КПК

Показати повну версію : добро і зло...

пупер
20.07.2007, 08:30
які будуть думки?....
хто вам зробив найбільше добра, і хто — зла?...

New Shrek
20.07.2007, 08:40
хто вам зробив найбільше добра, і хто — зла?...я певне якийсь дефективний,бо ні того ні другого не мав

zet
20.07.2007, 08:44
я певне якийсь дефективний,бо ні того ні другого не мав
я тоже... :)
Обстоятельства бывали разные, это да.. интересы могли не совпадать или совпадать, но это и есть жизнь...
(определение приличного человека - "тот кто без особой надобности гадость никому не сделает".)

Мих
20.07.2007, 08:50

язик.

пупер
20.07.2007, 19:34
у мене така думка, що добро і зло майже в однаковій кількості отримав від дівчат... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif

afterstep
20.07.2007, 19:36
язик.

Миху, та не так все зле! таки плюсової карми поки що троха більше!

Grek
20.07.2007, 20:08
які будуть думки?....
Ці два поняття доволі таки абстрактні та з часом можуть видозмінюватись. Тобто якщо ти якийсь вчинок сьогодні сприймаєш як негатив, то з часом він може перейти в позитив. Ну і навпаки відповідно.
Ну а загалом є гарне прислів"я: "Не кожен той друг, хто тобі всміхається"

New Shrek
20.07.2007, 20:20
Ці два поняття доволі таки абстрактні та з часом можуть видозмінюватись.в якій семінарії навчались?чи може ЦПШа?

Полковник
20.07.2007, 20:23
які будуть думки?....

Эээээ, Пупер, Вы уж слишком..
Вопросец, однако...
Вот, с Михом согласен, про ЯЗЫК!

Grek
20.07.2007, 20:35
в якій семінарії навчались?
Самоук.
"Поки життя - доти й наука,
поки наука - доти й хлости".

New Shrek
20.07.2007, 20:37
ну погодьтесь що заліпуху заліпили ,я свої слова про ЦПШа назад заберу

Степаныч
20.07.2007, 20:39
які будуть думки?....
Я.

пупер
20.07.2007, 20:43
Ці два поняття доволі таки абстрактні та з часом можуть видозмінюватись. Тобто якщо ти якийсь вчинок сьогодні сприймаєш як негатив, то з часом він може перейти в позитив. Ну і навпаки відповідно.
Ну а загалом є гарне прислів"я: "Не кожен той друг, хто тобі всміхається"
старий анекдот, з життєвою мудрістю:
1. не кожен ворог, хто на тебе накакав....
2. не кожен друг, хто тебе з какашок витягнув....
3. якщо сидиш в какашках по вуха, то хоч не цвірінькай....

пупер
20.07.2007, 20:44
Эээээ, Пупер, Вы уж слишком..
Вопросец, однако...
язик до ... доведе....
це правда....
але я маю на увазі більш прозаїчні ситуації... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif

Полковник
20.07.2007, 20:47
язик до ... доведе....
це правда....
але я маю на увазі більш прозаїчні ситуації... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif

Якi???

Степаныч
20.07.2007, 20:55
Якi???
Пожрать-поголодать...:bazar:

пупер
20.07.2007, 20:59
Якi???
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif завтра прийду з роботи — напишу....

afterstep
20.07.2007, 21:18

таж полковнику - мову ж не зовсім забули? то користуйтеся, якщо від "язьіка" біда!

Полковник
20.07.2007, 21:22
таж полковнику - мову ж не зовсім забули? то користуйтеся, якщо від "язьіка" біда!

Да, знаю я, знаю я Мову. Уже раз несколько писАл, что мне одних суток хватает во Львове, чтобы начать розмовляти з галицьким акцентом!
А вот Педро НЕ ВЕРИТ, тарань ему в рот! :):):)

New Shrek
20.07.2007, 21:24
якщо від "язьіка" біда!да когда заливного с хреном перекушаешь, икается

Полковник
20.07.2007, 21:32
да когда заливного с хреном перекушаешь, икается

Не, я всегда под первые 100 заказываю ПРОСТО язычка, НО с ХРЕНОМ, тут с Вами не поспорю!

Степаныч
20.07.2007, 21:41
...НО с ХРЕНОМ...
Хрен, о хрен! Как много в этом слове...:radist:

Мих
20.07.2007, 22:11
Хрен, о хрен! Как много в этом слове...
Доречі, хто пив горівку з хріном?

Степаныч
20.07.2007, 22:13
Ну не з самим хріном... Холодець, хліб... Все як у людей!

Полковник
20.07.2007, 22:13

Я. я! Так себе. Кроме цены больше НИЧЕГО не поразило!

Мих
20.07.2007, 22:18
Це не це.

Я маю наувазі горівку настояну на хроні(чи на хріні). Мій знайомий працював у лабораторії, де горілку нову придумували.

Скажу вам чесно, то не та горівка, що в склепі продається, то зовсім інша річ.

Степаныч
20.07.2007, 22:19
Це не це.

Я маю наувазі горівку настояну на хроні(чи на хріні). Мій знайомий працював у лабораторії, де горілку нову придумували.

Скажу вам чесно, то не та горівка, що в склепі продається, то зовсім інша річ.
Чесно, не пив. Медовуху пив... горілку медом закусював... страшні речі!:8:

Мих
20.07.2007, 22:24
Чесно, не пив. Медовуху пив... горілку медом закусював... страшні речі!
я не любитель, але ніколи не думав, що горівка на хроні така не противна.
або на журавлині... не зле.

Мих
20.07.2007, 22:24
Я. я! Так себе. Кроме цены больше НИЧЕГО не поразило!

це була певно не горівка, а водка, нє?

dArt
21.07.2007, 00:10

Я пил, Диканька называется, рублей 30 за бутылку вроде стоит, мне понравилось, очень приятное послевкусие.

dArt
21.07.2007, 00:12
це була певно не горівка, а водка, нє?

Вы еще скажие, что ко всем своим недостаткам москали водки делать не умеют :moskali:

Мих
21.07.2007, 00:13
Я пил, Диканька называется, рублей 30 за бутылку вроде стоит, мне понравилось, очень приятное послевкусие.
не зле, нє?

Мих
21.07.2007, 00:14
Вы еще скажие, что ко всем своим недостаткам москали водки делать не умеют
робити - не пити.

Полковник
21.07.2007, 00:16
робити - не пити.
Вам, трезвенникам, не понять! :)

afterstep
21.07.2007, 00:19
Вы еще скажие, что ко всем своим недостаткам москали водки делать не умеют

скажу, що донедавна в львів'ян таки краще виходило;) ще до 1993 славилася львівська горілочка ;)

Полковник
21.07.2007, 00:20
скажу, що донедавна в львів'ян таки краще виходило;) ще до 1993 славилася львівська горілочка ;)
Почему именно до 1993?
А потом что произошло?

afterstep
21.07.2007, 00:49
А потом что произошло?

а потім український уряд прийняв програму розвитку лікеро-горілчаної галузі ;)
і в 1994 вся лікерогорілчана галузь України по команді уряду України "Дайош!" - всралася ;) і до цього часу не оклигалася ;)
а горілка - та "плавно" перетекла "в тінь" ;)
І ніяки заклики "світлої діви" "всім вийти з тіні!" - тепер не допоможуть ;) Тим, що в тіні, як і львівським геям - все до ....

New Shrek
21.07.2007, 10:59
рублей 30 за бутылку6 гривнів не зле не зле

пупер
21.07.2007, 19:48
найбільше зло, мабуть, було у 88 році, коли під машину попав мій друг....
довгі роки мене це мучило....

Мих
21.07.2007, 22:32
Почему именно до 1993?
А потом что произошло?
а потім вже здоровля не то... самі розумієте.

mavka
22.07.2007, 01:18
які будуть думки?....

я думаю, зло і добро стоять так поряд, що на цій гілці людина довго буде сидіти, поки наважиться дописати щось. і витре потім, зрозумівши, як ніколи "слово сказане - обман". Коли я часом думаю про свою приятельку, котра загинула три роки тому, приходить різне в голову тепер, коли шок пройшов і розум прийняв те, що сталося. (враховуючи обставини її життя)

пупер
22.07.2007, 08:35
я думаю, зло і добро стоять так поряд, що на цій гілці людина довго буде сидіти, поки наважиться дописати щось. і витре потім, зрозумівши, як ніколи "слово сказане - обман". Коли я часом думаю про свою приятельку, котра загинула три роки тому, приходить різне в голову тепер, коли шок пройшов і розум прийняв те, що сталося. (враховуючи обставини її життя)
смерть — це та річ, яка дуже змушує задуматися... над всім....

mavka
24.07.2007, 06:03
так, люди найдужче страшаться смерті. усі релігії світу - ніщо інше, як спосіб пристосувати мислення до думки , що це станеться. й спосіб вмовити себе не боятися.

Й, власне, для свавільних, некерованих, "диких" людей релігія, що умиротворяє їх - добро, а для фанатиків - зло.

Мих
22.08.2007, 14:01
так, люди найдужче страшаться смерті. усі релігії світу - ніщо інше, як спосіб пристосувати мислення до думки , що це станеться. й спосіб вмовити себе не боятися.

так Ви відкиньте всі релігії, а вмирати все одно треба і все одно цей факт страшитиме людину, значить справа не в релігії. А релігія, яка не "дає" цього .... який зміст у цій релігії ?

пупер
22.08.2007, 15:36
так Ви відкиньте всі релігії, а вмирати все одно треба і все одно цей факт страшитиме людину, значить справа не в релігії. А релігія, яка не "дає" цього .... який зміст у цій релігії ?
люди збожеволіють... всі й одразу....

ZOOM
22.08.2007, 19:28
У зла рівно стільки сил,скільки даем йому ми....:cool:

Мих
22.08.2007, 19:39
У зла рівно стільки сил,скільки даем йому ми....
в тому є частково правда.

сотник
04.09.2007, 07:41

В разумном (не по "человечески"), духовном мире добро и зло раздельно не существуют.
Они -сама природа. Это человек, "слишком занятый делами земными", воспринимает их как самостоятельные, "суверенные" субстанции.

Как нет и смерти. Но она - тайна и страшит человека невозможностью ее узнать, изведать.
Есть люди, завидующие мертвым: в надежде считают, что души последних эту тайну уже изведали.
Их надежда еще и в том, что спасенная душа отходит ото "сна" к другому "сну".:naci:

Додано через 21 хвилину
Цитата:
Допис від Мих

люди збожеволіють... всі й одразу....

Без веры (атеизм тоже вера, Бог допускает) нельзя. Люди превратятся в животных. Хотя, зачем унижать "братьев меньших". Что мы о них знаем?

Пупер прав: все сойду с ума и сразу.

Мих
04.09.2007, 09:31
, духовном мире добро и зло раздельно не существуют.
Они -сама природа. Это человек, "

Нє-а, не згоден.

Мирося
05.09.2007, 00:21
Это человек, "слишком занятый делами земными", воспринимает их как самостоятельные, "суверенные" субстанции.
Навпаки, саме людина їх і плутає, і ставиться суб"єктивно. Якби не було ідеального чистого Добра, то нічого б не було взагалі.

Мих
05.09.2007, 10:06
Якби не було ідеального чистого Добра, то нічого б не було взагалі.

Правда.

сотник
06.09.2007, 10:39
Навпаки, саме людина їх і плутає, і ставиться суб"єктивно. Якби не було ідеального чистого Добра, то нічого б не було взагалі.

Да. Это человек "придумал" таким свой мир, в котором и живет, полагая, что он - ("такой мир") от "Бога"; и - на том только основании, что в Библии слова (Бытие: 1-26): "И сказал Бог: "сотворим человека по образу Нашему, по подобию Нашему; и да владычествуют они ... и над
всею землею,...".
Но при этом упускает из вида (Бытие: 3-24): "И изгнал Адама, и поставил на востоке у сада Едемского херувима и пламенный меч обращающийся, чтобы охранять путь к дереву жизни."

Кто-то сказал: мир такой, какой человек.:naci:

Олена_ua
06.09.2007, 13:14
Зворушливі і сумні слова...
Ось прочитала дуже гарні роздуми одного з героїв В.Билінського і просто не можу втриматися, щоб їх не написати.
...щось рухає нами – що? І коли вже немає віри, коли розтоптано надії і зневажено любов, хіба не віра, надія, любов знов осявають сни? І якщо смерть близької людини здається безглуздою і нестерпно жорстокою втратою, хіба від цього життя її перестає бути безцінним літописем, наповненим особливим, ще не прочитаним сенсом?
Та не треба вгадувати стосовно сенсу; бачити світло і йти на світло – от і все, що можна сказати про життя; а сенс – він, як музика: звучить над землею і розсуває небеса.
Він є, і він – випрадання наше.

Liliya
06.09.2007, 14:29
Дуже цікаві роздуми на цю тему пропонує Ю.В. НОВІКОВ на своєму сайті

http://dobro-i-zlo.narod.ru/knigi/vybor/vybor.htm

Мирося
06.09.2007, 14:37
на том только основании
Та ні, я розумію, що людина недосконала істота. Але якби не було ідеально чистої могутньої сили Добра, не було б ніякого порядку в світі і все розвалилося б за секунду...

Romko
06.09.2007, 16:39
"В чем главный парадокс человека как вида и человечества в целом, как популяции?
- Исступленная, самоуверенная вера в собственное бессмертие! Есть ли еще на земле вид животных, который истреблял бы себе подобных миллионами и при этом выдумал идею, согласно которой каждый волен жить вечно?! И назвал следование этой глупой надуманной идее - верой, и выдумал Единого Сущего, и ничтоже сумняшеся присовокопил себя, червя, к этому Сущему… И это притом, что каждый ежедневно наблюдает, с каким сладострастным остервенением сжирают людишки себе подобных! "П.Катериничев.

сотник
11.09.2007, 08:40
Ось прочитала дуже гарні роздуми одного з героїв В.Билінського і просто не можу втриматися, щоб їх не написати.
...щось рухає нами – що? І коли вже немає віри, коли розтоптано надії і зневажено любов, хіба не віра, надія, любов знов осявають сни? І якщо смерть близької людини здається безглуздою і нестерпно жорстокою втратою, хіба від цього життя її перестає бути безцінним літописем, наповненим особливим, ще не прочитаним сенсом?
Та не треба вгадувати стосовно сенсу; бачити світло і йти на світло – от і все, що можна сказати про життя; а сенс – він, як музика: звучить над землею і розсуває небеса.
Він є, і він – випрадання наше.

Вера- это чувство, как любовь и надежда, и .....,
"...а сенс- он, как музыка: звучит над землею и раздвигает небеса.
Он есть, и он- оправдание наше."

Это ценное раздумье "героя" не дает прямого ответа на вопрос: действительно ли он считал, что "музыка звучит над землею и раздвигает небеса", что "небесная музыка" есть?

Додано через 3 години 22 хвилини

Допис від сотник
на том только основании

Та ні, я розумію, що людина недосконала істота. Але якби не було ідеально чистої могутньої сили Добра, не було б ніякого порядку в світі і все розвалилося б за секунду...

"... я розумию, що людина недосконала iстота..."

А кто так не считает?

Добро. Получается, что Зло отсутсвует.

Олена_ua
12.09.2007, 11:45
Вера- это чувство, как любовь и надежда, и .....,
"...а сенс- он, как музыка: звучит над землею и раздвигает небеса.
Он есть, и он- оправдание наше."

Это ценное раздумье "героя" не дает прямого ответа на вопрос: действительно ли он считал, что "музыка звучит над землею и раздвигает небеса", что "небесная музыка" есть?
Герой цього твору на ім’я Богун знаходився в постійному пошуку самого себе, оскільки не пам’ятав про своє минуле. І ця постійна внутрішня робота приносила свої плоди часто під час сну або в інших ситуаціях, коли йому відкривалося духовне розуміння сутності якихось життєвих перепетій, в даному випадку сенсу життя. І те, що він пов’язав сенс із звучанням музики свідчить про його тонку душевну натуру, адже дійсно музика може бути одухотвореною...

сотник
17.09.2007, 08:58
Герой цього твору на ім’я Богун знаходився в постійному пошуку самого себе, оскільки не пам’ятав про своє минуле. І ця постійна внутрішня робота приносила свої плоди часто під час сну або в інших ситуаціях, коли йому відкривалося духовне розуміння сутності якихось життєвих перепетій, в даному випадку сенсу життя. І те, що він пов’язав сенс із звучанням музики свідчить про його тонку душевну натуру, адже дійсно музика може бути одухотвореною...

Возможно, автор использовал свой пассаж- "откровение" как художественный прием. И озвученная истина им оказалась не осознана. Почему... ?.

"... видеть свет и идти на свет- вот и все, что можно сказать о жизни; а смысл- он как музыка: звучит над землею и раздвигает небеса".

"Свет и музыка" в человеческом сознании давно стоят рядом.
И "небесная музыка" для его души не тайна.
Она противостоит злу как божественное проявление.

Мирося
18.09.2007, 13:00
Добро. Получается, что Зло отсутсвует.
Зло - це відсутність добра (як тінь є відсутністю світла), і в цьому сенсі - дійсно НІЩО!

Мих
18.09.2007, 13:16
як тінь є відсутністю світла

е, Миросю, тінь - ознака світла.

ГаЛоЧкА
18.09.2007, 13:26
Добро і зло, вони як світло та темрява, як день та ніч .....
ці два поняття крокують разом по житті, і якби не було одного з них - люди б не розуміли сутності іншого...
....Нет худа без добра...

Мирося
18.09.2007, 14:16
тінь - ознака світла
Правильно. Те саме: факт зла говорить про те, що існує добро, хіба ні?

Калиниченко
18.09.2007, 14:19
Добро і зло, вони як світло та темрява, як день та ніч .....
ці два поняття крокують разом по житті, і якби не було одного з них - люди б не розуміли сутності іншого...
....Нет худа без добра...
Не згоден. Добро не може жити без зла? ”Бог есть свет и нет в нем никакой тьмы”. День і ніч, світло і темрява – це творіння Боже, добро первинне і самодостатнє, зло не є необхідним, воно є просто перепоною для прояву добра:)

Мих
18.09.2007, 14:28
Правильно. Те саме: факт зла говорить про те, що існує добро, хіба ні?

Я, на відміну від .... вірю, що добро існує і може існувати без зла. Скажімо час до того, як Сатана виступив проти Бога.

ГаЛоЧкА
18.09.2007, 14:42
добро первинне і самодостатнє, зло не є необхідним, воно є просто перепоною для прояву добра

Людська сутність є слабка ... і часто люди не цінують хороше, що в них є в житті... поки не побачать погану сторону цього.

Додано через 5 хвилин
Я, на відміну від .... вірю, що добро існує і може існувати без зла
я, думаю багато людей приєднається до Вас.

Мирося
18.09.2007, 15:26
добро первинне і самодостатнє
Згодна. Впевнена у цьому.

зло не є необхідним, воно є просто перепоною для прояву добра
А от тут не дуже. Зло потрібне на Землі, поки є душі, яким потрібно розвиватися, бо
часто люди не цінують хороше, що в них є в житті... поки не побачать погану сторону цього
На цьому принципі й побудована вся школа життя.
Взагалі те, що ми називаємо злом, насправді допущене Богом і контролюється Ним. По-моєму, істеричні заяви про напружену світову боротьбу добра зі злом - вигадки людей, які не мають внутрішнього зв"язку з небом і не відчувають Гармонії, яка присутня у всьому. Злу може здаватися, що воно бореться з Богом, хоча кожна демонічна душа сама для себе знає, що вона теж підпорядковується Божому порядку і залежна від нього, а тому виконує важливу функцію. А Бог ні з ким не бореться, Він любить всі свої творіння. Тому і ті, хто по-справжньому з Богом, далекі від будь-якої войовничості.

Додано через 2 хвилини
перепоною для прояву добра
І ще. Для добра насправді перепон не існує. Крім умовних.

Мих
18.09.2007, 17:13
А от тут не дуже. Зло потрібне на Землі, поки є душі, яким потрібно розвиватися

Неправда-неправда.

Калиниченко
18.09.2007, 23:45
Людська сутність є слабка ... і часто люди не цінують хороше, що в них є в житті... поки не побачать погану сторону цього.Я все розумію, але не потрібно напиватися до стану „ах где был я вчера, не найду днем с огнем, помню, Клавка была и подруга при ей и что целовался я с ними с обоими», щоб оцінити радість тверезого життя, чи пережити жінці постабортний синдром для того, щоб відчути радість материнства, чи, скажімо, слухати ACDC, щоб оцінити музику Баха. Але... людина є людина...

Зло потрібне на Землі, поки є душі, яким потрібно розвиватисяЧи потрібне зло на землі – не знаю, але знаю, що зло ввійшло з первородним гріхом, людина прийняла його добровільно.Хоча... можливо, явний гріх ( а гріх – це зло) допускається і для того, щоб наш брат чи сестра деякий час в своїх очах здалися непотрібними(навіть незважаючи на наявність в них багатьох таємних чеснот), усмирилися перед Богом. Тай не все в цьому світі остаточне, багато тих, що грішать явно, жорстоко і відкрито, покаються і стануть святими, а багато тих, що стоять на високому щаблі духовного життя, впадуть в глибоку прірву, бо недарма святі попереджали, що останньою спокусою сатани людині, що досягла певної досконалості – це коли він йде за людиною і прославляє її як праведника, щоб викликати зарозумілість , самовдоволення і гординю.І все-таки добро має достатню силу переконливості для совісті людини, щоб не потребувати допомоги зла, добро – не для вічної боротьби, а для творення, сходження.

Мирося
19.09.2007, 09:58
це коли він йде за людиною і прославляє її як праведника, щоб викликати зарозумілість
Тому, коли її не прославляють як праведника, то це Божа ласка, ознака, що Бог її захищає від спокуси? :)

Калиниченко
19.09.2007, 23:08
коли її не прославляють як праведника, то це Божа ласка, ознака, що Бог її захищає від спокуси? Звичайно,бо „ горе вам, як усі люди говоритимуть про вас добре, бо так само чинили фальшивим пророкам батьки їхні!”. Насправді ми жалюгідні і схильні до зла...

Олена_ua
29.10.2007, 13:54
Майже не щодня, йдучи по вулиці, мій слух гвалтують матюками. Це можуть бути і школярі і старики. Імхо, матюки-це зло, вони не несуть у собі змістової нагрузки, лише виявляють ницість і озлобленість матюкальника. Пропоную християнам оголосити війну матюкам!!!

консультант
29.10.2007, 14:02
Пропоную християнам оголосити війну матюкам!!!

Це буде затяжна війна... .

Олена_ua
29.10.2007, 14:04
Це буде затяжна війна... .
Можна почати зі себе, хоча не усі християни матюкаються.

Гелена
29.10.2007, 14:06
ще не встигла прочитати цю гілку, але хочу поділитися власним спостереженням: люди добрі коли їм добре і злі коли їм зле
від того і чинять/бажають для інших добра чи зла
звісно винятки теж є, але зачасту вони підтверджують це правило

Мих
30.10.2007, 13:00
а ше буває, люди думають, що їм добре, а насправді зле і навпаки.....

Deus igrok
30.10.2007, 14:53
Но что такое реальность? Всего лишь неустойчивое равновесие, всего лишь соглашение между Добром и Злом.

– Что ты говоришь, Аззи! Такого быть не может! Ведь Зло бессмертно. Если оно исчезнет, что же тогда случится с Добром?
– Добро постигнет та же участь.
– Но это же невозможно! – воскликнула Илит. – Человечество не сможет обойтись без Добра и Зла!
– Были времена, когда человечество прекрасно обходилось без них, моя дорогая, – философски заметил Аззи. – Припомни: ни древние греки, ни римляне не имели такого понятия, как Абсолют. И это отнюдь не мешало им жить. Многие мыслители считают античность Золотым веком человечества и черпают свою мудрость из этого неиссякаемого источника…

Олена_ua
30.10.2007, 14:57
люди добрі коли їм добре і злі коли їм зле
від того і чинять/бажають для інших добра чи зла
Не може з одного джерела текти солодка і гірка вода одночасно.
Не можна одними і тими ж вустами славити Бога і говорити брудні речі.
Не може людина бути одночасно і злою і доброю...
або-або.

Deus igrok
30.10.2007, 15:08
або-або.
Питання:
1. У вас є вибір:
- врятувати сотню людей, але загинуть рідні;
- врятувати рідних, але загинуть сотні людей.
Що обрати ?

Гелена
30.10.2007, 15:10
Не може з одного джерела текти солодка і гірка вода одночасно.
Не можна одними і тими ж вустами славити Бога і говорити брудні речі.
або-або.

а хто казав що одночасно?
це по-перше, а по-друге може бути всяке
хоча я говорю про інші випадки - люди, які задоволені своїм життям толерантніші до інших, спокійніші, доброзичливіші
а люди в яких щось не склалося в особистому чи професійному житті, а може і склалося, але вічно їм здається, що хтось живе краще, так от, ці люди, як правило, заздрісні і через це доброго іншим щиро не бажають і неприємності інших для них як бальзам на душу
щасливі люди добрі :)
винятки бувають, але по житті я бачила їх мало
виняток це коли в людини життя тяжке, але вона зла іншим навіть в думках не бажає

Додано через 15 хвилин
знаю багато людей, які до своїх близьких добрі і душу би віддали, а до чужих ставляться виключно з точки зору їх корисності для себе
ця людина добра чи зла?
ви хіба ніколи не зустрічалися з тим що одну і ту ж людину хтось вважає доброю а хтось злою?
думаю ми буваємо різними для різних людей...

Олена_ua
30.10.2007, 15:34
Згадало анекдот про єврея, який сидів на порозі своєї крамниці і плакав. Підійшов до нього сусід і питається, чого він плаче, адже у нього красива дружина, розумні діти, прибутковий бізнес, хороше здоров’я. Отже немає причин для сліз, на що єврей відповів, що він плаче через те, що завжди так не буде. :)
Доброта не залежить від того, як у людини складається життя. Людина може бути бідною, але доброю і навпаки, багатою, але злою. Просто дехто намагається виправдати свої злі вчинки тим, що йому в житті не фортить. Це такий собі самообман.

Romko
30.10.2007, 15:35
винятки бувають, але по житті я бачила їх мало
виняток це коли в людини життя тяжке, але вона зла іншим навіть в думках не бажає
Це вже перегин...

Гелена
30.10.2007, 15:43
Це вже перегин...

чому ж?
кожен хоче щоб його вважали добрим, але не кожен думає як добра людина
звісно зло не твориться явно і повсюдно, а так тихенько або тільки в думках, але думка теж є злом
несправедливості і особливо задрості я навколо бачу дуже багато, це все від добрих людей походить?

багато хто каже "вітаю", а на обличчі пише "шляк би тебе трафив" :)

Олена_ua
30.10.2007, 15:51
кожен хоче щоб його вважали добрим, але не кожен думає як добра людина
звісно зло не твориться явно і повсюдно, а так тихенько або тільки в думках, але думка теж є злом
Щоб такого не було, потрібно аналізувати свої думки і вчинки і просити у Бога вибачення за них, а також ходити до Сповіді. Адже щоб на грядці щось добре вродило, цю грядку потрібно не один раз прополоти від бур’янів.

Romko
30.10.2007, 15:52
Це вже Ви майже цитуєте анекдот...
Бог до українця:
- Дам тобі все,що забажаєш,з умовою,що в сусіда буде в 2 рази більше.
Задумався той і каже:
- Добре,то вибери мені одне око!

Гелена
30.10.2007, 16:13
Це вже Ви майже цитуєте анекдот...
Бог до українця:
- Дам тобі все,що забажаєш,з умовою,що в сусіда буде в 2 рази більше.
Задумався той і каже:
- Добре,то вибери мені одне око!

... ага... я чула, що в кожному жарті є доля жарту :)

Romko
30.10.2007, 19:21
... ага... я чула, що в кожному жарті є доля жарту :)

Почитайте мої дописи,я не ідеалізую людство,як вид( масштабно,правда?:) )але люди бувають дуже різні...

Гелена
30.10.2007, 20:04
люди бувають дуже різні...

хіба ж я сперечаюся? :)
звісно, що люди бувають дуже різні, але є тенденції до певного світосприйняття
не думаю, що скільки людей стільки світоглядів, менше їх, менше :)

Romko
30.10.2007, 20:12
хіба ж я сперечаюся? :)
звісно, що люди бувають дуже різні, але є тенденції до певного світосприйняття
не думаю, що скільки людей стільки світоглядів, менше їх, менше :)

І що цікаво - прості люди зазвичай щирі,готові допомогти ближньому.Кожен зі своїми недоліками і достоїнствами.
Але,тільки людина починає дряпатись по кар"єрній драбині - все.
В мене враження,що наші нардепи то взагалі не люди...

Мирося
30.10.2007, 21:49
анекдот про єврея, який сидів на порозі своєї крамниці і плакав. Підійшов до нього сусід і питається, чого він плаче, адже у нього красива дружина, розумні діти, прибутковий бізнес, хороше здоров’я. Отже немає причин для сліз, на що єврей відповів, що він плаче через те, що завжди так не буде.
А хіба це смішно? Я сама ледве не заплакала, коли прочитала. Поки в тебе немає нічого, нічого й не страшно. А як є...

Romko
30.10.2007, 22:08
Був колись чудовий радянський фільм "Блондинка за рогом" з Мироновим і Догілєвою в головних ролях.Мені згадався один епізод,як головна героїня заливається слізьми.На питання:"Чому?"відповіла:
"Як ми поберемося,народиться у нас хлопчик.От він виросте,буде гарно вчитися,поступить в інститут.І поїдуть вони на практику в село,будуть ночувати на сіновалі.А сіновал загориться,і наш бідний хлопчик згорить.Мені його так шкода,так шкода..."
http://i.smiles2k.net/big_smiles/super_smilies068.gif
Не смішно,правда?

Олена_ua
31.10.2007, 11:27
ви хіба ніколи не зустрічалися з тим що одну і ту ж людину хтось вважає доброю а хтось злою?
думаю ми буваємо різними для різних людей...
У кожного своя думка...Але мені важко уявити, щоб добра людина робила злі речі.

Мені глибоко запали слова з Об’явлення 3:15,16 "Я знаю діла твої, що ти не холодний, ані гарячий. Якби то холодний чи гарячий ти був! А що ти літеплий, і ні гарячий, ані холодний, то виплюну тебе з Своїх уст".
Людина може бути або холодною, або гарячою. Якщо вона ні те ні се, то її просто виплюнуть...Це ж стосується імхо і добра і зла.
А хіба це смішно? Я сама ледве не заплакала, коли прочитала. Поки в тебе немає нічого, нічого й не страшно. А як є...
Тут йдеться про те, що розумна людина усвідомлює несталість свого положення. Біблія навчає, що коли тобі добре-дякуй Богові, коли зле-розмірковуй.
Не смішно,правда?
Краще не моделювати якісь ситуації, бо то нічого не дає.

New Shrek
04.01.2008, 16:16
Вы Добро или Зло?

Узнайте кто-же вы такой(ая)? http://beon.ru/tests/0-23.html

Гелена
04.01.2008, 16:27
Вы Добро или Зло?

Результат: Просто человек.

Подробнее: Вы самый обычный земной человек!

я це і без тесту знаю :D

Додано через 1 хвилину
п.с. о! зате підтверджую правдивість тесту :)

Маруся-мама
04.01.2008, 22:45
Вы Добро или Зло?

Може хтось ще сумлівався, то прошу вам результат тесту:

Вы Добро или Зло?

Результат: Вы чистокровный Архангел!

Подробнее: Вы правая рука Бога-Вы ДОБРО!

SatYr
04.01.2008, 23:26
Одвічне питання. Проте відповіді як і на багато інших питань немає. Напевне, приклад Ніцше про вовка більшість знає. А так, кожен з нас "несе" у собі частину одного й другого, проявляючи їх у певні моменти.

сотник
21.01.2008, 10:39
Добро и зло.

Что они такое и как соотносятся "по жизни", решают- гадают не только индивидуумы рода человеческого, но и этносы.
И коллективное, из опыта - жизни выработанное мнение- знание о них становится правилом - нормой не только понимания бытия вообще, но и - повседневности. Определяет поведение этноса в эпохальных или конкретных исторических обстоятельствах, а его представителя - в них же и в рядовых или экстремальных жизненных ситуациях.
Понятие о добре и зле становится ментальностью как этноса в целом, так и его представителя, в частности.

Например, как соотносит добро и зло великорусский этнос, судя по его пословицам:
--"нет худа без добра",
--"не делай добра, не будет зла"....

natkanetka
26.02.2008, 00:12
добро і зло то відносне питання, сумніваюсь шо якісь тести визначать чи людина добра чи зла. ідеально добру людину зараз важко зустріти. в кожного є свої недоліки...

Romko
26.02.2008, 00:16
Вы Добро или Зло?

Узнайте кто-же вы такой
Вы Добро или Зло?

Результат: Вы злодей!

Подробнее: Да вы не просто злой,вы чёрт
Ги-ги...

Мирося
13.03.2008, 23:32
Результат: Просто человек.

Подробнее: Вы самый обычный земной человек!

А мене на цьому форумі дехто, пам"ятаю,збирався в монастир відправляти за відірваність від земного :))))

Взагалі, здається, тест непоганий, так я себе й відчуваю.

Deus igrok
13.03.2008, 23:36
Вы Добро или Зло?
Результат: Вы злодей!
Подробнее: Да вы не просто злой,вы чёрт(НЕОБИЖАТЬСЯ!)

=)))))))))))))))))))))) 5+

lotr_an
14.03.2008, 22:27
хм, а що то значе?

Вы Добро или Зло?

Результат: Вы добрый!

Подробнее: ВЫ ОЧЕНЬ ДОБРЫЙ ЧЕЛОВЕК!Вы Святой!

:shy:

Мих
16.03.2008, 23:33
а "злагода" - то погоджуватися зі злом, чи як?

маюнка
17.03.2008, 00:00
зло у мене якось стирається із пам"яті. головне - вміти прощати. добра робили багато хто і у великих кількостях.
навіть зло вийшло на добро.
просто не треба на людей покладатись і вірити у них. вірити треба у Бога. а людей треба просто любити. тоді добро і зло сприйматимуться адекватно.

цікавіше питання - кому ви робили добро, а кому зло? чи з наміру чи так, ненароком?...

пупер
17.03.2008, 02:26
вірити треба у Бога
моЦкалі кажуть: на Бога надєйся, а сам нє плошай.....
Богу -- Богове, цезарю цезарове......

mavka
17.03.2008, 04:45
і бог Яхве устами котрогось із анонімних авторів каже, що надмірне покладання на Нього - велике зло. гріх, себто.

маюнка
17.03.2008, 09:58
моЦкалі кажуть: на Бога надєйся, а сам нє плошай.....
Богу -- Богове, цезарю цезарове......

бог Яхве устами котрогось із анонімних авторів каже, що надмірне покладання на Нього - велике зло. гріх, себто.

я говорила про абсолютно інші речі. і це цілком очевидно з мого допису.
просто не треба на людей покладатись і вірити у них. вірити треба у Бога.

все до того, що люди надто близько до серця сприймають події життя, образи запам"ятовують, потім їм болить - а все від того, що вони у людей вірили.
"краще покладатись на Господа, аніж надіятись на людей".
і нащо я пишу це пояснення? з попереднього мого допису все має бути ясно і чітко. а далі - то вже перекручування слів і надання їм не того змісту, що був закладений від початку.

сотник
23.03.2008, 08:18
"В чем главный парадокс человека как вида и человечества в целом, как популяции?
- Исступленная, самоуверенная вера в собственное бессмертие! Есть ли еще на земле вид животных, который истреблял бы себе подобных миллионами и при этом выдумал идею, согласно которой каждый волен жить вечно?! И назвал следование этой глупой надуманной идее - верой, и выдумал Единого Сущего, и ничтоже сумняшеся присовокопил себя, червя, к этому Сущему… И это притом, что каждый ежедневно наблюдает, с каким сладострастным остервенением сжирают людишки себе подобных! "П.Катериничев.

"..... Я принадлежу к тем, кто смертельно ранен двумя великими бедствиями: мировыми войнами и единоличной тиранией ... Оба эти бедствия были для нас своего рода апокалипсисами - откровениями о могуществе мирового Зла и его вечной борьбе с силами Света ......
"А может быть - обойдется, тирания никогда не возвратится? Может быть, человечество сохранит навеки память о страшном историческом опыте России?" Такая надежда теплится в душе всякого, и без этой надежды было бы тошно жить.......
..... Низкий уровень духовности .... Следовательно, искомая этическая инстанция .... на приобщении к духовному миру ... называется праведностью .....
..... Соцветие религий не только не погибло, несмотря на все средства, ради этого мобилизованные, но именно под влиянием научного и социального прогресса обогащается тем, что сделает мировую религиозность ....
..... Религиозное движение ..., которое ставит своими ближайшими целями преобразование государства в братство, объединение Земли и воспитание человека облагороженного образа; движение, которое предохранит себя от искажений... нерушимой броней высокой нравственности ... праведностью. Праведность не есть непременно плод монашеской аскезы. Праведность есть высшая ступень нравственного развития человека ... Формы же праведности разнообразны; они зависят от времени, места и характера человека. Можно сказать обобщенно: праведность - в негативном аспекте - есть такое состояние человека, устойчивое и оканчивающееся только с его смертью, при котором его воля освобождена от импульсов себялюбия, разум - от захваченности материальными интересами, сердце - от кипения случайных, мутных, принижающих душу эмоций. В позитивном же аспекте - праведность есть проницание деятельной любвью к Богу, людям и миру всей, внешней и внутренней деятельности человека." Д.Андреев.

4okoljadka
10.04.2008, 23:06
Думаю, що найбільше добра і найбільше зла людина здатна заподіяти собі сама.
Прикро, що це розуміння приходить з віком)))
А взагалі існує думка, що навіть люди, які роблять нам зло і кривду, насправді чинять нам добро -- вони перевиховують нашу душу в такий спосіб.

Мих
14.04.2008, 13:00
А взагалі існує думка, що навіть люди, які роблять нам зло і кривду, насправді чинять нам добро -- вони перевиховують нашу душу в такий спосіб.
так і є.

пупер
14.04.2008, 18:33
ага...
дуже добре ці люди чинять.....
дехто від такого "добра" озлоблюється....