КПК

Показати повну версію : Переоформлення авто, заміна номерів

nirvanka
15.08.2007, 13:10
Доброго дня!
Цікавить таке питання. Яким чином можна переоформити авто, яке куплене за кордоном громадянином тої країни, на громадянина України у нас? Чи автоматично під час цієї процедури замінять номери на наші? Скільки це коштує? І які є варіанти: продаж авта, дарча чи як?

Demyan
29.08.2007, 16:18
Звератйтеся до фахівця який цим займається. Інакше розмитнення, біганина - займе у вас купу часу, нервів і грошей.
Номера звісно поміняють.
Якщо оформляється на інваліда - можна уникнути розмитнення.
Коштує - залежить від авто (двигун і т.д.) але дорого.

nirvanka
29.08.2007, 17:21
А як Ви думаєте, дешевше вийде, якщо в нас таке ж авто купити?
Наразі порівнювала ціни на авто тут і там - в нас в 4 рази дорожчі! :(

Demyan
29.08.2007, 17:28
Це точно. цьому сприяє якраз розмитнення. Машини там дешеві. Якщо знайти гонщика - можна пригнати звідти. Вийде майже мах на мах але машина у вас буде без пробігу в Україні.
Вибір машини питання делікатне. Якщо скажете свої вимоги до авто (де має використовуватися, як часто) а також суму яку хочете вкласти пораджу більш конкретніше.

nirvanka
29.08.2007, 18:52
Справа в тому, що хочемо купити батькові авто в Польщі. Мій чоловік - поляк і може на себе купити. Там дійсно дуже дешеві машини. Ми б змогли просто на батька оформити довіреність чи що, але він же не буде їздити по Львові з польськими номерами (боїться, що вкрадуть). От ми і думаємо якби то все оформити, щоб дешевше вийшло..

MARTINI
30.08.2007, 00:09
в нас в 4 рази дорожчі! Тому воно і дорожче в нас, що мита високі. В кінцевому результаті, коли отримаєте на руки в МРЕВ ДАІ укр номери і техпаспорт, то вийде таке саме, якби купили авто тут на автобазарі. А може і дорожче.
http://autoconsulting.com.ua/custom.php тут можна розрахувати, у скільки вийде куплене за кордоном авто після розмитнення

Demyan
30.08.2007, 08:38
От ми і думаємо якби то все оформити, щоб дешевше вийшло..
Доручення відміняється однозначно. Якщо хочете там купляти то щоб було дешевше тре звертатися до спеціалістів, як завжди в нашому законі існують "лазєки".
Наприклад - оформлення на інваліда, розбирають машину там ввозять по з/ч потім тут збирають (дешевше), іноді беруть спеціально бють машину (але так щоб легко зремонтувати) і приганяють сюди як биту не находу, женуть "під документи"....одним словом варіанти є але самі ви цього нез робите. Я говорю те що чув і знаю бо сам для себе все це пробивав.
Але врахувати теж слід що це троха ризиковано, плюс до того треба чекати іноді довго щоб зроби це все....я для себе вирішив - краще не ризикувати.

syavych
30.08.2007, 08:54
Наприклад - оформлення на інваліда
Якщо мене не зраджує пам'ять - ту дирку вже прикрили, можна хіба через суди добиватись, але то геморой...

Demyan
30.08.2007, 09:17
Ні ще не прикрили - просто є тут багато нюансів. Якщо інвалід має машину то вона якби десь там в сабезі стоїть, потім йому важко продати (бо фактично не він власник)...але все це робиться враховуючи те що в даному випадку мито не сплачуєть - досить суттєва економія.

nirvanka
30.08.2007, 14:24
Одним словом, краще купити тут, щоб не возитись.. Дякую за інформацію!

Demyan
30.08.2007, 14:33
Це правильно. якщо цікавить є така машина
мерс 210 98.р ,авангард, дипломат , 3,0 TD , шкіра ,автомат, повний ел пакет, антиблікове зеркало, TV. DVD. круіз контроль, парктронік, кондюк
початкова ціна 20 000.

nirvanka
30.08.2007, 19:10
Дякую, та це не для нас.

Ціна на аналогічне авто у Польщі - 10 тис... Ех.. Нам би їхні ціни...На авто :)

Demyan
31.08.2007, 09:00
Так але після розмитнення вона стає в таку ціну. Взагалі в нас машини коштують....ВАЗ в 20 років за 3000 в хорошму стані треба ще знайти :). Ніби може вступимо в СОТ тоді щось може зміниться але коли ???
Попробуйте зупинитися краще всетаки на новій машині (якщо машина береться надовго). В 10-13 можна брати Ланос, Опель Астру (непогана машина, знайомий взяв) ну або ще щось....головне геморою не буде і машина новенька з гарантією

nirvanka
31.08.2007, 14:14
Дякую за поради! Звісно, що братимемо модель з відносно новіших, а татову шістірку я заберу для навчання водійського мистецтва :)
Хоча таки думаю, що тато свою рідну Ладуську ні на що не проміняє :))

Vlodek
31.08.2007, 15:57
Давненько я не писав нічого на ЛФ. Все ніколи...
А от пані nirvanka вірішив проконсультувати. Сам в подібній ситуації знаходжусь - різниця цін на авто в Росії і в Україні складає приблизно 20-30 відсотків. І мене, з паспортом громадянина РФ, жаба дусить переплачувати 5-10 к$ на розмитнення.
Тож просто катаюсь по Львову на московських номерах, показую ДАІшникам російські права, питань не виникає. Дружина - аналогічно. Єдиний нюанс - авто повинно знаходитись на території України не більш ніж 60 днів. На 61-ий день мають право затримувати, ставити на всякі штрафмайданчики, накладати штрафи за порушення митного порядку (якщо не помиляюсь, від 850 грн починаються цифри). Але в законі ніде не прописано, де і який кордон я повинен перетинати на цьму авто. І на який час. Тож мені зовсім не потрібно кожні 2 місяці ганяти до Москви і назад. Досить раз в пару місяців з*їздити в Перемишль чи в Жешув (всього-навсього на кілька годин, аби лише отримати штамп про перетинання кордону) , і ще 60 днів спокійно їздити по Львову. Ну , і попутно ще можна чимось зайнятися..
З врахуванням того, що ціна на моє авто різниться в Москві і у Львові на приблизно 5-7 тис. дол. , я можу собі дозволити кататись таким чином в Польщу багато-багато років що-два місяця.
З тим, щоб на моєму авто могла по Львову їздити, наприклад, сестра - з паспортом громадянки України, є певні складності. Формально громадянин України не може користуватись чужим авто , що стоїть на обліку в іншій країні , за дорученням. Але ї тут є нюансик. Оформляю в Росії ( в Польщі, де інше) авто на фірму - юридичну особу. Виписую сестрі довідку, що вона є працівником ціеї фірми. Виписую "відрядження" до Львова і дорожну картку ( "путевой лист" - в Росії). На всякий випадок, для вже дуже прискіпливих ДАЇшників чи митників додатково виписую доручення від фірми, котре завіряю нотаріально. Все.
Ну, потреба раз в 2 місяці кордон перетинати залишається, само собою ...
Так що, якщо комусь попадеться на очі сріблястий Nissan з московськими номерами - то , скоріш за все, буде ваш покірний слуга. Хоча в липні, біля університету наткнувся на такий самий Nissan , теж з московськими номерами. Напевно, я не один такий...

MARTINI
31.08.2007, 23:12
Є така неперевірена інформація. Уточніть, спростуйте чи підтвердіть ті, хто знає.

Громадянин України, купивши авто за кордоном, може в"їхати ним в Україну на 10 днів, оформивши якусь транзитну декларацію. Відтак, в теорії можна кожні 10 днів їздити до Перемишля і назад, оформляючи ту декларацію. Звичайно, заради машини віддавати кожен десятий день життя на ці всі процедури - то суттєвий стримуючий фактор проти володіння хорошим авто. Не кожен на таке піде. Та й в закордонному паспорті швидко закінчаться сторінки для штампів...

Але , виявляється, це не обов"язково! Ніби-то з"явився якийсь закон, що транзитну декларацію можна оформити і на 2 місяці, а коштує це 120 євро. А кожні 2 місяці, то уже не кожні 10 днів. Якщо ти економиш на покупці авто 6-8 тисяч євро, то можна і поїздити.

Тобто, за 60 євро на місяць я можу купувати собі дозвіл на те, щоб їздити по Україні на хорошому авто з європейськими номерами.

Чи правда це?

Vlodek
01.09.2007, 09:45
2 MARTINI :
Можу привести тільки приклад з життя :
Мій колєга їхав з Німеччини в Росію на "Мерседесі", купленому там, оформивши цю саму транзитну декларацію. В Рівному "Мерседес" розбивається. Український кордон перетинається тільки через кілька місяців, коли машина була зремонтована. Довідки з ДАІ про ДТП, папірчики з автосервісу про те, що машина була в ремонті - і ні в кого ніяких питань, чому пройшло не 10 і навіть не 60 днів, не виникає.
Тобто, якщо подібною макулатурою є можливість регулярно обзаводитися , то - можна " їздити по Україні на хорошому авто з європейськими номерами" .

oRsst
01.09.2007, 17:24
Привіт. в мене питання відносно уникнення розтаможення.
Хотів би придбати в німеччині авто(Golf 3, 1993-4років за 500-600EUR).
Чи можна якось записати цю машину на поляка і по довіреності їздити самому по україні, що для цього подтрібно від мене і від того ж поляка.
Також побачив тут, що люди бояться їздити з польськими номерами по укр. - відповідно чи можна застрахувати на україні таку машину з польськими номерами від угону ??
Також мене цікавить питання щодо оформлення машини на інавліда. Що для цього потрбіно, яким має бути інвалід і якою повинна бути машина і чи можна потім самому їздити на таків машині без самого хворого ??
буду дуже вдячним за відповідь...

syavych
01.09.2007, 19:51
Привіт. в мене питання відносно уникнення розтаможення.
Хотів би придбати в німеччині авто(Golf 3, 1993-4років за 500-600EUR).
Чи можна якось записати цю машину на поляка і по довіреності їздити самому по україні, що для цього подтрібно від мене і від того ж поляка.
Записати можна, але як вже тут сказали кожні 10 днів (або 2 місяці за 120 євро) перетинати кордон.

Також мене цікавить питання щодо оформлення машини на інавліда. Що для цього потрбіно, яким має бути інвалід і якою повинна бути машина і чи можна потім самому їздити на таків машині без самого хворого ??
На самого інваліда зараз не оформляється. Машина фактично належить соцзабезу, а інвалід тіко катається на ній і не має права писати довіреність на іншу людину. Шукати хіба знайомства в соцзабезах і через них шось мутити.

nirvanka
03.09.2007, 14:22
@ Vlodek

Дякую Вам за відповідь! Вм знайшли непоганий вихід із ситуації:y: Але знову ж таки, на авто будуть іноземні номера..

@ oRsst

Також побачив тут, що люди бояться їздити з польськими номерами по укр. - відповідно чи можна застрахувати на україні таку машину з польськими номерами від угону ??
А я і не подумала про страховку... Треба буде вияснити.. Тут є страховики?

@ MARTINI
Тобто, за 60 євро на місяць я можу купувати собі дозвіл на те, щоб їздити по Україні на хорошому авто з європейськими номерами.
По Вашій теорії якщо купити, наприклад хороше авто в Польщі за 10 тис. у.о., то на наступних років 10 воно окупиться.. А якщо ще й займатись чимось до дорозі, перетинаючи кордон що 2 місяці... :) Це варіант!

Demyan
03.09.2007, 15:25
Я б всетаки не ризикував. Тут все залежить від суми яку можна викинути на авто. Наприклад я був на базарі шукали машину, бачили хороший Мітцубусі - 15 700 у.о. має все, машині 4 роки - ще на гарантії...але зато спокійно собі їздиш. А якщо з машиною щось станеться ? поламається а вам завтра треба вже за кордон їхати а ви не можете....одним словом кожен вирішує для себе.

nirvanka
03.09.2007, 15:43
бачили хороший Мітцубусі - 15 700 у.о.
А мій чоловік хотів купити в Польщі Мітцубісі 10-річної давності в хорошому стані за 600$...

Demyan
03.09.2007, 15:52
так тут ще залежить все від моделі начинки і т.д. такий аналог в німеччині здається 10 000 коштує. (але я не перевіярв).
Просто тут плюс є в тому що машина куплена в Україні а машина яка виїхала з салону вже втрачає близько 20% вартості. Плюс до того на нові машини дуже суттєвої різниці в ціні нема. Я порівнював сітроен С3. Різниця між закородним новим і новою тут машиною була троха менше 2000 євро. За таку різницю я б однозначно брав машину тут нову.

nirvanka
03.09.2007, 16:00
Просто тут плюс є в тому що машина куплена в Україні
Угум, проблем менше...

MARTINI
04.09.2007, 00:04
По Вашій теорії якщо купити, наприклад хороше авто в Польщі за 10 тис. у.о., то на наступних років 10 воно окупиться.. А якщо ще й займатись чимось до дорозі, перетинаючи кордон що 2 місяці... Це варіант! От власне, я й цікавлюся, чи правда це?
Чи можна якось записати цю машину на поляка і по довіреності їздити самому по україні, що для цього подтрібно від мене і від того ж поляка. Не можна. В Україні за кермом автомобіля із закордонними номерами може їздити виключно власник цього автомобіля.

nirvanka
04.09.2007, 14:21
Не можна. В Україні за кермом автомобіля із закордонними номерами може їздити виключно власник цього автомобіля.
А довіреність не можна зробити? А оформити як дарчу?

MARTINI
04.09.2007, 14:24
Довіреність не можна

А дарчу... Тоді мабуть податок треба сплатити з подарунка. А далі уже кататись регулярно за кордон туди-сюди і періодично оформляти транзитну декларацію

nirvanka
04.09.2007, 14:50
Тоді мабуть податок треба сплатити з подарунка.
А я думаю, що дарча вона на то і дарча, що не треба нічого платити.. Це ж не купівля-продаж.. Хоча хто його зна.. З нас гроші тягнуть при кожній нагоді..

MARTINI
04.09.2007, 15:05
Мій колєга їхав з Німеччини в Росію на "Мерседесі", купленому там, оформивши цю саму транзитну декларацію. В Рівному "Мерседес" розбивається. Український кордон перетинається тільки через кілька місяців, коли машина була зремонтована. Довідки з ДАІ про ДТП, папірчики з автосервісу про те, що машина була в ремонті - і ні в кого ніяких питань, чому пройшло не 10 і навіть не 60 днів, не виникає. Тобто, якщо подібною макулатурою є можливість регулярно обзаводитися , то - можна " їздити по Україні на хорошому авто з європейськими номерами" .
А якщо пройде 2 місяці і зупинить даішник? Митна декларація скінчилася вчора. Не будеш же його переконувати що машина розбита і не може виїхати за кордон :)

Vlodek
05.09.2007, 15:54
@ Vlodek
Дякую Вам за відповідь! Вм знайшли непоганий вихід із ситуації:y: Але знову ж таки, на авто будуть іноземні номера..
@ MARTINI
По Вашій теорії якщо купити, наприклад хороше авто в Польщі за 10 тис. у.о., то на наступних років 10 воно окупиться.. А якщо ще й займатись чимось до дорозі, перетинаючи кордон що 2 місяці... :) Це варіант!
1) Ніяких незручностей від їзди на іноземних номерах не відчувається. Вже не знаю, кому дякувати, Луценку чи Цушку, але вимушений визнати, що працівники ДАЇ потрошки стають ... людянішими. Головне, обзавестися всіма вищевказаними папірцями.
2) Окупиться, окупиться :)
3) На рахунок страховки. Припустимо, застрахував я авто від збитків в іншій країні. Тут (у Львові) побив (не зовсім розбив, головне, щоб авто було на ходу). Приїхав на ньому в Москву (Мюнхен, Відень etc). Вибрав стовп (стіну, контейнер), щоб правдоподібніше було. Поставив авто так, ніби тільки що в*їхав в стовп (стіну, контейнер). Дзвоню в страхову- оформляю збиток. Не зовсім чесно, звичайно :shy: . Але що робити ? :)

Додано через 4 хвилини

Не можна. В Україні за кермом автомобіля із закордонними номерами може їздити виключно власник цього автомобіля.
І я про те ж. Ви праві, але за винятком випадку, коли це авто належить ІНОЗЕМНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ, котра відправила свого "працівника" в "відрядження" по Україні. Само собою, термін кожного "відрядження" - не більше, ніж 60 днів :)

Додано через 8 хвилин
А якщо пройде 2 місяці і зупинить даішник? Митна декларація скінчилася вчора. Не будеш же його переконувати що машина розбита і не може виїхати за кордон :)
Абсолютно вірно. Не переконаєш . Але якщо покажеш йому довідку про ДТП і замовлення-наряд з автосервісу, котрі підтвердять, що авто було пошкоджене на протязі тих самих "законних" двох місяців, а з сервісу виїхало тільки вчора, то не має підстав затримувати. Бажано, щоб папери були в оригіналі, з "синіми" печатками.

nirvanka
05.09.2007, 16:31
3) На рахунок страховки. Припустимо, застрахував я авто від збитків в іншій країні.
А що неможна застрахувати авто в Україні, якщо його куплено в іншій країні?

Vlodek
05.09.2007, 16:39
А що неможна застрахувати авто в Україні, якщо його куплено в іншій країні?
Не цікавився тим питанням, не знаю..

syavych
05.09.2007, 18:31
Але якщо покажеш йому довідку про ДТП і замовлення-наряд з автосервісу, котрі підтвердять, що авто було пошкоджене на протязі тих самих "законних" двох місяців, а з сервісу виїхало тільки вчора
І мати довідку на кожен день що вона тільки вчора виїхала з сервісу? :D

Vlodek
05.09.2007, 19:03
І мати довідку на кожен день що вона тільки вчора виїхала з сервісу? :D
Фактично, так . Ну, можливо, не "вчора", а "позавчора" :radist: Але навіщо, невже так складно кожні 60 днів перетинати якийсь кордон ? Заодно, можна і "чимось приємним займатись по дорозі" ...

MARTINI
06.09.2007, 00:30
Фактично, так . Ну, можливо, не "вчора", а "позавчора" Але навіщо, невже так складно кожні 60 днів перетинати якийсь кордон ? Заодно, можна і "чимось приємним займатись по дорозі" ... Є нюанс. Кажуть, що по 60 днів можна в"їзжати в Україну не більше 2 разів на рік. Тобто законно машина може перебувати в Україні 4 місяці на рік . Хіба що мати 3 таких машини і почерзі на якійсь із них приїзжати в Україну, а інші дві тим часом будуть чекати на стоянці за кордоном :)

~KOLOBOK~
06.09.2007, 05:00
Хм дивнi люди, ну невже не можна протестувати? Вам таки охота тим всiм займатися? Стiки автомобiлiстiв, i кожного року все бiльше i бiльше i нiкому, нiодному непотрiбно здешевлення авт i податкiв... Дивнi люди.

Vlodek
06.09.2007, 09:11
Є нюанс. Кажуть, що по 60 днів можна в"їзжати в Україну не більше 2 разів на рік. Тобто законно машина може перебувати в Україні 4 місяці на рік . Хіба що мати 3 таких машини і почерзі на якійсь із них приїзжати в Україну, а інші дві тим часом будуть чекати на стоянці за кордоном :)
Хм... Про це не чув .... Жодного разу не виникало таких питань, хоча в мене в закордонний паспорт вже немає куди штампи ліпити. Дякую за інформацію, спробую повзнавати подетальніше.

syavych
06.09.2007, 09:12
Хм дивнi люди, ну невже не можна протестувати? Вам таки охота тим всiм займатися? Стiки автомобiлiстiв, i кожного року все бiльше i бiльше i нiкому, нiодному непотрiбно здешевлення авт i податкiв... Дивнi люди.
Може у Вас в Сіетлі протести щось і помагають, але в нас це марно. Авто дешевшати НЕ БУДЕ завдяки тому, що наша держава ДБАЄ (читай ГРЕБЕ гроші) за вітчизняного автопрома.