Показати повну версію : Страхові компанії. Ділимось досвідом.
Господа Львовяне, в связи с приближающейся обязаловке по Цивильному автострахованию предлагаю в этой теме обсудить Страховые кампании, где стоит страховать свое авто, а где нет.
После долгих раздумий застраховал свои машинки в ПЗУ (отделение Польской государственной страховой кампании)
Обещают страховые выплаты до 75 000 грн, франшиза стандартная - 510 грн. Надеюсь, что поляки все же имеют больший опыт в страховом деле чем наши компании.
у нас Просто Страхування компанія, вже було 2 аварії і жодних претензій до компанії немає.
у нас Просто Страхування компанія, вже було 2 аварії і жодних претензій до компанії немає.
ТАС Капітал та Універсальна - негативна інформація.
Може повторюсь, але обираючи страхову, звертайте увагу на її рівень виплат (сума усіх платежів до суми виплат). Якщо він нижчий за 30%, то негласно компанія надто часто знаходить можливість "викрутитися" після страхового випадку.
Переглянути їх можна тут: http://forinsurer.com/ratings/nonlife/07/3/10
Звісно метод далекий від ідеалу, але вже якісь цифри. Звертаю увагу й на інші рейтинги, бо має бути уявлення в комплексі, бо є ньюанси. Наприклад, компанія, що страхувала авіапереліт, внаслідок катастрофи може і 90% виплатити, а потім збанкрутувати. Нормальний рівень 30-35.
Мені більше до вподоби ті компанії де маю особисто знайомих - тоді метушитись будуть більше.
ми з чоловіком обрали ПЗУ. Виплати швидші, ніж я на СТО звернулась, коли стукнули моє авто:)
Я так же слышал об Универсальной негативные отзывы
А мені приходилось підвозити на ДТП аварійного комісара з Універсальної, який в той момент не мав під руками службової машини.
ДТП такого плану. Їхала маршрутка ІВЕКО по Сихову. В маршрутки на повному ходу обрізає болти кріплення задньої півосі і спарене заднє коло разом з півосю продовжуе котитися попри впавшу на дорогу маршрутку. Закінчує свій шлях такий "снаряд" в задніх дверях припаркованого біля підїзду Ауді. Вага "снаряду" - кілограм 80. Швидкість - кілометрів 60. Результат - коло на задньому сидінні Ауді, дверей нема, злегка гнуті дві стойки і поріг. Дах під запитанням. Попри бажання власника Ауді отримати три штуки зелених і компенсацію за неможливість користуватися авто на час ремонту, аварійний комісар Універсальної впевнено збив суму відшкодування на реальних 600 у.е, з яких власник машрутки виклав 100, взяв розписку і спокійно поїхав додому. Решта - не його поблеми.
Я отримав враження...
Вообщето за такие повреждения 600 баксов это вообще смешно.
Если погнуло стойки, порвало дверцу и выгнуло крышу - тут миниум 1500 уйдет что бы все сделать по человечески. Крыша, дверки, стойки... Это практически полный перекрас авто. А крашеная авто еще и реально теряет в цене. Человек 3000 в принципе просил реально. Хотя надо смотреть какая АУДИ. Просто ради интереса узнайте сколько стоит новая дверка на Ауди.
Я бы судился. Даже из принципа.
Так, дійсно, суттєве зауваження - що за Ауді. Може бути і таке, що 600 баксів забагато :) А може бути таке, що за ті гроші і дверку не купиш. Якби 600 баксів чувака не влаштовували, то він би так швидко на них не погоджувався.
Уточнюю. Хоча ауді і виглядало супер, мало 13 років. Тому і вдалося так збавити відшкодування. Ясна річ, що за нове авто Універсальна попала б суттєво більше. Я написав попередній пост з точки зору вигоди того, хто страхував цивільну відповідальність. Він при любому розкладі не псув би нерви і не сперечався б. Його "попандос" 100 паперів і все. Ні нервів, ні вияснень з власником пошкодженої машини.
Про які негативні відгуки ви кажете? Я застрахований в "Універсальній"
Я вперше чую, що на місці такими торгами вирішують справу щодо страхування. Як правило, має бути оформлене ДТП в ДАІ, тоді суд визнає винним, а тоді на якійсь СТО пошкоджене авто оцінюють (можуть запросити незалежного експерта) і на ту суму має бути відшкодування.
чи я щось в цьому житті пропустила?
Viter_lviv
07.08.2007, 17:23
люди, не сприйміть за рекламу, але от я працюю в страховій. якщо у вас є якісь питання, то запитуйте. я попробую відповісти. я поки на стажуванні, тому цікаво, що клієнт може запитати. буду вчитися разом з вами. з етичних міркувань не буду вказувати назву страхової .:ninja:
Viter_lviv
07.08.2007, 17:28
ви знаєте, кажете, що ПЗУ - іноземна. але ж частина наших компаній вже не наші: їх же викуповують і досвід переймається.
і до речі про 75000 грн. от в моїй компанії - 76500 і без франшизи. і зовсім вона не польвька. і такі суми однакові чи приблизно однакові в усіх компанія, бо тарифи на цивілку однакові за законом!!!!!
Viter_lviv
07.08.2007, 17:29
і ще - це не 75000, а поділена сума - за шкоду заподіяну життю-здоров'ю і шкоду нанесену майну. і не зливайте все в одну купу!!!!!
Я вперше чую, що на місці такими торгами вирішують справу щодо страхування. Як правило, має бути оформлене ДТП в ДАІ, тоді суд визнає винним, а тоді на якійсь СТО пошкоджене авто оцінюють (можуть запросити незалежного експерта) і на ту суму має бути відшкодування.
чи я щось в цьому житті пропустила?
А воно і було оформлено в ДАІ. Коли приїхав аварійний комісар - якраз закінчували. Потім на протязі години він організував експетра, зробили експертизу. Все разом зайняло до 2-х годин часу.
Можна конкретніше шо за не гативні відгуки про універсальну, там я не перший рік страхуюся мій батько і агато моїх знайомих всі задоволенні, знайомим ен раз гроші вертали, в двох були випадки шо навіть більше дали
Deus igrok
07.09.2007, 23:43
Можна конкретніше шо за не гативні відгуки про універсальну
Привіт=)
Скупі вони. Нам під хатою стукнули машину. Знівечили решітку, фару, вмятина бампера. Страхова погодилася міняти тіки решітку і фару, бампер рихтували. Це пів біди. Це все вийшло на сервісі в 2 500, універсальна зажала 400 грн, і сама оцінила виконану роботу в 2 100. Доречі, аварія сталася на початку серпня, а авто потрапило до сервісу тільки цього тиждня. Короче, гроші платять - но часу купу гають.
Щодо ПЗУ, недавно проскочила інформація що дана компанія через свої дії з демпінгом своїх продуктів не може виплатити по своїм зобовязанням,насправді не рекомендую.
Щодо Універсальної, компанія яка в принципі по виплатам як і по рейтингу на одному ж місці,тобто це вказує що компанія насправді виплачує по своїм зобовязанням.
А взагалі раджу всім перш ніж застрахувати будь-який обєкт уважно,навіть суперуважно перечитати договір страхування даного обєкту,а також розпитатися про всі умови страхування,опції,франшизи, причини відмови у виплаті і т.д. Якщо Вам непідходить якась умова чи стаття у договорі Ви можете внести зміну за згодою Страховика (за виключенням вищезгаданої цивілки та ще деяких видів страхування).
Повірте будь-яка страхова компанія намагається мінімізувати свої витрати по зобовязанням.
Також пораджу не звертати увагу на бренди типу Оранта, і не вибирати компанію яка Вам надає найменший страховий тариф,тобто платіж за страховку.
mota_boy
08.09.2007, 14:19
Взагалі тут би треба було обговорити питання КАСКО, оскільки тут є безліч нюансів та дуже різні тарифи, а по цивілці все дуже просто. Є закон, там розписано мінімальна відповідальність, максимальна франшиза, та коефіцієнти по яких рахується тариф.
А на рахунок тих же нових дверей до ауді... з чого ви взяли що на авто якому 13 років вам повинні купити НОВІ двері, вам мають компенсувати вартість старих, а за роботу та розхідний матеріал заплатити повністю. Біда в тому що цивілка це так званий соціальний вид страхування, з мінімальними тарифами, та не зовсім хорошими умовами відшкодування, але маємо те що маємо. Внесуть зміни в закон що виплата має бути без врахування зносу, тобто мають купити до Ауді НОВІ двері, буде поліс коштувати дороще. Кому це потрібно? Самі ж потім будете кричати що ціни виросли, а воно нікому не було потрібно.
Додано через 14 хвилин
Наприклад, компанія, що страхувала авіапереліт, внаслідок катастрофи може і 90% виплатити, а потім збанкрутувати.
Бора, якщо працюєте в страхуванні то маєте знати що великі ризики перестраховуються в Європейських перестраховиків, тому одноразова кількамільйонна виплата, при грамотному підході до оцінки ризику та політиці перестрахування, краху компанії не принесе.
Нормальний рівень 30-35.
Це зовсім не нормальний показник, по автострахуванню в європі виплати доходять 85-90, в нас нормальний показник ~ 50%, причина в тому що європейські страховики заробляють на розміщенні вільних ресурсів, в україні такої можливості наразі ще немає.
Привіт=)
Скупі вони. Нам під хатою стукнули машину. Знівечили решітку, фару, вмятина бампера. Страхова погодилася міняти тіки решітку і фару, бампер рихтували. Це пів біди. Це все вийшло на сервісі в 2 500, універсальна зажала 400 грн, і сама оцінила виконану роботу в 2 100. Доречі, аварія сталася на початку серпня, а авто потрапило до сервісу тільки цього тиждня. Короче, гроші платять - но часу купу гають.
а яка машина? бо наскіки мені відомо то там не можна шоб 10 річну машину загнати на сервіс від мерса.....
Але як то кажуть краще шось ніж нічого. В майбутньому буде краще
Бора, якщо працюєте в страхуванні то маєте знати що великі ризики перестраховуються в Європейських перестраховиків, тому одноразова кількамільйонна виплата, при грамотному підході до оцінки ризику та політиці перестрахування, краху компанії не принесе.
Це зовсім не нормальний показник, по автострахуванню в європі виплати доходять 85-90, в нас нормальний показник ~ 50%, причина в тому що європейські страховики заробляють на розміщенні вільних ресурсів, в україні такої можливості наразі ще немає.
1. Тут ключова фраза "при грамотному підході до"?)))
2. Йшлося про загальний рівень виплат. Якщо знаєте де можна переглянути рівень виплат компанії саме по автострахуванню - дайте посилання.
mota_boy
10.09.2007, 12:43
1. Тут ключова фраза "при грамотному підході до"?)))
2. Йшлося про загальний рівень виплат. Якщо знаєте де можна переглянути рівень виплат компанії саме по автострахуванню - дайте посилання.
Ну звичайно при грамотному підході, ми ж говорим про серйозні компанії а не про якесь кийаівіа, чи пожежну-страхову ))
А на рахунок посилання... колись газета eizvestia.com любила подавати досить хороші рейтинги, з розбивкою по видах страхування, тепер чомусь на їхньому сайті не знаходжу.
Deus igrok
10.09.2007, 15:18
а яка машина?
Шевроле Лачеті 2006 року випуску.
mota_boy
10.09.2007, 15:36
Шевроле Лачеті 2006 року випуску.
Читайте договір страхування, можливо у Вас вказано амортзнос запчастин які підлягають заміні (хоча на нові автомобілі такого робити не роблять). Якщо амортзносу у договорі не вказано, нехай нададуть Вам результат експертизи авто, в ній нормогодина роботи має коштувати так як у ОФІЦІЙНОГО дилера Вашого авто.
Ще може бути варіант що у Вас в договорі вказаний пункт ремонт авто на станції рекомендованій СК, тоді нічим не зараджу, а якщо свідомо занизили ціну робіт в експертизі то судіться з ними.
Читайте договір страхування
Дуже правильна рекомендація! 95% незадоволення страховиком - через те, що люди задирають носа і не читають договору при укладанні. Самі ставлять підпис, а потім вимагають грошей нізащо. Статистика - моя, я очолював один з ключових відділів страхової компанії понад 3 роки.
mota_boy
13.09.2007, 16:54
Дуже правильна рекомендація! 95% незадоволення страховиком - через те, що люди задирають носа і не читають договору при укладанні. Самі ставлять підпис, а потім вимагають грошей нізащо. Статистика - моя, я очолював один з ключових відділів страхової компанії понад 3 роки.
Тут трошки не згідний з Вами, пройдіть у якості клієнта по кількох страхових, у скількох Вам самі запропонують прочитати правила страхування, а не тільки договір??? Тут вина спільна і клієнта і компаній
Які ще правила?! Страхування відбувається за договором (полісом), який, у свою чергу складений на підставі Закону про страхування. Про жодні правила не йдеться. І навіть якщо якийсь страховик придумає якісь таємничі правила, що обманюють клієнтів, на суді він ними може хіба що мух розганяти.
mota_boy
18.09.2007, 13:35
Статистика - моя, я очолював один з ключових відділів страхової компанії понад 3 роки.
Працювати 3 роки і не знати що існують правила страхування для добровільних видів страхування???? Про цивілку тут звичайно не йдеться вона регулюється іншим законом
Які ще правила?!
почитайте закон
Стаття 6. Добровільне страхування та його види
Добровільне страхування - це страхування, яке здійснюється на
основі договору між страхувальником і страховиком. Загальні умови
і порядок здійснення добровільного страхування визначаються
правилами страхування, що встановлюються страховиком самостійно
відповідно до вимог цього Закону. Конкретні умови страхування
визначаються при укладенні договору страхування відповідно до
законодавства.
Добровільне страхування у конкретного страховика не може бути
обов'язковою передумовою при реалізації інших правовідносин.
Види добровільного страхування, на які видається ліцензія,
визначаються згідно з прийнятими страховиком правилами (умовами)
страхування, зареєстрованими Уповноваженим органом.
Перепрошую, не врахував, що йдеться про умови страхування (в даному випадку правила). Але це суті не міняє.
Адже тут йдеться про умови страхування, які не можуть суперечити законодавству. Тому в них не може бути закладено нічого заковиристого апріорі. Для страхувальника основний документ це договір. На підставі саме договору (полісу) він укладає домовленість про суми, умови, форсмажори ітд. Більше того, умови створені у першу чергу для захисту клієнта - аби страховик не міг ставити космічних платежів, включати в договір нереальні умови та обмежувати свої виплати, посилаючись на фантастичні відмазки. Власне для того вони і реєструються. Страховику відмовляють у їх реєстрації якщо вони суперечать законам або обмежують права страхувальника. І жоден внутрішній документ на це не може вплинути. Саме це я мав на увазі.
mota_boy
19.09.2007, 11:43
Перепрошую, не врахував, що йдеться про умови страхування (в даному випадку правила). Але це суті не міняє.
Адже тут йдеться про умови страхування, які не можуть суперечити законодавству. Тому в них не може бути закладено нічого заковиристого апріорі. Для страхувальника основний документ це договір. На підставі саме договору (полісу) він укладає домовленість про суми, умови, форсмажори ітд. Більше того, умови створені у першу чергу для захисту клієнта - аби страховик не міг ставити космічних платежів, включати в договір нереальні умови та обмежувати свої виплати, посилаючись на фантастичні відмазки. Власне для того вони і реєструються. Страховику відмовляють у їх реєстрації якщо вони суперечать законам або обмежують права страхувальника. І жоден внутрішній документ на це не може вплинути. Саме це я мав на увазі.
Пишете то Ви правильно, АЛЕ... є компанії які створені просто під один банк, які взагалі не працюють на ринку (я маю на увазі регіони, можливо в Києві інакше), окрім страхування заставного майна окремо взятого банку. І що маємо в результаті... Функції спеціаліста з страхування виконує кредитний спеціаліст банку, який і так МАЄ РОБОТИ ДУЖЕ БАГАТО, вникати в умови страхування йому не потрібно (на його зарплату це не впливає, ніяких бонусів за оформлення договору страхування він не отримує, просто шеф йому сказав страхувати ТІЛЬКИ в компанії "А" в компанії "Б" і "В" не відпускати). Правил страхування цей працівник не має, договір не читав, пояснити клієнту нічого не може, а коли гряне грім тоді починається... а в пункті такому писало, а в правилах є пункт про... і т.д. Саме із-за таких компаній люди на сьогоднішній день не довіряють СК, вважають їх шахраями.
Пишете то Ви правильно, АЛЕ... є компанії які створені просто під один банк, які взагалі не працюють на ринку (я маю на увазі регіони, можливо в Києві інакше), окрім страхування заставного майна окремо взятого банку. І що маємо в результаті... Функції спеціаліста з страхування виконує кредитний спеціаліст банку, який і так МАЄ РОБОТИ ДУЖЕ БАГАТО, вникати в умови страхування йому не потрібно (на його зарплату це не впливає, ніяких бонусів за оформлення договору страхування він не отримує, просто шеф йому сказав страхувати ТІЛЬКИ в компанії "А" в компанії "Б" і "В" не відпускати). Правил страхування цей працівник не має, договір не читав, пояснити клієнту нічого не може, а коли гряне грім тоді починається... а в пункті такому писало, а в правилах є пункт про... і т.д. Саме із-за таких компаній люди на сьогоднішній день не довіряють СК, вважають їх шахраями.
Ви говорите про кептивні компанії. Справді, таких чи не більшість. Але вони, як правило, не дають реклами, не провадять маркетингу і зовсім не зацікавлені у візитах клієнтів, оскільки це вимагає додаткових ресурсів та може потягнути нові проблеми. тому шансів на те, що людина знайде кептивну компанію з ліцензією на цивілку і застрахується у ній майже немає. Це не рітейлові компанії, куди люди ходять, щоб страхуватися.
mota_boy
20.09.2007, 09:48
Ви говорите про кептивні компанії. Справді, таких чи не більшість. Але вони, як правило, не дають реклами, не провадять маркетингу і зовсім не зацікавлені у візитах клієнтів, оскільки це вимагає додаткових ресурсів та може потягнути нові проблеми. тому шансів на те, що людина знайде кептивну компанію з ліцензією на цивілку і застрахується у ній майже немає. Це не рітейлові компанії, куди люди ходять, щоб страхуватися.
Мова не про цивілку, а про КАСКО, по цивілці все зрозуміло, є закон - в результаті умови у всіх одинакові і форма полісу одинакова. Але все ж таки більшість авто в нашій країні продаються в кредит, в результаті купа людей має на руках договори маленьких компаній, які, впринципі, не зацікавлені у виплатах та здобутті хороших відгуків від клієнтів. А з часом у обманутого клієнта стирається з пам'яті назва компанії, а пригадує він тільки те що страхова його обдурила, і це відношення до страхування він передає своїм родичам, колегам і т.д., тобто формує суспільну думку про даний бізнес.
У виплатах не зацікавлені не тільки маленькі компанії. Економлять всі. У рамках законодавства.
mota_boy
24.09.2007, 16:17
У виплатах не зацікавлені не тільки маленькі компанії. Економлять всі. У рамках законодавства.
Не погоджуюсь! Сподіваюсь Вам відоме поняття компромісна виплата, так от якісь компанії цим займаються, а якісь ні. Займаються цим ті хто завойовує клієнта своїм рейтингом, довірою і т.д, і не займаються ті хто просто косять гроші на банківських клієнтах.
Я не бачив компанії, в якій не преміюють врегулювальників за низькі коефіцієнти виплат. Якщо це не премія, то грамота чи щось в тому ж дусі. Страхові компанії це комерційні структури, вони створені в першу чергу для заробітку.
mota_boy
03.10.2007, 14:44
Я не бачив компанії, в якій не преміюють врегулювальників за низькі коефіцієнти виплат. Якщо це не премія, то грамота чи щось в тому ж дусі. Страхові компанії це комерційні структури, вони створені в першу чергу для заробітку.
Те що СК працює для отримання прибутку це нормально, для цього існує будь-який бізнес. Але є два підходи
1. Заплатити менше ніж зібрали.
2. Зібрати більше ніж заплатили.
Перший підхід застосовують компанії які набирають клієнтів за рахунок демпінгу (я бачив договори каско з франшизою по ДТП 1% а тариф був 3,5% від вартості і клієнт дуже тішифся що так дешево застрахував авто). Цілком логічно що така компанія буде економити на всьому бо реально вона не платоспроможна (враховуючи те що на сьогоднішній день компанії у портфелі ризиків мають дуже велику частину автострахування яке є найзбитковішим). В нормальних компаніях працівників преміюють за збір сптарових премій.
Zoryanazirka
03.10.2007, 17:19
Ну це вже за який кофіцієгт ви самі з страхувальником домовитися :) Наприклад - я тут трошки фару вдарив, ти напиши шо впав з моста, а там поділимося :) Насправді то трошки більше зусиль вимагає, але цілком реально.
mota_boy
04.10.2007, 10:44
Ну це вже за який кофіцієгт ви самі з страхувальником домовитися Наприклад - я тут трошки фару вдарив, ти напиши шо впав з моста, а там поділимося Насправді то трошки більше зусиль вимагає, але цілком реально.
А от через таких клієнтів нормальні компанії (ті які готові здійснювати виплати) змушені ставити досить високі тарифи, через що страждають НАСАМПЕРЕД клієнти. Оскільки у цілому світі на шахрайство припадає біля 10% виплат, то в нас я думаю ця цифра 20 а може й більша. Такими діями ви самі собі збільшуєте ціну страхування бо можливі варіанти шахрайства доводиться закладати в тариф.
Zoryanazirka
04.10.2007, 11:36
А от через таких клієнтів нормальні компанії (ті які готові здійснювати виплати) змушені ставити досить високі тарифи, через що страждають НАСАМПЕРЕД клієнти. Оскільки у цілому світі на шахрайство припадає біля 10% виплат, то в нас я думаю ця цифра 20 а може й більша. Такими діями ви самі собі збільшуєте ціну страхування бо можливі варіанти шахрайства доводиться закладати в тариф.
Я особисто не збільшую, але знаю осіб які так робили. Це все проблема нашого менталітету.
Як це дивно не звучить, але відсоток страхового шахрайства у нас менший. Пояснюється це в першу чергу неосвіченістю потенційних шахраїв. Інколи ця цифра зі зрозумілих причин завищується страховиками. Тим не менше, є тенденція до зростання.
Додано через 3 хвилини
В нормальних компаніях працівників преміюють за збір сптарових премій.
Я говорю про відділи (департаменти чи управління) врегулювання. Ім не можуть платити премій за платежі, бо вони займаються виплатами. Їх преміюють за низький коефіцієнт виплат.
До уваги всіх!!!
Страхова компанія "Еталон" НЕ виплачує по більшості страхових випадків. Це відбулося зі мною та з моїми товаришами. Суми відшкодувань мали бути різні, від 1 700 грн до 130 000 грн.
Причиною невиплати в моєму випадку був сфабрикований експертний висновок в якому вказувалося про "неможливість отримати такі пошкодження в даному ДТП". І звісно це було підставою для не відшкодування по даному випадку. Хоча не зрозуміло як таке можна стверджувати без краш-тесту.
Експертиза, звісно, була замовлена та оплачена страховою компанією "Еталон".
Знайомі юристи показали, що страхові поліси заповнюються працівниками страхової компанії з порушеннями, що в подальшому унеможливлює однозначне трактування полісу (договору).
Зараз я змушений доказувати в києвському суді, що я не "верблюд" (сам я з міста Львова).
Якщо хтось може допомогти порадою або досвідом що до судових дій проти страхових компаній - буду дуже вдячний.
Зверніться в ЛСОУ. Деталі - в гуглі.
Mythabor
30.11.2007, 14:29
В мене знайомий, за рік на всіляких мілких ДТП а було 2, не тільки відбив суму вкладену у страхування, оле й заробив на цьому, і мені теж радить навіть є деякі намітки. але я поки що ні, поперше машинці лише 1 міс. і на ній вже 2 рази у Львові був, і так трошки поїздив. Але на замітку взяти можна.
І виплати в нього щоразу були стабільні, а страхувався в якійсь прибанковій страховій...отакє..
оле й заробив на цьому, і мені теж радить навіть є деякі намітки
Не раджу займатися шахрайством. Це не тільки неетично і загрожує покаранням, а й може надати перспективи занесення у так званий "чорний список", який незабаром буде у диспозиції страховиків. Наприклад, такий вже існує у банках - кому "пощастило" потрапити у нього вже ніколи не отримає кредиту, а у деяких випадках може бути "зданим" під суд.
Всім привіт! Хтось може щось розповісти про страхову компанію "Універсальна"? Я вагаюсь страхуватися в цій компанії чи ні.
Всім привіт! Хтось може щось розповісти про страхову компанію "Універсальна"? Я вагаюсь страхуватися в цій компанії чи ні.
В минулому році в них були великі фінансові проблеми через значні виплати в першому кварталі 2006 р. і, відповідно, вони дуже затягували з виплатами. Але, виглядає, що зараз вони виправилися. Так що можна страхуватися, але уважно читай договір.
http://insurhelp.org.ua/
Тут много интересного об украинских страховиках
Господа Львовяне, в связи с приближающейся обязаловке по Цивильному автострахованию предлагаю в этой теме обсудить Страховые кампании, где стоит страховать свое авто, а где нет.
После долгих раздумий застраховал свои машинки в ПЗУ (отделение Польской государственной страховой кампании)
Обещают страховые выплаты до 75 000 грн, франшиза стандартная - 510 грн. Надеюсь, что поляки все же имеют больший опыт в страховом деле чем наши компании.
http://insurhelp.org.ua/
Тут много интересного об украинских страховиках
Як на мене, нічого цікавого крім тупого неаргументованого облайнювання. Просто дивуюся, як посольство США може фынансувати сайти з такими титульнними малюнками
http://insurhelp.org.ua/files/File/S_Novim_Godom.jpg
Deus igrok
22.12.2007, 00:22
http://ua.fishki.net/picsw/122007/21/letter/tn.jpg
Повний лист (http://ua.fishki.net/picsw/122007/21/letter/01.jpg)
ТАС Капітал
Страхував перший рік свою машину там(за рекомендацією салону), так от через 3 міс. камнем вибило протитуманну фару, все оформили. Виплатили 70% (в мене повне каско машина в кредиті), порахували за знос деталей(на новій машині!!!). Зараз клубом страхуємось в Універсальній.
Таке питання по КАСКО, Хочу збавити ціну страховки і сказати що маю досвід водіння. Але буду реєструвати свою першу машину. Чи пройде якщо скажу що їздив на службовій ( права років 10 назад дали) чи страховики захочуть якусь довідку???
Стаж водіння визначається віком прав. Жодних довідок не треба.
Форесте, то певно до Вас питання:
читала, що ціна цивілки залежить від місця реєстрації авто - столиця - дорого, міста -дешевше, села ще дешевше. Хоча водії можуть їздити де завгодно. Але ще таке вичитала про КАСКО! Що ціна КАСКО залежить від місця укладення договору - в столиці - дорого, в містах дешевше, в селах ще дешевше :) То правда? Можу я собі виїхати за Львів і оформити КАСКО дешевше? :)
Можу я собі виїхати за Львів і оформити КАСКО дешевше
Думаю, Вас дезінформували. Тобто я не заперечую, що якісь компанії могли вдаватися до подібних маркетингових акцій, але стверджу, що маркетологи в них нездалі :)
Для страховика каско поза містом означає більше проблем та витрат - важче відтворити страховий випадок (ДТП, крадіжку тощо), дорожче висилати аварійного комісара. А ще ймовірність пошкодження авто в зоні, де не всі дороги покриті асфальтом є більшою (на відміну від цивілки, яка базується в основному на дтп з двома чи більше авто, що в селах є менш ймовірним). Тому теоретично там каско повинно бути навпаки дорожчим.
А ще є моральний аспект - коли клієнт дізнається, що його страхують дорожче ніж інших - він вже не клієнт.
Тому раджу при виборі каско базуватися на виборі між страховиками та їх базовими тарифами а не маркетинговими приманками. Тим паче, що страховиків з нормально поставленим професійним безвідкатним маркетингом в Україні просто не існує :)
Думаю, Вас дезінформували. Тобто я не заперечую, що якісь компанії могли вдаватися до подібних маркетингових акцій, але стверджу, що маркетологи в них нездалі
Дякую за відповідь! Але то не маркетингова акція і не дезінформація. Я була в Києві, коли моє річне КАСКО закінчилось і вирішила поїхати до тієї ж СК тільки в Києві на страхування - тариф мені сказали один (я була в них в базі - жодних виплат за рік не було і мала б бути знижка), тоді я передзвонила до Львівської філії - ті сказали інший тариф (те саме - пошук по базі і тп.). Я спиталася чому така різниця, а вони мені сказали, що це залежить від місця страхування! О, як! Тому в мене одразу спрацювало, що може в Стрийській філії ще дешевше скажуть :)
але застрахувалася у Львові...
вони мені сказали, що це залежить від місця страхування! О, як!
Ну от. Ще один доказ непрофесійного маркетингу :)
mota_boy
18.01.2008, 13:04
Ну от. Ще один доказ непрофесійного маркетингу
Форест, а Ви врегулюванням збитків займались? Яка зарплата в автослюсара та адмін персоналу СТО в Києві, Львові, Тернополі? Стверджую що дуже різна. А все це закладено в вартість нормогодини. цілком логічно що однакове по характеру ушкодження буде коштувати СК в різних містах зовсім по різному. Як результат різні ціни.
FeRmatta
18.01.2008, 19:09
навіть для автоцивілки різні ціни....для міст і селищ міського типу різні. а тим більше для Києва. це пояснюється тим, що в Києві, наприклад, найбільша ймовірність ДТП, а от у нас в Дніпрі менша, а в селах і того нижча
mota_boy
20.01.2008, 14:36
навіть для автоцивілки різні ціни....для міст і селищ міського типу різні. а тим більше для Києва. це пояснюється тим, що в Києві, наприклад, найбільша ймовірність ДТП, а от у нас в Дніпрі менша, а в селах і того нижча
А ще в селі ймовірність заїхати в зад Лексусу набагато нища ніж в Києві.
Форест, а Ви врегулюванням збитків займались? Яка зарплата в автослюсара та адмін персоналу СТО в Києві, Львові, Тернополі? Стверджую що дуже різна. А все це закладено в вартість нормогодини. цілком логічно що однакове по характеру ушкодження буде коштувати СК в різних містах зовсім по різному. Як результат різні ціни.
Ні, не працював, але мені достатньо розуміти, що запчастини до машин коштують однаково як в Тернополі так і в Києві, а вартість нормогодин нараховується страховиками згідно законодавства а не географії ДТП.
Якщо б почався такий бардак, то в один прекрасний день страховики могли б сказати стареньким власникам "жигулів" "ми вам заплатимо за запчастини, а за ремонт не дамо ні копійки, оскільки знаємо, що у вашому селі всі ремонтують машини самі, тобто там сервіс безкоштовний".
Зрештою, на офіційних СТО вартість послуг є однаковою, вона диктується автодилерами, але це вже не до теми.
Додано через 1 годину 3 хвилини
Це логічно, бо цивілка покриває збитки від ДТП а Каско збитки від пошкоджень авто та його викрадення. В селах ймовірність ДТП менша, але от фактори, зазначені мною вище актуальніші. Іншими словами, якщо ви заїзджаєте Лексусу в зад - працює цивілка, але якщо ви ламаєте авто об чергову яму - працює каско.
mota_boy
21.01.2008, 18:00
Ні, не працював,
Я так і думав ))
але мені достатньо розуміти, що запчастини до машин коштують однаково як в Тернополі так і в Києві,
Запчастини в більшості випадків так, але не завжди
а вартість нормогодин нараховується страховиками згідно законодавства а не географії ДТП.
Тут два варіанти, або Ви говорите конкретно про цивілку а не про каско, а якщо про каско то на прикладі тих СК через які в українців є негативне враження про страхування.
Зрештою, на офіційних СТО вартість послуг є однаковою, вона диктується автодилерами, але це вже не до теми.
Це до теми, навіть дуже, у Львові два офіційні дилери КІА, з досить різними цінами на роботу. Таке саме на Шкоду. Повірте ціни дуже різняться.
Я так і думав ))
це щось змінює?
Тут два варіанти, або Ви говорите конкретно про цивілку а не про каско
Нормогодини нараховуються однаково, згідно прийнятого законодавства.
Це до теми, навіть дуже, у Львові два офіційні дилери КІА, з досить різними цінами на роботу. Таке саме на Шкоду. Повірте ціни дуже різняться.
Сертифіковані дилери мають однакову цінову політику. Майстри проходять спеціальне навчання, в яке, зокрема, входять фінансові правила. Я не знаю, про що ви говорите.
mota_boy
28.01.2008, 15:32
це щось змінює?
Відсутність/наявність досвіду
Нормогодини нараховуються однаково, згідно прийнятого законодавства.
Так це нижня межа, менше якої заплатити не можливо. Тепер змоделює мо ситуацію: власник, ну скажімо Mitsubishi Pajero, потрапив в дтп. Згідно законодавства йому нарахують Х гривень, яких йому буде достатньо для відновлення авто, АЛЕ за умови проведення ремонту не у офіційного дилера, бо офіційний дилер попросить за цю роботу від 1,1*Х до безконечності*Х, що в результаті думає клієт - "мене банально кинули". Компанії які займаються демпінгом саме так і рахують збиток. Що ж в даному випадку повинна зробити нормальна СК. Все просто, достатньо заплатити по рахунку офіційного дилера, там де авто стоїть на гарантії. Це трохи дороще. Так роблять зовсім мало компаній. Але вони тим не менше існують.
Сертифіковані дилери мають однакову цінову політику. Майстри проходять спеціальне навчання, в яке, зокрема, входять фінансові правила. Я не знаю, про що ви говорите.
Якщо не знаєте про що мова то сядьте в авто КІА заїдьте на Львів-Авто, і на НІКО, і порівняйте ціни на одинакову роботу на цих станціях.
З.І. Завдання СК (я маю на увазі добровільні види страхування) компенсувати РЕАЛЬНИЙ збиток, а не збиток порахований згідно з чинним законодавством, оскільки реальний завжди більший. Якщо СК прирівнює ці поняття то це погана СК, але і ціни в неї дешеві, вибір робіть самі, хто хоче реально отримати компенсацію у випадку біди, страхуйтесь там де платять, хто хоче зекономити (але не забувайте економія тільки тимчасова, потім СК зекономить на Вас) стрнахуйтесь там де дешево.
стрнахуйтесь там де дешево
дякую, не буду :)
mota_boy
05.02.2008, 08:56
дякую, не буду :)
Соррі, опечатка вийшла :) , але це навіть доречно, як в тому анегдоті де син питається батька через яку букву пишеться слово "хірург" через "і" чи через "е", а батько відповідає, що це залежить який хірург хороший чи поганий. Тут так само, страхуватись можна в нормальних компаніях які реально оплачують суму збитку а не нараховують когпійки, прикриваючись законодавством, так закон дозволяє так робити, але ж він не забороняє брати вартість нормогодини вищу. А от те що в мене вийшо (слово з опечаткою) це стосується тих СК які рахують збиток так як Ви пишете. :)
Завдання СК (я маю на увазі добровільні види страхування) компенсувати РЕАЛЬНИЙ збиток, а не збиток порахований згідно з чинним законодавством, оскільки реальний завжди більший. Якщо СК прирівнює ці поняття то це погана СК, але і ціни в неї дешеві, вибір робіть самі, хто хоче реально отримати компенсацію у випадку біди, страхуйтесь там де платять, хто хоче зекономити (але не забувайте економія тільки тимчасова, потім СК зекономить на Вас) стрнахуйтесь там де дешево.
власне-власне!
знайомим так і виплатили - нарахував експерт якусь суму, таку і виплатили, а ремонт реально коштував значно більше.
ми вже кілька років страхуємось в гарант-авто (зараз дженералі-гарант) - двіччі мали страхові випадки - виплати, можна сказати, без проблем (при чому, перший раз без довідки даі). вони оплачували рахунок сервісу, де ремонтували.
зараз маємо ще два страхові випадки - побачимо, як буде, але думаю, що все буде ок.
це по каско.
по цивілці ще жодного разу не звертались до них.
mota_boy
18.03.2008, 09:00
власне-власне!
знайомим так і виплатили - нарахував експерт якусь суму, таку і виплатили, а ремонт реально коштував значно більше.
Так і я про те. Тому там і дешевше )))
mota_boy
19.03.2008, 08:48
усі тут про те
Нє не всі, Ви настоюєте що виплата по результату експертизи це нормальна практика ))
Ви настоюєте що виплата по результату експертизи це нормальна практика ))
Це законна практика, яка застосовується у більшості компаніях. Я не наполягаю а констатую. Якщо у вас є заперечення - так і пишіть.
mota_boy
19.03.2008, 10:53
Це законна практика, яка застосовується у більшості компаніях.
Те що законна і застосовується більшістю не заперечую. Але це як раз і причина НЕГАТИВНОГО відношення загалу до страхування (зокрема автострахування)
Те що законна і застосовується більшістю не заперечую. Але це як раз і причина НЕГАТИВНОГО відношення загалу до страхування (зокрема автострахування)
1000000%!!!!
як раз і причина НЕГАТИВНОГО відношення загалу до страхування (зокрема автострахування)
я думаю, що це тільки одна з мінімум десятка причин.
mota_boy
20.03.2008, 17:12
я думаю, що це тільки одна з мінімум десятка причин.
Складно сказати, які причини бачите Ви?
1. (найбільша) Після того, як радянський Госстрах буквально кинув всіх страхувальників, люди дотепер бояться страхуватися.
2. Люди просто не проінформовані про привабливість деяких видів і дотепер не страхуються. Це в більшому стосується неурбанізованих регіонів, тобто більшості населення.
3. Високі тарифи, як на наш ультрарентабельний страховий ринок
4. Неправильна рекламна та PR-політика у страхуванні. Часто вона робить зі страховиків монстрів, що борються між собою, намагаючись вимантити в людей гроші.
5. Низька освіченість персоналу СК
6. Законодавство, що не регулює відношення клієнта та СК, зокрема у темі, яка тут обговорюється.
7. Великий рівень корумпованості відділів виплат та андеррайтингу.
не раджу... дурять...
mota_boy
22.03.2008, 14:34
1. (найбільша) Після того, як радянський Госстрах буквально кинув всіх страхувальників, люди дотепер бояться страхуватися.
Кинув не Госстрах, а система розвалилась, все решта тільки наслідок, я не вважаю це проблемою, виходячи з цієї тези банкам взагалі ніхто не довіряє, тим не менше процвітають, а суми на депозитах лежать захмарні, я бувший працівник двох великих банків, так, що інформацією володію.
2. Люди просто не проінформовані про привабливість деяких видів і дотепер не страхуються. Це в більшому стосується неурбанізованих регіонів, тобто більшості населення.
Частково згідний, хоча і в маленьких райцентрах страхування продається досить не погано, нажаль в основному автострахування, але це не біда, час все виправить.
3. Високі тарифи, як на наш ультрарентабельний страховий ринок
На рахунок ультрарентабельності… Нормальні компанії цим не хворіють (хоча і тарифи в них високі, але і виплати роблять нормальні). А всіляка «мєлочь пузата» займається демпінгом, так ще й платити не хочуть. На рахунок високіх тарифів… наведу приклад з досить хорошою (в плані виплат) СК ПЗУ Україна: поляки прийшли сюди з дешевим тарифом та нормальною роботою в плані виплат, і результат – сидять в мінусі. Чому? Вони не сподівались на те що в нас жахливі дороги, що водій хильне сотку, розвалить машину, а за 100 у.о. стане тверезим і доведеться здійснювати виплату, вони не сподівались на те що більшість водіїв дозволяють собі валити через суцільну лінію і йти на обгін і т.д. Не врахували менталітет. Ми самі своєю манерою керування авто піднімаємо ціни на страхування.
4. Неправильна рекламна та PR-політика у страхуванні. Часто вона робить зі страховиків монстрів, що борються між собою, намагаючись вимантити в людей гроші.
Згідний
5. Низька освіченість персоналу СК
Згідний частково, тут все залежить від безпосереднього керівника
6. Законодавство, що не регулює відношення клієнта та СК, зокрема у темі, яка тут обговорюється.
Та чому не регулює, звичайно завжди можна придумати кращий закон, але і сьогоднішній не поганий, хоча «нет предела совершенству» ))
Якщо Ви про «мєлочь пузату» то згідний, а в серйозних компаніях такого немає.
Хто що чув про страхову компанію "Інвест-сервіс"?
a.ilchenko
17.09.2008, 21:31
Можу розпов...
Извините. Новый мак, как настроить украинскую клавиатуру - пока не нашел. Но обязательно найду.
Могу рассказать про собственную практику по страховым на примере России.
Кстати, дядька мой вообще не парится - он как ветеран вообще не страхуется :)
Я как-то поинтересовался - все же и я ветеран боевых действий - но льготы распространяются только на резидентов.
Для меня (по въезду в Украину) - обязательное страхование в размере (на форестера, например) 37 грн на две недели. Как я уже писал - часто езжу в Харьков и Чернигов.
По России. ОСАГО на форика (стаж олее 7 лет, объем 2 литра, лошадей 158) составляет 3100 руб. в год. С учетом бонус-малуса - страховая перенесла мои заслуги в предыдущей - безаварийная езда) - скидка 15%.
КАСКО в моей страховой - 42000 руб. На этот год скидка за безаварийность 10%.
ЗЫ Вот и не попал летом во Львов... Отпуск 2 недели всего, провел в Чернигове...
Привіт всім. Застрахований в страховій Індіго називається. Були раніше страхові випадки (на 5 і 12 тис грн) - всі виплатили повністю... правда не за 3 робочі тижні як обумовлено в договорі а за 2 місяці.
Пару днів назад я попав в досить серйозне ДТП - розбитий цілий передок машини. Завтра мають скласти рахунок але на око видно шо сума там буде велика.
Так от мені один із працівників представництва страхової сказав що якщо на Ніко нарахують досить велику суму (25-30 тис грн ...) то страхова компанія буде проводити експертизу і визначати "реальну" вартість запчастин і робіт. І відповідно висновку експертизи будуть виплачувати ту суму яку вони там порахують собі. А це відповідно на півтора раза сума буде менша.
А далі той хлопець говорив ніби з намьоком шо це вже моя проблема шо СТО не буде ремонтувати за меншу суму... Мол шо вони дадуть заключний акт експертизи і ми можем домагатись виконання робіт за тими цінами. В договорі я положення про якусь експертизу не найшов.
Вот власне мене цікавить чи стикався хто-небудь з такою ситуацією і чи правомірними будуть дії Страхової компанії в такому випадк? Можливо є якісь правила проведення тих експертиз і підстави їх проведення.
mota_boy
25.09.2008, 12:55
Дії страхової будуть цілком правомірні, а Вам я б радив згадати приказку про те що скупий платить двічі, хотіли франшизу 0% за 5-5,5% від вартості авто, маєте результат. Постійно чую що 6-8% це дуже дорого, хоча нажаль, це реальна ціна каско, тим більше на міцубісі (в яких досить дорогий сервіс). Тепер перед вибором страхової подумайте чому так дешево Вам пропонують застрахуватись? Нормальні умови коштують дорого.
З.І. Вам оплатять по тому варіанту який так відстоював Forest
Підстави для проведення є, експертиза це єдиний доказ в суді про розмір збитку, ніякі рахунки з СТО там розглядатись не будуть. Проводить експертизу не СК, а експерт (ніби незалежний, але... випадки бувають різні). Ціни на запчастини рахують по цінах офіційних продавців (ніко саме таким і є), але уважно прочитайте договір, за низьку вартість Вам могли втюхати варіант з амортзносом на запчастини, тоді від вартості запчастин буде відніматись сума зносу, яка залежить від віку та пробігу авто. Вартість робіт рахують по середній ціні робіт в регіоні (цих коштів як правило вистарчає якщо проводити ремонт в приватників, гарантію на авто звісно ж втратите).
Нормальні компанії оплачують ремонт на дилерських СТО, але КАСКО в них суттєво дороще ніж в інших, і зокрема того самого ІНДІГО, яке відверто займається демпінгом, а потім немає з чого платити відшкодування.
Скільки Ви зекономили на КАСКО? Я думаю 1000-2000 грн порівняно з нормальними умовами, тепер попали в набагато більше, робіть висновки.
Я шось нерозумію до чого тут франшиза і відсоток від вартості. Франшиза в мене 0-ва і шо з того якшо там сума збитку на 30 тис грн. Амортизаційного зносу теж немає.
Так дійсно проводить компанія Експерт-сервіс авто яка обслуговує десяток страхових на території Львова і області. Експертиза є експертизою але шо мені з нею робити якшо припустимо деталі і роботи на Ніко коштують в півтора-два рази дорожче ніж в експертизі. А так як машина на гарантії ремонтувати в якомусь іншому місці я не маю права. Виходить якийсь тупік. Знаю шо в нашій державі і нашому законодавстві таких тупіків є сотні на кожен випадок... ну шо поробиш (
Договір я читав багато раз і знаю що підписував.
Шо Ви маєте наувазі під "нормальними" умовами? Во можете навести конкретні приклади або положення з договору зацитувати? В мене поліс без будь яких обмежень, франшизи, амортизації. В договорі про експертизу не вказано ніслова.
І ще щодо вибору страхової - машина придбана в кредит. Мені дали список і сказали що можу обрати одну із деклькох страхових компаній з якими співпрацює банк (ну чи шось типу того). Страхувати автомобіль зобовязаний ндо погашення кредиту.
Але після закінчення строку полісу маю бажання змінити СК на зовсім іншу. Як це можна зробити і чи не буде заперечувати банк проти такої зміни?
mota_boy
26.09.2008, 09:25
Я шось нерозумію до чого тут франшиза і відсоток від вартості. Франшиза в мене 0-ва
Це до того що якщо припустимо Вам будуть пропонувати піврічний лансер за 50-60 тис грн то напевне Ви запідозрите, що з автомобілем щось не так. Ну не може він так дешево коштувати, отже є якісь підводні камені яких Ви не бачите. А у випадку із страхуванням при низькому тарифі люди тішаться що суттєво зекономили, правда коли доходить до відшкодування то радість пропадає. Веду до того що ІНДІГО та багато інших компаній займаються відвертим демпінгом. Який відсоток від вартості авто Ви платили? я думаю не більше 5-5,5%. Реальна ціна набагато вища. ІНДІГО за весь 2007р. здійснила виплат по всі Україні на 8446,6 тис. грн. це капля в морі.
Амортизаційного зносу теж немає.
Це добре
що мені з нею робити якшо припустимо деталі і роботи на Ніко коштують в півтора-два рази дорожче ніж в експертизі.
Деталі навряд чи, а от роботи на НІКО будуть дійсно дорощі ніж в результаті експертизи.
А так як машина на гарантії ремонтувати в якомусь іншому місці я не маю права. Виходить якийсь тупік. Знаю шо в нашій державі і нашому законодавстві таких тупіків є сотні на кожен випадок... ну шо поробиш (
Сумніваюсь що в договорі КАСКО у Вас йде мова про гарантію, там іде мова про відшкодування збитків.
Договір я читав багато раз і знаю що підписував.
Правила читали? Договір складений на основі правил це набагато більше тексту ніж сам договір.
Шо Ви маєте наувазі під "нормальними" умовами? Во можете навести конкретні приклади або положення з договору зацитувати? В мене поліс без будь яких обмежень, франшизи, амортизації. В договорі про експертизу не вказано ніслова.
Можете сміятись але нормальні умови в тих компаніях в яких ДОРОГО, за туж нульову франшизу можна заплатити 7-9%
І ще щодо вибору страхової - машина придбана в кредит. Мені дали список і сказали що можу обрати одну із деклькох страхових компаній з якими співпрацює банк (ну чи шось типу того).
Який банк?
По яких критеріях Ви обирали СК? Якщо Вам не втюхали її одразу на НІКО при купівлі автомобіля і Ви обходили всі акредитовані банком компанії то з впевненістю на 90% можу сказати що Ви вибрали те що було дешевшим.
Страхувати автомобіль зобовязаний ндо погашення кредиту.
Правильно, а якщо Ви автомобіль втратите, хто буде платити кредит?
Але після закінчення строку полісу маю бажання змінити СК на зовсім іншу. Як це можна зробити і чи не буде заперечувати банк проти такої зміни?
По закону маєте повне право, хоча все залежить від банку, але твердо знаючи свої права можна сваритись з будь-яким банком.
Щось давно ніхто не піднімав цієї теми. А вчора побачила рекламу Оранти і задумалась. Чи має вона право кошти направляти на всеукраїнську рекламу маючи такі борги?
Знаєте як в тому анекдоті про лікаря і хабар в пакеті, коли він пацієнту каже - а хто Вам дозволив так МОЇМИ грішми розпоряджатись:)
Якщо Оранта - правонаступник Держстраху, то мала б першочергово здійснювати виплати кому заборгував Держстрах. Ато виходить, що вона правонаступник тільки по основним засобам - те що можна було унаслідувати матеріального, тільки не зобов"язання. В мене не одна радянська страхівка вдома по настанню повноліття лежить. А колись були якісьзгадки на сайті, що розглядають питання повернення виплат Держстраху. Але все так і затихло.
Тепер вона (СК) оновлена і вже мовчить про те, що базою її створеня був Держстрах.
О, є виявляється закон за яким Оранта виплачує правонаступникам тих хто вже помер у 2005-2008 роки:) Як Вам новий абсурд законодавства?????:) В нас усьо на благо тих хто вже помер))) Живим не тра:)
Ато виходить, що вона правонаступник тільки по основним засобам - те що можна було унаслідувати матеріального, тільки не зобов"язання.
КОМІТЕТ У СПРАВАХ НАГЛЯДУ ЗА СТРАХОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ
ЛИСТ
від 26.05.99 р. N 844/1210
Комітет у справах нагляду за страховою діяльністю розглянув запит від 26.02.99 р. N 75 щодо звернення громадянки БОРИ :rolleyes:щодо питань, пов'язаних з виконанням на сьогодні зобов'язань за договорами страхування, які були укладені громадянами України з Держстрахом СРСР та колишнім Укрдержстрахом.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.09.93 р. N 709, створено Національну акціонерну страхову компанію "Оранта" (надалі - НАСК "Оранта"), яка є правонаступником щодо майнових прав та зобов'язань перед страхувальниками колишнього Укрдержстраху.
В подальшому, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.06.94 р. N 438-р, на базі структурних підрозділів НАСК "Оранта" в окремих областях України та в Республіці Крим були створені відкриті акціонерні товариства: ВАТ СК "Оранта-Дніпро" (м. Дніпропетровськ), ВАТ СК "Оранта-Січ" (м. Запоріжжя), ВАТ СК "Оранта-Донбас" (м. Донецьк), АСК "Оранта-Лугань" (м. Луганськ) та РСК "Крим-Оранта" (м. Сімферополь).
Зазначені акціонерні товариства є правонаступниками щодо майнових прав та обов'язків структурних підрозділів НАСК "Оранта", на базі яких вони створені, та у своїй діяльності, яка стосується виконання зобов'язань перед страхувальниками Держстраху СРСР та колишнього Укрдержстраху, керується чинними законодавчими актами, що діють на сьогоднішній день на території України.
Чинним законодавством передбачено наступне.
З метою компенсації громадянам України втрат від знецінення заощаджень, у тому числі сплачених страхових внесків, пов'язаних з лібералізацією цін, Указом Президента СРСР від 06.05.91 р. N VIII1914, Указом Президента України від 25.05.92 р. N 304 та Декретом Кабінету Міністрів України від 17.03.93 р. N 21-93 передбачена разова переоцінка сум сплачених внесків за договорами довгострокового страхування та виплата компенсації.
Крім того, з метою подальшої компенсації громадянам України втрат від знецінення грошових заощаджень в установах Ощадбанку та колишнього Укрдержстраху, Указом Президента України від 24.11.94 р. 698/94 передбачено провести індексацію грошових заощаджень громадян України в зазначених закладах. Індексація здійснювалася за всіма договорами довгострокового страхування.
Разом з цим повідомляємо, що Законом України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України" від 21.11.96 р. N 537/96-ВР, з наступними змінами, встановлюються зобов'язання держави перед громадянами України, які внаслідок інфляції втратили грошові заощадження, вкладені в період до 2 січня 1992 року в установи державного страхування СРСР, що діяли на території України, а також вкладені в установи колишнього Укрдержстраху протягом 1992 - 1994 років, щодо забезпечення збереження та відновлення реальної вартості цих заощаджень і гарантується їх компенсація в установленому порядку.
ситуація вроді така як з вкладниками ощадбанку, тобто по суті буде відшкодовувати держава, а не страхова
п.с. повний текст, бо з "Ліги"
по суті буде відшкодовувати держава, а не страхова
Класно. Вобшем - ану куплю я фірму, піду в депутати і всі борги по своїй фірмі спишу потім на державу (тобто платників податків). Безвозмездно! Яка чудова країна. :)
До речі, інформацію про виплату нащадкам померлих мені теж в Оранті повідомили. Зовсім відкараскуватись бояться схоже..
Це до того що якщо припустимо Вам будуть пропонувати піврічний лансер за 50-60 тис грн то напевне Ви запідозрите, що з автомобілем щось не так. Ну не може він так дешево коштувати, отже є якісь підводні камені яких Ви не бачите. А у випадку із страхуванням при низькому тарифі люди тішаться що суттєво зекономили, правда коли доходить до відшкодування то радість пропадає. Веду до того що ІНДІГО та багато інших компаній займаються відвертим демпінгом. Який відсоток від вартості авто Ви платили? я думаю не більше 5-5,5%. Реальна ціна набагато вища. ІНДІГО за весь 2007р. здійснила виплат по всі Україні на 8446,6 тис. грн. це капля в морі.
Ланцер я брав новий зі салону. Ну шо поробиш - незнав я тоді про страхові нічого такого. Та і кажу шо вибір в мене був невеликий бо дали до вибору 3-5 страхових акредетованих в банку.
Правила читали? Договір складений на основі правил це набагато більше тексту ніж сам договір. Неміг найти правила т.я. і сайту тої Індіго, хоча сильно не шукав і хоча сумніваюся шо він взагалі є.
Можете сміятись але нормальні умови в тих компаніях в яких ДОРОГО, за туж нульову франшизу можна заплатити 7-9%
Шо за страхові? і які там умови покращені від тих шо маю я?
Який банк?
По яких критеріях Ви обирали СК? Якщо Вам не втюхали її одразу на НІКО при купівлі автомобіля і Ви обходили всі акредитовані банком компанії то з впевненістю на 90% можу сказати що Ви вибрали те що було дешевшим.
Електрон (тепер Волькс) банк. Казали ніби шо з тих які можна обрати вона сама краща.
По закону маєте повне право, хоча все залежить від банку, але твердо знаючи свої права можна сваритись з будь-яким банком. Вот власне на шо посилається банк встановлюючи такі обмеження права вибору. Мене цікавить чи десь в нормативних актах таке закріплено бо в ЗУ Про страхування я не найшов нічо подібного. І шо може сказати банк якшо ми відмовимся страхувати в їх "акредетованих" страхових.
Як казав колись один чоловін "Найбільші шахраї в нашій країні то банки і страхові" Чим далі тим я більше в тому переконуюся.
mota_boy
26.09.2008, 20:45
Ланцер я брав новий зі салону. Ну шо поробиш - незнав я тоді про страхові нічого такого.
Індіго створена власниками НІКО (або наближеними людьми) вони всюди в НІКО сидять по Україні, тому вірити менеджерам НІКО не раджу.
Та і кажу шо вибір в мене був невеликий бо дали до вибору 3-5 страхових акредетованих в банку.
Акредитованих в Електронбанку набагато більше
Неміг найти правила т.я. і сайту тої Індіго, хоча сильно не шукав і хоча сумніваюся шо він взагалі є.
А менеджер що продавав КАСКО теж не мав правил? А для чого Ви страхуєтесь там де Вам навіть толком умови не можуть дати почитати?
Шо за страхові? і які там умови покращені від тих шо маю я?
Я не хочу тут писати бо буду звинувачений в рекламі, як Ви напевно здогадались я і сам працюю в страхуванні.
Умови (за невеликим вийнятком) у всіх приблизно однакові, але ще є підхід до виплат лояльний та не дуже, страхову треба підбирати по відгуках тих кому виплачували а не тих хто продає авто та надає кредити.
Електрон (тепер Волькс) банк. Казали ніби шо з тих які можна обрати вона сама краща.
Я промовчу чому Вам саме так казали.
Вот власне на шо посилається банк встановлюючи такі обмеження права вибору. Мене цікавить чи десь в нормативних актах таке закріплено бо в ЗУ Про страхування я не найшов нічо подібного. І шо може сказати банк якшо ми відмовимся страхувати в їх "акредетованих" страхових.
В нас в законодавстві бардак, ЗУ про страхування каже що страхування у конкретного страховика не може бути передумовою для здійснення інших правовідносин. А закон про заставу каже що застава повинна бути застрахована заставодержателем (в даному випадку банк) за рахунок заставодавця (в даному випадку Вас) в свою користь (тобто банк є вигодонабувачем по договору страхування). Акредитацію тільки певних компаній в банках я частково підтримую, оскільки в нас дуже багато СК це просто пародії а не СК, тут банк захищає свої інтереси, оскільки клієнти в більшості випадків будуть обирати дешевший продукт а не якісніший і попадуть на те що взагалі виплат не отримають (а вразі угону попаде банк бо він дав Вам кошти на авто),
Як казав колись один чоловін "Найбільші шахраї в нашій країні то банки і страхові" Чим далі тим я більше в тому переконуюся.
Не погоджуюсь, сам працював і там і там, ніякого шахрайства, просто люди НЕ ЧИТАЮЧИ договори які підписують часто сподіваються одержати те що в договорі не написано, з цього і всі конфлікти.
Скільки Ви зекономили на КАСКО? Я думаю 1000-2000 грн порівняно з нормальними умовами, тепер попали в набагато більше, робіть висновки.
я і сам працюю в страхуванні.
А, ну тоді все ясно чого ВИ виступаєте з такої позиції. І напевне тльки у Вашій компанії ці "нормальні" умови.
mota_boy
28.09.2008, 14:29
А, ну тоді все ясно чого ВИ виступаєте з такої позиції. І напевне тльки у Вашій компанії ці "нормальні" умови.
Так я працюю в хорощій і надійній СК.
Але не потрібно мене звинувачувати в упередженості. Я ж не назвав Вам назви компанії, і через приватні повідомлення також не буду цього робити, я ж не лізу до Вас з рекламою, сподіваючись зробити Вас своїм клієнтом.
Я, просто, хочу сказати, що Ви отримали рівно те що купили, а купили Ви продукт який відповідає своїй ціні. Те що Вам нарахують Вам вистарчить на ремонт, але на дешевшій станції, Вам же ніхто не обіцяв оплачувати ремонт по цінах НІКО.
Коли Ви обирали авто, я думаю не одну годину просиділи в неті та на форумах лансероводів, і все добре зважили. А при виборі СК цього не зробили. Так справді в Україні багато СК це пародія, але є хороші і НЕ ОДНА. Наступного разу підходьте до вибору СК обдуманіше, на будь-якому тематичному форумі (по марках авто) є гілки про страхування, там знайдете багато позитиву і негативу про страхування, це допоможе обрати надійну компанію.
Та страхуватися тре СК де працює хтось із знайомих (через пів року так і зроблю). А так то дурять і будуть дурити в будь-якій страховій бо в нашій країні ця сфера це ше диковинка трошки. Скільки коллєги юристи розказували шо до них директори страхових ходять і випитуються як то можна викрутитися в тій чи іншій ситуації. І непотрібно зараз тут виписувати мол "який ти дурак шо затрахувався там-то і там-то і вот так тобі треба". Тимбільше шо ви працюєте в СК і звичайно будете захищати свої позиції.
Вот власне на шо посилається банк встановлюючи такі обмеження права вибору. Мене цікавить чи десь в нормативних актах таке закріплено бо в ЗУ Про страхування я не найшов нічо подібного. І шо може сказати банк якшо ми відмовимся страхувати в їх "акредетованих" страхових.
Просто, банк не зобов"язаний надавати Вам кредит і пояснювати причину відмови.
mota_boy
29.09.2008, 11:07
Та страхуватися тре СК де працює хтось із знайомих (через пів року так і зроблю). А так то дурять і будуть дурити в будь-якій страховій бо в нашій країні ця сфера це ше диковинка трошки. Скільки коллєги юристи розказували шо до них директори страхових ходять і випитуються як то можна викрутитися в тій чи іншій ситуації. І непотрібно зараз тут виписувати мол "який ти дурак шо затрахувався там-то і там-то і вот так тобі треба". Тимбільше шо ви працюєте в СК і звичайно будете захищати свої позиції.
Страхуватись треба там де нормально виплачують, а не там де є знайомі. дрібні суми платять на місці, а по великих збитках завжди платить центральний офіс, який як правило в Києві, і там ніхто не буде питатись чи то чийсь родич чи знайомий.
На рахунок випитування директорами ск - брєд, в кожній Ск є свої юристи, для чого їм на стороні щось випитувати????
Я просто хочу сказати що в більшості випадків клієнт сам винен, поясню - одна з СК лідерів нашого ринку (я в ній не працюю) розробила ряд продуктів КАСКО (здається 4 різні пропозиції) для продажу працівниками банків при оформленні кредиту, продукти були як дуже хороші (але ціна 7-8% від вартості авто) так і відверто погані (але ціна 3,5% від вартості авто), так от по результату року більше 65 % купили продук по ціні 3,5%. В результаті скандали з виплатами бо по тій ціні покриття дійсно мінімальне, що в свою чергу підпсувало репутацію компанії.
Хто їм винен що єдиним критерієм вибору була ціна?????? Отримали те що хотіли.
Якщо припустимо на базарі в циганки Ви купите золотий перстень вагою в 3-4 гр. за 200 грн а потім виявиться що вміст золота там мінімальний а решта домішки - хто буде винен циганка чи Ви???? Купуючи такий продукт Ви повинні розуміти що від нього очікувати. Каско за 5% з франшизою 0,00 % НЕ БУВАЄ.
Хто що чув про страхову компанію "Інвест-сервіс"? Я чув. Нормальна компанія, одна з найстарших в країні. Зараз відбувається процес продажу, тому її справи, пов'язані з розвитком та підтримкою продажів дещо завмерли.
Паралельно продовжу дискусію з mota_boy, упустивши моменти, у яких mota_boy зі мною погодився. Отже залишилось 3 сентенції:
Кинув не Госстрах, а система розвалилась, все решта тільки наслідок, я не вважаю це проблемою, Кинув Госстрах, адже це страхова компанія, яка повинна передбачати форсмажори і гарантувати страхувальникам виплати за будь-якої погоди, влади чи іншої біди. На це вона і страхова компанія. Тому це проблема.
виходячи з цієї тези банкам взагалі ніхто не довіряє, тим не менше процвітають, а суми на депозитах лежать захмарні, я бувший працівник двох великих банків, так, що інформацією володію. Українським банкам справді мало хто довіряє, активи наших найбільших банків близькі до рівня банків вдвічі менших країн Європи, дотепер люди тримають гроші на Кіпрі, в нерухомості, в шкарпетках ітд. І це теж проблема.
На рахунок ультрарентабельності… Нормальні компанії цим не хворіють (хоча і тарифи в них високі, але і виплати роблять нормальні). А всіляка «мєлочь пузата» займається демпінгом, так ще й платити не хочуть. На рахунок високіх тарифів… наведу приклад з досить хорошою (в плані виплат) СК ПЗУ Україна: поляки прийшли сюди з дешевим тарифом та нормальною роботою в плані виплат, і результат – сидять в мінусі. Чому? Вони не сподівались на те що в нас жахливі дороги, що водій хильне сотку, розвалить машину, а за 100 у.о. стане тверезим і доведеться здійснювати виплату, вони не сподівались на те що більшість водіїв дозволяють собі валити через суцільну лінію і йти на обгін і т.д. Не врахували менталітет. Ми самі своєю манерою керування авто піднімаємо ціни на страхування.І при всьому тому відношення виплат до платежів в українських компаніях одне з найбільших в Європі, тобто дуже висока дохідність, а відтак і рентабельність. Це без апеляції до ринкових тенденцій у світі.
Допис від Forest
Якщо Ви про «мєлочь пузату» то згідний, а в серйозних компаніях такого немає. В "серйозних" компаніях керівники відділів врегулювання, що функціонально прирівнюються до статистичних бухгалтерів якраз і маються на увазі. Не знаю жодного керівника відділу виплат, що мав би авто менше 40-50 тисяч доларів. Я не говорю про регіональних, в регіонах вони не приймають рішень про серйозні виплати.
Princess
29.09.2008, 15:52
порадьте як діяти, коли страхова компанія підтверджує виплату після дтп, але фактично тої виплати не робить: "ви наступні в списку до виплати", і так вже третій місяць. куди звертатись? що робити?
(не страхуватись там більше - я зрозуміла, хоча фактично проблеми з РІШЕННЯМ про виплату не було)
порадьте як діяти, коли страхова компанія підтверджує виплату після дтп, але фактично тої виплати не робить: "ви наступні в списку до виплати", і так вже третій місяць. куди звертатись? що робити?
(не страхуватись там більше - я зрозуміла, хоча фактично проблеми з РІШЕННЯМ про виплату не було) Мусите уточнити, яка компаныя, яка страховка, якы пояснення ітд. Теоретично виходів багато, причому реальних.
Страхуватись треба там де нормально виплачують, а не там де є знайомі
Таку срахову зараз майже нерельно найти. Вот іменно шо по дрібницям то сі ніби чесні і все виплачуюють. А вот якшо Ленд Крузер угонять то ніхто спішити так не буде з виплатою
На рахунок випитування директорами ск - брєд, в кожній Ск є свої юристи, для чого їм на стороні щось випитувати????
Значить брєд, але таке є.
Каско за 5% з франшизою 0,00 % НЕ БУВАЄ.
А шо буває? Каско на 10-20 % від вартості... це вже "развод"
Princess
29.09.2008, 18:04
Мусите уточнити, яка компаныя, яка страховка, якы пояснення ітд. Теоретично виходів багато, причому реальних.
назви прочитаєте, якщо виділити текст :)
СК "Галактика", КАСКО-А1, 0% франшиза, страхувалась через "Брокер-Експерт". заяву на виплату подано 18 червня (весь комплект документів). довший час не було ніякої інформації, коли почала "трусити", то відповідь з Брокера - "рішення позитивне, і ви в черзі на виплату". коли потурбувала знайомих з власне Галактики, вони підтвердили цю інформацію, але ніяк на ситуацію вплинути не можуть (прискорити виплату). і все це з примовками "ну вже наступного тижня... ну вже до п*ятниці.... ну то вже наступного тижня..." отаке.
читала в неті, що треба писати лист в ск, з проханням пояснити ситуацію, і вони зобов*язані дати письмову відповідь. збираюсь цим зайнятись (хоча часу на подібні фінти рівно нуль). але може є ще якісь дії, які варто робити? чесно кажучи не хочу особливих проблем ні собі, ні іншим, але навіть моє, майже безмежне терпіння, закінчується
mota_boy
30.09.2008, 09:26
Кинув Госстрах, адже це страхова компанія, яка повинна передбачати форсмажори і гарантувати страхувальникам виплати за будь-якої погоди, влади чи іншої біди. На це вона і страхова компанія. Тому це проблема.
В часи Госстраху будь-яке припущення про те ще може наступити крах каралось путівкою в Сибір на лісоповал. І створення якихось резервних фондів на випадок ситуації що склалась було далеко за межами самої системи Госстраху, тому винити її керівників я б не став.
Українським банкам справді мало хто довіряє, активи наших найбільших банків близькі до рівня банків вдвічі менших країн Європи, дотепер люди тримають гроші на Кіпрі, в нерухомості, в шкарпетках ітд. І це теж проблема.
Це менталітет. А взагалі я бачу від цього позитив. Наші люди звикли заробляти на депозитах, хоча ніде в світі цього нема. Щоб отримати нормальний прибуток з відсотків треба поставити в банк дійсно захмарну суму. Наші банки все більше залучають кошти з-за кордону (вони дешевні ніж наш депозит). РОзмовляв колись з керівником одного з відділень Електрон банку, тепер Фолькс банк (банк маленький, але все попереду). Коли їх купили австріяки то на одній з перших нарад піднімалось питання порозривати всі депозити (бо вони дорогі), і кредитувати коштами що надходять з-за кордону. До цього все йде, тоді і %% по кредитах зменшаться.
І при всьому тому відношення виплат до платежів в українських компаніях одне з найбільших в Європі, тобто дуже висока дохідність, а відтак і рентабельність. Це без апеляції до ринкових тенденцій у світі.
Знову ж таки менталітет. Коли я навчався у ВУЗі нас вчили що бізнес який приносить прибутку менше ніж банківський депозит - нікому не потрібний. У нас гривневий депозит 15-19%, в цілому світі така прибутковість за щастя (до того ж банківський депозит це майже безризикове вкладення коштів, а бізнес це ризик тому і прибутковість має бути більша)
В "серйозних" компаніях керівники відділів врегулювання, що функціонально прирівнюються до статистичних бухгалтерів якраз і маються на увазі. Не знаю жодного керівника відділу виплат, що мав би авто менше 40-50 тисяч доларів. Я не говорю про регіональних, в регіонах вони не приймають рішень про серйозні виплати.
Я не бачу тут проблеми, візьмемо авто 45 000 у.о. з 15% першим внеском беремо кредит 38250 у.о. на 7 років під 13 % в у.о. при ануітетному погашенні платіж виходить 696 у.о. Хіба це багато?
Чому людині яка приймає рішення про виплату великих сум не платити 2000-3000 у.о. в місяць? При такій ЗП можна спокійно гасити 696 у.о. в місяць.
mota_boy
30.09.2008, 09:34
Таку срахову зараз майже нерельно найти. Вот іменно шо по дрібницям то сі ніби чесні і все виплачуюють. А вот якшо Ленд Крузер угонять то ніхто спішити так не буде з виплатою
Можливо і складно але цілком реально бо вони існують. Тут уже заспокоєння самого себе "мене кидають бо всіх кидають", але кидають далеко не всіх
Значить брєд, але таке є.
Мало вірю, але якщо і є то обходьте такі СК стороною
А шо буває? Каско на 10-20 % від вартості... це вже "развод"
20% не зустрічав, але сам продавав поліси де з врахуванням відсутності стажу та ще декількох чинників тариф складав 9%, і по цій людині за рік ми виплатили майже 50 000,00 грн - це не один випадок а багато дрібних. А взагалі якщо Ви поганий водій то цілком реально що при продовженні договору Вам нарахують тариф більше 10% - це нормально.
І ще на рахунок ціни... Так в Україні ціни на страхування а зокрема на КАСКО вищі ніж в європі, на це є ряд причин:
1. В європі масовість як результат більший оборот, якщо хочете опт ))) у нас ні
2. В європі в тариф закладено 10% шахрайства з боку страхувальників (клієнтів), з нашим менталітетом цей відсоток набагато вищий
3. В україні в ціну забиті високі відкати в банки салони і т.д.
4. В європі страхування це спосіб залучення коштів, а вже потім ці кошти дають прибуток у вигляді інвестицій в цінні папери і т.д., в Україні Ск заробляє саме страхуванням, а гроші може вкладати хіба що в банки під виглядом депозитів. Тобто в нас в ціну забитий прибуток, в Європі ні.
5. Стан наших доріг. (Всі чули ПЗУ Україна (для Tony - я там не працюю) - непогана компанія яка вийшла на ринок з досить низькими - європейськими цінами, підхід до виплати також був нормальний компанія платила добре. Але з часом почались проблеми, у виплатах не відмовляли, але люди чекали на виплати по 3-6 місяців, причина банальна - нестача коштів. Поляки просто не сподівались на таку аварійність, а основною причиною якої є наші дороги.)
Тому маємо те що маємо.
Princess
26.10.2008, 18:49
не з моїм щастям... на рахунок поступило 80% суми. і шодєлать?
mota_boy
27.10.2008, 12:47
не з моїм щастям... на рахунок поступило 80% суми. і шодєлать?
Це ПДВ вирахувано, бо платили не на СТО а на особистий рахунок без підтверджуючих документів? чи вирахувані якісь роботи чи запчастини що до випадку не відносятья?
Princess
27.10.2008, 23:08
бо платили не на СТО а на особистий рахунок
якщо це так, то їм того ж :)
я в принципі не збіднію на ту суму, тим більше зараз то стає все дуже відносне... але з такою роботою... мені чітко було сказано, що на СТО вони не переводять ніяких грошей, лише на особистий рахунок, а далі - моя проблема зі СТО розбиратись... і одразу заклали суму трохи меншу, ніж просили на СТО. тепер же ще відняли 20% - і мені дешевше було не страхуватись :)
хоча надалі все-рівно страхуватимусь, хоч це не є необхідністю (у мене не кредитна машина). але 150 разів зважу де саме. хоча й цього разу критерієм вибору була не ціна, а нормальні виплати... значить надто непрогнозоване у нас все це... або таке моє "щастя" :)
mota_boy
28.10.2008, 08:47
якщо це так, то їм того ж
я в принципі не збіднію на ту суму, тим більше зараз то стає все дуже відносне... але з такою роботою... мені чітко було сказано, що на СТО вони не переводять ніяких грошей, лише на особистий рахунок, а далі - моя проблема зі СТО розбиратись... і одразу заклали суму трохи меншу, ніж просили на СТО. тепер же ще відняли 20% - і мені дешевше було не страхуватись
хоча надалі все-рівно страхуватимусь, хоч це не є необхідністю (у мене не кредитна машина). але 150 разів зважу де саме. хоча й цього разу критерієм вибору була не ціна, а нормальні виплати... значить надто непрогнозоване у нас все це... або таке моє "щастя"
Зрозумійте що просто так нічого не буває. Можливо в рахунку СТО є роботи що не відносяться до випадку, можливо завищена сума ремонту, а можливо і СК Вас кидає, яке СТО, яке авто, яка СК?
Princess
28.10.2008, 09:31
Зрозумійте що просто так нічого не буває. Можливо в рахунку СТО є роботи що не відносяться до випадку, можливо завищена сума ремонту, а можливо і СК Вас кидає, яке СТО, яке авто, яка СК?
розумію :) зайвих робіт немає (як і потреби в них), чи завищена сума ремонту - про це претензії я не чула від СК.
СТО (УзДеу) нарахували 6500, СК (Галактика) нарахувала 6200, на рахунок перевели 5100... Хто кого кидає - не знаю, але затягування виплат на 4 місяці це ненормально в будь-якому разі. Між іншим, за той час цілком могли мінятись ціни, тому кінцева сума ремонту - наразі загадка :)
mota_boy
28.10.2008, 10:48
СТО (УзДеу) нарахували 6500, СК (Галактика) нарахувала 6200,
Рахували, ймовірно, по загальній методиці - по середніх цінах на роботи в регіоні. Напевно тому і різниця.
на рахунок перевели 5100...
Вимагайте в них офіційний лист чому змінена сума відшкодування
Хто кого кидає - не знаю, але затягування виплат на 4 місяці це ненормально в будь-якому разі.
Не нормально. Але читайте договір, який термін відшкодування (можливо він такий і є), якщо протермінували вимагайте сплатити, офіційно, пеню, це в договорі прописано.
Між іншим, за той час цілком могли мінятись ціни, тому кінцева сума ремонту - наразі загадка :)
В договорі не написано що Вам оплатать ремон, а написано що компенсують збиток, на той момент збиток був таким, якщо сьогодні ціни виросли це вже Ваші проблеми. Якщо б авто було не страховане і Ви б збирали кошти на ремонт 4 місяці Ви б ставили до СТО претензії про ріст цін? я думаю ні. Хто Вам не давав ремонтуватись за свій рахунок?
З.І. На рахунок галактики нічого ні доброго ні поганого сказати не можу бо не стикався з ними. Але з чого Ви взяли що це хороша компанія я не розумію (повторюсь, нічого поганого про них не знаю). А який тариф у Вас, яка франшиза? Можливо з суми відшкодування Вам просто франшизу вирахували?
Princess
28.10.2008, 12:44
Дуже дякую за відповіді :)
різницю між експертизою і сто в принципі зрозуміти можна, я й особливо не переживала за ту різницю.
зараз мені підтвердили, що це виплата без пдв, яке вони виплатять після виконання робіт. причому спершу говорили "що ж ви хочете, це виплата по експертизі, вона завжди без пдв" і тільки після того як я попросила показати місце в договорі, де це сказано, сказали принести чеки, а там видно буде...
щодо термінів виплати - 15 робочих днів, це прописано чітко, і пеня теж. очевидно треба писати додаткову заяву на пеню, це зроблю разом із заявою на пдв (цікаво в який термін те виплатять :))
компенсація збитку - теж досить зрозуміло. але є один момент - вони мали виплатити за 15 днів, на той момент сума була цілком адекватна. зараз - не зовсім, і це сталось через невиконання договору з їхнього боку. але таке враження, що на сто цей момент розуміють, принаймні не нарахували мені нічого поза тим рахунком, який був виписаний ще в квітні (хоча це ще не остаточна сума мабуть?)
по саме цій страховій - коли страхувалась в березні, мені ніхто не міг сказати нічого особливо поганого, тобто вони виплачували, проблем з клієнтами особливих не було. вже в червні (коли я вже здала страховий акт на виплату) почали казати, що останнім часом є затримки. а вже до серпня (коли я почала настирно цікавитись долею власних грошей) казали, що є серйозні затримки з виплатами, хоча по суті виплачують, просто довго.
тариф був не високий, 5.45, франшиза нульова. правда цей тариф - то для своїх агентів, тобто реально по тих умовах він мав бути вищим.
а можна дізнатись про компанії, які на Вашу думку, належать до надійних? не заради цікавості питаю, заради матеріальної користі :) можна й приватно зрештою
mota_boy
28.10.2008, 13:17
Дуже дякую за відповіді :)
різницю між експертизою і сто в принципі зрозуміти можна, я й особливо не переживала за ту різницю.
не всі компанії так платать деякі платать по рахунку СТО, або є варіанти договорів коли оплата здійснюється по експертизі або по рахунку СТО, відповідно і тариф в таких договорах різний, там де по експертизі, тариф звісно ж менший.
зараз мені підтвердили, що це виплата без пдв, яке вони виплатять після виконання робіт. причому спершу говорили "що ж ви хочете, це виплата по експертизі, вона завжди без пдв" і тільки після того як я попросила показати місце в договорі, де це сказано, сказали принести чеки, а там видно буде...
А як Ви писали заяву на виплату? на особистий рахунок чи просили на СТО, чи в СК Вам порадили писати на особистий рахунок? Виплата на руки без ПДВ це нормальне явище, тут розуміється що ремонт Ви будете провидити в діда Івана в гаражі №.... і т.д. і т.п., а оскільки дід Іван ПДВ не платить то і його не доплачують. Якщо Ви оплатили послуги СТО і там включене ПДВ то це такж включається до суми збитку, не забутьте принести чеки в СК.
щодо термінів виплати - 15 робочих днів, це прописано чітко, і пеня теж. очевидно треба писати додаткову заяву на пеню, це зроблю разом із заявою на пдв (цікаво в який термін те виплатять :))
якщо 15 днів то пишіть їм заяву на виплату пені, прочитайте в договорі як вона рахується, як правило вона прив'язана до облікової ставки НБУ, але не більше певної суми. прослідкуйте щоб заяву зареєстрували та дали Вам копію.
компенсація збитку - теж досить зрозуміло. але є один момент - вони мали виплатити за 15 днів, на той момент сума була цілком адекватна. зараз - не зовсім, і це сталось через невиконання договору з їхнього боку. але таке враження, що на сто цей момент розуміють, принаймні не нарахували мені нічого поза тим рахунком, який був виписаний ще в квітні (хоча це ще не остаточна сума мабуть?)
Хто не давав Вам проводити ремонт власними силами (коштом)? Розумію що відсутність коштів, але нема на то ради. ніц не вдієш.
по саме цій страховій - коли страхувалась в березні, мені ніхто не міг сказати нічого особливо поганого, тобто вони виплачували, проблем з клієнтами особливих не було. вже в червні (коли я вже здала страховий акт на виплату) почали казати, що останнім часом є затримки. а вже до серпня (коли я почала настирно цікавитись долею власних грошей) казали, що є серйозні затримки з виплатами, хоча по суті виплачують, просто довго.
тариф був не високий, 5.45, франшиза нульова. правда цей тариф - то для своїх агентів, тобто реально по тих умовах він мав бути вищим.
Тариф 5,45% з нульовою франшизою це демпінг, на цьому погоріла не одна СК.
а можна дізнатись про компанії, які на Вашу думку, належать до надійних? не заради цікавості питаю, заради матеріальної користі :) можна й приватно зрештою
Оскільки я сам працівник СК тут писати не буду, дивіться ПП.
Princess
28.10.2008, 13:40
на особистий рахунок чи просили на СТО, чи в СК Вам порадили писати на особистий рахунок?ї
саме так, але не порадили,а сказали, що інакше не практикується.
причому я не збираюсь нікого дурити - брати суму як на офіційний сервіс, ремонтувати в дядька Івана. я навпаки хотіла б зменшити до мінімуму свою участь у цьому процесі :)
вона прив'язана до облікової ставки НБУ, але не більше певної суми
так, подвійна ставка НБУ, про максимальне обмеження нічого немає
Хто не давав Вам проводити ремонт власними силами (коштом)? Розумію що відсутність коштів, але нема на то ради. ніц не вдієш.
якщо чесно - невпевненість в тому, що таки відшкодують :) боялась вкласти гроші, які потім не повернуться, а оскільки машинка їздить, то зрештою нічого критично важливого ремонтувати і не треба. планувала, що якщо не виплатять, то ремонтуватиму "в дядька Івана", без заміни деталей, вистукуванням/витягуванням чи що вони там роблять
Тариф 5,45% з нульовою франшизою це демпінг, на цьому погоріла не одна СК.
:) матиму на увазі
Дякую!
я чудово розумію, що страхування - це бізнес, і його мета - не допомогти мені зремонтувати машину, а заробити. це природньо і зрозуміло. але якщо постфактум з*ясовуються отакі нюанси - це недобре. я згодна заплатити більше (ну не набагато більше :) ) але знати про те, як буде відбуватись подальша робота. коли ж говориться одне (та й в договорі це записано), а в результаті виявляється інше - неприємно :(
mota_boy
28.10.2008, 14:00
ї
саме так, але не порадили,а сказали, що інакше не практикується.
Мінімізували збитки це так називається :)
так, подвійна ставка НБУ, про максимальне обмеження нічого немає
якщо обмеження немає то Вам пощастило, можливо воно є в правилах страхування, а якщо ні то це великий ляп юристів.
якщо чесно - невпевненість в тому, що таки відшкодують :) боялась вкласти гроші, які потім не повернуться, а оскільки машинка їздить, то зрештою нічого критично важливого ремонтувати і не треба. планувала, що якщо не виплатять, то ремонтуватиму "в дядька Івана", без заміни деталей, вистукуванням/витягуванням чи що вони там роблять
:) А навіщо тоді взагалі страхувати якщо Ви не впевнені в компанії, тим більше що Вас нічого не зобов'язувало, авто не в кредиті ?
я чудово розумію, що страхування - це бізнес, і його мета - не допомогти мені зремонтувати машину, а заробити. це природньо і зрозуміло. але якщо постфактум з*ясовуються отакі нюанси - це недобре. я згодна заплатити більше (ну не набагато більше :) ) але знати про те, як буде відбуватись подальша робота. коли ж говориться одне (та й в договорі це записано), а в результаті виявляється інше - неприємно :(
Так це бізнес, і якщо він не приносить прибутку він нікому не потрібний. Біда в тому що люди читають договір після настання випадку а не перед його підписанням. Є дуже мала кількість клієнтів які при першій зустрічі беруть купу документів і йдуть їх читати, приходять через тиждень і в договорах купа поміток і т.д. ВОНИ РОЗУМІЮТЬ ЩО ВОНИ КУПУЮТЬ. Так срахування це не панацея від усього. Є випадки коли СК цілком правомірно не відшкодовують ні копійки. Але коли клієнт знає за що платать і як рахують з ним набагато простіше працювати. Але на жаль на прохання прочитати договір дуже часто чую "нема часу, покажи де підписати"
Princess
28.10.2008, 15:27
А навіщо тоді взагалі страхувати якщо Ви не впевнені в компанії, тим більше що Вас нічого не зобов'язувало, авто не в кредиті ?
непевність настала після того, як побачила реальну роботу аварійних комісарів. якось коли воно абстрактно, то ніби нічого. а коли з*ясовується в процесі роботи, що один день говорять одне, а в другий - трохи інакше, то довіра зникає.
я просто не розраховую на те, що мені можуть отак спокійно городити нісенітниці для "мінімізування збитків", хоча розумом розумію, що таке буває. і власне коли включився розум ("а чому це я вирішила, що мені виплатять"), то і призупинилась трошки
вільний_слухач
28.10.2008, 16:06
непевність настала після того, як побачила реальну роботу аварійних комісарів
ну по-перше, якщо відчули що вас розводять, раджу говорити не з аварійними комісарами, а безпосередньо з керівництвом страхової. Якщо і там не отримаєте розуміння - телефонуйте в головний офіс в Києві і розкажіть про свою проблему комусь з керівництва (не секретарю чи агенту). Якщо і там відчуєте "подвох", просто скажіть що будете звертатись в державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України (департамент страхового нагляду, директор Коломієць Вадим Валерійович, тел./044/ 235-77-51 ). СК ох як не люблять їхні різного роду перевірки і "шмони". Бо втратити всеукраїнську ліцензію страховій дуже просто.
А документи, які потрібні Вам для виплати, так це постанова суду, висновок автоекспертизи (якщо СК немає своєї або не надала її в трьох денний термін або коли ви не згідні з їхньою) та вчасно написана ваша заява... ну і звичайно ваші банківські реквізити (з готівкою справи не мають майже всі СК).. жодних рахунків з СТО непередбачено, тим більше що вони не враховуються при виплаті. Це як допоміжний документ (чи аргумент) для автоекспертизи.
Princess
28.10.2008, 16:39
постанова суду
в мене вимагали ще адмін.матеріали - протокол з місця події, пояснення учасників, схема дтп, ну і постанова суду. хоча я на сайті їхньому дивилась, то в переліку необхідних документів їх не було. мені ж сказали, що це потрібно, якщо сума збитків більше 5000. ну от і питання - якщо мені говорять, що потрібні певні документи, чи що вони не виплачують на рахунок СТО - як я можу це перевірити?
а те, що у випадку найменших непоняток треба одразу з'ясовувати, і чим швидше, і чим "вище" - то факт!
Chortenia
28.10.2008, 16:47
в мене вимагали ще адмін.матеріали - протокол з місця події, пояснення учасників, схема дтп, ну і постанова суду. хоча я на сайті їхньому дивилась, то в переліку необхідних документів їх не було. мені ж сказали, що це потрібно, якщо сума збитків більше 5000. ну от і питання - якщо мені говорять, що потрібні певні документи, чи що вони не виплачують на рахунок СТО - як я можу це перевірити?
а те, що у випадку найменших непоняток треба одразу з'ясовувати, і чим швидше, і чим "вище" - то факт!
У нашому випадку усі довідки збирає страхова.
Нам пообіцяли перекинути гроші на рахунок (ще не перекинули, мотивуючи тим, що ДАЇ затягує з довідкою), збиток рахували по цінах СТО, так що навіть з франшизою наші збитки повністю окупляться, оскільки маємо знайомих, які нам те саме дадуть за нижчими цінами.
mota_boy
28.10.2008, 16:49
ну по-перше, якщо відчули що вас розводять, раджу говорити не з аварійними комісарами, а безпосередньо з керівництвом страхової. Якщо і там не отримаєте розуміння - телефонуйте в головний офіс в Києві і розкажіть про свою проблему комусь з керівництва (не секретарю чи агенту). Якщо і там відчуєте "подвох", просто скажіть що будете звертатись в державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України (департамент страхового нагляду, директор Коломієць Вадим Валерійович, тел./044/ 235-77-51 ). СК ох як не люблять їхні різного роду перевірки і "шмони". Бо втратити всеукраїнську ліцензію страховій дуже просто.
А документи, які потрібні Вам для виплати, так це постанова суду, висновок автоекспертизи (якщо СК немає своєї або не надала її в трьох денний термін або коли ви не згідні з їхньою) та вчасно написана ваша заява... ну і звичайно ваші банківські реквізити (з готівкою справи не мають майже всі СК).. жодних рахунків з СТО непередбачено, тим більше що вони не враховуються при виплаті. Це як допоміжний документ (чи аргумент) для автоекспертизи.
Те що Ви перелічили стосується цивілки, ми говоримо про каско :cool:
вільний_слухач
28.10.2008, 16:49
мені ж сказали, що це потрібно, якщо сума збитків більше 5000
вибачайте, але в нашій країні "розводять" тіко тих, хто дається себе "розводити".
і ше, при будь-яких "непонятках" вимагайте письмового підтвердження їхніх вимог... писати таку туфту ніхто не наважиться...
вільний_слухач
28.10.2008, 16:51
Те що Ви перелічили стосується цивілки, ми говоримо про каско
телефони центрального офісу і комісії теж???? яка різниця... свої права треба знати і гідно їх відстоювати, а не допомагати вішати собі їхню лапшу
mota_boy
28.10.2008, 17:08
телефони центрального офісу і комісії теж???? яка різниця... свої права треба знати і гідно їх відстоювати, а не допомагати вішати собі їхню лапшу
телефони ЦО та комісії ні, а різниця велика. Неможливо повністю визначити і перелічити в договорі вичерпний перелік документів які б стосувались кожного окремого випадку, оскільки самі форми бланків та правила їх заповнення можуть змінюватись державою. А в нас не існує, і ще не скоро буде існувати інститут аварійних комісарів, висновки яких би були підтвердженням настання випадку та поясненням його обставин та причин. В разі значних збитків наші СК залучають до розслідування іноземних комісарів (це стосується падіння літаків, пожеж на великих об'єктах і т.д.)
mota_boy
28.10.2008, 17:11
Як правило в правилах страхування прописується певний перелік документів які необхідно надати, але дописано що СК має право вимагати і інші документи які мають відношення до обставин та причин випадку
Princess
28.10.2008, 17:23
вибачайте, але в нашій країні "розводять" тіко тих, хто дається себе "розводити".
не сумніваюсь, що крутих перців ніхто і ніколи ні-ні :)
я це пишу не для того, щоб знайти винних (сама винна зрештою :) ), а для того, щоб може як хтось це прочитає, то чіткіше уявлятиме роботу страхових компаній, "соломку підстелить". та й нормальні пропозиції і поради тут пишуть, причому дуже коректно :)
вільний_слухач
28.10.2008, 17:39
а різниця велика.
яка?? всі довідки по КАСКО має збирати сама страхова. Навіть для отримання копії постанови суду надсилає сама в суд запит.САМА, а не страхувальник. То в чому різниця, бо Ваші дописи про літаки і пожежі просто смішать....
вільний_слухач
28.10.2008, 17:46
не сумніваюсь, що крутих перців ніхто і ніколи ні-ні
не є крутим перцем, але добре орієнтуюсь в нашому законодавстві.. і навіть якщо чогось не знаю, то знаю де то найти або хто може підказати. Повірте, їм значно легше вам виплатити пару тисяч гривень ніж мати перевірку своєї діяльності і доводити "шо не верблюд".. та й ліцензія занадто дорого обходиться
mota_boy
28.10.2008, 17:59
яка?? всі довідки по КАСКО має збирати сама страхова.
По закону про страхування не повинна а має право...
Тому в договорах цей обов'язок може бути покладений як на страховика так і на страхувальника. Як правило це обов'язок клієнта, поясню чому - в разі відмови у виплаті клієнт завжди звинуватить СК в підтасуванні документів, а так сам приніс, сам читав...
Навіть для отримання копії постанови суду надсилає сама в суд запит.САМА,
почнемо з закону про страхування
У разі необхідності страховик або Моторне (транспортне)
страхове бюро можуть робити запити про відомості, пов'язані із
страховим випадком, до правоохоронних органів, банків, медичних
закладів та інших підприємств, установ і організацій, що володіють
інформацією про обставини страхового випадку, а також можуть
самостійно з'ясовувати причини та обставини страхового випадку.
Підприємства, установи та організації зобов'язані надсилати
відповіді страховикам та Моторному (транспортному) страховому бюро
на запити про відомості, пов'язані із страховим випадком, у тому
числі й дані, що є комерційною таємницею. При цьому страховик та
Моторне (транспортне) страхове бюро несуть відповідальність за їх
розголошення в будь-якій формі, за винятком випадків, передбачених
законодавством України.
А чи робили Ви коли небуть запит в суд, ДАІ і тд. а ще гірше в установу яка рідко стикається із запитами від СК? А чи чекали Ви від них відповіді поштою, а чи отримали Ви від них відповідь у встановлений законом термін? А чи не просили Вас переслати їм конверт з маркою, бо в них закінчились? :biggrin:
Саме так як Ви кажете поступить СК коли клієнт у Львові а ДТП трапилось в іншій області. Але коли є можливість клієнту поїхати самому в установу та взяти документи то це зменшує розгляд справи на 1-1,5 місяці.
Ваші дописи про літаки і пожежі просто смішать....
Я так розумію що Ви надзвичайно компетентні в цій сфері і являєтесь головою правління як мінімум двох поважних СК, а можливо навіть і трьох :cool: Куди ж мені скромному рядовому працівнику СК з Вами тягатись, ще звільните і чим тоді сім'ю кормити? :biggrin::biggrin::biggrin:
вільний_слухач
28.10.2008, 18:10
А чи робили Ви коли небуть запит в суд, ДАІ і тд. а ще гірше в установу яка рідко стикається із запитами від СК?
так
А чи чекали Ви від них відповіді поштою, а чи отримали Ви від них відповідь у встановлений законом термін?
так
А чи не просили Вас переслати їм конверт з маркою, бо в них закінчились?
ні
так розумію що Ви надзвичайно компетентні в цій сфері і являєтесь головою правління як мінімум двох поважних СК, а можливо навіть і трьох Куди ж мені скромному рядовому працівнику СК з Вами тягатись, ще звільните і чим тоді сім'ю кормити?
:lol:
mota_boy
28.10.2008, 18:19
а термін не нагадаєте який у них на відповідь? Щоб всі були в курсі )) Є зміст на відповідь чекати коли можна отримати за 1 день документ? Ніхто ж не заставляє (і як Ви вже писали ніхто письмово Вас не заставить це робити, за вийнятком випадків коли збір документів покладено на клієнта згідно договору), коли клієнт відмовиться їхати в ДАІ надішлють запит листом. Але тоді на всі питання клієнта коли буде відповідь я кажу "коли пришлють тоді і буде".
Princess
31.10.2008, 14:22
сьогодні забрала машинку з сервісу :) вони поремонтували за ту суму, яку виплатила страхова, а пдв будуть самі в них забирати, це вже не мої проблеми :) я навіть не чекала такої чіткості в роботі сто, вже геть втратила віру в людей...
mota_boy
31.10.2008, 14:26
а пдв будуть самі в них забирати
Чесно кажучи мало вірю, не уявляю як то документально можна провести, збиток понесли Ви а не станція. Хіба би булись якісь дружні стосунки між керівниками, але як то документально зробити не уявляю, ті документи маєте надавати Ви а не СТО.
Princess
31.10.2008, 15:31
я собі це теж досить слабо уявляю, але кажу те, що сказали мені...
mota_boy
31.10.2008, 16:10
Швидше за все СТО задовільнила і та сума яку Ви оплатили, може через ПП пропустили? а там без ПДВ.
Princess
31.10.2008, 16:24
Швидше за все СТО задовільнила і та сума яку Ви оплатили.
я скоріш за все так думаю і є
mota_boy
31.10.2008, 16:48
я скоріш за все так думаю і є
От тому сума по експертизі досить часто є трохи менша за ту що просять на офіційних СТО, всюди як на базарі, можна торгуватись ))))
Princess
31.10.2008, 17:10
всюди як на базарі, можна торгуватись ))))
да я ж не проти - най торгуються :) просто без мене :) я коли поліс купую, то про торг мова не йде ;)
mota_boy
03.11.2008, 12:20
я коли поліс купую, то про торг мова не йде
Що не торгувались коли купували???? Ну як так можна)))) треба торгуватись, досить часто можна (не багато і не завжди але можна) щось виторгувати ))))
Princess
03.11.2008, 19:52
не знаю, були тупо пункти які можна страхувати і скільки вони "коштують" у множниках... кінцевий результат ще трохи поділили як для свого агента. все... де торг?
mota_boy
04.11.2008, 08:33
де торг?
В глибокі тонкості вдаватись не буду, але він можливий ))
Хто що може сказати про СК Провідна? там багато зараз акцій, впринципі медичним страхуванням там задоволені, а от щодо КАСКО?...
mota_boy
07.11.2008, 09:05
Ціни не високі, але (наскільки мені відомо) з першого року експлуатації рахують амортзнос на запчастини що підлягають заміні в результаті страхового випадку. Хоча можливо мають і інші пакети без зносу.
http://www.providna.com.ua/page_72.htm
найбільші виплати компанії, як на мене, "нє впєчєтляєт"
по умовах договору амортзносу немає, мене цікавитиь чи хтось стикався з проблемою виплати коштів, ціни там зараз невисокі за рахунок акцій і страхують вони зараз на 13 місяців
mota_boy
07.11.2008, 15:23
по умовах договору амортзносу немає
Пише що знос не враховується, чи просто не згадується?
А на рахунок виплат я ж дав Вам лінк з НАЙБІЛЬШИМИ виплатами компанії
А хтось мав справу з онлайн-страхуванням від Оранти??? Пишуть, що поліс буде доставлено в зручний час куди треба. Але як сама страхова?
Буду дуже вдячний за відповідь.
Chortenia
12.11.2008, 17:07
Хе, нам перерахували 70% суми, 30 віддадуть після того, як чоловік принесе їм бампер, фару і крило. правда, вони кажуть, що мало людей приносить, але все ж.
mota_boy
12.11.2008, 17:39
як чоловік принесе їм бампер, фару і крило
А що дивного, Вам збиток компенсували, за заміну заплатили, будьте добрі віддати пошкоджені запчастини. Коли Вам міняють щось по гарантії то пошкоджений прилад Ви віддаєте, правда?
Princess
12.11.2008, 18:19
А що дивного, Вам збиток компенсували, за заміну заплатили, будьте добрі віддати пошкоджені запчастини. Коли Вам міняють щось по гарантії то пошкоджений прилад Ви віддаєте, правда?
стоп!
якщо збиток компенсували, то яке їм діло до заміни запчастин?!?!
В договорі не написано що Вам оплатать ремон, а написано що компенсують збиток, на той момент збиток був таким, якщо сьогодні ціни виросли це вже Ваші проблеми. Якщо б авто було не страховане і Ви б збирали кошти на ремонт 4 місяці Ви б ставили до СТО претензії про ріст цін? я думаю ні. Хто Вам не давав ремонтуватись за свій рахунок?
виходячи з цього поста все було зрозуміло - ремонт чи не ремонт то моя проблема, страховики відшкодовують збиток, а не оплачують ремонт
чи то "здесь помню, а здесь не помню" ?
mota_boy
13.11.2008, 09:10
В договорі будь-якої СК (або в правилах страхування) є приблизно такого змісту фраза "Страховик має право одержати у свою власність майно, та запчастини стосовно яких компенсацію було виплачено в повному розмірі". Як проходить виплата... Ви з представником компанії підписуєте акт огляду де зазначається перелік робіт за запчастин що замінюються як такі що не підлягають відновленню технічно, або їх відновлення економічно не доцільне (бо їх заміна обходиться дешевше). Тим не менше більшість запчастин які офіційні СТО не ремонтують або співають за ремонт захмарну ціну прекрасно ремонтуються дідами Іванами, Семенами і т.д. молотком на коліні в третьому з права гаражі :) І ці повернені запчастини це один із способів хоч частково компенсувати собі ту виплату яку зробили Вам.
якщо збиток компенсували, то яке їм діло до заміни запчастин?!?!
А до запчастин діло таке що компенсована сума висмоктана не з пальця (хоть нажаль інколи так буває і зовсім не на користь клієнта), а порахована на основі певного переліку робіт, певної кількісті розхідного матеріалу, та певної кількості запчастин які замінюються.
Мені недавно на СТО міняли (не по страхівці а по гарантії) одну запчастину, звісно безкоштовно, так в гарантійному договорі чітко написано "несправна запчастина яка замінена безкоштовно переходить у власність продавця" для чого мені стара якщо я маю нову. Так для чого Вам старий зламаний бампер? Я так розумію що Ви хочете його продати хочаб за 20% його вартості, правда? от і страхова так само хоче :)
З.І. А ще це один із способів запобігти шахрайству з боку клієнтів (не смійтеся таких дійсно багато в нас, в цілому світі 10% закладено в тариф на виплати по шахрайству, в нас же цей відсоток вищий). Поясню... При незначному ДТП Вам нічого не вартує надломати трохи пластмасове кріплення фари (передні фари досить дорогі за рахунок оптики це може бути і 2500 і 3500 грн) і вона підлягає заміні, хоч дід іван це за 100 грн запаяє. Можна наддерти бампер пласкогупцями (знизу цього взагалі не видно а ціна бампера 1500-4000 грн) і т.д. Офіційні СТО пайкою не займаються, відразу заміна, а дід іван паяє досить дешево. Ви цим ніколи не займалися тому думаєте що цим не займається ніхто, але я бачив випадки коли на місці ДТП авто має один вигляд а при огляді експертом додається ще перше, друге, третє і т.д. І коли людина починає викрикати що отут тріщинка 3 мм на кріпленні фари міняйте фару, я кажу добре міняєм але цю нам віддаш, то більшість вже не хочуть міняти ))) от так
Chortenia
13.11.2008, 09:25
Чесно кажучи, не зрозуміла вашого наїзду о_Оо_Оо_О
mota_boy
13.11.2008, 09:44
Чесно кажучи, не зрозуміла вашого наїзду Чесно кажучи не зрозумів Вашого нерозуміння, де був наїзд?????
Princess
13.11.2008, 10:40
нє, все-таки я не розумію!!! яке діло страховій до того, чи здійснено ремонт?!?! я застрахувала автомобіль, в мене був збиток, мені його компенсовано. не хочу - не ремонтуюсь!!!! адже страховка покриває не вартість ремонту (в такому разі мені б мали заплатити за нинішніми розцінками, а не 6-місячної давності!), а лише вартість збитку.
про те, що є шахрайство, я в курсі, і це не мої проблеми, нехай тарифи роблять інакші, це їхній бізнес :) якби в договорі було заборонено ремонт "в дядька Івана", то в них би не страхувались, чи не так ;)
вільний_слухач
13.11.2008, 11:05
хоча і поставив + , але не зовсім так. Страховики себе перестраховують. І то нормально. От тільки mota_boy говорить про нечесність застрахованих, а мовчить про нечесність самих страховиків, коли за 10-20 % від суми вам можуть написати хороший кошторис і невимагати жодних запчастин. Але то треба мати "знайомих" або вміти "наводити контакти".
Є ше один нюанс. Можна подати в суд на страхову де і вказати ше й моральний збиток (а він може сягати і 10 000 грн). От тоді і почнуться реальні ціни і пропозиції.
А взагалі радив би перед укладанням договору страхування такі пункти зразу "розрулювати"... але ж то "якби мені такий розум як в мої Сари потім")))
Chortenia
13.11.2008, 11:44
Чесно кажучи не зрозумів Вашого нерозуміння, де був наїзд?????
у тому, що я не писала, що це дивно. Дивно тільки, що мало хто приносить запчастини.
хоча тепер, читаючи прінцес, починаю задумуватись
mota_boy
13.11.2008, 12:21
От тільки mota_boy говорить про нечесність застрахованих, а мовчить про нечесність самих страховиків, коли за 10-20 % від суми вам можуть написати хороший кошторис і невимагати жодних запчастин.
Про нечесність страховиків... Погоджуюсь. В Україні більше 100 СК з них роблять нормальні виплати не більше 10 компаній. АЛЕ... В них зовсім різні ціни. Я бачив договори каско з нульовою франшизою за 3,5% від вартості!!!!! Ну хто доктор людині яка там застрахувалась???? Коли щось станеться рахунки так обріжуть що буде плакати. Бачили очі що вибирали.
Є ше один нюанс. Можна подати в суд на страхову де і вказати ше й моральний збиток (а він може сягати і 10 000 грн). От тоді і почнуться реальні ціни і пропозиції.
А може сягати і 1 000 000 грн. Подавайте до суду по моральний збиток скільки Вам заманеться. Але в договорі або правилах страхування чітко написано що відшкодовується тільки прямий збиток, а все решта (простій, банківське обслуговування, втрачена вигода і т.д. не відшкодовується). Говорити можна багато, але це те саме що подати в суд на заправку і вимагати від неї відшкодувати витрати на бензин які ви несете їдучи до неї. :lol:
А взагалі радив би перед укладанням договору страхування такі пункти зразу "розрулювати"... але ж то "якби мені такий розум як в мої Сари потім")))
А договір читати однозначно.