КПК

Показати повну версію : Паркувальна зона в центральній частині

ivansstef
16.08.2007, 00:12
Міською радою м. Львова було прийняте рішення про створення ЗОНИ ПЛАТНОГО ПАРКУВАННЯ на деяких вулицях центральної частини міста.
Першим ділом на всіх вулицях поставили камяні тумби..

Залишили два вільних вїзди-виїзди.Один зі сторони Валова-Сербська,
другий зі сторони Руська- архівна. (там правда знак 3,1 висить, але на нього ніхто вже давно не зважає).
Браві хдлопці від фірми "Н" збирають за вїзд по гривні , деколи одразу за декілька годин..

Особисто я вважаю що це порушення та незаконний збір коштів..
ЧОму? Читаємо далі.

Аргументи їхні.

1. Міськрада прийняла рішення яке обовязкове для виконання будь-яким громадянином.
2. Є чітко визначена зона ПЛАТНОЇ парковки, віїзжджаючи на яку я повинен заплатити певну суму.

Аргументи мої.

1.За кермом автомобіля я набуваю окрім прав та обовязків громадянина ще й права та обовязки ВОДІЯ, і тому керуюсь правилами дорожнього руху та вказівками інспекторів ДАІ (решта опускаємо, беремо лише основне)

2.Як водій я насперед повинен керуватись ПДД, і оскільки знаку який забороняє ТРАНЗИТ через цю ділянку немає, я вважаю що я маю право спокійно проїхати не даючи грошей.

3. Виставляти стоп-буйки на дорозі вони також не мають права згідно пункту 1,6 ПДД. (дозволу на це у них точно немає)

4. Зупиняти моє авто має право ЛИШЕ інспектор ДАІ , а ці злопці для мене є пішоходами, які стоячи на проїзжій частині створюють перешкоду для руху автомобілей, що є прямим порушенням ПДР.

висновки. Є рішення , немає впровадженого механізму.. Але чи це мої проблеми ?? На мою думку фірма яка виграла тендер неправильно трактує рішення міськради та ПДР.. та проводить неправомірний збір грошей

Вторая часть Мерлезонского балету..
або (якщо б я навіть і не транзитом)

Уявімо що Ви всетаки захотіли зупинитись.
Що ми маємо?

дивимось що таке паркування :

Отже для початку ми відкриємо УХВАЛА № 157 ЛЬВІВСЬКА МІСЬКА РАДА
"Про затвердження Положення про організацію та функціонування зон паркування автотранспортних засобів на території м. Львова" та Додаток №1 до ухвали Львівської міської ради від 28.11.2002. №157

звернемо увагу на такі визначення :
1. Визначення термінів
У цьому Положенні терміни вживаються у такому значенні:
1.1. Паркування – стоянка автотранспортного засобу у межах зони паркування.
1.2. Зона паркування – територія у межах зон загального користування на території міста, на якій дозволяється паркувати автотранспортні засоби і яка позначена дорожньою розміткою, дорожніми знаками, може мати огорожу, в тому числі тимчасову, та засоби збереження автотранспорту.
1.3. Місце паркування – відділена розміткою частина зони паркування призначена для паркування одного автотранспортного засобу.

а тпере відкриваємо ПДР і читаємо визначення СТОЯНКИ
....................стоянка - припинення руху транспортного засобу на час, більший ніж 5 хвилин, з причин, не пов"язаних з необхідністю
виконання вимог цих Правил, посадкою (висадкою) пасажирів,
завантаженням (розвантаженням) вантажу;...........................

Отже на мій погляд ключовими словами являються тут такі:
- стоянка більше 5 хвилин
- відмічене дорожніми знаками згідно з Правилами дорожнього руху України
-яке має розмітку місць стоянки транспортних засобів

при вїзді в так звану "зону" висять знаки 5,38 які вказують МІСЦЕ для стоянки і дія яких закінчується за найближчим поворотом-перехрестям.
знаками 5,39-5,40 які вказують межі ЗОНИ стоянки навіть і не пахне..

Тобто ТЕОРЕТИЧНО.. на всіх вуличках "ЗОНИ ПЛАТНОГО ПАРКУВАННЯ" мали б стояти знаки 5,39-5,40 і додатковий 7,14. мала б бути розмітка, і (найголовніше) після 5(ПЯТИ) хвилин стоянки до мене мав би підійти ПАРКУВАЛЬНИК ЯКОМУ б Я мав би заплатити паркувальний збір..

А не так як в даному випадку платять ВСІ на вїзді в типу "зону платного паркування".
(с) ivansstef

Я не описував тут проблеми повязані з порушенням даною фірмою ще декількох положень.. про захист прав споживачів і так далі.. вважаю що цього і так достатньо, щоб змусити фірму яка виграла тендер облаштувати НОРМАЛЬНІ місця для паркування.. а не просто косити капусту...

Даний трактат перевірений на практиці і може бути використаний в ділі..
Друкуйте та користуйтесь..

Будуть питання пишіть.. З радістю відповім

Мих
20.10.2007, 18:18
Київський та Львівські суди винесли окремі решення, за якими примусова евакуація авто є порушення Конституції України про власність, а тому незаконні. Крім цього є постанова прокурора Львова про те, що примусова евакуація є незаконною, але ця постанова стосується б лише простих громадян, для Львівської мерії - це порожній звук. Евакуатори продовжують працювати. У мерії розробили нове підгруннтя для працювання евакуаторів, мовляв - виконують функції надзвичайних ситуацій, ніби неправильно припаркована мажина - це надзвичайна ситуація. Уявіть собі, за день у Львові 100 надвичайних ситуацій!!! То вже не надзвичайні, а звичайні, нє? І що цікаво... Прокуратура Львова і це заборонила... але мерії і далі наплювати на закон....