КПК

Показати повну версію : Страхування цивільно-правової відповідальності водіїв..

Grek
21.07.2007, 18:58
Як відомо з 1 серпня наше доблесне ДІА почне "посилену" перевірку наявності полісів страхування відповідальності водіїв.
Пропоную тут ділитись інформацією на цю тему, а зокрема хто у якій страховій компанії застрахувався.
Так ось вчора заплативши 248 грн. отримав поліс в страховій компанії "Універсальна" (це не реклама - а обмін досвідом).

mota_boy
21.07.2007, 19:24
Як відомо з 1 серпня наше доблесне ДІА почне "посилену" перевірку наявності полісів страхування відповідальності водіїв.

Давно пора. Закон вийшов ще у 2004р. а до цьго часу його ніхто не виконував.

Войцек
22.07.2007, 01:11
Я вважаю, що це в першу чергу водіям потрібно. Сам опинився в такому становищі, щоб зареєструвати авто у МРЕВ треба було застрахуватися. Застрахувався, а через три місяці ДТП. Все йде до того, що мене визнають винним (але ми ще поборимосі :mad: ) і в такому разі страхова компанія має відшкодувати збитки замість мене, так званим, постраждалим. Тепер шкодую, що не взяв повну страховку (на відновлення і мого авта, незалежно від того, хто винний).
Але ви повинні добре знати, що страхова компанія (принаймні моя) вимагає в разі ДТП справку про медичний огляд обох водіїв. Таке обов"язково робиться у разі, якщо є постраждалі. А якщо нема - не обов"язково, якщо даїшники не видять у цьому потреби. Просто на місці пригоди записують, що немає потреби робити медичний огляд. Все швидко, але ви можете через це мати проблеми із страховою компанією. Тож, якщо страхуєтеся, краще дізнайтеся, що маєте робити у разі ДТП.

Grek
22.07.2007, 04:56
Застрахувався, а через три місяці ДТП.
Так власне і питання: в якій страховій компанії страхувався, чи не було "затягувань" з боку цієї компанії при виплаті?

mota_boy
22.07.2007, 09:01
Так власне і питання: в якій страховій компанії страхувався, чи не було "затягувань" з боку цієї компанії при виплаті?

На машинах є наклейки страхових компаній, попитайтесь водіїв чи мали ДТП, як їм відшкодовували збитки. Це буде найкраща реклама для компаній. Але це все стосується страхування КАСКО. Яке страхується на основі ПРАВИЛ страхування які різні у всіх компаній
Що стосується страхування цивільної відповідальності то страхування здійснюється на основі закону про обов'язкове страхування цивільної відповідальність власників наземних транспортних засовіб, тому умови є однакові на всій території України.

Але ви повинні добре знати, що страхова компанія (принаймні моя) вимагає в разі ДТП справку про медичний огляд обох водіїв

Ваш обов'язок по Закону це повідомити СК про ДТП, викликати працівників ДАІ на місце, та бути тверезим за кермом. Хоча при страхуванні ЦВ потерпілому ЗОБОВ"ЯЗАНІ виплатити відшкодування навіть якщо Ви порушили умови договору. А вже потім в судовому порядку, стягнуть цю суму з Вас (для прикладу якщо ви керували авто в нетверезому стані)

Мих
22.07.2007, 23:53
Універсальна - погана компанія. Є поганий досвід, хоча й не мій.

Питання в іншому: яка відповідальність перед ПДР, у разі, якщо нема цієї картки.

mota_boy
23.07.2007, 08:05
Питання в іншому: яка відповідальність перед ПДР, у разі, якщо нема цієї картки.

Відповідальність штраф 0,5-1 неоподатковуваного мінімуму, питання в іншому невже так складно поліс купти, він копійки коштує.

sanya
23.07.2007, 10:23
Вот мій тато застрахував автомо:cowboy: :shy: біль на авто каско

KabMiner
23.07.2007, 11:04
У мене стара 9-ка, тому застрахував свою відповідальність перед тими кого я можу вдарити. Заплатив за рік 200 грн. Сподіваюся, що страховка не знадобиться, тьху-тьху-тьху.

Мих
23.07.2007, 15:49
Відповідальність штраф 0,5-1 неоподатковуваного мінімуму, питання в іншому невже так складно поліс купти, він копійки коштує.

просто поганий досвід у роботі з страховими фірмами.

Boris_Kiev
23.07.2007, 18:42
Страхую цивільну відповідальність з 2001 року (після випадку, коли довелося потерпілому заплатити за бампер, поворотник та шпакльовку крила 500 баксів (за рахунком СТО). Підліз, зараза, зліва при розвороті, коли я стояв і дивився праворуч…)

Був єдиний страховий випадок – здаючи назад в умовах поганої видимості, злегка дряпанув двері гарантійної Міцуби. Водій оцінив у 80$, його директор вимагав 300. Спробував збити до 150 – директор не погодився.

Реально: безготіркою з ПДВ це склало 138$, з них 100- моя франшиза (а за його каско франшиза- ще більша).
Тож я заплатив страховій компанії 100$ + вони заплатили свої 38. :)
Плюс по суду штраф 34 грн за порушення правил.

Основна морока була з судом – поки туди прийшла справа з ДАІ. Поки її «підклали верхньою» до доброї бабусі-судді – ще кілька коробок цукерок секретарю з адмінсправ (бо права були тимчасово вилучені, а в талоні мент олівцем зробив запис). Після сплати штрафу права повернули, олівець стер. :)

Вчора шукав поліс цього року – треба ж стікер отримати. А страховики кажуть – стікери будуть в кінці місяця.

До речі, поліс не знайшов. Тому прийшов до страхової компанії, написав заяву – видали дублікат полісу і новий стікер. Порадили возити з собою не копію, а оригінал полісу – менти перевірятимуть.

Компанія – колишня Гарант-авто, тепер називається Дженералі Гарант.

P.S. Для Войцека: в разі ДТП без жертв ДАІшник запитує обох водіїв: чи є підозри на сп"яніння іншого ? Ні - на експеризу не направляє.

mota_boy
23.07.2007, 20:40
просто поганий досвід у роботі з страховими фірмами.

Та ні якраз досить хороший досвід, тому заявляю що знаючи свої права, потерпіла сторона ЗАВЖДИ отримає відшкодування по цивілці, а по каско можуть бути різні нюанси.

З.І. Те що в поганій компанії Вам Ваші права пояснювати не будуть а будуть придумувати нові обов'язки - це правда, але ж ніхто не заваджає просто прочитати закон і тоді розказати компанії що вона повинна робити.

Універсальна, у свій час, дійсно гриміла скандалами, але тут як, на мене, клієнт сам винен. Коли Ви купуєте китайський змішувач за 40-100 грн Ви ж не очікуєте що він буде служити так якісно і довго як німецький (але набагато дорощий). Якщо Універсальна та деякі інші псевдострахові компанії демпінгують ціни то годі було сподіватись що в них будуть гроші на виплати. Клієнт сам обирав ДЕШЕВУ ціну Універсальної, відповідний був і результат виплат.

Grek
23.07.2007, 22:38
Клієнт сам обирав ДЕШЕВУ ціну Універсальної
Так справа в тому, що я вибрав Універсальну не через низьку ціну, оскільки у всіх компаніях вона однакова (ну крім деяких явно ненайкращих) і розраховується згідно коефіцієнтів від базового тарифу. А вибрав її якраз через досить позитивні відгуки на деяких форумах.

lotr_an
23.07.2007, 23:25
повне Каско - Дженералє Гарант.

mota_boy
24.07.2007, 09:47
Основна морока була з судом – поки туди прийшла справа з ДАІ. Поки її «підклали верхньою» до доброї бабусі-судді – ще кілька коробок цукерок секретарю з адмінсправ (бо права були тимчасово вилучені, а в талоні мент олівцем зробив запис). Після сплати штрафу права повернули, олівець стер.

А чому морока була Ваша, це справа потерпілого надати документи в СК, відшкодування ж треба йому а не Вам

Boris_Kiev
24.07.2007, 09:58
А чому морока була Ваша, це справа потерпілого надати документи в СК, відшкодування ж треба йому а не Вам
Відшкодуванням потерпілому дійсно займалася страхова компанія.
Але в мене, як у винуватця міні-ДТП, вилучили права.
І поверненням їх (через суд і штраф) довелося займатися мені :)
Мене проконсультувала інша суддя, як поводитися, щоби покарання було мінімальним.

dvin
24.07.2007, 11:18
Перевірка обов'язкового автострахування почнеться з 1 січня. (http://news.mediaport.info/ukraine/2007/43535.shtml)

Мих
25.07.2007, 00:05
Перевірка обов'язкового автострахування почнеться з 1 січня.
Юзерів знову кинули....

Мих
25.07.2007, 00:06
Зрозумів чому фірми називаються страховими - тому що страшать водіїїв, що з першого числа будуть штрафувати.

Boris_Kiev
25.07.2007, 00:12
Та заспокойтеся !
Ось товариш застрахував "Таврію" на 15 днів за 38 гривень і якось виклянчив під це стікер.

Мих
25.07.2007, 01:58
Та заспокойтеся !
Ось товариш застрахував "Таврію" на 15 днів за 38 гривень і якось виклянчив під це стікер.
Теж вихід....

mota_boy
25.07.2007, 07:59

На стикері є дати дії поліса, Ваш товариш кинув себе сам, бо вартість одного дня, в короткотермінових полісах є вищою.
А як на 16 день Ваш товариш поцілує лексус або інфініті? Чому люди купують поліс на 15 днів для ДАІ а не на рік ДЛЯ СЕБЕ.

Дана
25.07.2007, 10:59
От і мені треба би було застрахувати свого коня залізного, все відкладаю на потім, бо зараз майже не виїзджаю на машині, все планую після пологів впритул зайнятися машино, її би варто було на сервіс завезти бо маю деякі підозри, от буквально вчора техогляд тіпа прошла( добрі лющди зробили талон, бо сама не можу зараз їздити). Скажіть а в скільки мені приблизно обійдеться повне каско в Гаранті (стаж водіння три-чотири роки)

lotr_an
25.07.2007, 11:19
Скажіть а в скільки мені приблизно обійдеться повне каско в Гаранті (стаж водіння три-чотири роки)

а що за машина, скільки років і ринкова (на сьогоднішній день) вартість?

Дана
25.07.2007, 11:45
а що за машина, скільки років і ринкова (на сьогоднішній день) вартість?
Деу Ланос, 2001 року, а ось вартість теперішна ринкова :8: не знаю

lotr_an
25.07.2007, 12:24
з віком нормально (повне каско тільки на машини до 10-ти років). страхові тарифи в них можуть бути від "дружніх" 4,75% до навіть не знаю напевне до 10% (знавці підкажіть!). беремо її нинішню вартість наприклад 40 тис грн. (так прикидаю від вартості нових ланосів і теперішньої ринкової вартості моїх жигулів :) ), беремо тариф 5,5% (так навскидку) множимо виходить 2200 грн. питання ще який знос врахують та яка франшиза буде.
Це я все скажемо так навскидку обчислив. з понеділка мій друг виходить в Гаранті на роботу я в нього розпитаю.

Дана
25.07.2007, 12:33
Дякую за інформацію, я на щось подібне і розраховувала.
lotr_an розпитайте будь-ласка, і ще якщо не важко сама цивільна відповідальність скільки би мені вартувала, якщо я повне каско не захочу брати.

Viter_lviv
25.07.2007, 12:35
Перевірка обов'язкового автострахування почнеться з 1 січня.
Е, ЛЮДИ. ЦЕ НЕ ПОЛІСІВ ПРЕРЕВІРКА ПОЧНЕТЬСЯ З 1 СІЧНЯ, А ТИХ СТІКЕРІВ. А ПОЛІСИ ТАКИ БУДУТЬ ПЕРЕВІРЯТИСЯ З 1 СЕРПНЯ. ЦЕ Я ВАМ ЯК ПРАЦІВНИК СТРАХОВОЇ КОМПАНІЇ КАЖУ.

СК КРЕДО КЛАСИК. ТОМУ, ЯКЩО Є ЗАПИТАННЯ ПО СТРАХУВАННЮ - ПИТАЙТЕ.

А ЩЕ ЯКЩО ЦІКАВИТЬ СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ - ТО МОЖУ І ТУТ ЩОСЬ ЦІКАВЕ СКАЗАТИ, БО ЗАХИЩАЛА ДИПЛОМ ПО ЦЬОМУ ПИТАННЮ. ДОВОЛІ ЦІКАВА ТЕМА..

Viter_lviv
25.07.2007, 12:38
МОЖУ НА МІСЦІ РОЗРАХУВАТИ ЦИВІЛКУ, ЯКЩО КОМУСЬ ТРЕБА

lotr_an
25.07.2007, 12:46
ще якщо не важко сама цивільна відповідальність скільки би мені вартувала

якщо ви не ветеран ВВВ, не ветеран праці то цивілка десь в районі 170-250 гривень обійдеться (там якщо ви ще когось хочете вписати таке інше).

Boris_Kiev
25.07.2007, 12:53
Калькулятор страхової суми ОЦВ тут: http://ocv.com.ua/

Що характерно: я, прописаний в Києві, їжджу в основному по 4-5 км і заплатив за страховку ~370 грн
(йього року з бонусом - 320).

Наш водій прописаний в селиці Вишневе, щодня двічі їздить через половину Києва - він заплатив 160 грн. :)

Viter_lviv
25.07.2007, 12:57
так правильно, бо ціна залежить від місця реєстрації. якщо прописана десь в якомусь селі, то ціна і є нижча вдвічі.

mota_boy
25.07.2007, 16:55
тарифи в них можуть бути від "дружніх" 4,75% до навіть не знаю напевне до 10% (знавці підкажіть!)
4.75 це не дружній тариф а демпінг, 10 це вже закруто для нашого регіону, а 5,5 сміло можете розраховувати

СК КРЕДО КЛАСИК. ТОМУ, ЯКЩО Є ЗАПИТАННЯ ПО СТРАХУВАННЮ - ПИТАЙТЕ.

Пянянко Ви пальчик з Shift заберіть, а хочете порекламуватись то Вам не сюди.

Калькулятор страхової суми ОЦВ тут: http://ocv.com.ua/

Розрахунок приблизний, оскільки тариф розраховується множенням коефіцієнтів на базовий платіж, а коефіцієнти в Законі прописані не абсолютною величиною а є межі від і до.

Войцек
25.07.2007, 21:02

Греку, я застрахований у компанії "ТАС". Не знаю чи є така на Заході.
Щодо "затягувань" - то поки що не знаю - продовжую судитися і мабуть іще не скоро все скінчиться.
Мій знайомий півроку тому отримав страховку в "Оранті", жодної затримки. Це так, інфо.

А вже потім в судовому порядку, стягнуть цю суму з Вас (для прикладу якщо ви керували авто в нетверезому стані)

Ну це зрозуміло. Але у разі, якщо всі тверезі, стягнення з Вас тієї суми буде те саме, якби Ви не застраховані були

Войцек
25.07.2007, 21:04
P.S. Для Войцека: в разі ДТП без жертв ДАІшник запитує обох водіїв: чи є підозри на сп"яніння іншого ? Ні - на експеризу не направляє.

Саме так і було :) :(

mota_boy
25.07.2007, 21:05
Але у разі, якщо всі тверезі, стягнення з Вас тієї суми буде те саме, якби Ви не застраховані були

Не зрозумів, поясніть докладніше що маєте на увазі

Войцек
25.07.2007, 21:08
Не зрозумів, поясніть докладніше що маєте на увазі

Вибачте, то я вже кави :) бахнув.
Насправді, якщо страхова відшкодувала потерпілому, а потім з Вас зтягнула цю суму - яка користь з такого?

mota_boy
25.07.2007, 21:15
Насправді, якщо страхова відшкодувала потерпілому, а потім з Вам зтягнула цю суму - яка користь з такого?

Якщо у Вас є поліс ОСЦПВ власників наземних ТЗ то шкоду завдану Вами третій стороні відшкодує страхова компанія і з Вас її стягувати ніхто не буде. Але є певні обмеження (у випадку яких страхова компанія після відшкодування збитку стягне його з Вас) це описано в законі

Стаття 38. Регресний позов страховика та МТСБУ

38.1. Страховик після виплати страхового відшкодування має
право подати регресний позов:
38.1.1. до страхувальника або водія забезпеченого
транспортного засобу, який спричинив дорожньо-транспортну пригоду:

а) якщо він керував транспортним засобом у стані сп'яніння
під впливом алкоголю, наркотичних, психотоксичних чи інших
одурманюючих речовин;

б) якщо він керував транспортним засобом без права на
керування транспортним засобом відповідної категорії;

в) якщо він після дорожньо-транспортної пригоди самовільно
залишив місце пригоди чи ухилився від проведення в установленому
порядку перевірки, констатуючої дію алкогольних напоїв,
наркотичних чи інших одурманюючих речовин, чи споживав ці речовини
після дорожньо-транспортної пригоди до відповідної констатуючої
перевірки;

г) якщо дорожньо-транспортна пригода визначена в
установленому порядку безпосереднім наслідком невідповідності
технічного стану та обладнання транспортного засобу існуючим
вимогам Правил дорожнього руху ( 1306-2001-п );

ґ) якщо він не повідомив страховика у строки і за умов,
визначених у підпункті 33.1.2 пункту 33.1 статті 33 цього Закону;

38.1.2. до підприємства, установи, організації, що відповідає
за стан дороги, якщо заподіяна у результаті дорожньо-транспортної
пригоди шкода виникла з їх вини;

38.1.3. до особи, яка заподіяла шкоду навмисно.

38.2. МТСБУ після сплати страхового відшкодування має право
подати регресний позов:

38.2.1. до власника транспортного засобу, який спричинив
дорожньо-транспортну пригоду, який не застрахував свою
цивільно-правову відповідальність, крім осіб, зазначених у
пункті 13.1 статті 13 цього Закону;

38.2.2. до водія транспортного засобу, який заволодів
транспортним засобом за допомогою протиправних дій;

38.2.3. до страховика, якщо забезпечений транспортний засіб,
що заподіяв шкоду, було встановлено та страховик був зобов'язаний,
але не виплатив страхове відшкодування у порядку, встановленому
цим Законом;

38.2.4. до підприємства, установи, організації, що
відповідають за стан дороги, якщо заподіяна у результаті
дорожньо-транспортної пригоди шкода виникла з їх вини.

Я думаю що це зовсім не складні умови і їх дотримання для клієнта не є великою проблемою.

Войцек
25.07.2007, 21:32
А, таке зрозуміло. Цілком згідний - дотримання тих умов не дужо складне.
А щодо "ухилився від проведення в установленому
порядку перевірки, констатуючої дію алкогольних напоїв,
наркотичних чи інших одурманюючих речовин".
Якщо, як добре написав Борис "в разі ДТП без жертв ДАІшник запитує обох водіїв: чи є підозри на сп"яніння іншого ? Ні - на експеризу не направляє." то що - це є порушення умови чи ні?

mota_boy
25.07.2007, 21:38
Якщо, як добре написав Борис "в разі ДТП без жертв ДАІшник запитує обох водіїв: чи є підозри на сп"яніння іншого ? Ні - на експеризу не направляє." то що - це є порушення умови чи ні?

Ні це не порушення, ухилився-це відмовився, коли працівник ДАІ на цьому наполягав, за це також передбачений штраф в адміністративному кодексі, ця річ зазначається в протоколі, якщо це в протоколі не зазначено, то все ОК, ніхто до цього придиратись не буде. А в документах наданих ДАІ в страхову буде вказано що водій тверезий.

lotr_an
25.07.2007, 21:41
4.75 це не дружній тариф а демпінг,

я так застрахований :) демпінг? а мені яка різниця :) ?

Boris_Kiev
25.07.2007, 21:52
Мент бачив, що ми обидвоє тверезі.
І щось занотував у протоколі, що ми взаємно не наполягаємо на проведенні експеризи іншого учасника руху. На крайній випадок, ДАІшник повинен мати індикатор.
Тобто - запис в протоколі є і всі претензії з цого приводу - до ДАІ.

А суддя (та, що консультувала) - сказала, що попри компенсацію матеріальної шкоди (страховою компанією) ще є дві небезпеки:
1. Автотоварознавча експертиза (типу - "авто потерпілого суттєво втратить у ціні внаслідок аварії та ремонту");
2. Цивільний позов потерпілого або пасажирів про відшкодування моральної шкоди.

Благо, в "моєму" випадку цього не було.

~~~~~~~~~~~~~
Не пам"ятаю, писав я чи не писав про такий кумедний випадок: застрахований водій "грачував" на своїй "Волзі". Біля салону електроніки чоловік "голосував", а на краю тротуара стояла коробка з великим плазмовим телевізором. Було слизько і водій в"їхав в ту коробку і вщент розбив телевізор.

ДАІ відмовлялося виїхати на той "випадок". Викликали дільничного міліціонера, а той вже - ДАІ.

Водієві досить довго довелося сперечатися зі страховою компанією, поки вони визнали випадок "страховим".

mota_boy
25.07.2007, 21:58
я так застрахований демпінг? а мені яка різниця ?

Різницю Ви можете відчути тоді коли в компанії одночасно вкрадуть 4-5 лексусів, а тут ще й у Вас якись серйозний випадок трапиться, коли в компанії не буде вистарчати резервів на виплату відшкодувань, коли Вам будуть проводити ліві експертизи і штучно занижувати розмір збитку, коли місяцями будете чекати на виплату, тоді всі принади демпінгу зрозумієте.

Водієві досить довго довелося сперечатися зі страховою компанією, поки вони визнали випадок "страховим".

Водій був правий- це, таки, страховий випадок.

lotr_an
25.07.2007, 22:02
Різницю Ви можете відчути тоді коли в компанії одночасно вкрадуть 4-5 лексусів, а тут ще й у Вас якись серйозний випадок трапиться, коли в компанії не буде вистарчати резервів на виплату відшкодувань, коли Вам будуть проводити ліві експертизи і штучно занижувати розмір збитку, коли місяцями будете чекати на виплату, тоді всі принади демпінгу зрозумієте.

за це не переживаю... поки що...

mota_boy
25.07.2007, 22:06
за це не переживаю... поки що...

Поги грім не гряне мужик не перехреститься.

lotr_an
25.07.2007, 22:09
Поги грім не гряне мужик не перехреститься.

нє ти не зрозумів. в мене там свої розрахунки... але ти також правий.

mota_boy
25.07.2007, 22:10
в мене там свої розрахунки...

Я зрозумів )))

Ума
29.07.2007, 10:25
Люди, щось я відстала від усіх нововведень! Підкажіть мені що то за стікери мають бути і де мені тепер їх взяти, якщо я свою "відвовідальність" купувала в листопаді, а чоловік в січні. в ПЗУ

Войцек
29.07.2007, 11:03
Доречі. я теж без стікерів зараз і не чув про це.
Чи то обов"язково? Поруч із техоглядом вішати?

Boris_Kiev
29.07.2007, 11:06
Стікер видають безкоштовно за місцем страхування.
Можна навіть поліс не брати туди - Ви є в базі.
По краях стікера надруковані різні роки - вони обрізають усі крім року, коли страхування закінчується.

Стікерів не вистачає на всіх. Тому раджу зробити такий трюк: приходите і пишете заяву, що просите дублікат поліса в зв"язку з втратою оригінала.
Отримуєте безкоштовно новий поліс (до проплаченого терміну) і стікер.

P.S. Страховики радять постійно возити з собою поліс. Кажуть, ДАІ може перевірити його наявність.
На стікері нема номера авта і прізвища, на ньому- тільки номер поліса.

Войцек
29.07.2007, 11:35
У мене тепер нова тачка, так шо і страхуватися знову.
Але, знову ж таки, чи є це обов"язковим той стікер?

mota_boy
30.07.2007, 08:48
Можна навіть поліс не брати туди - Ви є в базі.

Поліс брати потрібно, згідно інструкції моторного бюро в полісі робиться відмітка про серію стікера

Стікерів не вистачає на всіх. Тому раджу зробити такий трюк: приходите і пишете заяву, що просите дублікат поліса в зв"язку з втратою оригінала.
Отримуєте безкоштовно новий поліс (до проплаченого терміну) і стікер.

Не треба ніяких трюків, стікерів достатньо

P.S. Страховики радять постійно возити з собою поліс. Кажуть, ДАІ може перевірити його наявність.

Ну до чого тут ДАІ, поліс і так повинен бути постійно в авто, бо якщо він Вам і знадобиться то
тільки на дорозі під час ДТП.

У мене тепер нова тачка, так шо і страхуватися знову.
Але, знову ж таки, чи є це обов"язковим той стікер?

Їдете в страхову, пишете заяву на розірвання договору в з'язку з відчуженням авто (повертаєте поліс та стікер), та сума яку Ви заплатили за поліс розбивається по днях, оплата за ті дні коли поліс діяв залишається у страхової, решта (за вирахуванням 20%) повертається Вам, тобто за новий поліс Ви заплатите менше (врахується залишок з попереднього полісу), але це за умови що по вашому полісу ще не було виплат відшкодувань.

А обов'язковим є ПОЛІС а не стікер, але видача поліса повинна супроводжуватись видачею стікера.

Стікери не губіть, дублікати видаватись не будуть.

Boris_Kiev
30.07.2007, 09:41
чи є це обов"язковим той стікер?Войцеку, самі розумієте, навіщо давати ДАІшникам зайву підставу Вас зупиняти ?
Знаєте, як їм прикро побачити "коробку з цукерками", але замість цукерок там - фантики :)

Я, наприклад, на скло завжди чіпляю КОПІЮ талона техогляду (оригінал - в правах; у мене двічі крали талон). Те ж зроблю зі стікером.

Ума
30.07.2007, 15:15
А обов'язковим є ПОЛІС а не стікер, але видача поліса повинна супроводжуватись видачею стікера.

Стікери не губіть, дублікати видаватись не будуть.

то мені видадуть лише стікер, якщо я страхувалась, коли про ті стікери ніхто не знав? чи де тепер його взяти?

mota_boy
30.07.2007, 15:27
то мені видадуть лише стікер, якщо я страхувалась, коли про ті стікери ніхто не знав? чи де тепер його взяти?

Берете свій поліс та йдете в страхову в якій ви купували поліс, Вам виписують стікер на якому вказують дату закінчення Вашого поліса, стікер видають безкоштовно.

Junior
09.08.2007, 10:26
Взагалі цивілка - це добре - заплатив 220-230 грн, і їздиш спокійно.
В примусовому прядку страхував би пенсіонерів-студентів-і т.п.
Не дай бог заїде а тебе: машина - розбита копійка-тройка-москалик (400 уїв якщо зможеш продати), грошей нема ( пенсія-стипедія-бідні мама-тато, самі ми нє мєсниє), бідося ні флага ні родіни, і караул. добре КАСКО, хай страхова компанія розгрібається, а як нема? Йдеш сам собі ремонтувати автомобіль, подаєш позов до суду, отримуєш(через пару рокув) рішення і по 20-30 грн щомісяця до пенсії.
До речі є тока штука, як цивілка з частковим КАСКО - трохи дорожча, але страхують ті авто, які не страхують по КАСКО

mota_boy
19.08.2007, 18:14
До речі є тока штука, як цивілка з частковим КАСКО - трохи дорожча, але страхують ті авто, які не страхують по КАСКО

Що це таке? Mожна докладніше?

Junior
20.08.2007, 10:20
Що це таке? Mожна докладніше?

бічна личаківської, навпроти базару, якщо з центру, то направо, як до медінституту є страхова фірма ГЛОБУС - знайду візитку - напишу телефони...

Вони надають таку послугу... Я там страхував цивілку, розповідали, що такий вид страхування є - правда франшиза є - по 100 уїв за цивілку і за свою машину, і максимальна виплата за твою машину, здається, не більше 5 тис уїв

знайду телефон, передзвониш, розкажуть докладніше

mota_boy
20.08.2007, 13:43
бічна личаківської, навпроти базару, якщо з центру, то направо, як до медінституту є страхова фірма ГЛОБУС - знайду візитку - напишу телефони...

Вони надають таку послугу... Я там страхував цивілку, розповідали, що такий вид страхування є - правда франшиза є - по 100 уїв за цивілку і за свою машину, і максимальна виплата за твою машину, здається, не більше 5 тис уїв

знайду телефон, передзвониш, розкажуть докладніше

Так і думав що це якийсь розвод.
1. Глобус за 2006 р виплатив своїм клієнтам 3561,6 тис грн. це надзвичайно смішний показник, я б задумався чи вірити такій компанії.

http://forinsurer.com/ratings/nonlife/06/12/6

2. Здається мені що це так зване часткове страхування, тобто авто застраховане на 5 тис (не дивлячись на те що воно коштує більше), що це означає для клієнта - в результаті повного знищення авто вам віддадуть майже 5 тис. А якщо збиток буде частковий (авто підлягає відновленню) то сума компенсації буде множитись на відношення тих 5 тис до реальної вартості авто. Приклад авто 8тис, збиток 1тис, компенсація 1тис*5/8 = 1*0,625 = 0,625 тис. від цього відніміть франшизу та амортизацію запчастин.

ivansstef
20.08.2007, 23:54
застрахував цивілку.. завтра йду по КаСКО.. завтра по обіді буду мати все в дупі :) :)

mota_boy
21.08.2007, 08:57
застрахував цивілку.. завтра йду по КаСКО.. завтра по обіді буду мати все в дупі

Не все. пам'ятайте про франшизу, та випадки відмови у відшкодуванні (для прикладу алкоголь за кермом)
)))))

Junior
21.08.2007, 09:26
Так і думав що це якийсь розвод.
1. Глобус за 2006 р виплатив своїм клієнтам 3561,6 тис грн. це надзвичайно смішний показник, я б задумався чи вірити такій компанії.

Ну вірити чи не вірити - це власна справа кожного. Тут переконувати навіть змісту нема (можу їхні клієнти просто не потрапляють в аварії - аура у них така ;) )

http://forinsurer.com/ratings/nonlife/06/12/6

2. Здається мені що це так зване часткове страхування ..... 1тис*5/8 = 1*0,625 = 0,625 тис. від цього відніміть франшизу та амортизацію запчастин.

так то воно, може, і так, але якщо побили капот - крило і на гаражах в "спеціалістів" ремонт обійдеться в 400-500 уїв, а на модному сервісі - в 1200-1300 уїв(рахунок в страхову компанію) , то виходить 1200 - (50уївб відкату за обнал) - 500уїв (ремонт) - 100 уїв (франшиза, якщо не вибив з винуватця, або сам винен) = 550 уїв на рівному місці - ти в плюсі, навіть якщо заплатиш 100 уїв франшизи по цивілці...

Гірша ситуація, якщо повний капець машині, а вона коштує дорожче, але в цьому вимадку
1. Що це за машина, яку відмовились стахувати по КАСКО?
2. Якщо не відмовились - то для чого така економія...
3. Ймовірність попасти в таке ДТП значно нижча, ніж просто побитись(якщо не дуже літати - по трасі не швидше 130-140 - оскільки авто дороге, воно не може на такій швидкості погано триматись траси)
4. Варто слідкувати за технічним станом авто, та за станом його гуми
.... так можна продовжувати довго

Я до чого веду - страхівка це не панацея від всіх неприємностей на дорозі, а можливість не попадати у великі гроші. Страхова компанія компенсує твої втрати, хоч навіть і частково (або повністю - це все залежить від відкату ;) ).
Навіть якщо повна труба машині, то 5 тис уїв краще, ніж нічого...
А ще краще не потрапляти в аварії - чого вам і бажаю

mota_boy
21.08.2007, 09:30
Страхова компанія компенсує твої втрати, хоч навіть і частково (або повністю - це все залежить від відкату ;) ).

це залежить не від відкату а від компанії. Я Вам відкрию страшну таємницю - в нормальній компанії Вам компенсують збиток без відкату, можете таке уявити???

Boris_Kiev
21.08.2007, 09:39
А як бути з такою дуркою, як - "амортизація":
Купуєш для заміни НОВЕ крило, а тобі компенсують вартість "зношеного" ? Про це в газетах писали.

mota_boy
21.08.2007, 09:53
Купуєш для заміни НОВЕ крило, а тобі компенсують вартість "зношеного" ? Про це в газетах писали.

Чому дурка?
Уявімо що в мене Опель Астра 2000 р.в. ціна якого 9000-12000 у.о., Ви в себе у дворі рубаєте дерево яке падає на моє авто (в результаті перегину кузова авто ремонту не підлягає, або ремонт коштує більше за реальну вартість авто), я кидаю Вам ключі і кажу купи мені НОВУ Астру 2007 р.в. Яка буде Ваша реакція???

Теж саме і з запчастинами. Вам компенсовують РЕАЛЬНУ вартість запчастини, робота та розхідний матеріал компенсується повністю.
Ви попробуйте зняти крило зі свого авто та продати його за ціною нового, щось у Вас вийде? Ні не вийде, продасте як вживане.

ivansstef
21.08.2007, 23:22
Не все. пам'ятайте про франшизу, та випадки відмови у відшкодуванні (для прикладу алкоголь за кермом)
)))))

Нє. ну алкоголь то ясен пєнь...

Шановні розповім історію страхування КАСКО і цивілки, не називаючи страхової, щоб не було рекламою (хіба хто хоче в ПМ).

Отже Деу Ланос 2004 року випуску.. на руках 600 долярів США.
Вибрав страховика трохи по блату ( в мене там кєнт :) ;) )
Машину оціниои в 7500 у.о.
Франшиза 0% при будь-яких випадках 7% - при повному знищенні машини.
Умови зберігання - ставлю де хочу і коли хочу. Стоянка не обовязкова ( на це звертайте увагу).
Скляні поверхні включені.
Дія - Україна Європа.
Компенсація (БЕЗ ЗНОСУ... це те що МОТАБОЙ та БОРИС КІЄВ говорили.. тобто мені будуть компенсовувати НОВІ запчастини).
Евакуатор - 500 грн по україні. по європі я щось там не допетрав..
блін.. поліс на роботі, а то все що я памятаю з нього.. короче там все все все. ітрохи зверху..
це все щастя обійшлось мені в 2280 грн..
Плюс я додав 400 грн на страхування пасажирів+фодій - Сума 40 000 грн на весь транспорт..

Ну цивілка то фігня я вже казав що є. щось там 282 -286 грн..
Ітого майже 3000 грн. здача на пиво працівнику страхової..

Тепер як то кажуть Я "ВООРУЖЕН И ОПАСЕН " :)
З,І
Першу ніч спокійно спати буду.. Бо на Левандівці ліквідували стоянку, тепер ставлю під вікнами...

Мих
22.08.2007, 11:06
застрахував цивілку.. завтра йду по КаСКО.. завтра по обіді буду мати все в дупі

як би не так. страхова фірма після Вашої оплати теж так думає.

Додано через 2 хвилини

Хай фірма страхова знайде зношене, але ідентичне.

mota_boy
22.08.2007, 11:53
як би не так. страхова фірма після Вашої оплати теж так думає.

Мих скільки разів Ви страхували що-небудь, а потім мали проблеми коли настав випадок? З чого Ви робите такі висновки про страхування?

Хай фірма страхова знайде зношене, але ідентичне.

Обов'язок страховика КОМПЕНСУВАТИ ЗБИТОК, а не провести Вам ремонт, чи шукати запчастини. А Ваш реальний збиток це РЕАЛЬНА вартість втраченого майна.

Додано через 49 хвилин
Мих Ваше відношення до страхування є аналогічне тому як 15 років тому люди відносились до банків, а гроші тримали в панчосі під подушкою.
Час все розставив на свої місця, і зараз Ви навіть уявити не можете які суми фізичних осіб зберігаються в банках (не трьохлітрових)

Мих
22.08.2007, 15:20
У мене негативний досвід страхування. Пригадую, купляв машину в кредит і страхувався у ТАС Капітал, заплатив десь 3000 грн. У мене розбилося лобове шкло (тріщинка) Шкло коштувало 900 грн. Знайте скільки я з розбитим шклом чекав? 3 місяці. Уявіть, що би було, якби шкло було розбите вщент, а була зима. Я б платив кредит за машину три місяці, а машина б просто стояла на стоянці. Якщо я б не дав страховій фірмі 3000 грн, то за два дні поміняв би шкло і зберіг би ще 2100 грн на пиво. Тобто, у разі настання страхової подій, у мене крім шкла виникла ще одна проблема за мої ж гроші: як вибити гроші у страхової фірми.

Тепер. Ну це мій випадок, а випадки є різні. Беремо статистику. Що говорить статистика? А статистика говорить наступне. У середньому в Україні погашення страхових випадків по відношенню до доходу у страхових фірмах є близько 7-9% Тобто на 100 отриманих гривень від страхувальників, страхова фірма виплачує 7-10 гривень. Це є дуже низький показник, для зрівняння у Європі, США цей показник не є нижчим, ніж 70%, а буває перевищує 100%.
Зараз у ВР України є біля 30 депутатів, які лобіюють страховий бізнес в Україні, приймаючи під себе вигідні закони, майже всі вони мають великі страхові компанії. Кожна велика страхова компанія має хороших натасканих юристів, які чи не щодня відбивають гроші, які мали б отримати страхувалиники, а що маєте Ви, дорогий страхувальнику, крім договору, який складений страхувальною фірмою з всіма нюансами, про які Ви й не здогадуєтеся?

mota_boy
22.08.2007, 16:41
У мене негативний досвід страхування.

Мих, я розумію що є погані страхові компанії, але це не означає що нема хороших

Пригадую, купляв машину в кредит і страхувався у ТАС Капітал

Щось не чув такої, може прото "ТАС"
Це часом не у Приватбанку років 4 тому?
Я так розумію що компанію Ви обрали самі? Якщо Вам її нав'язав банк не давши список з кількох акредитованих компаній то чому Ви брали кредит саме в тому банку?

У мене розбилося лобове шкло (тріщинка) Шкло коштувало 900 грн. Знайте скільки я з розбитим шклом чекав? 3 місяці.

1.Який термін відшкодування був згідно договору?
2.Якщо компанія порушила термін відшкодування чи вимагали Ви (в письмовому вигляді) оплатити Вам пеню?
3.Хто забороняв Вам самому оплатити заміну скла, а потім отримати компенсацію на свій рахунок (або в рахунок погашення кредиту)?

Тобто, у разі настання страхової подій, у мене крім шкла виникла ще одна проблема за мої ж гроші: як вибити гроші у страхової фірми.

В чому проблема Вам ж компенсували збиток.

Беремо статистику. Що говорить статистика? А статистика говорить наступне. У середньому в Україні погашення страхових випадків по відношенню до доходу у страхових фірмах є близько 7-9% Тобто на 100 отриманих гривень від страхувальників, страхова фірма виплачує 7-10 гривень. Це є дуже низький показник,

Так це надзвичайно низький показник, але в Україні він набагато вищий

http://forinsurer.com/ratings/nonlife/06/12/10

Зауважте те що рівень виплат вище 50-55% (це справедливо для українського ринку, за кордоном ситуація інша, я її зараз поясню) означає те що в даний момент компанія є збиткова.

для зрівняння у Європі, США цей показник не є нижчим, ніж 70%, а буває перевищує 100%.

Тепер ідем по Європі (США не берем в них зовсім інша відмінна від Європейської система, тому порівнювати їх не коректно). Так в Європі рівень виплат по АВТОСТРАХУВАННЮ (по нерухомості він низький і там, тому що з нерухомістю випадки трапляються досить рідко) є високим, інколи доходять і до 85-90% на рахунок 100% і більше не вірю. Якаж причина. В Україні в тариф по страхуванню закладено прибуток страхової компанії (Ви прекрасно розумієте що СК це комерційна організація і основною метою її діяльності є отримання прибутку, як і будь-якому бізнесі). В Європі прибуток в тариф не закладають. Українські СК заробляють на зборі коштів, Європейські СК заробляють вкладаючи вільні кошти в високоліквідні цінні папери, в результаті компанія отримує прибуток від продажу цінних паперів, а також у вигляді дивідендів по акціях. В україні Ви таке уявляєте? Ви б хотіли щоб за ті 3000 грн які Ви платили СК було куплено акції якогось ВАТ "Жмеринський консервний комбінат" і т.д.? На даному етапі страхового ринку здійснювати такий високий рівень виплат неможливо (це не значить що комусь платять а комусь ні, це означає що тарифи в Україні є вищими ніж в Європі). Згодом коли у нас появиться нормальний фондовий ринок і буде можливість вільними коштами заробляти на біржі, тарифи впадуть, як результат збір буде меншим, і підніметься рівень виплат.

Зараз у ВР України є біля 30 депутатів, які лобіюють страховий бізнес в Україні, приймаючи під себе вигідні закони, майже всі вони мають великі страхові компанії.

Можна конкретніше які саме закони?

а що маєте Ви, дорогий страхувальнику, крім договору, який складений страхувальною фірмою з всіма нюансами, про які Ви й не здогадуєтеся?

Хто заважає Вам перед оплатою коштів та підписом договору прочитати договір та правила страхування???

Мих
22.08.2007, 21:02
Щось не чув такої, може прото "ТАС"
Це часом не у Приватбанку років 4 тому?
Я так розумію що компанію Ви обрали самі? Якщо Вам її нав'язав банк не давши список з кількох акредитованих компаній то чому Ви брали кредит саме в тому банку?

може і ТАС. У Приватбанку років 4-5 тому, не міг брати в іншому, кредит брався на фірму.

Додано через 7 хвилин
Так це надзвичайно низький показник, але в Україні він набагато вищий

http://forinsurer.com/ratings/nonlife/06/12/10

Зауважте те що рівень виплат вище 50-55% (це справедливо для українського ринку, за кордоном ситуація інша, я її зараз поясню) означає те що в даний момент компанія є збиткова.

та не вірю я в ці цифри. Недавно по радіо ЕРА виступав директор асоціації нагляду за СК (може назву не точно сказав). Він говорив про 7-9 відсотків, мало того, в різні джерела СК подають різні дані, але в загальному ця цифра не перевищує 12 % за його словами.

А відшкодування що до мого випадку - це не відшкодування, а додатковий менінгіт. Вони три місяці тягнули з відшкодування, хоча за угодою було 2 тижні.

mota_boy
23.08.2007, 08:43
та не вірю я в ці цифри. Недавно по радіо ЕРА виступав директор асоціації нагляду за СК (може назву не точно сказав). Він говорив про 7-9 відсотків, мало того, в різні джерела СК подають різні дані, але в загальному ця цифра не перевищує 12 % за його словами.

Вірите Ви чи ні, реальна картина від цього не поміняється. Ті дані які я Вам навів вірні, можете пошукати в інших джерелах, вони збігаються. В наведених мною даних вказано 100 компаній, так, середній рівень виплат на 100 компаній виходить трохи більшим за 20%, взагалі в Україні працює десь 360 компаній, якщо брати до уваги їх всіх то можливо рівень виплат і буде 5-7%. Але хто Вас заставляє працювати з компанією з 5-го десятку рейтингу, чи 3-ї сотні рейтингу, тим більше що з верхньої двацятки у Львові присутні не менше 15-ти компаній. В них все нормально і рівень виплат доходить майже до 50 %

А відшкодування що до мого випадку - це не відшкодування, а додатковий менінгіт. Вони три місяці тягнули з відшкодування, хоча за угодою було 2 тижні.

У Вашому випадку це не менінгіт а відшкодування з порушенням терміну врегулювання збитку, повторю своє питання: Ви звертались до них в письмовому вигляді з проханням заплатити пеню по простроченню терміну?

Мих
23.08.2007, 12:05
У Вашому випадку це не менінгіт а відшкодування з порушенням терміну врегулювання збитку, повторю своє питання: Ви звертались до них в письмовому вигляді з проханням заплатити пеню по простроченню терміну?

Та яке це відшкодування? Коли я заплатив 3000 гривень і стільки часу воював за 900 гривень?

Ясно, що письмово. Вони щотижня говорили про якусь нову піпірчину і донісши її через тиждень говорили, що то я затягую і треба ще одну папірчину і т.д., ну Ви ж знаєте цей спосіб, нє?

ivansstef
23.08.2007, 13:40
ЙОПЕРЕСЕТЕ.. МИХ...
про що Ви говорте... ? :) випадків позитивних та негативних можна нашкрябати купу.. серед знайомих друзів і так далі

а не легше ПРОЧИТАТИ договір та вияснити всі нюанси..
От чому в мене НІЧОГО ніколи поганого з страховими компаніями не трапляється ?? :) можливо я дотошний та занудний при укладанні угоди, але.. :)

ЧИТАЙТЕ і буде ВАМ щастя :)

mota_boy
23.08.2007, 16:35
Та яке це відшкодування? Коли я заплатив 3000 гривень і стільки часу воював за 900 гривень?

Ну так сталось що Ваш випадок коштував 900 грн але ж міг і 10 000 грн коштувати, правда?

Ясно, що письмово. Вони щотижня говорили про якусь нову піпірчину і донісши її через тиждень говорили, що то я затягую і треба ще одну папірчину і т.д.,

Мих, у договорі та у правилах страхування написано перелік документів які необхідно надати для відшкодування збитку, невже складно прочитати перелік та зібрати їх усі, а якщо компанія НЕПРАВОМІРНО вимагає надання ще якихось документів (ну наприклад якусь довідку від губернатора планети Сатурн і т.д.) то письмово жалітись їхньому керівництву, повірте після такої спроби працівник моментом забуде про ліві документи.

ну Ви ж знаєте цей спосіб, нє?

Не повірите але не знаю, я збираю документи на виплату за 3-4 дні, а від того часу обчислюється термін в який я повинен вкластись з виплатою. Я в нього вкладаюсь.

Мих
24.08.2007, 00:40
ЙОПЕРЕСЕТЕ.. МИХ...
про що Ви говорте... ? випадків позитивних та негативних можна нашкрябати купу.. серед знайомих друзів і так далі

а не легше ПРОЧИТАТИ договір та вияснити всі нюанси..
От чому в мене НІЧОГО ніколи поганого з страховими компаніями не трапляється ?? можливо я дотошний та занудний при укладанні угоди, але..

ЧИТАЙТЕ і буде ВАМ щастя

У мене випадки всі негативні з стриховими фірмами.

Мій друг купив Камрі, кредит взяв у Банку Універсальний і застрахував у СК Універсальна. Машину вкрали. Вже пройшло три роки. Він уважно читав договір. Єдиний камінь спотикання - ключі. Ключі теж пропали.
Головна відмазка СК - мій друг "співпрацював" на їх думку з крадіями.

Додано через 9 хвилин
Ну так сталось що Ваш випадок коштував 900 грн але ж міг і 10 000 грн коштувати, правда?
правда. але... якщо відшкодування менше за мій внесок, і при тому чекати стільки - це вже не відшкодування...

ivansstef
24.08.2007, 16:17
нуу. щодо Універсальної то тут я також тільки негативи чув...

Мих
25.08.2007, 01:27
Хлопці, визнаю: Видно я неудачник що до вибору стрихових комапаній.

mota_boy
25.08.2007, 20:37
Мій друг купив Камрі, кредит взяв у Банку Універсальний і застрахував у СК Універсальна.

Мих як Ви так і Ваш друг страхували авто в страховій яку НАВ"ЯЗАВ банк. Банк не дав клієнту вибрати компанію, треба було задуматись над вибором банку.
Якщо про хороші та погані строни ТАС ще можна довго сперечатись (я там не працюю і вони мені не конкуренти, тому особливо хвалити чи лити їх брудом не буду), то Універсальна ніколи страховою компанією не була, це була завжди контора по збору грошей.

Машину вкрали. Вже пройшло три роки. Він уважно читав договір. Єдиний камінь спотикання - ключі. Ключі теж пропали.
Головна відмазка СК - мій друг "співпрацював" на їх думку з крадіями.

Мих, якщо Він УВАЖНО читав договір то мав знати що у випадку угону він повинен надати два комплекти ключів. Це нормальна практика. Якщо він знав умови договору то чому він залишив ключі в авто??? Якщо один комплект ключів пропав ще до угону то чому він не повідомив це в страхову ДО УГОНУ??? (йому б замінили замки)
Мих у нас така країна що ми ще довго не зможемо лишати ключі в запаленні та спати спокійно.
Миху, страховий випадок - це подія яка має випадковий характер та ймовірність настання. А якщо залишити ключі в запаленні то угон буде не випадковістю а закономірністю, така у нас країна, що поробиш. Тому Ваш друг сам винен що відшкодування не отримав.

правда. але... якщо відшкодування менше за мій внесок, і при тому чекати стільки - це вже не відшкодування...

Ну Ви ж прекрасно розумієте що страхування це не благочинна організація а комерційна, Ви що вважали що по закінченню терміну страхування Вам повинні віддати суму яку Ви заплатили компанії???

А на рахунок терміну... Ви мали можливість в письмовому вигляді вимагати від компанії компенсацію (пеню) за прострочення терміну врегулювання збитку, як я розумію Ви цього не зробили, отже Вам тоді все підійшло і Ви були задоволені, хто ж Вам винен?

Мих
26.08.2007, 22:57
Мих, якщо Він УВАЖНО читав договір то мав знати що у випадку угону він повинен надати два комплекти ключів. Це нормальна практика. Якщо він знав умови договору то чому він залишив ключі в авто??? Якщо один комплект ключів пропав ще до угону то чому він не повідомив це в страхову ДО УГОНУ??? (йому б замінили замки)
Мих у нас така країна що ми ще довго не зможемо лишати ключі в запаленні та спати спокійно.
Миху, страховий випадок - це подія яка має випадковий характер та ймовірність настання. А якщо залишити ключі в запаленні то угон буде не випадковістю а закономірністю, така у нас країна, що поробиш. Тому Ваш друг сам винен що відшкодування не отримав.

Залишання ключів у машині Ви вважаєте не випадковий варіант? Важко сказати. Що до договору, то не знаю, як в угоді що до ключів. Але крадії пропонували йому відступне - відмовився, бо був впевнений у СК.

Додано через 8 хвилин
Ну Ви ж прекрасно розумієте що страхування це не благочинна організація а комерційна, Ви що вважали що по закінченню терміну страхування Вам повинні віддати суму яку Ви заплатили компанії???

А на рахунок терміну... Ви мали можливість в письмовому вигляді вимагати від компанії компенсацію (пеню) за прострочення терміну врегулювання збитку, як я розумію Ви цього не зробили, отже Вам тоді все підійшло і Ви були задоволені, хто ж Вам винен?

Просто, коли мій внесок більший значно, ніж вартість моєї компенсації, то я не розумію поведінки СК. Це ж їх реклама - швидко і безболісно для себе ... Та ж ні, для них 900 грн було важніше.
Що до того, чи я письмово звертався... Ну а як інакше? Ще й як письмово.... Разів так 6-8. Потім чимось то я їм пригрозив - подіяло і то не зразу і то з великими образами (по телефону). Але все це дрібниця. Добре, що шкло не розлетілося зовсім, бо була ж зима і їздити без шкла.... самі розумієте... Авто в кредиті, відсотки плачу, а машина на приколі... смішна ситуація, нє?
Сьогодні, якщо відмінити всі обовязкові страхування, СК прийшлося би туго гроші заробляти, а так.... є кому лобіювати у ВР, чого б не скористатися?

mota_boy
27.08.2007, 07:37
Залишання ключів у машині Ви вважаєте не випадковий варіант?

Ні це не випадковість - це ГРУБА НЕДБАЛІСТЬ.

Що до того, чи я письмово звертався... Ну а як інакше? Ще й як письмово.... Разів так 6-8.

Письмову відповідь отримали? Про що там йшла мова? Чому до суду не звернулися? (Мих, до чого я веду: компанія взула Вас з терміном врегулювання збитку, Ви маючи можливість взути їх через суд на додаткові гроші, не скористались цією можливістю, а треба було.)

Добре, що шкло не розлетілося зовсім, бо була ж зима і їздити без шкла.... самі розумієте... Авто в кредиті, відсотки плачу, а машина на приколі... смішна ситуація, нє?

Це Ви робите смішну проблему, авто ж було на фірму, ну хіба для фірми 900 грн це гроші??? Та заплатили б самі за скло одразу, а потім би отримали відшкодування від СК. В чому проблема?

Сьогодні, якщо відмінити всі обовязкові страхування, СК прийшлося би туго гроші заробляти, а так.... є кому лобіювати у ВР, чого б не скористатися?

Мих, я ж уже Вас питався, а можна конкретніше про закони, які, що має страхуватись і т.д.

Мих
27.08.2007, 12:18
Письмову відповідь отримали? Про що там йшла мова? Чому до суду не звернулися? (Мих, до чого я веду: компанія взула Вас з терміном врегулювання збитку, Ви маючи можливість взути їх через суд на додаткові гроші, не скористались цією можливістю, а треба було.)

Та справа не в тому. Просто я так собі розмірковую. Якби я не страхував, пішов би, купив шкло і гроші зекономив і що головне, не мав би клопоту з СК. А то мало того, що сталася біда, то ще один менінгіт - СК.

mota_boy
27.08.2007, 21:28
Просто я так собі розмірковую. Якби я не страхував, пішов би, купив шкло і гроші зекономив

Ну раз на раз не попадає. Хтось страхує 7-10 років і за той час навіть бампер не поцарапав, а хтось два місяці назад договір уклав а вже має 2-3 випадки. Мих, це все випадковість. І повірте не так багато залежить від стажу керування.

Мих
27.08.2007, 21:54
Видно я невдаха у питанні страхування. Ну а шо скажете про фірму "ПРОСТО"?

ivansstef
28.08.2007, 00:32
фірма для "своїх"

mota_boy
28.08.2007, 08:26

В Києві досить не погано працюють (це абсолютно не означає що у Львові буде так само), як працюють на місці треба питатись в тих кому вони платили. Я з ними не стикався. А взагалі, Мих, хочете підібрати страхову походіть по спеціалізованих автомобільних форумах. Там на кожному є розділ про страхування.

василь шумко
07.11.2007, 17:24
З того, що я тут побачив, можу тільки порадити ----- не страхуватись у "СТ Гарантія".
Більшого лохотрону я ще не бачив. Спочатку демпінгують ціни, а потім на 1-3 міс. затримують виплату страхового відшкодування.
Ну і подібних компаній слід уникати, краще заплатити більший тариф у солідній страховій компанії, і не мати потім проблем з виплатою.

Boris_Kiev
07.11.2007, 18:22
І раніш, і зараз вважається надійною фірмою "Дженералі Гарант" (колишній Гарант-Авто).
Пошукайте кожний у своєму місті.
Ось мій товариш схопив камінь у скло "Трайбеки".
На СТО, запропонованому страховиками сказали, що скло буде через 4 дні, вартість така-то, ми оплатимо.
Товариш знайшов іншу СТО, де скло було "сьогодні" і навіть дешевше (з установкою). "Гаратни" сказали - нема питань, неси рахунок. тут же покриємо.
Ну це Каско.
А щодо автоцивілки, (був у мене випадок АЖ на 138 USD) - покрили (мінус франшиза), ще й відстежили, чи замовляв потерпілий автотоварознавчу експертизу (благо, через одну подряпину не замовляв).
Бо це автоцивілка не покриває - "втрата товарного вигляду")

mota_boy
10.11.2007, 15:56
І раніш, і зараз вважається надійною фірмою "Дженералі Гарант" (колишній Гарант-Авто).
Пошукайте кожний у своєму місті.

Борис не будьте таким категоричним, колись серйозна компанія "Гарант-Авто", як у нас кажуть, зійшла на пси....
Коли Ви заплатили за КАСКО 10 000,00 грн а Вам повернули 1500-3000 за лобове скло це не показник надійності, про надійність можна судити тоді коли у Вас угон, або серйозне пошкодження яке вартує 50-70% вартості авто, тоді буде видно як веде себе компанія.

Страховая компания «Дженерали Гарант» использует новую форму обмана своих клиентов…

Для этого в договора страхования кредитных авто она ввела пункт (предположительно 7.2), в котором говорится следующее:
«Максимальная сумма возмещения не может превышать сумму задолженности Заёмщика перед банком по основной сумме кредита по застрахованному транспортному средству на момент страхового случая».

Из содержания этого пункта следует: если кредит за авто будет погашен клиентом до наступления страхового события или на этот момент задолженность по кредиту будет маленькой, то клиент либо вовсе ничего не получит (в первом случае), либо сумма возмещения будет «копеечной» (во втором случае) и уж во всяком случае не будет превышать текущей задолженности клиента перед банком.

Эта уловка бьёт по интересам в первую очередь добросовестных заёмщиков, которые либо досрочно погашают кредит, либо исправно платят по кредиту.
Указанная форма мошенничества начала использоваться «Дженерали Гарант» с начала 2007 года и в АСУ уже стали поступать первые жалобы клиентов.

АСУ собирает и анализирует подобные жалобы с целью выработки соответствующих мер противодействия. Пока же рекомендуем не подписывать договора, которые содержат такой пункт, и обращаться в другие страховые компании. Кроме того, рекомендуем проинформировать об этой уловке всех знакомых автомобилистов и разместить предостерегающую информацию на автомобильных форумах.

Если же вы стали жертвой обмана и хотите отстоять свои права через суд, то действуйте следующим образом:
a) соберите письменные и/или свидетельские доказательства того, что вы не были ознакомлены с Правилами страхования, содержащими такое условие (ссылаясь в том числе и на то, что в строчке из Договора или Полиса, о том, что вы ознакомлены с Правилами, не указано с какими именно Правилами вы якобы ознакомлены, что вы не знаете, что из себя представляют Правила и думали, что это устные пояснения агента страховой компании, что вы не знаете какой правовой смысл имеют Правила и как они связаны с содержанием Договора, что знакомство с Правилами ещё не означает ваше согласие с содержащимися в них условиями и т.п.);
b) соберите доказательства того, что перед подписанием Договора вам не были разъяснены его особенности в целом и, в частности, этот конкретный пункт;
c) ссылайтесь на то, что этот пункт не имеет отношения к сути договора страхования, по которому страховщик обязуется возместить ваш ущерб;
d) используйте норму ст.6 Закона Украины «О страховании», в соответствии с которой «Добровільне страхування у конкретного страховика не може бути обов'язковою передумовою при реалізації інших правовідносин». Дело в том, что рассматриваемый нами пункт Договора связывает обязательства страховой компании перед клиентом с правоотношениями клиента с банком, что недопустимо т.к. эти отношения не зависят друг от друга;
e) в максимальной степени используйте защитные возможности Закона Украины «О защите прав потребителей», в особенности положения ст.15, в соответствии с которой «Під час розгляду вимог споживача про відшкодування збитків, завданих недостовірною або неповною інформацією про продукцію чи недобросовісною рекламою, необхідно виходити з припущення, що у споживача немає спеціальних знань про властивості та характеристики продукції, яку він придбаває».

Использование указанной уловки свидетельствует о беспредельной наглости страховой компании «Дженерали Гарант», о чём немало написано на сайте АСУ, и не могло бы произойти без участия Госфинуслуг, которая в начале 2007 года утвердила для этой компании новую редакцию правил страхования транспортных средств.

Просим присылать в АСУ рекомендации по противодействию подобной форме мошенничества для их систематизации и распространения среди обманутых клиентов «Дженерали Гарант».

Danilo
01.02.2008, 17:26
відступне
ВІДСТУПНЕ
грошова сума або майно, передані одною стороною договору іншої, у випадку невиконання або погашення своїх зобов'язань.

Тобто, я розумію, дзвонили Вашому другу крадії, пропонували викуп за повернення Камрі? Цікаво скільки?;) Взагалі я співчуваю, він ошуканий двічі, крадіям та СК. Це факт. Ключі він міг десь загубити або вкрали наприклад вчора, а з ранку вкрали авто з ключами. Це класна тачка, отже готувалися висліджували і зробили справу акуратно та швидко. Не виключено також, шахраї якимось чином пов'язані з СК. Наприклад жінка працює, або родич. А тепер цинічно кажуть дехто, треба уважно читати, таке інше... Людина заплатила за КАСКО немалі гроші, вона має всі права, а в результаті хитрощів її "кинули". Тобто виходить страхова компанія страхує не клієнтів а насамперед себе від ризиків, і це природно, але не до такого ж ступеню, панове. Таке враження, робітників СК заздалегідь натаскують, як би не заплатити клієнту, лише у крайньому випадку, коли всі хитрощі та засоби вже використані.

По автоцивілці, що це за прикол франшиза? Ні все зрозуміло,:) але чому наприклад, коли я пошкодив комусь бампер або дзеркало, ремонт коштує до 500 грн. Чому ж я повинен платити, зважаючи на те що вже купив поліс за 320 грн. на рік? Я роками з 90 року їздив, і жодного разу не пошкодив нікого, мене 3 рази.;)

samvexler
01.02.2008, 20:35
По дзеркалам, склу і т.п. йдуть вищі тарифні ставки, походу.
Якщо не вистачає страх. суми плата йде з кишені страхувальника (застрахованого).

Danilo
04.02.2008, 16:45
По дзеркалам, склу і т.п. йдуть вищі тарифні ставки, походу. Цікаво, де можна подивитися у мережі?
Взагалі я не проти, відтак заплативши 320 грн. на рік не можна весь час безкарно шкодити бампери та дзеркала і при тому нічого більше не втрачати. На то вона і є ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ...

mota_boy
05.02.2008, 08:34
Цікаво, де можна подивитися у мережі?
Взагалі я не проти, відтак заплативши 320 грн. на рік не можна весь час безкарно шкодити бампери та дзеркала і при тому нічого більше не втрачати. На то вона і є ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ...

Ніде не можна подивитись, цивілка регулюється законом про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, і скло зеркала і т.д. там окремо не виділені.

Мих
05.02.2008, 23:17
еге... начне.... вже не раз починало...

mota_boy
06.02.2008, 11:40
еге... начне.... вже не раз починало...

Та вже перевіряють, не всі звичайно, але мене кілька разів вже перевіряли. Так що доведеться купувати ))

Danilo
21.02.2008, 13:24
Сьогодні приятель застрахувався в "Універсальній", франшиза - 0.???
Невже страхова себе "ошукала"?

mota_boy
23.02.2008, 14:18
Сьогодні приятель застрахувався в "Універсальній", франшиза - 0.???
Невже страхова себе "ошукала"?

Ні ваш приятель ошукав себе сам, тим що пішов в Універсальну.
Таких шахраїв як вони досить складно знайти, йому вдалося. )))
Добре що не каско застрахував у них, бо ходив би довго по гроші, а так потерпілого відправив і нехай він сам з ними мучиться.

Jazzman
23.02.2008, 14:28

Франшиза - 0
Три дрібних ДТП за 1,5 роки (500, 700 та 150 USD) - компенсували без будь-яких проблем.

mota_boy
23.02.2008, 15:24
Франшиза - 0
Три дрібних ДТП за 1,5 роки (500, 700 та 150 USD) - компенсували без будь-яких проблем.

А як вони поставляться до Вас коли Ваш збиток буде більшим за Ваш платіж у 5-7 разів, га?

Jazzman
23.02.2008, 15:53
А як вони поставляться до Вас коли Ваш збиток буде більшим за Ваш платіж у 5-7 разів, га?

не знаю, бо збитки були не в мене

Але, якщо Ви про різницю між сумою, що вони за мене відшкодували та вартістю страховки, то разів у десять вже вийшло. Не жалкую :)

Kaff
24.02.2008, 21:53
Щойно їхав з таксистом. На Зеленій водій Мерса посеред дороги взував водія Ниви. Зайшла у нас розмова за різні розводи на дорогах, легко перейшли й на страхові випадки.
Водій таксі казав, що мав два випадки. Один раз він був винен, бо вдарив річного джипа злегка - рушив заднім ходом і втиснув бампер ...
Другий раз йому колєга в'їхав у бік.
За джипа СК заплатила повністю. Точніше, за відновлення машини платила СК водія джипа - було повне КАСКО, а потім все заплатила СК таксиста. Він не платив ні копійки, хоча був винен.
У другому випадку таксист запропонував товаришу не звертатися у СК і дати відступного 200 у.е. Колєга відмовився і в результаті йому заплатили 600 у.є.
Я глянув на стікер. Печатка стояла Універсальної. Хоча яка СК була у момент скоєння ДТП я не питав.
Казав, що все впиралося лише у термін "вибивання грошей" від 3 місяців до 8-ми.

Тим22
03.03.2008, 13:39
Инспекторы ГАИ не имеют права останавливать транспортные средства только по причине отсутствия на лобовом стекле автомобиля специального знака (стикера) для проверки наличия у водителя полиса обязательного страхования гражданско-правовой ответственности. Об этом говорится в письме начальника Департамента ГАИ МВД Украины С. Коломийца в адрес "Всеукраинского объединения общественных организаций "Ассоциация страхователей Украины".

"Остановка работниками ГАИ транспортного средства только лишь при условии отсутствия на лобовом стекле автомобиля специального знака (стикера) для проверки наличия у водителя полиса обязательного страхования гражданско-правовой ответственности не производится", говорится в письме С. Коломийца.

"Ассоциация страхователей Украины" со ссылкой на слова С. Коломийца подчеркивает, что "ГАИ может останавливать транспортные средства ТОЛЬКО при нарушении их водителями Правил дорожного движения и ТОЛЬКО в этих случаях имеет право проверять наличие полисов "автогражданки".

mota_boy
05.03.2008, 10:46
Инспекторы ГАИ не имеют права останавливать транспортные средства только по причине отсутствия на лобовом стекле автомобиля специального знака (стикера) для проверки наличия у водителя полиса обязательного страхования гражданско-правовой ответственности. Об этом говорится в письме начальника Департамента ГАИ МВД Украины С. Коломийца в адрес "Всеукраинского объединения общественных организаций "Ассоциация страхователей Украины".

А тепер УВАЖНО чистаємо правила дорожнього руху:

В переліку документів які при русі на ТЗ повинен мати водій вказано
пункт 2.1. ґ) поліс (сертифікат) обов'язкового страхування
цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних
засобів. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від
обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності
власників наземних транспортних засобів на території України,
повинні мати при собі відповідні підтвердні документи
(посвідчення). ( Підпункт "ґ" пункту 2.1 в редакції Постанови КМ
N 16 ( 16-2005-п ) від 06.01.2005 ).

А в законі про цивілку пише що страховик зобов'язаний при укладанні договору надати спецзнак.

Так що відсутність поліса це і є ПОРУШЕННЯМ, за яке ДАІ повинне зупиняти водія, та складати адмінпротокол

Так що не придумуйте відмазок, купіть цивілку, вона зовсім не дорога.

Tony
06.03.2008, 21:49
Всім привіт.
Недапвно купив машину, з салону, нову. Так як половину суми за авто брав у кредит прийшлось страхувати, тому досвіду у цьоу немає. От виникло питання:
після ДТП, при пошкодженні бампера, фари, крила (наприклад) як я розумію береться рахунок з Сервісу і страхова виплачує ту суму, та?
А чи звертає увагу страхова на сервіс в якому буде робитися ремонт?? Можна робти будь де чи тільки на офіційному?
І ше на рахунок деталей - я можу купити тільки такий самий бампер чи там фару яка йде по стандарту до тої моделі чи можу і з іншої моделі, або взагалі інший якийсь?

Застрахований в Індіго - порекомедував салон зі всіх шо є в списку банку + вони тіпа співпрацюють зними... незнаю чи добре чи погано то. 0-ва франшиза. Страхування від всіх ризиків, можна керувати будь-кому, зберігати будь-де... вот так.

Мих
06.03.2008, 23:44
виникло питання:
після ДТП, при пошкодженні бампера, фари, крила (наприклад) як я розумію береться рахунок з Сервісу і страхова виплачує ту суму, та?
та.

Додано через 45 секунд
А чи звертає увагу страхова на сервіс в якому буде робитися ремонт?? Можна робти будь де чи тільки на офіційному?
в гаражі - ні, має бути оф. фірма з рахунком в банку.

Додано через 1 хвилину
І ше на рахунок деталей - я можу купити тільки такий самий бампер чи там фару яка йде по стандарту до тої моделі чи можу і з іншої моделі, або взагалі інший якийсь?
такий самий.

Додано через 2 хвилини
0-ва франшиза.
на всьо, чи лише на шкло?

Додано через 5 хвилин
Найбільш прозорий договір мені запропонувала СК Просто....

Tony
07.03.2008, 00:13
на всьо, чи лише на шкло?
На яке шкло? та походу на всьо!

Мих
07.03.2008, 00:16
На яке шкло? та походу на всьо!
є, шо 0-франшизу дають на шибу і фари, а буває, що на все....

mota_boy
07.03.2008, 13:01
Всім привіт.
Недапвно купив машину, з салону, нову. Так як половину суми за авто брав у кредит прийшлось страхувати, тому досвіду у цьоу немає. От виникло питання:

Застрахований в Індіго - порекомедував салон зі всіх шо є в списку банку + вони тіпа співпрацюють зними... незнаю чи добре чи погано то. 0-ва франшиза. Страхування від всіх ризиків, можна керувати будь-кому, зберігати будь-де... вот так.

Якщо СК Індіго то я так розумію що втюхали на НІКО-Захід )) В теорії їхати на НІКО і брати рахунки на відновлення авто, АЛЕ саме на ті запчастини які у Вас були, а не на ті які Ви хочете. Тобто СК оплатить Вам аналогічне майно взамін пошкодженому, а не те яке Ви хочете, Ви ж можете захотіти на КІА поставити якісь запчастини з Феррарі ))))) Так не можна ))

Tony
07.03.2008, 19:36
Якщо СК Індіго то я так розумію що втюхали на НІКО-Захід )) В теорії їхати на НІКО і брати рахунки на відновлення авто, АЛЕ саме на ті запчастини які у Вас були, а не на ті які Ви хочете. Тобто СК оплатить Вам аналогічне майно взамін пошкодженому, а не те яке Ви хочете, Ви ж можете захотіти на КІА поставити якісь запчастини з Феррарі ))))) Так не можна ))

Так, саме на Ніко... а шо погана страхова? бо я в тому не шарю, сильно не цікавився!
Та маю наувазі не від ферраі. Вот наприклад взяти мій Лансер - там є 5 модифікацій і в кожної трохи відрізняються передній і задні бампер. Або наприклад в магазині можна купити задню оптику купити для нього нестандартну! Можливо можна якось домовитись з страховою...

mota_boy
11.03.2008, 08:57
Так, саме на Ніко... а шо погана страхова? бо я в тому не шарю, сильно не цікавився!

Ну... як Вам сказати... Компаныя виплатила за 6 місяців 2007 року 1 135,5 тис. грн. ПО ВСІЙ УКРАЇНІ. Це не просто мало, це це не капля в морі, це чверть каплі )) Компанію тюхають нак всіх станціях НІКО по україні. Скільки авто продаються? Скільки з них вкрадено або розбито повністю? і виплати всього трошки більше мільйона за півроку - просто смішно.

Та маю наувазі не від ферраі. Вот наприклад взяти мій Лансер - там є 5 модифікацій і в кожної трохи відрізняються передній і задні бампер. Або наприклад в магазині можна купити задню оптику купити для нього нестандартну! Можливо можна якось домовитись з страховою...

Теоретично Ваш збиток складає вартість запчастин (плюс робота по їх встановленню чи ремонту, у випадку якщо їх можливо відремонтувати) САМЕ ТИХ ЯКІ БУЛИ встановлені на авто, якщо вартість нестандартних запчастин буде нищою за вартість рідних то я думаю домовитесь, якщо вартість вища то забудьте, або доплачуйте різницю самі.

Danilo
11.03.2008, 10:15
збиток складає вартість запчастин (плюс робота по їх встановленню чи ремонту, у випадку якщо їх можливо відремонтувати)
Даруйте, може вже тут було це питання? Як що до отримання грошей від страхової компанії, для подальшого ремонту на будь якій тех. станції. Як компанії до цього ставляться? Приятель порахував, каже вигідно саме так було б, у його випадку.(бампер, капот, фара, там ще щось на його новенькому Ланосі.)

mota_boy
11.03.2008, 12:01
Даруйте, може вже тут було це питання? Як що до отримання грошей від страхової компанії, для подальшого ремонту на будь якій тех. станції. Як компанії до цього ставляться? Приятель порахував, каже вигідно саме так було б, у його випадку.(бампер, капот, фара, там ще щось на його новенькому Ланосі.)

Якщо це на рахунок цивілки то платиться по результату експертизи, а там хочете ремонтуйте хочете не ремонтуйте.
В каско складніше, буває по різному, хтось рахує експертизою збиток і платить на руки, хтось платить на СТО згідно їхнього рахунку, у випадку коли людина хоче гроші згідно рахунку станції, але гроші на руки то як правило не доплачують ПДВ, адже це логічно що Ви хочете отримати гроші по цінах СТО а ремонтувати в діда Івана на коліні, який, звичайно ж, ПДВ не заплатить державі. То чому Вам повинні оплатити повну суму?
Адже згідно з Законом про страхування - страхове відшкодування це не заробіток а компенсація збитку. То чому вам повинні компенсувати суму більшу ніж у Вас збиток?

Tony
12.03.2008, 01:46
mota_boy Ну впринципі тепер зрозуміло... тре виясняти і домовлятись безпосередньо вже при наявності факту. Шкода шо раніше шось не сообразив про страхов запитатись... хотя так її радили та і сам бачив ніби багато плюсів.. нажісь що її послугами користуватись не прийдеться ;) Сенкс за пояснення

mota_boy
12.03.2008, 13:29
хотя так її радили

Чому її радили це тема окрема

та і сам бачив ніби багато плюсів..

А яких ?

Danilo
12.03.2008, 13:37
Той друг мій на "Хонді", що страхувався в Універсальній, отримав!!! шляк;)
в зад.:( Хлопа на Деу Сенс суд вже визнав винним, він застрахований у компанії "Затон", чи як там... Сумма -21000грн. Почекаємо як виплатять, повідомлю.

Tony
13.03.2008, 00:52
А яких ?
Нарив їх рекламку шо втулили мені:
1. ВСІ ризии
2. Франшиза по всім ризикам - 0
3. можливість страхування подневно, поквартально (від 1 дня)
4. можливість страхування не нових автомобілів - на умовах виплати страхового відшкодування без зносу деталей ТЗ
5. відшкодування виплачується не пізніше 15 днів з моменту подачі всіх необхідних документів
6. без обмежень місця зберігання
7. цілодобовий технічной асістанс
8. виїзд автомобільного комісара у разі необхідності
9. виплата відшкодування без довідки ДАІ якшо сума збитків не перевищує 2 000 грн
10. виклик евакуатора та відшкодування збитків у межах 600 грн

mota_boy
13.03.2008, 09:14
1. ВСІ ризии

Ви маєте на увазі КАСКО? так перелік ризиків однаковий у ВСІХ компаній, а в же за бажанням клієнта можна викинути певні ризики, наприклад пожежу та стихійне лихо.

2. Франшиза по всім ризикам - 0

Страхування з франшизою 0,00 грн пропонують БІЛЬШІСТЬ українських компаній.

3. можливість страхування подневно, поквартально (від 1 дня)

Це також пропонують багато компаній, а взагалі в цьому я змісту не бачу, ви купуєте авто на місяць???? Чи може на квартал???

4. можливість страхування не нових автомобілів - на умовах виплати страхового відшкодування без зносу деталей ТЗ

Це також не є їхньою фішкою, таке пропонують більшість компаній, а ще Сталін казав що неважно як голосують, а важно хто рахує, так і тут, інколи нарахована вартість нової запчастини вийде меншою ніж нормально нарахована зі зносом.

5. відшкодування виплачується не пізніше 15 днів з моменту подачі всіх необхідних документів

а от у їхніх правилах КАСКО є пункт
8.2.2.4. при настанні страхового випадку здійснити виплату страхового відшкодування у строк не більший ніж 25 робочих днів після надання Страхувальником всіх необхідних документів, якщо інше не передбачено Договором страхування. Страховик несе майнову відповідальність за несвоєчасну виплату страхового відшкодування шляхом сплати Страхувальнику неустойки (штрафу, пені), розмір якої визначається умовами Договору страхування;
Тут особливо сперечатись не буду, може в договорі і вказано 15, але я б не вважав це вагомою перевагою.

6. без обмежень місця зберігання

Всі компанії які пропонують зберігання на стоянці у нічний час пропонують і договори без обмеження зберігання, але вже за нормальною ціною, народ кидається на дешеву ціну, а хто їм винен, не треба було 50 баксів економити ))

7. цілодобовий технічной асістанс

Що ви розумієте під асистансом?

8. виїзд автомобільного комісара у разі необхідності

От тільки не смішіть ))) компанії-гіганти (по українських мірках, звичайно) не завжди мають можливість відправити комісара на ДТП, особливо в нічний час, особливо за 50-100 км. від обласного центру, так що Індіго і годі на таке сподіватись, це по перше, а по друге - навіщо Вам виїзд комісара, він що Вам гроші привезе відразу на ДТП??? Виїзд потрібний самій компанії, щоб побачити чи від вас алкоголем не тхне і т.д., а якщо Ви можете зробити дзвінок в страхову, то самі зможете і міліцію і швидку викликати.

9. виплата відшкодування без довідки ДАІ якшо сума збитків не перевищує 2 000 грн

Це тільки на перший погляд так прекрасно, Ви ціни НІКО знаєте??? Те пошкодження яке буде Вам здаватись 150-200 баксів у них потягне на 500-600 у.о., а міліцію Ви на місце не викликали, а вартість більша за 2000 грн., отже Ви самі напоролись на відмову у відшкодуванні.

10. виклик евакуатора та відшкодування збитків у межах 600 грн

І це також пропонують більшість сктрахових.

Клювати на ці всі переваги це те саме що тішитись подушкою безпеки в Черрі Амулет, а толку-то, якщо сам кузов деформується так, що толку з подушки ніякого ))

Додано через 5 годин 8 хвилин
Торік відомий місцевий дизайнер одягу Фелікс Родіонов вирішив скористатися нагодою й придбав автомобіль у кредит, застрахував його...

пропоную почитати статтю тут
http://forinsurer.com/public/08/02/28/3402

та висловити думки, свій коментар дам пізніше.

Tony
14.03.2008, 00:16
Та я нічого не стверджую, я взагалі перший раз стикаюсь з КАСКО.. просто переписав ніби їхні перевиги, про які мені втирали в салоні... І про асістанс я безруля шо то.
Ну короче кажучи, пожевем побачим... дай Бог шоб ці переваги не прийшлось застосовувати!

Gamal
11.04.2008, 00:03
маю пару питань стосовно страхування
купив авто марки ваз 03р.
автомобільне не переоформляв, взяв по дорученню
власник сказав що потрібно брати якийсь жовтий талон в ДАЇ, що воно таке з чим його їсти я поняття не маю...
і на рахунок страховки, якщо вона була оформлена на власника тобі на моене вона не діє я шось собі так думаю...
з цього виходить що я зобовзязаний на третіх осіб...
А хтось мав ситуацію з ДАї коли не було страховки кіко треба у бюджет держави дати?

mota_boy
11.04.2008, 08:57
купив авто марки ваз 03р.
автомобільне не переоформляв, взяв по дорученню

Ну по-перше не треба жлобитись, а треба переоформити авто нормально (але Вам це вже пізно), бо буде дуже шкода коли виявиться що авто числиться в угоні, повірте вже таке кілька разів бачив, і машину заберуть і грошики тю-тю.

власник сказав що потрібно брати якийсь жовтий талон в ДАЇ, що воно таке з чим його їсти я поняття не маю...

не талон а страхування цивільної відповідальності, і не в ДАІ а в будь-якій страховій компанії

і на рахунок страховки, якщо вона була оформлена на власника тобі на моене вона не діє я шось собі так думаю...

якщо право власності на авто не мінялось то все залежить від типу договору який був укладений власником, якщо 1-й тип то вона і на Вас буде діяти, треба тільки поліс в нього забрати.

з цього виходить що я зобовзязаний на третіх осіб...

))) Що Ви розумієте під цією фразою????

А хтось мав ситуацію з ДАї коли не було страховки кіко треба у бюджет держави дати?

А до чого тут бюджет??? Ви купуєте поліс в СК а не в держави.

З.І. А взагалі таке відношення до страхування як у Вас є у багатьох людей, але стикався з тим коли за кимось ходиш і просиш купи страхівку, купи страхівку, у відповідь одні матюки та посилання (самі знаєте куда), а потім за пів-року таж людина приходить в шоці до мене і хоче страхуватись (бо щойно попала в ДТП і на великі гроші), Ви не уявляєте з яким задоволенням тоді посилається (самі знаєте куда) такий клієнт. Невже 2-3 сотні гривень в рік не варті того щоб при ДТП не махати розставленими пальцями, не пити валідол, а просто сидіти курити, і чекати ДАІ????

Gamal
11.04.2008, 09:24
А до чого тут бюджет??? Ви купуєте поліс в СК а не в держави.

З.І. А взагалі таке відношення до страхування як у Вас є у багатьох людей, але стикався з тим коли за кимось ходиш і просиш купи страхівку, купи страхівку, у відповідь одні матюки та посилання (самі знаєте куда), а потім за пів-року таж людина приходить в шоці до мене і хоче страхуватись (бо щойно попала в ДТП і на великі гроші), Ви не уявляєте з яким задоволенням тоді посилається (самі знаєте куда) такий клієнт. Невже 2-3 сотні гривень в рік не варті того щоб при ДТП не махати розставленими пальцями, не пити валідол, а просто сидіти курити, і чекати ДАІ????
Пасибі за розяснення...
а на рахунок бюджету а мав на увазі скільки коштує відмазатися..=)

mota_boy
11.04.2008, 09:57
мав на увазі скільки коштує відмазатися..=)

А до чого тут відмазатись????? Штраф не такий вже й великий, гривень 9 за відсутність полісу, ціна на львів 200-300 грн, взалежності від кількох факторів, штрафами на дорозі за рік всерівно заплатите менше, не купуйте. Задумаєтесь над тим що скупий платить двічі тільки тоді коли заїдете в чиєсь авто на 2-3 тисячі у.о. не купуйте, це дурно викинуті гроші. Краще помаленьку складайте купюри в панчоху. Вони при ДТП згодяться.

Gamal
11.04.2008, 11:14
А до чого тут відмазатись????? Штраф не такий вже й великий, гривень 9 за відсутність полісу, ціна на львів 200-300 грн, взалежності від кількох факторів, штрафами на дорозі за рік всерівно заплатите менше, не купуйте. Задумаєтесь над тим що скупий платить двічі тільки тоді коли заїдете в чиєсь авто на 2-3 тисячі у.о. не купуйте, це дурно викинуті гроші. Краще помаленьку складайте купюри в панчоху. Вони при ДТП згодяться.

Та ні я звісно хочу застрахувати, просто тільки вчора купив, тому і цікавулюся якшо мене по дорозі ДАЇ зустріне, шо по чом.. =)
Пасибі за розяснення.... ;)

mota_boy
11.04.2008, 12:13
цікавулюся якшо мене по дорозі ДАЇ зустріне, шо по чом.. =)

Нічого не буде. на місці грошей не давати, нехай складають протокол. В нас штрафи поки-що досить смішні, за умови що Ви тверезі.

Boris_Kiev
11.04.2008, 12:30
Дякую за нагадування! В мене в неділю закінчується термін страхування. Зараз поїду платити.

Тиждень тому біла хохма: зупиняють на вул. Володимирській менти (їм здалося, що я повернув направо під стрілку не з того ряду, хоча повернув я правильно, тільки пропустив, мигнувши фарами зустрічну машину, яка не встигла закінчити поворот наліво).
І тут почали придивлятися до талонів на склі: страхувальний в мене "рідний", а техогляду - копія рідного (зі старою голограмою). Показав їм "рідний", пояснив, що колись вкрали, тому їжджу з копією.
"Які проблеми - ви зупинили, я пред"явив!"
Вони були дуже здивовані, але причепитися нібито ні до чого не можна.
Побажав їм вдалого чергування та й поїхав далі.

Олька
11.04.2008, 13:11
а техогляду - копія рідного (зі старою голограмою)

Вони (менти) в вас в Києві що більше ні на що не дивляться, крім техогляду? Ми коли були в Києві, то попали на 100 у.е. за ту фігню, правда самі винуваті (той талончик в нас був трохи "підробний"), але я по Львову два роки з ним їздила і навіть не згадувала про нього, а в Києві відразу побачили, в райвідділ повезли..... Значить ми не перші!