Показати повну версію : Московський Патріархат і канонічність
Теперь я понял, что чувствовали люди в подвалах лубянки....
ви ще скажіть (як промовисто розповідав один пан на ОФ), що я тут руки комусь викручую.... http://levus.info/smile/blush.gif
я просто провів аналогію, так би мовити, образно пробував пояснити, що "автоматичне хрещення" в найбільшій церкві міста (села) не повинне впливати на особисті релігійні погляди людини... http://levus.info/smile/pardon.gif
ну хто би сумнівався......
вже й московський патрархат не такий стращний, як свідки Єгови..............
А ви можете обґрунтувати чим відрізняється Московський патріархат від Православ’я взагалі, та пояснити чи є якась різниця між патріархатами у світі? (я так розумію, що у світі існує не тільки московський та київський) Тільки будь ласка без загальних слів про указівки Кремля, а тільки факти. Дякую.
А ви можете обґрунтувати чим відрізняється Московський патріархат від Православ’я взагалі, та пояснити чи є якась різниця між патріархатами у світі? (я так розумію, що у світі існує не тільки московський та київський) Тільки будь ласка без загальних слів про указівки Кремля, а тільки факти. Дякую.
Будь-яка справа, яку би Ви не почали, багато в чому залежить від того, з чого вона почалася. Якщо вона почалася від добра, то має шанс бути добром, а коли початок є від зла, то воно не може бути добром, тому що погане дерево не може давати добрий плід.
Православіє і католицька церква мають початок з апостольський часів і то є добре. Хрещення Русі - то є добре. Насильне, шляхом обману відібрання у Києва Патріархату - то є зло, бо воно не на користь Православію робилося, не на користь укріплення світської влади.... Зауважте, яка ціль була на початку і та ціль реалізується вже 550 років у МП. МП - частина російського самодержавія. Фактом є те, що у Росії є ще одна, так звана катакомбна православна церква....чому?
не на користь Православію робилося, не на користь укріплення світської владиСьогодні усе також як і колись, тільки навпаки. Це не аргументи, вибачайте.
Сьогодні усе також як і колись, тільки навпаки. Це не аргументи, вибачайте.
як для кого.
Калиниченко
30.07.2008, 20:36
Добре, що ця тема в політиці, бо це – найсправжнісінька політика, до православ”я, католицизму, і взагалі християнства має дуже далеке і опосередковане відношення. Просто і УПЦ, і УГКЦ мають свої релігійні центри поза межами України, тому тут вони рівні. А хто більший патріот України – не знаю, закликів до повалення Української держави в УПЦ не чув, в УГКЦ теж такого нема. Щодо репресій – хто більше постраждав – по-різному було, але постраждали в першу чергу чесні, справжні християни, пристосуванці пережили, але хто ми такі, щоб їх судити? Ми , мабуть, повинні усвідомити, що оці суперечки не на користь християнству, бо ми тут доводимо, хто правильніший, чи патріотичніший чи канонічніший, а хтось зі сторони потирає руки:”О, снова эти хрестиане ссорятся…”, повірте, це неодноразово бачив на інших форумах, неприємно... Ми живемо тільки в теоретично християнській країні, на Пасху в християнських храмах побувало за стаистикою тільки біля 6 млн християн... А решта хто?
Є СЄ, Московський патріархат, а є Православіє і на мій погляд то все є різні речі.
звичайно....
тільки я би інакше розмежував: є свідки Єгови і є всі решта, які чубляться за владу і гроші...
звичайно....
тільки я би інакше розмежував: є свідки Єгови і є всі решта, які чубляться за владу і гроші...
Невже СЄ той гріх не бере? сумніваюсь. думаю, як вступите, швидко розчаруєтесь.
Дальневосточник
30.07.2008, 21:36
Насильне, шляхом обману відібрання у Києва Патріархату - то є зло,Скажите, а в каком году и кем был установлен - и в каком году и кем отобран Патриархат у Киева?
Насколько мне известно - наивысший сан в Киеве был - митрополит Константинопольского Патриархата...Может - есть другие сведения?
Невже СЄ той гріх не бере? сумніваюсь. думаю, як вступите, швидко розчаруєтесь.
що, що, а вступати я ні у що я не хочу і не буду... )))
ви вже у щось вступали, що такі переконані?....
що, що, а вступати я ні у що я не хочу і не буду... )))
ну запишитеся, ну станете прихожанином СЄ... зміст не міняється...
Додано через 4 хвилини
Скажите, а в каком году и кем был установлен - и в каком году и кем отобран Патриархат у Киева?
Насколько мне известно - наивысший сан в Киеве был - митрополит Константинопольского Патриархата...Может - есть другие сведения?
На скільки я чув, цього року виповниться 550 років МП, а 141 рік МП вважався неканонічним перед ще тим... от і рахуйте....
ну запишитеся, ну станете прихожанином СЄ... зміст не міняється...
змінюється суть!...
стану свідком Єгови, буду виконувати Його волю, а не різних бізнесменів...
Дальневосточник
30.07.2008, 22:09
На скільки я чув, цього року виповниться 550 років МП, а 141 рік МП вважався неканонічним перед ще тим... от і рахуйте....Считать?Нельзя отнять то, чего не было...
мінюється суть!...
стану свідком Єгови, буду виконувати Його волю, а не різних бізнесменів...
ну-ну...таке воно вже й просте життя, як ви думаєте....
ну-ну...таке воно вже й просте життя, як ви думаєте....
не сперечаюся...
якщо придумувати складнощі: "традиції", церемонії, літургії, всеношні літургії, сповіді, євхаристії і так далі -- релігійне життя стає дуже складне....
не сперечаюся...
якщо придумувати складнощі: "традиції", церемонії, літургії, всеношні літургії, сповіді, євхаристії і так далі -- релігійне життя стає дуже складне....
ну от подивимося як легко воно піде у вас. Дадуть вам завдання, територію... і вперед...
ну от подивимося як легко воно піде у вас. Дадуть вам завдання, територію... і вперед...
ага...
продати журнали...
зазомбувати...
квартиру вициганити...
чіплятися на вулиці до людей...
http://levus.info/smile/biggrin.gif
І.Павлович
01.08.2008, 10:35
И он?????Лев Толстой..... тоже украинец был??????
Теж церквою був проклятий(чи як там ця процедура називається). Але він був росіянином, тому можна закрити очі на негаразди із церковниками.
Теж церквою був проклятий(чи як там ця процедура називається).
а як Вам вчорашня пропозиція комуністичної партії РФ зі зверненням до РПЦ про канонізацію сталіна?
І.Павлович
01.08.2008, 13:52
про канонізацію сталіна?
Gsckz rfyjyspfws] Після канонізації останнього царя, вбивство якого не мало аж ніякого відношення до церкви або релігійних справ амало метою (на мою думку) лише насипати перцю на хвіст комуністам, пропозиція канонізувати Сталіна ( правда, не знаю у якій якості) логічна - відсипати частину перцю зі свого хвоста.
До речі, я непогано обізнаний у мирській історії, але погано знаю внутрішньоцерковну: за що і у якій якості був канонізований Олександр Нєвський?
Дальневосточник
01.08.2008, 15:10
До речі, я непогано обізнаний у мирській історії, але погано знаю внутрішньоцерковну: за що і у якій якості був канонізований Олександр Нєвський?
Интерес вызван украинскими корнями? :)
Второй сын переяславльского (позже великого князя киевского и владимирского) Ярослава Всеволодовича от второго брака с Ростиславой-Феодосией Мстиславовной, дочерью князя новгородского и галицкого Мстислава Удатного.
http://pokrov.gatchina.ru/svyatii/svyato1.htm
Для составления общерусских святцев, свидетельства о чудесах и установления общецерковного почитания Митрополит Макарий созвал общецерковный собор. Собор этот состоялся 26 февраля 1547 г., через 40 дней после венчания Иоанна Грозного на Царство. Иоанн Грозный говорил Собору: «Взыде на память мне и вожделе и возревнова душа моя, яко великое и неистощимое богатство от многих времен при прародителях наших сокровенно и забвению предано: великие светильники, новые чудотворцы многими и неизреченными чудесы прославлены Богом» Среди других святых собор установил общецерковное почитание Св. Александра Невского и составил житие, службу и похвальное слово, в котором была засвидетельствована истинность чудес: «Известно со всецем испытанием о чудесех, бывающих от честныя его раки» . Днём празднования Св. Александра было установлено не 14-ое ноября, день его кончины, а 23-е ноября, день его погребения во Владимире.
Letot_Nsk
01.08.2008, 15:22
пропозиція комуністичної партії РФ зі зверненням до РПЦ про канонізацію сталіна?
Якщо є у православії святий Мамай то чому не бути святому Сталіну? Традиції треба берегти...:)
І.Павлович
01.08.2008, 15:37
Интерес вызван украинскими корнями?
Не розумію запитання. А цікавість викликана розповіддю знайомого - викладача історії у ВУЗі (мого однокласника) після...-ї рюмки:"Дії Нєвського сучасною мовою можна назвати кримінальними розбірками. На теріторію, яку він "кришував", позарилися шведи і німці. Він їх побив, виказавши дійсно великий талант полководця. Але від того він не перестав бути по правді кримінальним авторитетом."
Дальневосточник
01.08.2008, 15:40
Якщо є у православії святий Мамай то чому не бути святому Сталіну? Традиції треба берегти...:)
Не вижу связи...Есть Св.Иосиф, Св.Исидор...Св. Тамара наконец - желающие найдут святки Грузинской церкви....При чем тут людоед сталин? И какое отношение он имеет к Св.Мамаю????
Святой Мамай правил Грузинской Церковью в 731-744 годах.
Биографические сведения о нем не сохранились. Известно лишь, что святой Мамай был настоятелем Зедазенского монастыря и упоминается в списке Зедазенских отцов.
Выдающегося своей деятельностью и одарённого высокой духовной мудростью святого Мамая избрали Католикосом Грузии.
розповіддю знайомого - викладача історії у ВУЗі (мого однокласника) після...-ї рюмки Сейчас нет никаких проблем приобрести - или взять в библиотеке - хорошие книги по истории. Почтайте сами...Исторя Киевской Руси - это постоянные криминальные разборки, брато - и отцеубийство, предательства... Князья с дружинами ходили на города с требованиями - "им дань не платите - платите мне..." - типичный рэкет... :)
Ослушников - убивали, жгли...Не щадили никого...
Почитайте сами... :)
І.Павлович
01.08.2008, 16:57
Але що саме зробив Нєвський для православ"я? Його популярізації, розповсюдження?За що святість?
Але що саме зробив Нєвський для православ"я? Його популярізації, розповсюдження?За що святість? "Міф історії Росії стосується Олександра Невського, якого вона подає великим полководцем, який брав участь у Невській битві 1240 року і на Чудському озері – в 1242 р. Хоча народився “герой” напередодні цих дат. І про це в своїх щоденниках написала Катерина ІІ: “Св. Олександр Невський тоді тільки народився, йому було не більше 5-6 років” (в 1237 році). Цікаво, каже Володимир Белінський, що стаття, де йдеться про Олександра Невського, написана Катериною ІІ французькою мовою. Але найцікавіше про Олександра Невського – в книжці “Страна Моксель”, в якій пишеться, що Невська битва була більш схожою на бійку і не мала якогось доленосного значення для майбутньої Московії.
“Росіяни можуть зробити святим будь-кого, - зауважує Володимир Белінський в контексті своєї оповіді про Олександра, так званого Невського, - але цей його образ вони нав’язують і нам”. “Ми стаємо заручниками надзвичайно фальшивих речей”, - зауважує він і згадує величний храм на честь Олександра Невського в Софії, Болгарії, який бачив на власні очі. http://observer.sd.org.ua/news.php?id=10374
Детальніше про Нєвського читайте у книзі Володимира Белінського “Страна Моксель или открытие Великороссии”
Дальневосточник
01.08.2008, 21:54
"[I] який брав участь у Невській битві 1240 року і на Чудському озері – в 1242 р. Хоча народився “герой” напередодні цих дат.
Алекса́ндр Яросла́вич Не́вский (30 мая 1221 Переславль-Залесский — 14 ноября 1263, Городец) — князь новгородский (1236—1240, 1241—1252 и 1257—1263), князь киевский (1249—1263), великий князь владимирский (1252—1263).
Читатель_Обкома
01.08.2008, 22:02
читайте у книзі Володимира Белінсько
Владимир Белинский....ето кто????
Знаменитый историк????:cowboy:
Олена_ua
06.08.2008, 14:22
Скажите, а в каком году и кем был установлен - и в каком году и кем отобран Патриархат у Киева?
Для КП Константинополь є Церквою-матір’ю, а для МП виходить, що КП є Церквою-матір’ю. Але в результаті політичних махінацій МП, будучи дитиною, називає себе матір’ю КП. Тут історична неправда.
Наше Літо
08.08.2008, 18:57
знайшла дуже цікавий уривок на http://www.geocities.com/ua_ukraine/ukr200.html
у травні 1686 р. Діонісій видав грамоту про передачу Української церкви під юрисдикцію Московського патріархату, взявши за це від московського посла доброго хабара — 200 золотих червінців і 120 чорнолискучих соболів. Однак невдовзі через цей неканонічний вчинок Діонісій був позбавлений патріаршого престолу, але церковну автономію Україні так і не повернули.
Дальневосточник
10.08.2008, 21:28
знайшла дуже цікавий уривок на...церковну автономію Україні так і не повернули.
Украинская метрополия Константинопольского патриархата не была автономной.Не надо выдавать желаемое за действительное.Как не была автономной и созданная позже Московская метрополия Константинопольского-же Патриархата. Старайтесь сами читать исторические книги... :)
Для КП Константинополь є Церквою-матір’ю, а для МП виходить, що КП є Церквою-матір’ю. Але в результаті політичних махінацій МП, будучи дитиною, називає себе матір’ю КП. Тут історична неправда. КП - это Константинопольский или Киевский Патриархат? Если - Константинопольский - то написанное более чем странно... :)
Если - Киевский - то такого не было никогда - и пока нет...Увы!
Украинская метрополия Константинопольского патриархата не была автономной.Не надо выдавать желаемое за действительное.Как не была автономной и созданная позже Московская метрополия Константинопольского-же Патриархата. Старайтесь сами читать исторические книги...
Цитата:
Ну здрастє....
Нажаль не можу вставити світлину (не має місця чи заборона?), власне фото що я зробив на Майдані під час приїзду Алексія. На плакаті з Алексієм "Україна вітає свого патріарха" хтось чорним маркером по обличчю додав таке: "Московський КГБархат".
levandivka
26.08.2008, 13:50
хтось чорним маркером по обличчю додав таке:
Та вони самі ж і розпалюють... :) Придивіться, може, поліграфський напис?
Дальневосточник
27.08.2008, 14:16
...хтось чорним маркером по обличчю додав...на паркані. Там всі читають... (с)levandivka
:clapping:
В России Объявились воинствующщие попппы)
Заместитель главы отдела внешних церковных связей Московского патриархата протоиерей Всеволод Чаплин в пятницу призвал российские власти жестко отстаивать особый путь развития России и наращивать военную мощь, передает Би-Би-Си .
"Нам нужно быть сильными, в том числе в военном отношении, иметь волю и способность остановить любое посягательство на наш образ жизни, наши интересы в мире, нашу способность влиять на происходящие в мире процессы", - цитирует священнослужителя газета "Известия".
Известный в России мусульманский проповедник Талгат Таджуддин, называющий себя Верховным муфтием России, в пятницу призвал мусульман и православных "сплотиться в едином исламо-православном джихаде против империи Сатаны". Как полагает Таджуддин, антизападная позиция России, выразившаяся в признании независимости Абхазии и Южной Осетии, приведет к скорой потере Америкой своего влияния на международной арене, чем "должны воспользоваться мусульмане всех стран". "Теперь в союзе с Москвой у нас есть все шансы расквитаться за все те страдания, которые американцы принесли исламскому миру", - заявил он. http://news.trendaz.com/?show=news&n...281987&lang=RU (http://news.trendaz.com/?show=news&newsid=1281987&lang=RU)
Заместитель главы отдела внешних церковных связей Московского патриархата протоиерей Всеволод Чаплин в пятницу призвал российские власти жестко отстаивать особый путь развития России и наращивать военную мощь, передает Би-Би-Си .
Видно чувак мітить на місце Алєксія....
А на яких правах не від автономної навіть Київської митрополії від'єднався Московський патріархат.
До речі пану "Дальневосточному" дам тему для роздумів. До канонічного Константинопольського патріархату входять дві АВТОНОМНІ українські церкви на правах наступників Київської митрополії: Українська православна церква США та Українська православна церква Канади.
То що українці Канади та Амарики мають право мати свою церкву, а ми НІ?
Довідка: 1688 року константинопольського патріарха Діонісія було позбавлено патріаршої катедри собором архієреїв, які побачили в діях патріарха симонію – продаж за гроші "духовних дарованій" (Діонісій отримав 120 соболів та дві сотні золотих за протиканонічне відступлення найбільшої митрополії Константинопольського патріархату до Московського партріархату). 1924 вселенський патріарх Григорій VII видав томос (декрет) з нагоди визнання автокефалії тих єпархій давньої Київської митрополії, які після Першої світової війни опинилися в складі польської держави.
Так утворилася Польська Автокефальна Православна церква у КАТОЛИЦЬКІЙ Польщі.
S_Fighter
01.09.2008, 19:25
А як же правило щік? А де ж та християнська смиренність? А п"ята заповідь? Чи у священнослужителів-вихідців з КГБ свої заповіді?
А як же правило щік? він бородатий.
S_Fighter
01.09.2008, 23:27
він бородатий.
Але щоки є, тіко то шо мохнаті.
Дальневосточник
02.09.2008, 09:48
Українська православна церква США та Українська православна церква КанадиПредлагаю НЕСПЕША прочитать - и уяснить, что именно написано! Православная церковь одного независимого государства на территории другого независимого государства ОКАЗЫВАЕТСЯ ВОЗМОЖНА, более того - ЭТО СОВЕРШЕННО ПРАВИЛЬНО!!!!
Браво!!!!!
Предлагаю теперь разобраться, что именно не нравиться тогда в том, что Русская православная церковь находиться на территории Украины...Это,пан "Bogun", тема для размышлений.....
А то выходит, как в старом анекдоте
Вы, Соломон Абрамович или наденьте трусы - или снимите крестик... :)
Предлагаю теперь разобраться, что именно не нравиться тогда в том, что Русская православная церковь находиться на территории Украины...Это,пан "Bogun", тема для размышлений.....
Та нема жодних роздумів. Ви просто не в курсі як розподіляється за територією Православна церква. Знаєте, чому Алєксій наголошує на канонічній території в Україні?
Дальневосточник
02.09.2008, 11:57
Ви просто не в курсі
У меня прямо противоположное мнение.
http://www.catholic-church.org/church-unity/r_c_t_r.htm
Заметьте - сайт не РПЦ....
Заметьте - сайт не РПЦ....
замітив навіть те, що це НЕ є сайт католицької церкви.... взагалі не знаю звідки воно.
Дальневосточник
02.09.2008, 13:11
замітив навіть те, що це НЕ є сайт католицької церкви.... взагалі не знаю звідки воно.
А я и не утверждал такого.
Кстати - а что по сути?
Или - как у Жванецкого:
Поведение в споре должно быть простым: не слушать собеседника, а разглядывать его или напевать, глядя в глаза. В самый острый момент попросить документ, сверить прописку, попросить характеристику с места работы, легко перейти на "ты", сказать: "А вот это не твоего собачего ума дело", и ваш партнер смягчится, как ошпаренный.
:)
І.Павлович
03.09.2008, 10:08
Видно чувак мітить на місце Алєксія....Чувак мітить на місце Чарльза Спенсера...
Дальневосточник
03.09.2008, 12:06
Чувак мітить на місце Чарльза Спенсера...Припознился он...Место уже занято шептицким... :)
Я - українець. Вважаю себе націоналістом і голосую за "Свободу". А, і ще: живу у Львові. Але ходжу до Московського патріархату. Бо вибір конфесії - вибір совісті і моралі, а не розуму і політики. Так, мене дуже дратує російська мова, половина прихожанн моєї церкви вважають мене останнім грішником бо я ходжу на сята в церкву у вишиванках і футболках з написом "Україна", бо я не голосую за Партію Регіонів. Але я готовий стерпіти чергові 2 години російської мови на тиждень, бо, по-перше, Бог важливіше, по-друге, з "головних новин країни" ми черпаємо в рази більше російської мови, по-третє, лише Московський патріархат визнають всі православні церкви світу, і Грузинська в тому числі. І, повірте, моя церква - не огранізація тих, хто ходять з іконами Царської сімї вулицями Одеси, в моїй церкві є багато українців, націоналістів, репресованих, політвязнів. Просто вони не кричать про Алєксєя, вони вірять в Бога. Таких багато, наприклад Юрій Луценко чи Арсеній Яценюк, Володимир Литвин.
А предстоятель моєї церкви Блаженійший Володимир при мені на службі в Києві забув згадати московського патріарха при згадуванні церковної ієрархії...
половина прихожанн моєї церкви вважають мене останнім грішником бо я ходжу на сята в церкву у вишиванках і футболках з написом "Україна", бо я не голосую за Партію Регіонів.
Ви знаєте, я дуже здивована. Я також ходжу до церкви МП вже 3 роки і такого відношення до себе не відчула. А знаєте чому? Тому що я там ні с ким не знайомлюсь і не розмовляю. Прийшла на службу, помолилась і пішла.
Liliyah Romanova
01.10.2008, 20:25
Ви знаєте, я дуже здивована. Я також ходжу до церкви МП вже 3 роки і такого відношення до себе не відчула. А знаєте чому? Тому що я там ні с ким не знайомлюсь і не розмовляю. Прийшла на службу, помолилась і пішла.
Оригінальне ставлення до спільноти...
Споживацьке, я би сказала.
Зайшла в супермаркет, купила м"яса, яка різниця, як продавців звати. :unknown:
levandivka
01.10.2008, 20:26
Юрій Луценко чи Арсеній Яценюк, Володимир Литвин.
Перед виборами (вірять в Бога), чи після. Уточніть...
яка різниця, як продавців звати.
І, звідки м'ясце...
Перед виборами (вірять в Бога), чи після. Уточніть...
Завжди. Пану міністрові внутрішніх справ Блаженійший Володимир кабінет освячував. До речі, замість того, щоб поїхати на збори Священного синоду Російської православної церкви в Москву
Тому що я там ні с ким не знайомлюсь і не розмовляю. Прийшла на службу, помолилась і пішла.
Я також не знайомлюсь. Але відчуваю на собі критикуючі поглячи. І коли моя сестра один раз мала в сумці каву, що пахла, і стояла в церкві, одна пані бубніла під ніс, мовляв такоє іскушеніє, такой ґрєх
А я переконаний, що це не споживацьке ставлення. Це використання Церкви за прямим призначенням - молитвою
Я хоч прихильник УПЦ КП і УАПЦ та негативно ставлюсь до УПЦ МП. Проте мого земляка митрополита Володимира обговорювати не треба :). Він багато чого зробив для свого рідного села та взагалі Летичівського району Хмельницької області.
Пан Zhuraf ходіть у УАПЦ чи УПЦ КП і ніхто не буде звертати увагу за кого ви голосуєте чи у якій вишиванці ви ходите.
Оригінальне ставлення до спільноти...
Зайшла в супермаркет, купила м"яса, яка різниця, як продавців звати. :unknown:
Чому споживацьке? Я що, повинна чаї з ними попивати? Чи дискуції проводити, а потім писати щополовина прихожанн моєї церкви вважають мене останнім грішником бо я ходжу на сята в церкву у вишиванках і футболках з написом "Україна", бо я не голосую за Партію Регіонів.
Проте мого земляка митрополита Володимира обговорювати не треба . Він багато чого зробив для свого рідного села та взагалі Летичівського району Хмельницької області
Ви що маєте право дозволяти чи ні говорити нам про вільну людину. Тим більше, я його не обговорюю. Я наводжу приклади, повязані з ним. Я його поважаю - він голова моєї Церкви, між вчитель
levandivka
01.10.2008, 20:40
Завжди. Пану міністрові внутрішніх справ Блаженійший Володимир кабінет освячував.
Відлік Світу у Вас коли почався?
Луценко Юрій Віталійович. Біографія
Народився 14 грудня 1964 р. у м. Рівне
Вступив до СПУ в 1991 році.
Міністр внутрішніх справ лютий 2005 - грудень 2006 р.
Народився 14 грудня 1964 р. у м. Рівне.
Освіта вища, в 1989 р. закінчив Львівський політехнічний інститут, факультет електронної техніки, інженер електронної техніки.
Родина: Батько Віталій Іванович (1937-1999) - народний депутат України, секретар ЦК КПУ, мати Віра Михайлівна (1936) - ветеринарний лікар, дружина Ірина Степанівна - головний фахівець Київського регіонального відділення Антимонопольного комітету України
Я хоч прихильник УПЦ КП і УАПЦ
Ви що, відносите себе до двох конфесій водночас??? Наскільки мені відомо, КП не визнає УАПЦ, а УАПЦ не визнає КП
Ви що маєте право дозволяти чи ні говорити нам про вільну людину. Тим більше, я його не обговорюю. Я наводжу приклади, повязані з ним. Я його поважаю - він голова моєї Церкви, між вчитель
Я не дозволяю чи ні, ви що :), це був напівжарт. Просто мені здалося, що ви обговорюєте голову церкви у яку ви ходите - це трохи смішно.
Liliyah Romanova
01.10.2008, 20:42
А я переконаний, що це не споживацьке ставлення. Це використання Церкви за прямим призначенням - молитвою
Ключове слово в цім реченні - використання. ;)
Ви що, відносите себе до двох конфесій водночас??? Наскільки мені відомо, КП не визнає УАПЦ, а УАПЦ не визнає КП
У мене прадід розстріляний за УАПЦ, а на даний момент я ходжу у УПЦ КП.
Відлік Світу у Вас коли почався?
Коли Бог-Отець створив Адама!
Міністр внутрішніх справ лютий 2005 - грудень 2006 р.
Можливо ви не знаєте, але Юрій Віталійович є діючим міністром внутрішніх справ. Так от, коли він вдруге зайняв свій кабінет, попросив Митрополита освятити його після перебування там пана Цушка
А з біографією пана міністра я, на ваше велике розчарування, знайомий
Ключове слово в цім реченні - використання. ;)
ключове слово - "моливою"
Ви трактуєте мої думки. право на це маю тільки я
У мене прадід розстріляний за УАПЦ, а на даний момент я ходжу у УПЦ КП.
А я відношуся до нашадків Михайла Вербицького - уніатського священника. і що?
Релігію вибирає наша совість, а не історія, чи родина
А я відношуся до нашадків Михайла Вербицького - уніатського священника. і що?
Релігію вибирає наша совість, а не історія, чи родина
Я хоч хрещений у УПЦ МП, але з дитинства відвідую УПЦ КП і ця церква мені підходить на 100 %.
А повага до предків, вам нічого не говорить. А доніс на мого прадіда священик РПЦ.
Смішно ви сказали про релігію, буцімто я якийсь римо-католик чи протестант (і то ми всі християни). Я православний, як і ВИ.
Ні, це мені бідьше нагадує: Ти язичник, а я християнин :).
А повага до предків, вам нічого не говорить
повага до предків мені багато чого говорить. проте релігія - справа вічна. І якщо вибирати між пеклом і Михайлом Вербицький та можливістю раю - оберу останнє. Повага до предків - це відвідування їхньої могили, а не ідеалізація їхнього світогляду.
А мої прадід і пра-прадід розстріляні за Україну
Liliyah Romanova
01.10.2008, 21:02
І коли моя сестра один раз мала в сумці каву, що пахла, і стояла в церкві, одна пані бубніла під ніс, мовляв такоє іскушеніє, такой ґрєх
Подумаєш кава. На Різдво у церкві постояти - це щось: на праву ногу зіпрешся - горілки "ковтнеш", на ліву - шинкою "закусиш". Ароматів повна церква і ладан не допомагає... :biggrin:
Я в цьому випадку на боці бабки. Каву до церкви не треба носити. І душитися теж ні.
Чому споживацьке?
Ну, так воно є. Християнський буддизм. Має бути спільнота. Очевидно не для обмовляння. Саме християнство передбачає саме спільноту. А що то за спільнотна молитва, як вам ті всі люди в церкві байдужі? І ще й головне, аби вони вас не зачіпали. Церква тоді просто дім молитви, а не спільнота. На жаль.
І якщо вибирати між пеклом і Михайлом Вербицький та можливістю раю - оберу останнє.
Мені смішно, треба це запам'ятати :mocking:.
Для довідки МП не визнавали 150 років канонічною церквою, то що всі святі, які проживали на той момент у Московії, горять у пеклі :good:.
А ви знаєте, що Українська Православна Церква Канади та США є частиною Константинопольського Патріархату. Значить я буду горіти у пеклі, а українці Канади і Америки, ні?
Все пані Liliyah Romanova можна до Вас, а то мені страшно!!!!!!! Я патріот не хотів еміґрувати, але все ж таки вирішив.
Liliyah Romanova
01.10.2008, 21:07
Коли Бог-Отець створив Адама!
То у вас не 2008 рік? о_О
levandivka
01.10.2008, 21:10
Мені смішно, треба це запам'ятати
А мені не смішно. І волію ТАКе забути "як страшний сон" (з високою температурою).
То у вас не 2008 рік
2008. ви просто питали коли у мене відлік Світу почався
Мені смішно, треба це запам'ятати
я розставляю пріорітети
Для довідки МП не визнавали 150 років канонічною церквою, то що всі святі, які проживали на той момент у Московії, горять у пеклі
Але ж зараз визнають. і коли почали визнавати, всіх святих визнали. якщо через 150 років визнають КП, зрадістю буду туди ходити
ну, мабуть, так, будете. але я не ворожка, щоб майбутнє вам говорити. якщо Константинопольська церква визнає КП - то і ви не горітимете
А ви знаєте, що Українська Православна Церква Канади та США є частиною Константинопольського Патріархату. Значить я буду горіти у пеклі, а українці Канади і Америки, ні?
Я в цьому випадку на боці бабки. Каву до церкви не треба носити. І душитися теж ні.
А якщо нема часу зайти до дому? то що, краще не йти до Церкви по-вашому?
Ну, так воно є. Християнський буддизм. Має бути спільнота. Очевидно не для обмовляння. Саме християнство передбачає саме спільноту. А що то за спільнотна молитва, як вам ті всі люди в церкві байдужі? І ще й головне, аби вони вас не зачіпали. Церква тоді просто дім молитви, а не спільнота. На жаль.
Церква - не спільнота. Церква - спосіб спілкування людини з Богом. Спільноти у сектантів. Зрештою, не нам із вами це коментувати, бо ми не уповноважені це робити церковною владою. ми - вірні, а не ієрархи
Liliyah Romanova
01.10.2008, 21:15
Все пані Liliyah Romanova можна до Вас, а то мені страшно!!!!!!! Я патріот не хотів еміґрувати, але все ж таки вирішив.
А в мене український паспорт. Я вам навіть запрошення вислати права не маю. ;)
Навіщо емігрувати? Ходіть до канонічної (визнаної вселенським православям) церкви і все!
Liliyah Romanova
01.10.2008, 21:18
ви просто питали коли у мене відлік Світу почався
Я??? о_О
якщо через 150 років визнають КП, зрадістю буду туди ходити
Отакі ми християни...
То Христос так казав робити? І за ТАКЕ рай обіцяв?? о_О о_О о_О
я розставляю пріорітети
Але ж зараз визнають. і коли почали визнавати, всіх святих визнали. якщо через 150 років визнають КП, зрадістю буду туди ходити
ну, мабуть, так, будете. але я не ворожка, щоб майбутнє вам говорити. якщо Константинопольська церква визнає КП - то і ви не горітимете
Мені, як КВНщику сподобалося. Вони 150 років горіли у пеклі, а коли РПЦ визнали, то відразу їх з пекла у рай. Це називається: "Вибачте, за дрібні незручності."
Ви знаєте Івана Огієнка - це діяч УАПЦ, Польської Автокефальної Церкви, УПЦ Канади. То за яку церкву йому у пеклі горіти, дві з них канонічні.
Я вам бажаю стільки прожити, а це станеться при мені.
Все збираю речі еміґрую в Канаду. Біженців приймати будуть.
Навіщо емігрувати? Ходіть до канонічної (визнаної вселенським православям) церкви і все!
Правильно до канонічної Української Православної Церкви Канади.
Я???
Щиро перепрошую! переплутав вас із Левандівкою
Отакі ми християни...
То Христос так казав робити?
Ісус Христос казав вірити в Бога. А справжня віра у справжній, канонічній Церкві. Я в Бога і вірю. А рай обіцяв за те, що не будемо грішити
levandivka
01.10.2008, 21:22
не нам із вами це коментувати, бо ми не уповноважені це робити церковною владою. ми - вірні, а не ієрархи
+1.
Не варто коментувати неосяжне...
Liliyah Romanova
01.10.2008, 21:22
А справжня віра у справжній, канонічній Церкві.
Теж Христос так казав?
levandivka
01.10.2008, 21:24
Теж Христос так казав?
Нє...
Думаю, ієрархи з РПЦ.
Мені, як КВНщику сподобалося. Вони 150 років горіли у пеклі, а коли РПЦ визнали, то відразу їх з пекла у рай. Це називається: "вибачте, за дрібні незручності."
Бог сам знає, чи Церква кононічна. а коли її визнають - це означає, що була ця церква канонічна. Бог не послуговується рішенням патріархатів. Бог послуговується правдою і вірою. можливо Бої і КП не відділив, можливо, ви, будучи в КП, потрапите в рай. але надіятися на цю можливість безглуздо. якщо вселенські патріархи приймають неправельне рішення, Бог, сходженням Святого Духа дає їм це зрозуміти. Чого по-що з КП не відбулося
Теж Христос так казав?
Нє...
Думаю, ієрархи з РПЦ.
Вселенські Собори. Чули про такі? Це вони прийняли Символ Віри і правла життя Церкви. А святими отцями, що приймали на них рішення керував Святий Дух
Мені, як КВНщику
Навіть якщо ви - КВН-щик, жартувати над Церквою негарно!
Вселенські патріархи? Ви про кого самого говорите?
У 1686 року Константинопольський Патріарх Діонісій погодився на підпорядкування Московській Патріархії Української Церкви, але через рік (1687) його саме за це було засуджено на Царгородському патріаршому соборі та позбавлено сану, а підпорядкування визнано актом хабарництва та скасовано.
13 листопада 1924 року Вселенським Патріархом Григорієм VII виданий томос (декрет) на відтворення і визнання Києво-Руської Митрополії як Автокефальної Церкви. Утворення Польської Православної Церкви
Навіть якщо ви - КВН-щик, жартувати над Церквою негарно!
Я жартую не над церквою, а над вашою логікою.
Вселенські патріархи? Ви про кого самого говорите?
Про сучасних ієрархів. Предстоятелів Грузинської, Константинопольської, Александрійської, Антіохійської, Єрусалимської, Грецької, Болгарської, Сербської, Американської, Польської та інших православних церков, які зараз, сьогодні не визнають ні УАПЦ, ні УПЦ КП
Про сучасних ієрархів. Предстоятелів Грузинської, Константинопольської, Александрійської, Антіохійської, Єрусалимської, Грецької, Болгарської, Сербської, Американської, Польської та інших, які зараз, сьогодні не визнають ні УАПЦ ні УПЦ КП
Добре скажіть скільки років не визнавали кожну з цих церков, крім Грузинської, Константинопольської, Александрійської, Антіохійської, Єрусалимської, Грецької.
Я вам сказав я вже зібрав валізи і до канадськогого кордону :) до канонічної УПЦ Канади, яка у складі Константинопольського патріархату.
Liliyah Romanova
01.10.2008, 21:41
можливо Бої і КП не відділив, можливо, ви, будучи в КП, потрапите в рай. але надіятися на цю можливість безглуздо
Читаю вас і жахаюся.
Зрештою... Православні вважають, що вони єдині канонічні, Католики - що вони. Кому вірити?
А ваша зухвалість у вирішуванні, хто із якої церкви потрапить в рай, взагалі вражає...
Добре скажіть скільки років не визнавали кожну з цих церков, крім Грузинської, Константинопольської, Александрійської, Антіохійської, Єрусалимської, Грецької.
Яка різниця, скільки не визнавали. Коли стануть канонічними - не буду проти УПЦ КП і УАПЦ нічого говорити. коли Польська православна церква була невизнаною, вона була розкольницькою, тобто в неї не можна було ходити. Коли визнали - стала канонічною. так, це відносно формальність. але її потрібно дотримуватися
Я вам сказав я вже зібрав валізи і до канадськогого кордону до канонічної УПЦ Канади, яка у складі Константинопольського патріархату
Мені щиро жаль, що в Україні стане на одного патріота менше. Але я буду щиро радий за вас, що ви повернетеся в канонічну церкву
А ваша зухвалість у вирішуванні, хто із якої церкви потрапить в рай, взагалі вражає...
Я не вирішую, хто попаде в рай. я коментую шанси. у вірних канонічних церков цей шанс є. у розкольників - ні, бо їхнє Причастя неблагодатне
Читаю вас і жахаюся.
Зрештою... Православні вважають, що вони єдині канонічні, Католики - що вони. Кому вірити?
Все я в Канаду не їду. У мене варіянт в неділю їздити у Сучаву (Румунія) в Румунську Православну Церкву чи у православну церкву Кракова. Хто з форумчан з Польщі.
Все я в Канаду не їду. у мене варіянт в неділю їздити у Сучаву (Румунія) в Румунську Православну Церкву чи у православну церкву Кракова. Хто з форумчан з Польщі.
Пропоную додати у цей перелік Мінськ, якщо у вас така нелюбов до УПЦ МП, ще є Православна церква Чеських земель і Словаччини. Але одне "не". Вас там причащати не будуть, бо ви - вірний УПЦ КП, а названі вами церква визнають лише Московський патріархат
Коли Польська православна церква була невизнаною, вона була розкольницькою, тобто в неї не можна було ходити. Коли визнали - стала канонічною.
Я вам по секрету скажу, Польську не визнавала тільки одна церква Російська, а всі інші так. Ви може цього не знали.
Пропоную додати у цей перелік Мінськ, якщо у вас така нелюбов до УПЦ МП, ще є Православна церква Чеських земель і Словаччини.
Ви про Грузинську забули, Словаччина також не погано. А в Мінську така сама церква, як УПЦ МП - білоруський варіянт.
А Української нема. Весело.
їдьте краще в Канаду - у вас діаспорянський діалект - кажете "варіянт"
А Грузія так само межує з Україною, як і, скажімо, Туреччина. То їдьте краще до святійшого Варфоломія
То в мене суржик, то вже діяспорянський діялект. То через церкву відразу в пекло :).
Ти ба, а в мене варіянтів багато, ще є Болгарія.
А Української нема. Весело.
Не весело - сумно. по-перше ви визнали УПЦ КП і УАПЦ, як відсутніх. по-друге, я, як і ви, вболіваю за автокефалію (визнану) для України. Але поки її, на жаль, нема, мушу ходити туди, де є Божа благодать. Бо, повірте, коли заходжу в храм УПЦ МП, відчуваю огиду до російської. мені дуже соромно, що мушу пояснювати вам правоту росіян. але погляди моральні для мене важливіші патріотичних
Liliyah Romanova
01.10.2008, 21:59
Я не вирішую, хто попаде в рай. я коментую шанси.
Тим більше...
Не мала доброї думки про МП і не матиму...
Не весело - сумно. по-перше ви визнали УПЦ КП і УАПЦ, як відсутніх. по-друге, я, як і ви, вболіваю за автокефалію (визнану) для України. Але поки її, на жаль, нема, мушу ходити туди. де є Божа благодать. Бо, повірте, коли заходжу в хмар УПЦ МП, відчуваю огиду до російської. мені дуже соромно, що мушу пояснювати вам правоту росіян. але погляди моральні для мене важливіші за патріотичні
Я вам ще по секрету скажу, УГКЦ визнана усіма церквами, як канонічна.
Я вам ще по секрету скажу, УГКЦ визнана усіма церквами
якими? Папою Римським? ми ж православні!
Liliyah Romanova
01.10.2008, 22:03
Але поки її, на жаль, нема, мушу ходити туди, де є Божа благодать.
На щастя, Дух віє, де хоче, а не де Синоди вирішують.
Всіма правосланими церквами. Ви що не знали, читайте менше літератури з Почаєва.
Коли був Вселенський патріарх, ви ж УАПЦ і УПЦ КП не бачили, а Любомир Гузар сидів у VIP ложі.
Визнана усіма православними та католицьками церквами.
На щастя, Дух віє, де хоче, а не де Синоди вирішують.
А Синодами керує Дух Святий... Ви так принизливо висловлюєтеся про Синоди! Можливо ви не поважаєте вселенські церкви?
Коли був Вселенський патріарх, ви ж УАПЦ і УПЦ КП не бачили, а Любомир Гузар сидів у VIP ложі.
Любомир Гузар сидів там так само, як і Муфтій України. а Митрополит Володимир сидів поміж запрошених патріархів. А до того святійший Варфоломій молебен в Лаврі з митрополитом Володимиром служив.
Літературу з Почаєва я не читаю. вона політична, а не церковна. бо в Церкву також інколи залазить політика. В Почаїв я їзджу до Ікони, Відбитку Ноги Матері Божої і мощей. фільтрувати політику в Церкві я навчився. я не сповідую політику, яку веде РПЦ, я сповідую віру, яку вони проповідують
Любомир Гузар сидів там так само, як і Муфтій України. а Митрополит Володимир сидів поміж запрошених патріархів. А до того святійший Варфоломій молебен в Лаврі з митрополитом Володимиром служив.
Літературу з Почаєва я не читаю. вона політична, а не церковна. бо в Церкву також інколи залазить політика. В Почаїв я їзджу до Ікони, Відбитку Ного Матері Богої і мощей. фільтрувати політику в Церкві я навчився. я не сповідую політику, яку веде РПЦ, я сповідую віру, яку вони проповідують
Святійший Варфоломій ще наголосив про те, що якими методами здобула Російська Українську митрополію.
Може ви не знаєте, але вже Великого Розколу немає і Праволаславна Церква спілкується з Католицькою (визнає, а не ті нервові виступи РПЦ) і тим паче з Греко-Католицької. Все це розпочав Іван Павло ІІ. Навіть я, православний, визнаю ВЕЛИЧНІСТЬ цієї історичну постать. Патріарху Алєксєю до нього......
А ви знаєте, як приєднали греко-католиків до православ'я у 1945 році.
Я вважаю, що Українська Помісна Православна Церква у неї війдуть 4 церкви: УАПЦ, УПЦ КП, УПЦ МП і рано чи пізно УГКЦ.
Але не тими радянськими методами 1945 року.
Liliyah Romanova
01.10.2008, 22:16
А Синодами керує Дух Святий... Ви так принизливо висловлюєтеся про Синоди! Можливо ви не поважаєте вселенські церкви?
Я не висловлююся принизливо про синоди, я просто не розумію й не маю поваги до тих, хто вважає, що Бога за бороду вхопив...
вважаю, що Українська Помісна Православна Церква у неї війдуть 4 церкви: УАПЦ, УПЦ КП, УПЦ МП і рано чи пізно УГКЦ.
Я вважаю анологічно. Слава Богу, що ми хоча б у чомусь порозумілися. Надобраніч! Йду читати вечірні молитви
levandivka
01.10.2008, 23:04
мала доброї думки про МП і не матиму...
Лілю!
То всьо пєрєгіби на мєстах! МП тут не винен... (?)
Liliyah Romanova
01.10.2008, 23:09
То всьо пєрєгіби на мєстах! МП тут не винен... (?)
А хто є власником тютюнових та алкогольних фабрик?
Теж "пєрєгіби на мєстах"??
levandivka
01.10.2008, 23:27
хто є власником тютюнових та алкогольних фабрик?
Ігрок їх знає...
Тре зачекати переліку.
Дальневосточник
02.10.2008, 11:53
неї війдуть ... УПЦ КПМеня всегда умиляло, как неистово поддерживают церковных сепаратистов те, кто само слово "сепаратизм" считают одним из самых больших смертных грехов... У раздвоения сознания есть медицинское название.Но с этим - к Степанычу, а не в церковь...
P.S. почитал - и ужаснулся, сколько людей ходят в церковь помитинговать, а не для общения с Богом...Причем - общения индивидуального...А вот коллективные камлания - это не православие...
Меня всегда умиляло, как неистово поддерживают церковных сепаратистов те, кто само слово "сепаратизм" считают одним из самых больших смертных грехов... У раздвоения сознания есть медицинское название.Но с этим - к Степанычу, а не в церковь...
P.S. почитал - и ужаснулся, сколько людей ходят в церковь помитинговать, а не для общения с Богом...Причем - общения индивидуального...А вот коллективные камлания - это не православие...
Я ходжу у церкву Богу помолитися, а не УПЦ МП - де політика на першому місці. В УПЦ КП від священиків, я ні разу не чув про політику взагалі. А від священиків УПЦ МП навіть мат, чи типу: Тимошенко - вавилонська блудниця чи Ющенко - сатана. От після таких слів треба до Степанича.
Всі православні національні церкви від'єднувалися, а згодом створювали власні визнані церкви.
Отже сеператизм в РПЦ - можливий, згадайте старовірів, катакомбну церкву.
Коли Путін об'єднав РПЦ і РПЦ (Америки) - це великодушний крок, а українці - це щось таке.
А що їх насправді Путін об*єднав? Де ви таке почули?
О_о
Дальневосточник
02.10.2008, 13:16
А від священиків УПЦ МП навіть мат Простите великодушно, но это из серии - во Львове везде ловят и спрашивают - "а скажи менi, москалик, як буде українською галстук " - не ответишь - бьют!!!!! :))
об'єднав РПЦ і РПЦ (Америки) - це великодушний крок, а українці - це щось такеОсталю на совести, что путин - много ему чести, но ключевое слово - объеденил. У нас - с точностью наоборот - разъединить. Скажите, а кому это надо? Что-то я не вижу массовго движения прихожан МП за "единую и неделимую поместную церковь"... (вот как появляются подобные идеи - сразу эсэсэсрия - на подсознательном уровне - проявляется). От таких насильственных объединений на сто шагов воняет сталиным...Или нас опыт УГКЦ - с силовым "объединением" ее под давлением государства - ничему не научил?
А що їх насправді Путін об*єднав? Де ви таке почули?
О_о
Не він особисто? Ну то дав наказ своїм підлеглим. Чи Рідіґеру...
Pedrе, ви скажить мені де ви почули про тє що Путін об*еднав, а потім про підлеглих поговоримо. Гаразд?
Дальневосточник
02.10.2008, 13:24
Не він особисто? Ну то дав наказ своїм підлеглим. Чи Рідіґеру...
А что, и Зарубежная РПЦ - тоже кгб-исты? или - фсб-шники? и все - в подчинении путину? ;)
Некоторые и с Гефсиманского сада умудряются собрать неплохой урожай.
В.Шендерович
А что, и Зарубежная РПЦ - тоже кгб-исты? или - фсб-шники? и все - в подчинении путину? ;)
Долари всі люблять. По-єврейськи - питанням на питання...
Чому закордонні українські православні церкви не хочуть приєднатися до КП? Адже тут є багато любителів бити себе в груди і кричати який він патріот...
Кстати почему порвала отношения РПЦ и Зарубежная, потому что считала, что все верхушки РПЦ - КГБисти и даже после того, как объединились. Нотки звучат о подкупе духовенства РПЦ Зарубежной.
Половина єпархій Канади і Америки під КП, а інша під Константинопольським.
До речі, я бачу об'єднання до Константинопольського патріархату. Протягом 10 років станеться.
Тут, мабудь, усі професора богосліввя зібралися? А чому це ви канонічність греко-католиків не обговорюєте? Або різних протестантів? Може вони всі амеріканськи запроданці та шпигуни з ЦРУ. Чи може у когось є такий прилад, що наявність Божої благодаті показує? Колись прп. Серафіма Саровського запитали, чи спасаються католіки, він відповів: "Я не знаю, спасаються вони, чі ні, але, якщо перейду до них, то загину". Це казала людина святого життя, яка добре розуміла заповід "не засуджуйте".
По-перше, треба визначитися, що ви розумієете під канонічністью. Треба чітко відокремлювати поняття помісної церкви і церкви, як установи. Я маю на увазі органи управління і т. ін. В першому випадку розмовляти про канонічність/неканонічність просто безглуздо, бо насамперед Церква - це не зімна установа, а містичне Тіло Христово. А по-друге, якщо керуватися усіма апостольскими правилами, та правилами святих отцев, то ви не знайдете жодної церкви, яка б їх дотримувалася на 100% (особливо, якщо нагадати, що їх же люди тулмачать ці правила). То що, вісх анафематсвуємо? Щодо особистих гріхів св`ящеників, то ще в III віці був спір з так званими харізматами (які не мають нічого спільного з сьогодняшними). Ті стверджували, що літургію можуть правити тількі святі люди. Але їх точка зору більшістью була визнана не вірною. Таінство набуває благодаті по вірі тих, для кого воно совершається, незалежно від особистих рис ієрея, або епископа.
Що до законності МП з точки зору церковного права, то вона під великим питанням. По-перше, МП знаходиться під своєю же анафемою 1918 року, яку наголосив патр. Тихон (Белявін). По-друге, мітр. Сергій (Страгородський) не мав права очолювати церкву, а тим більше створювати синод. Він був лише заступником тертього патріаршого місцеблюстителя. Це так саме якби пан Балога в разі загибелі президента, сам себе, без погоджування з Радою та без виборів назначил президентом, та сформував би уряд. Дії мітр. Сергія, а особливо його декларація 1927 р, були засуджени переважною більшістью як діючих епископів, так і тих, що знаходилися за гратами, або за кордоном. А це вже соборний голос Церкви. Фактичне призначення патриархів та епископів в відділку по церковним стосункам при КГБ також протиречить канонам церкви. Та ще багато чого іншого можна нагадати. Але, див. попередній абзац.
Фактично, до скликання Російського Всеправославного Собору за учатью всіх гілок, в тому числі і так званого альтернативного православвя, Російської Помісної церкви як структури нема. Аналогічна ситуація була до 7-го Вселенського Собору, коли більшість в Візантійскій церкві складали іконоборці. Але чи буде такий Собор - питання ще ого-го яке. МП владу так просто не віддасть.
Кстати почему порвала отношения РПЦ и Зарубежная, потому что считала, что все верхушки РПЦ - КГБисти и даже после того, как объединились. Нотки звучат о подкупе духовенства РПЦ Зарубежной.
На Собре РПЦЗ было сформулировано 3 принципа объединения с МП:
1. Отказ и осуждение Сергианства
2. Прославление новомучеников и исповедников российских
3. Отказ от практики экуменизма.
Частично был выполнен только второй пункт. Кроме того, надо знать, что объединились далеко не все. Хотя, справедливости ради, надо сказать и о том, что неприсоединившихся к унии, постигла судьба греческих старостильников. Сразу последовала целая череда расколов. А что до подкупов, то подкупать никого не надо было. Паровоза объединения, архиеп. Марка Берлинского чуть ли не открыто обвиняли в связях с КГБ, а кулуарные тайные переговоры с МП он начал еще в серидине-конце 80-х. А остальные просто понимали, что МП их в конце концов сожрет и сгонит с насиженных мест, как это было в Америке, Европе и Израиле. Достаточно вспомнить Хеврон и Иерихон. Вот и пошли на объединение при условии сохранения теплых мест.
Кстати http://ru.wikipedia.org/wiki/Акт_о_каноническом_единстве_РПЦЗ_и_РПЦ
24 сентября 2003 в Нью-Йорке в Генеральном консульстве РФ состоялась встреча Первоиерарха Русской Православной Церкви заграницей митрополита Лавра и членов Архиерейского Синода с российским президентом Владимиром Путиным[10]. На встрече было передано письмо Патриарха Алексия II митрополиту Лавру с приглашением посетить Москву, которое было с благодарностью принято[11].
17 мая 2007 перед началом Божественной литургии в Храме Христа Спасителя Патриарх Московский и всея Руси Алексий II и Первоиерарх Русской Зарубежной Церкви митрополит Лавр подписали Акт о каноническом общении. На церемонии подписания документа присутствовал Президент Российской Федерации Владимир Путин. После подписания документа о воссоединении Патриарх Алексий, в сослужении митрополита Лавра и многочисленного сонма архиереев, возглавил праздничную литургию[33]; был дан торжественный приём[34]. 19 мая торжественный приём по случаю подписания Акта состоялся в Кремле по приглашению президента России Владимира Путина[35][36].
Акт гласит, что «Русская Православная Церковь Заграницей <...> пребывает неотъемлемой самоуправляемой частью Поместной Русской Православной Церкви» (п. 1 Акта).
С позицией неприятия Акта вышедший из юрисдикции Архиерейского Синода РПЦЗ епископ Таврический и Одесский Агафангел из РПЗЦ[52][53], фигура которого в первые месяцы после подписания Акта стала центром притяжения для многих, не желающих принять Акт[54]. Большинство приходов, отвергающих Акт, перешли в юрисдикцию греческой Архиепископии Константинопольского Патриархата и Русской истинно-православной церкви (Лазарь (Журбенко)).
Хоч я проти Ющенко, але з його прагнення до Помісної церкви згоден.
Путін прагне, щоб в Російська церква була цілічною, а Ющенко відразу стає розкольником.
До речі, почитайте допис пана WAW, я з ним на 100 % згоден.
Що таке канонічність дасте відповідь.
По-перше, треба визначитися, що ви розумієете під канонічністью.
А що таке канонічність? Це те що було куплене за золото і соболині шкурки?
Я не люблю обговорювати питання християнства з людьми які дуже далеко від цього вчення.
Звідки ці канони? З Єванґелія? Перечитав безліч разів і не знайшов. А ось що Христос пише про "канонічність" - "Бо де двоє чи троє в імя моє зібрані, - там я серед них". Мт. 18:20
Ось і все. Нема продажних ненаситних попів з їх архимандритами.
До речі, хто віддав Христа на смерть? Канонічні попи (синедріон).
Зрештою, для цих питань ми маємо спеціальну гілку.
Я не люблю обговорювати питання християнства з людьми які дуже далеко від цього вчення.
То й не обговорюйте. Взагалі, ви себе сам христіянином призначили, чи як?
Звідки ці канони? З Єванґелія?
І з Єванґелія теж. Але є ще послання аопстолів (чули про таке?). Є апостольськи правила, які були прийняті на Соборі апостолів. Є канони 7-ми Вселенських соборів, та правила святих отцев. Зрештою, ви не думали, чому саме 4 Єванґелія? А не 70, і навіть більше?
С позицией неприятия Акта вышедший из юрисдикции Архиерейского Синода РПЦЗ епископ Таврический и Одесский Агафангел из РПЗЦ[52][53], фигура которого в первые месяцы после подписания Акта стала центром притяжения для многих, не желающих принять Акт[54]. Большинство приходов, отвергающих Акт, перешли в юрисдикцию греческой Архиепископии Константинопольского Патриархата и Русской истинно-православной церкви (Лазарь (Журбенко))
Ну, ще є так звана РПЦЗ (В), РосПЦ, а до них була РПАЦ, очолювана митр. Валентином (Русанцовим). Доречі, архиеп. Лазарь вже почив і РИПЦ очолює архиеп. Тихон (Пасечнік).
Дальневосточник
02.10.2008, 14:32
А чому це ви канонічність греко-католиків не обговорюєте?Обсуждали бы - еще и как, если бы Папа был в Москве... :)
Главная проблема - в слове Русская. Ведь Турецкая (Константинопольская - где это? ) - не вызывает споров...
Це так саме якби пан Балога в разі загибелі президента, сам себе, без погоджування з Радою та без виборів назначил президентом, позвольте, это "киевском патриархате"? Основа, т.с., "поместной церкви"....Ничего себе, каноничность.... :)
РИПЦ очолює архиеп. Тихон (Пасечнік).
Так само пасічник?
Главная проблема - в слове Русская.
Хіба? А я думал, що у слові "Московська".
позвольте, это "киевском патриархате"? Основа, т.с., "поместной церкви"....Ничего себе, каноничность.... :)
Про що це ви? І до чого цитата про Балогу? Хіба я щось казав про КП як основу якоїсь помісної церкви? Це фактично розкол в розколі. І розкол якій грунтується не на порушенні догматів, а фактично на порушенні церковної дісципліни.
Так само пасічник?
Саме так, але з великої літери, бо це фамілія. (http://www.krotov.info/spravki/persons/bishops/1948pasechnik.htm) Я ж не обговорюю, чим обумовлен ваш нік.
Дальневосточник
02.10.2008, 14:59
Що таке канонічність дасте відповідь. Сомневаюсь, что такое возможно...Канон - это установленные правила. Установленные, как мы понимаем, людьми. Соответственно - все, соответствующее этим правилам - канонично, не соответствующее - нет... Слабое "звено" в этом рассуждении - людьми. Есть такая невеселая шутка - у двух людей три мнения...И это не только в области духовной, где подобное совершенно понятно... Представим себе спор о каноничности евклидовой геометрии - как противопоставление каноничности римановой... :)
Саме так, але з великої літери, бо це фамілія.
А-а, а я думав, що хоббі. Бо в Україні вже є деякі пасічники. З великої літери...
Сомневаюсь, что такое возможно...Канон - это установленные правила. Установленные, как мы понимаем, людьми. Соответственно - все, соответствующее этим правилам - канонично, не соответствующее - нет... Слабое "звено" в этом рассуждении - людьми. Есть такая невеселая шутка - у двух людей три мнения...И это не только в области духовной, где подобное совершенно понятно... Представим себе спор о каноничности евклидовой геометрии - как противопоставление каноничности римановой... :)
Приємно, мені, як математику, пояснюють.
Вибачте, коли усі йшли по канонах, то ні Московського патріархату не було, Болгарської ПЦ, ні Румунської, Сербської....
А про "Турецький", за історією, християнство на Русь прийшло з Візантії, тобто з терен сучасної Туреччини. А Константинополь (Стамбул) є другим Римом на офіційному рівні. Це вже здається тут обговорювали.
і православні і католики є канонічні і неканонічні.
Дальневосточник
02.10.2008, 17:51
Приємно, мені, як математику, пояснюють.
Я не знал...:) Первая ассоциация, пришедшая в голову... Хотя мне бы больше пошло - да и похоже больше было - осуждение неканоничности Linux сторонниками истино каноничной UNIX :))
Вибачте, коли усі йшли по канонах
Я выше упомянул оо операционках...Ведь среди сторонников идут совершенно религиозные войны... И быть в них судьей - абсурдно...
Так и в этой теме - мне кажеться, вопрос в "месте происхождения ОС" - если это Редмонд - то это "исчадие ада", а если скажем, Беркли - то "аллилуя"
і православні і католики є канонічні і неканонічні.
Канонічні є всі хто ВІРИТЬ в Христа так як каже Єванґеліє. Всі інші є неканонічні незалежно ким вони рахуються. А найбільш неканонічні, то ті попи які задурманюють людям голови лише б мати з цього якийсь зиск.
Чи то політичний чи матеріальний.
канонічність не по тих критеріях визначається....
канонічність не по тих критеріях визначається....
Я маю на увазі справжню, євангельську канонічність а не те, що видумали попи.
Я маю на увазі справжню, євангельську канонічність
В Євангелії не чув такого слова.....
В Євангелії не чув такого слова.....
Ось і я так само терпеливо шукав слова "канонічність" і повірте мені, не знайшов. То хто його придумав? І з якою метою? І звідки ноги ростуть?
канонічність не по тих критеріях визначається.... а за якими?..
Молитва палачу. В церкви под Питером выставили икону Сталина.
http://www.newsland.ru/News/Detail/id/319341/cat/42
Така ж сама ситуація із Сталіном:
http://www.pln-pskov.ru/politics/54943.html
http://www.utro.ru/articles/2008/11/26/783514.shtml
http://www.rockefeller.ru/oddities/11524.html
Ось і я так само терпеливо шукав слова "канонічність" і повірте мені, не знайшов. То хто його придумав? І з якою метою? І звідки ноги ростуть?
Мт. 16: 18-19
І Я кажу тобі, ти – Петро, і на цьому камені Я утворю Церкву Мою, і брама пекла не здолає її. І дам тобі ключі Царства Небесного: і що зв‘яжеш на землі, те буде зв‘язане на небесах, і що розв`яжеш на землі, буде розв`язане на небесах.
Йо. 21: 15-17
Як вони вже поснідали, то Ісус промовляє до Симона Петра: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш мене більше цих? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси ягнята Мої!
І говорить йому Він удруге: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш Мене? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси вівці Мої!
Утретє Він каже йому: Симоне, сину Йонин, чи кохаєш Мене? Засмутився Петро, що спитав його втретє: Чи кохаєш Мене? І він каже Йому: Ти все відаєш, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє до нього Ісус: Паси вівці Мої!
Liliyah Romanova
28.11.2008, 20:23
В церкви под Питером выставили икону Сталина.
Тут трошки пересмикування, бо то не ікона самого Сталіна, а ікона зі Сталіном.
Він не має ні аури, нічого.
Але є інший проєкт.
http://www.dubus.by/modules/photo/galerie/stalin_icon.jpg
http://www.dubus.by/modules/photo/viewcat.php?id=19&cid=2&min=0&orderby=clicA&show=9
Про ікону Путіна я писала на відповідній гілці.
Про ікону Путіна я писала на відповідній гілці.
На Донетчине уже целый набор икон с изображением Януковича и представителей ПР-ного бомонда...:)
http://www.cirota.ru/forum/view.php?subj=37351
levandivka
28.11.2008, 21:04
уже целый набор икон с изображением Януковича и представителей ПР-ного бомонда...
ТАКих?
http://s42.radikal.ru/i096/0811/ee/3a347e444d25.jpg
Liliyah Romanova
28.11.2008, 21:16
На Донетчине уже целый набор икон с изображением Януковича и представителей ПР-ного бомонда...
Чула про це ще добрих 5 років тому, як не більше. Але ви плутаєте трохи. Там ікона Покрови, а ПР-ці зображені, як світські люди під покровом Богородиці. Це зовсім відмінне від оцього, наприклад. http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=413348&postcount=995
levandivka
ТАКих?
:good:
Якби то так...
ТАКих?
Мдя... Вроджений талан у Левандівки.
Так коротко і так влучно :))) :good:
Але сніданок для цвинтара - то була справжня родзика
Запам'яталося
levandivka
29.11.2008, 00:17
Дякую. Але сніданку вже не помню (ніч на дворі).
Дякую. Але сніданку вже не помню (ніч на дворі).
Стіл, окраєць хліба, цибулина і кришталево-чиста горілочка заманливо коливається у шклянці...
Ляпота...
levandivka
29.11.2008, 00:44
Ляпота...
Є ТАКий гріх, люблю анекдоти, картинки і пісні.
Часом, фрази на форумі самі "напрошуються".
Політичний іконопис - той самий випадок.:))):))):)))
artobstrel
30.11.2008, 02:07
На Донетчине уже целый набор икон с изображением Януковича и представителей ПР-ного бомонда...
думал хохма, хотел возмутится, прошел по ссылке - офигел ..... мдя в деле "впопацьмоков" мы впереди планеты всей .....
Liliyah Romanova
30.11.2008, 02:19
мдя в деле "впопацьмоков" мы впереди планеты всей .....
Та нічого в тому крамольного нема. Владу часто малювали на іконах. Але ж не як святих, а просто як світських. І для ікон Покрови це дуже типово.
artobstrel
30.11.2008, 02:34
дякую за розяснення, я в іконопісі слаб, але все рівно якось дико, на ікони молятся а там хлобись - Вітьок
levandivka
30.11.2008, 02:37
якось дико, на ікони молятся а там
Та не переживайте!
Ті, що моляться - розберуться.
artobstrel
30.11.2008, 02:39
я і не переживаю, краще на конкретного Вітка, ніж на "Любі друзі"
Liliyah Romanova
30.11.2008, 07:17
дякую за розяснення, я в іконопісі слаб, але все рівно якось дико, на ікони молятся а там хлобись - Вітьок
Коли ікону малювали, то Вітьок був в обласній владі тільки. Хто міг подумати, що таке буде. :)))
Сьогодні вранці помер патріарх всея московії Алексій (Рідігер). Коли будут прічіслять к ліку святих? В кремлі гадають кого назначити з вірних ідеї тотального контролю, з досвідом работи в органах.
Дальневосточник
05.12.2008, 13:01
Украина - христианская страна. И пляска на гробу - это все же в нравах коммуняк - и их верных последователей - ути-путинцев. Как кто не относиться к превосвященнику - не стоит уподобляться сталинцам.
Марусино
05.12.2008, 13:03
слухайте, панове. Неважливо, яка де віра, головне, що все, що стосується яким небуть боком Росії - то неправильне. Категорично неправильне. Ось і Московський патріархат РПЦ - це дурість, повинна бути лише католицька церква!
коротше, все так, як живуть сторіччями західні українці. А на всю решту України - начхати.
И пляска на гробу - это все же в нравах Що тут за шмарклі? Чекав на подібне. А коли тут пляшуть на кістках Бандери та Шухевича, без втоми, це хто? Я доречі не плясав, просто не можу нічо доброго пригадати про покійного, отже краще нічого...
Марусіно, я наприклад ходжу до православної, КП.
Але попереду були ще Помісний Собор і вибори нового Патріарха. По єпархіях розійшлися таємні циркуляри із вказівками не влаштовувати величних зустрічей патріаршому Місцеблюстителю, бо, мовляв, Патріархом Філарет все одно не стане. Усю під*ступність стосовно патріаршого Місце*блюстителя показав Помісний Собор РПЦ 7-8 червня 1990 р., який обрав Патріархом Московським і всієї Руси митрополита Олексія (Рідігера). Напередодні Собору вже було відомо, хто буде новим Патріархом. Ченці Троїце-Сергієвої лаври відкрито говорили про те делегатам Собору і виступали в ролі “провидців”, запевняючи: “Хохол не может быть Патриархом Московским!” Митрополит Олек*сій заздалегідь виготовив іконки із патріаршим благословенням. Вибори розіграли за сценарієм, написаним навіть не в Свято-Даниловім монастирі, а швидше на Луб’янці. Тільки одне можна сказати напевне – Боже Провидіння берегло достойного ієрарха, митрополита Філарета, для України. Джерело (http://www.apologet.kiev.ua/content/view/73/35/)
Дальневосточник
05.12.2008, 13:35
Чекав на подібне.
Лавры попа Гапона (кстати - попа!) - спать не дают? :)
А коли тут пляшуть на кістках Бандери та Шухевича, без втоми, це хто?Я - не позволяю себе такого. И всегда достаточно резко высказываюсь, если перестается цениться человеческая жизнь. Я понимаю, что часть нашего общества достаточно враждебно относиться к МП. В данном случае - я думаю - выразить свою "радость" было бы достаточно одной информацией. Или уподобимся арабам, устроившим массовые гуляния и фейерверки по случаю гибели башен-близнецов в гамерике?
Я понимаю, что часть нашего общества достаточно враждебно относиться к МП.
Отож!
И ось чому:
8 березня 1996 року популярна естонська газета "Postimees" надрукувала матеріал "Тінь КДБ лягає на Патріарха Алексія". У статті використані звіти КДБ СРСР, що зберігаються у Державному архіві Естонської Республіки (це не у нас, де такі документи ще тримаються у страшному секреті). "Агент "Дроздов", - йдеться в звіті, - 1929 року народ-ження, священик православної церкви, з вищою освітою, кандидат богослів'я, досконало володіє російською, естонською та слабо німецькою мовами, завербований 28 лютого 1958 року на патріотичних почуттях для виявлення антирадянського елементу з числа православного духовенства, серед якого він має зв'язки, які для органів КДБ становлять оперативний інтерес. При вербуванні враховувалося в майбутньому (після закріплення на практичній роботі) висування його через існуючі можливості на посаду єпископа Таллінсь-кого й Естонського. За час співробітництва з органами КДБ "Дроздов" зарекомендував себе з позитивного боку, в явках акуратний, енергійний. До виконання наших завдань ставиться з зацікавленням і вже надав ряд матеріалів, що заслуговують на увагу".
"Порівнюючи біоргафічні дані А.М.Рідігера з цим матеріалом, важко засумніватися, що Патріарх Алексій ІІ і агент "Дроздов" - одна й та ж особа", - робить висновок у своїй книзі "Справжній лик Московської Патріархії" відомий дисидент священик Гліб Якунін. весь текст (http://www.apologet.kiev.ua/content/view/73/35/)
Дальневосточник
05.12.2008, 13:53
И ось чому:Шановний пане!
Призову Вас еще раз к христианскому смирению...
Давайте - кто скажет - "Царство небесное", кто "Мир праху его" - и закроем тему об Алексии.
Марусино
05.12.2008, 14:01
Даніло, ще раз кажу: все, що стосується Росії - то недобре. Ви перегляньте свої пости. Аж смішно, логіка залізна. Будь то чи церква, чи історія, чи книги, чи музика, чи промисловість, чи віра, чи ідеї, чи письменник, чи будь-які інші речі - все одно, це недобре, це зло. Такі погляди викликають лише жалість.
Wild gucul
05.12.2008, 14:04
http://www.unian.net/ukr/news/news-288403.html
цікаво події розвиваються у білокам'яній.
Аж смішно, Читайте більше дівчинко. Доречі я таки багато читав і читаю російських, та й музику класичну слухаю з задоволенням. Я николи ніде не казав що ненавиджу все російське!
рівнянин
05.12.2008, 14:24
Сьогодні вранці помер патріарх всея московії Алексій (Рідігер)
Хоч я з іншої конфесії чим Алексій, але по християнськи...
Мир праху його! Прости Господи всі пригрішення його! І будь йому суддею!
Марусино
05.12.2008, 14:33
рівнянин, просити за пригрішення треба за свої. А не за чужі, тим більш такої канонованої особи.
Мир. Все, більше не буду. Марусіно, дивимся сюди http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=34422
Полковник
05.12.2008, 14:49
Сьогодні вранці помер патріарх всея московії Алексій (Рідігер). Коли будут прічіслять к ліку святих?
В кремлі гадають кого назначити з вірних ідеї тотального контролю, з досвідом работи в органах.
За статутом вищою особою церкви після смерті її предстоятеля стає найстаріший за хіротонією (висвяченням) з архієреїв. В даний час таким ієрархом є митрополит Київський ВОЛОДИМИР (Сабодан).
В СБУ??????
рівнянин
05.12.2008, 15:04
рівнянин, просити за пригрішення треба за свої
...поки живі! А за померлих потрібно молитись! Особливо за тих, хто найбільше потребує прощення!
Дальневосточник
05.12.2008, 15:25
В СБУ?Стыдитесь, господин Полковник.
Городецький
05.12.2008, 16:03
Стыдитесь, господин Полковник.
Прочитав як питання "Стыдитесь, господин Полковник?" , що теж доречно, на мій погляд.
рівнянин
05.12.2008, 16:16
Отож!
И ось чому:
Данило! Згідний! Але давайте будемо християнами! 40 днів! І повернемось до цієї теми!
Можна багато говорити, але най з Богом спочиває, якщо Бог рахує то за потрібне.
levandivka
05.12.2008, 16:58
будемо християнами! 40 днів! І повернемось до цієї теми!
Прийнято!
Зачинено.
Сьогодні вранці помер Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Алексій II, повідомили РБК в прес-службі Московської патріархії.
Як йдеться у повідомленні, патріарх Алексій (у миру Олексій Михайлович Рідігер) народився 23 лютого 1929 року у Талліні (Естонія).
Проблеми із здоров'ям у глави РПЦ почалися ще восени 2002 року, коли, вимушений перервати поїздку до Астрахані, він був госпіталізований прямо в реанімацію ЦКЛ.
Пізніше в 2004 року Патріарх був госпіталізований в одну із столичних клінік з діагнозом "серцева аритмія". Кілька разів після цього епізоду в пресі з'являлися чутки про кончину глави РПЦ, проте всі вони не підтверджувалися.
Як повідомили Бі-Бі-Сі представники Російської Православної Церкви, Патріарх Алексій помер у п’ятницю зранку у віці 79-ти років.
Про причину смерті наразі не повідомлено і також невідомо коли відбудеться похорон.
Алексій Другий певний час хворів і помер у своїй заміській резиденції поблизу Москви.
Йому ставлять в заслугу відновлення авторитету Церкви після десятиліть занепаду за часів комуністичного режиму.
Проте стосунки з Римо-католицькою церквою залишалися прохолодними і він неодноразово відмовлявся від зустрічі з Папою Римським Іваном Павлом ІІ і його наступником Венедиктом XVI.
http://zik.com.ua/ua/news/2008/12/05/160941
Тепер почнеться величезна битва за місце на престолі...
Liliyah Romanova
07.12.2008, 15:54
Багато букв.
Текст Якова Кротова.
Дуже вартий прочитання!
---------------
Дискляймер: Когда я помру, вы тоже не стесняйтесь - "о мёртвых плохо не говорят" - это языческий тезис - а то дух мертвеца придёт и будет гадить... Всё равно все будем на Небе, наши нынешние склоки всё такая оперетта... Кто на моих похоронах будет плакать, явлюсь и защекочу до смерти. Для желающих плюнуть мне в лицо будет поставлен дополнительный гроб.
Решительно не могу согласиться со взглядом на патриарха как на главу простой очень большой религиозной организации... Таков анализ Митрохина, который в Германии и, кажется, не случайно - потерял чувство российской реальности, судит о наших делах как классический западный политолог, не понимающий чего-то главного, к тому же не вполне качественно работающий. Разделять речи патриарха на искренние и не очень искренние - престранное занятие, абсолютно не верифицируемое. Патриарх - "главнокомандующий духовных сил", как сказал Ельцин. Выполнял порученную работу не хуже и не лучше другого на своём месте. Что должен был напортачить патриарх, чтобы его помянули не очень добрым словом? Отказаться от храма Христа Спасителя? Стукнуть кого-нибудь кадилом? Все похвалы сводятся к "а мог бы бритвой по глазам"... Да, получал он от Кремля не всё, что просил, так это русский обычай вести дела - проси с надбавкой, чтобы получить хотя бы половину нужного. Великое дело: цапнуть из казны мульен, построить на половину подчинённым какой-нибудь православный центр в две тыщи квадратных метров в Тмутаракани, чтобы там десяток дам развлекался, на вторую половину... уж не знаю, что он там делал на вторую половину...
Ставить ему в заслугу присоединение трех четвертей карловчан - помилуйте, да он к этому вообще отношения не имел, ему это было противно, ибо много лет он поливал карловчан советским д...м, как приказывали. Хитрое дело - купить за десяток миллионов долларов несколько десятков продажных душонок!? Воссоединение называется... Вся "заслуга" в деле покупки - о. Тихона Шевкунова. А уж хвалить Патриарха за то, что при нём не было расколов - это проявление какого-то такого презрения к реальным людям... Необычайно много было расколов... Новояз - объявить расколы небывшими, загнать в глубокий подпол, и радоваться, что их нет. Хвалить за речь перед раввинами, которую сочинил ему о. Виталий Боровой? Дело нехитрое... Один часок выступить с традиционной для кремлевской номенклатуры заграничной либеральной речью, а всю жизнь быть твёрдым антисемитом и вести соответствующую кадровую политику.
Скорбеть об этом патриархе - как скорбеть о Брежневе... Вспоминается, как секретарь парткома архива древних актов, ошалев от смерти очередного генсека, на вопрос девочки, кто будет следующий генсек, отбрила: "Свято место пусто не бывает". Будет другой, и вокруг этого другого будет другой культ личности, не хуже прежнего... И если будет тяжело, то не потому, что без Ридигера, а потому что без совести... Не родилось ещё такого монстра, которого бы мы не могли бы полюбить в роли начальника. Ивана Грозного - любили. Сталина любили. У нас в архиве одна девушка плакала о Брежневе... Ридигер где-то посерединке будет между Сталиным и Брежневым... рядом с Путиным...
Какая у нас обычная армия? Во-первых, одна. В одной стране должна быть одна армия. И одна церковь - вот правительство и избрало МП такой духовной армией.
Храмы полупустые - удивлённо говорили мне сегодня разные иностранцы, звонившие по случаю печального события. А как иначе? Тут вам не Польша, где католическая монополия опирается на веру снизу, за тысячу лет ставшую малопитательной, но всё же органичной, вроде английского газона... Тут асфальт, покрашеный зелёной краской, считается газоном... Тут поручено было Святейшему взять в свои руки заботу о красных уголках - где портрет Ленина, томики Маркса, и ни одной живой души. Ну и вернули красные уголки в первобытное состояние - красные углы. Пока ещё в этом красном углу живые души встречаются, только они так, на птичьих правах. Но вообще в этой "духовной армии" живые души не нужны и даже мешают. Востребованы хорошие мёртвые души - и их полно. На этом фоне отдельные слабодышащие экземпляры, что-то там вякающие про Меня, Бердяева и Соловьёва, уже кажутся верхом свободолюбия, хотя вяканье обычно довольно ватное и несъедобное. Но в армии и не то схавают, с голодухи-то... Хотя уж агрессии у тех, кто в этой духовной армии состоит, хоть отбавляй... А что он был женат, это антиканонично, но скорее живая чёрточка на глыбе из олова. И что был агент (был, был, куда ж деться - документы подлинные, неопровержимые) - так и это не так страшно, как то, что с какого-то этапа он уже отдавал команды Лубянке (в пределах своей компетенции - там, пойдите и зачистите таких-то), а не исполнял. Ну, вечная память!
Кажется, преемником будет Владимир (Котляров), Петербургский митрополит – он возглавляет похороны и организацию выборов.
http://www.krotov.info/
Liliyah Romanova
07.12.2008, 15:54
Яков Кротов
Вот некролог для сайта «Грани.ру»:
Кончина Святейшего Патриарха Московского и всея Руси Алексия II (Ридигера) – большой шаг в вечность для одного человека, но маленький шаг для Русской православной церкви Московского патриархата.
Формально владыка Алексий Ридигер стоял у кормила правления Церковью 45 лет. Тогда его и еще нескольких молодых (по церковным меркам) монахов неожиданно расставили на ключевые епископские посты. Расставили досрочно: видимо, Хрущев был недоволен тем, как идет борьба с религией, и поставил тех, кого считал более способными ликвидировать Церковь. "Старики", к этому моменту руководившие Московской патриархией, хотя вяло, но все же сопротивлялись.
Однако активно проявить себя в деле самоликвидации православия епископ Алексий, поставленный на ключевой пост управляющего делами Московской патриархии, не успел. Снятие Хрущева знаменовало не только прекращение гонений на религию, но и начало нового этапа: Московская патриархия была зачислена в кадровый резерв государства как потенциально перспективная замена коммунизму. К середине 1960-х годов смерть коммунистической идеологии как вдохновляющей силы стала очевидной, хотя руководящей она оставалась еще четверть века.
Трагедия жизни владыки Алексия Ридигера в том, что он всегда колебался вместе с линией партии. Приказывали – отлучал отца Глеба Якунина, приказывали – возвращал в Церковь, потом опять приказали – он опять отлучил. "Партия" здесь – прежде всего Лубянка, "орден меченосцев". Именно КГБ с середины 1970-х годов начал активно реализовывать проект "Православие на место коммунизма". Став патриархом в 1990 году, владыка Алексий Ридигер активнейшим образом этот проект довершал. Как и КГБ и Министерство обороны, Московская патриархия при полной поддержке Ельцина собрала силы после кратковременной горбачевской оттепели и перешла в атаку на свободу. Патриарх Алексий II всегда был на шаг впереди Ельцина по дороге к реставрации деспотизма.
Трагедия и в том, что не имело большого значения, патриарх Алексий Ридигер возглавляет Московскую патриархию или другой персонаж. В 1990 году могли избрать и митрополита Филарета (Денисенко), и митрополита Питирима (Нечаева). Итог был бы тот же. Оттенки второстепенны – одни более опытные хозяйственники, другие не всегда уверенно налаживают контакты со светской номенклатурой, за что и платят. Патриарх Алексий II в смысле налаживания контактов был безусловным рекордсменом среди других возглавителей Русской Церкви ХХ века.
Вопрос о преемнике тоже важен в основном для обслуги патриарха. В Московской патриархии в этом смысле порядки как у США: новый лидер кардинально обновляет аппарат, заменяя его своим кланом. Впрочем, можно надеяться, что клан Ридигера уже обеспечил себя и своих детей.
Преемник патриарха будет, разумеется, назначен – при соблюдении формальной процедуры выборов. Вертикаль власти в России одна, она и назначит. Конечно, будет какая-то подковерная борьба перед Назначающим, но решение будет принимать один человек.
Исходя из эстетических соображений, можно было бы ожидать назначения патриархом епископа Иллариона (Алфеева), одного из самых молодых архиереев Московской Патриархии, представляющего ее (и Россию) в Европе. Главное достоинство: рост - он, кажется, даже ниже Дмитрия Медведева. Но возраст, кажется, все-таки слишком ранний, а так – вылитый клон нынешней обоймы: холодный, расчетливо-беспринципный.
Есть небольшая вероятность, что патриархом назначат кого-нибудь из ровесников покойного или чуть моложе – митрополита из Петербурга, Минска, Киева. Почему не утешить кого-нибудь из стариков? Но это в любом случае будет аттракцион, а не патриаршество.
Почти наверное не будет патриархом митрополит Кирилл (Гундяев), которого светская пресса много лет называет преемником. Слишком активный, слишком светский, слишком умный, слишком ненавистный для большинства коллег по архиерейству. Назначить могут, но зачем лишняя головная боль Кремлю?
Наиболее вероятно назначение (о, конечно, под видом избрания! Можно даже вынутие жребия организовать, дело нехитрое) митрополита Климента (Капалина), Арсения (Епифанова)... Имя им легион. Ну, на самом деле, реально речь идет о пяти-шести кандидатах: среднего возраста (55-65), среднего образования, средних амбиций, проявивших себя как люди исполнительные, гибкие, умеющие поддерживать баланс между личными интересами и корпоративными, не высовываться, не умничать, но уметь оправдать и воплотить в жизнь любую гадость. Или любую святость, это уж как начальство прикажет.
Патриарха же Алексия остается помянуть словами "Вечная память!", потому что на земле он будет забыт очень скоро и надежно, как забыты были и его предшественники. Культ личности, свойственный жестким системам, заканчивается сразу после смерти личности, и слава Богу. А в вечности, будем надеяться, усопшего примут лучше, чем он принимал иностранных миссионеров и отечественных инославных и иноверных христиан.
http://www.krotov.info/
Liliyah Romanova
07.12.2008, 15:55
------------------
Ще один текст за посиланням. Теж багато букв.
Яков Кротов
АЛЕКСЕЙ И АЛЕКСИЙ
После Христа нехорошо человеку быть начальником чего бы то ни было. Человеку вообще нехорошо быть одному, но до Христа начальник жил вдвоем с гордыней, с простой уверенностью в своем праве начальствовать, и подчиненные — включая верующих — этого не оспаривали. Навуходоносору не какой-нибудь придворный подхалим, а пророк Даниил говорил: "Ты, царь, царь царей, которому Бог небесный даровал царство, власть, силу и славу, и всех сынов человеческих, где бы они ни жили, зверей земных и птиц небесных Он отдал в твои руки и поставил тебя владыкою над всеми ими. Ты - это золотая голова!" (Дан. 2,1). А Христос слова "Твое есть Царство и сила и слава" подключил к молитве "Отче наш", православные их повторяют каждый день, и это тормозит и подхалимов, и гордецов. Не их, оказывается, царство!
Впрочем, провозглашая Царство Божие, Иисус не призывал свергать земных властителей. Он даже увеличил их число за счет собственных последователей. Сказал, что однажды сядет на троне — и тут же пообещал ближайшим ученикам, что троны припасены и для них. Сказал, что Царство Божие внутри каждого человека, и тут же доверил ключи от Царства одному-единственному ученику. Сравнил Себя с пастухом, и тут же заявил, что и среди Его паствы одни будут пастухами, другие только овцами. Все эти парадоксы отражают парадоксальность человеческой природы: "Я — царь, я — червь". У начальства, особенно церковного, эта парадоксальность выявлена сильнее. Когда 10 июня 1990 года митрополит Алексий был "интронизован", "настолован", а проще говоря, возведен на патриарший трон, то к титулам "Отец", "Владыка", "Архипастырь", присоединил звучные "Первосвятитель", "Святейший", "Предстоятель". Но все равно окружающие, и он прежде всего, понимают, что эти пышные титулы Алексия Ридигера чего-нибудь стоят лишь до тех пор, пока его паства верит в то, что Царство, сила и слава принадлежат одному Отцу Небесному. Это не мешает, а помогает Патриарху обладать уже на земле вполне реальными властью (а "Царство" на языке Библии именно это и обозначает), силой и славой.
Повний текст цього не копіюю, бо він доступний за посиланням. Сюди скопіювала лише передмову.
http://www.krotov.info/yakov/6_bios/60/ridiger.htm
Інші тексти подала повістю, оскільки вони згодом матимуть інший лінк.
Не нам судить Патриарха.. Глупое это занятие..(
Пачиму? Потому что святой? То что церковь с властью связалась, его заслуга. Да и не любят его особо прихожане УПЦ за непризнание Украинской церкви и некоторый налёт шовинизма.
Liliyah Romanova
15.12.2008, 22:35
А я згідна, що критикувати треба, інакше наступний ще гіршим буде, побачивши, що цьому смерть усе згладила.
То что церковь с властью связалась, его заслуга
А подвійні стандарти? А доноси серед священиків?
Чернобылец
15.12.2008, 22:57
Пачиму? Потому что святой? То что церковь с властью связалась, его заслуга. Да и не любят его особо прихожане УПЦ за непризнание Украинской церкви и некоторый налёт шовинизма.
Вы все время путаетесь. За это можно не любить Филарета. Алексия только за осуждение раскола, у него речь о признании или не признании не стояла. У него там какие-то правила, о том, что сначала раскольники должны покаяться, а уж потом поговорим. Филарет не признал, он тоже этим правилам подчиняется. Что у них там за правила, им самим и известно, а богу может быть и нет, не богово это дело в мелочи вникать. Но видимо, то что такой бардак, это богу видимо известно, но он чего не вмешивается, то ли сам организовал его.
Как говорится, все в руках божьих. Надо ему будет и признают украинскую церковь. Не надо не признают. А Алексий всего лишь его, видимо исполнитель. Чего ; вы тут стрелочника божьей воли критикуете ? :)
Вообще мое личное мнение, что если уж человек в бога верит, то между ним и богом никто стоять не должен, никакой ряженый, бородатый, либо стриженный. Сбоку, пускай, но не между. А они все между лезут. И разницы нет от какой церкви.
Liliyah Romanova
15.12.2008, 23:11
Українська православна МП хотіла би мати автономію, проте їй цього не дадуть.
До чого тут Філарет?
Чорнобилець, воно Вам нада? Ви ж атеїст, невіруюча людина. Нехай люди які в щось вірять сперечаються.
До речі, Ви довго живете на Заході і ще не вивчили, що слово Бог пишеться з великої букви? Чи стара закалка не дозволяє?
Мне вообще пофиг на всех филаретов и их духовные делишки. Я атеист, но веру других людей уважаю. Церковь рассматриваю как общественную организацию влияющую на сознание людей. МПЦ сошлась с властью и частенько в своих проповедях упирают на некую великорусскость и центральность российского религиозного мира. Грубо говоря их вера и политическая направленность самая правильная и первопрестольная. Все остальные отщепенцы и еретеки. Частенько этим постулатиом пользуются русские шовинисты и подонки вроде каурова.
Чернобылец
16.12.2008, 02:35
Мне вообще пофиг на всех филаретов и их духовные делишки. Я атеист, но веру других людей уважаю. Церковь рассматриваю как общественную организацию влияющую на сознание людей. МПЦ сошлась с властью и частенько в своих проповедях упирают на некую великорусскость и центральность российского религиозного мира. Грубо говоря их вера и политическая направленность самая правильная и первопрестольная. Все остальные отщепенцы и еретеки. Частенько этим постулатиом пользуются русские шовинисты и подонки вроде каурова.
Для Педро сначала. Я не могу назвать себя 100%-м атеистом. Бог может и есть, но просто за пределами нашего знания. Этот постулат собственно ничему не противоречит.
Теперь о делах наших грешных. Варианта то всего два. Бог есть либо нет.
Вариант 1. Бог есть и все дело в руках божьих. Значит, так ему нужно, чтобы украинскую церковь независимой не признавали. Хоть автокефальную, хоть МП. Верующие тут не при чем. И не надо стрелочника божьей воли критиковать. Он ее исполняет.
Вариант 2. Бога нет. Значит это чисто дело этих церквей/организаций, их правил и законов (норм), наработанных за тысячилетия, и их борьба. Борьба за власть, за деньги, за подчиненных (прихожан) и приносителей дохода. Можно критиковать, можно нет, явление чисто такое же как и политика. Критиковать можно всех, можно одного кого-то. Это каждому свое. Некоторым важно, чтобы в имени было обязательно слово «украинская», другим «русская». И то и другой в виду непредсказуемой истории одновременно и правильно и неправильно.
Но это объективное явление и верующие такая же разменная фигура, как и избиратели. Истерик, кто плохой, а кто хороший, или лучший, худший, можно и не закатывать. Одинаковые они. Все хотят свое коммерческое предприятие и власть. А именем бога тут пользуются. И те и другие.
Чего разумные люди в здравом уме и твердой памяти по этому поводу колотятся ?
Я ж повторю еще раз. Между верующим и богом никого не должно быть. Они должны быть сбоку. И никто из них не должен быть абсолютной истиной в толковании бога.
Дальневосточник
16.12.2008, 07:49
Українська православна МП хотіла би мати автономіюС чего это вдрдуг? Этого так хочется г-ну кротову? Знаете, слушать кротова - это все равно, как слушать бывшего повстанца УПА, перебежавшего по "идейным" причинам в нквд.
С чего это вдрдуг? Этого так хочется г-ну кротову?
Чого це "вдруг"? Забули звідки почалося християнство і як патріархат вкрали у Москву?
Доречі, наступником, згідно правил, що існують в РПЦ, до виборів нового патріарха, мав би бути Володимир з Києва, але які там церковні правила, коли КГБ рулить?
Дальневосточник
16.12.2008, 09:03
як патріархат вкрали
Нельзя украсть то, чего не было...Не надо вводить в заблуждение.
наступником, згідно правил, що існують в РПЦ, до виборів нового патріарха, мав би бути Володимир з Києва
Местоблюститель избирается на Священном синоде. После смерти Патриарха - до избрания Местоблюстителя - Священный синод возглавил Владимир. ТАК и было. Не надо вводит в заблуждение.
Бойцовая Рыбка
16.12.2008, 14:40
По идее, церковь должна нести добро, любовь к ближнему. Но где мы это видим, посмотрев на многих её представителей? Банальная политика - та же борьба за власть.
Liliyah Romanova
16.12.2008, 16:56
Знаете, слушать кротова - это все равно, как слушать бывшего повстанца УПА, перебежавшего по "идейным" причинам в нквд.
Що ви там про Кротова знаєте? Або інші такі ж самі, у кого між вухами ні краплі власної думки, одна пропаганда...
С чего это вдрдуг?
Та і до чого тут Кротов?
Просто мали нагоду поспілкуватися із представниками (офіційними) Української МП. На наше величезне здивування, вони дуже проукраїнські, хоча ми були переконані в протилежному. Проте автономія їм не світить, хоч вони й дуже сподіваються, що таки її отримають з Божою допомогою.
Дальневосточник
16.12.2008, 17:03
ви там про Кротова знаєте?Его славный жизненный путь - точное отображение "колебаний линии партии"... Бегаем по церквям - а там "все не ТАК, как надо"....
Нельзя украсть то, чего не было...Не надо вводить в заблуждение.
чєво нєбило?о_Оо_Оо_Оо_О
Liliyah Romanova
16.12.2008, 17:07
чєво нєбило?
Як то чого? Київської Русі не було, це все вигадки помаранчевих істориків, була зразу Русія Московська.
Его славный жизненный путь - точное отображение "колебаний линии партии"... Бегаем по церквям - а там "все не ТАК, как надо"....
Сподіваюся, ви атеїст, а не православний.
А Кротова ви даремно оцінюєте за приналежністю до одної чи іншої Церкви. Він глибока людина, правдивий пастор і християнин. І якщо він такий ніхто, то чого його переслідують цікаво?
Зрештою, Кротов тут і так ні до чого. Йому байдуже до Української Церкви МП. Ще раз повторюю, що спілкувалися з офіційними представниками МП.
франц-йосип
16.12.2008, 17:14
Яков Кротов-ето голова,тільки Яша дуже злий і необ"єктивний та і куди йому він там
не потрафив в обійму так от і мучаєцца,клєвєщєт.Свою релігію сочіняєт.От вам і весь секрет оцьої непорядності що до висловлювань про главу церкви.(хай ми може і маємо до неї якісь претензії)
Liliyah Romanova
16.12.2008, 17:26
От вам і весь секрет оцьої непорядності що до висловлювань про главу церкви
У чому ж непорядність? Бо він помер і най йому все з рук зійде і забудеться?
Ви знимку бачили, де патріярх знімає клобук, схилившись перед президентом? Він такого не має права робити.
А дозволити виступати Пуціну з амвону - це взагалі. Таке собі не дозволяли ні царі, ні імператори.
Между верующим и богом никого не должно быть. Они должны быть сбоку. И никто из них не должен быть абсолютной истиной в толковании бога. Повністю погоджуюсь. Чим менший вплив церкви на суспільство-тим краще. Тут про канонічність чи неканонічність УПЦ мова,а мені цікаво: Ватикан визнав канонічність лютеранської церкви?
франц-йосип
16.12.2008, 17:44
Він такого не має права робити.
Пані Лілія,а ви йому суддя?
Liliyah Romanova
16.12.2008, 18:16
Пані Лілія,а ви йому суддя?
А ми особу судимо чи вчинки?
Я вже сказала, що критикувати невластиві вчинки треба, особливо патріярха, бо наступний ще гірше зловживати буде, побачить, що цьому все смерть затерла...
а мені цікаво: Ватикан визнав канонічність лютеранської церкви?
Це ви до чого?
Ідеться ж про тих, у кого ідентичне богослов'я, у кого ідентична традиція. У чому канонічність лютеранської мала би полягати? Вони ж самі Ватикан не визнають. :)))
Це ви до чого?
Ідеться ж про тих, у кого ідентичне богослов'я, у кого ідентична традиція. У чому канонічність лютеранської мала би полягати? :)))
Я це до того що в світі існує безліч церков які відкололися в різний час від католицької і існують собі без канонічності вже тривалий час і нічого.
Liliyah Romanova
16.12.2008, 20:21
Я це до того що в світі існує безліч церков які відкололися в різний час від католицької і існують собі без канонічності вже тривалий час і нічого.
Вони не без канонічності, а без переємства.
Але тим не переймається ні Католицька Церква, ні ті, хто відкололися.
Православна ж досі не забуває анатемами хрестити.
Дальневосточник
17.12.2008, 08:51
чєво нєбило?Похвальное желание изъясняться по-русски! Аффтар, пеши исчо! (с) udaff.com
що спілкувалися з офіційними представниками МП Обсуждать всерьез частные беседы, касающиеся вещей, входящих в компетенцию Поместного собора - и делать из этих бесед какие-то выводы....
1. В Русской Православной Церкви высшая власть в области вероучения и канонического устроения принадлежит Поместному Собору.
А что до "официальных лиц" - то чудно сказано у Булгакова:
– Эх, Никанор Иванович! – задушевно воскликнул неизвестный. – Что такое официальное лицо или неофициальное? Все это зависит от того, с какой точки зрения смотреть на предмет, все это, Никанор Иванович, условно и зыбко. Сегодня я неофициальное лицо, а завтра, глядишь, официальное! А бывает и наоборот, Никанор Иванович. И еще как бывает!
"Мастер и Маргарита"
P.S. порадовал пассаж о "про-украинскости"...Следуя этим путем надо ожидать, что "официальные лица" вселенского патриархата должны быть настроены про-турецки... У меня есть глубокое убеждение, что попытки подчинить Православную церковь идеям тягнибоковцев похожи на "собор 1946 года" - с "переподчинением" Греко-Католической церкви. И результат будет тот-же.
Вони не без канонічності, а без переємства.
Але тим не переймається ні Католицька Церква, ні ті, хто відкололися.
Православна ж досі не забуває анатемами хрестити.
Ну й холєра з ними -най висловлюють свої анатеми(фігня то все),якщо хочуть мати свою власну церкву нічого на всіх озиратися.
Liliyah Romanova
17.12.2008, 20:53
Обсуждать всерьез частные беседы, касающиеся вещей, входящих в компетенцию Поместного собора - и делать из этих бесед какие-то выводы....
Офіційні представники на офіційній зустрічі...
Але то таке.
Похвальное желание изъясняться по-русски!
Ну, ви навіть не пробуєте мовою співрозмовника. Ніяк.
порадовал пассаж о "про-украинскости"...Следуя этим путем надо ожидать, что "официальные лица" вселенского патриархата должны быть настроены про-турецки... У меня есть глубокое убеждение, что попытки подчинить Православную церковь идеям тягнибоковцев похожи на "собор 1946 года" - с "переподчинением" Греко-Католической церкви. И результат будет тот-же.
А проукраїнське це тягнибок?
Для вас існує лише Москва і хворий націоналізм? Здорового нічого нема? Схоже, що ні. Із ваших слів один висновок можна зробити, вам на українське начхати, бо то тільки тягнибоки.
Ну й холєра з ними -най висловлюють свої анатеми(фігня то все),якщо хочуть мати свою власну церкву нічого на всіх озиратися.
О, саме тому Українська греко-католицька мала би сама собі проголосити Патріярхат і не питатися в Риму, який сильно боїться, аби раптом російська МП від шоку штанці не замастила... Екуменісти вони, ха-ха...
Дальневосточник
18.12.2008, 09:25
Офіційні представники на офіційній зустрічі...Официальная позиция УПЦ МП известна. Все остальное - это "официальное" - именно так, в кавычках - мнение частных лиц. Не надо выдавать желаемое кое-кем - за действительное.
Ну, ви навіть не пробуєте мовою співрозмовника. Ніяк. Как быстро диалог пришел к уровню "сам-дурак"...
- Ленин сказал: "у рыцарей либерального российского языкоблудия скептицизм есть форма перехода от демократии к холуйскому грязному либерализму".
- Что?? Это - язык великого философа? Когда аргументов нет - вот так ругаются....
А.И. Солженицын
"В круге первом"
вам на українське начхати, бо то ті льки тягнибоки.Я бы просил не переходить на личности - моя скромная персона не имеет отношения к сути диспута.
Я не приемлю национализм, поскольку гипертрофировано выпячивать то, чего ты сам не достиг, к чему не меешь никакого отношения - по меньшей мере несерьезно. Давайте гордиться тем, что родились в понедельник. С этой точки зре