КПК

Показати повну версію : Професійне фото

Сторінки : [1] 2 3

Peris
17.08.2007, 06:36
Порадьте будь ласка хорошого фотографа або фотосалон. Хочу собі зробити професійні фото, але не знаю куди краще звернутись.
При можливості скиньте сайт або роботи фотографів зі Львова.

New Shrek
17.08.2007, 08:39
http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=21541
http://www.fotoxata.lviv.ua/

syavych
17.08.2007, 08:41
Порадьте будь ласка хорошого фотографа або фотосалон. Хочу собі зробити професійні фото, але не знаю куди краще звернутись.
Студія Баранських (вул. Франка, якийсь номер, біля повороту на Зелену). Але: 1) дорого; 2) мала імовірність що попадеш саме до Баранських, а не практикантів, які нічого не розуміють в професійному фото.

Анютка
17.08.2007, 09:28
В Баранських працює дуже хороший фотограф - Вадим! Бачили його роботи, нам дуже сподобались, живі! Замовили його собі на весілля. 8067 731 22 59

Jasmin
17.08.2007, 15:11
Фотостудія Баранських це справді гарна і професійна студія :clapping: :y:

знаходяться вони на вул. Зеліній 2 тел.276-98-40
Баранська Марія Василівна працює по парних числах. з нею можна домовитись щодо фото у салоні. Відносно фотозйомки на весіллі можа домовитись з Баранським Олегом, це фотограв справді :y:

Ми з чоловіком замовляли Баранського Олега на весілля. Це було ще в листопаді 2003р. його роботою задоволені на 100%:y: :crazy:

Тоді це коштувало 150у.е. + кожна плівка 10грн і за друк кожного фото 70коп. На той час гроші чи малі були, правда це того вартувало. Він був присутній з самого ранку до того часу коли всі гості не розійшлись і ми не сказали що він може бути вільний :dance: Мені його робота сподобалась дуже, оскільки працює він так, що його й не помітно зовсім. Згадую як я сказала чоловіку "для чого ми його запросили? він ж зовсім не фотографує нічого..." а коли побачили роздрук фото, аж здивувалися як так зовсім не помітно можна було зробити стільки фото.
Ще приємний подарунок він влаштував нам на весіллі, про який нас не попередив. Був конкурс на весіллі в якому призами були наші фото весільні, які він встиг зробити під час того як ми були за столом. Гості були приємно вражені і ми теж....:y:

наші весільні фото можете подивитися ось тут http://foto.mail.ru/mail/irysja2003/1/
якість фото там не дуже... оскільки фото відскановані .... але саму суть роботи можна побачити

Одним словом раджу Вам саме цю студію:radist:

New Shrek
17.08.2007, 15:36
http://foto.mail.ru/mail/irysja2003/1/ну 5 з 41 фото можна віднести до професійних,якщо помиляюсь -туть унас є багато поціновувачів фото справи,хай скажуть свою цифру

Ума
17.08.2007, 15:48
http://www.mriya-studio.com.ua/

фотостудія Мрія. Мені там найбільше сподобалось, ціна може й висока, але того вартує :)

vasili
17.08.2007, 15:58
Я ціную моменти щастя...всі 41 фота, прекрасні...але особливо мені сподобалось, мета фотографа(художника).

Melody
17.08.2007, 16:46
Студія Баранських (вул. Франка, якийсь номер, біля повороту на Зелену). Але: 1) дорого; 2) мала імовірність що попадеш саме до Баранських, а не практикантів, які нічого не розуміють в професійному фото.

У фотостудії Баранських я робила весільні фото і дуже задоволена. Фотографували самі Баранські.

Ljolik
17.08.2007, 16:53
Ми в Баранських робили весільні фото, а в Мрії малу на рочок фотографували, як на мене професійні фото вартують тих грошей.

Melody
17.08.2007, 16:56
як на мене професійні фото вартують тих грошей.

Сто процентів. :y:

New Shrek
17.08.2007, 18:06
То відгуки споживачів,а де реакція спеців

професійні фотоякі з 41 Ви вважаєте професійними?

Melody
17.08.2007, 18:07

Шреку, тільки споживачі можуть дати об"єктивні відгуки. А почнуть говорити специ - то вже буде саморекалама.

levandivka
17.08.2007, 18:10
ТАК існує ж цехова етика...:o

Melody
17.08.2007, 18:13
які з 41 Ви вважаєте рофесійними?

Я не такі робила, а студійні. Всіма задоволена.

New Shrek
17.08.2007, 18:13
ну то я скажу ті 41 фото звичайна любительщина

levandivka
17.08.2007, 18:40
Шреку, завжди буде і ширпотрєб. Робота ТАКа...

afterstep
17.08.2007, 18:45
ТАК існує ж цехова етика...
невже тобі таке поняття відоме?

Шреку, завжди буде і ширпотрєб. Робота ТАКа...
та ну - просто всі халтуршики...
наспівуючи "нє качєгари ми нє плотнікі"

levandivka
17.08.2007, 18:58
невже тобі таке поняття відоме?
Мені відомо багато, крім 1-ї причини, чому тобі і тут тре' дорисовувати придумане тобою до мого тексту. Шо, крокодил не ловицця?
Не треба ретранслювати - брехня получаїсі.

afterstep
18.08.2007, 01:28
Не треба ретранслювати - брехня получаїсі.

чому? загальне враження від "випускних альбомів" - у фотографа були або проблеми зі здоров'ям, або просто був напідпитку.
А знаєш, чому наречена у білому платті?
Щоб на фотографії без проблем опізнати...
--

Мені відомо багато, крім 1-ї причини,
з'їж тобою ж спечений пиріжок. Смачного.

levandivka
18.08.2007, 07:33
загальне враження від "випускних альбомів" - у фотографа були або проблеми зі здоров'ям, або
А скільки ти знаєш випадків "рекламації"?
-Отож... Принесли б пару-трійку разів на переробку...
І причина ТАКої якості - конвейєр.
І на весільних фотах тяжко придумати щось нове. І ця галузь заповнюється ширпотрєбом.
ЗІ: пиріжками і вєнікамі не займаюсь, ти шось переплутав оп'ять...

afterstep
18.08.2007, 12:02
-Отож... Принесли б пару-трійку разів на переробку...

угу - "счас". так тобі й кинуться переробляти ;)
і причина поганої якості - зовсім не конвеєр. а тотальна халатність та ламерство.
от і виходить - хочеш професійне фото - є кілька фотохудожників, платиш дорого, але маєш.
а якщо не маєш часу тих художників шукати чи грошей заплатити - користаєш тим ширпотребом, що є.
Причому з покращенням фотоапаратури - отримуємо все халтурніші фотоальбоми.

levandivka
18.08.2007, 12:10
Причому з покращенням фотоапаратури - отримуємо все халтурніші фотоальбоми.
+1. Я знаю альбомного фотографа, якого жаба дусить на апгрейд. І клієнти бідкаються...
так тобі й кинуться переробляти
Не кинуться, але подумають. А це нікому не заважало.

afterstep
18.08.2007, 12:38
Не кинуться, але подумають. А це нікому не заважало.

для "подумають" потрібні дві передумови - щоб "фотограф" серйозно поставився до проблеми (ну тобто відразу дати в лоб, а тоді говорити), і щоб в фотографа було чим думати...
--
Тим часом "пацієнти" фотографів згідно гасла "порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих" купують цифрові фотоапарати та відеокамери, і, з покращенням апаратури, роблять все кращі та кращі роботи...

Jasmin
28.08.2007, 20:00
ну 5 з 41 фото можна віднести до професійних,якщо помиляюсь -туть унас є багато поціновувачів фото справи,хай скажуть свою цифру

Шановний New Shrek!
всю тему ви зосередили на моїх 41 фото...
По-перше хочу вам сказати що вище попереджала що фото скановані і це не не дуже хорошому сканері, про це я попереджала. тому про якість фото говорити не варто!
По-друге фото робилися в 2003році, до 2007р і сама ідея фотозйомки і метод обробки змінилися кардинально! це потрібно побачити і тоді вже писати свої роздуми!
По-третє весільних фото у мене не 41, а більше 150... це просто частина виставлена на ваш розгляд...

і взагалі не будьте такими предвзятими будь-ласка :clapping:

доречі фотостудія Мрія робить супер альбоми, дитячі просто слів немає :radist:

New Shrek
28.08.2007, 23:03
дитячі просто слів немає
Та я не проти ,просто тема Peris

FeRmatta
06.09.2007, 00:33
а мені подобаються робти цього львівського фотографа: http://vesillya.blogspot.com/ тим більше, кохання у Львові сповнене романтикою! ехх...хочу бути нареченою

Anyuta
13.01.2008, 12:57
Неодмінно підіть у фотостудію Баранських, що на вул. Франка, на початку... До Вадима Микитенка:y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: Я з ним знайома, він справді СУПЕРОВИЙ фотограф!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! І людина просто чудова!:rolleyes:

Stanley
13.01.2008, 13:51
По-перше хочу вам сказати що вище попереджала що фото скановані і це не не дуже хорошому сканері, про це я попереджала. тому про якість фото говорити не варто!
Композиція фото ніяк не залежить від якості сканування. А саме композиційна побудова кадру є ознакою майстерності фотографа. Технічна якість зовсім не є ознакою "професійності" чи "майстерності", а лише свідчить, і то не завжди, про використання якісної апаратури, а її в наш час , при нгаявності бажання ( і грошей) може купити кожен.

levandivka
13.01.2008, 23:04
використання якісної апаратури, а її в наш час , при нгаявності бажання ( і грошей) може купити кожен.
ТАК, але доведеться докупити знання, вміння користати і руки...

StYura
19.01.2008, 12:53
І на весільних фотах тяжко придумати щось нове. І ця галузь заповнюється ширпотрєбом.
Ну во-первых это типичный подход бомбилы, а во-вторых каждая свадьба индивидуальна и поэтому новое надо не искать а видеть. А ширпотребом заполняется как всегда только нижняя ценовая категория, не хотите получить говнофотки - не экономьте на фотографе, это относится и к видео, и к банкету, да и ко всей организации праздника

levandivka
19.01.2008, 13:01
это типичный подход бомбилы
Не буду сперечатися. ТАК і є. Бомблю і на "художку" не зазіхаю.
І не бачу в цьому підстав соромитися.
каждая свадьба индивидуально и поэтому новое надо не искать а видеть.
Не сприйміть за "злопам'ятність". Вчора переглядав Вашу галерею. Саме з цією думкою завершив перегляд:
Нового не побачив. :cowboy: Чесно!
Геніїв, творців нового завжди мало...

ЗІ: порада.
хотите получить говнофотки
Маестро, будьте обережнішим. :)

StYura
19.01.2008, 13:18
Не буду сперечатися. ТАК і є. Бомблю і на "художку" не зазіхаю.
Так я вобщем не конкретно Вас имел ввиду, а просто говорил про такой подход к фото. Если задело - сори
Не сприйміть за "злопам'ятність". Вчора переглядав Вашу галерею. Саме з цією думкою завершив перегляд:
Частично согласен с тем что фотки там есть однообразные, поэтому в новом сезоне хочу подойти к свадебному фото немного подругому. Должно быть лучше :) Но есть фотки которые я бы не постеснялся большим форматом на стену повесить.
Нового не побачив. Чесно!
Каждый человек видит только то что хочет, возможно Вы не внимательно смотрели, а возможно не хотели видеть. Тут еще смотря что понимать под словом "новое". Возможно новое это много динамики? или треш? а возможно очередная реинкарнация "невесты на ладошке"? что для Вас новое?
Маестро, будьте обережнішим
Сарказм в сторону. Я написал то что думал.
Геніїв, творців нового завжди мало...
100% но к этому надо стремиться

levandivka
19.01.2008, 13:26
говорил про такой подход к фото. Если задело - сори
Не заділо, писав вище.
Просто "необережне" слово на форумі, іноді, несподівано, стає початком конфлікту.
А воно нам треба на форумі? :)

смотря что понимать под словом "новое". Возможно новое это много динамики? или треш? а возможно очередная реинкарнация "невесты на ладошке"? что для Вас новое?
Я - про сюжети фотографій. Пара на трамвайній колії, молода на долонях.

StYura
19.01.2008, 13:44
Я - про сюжети фотографій. Пара на трамвайній колії, молода на долонях.
Сюжет в целом один - свадьба молодых и фотограф не в праве придумывать и навязывать что-то свое
В мене з придумаванням (фантазією) постановочних фот - проблема. Тому й ловлю всі свої кадри в реалі.
Вот такой подход мне уже больше по душе. Именно больше репортажить, брать не постановкой, а подсказками молодым, ловить моменты и эмоции!

Львов довольно консервативный город на мой взгляд и тут со времен жесткого застоя сформировался довольно убогий подход к фото. Только сформировав новый подход к фотографии (репортажной/свадебной/событийной) можно будет нормально работать и не стесняться называть себя фотографом :)

levandivka
19.01.2008, 14:01
Львов довольно консервативный город на мой взгляд и тут со времен жесткого застоя сформировался довольно убогий подход к фото.
Тю...
(на вухо) знову гострі оцінки..?
"Я, Вань, такую-же хочу..." - не сьогодні придумано, і не вчора. І стосується не лише фото-культури.
Нє?

StYura
19.01.2008, 15:12
тю2.. :)
знову гострі оцінки..?
я ж написал "на мой взгляд"
"Я, Вань, такую-же хочу..." - не сьогодні придумано, і не вчора
в точку, но меня такой подход в будущих клиентах не устраивает, да и люди немного наелись уже "как у всех" хотят чего-то нового чаще, правда не всегда знают чего именно :)
Нє?
Правильно! Кто бы ты ни был скажи "Нє" такому подходу!:y:

Радість
19.01.2008, 16:07
Ми були пару місяців назад в Баранських. Фотографували дітей. Мені не сподобалось.Фотографом була старша жінка. Дуже галаслива, в мене аж вуха боліли після того. Зі всього що вона нафотографувала, ледво вибрали 3 фото. Спробуємо тепер в Мрію піти.

StYura
19.01.2008, 17:22
Фотографом була старша жінка. Дуже галаслива
:))))) я тож как-то был свидетелем ее работы, это Баранская старшая (не помню как звать), делает пофигистически, из того что я видел. А в Мрию правильно идете, мне их детские работы понравились

Ljolik
19.01.2008, 17:32
Ми були пару місяців назад в Баранських. Фотографували дітей. Мені не сподобалось.Фотографом була старша жінка. Дуже галаслива, в мене аж вуха боліли після того. Зі всього що вона нафотографувала, ледво вибрали 3 фото. Спробуємо тепер в Мрію піти.
Ми в Баранських робили весільні фотографії, але фотограф була була молода жіночка. І "розкрутила" так що про камеру я практично забула і не звертала увагу, і фотками задоволені. В Мрії малу фотографували - теж дуже добрі враження, ще раз туди підемо обов"язково.

dan
21.01.2008, 00:42

Та й справді багато залежить від того хто робить Вам фото і як Ви з ним почуваєтесь. Якщо не знайшли спільну мову і гармонію у спілкуванні то і фотографії будуть натягнуті і не живі (без природніх Вам емоцій та манер). А чому не пошукати фотографів які фотографують на виїзді за більш помірковану ціну та з якими Ви почувались би вільніше. Та й на мій погляд студійна фотографія сама по собі несе міру скутості і наіграності, даруйте, штучності.

StYura
21.01.2008, 12:23
А чому не пошукати фотографів які фотографують на виїзді
обычно в студию идут как дополнение к свадебной фотосессии

Та й на мій погляд студійна фотографія сама по собі несе міру скутості і наіграності
так и есть, хотя студийная фотография и позволяет создавать действительно шедевры которые хочется повесить на стену и радоваться, но она часто выглядит тяжеловесной, монументральной. так фотографировали на заре фотографии когда аппаратура позвояла выдержки длинной от 0,5-1-2 сек и люди должны были замереть перед камерой на это время. Сейчас такой подход уже приелся и все более популярной становится динамичная живая фотография на которой есть эмоции, воздух, окружение. Т.е. в каждом случае (студия и выезд) есть свои и минусы, ну и еще много зависит конечно от фотографа и самих моделей (кем бы они не были)

viltis
21.01.2008, 12:30
обычно в студию идут как дополнение к свадебной фотосессии

так и есть, хотя студийная фотография и позволяет создавать действительно шедевры которые хочется повесить на стену и радоваться, но она часто выглядит тяжеловесной, монументральной. так фотографировали на заре фотографии когда аппаратура позвояла выдержки длинной от 0,5-1-2 сек и люди должны были замереть перед камерой на это время. Сейчас такой подход уже приелся и все более популярной становится динамичная живая фотография на которой есть эмоции, воздух, окружение. Т.е. в каждом случае (студия и выезд) есть свои и минусы, ну и еще много зависит конечно от фотографа и самих моделей (кем бы они не были)

А чи можете порадити хорошого фотографа на виїзд?? власне , вже збилась з ніг ...шукаючи такого

dan
21.01.2008, 12:38
А чи можете порадити хорошого фотографа на виїзд?? власне , вже збилась з ніг ...шукаючи такого

Зрозуміло що будь який майстер має свій підхід до роботи і своє бачення краси. Важко деколи знайти ту золоту середину між багатьма складовими у прийняті рішення за чи проти. Адже завжди у будь якому питанні є свої невідомі які ми не можемо прорахувати як би цього не хотіли б. Тому деколи треба ризикувати або ж як кажуть мудрі люди "Поживемо побачимо". У мене є на замітці деякі фотографи. Все залежить якого результату ви хочетет досягнути? :)

viltis
21.01.2008, 12:47
Зрозуміло що будь який майстер має свій підхід до роботи і своє бачення краси. Важко деколи знайти ту золоту середину між багатьма складовими у прийняті рішення за чи проти. Адже завжди у будь якому питанні є свої невідомі які ми не можемо прорахувати як би цього не хотіли б. Тому деколи треба ризикувати або ж як кажуть мудрі люди "Поживемо побачимо". У мене є на замітці деякі фотографи. Все залежить якого результату ви хочетет досягнути? :)

Власне я хочу ЯКІСНЕ, ОРИГІНАЛЬНЕ фото на виїзді....Фото сесія під час розписки в національних костюмах ...і по місту в день шлюбу.Хочеться трошки ЕКСТРЕМАЛЬНЕ фото. Студія буде теж. В Баранських.А от на виїзд мені зараз їхні роботи не надто "живі"...

dan
21.01.2008, 12:53
Власне я хочу ЯКІСНЕ, ОРИГІНАЛЬНЕ фото на виїзді....Фото сесія під час розписки в національних костюмах ...і по місту в день шлюбу.Хочеться трошки ЕКСТРЕМАЛЬНЕ фото. Студія буде теж. В Баранських.А от на виїзд мені зараз їхні роботи не надто "живі"...

Поясніть будь ласка, що Ви вкладаєте у вислів екстремальне фото? Дякую!

viltis
21.01.2008, 12:58
Поясніть будь ласка, що Ви вкладаєте у вислів екстремальне фото? Дякую!

Це фото,яке є драйвовим ....без метеликів, крутіння нареченої на руці нареченого.

Мені наприклад сподобалось от-це фото

http://www.photoagency.com.ua/weddings/ulya-osya/index_wed.html

dan
21.01.2008, 13:03
Зрозуміло! Як я зрозуміла фото має бути оригінальним і з характером! Можливо Вам буде цікаво переглянути фотографії на www.photolife.lviv.ua

viltis
21.01.2008, 13:08
Зрозуміло! Як я зрозуміла фото має бути оригінальним і з характером! Можливо Вам буде цікаво переглянути фотографії на www.photolife.lviv.ua

Дякую...фото цього фотографа вже бачила ....це трішки не те,що я хочу....Так, треба Левандівку спитати.Може, він щось порадить

StYura
21.01.2008, 13:25
я занимаюсь свадебными фото http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=222262&postcount=205 если понравится - пишите

levandivka
21.01.2008, 13:32
треба Левандівку спитати.
Дякую за довіру, але я - бомбила. Не підкажу, бо не працюю у весільному бізнесі.
Мусите покладатися на свої враження... :) (не підведуть ;) )

viltis
21.01.2008, 13:33
я занимаюсь свадебными фото http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=222262&postcount=205 если понравится - пишите

Фото гарні. Але....одноманітні ИМХО

Дякую за довіру, але я - бомбила. Не підкажу, бо не працюю у весільному бізнесі.
Мусите покладатися на свої враження... :) (не підведуть ;) )

Ви маєте смак. Тому, всерівно буду радитись з Вами:))) якщо не проти.

StYura
21.01.2008, 13:38
Фото гарні. Але....одноманітні ИМХО
есть такая беда, но трабл в том что на фотосессию отвидится 1-2 реже 3 часа, и нередко пары не готовы ради классных фото поехать куда-то подальше от города. Чаще всего хотят стандартно парк, центр, с редкими отклонениями. Я б с удовольствием выехал еще раз поснимать на озеро или древнюю крепость, та много вариантов может быть - было бы желание у молодых. Для этого можно сделать предсвадебную съемку, если в день свадьбы очень плотный график

viltis
21.01.2008, 13:42
есть такая беда, но трабл в том что на фотосессию отвидится 1-2 реже 3 часа, и нередко пары не готовы ради классных фото поехать куда-то подальше от города. Чаще всего хотят стандартно парк, центр, с редкими отклонениями. Я б с удовольствием выехал еще раз поснимать на озеро или древнюю крепость, та много вариантов может быть - было бы желание у молодых. Для этого можно сделать предсвадебную съемку, если в день свадьбы очень плотный график

Я Вас розумію...Тому в мене на відео і фото відокремлено 2 дні. От так от. Але я не про це. Фото, там де наречена сидить на перилах. Практично є у всіх пар. Так не мона. Мені , наприклад, було б не приємно, прийшовши до коліжанки бачити "дублікат" моїх весільних фоток:). Та Ви не ображайтесь, це просто я така критична до себе і до свого весілля. Половину відеооператорів вже забембала, доки не знайшла "свого"

А ще помітила, що деколи роботи одного майстра суттєво відрізняються в залежності від пари....

StYura
21.01.2008, 13:47
А ще помітила, що деколи роботи одного майстра суттєво відрізняються в залежності від пари....
И такое тоже есть, с раскованными подвижными парами работать легче всего, с романтично-влюбленными работать приятно и спокойно, хуже всего с закомплексоваными или очень сдержанными - сложно найти подход. Кроме того у раскованных пар получаются более индивидуальные фотки, т.к. не стесняются вести себя натурально - тут только момент лови, а со скованными приходится брать режисуру на себя и как ни крути фотки таких пар буду похожими между собой и более скучными

levandivka
21.01.2008, 13:53
деколи роботи одного майстра суттєво відрізняються в залежності від пари....
ТАК, якщо і пара драйвова... :)

dan
21.01.2008, 14:25

Повністю з Вами погоджуюсь! Наречені це матеріал з якої фотограф ліпить твір. Зрозуміло що багато залежить від пари, але й фотограф повинен зуміти побачити сильні і слабкі сторони молодят, зуміти якщо необхідно досягти того емоційного апогею коли молодята забувають про нього і обєктив, зуміти розказати про них якусь особливу мелодію їхнього кохання, неподібну на іншу, адже кохання двох осіб це щось неповторне ... Але як кажуть мудрі люди не все так як кажеться і як хочеться, бо життя говорить сильніше за нас, наші плани, бажання тощо. А ще кажуть мудрі люди що краще синиця в руці аніж журавель в небі, або ж тішся тим що маєш, а не журись тим чого не маєш і що можливо так і залишиться лише в твоїй уяві. З іншого боку емоції пережиті Вами у Вашому весіллі, здається є найбільш вагомою складовою захоплення від фото які Ви особисто будете мати. Адже коли ти переглядаєш чужі фото то це чуже тобі, та й фото не зводиться лише до композиції, ракурсу, техніки, а найважливіше фото це зловлений час і ті емоції які Ви, саме Ви мали тоді в той момент Вашого життя а не чийогось чужого Вам. До речі, мені дуже цікаво, якщо Вам не важко розкрийте секрет звідки Ви знаєте роботи Бориса Гудими. Я маю на увазі цей сайт www.photolife.lviv.ua Він тільки почав працювати у сфері весільного фото. Кажуть що має непогані навики, ідеї, але й з другого боку ще замало у нього досвіду. Це моя субєктивна оцінка. :)

nirvanka
21.01.2008, 16:47
Мені , наприклад, було б не приємно, прийшовши до коліжанки бачити "дублікат" моїх весільних фоток
А є такі люди, котрі кажуть фотографам "я там в когось бачила таку фотку, зробіть і нам таку!".. Не кожен прагне мати щось індивідуальне, неповторне..

StYura
21.01.2008, 17:10
Мені , наприклад, було б не приємно, прийшовши до коліжанки бачити "дублікат" моїх весільних фоток. Та Ви не ображайтесь, це просто я така критична до себе і до свого весілля
Так я полностью разделяю Ваш взгляд, но для того чтобы были оригинальные ни на кого не похожие фотки ВЫ должны быть яркой личность, продумать какими бы Вы хотели увидеть Ваши фотки. Повторяю кадры из-за того что молодоженам не хочется шевелиться двигаться, они не хотят увидеть себя (в 80% случаев) на фото, им проще спросить "что нам делать" и ждать команды. Из этого и вытекает однообразие, я придумал несколько заготовок и их активно пользую, попадется креативная раскованная пара - фото будут совсем другими, скоро выложу фото со свадьбы в Тернополе, там были очень приятные молодые и смена обстановки тож хорошо подействовала.

"я там в когось бачила таку фотку, зробіть і нам таку!".. Не кожен прагне мати щось індивідуальне, неповторне..
ну это в корне не правильный подход, это просто отсутствие вкуса и желания подчеркнуть свою индивидуальность. Хотя так конечно намного проще, ведь правильным было бы искать себе подходящего по стилю фотографа, разбираться какими же могут быть фото со свадьбы, возможно даже стилизировать свадебные наряды, а то и всю свадьбу (в стиле Америка 30х видел очень интересную свадьбу) и дальше сколько фантазия позволит

nirvanka
21.01.2008, 17:24
ну это в корне не правильный подход, это просто отсутствие вкуса и желания подчеркнуть свою индивидуальность.
Цілком з Вами згідна! Я просто дивуюсь людям, які навпаки намагаються повторитись, бути такими, як усі.. Зрештою, кожному - своє..

viltis
21.01.2008, 20:56
www.photoagency.com.ua
Ви вже здається згадували цей сайт :)

Власне ...ті дівчатка наразі є номер 1 в моєму рейтингу ...але шукаю далі..До речі, як маєте якісь дані про ціни-умови, то напишіть, плз

dan
21.01.2008, 21:10
Власне ...ті дівчатка наразі є номер 1 в моєму рейтингу ...але шукаю далі..До речі, як маєте якісь дані про ціни-умови, то напишіть, плз

До речі, мені дуже цікаво, якщо Вам не важко розкрийте секрет звідки Ви знаєте роботи Бориса Гудими. Я маю на увазі цей сайт www.photolife.lviv.ua Він тільки почав працювати у сфері весільного фото. Кажуть що має непогані навики, ідеї, але й з другого боку ще замало у нього досвіду. Це моя субєктивна оцінка.

viltis
21.01.2008, 21:21
До речі, мені дуже цікаво, якщо Вам не важко розкрийте секрет звідки Ви знаєте роботи Бориса Гудими. Я маю на увазі цей сайт www.photolife.lviv.ua Він тільки почав працювати у сфері весільного фото. Кажуть що має непогані навики, ідеї, але й з другого боку ще замало у нього досвіду. Це моя субєктивна оцінка.

Гарні фото з дощовим Львовом ...і з весільних ті, що з парасолькою.Але ще досвіду бракує. І нема тої "родзинки".То є лише моя думка . А натрапила на сайт випадково, бо вже довго шукаю весільні фото на виїзд, які б мені сподобались ....

dan
21.01.2008, 21:24
Гарні фото з дощовим Львовом ...і з весільних ті, що з парасолькою.Але ще досвіду бракує. І нема тої "родзинки".То є лише моя думка . А натрапила на сайт випадково, бо вже довго шукаю весільні фото на виїзд, які б мені сподобались ....

Дуже дякую за Вашу відповідь! А як щодо вищезгаданого Олександра Данчевського. Кажуть що у нього досвіду ого-го як багато!!! :) Дякую!

viltis
21.01.2008, 21:31
Дуже дякую за Вашу відповідь! А як щодо вищезгаданого Олександра Данчевського. Кажуть що у нього досвіду ого-го як багато!!! :) Дякую!

Мені його радить мій відеооператор. Чесно кажучи, багато його робіт мені не вдалося побачити...Треба поїхати до нього, подивитись. А ви його роботи бачили?

dan
21.01.2008, 21:38
Мені його радить мій відеооператор. Чесно кажучи, багато його робіт мені не вдалося побачити...Треба поїхати до нього, подивитись. А ви його роботи бачили?

Якщо Вам радить відеоопретор саме його то це вже звучить вагомо. Адже співпраця фотогрфа і відеооператора велика штука. Хоча з іншого боку це може бути лише як кажуть мудрі люди комерційний хід, так би мовити, привязка. Вам вибирати. Якщо чесно то тої оригінальності і вишукності або ж говорити Вашою мовою "родзинки" я не побачила.

До слова, а мені сподобались у того Гудими фотографії пари на озері в човні і на березі. Кажуть що він робить також пробні фото щоб пристрілятись один до одного. :)

Ольга
22.01.2008, 00:04
Власне ...ті дівчатка наразі є номер 1 в моєму рейтингу .
дуже Вам раджу! за ціни можна запитати у дівчат

viltis
22.01.2008, 09:23
Ми з ними домовлялись про зустріч по телефону. А ціна в них здається залежить від виду зйомки, в нас розрізняли фото в альбом, загс і шлюб. Вони правда вимагають, щоб було багато часу для зйомки альбома, але я вважаю, що як хочеться щось особливе - то треба відповідно і ставитись
В мене відеооператор такий же:))) купа часу для нього:))) але результат того вартує. Ну, хоч приблизну цінову категорію їхню Ви можете скинути в ПП?
До речі, а Ваші фото є на сайті Наталі та Інни?і як завчасно Ви їх замовляли?

dan
22.01.2008, 12:50
В мене відеооператор такий же:))) купа часу для нього:))) але результат того вартує. Ну, хоч приблизну цінову категорію їхню Ви можете скинути в ПП?
До речі, а Ваші фото є на сайті Наталі та Інни?і як завчасно Ви їх замовляли?

Можу прогнозувати, перепрошую за самовпевненість, що в районі 400-500$. :) А на скільки Ви розраховуєте, якщо не секрет?

viltis
22.01.2008, 13:22
Можу прогнозувати, перепрошую за самовпевненість, що в районі 400-500$. :) А на скільки Ви розраховуєте, якщо не секрет?

Ну, я Вам скажу чесно -- якби я знайшла тих фотографів, від яких не могла б відірвати погляду, то заплатила б і 1000. Але, на жаль, наразі я таких фотографів і їхні роботи не бачила ...

А так, ну, думаю 400 було б якраз, але враховуючи, що мені треба розбити фото на 2 дні

levandivka
22.01.2008, 14:13
мені треба розбити фото на 2 дні
І на весілю роздавати... Ггг... :)

StYura
22.01.2008, 15:51
Ну, я Вам скажу чесно -- якби я знайшла тих фотографів, від яких не могла б відірвати погляду, то заплатила б і 1000
ну тогда не стоит ограничиваться только львовскими фотографами, можно искать по всей Украине

dan
22.01.2008, 15:54
Ну, я Вам скажу чесно -- якби я знайшла тих фотографів, від яких не могла б відірвати погляду, то заплатила б і 1000. Але, на жаль, наразі я таких фотографів і їхні роботи не бачила ...

А так, ну, думаю 400 було б якраз, але враховуючи, що мені треба розбити фото на 2 дні

І мені здається, як це не прикро, Ви їх і не побачите. :( Річ у тім що у нас ще мало таких майстрів є як таких. Та й погодьтеся матеріал не завжди такої амплідути (емоцйної, фінансової) як би хотілось. Вам би за кордон або принаймні за межі України з Вашим розмахом. :) Просто для цікавості перегляньте сайти російських майстрів у Москві чи де інде і Ви відразу побачите різницю. Успіхів! :)

viltis
22.01.2008, 21:38
І на весілю роздавати... Ггг... :)

Ви просто читаєте мої думки:)))

Просто перший день ---то розписка в строях
А другий ---біле плаття:))) і чорний смокінг:)

І мені здається, як це не прикро, Ви їх і не побачите. Річ у тім що у нас ще мало таких майстрів є як таких. Та й погодьтеся матеріал не завжди такої амплідути (емоцйної, фінансової) як би хотілось. Вам би за кордон або принаймні за межі України з Вашим розмахом. Просто для цікавості перегляньте сайти російських майстрів у Москві чи де інде і Ви відразу побачите різницю. Успіхів!
Неа ..я не скажу, що для мене тих 1000 мертвих президентів, то є тьху ...Навпаки, то є достатньо вагомий удар по бюджету. Але, така я вже є .Якщо чиїсь роботи вразили б мене наповал, то не шкодувала б. А так, думаю, в 300 у.о. вкластись

Правду кажуть , що все геніальне просто.

Будучи зареєстрованою на сайті, де можна знайти знайомих почала просто так шукати людей зі своєї школи. Знайшла багатьох. Знайшла сусіда, який на рік старший, вчиться в Могилянці на хімічному і робить "звичайні" фоти. Але які.......http://kintecus.livejournal.com/

Може, це його на весілля взяти?

dan
22.01.2008, 23:35
Правду кажуть , що все геніальне просто.

Будучи зареєстрованою на сайті, де можна знайти знайомих почала просто так шукати людей зі своєї школи. Знайшла багатьох. Знайшла сусіда, який на рік старший, вчиться в Могилянці на хімічному і робить "звичайні" фоти. Але які.......http://kintecus.livejournal.com/

Може, це його на весілля взяти?

Золоті слова!!! Повністю з Вами погоджуюсь! А скажіть, будь ласка, котра з фотографій по вищевказаному лінку Вам особливо сподобалась. :) Щось я там весільних фото зовсім не зауважила ... :)

viltis
23.01.2008, 09:19
А скажіть, будь ласка, котра з фотографій по вищевказаному лінку Вам особливо сподобалась. Щось я там весільних фото зовсім не зауважила ...

Справа не в тому, весільні чи ні ....їх там і нема. Але сам стиль роботи....

dan
23.01.2008, 09:33
Справа не в тому, весільні чи ні ....їх там і нема. Але сам стиль роботи....

А скажіть, будь ласка, яка з цих робіт Вам найбільш сподобалась, байдуже що не весільна, і чому? Дякую! :)

viltis
23.01.2008, 09:37
А скажіть, будь ласка, яка з цих робіт Вам найбільш сподобалась, байдуже що не весільна, і чому? Дякую! :)

Всі файні ....Але сподобались там, де дівчата в Криму :))) і зараз дам ссилоскі дві

http://kintecus.livejournal.com/687.html#cutid1

http://yukie-yolka.livejournal.com/16146.html#cutid1

Вони навіть трошки на весільні схожі...

dan
23.01.2008, 09:49
Всі файні ....Але сподобались там, де дівчата в Криму :))) і зараз дам ссилоскі дві

http://kintecus.livejournal.com/687.html#cutid1

http://yukie-yolka.livejournal.com/16146.html#cutid1

Вони навіть трошки на весільні схожі...

А дайте, будь ласка, відповідь на моє друге запитання чому вони Вам сподобались? Можливо якусь оцінку-опис тих робіт, якщо Вам не буде важко. Дякую!

viltis
23.01.2008, 09:56
А дайте, будь ласка, відповідь на моє друге запитання чому вони Вам сподобались? Можливо якусь оцінку-опис тих робіт, якщо Вам не буде важко. Дякую!

Дан, я не професійний фотограф, то Ви в Левандівки може попитайте краще. Але чого вони мені сподобались....

Там нарні кольори, свіжі ідеї....А якщо чесно --просто серце наливалось емоціями, коли я ті фотки переглядала ....В мене мама "помішана" на фотках. І вони їй теж сподобались. В них є душа ..во...

А , можливо , ця душа є тому, що людина не позиціонує себе "великим професіоналом" і фоткає просто для себе.
Та й те, що я його знаю з пелюшок, жили ми в сусідніх будинках, вчились в одній школі .....і я ніколи не могла б подумати ..що він так вміє передавати емоції.

dan
23.01.2008, 10:10
Дан, я не професійний фотограф, то Ви в Левандівки може попитайте краще. Але чого вони мені сподобались....

Там нарні кольори, свіжі ідеї....А якщо чесно --просто серце наливалось емоціями, коли я ті фотки переглядала ....В мене мама "помішана" на фотках. І вони їй теж сподобались. В них є душа ..во...

Я перепрошую якщо Вас чимось образила! Просто мені було цікаво дізнатись чого ви шукаєте і чому? Я просто хотіла зрозуміти Вас і Ваш смак. У кожного з нас свій смак. :) Чого питаюсь чому Вам сподобались ці фото, бо сьогодні одні емоції завтра інші. Те що подобплось Вам сьогодні вже не подобатиметься завтра. Те що на фото є чиїсь емоції не означає що так буде з нами і тому подібне. Але з іншого боку є чіткі незмінні причини того чи ішого явища які впливають на наше сприйняття фото чи зображення. Сюди входить ракурс, композиція, сюжет, світло тощо... Не ображайтесь якщо я Вас чимось образила. Бажаю Вам знайти Вашого фотографа з яким Ви б зробили Ваші на всі 100% фото!!! :clapping:

viltis
23.01.2008, 10:17
Я перепрошую якщо Вас чимось образила!

Ви мене в жодному разі не образили. Ви мене радше завстидали:)

сьогодні одні емоції завтра інші

так, то воно так. Але така вже я є. Якщо щось мені подобається настільки, що не можу відірвати очей. Всьо. Хана мені:)

Сюди входить ракурс, композиція, сюжет, світло тощо

Думаю, в тих фотках то є ...Але я не спорю, може є ще щось, чи хтось, що мене вразить більше

Скажіть тепер Ви : можливо ,я просто надто вибаглива???

dan
23.01.2008, 10:32
Скажіть тепер Ви : можливо ,я просто надто вибаглива???[/QUOTE]

В такій справі потрібно бути вибагливою. Правда занадто не здорово. :) Мені здається, це лише мій субєктивний погляд, що Ви так багато всього надивились, що Вас певно вже нудить від всього баченого. А тут фото де немає білої сукні, чорного смокінгу, звичного букетику, машини, а навпаки розкута дівчина, лежить і ходить де хоче і як хоче бо нічого її рухи не сковує бо сукня на прокат у неї не за 300$ чи взуття на високому каблуці чи букет у руці і тому подібне, і Вашу змучену увагу розбавили такі фото. Але чи так буде у Вас. Яке плаття Ви будете мати, яке взуття Ви будете мати, який букет, яка машина? Як наречений буде вбраний? Мабуть вже це само по собі внесе у Ваші фото оте повторення яке Ви так хочете уникнути. Вам треба запитати себе а що я зроблю для того щоб мої фото будуть зовсім інші ніжу моєї подруги. Тоді беріть добрго фотографа який має досвід і поняття що таке якісна робота і все буде гаразд. Так я собі думаю!!! :clapping:

StYura
24.01.2008, 09:51
Вам треба запитати себе а що я зроблю для того щоб мої фото будуть зовсім інші ніжу моєї подруги
:clapping: молодца!
Мое мнение вся неразбериха с выбором фотографа из-за того что человек сам не знает чего хочет. Нужно просто сесть и подумать чего-же хочется от своих фоток, какими вы хотите себя на них видеть. Если есть стиль который вам нравится но никто во Львове такого не предлагает, то следует обговорить возможность повторения такого стиля с наиболее понравившимся фотографом.
И еще съемка за 1000 тугриков и за 300 это совершенно разные вещи, здесь я бы тоже советовал определиться четко, чего же вы хотите, за 300 вас могут хорошо отснять, а за 1000 вы можете иметь на свадьбе 2х фотографов (и 2 видения соответсвенно) неплохой альбом и еще и демонстрацию фоток с первого дня свадьбы(предсвадебки) на банкете, или же можно за 1000 нанять очень навороченного фотографа. Главное решить что вам по душе.

viltis
24.01.2008, 10:23
Мое мнение вся неразбериха с выбором фотографа из-за того что человек сам не знает чего хочет

Я прекрасно знаю, чого я хочу. Але більшість фотографів мають шаблони. Наразі в мене є 2 професійні і один аматорський варіант щодо фотгорафа.

І жодної нерозбірливості нема. Я просто шукаю фотографа ....час ще трошки є. Адже весілля наприкінці серпня.
Если есть стиль который вам нравится но никто во Львове такого не предлагает, то следует обговорить возможность повторения такого стиля с наиболее понравившимся фотографом

Це власне і є хід моїх дій
И еще съемка за 1000 тугриков и за 300 это совершенно разные вещи, здесь я бы тоже советовал определиться четко, чего же вы хотите, за 300 вас могут хорошо отснять, а за 1000 вы можете иметь на свадьбе 2х фотографов (и 2 видения соответсвенно) неплохой альбом и еще и демонстрацию фоток с первого дня свадьбы(предсвадебки) на банкете, или же можно за 1000 нанять очень навороченного фотографа. Главное решить что вам по душе
Не знаю я , де то за 1000 доларів і 2 фотографа і ще й альбом ....

Знаю, що наприклад, Олег Баранський взагалі "зникає " на годину-другу з бенкету і приходить вже з певними фотками готовими, які переважно бувають "призами" за конкурси для гостей:)

StYura
24.01.2008, 10:34
Але більшість фотографів мають шаблони
Повторюсь, шаблоны - для малоподвижных, скромных, скованных пар. Может не стоит так бояться того что у фотографа есть свои заготовки? Это не значит что вся съемка будет идти по намеченному сценарию, и что от вашей индивидуальности не останется и следа.

Я просто шукаю фотографа ....
тогда извиняюсь, мне показалось что вижу некоторую суматоху :)

наю, що наприклад, Олег Баранський взагалі "зникає " на годину-другу з бенкету і приходить вже з певними фотками готовими
фантастика!! как у него это получается???:D(без обид) и во всем остальном он Вас устраивает?

ЗЫ: посмотрите здесь на счет новых идей и красивых цветов http://www.agwpja.com/ ;)

viltis
24.01.2008, 11:14
нтастика!! как у него это получается???(без обид) и во всем остальном он Вас устраивает?
Він в цей день просто видруковує фото. Без обробки. Сама бачила, будучи дружкою на весіллі. Він роздрукував 20 фото. І вигравши в конкурсі , я отримала фотку:))) там, де молода вбирається:)

Чи задовільняє він мене... на відсотів 70 .

А от Іринка Баранська на 100%. Робила в неї фотосесію на випускний.Досі балдею....

http://www.agwpja.com/

Відкрила навмання фотографа з Місурі:)))Називається Андрій Микитюк:)))

Пішла дивитись фото......

StYura
24.01.2008, 11:28
А от Іринка Баранська на 100%
тут я с Вами соглашусь :) мне тож кажется что она толково работает (хотя процесса не видел)

Відкрила навмання фотографа з Місурі))Називається Андрій Микитюк))
Земля круглая :))

можете еще просто на http://www.wpja.com/ глянуть, там где agwpja - снимают более артово просто (больше искусства)

levandivka
24.01.2008, 11:31
Я просто шукаю фотографа ....час ще трошки є. Адже весілля наприкінці серпня.
То шо, до кінця серпня тут буде полювання за 1000-ю баксів?
Ггг... :)

StYura, облиште, за цей час встигнете по копієчці набрати...

StYura
24.01.2008, 11:49
StYura, облиште, за цей час встигнете по копієчці набрати...
а я ничего и не пытаюсь, мне просто интересно обсуждение выбора свадебного фотографа и видение это клиентом :р

viltis
24.01.2008, 11:51
Мда ....В Новову Йорку професійний фотограф коштує від 1500 долярів. За 3 500 він приїде до Вас, наприклад в Росію ....

Гарні сайти ...дуже ...ладно ....будемо думати...

Зате на одному з сайтів я побачила практично втілення своєї мрії щодо сукні:) За що, велике дякую:)

а я ничего и не пытаюсь, мне просто интересно обсуждение выбора свадебного фотографа и видение это клиентом :р

Ой ..та Ви на мою думку не покладайтесь. Я така прискіплива, що ого-го. То такі не всі:)

А то всьо виховання:))) І 2 роки в школі журналістики:))))

І так вже сталося, що люблю оригінальність:)

levandivka
24.01.2008, 11:59
на мою думку не покладайтесь. Я така прискіплива, що ого-го. То такі не всі
Принаймні, можна буде написати книгу "Як заробити 1000 баксів". :)

StYura
24.01.2008, 12:02
То такі не всі
І так вже сталося, що люблю оригінальність
вот поэтому мне Ваше мнение и интересно :) Обычно только фотографы замечали что фотки выложены однообразные (хотя фотографы немного по-другому на это смотрят), но по-любому подход к съемке буду менять
втілення своєї мрії щодо сукні За що, велике дякую
незачто, тем и интересны обсуждения на форумах

viltis
24.01.2008, 12:04
Принаймні, можна буде написати книгу "Як заробити 1000 баксів". :)

От власне, що ЗАРОБИТИ:))) думаю, легше зробити 3 фотосесії по стандартних 300, ніж мені одну:).

І я ж казала, що дала б 1000 долярів тіко за шедеври:))) а так, то є моя декілька місячна зарплата. ... Просто так мене привчили батьки: купити джинси за 350 грн --то є ДУЖЕ дорого, а на подорожі, фотки, навчання...неа. Навіть на квиток в театр.

Я минулого року відкладала на дубленку, бо мама вже замучила, що не маю "порядного" верхнього одягу. Цього року я і далі хожу в своєму пальто, зато в мене є 2 диски з фотками з Чехії....:) от такі в мене пріорітети.

dan
24.01.2008, 13:39
Перепрошую що вмішуюсь у Вашу милу розмову. Можливо я не права, але мені здається що Вам потрібно шукати фотографа який працює у жанровому і репортажному стилі. Можливо навіть пріорітет майстру у жанровому стилі. Як Ви неодноразово підкреслили що Вас більше цікавить душа роботи а не її зовнішність, то такий майстер Вас би задовільнив. Хоча такий стиль роботи не з простих. З повагою, Дан. :)

sebastian
29.01.2008, 13:23
Перегляньте слайдшоу тутечки - http://picasaweb.google.com.ua/rseniv/Wedding

Доволі пристойні і різноманітні фото та ретуш, гра з кольорами і тд.
Ціна дивуюча :)

Nadijka
29.01.2008, 13:47
А мене вони не вразили!

syavych
29.01.2008, 14:41

Ціна дивуюча
О, які люди на форумі :)
Привіт, Ростик. Хто фото робив?

Anyuta
29.01.2008, 14:48

Гарні фото!:) Теплі, щирі, живі...

sebastian
29.01.2008, 17:54
Фото робила львівська студія ДежаВю, і вартувало це 200 долярів і зайняло 2 дні роботи фотографування (окрім звісно ретушу і друку). Це доволі пристойні фото за подібні гроші і клієнти надзвичайно задоволені якістю.

Щодо Баранської, то вона теж файно знимкує, але - це обійдеться набагато дорожче + вона робить добрі постановчі знимки, майже 100% і менше уваги приділяє динаміці.

Якось може запостаю шо зробили з цих же моделей Баранська. Для порівняння. Теж непогано, зрештою.

StYura
29.01.2008, 18:16
Це доволі пристойні фото за подібні гроші і клієнти надзвичайно задоволені якістю.
сомнительные аргументы ;)
вона робить добрі постановчі знимки, майже 100% і менше уваги приділяє динаміці.
это то что мне меньше всего нравится в Львовских мэтрах, олд скул :(
Якось може запостаю шо зробили з цих же моделей Баранська. Для порівняння
очень интересно посмотреть

viltis
29.01.2008, 20:47
Фото робила львівська студія ДежаВю, і вартувало це 200 долярів і зайняло 2 дні роботи фотографування (окрім звісно ретушу і друку). Це доволі пристойні фото за подібні гроші і клієнти надзвичайно задоволені якістю.

Щодо Баранської, то вона теж файно знимкує, але - це обійдеться набагато дорожче + вона робить добрі постановчі знимки, майже 100% і менше уваги приділяє динаміці.

Якось може запостаю шо зробили з цих же моделей Баранська. Для порівняння. Теж непогано, зрештою.

Непогані фото ....а тепер викладайте Баранської.

П.С. Але Ви забули сказати, що наречена -- хореограф театру Заньковецької, танцюристка з багаторічним стажем і має за плечима стаж моделі......То так ....для довідки:))))розуміючі, зрозуміють ...

Хто наречений, не знаю:))) Але за Наталю ДУЖЕ рада:))))

syavych
29.01.2008, 23:48
Хто наречений, не знаю)) Але за Наталю ДУЖЕ рада)))
Ви знаєте наречену, а я нареченого, і також радий за нього :)

viltis
30.01.2008, 10:56
Ви знаєте наречену, а я нареченого, і також радий за нього :)

А вони таки дуже гарна пара:))) Ну, Наталя гарніша, звичайно:). Вона така молодчинка, я з нею вже давно не спілкуюсь , але колись, коли вона ще танцювала, то була для мене прикладом для наслідування. А які вона тоді всім дівчатам макіяжі і зачіски робила:))) Спогади .....

dimalozz
31.01.2008, 14:09
Всім доброго дня!
Шановна viltis, у вашій особі я побачив Клієнта з великої літери!
Я про таких мрію! :radist:
Просто є люди, які, отримавши фото (над якими я три тижні киптів), кажуть "прикольно, дякуємо" і йдуть навіть не переглянувши "бо поспішаємо". Таким хочеться в спину плюнути :( але я не ображаюся... просто в кожного свої цінності... може вони три роки шеф-кухаря підбирали, а мене їм просто подружка нарадила...
Ну менше про негатив, слава Богу таких було тільки пару.
А є й інші клієнти. Такі і фотографа за пів-року наперед шукають, і питаннями завалюють, і достойно оцінюють все, що я для них зробив (навіть те, що я поприбирав в фотошопі всі окурки з бруківки і забрав на фоні дорожні знаки!) таких хочеться розцілувати і потім ще не річницю весілля напроситися безкоштовно познімати (можливо вже з семімісячним животиком :o).
Одним словом - попридирайтеся до моїх фото. Хоч зразу можу пообіцяти, що ваші не будуть схожими на інші (як і ті інші не схожі між собою).

Nadijka
31.01.2008, 14:17
Одним словом - попридирайтеся до моїх фото.
А де ті фото???

viltis
31.01.2008, 14:49
А де ті фото???

І я про те ж:))) Фото в студію ....а то я вже засумувала, що ніхто мені не дає "піщі для ума":)))

В мене з фотами був маленький перерив ...бо зайнялась тамадою, і мало не зосталась без нього:) Але тамада є, так що все ок:)

Студійне фото буде в Іринки Баранської. щодо решта --думаю....

П.С. і не заставляйте мене червоніти:)))

П.С.С. бути прискіпливою до фоток мене навчила мама. Для мене було найбільше свято, коли вона мене брала з собою в темну ванну фотки друкувати:). Вдома в мене десятки альбомів, в яких всі фотки поскладані по датах і з підписами.

П.С.С. Ще трошки полажу по світових сайтах весільного фото , візьму свій нікон і піду сама знимкувати:)

syavych
31.01.2008, 14:50
А де ті фото???
http://picasaweb.google.ru/dimalozz

Nadijka
31.01.2008, 15:02
http://picasaweb.google.ru/dimalozz
Мені сподобались!!! Viltis,а ви шо скажите?

viltis
31.01.2008, 15:12
Мені сподобались!!! Viltis,а ви шо скажите?

Я ще дивлюсь:)))) При чому , я передивляюсь кожну фотку...вже десь одну третю передивилась....

Є плюси, є мінуси.....додивлюсь, напишу.

Діма, до речі, я частково на Ваші фото вже натикалась. Не питайте де, бо я за останній місяць вже певно з пару тисяч фото передивилась і сайтів ...

наразі маю особисті питання:))
1)Де Уляна і Павло взяли зразу стільки прикольних машинок в ретро-стилі?? там є і та одна, що ми замовили, але і ще прикольніші:)?
2) та пара ( Ірене і Ніколас) --- де вони ту вежу надибали? (підозрюю, що в Польщі:)
3) не сприйміть це в образу -- але Ви я бачу везучий на пари з швидким поповненням в сім"ї:))))

dimalozz
31.01.2008, 15:40
наразі маю особисті питання)
1)Де Уляна і Павло взяли зразу стільки прикольних машинок в ретро-стилі?? там є і та одна, що ми замовили, але і ще прикольніші?
2) та пара ( Ірене і Ніколас) --- де вони ту вежу надибали? (підозрюю, що в Польщі
3) не сприйміть це в образу -- але Ви я бачу везучий на пари з швидким поповненням в сім"ї)))
1) Самі вже не пам’ятають, три з них можна замовити на молода.львів.уа а кабріолет опель 30х років може в якомусь "ВашМагазині" гляньте.
2) Луцький замок (?) Люберта
3) Покищо одна була в щасливому (сподіваюсь) становищі, решта - просто такі по природі. Не знаю навіть що ви маєте на увазі... :)

viltis
31.01.2008, 15:47
1) Самі вже не пам’ятають, три з них можна замовити на молода.львів.уа а кабріолет опель 30х років може в якомусь "ВашМагазині" гляньте.
2) Луцький замок (?) Люберта
3) Покищо одна була в щасливому (сподіваюсь) становищі, решта - просто такі по природі. Не знаю навіть що ви маєте на увазі...

1) ну, там я і замовляла ...але тількт ту біло-чорну....ну, нічого, там я розберусь
2) красотіщщщщща:))
3) те і мала ...може просто Ви не надто пильно дивились:))) а може, то в мене глюки, бо за сьогодні в мене намітилось вже 3 похрестиків :)) то вже всюди вагітні ввижаються:)

Закінчила я Ваші фото диитись.... Ви мені мого оператора нагадуєте:) Колю Тарантіно, знаєте такого?

По-перше, бажаю Вам жеби Ваші Клієнти і надалі такі були ( Високий Замок, Озерний Край, розписка в Потоцьких))) То є немало важне:)

2) мені сподобались роботи 2 пар --Уляни і Павла , і Дани і Андрія.... Ще пару сподобалось з тих, що в вері олд:)... Але мені здається, що "викладаєтесь" під настрій....чисто моя суб"єктивна думка.

То так, перше враженняя:)

dimalozz
31.01.2008, 15:50
П.С.С. Ще трошки полажу по світових сайтах весільного фото , візьму свій нікон і піду сама знимкувати
Доречі часом всерйоз подумую організувати безкоштовні мастер-класи по весільному фото. А то часом такого надивишся, що серце стискається. Або бодай якісь виставки чи лікбези для народу на тему весілля, ато журнали на шкалт WEDDING грубокажучи ніхто не купує, а якщо хтось і купить львівське наївне видання "ВaшeВесiлля" то там картина розкрита далеко не широко... майжецитата "хороший фотограф обійдеться в 500грн" ))))
Я звичайно не ґуру, але дайбоже щоб хоч 5% наших "проффесійних" фотографів так ставилися до зйомки і постобробки :(

viltis
31.01.2008, 16:04
, ато журнали на шкалт WEDDING грубокажучи ніхто не купує
Я куплю ....а де продаються???В мене є вже 5 чи 6 "Наше весілля", з того ж часу Флер-до-ранж ( але то більше з платтями), на туристичній виставці купила Жених и Невеста . Але його лише в Дніпрі, Києві і Одесі продають. ( коли коханий їздив в Одесу, то я його заставила всі точки, де його продають обійти...жодного номеру не було, навіть річної давності...всі продані)

dimalozz
31.01.2008, 16:04
Але мені здається, що "викладаєтесь" під настрій....чисто моя суб"єктивна думка.
Звичайно ж під настрій! А як же ще?! :rolleyes:
Який настрій в молодих і стилістика (програма, режисура) весілля - так і воно мене тягне. Звичайно часто доводиться морально підтримувати молодят, трошки пробувати згладжувати різні мікродепресії і стреси що часто підсовує весільна метушня, але на характер людей на фото не намагаюся впливати, робити з людей мармурові стовпи чи навпаки - розігрувати сценки ЧарліЧапліна тільки щоб себе повеселити :shutup:
Люблю романтичний спокійний настрій, як на весіллі Ira-Serge (http://picasaweb.google.ru/dimalozz/IraSerge), водночас і драйв теж люблю, як у Olia-Igor (Lviv) (http://picasaweb.google.ru/dimalozz/OliaIgorLviv). В кожної пари - свій характер, тож і фото виходять зовсім інші.
Щодо ставлення - воно у мене завжди однакове. Завжди на повні 100%. Лише кілька нюансів було... не з моєї вини, коли молодята мякокажучи не намагалися зі мною співпрацювати. Тут підходить фраза "я зробив все, що міг" :(

viltis
31.01.2008, 16:05
а якщо не секрет, то в які цінові рамки входите Ви? (можна відповісти і в ПП)

Anyuta
31.01.2008, 16:07
дайбоже щоб хоч 5% наших "проффесійних" фотографів так ставилися до зйомки і постобробки

Згідна з Вами. Фотограф то недешево, от ідуть "усі кому не лінь", а яке вийде фото, то деяким начхати, наприклад моя знайома "замовила" фотографа на весілля(400долярів), а фото.....ЖАХ.... Я б і те краще сфотографувала...А про обробку-краще б не робив... Тож тре "курси весільних фотографів":):):)

dimalozz
31.01.2008, 16:11
Я куплю ....а де продаються???В мене є вже 5 чи 6 "Наше весілля", з того ж часу Флер-до-ранж ( але то більше з платтями), на туристичній виставці купила Жених и Невеста .
У "Ведінгу" останнім часом читати нема чого, зате розширює рамки уяви у "простого народу" які потрапляючи на "Краківському" у відділ "все для весіль" втрачають свідомість, а також думають, що оздоблення "брами" і кульки на машинах - це все, що може прикрашати весілля...
"Жених и Невеста" у нас продається. І ще один є... не памятаю назви... завтра скажу бо він в мене вдома.
Просто іноді коли я показую комусь свої фото з київськи весіль тільки й чути "ух ти! ти диви що можна зробити!", "О! в них квітами ото-во прикрашено!!!" "йой які квіти на машині!" "ого! як це рОзписка в парку???? а в нас таке можна???" і тп

viltis
31.01.2008, 16:12
Згідна з Вами. Фотограф то недешево, от ідуть "усі кому не лінь", а яке вийде фото, то деяким начхати, наприклад моя знайома "замовила" фотографа на весілля(400долярів), а фото.....ЖАХ.... Я б і те краще сфотографувала...А про обробку-краще б не робив... Тож тре "курси весільних фотографів":):):)

В нас бізнес вміють робити на всьому...Коліжанка мала мати весілля в травні, але їй виходить поїхати на навчання в той час, за кордон...Вже мала замовлений зал, то "відпродала" за 300 долярів. Бо іншій кобіті підходила її дата:)

П.С. хм ...може то собі такий бізнес почати?:)

Anyuta
31.01.2008, 16:16
Просто іноді коли я показую комусь свої фото з київськи весіль тільки й чути "ух ти! ти диви що можна зробити!", "О! в них квітами ото-во прикрашено!!!" "йой які квіти на машині!" "ого! як це рОзписка в парку???? а в нас таке можна???" і тп

Я переглядаючи звертала увагу на наречених, їх міміку... наскрізь видно... і на те, як сфоткано... "на вкус и цвет товарищей нет:)" . Та загалом фото мені сподобались...
Питання: Чому фотографи так захопились ч/б зйомкою? Просто цікаво, раніше такої "тенденції" не помічала...

viltis
31.01.2008, 16:17
"Жених и Невеста" у нас продається. І

ДЕ???????:clapping: Я ХОЧУ...

а щодо прикрашення залу...то в мене на те є своя думка:))) я наприклад, замість феєрверків хочу запросити дівчат, які з вогнем танцюють:)))

Але під феєрверти мені освідчення робили ...тому ще сумніваюсь....

я то прекрасно знаю, що в нас можна всьо!!!! тільки май гроші....

Питання: Чому фотографи так захопились ч/б зйомкою? Просто цікаво, раніше такої "тенденції" не помічала...

А я обожнюю таку зйомку:))) правда в "відповідному" ракурсі, бо де-не-де брак кольору . :)

dimalozz
31.01.2008, 16:20
а якщо не секрет, то в які цінові рамки входите Ви? (можна відповісти і в ПП)
250уо до 19:00 (часто більше і не треба)
далі 20уо (100грн) за кожну годину. Округлюється до меншого. В ціну входить обробка всього матеріалу (конвертування з RAW, технічна корекція, кадрування, корегування кольору і тп). Ретельна ретуш 40-80 кадрів (забирання прищиків, розгладжування шкіри при потребі, зачистка всього зайвого з кадру і тп).
Дешевих ефектів я не люблю (типу часткового зафарбування коли молода сіра, а букет кольоровий) :)
Слайдвідео на окремий DVD. Приватна галерея у вебі.
Оформнені диски + друк 15-30 фотографій 20х30 або 15х21 для адекватної оцінки якості. Крім всіх повнорозмірних кадрів записую ще зменшені копії кадрів для зручного перегляду на DVD-програвачі чи компютерах, які від великих фото "тормозять".

viltis
31.01.2008, 16:26
[QUOTE=dimalozz;232742]250уо до 19:00 (часто більше і не треба)
далі 20уо (100грн) за кожну годину. QUOTE]

А з котрої?:)))години я маю на увазі.

Мене це надзвичайно обурює, от те до 19, до першого танцю, і т.д. НЕ ображайтесь, це не конкретно до Вас... декілька років тому мала "бум" весіль в родині ...тоді такого не було.На одному з весіль фотограф ще й з молодими подарунки поїхав фоткати в 6 ранку.
Але то робота ..я розумію....і не розумію людей, які на все гроші мають , а на ті "додаткові"3-4 години вже ні. На забаві якраз виходять найколоритніші фотки ...:)) Напевно дійсно у львові бракує стилю "фотограф-журналіст"

dimalozz
31.01.2008, 16:37
Тут є різні причини: одні ховають за ч/б невміння керувати кольором (знімають в JPEG та ще і з фотошопом не дружать). Інші просто - думають, що це стильно :). Хтось обєднує однією гамою всю серію, щоб не було дуже калейдоскопне. Ще хтось просто собі сподобав то, а чому - не знає ))). А найголовніша причина - колір іноді справді буває зайвим, відволікає від композиції, настрою що є в фото.

А з котрої?))години я маю на увазі.
З "самого ранку" в розумних межах. Це десь з 8-9 переважно.
А чому до 19:00? Довго пояснювати чосу саме так вийшло, то вже частково не до мене питання. Справді, багато хто на бенкеті економить, або каже що там достатньо відео, а "фоток" і гості наклацають. Це має сенс ще й тому, що не всі організовують бенкет ГАРНО, часто там крім пяних гостей навіть нема на що дивитися... навіть зал не прикрашають нічим крім вінігрету і музикантів :shutup: ))). Тому така схема "до 19:00" свого роду програма мінімум. Тобто можу знімати і три години, але не дешевше. Якщо зробити повністю погодинну тарифікацію - люди взагалі почнуть самі себе обкрадати і економити ще більше.
В кого є пропозиції щодо цього - готовий обговорити ;)
На забаві якраз виходять найколоритніші фотки ...) Напевно дійсно у львові бракує стилю "фотограф-журналіст"
Не бракує. Просто не завжди люди згідні, щоб їхні бенкети були на публічному сайті. Якщо цікавить - можу показати якесь весілля повністю - від того моменту коли молода ще "в костюмі Єви" до того, коли вже гості порозходились. Просто з зрозумілих причин не все можна внести до портфоліо і показувати направо і наліво... деякі фото я можу тільки жінкам показувати :shy: і тільки в моїй присутності.
А бенкети (культурні, веселі і гарні) я дуже люблю знімати. І бувало залишався на пару годин поверх оплаченого тільки через симпатію до того що відбувається (одного разу в Києві чуть на потяг не запізнився з весілля...дуже захопився :radist: )

viltis
31.01.2008, 17:07
Ви так і не сказали, де моа купити журнал...

І ще, пропокативне питання: якби Ви не були весільним фотографом, кого ю Ви порекомендували ?....можете не відповідати,якщо це суперечить вашим принципам..

dimalozz
31.01.2008, 17:36
Ви так і не сказали, де моа купити журнал...
І ще, пропокативне питання: якби Ви не були весільним фотографом, кого ю Ви порекомендували ?....можете не відповідати,якщо це суперечить вашим принципам..
Журнал(и) купував навпроти пам.Федорова в палатці.
Кого рекомендував би? Суперечить принципам :cool: але в ICQ відповім.

StYura
31.01.2008, 19:01
Доречі часом всерйоз подумую організувати безкоштовні мастер-класи по весільному фото. А то часом такого надивишся, що серце стискається.
Го, Дима, го!! Если что готов помочь/поучавствовать/послушать :)
Тож была идея провести выставку свадебных работ львовских авторов, чтоб люди хоть увидели какие они бывают ;)

dan
01.02.2008, 23:05
Хочу з Вами поділитись цікавинкою! :radist: Кажуть шо той Борис Гудима що тільки почав займатись професійно фотографією, зокрема весільне фото, має визнання навіть на вернісажі. Річ у тім, що ті кому він робив весільний альбом, мають друзів художників, що працюють там. То вони всі були вражені його роботами і казали, що хай Баранські заховаються! :( Боюсь, що перебільшували, але немає диму без вогню, чи ж не так? :no:

dimalozz
02.02.2008, 13:02
має визнання навіть на вернісажі
Вибачте, а хто такий вернісаж? То якийсь визначний фотокритик? Покажіть його фотографії ;) Чи ви маєте на увазі той базарчик, що спродує 98% кічове "мистецтво" або чисто ужиткові вироби?
Ви, схоже, провели опитування серед продавців (які звісно є знавцями творчості свіжих а також давнознаних львівських фотографів і, безперечно, можуть вважатися найкращими поціновувачами високого) і зробили відкриття, що таки так - Баранські не блищать... :clapping:
Боюсь, що перебільшували, але немає диму без вогню, чи ж не так? :no:
Саме так, тому знаючи що часто різні Маестро у вигляді численних клонів виспівують самі собі хвалебні оди на різніх форумах і самі собі пишуть відгуки на своїх сайтах (типу "Ой я коли побачила ваші фото - не три дні плакала від щастя і досі сплю в абнімку са сваїм альбомом, а подружки собі всі коси порвали від заздрощів! Ви - кращий!" :) ).
П.С. А вас часом не Борисом звати? :ninja: Ви не встидайтеся - кажіть. Якщо хочите попіаритись - піартесь відкрито - покажіть свої роботи (виберіть 5 кращих із 200 весіль, як то часто роблять...) і кожен сам для себе оцінить.
Наш споживач в переважній більшості вже далеко не "лох" і знає, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути... переказані рецензії вернісажу...

levandivka
02.02.2008, 13:22
П.С. А вас часом не Борисом звати? Ви не встидайтеся - кажіть. Якщо хочите попіаритись - піартесь відкрито - покажіть свої роботи (виберіть 5 кращих із 200 весіль, як то часто роблять...) і кожен сам для себе оцінить.
З усім згоден, крім тону...
Доречі, піаритись тут правида дозволяють. Відверта реклама і посилання на інші ресурси - заборонені. ;)

dimalozz
02.02.2008, 14:41
З усім згоден, крім тону...
Ой. Прошу вибачення!
Просто часто пишучи забуваю смайлики додавати, тому і не сприймається мій хм-хм гумор (:) ) :borat:
... хіба люди, що зі мною знайомі в реалі скажуть, що я зовсім не злий, а навпаки - дуже добрий, пухнастий і скромний :shy:

sonia
02.02.2008, 15:41
а то я вже засумувала, що ніхто мені не дає "піщі для ума"))
можеш подивитися наші роботи. можливо, сподобаються.
кілька (десятків :-) ) робіт (http://picasaweb.google.com/studiokolobok/ZeMgwI)

viltis
02.02.2008, 16:14
можеш подивитися наші роботи. можливо, сподобаються.
кілька (десятків :-) ) робіт (http://picasaweb.google.com/studiokolobok/ZeMgwI)

Я вже скоро зазнаюсь і почну себе відчувати великим критиком весільних фоток:shy: :)

Ну, я людина чесна і мама мене вчила не брехати, тому скажу чесно --фотки мені не сподобались. Є декілька фоток, з яких видно, що прогрес можливий, але загальна маса...

Що особисто мене нервує, то це "висвітлення" всіх, крім нареченої..

Не ображайтесь....Я просто маю надію, що мої слова лише побудять Вас до вдосконалення, а йому, як відомо нема меж....

Що б порадила --1) фотка, там де є ретро-кабріолет --зробити її в стилі олд, і "забрати" мерс з заднього плану.
2) де Ви знайшли той місточок? гарний ..і кольористика біля нього --ням-ням.
3) з мякими іграшками теж трішки "перебор"
Вибачте ще раз, якщо образила...

П.С. Знову морально готова до бані:scare: :scare:

StYura
02.02.2008, 18:04
і почну себе відчувати великим критиком весільних фоток
...беря на себя огромную ответственность показать свои идеальные фотки со свадьбы ;)

viltis
02.02.2008, 18:29
...беря на себя огромную ответственность показать свои идеальные фотки со свадьбы
Юра, повірте.....якщо мені не будуть подобатись МОЇ фотки, то я так і скажу....така вже я є ..критична до себе і до людей..

В мене є одногрупниця, яка так само, коли їй "хвалили" її фотки, сказала, щоб не брехати, бо явно в них бачить недоліки....

Так, я знаю, що кожна наречена є прекрасною в цей день...Найпрекраснішою....і кожній здається, що саме її фото , відео, сукня, фата є найбілішими:))) Так і є.

Але Ви самі спитали, що я думаю....і вибачайте, якщо моя думка не співпадає з Вашою. В кожного митця є свої поціновувачі. І я впевнена, що такі є і у Вас....і якщо Ви не бачили, то цю фразу я написала по-приколу:)

StYura
02.02.2008, 19:51
Юра, повірте.....якщо мені не будуть подобатись МОЇ фотки, то я так і скажу....така вже я є ..критична до себе і до людей..
Я ни в чем Вас и не думал обвинять, тож в шутку написал. Просто в серьез хочу сказать что мы ждем от Вас действительно ХОРОШИХ работ, раз Вы так скрупулезно(и это хорошо!!!) и со знанием подбирали фотографа. Я очень надеюсь что скоро уровень свадебного фото во Львове поднимется. Все от этого только выиграют.
Але Ви самі спитали, що я думаю....і вибачайте, якщо моя думка не співпадає з Вашою.
так я вроде с Вами согласился :)

dan
03.02.2008, 09:09
[QUOTE=dimalozz;234153]Вибачте, а хто такий вернісаж?

П.С. А вас часом не Борисом звати? :ninja: Ви не встидайтеся - кажіть.

А якщо і Борис, то що з того? А пише Вам Ірина, подруга нареченої. Чому у мене нік Дан, бо чекаю дитини і назвемо її з чоловіком Данилком.

Своєю гострою, "справедливо-об"єктивною", реакцією на конкурентів Ви виказуєте свою слабкість і брак поваги до думки інших, навіть якщо це прості і неосвідчені люди. Кожен з нас має право на свої смаки, уподобання, погляди. І будьте певні, коли люди відчуватимуть у Вашому тоні нотки догматизму, мовляв "я все знаю, все вмію, я -- еталон", вони віддалятимуться від Вас. І замість того, щоб здобувати друзів, Ви губитимете їх.

З повагою Ірина.

levandivka
03.02.2008, 10:36
Своєю гострою, "справедливо-об"єктивною", реакцією на конкурентів Ви виказуєте свою слабкість і брак поваги...<...>
І замість того, щоб здобувати друзів, Ви губитимете їх.
Ну що Ви!?. :)
Геніальні митці самотні, чомусь...
Простіть цю легковажність у висловах...
Колись, Ви будете з гордістю повідати онукам, що "знали Маестро молодим"... :)
Та і вибачився Діма.
Нє? :)

StYura
03.02.2008, 10:51
Что-то здесь наметилась нездоровая реакция на критику :(
Своєю гострою, "справедливо-об"єктивною", реакцією на конкурентів Ви виказуєте свою слабкість і брак поваги до думки інших
Мне кажется лучше когда диалог ведется в "справедливо-объективном" ключе "фотки г...но" чем в слащаво-лживом "ой какие замечательные у вас фотографии вы на них такие симпапулечки" :)))))
брак поваги до думки інших, навіть якщо це прості і неосвідчені люди
тут вообще получается что необразованным людям больше уважения должно быть :)
Давайте уж смотреть правде глаза раз уж о "Проф. фото" говорим
Давайте будем обращать внимание на высказанные мысли а не на выдуманный тон написанного на форуме сообщения :)

levandivka
03.02.2008, 11:07
Давайте уж смотреть правде глаза раз уж о "Проф. фото" говорим
Бога ради! Але...
Ви про "ПФ" розмовляєте у Кав'ярні, де мають рівне право на повагу і непрофі.
Ви собі "смотріть правді в очі", але не всю правду варто викладати у місцях громадського спілкування. :)
Нє? :)

StYura
03.02.2008, 11:18
Ви про "ПФ" розмовляєте у Кав'ярні, де мають рівне право на повагу і непрофі.
Ну так вроде нет проблем. Шануймося :)
Ви собі "смотріть правді в очі", але не всю правду варто викладати у місцях громадського спілкування.
Нє?
неа :) тогда смысл общаться? делать друг-другу лицемерные комплименты? превратимся в стереотипных блондинок :)
Тем более есть ветки где выкладываются собственные работы и фото со своих свадеб. Там конечно не очень корректно жестко критиковать, но все ж в рамках этой ветки думаю это уместно

levandivka
03.02.2008, 11:36
тогда смысл общаться? делать друг-другу лицемерные комплименты?
:) Є ТАКа примочка, "ігнор".

в рамках этой ветки думаю это уместно
Гілка ж створена не тільки для профі.
У відділенні хірургії можна говорити про ампутацію, а в Кав'ярні згадки про безногість сусіда по столику не бажані. :)
Жорстка критика нормальна на фотосайті. Я ТАК вважаю. :)

StYura
03.02.2008, 12:07
відділенні хірургії можна говорити про ампутацію
ага, эта ветка думаю соизмерима с "отделением хирургии"
Не все пациенты хотят услышать про свои проблемы "все будет хорошо", некоторые хотят узнать в чем трабл на самом деле :)

levandivka
03.02.2008, 12:50
эта ветка думаю соизмерима
В перший місяць перебування на ЛФ я теж часто не все розумів. :)

dimalozz
04.02.2008, 15:49
В перший місяць перебування на ЛФ я теж часто не все розумів. (с) Левандівка +1
Буду намагатися стежити за своїм тоном. Просто я сюди прийшов з зовсім іншого форуму... Там якщо когось несправедливо похвалиш, то дістанеш ще сильніших ляпасів, ніж від гострої критики (за яку всі дякують). Ну й здоровий сарказм люди зазвичай розуміють адекватно.
Ну і головне... аж ніяк же не думав, що Ден виявиться вагітною жінкою, тому від мене ще 1000 вибачень і найкращі побажання :y:

Шановна viltis, ви дарма вважаєте свої слова гострою критикою. Погані фотографи повинні платити гроші за критику (перед тим, як брати гроші з клієнта). На тій галереї ще кінь не валявся (і в плані якості, і зйомки) і таки треба ті майстер-класи започаткувати... хоча, хто хоче - той сам знайде звідки вчитися.
Прохання: (можна і в аську) хочу гострої та нещадної (але чесної) критики моєї творчості. Баном об‘єктивні вислови не караються - це не те, що обговорювати особистість.

sonia
04.02.2008, 17:07
Ну й здоровий сарказм люди зазвичай розуміють адекватно
здоровий сарказм і відверте хамство - різні речі

На тій галереї ще кінь не валявся
на здорову критику це аж ніяк не схоже, а от щодо коня, то власник цих фотографій роботу робить, а на форумах не сидить і не вчить усіх, як бути "майстром", рекламуючи себе мало що не на туалетному папері

і таки треба ті майстер-класи започаткувати...
а власнику цих слів треба таки дійсно майстер-класи брати і не тільки по фото...

а якщо є конкретні зауваження - можна вислухати і подискутувати

StYura
04.02.2008, 17:56
Еще раз...
Давайте в ветке про "ПРО фото" говорить без преукрашевания и обид на "тон" написанного сообщения. Давайте ценить суть сообщения а не "тон" (о каком тоне вообще можно говорить в форуме??)
Как правильно сказал г-н Левандовка(ниче что транслитом?) игнор у всех работает - не нравится когда фотки не вызывают фонтана соплей и восторга просто НЕ читайте сообщения автора. Вот лучший рецепт душевного равновесия ;)
Критика (конструктивная) приветствуется всеми разумными людьми. О чем спор?
Для меня пусть лучше человек скажет по делу но хамски чем бессмысленное "о... прикольненько"

dimalozz
04.02.2008, 19:59
Упс.. Знову я когось зачепив... :borat: Ну вибачте, ще не перестроївся на тонкий лад :)
Про папір - класна ідея! Мій юрист вже готує контракт з "Кохавинкою" :)
Брендування якогось кольорового імпортного паперу "з ароматом" для мене задорого.

А про ту галерею... забираю свої неоднозначні хамовиті слова назад в клавіатуру.
Насправді там більшість робіт на високому професійному рівні, дуже гарні і тішать очі кожної молодої сімֺї. Дівчата - просто казкові красуні, а парубки - справжні джентельмени.
Так краще? :shy: Давайте жити дружно!

sviatko
04.02.2008, 21:25
Дозвольте вставити своїх 5 копійок. Щодо Діми. Та агресивність і в висловах і в рекламах (неможна жодного форуму знайти, де б цей "хвотограф" не наслідив, навіть тих де ця реклама мяко кажучи зовсім не доречна) вказує лише на цілий букет комплексів чоловіка. І похвала з його вуст звучала б явно принизливо, бо значила б, що він справді знайшов когогсь кого вважає гіршим за себе і можна розслабитись і не "обкакувати". А така критика - це просто хвороблива реакція людини з комплексом меншовартості.
Люди діляться СВОЇМИ враженнями про фотографів. Ви ж залізли зі своєю рекламою і "обгадили" всіх конкурентів, вживаючи терміни, які, на вашу думку, можуть підняти Вас в очах людей що мало з цим знайомі.
Якщо ж вже і перетворювати цей форум на фотофорум то на пристойних тематичних сайтах дискусія ведеться предметно - ця робота має такі-то такі-то недоліки. Цьому фотографу, можливо, бракує того-то того-то, що видно напр. на цих то роботах. Але хамство і менторський тон баняться на будь-якому сайті.
Що ж до курсів, то ситуація схожа до тої, як двієчник розказує професору яка фігня ваші інтеграли, приходьте я вас навчу "бабки" рахувати. Фотограф, котрий бере значно менше середньої для Львова ціни (мається на увазі серед професійних фотографів), і проводить таку агресивну і непорядну рекламу, навряд чи має моральне право вважати себе хоч невеличким експертом і тим більше зневажливо ставитись до інших фотографів, чи гірших, а тим більше кращих за себе.
Тут чеснішою є Viltis - "я не експерт але мені подобається, чи не подобається те чи те". Якщо ж ти фотограф то немаєш право навіть казати подобається чи ні. Можеш тільки АРГУМЕНТОВАНО вказувати на недоліки.

viltis
04.02.2008, 21:35
Так, я два дні не заглядала на форум, а тут вже "війна"... Хлопці ( і дівчата) давайте жити дружно!!! Кожен з Вас займається роботою, і судячи з того, що кожен має запас фоток, то є і клієнтура...Різна за смаком, можливостями, вимогами до фотографа, але ця клієнтура є...
Я вже правда перестала шукати те, що я хочу у Львові. Знайшла простий вихід....потім розкажу який...Але за час дискусій тут я вже встигла передивитись фотки росіян, німців, американців ....зараз шукаю француський сайт. Любуюсь, критикую, хвалю....і дійшла я висновку, що в мені є темперамент латинос, бо найьільше сподобались іспанські фотомитці....

sviatko
04.02.2008, 22:28
Хлопці ( і дівчата) давайте жити дружно!!!
Цілком підтримую і думаю, що своє слово повинен сказати модератор. "Пряма реклама на сайті заборонена". Дискусія в тому руслі повинна припинитись. Почати можна з мене.
А щоб дискусія перейшла в мирне русло, попросимо viltis поділитися лінками на ті сайти, "фотки росіян, німців, американців", які їй найбільш сподобались, щоб ми усі полюбувались і кожен знав що вимагати від фотографа і до чого прагнути, його (фотографа) шукаючи :-).

viltis
04.02.2008, 22:45
Святко ...а то часом не Ви мали фокти від Баранської виставити, щоб протиставити їх іншим ( я про весілля Наталки і Ростика)....?

http://www.agwpja.com/search_results.php?query=Derbyshire

http://www.mywed.ru/

От і шукайте:))) сорі, інші ссилки треба шукати ....)))
http://www.aperturephotographics.com/darkroom/share/?client/intro

Там є гарна ідея з обручками і квітами ...а ще, там, де сфоткані емоції....

sviatko
04.02.2008, 23:00
Святко ...а то часом не Ви мали фокти від Баранської виставити, щоб протиставити їх іншим ( я про весілля Наталки і Ростика)....?
Ні на аль не я :-(.
http://www.agwpja.com/search_results...ery=Derbyshire
http://www.mywed.ru/
Думаю що й інші доєднаються, задля подальшого збагачення.
Я от сьогодні набрів на фото цього московського фотографа - http://www.wedding-photo.ru/. Враження позитивне.

levandivka
04.02.2008, 23:23
Как правильно сказал г-н Левандовка(ниче что транслитом?) игнор у всех работает - не нравится когда фотки не вызывают фонтана соплей и восторга просто НЕ читайте сообщения автора.
+1.
І не пишіть оцінок "непрочитаних" постів... :)

StYura
05.02.2008, 11:49
Дозвольте вставити своїх 5 копійок. Щодо Діми.
на пристойних тематичних сайтах дискусія ведеться предметно
він справді знайшов когогсь кого вважає гіршим за себе і можна розслабитись і не "обкакувати"
Святко, а Вы не забыли про предметную дискуссию когда сами писали сообщение???
Дима уже неоднократно извинился (чего я бы на его месте делать не стал) и дальше Вы продолжаете флеймить, обвиняя автора в беспредметности...
Если так хотитие конкретики то покажите пример плз...
Мне лично нравится подход Димы к фото, хотя во многом ему (как и мне и
многим другим) еще надо совершенствоваться. Я знаю его лично и знаю что он ориентирован и заинтересован в развитии свабедного фото во Львове.
Я от сьогодні набрів на фото цього московського фотографа - http://www.wedding-photo.ru/.
Никулин довольно известный фотограф в свадебных кругах. Жаль у нас не проводят мастер-классы мастера своего дела...

dimalozz
05.02.2008, 12:03
неможна жодного форуму знайти, де б цей "хвотограф" не наслідив, навіть тих де ця реклама мяко кажучи зовсім не доречна
Ох нічого собі... а приклад можна хочаб одного-двох? я ж можу тисячі форумів з усього світу навести, на які я навіть не заходив ніколи, а ви так зразу "жодного" пишете...
Покличте сюди модератора - нехай потре всі мої дописи.
До побачення. Всіх цілую - кохайтеся і не сваріться ;).
П.С. Кому цікаво спілкуватися - знайде мене в ICQ.
П.П.С. Про фотографів: подивіться Yervant (http://www.yervant.com.au/), Joe Buissink (http://www.joebuissink.com/), Sol Tamargo (Мексика) (http://www.delsolphotography.com/), Jessica Claire (http://www.jessicaclaire.net/). Найдорожчі московські метри зазвичай знімають гламурно але статично і запозовано. Таких емоційних фото, як у вищенаведених авторів у москві не знайдете (найдорожчі московські метри зазвичай знімають гламурно але статично і запозовано, найяскравіший там мабуть Ласло Габбані і компанія, але й він робить ставку на фешн напрямок), а в Україні і ще важче, хоча є різні фотографи.

StYura
05.02.2008, 12:03
Я вже правда перестала шукати те, що я хочу у Львові. Знайшла простий вихід....потім розкажу який...
Это супер, уж очень интересно увидеть работы с Вашей свадьбы...

levandivka
05.02.2008, 12:21
Покличте сюди модератора - нехай потре всі мої дописи.
До побачення. Всіх цілую - кохайтеся і не сваріться

От ТАКе оно, "Професійне Фото"...

Наспівуючи:
На опасных поворотах
трудно нам как на войне
И быть может скоро кто-то,
и быть может скоро кто-то
Пропоет и обо мне

Вжик, вжик, вжик - уноси готовенького
Вжик, вжик, вжик - кто на новенького
Кто на новенького, кто на новенького

viltis
05.02.2008, 12:30
До побачення. Всіх цілую - кохайтеся і не сваріться .
Діма, Ви що, з"їхали з глухду ..повертайтесь!!! і обговорюйте тут....нет реба образ:)))

П.С. то напевно так погода львівська впливає на людей....

StYura
05.02.2008, 12:49
П.С. то напевно так погода львівська впливає на людей....
просто наверно не очень приятно разговаривать когда все время нужно от плевков оттираться

viltis
05.02.2008, 12:51
Это супер, уж очень интересно увидеть работы с Вашей свадьбы...
Вам прийдеться ще півроку чекати:))) навіть більше...

просто наверно не очень приятно разговаривать когда все время нужно от плевков оттираться
Сподіваюсь ...я тут нікого не образила???Вибачте .....всі, кого образила...повертайтесь всі на форум...будемо разом вчитись, спілкуватись ...

StYura
05.02.2008, 13:02
я уже 2 раза призывал говорить по сути... но... все же надо брать за правило ограничивать круг общения кажется.
Вам прийдеться ще півроку чекати)) навіть більше..
не вопрос :)
і дійшла я висновку, що в мені є темперамент латинос, бо найьільше сподобались іспанські фотомитці....
а можно по-подробнее, возможно Вы сможете выделить именно те характерные моменты которые Вам больше всего понравились? на самом деле очень интересно...

dimalozz
05.02.2008, 19:40
Діма, Ви що, з"їхали з глухду ..повертайтесь!!! і обговорюйте тут....нет реба образ))
Ок. Я тут. Але буду сидіти тихенько в куточку. Якщо є цікаві лінки - показуйте ;)
І ще прохання. Якщо вас приїде знімати якийсь іспанець - скиньте інформацію де вас можна буде побачити в процесі... Дуже хочеться глянути хоча б здалеку, хоч одним оком.
І ще одне. Пригадую який по комунікабельності, наприклад, Єрвант... ви не боїтесь мовних бар’єрів? Ну наприклад він буде вас по-іспанськи просити поправити фату, а ви не будете розуміти... Чи перекладач теж передбачається в комплекті?

viltis
05.02.2008, 20:04
Ок. Я тут. Але буду сидіти тихенько в куточку. Якщо є цікаві лінки - показуйте ;)
І ще прохання. Якщо вас приїде знімати якийсь іспанець - скиньте інформацію де вас можна буде побачити в процесі... Дуже хочеться глянути хоча б здалеку, хоч одним оком.
І ще одне. Пригадую який по комунікабельності, наприклад, Єрвант... ви не боїтесь мовних бар’єрів? Ну наприклад він буде вас по-іспанськи просити поправити фату, а ви не будете розуміти... Чи перекладач теж передбачається в комплекті?

Діма, та я не дочка олігарха ..та й за простого хлопця заміж виходжу:)))Який там Єрвант...він би мені напевно стільки, скільки все весілля обійшовся б:)))

Щодо мовного барєру....То хіба американських або німецьких фотографів запрошувати:))))) ....

П.С. під час написання допису прийшла ідея пошукати польського фотографа ..принаймі, щоб фотки подивитись:)

http://www.bartoszjastal.com/

StYura
05.02.2008, 20:45
П.С. під час написання допису прийшла ідея пошукати польського фотографа ..принаймі, щоб фотки подивитись
а что с Киевом тоже бяда?

Viktory
05.02.2008, 20:53
Дозвольте вставити своїх 5 копійок. Щодо Діми.
Простите, но я не удержусь!!! Такой бред :) я уже три дня читаю о том как человек отреагировал на критику, жуть какая-то!
А така критика - це просто хвороблива реакція людини з комплексом меншовартості.
А Вам не кажеться что агресиная реакция реакция на критику - это главный показатель закомплексованости?

П.С. Не приймите меня за хамку, но просто сама лично знакома с Димой, и он таки пушистый и скромный :) А его критика может подстегнуть к стремлению стать лучше, если Вам скажут про ошибки которые вы не видите - это скорее плюс нежели минус. Я отдавала свои работы под его критику, и всегда прислушивалась к его словам... :shutup:

viltis
05.02.2008, 20:59
а что с Киевом тоже бяда?

Та ні ....є і там дещо:))) але я зупинилась на львівських....просто з деякими своїми корективами:)))

Але за час "пошуків" захопилась ..і тепер просто вивчаю...як хто і де знімає. От , може, Діма відкриє школу, то я запишусь....:)

StYura
05.02.2008, 21:02
От , може, Діма відкриє школу, то я запишусь....
мож он Вас лектором возьмет? ;)
Вы за время поисков много узнали видимо в этом вопросе :)

Viktory
05.02.2008, 21:21
viltis[QUOTE]StYura
Может все возьмемся Диме помагать?:clapping:

StYura
05.02.2008, 21:50
Сегодня узнал что фотографии с этой http://picasaweb.google.com/St.Yura/eSPTTD свадьбы показывает другой фотограф, выдавая их за свои. Отсюда урок. Когда выбираете фотографа обратите внимание чтобы его работы были приблизительно одного уровня, и чтоб он мог рассказать (если заподозрите неладное) как и где снимал. Зовут нехорошего человека Витя

Annjutka
05.02.2008, 23:26
Вау, а это Ваши? Извините, если не поняла :)

levandivka
06.02.2008, 08:05
Зовут нехорошего человека Витя
Альо!
У Львові багато фотографів з ТАКим іменем. Навіщо ж кидати тінь на всіх? :)

StYura
06.02.2008, 09:58
Вау, а это Ваши? Извините, если не поняла
не понял сарказма
У Львові багато фотографів з ТАКим іменем. Навіщо ж кидати тінь на всіх?
Та я не стараюсь никого очернить, просто при выборе фотографа будьте внимательнее.
С другой стороны а как еще бороться с подставой?
ЗЫ: он, гад, еще и себе на десктоп поставил мою фоту :))))

Annjutka
06.02.2008, 10:49
Ну нифига себе, хотела искренне порадоваться, но не поняла вы ли автор. А вы сразу про сарказм..... Я не кусаюсь, так, лаю иногда:)

StYura
06.02.2008, 10:52
Ну нифига себе, хотела искренне порадоваться, но не поняла вы ли автор.
а, сорри, если не правильно понял. Да я автор этих фото (иначе чего б я возмущался?) :)
Мир дружба жвачка

levandivka
06.02.2008, 10:59
он, гад, еще и себе на десктоп поставил мою фоту
Ви ж -профі!
Десктопом по фейсу!
Та й в Пікасу можна стукати про порушення.
Нє?

StYura
06.02.2008, 11:07
Десктопом по фейсу!
это не наши методы;) уберем тихо и чисто :shutup:
Та й в Пікасу можна стукати про порушення.
Та не пикаса за авторством не следит. Единственный вариант большими буквами через все фото писать имя или бренд автора, чего я делать не хочу.
Просто пользовать чьи-то фотки в качестве заманухи для клиентов это палка о двух концах, клиент даж если поведется, то результат(а он будет сильно не похож, я подозреваю) как отдавать? Просто бабла срубить с себя уже не каждый клиент даст. Может и по голове настукать.

Annjutka
06.02.2008, 11:07
Мир дружба жвачка
Эгеж ;)

dimalozz
06.02.2008, 13:27
С другой стороны а как еще бороться с подставой?
Вітаю, Юра, значить ти вже світило, якщо ставлять твої фото, а не якихось там членів wpja ;)
Саме тому я всім стараюся показати больше фото, ніж в мене в галереї. При бажанні - всі фото з весілля (з тих, які дозволено). Слайдшоу - обов’язково. Доречі останнім часом приділяю йому більше уваги, тому що люди економлять на альбомах і показують друзям слайдшоу по телевізору. Я вважаю паперове фото первинним, але настрій у слайда теж свій, і свої плюси-мінуси теж.
viltis
Подивився фотографії Бартоша - сподобались. Бач, розуміють люди, що спалах "в лоб" і "наречена на долоні" - то не художність :)
Доречі, я все ще чекаю від тебе а) критики, б) трошки про твої критерії в виборі фотографа. Так і не зрозуміло - чи ти за живий репортаж (як на wpja), чи за чисту постановку (як у сестер Шинкapeнко, доречі серія Юля + Остап там мені сподобалась :y:), чи щось мішане?
Просто щоб цікавіше потім було співставити поставлену задачу і результат (ти ж покажеш, правда?).
Доречі про 100% репортаж серія (http://picasaweb.google.ru/dimalozz/COFFEEIN?authkey=5YCodzFde6o) з відкриття "кофеїну", там зараз ті фоти на стінах висять :) правда роздруковані недуже... на прінтері...

sviatko
06.02.2008, 13:56
Та не пикаса за авторством не следит. Единственный вариант большими буквами через все фото писать имя или бренд автора, чего я делать не хочу.
Так в чім проблема. Нет жеж служить для того щоб в загальних рисах оцінити стиль фотографа. А коли вже кінцево вибираєш то оцінюєш по віддрукованих фотографіях. Принаймні 15х21, а якщо хорошого фотографа то не меннше 21х30. І фотографії Юри, Єрванта, чи когось іншого, якщо і спреш і видаш в неті за свої то аж ніяк надрукувати не зможеш. І що тоді покажеш при зустрічі? В чім тоді зміст крадіжки?

dimalozz
06.02.2008, 15:34
В чім тоді зміст крадіжки?
Оце і треба питатись в крадіїв (але треба взяти паяльник).
Краще показати реальні роботи, щоб потім не дістати по шапці, коли не оправдаєш надії замовника. Також я вважаю недуже правильним, коли при зустрічі чи на сайті фотограф показує свої кращі вибрані роботи. Так важко адекватно його оцінити, адже можливо він вибирав по одній нормальній знимці з весілля (або й з 2-3х). Може когось і влаштує, що маестро робить за одну зйомку один шедевр, а які ж решта кадрів? Тому треба бачити бодай мінімальну альбомну серію (40-80 кадрів) щоб мати кращу уяву про те, що отримаєш ти. Не кажучи вже про те, що часом віддаєш людям до двох тисяч кадрів із яких жодного не хочеться викидати (хоч може не всі є художніми шедеврами, але зафіксовані там моменти вже не повториш і вони для когось безцінні).

Юра, думаю ти все ж повинен оприлюднити хто той "герой". На "тому" форумі так і роблять. Сьогодні там твої роботи, завтра - ще чиїсь.
А якась невиння молодиця потім буде плакати над порожнім весільним альбомом...

StYura
06.02.2008, 16:18
Вітаю, Юра, значить ти вже світило, якщо ставлять твої фото, а не якихось там членів wpja
:shy:
аж ніяк надрукувати не зможеш. І що тоді покажеш при зустрічі? В чім тоді зміст крадіжки?
смысл в том что это может быть студик который скажет 100$ и покажет работы только дома на компе. Для кого-то этого будет достаточно, особенно если найти фотоаппарат побольше (типа сони Р-1) и сделать напыщенный вид.
акож я вважаю недуже правильним, коли при зустрічі чи на сайті фотограф показує свої кращі вибрані роботи
это тож правда. Нужно чтобы при выборе была возможность оценить всю съемку а не бестшоты

Кароч мораль такова что внимательным надо быть при выборе фотографа, не бойтесь "доколупаться" :)

dimalozz
06.02.2008, 17:16
Які бувають весільні фотографи (взято з фото.ру :moskali: ) :)

Креативщег – обожает «рыбий глаз» и нижнюю точку съёмки. Фотографирует в этой манере всё: от сборов невесты до выноса торта, от надевания колец до разбивания бокалов (и даже портфолио моделям, по-секрету говоря) – вообще всё, так как не представляет себе снимок без гротескных искажений, а нормальную точку съёмки считает верхом фотомоветона. На коллег по цеху смотрит свысока, на критиков искоса, молодых убеждает в том, что им очень повезло, так как его 10 USM IS 1.2L стоит нереально дорого и плохо снять им, просто невозможно. Справедливые упрёки в некотором однообразии отснятого, безоговорочно отметает, прикрываясь художественным замыслом и оригинальным авторским почерком.

Маститый – настоящий, великий, с большой буквы. Маэстра. Вальяжным жестом указывает гостям и родственникам их место возле молодожёнов на групповом снимке. Грозно хмурит брови и не на шутку раздражается, случись кому-нибудь моргнуть или, не дай то бог, отвернуться. На кнопку часто не нажимает, ибо знает, что истинные моменты редки, а ресурс затвора не безграничен. Использует исключительно полтинник 1.4. Все остальные, существующие в природе объективы, пренебрежительно обзывает цацками. Может вести съёмку с парочкой учеников-ассистентов, которые бегают вокруг с белым и золотистым отражателями, тщетно силясь отразить божественный свет встроенной вспышки маэстриного аппарата. Во время застолья занимает подходящее место, что бы иногда можно было встать и чё-нить там щёлкнуть, если сильно попросят. Учеников к столу не подпускает – нечего, пусть домашние бутерброды лопают, пока молодые. На обложке диска со свадебными фотографиями может не быть портрета молодожёнов, но обязательно крупно набрано, членом каких именно союзов фотографов и фотохудожников он является.

Щелкунчик – искренне не понимает, как можно поймать момент, используя режим одиночного кадра. Серия и только серия! Всегда! При упоминании о Марке с десятью кадрами в секунду, мечтательно закатывает глаза и прижимает руки к сердцу: «Эх…Мне бы такую скорострельность, уж я бы вам показал…». Неплохо знает фотошоп, так как постоянно вынужден монтировать хоть что-то приличное из хаоса неудачных раскадровок. Но не расстраивается, а мечтает накопить, таки, на Марк. Если за день снято меньше тысячи кадров, считает, что сегодня ему не повезло. Иногда, вопреки всем законам физики, получаются удачные серии. «А я вам что говорил!» – гордо восклицает щелкунчик и продолжает насиловать затвор.

Дама с цыфромылом – непонятно каким образом она попала на эту свадьбу. То ли двоюродный дядя рекомендовал, то ли у знакомой приятельницы подружки свидетеля она что-то где-то снимала, то ли полнолуние повлияло. Неизвестно, вобщем. Держит свой приборчик на вытянутых руках, пытаясь сфокусироваться хоть на что-нибудь по мониторчику. К сожалению, удаётся ей это далеко не всегда. Так, раза три из пятидесяти, где-то. Попытки поймать в кадр шустрого племянника невесты, проба за пробой, заканчиваются полным фиаско. Уныло пожужжав хоботком шестнадцатикратного зума
и выдавив оправдание: «Ах! Какой резвый ребёнок…», дама интуитивно, но безуспешно, пытается включить режим спорт. Однако, увы – стремительность детства не помещается и в его охват.

Массовик-Затейник – свадебная съёмка в его исполнении полна искромётных, проверенных временем трюков и нестареющих гэгов. Молодожёны, под чутким руководством, радостно бегают друг за другом среди чахлых берёзок городского скверика, женщины-гостьи весело и шумно пытаются отобрать у невесты жениха, а карапузы друзей, если таковые случаются, должны непременно побывать на руках счастливых молодых со всеми вытекающими последствиями. Ни одна свадьба не обходится без живого поезда из гостей, с невестой в качестве паровозика и женихом –кондуктором. И обязательно, обязательно, должно быть много кадров с прыгающими, то есть простите, летящими невестой, женихом, свидетелями, друзьями и букетами. В пылу съёмки иногда путается и активно завлекает посторонних в творческий процесс, приняв их за своих. Осознав ошибку, быстро возвращается к заскучавшим заказчикам. Кроме сумки с техникой, носит рюкзак с реквизитом – погремушки, усатые носы с очками, надувные шарики из макдональдса и т.п. Знает все бородатые анекдоты и безостановочно их рассказывает.

Ортодокс – фотоаппарат может быть только плёночным. Все не плёночные – не фотоаппараты. При слове «цыфра» впадает в пафосное негодование. Допускает существование цифровых камер только, как неизбежное зло, в противовес добру – аппаратам плёночным. Динамический диапазон, цветовой охват, зонная теория экспонометрии – эти термины приводят его в состояние творческого экстаза. Иногда, после особо гостеприимных застолий, смешивает в одну кучу отснятые и ещё неэкспонированные плёнки. Несёт весь мешок в лабу и требует сделать С-41 по своей секретной рецептуре. Обливаясь холодным потом, судорожно соображает – какая же часть свадебной фотосессии была на загадочных прозрачных полосках. И, главное, как? Как такое могло случиться?! После скандала с оператором, разобравшись, что к чему, покупает, на радостях, катушечку Орво.

Многостаночник – шестая раса. Невероятная реакция и скорость мысли. Успевает вести видеосъёмку и фоторепортаж, а заодно даёт всем желающим советы по технике макияжа.
Только досадная нехватка конечностей мешает данному мастеру совместить в себе также амплуа тамады, музыкантов и водителя свадебного лимузина. Не опускается до таких глупостей, как композиция или там, удачный момент. Всё снятое им уникально и не имеет цены. Монтаж понимает исключительно как совмещение кусков, рождённых включением-выключением видеокамеры, кадрирование снимков – обрез под формат. Гений, что уж тут…

viltis
06.02.2008, 21:22
Діма ...щойно прийшла додому ...зла (сьогодні витягнули мобільний і не подзвонила по одній важливій справі ), голодна ( після 8 не їм, бо треба зужнути до весілля)....тому зараз не до роздумів про весілля і про фотки. Давайте вже завтра:)))) а коли ти в асі буваєш?

Viktory
07.02.2008, 12:54
Корочче Дима, я поняла что в серьез свадебщиков не воспринимают :moskali:

Предлагаю вашей критике фото малыша! Буду рада ЛЮБЫМ коментариям ;)
http://picasaweb.google.com/St.Yura/YUZgkD

viltis
07.02.2008, 13:24
Предлагаю вашей критике фото малыша! Буду рада ЛЮБЫМ коментариям
http://picasaweb.google.com/St.Yura/YUZgkD

Вікусь , та яка критика....там така лапуня файна:))) з такими голубими очками:))) так би і забрала собі:)))

Недолік побачила лише один...Але можливо то зовсім і не недолік. На переважній кількості фоток в малюка не повністю видна голівка ( її "зрізали" обєктивом)...Але то таке, просто я не люблю таких фоток з особистих причин ..

А то Ваш синочок?

Viktory
07.02.2008, 15:55
viltis
на счёт обрезания головы - это специально делалось, для того что б крупнее показать черты лица.
Нет это не наш синочек... у нас старше :)

dimalozz
07.02.2008, 16:02
Давайте вже завтра))) а коли ти в асі буваєш?
Коли на роботі - тоді в асі. Тобто від 11 до 19 переважно, іноді й довше. А от тебе там ніколи не бачу...

dan
16.02.2008, 18:17
До речі, може знадобиться, на сайті http://www.jey.com.ua/ знайшла таку статтю:

"Краса природи крізь скельце об'єктиву. Борис Гудима, Львів

Пейзаж — один з найцікавіших жанрів фотографії. Насправді, попри ніби-то його простоту, творити гарні пейзажі дуже важко.

Потрібно не лише злитись в одне ціле з камерою. Необхідно злитись в одне ціле з природою.

Борис Гудима — фото-митець, який уміє побачите незвичайне у буденному, відчути природу і передати нам ці почуття за допомогою фото-відбитків. Він — майстер, якому притаманне чудове почуття стилю та композиції. Він — той, хто вміє побачите те, що інші в буденності просто не помічають.

Його роботи змушують запитати себе: «А чому я цього не бачив?» Його роботи змушують надалі спостерігати, дивитись і бачити. Зрозуміти, що прекрасне завжди поруч."

:ninja: :) :shutup: :radist: :scare: :no: :beee: :ninja:

StYura
16.02.2008, 19:31
Борис Гудима, Львів
Этот человек хороший пейзажист! Очень было бы интересно с ним пообщаться.
Правда смущает одна вещь... Очень большой разрыв в уровне фото пейзажного и портретного(в т.ч. свадебного). В пейзажах отличная работа со светом и цветом. А на портретах и особенно свадьбах наоборот неумение работать со светом и цветом(это мое мнение и я не ставлю за цель кого-то оскорбить или унизить - читать эту фразу 3 раза)...Обычно я для себя делаю вывод не все фото из портфолио принадлежат одному автору. Но тут я не берусь судить однозначно...
Возможно пригласить Бориса на форум?
ПС: все вышенаписанное - мое мнение и я не ставлю за цель кого-то оскорбить или унизить

sviatko
17.02.2008, 20:10
Обычно я для себя делаю вывод не все фото из портфолио принадлежат одному автору.
Та річ, мабуть, не в тому що фото належать чи не належать одній людині. Просто специфіка зйомки пейзажів і портретів, в першу чергу весільних, дуже різна. І доволі рідко, якщо не ніколи, хороші пейзажисти виявляються хорошими весільними фотографами. Хоча грані між жанрами фотографії зараз суттєво розмиваються, та все ж різниця є таки великою. Окрім того при зйомці весіль велике стресове навантаження. Ти постійно мусиш бут