Показати повну версію : Евтаназія в Україні - за і проти
Особисто я як лікар,може ще і не з таким багатим досвідом вважаю,
що на Україні мають офіційно дозволити ефтаназію.
Верховна Рада нового скликання має прийняти закон про ефтаназію,
Президент має його підписати і цей закон має бути введений в дію,як
це зроблено,наприклад, в Нідерландах.
Я на свої очі бачив як страждає смертельно хвора людина,це досить важко дивитись навіть лікарю.Хоча з цього приводу може виникати багато
зловживань і махінацій.
Liliyah Romanova
01.09.2007, 19:36
Хоча з цього приводу може виникати багато
зловживань і махінацій.
Саме тому в Україні не можна "офіційно дозволити ефтаназію". Дозволити евтаназію, то лікарі почнуть гроші вимагати за те, аби людину не усипляти. Дайте спокій, такі нововведення най собі лишаються в Нідерландах, а на пострадянському просторі з його хворою ментальністю - це буде просто чума!
Та й не людяність це, а псевдолюдяність.
Я на свої очі бачив як страждає смертельно хвора людина,це досить важко дивитись навіть лікарю.Хоча з цього приводу може виникати багато
зловживань і махінацій.
Ну і у Вас підійметься рука Каїна?
Степаныч
01.09.2007, 21:34
Верховна Рада нового скликання має прийняти закон про ефтаназію,...
Колего,
ми вже обговорювали цю тему на ЛФ. Наразі такого робити НЕ МОЖНА!
Саме тому в Україні не можна "офіційно дозволити ефтаназію". Дозволити евтаназію, то лікарі почнуть гроші вимагати за те, аби людину не усипляти. Дайте спокій, такі нововведення най собі лишаються в Нідерландах, а на пострадянському просторі з його хворою ментальністю - це буде просто чума!
Та й не людяність це, а псевдолюдяність.
А як легко буде лікареві забрати життя по замовленню третьої особи...
Від біди ніхто не застрахований, я розумію людей, які важко і смертельно хворі.Але забирати життя...Напевне треба нести свій "хрест" до кінця.Адже не ми давали життя цій людині, тому і не нам його віднімати.
Deus igrok
02.09.2007, 15:38
Дозволити евтаназію, то лікарі почнуть гроші вимагати за те, аби людину не усипляти.
Які гроші ? Запитайте в Капітана, як представника право охоронюваних органів, розцінки на вбивства серед криміналітету. Лікар більше заробить, на псевдолікуванні - осблабленню мук такого нещасного.
Панству відома процедура обмеження дієздатності особи, визнання її психічно хворою?
Лікар ставить діагноз, близькі родичі підписують документи, що згодні на ефтаназію. Все. Дозвіл готовий. Чи думаєте рідних будуть підкупляти, щоб умертвили свого брата ?
Які гроші ? Запитайте в Капітана, як представника право охоронюваних органів, розцінки на вбивства серед криміналітету. Лікар більше заробить, на псевдолікуванні - осблабленню мук такого нещасного.
Панству відома процедура обмеження дієздатності особи, визнання її психічно хворою?
Лікар ставить діагноз, близькі родичі підписують документи, що згодні на ефтаназію. Все. Дозвіл готовий. Чи думаєте рідних будуть підкупляти, щоб умертвили свого брата ?
Якщо буде вигідно,то так.
А взагалі чому родичі повинні вирішувати це? Напевне сам хворий має робити вибір, якщо здатний.
Чи думаєте рідних будуть підкупляти, щоб умертвили свого брата ?
О, пане, родина різна буває, а як потенційний небіщик мав маєтки?
Додано через 1 хвилину
Від біди ніхто не застрахований, я розумію людей, які важко і смертельно хворі.Але забирати життя...Напевне треба нести свій "хрест" до кінця.Адже не ми давали життя цій людині, тому і не нам його віднімати.
Ну просто мої думки зацитовано. Супер, зоом!
Deus igrok
02.09.2007, 17:02
Напевне сам хворий має робити вибір, якщо здатний.
Ви самі відповіли на питання. Тут є лікарі на форумі. Думаю вони можуть розказати про "страшні хвороби" під-час яких об'єктивно мислити важко.,
родина різна буває, а як потенційний небіщик мав маєтки?
Я мав на увазі: батьків, дружину, дітей... в такому порядку. Як "потенційний небіщик" ставився до рідних - так йому і відгукнеться, нє ?
Коли рідня захоче звести в могилу, то і без лікаря це зробить.
http://www.politlife.org.ua/forum/viewtopic.php?t=1983
Я мав на увазі: батьків, дружину, дітей... в такому порядку. Як "потенційний небіщик" ставився до рідних - так йому і відгукнеться, нє ?
Коли рідня захоче звести в могилу, то і без лікаря це зробить.
варіанти різні бувають: велика родина, був\небв заповіт, хто перший, або сам потенційний небіжчик є №1 на маєтки, чого б не прибрати?
Доброго дня,шановне панство!
На мою думку,евтаназію не слід роздивлятись лише через призму негативу.Справа в тому,що в Нідерландах,щоб отримати дозвіл на евтаназію,треба пройти досить складну процедуру,яка передбачає собою
медико-соціальні,юридичні аспекти цього процесу.
Звичайно,треба перед дозволом евтаназії в Україні:naci: ,треба провести широку дискусію в суспільстві.Можливо люди ще психологічно,я маю на увазі родичів:( смертельно хворої людини, до цього ще не готові.
Але проведення евтаназії дещо перекликається з клятвою Гіпократу,так
як медичний прцівник ,який проводить цю процедуру звільняє від страждань людину.А стосовно зловживань,то це досить поширене явище
в усіх сферах діяльності людей в суспільстві:naci: .
Доброго дня,шановне панство!
І вам дай Боже!
треба провести широку дискусію в суспільстві.
Ой навряд чи вдасться. Треба рішення прийняти, а дискусія в Україні зведеться до взаємних політичних образ .
Шановний Vasilii!
Не треба політикою займатись в такому серйозному питанні.
Які там образи.
Прийняття життєво важливих рішень має бути в пріоритеті найбільших
політичних ігроків.Хоча я за прийняття рішення:naci: .
Шановний шахрай!
Я політикою не займаюсь, але іноді дивлюсь тб, і там бачу одних і тих же, сварливих, але добродіїв з одного боку і законсервованих плебеїв, з іншого боку...які кожне важливе питання вирішують з точки зору опозиція-коаліція...свої-чужі...а нарід "Да пашлі ві"(базаров)!:cowboy:
Так ви,Vasili,за за прийняття закону про дозвіл евтаназії в Україні чи нє?
Олена_ua
04.09.2007, 12:43
Лікар ставить діагноз, близькі родичі підписують документи, що згодні на ефтаназію. Все. Дозвіл готовий.
Тобто поки людина була дієздатна, то вона була потрібна.
Коли ж вона захворіла, то ціна їй стає нуль копійок, вона створює нам незручності, труднощі, заважає комфортному життю.
А як же любов, милосердя? Яких дітей ми виховаємо при такому ставленні до людського життя? Якщо з боку дітей ми отримаємо таке ж ставлення до себе, то кого ж будемо звинувачувати?
А може ці хворі люди дають нам змогу через них самим врятуватися, не зачерствіти, не стати жорстокими.
ІМХО Нехай краще втрутиться у ситуацію Боже Провидіння. Навіть у безнадійних ситуаціях люди можуть просити у Бога допомоги, бо "все, чого ви в молитві попоросите з вірою,-то одержите".
Так ви,Vasili,за за прийняття закону про дозвіл евтаназії в Україні чи нє?
Всіма руками за, прийняття закону про дозвіл евтаназії в Україні!
яж гуманіст та демократ, все ж таки...:crazy:
Тобто поки людина була дієздатна, то вона була потрібна.
Коли ж вона захворіла, то ціна їй стає нуль копійок, вона створює нам незручності, труднощі, заважає комфортному життю.
А як же любов, милосердя?
Все це лірика,треба дивитись на життя більш прагматично.
До побачення панове!
А як же любов, милосердя? Яких дітей ми виховаємо при такому ставленні до людського життя? Якщо з боку дітей ми отримаємо таке ж ставлення до себе, то кого ж будемо звинувачувати?
От якраз деякі люди і проявлять милосердя, легким перенесенням у світ більш прекрасний, нє...
Пам"ятаю гуцулів легенди...то вони ранених смертельно друзів своїх у бою, не лишали повільно помирати..., а відправляли самі, у світ інший за допомогою ножа...а це не гуманно, на сьоднішній день...тому евтаназія...
Степаныч
04.09.2007, 13:01
На мою думку,евтаназію не слід роздивлятись лише через призму негативу.
Не слід. Евтаназія сама по собі ве-е-е-е-ликий негатив. Ніяких призм не потрібно.
Але проведення евтаназії дещо перекликається з клятвою Гіпократу,...
Не тільки не перекликається, А ПРЯМО ПРОТИРІЧИТЬ! "Я ни дам никому просимого от меня смертельного средства и не покажу пути для подобного замысла;", - сказано в клятві. Яку, до речі, сучасні лікарі не приймали.
А стосовно зловживань,то це досить поширене явище
в усіх сферах діяльності людей в суспільстві .
То що, ввести дозвіл на евтаназію, щоб розширити поле для зловживань? Зауважу, що зловживання у цьому питання приведуть до одного - смерті людини.
Олена_ua
04.09.2007, 13:10
Все це лірика,треба дивитись на життя більш прагматично.
До побачення панове!
Від таких прагматичних лікарів у мене мороз по шкірі.
Прощавайте!
І ще раз подумайте, чи ви вірну професію собі вибрали.
а це вже не по християнськи :shutup: ... християни так не кажуть :scare: ...цим ви можете образити людину :( , яка мабуть років 10 йшла у навчанні:8: , для того аби стати лікарем та лікувати:naci: , згідно норм та правил медицини...:)
Олена_ua
04.09.2007, 14:00
для того аби стати лікарем та лікувати , згідно норм та правил медицини...
Я надзвичайно поважаю цю професію.
Добрий лікар не може бути убивцею і вирішувати якому пацієнту слід жити, а якому померти.
Лікар повинен боротися за життя пацієнта до останнього.
Така моя думка.
Степаныч
04.09.2007, 14:06
Така моя думка.
Правильна думка, Олю!
Олена_ua
04.09.2007, 14:13
Правильна думка, Олю!
Степаныч! Ви мене вразили!
Ви вгадали моє ім’я!
Степаныч
04.09.2007, 14:14
Степаныч! Ви мене вразили!
Ви вгадали моє ім’я!:radist: Оба-на! І як воно вийшло?
Олена_ua
04.09.2007, 14:29
:radist: Оба-на! І як воно вийшло?
Не іначе, як магія:) :) :D
Степаныч
04.09.2007, 14:33
Не іначе, як магія:) :) :DА якщо Ви ще й відгадаєте, як мене по-батькові...:)
Олена_ua
04.09.2007, 14:40
А якщо Ви ще й відгадаєте, як мене по-батькові...:)
З мене звичайно маг нікудишній, :shy: але мабуть - Степанович:rolleyes:
Сподіваюсь,що правильну.
Евтаназія сама по собі ве-е-е-е-ликий негатив. Ніяких призм не потрібно.
Не думаю,що великий негатив.Якщо смертельно хвора людина просит допомогти залишити їй цей світ,якщо ця людина в здоровому глузді і при пам"яті,чом би їй не допомогти.
Добрий лікар не може бути убивцею і вирішувати якому пацієнту слід жити, а якому померти.
Лікар повинен боротися за життя пацієнта до останнього
Не лікар вирішує чи жити хворій людині,а родичі чи сам хворий,вбачаючи страждання.Лікар не вбивця,а лише виконувач волі
Лікар повинен боротися за життя пацієнта до останнього.
та не боротися, що за метафора така...лікар повинен зробити все можливе...
Степаныч
04.09.2007, 20:04
Якщо смертельно хвора людина просит допомогти залишити їй цей світ,якщо ця людина в здоровому глузді і при пам"яті,чом би їй не допомогти.
Ви не зустрічали випадків, коли смертельно хвора людина, вірніше людина із смертельним діагнозом, виживала та жила рік, два, три,...? Повірте, буває.
А взагалі лікарі НІЯКОГО ВІДНОШЕННЯ ДО ПРОБЛЕМИ ЕВТАНАЗІЇ НЕ МАЮТЬ! Крім одного - вони роблять заключення: смертельно хвора людина чи несмертельно. Ви візьмете на себе таку відповідальність? І не потрібно спекулювати щодо невимовних фізичних страждать... При сучасному розвитку фармакології.
Додано через 1 хвилину
Лікар не вбивця,а лише виконувач волі
Чиєї? І чому лікар? Тоді вже потрібно відродити професію палача.
Додано через 2 хвилини
та не боротися, що за метафора така...лікар повинен зробити все можливе...
Ну навіщо до слів придиратися? Звісно, зробити все можливе... борючись за життя.:)
Ви не зустрічали випадків, коли смертельно хвора людина, вірніше людина із смертельним діагнозом, виживала та жила рік, два, три,...? Повірте, буває.
Буває,але не так часто,скоріше рідше ніж частіше.
А взагалі лікарі НІЯКОГО ВІДНОШЕННЯ ДО ПРОБЛЕМИ ЕВТАНАЗІЇ НЕ МАЮТЬ! Крім одного - вони роблять заключення: смертельно хвора людина чи несмертельно. Ви візьмете на себе таку відповідальність?Цікаво,по-моєму медпрацівники відіграють чи не найвжливішу роль в цьому процесі.А на себе я би взяв таку відповідальність.А щодо
При сучасному розвитку фармакології.
я не мав би таких ілюзій.Хай людина перетвориться на морфініста,чи не так?
Чиєї? І чому лікар? Тоді вже потрібно відродити професію палача.
Хто ж по-вашому буде проводити цю процедуру?Чиєї волі-прочитайте мій вислів уважно.
Степаныч
04.09.2007, 20:42
Буває,але не так часто,скоріше рідше ніж частіше.
Звісно. Але ж буває!
...по-моєму медпрацівники відіграють чи не найвжливішу роль в цьому процесі.Евтаназія проблема не медична. Це проблема філософська, моральна, юридична, кінець кінцем проблема духовності, віри. А лікарі (саме лікарі, а не медики) у цьому процесі відіграють роль виносячих вирок.
А на себе я би взяв таку відповідальність.
Цілком вірогідно, що років через 10 лікарської практики Ви зміните свою думку.
я не мав би таких ілюзій.Хай людина перетвориться на морфініста,чи не так?
Краще хай помре? Не впевнений.
Хто ж по-вашому буде проводити цю процедуру?Чиєї волі-прочитайте мій вислів уважно.
Я писав - палач. Прочитав, тому і запитав. Волі хворого? його родичів?
Я так підозрюю,Степаныч,ви лікар?
Гіпотетично:якщо мене просить смертельно хвора людина зробити їй смертельну ін"єкцію,в Україні евтаназію дозволено,людина каже,що постійно турбувати родичів їй набридло своїм станом,в мене є на руках дозвіл від родичів зробити це(евтаназію),проведені всі юридичні,медичні передумови для цього-я беруі роблю це,я звільняю хворого від страждань-а ви таке зробите?
Шахраю, а як вас голова болить ви її гільйотиною лікувати будете? Страждань раз і назавжди щоб позбутись?
Ну навіщо до слів придиратися?
Це не придирання...Лікар повинен бути ситим, тоді й хворий краще себе буде відчувати...а коли лікарі кажуть як нам платять так ми й лікуєм... до цих тез я звик... а пані Олена Уей ні, тому я й корегую...імхо.:) Лікарі еліта...а фактично жебраки...вони по суті дивляться на хворих як на потенційний заробіток...ше Чехов казав про лікарів та адвокатів...то чому лікарі не мають права виносити висновки...для впровадження евтаназії...у
Степаныч
04.09.2007, 21:30
Я так підозрюю,Степаныч,ви лікар?
Гіпотетично:якщо мене просить смертельно хвора людина зробити їй смертельну ін"єкцію,в Україні евтаназію дозволено,людина каже,що постійно турбувати родичів їй набридло своїм станом,в мене є на руках дозвіл від родичів зробити це(евтаназію),проведені всі юридичні,медичні передумови для цього-я беруі роблю це,я звільняю хворого від страждань-а ви таке зробите?
Ні.
Додано через 3 хвилини
Лікарі еліта...а фактично жебраки...вони по суті дивляться на хворих як на потенційний заробіток...ше Чехов казав про лікарів та адвокатів...то чому лікарі не мають права виносити висновки...для впровадження евтаназії...у
У Вашому реченні і відповідь на Ваше ж запитання. Але це не сама головна причина, чому лікар "не має права".
На мою думку,евтаназію не слід роздивлятись лише через призму негативу.Справа в тому,що в Нідерландах,щоб отримати дозвіл на евтаназію,треба пройти досить складну процедуру,яка передбачає собою
медико-соціальні,юридичні аспекти цього процесу.
я зрозумів, познайомити хворого з кабінетною корупцією. Згідний - багато хто не дотягне....
Але це не сама головна причина, чому лікар "не має права".
Ну знаєте, в своєму селі Чернівці, я б хотів би мати лікарів, таких про яких говорить Шахрай...
Якщо говорити про евтаназію в Україні, то я категорчино проти. По-перше, прийняття закону ще не означає його сумлінного дотримання. Якби прийняли закон про евтаназію в Україні, було б таке свавілля, що й до лікарні страшно було б піти.
По-друге, це правда, що для отримання довзолу на евтаназію потрібно зібрати купу довідок і дозволів (уявіть собі цей бюрократичний процес в Україні!!! Мені від одної думки про збирання довідок на субсидію чи щось інше стає недобре :scare:)
По-третє: якщо нам і треба у чомусь рівнятися на Європу, то починати треба явно не з евтаназії чи легалізації наркотиків.
Не думаю,що великий негатив.Якщо смертельно хвора людина просит допомогти залишити їй цей світ,якщо ця людина в здоровому глузді і при пам"яті,чом би їй не допомогти.
Знаєте часом і здорова людина під гнітом певних обставин думає, що жити не хоче. А на наступний день депресивні думки зникають і вона радіє життю. У нашій родині була смертельно хвора людина. Звісно його лікування супроводжувалось депресіями. А ще думками про буття, і можливістю (коли йому ні з того ні з сього стало ненадовго краще) поїхати в рідний край. Людина має пройти весь свій шлях. Вона не завжди свідома, що для неї краще.
А про неправильні діагнози то я вже взагалі мовчу, бо то надто поширена в нас проблема. (не знаю як там за кордоном). Отож тільки діагнозом можна людину ввігнати в стан коли жити не хочеться.
Степаныч
05.09.2007, 11:34
Ну знаєте, в своєму селі Чернівці, я б хотів би мати лікарів, таких про яких говорить Шахрай...
Тобто які могли б виносити хворому вирок і на практиці її умертвити? Дивне бажання, як на мене. Ліка НЕ МОЖЕ УМЕРТВЛЮВАТИ. Це не притаманно його суті і протирічить всім канонам медицини. Якщо вже й говорити про роль лікаря у цій процедурі, то він може викласти свою думку (і не один, а комісія лікарів) щодо стану хворого і прогнозу для життя та здоров"я.
І ще одне. Ні один хворий, який хворіє на смертельну хворобу і знає про це, знаходиться у важкому стані, - не може мислити ОБ"ЄКТИВНО і приймати ЗВАЖЕНІ рішення.
Тобто які могли б виносити хворому вирок і на практиці її умертвити?
Так іменно, набридло вуйкове жити в муках та страданнях роками!!!, чи мучати своєю хворобою близьких та навіть тих же лікарів...я хочу дати їм жливість самим обрати долю, а не консіліумам та різними відмазками тіпа нєпАложенно!
Додано через 1 хвилину
Іще те саме має бути по відношенню з спідозними та наркоманами...
Степаныч
05.09.2007, 12:31
Так іменно, набридло вуйкове жити в муках та страданнях роками!!!, чи мучати своєю хворобою близьких та навіть тих же лікарів...я хочу дати їм жливість самим обрати долю, а не консіліумам та різними відмазками тіпа нєпАложенно!
Какая проблема? Суіциди ніхто не відміняв. Сам прийняв рішення, сам здійснив. Навіщо бажати, щоб інші гріх на душу брали?
Перебор!:no:
Самогубство дуже сер"йозний і тяжкийй гріх,мабуть важчийй ніж вбивство
Какая проблема? Суіциди ніхто не відміняв. Сам прийняв рішення, сам здійснив. Навіщо бажати, щоб інші гріх на душу брали?
Так-так але як би ви знали як тєжко себе вбити...добре шо сильні можуть...але слабкій людині то даєсе важко...тим більше шо тінь суїциду впаде шлейфом на все, шо звязане з самогубцем, а це й родина, друзі і т.д. і т.п., а тихо без нервів сварки, лікар моє можливість...нє!
Додано через 2 хвилини
Vasili,ви щось загнули.
можливо...але в цьому є шось в підтримку моєї позиції...Людина може власним розумом та вибором вбити себе...
Степаныч
05.09.2007, 13:34
Самогубство дуже сер"йозний і тяжкийй гріх,мабуть важчийй ніж вбивство
Тобто лікар взяв гріх на душу, покаявся і проблем нема? До того ж прохати, щоб тебе вбили, хіба не гріх?
Додано через 2 хвилини
а тихо без нервів сварки, лікар моє можливість...нє!
Як це тихо? А комісії, папери, дозволи, ... А попрощатися родичам з хворим?
Як це тихо? А комісії, папери, дозволи,
А нащо вчились 10 років...
А попрощатися родичам з хворим?
Родичі будут повідомлені в предсмєртной зАпіскє...
До того ж прохати, щоб тебе вбили, хіба не гріх
В даному випадку,я так думаю,що ні
Додано через 1 хвилину
Родичі будут повідомлені в предсмєртной зАпіскє
Телефонним дзвінком з того світу
Степаныч
05.09.2007, 17:14
А нащо вчились 10 років...
Не "нащо", а "на кого". На лікаря.
А відключення від аппаратів штучного обеспечення життя також евтаназія? Якщо людина в комі і безнадійно хвора?
Запитання дуже важке.Я дивився на муки хворого на рак батька,якому вже зробили дві операції і вже нічим не можна було зарадити.Страшна біль,яку нічим не можна зняти,повне безсилля.Я тоді просив Бога,щоб скоріше забрав його до себе,щоб він не терпів таких мук.
Вважаю,що в таких випадках евтаназія потрібна.
З іншого боку ми живем в державі,де панує повний бардак,байдужість і безсердечність лікарів і чиновників,недотримання навіть тих законів,які існують.
В мене батько помер 10 вересня, пролежав в комі 3 дні. Лікарі не давали ніяких надій, крововилив в мізг, фактично мертвий, хотіли відключити, якщо на п*ятий день стан буде такий же (тобто, по-їхньому сам не помре).
Співчуваю...
От тому я впевнений,що евтаназія потрібна,щоб зменшити страждання безнадійно хворих.
Дякую Romko, просто якось по іншому думатись починає коли ця проблема появляється в твому житті,і чіпляє твоїх рідних.
Євтаназія - то є зло.
Чому?
Кожна людина несе свій хрест... несе хрест, щоб воскреснути, так як це зробив Ісус. Відмова від життя - то відмова від несіння цього хреста. Справа в тому, що людині даються терпіння і хрест, щоб вона "загладила" свої гріхи. І якщо вона донесе докінця свій хрест, буде мати великі ласки в іншому житті, а якщо ні....
Хвороба часто, дуже часто є для спасіння людини - от що треба памятати.
Тому євтаназія - то є зло... Бо муки не пропадуть, ці муки душа терпітиме ТАМ і хто зна - може ще гірше.
Тому євтаназія - то є зло... Бо муки не пропадуть, ці муки душа терпітиме ТАМ і хто зна - може ще гірше.
Ні,Миху.Пекло не на сковорідці,там,пекло вже тут...у кожному з нас.
І,спокійно дивитись на муки близьких людей,знаючи,що їм вже нічого не допоможе,прикриваючись цитатами з Біблії - це вже...У мене нама слів.Це більш,ніж жорстокість.
Але інша справа,що у нашому бардаку неможливо це реалізувати на законному рівні.
Євтаназія - то є зло.
Чому?
Кожна людина несе свій хрест... несе хрест, щоб воскреснути, так як це зробив Ісус. Відмова від життя - то відмова від несіння цього хреста. Справа в тому, що людині даються терпіння і хрест, щоб вона "загладила" свої гріхи. І якщо вона донесе докінця свій хрест, буде мати великі ласки в іншому житті, а якщо ні....
Хвороба часто, дуже часто є для спасіння людини - от що треба памятати.
Це якщо вірити в безсмертну душу,а багато людей в це не вірять.
А як же співчуття до людей,бажання допомогти?
Виходячи з вашого твердження -медицина не потрібна людству...
І,спокійно дивитись на муки близьких людей,знаючи,що їм вже нічого не допоможе
А припинити ці муки, позбавити життя близьку людину зможе багато з тих хто ратує за євтаназію?
Ні,Миху.Пекло не на сковорідці,там,пекло вже тут...у кожному з нас.
Тут з Вами не погоджуюся.... , бо яке б "перкло" не було тут - воно має кінець, має завершення...
Калиниченко
03.10.2007, 21:02
Тут багато хто про Нідерланди.Але, ці Нідерланди ні в якому разі не є цивілізованою країною. Просто мені недавно довелося бачити передачу про життя одного з найменш зачеплених цивілізацією індіанців з джунглів Амазонки: розпуста, гомосексуалізм, полігамія, вбивства немічних і непотрібних племені старців, своєрідна наркоманія, самогубства, безнадія, безвір”я. Те, що в Нідерландах це робиться в чистих умовах і по їхніх „законах” зо всім не признак цивілівзованості. Це таке саме дикунство. А щодо евтаназії, знаєте, я трохи (кілька місяців, але це було ще в радянські часи) попрацював санітаром в одному з найважчих, онкологічних відділень, де хворі практично не мають надії на оздоровлення чи життя. Я не чув ні від кого свідомого бажання померти, навпаки, кожен шукав шансів вижити, причому незалежно, вірить ця людина в безсмертну душу чи не вірить(більшість вірило).Тому, на мій погляд, евтаназія – узаконене вбивство, просто під впливом морфіну, омнопону чи промедолу, чи дроперідолу людина може підписати будь-який документ, лікар навіть своїм авторитетом, хоча може і певною маніпуляцією заставити підписати хворого документ про евтаназію. Евтаназія недопустима ні з яких точок зору.
Евтаназія недопустима ні з яких точок зору.
Може ще й референдум провесити з цього приводу?
Калиниченко
04.10.2007, 19:35
Я думаю, що в Україні здійснюється процес brain-washing, причому в державних масштабах і з застосуванням спеціальних технологій, і всі ми є об”єктами цієї процедури. Референдум після певної обробки населення, в тому числі і з застосуванням сугестивних методик, Україні можна проводити, від однозначно буде мати позитивний для прийняття евтаназії характер, так само як і референдум про прийняття інших „європейських цінностей” – шлюбів підарасів, усиновлення ними дітей, можливо і заборони християнського виховання дітей, „рівності” а згодом і „об”єднання” всіх релігій, споживацтва непотребу, а потім і „радісного возз”єднання” з Євросоюзом.:ninja:
New Shrek
04.10.2007, 19:44
позбавити життя близьку людину зможе багато з тих хто ратує за євтаназію? Сам може би бзднув ,але сина би попросив то для мене зробити
Сам може би бзднув ,але сина би попросив то для мене зробити
А сину як це зробити? і як потім з цим жити?
Якщо вже дійсно не сила більше терпіти то може все таки варто брати відповідальність на себе, а не перекладати її на інших, не кажучи вже про те що в випадку з євтаназією з лікаря вбивцю робити. Це все одно що монаху давати в руки зброю і на фронт.
New Shrek
04.10.2007, 20:35
то може все таки варто брати відповідальність на себе
Оппа.... в святці в святці......не можна ,пряма заборона
Оппа.... в святці в святці......не можна ,пряма заборона
Оппа, а на вбивство заборони немає ?:suicide:
New Shrek
04.10.2007, 21:16
В Біблії сомовбивство табу ...
Це якщо вірити в безсмертну душу,а багато людей в це не вірять.
А як же співчуття до людей,бажання допомогти?
Виходячи з вашого твердження -медицина не потрібна людству...
Розпочну з кінця. Є хвороба, а є хвороба-доля. Лікарі лікують перше і не лікують друге. Хворба є для навернення, для спасіння. Буває людина важко захворіє, але навернеться і виздоровлює, а є - навернеться, але мусить ще лікувати свою душу, нести хрест. А те ЩО люди вірять, чи ні, то це нічого не міняє. Буває, людина грішить і не хворіє - це напевно ще гірше для людини.
Koza-Dereza
05.10.2007, 00:55
Президент має його підписати і цей закон має бути введений в дію,як
це зроблено,наприклад, в Нідерландах.
зловживань і махінацій.
Ви маєте на увазi евтаназiю за власним бажанням чи з мiркувань лiкарiв якi оцiнюють ситуацiю?
Це дуже суперечливе питання напевно у багатьох країнах. Наприклад в Америцi був вiдомий лiкар Каворкiян який вiдсидiв багато рокiв за те що евтанiзував багатьох людей. Його доречi цього року вже випустили.
А відключення від аппаратів штучного обеспечення життя також евтаназія? Якщо людина в комі і безнадійно хвора?
Ні, це не евтаназія. На такому штучному підтриманні життя людина може пробути десятки років. Це вже людина тримає людину на цьому світі, а не Всевишній.Якщо лікарі константували, що вже все мертве, крім того, що машина ще ганяє кров, то значить, що життя людини вже давно скінчилося. Моя мама нам заявила, що якби таке щось сталося з нею, то щоби ми її ні на яких апаратах не дозволяли тримати. Якщо це ще не її кінець, то Бог сам ще дасть їй дихання.
Ні, це не евтаназія. На такому штучному підтриманні життя людина може пробути десятки років. Це вже людина тримає людину на цьому світі, а не Всевишній.Якщо лікарі константували, що вже все мертве, крім того, що машина ще ганяє кров, то значить, що життя людини вже давно скінчилося. Моя мама нам заявила, що якби таке щось сталося з нею, то щоби ми її ні на яких апаратах не дозволяли тримати. Якщо це ще не її кінець, то Бог сам ще дасть їй дихання.
А, я вагалася, не могла дати згоди. Хоч і розуміла, що все безнадійно.
А, я вагалася, не могла дати згоди. Хоч і розуміла, що все безнадійно.
Та ніхто ж і не осуджує за таке. Може би, якби не було такої заяви від мами вже тепер, то хто зна, чи ми би хто наважилися в майбутньому. А так ми вже знатимемо, що робити.
New Shrek
05.10.2007, 07:16
Його доречi цього року вже випустили.
Мило в приват скиньте
Додано через 2 хвилини
Це вже людина тримає людину на цьому світі, а не Всевишній.
Ги- ги ...погано себе почуваєте
Ги- ги ...погано себе почуваєте
Не зрозуміла, що Ви хотіли сказати. Чому я себе маю погано почувати?
консультант
06.10.2007, 12:46
Відносно евтаназії в Україні - проти ! Тут вде сказано багато чому ?
А найгірше, що можливе часткове переродження в примітивний бізнес... .
Наприклад в Америцi був вiдомий лiкар Каворкiян який вiдсидiв багато рокiв за те що евтанiзував багатьох людей. Його доречi цього року вже випустили
А як евтанізував по закону чи ні,чи є в Америці закон про евтаназію?
А як евтанізував по закону чи ні,чи є в Америці закон про евтаназію?
В США закону, який би дозволяв евтаназію, немає.
New Shrek
07.10.2007, 16:50
Закон об эвтаназии в США действует только в штате Орегон.В США закону, який би дозволяв евтаназію, немає.
Закон об эвтаназии в США действует только в штате Орегон.
Тре брати приклад з таких штатів.
Певно,робиться все чітко,"без шума и пыли".
Не думаю,що є махінації.
консультант
07.10.2007, 22:35
Тре брати приклад з таких штатів.
Певно,робиться все чітко,"без шума и пыли".
Не думаю,що є махінації.
Фірма є фірма !
Фірма
Доречі в Англії фірма-назва 1-го зі ОЗУ(ОПГ російською)
консультант
08.10.2007, 13:12
Доречі в Англії фірма-назва 1-го зі ОЗУ(ОПГ російською)
Прошу розшифрвати ОПГ... .
Прошу розшифрвати ОПГ... .
Организованная преступная группировка
консультант
09.10.2007, 15:51
Дякую, зрозумів .
Ні, це не евтаназія. На такому штучному підтриманні життя людина може пробути десятки років. Це вже людина тримає людину на цьому світі, а не Всевишній.Якщо лікарі константували, що вже все мертве, крім того, що машина ще ганяє кров, то значить, що життя людини вже давно скінчилося.
Тут треба чітко розрізняти, чи мертвий мозок. Звісно, ганяти кров з мертвим мозком - це не значить продовжувати життя. Але може також іти мова про відключення апаратів, завдяки яким мозок іще живе; тоді це евтаназія.
afterstep
09.10.2007, 19:33
Але може також іти мова про відключення апаратів, завдяки яким мозок іще живе; тоді це евтаназія.
але ще бувають випадки, коли мозок відсутній...
--
Наприклад. Паталогоанатом диктує практиканту: "тіло без значних пошкоджень, наявна черепна травма". Практикант - "може, черепно-мозкова?" - "Цей чоловік прийшов з запізненням на день народження дружини, і привів з собою коханку... Про який мозок може бути мова?"
--
Від себе додам - бувають і такі жахливі самогубства...
вважаю, що позбавляти людину життя - недобре. і не у владі інших людей.
але зважаючи на те, що право на життя є суб"єктивне право, і кожен може розпорядитись цим правом як хоче, то у випадку безнадійної хвороби, коли людина мучається, коли їй пора йти, то краще аби за її проханням відключили апаратуру...
Іздиш по викликах і не раз бачиш (приїхавши на чергову гіпертонійку),як та бідна бабулька років 82 хоче жити-тримаеться за життя як може.А тут в сусідній кімнаті вже дочка з сім"ею чи син вже не можуть дочекатись смерті того старого(ї).А те стареньке кріз слози просить "ой допоможіть".Та бачачи довкола себе-що мішае своїм "рідним" кричить "хоч би вже скорше".Але через те вони так кажуть,бо не потрібні вони своїм дітям.Бо діти своїм батькам смерті бажають.В яких умовах ці пристарілі люди доживають свого віку.
Я не знаю чи треба ввести цю процедуру в нашій державі.хіба питати тих людей,які все свое життя впевнені були що евтаназія це зло.Але згодом через важку хворобу своїх близьких(смертельно)згодні були б на це.Тільки вони мені здаеться повноцінно можуть відповісти на це питання.Тільки ті хто по справжньому любив своїх рідних і бачив їх страждання.
А те стареньке кріз слози просить "ой допоможіть".Та бачачи довкола себе-що мішае своїм "рідним" кричить "хоч би вже скорше".Але через те вони так кажуть,бо не потрібні вони своїм дітям.Бо діти своїм батькам смерті бажають.В яких умовах ці пристарілі люди доживають свого віку.
яблуко від яблуні.....
це, по-перше....
є притча про те, що жінка намовляла чоловіка викинути на смітник свого старого батька.....
врешті-решт той взяв дрючка, зачепив старого і потягнув на смітник...
викинув дрючка, а син каже: не викидай, щоб я мав чим тебе тягти.....
ну, там далі хеппі-енд....
у притчі неповна мораль: діти є такі, як їх виховують.....
Кот Европейский
06.07.2008, 00:14
Принципово - за.
levandivka
06.07.2008, 01:36
у притчі неповна мораль: діти є такі, як їх виховують.....
Звірі?! :ninja:
Звірі?!
звірі -- якщо не виховувати... http://levus.info/smile/wink.gif
Додано через 3 хвилини
Звірі?!
звірі -- якщо не виховувати... http://levus.info/smile/wink.gif
яблуко від яблуні.....
Не завжди так як у притчі е.Серед алкашів і наркоманів батьків деколи настоящі люди виростають з їхніх дітей.А їх там не виховують як треба.Тільки це рідкість.Але таке е
afterstep
06.07.2008, 11:12
звірі -- якщо не виховувати...
чи все так однозначно?
той же Ленін - отримав і хороше виховання, і непогану освіту... Той же Вишинський - теж...
Чи то треба проілюструвати на прикладі "Васі з водокачки"?
==
Притча - хороша і з однозначним висновком - з тобою твої діти з великою вірогідністю поступлять в старості так, як ти зі своїми батьками :) але чи все так однозначно?
ой же Ленін - отримав і хороше виховання,
ага, особливо батька - сексзбоченця.
Не завжди так як у притчі е.Серед алкашів і наркоманів батьків деколи настоящі люди виростають з їхніх дітей.А їх там не виховують як треба.Тільки це рідкість.Але таке е
власне, що такі діти біду з дитинства пізнають....
а не будуть розбещені......
у кого з дитинства щось болить -- той не буде робити боляче іншим...
..
у кого з дитинства щось болить -- той не буде робити боляче іншим...
тут як мінімум два варіанти:
1. не буде, тому що буде розуміти біль інших людей як свій
2. буде, бо озлобиться на світ і не буде розуміти нікого
а є ще інші варіанти
Пупере, все не так просто в житті
Додано через 2 хвилини
вважаю, що позбавляти людину життя - недобре. і не у владі інших людей.
а хіба у владі інших людей штучно підтримувати життя?
або продовжувати агонію лікуючи?
бо це і робить медицина
тут як мінімум два варіанти:
1. не буде, тому що буде розуміти біль інших людей як свій
2. буде, бо озлобиться на світ і не буде розуміти нікого
а є ще інші варіанти
Пупере, все не так просто в житті
а, по-моєму, якраз просто....
ви щойно довели, що так....
або, або...
але я схиляюся до першого варіанту, тому що другий можливий хіба тоді, коли над дитиною знущаються, і психологічно, і фізично...
ви щойно довели, що так....
або, або...
ні, я сказала що є ще варіанти
Я за легалізацію евтаназії:suicide:,проституції:feminist:,маріхуани :crazy: та за заборону абортів в нашій державі.
Я за легалізацію евтаназії:suicide:,проституції:feminist:,маріхуани :crazy: та за заборону абортів в нашій державі.
+ 1 за евтаназію, проституцію та марихуану :D
а от аборти... я проти абортів, але забороняти не можна... :(:(:(
Наше суспільство до евтаназії ще не готове, і в першу чергу, - з моральної точки зору.
Якби в нас дозволили евтаназію, то під її прикриттям вчинялись би вбивства, або підтасовувались би вже скоєні злочини.
З релігійної точки зору я також проти евтаназії - кожна людина має своє терпіння - фізичне чи моральне.
Людоньки схаменіться! Ви подумайте чому ви за евтаназію? Причина не в муках іншого, а тому що нам самим важко дивитись, як людина вмирає, ми її тихенько приспимо і стане легше жити нам. Відпаде необхідність у догляді за такою людиною, зменшаться витрати на лікування (якщо говорити про Україну, то йдеться про власну кишеню, а якщо про закордон, тоді економляться державні ресурси). Першопричина виникнення евтаназії це не милосердя – це економія. Апарати підтримки життєдіяльності і процес перебування на апаратах є доволі коштовним, крім того так звані цивілізовані країни, які покривають частину витрат на лікування з державного бюджету (тобто з податків працездатних громадян, яких нажаль менше ніж непрацездатних, по причині старіння нації) посилено намагаються скоротити цю статтю витрат до мінімуму. Відключення від апаратури є можливе лише тоді, коли мозок вже не працює і це повинні констатувати троє лікарів.
Евтаназія це породження культу молодості і здоров»я – старі і хворі нікому не потрібні. Це баласт, який треба скинути. Адольфік міг би гордитись своїми нащадками. Те що він намагався впровадити вжиття ідеологічною експансією і військовими діями, тепер приймають уряди, як офіційні методи вияву «милосердя» для страждаючих.
Справжній акт милосердя – це бути з важкохворою людиною до кінця, не дозволяти впадати в розпач, в безнадію. Людина, яка у вірі шукає розраду і в Господі має опору не замахнеться на своє життя, не буде скидати відповідальність на родичів, дітей чи лікарів, щоб позбавили її страждань, а буде достойно їх приймати. Атеїстичне суспільство цього не сприймає. Гедонізм і консумпціонізм поширюється і як цунамі заливає свідомість навіть пересічних громадян, які хочуть подолати свій страх перед смертю за допомогою евтаназії. Всі зусилля покладені на те, щоб жити було весело, зручно, бо в ситості і добробуті немає місця для хворих фізично чи психічно, а все що не вписується – геть! Щоб не затьмарювати відчуття щастя і задоволення. Але властиво, це абсолютно не є поконанням страху, а лише тимчасовим відтермінуванням його накопичення до критичної маси.
Моя бабуся хворіла довго і важко, але дуже достойно переносила всі страждання, з гідністю, з молитвою на вустах. Вона для мене яскравий приклад того, що в стражданнях Господь дає силу і мужність тим, хто про це просить.
Кот Европейский
09.07.2008, 16:09
Зануда, евтаназія не передбачає обов'язкового рішення. Кожен має право її не застосовувати. Річ в тому, що ті, кому це конче необхідно за медичними показниками (а таких багато) можуть зробити це.
Першопричина виникнення евтаназії це не милосердя – це економія.
не кажіть за всіх
родичі як правило готові всі гроші віддати, щоб повернути здоров'я, правда то не все від грошей залежить
Додано через 1 хвилину
Апарати підтримки життєдіяльності і процес перебування на апаратах
а хто дав право не давати померти якщо прийшов час?
це так само схоже на розпоряджання життям
дві сторони однієї медалі...
Людоньки схаменіться! Ви подумайте чому ви за евтаназію? Причина не в муках іншого, а тому що нам самим важко дивитись, як людина вмирає, ми її тихенько приспимо і стане легше жити нам. Відпаде необхідність у догляді за такою людиною, зменшаться витрати на лікування (якщо говорити про Україну, то йдеться про власну кишеню, а якщо про закордон, тоді економляться державні ресурси). Першопричина виникнення евтаназії це не милосердя – це економія. Апарати підтримки життєдіяльності і процес перебування на апаратах є доволі коштовним, крім того так звані цивілізовані країни, які покривають частину витрат на лікування з державного бюджету (тобто з податків працездатних громадян, яких нажаль менше ніж непрацездатних, по причині старіння нації) посилено намагаються скоротити цю статтю витрат до мінімуму.
Дозволю не погодитися...
Дуже страшно дивитись на муки близької людини,коли вже не помагає морфій,коли страшні болі...і людина сама просить Бога про смерть...
евтаназія не передбачає обов'язкового рішення.
Чому люди конче намагаються привласнити собі право приймати рішення за когось? Звідки приходять висновки, що в нас є таке право- вирішувати кому скільки жити і чи жити взагалі? Рішення хворого до уваги не береться, тому що він є під впливом болю і страждань і не може мислити "з холодною головою", а знову ж родичі...чому вони мають брати гріх на душу і вирішувати вмирати хворому чи нє?
не кажіть за всіх
А я і не кажу за всіх. А ті родичі які готові віддати все до останньої копійки заради хворого якраз і є проти евтаназії.
Гелено, не варто так багато на себе брати. Треба і Господу Богу трошки прав залишити, нє?
А то дорвались люди - перше роблять аборти, щоб часом населення планети не досягнуло критичної кількості, потім запліднюють ін-вітро і клонують, бо людство починає вимирати, бо відсоток безпліддя в наслідок абортів суттєво зріс, а старих, хворих і немічних "експресом" на "тамтой світ", щоб не заважали насолоджуватись життям.
Стільки позитивних речей є в країнах Західної Європи, які нам варто було б перейняти, а до нас вічно якась дурня причепиться. Приєднуємося до цивілізації не з того боку, від хвоста (делікатно кажучи:ninja:)
Додано через 3 хвилини
і людина сама просить Бога про смерть...
Молитися і просити Бога, але не людей. Бог милосердний і скоротить страждання, а людина,яка піде на цей крок, як вона буде жити далі?
Додано через 5 хвилин
А звідки то відомо, що прийшов час? Хто то знає,кому скільки відміряно?
Молитися і просити Бога, але не людей. Бог милосердний і скоротить страждання, а людина,яка піде на цей крок, як вона буде жити далі?
А що на світі відбувається без Його волі?
Продовжувати муки - це благо?
Продовжувати муки - це благо?
Я людина не тільки віруюча, але й практикуюча. Я не нагинаю Божих заповідей так, як мені зручно, а сама підлаштовую своє життя під них, тому, у світлі того, що 5 заповіді ще ніхто не відміняв, я буду дотримуватись її і своє милосердя в разі необхідності проявлю тим, що буду біля страждучого вдень і вночі, буду годувати,мити і прати, і я буду молитись.
Так робила моя мама, коли вмирала на рак її мама і коли паралізована, після інсульту,вмирала її свекруха.
Нехай Господь вбереже всіх нас від таких випробувань. Але коли б раптом, то мені не треба буде робити вибору. Він для мне очевидний - "Не вбий!".
Я людина не тільки віруюча, але й практикуюча. Я не нагинаю Божих заповідей так, як мені зручно, а сама підлаштовую своє життя під них, тому, у світлі того, що 5 заповіді ще ніхто не відміняв, я буду дотримуватись її і своє милосердя в разі необхідності проявлю тим, що буду біля страждучого вдень і вночі, буду годувати,мити і прати, і я буду молитись.
Ви все про себе...
А тому,хто терпить муки?
Калиниченко
10.07.2008, 07:12
Прочитав одне оповідання-притчу, що має деяке відношення до евтаназіїОдин расслабленный, промучившись много лет, наконец, взмолился к Господу с просьбой прекратить его страдания. Явился ему Ангел и сказал: "Твои грехи требуют очищения. Господь предлагает тебе вместо одного года страданий на земле, которыми бы ты очистился, испытать три часа мучения в аду. Выбирай." Страдалец подумал и выбрал три часа в аду. После этого Ангел отнес его душу в преисподние места ада.
Всюду был мрак, теснота, везде духи злобы, вопли грешников, везде одни страдания. Душа расслабленного пришла в невыразимый страх и томление, на его крики отвечало только адское эхо и клокотание геенского пламени. Никто не обращал внимания на его стоны и рев, все грешники были заняты своими собственными мучениями. Страдальцу казалось, что уже протекли целые века и что Ангел забыл про него.
Но вот наконец появился ангел и спросил: "Каково тебе, брат?" - "Ты обманул меня! - воскликнул страдалец. - Не три часа, а многие годы я здесь в невыразимых мучениях!" - "Что за годы?! - переспросил Ангел, - прошел лишь один час, и тебе надлежит еще помучиться два часа." Тогда страдалец начал умолять ангела вернуть его на землю, где он согласен страдать сколько угодно лет, лишь бы уйти из этого места ужасов. "Хорошо, - ответил ангел, - Бог проявит к тебе великую Свою милость."
Оказавшись опять на своем болезненном ложе, страдалец с той поры уже с кротостью терпел свои страдания, помня адские ужасы, где несравненно хуже. (Из писем Святогорца).
Схвалюючи евтаназію, ми не враховуємо потойбічне, не знаючи ні суду Божого, ні не враховуючи Його волі...
Степаныч
10.07.2008, 07:22
а хіба у владі інших людей штучно підтримувати життя?
або продовжувати агонію лікуючи?
бо це і робить медицинаДаруйте, але абсолютно неправильна постановка питання. Медицина не робить того, що Ви їй приписуєте. Є стани, коли реанімація згідно медичних правил взагалі не проводиться. Існують критерії, за якими припиняють "штучно підтримувати життя". Але! Людина повинна мати шанс. Скільки відомо випадків, коли люди виходили із здавалося б найбезнадійнішого стану і потім ще довго жили.
Наше суспільство до евтаназії ще не готове, і в першу чергу, - з моральної точки зору.
Якби в нас дозволили евтаназію, то під її прикриттям вчинялись би вбивства, або підтасовувались би вже скоєні злочини.
З релігійної точки зору я також проти евтаназії - кожна людина має своє терпіння - фізичне чи моральне.+1! Правильно!
Зануда, евтаназія не передбачає обов'язкового рішення. Кожен має право її не застосовувати. Річ в тому, що ті, кому це конче необхідно за медичними показниками (а таких багато) можуть зробити це.А де вони, ті медичні показники???
це так само схоже на розпоряджання життям
дві сторони однієї медалі...Що значить "прийшов час"? Адже те, що такий час прийшов, можна сказати тільки після смерті людини. А допоки жива, допоки і "час не прийшов".
Рішення хворого до уваги не береться, тому що він є під впливом болю і страждань і не може мислити "з холодною головою", а знову ж родичі...чому вони мають брати гріх на душу і вирішувати вмирати хворому чи нє?
А звідки то відомо, що прийшов час? Хто то знає,кому скільки відміряно?Занудо,
погоджуюсь з УСІМ, що Ви написали.
Схвалюючи евтаназію, ми не враховуємо потойбічне, не знаючи ні суду Божого, ні не враховуючи Його волі...
Не схвалюючи евтаназію, ми не враховуємо потойбічне, не знаючи ні суду Божого, ні не враховуючи Його волі...
Кот Европейский
10.07.2008, 13:55
Чому люди конче намагаються привласнити собі право приймати рішення за когось? Звідки приходять висновки, що в нас є таке право- вирішувати кому скільки жити і чи жити взагалі? Рішення хворого до уваги не береться, тому що він є під впливом болю і страждань і не може мислити "з холодною головою", а знову ж родичі...чому вони мають брати гріх на душу і вирішувати вмирати хворому чи нє?У цивілізованих країнах дуже часто людина сама вирішує це. Заздалегідь людина погоджується чи ні на відключення від апаратів у разі виникнення такої ситуації. До того ж все проходить під контролем медиків та громади. Це не так просто, як Ви гадаєте.
Карл-Хеннинг Вийкмарк "Современная смерть. Человек у последней черты." Драма.
Ярко, в художественной форме, с документальной достоверностью на опыте Швеции и других стран по состоянию на 70-е годы прошлого века, с изложением взглядов видных персон на эвтазию, показана эта проблема и ее угроза со временем стать глобальной. Стать ужасом человечества. Ибо, если развязать руки покушающимся на свободу человека, на его право и долг перед богом жить, то так и будет.
Читается как бестселлер. На такие времени не жалко.
Опубликовано в ж-ле "Иностранная литература" №5 2008
Калиниченко
11.07.2008, 20:59
Дуже страшно дивитись на муки близької людини,коли вже не помагає морфій,коли страшні болі...і людина сама просить Бога про смерть...
Ви, конкретно, бачили муки близької чи навіть і неблизької людини, коли не допомагає морфій, ну звийно це онкологія в останній стадії?
Це не так просто, як Ви гадаєте.
В тому питанні я якраз не гадаю, я знаю як відбувається процедура відключення від апаратури і які критерії і покази існують для неї, а також знаю що таке евтаназія.
Ви, конкретно, бачили муки близької чи навіть і неблизької людини, коли не допомагає морфій, ну звийно це онкологія в останній стадії?
На жаль бачив...
...попри все я проти евтаназії....
Як би там не було...але проти того що написано"не вбий" не попреш.Це великий гріх відібрати у когось життя.А Евтаназія саме вбивство.Ми все життя хворіем і навідь коли грип простий маем ниемо як нам вже надоїло і скільки нам ще мучитись.Е різні хвороби і не мае легких.Що суджено то і треба терпіти.Хвороби нам дані за гріхи Адама і Еви.
Якщо ж хтось не вірить у Бога то можна робити все.Бо ж не боїщся того що чекае тебе після смерті.
Я ні від чого не зарікаюсь але кажу що я б своїм рідним евтаназію не зробила.
Категорично проти! Тільки БОГ має право забрати життя. Господь дає - Господь відбирає.
Калиниченко
14.07.2008, 10:50
Сучасна європейська цивілізація просто хоче забути, відгородитися, не думати про смерть. В християнстві питання евтаназії вже було вирішено, в сучасній Європі, що на практиці відмовилась від християнства – це питання стало знову... В Достоєвського є роман про евтаназію,”Преступление и наказание”, мотивація Раскольникова та сама, що і в прихильників евтаназії...:beee:
Я бачив, як помирають християни( не тільки православні, а й протестанти), і як помирають невіруючі, є різниця. Я про онкологічних хворих, бо трохи мав з ними справу, хоч не як лікар...Багато відмовлялось наприкінці від наркотиків,незважаючи на болі, я не розумів чому, тепер трохи розумію, чи то просто здогадуюсь...
Я бачив, як помирають християни( не тільки православні, а й протестанти), і як помирають невіруючі, є різниця. Я про онкологічних хворих, бо трохи мав з ними справу, хоч не як лікар...Багато відмовлялось наприкінці від наркотиків,незважаючи на болі, я не розумів чому, тепер трохи розумію, чи то просто здогадуюсь...
....бо то все є з ВЕЛИКОЮ ЛЮБОВ"Ю... на хвороби і труднощі нарікають ті хто не вірить і хто не вміє любити...
Це великий гріх відібрати у когось життя.А Евтаназія саме вбивство.
Не відбираєм життя,а просто супроводжуєм людину в інший світ.Эвтаназия-не убийство,а проявление сострадания к ближнему.Люди ведь должны помогать друг другу,не так ли?!...
afterstep
15.07.2008, 14:52
Не відбираєм життя,а просто супроводжуєм людину в інший світ.Эвтаназия-не убийство,а проявление сострадания к ближнему.Люди ведь должны помогать друг другу,не так ли?!...
Поле бою після бою... Якийсь боєць бреде полем - і раптом збоку стогін:
- Друг, добей, пожалуйста....
Ну той - нема проблем, мовляв... знімає автомат - і всю обойму випускає.... Повертається і йде далі, а за спиною:
- Спасібо.....
Ну вот и я о чем же...
Більше 7 мільярдів бездумних істот,з інстинктом знищення подібних,-матінка Земля стіка не витримає
afterstep
17.07.2008, 08:07
Більше 7 мільярдів бездумних істот,з інстинктом знищення подібних,-матінка Земля стіка не витримає
природа не терпить перегинів :)
ті 7 мільярдів зроблять втричі більше автомобілів, щоб звести порахунки з життям, не порушуючи заповідей :)
http://www.vsesmi.ru/news/1862345/
Cherubina
18.07.2008, 11:28
Прочитала все вищенаписане - і згадала стару приказку, що людина народжується самотньою і помирає самотньою. І просити допомоги в цьому, мабуть, марно.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008