КПК

Показати повну версію : Халатність

Ksani
10.08.2007, 21:19
Розповідь мами, що втратила свою дитину
http://m0rg4nn.livejournal.com/37335.html

zet
10.08.2007, 21:26
выяснилось, в итоге, хоть что за болезнь-то была?

Вообще-то, надо думать о том, как других таких же детей лечить, а не то, как бы отомстить.

Я бы на месте матери разрешил бы обследовать тело. И наоборот - проследил, чтобы точно выяснили, в чем там была проблема, и помог бы другим таким же матерям спасти своих детей (вот те двенадцать).

В каком-то смысла эта мать как раз и виновата в том, что погибли еще двенадцать детей.
Это было там же...
Мать - не просто должность. Мать - обязанность. Быть матерью - значит, быть обязанной за своего ребенка. И компетентной во всех вопросах, которые касаются его воспитания, лечения и образования.
Моего сына врачи вытащили - потому, что была компетентна я. И я благодарна врачам за это. Хотя диагноз они так и не смогли поставить - но вытащили. И бесплатно. Потому что я ночевала под больницей. Не вылазила из приемной. Перечитала всю доступную литературу, могущую хоть как-то помочь. Понимала, что и почему колят моему ребенку. Потому что это был МОЙ ребенок. И я не дура, делающая круглые глаза при прыгании температуры, - вполне нормальной реакции, когда организм борется с инфекцией.
Сочувствую, но...
я вам глубоко сочувствую, дай бог вам сил это выдержать.
но мне очень странно было читать некоторые моменты. у меня маленький ребенок и 5 детская больница с поликлиникой - это наш участок. в этой больнице и я лечилась еще в детстве, и два года назад когда моему ребенку было 4 месяца, мы с ним в этой больнице пролежали три недели. и я слова худого не могу сказать ни об одном человеке из тех, что там работают, ни о врачах, ни о медсестрах. мы, правда, лежали в другом отделении, но я сильно сомневаюсь, что может быть такая огромная разница, особенно с учетом того, что с малышом мы там были на новый год и рождество, сплошные праздники. однако, и анализы все делались вовремя, и врачи были очень внимательны.
конечно, у вас огромное горе, и вам трудно судить объективно, но не слишком ли у вас много информации, основанной на ваших собственных заключениях?не слишком ли вы стремитесь обвинить всех вокруг кроме себя? в конце концов, если вы видите, что ребенку плохо, какой тут может быть участковый врач? вы как будто не знаете, как они работают. это же не неотложка. вызвали такси и в больницу, а не сидеть и ждать.
вам, конечно, очень тяжело, но вы все же слишком торопитесь все запорожские больницы превращать в какие-то камеры пыток с извергами.

)...Я понимаю и разделяю Ваши боль и отчаяние, есть здесь, в данном конкретном случае, и вина врачей безусловно, но в целом виновато общество... Да, да именно общество, которое так хочет жить в рыночных отношениях, оставляя при этом врачей в развит0м социализме...

Ksani
10.08.2007, 22:02
Я ледве дочитала розповідь, на коменти мене вже не вистарчило. Але постила я це тут не з ціллю "кто виноват", а швидше "что делать". Бо в таку ситуацію може потрапити будь-хто з батьків, а ситуація невтішна :(

zet
10.08.2007, 22:06
Ответ в том комментарии, что я выделила красным. Это уже началось то самое горе, о котором предупреждал Афтестеп.
Доступный же выход во- втором комментарии...

Ksani
10.08.2007, 22:10
Это уже началось то самое горе, о котором предупреждал Афтестеп.
Зето, давайте не будемо знову влазити у суперечки. Я не вірю судженням Афтерстепа і він знає, чому. А батькам - так, треба ставати лікарями.(це і є відповідь на "что делать" ) .

afterstep
10.08.2007, 22:25
Ламерство приведе до ще більшої біди. Батьки вже лікарями ставали...
І буде, як в сільській місцевості - якщо вже звернувся до лікаря - то госпіталізація однозначно.
--
Я не знаю, чому ви мені не вірите. Тобто знаю лише одну причину - особисті амбіції, що не дають побачити суть, оскільки образа застилає очі.

Ascorbinka
11.08.2007, 00:11
жах... в неті багато подібних історій, особливо з пологових будинків і про маленьких діток. Не дай Боже ...

Лікар - зброя в руках Господа, і часто збіг обставин відіграє не останню роль, але і халантних лікарів хватає (про це всі знають, і бодай раз в житті на таких натрапляли)... Взяти ту ж дільничу, що ГРВІ ставила, та наша дільнича вже б 10 раз заставила кров здати і ще всіх на ноги підняла. А дитину не вернеш в життя:(

zet
11.08.2007, 01:55
Сегодня показывали передачу о Российской медицине, проблемы те же. Недофинансирование, а всё остальное это только производная...

Ascorbinka
11.08.2007, 03:52
Недофинансирование, а всё остальное это только производная...
гм, а як тоді совість? чи змогли б ви, склавши руки дивитись, як на очах гасне дитина???
Недофинансирование + халантність/хамство, от проблема... Пару років так пропрацюють, і потім вже звичка, ніяке фінансування не змінить ставлення до роботи ... хіба страх гільйотини.

Є багато чудових профі лікарів, що лікують не дивлячись коли їм покладуть у кишеню (дадуть - добре, не дадуть - Бог додасть), на совістність їх лікування гроші не впливають. Для них це дійсно професія за покликанням, робота для душі... тому і мають часто ще додатковий (не лікарняний) заробіток.

afterstep
11.08.2007, 06:23
Є багато чудових профі лікарів, що лікують не дивлячись коли їм покладуть у кишеню (дадуть - добре, не дадуть - Бог додасть)

все менше. І надалі - буде ще менше.
При тотальному обливанні брудом лікарів - професія втрачає престижність.
Крім того - при стабільній нехватці грошей - рано чи пізно на керівних посадах опиняються люди, для яких совість - поняття вторинне.
Відповідно до того - переформовують лікарський колектив.
--
Основна біда - стаціонари. Основне їхнє призначення - розбиратися з хворобою і давати методичні вказівки дільничим - не виконують вже давно. Тобто - зникла "наукова складова" їх роботи.
На курсах підвищення кваліфікації - часто дають непотреб. Наприклад, непотреб типу "як класно побудовано діагностику в Америці чи Європі".
--
Тобто - дільничі в інформаційній ізоляції,в стаціонари - без нагальної потреби не відправляють, пологові - аби спихнути новонародженого, щоб не зіпсути статистику, загалом "тенденція центру" - підвищення навантаження (недопрацьовують лікарі на їхню думку), ну, і рівень медсестер - щороку все нижче....
--
І воно як в тому анекдоті....
Прийшли молоді офіцери в частину - познайомилися, розговорилися... Тільки після училища - всім у відпустку хочеться....
Ну, один порозумніший, пішов до командира частини - так і так, у відпустку хочу. Той - просто так не можу, давай рацпропозицію - за неї відпущу.
- Нема проблем! ось там солдат за вікном косить... В одну сторону косить - в другу "холостий хід". Причепити другу косу - щоб в дві сторони косив...
- Добро! йди в відпустку...
Інші як то почули... І пішли рацпропозиції - граблі ззаду прив'язати, щоб зразу громадив... Візок ззаду причепити, щоб відразу туди...
А останній - ну нічого придумати не може. А командир вперся - або рацуха, або ніякої відпустки...
От і вийлов той лєтьоха, став перед тим солдатом, і дивиться на нього... А солдат - на лєтьоху з-під лоба... Нарешті солдат не витримує:
- Та що ти думаєш! та ще фару мені на лоб, щоб вночі косити міг!

~KOLOBOK~
11.08.2007, 06:38
Дивно менi, якщо рахунок йшов не на сотнi а на тисячi гривень(? i хто в тi гривнi вiрить?)то чого малого просто не вiдiслали у платну лiкарню(Менi здається така завжди є поблизостi).Друге, я так зрозумiв що в хлопця немає(не було) батька, чому? Моя iсторiя.Їздив з малим братом провiдувати дiда на Україну. Малий зломав ногу. За 15хв знайшов машину, бензин i водiя. На 25 хв малий вже був в лiкарнi(а то десь 15 км).Лiкаря нема.Знайшов лiкаря телефон, його адресу iврештi самого лiкаря за 5 хв!(благо мобiльникам i їх операторам)За iнших 5 хвилин було зроблено рентген, визваний необхiдний персонал i купленi необхiднi матерiали(гiпс, ножницi, таблетки, уколи i тд.) Як бачите все пройшло досить оперативно, швидко i майже без болю(ну оминайчи первичний переломний шок, серцевий тиск матерi,i всiх рiдних хто був вдома), особливо враховуючи те що на дворi була погана погода(шоб не збрехати нiби дощ зi снiгом i дуже холодно), пiзно вечером, i перед святами(перед чи до свят , ви як розумiєте п'яних рил лiкарiв то не мiняє). Лiкарi просто боялися що я пiду на все i таки пiшов на все щоб допомогти дитинi. Тiки боронь-Боже шо б ви подумали що я хвалю себе- це приклад для того що б показати що в такi хвилини дорога кожна секунда, i без сильної i вольової руки( чи покрайнiй мiрi такої видимостi)НIЯК- таке наше суспiльство або ти або тебе.Тому я i поїхав з вiдти.Тепер плачу страшнющi грошi за мед страхiвку,але такого тут як в iсторiї я точно знаю НIКОЛИ не станеться.

Степаныч
11.08.2007, 07:23
Я ледве дочитала розповідь, на коменти мене вже не вистарчило. Але постила я це тут не з ціллю "кто виноват", а швидше "что делать". Бо в таку ситуацію може потрапити будь-хто з батьків, а ситуація невтішна :(Ви щиро вірите у написане?

Ksani
11.08.2007, 10:06
Ви щиро вірите у написане?
Що Ви, Степаничу, це чергова спланована акція "поливання брудом лікарів".:shutup:

Ksani
11.08.2007, 10:11
Я не знаю, чому ви мені не вірите. Тобто знаю лише одну причину - особисті амбіції, що не дають побачити суть, оскільки образа застилає очі.
Я передбачала, що ви напишете щось в тому дусі. Ноу ченс, як то кажуть. А причина недовіри елементарна :ворон ворону ока не виклює. А образи не відчуваю жодної, зустрічала і лікарів-хамів, і дивовижних чоловіколюбців:)

Степаныч
11.08.2007, 10:58
Що Ви, Степаничу, це чергова спланована акція "поливання брудом лікарів".:shutup:Ксані, написане - нісенітниця! Почитайте вдумливо. Навіщо написане - не знаю. На мою думку, найімовірніше, дійсно був подібний трагічний випадок. Природньо, батьки в горі. Це зрозуміло. Хочуть знайти винного. Теж зрозуміло. Тобто маму зрозуміти можна. Але зрозуміти людей, які за чисту монету сприймають цю ахінею...

zet
11.08.2007, 11:46
гм, а як тоді совість? чи змогли б ви, склавши руки дивитись, як на очах гасне дитина???
А если нет аппаратуры, чтобы точно поставить диагноз, а "на глазок" не угадали? А было бы оборудование и хорошая лаборатория, то все разрешилось бы... Надо было выбивать побыстрее направление и ехать в Центр на диагностику...
У меня были проблемы со старшим, то я на диагностику приложила больше усилий и денег, кстати, тоже, чем на лечение. Правильный же диагноз поставили только в Днепропетровске в специализированной клинике...

afterstep
11.08.2007, 16:51
ksani, я лише додам - тут, на цьому форумі6 ви докладаєте всіх зусиль, щоб кількість "лікарів-чоловіколюбців" якомога швидше звести до нуля.
Ви навіть ні на секунду не задумалися над тим, що обов'язково знайдеться хтось, хто прийме ваші дописи за "чисту правду", і прийде до "вашого" хорошого лікаря. І з порогу - нахамить. Або - відбере чверть дня якимись дурницями (зазвичай - елементарною брехнею). Або ще щось подібне. І рано чи пізно - або лікар змушений буде змінити свою поведінку, або піти - і тоді будете казати, як левандівка "полуклініка, і нічого туди ходити".
--
І, до речі, ото "давання грошей хорошим лікарям" - доволі часто зі сторони виглядає ну не зовсім приємно... і для лікаря - принизливо...
Бо воно комерція з совістю - рідко ходять разом...

Ksani
11.08.2007, 20:24
ksani, я лише додам - тут, на цьому форумі6 ви докладаєте всіх зусиль, щоб кількість "лікарів-чоловіколюбців" якомога швидше звести до нуля. Ви навіть ні на секунду не задумалися над тим, що обов'язково знайдеться хтось, хто прийме ваші дописи за "чисту правду", і прийде до "вашого" хорошого лікаря.
afterstep, повторююсь, я докладаю зусиль, щоб спростувати вашу теорію про пацієнтів як джерело всіх бід лікарів. І всі мої дописи- це і є чиста монета. А про що я задумуюсь на секунду чи більше - Вам знати не дано.
І з порогу - нахамить. Або - відбере чверть дня якимись дурницями (зазвичай - елементарною брехнею). Або ще щось подібне.
ой, а лікарі не хамлять з порогу? А про "відбере чверть дня" - це вже перл, а чим лікар має займатися, як не пацієнтів приймати? :D :D :D

і тоді будете казати, як левандівка "полуклініка, і нічого туди ходити".
Після Ваших дописів в стилі "пацієнт-гівно, лікар- жертва гівна" я вже і справді боюсь туди ходити. Ви ж у нас ретранслятор ставлення лікарів?

А до якої такої речі Ви згадали про давання грошей- невідомо.

zet
11.08.2007, 20:32
Ksani, речь о том, что вы воинственно предъвзяты... Дай Бог, чтобы вам поменьше пришлось болеть и вашим близким....

Степаныч
12.08.2007, 09:15
А хто дивився "склавши руки"?

Vu_
17.08.2007, 18:17
Продолжая тему халатности врачей

есть у меня хорошая знакомая. врач по образованию.

этой зимой должна была родить и "родила". после 9 месяцев нормальной беременности она родила мертвого ребенка.
Причина, которую ей назвали акушеры - короткая пуповина. УЗИ эту особенность не показало (или просто не увидели). Пустили в роды. Рожала - не рожается, т.к пуповина "не пускает". Давай делать кесарево. Но уже было поздно - выняли мертвого ребенка. Роды принимало 2 врача.
Это рассказ врачей, который рассказали роженице и ее родным.

Версия доктора, рабатающего в этом роддоме (не принимавшего учавствия в родах): С короткой пуповиной рожают десятки и без проблем. К тому же за 10 минут в процессе родов ребенок умереть так быстро не может. Дело в другом. Моей знакомой почти 30, первые роды, гипотония матки. То есть а приори можно было понять, что самостоятельно она не родит, но ее все равно пустили в роды. Когда спустя несколько часов сзваток сердцебиение плода снизилось, тоны сердца (которые измерялись не по правилам - через каждые 20 минут, а раз в час) стали гулхими (то есть началась внутриутробная гипоксия), то поняли, что она действительно сама не родит и нужно кесарево, но уже было поздно. Т.е. фактически ребенок умер в процессе попытки родить физиологически из-за некомпетентной тактики ведения родов врачами.
И такой случай в этом роддоме не первый и не второй. Оч. много мертворожденности из-за неправильной тактики ведения родов.

Второй пример из того же роддома, рассказаный участковым педиатром. Рожала родственница этого педиатра. У нее был клинически узкий таз (т.е. родить самостоятельно она никогда бы нормально не смогла и ей показано было кесарево). Но ее пустили в роды, она родила ребенка с разможжением мозгов (потому как таз узкий и головка ребенка нормально через него не прошла). Понятное дело, что он умер. Почему это случилось? Потому, что диагноз клинич. узкого таза ей поставили в процессе родов, а до того никто не додумался сопоставить цифры размеров таза роженицы с весом плода и другими показателями.
Несостоявшийся отец оказался юристом. Судились они долго и безрезультатно.

Спрашивается - почему такое происходит (по крайней мере в нашем роддоме)? Ответ очень прост - ты или платишь деньги и тебя кесерят (правда, не факт, что сделают это компетентно) или ты не платишь денег, рожаешь сам, а там - как бог даст.

П.С: роддом г. Бровары, Киевской области

New Shrek
17.08.2007, 18:26
или ты не платишь денегщо десять родів у кожної жінки з Броварів,жаль якигось сотню баксів щоб акушери підсуєтились?

levandivka
17.08.2007, 18:51
Цитата:
Допис від afterstep
і тоді будете казати, як левандівка "полуклініка, і нічого туди ходити".

Після Ваших дописів в стилі "пацієнт-гівно, лікар- жертва гівна" я вже і справді боюсь туди ходити. Ви ж у нас ретранслятор ставлення лікарів?
Як? І Вам ТАКа ретрансляція вуха ріже?.. :)

Ksani, речь о том, что вы воинственно предъвзяты...
Воінствєнность і Ксані?!! Боженько, а що ж тоді Ви про мене думаєте..? :suicide:

afterstep
18.08.2007, 01:30
Воінствєнность і Ксані?!! Боженько, а що ж тоді Ви про мене думаєте..?

ламер, крикоивий. Не є небезпечним, але варто триматися подалі ;)

afterstep
18.08.2007, 01:32
Як? І Вам ТАКа ретрансляція вуха ріже?..

не стращно. не біда. ви заслуговуєте на паталогоанатома, а той не з вух починає ;)
--
сприйміть то як жарт, - але направду, ви самі на себе біду ламерську своїми закляттьо-прокляттями накликаєте ;)
Ксані я не дивуюся - ....

Степаныч
18.08.2007, 08:50
Продолжая тему халатности врачей............................................ ...................
Судячи з написаного Вами, мова все ж таки не про халатність, а про лікарські помилки. Думаю, було б більш об"єктивно, якби Ви написали, скільки пологів у рік у цьому пологовому будинку, який процент ускладнень, який процент патологічних і т.д. Погодьтеся, не можна по одиноким випадкам робити узагальнюючі висновки. Можливо, Ви читали про випадок мертвонароджуваності в Устинівці Кіровоградської області. Десь два тижні назад опублікували "Факти". Так от, УСЕ БРЕХНЯ! Але вчора була колегія управління ОЗО облдержадміністрації. Голови полетять. А там на увесь район 2 акушера-гінеколога. А діти народжуються цілодобово. А вагітних необхідно "вести"... Для приклада: 81% вагітних мають ту чи іншу патологію. 22% пологів - патологічні. Апаратури необхідної немає. Тому, на мою думку, не "смакувати" потрібно недоліки, а говорити про проблеми, шляхи їх вирішення, у тому числі проблеми кваліфікації лікарів.

Извините, написал на украинском. Лень перебирать. :)

levandivka
18.08.2007, 09:09
Думаю, було б більш об"єктивно, якби Ви написали, скільки пологів у рік у цьому пологовому будинку, який процент ускладнень, який процент патологічних і т.д.
А існує ТАКа можливість? ;)

Десь два тижні назад опублікували "Факти". Так от, УСЕ БРЕХНЯ!
Хто б сумнівався, робота ТАКа, "Факти" рисувати... :crazy:

Але вчора була колегія управління ОЗО облдержадміністрації. Голови полетять. А там на увесь район 2 акушера-гінеколога.
Чиї голови? Невже акушерів скоротять? ;)

на мою думку, не "смакувати" потрібно недоліки, а говорити про проблеми, шляхи їх вирішення, у тому числі проблеми кваліфікації лікарів.

Де? Тут на ЛФ? А сенс? :cowboy: Шо, мало круглих столів проводиться "ніачьом"/"нізачЄм"?

Від розголосу (по Вашому -"смакування") хоч пара людей буде обережніша (якийсь позитив).

Ascorbinka
18.08.2007, 09:11
Извините, написал на украинском
так ми тому раді;)

Степаныч
18.08.2007, 09:27
А існує ТАКа можливість?
Без проблем.
Хто б сумнівався, робота ТАКа, "Факти" рисувати...
Отож!;)
Чиї голови? Невже акушерів скоротять?

Ні. Скоріш за все проблеми будуть у головного лікаря і зама з лікувальної роботи. А акушерам-гінекологам категорії знімуть.
Де? Тут на ЛФ?
Я мав на увазі ЗМІ. Але й на ЛФ не завадить.
Від розголосу (по Вашому -"смакування") хоч пара людей буде обережніша (якийсь позитив).
Не зрозумів.

Степаныч
18.08.2007, 09:30
так ми тому раді;)Вибачився, тому що відповідав на російськомовний допис. Проморгал, аднака!:o

levandivka
18.08.2007, 09:35
Степаничу, а хто ж дасть реальну статистику, щоб стало "без проблем".
Усього не знає ніхто (хоча уповноважені посадові особи є).
А акушерам-гінекологам категорії знімуть.
Хто? Системний адміністратор? Значить згодні, СИСТЕМУ - на мило?
Не зрозумів.
На ЛФ теж зустрічаються люди, які забувають, що
Не всі лікарі однаково корисні

Степаныч
18.08.2007, 10:09
Усього не знає ніхто (хоча уповноважені посадові особи є).Як мінімум я знаю.:) Звісно, у своїх масштабах. До речі, ця статистика не для СК.

Хто? Системний адміністратор? Значить згодні, СИСТЕМУ - на мило?Зніме УОЗ ОДА. А що "СИСТЕМУ - на мило", так я про це вже втомився писати. І говорити, пропонувати в реалі також. Але не зацікавлене суспільство, держава. І не тому, що якісь свідомі препони задля грошей для властолюбців. А тому, що то НІКОМУ НЕ ЦІКАВО, НІКОГО НЕ ТУРБУЄ! Крім медиків.

levandivka
18.08.2007, 10:12
А що "СИСТЕМУ - на мило", так я про це вже втомився писати.
Як?! І Афтер це пережив? :eek:
А фтізіатрів куди дівати на перехідний період? А дільничні ж, бідаки, з голоду і горя образ повимирают..?

НІКОМУ НЕ ЦІКАВО, НІКОГО НЕ ТУРБУЄ! Крім медиків
Ну нє. ЗРОБИТИ щось можуть (і повинні) медики. не мені ж "ламеру крикливому" в них порядки наводити...

Степаныч
18.08.2007, 10:24
Як?! І Афтер це пережив?
Шось Ви Афтера якось впОперек читаєте, ІМХО!:) Він якраз постійно пише, що систему потрібно міняти!
А фтізіатрів куди дівати на перехідний період? А дільничні ж, бідаки, з голоду і горя образ повимирают..?
Навіщо когось кудись дівати? Мова йде про реформи, а не про руйнацію..

levandivka
18.08.2007, 10:33
Мова йде про реформи, а не про руйнацію..
Ваші б слова, та ЗЕТі у вуха... :)

Ви Афтера якось впОперек читаєте, ІМХО! Він якраз постійно пише, що систему потрібно міняти!
Ага! СИСТЕМУ міняти, але не зачіпаючи жодного лікаря.

Степаныч
18.08.2007, 10:48
Ну нє. ЗРОБИТИ щось можуть (і повинні) медики. не мені ж "ламеру крикливому" в них порядки наводити...Згоден, медики повинні грати "першу скрипку". Але якщо інші "інструменти" будуть мовчати, симфонію оркестр не зіграє.

Ага! СИСТЕМУ міняти, але не зачіпаючи жодного лікаря.Ну... Це окрему гілку потрібно відкривати. От, до речі, в 2003 році були курси підвищення кваліфікації, проводила академія ім. Щупика. Знайшов у конспекті: "СИСТЕМА – сукупність компонентів, взаємодія яких породжує нові інтегративні властивості системи, не характерні компонентам, їх породжуючих". Практикуючий лікар - тільки один із гвинтиків системи. СИСТЕМА повинна бути такою, що СТВОРИТИ ЦЬОМУ ЛІКАРЮ НОРМАЛЬНІ УМОВИ ДЛЯ РОБОТИ. А його робота - лікувати людей, займатися профілактикою. І контроль за його роботою повинен бути як із сторони СИСТЕМИ, так і із сторони ПАЦІЄНТА.

levandivka
18.08.2007, 10:56
якщо інші "інструменти" будуть мовчати, симфонію оркестр не зіграє.
Задумався над оркестровим репертуаром, і злобно згадав про марш... Ги-ги.
Харроший конспект Ви знайшли. У Санстанціях, Податкових, Пожежників і Мєнтів теж, напевне, хороші конспекти...
І всюди про контроль, громадський контроль...

А Васька слушает, да ест... (С. ,Крилов)

Степаныч
18.08.2007, 11:02
Задумався над оркестровим репертуаром, і злобно згадав про марш... Ги-ги.:D Марші теж потрібні! Один "Прощан"є славянкі" чого вартий!:(

І всюди про контроль, громадський контроль...
Думаю, ми про різні речі говоримо.

levandivka
18.08.2007, 11:25
Один "Прощан"є славянкі" чого вартий!
Ви про котору версію, народного маршу?

Наспівуючи:
Ми пливем у жовтому човні...

Степаныч
18.08.2007, 11:34
Ви про котору версію, народного маршу?
ОФФТОП, сорри!:bazar:
Прощание славянки

Советский вариант 70-х

Этот марш не смолкал на перронах
когда враг заслонял горизонт.
C ним отцов наших в дымных вагонах
Поезда увозили на фронт.
Он Москву отстоял в сорок первом,
В сорок пятом шагал на Берлин,
Он с солдатом прошел до Победы
По дорогам нелегких годин.

Припев:
И если в поход
Страна позовет
За край наш родной
Мы все пойдем в священный бой! (2 раза)

Шумят в полях хлеба.
Шагает Отчизна моя
К высотам счастья,
Сквозь все ненастья —
Дорогой мира и труда.

Припев.

Vu_
18.08.2007, 14:09
що десять родів у кожної жінки з Броварів,жаль якигось сотню баксів щоб акушери підсуєтились?
сотня баксів - то замало. такса від пів-штуки баксів

afterstep
18.08.2007, 14:23

то заклик, агітація чи пересторога?

Vu_
18.08.2007, 14:26
Судячи з написаного Вами, мова все ж таки не про халатність, а про лікарські помилки. Думаю, було б більш об"єктивно, якби Ви написали, скільки пологів у рік у цьому пологовому будинку, який процент ускладнень, який процент патологічних і т.д. Погодьтеся, не можна по одиноким випадкам робити узагальнюючі висновки.
статистики, на жаль, не знаю по нашому пологовому будинку. але можу сказати (як лікар) що проблема там таки з некваліфікованими працівниками, які просто хочуть побільше заробити.
до речі, там працює моя гарна знайома дитячим реаніматологом. то ті факти акушерської недбалості, які вона постійно розповідає як лікар (переповідати всі не буду) достатні для того, щоб зробити висновки як і про халатність так і про недбалість та недостатню професійність.

не хочу сказати, що у нас погані лікарі, є й гарні акушери-гінекологи. але таких чомусь меншість. принаймні, у нашому пол. буд-ку.
а пояснюється така ситуація, на мою думку, тим, що розподіл на "козирні" спеціальності за місцем проживання (акушер-гінеколог, хірург, кожвен і т.п) по закінченню київського мед. ун-ту отримують у більшості контрактники (бо вони самі обирають собі спеціалізацію), а бюджетники їдуть сімейними лікарями на райони та села по Україні чи лікарями-лаборантами, рентгенологами, патанатомами та фтизіатрами (бо їх так розподіляє ВУЗ). А оскільки здебільшого навчались контрактники абияк, то й спеціаліст буде таки самий. Звісно, що з контрактників теж є гарні спеціалісти, але таких меншість. А більшість колишніх горе-студентів тренується медичній справі саме на пацієнтах методом помилок за рахунок здоров"я тих же пацієнтів.
Тому такі випадки недбалості з боку лікарів - то не випадковість, а закономірний результат. І, думаю, з часом таких випадків буде траплятися все більше.
ІМХО.

Vu_
18.08.2007, 14:26

констатація факту :)

Степаныч
18.08.2007, 15:12

констатація факту
Запрошення на роботу!:D

Степаныч
18.08.2007, 15:19
...там працює моя гарна знайома дитячим реаніматологом.
У мене дружина реаніматолог... Уявляєте, що розповідає?:eek: Ми ж ще ті спеціалісти...
- "Який дурак тобі цю пломбу ставив?"
- "Ви, лікарю... 6 місяців назад...":dance:

А взагалі проблема звісно існує. У сенсі кваліфікації і відповідальності лікарів. І з кожним роком все гостріша і гостріша. Те, що Ви пишете, одна з важливих причин.

levandivka
18.08.2007, 15:19
Запрошення на роботу!
А скільки коштує "запрошення"?

zet
18.08.2007, 15:23
3-х комнатная квартира в центре Киева с видом на Днепр... ;)

Степаныч
18.08.2007, 15:25

Запрошення шляхом безплатної реклами!:) А Ви кажете... Не перевелись ще "бєскористниє" люди!!!:radist:
ЗІ: А як українською "бескорыстный"?