Показати повну версію : Єврейський народ
Черешенька
22.07.2007, 23:00
Чи не хрест євреїв є той факт, що їх не люблять у цілому світі. Є такі, що заздрять хисту і вправності єврейського народу, є такі, що засуджуть їх і роблять єдино винними у смерті Христа, є такі, що вважають негідними називатись нацією, бо розкинуті і розпорошені по найрізноманітніших куточках земної кулі (і лише останніми десятиліттями починають збиратися на своїх "давніх" територіях, спричиняючи при цьому масу незручностей)...
Я виросла в будинку, де ще 15 років тому 60% мешканців було євреями. Поселившись у квартиру, ми були здивовані і станом будинку і виглядом двору на той час (зараз, на жаль, все у страшному занепаді, не знаю, кого й винуватити і де шукати причину). Більшість добрих друзів дитинства давно за кордоном, втратились зв"язки і давня дружба, але приємні спогади, звичайно, залишилися.
Я не схильна думати стереотипами, бо виховувалась, напевне, у інший час і іншому оточенні. Я мала кілька разів нагоду спілкуватися з очевидцями Гітлерівських погромів у Німеччині, з в"язнями концтаборів і з тими, хто пережив голокост та схожі переслідування. Як віруюча людина, вважаю єврейський народ Божим і переживаю за нього та люблю його.
Хотілося б почути і інші думки на цю тему і поспілкуватися конструктивно, обмінюючись поглядами.
Черешенька, да они просто умны и это их основная "вина" ... Ведь они для того, чтобы не потеряться, чтобы не распылиться в чужих землях выбрали определенную тактику. Шли в торговлю, в медицину, только туда, где необходимо было высшее образование. А мозги ведь тоже развиваются и, как теперь подтверждают ученые, способности часто передаются по наследству..
Samojlovu4
22.07.2007, 23:12
Євреї керують світом. І не так важливо, хто розпочав другу світову війну - німці чи Сталін за Суворовим: виграли її однаково євреї...
Хоча я далекий від антисемітизму, я просто констатую факт...
Євреї керують світом.
Судя по фамилии нашего "керуючого" - Ахметова, то в последнее время их малость потеснили..
Єврéї (самоназва — єгудим на івриті (יְהוּדִים) та їдн (ייִדן) на їдиші, народ, людина, яка походить від древнього народу іудеїв) — один з давніх народів (етносів).
Загальна чисельність 13,62 млн. чоловік. Найбільші поселення у США, Ізраїлі (де євреї є основним населенням), Франції, в Росії, на Україні, у Великобританії, Аргентині, Канаді, Бразилії, ПАР, Білорусії; по декілька десятків тис. людей живуть також в Угорщині, Бельгії, Італії, Нідерландах, Німеччині, Молдавії, Ірані, Мексиці, Австралії, Швейцарії, Румунії, Індії, Туреччині, Уругваї, Чилі; дрібніші групи євреїв живуть в інших країнах світу.
Походження євреїв традиційно асоціюється зі Старим Заповітом Біблії, який містить чи не найперший опис історії цього народу. Етнічною територією розселення євреїв вважається терени Близького Сходу (Палестина).
Часто вживається для зазначення людей, які сповідують релігію іудаїзму, але існує багато прихильників іудаїзму, які не є етнічними євреями, наприклад караїми, або спільнота африканців-іудеїв.
Історія цього народу
я
Євреї оселились на території сучасної України ще у дохристиянські часи. Про їх перебування в Криму, куди вони переселилися з Малої Азії і Кавказу, свідчать надгробні написи І-ІІ ст. до н.е.
За часів Княжої Русі у Х-ХІІІ ст. існували громади слов'янських євреїв, так званих кенааним.[1] Вони жили в окремих кварталах у містах, зокрема існував єврейський район у Києві. В цей період євреї переселяються на західноукраїнські землі з Хазарії, Криму, Київської Русі і Візантії, а з початку ХІІ ст. — з країн Західної Європи.[2] Причому крім ашкеназі, певну частину становили сефарди.
Невеликі поселення в Україні були створені у XIV ст. вихідцями із Литви. Однак наймасовіше переселення євреїв відбулося з Польщі з кінця XIV і в наступні століття. Більшістю це були ашкеназі.
Введення царським урядом у 1796 р. дискримінаційної "смуги осілості" (губернії Правобережжя) призвело до того, що більшість євреїв селилися у містечках і невеликих містах. На Правобережжі євреї були розселені спорадично — окремими етнорелігійними громадами. На прикінці XVIII ст. їх чисельність становила 110 тис. чоловік ( близько 3.5% усього населення). Основу єврейської соціальної організації становила територіальна громада (кегіла), яка зосереджувалась у міських поселеннях; у великих містах існували відокремлені єврейські квартали (гетто), громадське самоврядування (кагал).
У другій половині ХІХ ст., після заохочувальних заходів царського уряду щодо переселення євреїв у міста, їх чисельність швидко зростає, виникають великі громади в Одесі та інших містах півдня. У 1857 р. у Новоросії вони становили вже 3.8% від усього місцевого населення.
Хоча євреї належали переважно до міщанського та купецького стану, серед них значним було соціально-класове розшарування.
На початку ХІХ ст. у Новоросії було засновано ряд єврейських землеробських поселень, в яких жили євреї, що займалися сільським господарством. До середини ХІХ ст. на півдні України налічувалося 20 таких селищ, де мешкало 12 тис. чоловік. У кінці ХІХ ст. у Херсонській та Катеринославській губерніях налічувалось відповідно 26 і 17 єврейських сільських поселень.
Після жовтневого перевороту 1917 р. у зв'язку з ліквідацією "смуги осілості" більшість євреїв переселилася на лівобережжя та у найбільші міста України і Росії. За даними перепису 1926 р., у містах України проживало вже 60% від усіх євреїв України, тоді як у 1897 лише 40%. Євреї становили більшість населення у таких містах, як Житомир, Вінниця, Умань, Проскурів, Новоград-Волинський, Коростень, Овруч, Бердичів. На західноукраїнських землях згідно польського перепису 1921 року більшість євреїв проживало у таких містах, як Бучач, Чортків, Заліщики, Ковель, Дрогобич, Луцьк, Рівне, Станіслав, Тернопіль.
В наслідок міграційних процесів чисельність євреїв в Україні зменшилася за 1897—1926 рр. з 1 644,5 тис. до 1 565,5 тис. чоловік, у той час як у цілому по СРСР зросла з 2 430,4 тис. до 2 597, 4 тис.чоловік. Крім того, поряд із створенням у 1928 році Єврейської автономної області, куди виїхала і певна кількість українських євреїв, у 1924-1930 роках в Україні було засновано 162 єврейських землеробських поселення, з яких утворили чотири єврейських національних райони:
* Калініндорф на Херсонщині (40 селищ);
* Новий Златопіль у Запорізькій окрузі (45 селищ);
* Сталіндорф на Криворіжжі (11 селищ);
* Фрейдорф у Криму (40 селищ).
До нашого часу, крім деяких кримських, єврейські сільські поселення не збереглися.
На прикінці 1920-х рр. загальна чисельність євреїв у сучасних межах України становила близько 2.5 млн. чоловік. У наступні роки чисельність єврейського населення значно зменшилась внаслідок міграційних та етнічних процесів і передусім їх масового винищення в роки другої світової війни.
Черешенька, да они просто умны и это их основная "вина" ...
Я б не спішив робити такі висновки.
Євреї просто дуже вміло вміють паразитувати на іншому народі.
Колись давним давно єгиптяни жили дружньо в одній країні з євреями, але дуже скоро вияснилось, що євреї не сіяли, не жали, не будували, лише торгували та пробиралися до керівництва країною. І вони настільки засіли на горбах єгиптян, що один з фараонів видав наказ: хто єврей - на самі важкі роботи. І так ґарували жиди доовго, аж поки не став вибраним народом і Мойсей їх не вивів з неволі.
З того часу багато води втікло, а євреї нічим не змінилися.
лише торгували та пробиралися до керівництва країною
Так для этого как раз мозги и нужны.. :)
Так для этого как раз мозги и нужны..
Тут скоріше не мозги, а кругова порука і взаємна домовленість, уміння паразитувати в чужих умовах. Та й євреї є різні, навіть за походженням.
afterstep
23.07.2007, 00:11
угу, а ще є така примовка галицька - "москаліки наробили техніки, а ти, лемку, є#$ся"...
А ще - переважна більшість керівного складу збанкрутілих заводів на повному серйозі казали - "бухгалтерію москалі з жидами придумали, щоб простого хлопа дурити"
--
Миху, а хто винен тим, що не хочуть вчитися, і бути за жидів розумнішими?
--
Приходить мазур до ксьондза:
- Отче, я согрішив. Я ошукав єврея...
- То не гріх, сину мій. То - чудо...
KabMiner
23.07.2007, 10:40
Як віруюча людина, вважаю єврейський народ Божим і переживаю за нього та люблю його.
Ну, як для християнки, то ваші переконання цілком нормальні. Християнство для того і було придумане щоб підпорядкувати християнські народи жидам.
Нормальні ж люди завжди переживають та люблять свій народ, а не чужий.
Ну, як для християнки, то ваші переконання цілком нормальні. Християнство для того і було придумане щоб підпорядкувати християнські народи жидам.
А не підскажете, пане KabMiner (http://forum.lvivport.com/member.php?u=12), ким саме придумане християнство?
Судячи з вашого допису - ви явно не християнин.
І ще хотів додати, що християнство не вчить якось особливо ставитись до єврейського народу.
Цитата з Нового Заповіту (не пам'ятаю де саме):
"Бо немає різниці між юдеєм та гелленом (греком)..."
Samojlovu4
23.07.2007, 11:17
Та євреями ж!
Це я за Кабмінера відповів, перепрошую - сам я християнин...
KabMiner
23.07.2007, 12:14
християнство не вчить якось особливо ставитись до єврейського народу
Та невже? Бог за національністю єврей, а релігія виявляється не вчить якось особливо ставитись до єврейського народу.
сам я християнин...
Ісус Христос був єврей!
а релігія виявляється не вчить якось особливо ставитись до єврейського народу.
:)Хоч то й дивно для вас, але так воно є... от такий от казус...
Християнство для того і було придумане щоб підпорядкувати християнські народи жидам.
А які аргументи? "Протоколи сіонських мудреців"?
Чи може "багатовіковий досвід боротьби українського народу з євреями"?
Я виросла в будинку, де ще 15 років тому 60% мешканців було євреями. Поселившись у квартиру, ми були здивовані і станом будинку і виглядом двору на той час (зараз, на жаль, все у страшному занепаді, не знаю, кого й винуватити і де шукати причину). Більшість добрих друзів дитинства давно за кордоном, втратились зв"язки і давня дружба, але приємні спогади, звичайно, залишилися.
Цей смуток зрозумілий, аналогічна ситуація й у мене. Все моє дитинство пройшло з єврейськими людьми, від вчителів до хлопаків з якими дружив на вулиці, де я жив були одні євреї з 20 будинків, всього 3-4 сім"ї неєвреїв. Коли пішов у школу пам"ятаю як один за одним вони почали виїзджати, зарез вже нема нікого. Колись при жидах вулиця була вся у квітах пташки співали так все було чисто, казка, тепер сусіди на мерсах по клюмбах по бардюрах, не повага. Всі жиди на вулиці переважно німецькою та російською(?) спілкувались от це так прикольно згадати, і сумно одночасно, пам"ятаю як жид Мар"ян на скрипці грав цілими днями.
Степаныч
23.07.2007, 13:26
Хотілося б почути і інші думки на цю тему і поспілкуватися конструктивно, обмінюючись поглядами.
Знаєте, Черешенько, якби цю тему розпочали представники еврейського народу - це було б одне. А коли її запостили та обговорюють люди іншої національності - це зоооооовсім інше.
Нормальні ж люди завжди переживають та люблять свій народ, а не чужий."Нормальні люди" переживають та люблять своїх близьких, друзів, знайомих... Люблять і відстоюють свої звичаї, на яких вони виросли, свою мову, кінець-кінцем кухню національну... Переживати за народ? Любити народ? Як це не цинічно буде для Вас звучати, але це нісенітниця. На кшталт "все прогрессивное человечество в едином порыве...".
Знаєте, Черешенько, якби цю тему розпочали представники еврейського народу - це було б одне. А коли її запостили та обговорюють люди іншої національності - це зоооооовсім інше.
Тут ви п. Стіпанич перегинаєте... Вельмишановна пані Черешенька ностальгує...а це святе тому якшо не бачити щирість скромної людини не тре тоде коментувати у ефірі коли самої винуватиці в онлайні немає...
Степаныч
23.07.2007, 13:43
Тут ви п. Стіпанич перегинаєте... Вельмишановна пані Черешенька ностальгує...а це святе тому якшо не бачити щирість скромної людини не тре тоде коментувати у ефірі коли самої винуватиці в онлайні немає...
Ну, по-перше нічого образливого я не писав. По-друге - подивіться назву теми... і коментарі. По-третє - це дійсно не чат, то що робити? Черешенька прийде і відповість, якщо захоче.
Скажіть, Василю, Вам було б приємно, якби евреї на своєму форумі обговорювали "український народ"? До того ж враховуючи деякі коментарі, що є вище.
ЗІ: Пішов на роботу, з онлайна виходжу. Але відповідь подивлюся ввечері.:)
а хто небудь з вас намагався уявити — як це бути ОБРАНИМ НАРОДОМ?.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
Черешенька
23.07.2007, 13:50
Значить, шановні панове, я не тільки ностальгую...
По-перше, я люблю найбільше Україну і український народ, бо народилася тут на рідній землі, росла, вбирала в себе культуру, мову, традиції і всією душею "болію" (як мій дідусь завжди казав) за свій край!
По-друге, я люблю і поважаю кожен народ по-своєму, бо у кожного є автентичні особливості і речі, які не властиві іншим.
По-третє, останнім часом мала змогу читати багато письменників єврейського походження і спілкуватися з людьми.
І хочу сказати (пане Миху, Ви тут не цілком праві), що євреї не тільки "паразитують" на шиї інших, але й мають надзвичайно багато обдарованих особистостей у своєму середовищі. Ви візьміть, наприклад, тільки німецьку літературу (чи філософію також), та ж всі найвідоміші персони у ній - євреї або мають єврейські коріння (Г. Гайне, Ф. Кафка, Р.М. Рільке, брати Цвайг, А. Дьоблін і ...). Або той самий Айнштайн.
Тому - я насамперед за повагу до кожної особистості, нації, державності, культури, релігії!
P.S. Степаничу, а от російський народ ми також обговорюємо, і то навіть дуже активно ;)!
Ісус Христос був єврей!
Розкажіть це Канигіну.
Марія народила від Святого Духа. Йосиф був євреєм - нема питань. А Марія походить з галелиян.
Хто такі галелияни? Це галичани, транформована назва. Ці племена з Галичини перекочували до тих місць за кілька століть перед початком ери. Це навіть видно з того, що культура галелиян відрізняється від культури народів, що жили там в часи Ісуса. Ось такі пироги, а Ви кажете євреї.
?...
яких галілеян, пан мих?.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
невже в Біблії таке сказано?.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
Хо че те більше знати про цей народ ? Читайте Ш.Алейхмена та взнаєте про їхні звичаї ,про їхнню долю та інше !!
Мих збирається писати книгу "Давінчі код N2".
Розкажіть це Канигіну.
Марія народила від Святого Духа. Йосиф був євреєм - нема питань. А Марія походить з галелиян.
Хто такі галелияни? Це галичани, транформована назва. Ці племена з Галичини перекочували до тих місць за кілька століть перед початком ери. Це навіть видно з того, що культура галелиян відрізняється від культури народів, що жили там в часи Ісуса. Ось такі пироги, а Ви кажете євреї.
А ще, Галичина - Батьківщина слонів. :) :) :)
KabMiner
23.07.2007, 14:05
:)Хоч то й дивно для вас, але так воно є... от такий от казус...
Ага, поклоняєтеся єврею, але "у нас всі рівні". Явний бздур.
А які аргументи? "Протоколи сіонських мудреців"?
Чи може "багатовіковий досвід боротьби українського народу з євреями"? І те і інше. Хоч то й дивно для вас (віруючих), але так воно є.
Цей смуток зрозумілий, аналогічна ситуація й у мене...
Всі жиди на вулиці переважно німецькою та російською(?) спілкувались от це так прикольно згадати, і сумно одночасно...
Поправочка: Спілкувалися вони на ідіш.
Ваш смуток мав би трошки інший характер якби вам довелося жити після єврейського жовтневого перевороту 1917 року. Якби вам вдалося вижити в красному терорі, організованому Бронштейном, то спогади були б іншими.
"Нормальні люди" переживають та люблять своїх близьких, друзів, знайомих... Люблять і відстоюють свої звичаї, на яких вони виросли, свою мову, кінець-кінцем кухню національну... Переживати за народ? Любити народ? Як це не цинічно буде для Вас звучати, але це нісенітниця.
Скажіть, Василю, Вам було б приємно, якби евреї на своєму форумі обговорювали "український народ"?
Правильно все пишете, але чому зупинилися на рівні кухні? Чому можна любити мову, і не можна народ?
От Вишенька любить єврейський народ, бо так їй святі книги кажуть. Молодець. А ви кажете нісенітниця?!
А вони й обговорюють. Не думайте, що про українців там пишуть щось добре. А кому не подобається - то не треба заходити на їхні форуми. От і все.
І хочу сказати (пане Миху, ви тут не цілком праві), що євреї не тільки "паразитують" на шиї інших, але й мають надзвичайно багато обдарованих особистостей у своєму середовищі. Ви візьміть, наприклад, тільки німецьку літературу (чи філософію також), та ж всі найвідоміші персони у ній - євреї або мають єврейські коріння (Г. Гайне, Ф. Кафка, Р.М. Рільке, брати Цвайг, А. Дьоблін і ...). Або той самий Айнстайн.
Тому - я насамперед за повагу до кожної особистості, нації, державності, культури, релігії!
Карл Маркс, Фрідріх Енгельс, Лєнін, Кагановіч, Троцький і т.д. Всі вони євреї.
Я не хочу казати, що євреї погані. Вони є такі, які є. У тому світі вони мають спеціальну місію. Напевно Бог недаремно вибрав їх, як вибраний народ. Зверніть увагу, Бог їх вибрав для того, щоб зберегти віру у Нього. Саме використовуючи їх здатність жити в середовищі будь-якого народу, Бог дав можливість багатьом народам дізнатися про Себе., бо інший народ би просто зчез за такий великий час без своєї держави, але тільки не євреї. Я думаю, що це чи не основна причина чому Бог вибрав євреїв.
Ну і тепер, євреї є різні. Якщо ми говоримо про євреїв, як про народ, якого вибрав Бог для спеціальної місії, то й Сатана найбільше діє на цей народ. Тому є коліно Давидове, а є коліно Данове. Це різні євреї, у них різні завдання. А ті прізвища, що я назвав походять з хозарів - Данового коліна.
Це перше.
Що до розумних євреїв. Можливо щось трохи в цьому є, але явно все це перебільшено.
Коли я служив в армії, у нас були євреї з Москви, то вони гальмували по повній програмі, хоча можливо це гальмування було інколи корисне для них, але в очах колективу....
Я от дивлюся гумористичні програми - 90% євреї. Чому? Думаєте, що тому, що вони вміють смішити як ніхто? Зовсім ні. Просто ТВ простір зайнято і звичайного, нехай талановитого гумориста просто не впустять, а якщо пустять, то такого середнячка, щоб їм не робив конкуренцію, або такого, що буде ділитися з ними. Це і є кругова порука. А взяти Йосіфа Кобзона. Це просто мафіозій.
Ого, яка реакція!
Читайте Канигіна, браття. І до мене ніяких дорікань.
А ще, Галичина - Батьківщина слонів.
А Ви знаєте, що Адам був Галичанином і все пішло від України? :D :D :D :cowboy:
KabMiner
23.07.2007, 14:20
Ось такі пироги, а Ви кажете євреї.
Миху, те що написав Канигін - це лише його гіпотеза. Яку він досить слабенько обгрунтовує.
Ви мені не підкажете, яке ото свято християни святкують 14 січня кожного року? Вони це чомусь називають Старий Новий рік (маразм якийсь, нє). Чи це випадково не свято обрізання Христового? То як же таке може бути щоб галілеянину (галичанину) зробили обрізання?!
Не треба видумувати відмазок. Був І.Х. євреєм.
Мих збирається писати книгу "Давінчі код N2".
Так точно, сер. :cowboy:
Миху, те що написав Канигін - це лише його гіпотеза. Яку він досить слабенько обгрунтовує.
Ви мені не підкажете, яке ото свято християни святкують 14 січня кожного року? Вони це чомусь називають Старий Новий рік (маразм якийсь, нє). Чи це випадково не свято обрізання Христового? То як же таке може бути щоб галілеянину (галичанину) зробили обрізання?!
Не треба видумувати відмазок. Був І.Х. євреєм.
По-перше, Ви забули про Йосифа, а по-друге середовище було єврейське, нє?
Я не відмазуюся - просто закинув вудочку.....
А Ви знаєте, що Адам був Галичанином і все пішло від України?
Я собі уявив.... полковник того не витримає.
Так точно, сер.
Ну ви пане даєте
Ну ви пане даєте
я ж кажу, є у нас хороші гумористи, чому їх не пускають на сцену? Невже всі місця зайняті?
Я собі уявив.... полковник того не витримає.
Полковник полковником, але бачив, що Невстранець десь появився на горизонті. І дивно, що він ще не тут;) .
Полковник полковником, але бачив, що Невстранець десь появився на горизонті. І дивно, що він ще не тут .
Полконику, признайте, що навіть Ви, будучи зараз в Москві, як офіцер, як полковник, пішли з ГАЛИЧИНИ!
Ну, по-перше нічого образливого я не писав. По-друге - подивіться назву теми... і коментарі. Скажіть, Василю, Вам було б приємно, якби евреї на своєму форумі обговорювали "український народ"? До того ж враховуючи деякі коментарі, що є вище.
ЗІ: Пішов на роботу, з онлайна виходжу. Але відповідь подивлюся ввечері.
Дійсно прамого тексту образливого я теж тут не бачу, але де шо у контексті я все ж таки відслідкувати можу.Цитата:
Допис від Степаныч
Знаєте, Черешенько, якби цю тему розпочали представники еврейського народу - це було б одне. А коли її запостили та обговорюють люди іншої національності - це зоооооовсім інше. Тут я вбачав деякі не точності.
Полковник полковником, але бачив, що Невстранець десь появився на горизонті. І дивно, що він ще не тут
О-о-о! Цей з крупнокаліберного б"є?
?...
яких галілеян, пан мих?....
невже в Біблії таке сказано?....
В Біблії сказано про галилеян, не читалисте?
Поправочка: Спілкувалися вони на ідіш.
Ваш смуток мав би трошки інший характер якби вам довелося жити після єврейського жовтневого перевороту 1917 року. Якби вам вдалося вижити в красному терорі, організованому Бронштейном, то спогади були б іншими.
Поправляти мене не маєте нікої потреби бо я з мав на увазі те шо писав. В 1917 мої предки жили зовсім у іншій імперії, тому ви з Росії а я з Австрії. У тій Австрії були най ліберальніші настрої до нац меншин. Власне наведу те шо до 1939 року Czernowitz лишався німецько мовним, ідиш теж був, але не у місті на перефірії.
наведу те шо до 1939 року Czernowitz лишався німецько мовним
Василь я тобі допоможу
* Gala Galaction, eigentlich Grigore Pisculescu (1879–1961), Schriftsteller
* Friedrich Kleinwächter (1877–1959), Nationalökonom, studierte in Czernowitz
* Alfred Margul-Sperber (1898–1967), Dichter und Übersetzer
* Andreas Mikulicz, Architekt
* Moses Rosenkranz (1904–2003), Dichter
* Joseph Schmidt (1904–1942), Sänger (Tenor), geboren im nahen Dawideny
* Joseph Schumpeter (1883–1950), Volkswirtschaftler und Finanzminister, 1909–1911 Professor in Czernowitz
* Alexander Supan, Geograph
* Constantin Tomaszczuk, Gründer der Universität Czernowitz
* Karl Emil Franzos (1848–1904), Schriftsteller und Publizist, wuchs in Czernowitz auf und setzte dem jüdischen Ghetto ein literarisches Denkmal: "die Juden von Barnow"
* Antonin Borovec, auch Anton Borowetz (1870–1925), Tschechoslowakischer Diplomat in Czernowitz, Begründer des „Sozial innovativen Konzeptes für Witwen und Waisen.“
* Anton Keschmann (1870-1947), Bezirkshauptmann und Abgeordneter zum Reichsrat, setzte sich für die Vertriebenen aus der Bukowina ein, später. Senatspräsident des österr. Verwaltungsgerichtshofes
* Wilhelm Reich (1897–1957), Psychoanalytiker und Sexualforscher, geb. in Dobzau, ging in Czernowitz zur Schule
* Wilhelm Stekel (1868–1940), Psychoanalytiker und Sexualforscher, geb. in Boyan, Bukowina, wuchs in Czernowitz auf und besuchte das Gymnasium
В цьому наведеній цитаті написано що в Черрнівцях було багато німців
Теж маєте змогу прочитати в літературі
# COLDEWEY, Gaby (Hg): Zwischen Pruth und Jordan, Lebenserinnerungen Czernowitzer Juden. Köln 2003.
# CORBEA-HOISIE, Andrei (Hg): Jüdisches Städtebild Czernowitz. Frankfurt/Main 1998.
# CORDON, Cecile und KUSDAT, Helmut (Hg): An der Zeiten Ränder. Czernowitz und die Bukowina. Geschichte - Literatur - Verfolgung - Exil. Gebunden, 400 Seiten, zahlreiche Abb. Wien 2002. ISBN 3-901602-16-X
# HEYMANN, Florence: Le Crépuscule des Lieux. Identités Juives de Czernowitz. Paris 2003. 442 Seiten. Abb.
Галилея это северная часть Израиля. Здесь есть город Назарет, в котором произошло Благовещение - ангел возвестил Марии, что у нее будет ребенок. По православной версии благовещение произошло у источника, там теперь стоит православная церковь, а по католической версии - в доме Марии, там теперь стоит католическая церковь.
Извините за русский, у меня сейчас украинской клавиатуры нет.
А Ви знаєте, що Адам був Галичанином і все пішло від України?
Не стоит метить на место избранного народа, как показывает практика, то ничего хорошего это народу самому не приносит.. Так что пусть уж евреи и остаются богоизбранными и Адам пусть остается евреем...
Извините за русский, у меня сейчас украинской клавиатуры нет.
Ничего, ничего. На нашем форуме абсолютно нет проблемм с русским языком, а так же шовинизмом и ксенофобией. Все очень дружны и миролюбивы. :moskali:
А за информацию большое спасибо, я давно мечтаю побывать в Израиле и увидеть святые места собственными глазами.
Так что пусть уж евреи и остаются богоизбранными и Адам пусть остается евреем...
Звідки Ви, Зето взяли, що Адам - єврей? А розумію, це Ви судите по відповіді Богу, чому він зкуштував заборонений плід.
Галилея это северная часть Израиля.
зрозуміло-зрозуміло, от тільки Ізраїля, як країни донедавна й не було, все це відносно, дуже відносно.
Ат маю один аск: галилеяни - це євреї?
генотип у них був інший. та й корінь слова "гал" дає поштовх для думок. а на що Ви, Миху, намекуєте, як казав мій фізик Теодор Іванович ? :):)..
генотип у них був інший. та й корінь слова "гал" дає поштовх для думок. а на що Ви, Миху, намекуєте, як казав мій фізик Теодор Іванович ?
немекую на те, що я не є тойво, ну як його...
Звідки Ви, Зето взяли, що Адам - єврей? А розумію, це Ви судите по відповіді Богу, чому він зкуштував заборонений плід.
А ШО, по вашому араб краще звучить? :)
араб
Араб чи арап на вашій мові взагалі значить - негр... якшо ви негріта то він не араб.
А ШО, по вашому араб краще звучить?
Ех, люблю з справжніми галичанками спілкуватися.
Ех, люблю з справжніми галичанками спілкуватися.
Миху ви справжній галичанин і тому любити зі "справжніми" галинками мову вести?
в Біблії сказано, що Месія має бути з роду юдеїв....
а ще, що хтось там тікав з юдеї в назарет, чи навпаки... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
Араб чи арап на вашій мові взагалі значить - негр... якшо ви негріта то він не араб.
Хм, а как же те арабы, которые проживают в Палестине, Иордании, Марокко, Ливане? Они ШО? Белые негры? (то-то б они удивились...)
"Арап Петра Великого" там якраз про негра прадіда Саши Пушкіна сказано, шо той во, ві не не той вуо.
New Shrek
23.07.2007, 23:17
Галилея это северная часть Израиля. нє то коло Галича Івано- Франківської області
New Shrek
23.07.2007, 23:20
побывать в Израиле и увидеть святые места собственными глазами.записочку в Стену Плача от меня вставите?
New Shrek
23.07.2007, 23:22
генотип у них був іншийа шо змінивсі?
в Біблії сказано, що Месія має бути з роду юдеїв....
а ще, що хтось там тікав з юдеї в назарет, чи навпаки...
З Давидового роду, Йосиф саме був з Давидового.
анегдотик згадався...
пригадуєте колись Тягнибок був у Нашій Україні. десь жидів і москалів похаяв.
От Ющенко йому і каже вийди на трибуну у ВР і скажи "Жиди не винні!" - 3 рази.
Тягнибок виходить і каже:
Жиди не винні!!!
Жиди не винні!!?
Жиди не винні??? (питальна інтонація) :)
З Давидового роду, Йосиф саме був з Давидового.
пардон, а йосип який стосунок має до Ісуса?... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
пардон, а йосип який стосунок має до Ісуса?...
"и сопровождающие лица..."
пардон, а йосип який стосунок має до Ісуса?...
?????????
?????????
і справді, що ж це я за запитання задав.....
от, наприклад, у мене вітчим негр.....
я теж негр?.. http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gifhttp://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gifhttp://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
А Ной тоді з Коломиї! Марія - грекокатоличка з Галича, а Ісус - гуцул чистокровний!
nostridamusys
24.07.2007, 01:04
Я виросла в будинку, де ще 15 років тому 60% мешканців було євреями. Поселившись у квартиру, ми були здивовані і станом будинку і виглядом двору на той час (зараз, на жаль, все у страшному занепаді, не знаю, кого й винуватити і де шукати причину
Причина в нас самих
nostridamusys
24.07.2007, 01:05
цитата зверху Черешеньки
Степаныч
24.07.2007, 01:52
Помітив. І це правильно, ІМХО.
P.S. Степаничу, а от російський народ ми також обговорюємо, і то навіть дуже активно
Та й він, "російський народ", активно у цьому участь приймає...;)
Та й він, "російський народ", активно у цьому участь приймає
Та є в нас тут і представники єврейського народу, тільки поки що чогось шифруються.. Може передумають.. :)
Степаныч
24.07.2007, 01:57
Та є в нас тут і представники єврейського народу, тільки поки що чогось шифруються.. Може передумають.. :)
І чого б це?:)
Почекаємо...
Прикольний народ, - працюю з ними щодня. З американськими євреями, - ви ж знаєте, у нас тут в Клівленді дуже потужна єврейська община, одна з найстаріших в країні, - зосереджена на сході міста, саме там, де усякі бізнеси, госпіталі та дорогі магазини. Не скажу, що якийсь народ мудріший за інший - інакше в Ізраїлі було б якесь особливе середовище. Але одна річ мені завжди подобалася - вони підтримують свою общину й один одного. І навіть якщо ти не єврей, але чимось їм допоміг - будуть вдячні й при нагоді посприяють твоєму бізнесу.
З другого боку, - чистокровних євреїв не так уже й багато. А іудеїв ще менше. Тому виділяти якісь особливості й не доводиться, - процент дурнів однаковий в кожного народу. Ось у мене якось китаянка була (незле англійською розмовляла проте...), котра надумала заміж вийти за еврейського професора й на час знайомства конвертувалась у іудейську віру. І як потім можна буде виводити якийсь загальний знаменник ?
New Shrek
24.07.2007, 07:10
тільки поки що чогось шифруються.. А Саша Львовский ...щось його давно не видно,може гикнеться(икнется)
Цитата з Нового Заповіту (не пам'ятаю де саме): "Бо немає різниці між юдеєм та гелленом (греком)..."Це здається слова не Ісуса (мир йому), а Павла.
У Ісуса : «Я послан только к погибшим овцам дома Израилева.»
А які аргументи? "Протоколи сіонських мудреців"?Я далекий від антисемітизму.
Але… чому все, що написанов цих «протоколах» відбувається?
Це ж вигадка.
Розкажіть це Канигіну.
Є це такий «унікум» Ігор Каганець
Якщо Ісус (мир йому) Бог, то навіщо йому національність?
KabMiner
24.07.2007, 15:49
Але… чому все, що написанов цих «протоколах» відбувається?
Це ж вигадка.
Тому, що "вигадка" - це правда.
Каганець забавляється тим, що пробує схрестити язичництво і християнство. Марна справа, але йому це подобається.
Марна справа, але йому це подобається.
А… тіпу: чим би дитя не бавилося… :)
Тому, що "вигадка" - це правда.
+5
схрестити язичництво і християнство.
Чому марна справа, та насправді християнство пішло з язичництва, і нічого тут страшного нема.
насправді християнство пішло з язичництва,…Християнство не пішло з язичництва, воно звідти набрало ДУЖЕ багато.
Християнство не пішло з язичництва, воно звідти набрало ДУЖЕ багато.
Можна приклад?
afterstep
25.07.2007, 00:22
Можна приклад?
можна... в трийці дев'єтому році, коли молитвИ читали на латині, і дзвонили в дзвоник, жеби тоті суляни знали, коли хреститися, а коли клякати....
---
Миху, та то ж загально відомо! Навіть Паска - язичеське свято ж! І ми святкуємо і язичеське свято (зі всіма його ковбасками, яйками-крашанками) і Воскресіння в один день!
--
щось ви біблію троха не теєє.. не дочитали...
можна... в трийці дев'єтому році, коли молитвИ читали на латині, і дзвонили в дзвоник, жеби тоті суляни знали, коли хреститися, а коли клякати....
А де тут язичництво?
Миху, та то ж загально відомо! Навіть Паска - язичеське свято ж! І ми святкуємо і язичеське свято (зі всіма його ковбасками, яйками-крашанками) і Воскресіння в один день!
Ех, цікавий Ви співрозмоник, пане афтерстеп, я - то думав, що християнська Пасха повязана з визволенням людини від гріха, мало того, оскільки християнська Пасха календарно повязана з єврейською, яка теж святкується як визволення ( але з єгипетської неволі), я подумав, що це має відношення до Бога, а виявляється до язичництва! Може б з цього місця більш детально Вас послухати, нє?
О, трохи не забув... Про яйка та ковбасу... Ну Ви мене рочарували, афтерстеп, яйці та ковбаса - це харч, а не християнство і не язичництво.
Християнство не пішло з язичництва, воно звідти набрало ДУЖЕ багато.
а іслам не набрав з християнства і юдаїзму?
KabMiner
25.07.2007, 12:18
Ну, я приведу деякі приклади коли християнство набрало дечого з язичества.
Івана-Купала - свято християнське, але купала -язичеське, чи не так?
Зелені свята. Вони ж не зелені в християнстві.
Щедрівки, колядки - все з язичества, тільки потім попридумувли християнські тексти до них.
і т.д.
Християнстов на наших теренах було б неможливим без великих запозичень з язичества, оскільки саме християнство - релігія не наша, і до наших умов абсолютно не пристосована.
Можна приклад?
Саме просте.
День визначення Різдва був призначений на день Сонця.
а іслам не набрав з християнства і юдаїзму?
По перше ми говоримо про язичництво, юдаїзм це наскільки пригадую монотеїзм.
А більш конкретніше можна?
Виявляється християнам не можна відвідувати лазню разом з євреями :eek:
Для тех, кто Апостольские Правила подзабыл, правилами Трулльского («Пятошестого», 691 - 692 г.) Вселенского Собора бывшее 11-ое правило было подтверждено: запрещено пользоваться услугами врачей-иудеев и, опять же, мыться с евреями в одной бане. Заодно, как пережитки язычества, запрещались, гадания, карнавалы ряженых, и даже ученые медведи. Позже фраза «обвиняемый был замечен принимающим баню» стала обычной в отчетах инквизиции, как несомненное доказательство ереси. Формально и сегодня любой православный может быть отлучен от Церкви за совместный поход в баню с евреем. По признанию сотрудника отдела внешних церковных сношений Московского Патриархата священника Всеволода Чаплина, «церковь испытывает большие затруднения в связи с тем, что наше каноническое право сегодня не всегда можно применять буквально. Иначе всех нужно отлучить от Церкви. Если православный ходит в баню, то он должен следить за тем, нет ли рядом еврея. Ведь по каноническим правилам православному нельзя мыться в бане с евреем»
ПРАВИЛА СВЯТОГО ВСЕЛЕНСКОГО ШЕСТОГО СОБОРА (http://www.krotov.info/spravki/help/chron/07.htm#681_6), КОНСТАНТИНОПОЛЬСКОГО
…
11. Никто из принадлежащих к священному чину, или из мирян, отнюдь не должен ясти опресноки, даваемые иудеями, или вступать в содружество с ними, ни в болезнях призывать их, и врачества принимать от них, ни в банях купно с ними мытися. Если же кто дерзнет сие творить: то клирик да будет извержен, а мирянин да будет отлучен.
…
Цікаві правила я вам скажу :)
63. Если кто, епископ, или пресвитер, или мирянин, или вообще из священного чина будет есть мясо с кровью души его, или звероядину /мясо, которое едят звери/, или мертвечину: да будет извержен. Ибо это закон /Пятикнижие Моисея/ запретил.
65. Если кто из клира или мирянин в синагогу иудейскую или еретическую войдет помолиться: да будет и от чина священного извергнут, и отлучен от общения церковного.
70. Если кто, епископ, или пресвитер, или диакон, или вообще из списка клира, постится с иудеями, или празднует с ними, или принимает от них дары праздников их, как то: опресноки или нечто подобное: да будет извержен. Если же мирянин, да будет отлучен.
Саме просте.
День визначення Різдва був призначений на день Сонця.
та нуууу, а якого Різдва 25 грудня, чи 14 січня???
Ну, я приведу деякі приклади коли християнство набрало дечого з язичества.
Івана-Купала - свято християнське, але купала -язичеське, чи не так?
не так. Івана-Кукпала нема такого свята у християнстві.
Зелені свята. Вони ж не зелені в християнстві.
Зелені свята. Що там є язичного окрім назви?
Щедрівки, колядки - все з язичества, тільки потім попридумувли християнські тексти до них.
А музика залишилася? Боякщо замінити текст, та ще й музику, то вже зовсім не то, нє?
та нуууу, а якого Різдва 25 грудня, чи 14 січня???Мих, ну навіщо глупі питання? Наче ви не знаєте відповіді. :)
ВременнОе различие встречи Рождества на Западе и на Востоке объясняется отличиями календарных стилей: григорианский стиль, по которому отмечаются церковные праздники на Западе, опережает юлианский, принятый на Востоке, на 13 дней. Поэтому западные христиане отмечают Рождество 25 декабря, а православный мир - 7 января (25 декабря по юлианскому календарю).
А до цього була одна дата і яка припадала на день народження сонячного Бога Мітра (інакше - день нарождення Непереможного Сонця - dies natalis Solis invicti).
Митра был одним из самых популярных богов восточного происхождения. Учением и обрядовостью культ Митры напоминает не только культ Великой Матери, но и христианство. Сходство было настолько очевидным, что многие христианские богословы истолковывали его как козни дьявола. Сходство доктрин и отдельных элементов христианского и митраистского культа действительно велико. Достаточно сказать, что Митра так же как Иисус был приговорён к смерти и воскрес на третий день. "Энциклопедия Британника" указывает на многочисленные идентичные христианским митраистские обряды, как то: использование святой воды, причащение, освящение воскресения и 25 декабря, а так же на сходную догматическую основу: искупляющая жертва, бессмертие души, последний суд, воскрешение плоти и так далее.
Но вернёмся к рождению Солнца, которое праздновалось 25 декабря по юлианскому календарю. В Сирии и Египте, во время празднования рождения Солнца, празднующие выбегали в полночь из храма с криками "Дева родила! Свет пребывает!" и даже выставляли на обозрение куклу, олицетворявшею родившегося бога. Девой, которая зачала и родила 25 декабря сына, была великой восточной богиней, которую семиты звали Небесной Девой и выступала как ипостась Астарты. Сторонники митраизма называли Митру Всепобеждающим Солнцем и в силу этого датировали его рождения 25 декабря.
Евангелия ни одним словом не упоминают о дате рождения Христа, поэтому ранние христиане этот праздник не отмечали. Однако, со временем, египетские христиане стали считать Рождеством 6 января. Обычай праздновать эту дату распространился к 4 веку по всему Востоку. Но в начале 4 века Западная церковь установила в качестве подлинной даты 25 декабря. Со временем с этим решением согласилась и восточная церковь.
То, что Рождество имеет языческие корни, молчаливо признаёт Блаженный Августин, когда увещевает братьев во Христе праздновать этот день не как язычники, то есть из-за рождения Солнца, а ради того, кто сотворил это солнце. Из всего этого ясно, что церковь приняла решение праздновать день рождения своего основателя 25 декабря для того, чтобы перевести религиозное рвение "язычников" с Солнца на собственного бога.
Не розумію: митра-митра. До чого тут це?
А народження Ісуса, час народження ніколи не привязувався до Сонця.
Зовсім інші речі. Змісту ніякого не було. Але була зірка, яка в той час світила, при чому тут сонце?
А народження Ісуса, час народження ніколи не привязувався до Сонця. Зовсім інші речі. Змісту ніякого не було. Але була зірка, яка в той час світила, при чому тут сонце?
Був такий імператор Констянтин. Пригадуєте? :)
Будучи язичником рішив зробити християнство державною релігією.
І на соборі який зібрав (будучи язичником культу Митри) і була дата призначена на день Митри. На тому соборі здається і Ісуса (мир йому) до Бога приписали.
Був такий імператор Констянтин. Пригадуєте?
Будучи язичником рішив зробити християнство державною релігією.
І на соборі який зібрав (будучи язичником культу Митри) і була дата призначена на день Митри. На тому соборі здається і Ісуса (мир йому) до Бога приписали.
Я радий, радий. Як ми плавно від народження Ісуса перейшли до Констянтина. Констянтин був язичником, але .... перед смертю став християнином, памятаєте? А знаєте чому? Знаєте чому Савло, який переслідував християн, бо вважав це найбільшим злом, їхав у ДАМАСК і впав і почув голос: Савле, Савле, чому мене переслідуєш? Чому? Тому що шляхи Господні невідомі.
Я радий, радий.Я радий, що ви раді :).
Ви спитали чому до сонця я відповів.
Вам не подобається відповідь. Ну що я можу зробити?
Це здається слова не Ісуса (мир йому), а Павла.
А я не стверджував, що це слова Ісуса!
Я радий, що ви раді .
Вам не подобається відповідь. Ну що я можу зробити
А .... прочитайте мій допис, а потім ... свій. Бо я не зрозумів що мені не сподобалося.
afterstep
25.07.2007, 23:17
А де тут язичництво?
в трийцідев'єтому році....
я - то думав
Миху, "знанія надо знать" - чого марно думати?!
Може б з цього місця більш детально Вас послухати, нє?
почитайте першоджерела - наприклад, Біблію, нє?
Ну Ви мене рочарували, афтерстеп, яйці та ковбаса - це харч, а не християнство і не язичництво.
то я так зрозумів - ви до церкви не носите ковбаску та яйці? і не їсте взагалі - навіть хліб свячений?
А народження Ісуса, час народження ніколи не привязувався до Сонця.
ну тіпа - "звізда не є сонце". І взагалі - фся канкрєтна астрономія в методичці не описана...
Мих, ну навіщо глупі питання? Наче ви не знаєте відповіді.
грає вар'ята - але відповіді направду може й не знати. Бо надто часто грає вар'ята..
afterstep
25.07.2007, 23:22
Зовсім інші речі. Змісту ніякого не було. Але була зірка, яка в той час світила, при чому тут сонце?
SerhijS, на повному серйозі. Якщо би вас яка лиха занесла на львівщину - свисніть. Направду, будучи далеко не прихильником ісламу - мав би натхнення з вами зустрітися не з метою обговорення питань чиєїсь віри ;)
Якщо би вас яка лиха занесла на львівщину - свисніть.Обов'язково свисну :).
Раніше в часи СНПУ я частенько бував у Львові.
мав би натхнення з вами зустрітися не з метою обговорення питань чиєїсь віриНевже ви думаєте, що я весь час лише про іслам розмовляю? :)
Невже ви думаєте, що я весь час лише про іслам розмовляю?
А ШО? ХІБА НІ? http://s4.rimg.info/08699d960a7bd33edf2f6007c91ce08e.gif (http://smiles.33b.ru/smile.63354.html) http://s7.rimg.info/3a88d9c1fbf2cd3240e5b456b4f925c5.gif (http://smiles.33b.ru/smile.79176.html)
Обов'язково свисну :).
Раніше в часи СНПУ я частенько бував у Львові.
Невже ви думаєте, що я весь час лише про іслам розмовляю? :)
снпу?...
хто би міг подумати?!... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
New Shrek
26.07.2007, 12:18
браття по зброї?
браття по зброї?Було. :)
Багато чого було.
хто би міг подумати?!...
А можна ще і почитати :)
В ЖЖ. (http://serhijs.livejournal.com/)
Констянтин був язичником, але .... перед смертю став християнином, памятаєте? Перед смертю.
А що робив навіть вже коли християнство стало державною релігією?
Якщо людина кається то здається вона намагається не повторювати своїх помилок. Правильно?
Добре. Про Рівноапостольного «святого».
Флавий Валерий Аврелий Константин, Константин I, Константин Великий (лат. Flavius Valerius Aurelius Constantinus, 27 февраля, 274 — 22 мая, 337) — римский император, сын Констанция Хлора, по смерти его в 306 г. избран войском в августы, после победы над Максенцием в 312 г. в битве у Мильвийского моста и над Лицинием в 323 стал единодержавцем римского государства, христианскую религию сделал господствующей, в 330 г. перенёс столицу государства в Византий (Константинополь), организовал новое государственное устройство. Константин на двадцатом году своего правления умертвил сына своего Криспа ядом, а жену Фаусту — горячим паром в бане за то, что их подозревали в заговоре против него.
В 337 году Константин Великий умер. Его деятельность нашла редкую в истории оценку: римский сенат, по свидетельству историка IV века Евтропия, счел Константина достойным возведения в боги, история признала его Великим, а Церковь Святым и Равноапостольным.
Я радий, що ви раді .
Вам не подобається відповідь. Ну що я можу зробити?
мені не відповідь подобається, а просто Ви не аргументували своє твердження.
почитайте першоджерела - наприклад, Біблію, нє?
Розумію, сказати легко, а знайти підтвердженням у Біблії - лінь, або відчуття що не знайду такого....
що ж і таке буває.
то я так зрозумів - ви до церкви не носите ковбаску та яйці? і не їсте взагалі - навіть хліб свячений?
При чому тут я? Питання стояло про християнство. Так от, ковбаску і яйця можете і не носити і при тому бути хорошим християнином. Чи для Вас християнство - це носіння яйців і ковбаски?
Пора вж відкривати гілку afterstep vs Мих:)
ну тіпа - "звізда не є сонце". І взагалі - фся канкрєтна астрономія в методичці не описана...
Нє, тут тіпа Ви не читали в Біблії, коли зірка вказувала трьом мудрецям дорогу до Ісуса. Чи то по-Вашому було Сонце? Круто! Афтерстепе, почитайте Біблію, га?
Перед смертю.
А що робив навіть вже коли християнство стало державною релігією?
Якщо людина кається то здається вона намагається не повторювати своїх помилок. Правильно?
Добре. Про Рівноапостольного «святого».
Ви розумієте ЩО означає "перед смерттю"?
"перед смерттю"?
Перед смертю -це означає за рік до сметі ? Так чи ні !!!!
Черешенька
26.07.2007, 18:00
Пора вж відкривати гілку afterstep vs Мих
Пане Данило, розбороняйте краще, поки ще не пізно ;) (бо мені то, очевидно, не під силу).
Пане Миху, та плюньте на ті контраргументи, всі Вас все одно не зрозуміють і зрозуміти не захочуть.
Пане Афтерстеп, будьте трішки "лояльнішим", не провокуйте, будь ласка (на подальші дискусії не в тему).
Коротко кажучи, давайте знову про євреїв поговоримо.
Перед смертю -це означає за рік до сметі ? Так чи ні !!!!
Крестился Константин незадолго до смерти в 337 году, сохранив при этом титул Великого Понтифика - верховного языческого жреца империи.
В начале 337 г. больной император отправился в Еленополис пользоваться ваннами. Но почувствовав себя хуже, он велел перевести себя в Никомедию и здесь на смертном одре крестился (Созомен: 1; 34)А міг і не встигнути.
afterstep
26.07.2007, 18:09
Пане Афтерстеп, будьте трішки "лояльнішим", не провокуйте, будь ласка (на подальші дискусії не в тему).
ок ;) ловитиму Миха в інших темах ;)
браття по зброї?
“суміжники”...
я — з уна-унсо....
щоправда, з 97-го року.....
Було. :)
Багато чого було.
А можна ще і почитати :)
В ЖЖ. (http://serhijs.livejournal.com/)
мені багато що знайоме з цього..... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
"На площади в Ор-Иегуде был сложен костер из книг "Нового завета"
На площади перед синагогой в районе "Неве Рабин" в Ор-Иегуде был разведен костер из сотен книг "Нового завета". Сожжение "крамольный литературы" проходило под руководством вице-мэра Узи Аарона, ему помогали учащиеся местной религиозной школы. Об этом сегодня сообщает газета "Маарив".
По словам вице-мэра Узи Аарона, члена партии ШАС, церемония сожжения книг была ответом на действия христианских миссионеров, развернувших интенсивную деятельность среди жителей города. В частности, на прошлой неделе в районе "Неве Рабин" миссионеры раздали сотни книг "Нового завета". Вице-мэр утверждает, что заняться этой проблемой его вынудили обращения граждан, которые жаловались на непрошенных гостей и просили оградить их от агрессивной христианской пропаганды.
В прошлый четверг Узи Аарон выехал в район, где накануне были замечены миссионеры. Через громкоговоритель он обратился к жителям "Неве Рабин" с предложением сдать полученные от христиан книги. В это время учащиеся религиозной школы обходили квартиру за квартирой и собирали книги, из которых позже был сложен костер.
Узи Аарон остался доволен мероприятием и считает, что акция по сожжению литературы, противоречащей основным идеям иудаизма, прошла успешно.
19:42-20.05.2008"
Эту "скромную"статью можно увидеть только на этом сайте,больше об этом никто писать не желает: http://sem40.ru/lenta/news-dir/173809.html
А теперь представим себе,что такое сделали с Торой в какой-нибудь другой стране. Результат будет заранее известен...
Так, про между прочим,в Нюрнберге в 1936г. тоже среди кое-кого было "модно" делать из книг костры.
Эту "скромную"статью можно увидеть только на этом сайте,больше об этом никто писать не желает: http://sem40.ru/lenta/news-dir/173809.html
А теперь представим себе,что такое сделали с Торой в какой-нибудь другой стране. Результат будет заранее известен...
Так, про между прочим,в Нюрнберге в 1936г. тоже среди кое-кого было "модно" делать из книг костры.
ви цілком праві, якби щось схоже було з Торою -- країна автоматично стала ворогом сша, занесена до "вісі зла", половина світу вже висловила своє "фе"....
це цілком логічно і зрозуміло...
а тепер давайте подумаємо, чому це так...
може тому, що юдеї змусили весь світ рахуватися з собою?..
знімаю капелюха!..
молодці!..
-- країна автоматично стала ворогом сша, занесена до "вісі зла",
Яскравим прикладом цього є виступ Буша:cowboy: на святкуванні 60-річчя єврейської держави в Ізраїлі: "Население Израиля едва превышает 7 миллионов, но когда вы противостоите терроризму и злу, ваша сила - 307 миллионов, поскольку за вами стоит Америка"
Яскравим прикладом цього є виступ Буша на святкуванні 60-річчя єврейської держави в Ізраїлі: "Население Израиля едва превышает 7 миллионов, но когда вы противостоите терроризму и злу, ваша сила - 307 миллионов, поскольку за вами стоит Америка"
ну, а я що сказав?.. http://levus.info/smile/smile.gif
в сша юдеїв живе більше ніж в "землі обітованній"...
Олена_ua
23.05.2008, 13:09
По словам вице-мэра Узи Аарона, члена партии ШАС, церемония сожжения книг была ответом на действия христианских миссионеров, развернувших интенсивную деятельность среди жителей города. В частности, на прошлой неделе в районе "Неве Рабин" миссионеры раздали сотни книг "Нового завета". Вице-мэр утверждает, что заняться этой проблемой его вынудили обращения граждан, которые жаловались на непрошенных гостей и просили оградить их от агрессивной христианской пропаганды
Секти у своєму репертуарі...Яка може бути повага до Христа, якщо зверху спущений план по залученню нових адептів.:mad:
може тому, що юдеї змусили весь світ рахуватися з собою?..
знімаю капелюха!..
молодці!..
мой дядя самих чесних правил,
когда не вшутку занемог,
он уважать себя заставил
и лучше видумать не мог http://i.smiles2k.net/aiwan_smiles/hi.gif (http://smiles2k.net/aiwan_smiles/7/index.html)
Доктор Уильям Пирс
НАЧАЛО КОНЦА?
Евреи постоянно проводят опросы общественного мнения, чтобы узнать, какой общественный резонанс вызывают их действия. Когда они навязывают новую политику нашему правительству, они посредством своих анкет узнают, как общество реагирует на это. Если эта политика очень непопулярна, они хотят знать, обвиняют ли люди их в этой политике. Они всегда готовы подкорректировать пропаганду, скармливаемую народу через их средства массовой информации, чтобы удерживать гоев от повышения их активности. А если гои уже активны, тогда цель их медиопропаганды – переложить вину на кого-то другого.
Я знаю, что когда я говорю, что евреи постоянно отслеживают общественное мнение и затем подстраивают свою пропаганду, чтобы направлять это мнение в благоприятном для них направлении – это кажется преувеличением большинству американцев. Американцы считают, что они свободные люди, что они могут иметь свое собственные мнения и что никто не контролирует их мышление и не манипулирует их мнением. Однако, это не более чем широко распространенная иллюзия. В 1928 году еврей Эдвард Бернез (Edward Bernays) написал в книге «Пропаганда», я цитирую: «Намеренное и разумное манипулирование общих привычек и мнений масс – это важный элемент демократического общества. Те, кто манипулирует этим скрытым механизмом общества, составляют невидимое правительство, которое является истинной управляющей силой нашей страны… Очень важно что она (пропаганда) глобальна и постоянна, и что по своей сути она направляет каждый аспект общественного сознания, точно так, как армия управляет телами своих солдат»– конец цитаты.
Нееврейский мир уделил очень мало внимания книге Бернеза в годы, предшествующие Второй мировой войне, но его соратники евреи, чьи предки восприняли идею книги за поколения до того, как Бернез написал ее, были в это время заняты пробиванием пути к наиболее важным позициям этого «скрытого механизма общества».
Наиболее важным здесь является то, что евреи на самом деле постоянно наблюдают нееврейское общественное мнение всего мира, они управляют этим «скрытым механизмом общества», который состоит, прежде всего, если не только, из средств массовой информации и индустрии развлечений. И они на самом деле регулируют свою линию пропаганды с тем, чтобы удержать гоев, чтобы не позволить гоям стать активными и защитить себя от обвинений и упреков… Несмотря на их манипулирование общественным мнением, на данный момент оно сильно сместилось в неблагоприятном для них направлении. Прежде всего, в Европе, но и также, в меньшей степени, в Америке.
Евреи хорошо известны своей гиперчувствительностью к любого рода критике. Посмотрите на одного из них искоса, и он начнет кричать, что начался новый холокост. Однако, на этот раз они не так далеки от истины в своей болтовне о том, что мир их не любит. Их социологи заявляют, что антиеврейские настроения на данный момент превысили уровень 1930-х годов.
В 1930-х Европа, и, в меньшей степени, Америка, реагировали на то, чем евреи занимались, будучи коммунистами-комиссарами в Советском Союзе, убивая миллионы русских и украинцев. Тогда в Америке все еще существовало несколько крупных газет, которые находились в руках людей, которые не боялись критиковать евреев. Выдающийся промышленник Америки Генрих Форд выпускал газету «Независимый Дирборн» (Dearborn Independent), которая отслеживала участие евреев в распространении коммунизма, порнографии, белого рабства и других грязных и разрушительных действиях. Многие христианские священники не боялись открыто высказываться против евреев. Вежливое общество терпело евреев, но не принимало в себя. В 1930-х годах евреев знали такими, какие они есть, в гораздо большей степени чем теперь.
Так что, я подозреваю, что их заявление о том, что евреев не любят так же, как в 1930-х – преувеличено. Если влиятельному лицу в то время, лицу, имеющему какую-то свою аудиторию, не нравилось, чем занимались евреи, то оно не боялось открыто об этом заявить. Или написать книгу, которую могли опубликовать. На сегодняшний день, когда средства массовой информации и политики находятся полностью в руках евреев, услышать честное мнение на что бы то ни было гораздо труднее. И для меня гораздо труднее узнать, каковы истинные результаты опросов общественного мнения о евреях. Я могу только предполагать, что евреи основываются на каких-то реалиях, когда заявляют, что их не любят больше, чем в любое иное время, начиная с 1930-х.
Пытаясь объяснить, почему возникло это чувство против них, они говорят о совпадении ряда случайных событий. Часть причин они видят в том, что многие американцы, не смотря на заявления Джорджа Буша и еврейских средств массовой информации, понимают, что 11 сентября было на самом деле прямым результатом поддержки американским правительством израильской агрессии. Другими словами, многие американцы понимают, что более чем три тысячи их соотечественников погибли 11 сентября из-за того, что их правительство заботилось об интересах Израиля, вместо того, чтобы отстаивать интересы Америки.
Еврейские средства массовой информации, конечно же, как обычно, хотят переложить вину на других, сооружая некое чучело, для того, чтобы затем публично его выпороть. С отвращением и возмущением в голосе, они объявляют, что антисемиты обвиняют евреев в случившемся 11 сентября– имея ввиду, что антисемиты заявляют, что евреи сами организовали нападение на Всемирный Торговый Центр и Пентагон, организовав все так, чтобы подозрения пали на мусульман, для того, чтобы возбудить в американцах антимусульманские настроения. А затем они качают головами, как будто бы удивляясь, что люди могут быть настолько глупы, чтобы поверить такому очевидно ложному объяснению случившегося, направленному на то, чтобы обвинить бедных невинных евреев. Все это разыгрывается достаточно профессионально для того, чтобы обмануть миллионы «леммингов». Блокировать их разум для любых других объяснений случившегося за исключением этой глупейшей фразы Джорджа Буша : «Они сделали это, потому что они ненавидят нашу свободу».
Но остается факт: все– за исключением «лемингов»– понимают, что 11 сентября было ответом отчаявшихся людей правительству США за поддержку израильской агрессии на Среднем Востоке. Те американцы, кто способен понять это, также могут ненавидеть тех, кто опозорил и унизил их страну, кто является виновником смерти их соотечественников.
Еще одной причиной того, что евреи делают неутешительные выводы из своих опросов общественного мнения является, пусть и запоздавшая, попытка противостоять еврейским усилиям получить выплаты за холокост со всех, кого они только видят, наблюдающаяся в течение последних трех-четырех лет. Можете ли вы поверить, что в Швейцарии, Франции, Германии, Польше, Швеции и других европейских странах нашлись гои, которые посмели противостоять евреям, требующим выплат от людей, которые прятали их во время войны? Я – уже могу.
Частью причин увеличения непопулярности евреев является война правительства Буша против Афганистана и его угроза войны Ираку и другим странам, объединенное общим мнением (по крайней мере за пределами Соединенных Штатов), что правительство США делает все, что Израиль ему говорит. Многим людям в Европе не нравится дестабилизация положения в мире, угроза еще одной мировой войны над их головами только из-за того, что мировая сила номер один позволяет использовать себя в опасных затеях этой «дерьмовенькой страны» Израиля, как выразился французский посол в Великобритании Даниель Бернар.
И, наконец, по всему миру поднимается волна отвращения к действиям Израиля в Палестине. Телезрители в Соединенных Штатах мало что слышат об этом конфликте, за исключением того, что бедные, невинные израильтяне пытаются защитить себя от палестинских камикадзе, которых правительство Буша и массмедиа именуют не иначе как «террористы». Но в Европе, где новости просеиваются не так сильно, как в Соединенных Штатах, правда прорывается на свободу. Я прочитаю вам несколько выдержек из британских новостей о том, что евреи сделали в палестинском лагере беженцев Дженин. В течение более чем недели после совершения побоища палестинских мужчин, женщин и детей в Дженине евреи не пропускали кареты скорой помощи, продукты первой необходимости и журналистов, пытаясь скрыть улики своего преступления. На этой неделе несколько британских журналистов сумели обойти израильские танки и снайперов вокруг лагеря и проникнуть туда. Все цитаты, которые я приведу, взяты из английских газет, вышедшей 16 апреля.
Первый репортаж из «Времен Лондона» (The Times of London) был написан журналисткой Дженин Джованни. Я цитирую : « …Мы должны были бежать через оливковые плантации, перебегая от дерева к дереву из-за израильского снайпера. Я видела разрушенные дома и раньше, я видела колодцы, наполненные телами, я видела людей, живущих в постоянном ужасе осады, но то, что осталось от лагеря Дженин, это пустыня смерти, в которой когда-то жило тринадцать тысяч человек».
Затем мисс Джованни описывает разрушения и ужас. Она цитирует тридцатилетнего палестинца, который выжил: «Я видел раненых детей, которые умирали в течение четырех дней от потери крови, потому что им некому было помочь».
Репортер Девид Блэер написал для газеты «Телеграф», я цитирую: « Все принадлежности нормальной жизни покрывали землю: туалетная бумага, коробки из-под обуви, полотенца, ведра, посуда, стулья, одежда. Везде чувствовался тошнотворный запах разлагающихся тел, неизвестное количество которых было скрыто под развалинами. …Ошеломленные люди собирались вокруг развалин их домов. Рияд Хусейн, тридцати лет, видел как дом был разрушен прямым попаданием ракеты, выпущенной военным вертолетом «аппачи». Женщина и ребенок внутри были убиты. Шестнадцатилетний Фади Джамир, который живет недалеко от наиболее пострадавшего района, сказал, что он видел семь ног и рук в куче мусора. Камал Анис сказал, что он видел израильский бульдозер, сгребающий тридцать тел недалеко от разрушенного дома. Он снес здание, похоронив тела под развалинами. Затем он проехал по ним, заравнивая эту могилу. На месте, с которого мистер Анис видел произошедшее, запах смерти был невыносим.»
Репортер Филл Ривс написал для лондонской газеты «Независимая» (Тhe Independent). Я цитирую: «Чудовищное военное преступление, которое пытался скрыть Израиль в течение последних двух недель, наконец, стало известно. Войска Израиля разрушили центр лагеря беженцев Дженин, где тысячи людей все еще живут среди руин. …Сладкий и отвратительный запах разлагающихся человеческих тел чувствуется везде, как свидетельство того, что это одна большая могила. Люди, которые проводят дни, прячась в погребах, теснящиеся там в то время, как разрываются ракеты, говорят: сотни тел погребены под пылью и развалинами домов, разровненных танками и бульдозерами. …Молчаливый, грустный молодой мужчина… провел нас через пустырь, покрытый теперь остатками того, что когда-то было домами. Резина, разорванная одежда, обувь, консервные банки, детские игрушки. Он неожиданно остановился. Это массовое захоронение,– сказал он, указывая. …Мы не видели тел, но чувствовали их запах. …Две недели назад здесь было несколько сотен скученных домов. …Их больше не существует. Вокруг центральной разрушенной части стоят многие сотни наполовину разрушенных домов. Большая часть лагеря, где жило около пятнадцати тысяч палестинских беженцев с войны 1948 года – разрушено. Каждая стена несет на себе следы пуль и шрапнели – свидетельство боевого огня вертолетов «кобра» и «аппачи». Здание за зданием было разрушено. Их содержимое выброшено на дорогу. Всякий дом несет на себе след вертолетной ракеты. Прошлой ночью все еще было много семей и плачущих детей, прячущихся в руинах, отрезанных от гуманитарной помощи. К нашему ужасу, мы не нашли раненых. …Израиль все еще пытался скрыть эти сцены вчера. Израильтяне отказывались допустить кареты скорой помощи и красного креста в течение недели, нарушая тем самым Женевское соглашение. Вчера они продолжали удерживать нас снаружи. Прячущиеся, шепчущие люди провели нас через узкие проходы, которые были свободны. Когда появлялись солдаты, нас предупреждали, махали рукой. Нас приняли люди, желающие рассказать о происшедшем. Они рассказали о расстрелах и бульдозерах, разрушающих дома с людьми внутри. …Рахип Ахмед из палестинского Управления Энергетики приехал, чтобы попытаться восстановить линии электропередач, он трясся от ярости и шока: «Это массовое убийство!..» Все просили нас об одном: «Расскажите миру!» – конец цитаты.
Да. Расскажите миру. Это легче сделать, когда евреи не контролируют каждое средство коммуникаций, как они это делают в Америке. Я просматривал новости «СNN» и «Fox TV» в течение всей недели. Все, что я узнал о еврейском нападении на Дженин, это что тринадцать израильских солдат погибли в заминированном доме, который на них обвалился и, конечно, я слышал еще и еще раз о каждом комикадзе, теперь официально называемыми «бомбовыми убийцами» (“homicide bombing”), но я не видел никакой информации о массовых убийствах палестинских граждан в Дженине или любом другом лагере беженцев, захваченным евреями в течение последних нескольких недель.
Еще одна информация, которая была в европейских новостях, но не в новостях здесь, в Штатах: то, как евреи находили свои жертвы. Я прочитаю вам из газеты «Гардиэн» четырехдневной давности: «У солдат была карта, на которой дома, что должны были быть снесены бульдозерами, были помечены голубым фломастером» – сказала Айша Сала, чей дом находится недалеко от разрушенной территории. «Были видны дома, были видны деревья – это была очень подробная карта. Я могла найти и мой собственный дом». Дом мисс Салы был занят израильскими солдатами, которые вошли в него, проломив стену». Ходят слухи, что дома, отмеченные для сноса, были домами профессиональной элиты: докторов, адвокатов, инженеров, учителей. Люди, которые были расстреляны или которых увели израильтяне, не были палестинскими солдатами. Они были интеллигентами, писателями, политическими деятелями – теми, кто мог стать во главе палестинцев.
Все это похоже на то, что сделали евреи в прибалтийских странах и Польше в первые дни Второй мировой войны. В Польше, например, они арестовали двадцать пять тысяч заслуженных граждан Польши: офицеров армии, профессоров, писателей – и убили их. Когда немцы нашли массовые захоронения этих убитых поляков в России и призвали Красный Крест и представителей из нейтральных стран посмотреть на то, что сделали коммунисты, газеты здесь проигнорировали это и обвинили в убийствах самих немцев. Спустя многие годы после войны американские средства массовой информации в этих массовых убийствах польской элиты все также обвиняли немцев.
В Европу новости о том, что евреи делают в Палестине, все-таки просачиваются, и европейцы не верят объяснениям Джорджа Буша и Ариеля Шарона, что евреи просто защищают себя, преследуя террористов в лагерях беженцев. Евреи жалуются, что новости из Палестины вместе с другими фактами, о которых я говорил, приводят к тому, что европейцы их не любят. Один из наиболее беспокоящих их аспектов в настоящем повышении антиеврейских чувств, согласно еврейским социологам, – не то, что это не просто антиизраильские или антисионистские чувства: это настоящая ненависть к евреям, как евреям. Не как израильтянам или сионистам. Социологи говорят о толпах, нападающих на евреев на улицах украинских и русских городов и кричащих «Смерть жидам!», они говорят об атаках на синагоги во Франции и Германии. Они жалуются, что все старые антисемитские теории заговоров жидов, жаждущих повелевать миром, на данный момент возрождаются.
Но вот что происходит реально – израильтяне раздражены палестинскими камикадзе. Они решили наказать палестинцев, просто убив часть из них и разрушив дома нескольких тысяч палестинских семей. Это тоже самое, как если бы правительство США, будучи раздражено высоким уровнем преступности среди черных, решило бы научить их, как себя вести, выселив несколько черных кварталов и пристрелив несколько сотен негров. Средства массовой информации, естественно, стали бы визжать о геноциде. Но когда делают такое евреи– на американские СМИ можно полностью рассчитывать: они будут замалчивать это и занимать «леммингов» спортивными шоу, либо очередным скандалом педофилии в католической церкви.
Евреи думали, что они сумеют уничтожить всю критику в Европе, как им это всегда удавалось в прошлом, опираясь на своих купленных политиканов. И, как они это часто делали в прошлом, евреи переоценили себя. Их высокомерность сыграла им плохую службу. Они теперь жалуются, что мир ненавидит их просто из-за того, что они хотели себя защитить и, конечно, возрастающее количество думающих людей на самом деле ненавидит их. По крайней мере в тех местах, где думающие люди хорошо информированы. Поэтому одной из наших обязанностей является как можно большая компенсация недостаточности патриотических средств массовой информации. Наша обязанность сообщить думающим людям по крайней мере то, о чем знают в Европе и затем позволить их разуму и чувству ответственности сделать остальное. Возможно, мы сможем сделать это началом конца евреев.
“Я скажу вам, почему у народа Израиля претензии к Моисею. Он водил нас
по пустыне сорок лет, чтобы привести в единственное место на всем
Ближнем Востоке, где нет нефти!”
Голда Меир
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008