Показати повну версію : Як Ви ставитесь до смертної кари?
Собственно, вот такой вопросик, а то тема про смертную казнь и коммунистов корявоватая какая то.
Я бы ввел.
Liliyah Romanova
07.08.2007, 23:22
Я категорично проти!
Однозначно проти...
Християнська позиція: "хто вб'є Каїна, той буде сім раз по сім пімщений..."
А я бы ввела для некоторых. А то сейчас в Днепропетровске поймали 3-х, а сколько их там было.., то уже доказано 20 убийств за 1 месяц. Снимали на мобильник, предполагают, что для высталения в интернете он-лайн, за деньги.. Все одноклассники, сейчас по 19 лет. Предполагается участие племяника прокурора города. Жили в районе Красный Камень (это недалеко от моей сестры)...
Смертна кара робить вбивцями усе суспільство, всіх нас.
Не існує ідеальної слідчої і судової системи, завжди є вірогідність стратити невинну людину.
Взагалі від цього віє якимось середньовіччям, мене дивує, як у 21 сторіччі цивілізовані люди можуть карати одне одного вбивством.
Аргументів ще дуже багато. Однозначно проти.
Ось вам кадри (кілька днів тому в Ірані публічно стратили кількох засуджених)
http://pics.livejournal.com/drugoi/pic/00950t1p.jpg
http://pics.livejournal.com/drugoi/pic/00951gyr.jpg
http://pics.livejournal.com/drugoi/pic/00952c46.jpg
Особливість повішання по-іранськи - засудженого з петлею на шиї піднімають будівельним краном. Страчуваний відчуває значно більший біль і муки, ніж якби скажімо йому зпід ніг вибивали табуретку. І помирає значно довше.
http://msnbcmedia4.msn.com/j/msnbc/Components/Photos/050316/050316_iran_hanging_vmed.widec.jpg
Ми хочемо уподібнюватися цим дикунам?
http://img57.imageshack.us/img57/2452/iranlb5.jpg (http://imageshack.us)
А я бы ввела для некоторых. А то сейчас в Днепропетровске поймали 3-х, а сколько их там было.., то уже доказано 20 убийств за 1 месяц. Снимали на мобильник, предполагают, что для высталения в интернете он-лайн, за деньги.. В суспільстві є попит на таке відео. Ті виродки такі самі члени суспільства, як і ті, хто купує у них то відео. Знищивши вбивцю, ми не знищимо попит, а отже буде й далі з"являтися пропозиція. Лікувати треба все хворе суспільство, а не окремі симптоми
Мартини, так раньше за 5 колосков давали 5 лет, а сейчас за убийство дают меньше..
Liliyah Romanova
08.08.2007, 01:30
Мартіні,
+1! за слова, але -1 за фотки. Мені аж недобре зробилося...
Не знаю.. В США хитро выкрутились. В некоторых штатах оставили смертную казнь, как раз для маньяков. Они ж неизлечимы. Еще и догадались серийных насильников кастрировать химическим способом..
Мартини, так раньше за 5 колосков давали 5 лет, а сейчас за убийство дают меньше.. Ви комуністів за приклад торжества справедливості хочете поставити? Мені не дивно, що саме вони ініціюють відновлення смертної кари... Хоча, звичайно, це лише передвиборчий популізм
Думаю було б не погано на зразок ЗША, залишити смертну кару в деяких областях в Україні, подумайте як то тяжко відбувати пожиттєве покарання...але феєрія одним, а іншим бальзам на душу.
У всіх країнах, де існує смертна кара, періодиччно страчують невинних. Судова помилка...
Мартини а вот скажи, какое наказание ты бы вынес человеку, который (не дай Бог такому произойти, говорю гипотетически) изнасиловал и узуродовал твою жену или же убил бы твоего ребенка?
Я не говорю ввести смертную казнь повсеместно, а в исключительных случаях.
періодиччно страчують невинних. Судова помилка...
Глеб Жеглов: "Так что наказания без вины не бывает...",
думаю тут заперечень не буде...тим більше шо адвокати є найпаскудніший контингент.
Я проти. В судах сидять звичайні смертні люди; не їм вирішувати, хто має жити, а хто помирати.
В судах сидять звичайні смертні люди
Особливо це відчували різні письменники 19 сторіччя, які там сидять прості люди. "Неділя"
але -1 за фотки. Мені аж недобре зробилося...
А чого, дуже промовисті фотки, добре ілюструють всю дикість. Люди прийшли на страту подивитися з фотоапаратами - це для них видовище. Згадується середньовіччя, вогнища, відьми...
Дальневосточник
08.08.2007, 11:29
"...-- Ну, хотя бы жизнью твоею, -- ответил прокуратор, -- ею клясться
самое время, так как она висит на волоске, знай это!
-- Не думаешь ли ты, что ты ее подвесил, игемон? -- спросил арестант,
-- если это так, ты очень ошибаешься.
Пилат вздрогнул и ответил сквозь зубы:
-- Я могу перерезать этот волосок.
-- И в этом ты ошибаешься, -- светло улыбаясь и заслоняясь рукой от
солнца, возразил арестант, -- согласись, что перерезать волосок уж наверно
может лишь тот, кто подвесил?..."
Мне думается, что Булгаков точно ответил на вопрос о смертной казни...
Это не дело человека....
Аргументы гуманистов понятны.
Но попробуйте поговорить с родственниками жертв Оноприенко или тех же днепропетровских подонков.
Что они Вам скажут?
В таких случаях я бы выдавал подонков на растерзание родственников, только с обним требованием: чтобы они не умерли быстро.
Пожизненное заключение для них - курорт.
Ну маньяки в нас взагалі у психлікарнях відсижують.
А враховуючи тотальне беззаконня в нас смертну кару також використовували б не за призначенням. До кого її б приміняли? Ну хіба вбивця був з бідної сім"ї. А от замість винних синів чиновників, наприклад, страчували б простих, підставлених людей.
Такий страшний інструмент не може потрапити до рук наших суддів-хабарників, то тільки взвинтить вартість їх послуг.
Мне думается, что Булгаков точно ответил на вопрос о смертной казни...
Это не дело человека....
Да ну ладно тут интуитивных писателей 20 века цитировать, я все таки тем не менее прошу задуматся над страданиями узников замшелых камер, и разрешить им поплатится жизнью за то зло которое было причинено ими обществу...вполне нормальный ход, вчем издевка?
Deus igrok
08.08.2007, 12:02
Снимали на мобильник, предполагают, что для высталения в интернете он-лайн, за деньги..
Таке відео називається снафф ... Навіть як їм дадуть 10 років, у тюрмі вони довго не проживуть. Там таких зразу відправлять у слід до жертв.
Смертна кара робить вбивцями усе суспільство, всіх нас.
Не існує ідеальної слідчої і судової системи, завжди є вірогідність стратити невинну людину.
Мартини а вот скажи, какое наказание ты бы вынес человеку, который (не дай Бог такому произойти, говорю гипотетически) изнасиловал и узуродовал твою жену или же убил бы твоего ребенка?
Ідеально, це не страчувати за 1 тиждень чи місяць, а через рік два після вироку.
До християн... не забуваймо Старий Завіт і принцип Таліону.... зуб за зуб , око за око.
Як воно раді насолоди, або грошей убило ... то такій сволоті саме місце висіти на крані...
А що методів... є багато фільмів... зокрема гамериканський "Палач" , ну то не обов'язково вішати. Отрута, розстріл, газова камера... І візьміть до уваги.... введення отрутної інєкції самий що не є гуманний. Впрямому значені слова засинаєш... Навічно засинаєш...
А що методів... є багато фільмів... зокрема гамериканський "Палач" , ну то не обовязково вішати. Отрута, розстріл, газова камера... І візьміть до уваги.... введення отрутної інєкції самий що не є гуманний. Впряму значині слова засинаєш...
Є такий французький фільм так вбивство було через перегодування та обжорство, їх кормили і кормили, поїли та поїли поки ті не повіздихали,геть усі, непоганий спосіб, але наші нічо кращого не придумають як розстріл...
Там таких зразу відправлять у слід до жертв.
Жаль, что сразу!
І йдеться не тільки про НАШІ суди. Статистика "судових помилок" приблизно однакова по усіх країнах.
Але це навіть не головний аргумент проти смертної кари. Головний - це не по-людськи, не по-християнськи, це не личить цивілізованим людям.
Deus igrok
08.08.2007, 12:16
Є такий французький фільм так вбивство було через перегодування та обжорство, їх кормили і кормили, поїли та поїли поки ті не повіздихали,геть усі, непоганий спосіб, але наші нічо кращого не придумають як розстріл...
Класика: до двох коней... Щодо козаків... то на палю, або відтинання голови.
За совєтів ... до стінки... Правда у фільмах і л-рі, зокрема фільм "Груз 200" зустрічається такий метод ... засудженого ведуть наче на допит, зустріч....і раптом постріл в голову... В принципі гуманно.
Deus igrok
08.08.2007, 12:18
Головний - це не по-людськи, не по-християнськи
Людина християнин, яка вбила людину заради насолоди залишається християнином ?
І йдеться не тільки про НАШІ суди. Статистика "судових помилок" приблизно однакова по усіх країнах.
Але це навіть не головний аргумент проти смертної кари. Головний - це не по-людськи, не по-християнськи, це не личить цивілізованим людям.
Але цей аргумент видно надто очевидний. Ті хто ЗА кару, до нього не прислухаються. Кожен людськість-християнськість по-своєму трактує:(
Про людскість-християнськість легко говорити тоді, коли це особисто не стосуєтья. От попробуйте це пояснити людям які втратили дитину чи рідних. От цікаво, а карати злочинців це взагалі по християнськи? Чи справжній християнин повинен все пробачити і навіть заяви в міліцію не написати ? навіщо карати, позбавляти волі- нехай Бог карає сам?
Особисто для мене смертна кара це не стільки помста, скільки захист суспільства від хижаків, звірів в людській подобі.
Про людскість-християнськість легко говорити тоді, коли це особисто не стосуєтья.
Стосуватися може по різному. Можуть засудити на смерть ні в чому не винних рідних людей. Тоді, я впевнена родич засудженого скануватиме проти смертної кари...
Я проти.
А от мені в руки потрапив CKM(чоловічий журнал:o )
Так там ціла історія електричних стільців і з фотками.От фраза з нього:
"Tylko Amerykanie mogli wpasc na tak brutalny pomysl i zrobic maszyne do zabijania ze zwyklego krzesla";)
А шо,правда.
"Moze to dobrze,ze Amerykanie nie likwidja wiz..."
Знаю одного священика, який є капеланом у тюрмі для найстрашніших вбивць. Він розповідав історію про хлопця, якого підставив "друг", і того абсолютно невинного хлопця звинуватили у вбивстві. Тепер він вийшов з тюрми, одружився, живе нормальним життям. Страшно подумати, що ця людина могла б померти.
Таких випадків, на жаль, є багато.
От то то!Але я думаю,як би там не було,людина не має права забирати життя іншій,навіть якшо та інша,серійний вбивця.То вже гріх того вбивці,і не нам,простим смертним,його судити.
Deus igrok
08.08.2007, 13:33
От то то!Але я думаю,як би там не було,людина не має права забирати життя іншій,навіть якшо та інша,серійний вбивця.То вже гріх того вбивці,і не нам,простим смертним,його судити.
Ну то збирайтеся в організації по захисту вбивць. Організовуйте фонд і за свій кошт утримуйте ґвалтівників, педофілів та решту маніяків. Чому мої податки повинні іти на утримання таких нелюдів ?
А де мораль?Ви як дияволопоклонник-мене вдарили і я вдарю.Лади,не будемо кидатися на релігію.Я просто висловила свою дкмку.Хоча,добре,звичайно,шо таких як Чарлі Менсон страчують....
Ви як дияволопоклонник-мене вдарили і я вдарю
Це про око за око , зуб за зуб ? :)
Мартини, вы не ответили на мой вопрос. К какому наказанию Вы лично приговорили бы человека убивщего кого либо из членов Вашей семьи или ребенка? Хотел бы так же услышать ответы от остальных наших гуманистов.
Deus igrok
08.08.2007, 13:51
=) А по суті нема відповіді. Мене он сатанистом вже назвали...
Meg, ну раз Ви така правильна... скіки у Вас нирок ? Дві ? Знаєтет скікльки людей потребує здорової нирки ? Ну що ? Мерщій долікарні, помагати ? Чи промовчимо ?
.Володимир Зарков давно притерпівся до болю: він вже став його постійним супутником. Він довго і болісно хворів, потім йому ампутували обидві нирки. Зараз він живе завдяки апарату «штучна нирка», до якого його підключають тричі на тиждень. Йому може допомогти тільки трансплантація, але скільки доведеться чекати відповідного донора — одному Богу відомо.
Ситуація типова. Лікарі попереджали мене: «Не питайте про гроші — у хворих одразу підскакує тиск». Багато хто розпродує все, що може — дачі, машини, прикраси. А батьки 18-річного Сергія продали квартиру і тепер наймають кімнатку на околиці. Але при цьому вважають, що їм ще пощастило: все ж таки зібрали гроші! А от інші... Зовсім нещодавно до відділення приїхала 34-річна Олена М. з Чернігівської області. Але умови, які поставили медики, буквально приголомшили жінку: вартість операції — не менше 20 тисяч гривень! У Олени троє дітей, інвалідність і одна на всіх зарплата чоловіка...
Ага,шось типу того
Це з Біблії, старого завіту. Це звичайно не християнський принцип, але і не дияволопоклонників.
Чого ж!Мені пофіг взагалі до людей!This would be the way of the Misanthrope!Просто сказала свою думку.Можливо,декого,я писала,і добре,шо страчують.Ваші гро не тратять...Ех,людиська...
Мартини, вы не ответили на мой вопрос. К какому наказанию Вы лично приговорили бы человека убивщего кого либо из членов Вашей семьи или ребенка? Хотел бы так же услышать ответы от остальных наших гуманистов.
Довічне ув"язнення в одиночній камері, або на каменоломні якійсь, щоб не переживали платники податків)
Чому мої податки повинні іти на утримання таких нелюдів ?
Надавно была передача из украинской тюрьмы, где отсиживает пожизненный срок Оноприенко.
Одномесная камера (по его желанию), книги на заказ (не ограниченно), кабельное телевидение (40 каналов, не ограниченно), прогулки - по желанию.
169 гривен в месяц тратится на его содержание.
Не проще бы этого душегуба предать суду Линча?
Я бы предложил такого плана маньяков и убийц разбирать на органиы. Причем без анестезии.
А,ну це вже пішли дописи людей.Зрозуміло...гроші рахуємо...
KabMiner
08.08.2007, 15:12
Я за смертну кару, бо вона природна, і перевірена часом.
В суспільстві є попит на таке відео. Ті виродки такі самі члени суспільства, як і ті, хто купує у них то відео. Знищивши вбивцю, ми не знищимо попит, а отже буде й далі з"являтися пропозиція. Лікувати треба все хворе суспільство, а не окремі симптоми
Абсолютно правильно! Лікувати треба суспільство, у тому числі і хірургічним шляхом!
Ви комуністів за приклад торжества справедливості хочете поставити? Ні, але якщо люди кажуть правду, то я не дивлюся на те, що вони комуністи.
У всіх країнах, де існує смертна кара, періодиччно страчують невинних. Судова помилка...
Ідеально, це не страчувати за 1 тиждень чи місяць, а через рік два після вироку.
А ніхто відразу смертної кари і не виконує. Там йдуть довготривалі розгляди апеляцій, прохань про помилування і така інша процедурна тяганина.
Ну, чому ви вважаєте християнську мораль найвищим досягненням людської думки? Так, не по християнські, і який звідси висновок? Невже ви вважаєте, що наше законодавство грунтується на християнській моралі? – нічого подібного! Якби це було так, то злочинців взагалі потрібно було б відпускати.
От іудеї вважають інакше:
До християн... не забуваймо Старий Завіт і принцип Таліону.... зуб за зуб , око за око. Тільки чому це адресовано до християн, не розумію?
Це з Біблії, старого завіту. Це звичайно не християнський принцип, але і не дияволопоклонників Звичайно, що ні, це іудейське правило.
Особисто для мене смертна кара це не стільки помста, скільки захист суспільства від хижаків, звірів в людській подобі.
Абсолютно правильно. Суспільство потрібно полоти і стригти, як це роблять з хорошим полем. Інакше і те, і друге заростає бурянами, а культурні рослини не ростуть.
Чому мої податки повинні іти на утримання таких нелюдів ?
Дійсно, чому? Чом би не допомогти бездомним?
Я бы предложил такого плана маньяков и убийц разбирать на органиы. Причем без анестезии. садист ви батенька, однако! Але раціональне зерно у ваших пропозиціях, звичайно, є.
Я проти. В судах сидять звичайні смертні люди; не їм вирішувати, хто має жити, а хто помирати.
Якщо бандитам дано право вирішувати кому жити, а кому ні, то повірте, що судді цілком можуть взяти таке право собі на совість.
Ну маньяки в нас взагалі у психлікарнях відсижують.
А враховуючи тотальне беззаконня в нас смертну кару також використовували б не за призначенням. До кого її б приміняли? Ну хіба вбивця був з бідної сім"ї. А от замість винних синів чиновників, наприклад, страчували б простих, підставлених людей.
Такий страшний інструмент не може потрапити до рук наших суддів-хабарників, то тільки взвинтить вартість їх послуг.
Застереження серйозне. Але тут є не менш серйозні контраргументи:
1. Смертна кара підвищить законність і правопорядок в нашій країні, у т.ч. і серед суддів. Бо всі будуть боятися смертниолї кари, тому і судити будуть правильніше;
2. Простих людей і так страчують щодня безнаказано, в чому ви можете переконатися, якщо подивитеся на демографічну динаміку нашої країни.
Я бы предложил такого плана маньяков и убийц разбирать на органиы. Причем без анестезии.
дАрт вот вопросец сам напрашивается...а вы б взяли орган (почку, печень,глас )серийного маньяка-убийцы, убившего и изнасиловавшего человек сорок или детей малолетних...а ?
дАрт вот вопросец сам напрашивается...а вы б взяли орган (почку, печень,глас )серийного маньяка-убийцы, убившего и изнасиловавшего человек сорок или детей малолетних...а ?
Це якийсь Франкенштейн вийде....
тут (http://www.humanrights.gov.ua/text.php3?lan=ukr&id=5295&id_book=5291&id_parent=5300)
із 20 352 засуджених за вбивство до смертної кари було засуджено 196 — менш як один відсоток, 52% помилуваних вбивць вчинили злочин протягом року після помилування, і в 11% випадків цим новим злочином було нове вбивство.......
Громадська ж думка не може ігнорувати тих фактів, що близько половини помилуваних убивць знову вчинюють злочин протягом року після помилування, в тому числі майже кожен десятий — нове убивство, що кількість умисних убивств невпинно зростає (наприклад, у 1996 p. порівняно з 1988 p. число умисних убивств збільшилось з 1757 до 4874 — майже в три рази).....
Не винятком стали й особи, для яких убивство — звичайний акт, оскільки вони за своєю природою мають обмежену свідомість, не здатні як сприймати чужі біль та страждання, так і змінювати що-небудь на краще у своїй свідомості. Із засуджених у 1995 р. до смертної кари 185 осіб 67% раніше були судимі, із них 33,8% — один раз, 36,9% — двічі, 18,6% — тричі, 7,7% — чотири рази.
Ніхто тут не висказується за те, щоб вбивць прощали...Але є багато випадків. Деякі з них - недоведений самозахист. Нещодавно краєм вуха по ТБ чула про такі вбивства жінками, героїні тієї передачі майже усі сидять...за те, що не піддались на згвалтування, інстиктивно оборонялись. Все дуже неоднозначно.
Deus igrok
08.08.2007, 15:40
А,ну це вже пішли дописи людей.Зрозуміло...гроші рахуємо...
1. Свої ... саме свої рахуємо.
2. Ви вже самі працюєте, заробляєте на своє прожиття ?
Ніхто тут не висказується за те, щоб вбивць прощали...
Так ніхто і не висказується за те щоб всіх страчували. За одне вбивство до смертної кари ще нікого не засуджували (не кажу про мусульманські країни). Мова йде про серійних вбивць, чи про особливі жорстокі вбивства.
Deus igrok
08.08.2007, 15:43
Нещодавно краєм вуха по ТБ чула про такі вбивства жінками, героїні тієї передачі майже усі сидять...за те, що не піддались на згвалтування,
Ключова фраза "краєм вуха по ТБ чула " , засуджують тільки за перевищення меж необхідної оборони. Наприклад, злочинця ударили і він з непритомнів. Жертва підійшла і ще поглумилася з нього, ну там щось відрізала... тоді кримінально каране.
засуджують тільки за перевищення меж необхідної оборони
Трохи суб"єктивно це....в страху очі великі, людина на яку напали захищається всіма можливими засобами, лиш би відбитись від злочинця....
А суд може визначити як перевищення меж наприклад те, що нападник не мав зброї, а жертва захищаючись схопила ніж, чи ломіком голову провалила..... а це не гуманно по відношенні до беззбройної людини, навіть якщо вона і напала перша. Та й взагалі, він ж просто - напросто згвалтувати хотів, а його вбили.
Так,у мене є свої гроші,якшо то комусь цікаво.Чужих грошей не рахую.От цікаво,чи ви багато своїх грошей на благодійність віддали,і чи всі органи собі вирізали?!
Ключова фраза "краєм вуха по ТБ чула " , засуджують тільки за перевищення меж необхідної оборони. Наприклад, злочинця ударили і він з непритомнів. Жертва підійшла і ще поглумилася з нього, ну там щось відрізала... тоді кримінально каране.
Фраза така тому, що не люблю лукавити - дійсно переключила на кінець передачі.. Але можу завтра вам і думку фахівців привести.. та й ті що тут, мабуть підтвердять, що так насьогодні і є - садять за самозахист. І точно про відрізані органи не йшлося, але думка цікава))
Так ніхто і не висказується за те щоб всіх страчували. За одне вбивство до смертної кари ще нікого не засуджували (не кажу про мусульманські країни). Мова йде про серійних вбивць, чи про особливі жорстокі вбивства.
Біда в тому, що деколи людей змушують зізнаватися в тому, що вони не коїли...майстерно змушують...
Застереження серйозне. Але тут є не менш серйозні контраргументи: 1. Смертна кара підвищить законність і правопорядок в нашій країні, у т.ч. і серед суддів. Бо всі будуть боятися смертниолї кари, тому і судити будуть правильніше. Я правильно розумію, що ви пропонуєте запровадити смертну кару не лише за вбивство, але й за хабарництво і інші злочини?
А давайте тоді всіх перстріляємо,перевішаємо...Тоді і гро нікому не треба буде....і тратитися не тре буде.А чого ж?!
Я правильно розумію, що ви пропонуєте запровадити смертну кару не лише за вбивство, але й за хабарництво і інші злочини?
Ха-ха як в Коронній Румунії вкрав палець відрубали ще раз руку, незаспокоївся підвішали...отто були часи не то шо заре.
Хоча знаєте,і в тому є плюс-низький рівень злочинності...і мала кількість населення
Deus igrok
08.08.2007, 16:29
і думку фахівців привести.. та й ті що тут, мабуть підтвердять, що так насьогодні і є - садять за самозахист.
Було б цікаво.
Але майте на увазі, що судова система у нас не одностадійна: піймали - засудили.
Є стадії, зокрема досудове слідство. Будуть вивчати обставини справи, проводити експертизи, слідчий експеремент....
І навіть коли засудять, залишається апеляційне і касаційне провадження...і то не все... Є ще виключне провадження за нововиявлених обставин.
Дотого й веду: рік, два під вартою убивцю - а потім на ешафот.
Крім того, я не говорю про пересічні злочини, чи убивства знеобережності.
Я про маніяків-убивць.
І так ніхто не відповів з гуманістів, як би він поступив, якби не дай Бог, таке лихо зачепило його рідних. =)
Так,у мене є свої гроші,якшо то комусь цікаво.Чужих грошей не рахую.От цікаво,чи ви багато своїх грошей на благодійність віддали,і чи всі органи собі вирізали?!
Але Ви не відповіли чи працюєте і самі заробляєте =)
Про органи. Ні, не віддав би, на сто відсотків не упевнений. Але я, принаймні, відповів на запитання.
Deus igrok
08.08.2007, 16:31
Ха-ха як в Коронній Румунії вкрав палець відрубали ще раз руку, незаспокоївся підвішали...отто були часи не то шо заре.
Колись пивника, який розбавляв пиво, топили у ньому ж. Але, як знак ґречності, йому дозволяли обрати сорт пива в якому той бажає померти.
Нє,я краду гроші!
Давайте,відріжте мені руки,а я тут більше триндіти не хочу-не ті люди,а я можу і погарячкувати!
Нє,я краду гроші!
Давайте,відріжте мені руки,а я тут більше триндіти не хочу-не ті люди,а я можу і погарячкувати!
Мегготка ніхто в світі навіть не думав вам шось укорочувати, не дай Б...
ви ж знаєте ображатись не треба, на теревеньки провінційних письменників.
Дякую,Васю,за підтримку,але я і не ображаюся...Висказала свою думку і все!І фертик!
Біда в тому, що деколи людей змушують зізнаватися в тому, що вони не коїли...майстерно змушують...
Є таке, трапляються злочинці в правоохоронних органах, буває що і вбивць відпускають далі вбивати (за хабар), але це інша тема.
А от коли вбивця виходить через якийсь час на волю і знову вбиває, в чому винна жертва що вбивцю не ізолювали від суспільства ?
І так ніхто не відповів з гуманістів, як би він поступив, якби не дай Бог, таке лихо зачепило його рідних. =)
Ви не уважні. Відповіли. Моє горе не стало б меншим, якби вбили ще когось.
Хтось з класиків казав "Ви не помічали як слабкі духом радіють, коли страчують іншу людину?".
А от коли вбивця виходить через якийсь час на волю і знову вбиває, в чому винна жертва що вбивцю не ізолювали від суспільства ?
Я ЗА пожиттєву ізоляцію.
Deus igrok
08.08.2007, 17:09
Я ЗА пожиттєву ізоляцію.
50 років в ізоляції ? Та краще самому звести курок, та не мучитися.
Дальневосточник
08.08.2007, 17:48
Да ну ладно тут интуитивных писателей 20 века цитировать, я все таки тем не менее прошу задуматся над страданиями узников замшелых камер, и разрешить им поплатится жизнью за то зло которое было причинено ими обществу...вполне нормальный ход, вчем издевка?
Вам, я так понимаю, ближе Веллер?
"...Случилось страшное и случилось глупое.
Глупое: это мы впилились в буквальное насаждение христианской
морали вселюбви и всепрощения, а она соотносится не со справедливостью
в нашей горестной юдоли греха и скорби, а с той праведностью, которая
ведет к вечному блаженству за гробом. Невинный убит ый младенец,
значит, блажен за гробом. А убийцу мы пощадим, потому что тогда тоже
будем блаженны за гробом?.. И будем добиваться от него, чтоб он
искренне раскаялся, и тогда он тоже спасется, и за прозрение в любви к
людям тоже будет блажен за гробом. Да провались он пропадом, гореть
ему в аду вечно!
Страшное: не так важно, по каким причинам общество чего-то не
делает - важно, что если оно реально чего-то не делает, это означает,
что у него нет сил это делать. Потому что кажущаяся сила - это не
сила, это ее видимость, призрак, сила - это то, что себя являет; по
жизни так оно получается. А если у общества нет сил карать врагов и
выродков, и оно делается беззащитным перед убийцами и террористами -
это означает недостаток его энергии, означает энтропию общества. Иначе
говоря - ослабление, упадок, разви тие гибели. -
Если преступники могут богатеть и безнаказанно глумиться над
честными людьми, и общество с его Законом не в силах их карать - это
означает стирание грани между честными людьми и преступниками.
Стирание грани - это движение к усреднению, одинаковости, неу
порядоченности, хаосу, это падение разности потенциалов между полюсами
общества,- то есть общество выдыхается и издыхает потихоньку.
Мы, белая цивилизация, живем в гибнущем мире.
XX век был последним веком нашего расцвета и нашего господства.
Черт с ним, с господством, хотя сознавать свою грядущую не то чтобы
второсортность, но второзначимость, - труднопереносимо. Но растекаться
песком в грядущем времени - вовсе невесело.
Азия, могучая Азия заступает на наше место. Плодовитая,
трудолюбивая, жестокая. Она будет рубить руки и головы и долго-долго
не позволит наступать себе на хвост...."
KabMiner
08.08.2007, 18:02
Я правильно розумію, що ви пропонуєте запровадити смертну кару не лише за вбивство, але й за хабарництво і інші злочини?
Хабарництво в крупних розмірах, на мою думку, є важким злочином, за який потрібно карати на смерть.
Моє горе не стало б меншим, якби вбили ще когось.
Хтось з класиків казав "Ви не помічали як слабкі духом радіють, коли страчують іншу людину?".
Ваше горе не стало б меншим, але погодьтеся, що навіть на рівні психології існує таке поняття як справедливість. Не можна дозволяти щоб залишалися в живих люди, які скоїли важкі злочини.Регулярна прополка суспільства необхідна, бо інакше "буряни" настільки розмножаються, що під їх натиском народ починає вимирати, в чому ви можете легко переконатися на прикладі нашої країни.
Liliyah Romanova
08.08.2007, 19:22
Питання до тих, хто ЗА смертну кару.
Свою дитину би теж на це послали?
Адже ніхто ні від чого не застрахований.
Я ЗА пожиттєву ізоляцію.
А мне жалко на их содержание денег...:shy:
Я бы им назначила смертну казнь, а потом бы ее откладывала-откладывала, но с обязательным очередным уведомлением даты кончины...:babruysk:
Степаныч
08.08.2007, 20:08
Против! Но при условии наличия АБСОЛЮТНЫХ гарантий, что не сбегут из мест отбывания пожизненного заключения!
Против! Но при условии наличия АБСОЛЮТНЫХ гарантий, что не сбегут из мест отбывания пожизненного заключения!
Но уведомление об очередной дате кончины я бы все-таки оставила...:suicide:
Deus igrok
08.08.2007, 20:18
Коли вони йшли удвох до гори, Ісаак сказав: «ось вогонь та та дрова, але де ягня на цілопалення?». І відказав Авраам: «Бог нагледить ягня Собі на цілопалення, сину мій!»
Прийшовши на призначене місце, Авраам приготував жертовник, розклав дрова, зв'язав Ісаака та поклав його над дровами. Взявши у свою руку ніж, він простягнув руку, щоб зарізати сина.
Слабинку пустили ? =)
Степаныч
08.08.2007, 20:23
Но уведомление об очередной дате кончины я бы все-таки оставила...:suicide::suicide:
О, женщины, имя вам коварство! (с).
Но я ЗА! Это было бы справедливо. Скажем, человек знает, что ему осталось жить 15 лет, 1 день и 1 час! И он ждет!!! Невинного за это времы вычислят. А виноватый...
Как по мне, смертная казнь слишком слабое наказание для убийц. Ну казнили его и что ? ...
Лучше пожизненное заключение где нибудь на лесоповале или урановых рудниках ...
Вам, я так понимаю, ближе Веллер?
Дякую за те, шо принципі цитуєте гарного філософа сучасного Петербурга, я власне поважаю Веллера, шкода на правду, шо сучасна російська культура сприймає його, як маразматика 60 тника,...Ви пане наразі мене розчулили..., але він як і я, гуманісти сучасності, тому прошу звернути увагу, на те, шо гаманізм в формі який нині на форумі обговорюється, знаходиться на рівні нульової відмітки, окремо взятого філософа.
Дальнєвосточник, хороша промова.
Але християнські цінності тут далеко не визначальні. Принаймні для мене. Моя позиція не пов"язана із тим, що я хрещений. Я не є зразковим щирим християнином. В сенсі того, що до церкви ходжу лиш двічі на рік, не маю звички щоденно молитися чи звертатися до Бога. Просто християнські цінності цілком вписуються у моє світосприйняття, поняття моральності, порядності, загалом добра і зла. І вбивство людини, чим по суті і є смертна кара, для мого світосприйняття є аморальним, неправильним і неприпустимим актом - злом.
Далі уже йдуть "не по-християнськи", "судові помилки" і тд.
А хто ці люди, які натискають курок, вибивають з-під ніг табуретку, вводять ту ін"єкцію чи повертають електричний рубильник? Ви особисто б змогли працювати катом? Зето, а Ви хотіли б, щоб Ваш син виконував смертні вироки? Ви б пишалися такою кар"єрою сина? А взагалі, чи може бути людина з такою професією нормальним членом суспільства?
Це ж зовсім не те, що помста за вбивство близької людини (я, мабуть, убив би). Це - професія. Як на мене - збочена професія, яка руйнує душу, викривлює свідомість, породжує монстра, або навпаки - професія для моральних монстрів.
Про те, що вбивці, вийшовши із тюрми, знову часто вбивають, так це та ж сама судова помилка. Потрібно було довічне ув"язнення давати. Завдання суду - вивчити усі обставини і факти, зробити експертні дослідження і визначити адекватну міру покарання для злочинця, відповідно до рівня його небезпечності для суспільства.
Відтак, довічне ув"язнення - цілком адекватна альтернатива смертній карі.
Liliyah Romanova
09.08.2007, 01:54
Коли вони йшли удвох до гори, Ісаак сказав: «ось вогонь та та дрова, але де ягня на цілопалення?». І відказав Авраам: «Бог нагледить ягня Собі на цілопалення, сину мій!»
Прийшовши на призначене місце, Авраам приготував жертовник, розклав дрова, зв'язав Ісаака та поклав його над дровами. Взявши у свою руку ніж, він простягнув руку, щоб зарізати сина.
Слабинку пустили ? =)
І до чого тут ця цитата? Якщо ви її значення не знаєте (в чому я сумніваюся), то вам скажу, що вона сюди взагалі не пасує. Не той випадок.
Ісаак когось може вбивав?
Я запиталася чи послали би свою дитину на смертну кару за вбивство??
А хто ці люди, які натискають курок, вибивають з-під ніг табуретку, вводять ту ін"єкцію чи повертають електричний рубильник? Ви особисто б змогли працювати катом?
Зараз усе доводять до максимальної автоматизації, але... все одно комусь доводиться на щось натиснути, аби запустити механізм.
Зараз усе доводять до максимальної автоматизації, але... все одно комусь доводиться на щось натиснути, аби запустити механізм. Коли йдеться про способи вбивства собі подібних, то людина проявляє просто феноменальну фантазію
Liliyah Romanova
09.08.2007, 02:20
Коли йдеться про способи вбивства собі подібних, то людина проявляє просто феноменальну фантазію
На жаль, правда. Але вони зараз ніби намагються зробити смертну кару "гуманною". :( Так ніби це справді можливо.
Ні, я категорично проти. Навіть якби когось із моєї сім'ї вбили, я би все одно не змогла тій людині смерті бажати. А ті, хто бажають смерті, вони і за менше уб'ють, не треба буде і вбивства.
Deus igrok
09.08.2007, 08:25
Я запиталася чи послали би свою дитину на смертну кару за вбивство??
Так послав, коли б дитина пішла б супроти суспільства. Чи ви вважаєте нормальним покривати дітей-убивць. У нас у суспільстві пішла тенденція, син скоїв наїзд по пяні, убив, зґвалтував - так мерщій його рятувати від тюрми. Підкуповувати міліцю, суддів. Батьки після цього самі не грішать ? А батьки жертви ? Чи їх думку Ви до уваги не берете ?
Да Лилиан послал бы, если бы вырос такой моральный урод, который бы заслуживал на смертную казнь. Ведь погибшие тоже чьи то дети, мужья, братья.
Зараз усе доводять до максимальної автоматизації, але... все одно комусь доводиться на щось натиснути, аби запустити механізм.
При расстрелах во время 1-ой мировой войны был придуман механизм, который облегчал совесть стрелявших. У половины расстрельного взвода были холостые патроны, так что никто не мог лично себя обвинить, а отказаться от участия в расстреле - нарушение присяги.
Навіть якби когось із моєї сім'ї вбили, я би все одно не змогла тій людині смерті бажати.
Как нарочно, вчера по ТВ был документальный фимльм про то, как двое любовников решили разнообразить свою сексуальную жизнь.
Они приглашали к себе домой молодых девушек и после получения от них максимального "удовлетворения" вывозили в лес, убивали, уезжали,выжидали несколько часов, возвращались, расчленяли тело и сжигали его.
Изуверам дали не пожизненное,а всего 25 и 20 лет.
Реакция матери одной из погибших - "Лучше бы они мне их выдали!"
И это не выдуманная страшилка - сам смотрел.
Что на это скажут наши гуманисты?
Дальневосточник
09.08.2007, 09:33
....Але християнські цінності тут далеко не визначальні..... Відтак, довічне ув"язнення - цілком адекватна альтернатива смертній карі.
В первом своем посте я как раз и высказал свое мнение - не дело человека лишать жизни другого. Веллер - это как ответ Булгакову, варианты двух подходов к наказанию за преступление.
Сам я согласен с пожизненым, поскольку считаю - что ужас без конца хуже, чем ужасный конец....
Лилиан, если бы не дай Бог кто ни будь хоть пальцем тронул мою жену или ребенка, я бы этого человека порвал бы собственными руками, невзирая на наше продажное правосудие.
К стати, поинтересуйтесь у своего мужа (извинте не знаю Вашего семейного положения) его мнение по даному вопросу.
Ні, я категорично проти. Навіть якби когось із моєї сім'ї вбили, я би все одно не змогла тій людині смерті бажати.
А если бы этот человек лишил бы всей семьи? и очень многих людей лишил бы семей?
ИМХО такого казнить или заставить вечно мучится. А отчет о наказании показывать в тюрьмай и колониях, что б подрастающие Оноприенки и Чикотилы задумывались о том, что их ждет если они посягнут на чью то Жизнь.
KabMiner
09.08.2007, 10:07
А хто ці люди, які натискають курок, вибивають з-під ніг табуретку, вводять ту ін"єкцію чи повертають електричний рубильник? Ви особисто б змогли працювати катом? ... Ви б пишалися такою кар"єрою сина? А взагалі, чи може бути людина з такою професією нормальним членом суспільства?
Не драматизуйте. Все профессии важны! - Мамы разные нужны! Крім того, ви пробуєте втопити питання в технічних деталях. Є різні технології смертної кари, у тому числі і ті, які виключають безпосередню участь людини.
ненормальних членів суспільства в сусспільстві є предостатньо, але ж їм також треба якось жити, десь працювати, бо інакше вони підуть грабувати і вбивати інших громадян.
Як на мене - збочена професія, яка руйнує душу, викривлює свідомість, породжує монстра, або навпаки - професія для моральних монстрів. Може і так, але краще тримати монстрів на посадах катів, з визначеним регламентом поведінки, ніж дозволити їм займатися те ю самою діяльністю, але вже на самодіяльному рівні.Відтак, довічне ув"язнення - цілком адекватна альтернатива смертній карі.
Тільки коли мова йде про різного роду психічно хворих людей. Лідерів організованих злочинних угрупувань потрібно страчувати і то скоро, бо інакше вони починають керувати злочинним світом тюрми.
Я запиталася чи послали би свою дитину на смертну кару за вбивство?? Некорректне питання. Це не завдання батьків, посилати своїх дітей на смертну кару. Для цього в суспільстві є інші інституції. Сімя тут вже не діє.
такого казнить или заставить вечно мучится
Абсолютно согласен.
Пусть мучаюся и чем дольше, тем лучше, а не создавать курорты для них с кабельным телевидением на всю оставшуюся жизнь.
И приставить к ним врачей, которые будут следить, чтоб не дай Бог они копыта раньше времени не откинули.
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=117143&postcount=47
дАрт вы не ответили на мой вопрос...не заметили очевидно.:cowboy:
Да, извини Василий пропустил.
Если бы мне или моим близким был бы жизненно необходим орган для трансплантации взял бы однозначно. Возможно не взял бы только у каннибала. Хотя, если стоит вопрос жить или умереть особо привередничать не приходится. Я же про органы предлагаю пересаживать, а не мозг маньяка-убийцы.
Абсолютно согласен.
Пусть мучаюся и чем дольше, тем лучше, а не создавать курорты для них с кабельным телевидением на всю оставшуюся жизнь.
И приставить к ним врачей, которые будут следить, чтоб не дай Бог они копыта раньше времени не откинули.
Идея неплоха, но далеко не нова, почитать ту же "Енеиду", или же вообще источники - Древнегреческие мифы.
Тем более, что при пересадке органов никогда не знают донора, лишь бы орган был здоровым и подходил, чтоб организм его не отторг.
А стільки є людей дуже хороших людей яким б ці органи врятували життя.:(
Liliyah Romanova
09.08.2007, 16:40
Лилиан, если бы не дай Бог кто ни будь хоть пальцем тронул мою жену или ребенка, я бы этого человека порвал бы собственными руками, невзирая на наше продажное правосудие.
К стати, поинтересуйтесь у своего мужа (извинте не знаю Вашего семейного положения) его мнение по даному вопросу.
Така поведінка - це прояв слабкости і невміння опанувати свої емоції.
Я вас у цьому не зрозумію, як і вам мене не зрозуміти. Я би за своїх рідних померла, але би не вбила.
Свого чоловіка такі дурниці навіть питати не буду. Якби він раптом відповів, що убивби за мене, то би було сильне розчарування.
Знаєте, коли хлопці за мене у школі носи собі розбивали, я там ніколи не була, ніколи і ніяк не реагувала. Хотіли собі битися, то билися, мене то мало обходить, ні, взагалі не обходить. Якби хтось за мене убив, я би точно не подякувала, навпаки. Сила у вбиванні не проявляється. Вона проявляється у чомусь зовсім іншому. Сила духа, я маю на увазі.
Дивно якось у вас все Лілія, ви мабуть дуже розумна та інтелігентна, на польській говорити думаю чудово, от на китайську переходите.
Это правила для людей, а не для маньяков. Тяжко сравнивать разбитые носы с хладнокровным массовым убийством ради забавы или для того чтобы выставить он-лайн видео в интернете...
Liliyah Romanova
09.08.2007, 18:39
Зето, я не проти довічного ув"язнення. Я проти смертної кари.
Я проти насилля. І тим більше проти насилля, що є відповіддю на насилля.
ивно якось у вас все Лілія, ви мабуть дуже розумна та інтелігентна, на польській говорити думаю чудово, от на китайську переходите.
Василю, може, й розумна, ви, може, теж.
А от на китайську перейду лише задля того, що, може, вас нарешті зрозумію.
Я проти смертної кари.
Ну хоть регулярное уведомление о дате смерти маньяка-то оставьте...
Уведомили
в последний момент перенесли
снова уведомили и подготовили
опять в последний момент передумали и т.д.
Liliyah Romanova
09.08.2007, 19:10
Зето, насмішили. Це типу "не убить, так хоть поиздеваться".
Це типу "не убить, так хоть поиздеваться".
Что б успел хоть частично прочуствовать... А в остальное время - на каменоломни. (можно в шахту уголь добывать, там что-то аварий в последнее время много стало. Нормальных людей жалко гробить...)
Deus igrok
09.08.2007, 20:38
Як собі панянки уявляють заставити працювати смертника, якщо йому уже нічого втрачати ?
Mattilainen
09.08.2007, 20:50
Уведомили
в последний момент перенесли
снова уведомили и подготовили
опять в последний момент передумали и т.д.
Так все-равно казнить-то кого-то придется. Иначе любой маньяк будет в курсе, что его элементарно разводят. :)
А от на китайську перейду лише задля того, що, може, вас нарешті зрозумію.
Нарешті, тобто..., ви хотіли, хочете, але не можете....я вам можу допомогти...зрозуміти хоть поверхність !
Нарешті, тобто..., ви хотіли, хочете, але не можете....я вам можу допомогти...зрозуміти хоть поверхність !
Васили, научитесь сначала самому понимать что пишете, и для разнообразия прочитайте п.1.3. правил Львовского форума... Вам должно быть интересно ;)
прочитайте п.1.3. правил Львовского форума...
А можна завтра?
Liliyah Romanova
09.08.2007, 23:13
Як собі панянки уявляють заставити працювати смертника, якщо йому уже нічого втрачати ?Так хлоп - то ж худоба. :D:D:D
Батогом поза вуха і працюватиме. :D:D:D
Я - за смертную казнь.
Убийца должен знать, что его убьют.
Васили, научитесь сначала самому понимать что пишете
Вы ставите под сомнение что то, это ваше право но вы не тот, кто может мне это сказать...вы то, и можете что такие цитаты с душком реанимировать...это не стоит моего внимания, а если я все таки уважил, то не нервируйте меня больше !
Я - за смертную казнь.
Убийца должен знать, что его убьют.
(злорадно) Сейчас прибежит Лилия Романова и вам тоже накостыляет, а не только мне...:shy:
Я проти насилля.
Так хлоп - то ж худоба. :D:D:D
Батогом поза вуха і працюватиме. :D:D:D
Как то не очень логично, Вы ведь против насилия, а батог это что тогда? :bazar:
Liliyah Romanova
10.08.2007, 00:12
Ліля Романова сьогодні не в дусі. А взагалі, ну їх, тих хлопів. Хай собі б"ються, ріжуться, стріляються, лиш би мене не рухали.
Упаси Боже Лилия, если Вы не маньяк-убийца - то ни одним пальчиком :borat:
Да и Вы простите и поймите, нам Гасконцам только да
Да и Вы простите и поймите, нам Гасконцам только дай достать шпагу и какому то маньяку крови пустить....
К стати только что проводил в дорогу сьемочную группу Мушкетеров, закончили съемки во Львове, теперь в Питер. Подробней отпишусь в специальной теме
~KOLOBOK~
10.08.2007, 01:38
Не знаю.. В США хитро выкрутились. В некоторых штатах оставили смертную казнь, как раз для маньяков. Они ж неизлечимы. Еще и догадались серийных насильников кастрировать химическим способом..
Аха i шо воно дає? Смертна кара дiє тiки в тому штатi де вона призначена, а якщо втiкти в iнший штат, де нема будеш мати довiчку , чим i користуються. Ну а нарах хiмiчних маньякiв, це ви батiнька гнете собi стару антибуржуйщину.
Я проти смертної кари, але за показове позбавлення частин тiла.(По релiгiйним канонам -цiлком прийнатна справа- не де не сказано "не покалiч"). Вкрав- руку, вбив двi ноги iтд. Думаєте я не гуманний?;)
Ну то збирайтеся в організації по захисту вбивць. Організовуйте фонд і за свій кошт утримуйте ґвалтівників, педофілів та решту маніяків. Чому мої податки повинні іти на утримання таких нелюдів ?
А чму саме ти маєш їх утримувати?Незгiден- у них такi самi шанси на виживання в цiй країнi, як i в тебе , чи будь кого iншого- вперед на рудники, най сам платить податки.
Бог дав Бог взяв, Ще питання, сумнiви є? Якщо того мало прошу милостi перечитай книгу Йова там в хлопа було ше гiрше мороки.:suicide:>>>> (http://www.ukrlc.org/bible/old/Poetik/Job.htm)
Так послав, коли б дитина пішла б супроти суспільства. Чи ви вважаєте нормальним покривати дітей-убивць. У нас у суспільстві пішла тенденція, син скоїв наїзд по пяні, убив, зґвалтував - так мерщій його рятувати від тюрми. Підкуповувати міліцю, суддів. Батьки після цього самі не грішать ? А батьки жертви ? Чи їх думку Ви до уваги не берете ?
Погоджуюсь.Дiтей же нiбито в дитинствi хто сварить,а хто вiтамiном Ре лiкує.Не обов'язково i калiчити дехто (он як мої батьки)капають на мозКи, поки не доб'уться свого i все. Нетакий страшний чорт , як ся малює- до ВСЬОГО є свiй пiдхiд.
Шановний, а якщо не припусти Боже, вашi рiднi загинуть скажiмов аварiї- би i авто будете на шматки рвати? Чи механiка найдете, хто ту машину ладнав? Може ви просто не вмiєте вiдпускати людей?
Это правила для людей, а не для маньяков. Тяжко сравнивать разбитые носы с хладнокровным массовым убийством ради забавы или для того чтобы выставить он-лайн видео в интернете...
А Вам, шановний не здається що це закономiрний прогрес? Вiд коли жорстокiсть породжує умиротворенiсть?
Здається що це просто опущений момент життя- "Сiєш вiтер- пожнеш бурю". Нафiга бити носи- лоховська це справа-грузи базаром- кажись менi так старшi роз'яснювали.
Як собі панянки уявляють заставити працювати смертника, якщо йому уже нічого втрачати ?
А пальцi в дверi! шо страшно?
(жарт)
Ліля Романова сьогодні не в дусі. А взагалі, ну їх, тих хлопів. Хай собі б"ються, ріжуться, стріляються, лиш би мене не рухали.
-Галю,вийди на двiр,Галю!
-А ви зачiпати будете?
- Нi ,Галю, не будемо.
- Ну то по шо пiду?!:)
Liliyah Romanova
10.08.2007, 03:06
А Вам, шановний не здається що це закономiрний прогрес? Вiд коли жорстокiсть породжує умиротворенiсть?
Хочу звернути увагу на те, що Зет - жінка. ;)
- Нi ,Галю, не будемо.
- Ну то по шо пiду?!
Дякую, Колобок, підняли ви мені настрій! А то ходила як у воду опущена.
Я проти смертної кари, але за показове позбавлення частин тiла. ... Вкрав- руку, вбив двi ноги iтд. Думаєте я не гуманний?;)
Вполне.
Только, глянув на Ваш ник, аж содрогнулся.
Боже, что ж Вы такого натворили?..
:)
~KOLOBOK~
10.08.2007, 08:36
Хочу звернути увагу на те, що Зет - жінка.
Прошу вибачення,
P.s. чи я винний шо тут бантiкiв не роздають кому належить? :)
Вполне.
Только, глянув на Ваш ник, аж содрогнулся.
Боже, что ж Вы такого натворили?..
:)
Ви ше б на мiй аватарчик кинули оком, тодi б все зрозумiли.:D
Дякую, Колобок, підняли ви мені настрій! А то ходила як у воду опущена.
За тi якiсь карми тоже спасибi.
п.с. Пiшов у роздуми " Шо то воно теє ото карми є, то до борщу дають чи в пивi мочать?" Але приємно всеодно.
Liliyah Romanova
10.08.2007, 08:45
чи я винний шо тут бантiкiв не роздають кому належить?
О, видите, як гарно. Вже тепер знаємо, якого вам бантика подавати. ;)
Пiшов у роздуми " Шо то воно теє ото карми є, то до борщу дають чи в пивi мочать?" Але приємно всеодно.
Дуже прошу. ;) Карми - то спеції до вашої потрави, що ви на аватарці в пательні заготували. ;):)
Моє ставлення до смертної кари - позитивне...
Вона зараз дуже необхідно.
По-перше, що робити з людиною, яка винна у зумисному вбивстві?
посадити її пожиттєво, тримати її в камері, годувати її, охороняти її (тримати багато охоронців..., оскільки якщо у людини є зараз пожиттєвий строк ув'язнення, їй нічого іншого не буде, вона може зараз безнаказано вбити, наприклад охоронця... )
це все за наші податки?
Чи зараз ввести смертну кару за "взятки"... Якщо людина (чиновник, депутат, Президент, тощо) наділена певними повноваженнями, то і відповідальність у неї має бути особлива.
Повірте, якщо б стратили, хоча б одну людину за "взятку", решта б хоча б замислилися.
А так ми і живемо: вважаємо себе демократами, самі роздаємо "взятки" за все, а потім бідкаємося, що не можемо добитися справедливості.
:cowboy:
к собі панянки уявляють заставити працювати смертника, якщо йому уже нічого втрачати ?
Я не панянка, но, позвольте, ответить.
Очень просто!
Сначала объявляется приговор, потом сообщается, что приговор может быть изменён за образцовую работу, потом, когда надежда начнёт угасать объявляется, что завтра его поставят к стенке, а послезавтра - см. сначала.
Но всё это время необходимо, чтобы не дай Бог не умер раньше времени от изнеможения или от истощения.
Deus igrok
10.08.2007, 10:28
WIZARD, на це вже давали відводіть. Дану методу максимум на пів року хватить. Так чи інакше постане питання страчувати. Люди швидко до всього звикають Будете повторювати , ана 10-20 раз він скаже "мені !@#$%"
Будете повторювати , ана 10-20
Та де так затягувати на рудниках так довго не живуть...:crazy:
Нам, Гасконцам только дай какого нибудь маньяка на кусочки покромсать - хлебом не корми.
ЗЫ Что то предъидущий пост оборвало.
KabMiner
10.08.2007, 11:11
Вкрав- руку, вбив двi ноги iтд. Думаєте я не гуманний?
Думаю, що негуманний. Те, що пропонуєте - це звичайний садизм. Покалічені люди будуть мати додаткові підстави вчинити наступний важкий злочин.
Бог дав Бог взяв, Ще питання, сумнiви є? Якщо того мало прошу милостi перечитай книгу Йова там в хлопа було ше гiрше мороки. Дуже сміливо, а якщо точніше, то - пелюшками віддає. Таке може казати людина в якої немає дітей і яка на даний час не готова їх мати.
До речі, книга Іова не для всіх людей є істиною в останній інстанції, та й висновки з написаного можна робити різні.
Може ви просто не вмiєте вiдпускати людей? Як це відпускати? Це злочинців відпускати? Чи опускати?
Чи зараз ввести смертну кару за "взятки"... Якщо людина (чиновник, депутат, Президент, тощо) наділена певними повноваженнями, то і відповідальність у неї має бути особлива.
А так ми і живемо: вважаємо себе демократами, самі роздаємо "взятки" за все, а потім бідкаємося, що не можемо добитися справедливості.
Саме так, вже писав, що за хабарництво в велких розмірах потрібно давати смертну кару, інакше того спрута не подолати.
Дану методу максимум на пів року хватить.
С паршивой овцы - хоть шерсти клок.
Может на эти пол-года оправдает своё содержание, а потом - на органы.
Бог дав Бог взяв, Ще питання, сумнiви є? Якщо того мало прошу милостi перечитай книгу Йова там в хлопа було ше гiрше мороки.:suicide:>>>> (http://www.ukrlc.org/bible/old/Poetik/Job.htm)
Уважаемый, я не верующий.
На Бога надейся, а сам не плошай.
Вас послушать так, вообще никого наказывать не нужно, а только другую щеку подставлять и ждать пока Бог накажет всех грешников.
Нет уж увольте. Каждое преступление должно быть адекватно наказано.:cowboy:
Samojlovu4
10.08.2007, 11:40
Але слово "Бог" пишете з великої букви - це вже тішить...:) соррі за оффтопік...
Трохи продовжу свою тему:
Людиною можна маніпулювати необов'язково напряму.
Можна, наприклад, напряму сказати людині щоб на роботі знімали верхній одяг. Це буде примусово.
А можна просто підвищити на декілька градусів температуру в приміщенні і людина сама зніме верхній одяг, по власному бажанню.
анекдот в тему, мовою оригіналу:
"Поспорили русский, немец и француз у кого кошка съест больше горчицы за раз.
Взял немец кошку, насильно впихнул ей ложку горчицы и заставил проглотить.
Это насилие, возмутились русский и француз.
Взял француз и подсыпал кошке в корм (скажем, мясо, рыба, китекет... :) ) две ложки горчицы. Кошка подошла и съела."
Это обман, возмутились русский и немец.
Взял русский и помазал кошке под хвостом .... горчицей и отпустил её. Кошка с мяуканьем начала вылизываться.
Вот видите - самостоятельно и спесней. сказал русский"
це я трохи вдійшов від теми.
Поки людина не буде мати чітку уяву, що за її вчинки її обов'язково буде очікувати покарання. Що відкупитися не вдасться. То в нас нічого не зміниться.
Зараз хочу звернутися до тих, хто не згідний зі мною:
"Дуже легко бути справедливим і добрим до всіх, коли це Тебе особисто не зачіпило. Коли всі ті жахи є лише сюжетами по телевізору та на сторінках газет...
На все приємно дивитися коли маєшь достатньо грошей, аби "дати на лапу", щоб Тебе обслужили поза чергою...
коли їздишь на машині і впевнена, що квартира - то є захист..."
але в більшості (наголошую) в більшості людей це не так: страшно повертатися пішки ввечері додому, боязно лишати бтька одного аби до нього ніхто не вліз: красти всеодно нічого, але щоб йому нічого не зробили...
боязно, бо ми живемо (пробачте) як на зоні, "по понятиям"... кожен сам за себе... реально, звернутися по допомогу нікуди.
І саме головне, що ніщо не змінюється на краще:
злочинцеві зараз нема чого боятися. Він або відкупиться або запугає свідків так, що НІХТО НІЧОГО НЕ БАЧИВ.
Тому, в даному випадку, вкрай необхідно виділити певну категорію злочинів, за які передбачити єдину вищу міру покарання - смертну кару.
Як би ви поставилися до людини, яка скоїла:
- гвалтування
- навмисне вбивство
і т.д.
або можна і надалі кричати, що головне це життя, ніхто не може його забирати... що людина - це головне...
Але, чомусь, нажаль, злочинці вас не чують...
Думаю, що негуманний. Те, що пропонуєте - це звичайний садизм. Покалічені люди будуть мати додаткові підстави вчинити наступний важкий злочин.
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=117839&postcount=122
Саме так, вже писав, що за хабарництво в велких розмірах потрібно давати смертну кару, інакше того спрута не подолати.
Тобто як я маю посаду і беру взятки мені вишку, а як той хто бандитизмом займається то навіть палець відрубати негуманно, неправельно все якось...Взяточникам треба по іншому якось наказувати, вони все ж таки розумні люди, як дішли до того, шо хм, несуть-несуть...всіх розумних переб"єм, дурні одні позалишаються, шо тоді робити будемо, нє ?
Але слово "Бог" пишете з великої букви - це вже тішить...:) соррі за оффтопік...
А почему Вы считаете, что если я не верующий, я не уважаю чувства верующих? Стереотипы: если неверующий то атеист, если русский то комунист...
Тобто як я маю посаду і беру взятки мені вишку, а як той хто бандитизмом займається то навіть палець відрубати негуманно, неправельно все якось...Взяточникам треба по іншому якось наказувати, вони все ж таки розумні люди, як дішли до того, шо хм, несуть-несуть...всіх розумних переб"єм, дурні одні позалишаються, шо тоді робити будемо, нє ?
Не хвилюйтесь всіх не переб'ємо. Ви ніколи не замислювалися навіщо раніше смертна кара була ще показовою. Запевняю Вас, більшість розумних людей все зрозуміють миттєво. :)
Стереотипы
Это не стереотипы господин дАрт - это злось к братьям меньшим росиянам в Украине, то есть к оккупантам и гидре сволочной коммунистам и ихним соомарксистам...
Ви ніколи не замислювалися навіщо раніше смертна кара була ще показовою.
Ні незамислювався над такими речами....:no:
Може навчите...? Маєте можливість запевняти, то значить самі впевнені!:crazy:
Необдуманно возвращаясь к теме... :)
Лично считаю о необходимости смертной казни как таковой. Если брать аспект гуманности, то перспектива провести всю жизнь в тюрьме неминуемо губительна для сознания и личности осужденного. Нормальным этот чел уже никогда не станет, для общества он потерян однозначно. Нужен такой? Вряд ли.
Видел осужденных пожизненно. Медленно сходят с ума, через лет 5-10 отсидки с уверенностью предпочли бы смерть. На самоубийство решаются не многие.
Материальный вопрос их содержания за счет налогоплательщиков...
Гуманность... я бы не сказал что пожизненное это гуманно. Превращать преступника в зверя в условиях созданных государством, это не гуманность... Это реально бессмысленный бред, порождение "цивилизованного" общества, которое таковым по сути еще не является.
Deus igrok
10.08.2007, 13:06
Гуманность... я бы не сказал что пожизненное это гуманно. Превращать преступника в зверя в условиях созданных государством, это не гуманность... Это реально бессмысленный бред, порождение "цивилизованного" общества, которое таковым по сути еще не является.
Абсолютно згідний
Тобто як я маю посаду і беру взятки мені вишку, а як той хто бандитизмом займається то навіть палець відрубати негуманно, неправельно все якось...
Доречі цікава постановка питання. В університеті нам для "затравки" таке ж питання ставили. Особа, яка змогла придумати і використати фінансові схеми для виводу значної суми ... є фінансовим професіоналом... ба навіть генієм. То чи не буде розумнішим збоку держави, таку людину взяти під свій контроль і використовувати на свою користь ?
Крім того, тема таки більше про убивць. Щодо фін. злочинів... то краще нову гілку відкрити, як є бажання дискутувати.
То чи не буде розумнішим збоку держави, таку людину взяти під свій контроль і використовувати на свою користь ?
Фінансового генія неможливо побачити у тюрмі :) Ваше побажання держава виконує із завидною регулярністю і пильністю :)
Это не стереотипы господин дАрт - это злось к братьям меньшим росиянам в Украине, то есть к оккупантам и гидре сволочной коммунистам и ихним соомарксистам...
а не кажется ли Вам что меньшим - это неверно. Или вы тоже заразились старшим / младшим????
Лучше уж говорите просто братьям россиянам, чтобы быть толерантным.
Хто з присутніх на форумі прихильників смертної кари міг би бути катом? Хто з жінок хотів би мати чоловіка-ката?
(Навіяне фільмом "Зелена миля"...)
Василий, читайте хоть иногда , что понаписывали.
Злость вообще очень плохое чувство, в большинстве случаев злится тот , кто не прав. Почему то ни я ни мои русские друзья, проживающие во Львове, никто не ненавидит оппонентов, может и Вам следует этому научится?
А по поводу меньших братьев, если проведут референдум по русскому языку, увидим, кто меньше а кто больше.
Хто з присутніх на форумі прихильників смертної кари міг би бути катом? Хто з жінок хотів би мати чоловіка-ката?
(Навіяне фільмом "Зелена миля"...)
Если бы реально заслуживающего психопата убийцу некому было бы казнить, я бы нажал на кнопку.:ninja:
Если бы реально заслуживающего психопата убийцу некому было бы казнить, я бы нажал на кнопку.:ninja:
Дякую за відверту відповідь.
А якби потрібно було щоденно цим займатися?
Deus igrok
10.08.2007, 13:48
Запитайте у солдатів які служать в гарячих точках. Начебто монстрами їх не називаємо .
Спасибо, у меня и так хорошо бизнес идет.
А реально, за денюжку всегда найдутся желающие.
Или вы тоже заразились старшим / младшим????
Да заразился....увы!:naci:
Лучше уж говорите просто братьям россиянам, чтобы быть толерантным
Вот завтра будет выходной и мысли станут добрее, этточно!:cowboy:
Да заразился....увы!:naci:
Вот завтра будет выходной и мысли станут добрее, этточно!:cowboy:
Вижу не один я живу ожиданием выходного:y:
Почему то ни я ни мои русские друзья, проживающие во Львове, никто не ненавидит оппонентов, может и Вам следует этому научится?
А по поводу меньших братьев, если проведут референдум по русскому языку, увидим, кто меньше а кто больше.
Своих местных русских я тоже в обиду не дам, все таки вместе уж 77 годов, ведь, не чем не отличишь ихних от наших, я скажу так что 1908 в Черновицах проживало 8 чел росиян., а теперь ихнего поболее будет и они подзабыли что они всего лишь гости. По были по гостили пора и честь знать!
KabMiner
10.08.2007, 15:44
Тобто як я маю посаду і беру взятки мені вишку, а як той хто бандитизмом займається то навіть палець відрубати негуманно, неправельно все якось...
Ви зробили неправильні висновки з мого допису. Я противник щоб комусь щось відрубувати. Злочинці, що вчинили важкі злочини повинні бути покарані насмерть.
В університеті нам для "затравки" таке ж питання ставили. Особа, яка змогла придумати і використати фінансові схеми для виводу значної суми ... є фінансовим професіоналом... ба навіть генієм. То чи не буде розумнішим збоку держави, таку людину взяти під свій контроль і використовувати на свою користь ?
З таким самим успіхом можна поставити і питання про вбивць: їх теоретично можна було б використовувати в армії, чи спецслужбах, але рідко яка держава таке робить, бо насправді це палка з 2 кінцями - небезпечна то гра. Простіше знайти законопослушних професіоналів.
Як свідчить історія в катах ніколи дефіциту не було.
Я рахую що смертна кара цілком відповідає нашому суспільству, а у випадку помилки судді чи ще кого не будь з відповідальних осіб ,то його також потрібно повісити ,що сприведе до більшої відповідальності ,а незаменимих у нас не буває .
Злочинці, що вчинили важкі злочини повинні бути покарані насмерть.
а ви зробили неправельний висновок, що до моїх постів я теж вважаю що злочинці, що вчинили важкі злочини повинні бути покарані насмерть, бо все життя мучатись не є гуманно...чик і немає злочинця, немає злочинця немає проблеми...
Цитата:
Допис від KabMiner
Злочинці, що вчинили важкі злочини повинні бути покарані насмерть.
а ви зробили неправельний висновок, що до моїх постів я теж вважаю що злочинці, що вчинили важкі злочини повинні бути покарані насмерть, бо все життя мучатись не є гуманно...чик і немає злочинця, немає злочинця немає проблеми...
/ message
sig
vasili, Ти не перебільшуй. Звісно поняття провини є доволі відносним. Але кожну ситуацію, звісно, необхідно індивідуально розглядати. Ніхто не каже, що смертний вирок необхідно одразу виконувати. Та і призначати смертну кару, напевно, має не "трійка", як колись.
Крім того покарання(вирок) має бути співідносним до злочину.
Ніхто не каже, що за те, що Ти переходив дорогу на червоний - Тебе мають стратити.:)
даже в СССР кнопки никто не нажимал, настолько все было автоматизированно. Мой папа один раз, как врач, константировал смерть казненного. Правда, потом всегда отказывался (у них свой врач тогда заболел, при чем работала там женщина)... Мой не смог - давление просто зашкалило. Если бы еще и этот процесс автоматизировать, то...
А вообще-то смертная казнь в нашем сегодняшнем обществе необходима. Преступник не понимает, что от пожизненного он сойдет с ума, он только понимает, что ему ничего не сделают и всё...
Только список преступлений достойных этого резко б сократила до:
1) серийные убийства
2) изнасилование
3) маньяки всевозможные и т.д.
Я рахую що смертна кара цілком відповідає нашому суспільству, а у випадку помилки судді чи ще кого не будь з відповідальних осіб ,то його також потрібно повісити ,що сприведе до більшої відповідальності ,а незаменимих у нас не буває .
"незаменимых", звісно нема, але деяких дуже важко замінити. Звісно, наприклад, каміння тягати можно знайти заміну, напевно швидко.
а вченого чи викладача, що все життя займався якоюсь конкретною задачею, важко. Навіть, якщо можливо, то на це можуть піти роки... і заміна може бути нерівнозначною...
Знайдіть, наприклад, заміну письменникам: І.Франко, Т.Шевченко, Л.Українка...
вченим - Патону...
Ти не перебільшуй.
Добре на ти перейдемо....але вчому я перебільшую а взагалі згоден що то звучить трохи суб"єктивно але у перебільшенні ви мене напрасно звинувачуєте...
Цікаво, звертаюся до тих, хто проти смертної кари:
що ви пропонуєте як альтернативу за тяжкі злочини?
пожиттєвий строк???
Чи просто пожурити та відпустити з надією, що злочинець виправився???
~KOLOBOK~
11.08.2007, 07:03
Цікаво, звертаюся до тих, хто проти смертної кари:
що ви пропонуєте як альтернативу за тяжкі злочини?
пожиттєвий строк???
Чи просто пожурити та відпустити з надією, що злочинець виправився???
Я вже казав.Тут закинули що знов пiде на злочин.Шановнi з чим? Ви самi попробуйте за лiкоть вкуситися.:)
Дуже сміливо, а якщо точніше, то - пелюшками віддає. Таке може казати людина в якої немає дітей і яка на даний час не готова їх мати.Ну цевже подробицi, яких доречi ви не знаєте.Ви нiколи не втрачали близьких вам людей(коханих, дружин, дiтей)? Недай Боже...
До речі, книга Іова не для всіх людей є істиною в останній інстанції, та й висновки з написаного можна робити різні.Питка не битка.для загального свiторозширення ражу почитати- там абсолютно нема нiх мудрьоного- цiлком реальна iсторiя.
Уважаемый, я не верующий.
На Бога надейся, а сам не плошай.
Вас послушать так, вообще никого наказывать не нужно, а только другую щеку подставлять и ждать пока Бог накажет всех грешников.
Нет уж увольте. Каждое преступление должно быть адекватно наказано.:cowboy:
Хм цiкаво, i якuм же макаром? Уподiбнишись примiтивним?Доречi в яких "виконуючий обов'язки" самi находитеся? Хто Вам надав таке право(в Бога ж ви нiб не вiрете, а то б подумав що ви Його посланець)?
Колобок, давайте не переходить на личности, а? Я что то говорил в Ваш личный адрес? Хотя ассоциаций возникло достаточно.
Вы что всю систему судопросизводства считаете примитивной? Право поддерживать порядок и наказывать провинившихся имеет государство (я говорю о нормальном государстве) и это является признаком цивилизации, или Вы и это считаете примитивным?
Цитата:
Допис від veug
Ви ніколи не замислювалися навіщо раніше смертна кара була ще показовою.
Ні незамислювався над такими речами....
Може навчите...? Маєте можливість запевняти, то значить самі впевнені!
Как раз во время публичных казней, в толпе зевак наблюдавших за действом, совершалось наибольшее количество карманных краж.
~KOLOBOK~
11.08.2007, 09:55
Колобок, давайте не переходить на личности, а? Я что то говорил в Ваш личный адрес? Хотя ассоциаций возникло достаточно.
Вы что всю систему судопросизводства считаете примитивной? Право поддерживать порядок и наказывать провинившихся имеет государство (я говорю о нормальном государстве) и это является признаком цивилизации, или Вы и это считаете примитивным?
Шановний , вибачайте, але я нетiки вас одного мав наувазi. I доречi де це "цивiлiзована" держава у нас , у вас, може в Африцi? я радше повiрю в правильнiсть 10 заповiдей а нiж в КУ чи взагалi в повний маразму ККУ, за мерику просто мовчу - тут це ще один вид доходу.
Нет абсолютно цивилизованых государств, есть стремление к цивилизации.
Как мне кажется максимально продвинутые по этому направлению страны Евросоюза.
Окей, 10 заповедей это хорошо. А что по Вашему делать с человеком который их хронически нарушает? Особенно "Не убий". Наложить епитимью по 50 "Отче наш" и отпустить с миром?
Или же Вы предлагаете возобновить торговлю индульгенциями? Вообще замечательная штука - предоплаченый грех. Покупаем пистолет вместе с индульгенцией. Брр...
~KOLOBOK~
11.08.2007, 10:11
пане дAрте, ви маєте чудову нагоду ознайомитися с моєю судовою системою, перечитавши мої пости даної теми. Тiки прошу четайте уважно,а то ше i хрестовi походи менi припишете.
ознайомитися с моєю судовою системою, .
Вам не кажется что это звучит несколько пафосно? Даже немного отдает манией величия.
Будем с нетерпением ожидать еще и Вашей Конституции.
О, простите. Так это Вы автор идеи публичной вивисекции. Я просто забыл ник. Склероз понимаете ли. В общем неплохо, коллега, но с органами , думаю будет поинтересней, пользы больше для общества.
А как публичное отсечение конечностей согласуется с Вашими Религиозными убеждениями? Неужели такая милитивая религия, как Христианство одобряет это? Тут скорее Исламом попахивает.
~KOLOBOK~
11.08.2007, 10:22
Ну то вибирайте мене тодi вже i в президенти, може i вам мiсце яке нагрiю.:D
p.s.Моя Конституцiя була створена ще до мене i вас, як-не-як беззмiн уже понад 2000 лiт. А ви кажете пафос. :cowboy:
Склероз понимаете ли
Япка тре бiльше їсти, кажуть то помiчне. :)
О, простите. Так это Вы автор идеи публичной вивисекции. Я просто забыл ник. Склероз понимаете ли. В общем неплохо, коллега, но с органами , думаю будет поинтересней, пользы больше для общества.
А как публичное отсечение конечностей согласуется с Вашими Религиозными убеждениями? Неужели такая милитивая религия, как Христианство одобряет это? Тут скорее Исламом попахивает.
Доречi Iслам далеко не втiк, там Коран доречi дуже похожий, як маєте нагоду тоже можете взяти почитати для порiвняня, ци як казали в нас у школi- для розширення свiтогляду.
I проста ремарка, не плутайте вiруючих з релiгiйниками, то є рiзне, пора би знати.;)
p.s.Моя Конституцiя була створена ще до мене i вас, як-не-як беззмiн уже понад 2000 лiт. :
Вы о Ветхом Завете?
Если о Библии в общем, но она несколько моложе, если не ошибаюсь Вселенский собор был а 4 веке н.э.
Доречi Iслам далеко не втiк, там Коран доречi дуже похожий, як маєте нагоду тоже можете взяти почитати для порiвняня, ци як казали в нас у школi- для розширення свiтогляду.
Вы будете удивлены, но кое что читал. Если человек неверующий, я предпочитаю определение "агностик", это не значит, что он не может игнетесоватся религиями. А Коран действительно во многом похож на Библию. Не даром он на почти 700 лет моложе. Бы ла бы Библия моложе она во многом походила бы на Коран, человеческая мудрость, она одна для всех.
Я обома руками "За". Але тільки як кару за умисні вбивства вчинені з особливою жорстокістю, як кару для серійних вбивць, гвалтівників, маньяків.
А щодо противників-моралістів, скажу наступне. У нас держава стоїть на сторожі інтересів злочинців, а не законослухняних людей. Наприклад, закону про зброю немає, законослухняна людина не може носити вогнепальної зброї для самозахисту, а злочинець її має і застосовує. В тюрмах сидять комбайнери, що вкрали мішок зерна, а ті хто вкрали мільйони - шановані в суспільстві люди. Злочинець, бачите, має право вирішувати вбити жертву чи ні, а суд не може, бо це не гуманно.
Як відомо - собака друг людини. Але коли собака захворіє на сказ - її знищують. А маньяк-злочинець набагато гірший скаженої собаки. Тоді для чого його тримати і створювати комфортні умови - кабельне телебачення, бібліотеки, прогулянки на свіжому повітрі. Якщо вже моралісти таки хочуть довічно утримувати таких покидьків, то може двері їх одиночної камери заварити зваркою, залишивши отвір для мінімальної їжі і отвір для відводу нечистот.
Недавно по телевізору дивився передачу про нову тюрму для довічно ув'язнених жінок. Це для жінок, які скоїли не менше двох жорстоких убивств. Погодьтеся, що жінок у нас до довічного засуджують не просто так і лише у виключних випадках. Так от у тій тюрмі умови як у тризірковому (як мінімум) готелі. Пристойна спальня, ванна, туалет, біде, тренажерний зал, бібліотека, свіжа преса, відео і т.п. Та ж 90 відсотків (якщо не більше) наших жінок не мають подібних умов. Причому автори передачі гордилися, що у нас збудовано таку тюрму і обіцяли, що в скорому часі кількість такого типу тюрм збільшиться.
Потрібно було б їм після такого показу заслухати думку родичів жертв Онопрієнка.
І хтось після цього посміє мені сказати, що рідна держава не захищає інтересів злочинців???
Ганьба такій державі!
Обдумуючи природу будь-якого покарання, слід звертати увагу на те, що в моїй моралі аксіоматично не вимагається, щоб поганим людям було погано (див. тему "Про природу моралі" в розділі "Фільософія і релігія"). І це є спільна риса між моєю мораллю та моралями християнства та буддизму.
Тому, обдумуючи, чи потрібна смертна кара, треба подивитися, чи зменшиться кількість убивств у разі її введення. Якщо ні, то ніякого сенсу вводити її нема. Адже тим самим ми просто запровадили б додаткові помирання, а смерть однаково погана, незалежно від того, чи помирає вбивця, чи хтось інший (див. вище).
А світова статистика не фіксує такого явища, щоб при скасуванні смертної кари кількість убивств зростала або при запровадженні спадала. Тому я проти смертної кари.
З розвинутих демократичних країн смертна кара зберігається лише у США та Японії. Вона є неприйнятною для Ради Європи, до якої належить і Україна.
. Вона є неприйнятною для Ради Європи, до якої належить і Україна.
Д. М. Но ведь Совет Европы не есть аксиомой, правильно? Все мы куда то развиваемся, куда то стремимся. Очень многое сначала вводится, потом отменяется. А смертная казнь... вот Милошевича, практически до вели до смерти в Гааге, при молчаливом попустительстве Европы.
Д. М. Но ведь Совет Европы не есть аксиомой, правильно? Все мы куда то развиваемся, куда то стремимся. Очень многое сначала вводится, потом отменяется. А смертная казнь... вот Милошевича, практически до вели до смерти в Гааге, при молчаливом попустительстве Европы.
Полностью согласен. Европа очень часто когда нужно закрывает глаза. встречались же там лагеря ЦРУ,...
Осталась же смертная казнь в США, Китае...
Не пользуются же ею постоянно. Это Высшая Мера Наказания.
Но когда-нибудь, я надеюсь, Украина дойдёт до того уровня развития, когда смертная казнь не понадобится.
Подчёркиваю, не будет отсутствовать, а не будет людей, заслуживших такое наказание.
А вообще-то жаль, что данная ветка была основана не в форме голосования.
KabMiner
15.08.2007, 20:11
Только список преступлений достойных этого резко б сократила до:
1) серийные убийства
2) изнасилование
3) маньяки всевозможные и т.д.
А я б добавив: корупція і хабарництво в особливо великих розмірах, державна зрада, розповсюдження наркотиків. А от стосовно згвалтування, тут потрібні уточнення: якщо це групове, або таке, що мало важкі наслідки - то да, а якщо просто секс - то пробачайте, на розстріл це не тягне, так чоловіків можна від сексу відлякати...
Знайдіть, наприклад, заміну письменникам: І.Франко, Т.Шевченко, Л.Українка...
вченим - Патону...
некоректне порівняння: Франко і Шевченко не були злочинцями.
Питка не битка.для загального свiторозширення ражу почитати- там абсолютно нема нiх мудрьоного- цiлком реальна iсторiя.
Читав, мудрьоного дійсно нічого, хоча висновки можна робити різні.
якщо це групове, або таке, що мало важкі наслідки - то да, а якщо просто секс - то пробачайте, на розстріл це не тягне, так чоловіків можна від сексу відлякати...
маньяк-насильник тоже по одной жертве выбирает себе, перед тем как оглушить... Так что серийных туда же... А единоразовым химическую кастрацию на 5 лет с оглашением в прессе, хоть позора наберется
Deus igrok
15.08.2007, 22:19
А единоразовым химическую кастрацию на 5 лет с оглашением в прессе, хоть позора наберется
нє , ніфіга.... випадок з реалу
Хлопака запросив дівку в гості на вино! ... вона згодилася, розпили плящину другу , далі секс.... на наступний день заява в міліцію про згвалтування. Таки визнали його винним .... нє ... ну нібити якшо запрошуєш дівку в гості з вином ... то сподіваєшся на розмови про погоду ?
химическую кастрацию на 5 лет хоть позора наберется
Ой.. как прочитал аж заболело. А это как?
Як на мене, то я б краще обрала кару як у старі часи, наприклад, коли крадіям відрубували руки і т.д.
Це звичайно не християнський принцип, але і не дияволопоклонників.
Це з 10 заповідей, які були потім відмінені.
Як на мене, то я б краще обрала кару як у старі часи, наприклад, коли крадіям відрубували руки і т.д.
Ага! И насильникам то самое тоже.. ;)
А я б добавив: корупція і хабарництво в особливо великих розмірах
В СРСР таке колись було. Жах! Смертна кара за дії, які не призвели до смерті, неприйнятна без жодних сумнівів (звісно, з точки зору моєї моралі).
державна зрада
Наявність такого поняття, так само, як і поняття "шпигунство", свідчить про наявність певного типу законодавчої колізії: за одну й ту саму дію одна держава людину нагороджує, інша - вважає злочинцем. Недопустимо, щоб колізії були смертельними.
~KOLOBOK~
17.08.2007, 03:12
нє , ніфіга.... випадок з реалу
Хлопака запросив дівку в гості на вино! ... вона згодилася, розпили плящину другу , далі секс.... на наступний день заява в міліцію про згвалтування. Таки визнали його винним .... нє ... ну нібити якшо запрошуєш дівку в гості з вином ... то сподіваєшся на розмови про погоду ?
А знаєш менi за таке сказали, що я мудак, хотя самi в д3еркало видать давно недивилися.
Це як у анегдотi:
Слiдчий: Миколо ти Галю любиш?
Микола: Звичайно, люблю!
Слiдчий: А вона тебе нi, гвалт виходить...
~KOLOBOK~
17.08.2007, 03:13
Опа нас вже двоє, ну хто проти нас? :)
~KOLOBOK~
17.08.2007, 03:15
маньяк-насильник тоже по одной жертве выбирает себе, перед тем как оглушить... Так что серийных туда же... А единоразовым химическую кастрацию на 5 лет с оглашением в прессе, хоть позора наберется
Зето, вже не перший раз помiчаю за вами потяг до фетишу,особливо чоловiчих статевих органiв. Це така фантазiя, чи що?
~KOLOBOK~
17.08.2007, 03:15
Це з 10 заповідей, які були потім відмінені.
Це хто їх вiдмiнив?
Зето, вже не перший раз помiчаю за вами потяг до фетишу,особливо чоловiчих статевих органiв. Це така фантазiя, чи що?
Фетиш это немного другое. А чем плохо потяг женщины к мужским органам? Колобок, неужели Вас это не устраивает? :-)
И Ваще, не трогайте Зет, она холесая. :-)
~KOLOBOK~
17.08.2007, 09:44
Фетиш это немного другое. А чем плохо потяг женщины к мужским органам? Колобок, неужели Вас это не устраивает? :-)
И Ваще, не трогайте Зет, она холесая. :-)
Да сумнiваюся дАрт, похоже на то.
Sexual fetishism, psychosexual attraction for inanimate objectsWIKI (http://en.wikipedia.org/wiki/Fetish).Думаю ви шпрехн зi брiтiш? :)Так шо дивiться, а то живий в неживий переверне i шо тодi?
А так даaaaaa, всi вони хольoсi... коли сплять...зубами до стiнки.:D
було-було таке.
Розбирати людину на частини -це азіятчина, яка прижилася у Московії, бо вони азіяти споконвіку, ще до приходу у 13 ст. Чингізидів.
Я вже писав, наче своє ставлення. Куля у потилицю, та поховання на окремому цвинтарі - в самий раз я вища міра. Тим більше що бандити у нас взагалі "страх потєрялі".
було-було таке.
але пане Мих порядок був не то, що заре, от пам"ятаю у нородному домі на Європейській, часів 3 революції був випадок: вдень всі на Майдані, а за річми не упильнуєш, і один вкрав з сумки таліфон, його спіймали хлопчики і давай радитись що робити...яка міліція, на чолі написали "злодій" та відпустили...,чим не альтернатива.
Я вам из жизни два схожих примера расскажу, недавно была передача по ОРТ.
1) женщину изнасиловал частный извозчик, предварительно угостив кофе со снотворным..
Итог: найти не удалось этого идиота, муж из семьи ушел, оставив 2-х детей
2) женщина заснула в такси, проснулась оттого, что на нее навалилась туша, но она, чисто рефлекторно, нащупала что-то рукой между креслами и ударила обидчика. Оказалась, что попала прямо в сердце. Довезла его еще до больницы, где тот и скончался. ей же дали 1,5 года за непредумышленное убийство. Муж ее во всем поддерживает.
2-я не раскаивается: если еще кто-то полезет просто убью и всё, что и всем советую делать! Лучше еще отсидеть.
Я к тому, что для женщины часто лучше бы ее убили, чем изнасиловали, это то, что не понимают мужчины. Это не просто так, а часто жизнь ломает навсегда... Так что лучше убить потенциального насильника, чем подвергнуться изнасилованию..
Один чоловік, підозрюючи, що його можуть грабанути, поставив під вікном капкан на ведмедя. Грабіжник заліз через вікно і потрапив у капкан. Звільнитися не міг і стік кровю. На суді чоловік розповів чому він поставив цей капкан і ... отримав по повній програмі.
Deus igrok
17.08.2007, 23:12
Один чоловік, підозрюючи, що його можуть грабанути, поставив під вікном капкан на ведмедя. Грабіжник заліз через вікно і потрапив у капкан. Звільнитися не міг і стік кровю. На суді чоловік розповів чому він поставив цей капкан і ... отримав по повній програмі.
Ги, капкан то таке... одногрупник на ніч на подвір'ї кидає дроти і до мережі ...
Ги, капкан то таке... одногрупник на ніч на подвір'ї кидає дроти і до мережі ...
якщо в суді дізнаються йому гаплик.
~KOLOBOK~
18.08.2007, 01:25
Я вам из жизни два схожих примера расскажу, недавно была передача по ОРТ.
1) женщину изнасиловал частный извозчик, предварительно угостив кофе со снотворным..
Итог: найти не удалось этого идиота, муж из семьи ушел, оставив 2-х детей
2) женщина заснула в такси, проснулась оттого, что на нее навалилась туша, но она, чисто рефлекторно, нащупала что-то рукой между креслами и ударила обидчика. Оказалась, что попала прямо в сердце. Довезла его еще до больницы, где тот и скончался. ей же дали 1,5 года за непредумышленное убийство. Муж ее во всем поддерживает.
2-я не раскаивается: если еще кто-то полезет просто убью и всё, что и всем советую делать! Лучше еще отсидеть.
Я к тому, что для женщины часто лучше бы ее убили, чем изнасиловали, это то, что не понимают мужчины. Это не просто так, а часто жизнь ломает навсегда... Так что лучше убить потенциального насильника, чем подвергнуться изнасилованию..
Зето, щиро раджу вам- не дивiтьсй бiльше той канал, стiки не стиковок у вашiй iсторiї шо я мимоволi гублюся в здогадках а чи та панi i є той маньяк насильник?.
хтось може сказати, що я якийсь вишуканий садист, але я проти смертної кари....
1. і ось чому: ми не маємо права відбирати життя в іншої людини....
2. якщо злочинець убив одного чи кількох — померти він зможе тільки раз....
3. пожиттєве ув’язнення — гірша кара для різного роду покидьків....
4. приходити кілька разів на рік і дивитися у вічі такому злочинцю — оце буде кара для нього.....
Deus igrok
18.08.2007, 08:21
якщо в суді дізнаються йому гаплик.
З його розповіді я зрозумів, що знає усе село. На входах на подвір'я висять таблички з попередженням. А такі засоби, із-за того, що батько міліціонер і переживає за свої рідних.
Зето, щиро раджу вам- не дивiтьсй бiльше той канал, стiки не стиковок у вашiй iсторiї шо я мимоволi гублюся в здогадках а чи та панi i є той маньяк насильник?.
Истории просто взяты из жизни. А что это вы так испугались-то? Мечтали об изнасиловании, а тут женщины жертвами быть не желают, вот досада, еще и убить могут...
От, до речі, чим корисне християнство: глибоко віруючі християни, як правило, проти смертної кари (як бачимо на цьому форумі). Але буддизм для цього теж підходить.
Зверніть увагу: Італія - одна з країн, у яких смертну кару скасували дуже давно. Відчувається близькість Божого Пристолу.
Відчувається близькість Божого Пристолу.
А изнасилований там тоже нет, раз уж такая близость? Или на это никак не влияет? ;)
Италия выступает за всемирный мораторий на смертную казнь
Премьер-министр Италии Романо Проди выступил с заявлением о том, что Италия будет настаивать на введении всемирного моратория на смертную казнь.
«Недавние казни в Иране поразили итальянскую общественность. На следующем заседании ассамблеи ООН мы будем настаивать на всеобщем моратории на смертную казнь, до тех пор пока наше предложение не будет принято большинством стран», - сказал он.
http://www.vz.ru/news/2007/8/6/99281.html
Смертоносное наследство Буша
В США может начаться массовое исполнение приговоров в отношении заключенных-смертников, участь которых до этого оставалась под вопросом. Президент Буш и его старинный друг генеральный прокурор Гонсалес готовят законопроект, согласно которому у заключенных не будет времени на подачу апелляций. Дилемму «казнить нельзя помиловать» будет решать не Федеральный суд, а Министерство юстиции. Содержание смертников слишком дорого обходится казне, говорят авторы законопроекта.
http://www.vz.ru/society/2007/8/16/101482.html
женщина заснула в такси, проснулась оттого, что на нее навалилась туша, но она, чисто рефлекторно, нащупала что-то рукой между креслами и ударила обидчика. Оказалась, что попала прямо в сердце. Довезла его еще до больницы, где тот и скончался. ей же дали 1,5 года за непредумышленное убийство.
Ну ось і ще докази, що наша держава стоїть на сторожі інтересів злочинців, а не нормальних людей. В нормальній державі таких людей напевно б нагородили за мужність при знешкодженні злочинців.
А изнасилований там тоже нет, раз уж такая близость? Или на это никак не влияет?
Статистики про кількість згвалтувань в Італії я не знаю.
Цитата:
Допис від zet
"женщина заснула в такси, проснулась оттого, что на нее навалилась туша, но она, чисто рефлекторно, нащупала что-то рукой между креслами и ударила обидчика. Оказалась, что попала прямо в сердце. Довезла его еще до больницы, где тот и скончался. ей же дали 1,5 года за непредумышленное убийство."
Цитата:
Допис від Мих
"Один чоловік, підозрюючи, що його можуть грабанути, поставив під вікном капкан на ведмедя. Грабіжник заліз через вікно і потрапив у капкан. Звільнитися не міг і стік кровю. На суді чоловік розповів чому він поставив цей капкан і ... отримав по повній програмі."
Ну ось і ще докази, що наша держава стоїть на сторожі інтересів злочинців, а не нормальних людей. В нормальній державі таких людей напевно б нагородили за мужність при знешкодженні злочинців.
Взагалі-то, в цих прикладах не було сказано, в якій державі це відбулось...
Межа між злочином і необхідною обороною тонка та складна. Навряд чи доречно судити про правильність вироку чи судової практики, коли ми почули приклад через десяті вуста і не знаємо подробиць. Якщо ж усе-таки проаналізувати суто те, що написано, то, на мою думку, в обох випадках вина засуджених є.
"Навалилась туша" - це зовсім не значить, що збиралися згвалтувати. Може, ця туша теж заснула і випадково навалилась. За таких умов ставити під загрозу життя людини не слід. Правда, суттєва пом'якшуюча обставина - це зроблено спросонку. Не виключено, що тут міг бути взагалі стан неосудності, так що це смерть від нещасного випадку. Але, очевидно, суд вирішив, що жінка спроможна була керувати своїми діями.
А капкан, який може призвести до смерті, справді є занадто страшним захистом від такого зла, як привласнення чужого майна. Але я не згоден з судом, якщо засуджений справді "отримав по повній програмі", якщо під "повною програмою" розуміється строк за звичайне вбивство. Це ж не просто вбивство, а вбивство при перевищенні необхідної оборони. До того ж, засуджений міг не знати, що цей капкан смертельний; у такому випадку це вже взагалі вбивство з необережності або нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті (залежно від того, чи знав засуджений, що попадання в капкан може призвести до тяжких тілесних ушкоджень).
"Навалилась туша" - це зовсім не значить, що збиралися згвалтувати. Може, ця туша теж заснула і випадково навалилась.
Это была передача на ОРТ, происходило в России. "Туша" же успела уже штаны стащить, так что случайность исключена. Убивать их надо или кастрировать сразу на месте. а потом пусть уже и судят, не страшно...
~KOLOBOK~
20.08.2007, 03:31
А може це навпаки треба зипери ставити?
IМХО- одружена жiнка,яка їде на каву з таксистом-......
А капкан, який може призвести до смерті, справді є занадто страшним захистом від такого зла, як привласнення чужого майна. Але я не згоден з судом, якщо засуджений справді "отримав по повній програмі", якщо під "повною програмою" розуміється строк за звичайне вбивство. Це ж не просто вбивство, а вбивство при перевищенні необхідної оборони. До того ж, засуджений міг не знати, що цей капкан смертельний; у такому випадку це вже взагалі вбивство з необережності або нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті (залежно від того, чи знав засуджений, що попадання в капкан може призвести до тяжких тілесних ушкоджень).
Я щось взагалі не розумію, за що мужик отримав по повній? Тримав собі у власній хаті власний предмет, а якесь чмо без дозволу залізло до хати, не дивилось під ноги, наступило на предмет і сконало. При чім тут господар? То проблеми злодія. Нещасний випадок
Boris_Kiev
20.08.2007, 11:25
а якесь чмо без дозволу залізло до хати У 70-х рр в деяких респуюліках Середньої Азії дозволили тим, хто має дозвіл на мисливську зброю, використовувати її при захисті від грабіжників, які лізуть до хати/садиби.
Мій батько знав "контингент ризику" в мікрорайоні і ніби зненацька заводив розмову на цю тему. "контингент" обурювався - "а ми тут при чому ?".
Батько відповідав - та ви особисто ні при чому, але я спросоння можу переплутати - перший постріл на ураження, потім - у повітря і тільки потім вигукну "Стій! Хто іде?".
Після цього нічні візити до саду й гаражу припинилися.
Кара до тих що прушують закони повинна бути жорстока , як наприклад в країнах близького і далекого сходу .
Кара до тих що прушують закони повинна бути жорстока , як наприклад в країнах близького і далекого сходу .
це яка?...
відрубувати руку, як мусульманстві?...
варити живцем, колесувати?.....
око за око, зуб за зуб?...
Boris_Kiev
20.08.2007, 19:36
А ось комуняки на чолі із Симоненком - у своїх давніх традиціях вимагають скасування мораторію на смертну кару.
А як тоді карати за інтелектуальні злочини? Що відрізати?
А може це навпаки треба зипери ставити?
IМХО- одружена жiнка,яка їде на каву з таксистом-......
убила та, что ничего не пила... Конечно. пить ничего нельзя, вдруг еще нечаянно промажешь и не насмерть...
Голову, напевне :eek:
"Туша" же успела уже штаны стащить, так что случайность исключена. Убивать их надо или кастрировать сразу на месте.
Тоді ситуація зовсім інша. І, на мою думку, в такому випадку будь-які дії щодо боротьби з нападником, навіть смертельні для нього, правильно було б вважати необхідною обороною.
Я щось взагалі не розумію, за що мужик отримав по повній? Тримав собі у власній хаті власний предмет, а якесь чмо без дозволу залізло до хати, не дивилось під ноги, наступило на предмет і сконало. При чім тут господар? То проблеми злодія. Нещасний випадок
Але поставили капкан якраз для того, щоб за певних умов з кимось трапився нещасний випадок; якщо хазяїн знав, що такий випадок може виявитися смертельним, то це навмисне вбивство. І, мабуть, ще має деяке значення, де саме капкан: зовні чи всередині квартири. Бо зовні в нього могли потрапити і без наміру проникнення у квартиру: якийсь "людина-павук" може по стінах лазити.
мозок, щоб думки погані не лізли....
Думаю, що на Далекому Сході не буває настільки жорстоких покарань, як на Близькому. Бли