Показати повну версію : Вогнем та мечем.
Один из мойх любимейших фильмов. Какие мнения будут господа и дамы?
Или это сразу в раздел "кляти москали VS национально свидоми" ?
afterstep
20.07.2007, 23:31
надто тенденційно про-польський - а так, загалом - навіть непоганий ;)
Полковник
20.07.2007, 23:32
Сюжет, сюжет какой?
Что-то по названию не помню ТАКОГО кино, хм:(
Степаныч
20.07.2007, 23:35
Мені не сподобавя. Принижує українців. Возвеличує поляків... Не сподобався!
Ну.. хорошие поляки, троха дыки украинцы, и совсем уж плохие москкали.
Последний фильм трилогии Ежи Гофмана.
О междоусобной борьбе украинцев и поляков.
Домогаров, Ступка, Богуслав Линда, Руслана Пысанка...
Извеснейший фильм, неужели не видели?
afterstep
20.07.2007, 23:42
Сюжет, сюжет какой?
польське бачення україно-польского кількасотрічного протистояння.
взагалі поляки кіно знімати вміють ;)
Головне шуму було на гривню, а фільм - на копійку.
Я не говорю, що сам фільм неправдивий, але з багатьох інших питань - зроблено нецікаво, хоча шуму було доволі. Жид вирішив поставити фільм про українців та поляків - не вийшло.
afterstep
20.07.2007, 23:43
Извеснейший фильм, неужели не видели?
була і реклама, і антиреклама...
загалом, - кінотеатри лише розвиваються, а в прокаті/на продаж - не зустрічав. Або - так дивився ;)
Полковник
20.07.2007, 23:46
польське бачення україно-польского кількасотрічного протистояння.
взагалі поляки кіно знімати вміють ;)
Согласен!
Особенно Махульский с двумя Ва-банками!!!!
я б сказав так: хороша реалізація поганої думки.А так загалом фільм на твердий середнячок.
Samojlovu4
21.07.2007, 00:11
Блін, оце не копайте мене ногами, але то кіно мені сподобалось... і ніякого великого криміналу зі сторони поляків я там не побачив... так лише, закономірне "відбілювання", і то в допустимих межах...
ну так ніхто і не каже, ну я наприклад теж не бачу нічого такого.Це закономірно якщо знімають кіно про історію своєї держави то треба підкоректувати щоб все було красиво
Ну а как вы хотели, что бы в фильме поляками снятом, поляки плохими были?
Ну а козаки мне вполне натуральными показались, как мне кажетя приблизительно такие они и были.
Ступка Хмельницкого очень хорошо съиграл.
А песня "Ой чий то кинь стоит" после фильма стала одной из немногих украинских песен, которые я нормально перевариваю.
afterstep
21.07.2007, 00:38
Блін, оце не копайте мене ногами,
а якщо дуже хочеться - то може можна?
Но, Но Самуловича не дам в обиду, у него Путин на аватарке :moskali:
Samojlovu4
21.07.2007, 00:54
а якщо дуже хочеться - то може можна?
оце в серпні на урляуб до Львова збираюсь... закінчите свою епопею "Робимо зустріч-1, 2, 3, 4...", стрінимось може - тоді спробуєте...
Liliyah Romanova
21.07.2007, 06:09
надто тенденційно про-польський
Принижує українців. Возвеличує поляків...
А що ж тут дивного, адже сам твір Сенкевича дуже шовіністичний. Та на той час він і не міг інакше писати, бо треба було підносити патрійотичний дух. Ну а як інакше його піднести, як не за рахунок вивищення над кимось іншим. Поляки у тяжки часи постійно переямалися месіянством. Українці тим самим грішать, але ще не навчилися того у собі розрізняти. :)
Жид вирішив поставити фільм про українців та поляків - не вийшло.
Тут би я якраз не погодилася, бо фільм таки пом'якшеного варіянту. Режисер молодець, багато чого згладив, відволік трохи увагу дрібкою оголеного жіночого тіла (а Скорупко таки справді красуня) і пригоршнею люовної історії.
А от козаки ще добре показані. В тому плані фільм цілком можна віднести до жанру "вестерн" лише трохи змінивши нюанс у назві - "істерн". ;)
бо треба було підносити патрійотичний дух. Ну а як інакше його піднести, як не за рахунок вивищення над кимось іншим. Поляки у тяжки часи постійно переямалися месіянством. Українці тим самим грішать, але ще не навчилися того у собі розрізняти.
;)
+10
Браво Лилилия! Не все конечно, но грешат :-) Вот им я бы и рекомендовал пересмотреть фильм и посмотреть как выглядит их псевдопатриотизм со стороны.
А фильм, действительно в меру взвешен. Был бы он ярко анти украинский или антироссийский, думаю не согласились бы в нем играть ни Ступка, ни Пысанка, ни Домогаров.
afterstep
21.07.2007, 12:17
Вот им я бы и рекомендовал пересмотреть фильм
правильно Ліля каже - слід таки спершу прочитати "Огнєм і мечем" ;) щоб зрозуміти, о цо ходзє ;)
Українська історія - дуже неоднозначна, і ті самі події поляки змальовували геройськими з своєї сторони, і українців - бандитами (замовчуючи про деякі вчинки шляхти), а в українському варіанті - все з точністю до навпаки ;)
Степаныч
21.07.2007, 12:36
А що ж тут дивного, адже сам твір Сенкевича дуже шовіністичний.
Ну да, ну да... Головне - не москаль!
Ну а як інакше його піднести, як не за рахунок вивищення над кимось іншим.
Так я ж і не кажу, що фільм поганий... або хороший... Я кажу:
Мені не сподобавя. Принижує українців. Возвеличує поляків... Не сподобався!
afterstep
21.07.2007, 12:53
Ну да, ну да... Головне - не москаль!
Степаничу, зверніть увагу - поляки на цьому форумі, що дають готові рецепти благоустрою україни - часто в баню попадають? А який рівень загалом життя та оплати праці "державних" професій - лікарів, вчителів?
Натомість - Москва - рай на землі, напевно...
І звідти купа народу лізе сюди з готовими рецептами, причому з страшенним апломбом та "логічно" доводить нам, що вся наша історія (очевидцями якої були наші близькі родичі) - це брехня, видумка та шовіністична пропаганда...
--
Знаєте, Степаничу, у нас тут є таке село "історичне" - Гавареччина.... І щось так в розмові зайшло про гаварецькі ліси...
І ото один москалик почав типовий полковницький боян "А! да-да... да што тьі не гаваришь?!..." - і кинувся мені логічно доводити, що я брешу. Бо ні на карті6 ні в інеті він того села не знайшов...
--
Зате в 50-х то село знайшов не один НКВДист - правда, не зумів світу розповісти про свою знахідку...
Степаныч
21.07.2007, 14:07
поляки на цьому форумі, що дають готові рецепти благоустрою україни - ...
Та я щось поляків на ЛФ не зустрічав...
А який рівень загалом життя та оплати праці "державних" професій - лікарів, вчителів?
Шо да то да. За Польщу не знаю, а в Угорщині сімейний лікар 8 тис євро в місяць, житло, машина... Жити можна.
...у нас тут є таке село "історичне" - Гавареччина....
Чому "історичне"?
afterstep
21.07.2007, 14:36
Гаварецька кераміка - всесвітньо знаменита. Село вироджується - воно, як осередок спротиву проти Радянської Влади - занепало, і молодь втекла. Багато секретів майстерності - втрачено. Зараз в Золочеві роблять спроби зберегти хоч якісь елементи цього народного промислу - але вже, певно, пізно....
--
Для прикладу, вартість гаварецької кераміки на базарі у Львові - 5-кратна від вартості на місці. В Польщі - певно, те саме що на львівському базарі, але в баксах...
--
Дуже хороші макітри з гаварецької глини - в них дуже добре терти мак на кутю... Поверхня шорстка - і з часом не стирається... і мак, коли розтертий - біліє, і на чорній глині добре видно ;) і гарно ;) - хоча - це питання смаку...
Степаныч
21.07.2007, 14:40
Гаварецька кераміка - всесвітньо знаменита. ...
Зрозумів.
Один из мойх любимейших фильмов. Какие мнения будут господа и дамы?
Или это сразу в раздел "кляти москали VS национально свидоми" ?
класно зроблений фільм....
почуття змішані: з одного боку й справді є певне приниження українців з боку авторів хвільми, але з іншого.... один-єдиний епізод вартий того, щоб закрити очі на всі приниження: коли богун, не змирився з (ганебною, 100 раз ганебною мирною угодою) вихопив меча і кинувся на поляків....
А песня "Ой чий то кинь стоит" после фильма стала одной из немногих украинских песен, которые я нормально перевариваю.
???...
як це одна?....
є дуже багато хороших, а ця й справді суперова.....
???...
як це одна?....
є дуже багато хороших, а ця й справді суперова.....
А где я сказал, что украинские песни плохие? Просто нравятся мне немногие, а хороших много. Дело вкуса, как говорится.
А где я сказал, что украинские песни плохие? Просто нравятся мне немногие, а хороших много. Дело вкуса, как говорится.
а пісню боднарук (слова лесі українки, початок 90-их) пригадуєш?.....
слова точно не повторю, але яка мелодія!!!...
Нет не припоминаю. Легче перечислить те, которые знаю :-)
Червону руту люблю вот... Остальные как услышу так вспомню.
Liliyah Romanova
21.07.2007, 21:39
Edyta Górniak i Mieczysław Szcześniak
"Dumka na dwa serca"
(muzyka: Krzesimir Dębski, słowa: Jacek Cygan)
Mój sokole chmurnooki
Pytaj o mnie
Gór wysokich
Pytaj o mnie
Lasów mądrych
I uwolnij mnie
Mój sokole, mój przejrzysty,
Pytaj o mnie
Nurtów bystrych,
Pytaj o mnie
Kwiatów polnych
I uwolnij mnie, mój miły...
Jak mam pytać gwiazd w niebiosach
Są zazdrosne o Twój posag:
O miłości cztery skrzynie
I o dobroć Twą, mój miły...
Jak mam pytać innych kobiet?
Serce me odkryją w Tobie,
I choć wiedzą,
Nie powiedzą,
Nie odnajdę Cię
Mój sokole gromowładny,
Pytaj o mnie stepów sławnych,
Pytaj tych burzanów wonnych
I uwolnij mnie
Przez kurhany spopielałe,
Przez chutory w ogniu całe,
Snu już nie znam,
step odmierzam,
Mój miły...
Jakże pytać mam księżyca?
On się kocha
w Twych źrenicach
Słońce zgoni, step zasłoni
Nie odnajdę Cię
Mój miły...
Jakże pytać mam Kozaka?
Co na miłość chorą zapadł
On by z żalu świat podpalił
Gdyby stracił Cię...
Mnie...
Jakże pytać mam księżyca?
On się kocha
w Twych źrenicach
Słońce zgoni, step zasłoni,
Nie odnajdziesz mnie
My wpatrzeni, zasłuchani,
Tak współcześni aż do granic,
W ciemnym kinie, po kryjomu
Ocieramy łzę
Liliyah Romanova
21.07.2007, 21:49
Український переклад
Ліля Ваврін
Кохання Двох Сердець
Мій коханий синьоокий,
Ти спитай у гір високих,
Ти спитай про мене в лісу
І звільни мене.
Мій коханий синьоокий
Ти спитай у рік глибоких,
Ти спитай про мене в квітів
І звільни мене.
Як спитаю я у неба,
Зорі заздрять вже про тебе,
Про кохання повні скрині
І красу твою.
Як в людей мені питати,
Чи мені тебе кохати?
Ти не слухай, що ніколи
Не знайду тебе.
Мій соколе синьоокий,
Ти спитай шляхів широких,
Ти спитай про мене в поля
І звільни мене.
Через гори і рівнини,
Через ночі, через днини
Я іду до тебе, мила,
Щоб знайти тебе.
Скаже місяць все про тебе.
Він сховає сонце й небо,
Він закриє степ і гори,
Не знайду тебе.
Як спитаю я у неба,
Хто мене сховав від тебе?
Я від жалю світ підпалю,
Щоб знайти тебе!
Скаже місяць все про тебе.
Він сховає сонце й небо,
Він закриє степ і гори,
Я знайду тебе!
Песня супер, но я всегда предпочитаю в оригинале. Тем более, что практически для всех Львовян польский язык не составляет проблемы.
Український переклад
Ліля Ваврін...
ліля ваврин вже давно нічого свого сама не співала.....
філіп кіркоров по-львівськи....
філіп кіркоров по-львівськи....
рімейки любить.....
Смішно, Єжи Гофман до речі не так страшно зобразив українців порівняно з книгою Сенкевича. До речі, до довідки, Олена (у фільмі Гелена) Курцевич - українка з князівського роду, який сягає Рюроковичів. Володиєвський (Володийовський) - українець. Його прототип народився у селі Маків Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. З української шляхетської роду Володиєвських. Найсмішніше те, що одна гілка воювала на боці Хмельницького, а інша на боці Польщі.
Найсмішніше те, що одна гілка воювала на боці Хмельницького, а інша на боці Польщі.
смішного мало...
і я би не поділяв ні одних ні других...
це, як часто буває, була дурна війна...
Взагалі класний фільм, дуже сподобався. А на рахунок возвеличення поляків: поляк буде возвеличувати українців і принижувати поляків? не думаю. Збацаємо такий фільм і будемо возвеличувати козаків)
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008