швидше і зупиниться там, де тре, а не на тій самій зупинці...
Не всім треба виходити там де нема зупинки. Не завжди маршруткою доїдеш швидко, залежно звідки і куди їхати.
Трамвайну колію треба всюди вкладати по новій технології, це збільшить швидкість як трамваю, так і автотранспорту що їде по тій самій вулиці, та й шуму/вібрацій буде менше.
не факт...
маршруткою значно швидше і зупиниться там, де тре, а не на тій самій зупинці...
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
даруйте за запитання: у львові давно мешкаєте?....
В Україні чотири міста з вузькою трамвайною колією (1000мм): Львів,Вінниця,Житомир і Євпаторія.
Раніше таку колію мали Харків (до 20-х років),Одеса (до 1933),Кіровоград (до 40-х,тобто до війни) і Севастополь (так само до війни). Харків і Одесу перевели на "русскую колею" 1524 мм, в Кіровограді трамвай знищили під час другої світової, в Севастополі в воєнні роки було пошкоджено більше половини трамвайних колій, всі що лишились демонтували і відправили в Євпаторію. Там досить цікавий трамвай,є довжелезні відрізки де існує лише одна колія для руху в обох напрямах.
samvexler
01.03.2008, 14:35
Не розумію. А навіщо у Львові метро??? Місто ж маленьке, крім того настільки старе, що ліпше нічого не рухати, тим більше в центрі.
Також вже пізно, бо коли будують місто, то роблять план, що мол має бути там-то там-то метро, там стадіон і т.п., а не коли вже місто сформувалось.
У Львові маючи авто теоретично можна добратись до необхідного місця максимум за 30хв. Нам треба змінювати дороги, розширяти і тп., щоб робити дороги кращими. Тоді потреба метро відпаде: кожен без проблем добереться на власній машині з комфортом і задоволенням :)
коротше кажучи, требе робити трамваї на магнітній подушці :bazar: (з одного кінця Львова в інший прибл. за 2 хв. - 500 км на год.)
Всі свої 25 років у Львові.
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
даруйте за запитання: у львові давно мешкаєте?....
Всі свої 25 років у Львові.
Хіба?
От,Пупер мешкав не у Львові.
А на Личаківській.
А тепер взагалі в якомусь селі.
Уточняти треба...
От,Пупер мешкав не у Львові.
А на Личаківській.
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/laugh.gif
Не розумію. А навіщо у Львові метро???
нізачод!.. http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/duiusia.gif
як на мене,це просто абсурд-будувати метро,коли навіть ями на дорогах не залатують.хай перше елементарне дороблять,а потім про метро думають....
та вже ж колись будували-так ше й грунт не підходить.
як на мене,це просто абсурд-будувати метро,коли навіть ями на дорогах не залатують.хай перше елементарне дороблять,а потім про метро думають....
та вже ж колись будували-так ше й грунт не підходить.
як на мене: абсурд говорити що не тре робити метро, бо ями на дорогах...
доки не буде у "дорожних майстрів" відповідальності за виконану роботу -- доти будуть ями...
а логіка у них проста: люди в штаті є, їм тре платити зарплату, якщо всі дороги будуть в порядку -- доведеться звільняти..
з нашими темпами побудови якісних доріг в наші дорожні майстри будуть при роботі ще зі добру сотню років
доки не буде у "дорожних майстрів" відповідальності за виконану роботу -- доти будуть ями...
а логіка у них проста: люди в штаті є, їм тре платити зарплату, якщо всі дороги будуть в порядку -- доведеться звільняти..
KabMiner
05.03.2008, 12:38
Я сам люблю трамвай, як культурний феномен, але для цього достатньо кілька туристичних маршрутів, і бажано щоб на них ходили трамваї 30-х років.
Як громадський транспорт трамвай відійшов у минуле. Йому ніколи не зрівнятися з авто у швидкості, маневреності, безпроблемності для інших транспортних засобів. Майбутнє за автомобілями. Громадський транспорт потрібно переводити на електричну тягу або на водень, для цього потрібно робити відповідні автомобілі. Ну з воднем - то складно, а от електромобілі у Львові могли б розробити і навчитися складати.
Стосовно вдосконалення колій: всі ми чули, коли робили колію на Личаківській, що вона на гумовій подушці, що роблять її чехи і все буде Ок! І що? Які результати? Шум є?- Є! Відрації - Є! Швидкість трамваїв - мала!
То для чого ж було викидати мільйони горшей з бюджету міста???
Катався я на берлінському S-bahn-і. Ну і що ви думаєте? Звичайно то краще ніж львівський трамвай, але ефективно тільки там де для нього прокладено окрему колію, яка не перетинається з іншими транспортними шляхами, тобто це наземне метро! Там де цього немає - проблеми для інших видів транспорту і зниження швидкості.
А окремих колій (наземного метро) у Львові зробити не вдасться, таке можна хіба робити якщо підключати Сокільники, Рудно, Брюховичі і Винники до трамвайної мережі Львова, тоді дійсно можна запроектувати окремі транспортні магістралі для наземного метро. Може таке ж можна зробити і за маршрутом Сихів - Стрийський парк (щоправда парка жалко), чи Рясне -Левандівка-З-д Вокзал.
Стосовно вдосконалення колій
отже, висновок один: метро!... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
Це зрозуміло, що авто буде спритніше :)
Але давайте дивитись на речі реально. Яким би він не був поганим, львівський трамвай користується великим попитом, причому їздять в ньому не лише пільговики. Недавно захотів прокататись у німецькому трамваї №6 від церкви Анни до привокзальної - ледве втиснувся. :)
Відносно колії на Личаківській - це все набагато краще ніж підйом на
Городоцькій. Якщо трамвай створює відбрації та шумить на новій колії - скоріш за все це проблема саме старих вагонів.
В Німеччині не був, але катався на київському маршруті №1 (виділена колія). Колія у досить хорошому стані, що дозволяє їхати трамваю відносно швидко. Вагони знову ж таки старі, тому шум є, в деяких місцях шум створюється поганим станом колії.
Стосовно виділених колій у Львові я вже писав у цій темі про реалії їх побудови у деякі райони міста.
Як громадський транспорт трамвай відійшов у минуле. Йому ніколи не зрівнятися з авто у швидкості, маневреності, безпроблемності для інших транспортних засобів. Майбутнє за автомобілями.
Стосовно вдосконалення колій: всі ми чули, коли робили колію на Личаківській, що вона на гумовій подушці, що роблять її чехи і все буде Ок! І що? Які результати? Шум є?- Є! Відрації - Є! Швидкість трамваїв - мала!
Катався я на берлінському S-bahn-і. Ну і що ви думаєте?
метро... чому у львові немає?..
я знаю чому. справа в тому, що на землі, на звичайні львівській дорозі такі ями, що під землею всьо сі буде обсипати, як воно зверху буде гепати. Тому ніяке метро не витримає.... таке он імхо, вибачте на слові....
для нашого міста потрібне метро глибокого залягання, про це вже говорилось. дуже сумніваюсь що буде щось гепати на глибині 50-70 м.
я знаю чому. справа в тому, що на землі, на звичайні львівській дорозі такі ями, що під землею всьо сі буде обсипати, як воно зверху буде гепати. Тому ніяке метро не витримає.... таке он імхо, вибачте на слові....
для нашого міста потрібне метро глибокого залягання, про це вже говорилось. дуже сумніваюсь що буде щось гепати на глибині 50-70 м.
не виділисте наших ям? ... то був трохи жарт....
Я б сказав 500-700 м. Найглибше метро в світі! Але зато води і далі не буде.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008