Показати повну версію : добро і зло...
які будуть думки?....
хто вам зробив найбільше добра, і хто — зла?...
New Shrek
20.07.2007, 08:40
хто вам зробив найбільше добра, і хто — зла?...я певне якийсь дефективний,бо ні того ні другого не мав
я певне якийсь дефективний,бо ні того ні другого не мав
я тоже... :)
Обстоятельства бывали разные, это да.. интересы могли не совпадать или совпадать, но это и есть жизнь...
(определение приличного человека - "тот кто без особой надобности гадость никому не сделает".)
язик.
у мене така думка, що добро і зло майже в однаковій кількості отримав від дівчат... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
afterstep
20.07.2007, 19:36
язик.
Миху, та не так все зле! таки плюсової карми поки що троха більше!
які будуть думки?....
Ці два поняття доволі таки абстрактні та з часом можуть видозмінюватись. Тобто якщо ти якийсь вчинок сьогодні сприймаєш як негатив, то з часом він може перейти в позитив. Ну і навпаки відповідно.
Ну а загалом є гарне прислів"я: "Не кожен той друг, хто тобі всміхається"
New Shrek
20.07.2007, 20:20
Ці два поняття доволі таки абстрактні та з часом можуть видозмінюватись.в якій семінарії навчались?чи може ЦПШа?
Полковник
20.07.2007, 20:23
які будуть думки?....
Эээээ, Пупер, Вы уж слишком..
Вопросец, однако...
Вот, с Михом согласен, про ЯЗЫК!
в якій семінарії навчались?
Самоук.
"Поки життя - доти й наука,
поки наука - доти й хлости".
New Shrek
20.07.2007, 20:37
ну погодьтесь що заліпуху заліпили ,я свої слова про ЦПШа назад заберу
Степаныч
20.07.2007, 20:39
які будуть думки?....
Я.
Ці два поняття доволі таки абстрактні та з часом можуть видозмінюватись. Тобто якщо ти якийсь вчинок сьогодні сприймаєш як негатив, то з часом він може перейти в позитив. Ну і навпаки відповідно.
Ну а загалом є гарне прислів"я: "Не кожен той друг, хто тобі всміхається"
старий анекдот, з життєвою мудрістю:
1. не кожен ворог, хто на тебе накакав....
2. не кожен друг, хто тебе з какашок витягнув....
3. якщо сидиш в какашках по вуха, то хоч не цвірінькай....
Эээээ, Пупер, Вы уж слишком..
Вопросец, однако...
язик до ... доведе....
це правда....
але я маю на увазі більш прозаїчні ситуації... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
Полковник
20.07.2007, 20:47
язик до ... доведе....
це правда....
але я маю на увазі більш прозаїчні ситуації... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
Якi???
Степаныч
20.07.2007, 20:55
Якi???
Пожрать-поголодать...:bazar:
Якi???
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif завтра прийду з роботи — напишу....
afterstep
20.07.2007, 21:18
таж полковнику - мову ж не зовсім забули? то користуйтеся, якщо від "язьіка" біда!
Полковник
20.07.2007, 21:22
таж полковнику - мову ж не зовсім забули? то користуйтеся, якщо від "язьіка" біда!
Да, знаю я, знаю я Мову. Уже раз несколько писАл, что мне одних суток хватает во Львове, чтобы начать розмовляти з галицьким акцентом!
А вот Педро НЕ ВЕРИТ, тарань ему в рот! :):):)
New Shrek
20.07.2007, 21:24
якщо від "язьіка" біда!да когда заливного с хреном перекушаешь, икается
Полковник
20.07.2007, 21:32
да когда заливного с хреном перекушаешь, икается
Не, я всегда под первые 100 заказываю ПРОСТО язычка, НО с ХРЕНОМ, тут с Вами не поспорю!
Степаныч
20.07.2007, 21:41
...НО с ХРЕНОМ...
Хрен, о хрен! Как много в этом слове...:radist:
Хрен, о хрен! Как много в этом слове...
Доречі, хто пив горівку з хріном?
Степаныч
20.07.2007, 22:13
Ну не з самим хріном... Холодець, хліб... Все як у людей!
Полковник
20.07.2007, 22:13
Я. я! Так себе. Кроме цены больше НИЧЕГО не поразило!
Це не це.
Я маю наувазі горівку настояну на хроні(чи на хріні). Мій знайомий працював у лабораторії, де горілку нову придумували.
Скажу вам чесно, то не та горівка, що в склепі продається, то зовсім інша річ.
Степаныч
20.07.2007, 22:19
Це не це.
Я маю наувазі горівку настояну на хроні(чи на хріні). Мій знайомий працював у лабораторії, де горілку нову придумували.
Скажу вам чесно, то не та горівка, що в склепі продається, то зовсім інша річ.
Чесно, не пив. Медовуху пив... горілку медом закусював... страшні речі!:8:
Чесно, не пив. Медовуху пив... горілку медом закусював... страшні речі!
я не любитель, але ніколи не думав, що горівка на хроні така не противна.
або на журавлині... не зле.
Я. я! Так себе. Кроме цены больше НИЧЕГО не поразило!
це була певно не горівка, а водка, нє?
Я пил, Диканька называется, рублей 30 за бутылку вроде стоит, мне понравилось, очень приятное послевкусие.
це була певно не горівка, а водка, нє?
Вы еще скажие, что ко всем своим недостаткам москали водки делать не умеют :moskali:
Я пил, Диканька называется, рублей 30 за бутылку вроде стоит, мне понравилось, очень приятное послевкусие.
не зле, нє?
Вы еще скажие, что ко всем своим недостаткам москали водки делать не умеют
робити - не пити.
Полковник
21.07.2007, 00:16
робити - не пити.
Вам, трезвенникам, не понять! :)
afterstep
21.07.2007, 00:19
Вы еще скажие, что ко всем своим недостаткам москали водки делать не умеют
скажу, що донедавна в львів'ян таки краще виходило;) ще до 1993 славилася львівська горілочка ;)
Полковник
21.07.2007, 00:20
скажу, що донедавна в львів'ян таки краще виходило;) ще до 1993 славилася львівська горілочка ;)
Почему именно до 1993?
А потом что произошло?
afterstep
21.07.2007, 00:49
А потом что произошло?
а потім український уряд прийняв програму розвитку лікеро-горілчаної галузі ;)
і в 1994 вся лікерогорілчана галузь України по команді уряду України "Дайош!" - всралася ;) і до цього часу не оклигалася ;)
а горілка - та "плавно" перетекла "в тінь" ;)
І ніяки заклики "світлої діви" "всім вийти з тіні!" - тепер не допоможуть ;) Тим, що в тіні, як і львівським геям - все до ....
New Shrek
21.07.2007, 10:59
рублей 30 за бутылку6 гривнів не зле не зле
найбільше зло, мабуть, було у 88 році, коли під машину попав мій друг....
довгі роки мене це мучило....
Почему именно до 1993?
А потом что произошло?
а потім вже здоровля не то... самі розумієте.
які будуть думки?....
я думаю, зло і добро стоять так поряд, що на цій гілці людина довго буде сидіти, поки наважиться дописати щось. і витре потім, зрозумівши, як ніколи "слово сказане - обман". Коли я часом думаю про свою приятельку, котра загинула три роки тому, приходить різне в голову тепер, коли шок пройшов і розум прийняв те, що сталося. (враховуючи обставини її життя)
я думаю, зло і добро стоять так поряд, що на цій гілці людина довго буде сидіти, поки наважиться дописати щось. і витре потім, зрозумівши, як ніколи "слово сказане - обман". Коли я часом думаю про свою приятельку, котра загинула три роки тому, приходить різне в голову тепер, коли шок пройшов і розум прийняв те, що сталося. (враховуючи обставини її життя)
смерть — це та річ, яка дуже змушує задуматися... над всім....
так, люди найдужче страшаться смерті. усі релігії світу - ніщо інше, як спосіб пристосувати мислення до думки , що це станеться. й спосіб вмовити себе не боятися.
Й, власне, для свавільних, некерованих, "диких" людей релігія, що умиротворяє їх - добро, а для фанатиків - зло.
так, люди найдужче страшаться смерті. усі релігії світу - ніщо інше, як спосіб пристосувати мислення до думки , що це станеться. й спосіб вмовити себе не боятися.
так Ви відкиньте всі релігії, а вмирати все одно треба і все одно цей факт страшитиме людину, значить справа не в релігії. А релігія, яка не "дає" цього .... який зміст у цій релігії ?
так Ви відкиньте всі релігії, а вмирати все одно треба і все одно цей факт страшитиме людину, значить справа не в релігії. А релігія, яка не "дає" цього .... який зміст у цій релігії ?
люди збожеволіють... всі й одразу....
У зла рівно стільки сил,скільки даем йому ми....:cool:
У зла рівно стільки сил,скільки даем йому ми....
в тому є частково правда.
В разумном (не по "человечески"), духовном мире добро и зло раздельно не существуют.
Они -сама природа. Это человек, "слишком занятый делами земными", воспринимает их как самостоятельные, "суверенные" субстанции.
Как нет и смерти. Но она - тайна и страшит человека невозможностью ее узнать, изведать.
Есть люди, завидующие мертвым: в надежде считают, что души последних эту тайну уже изведали.
Их надежда еще и в том, что спасенная душа отходит ото "сна" к другому "сну".:naci:
Додано через 21 хвилину
Цитата:
Допис від Мих
люди збожеволіють... всі й одразу....
, духовном мире добро и зло раздельно не существуют.
Они -сама природа. Это человек, "
Нє-а, не згоден.
Это человек, "слишком занятый делами земными", воспринимает их как самостоятельные, "суверенные" субстанции.
Навпаки, саме людина їх і плутає, і ставиться суб"єктивно. Якби не було ідеального чистого Добра, то нічого б не було взагалі.
Якби не було ідеального чистого Добра, то нічого б не було взагалі.
Правда.
Навпаки, саме людина їх і плутає, і ставиться суб"єктивно. Якби не було ідеального чистого Добра, то нічого б не було взагалі.
Да. Это человек "придумал" таким свой мир, в котором и живет, полагая, что он - ("такой мир") от "Бога"; и - на том только основании, что в Библии слова (Бытие: 1-26): "И сказал Бог: "сотворим человека по образу Нашему, по подобию Нашему; и да владычествуют они ... и над
всею землею,...".
Но при этом упускает из вида (Бытие: 3-24): "И изгнал Адама, и поставил на востоке у сада Едемского херувима и пламенный меч обращающийся, чтобы охранять путь к дереву жизни."
Кто-то сказал: мир такой, какой человек.:naci:
Олена_ua
06.09.2007, 13:14
Зворушливі і сумні слова...
Ось прочитала дуже гарні роздуми одного з героїв В.Билінського і просто не можу втриматися, щоб їх не написати.
...щось рухає нами – що? І коли вже немає віри, коли розтоптано надії і зневажено любов, хіба не віра, надія, любов знов осявають сни? І якщо смерть близької людини здається безглуздою і нестерпно жорстокою втратою, хіба від цього життя її перестає бути безцінним літописем, наповненим особливим, ще не прочитаним сенсом?
Та не треба вгадувати стосовно сенсу; бачити світло і йти на світло – от і все, що можна сказати про життя; а сенс – він, як музика: звучить над землею і розсуває небеса.
Він є, і він – випрадання наше.
Дуже цікаві роздуми на цю тему пропонує Ю.В. НОВІКОВ на своєму сайті
http://dobro-i-zlo.narod.ru/knigi/vybor/vybor.htm
на том только основании
Та ні, я розумію, що людина недосконала істота. Але якби не було ідеально чистої могутньої сили Добра, не було б ніякого порядку в світі і все розвалилося б за секунду...
"В чем главный парадокс человека как вида и человечества в целом, как популяции?
- Исступленная, самоуверенная вера в собственное бессмертие! Есть ли еще на земле вид животных, который истреблял бы себе подобных миллионами и при этом выдумал идею, согласно которой каждый волен жить вечно?! И назвал следование этой глупой надуманной идее - верой, и выдумал Единого Сущего, и ничтоже сумняшеся присовокопил себя, червя, к этому Сущему… И это притом, что каждый ежедневно наблюдает, с каким сладострастным остервенением сжирают людишки себе подобных! "П.Катериничев.
Ось прочитала дуже гарні роздуми одного з героїв В.Билінського і просто не можу втриматися, щоб їх не написати.
...щось рухає нами – що? І коли вже немає віри, коли розтоптано надії і зневажено любов, хіба не віра, надія, любов знов осявають сни? І якщо смерть близької людини здається безглуздою і нестерпно жорстокою втратою, хіба від цього життя її перестає бути безцінним літописем, наповненим особливим, ще не прочитаним сенсом?
Та не треба вгадувати стосовно сенсу; бачити світло і йти на світло – от і все, що можна сказати про життя; а сенс – він, як музика: звучить над землею і розсуває небеса.
Він є, і він – випрадання наше.
Вера- это чувство, как любовь и надежда, и .....,
"...а сенс- он, как музыка: звучит над землею и раздвигает небеса.
Он есть, и он- оправдание наше."
Это ценное раздумье "героя" не дает прямого ответа на вопрос: действительно ли он считал, что "музыка звучит над землею и раздвигает небеса", что "небесная музыка" есть?
Додано через 3 години 22 хвилини
Допис від сотник
на том только основании
Та ні, я розумію, що людина недосконала істота. Але якби не було ідеально чистої могутньої сили Добра, не було б ніякого порядку в світі і все розвалилося б за секунду...
"... я розумию, що людина недосконала iстота..."
А кто так не считает?
Добро. Получается, что Зло отсутсвует.
Олена_ua
12.09.2007, 11:45
Вера- это чувство, как любовь и надежда, и .....,
"...а сенс- он, как музыка: звучит над землею и раздвигает небеса.
Он есть, и он- оправдание наше."
Это ценное раздумье "героя" не дает прямого ответа на вопрос: действительно ли он считал, что "музыка звучит над землею и раздвигает небеса", что "небесная музыка" есть?
Герой цього твору на ім’я Богун знаходився в постійному пошуку самого себе, оскільки не пам’ятав про своє минуле. І ця постійна внутрішня робота приносила свої плоди часто під час сну або в інших ситуаціях, коли йому відкривалося духовне розуміння сутності якихось життєвих перепетій, в даному випадку сенсу життя. І те, що він пов’язав сенс із звучанням музики свідчить про його тонку душевну натуру, адже дійсно музика може бути одухотвореною...
Герой цього твору на ім’я Богун знаходився в постійному пошуку самого себе, оскільки не пам’ятав про своє минуле. І ця постійна внутрішня робота приносила свої плоди часто під час сну або в інших ситуаціях, коли йому відкривалося духовне розуміння сутності якихось життєвих перепетій, в даному випадку сенсу життя. І те, що він пов’язав сенс із звучанням музики свідчить про його тонку душевну натуру, адже дійсно музика може бути одухотвореною...
Возможно, автор использовал свой пассаж- "откровение" как художественный прием. И озвученная истина им оказалась не осознана. Почему... ?.
"... видеть свет и идти на свет- вот и все, что можно сказать о жизни; а смысл- он как музыка: звучит над землею и раздвигает небеса".
"Свет и музыка" в человеческом сознании давно стоят рядом.
И "небесная музыка" для его души не тайна.
Она противостоит злу как божественное проявление.
Добро. Получается, что Зло отсутсвует.
Зло - це відсутність добра (як тінь є відсутністю світла), і в цьому сенсі - дійсно НІЩО!
як тінь є відсутністю світла
е, Миросю, тінь - ознака світла.
Добро і зло, вони як світло та темрява, як день та ніч .....
ці два поняття крокують разом по житті, і якби не було одного з них - люди б не розуміли сутності іншого...
....Нет худа без добра...
тінь - ознака світла
Правильно. Те саме: факт зла говорить про те, що існує добро, хіба ні?
Калиниченко
18.09.2007, 14:19
Добро і зло, вони як світло та темрява, як день та ніч .....
ці два поняття крокують разом по житті, і якби не було одного з них - люди б не розуміли сутності іншого...
....Нет худа без добра...
Не згоден. Добро не може жити без зла? ”Бог есть свет и нет в нем никакой тьмы”. День і ніч, світло і темрява – це творіння Боже, добро первинне і самодостатнє, зло не є необхідним, воно є просто перепоною для прояву добра:)
Правильно. Те саме: факт зла говорить про те, що існує добро, хіба ні?
Я, на відміну від .... вірю, що добро існує і може існувати без зла. Скажімо час до того, як Сатана виступив проти Бога.
добро первинне і самодостатнє, зло не є необхідним, воно є просто перепоною для прояву добра
Людська сутність є слабка ... і часто люди не цінують хороше, що в них є в житті... поки не побачать погану сторону цього.
Додано через 5 хвилин
Я, на відміну від .... вірю, що добро існує і може існувати без зла
я, думаю багато людей приєднається до Вас.
добро первинне і самодостатнє
Згодна. Впевнена у цьому.
зло не є необхідним, воно є просто перепоною для прояву добра
А от тут не дуже. Зло потрібне на Землі, поки є душі, яким потрібно розвиватися, бо
часто люди не цінують хороше, що в них є в житті... поки не побачать погану сторону цього
На цьому принципі й побудована вся школа життя.
Взагалі те, що ми називаємо злом, насправді допущене Богом і контролюється Ним. По-моєму, істеричні заяви про напружену світову боротьбу добра зі злом - вигадки людей, які не мають внутрішнього зв"язку з небом і не відчувають Гармонії, яка присутня у всьому. Злу може здаватися, що воно бореться з Богом, хоча кожна демонічна душа сама для себе знає, що вона теж підпорядковується Божому порядку і залежна від нього, а тому виконує важливу функцію. А Бог ні з ким не бореться, Він любить всі свої творіння. Тому і ті, хто по-справжньому з Богом, далекі від будь-якої войовничості.
Додано через 2 хвилини
перепоною для прояву добра
І ще. Для добра насправді перепон не існує. Крім умовних.
А от тут не дуже. Зло потрібне на Землі, поки є душі, яким потрібно розвиватися
Неправда-неправда.
Калиниченко
18.09.2007, 23:45
Людська сутність є слабка ... і часто люди не цінують хороше, що в них є в житті... поки не побачать погану сторону цього.Я все розумію, але не потрібно напиватися до стану „ах где был я вчера, не найду днем с огнем, помню, Клавка была и подруга при ей и что целовался я с ними с обоими», щоб оцінити радість тверезого життя, чи пережити жінці постабортний синдром для того, щоб відчути радість материнства, чи, скажімо, слухати ACDC, щоб оцінити музику Баха. Але... людина є людина...
Зло потрібне на Землі, поки є душі, яким потрібно розвиватисяЧи потрібне зло на землі – не знаю, але знаю, що зло ввійшло з первородним гріхом, людина прийняла його добровільно.Хоча... можливо, явний гріх ( а гріх – це зло) допускається і для того, щоб наш брат чи сестра деякий час в своїх очах здалися непотрібними(навіть незважаючи на наявність в них багатьох таємних чеснот), усмирилися перед Богом. Тай не все в цьому світі остаточне, багато тих, що грішать явно, жорстоко і відкрито, покаються і стануть святими, а багато тих, що стоять на високому щаблі духовного життя, впадуть в глибоку прірву, бо недарма святі попереджали, що останньою спокусою сатани людині, що досягла певної досконалості – це коли він йде за людиною і прославляє її як праведника, щоб викликати зарозумілість , самовдоволення і гординю.І все-таки добро має достатню силу переконливості для совісті людини, щоб не потребувати допомоги зла, добро – не для вічної боротьби, а для творення, сходження.
це коли він йде за людиною і прославляє її як праведника, щоб викликати зарозумілість
Тому, коли її не прославляють як праведника, то це Божа ласка, ознака, що Бог її захищає від спокуси? :)
Калиниченко
19.09.2007, 23:08
коли її не прославляють як праведника, то це Божа ласка, ознака, що Бог її захищає від спокуси? Звичайно,бо „ горе вам, як усі люди говоритимуть про вас добре, бо так само чинили фальшивим пророкам батьки їхні!”. Насправді ми жалюгідні і схильні до зла...
Олена_ua
29.10.2007, 13:54
Майже не щодня, йдучи по вулиці, мій слух гвалтують матюками. Це можуть бути і школярі і старики. Імхо, матюки-це зло, вони не несуть у собі змістової нагрузки, лише виявляють ницість і озлобленість матюкальника. Пропоную християнам оголосити війну матюкам!!!
консультант
29.10.2007, 14:02
Пропоную християнам оголосити війну матюкам!!!
Це буде затяжна війна... .
Олена_ua
29.10.2007, 14:04
Це буде затяжна війна... .
Можна почати зі себе, хоча не усі християни матюкаються.
ще не встигла прочитати цю гілку, але хочу поділитися власним спостереженням: люди добрі коли їм добре і злі коли їм зле
від того і чинять/бажають для інших добра чи зла
звісно винятки теж є, але зачасту вони підтверджують це правило
а ше буває, люди думають, що їм добре, а насправді зле і навпаки.....
Deus igrok
30.10.2007, 14:53
Но что такое реальность? Всего лишь неустойчивое равновесие, всего лишь соглашение между Добром и Злом.
– Что ты говоришь, Аззи! Такого быть не может! Ведь Зло бессмертно. Если оно исчезнет, что же тогда случится с Добром?
– Добро постигнет та же участь.
– Но это же невозможно! – воскликнула Илит. – Человечество не сможет обойтись без Добра и Зла!
– Были времена, когда человечество прекрасно обходилось без них, моя дорогая, – философски заметил Аззи. – Припомни: ни древние греки, ни римляне не имели такого понятия, как Абсолют. И это отнюдь не мешало им жить. Многие мыслители считают античность Золотым веком человечества и черпают свою мудрость из этого неиссякаемого источника…
Олена_ua
30.10.2007, 14:57
люди добрі коли їм добре і злі коли їм зле
від того і чинять/бажають для інших добра чи зла
Не може з одного джерела текти солодка і гірка вода одночасно.
Не можна одними і тими ж вустами славити Бога і говорити брудні речі.
Не може людина бути одночасно і злою і доброю...
або-або.
Deus igrok
30.10.2007, 15:08
або-або.
Питання:
1. У вас є вибір:
- врятувати сотню людей, але загинуть рідні;
- врятувати рідних, але загинуть сотні людей.
Що обрати ?
Не може з одного джерела текти солодка і гірка вода одночасно.
Не можна одними і тими ж вустами славити Бога і говорити брудні речі.
або-або.
а хто казав що одночасно?
це по-перше, а по-друге може бути всяке
хоча я говорю про інші випадки - люди, які задоволені своїм життям толерантніші до інших, спокійніші, доброзичливіші
а люди в яких щось не склалося в особистому чи професійному житті, а може і склалося, але вічно їм здається, що хтось живе краще, так от, ці люди, як правило, заздрісні і через це доброго іншим щиро не бажають і неприємності інших для них як бальзам на душу
щасливі люди добрі :)
винятки бувають, але по житті я бачила їх мало
виняток це коли в людини життя тяжке, але вона зла іншим навіть в думках не бажає
Додано через 15 хвилин
знаю багато людей, які до своїх близьких добрі і душу би віддали, а до чужих ставляться виключно з точки зору їх корисності для себе
ця людина добра чи зла?
ви хіба ніколи не зустрічалися з тим що одну і ту ж людину хтось вважає доброю а хтось злою?
думаю ми буваємо різними для різних людей...
Олена_ua
30.10.2007, 15:34
Згадало анекдот про єврея, який сидів на порозі своєї крамниці і плакав. Підійшов до нього сусід і питається, чого він плаче, адже у нього красива дружина, розумні діти, прибутковий бізнес, хороше здоров’я. Отже немає причин для сліз, на що єврей відповів, що він плаче через те, що завжди так не буде. :)
Доброта не залежить від того, як у людини складається життя. Людина може бути бідною, але доброю і навпаки, багатою, але злою. Просто дехто намагається виправдати свої злі вчинки тим, що йому в житті не фортить. Це такий собі самообман.
винятки бувають, але по житті я бачила їх мало
виняток це коли в людини життя тяжке, але вона зла іншим навіть в думках не бажає
Це вже перегин...
Це вже перегин...
чому ж?
кожен хоче щоб його вважали добрим, але не кожен думає як добра людина
звісно зло не твориться явно і повсюдно, а так тихенько або тільки в думках, але думка теж є злом
несправедливості і особливо задрості я навколо бачу дуже багато, це все від добрих людей походить?
багато хто каже "вітаю", а на обличчі пише "шляк би тебе трафив" :)
Олена_ua
30.10.2007, 15:51
кожен хоче щоб його вважали добрим, але не кожен думає як добра людина
звісно зло не твориться явно і повсюдно, а так тихенько або тільки в думках, але думка теж є злом
Щоб такого не було, потрібно аналізувати свої думки і вчинки і просити у Бога вибачення за них, а також ходити до Сповіді. Адже щоб на грядці щось добре вродило, цю грядку потрібно не один раз прополоти від бур’янів.
Це вже Ви майже цитуєте анекдот...
Бог до українця:
- Дам тобі все,що забажаєш,з умовою,що в сусіда буде в 2 рази більше.
Задумався той і каже:
- Добре,то вибери мені одне око!
Це вже Ви майже цитуєте анекдот...
Бог до українця:
- Дам тобі все,що забажаєш,з умовою,що в сусіда буде в 2 рази більше.
Задумався той і каже:
- Добре,то вибери мені одне око!
... ага... я чула, що в кожному жарті є доля жарту :)
... ага... я чула, що в кожному жарті є доля жарту :)
Почитайте мої дописи,я не ідеалізую людство,як вид( масштабно,правда?:) )але люди бувають дуже різні...
люди бувають дуже різні...
хіба ж я сперечаюся? :)
звісно, що люди бувають дуже різні, але є тенденції до певного світосприйняття
не думаю, що скільки людей стільки світоглядів, менше їх, менше :)
хіба ж я сперечаюся? :)
звісно, що люди бувають дуже різні, але є тенденції до певного світосприйняття
не думаю, що скільки людей стільки світоглядів, менше їх, менше :)
І що цікаво - прості люди зазвичай щирі,готові допомогти ближньому.Кожен зі своїми недоліками і достоїнствами.
Але,тільки людина починає дряпатись по кар"єрній драбині - все.
В мене враження,що наші нардепи то взагалі не люди...
анекдот про єврея, який сидів на порозі своєї крамниці і плакав. Підійшов до нього сусід і питається, чого він плаче, адже у нього красива дружина, розумні діти, прибутковий бізнес, хороше здоров’я. Отже немає причин для сліз, на що єврей відповів, що він плаче через те, що завжди так не буде.
А хіба це смішно? Я сама ледве не заплакала, коли прочитала. Поки в тебе немає нічого, нічого й не страшно. А як є...
Був колись чудовий радянський фільм "Блондинка за рогом" з Мироновим і Догілєвою в головних ролях.Мені згадався один епізод,як головна героїня заливається слізьми.На питання:"Чому?"відповіла:
"Як ми поберемося,народиться у нас хлопчик.От він виросте,буде гарно вчитися,поступить в інститут.І поїдуть вони на практику в село,будуть ночувати на сіновалі.А сіновал загориться,і наш бідний хлопчик згорить.Мені його так шкода,так шкода..."
http://i.smiles2k.net/big_smiles/super_smilies068.gif
Не смішно,правда?
Олена_ua
31.10.2007, 11:27
ви хіба ніколи не зустрічалися з тим що одну і ту ж людину хтось вважає доброю а хтось злою?
думаю ми буваємо різними для різних людей...
У кожного своя думка...Але мені важко уявити, щоб добра людина робила злі речі.
Мені глибоко запали слова з Об’явлення 3:15,16 "Я знаю діла твої, що ти не холодний, ані гарячий. Якби то холодний чи гарячий ти був! А що ти літеплий, і ні гарячий, ані холодний, то виплюну тебе з Своїх уст".
Людина може бути або холодною, або гарячою. Якщо вона ні те ні се, то її просто виплюнуть...Це ж стосується імхо і добра і зла.
А хіба це смішно? Я сама ледве не заплакала, коли прочитала. Поки в тебе немає нічого, нічого й не страшно. А як є...
Тут йдеться про те, що розумна людина усвідомлює несталість свого положення. Біблія навчає, що коли тобі добре-дякуй Богові, коли зле-розмірковуй.
Не смішно,правда?
Краще не моделювати якісь ситуації, бо то нічого не дає.
New Shrek
04.01.2008, 16:16
Вы Добро или Зло?
Узнайте кто-же вы такой(ая)? http://beon.ru/tests/0-23.html
Вы Добро или Зло?
Результат: Просто человек.
Подробнее: Вы самый обычный земной человек!
я це і без тесту знаю :D
Додано через 1 хвилину
п.с. о! зате підтверджую правдивість тесту :)
Маруся-мама
04.01.2008, 22:45
Вы Добро или Зло?
Може хтось ще сумлівався, то прошу вам результат тесту:
Вы Добро или Зло?
Результат: Вы чистокровный Архангел!
Подробнее: Вы правая рука Бога-Вы ДОБРО!
Одвічне питання. Проте відповіді як і на багато інших питань немає. Напевне, приклад Ніцше про вовка більшість знає. А так, кожен з нас "несе" у собі частину одного й другого, проявляючи їх у певні моменти.
Добро и зло.
Что они такое и как соотносятся "по жизни", решают- гадают не только индивидуумы рода человеческого, но и этносы.
И коллективное, из опыта - жизни выработанное мнение- знание о них становится правилом - нормой не только понимания бытия вообще, но и - повседневности. Определяет поведение этноса в эпохальных или конкретных исторических обстоятельствах, а его представителя - в них же и в рядовых или экстремальных жизненных ситуациях.
Понятие о добре и зле становится ментальностью как этноса в целом, так и его представителя, в частности.
Например, как соотносит добро и зло великорусский этнос, судя по его пословицам:
--"нет худа без добра",
--"не делай добра, не будет зла"....
natkanetka
26.02.2008, 00:12
добро і зло то відносне питання, сумніваюсь шо якісь тести визначать чи людина добра чи зла. ідеально добру людину зараз важко зустріти. в кожного є свої недоліки...
Вы Добро или Зло?
Узнайте кто-же вы такой
Вы Добро или Зло?
Результат: Вы злодей!
Подробнее: Да вы не просто злой,вы чёрт
Ги-ги...
Результат: Просто человек.
Подробнее: Вы самый обычный земной человек!
А мене на цьому форумі дехто, пам"ятаю,збирався в монастир відправляти за відірваність від земного :))))
Взагалі, здається, тест непоганий, так я себе й відчуваю.
Deus igrok
13.03.2008, 23:36
Вы Добро или Зло?
Результат: Вы злодей!
Подробнее: Да вы не просто злой,вы чёрт(НЕОБИЖАТЬСЯ!)
=)))))))))))))))))))))) 5+
хм, а що то значе?
Вы Добро или Зло?
Результат: Вы добрый!
Подробнее: ВЫ ОЧЕНЬ ДОБРЫЙ ЧЕЛОВЕК!Вы Святой!
:shy:
а "злагода" - то погоджуватися зі злом, чи як?
зло у мене якось стирається із пам"яті. головне - вміти прощати. добра робили багато хто і у великих кількостях.
навіть зло вийшло на добро.
просто не треба на людей покладатись і вірити у них. вірити треба у Бога. а людей треба просто любити. тоді добро і зло сприйматимуться адекватно.
цікавіше питання - кому ви робили добро, а кому зло? чи з наміру чи так, ненароком?...
вірити треба у Бога
моЦкалі кажуть: на Бога надєйся, а сам нє плошай.....
Богу -- Богове, цезарю цезарове......
і бог Яхве устами котрогось із анонімних авторів каже, що надмірне покладання на Нього - велике зло. гріх, себто.
моЦкалі кажуть: на Бога надєйся, а сам нє плошай.....
Богу -- Богове, цезарю цезарове......
бог Яхве устами котрогось із анонімних авторів каже, що надмірне покладання на Нього - велике зло. гріх, себто.
я говорила про абсолютно інші речі. і це цілком очевидно з мого допису.
просто не треба на людей покладатись і вірити у них. вірити треба у Бога.
все до того, що люди надто близько до серця сприймають події життя, образи запам"ятовують, потім їм болить - а все від того, що вони у людей вірили.
"краще покладатись на Господа, аніж надіятись на людей".
і нащо я пишу це пояснення? з попереднього мого допису все має бути ясно і чітко. а далі - то вже перекручування слів і надання їм не того змісту, що був закладений від початку.
"В чем главный парадокс человека как вида и человечества в целом, как популяции?
- Исступленная, самоуверенная вера в собственное бессмертие! Есть ли еще на земле вид животных, который истреблял бы себе подобных миллионами и при этом выдумал идею, согласно которой каждый волен жить вечно?! И назвал следование этой глупой надуманной идее - верой, и выдумал Единого Сущего, и ничтоже сумняшеся присовокопил себя, червя, к этому Сущему… И это притом, что каждый ежедневно наблюдает, с каким сладострастным остервенением сжирают людишки себе подобных! "П.Катериничев.
"..... Я принадлежу к тем, кто смертельно ранен двумя великими бедствиями: мировыми войнами и единоличной тиранией ... Оба эти бедствия были для нас своего рода апокалипсисами - откровениями о могуществе мирового Зла и его вечной борьбе с силами Света ......
"А может быть - обойдется, тирания никогда не возвратится? Может быть, человечество сохранит навеки память о страшном историческом опыте России?" Такая надежда теплится в душе всякого, и без этой надежды было бы тошно жить.......
..... Низкий уровень духовности .... Следовательно, искомая этическая инстанция .... на приобщении к духовному миру ... называется праведностью .....
..... Соцветие религий не только не погибло, несмотря на все средства, ради этого мобилизованные, но именно под влиянием научного и социального прогресса обогащается тем, что сделает мировую религиозность ....
..... Религиозное движение ..., которое ставит своими ближайшими целями преобразование государства в братство, объединение Земли и воспитание человека облагороженного образа; движение, которое предохранит себя от искажений... нерушимой броней высокой нравственности ... праведностью. Праведность не есть непременно плод монашеской аскезы. Праведность есть высшая ступень нравственного развития человека ... Формы же праведности разнообразны; они зависят от времени, места и характера человека. Можно сказать обобщенно: праведность - в негативном аспекте - есть такое состояние человека, устойчивое и оканчивающееся только с его смертью, при котором его воля освобождена от импульсов себялюбия, разум - от захваченности материальными интересами, сердце - от кипения случайных, мутных, принижающих душу эмоций. В позитивном же аспекте - праведность есть проницание деятельной любвью к Богу, людям и миру всей, внешней и внутренней деятельности человека." Д.Андреев.
4okoljadka
10.04.2008, 23:06
Думаю, що найбільше добра і найбільше зла людина здатна заподіяти собі сама.
Прикро, що це розуміння приходить з віком)))
А взагалі існує думка, що навіть люди, які роблять нам зло і кривду, насправді чинять нам добро -- вони перевиховують нашу душу в такий спосіб.
А взагалі існує думка, що навіть люди, які роблять нам зло і кривду, насправді чинять нам добро -- вони перевиховують нашу душу в такий спосіб.
так і є.
ага...
дуже добре ці люди чинять.....
дехто від такого "добра" озлоблюється....
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008