Показати повну версію : Реєстрація шлюбу з іноземцем
nirvanka
18.07.2007, 18:33
Які документи потрібно мати з собою для подачі заяви на реєстрацію шлюбу з громадянином Польщі? І де можна перекласти його документи (присяжний перекладач - хто це?)?
New Shrek
18.07.2007, 18:37
в центрі Обласний загс
Які документи потрібно мати з собою для подачі заяви на реєстрацію шлюбу з громадянином Польщі? І де можна перекласти його документи (присяжний перекладач - хто це?)?
Гляньте ось тут http://www.docs4u.kiev.ua/?MenuId=30&lang=2 На цьому сайті інформація про перелік документів.
New Shrek
18.07.2007, 18:45
http://www.kijowkg.polemb.net/index.php?document=78 виявляється в переліку віз нема візи для наречених,вважають що ніхто з поляками не укладає шлюб чи що
New Shrek
18.07.2007, 18:48
http://www.docs4u.kiev.ua/?MenuId=30&lang=2дешевше буде все-таки в центрі,до Польші не прийдеться їхати наскільки я знаю,але то не по прейскуранту вибирати Вам
Найголовніший документ - це довідка про те, що Ваш наречений може укласти шлюб, що немає ніяких перешкод (видається за місцем його проживання). Перекласти і легалізувати її найкраще в Україні (якщо живете у Львові, то добре бюро перекладів "Руна", там заодно й нотаріус є). Також потрібно зробити копію паспорта Вашого нареченого, перекласти цю копію і завірити. Це, здається все. Але ліпше уточніть в ЗАГСІ на Дорошенка (бо ж ті правила постійно змінюються).
New Shrek
18.07.2007, 18:57
Але ліпше уточність в ЗАГСІ на Дорошенка (бо ж ті правила постійно змінюються). а я про шо вогорю....
До речі, там, на Дорошенка, такий дядько злий сидить (принаймні, кілька років тому сидів). Якщо заповнити в заяві щось не так, якусь буквочку не так написати, то відразу шаленіє. І мораль читає. Але якщо пережити зустріч із ним - то далі все просто :)
а я про шо вогорю....
Шреку, Ви все добре вогорите ;)
Liliyah Romanova
18.07.2007, 19:35
До речі, там, на Дорошенка, такий дядько злий сидить (принаймні, кілька років тому сидів). Якщо заповнити в заяві щось не так, якусь буквочку не так написати, то відразу шаленіє. І мораль читає. Але якщо пережити зустріч із ним - то далі все просто
Україно, Україно... (Т.Петриненко)
Бюрократія та її ідіоти. Тут вже давно ніхто на таке увагу не звертає. Папір може бути заповнений 2 кольорами, мати закреслення, але підпис під каракулями робить його важним, бо то не екзамен з каліграфії.
Бюрократія та її ідіоти.
Українські бюрократи добре загартовані. Їм тільки подавай нагоду, щоби людину принизити, показати, що "без бумажкі ти - букашка...". А ще на лапу хочуть... Той дядько в ЗАГСі, пам'ятаю, до мене придерся, що я якесь-там слово написала з малої букви, а треба було з великої. Мій чоловік тоді був в шоці, що якийсь службовець дозволяє собі на мене підносити голос. Але, поживши трохи в Україні, звик до українських реалій.
Які документи потрібно мати з собою для подачі заяви на реєстрацію шлюбу з громадянином Польщі?
Нірванко, як матимете якісь запитання, то питайтеся. Я кілька років тому через усю цю бюрократію пройшла. Багато чого вже забулося, але чим зможу - допоможу ;)
nirvanka
18.07.2007, 19:51
http://www.kijowkg.polemb.net/index.php?document=78 виявляється в переліку віз нема візи для наречених,вважають що ніхто з поляками не укладає шлюб чи що
Ця причина поїздки до Польщі підпадає під статтю Віза гостьова - відвідини.
nirvanka
18.07.2007, 19:54
До Melody
Тут в переліку документів є "довідка з місця проживання". Але ж в мого нареченого в паспорті є відмітка про місце проживання. То може цієї довідки йому не потрібно?
А у Вас чоловік звідки?
До Melody
Тут в переліку документів є "довідка з місця проживання". Але ж в мого нареченого в паспорті є відмітка про місце проживання. То може цієї довідки йому не потрібно?
А у Вас чоловік звідки?
Мій чоловік має два громадянства, в тому числі й польське. Оскільки він перетнув укр. кордон з польським паспортом, то виявилося, що я можу укласти з ним шлюб тільки як з громадянином Польщі (хоч він вже багато років живе в Швеції). То йому довідку видавали у польському посольстві в Швеції.
Нехай Ваш наречений звернеться за місцем проживання в установу на кшталт нашого ЗАГСу і там йому видадуть цю довідку. Вона стандартна для всіх. В ній мають бути особисті дані чоловіка, має бути вказана його адреса в Польщі, а також інформація про те, що він ні з ким не укладав шлюбу в Польщі. І це єдина довідка, яку від нас вимагали.
nirvanka
18.07.2007, 20:09
Нехай Ваш наречений звернеться за місцем проживання в установу на кшталт нашого ЗАГСу і там йому видадуть цю довідку. Вона стандартна для всіх. В ній мають бути особисті дані чоловіка, має бути вказана його адреса в Польщі, а також інформація про те, що він ні з ким не укладав шлюбу в Польщі.
Він був сьогодні в своєму ЗАГСі в Польщі. Йому сказали, що є три типи такої довідки - повна версія, коротка або типу для ЄС. Ви не підкажете яку саме він має робити?
Він був сьогодні в своєму ЗАГСі в Польщі. Йому сказали, що є три типи такої довідки - повна версія, коротка або типу для ЄС. Ви не підкажете яку саме він має робити?
Я б радила повну, з огляду на те, що наші бюрократи (як я вже казала) дуже придираються до дрібниць. У мене була повна версія (хоч мого чоловіка й не питали, яку робити - самі зробили).
New Shrek
18.07.2007, 21:29
Я б радила повну
Е ,то розумних кобіт на Форумі побільшало,в приватній розмові я дав маленькій Нірвані таку ж пораду
В мене на роботі співробітниця буквально в червні виходила заміж за німця, сидимо з нею в однй кімнаті і всі перепетії з оформленням проходили в мене на очах.
Насамперед йдете на Дорошенка, той дядько досі там сидить але зараз за консультацію треба заплатити 100 грн. і він нінакого не кричить, бо хто за гроші буде кричати?
Сама консультаця представляє з себе список потрібних довідок. Я завтра на роботі буду то у неї уточню що і де вона виробляла. Довідки потрібно перекладати, легалізувати в МІДі, в консульстві. Щоб непонаписувати зараз дурниць, завтра проконсультуюся у неї і розкажу все як на духу.
той дядько досі там сидить але зараз за консультацію треба заплатити 100 грн. і він нінакого не кричить, бо хто за гроші буде кричати?
Все змінюється в Україні :)
New Shrek
18.07.2007, 22:22
Все змінюється в Україні але
на Дорошенка, той дядько досі там сидить і я важаю що то є не так вже і погано,може помалу зміни йдуть на краще,але коли є стабільність,то чого ще треба,може древні не такі вже і не праві коли говорили"а щоб ти жив в часи перемін"
але
і я важаю що то є не так вже і погано,може помалу зміни йдуть на краще,але коли є стабільність,то чого ще треба,може древні не такі вже і не праві коли говорили"а щоб ти жив в часи перемін"
Ще ліпше було б, якби і тих дядьків змінювали. А то методи ті самі - совкові - тільки тепер гроші за це беруть.
nirvanka
Значить так , вам теки прийдеться йти на Дорошенка, так як на різні країни різні види довідок потрібно. Я опишу те що вона робила для Німеччини.
Перш за все потрібно довідку від нареченого що він є шлюбоспроможний(тобто не одружений, або вдівець), а для того щоб таку довідку надали йому ви маєте надати йому від себе
1. Довідку з місця проживання(легалізовується в Києві)
2. Свідоцтво про народження
3. Довідка про шлюбоспроможність.
Ці довідки потрібно легалізувати в юстиції, міністерстві закордонних справ і в посольстві країни нареченого.
Далі наречений бере в себе довідку, перекладає , легалізовує в Українському посольстві своє країни.
New Shrek
19.07.2007, 10:57
Да казав я їй що то три місяці займе і 500 долярів а вна не вірила
Ага, десь так і виходило і з часом і з коштами.:)
А ще кілька років тому все було так просто. Я за тиждень впоралася, і мінімальним коштом.
І не треба було нареченому ніяких довідок він мене, тим паче не треба було їх завіряти в посольстві. Це або в наших бюрократів знайшовся новий спосіб з людей гроші здирати, або для громадян Німеччини просто складніша процедура, ніж для поляків. Може, німці вимогливіші. Найліпше в дядька на Дорошенка дізнатися.
New Shrek
19.07.2007, 14:52
будем чекати звіту нірванки,вона обіцяла відзвітуваись,але припускаю, що в дядька є племінник, який за ті самі гроші рішає все на місці "всьо включено"
nirvanka
19.07.2007, 16:34
Всім доброго дня!
День і справді видався добрий, адже мені таки вдалось дізнатись всю необхідну інфу по цьому питанню та владнати цю справу.
По перше, мушу Вас Шрек розчарувати: одружусь я за місяць після подачі заяви, а якщо ще і довідку про вагітність принесу, то і за 3 тижні ;)
І на все піде не більше 200 долярів. Це я так попередньо прикинула.
А тепер про деталі. Знайшла я одну жіночку (знайому знайомої, яка знайома з моєю знайомою :)) ). Вона допоможе з цим всім.
Необхідні документи:
- від мене: паспорт.
- від нареченого-поляка: паспорт закордонний, іміграційну картку, довідку про сімейний стан.
Ці документи ця жіночка перекладе на укр. мову і завірить (що і називається легалізацією). Коштує 70 грн. за документ. Ще потрібно оплатити квитанцію (0,85 грн). З цими документами потрібно прийти на Дорошенка 23. Там написати заяву і віддати документи. Можливо ще потрібно там буде зробити довідку про шлюбоспроможність нареченого.
Там десь треба буде заплатити 150 дол.
Ну і в самому ЗАГСі за розписку і обряд 1 грн + 146 грн.
Наразі чекаю повернення нареченого. Про подальший розвиток подій неодмінно напишу тут.
nirvanka
19.07.2007, 16:37
І ще одне. Як мені сказали, мені ще повезло, що наречений поляк. Якби був італієць, то прийшлось би довго і нудно чекати на весілля, їздити в Київ в посольство, щоб вони відіслали в Італію запит чи він не одружений, чи не збирався одружуватись чи там ніхто не збирається з ним одружуватись.. Перекладати і легалізувати всі документи + оплатити офіційні послуги = близько 500 долярів...
Мабуть, це плата за вроду наших українських дівчат О;-)
nirvanka
19.07.2007, 16:40
І ще відповідь на мій запит на одному адвокатському сайті:
Если иностранец прибыл из-за рубежа с целью заключить брак в Украине, у него на руках должен быть документ, подтверждающий его несемейное положение (т.е. то, что он в настоящее время не находится в браке). Данный документ (справка о семейном положении) выдается сотрудником ЗАГСа в государстве, где проживает иностранец, по предъявлению документа, подтверждающего возможность вступления в брак. Этот документ должен быть выдан компетентным органом регистрации, который находится по месту жительства данного иностранного гражданина (гражданки). После этого, полученную справку легализуют в посольстве (консульстве) Украины в данном государстве. Если государство присоединилось к Гаагской конвенции (от 5 октября 1961 года), то на документе ставится апостиль.
Желательно, чтобы иностранец (иностранка) проконсультировался в своем ЗАГСе, какие именно документы гражданина Украины, желающего вступить в брак, должны быть предоставлены для получения справки о его (ее) «несемейном положени и».
Если гражданин иностранного государства желает вступить в брак с гражданкой Украины на территории Украины, то непосредственно в отдел регистрации актов гражданского состояния в Украине он предоставляет следующие документы:
• копию своего паспорта с украинской визой и перевод паспорта на украинский язык, заверенный нотариусом;
• справку о семейном положении иностранца, легализованную по правилам указанным выше (если иностранец приехал или находится в Украине), т.е. перевод справки на украинский язык, заверенный нотариусом.
После регистрации брака, свидетельство необходимо легализовать для действия на территории государства.
Как правило, регистрация брака с иностранцем в Украине не только не уменьшает, но увеличивает права гражданки Украины в стране ее будущего супруга.
Всі відповіді можна переглянути тут - http://www.ia.org.ua/questions/view/6485
Всім доброго дня!
День і справді видався добрий, адже мені таки вдалось дізнатись всю необхідну інфу по цьому питанню та владнати цю справу.
Вітаю з вдалим днем! Вдалий початок - то вже половина справи. :)
По секрету скажу: шлюб можна навіть за декілька днів владнати, якщо купити нареченому квиток і сказати в ЗАГСІ, що він терміново мусить їхати. ;) Для таких випадків є процедура пришвидшеного шлюбу. Але якщо нема потреби - то не кваптеся.
А довідку про шлюбоспроможність таки зробіть в Польщі. Наскільки я знаю, вона потрібна для громадян всіх держав.
Успіху Вам!
І інформуйте нас про перебіг своїй справ, бо нам цікаво :)
nirvanka
19.07.2007, 16:47
Нам не горить з датою, та і друзі нареченого тільки через 3 тижні отримають паспорти і зможуть приїхати до нас.
Щодо довідки про шлюбоспроможність, то і в посольстві Польщі у Львові і в посольстві України у Варшаві сказали, що її не потрібно. І як я зрозуміла зі слів тої жіночки, в якої я була, без неї можна обійтись (це входить в ті 150 дол, які потрібно заплатити на Дорошенка).
Нірванка, от якраз все те що описали вам у відповіді юристи і робила моя співробітниця. І в Київ їздила, і кошти великі тратила і т.п
После регистрации брака, свидетельство необходимо легализовать для действия на территории государства.
Це, до речі, теж дуже важливо. Перед від'їздом до Польщі перекладіть польською мовою своє свідоцтво про шлюб, а також інші важливі документи - диплом і т.д. (В Польщі це обійдеться дорожче).
Коли будете ставати на облік в Польщі, це дуже пригодиться.
nirvanka
19.07.2007, 16:49
Нірванка, от якраз все те що описали вам у відповіді юристи і робила моя співробітниця. І в Київ їздила, і кошти великі тратила і т.п
Це не стосується громадян Польщі. По-перше, бо з ними в нас стосунки спрощені, а по-друге, в разі чого до Києва їхати не треба, бо ж посольство Польщі є у Львові :)
New Shrek
19.07.2007, 16:50
Знайшла я одну жіночку (знайому знайомої, яка знайома з моєю знайомою все у нас просто рішається,то тіко росіянам все важко і юристам
І як я зрозуміла зі слів тої жіночки, в якої я була, без неї можна обійтись (це входить в ті 150 дол, які потрібно заплатити на Дорошенка).
В такому випадку не робіть. Бачу, вони все спростили. Не задурно гроші беруть на Дорошенка :)
- від нареченого-поляка: паспорт закордонний, іміграційну картку, довідку про сімейний стан.
А це хіба не одне і те саме? Довідка про сімейний стан і довідка про шлюбоспроможність?
nirvanka
19.07.2007, 16:52
Це, до речі, теж дуже важливо. Перед від'їздом до Польщі перекладіть польською мовою своє свідоцтво про шлюб, а також інші важливі документи - диплом і т.д. (В Польщі це обійдеться дорожче).
Коли будете ставати на облік в Польщі, це дуже пригодиться.
Взагалі-то я там не планую ставати на облік і жити ми там не збираємось. Хіба що на місяць-два туди поїду. Але свідоцтво про одруження значно спростить перетин кордону.
Планую їхати в Англію на заробітки. То мабуть мені треба свідоцтво перекласти і на польську і на англійську мови?
New Shrek
19.07.2007, 16:52
це входить в ті 150 дол, які потрібно заплатити на Дорошенка
http://www.obozrevatel.com/news/2007/7/17/180451.htm я що вогорив 100 долярів в пашпорт і все рішається,звернить увагу китанція на 85 коп оплата 70 грн
New Shrek
19.07.2007, 16:53
посольство Польщі консулят а не посольство
nirvanka
19.07.2007, 16:54
А це хіба не одне і те саме? Довідка про сімейний стан і довідка про шлюбоспроможність?
Мабуть одне і теж..
Але зрештою якщо її можна виробити в нас, то може мається на увазі, що туди включається і сімейний стан і право перебувати на території України..
Мабуть одне і теж..
Але зрештою якщо її можна виробити в нас, то може мається на увазі, що туди включається і сімейний стан і право перебувати на території України..
Я так зрозуміла, що найголовніше - це зустріч з дядьком на Дорошенка, він і підкаже, і допоможе, і порадить. В нас в Україні нема таких довідок, які б не можна було виробити ;)
New Shrek
19.07.2007, 16:56
Планую їхати в Англію на заробітки.
коли приймете польське підданство я так розумію
nirvanka
19.07.2007, 16:56
http://www.obozrevatel.com/news/2007/7/17/180451.htm я що вогорив 100 долярів в пашпорт і все рішається,звернить увагу китанція на 85 коп оплата 70 грн
70 грн - це за переклад і легалізацію кожного документа. А 85 копійок - це окрема плата. Звичайні пари (українці) теж її оплачують.
право перебувати на території України..
Поляки мають право перебувати на території України 90 днів без ніяких дозволів.
nirvanka
19.07.2007, 16:58
консулят а не посольство
Ну та, консульство. Посольство в Києві.. Хоча яка між ними різниця, я не знаю :shy:
85 копійок - це окрема плата.
Цікаво, чи з гривні здачу дають? :D :D :D
Ну й плату смішну придумали.
Ну та, консульство. Посольство в Києві.. Хоча яка між ними різниця, я не знаю :shy:
Під консульством у Львові черги більші - ото і вся різниця :)
nirvanka
19.07.2007, 16:59
Поляки мають право перебувати на території України 90 днів без ніяких дозволів.
Право перебування поляків на Україні засвідчує іміграційна картка, яка дійсна 90 днів.
nirvanka
19.07.2007, 17:02
коли приймете польське підданство я так розумію
Польське підданство приймати я не буду. Бо для цього потрібно виробляти карту тимчасового проживання що 2 роки і перебувати на теритоїрі Польщі 5 років, або 3,5 роки (там різні статті про це). А так як я перебувати в Польщі не буду, то і громадянство не зможу виробити.
nirvanka
19.07.2007, 17:04
Цікаво, чи з гривні здачу дають? :D :D :D
Ну й плату смішну придумали.
Дадуть :) Я ж оплачуватиму в Ощадкасі. Це ж не ЗАГС ;)
Право перебування поляків на Україні засвідчує іміграційна картка, яка дійсна 90 днів.
Її заповнюють всі при перетині кордону. Без неї не впустять :)
Польське підданство приймати я не буду. Бо для цього потрібно виробляти карту тимчасового проживання що 2 роки і перебувати на теритоїрі Польщі 5 років, або 3,5 роки (там різні статті про це). А так як я перебувати в Польщі не буду, то і громадянство не зможу виробити.
А де будете, якщо не секрет? ;)
nirvanka
19.07.2007, 17:14
А де будете, якщо не секрет? ;)
Ну наразі я завершую навчання у Львові. До кінця року житимемо то тут, то в Польщі (наразі ми наймаємо тут квартиру). А після нового року плануємо їхати в Англію на заробітки, щоб заробити на житло в Україні (ми плануємо жити у Львові).
Ну наразі я завершую навчання у Львові. До кінця року житимемо то тут, то в Польщі (наразі ми наймаємо тут квартиру). А після нового року плануємо їхати в Англію на заробітки, щоб заробити на житло в Україні (ми плануємо жити у Львові).
Молодці :clapping:
Я просто випитую, бо ми теж жили з чоловіком то в Україні, то в Польщі. Десь рік так тривало. Але потім втомилися курсувати між Ґданськом і Львовом - трохи задалеко :)
nirvanka
19.07.2007, 17:30
Ми курсуємо між Лодзем та Львовом.. 10 год в автобусі, то важко, але що робити - за все треба платити.. і за кохання теж..
Ми курсуємо між Лодзем та Львовом.. 10 год в автобусі, то важко, але що робити - за все треба платити.. і за кохання теж..
Як я Вас розумію...
Зате якщо кохання проходить випробування відстанню і розлуками, воно стає ще міцінішим.
nirvanka
19.07.2007, 18:04
Як я Вас розумію...
Зате якщо кохання проходить випробування відстанню і розлуками, воно стає ще міцінішим.
100% з Вами згідна! Якщо кохання справжнє і взаємне, то йому ні час, ні відстань, ні кордон не завадить!
New Shrek
19.07.2007, 19:11
[quote=nirvanka;105943] А після нового року плануємо їхати в Англію [/quot Рискую здатись занудою ,але на яккій підставі ,з українським паспортом ,ви хочете перетнути кордон Великобританії.Якщо знаєте спосіб то поділіться з людьми
Прошу оголосити весь список тих хто хоче одружитися з іноземцями .
Це вже було на іншій гілці ;)
nirvanka
20.07.2007, 12:55
[quote=nirvanka;105943] А після нового року плануємо їхати в Англію [/quot Рискую здатись занудою ,але на яккій підставі ,з українським паспортом ,ви хочете перетнути кордон Великобританії.Якщо знаєте спосіб то поділіться з людьми
Буду пробувати виробляти робочу візу до Англії. На той час в мене там буде працювати чоловік, який має паспорт громадянина ЄС. На підставі цього він може мені виробити виклик, або запрошення на роботу. В мене будуть права практично на рівні з громадянами ЄС. Правда на разі така робоча віза коштує 2000 грн. І то не сама віза, а співбесіда в посольстві. Візу можуть і не дати, але грошей вже не повернуть...
nirvanka
20.07.2007, 12:57
Я не хочу одружуватись з іноземцем. І менше всього хочеться, щоб чоловік був не українцем.. Але що поробиш - почуття нас не питають..
Та і зрештою, добре, що не москаль :naci:
nirvanka
20.07.2007, 13:06
Інформація по темі: поляку, щоб виробити довідку про сімейний стан, потрібно спочатку виробити свідоцтво про народження.
Samojlovu4
20.07.2007, 13:16
[QUOTE=New Shrek;106047]
Буду пробувати виробляти робочу візу до Англії. На той час в мене там буде працювати чоловік, який має паспорт громадянина ЄС. На підставі цього він може мені виробити виклик, або запрошення на роботу. В мене будуть права практично на рівні з громадянами ЄС. Правда на разі така робоча віза коштує 2000 грн. І то не сама віза, а співбесіда в посольстві. Візу можуть і не дати, але грошей вже не повернуть...
Не хочу Вас нів`якому разі розчаровувати, але виглядає це трошечки... занадто оптимістично... Не впевнений, чи людина з польским паспортом може зробити виклик, та ще й в Англію.
А на рахунок Ваших прав на рівні з громадянами ЄС пропоную забути. Система проста: маєш англійський, французський, німецький і т. д. паспорт - маєш будьласка права. А маєте український - то на "пташиних" правах, і ролі не грає, хто у вас чоловік...
Але можу і помилятись, в усякому разі - хай Вам щастить!
New Shrek
20.07.2007, 13:18
Буду пробувати виробляти робочу візу до Англії. На той час в мене там буде працювати чоловік, який має паспорт громадянина ЄС. На підставі цього він може мені виробити виклик, або запрошення на роботу. В мене будуть права практично на рівні з громадянами ЄС. Правда на разі така робоча віза коштує 2000 грн. І то не сама віза, а співбесіда в посольстві. Візу можуть і не дати, але грошей вже не повернуть...все було би добре якби у відповіді не були перемішані мухи і котлети,щоби не претендувати на циніка ,запрошую товариство до аналізу цього допису.Я бачу три методологічні помилки,а так як наш Форум претендує на освітницьку місію ,варто було би ситуацію розібрати....звичайно юристи як завжди будуть мовчати ,навіщо їм трудити свої дорогоцінні мізки
А на рахунок Ваших прав на рівні з громадянами ЄС пропоную забути. Система проста: маєш англійський, французський, німецький і т. д. паспорт - маєш будьласка права. А маєте український - то на "пташиних" правах, і ролі не грає, хто у вас чоловік...
Не зовсім так. Не має значення, чи паспорт український, чи французький. Важливо, чи маєш дозвіл на проживання (ПМЖ) в одній з країн ЄС. Наприклад, у Швеції з таким дозволом я маю всі ті самі права, що й громадяни держави, крім одного - права голосу на виборах. А мені того і не треба ;) Маючи такий дозвіл, можна без проблем виробити візу до країн з-поза ЄС - Англії тощо.
Але з поляками може бути трохи важче.
New Shrek
20.07.2007, 13:48
Окрім того що статусу ПМЖ наша невєста не хоче набувати
New Shrek
20.07.2007, 13:51
до країн з-поза ЄС - Англії
Перечень cтран Европейского Союза
Австрия AUT
Бельгия BEL
Великобритания (Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии) GBR
Германия (Федеративная Республика Германия) DEU
Греция GRC
Дания DNK
Ирландия IRL
Испания ESP
Италия ITA
Люксембург LUX
Нидерланды NLD
Португалия PRT
Финляндия FIN
Франция FRA
Швеция SWE
Новые члены ЕС (с 1 мая 2004 г.)
Венгрия HUN
Кипр (греческая республика) CYP
Латвия LTV
Литва LUT
Мальта MAL
Польша POL
Словакия SVK
Словения SVN
Чехия CZE
Эстония
http://albarossa.by.ru/alba2/european_union_list.htm
nirvanka
20.07.2007, 14:01
Я знаю, що все не так просто, як здається. І відповіді я пишу опираючись не лише на свої здогадки і знання.
Цитати з форуму Українського центру, де вже обговорювалась ця проблема:
...Нірванка може отримати робочу візу, якщо чоловік має намір працювати в Англії,..., або навіть просто жити коли коштів досить.. Віза називається EU Family Permit...
http://www.ukrcenter.com/forum/message.asp?message_id=112154&forum_name=%C2%B3%ED%20%B3%20%C2%EE%ED%E0&page=1
Samojlovu4
20.07.2007, 14:01
Не зовсім так. Не має значення, чи паспорт український, чи французький. Важливо, чи маєш дозвіл на проживання (ПМЖ) в одній з країн ЄС. Наприклад, у Швеції з таким дозволом я маю всі ті самі права, що й громадяни держави, крім одного - права голосу на виборах. А мені того і не треба ;) Маючи такий дозвіл, можна без проблем виробити візу до країн з-поза ЄС - Англії тощо.
Так, правда. Але до ПМЖ в нірванки ще дуууже довгий шлях, наразі все на рівні можливого відкриття візи, і що чоловік "на той час ... там буде працювати"...
nirvanka
20.07.2007, 14:02
Так, я знаю. Тому і збираюсь виробити дозвіл на проживання в Польщі. Але для цього спершу треба розписатись.
Правда вироблю дозвіл на тимчасове проживання. На постійне - невийде. Треба 5 років проживати в Польщі, щоб його виробити.
Так, я знаю. Тому і збираюсь виробити дозвіл на проживання в Польщі. Але для цього спершу треба розписатись.
Обов"язково виробіть дозвіл на проживання, він багато чого спрощує.
Перечень cтран Европейского Союза
Ой, Шреку, підловили мене, і за це Вам карма ;)
Я мала на увазі країн з-поза Шенгену.
nirvanka
20.07.2007, 14:14
Ой, Шреку, підловили мене, і за це Вам карма ;)
Я мала на увазі, країн з-поза Шенгену.
Щодо Шенгену. Кажуть що Польща з нового року буде в Шенгенській зоні. Тобто якщо я вироблю візу до Польщі, а то буде Шенгенська віза, то мені не треба буде віз до країн Шенгену? А Англія в цій зоні?
Samojlovu4
20.07.2007, 14:21
І ще, Melody, маю питання. Не знаю, як там у Швеції... Але Ви, припустимо, приходите на фірму зі своїм українським паспортом, в якому стоїть ПМЖ, хочете влаштуватись на роботу... І Вас беруть тако зразу, як шведа, "Ок, з понеділка виходь на роботу...", а не відправляють в державне відомство по праці, чи як там воно в Швеції називається, за дозволом на працю? А по приході в те відомство по дозвіл Вам не кажуть "красно перепрошую, але в мене є тутво 15.000 громадян Швеції, які теж претендують на це місце..."? Ну хіба вийняток, якщо Ви обдарований математик, фізик, музикант, спортсмен тощо...
nirvanka
20.07.2007, 14:21
На жаль, Англія ще не в Шенгені..
Среди стран, которые в будущем году войдут в Шенген, - Польша, Венгрия, Чехия, Словакия, Мальта, Литва, Латвия, Эстония и Словения, а также Швейцария. Они пополнят список из 15 стран, уже входящих в эту зону государств. Это Бельгия, Нидерланды, Люксембург, Франция, Германия, Австрия, Испания, Португалия, Дания, Финляндия, Швеция, Греция, Италия, Норвегия и Исландия.
New Shrek
20.07.2007, 14:31
http://www.ukrcenter.com/forum/messa...E%ED%E0&page=1тепер зрозуміло звідки мухи.....давай не будемо про ВВП і сер.зарплати, бо це - безплідна розумова жуйка для динозаврів форуму, котрі люблять похизуватися ерудицієї .
New Shrek
20.07.2007, 14:32
Обов"язково виробіть дозвіл на проживання, він багато чого спрощує. зверніть увагу наречена з нащої подачі вже сам то го хоче ,хоча позавчора не хтіла
New Shrek
20.07.2007, 14:37
Треба 5 років проживати в Польщі, щоб його виробити. що поляки возомнілі себе Америкою???????
New Shrek
20.07.2007, 14:38
А Англія в цій зоні?
http://www.shengen.ru/info.html
І ще, Melody, маю питання. Не знаю, як там у Швеції... Але Ви, припустимо, приходите на фірму зі своїм українським паспортом, в якому стоїть ПМЖ, хочете влаштуватись на роботу... І Вас беруть тако зразу, як шведа, "Ок, з понеділка виходь на роботу...", а не відправляють в державне відомство по праці, чи як там воно в Швеції називається, за дозволом на працю? А по приході в те відомство по дозвіл Вам не кажуть "красно перепрошую, але в мене є тутво 15.000 громадян Швеції, які теж претендують на це місце..."? Ну хіба вийняток, якщо Ви обдарований математик, фізик, музикант, спортсмен тощо...
Самойловичу, в Швеції трохи інша ситуація. Дозвіл на працю мені дали автоматично, разом з ПМЖ. А паспорта тут ніхто не питає. Відразу по приїзді до Швеції мені видали мій персональний номер і ідентифікаційну картку - і саме ці документи, а не паспорт, тут вимагають, якщо я йду до лікаря чи влаштовуюся на роботу. А в цій ідентифікаційній картці немає інформації про моє громадянство, так що вони не питають, чи є шведка, чи хто. Тут з тою національною рівністю дуже строго.
Шведи мають дуже добру імміграційну політику, не маю на що скаржитися. Зараз я зареєстрована в соціальній службі, я навчаюся і мені платять соціальну допомогу. А потім будуть мені шукають роботу, якщо треба - перекваліфіковують. Але поки що питання роботи для мене неакутальне.
nirvanka
20.07.2007, 14:43
зверніть увагу наречена з нащої подачі вже сам то го хоче ,хоча позавчора не хтіла
Хотіти то я хотіла. Було б добре виробити польський паспорт і таке інше. Але нема можливості. Є можливість лише виробити "карту тимчасового проживання".
New Shrek
20.07.2007, 14:45
ідентифікаційну карткумоя дочка отримала через 5,5 років
"красно перепрошую, але в мене є тутво 15.000 громадян Швеції, які теж претендують на це місце..."
Про таке навіть не може бути мови. Бо я маю право на роботу на рівні з громадянами країни. Якби мені відмовили на підставі мого громадянства, можу поскаржитися на національну дискримінацію. А тут цього бояться, як вогню. :) Тому на роботу беруть іноземців (негрів, арабів), щоби показати, мовляв, які ми хороші, в нас для всіх рівні права.
моя дочка отримала через 5,5 років
А я через місяць.
Samojlovu4
20.07.2007, 14:49
Ок, більше питань немаю, тоді Ви цілком праві... "таґда ми ідєм к вам!!!" ;)
І що ми робимо в Німеції?! Може варто трохи далі на північ чкурнути... тим більше, Скандинавія мені завше заочно подобалась...:)
Ок, більше питань немаю, тоді Ви цілком праві... "таґда ми ідєм к вам!!!" ;)
І що ми робимо в Німеції?! Може варто трохи далі на північ чкурнути... тим більше, Скандинавія мені завше заочно подобалась...:)
Приїжджайте! :)
Я заочно дуже Швеції не любила. Мене чоловік понад рік "вламував", щоби сюди приїхати. Найважче, що було, то виробити ПМЖ - це довго тривало, кілька разів їздила до Києва. Одним словом, вони дотошні :) А вже як отримала ПМЖ, то все пішло, як по маслу. Мені так смішно з шведів. Вони мені навіть в тій соціальній службі дали таку "опікунку", до якої я в будь-який момент можу звернутися, якщо виникнуть проблеми. Вона має мені допомагати адаптуватися в Швеції :D Шведи у всьому хочуть показати, що вони дуже дбають про тих, хто потребує допомоги, і в тому числі іммігрантів. Та вони щодня приймають по кількадесят біженців з Іраку і дають їм соціальну допомогу. Дивні люди :)
Хотіти то я хотіла. Було б добре виробити польський паспорт і таке інше. Але нема можливості. Є можливість лише виробити "карту тимчасового проживання".
Нірванко, паспорта відразу нікому не дають. Спочатку треба виробити тимчасовий дозвіл на проживання, потім - постійний. А вже тоді паспорт.
Так що робіть картку тимчасового проживання - це буде добрий початок. :)
nirvanka
20.07.2007, 15:15
Нірванко, паспорта відразу нікому не дають. Спочатку треба виробити тимчасовий дозвіл на проживання, потім - постійний. А вже тоді паспорт.
Так що робіть картку тимчасового проживання - це буде добрий початок. :)
Так, Melody, я це знаю. Але паспорт польський мені ніяк не вдасться виробити, бо проживати 5 років в Польщі не буду. Швидше вже в Англії. Якщо так, то вже там буду виробляти такі документи..
паспорт польський мені ніяк не вдасться виробити, бо проживати 5 років в Польщі не буду. Швидше вже в Англії. Якщо так, то вже там буду виробляти такі документи..
А й справді, я забула, що ви не будете жити в Польщі. Але... Я от теж планувала одне, а вийшло зовсім інше. Ми теж планували жити у Львові і тільки у Львові. Але в результаті сталося інакше.
Я вже зрозуміла одне: документи треба виробляти всі, які тільки можна. Бо ті папірці дуже полегшують життя за кордоном.
nirvanka
20.07.2007, 15:34
Я вже зрозуміла одне: документи треба виробляти всі, які тільки можна. Бо ті папірці дуже полегшують життя за кордоном.
Що правда, то правда. Цілком з вами згідна!
Мені ще згадалося, скільки різних папірців треба було зібрати, щоб отримати церковний шлюб :8:
nirvanka
20.07.2007, 16:38
Мені ще згадалося, скільки різних папірців треба було зібрати, щоб отримати церковний шлюб :8:
Цю церемонію ми відклали на наступний рік...
New Shrek
20.07.2007, 21:04
щоб отримати церковний шлюб а про що ходилось,віросповідання.батьки вимагали.....шведи
а про що ходилось,віросповідання.батьки вимагали.....шведи
Ні, Шреку, батьки не шведи і нічого не вимагали :)
Йдеться про те, що треба було багато різних довідок і дозволів від церковної влади, щоб отримати шлюб в церкві іншого обряду.
New Shrek
20.07.2007, 21:16
в церкві іншого обряду.надіюсь Ви прийняли віру мужа,а не так як деякі на Форумі феміністки
надіюсь Ви прийняли віру мужа,а не так як деякі на Форумі феміністки
у нас з "мужем" віра одна, просто обряди різні.
надіюсь Ви прийняли віру мужа,а не так як деякі на Форумі феміністки
кого Ви маєте на увазі?
nirvanka
23.07.2007, 13:43
Йдеться про те, що треба було багато різних довідок і дозволів від церковної влади, щоб отримати шлюб в церкві іншого обряду.
А якщо ми збираємось брати шлюб у Львові в церкві, то нареченому треба якісь довідки з його костелу?
А якщо ми збираємось брати шлюб у Львові в церкві, то нареченому треба якісь довідки з його костелу?
Потрібна його довідка про хрещення, про те, що він пройшов передшлюбні науки, а також благословення на шлюб від його церкви (видається на тій парафії, до якої він ходить).
nirvanka
23.07.2007, 14:50
Дякую за інформацію! Буду мати на увазі..
nirvanka
25.07.2007, 13:03
Всім привіт! :)
Ми подали заяву :radist: .
Як воно відбулось: спершу жіночка, яка нам допомагала, переклала та завірила (легалізувала) документи. Коштувало 70 грн за кожен - за закордонний паспорт нареченого, за довідку про шлюбний стан та свідоцтво про народження. Як потім виявилось, останнього документа не треба було. Цей документ хлопець мав тільки виробити, щоб отримати довідку про шлюбний стан.
Потім ми пішли з нею на Дорошенка 23 ("обласний ЗАГС"). Дідуся, про якого Ви писали, там не було.. Ми написали заяву до міського ЗАГСу, де ми будемо брати шлюб (можна було до будь-якого іншого районного), подали документи нареченого та мій паспорт начальниці обласного ЗАГСу, вона все перевірила і дописала на заяві "прошу посприяти реєстрації шлюбу бла бла бла". Це типу її дозвіл на наше одруження.
Потім ми пішли до начальниці ЗАГСу (за сприянням жіночки, яка нам допомагала). Вона нас провела до жіночки в ЗАГСі, яка реєструє документи. Їй треба ще 2 квитанції - 0,85 грн та 1 грн. Ми записались на суботу 25 серпня. Навіть було вільне місце на 15 год (!!!). Ми маємо прийти у вівторок перед шлюбом, вона нам дасть № р/р, на який треба перерахувати 145 грн за обряд (ми не хотіли цієї церемонії, але все рівно треба заплатити ці гроші, якщо одружуєшся в суботу..).
Ось такі справи ;)
New Shrek
25.07.2007, 15:53
Ось такі справиГарно ,не даром ми туть "пикировались".Тепер залишилось чоловіка любити ,а вони зовсім іньші люди...так як і наречені і жінки ,конфетно -букетний період бай -бай
nirvanka
25.07.2007, 16:30
Тепер залишилось чоловіка любити ,а вони зовсім іньші люди...так як і наречені і жінки ,конфетно -букетний період бай -бай
Я так не думаю. Мабуть це стосується тих, хто починає жити разом після одруження. Тоді в них починається "битовуха" і часу на "конфети-букети" не має.
Хоч 2 місяці, то і не термін, але ми собі щасливо живемо вдвох, і "конфетів-букетів" не бракує, чого і всім Вам бажаю! :)
New Shrek
25.07.2007, 17:26
безумству храбрых поем мы песню.
Вичерпну інформацію з питань шлюбу з іноземцем можна БЕЗКОШТОВНО отримати за безкоштовним номером "гарячої лінії" 8 800 500 22 50
Всім привіт! Збираюсь вийти заміж за італійця, підкажіть хто знає як це зробити в Італії. Які документи там необхідні? Жодного пермессо у мене немає.. В Італії була лише один раз на зустрічі молоді у 2000р. Яку візу спитати в посольстві? Якщо я не буду змінювати громадянство, чи доведеться мені там (в Італії) чекати після розписки? Бо плануємо жити на Україні.
Прошу конкретно описати якого іноземця і кому потрібно.
nirvanka
09.10.2007, 20:22
Збираюсь вийти заміж за італійця, підкажіть хто знає як це зробити в Італії.
Інформацію про це можна знайти на сайтах посольства України в Італії. Гляньте тут. (http://www.consolatoucraina.com/NO.htm)
А щодо вироблення італійської візи шукайте сайт посольства Італії в Україні.
Спасибі Nirvanka за цінну пораду! Я заходила на цей сайт раніше але саме тої сторінки не бачила... Ото мантелепа! З документами тепер все зрозуміло, добре що їх треба подати в Італії. Тепер саме головне залишається - щоб візу відкрили.
Яку візу спитати в посольстві? .
Є так звані візи нареченого (нареченої).
Є так звані візи нареченого (нареченої).
І що італійське посольство легко їх видає? Можливо якусь туристичну візу зробити?
І що італійське посольство легко їх видає?
Отого вже не знаю, чи легко, чи ні...
А чому ви не хочете розписатися в Україні? Тоді з візою не буде проблем.
Отого вже не знаю, чи легко, чи ні...
А чому ви не хочете розписатися в Україні? Тоді з візою не буде проблем.
Бо я хочу весілля тут, а він хоче там. Тому і поділили: розпис в Італії а шлюб в Україні.
nirvanka
10.10.2007, 09:41
Добре, що Ви вирішили там розписуватись! В Україні було б багато мороки! Жіночка, яка допомагала мені з документами, розповідала, що одруження з італійцем для наших жінок - це дуже довгий і недешевий процес. Потрібно кілька разів навідуватись в Київ в посольство, давати запити в Італію, типу чи там нема бажаючих одружитись з вашим обранцем, чи ніхто не проти шлюбу. До того всього це дуже дорого обходиться - переклад і легалізація документів українки для посольства Італії і документів італійця для нашого посольства.
давати запити в Італію, типу чи там нема бажаючих одружитись з вашим обранцем, чи ніхто не проти шлюбу.
Жах :ninja: А хіба наречений не сам вирішує, чи йому одружуватись, чи ні?
А які ж тоді вимоги, щоби візу отримати?
У мене знайомі одружились на Україні: він - француз, вона - українка. Документи 6 місяців робили щоб розписатись, і так як каже Nirvanka шалені гроші пішли, то на апостиль, то на подвійну легалізацію документів, то дорогу туди-сюди, то у Франції не те щось написали, а тут не прийняли... Може і справді легше буде там розписатись аніж тут. Єдина проблема - це віза в Італію, я чула що зараз дуже важко з цим питанням...
nirvanka
10.10.2007, 13:21
Жах А хіба наречений не сам вирішує, чи йому одружуватись, чи ні?
Казали, що доходить до того, що посольство має розмістити оголошення в італійському ЗАГСі про те, що такий то такий то має намір одружитись. І тоді чекають місяць чи якийсь там термін. Якщо за той час ніхто не зголосився (наприклад якась італійка, якій теж було обіцяно женитись, або яка має дітей від нього або ще там що...), тоді дають дозвіл на одруження.
Це щось схоже на оповіді які роблять у нас у церкві..
Черешенька
10.10.2007, 14:26
Прошу конкретно описати якого іноземця і кому потрібно.
От шкода, що пана spm1950 забанили, такий веселий чоловік. Я би йому свої пропозиції вислала, може, він якесь агенство має ;).
Вибачайте дівчата за оффтоп :).
От шкода, що пана spm1950 забанили, такий веселий чоловік.
В пана spm1950 заклинило пластинку: на всіх гілках одне й те ж писав. довелося "госпіталізувати" :)
Привіт! От вирішила і я до вас приєднатись..і розповісти вам свою історію.
Мій хлопець уродженець україни, виїхав на ПМЖ до Ізраїлю,через рік там розлучився з дружиною,є син. В ізраїлі прожив 9 років, має гомадянство. Тепер вирішив повернутись на Україну. Вже 4 місяці ми ніяк не можемо нічого вирішити з документами :-(
Зразу він звернувся до паспортного столу в нашому місті, де написав заяву з проханням отримати паспорт громадянина України.Кумедний дядько разом з заявою забрав Український закордонний паспорт..і відправив до нотаріуса завіряти заяву на посольство,де він просить,чи зрікається громадянства Ізраїлю. Цю заяву разом з паспортами Ізраїлю треба відправити до посольства Ізраїлю в Україні...
Щось я помудрувала і вирішила,що було б непогано ізраїльське громадянство залишити..і почали ми збирати документи щоб отримати вид на життя на Україні. А це виявилось зовсім нелегко :-( Перелік необхідних докупентів, пунктів 20 зібрати не складно..а от перевести їх і завірити...от де біда,адже знайти перекладача з івріту у нас важко:-((((
Знайшла я знайомих у тому самому паспортному, ..нерозумію..чомусь переконували щоб від задумки з видом на життя відмовились...І ще й загрузили проблемою що в ЗАГСі проблеми з іноземцем будуть...
Може порадите що таки в кінці кінців краще зробити...час іде ми до ЗАКСу почали потрохи збиратись...але ж без документів ніяк:8:
nirvanka
14.10.2007, 19:47
А Ви подумайте чи Вам воно так необхідне громадянство ізраїльське. Плануєте жити в Ізраїлі? Тоді звісно потрібне. А якщо Ви будете жити в Україні, то може простіше зробити громадянство України?
І ще й загрузили проблемою що в ЗАГСі проблеми з іноземцем будуть...
Швидше не проблем, а витрат.. На переклад і легалізацію документів нареченого, на отримання дозволу в обласному РАЦСі на Ваш шлюб з іноземцем.
А Ви подумайте чи Вам воно так необхідне громадянство ізраїльське.
У тому то і діло, що майбутньому нареченому всеодно, байдуже який документ, він хоче жити на Україні, і закордон їхати лише в якості туриста..а от в мене ще коники в голові...хочу в США на роботу поїхати.. :-(
Але насправді мене на таку їдею підбило те,що коли повернувшись з паспортного столу,де у нього відібрали український закордоний паспорт і сказали що й інших документів доведеться позбутись..наречений мін з таким жальом розповідав ще що мені аж в середині щось защемило...кілька днів не міг прийти в себе..говорив що шкода йому втратити ті документи...
Додано через 2 хвилини
На переклад і легалізацію документів
це точно...я знайшла скільки коштує переклад і легалізація 1 документу...
але є і ще купа проблем..де взяти виписку з рішення суду про розлучення..він 8 років розлучений..а де його екземпляр поняття немає... і довідка про несудимість потрібна,що в Ізраїлі незасуджений був
nirvanka
14.10.2007, 20:19
А яким чином Вам допоможе поїхати у штати ізраїльське громадянство чоловіка? Може воно Вам насправді не конче потрібно.. Це б значно спростило Ваші проблеми. Чоловік матиме громадянство України, йому повернуть документи, буде простіше подати документи в ЗАГС..
Додано через 1 хвилину
Але насправді мене на таку їдею...
Перепрошую, не розумію що Ви маєте на увазі.
а як щодо прав іноземних громадян у підприємницькій діяльності? можливо і з цим виникнуть проблеми... :-(
Додано через 2 хвилини
Допис від nirvanka
Але насправді мене на таку їдею...
Перепрошую, не розумію що Ви маєте на увазі.
ідею зберегти ізраїльське громадянство
А яким чином Вам допоможе поїхати у штати ізраїльське громадянство чоловіка?
громадяни Їзраїлю без проблем отримують візу для поїздки і працевлаштування в штатах..що українцям зробити нереально
Додано через 4 хвилини
а взагалі, відмовившись від громадянства, і через певний період звернувшись до посольства його можливо поновити?
nirvanka
14.10.2007, 20:34
громадяни Їзраїлю без проблем отримують візу для поїздки і працевлаштування в штатах..що українцям зробити нереально
Але ж мова іде про громадянство Вашого чоловіка. Як Ви хочете собі виробити громадянство Ізраїлю? Знаю, що в Польщі громадянство можливо виробити, якщо прожити там 3,5 роки. В Ізраїлі теж, мабуть, є такі закони.
А Ви не хочете розписатись з нареченим в Ізраїлі? Він би зберіг громадянство..
Як Ви хочете собі виробити громадянство Ізраїлю?
Воно мені і не потрібно...я просто як дружина громадянина ізраїлю перетну з ним кордон... хоча і тут я незовсім впевнена чи взагалі потрібно це....
Ви не хочете розписатись з нареченим в Ізраїлі?
у нього неповнолітній син..з цим виникнуть теж проблеми..і щось він розповідав що такі шлюби Ізраїлем невизнаються,і взагалі не реєструються, люди які хочуть одружитись реєструють шлюби на Кіпрі, і тільки тоді їх частково визнають...це взагалі нам нічого не дасть..там релігійна країна і до всього відносяться дуже скептично...він маючи громадянство в правах там обмежений
Додано через 2 хвилини
в принципі все вирішено, він сказав остаточне слово що готовий відмовитись від усього,аби жити і мати права як усі українці...це мені все нейметься,і я в змозі його переконати,але чи потрібне воно все...правду кажуть що надія помирає останьою..хоча насправді нен помирає вона..треба докласти лише наполегливість і сили..ну і звісно немаленьку купку грошенят.
Додано через 3 хвилини
розписатись з нареченим в Ізраїлі
хоча ідея гарненька... ;-)
nirvanka
14.10.2007, 20:53
Ну якщо Ви вже так вирішили, можу дати контакт до жіночки, яка допомагала нам з чоловіком з документами. Вона сама давала на переклад і легалізувала. Напишу Вам в приват.
контакт до жіночки
але ж вона у Львові...а ми в Хмельницькому:-(
Але давайте, пригодиться
nirvanka
14.10.2007, 21:11
але ж вона у Львові...а ми в Хмельницькому:-(
Якраз про це я щойно Вам написала... Але добре, дам на всякий випадок.
Redhotchilly
15.10.2007, 00:08
Всім привіт! Збираюсь вийти заміж за італійця, підкажіть хто знає як це зробити в Італії. Які документи там необхідні? Жодного пермессо у мене немає.. В Італії була лише один раз на зустрічі молоді у 2000р. Яку візу спитати в посольстві? Якщо я не буду змінювати громадянство, чи доведеться мені там (в Італії) чекати після розписки? Бо плануємо жити на Україні.
http://www.russianitaly.com/forum/viewtopic.php?t=20320
http://www.russianitaly.com/forum/viewtopic.php?t=4224&postdays=0&postorder=asc&start=1400
http://www.russianitaly.com/forum/viewtopic.php?t=20320
http://www.russianitaly.com/forum/viewtopic.php?t=4224&postdays=0&postorder=asc&start=1400
ОГО! море інформації! Дякую!
Redhotchilly
15.10.2007, 11:09
ОГО! море інформації! Дякую!
на здоровя
Прошу усіх бажаючих одружитися подати свої данні на форумі .
Zoryanazirka
15.10.2007, 21:59
Легше одружитись тут а потім лише апостілювати свідоцьво про шлюб в міністерстві зовнішніх зв"язків. Знаю всю процедуру, навіть перелік документів потрібних десь валяється.
nirvanka
16.10.2007, 15:40
апостілювати свідоцьво про шлюб в міністерстві зовнішніх зв"язків.
Для чого? І може Ви ще знаєте чи потрібно мому чоловіку-поляку подавати в себе якісь документи про одруження в їх ЗАГСи чи куди там, чи це наш ЗАГС зробив сам? (Ми розписались у Львові)
Прошу оголосити всіх список бажаючих.
nirvanka
16.10.2007, 17:00
Вам не здається, що Ви пишете не в тему?
Прошу усіх бажаючих одружитися подати свої данні на форумі .
а для чого?
Zoryanazirka
16.10.2007, 22:00
Для чого? І може Ви ще знаєте чи потрібно мому чоловіку-поляку подавати в себе якісь документи про одруження в їх ЗАГСи чи куди там, чи це наш ЗАГС зробив сам? (Ми розписались у Львові)
Щоб ваш шлюб вважався дійсний в країні резиденції чоловіка то на свідоцтві проставляється апостіль. Робиться то за 1 день - для тих хто не з Києва зранку прийняли в 3й годині видали. То якщо країна резиденції приєдналася до конвенції.
nirvanka
16.10.2007, 22:04
Щоб ваш шлюб вважався дійсний в країні резиденції чоловіка то на свідоцтві проставляється апостіль. Робиться то за 1 день - для тих хто не з Києва зранку прийняли в 3й годині видали. То якщо країна резиденції приєдналася до конвенції.
Не дуже в цьому розуміюсь.. А апостиль і легалізація документів - це одне і те ж? Бо мені казала нотаріус, що ми маємо перекласти свідоцтво на польську мову і легалізувати. Вони то самі роблять. А що крім цього потрібно ще до Києва їхати??
Zoryanazirka
16.10.2007, 22:05
Цитата:
Допис від spm1950 Переглянути допис
А вимоги до майбутнього чоловіка писати? Значить в наступному житті мені треба одружитися з синьооким високим блондином з королівської родини, з великою кількісттю всякиї там замків, мерседесів, і шоб був однолюб і вірний до смерті. А як помре стану королевою і все таке:) А в цьому житті я люблю свого чоловіка :)
Додано через 3 хвилини
Не дуже в цьому розуміюсь.. А апостиль і легалізація документів - це одне і те ж? Бо мені казала нотаріус, що ми маємо перекласти свідоцтво на польську мову і легалізувати. Вони то самі роблять. А що крім цього потрібно ще до Києва їхати??
Легалізація то і є апостіль. Якшо ви хочете легалізувати документи видані польським консулятом то ніде їхати не треба - у Львові все робиться в обласній раді на 1 поверсі є представництво міністерства. А якщо наші документи апостілювати то тільки в Київ. там все робиться без проблем, вже апостільований документ перекладаєте і переклад завіряється нотаріусом.
nirvanka
16.10.2007, 22:21
Якшо ви хочете легалізувати документи видані польським консулятом то ніде їхати не треба - у Львові все робиться в обласній раді на 1 поверсі є представництво міністерства.
Я легалізовувала у звичайного нотаріуса. Вона мені все сама підготувала. Думаю в нашому міністрерстві це б коштувало значно дорожче (десь в неті були ціни на переклад документів..).
А якщо наші документи апостілювати то тільки в Київ. там все робиться без проблем, вже апостільований документ перекладаєте і переклад завіряється нотаріусом.
Все одно не розумію навіщо в Київ.. Ну побачимо, як там буде.. Наразі мені це не потрібно. Мені цікаво чи це чоловік має подавати свідоцтво про одруження в свій ЗАГС чи це наш ЗАГС, де ми розписались, зробив сам.
Zoryanazirka
16.10.2007, 22:51
Я легалізовувала у звичайного нотаріуса. Вона мені все сама підготувала. Думаю в нашому міністрерстві це б коштувало значно дорожче (десь в неті були ціни на переклад документів..).
Все одно не розумію навіщо в Київ.. Ну побачимо, як там буде.. Наразі мені це не потрібно. Мені цікаво чи це чоловік має подавати свідоцтво про одруження в свій ЗАГС чи це наш ЗАГС, де ми розписались, зробив сам.
Наш ЗАГС наскільки я знаю нічого ніде не подає. Щодо дешевше в нотаріуса - в Києві платиш мито 51 грн і все.
nirvanka
16.10.2007, 22:58
Щодо дешевше в нотаріуса - в Києві платиш мито 51 грн і все.
Ну але чому в Києві? У Львові ж купа нотаріусів. Тим більше, якщо вони легалізують польські документи, то чому наші не зможуть?
Internati
20.10.2007, 22:14
N.B.: Окрім того, що країна приєдналась до Конвенції необхідно додатково, щоб та країна не висловила заперечень проти приєднання до Конвенції України.
Он, наприклад, Німеччина та Бельгія хоча і підписали конвенцію, проте між ними та Україною діє звичний процес легалізації, а не апостилізування.
Додано через 7 хвилин
А Ви не хочете розписатись з нареченим в Ізраїлі? Він би зберіг громадянство..
Ви дуже розумна :-)))
Продовжуйте писати в тому ж дусі.
nirvanka
21.10.2007, 15:14
Ви дуже розумна :-)))
Продовжуйте писати в тому ж дусі.
Я не права? Чи це був комплімент з Вашої сторони? В першому випадку, якщо маєте що сказати по темі - ласкаво просимо! В другому - дякую.
Ну якщо Ви вже так вирішили, можу дати контакт до жіночки, яка допомагала нам з чоловіком з документами. Вона сама давала на переклад і легалізувала. Напишу Вам в приват.
Привіт, Nirvanka! Я випадково прочитала це твоє повідомлення на форумі і вирішила сама напроситися про допомогу (контакт до "жіночки" :-) ) Справа в тому, що я теж зібралася виходити заміж за іноземця, а як це зробити у Львові - докладно не знаю. Може поділишся досвідом і контактами?
nirvanka
13.11.2007, 22:33
Може поділишся досвідом і контактами?
Із задоволенням! ;) А за кого виходиш, якщо не секрет? :shy: Тобто наречений з якої країни?.. І які питання цікавлять?
А може ще і сукня потрібна? :shy: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=29408
П.С. Зараз відішлю контакт в приват.
New Shrek
14.11.2007, 11:03
теж зібралася виходити заміж за іноземця, "И девочек наших ведут в кабинет...."
Internati
14.11.2007, 12:53
"И девочек наших ведут в кабинет...."
та вони ж цих дєвочєк хоча б нагодують!
New Shrek
14.11.2007, 17:45
Все змінюється в Україні :)
а ось в Японії все по старому
Як ви думаєте, чому японці ідуть в Україну за нареченими?
По-перше, в Японії продається сила силенна порнографічної продукції українського виробництва, тому японці добре уявляють, що їм потрібно.
По-друге, у японців в голові сидить образ вродливої білявки з великими цицьками, нав’язаний їм голлівудськими кінофільмами. Але в Америку за нареченими не дуже, то і поїдеш, бо в Америці і своїх кавалерів вистачає. В американок і статки не менші ніж в японців і ставлення до азіатів дещо дискримінаційне.
А от українки саме те. Виглядають як лялі з голлівудський фільмів, але за пів ціни. А потрібні українські дружини японцям ось для чого: щоб порівняти побачене на порновідео з оригіналом і щоб показувати свою дружину як ляльку на заздрість друзям. Про любов і мови нема.
А чому ж їдуть наївні українки за японців?
Спрацьовує вищезгаданий постсовковий комплекс щодо іноземців. Хочеться легкого і заможного життя.
Японія вбачається райською країною, а японський чоловік – мішком з грошима. Японія на справді дуже розвинута і цивілізована країна, але є декілька недоліків, які перетворюють рай на пекло, і про які українські дівчата знати не можуть до одруження.
Перший недолік – це брак спілкування. Живучи в Україні, ви ніколи не дізнаєтесь, що це таке. В Україні спілкування так багато, що його можна експортувати, але в Японії спілкування – це розкіш. Не заглиблюючись у роздуми чому так сталося, наведу приклад.
Уявіть, що ви живете на комфортабельному безлюдному острові. У вас є все. Ви можете купити все. Але все це стає страшним маревом, якщо навколо немає людей.
Це приблизно як ви будете почуватися в Японії. Формально люди навколо є, але вони чи не хочуть (бо втомлені, чи жахаються іноземців), чи не можуть (бо ви не знаєте японської мови), чи нездатні (бо спілкуватися теж треба вміти) з вами спілкуватися.
Спочатку Японія справді видається раєм. Але коли мине під року ви почнете розуміти, що щастя не в грошах і спілкування теж має не абияку цінність.
Ось типовий день української дружини в Японії:
Ви прокидаєтесь десь опівдні. Чоловіка звісно нема, на роботі. Йдете до супермаркету закуповувати продукти, чи йдете купувати собі новий одяг, якщо ви звісно не в якомусь забитому селі (що дуже й дуже часто буває у випадку з українками). Повертаєтесь додому, готуєте, дивитесь з огидою телевізор (бо дурнуваті ведучі весь час чогось сміються). Десь годину чи дві по телефону розмовляєте з мамою чи з подружками в Україні. Вечеряєте. Знову дивитесь з огидою телевізор і лягаєте спати десь опівночі. Чоловіка ще нема, на роботі. Чоловік повертається десь о першій годині ночі на підпитку і лягає спати. На цьому день закінчується.
І так щодня ! ! ! Ніякого спілкування. Здуріти можна. Ви розмовляєте хіба що з своїми рідними в Україні. Якщо ви ще і не знаєте японської мови, то це глина. Коли будете їхати до Японії візьміть по кілограму снодійного і заспокійливого.
Другий недолік вже інтимного характеру.
Секс лише по вихідним і на великі релігійні свята. Японці дуже, ну дуже багато часу проводять на роботі. В них просто енергії не вистачає на секс після роботи. А це, я вам мушу сказати, не менш серйозна проблема ніж спілкування. Нерви стають ніякі. Чоловіка хочеться вбити, але ж коли, якщо він весь час на роботі.
Звичайно інколи трапляють щасливі подружжя. Але в таких випадках українка, як правило, добре знає японську мову і познайомилися вони не через агентство в Україні, а як звичайні нормальні люди: закохалися, зустрічалися і потім одружилися.
Отже, дівчата, якщо ви не хочете страждати від неврозів в якомусь забитому японському селі, гарно подумайте чи воно вам треба виходити заміж за японця.
nirvanka
14.11.2007, 19:51
Перший недолік – це брак спілкування. Живучи в Україні, ви ніколи не дізнаєтесь, що це таке. В Україні спілкування так багато, що його можна експортувати, але в Японії спілкування – це розкіш.
Все, що Ви сказали про українок в Японії, стосується і решти наших дівчат, які одружені за іноземців по всьому світу. За кордоном добре лише у випадку туристичної подорожі, а жити там дуже важко саме з психологічної точки зору.
Там все чуже, незнайоме, інше. Всі навколо є іноземцями. Стосунки між людьми інші. Суспільство має інші закони. А якщо сидіти цілий день вдома, як Ви кажете, то взагалі здуріти можна! На роботу влаштуватись важко, якщо не знаєш мови. Хіба що на найгіршу. А так чоловік працюватиме, а перед жінкою виникає щоденна проблема - чим зайнятись. Подружок нема, нема з ким пройтись по магазинах, або просто попліткувати. Та і пліткувати нема про що.. Нема з ким поспілкуватись рідною мовою.. В магазинах не купиш рідного хліба, нормальної їжі.. На вулиці випадково не зустрінеш старого знайомого..
Одним словом, вдома краще. І відчуття рідного не можливо купити ні за які гроші!
Internati
15.11.2007, 17:05
А от українки саме те. Виглядають як лялі з голлівудський фільмів
Вибачте, а звідки це такі стереотипи?!
New Shrek
15.11.2007, 18:33
З Японії.... якщо треба дам посиланячко, то з відкритого інтернет -ресурсу
Додано через 28 хвилин
Хронічне відкривання близьких за змістом тем http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24593
Internati
15.11.2007, 19:13
З Японії.... якщо треба дам посиланячко
Давайте )))
New Shrek
15.11.2007, 19:27
Послав в ПП ,за правилами не мона давати Г"іньші Форуми
Хронічне відкривання близьких за змістом тем http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24593
Internati
15.11.2007, 19:34
Європейці зазвичай не подобаються азіатам... довгі жахливі носи, бліда шкіра, дуже високі та хворобливі.
Європейці зазвичай не подобаються азіатам... довгі жахливі носи, бліда шкіра, дуже високі та хворобливі.
У всяких негрів і "прочіх" арабів на наших дівчат аж слина капає...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_18.gif
nirvanka
15.11.2007, 21:39
У всяких негрів і "прочіх" арабів на наших дівчат аж слина капає...
Не треба за всіх говорити! Мені навпаки не приємні негри і араби на вигляд.. Хоча і серед них є симпатичні, але я б не торкнулась до темношкірого.. Що чуже, то чуже..
Додано через 40 секунд
До чого це Ви? Ще й двічі, наголошуючи. Поясніть, будь ласка.
Не треба за всіх говорити! Мені навпаки не приємні негри і араби на вигляд.. Хоча і серед них є симпатичні, але я б не торкнулась до темношкірого.. Що чуже, то чуже..
Я знаю,про що говорю...
Милості просю:моя рідна сестричка Христя&Ахмад Мохаммад Ахмад(швагер)
http://img160.imageshack.us/img160/9779/90455050hg5.jpg (http://imageshack.us)
вже колись постив тото...
nirvanka
15.11.2007, 22:34
Я знаю,про що говорю...
Вибачте. Я поспішаючи погано прочитала Ваш допис :shy: Типу "у наших дівок на арабів.. ". Дуже дуже перепрошую! :shy:
А щодо Вашої сестри.. Сумно мені від таких шлюбів.. Знаю сім'ю, де жінка-росіянка нещаслива з арабом.. Простого розуміння бракує і поняття "спільне сімейне життя" :(
Простого розуміння бракує і поняття "спільне сімейне життя"
Та вона приїжджала,ніби задоволена.Він її любить,догоджує.Але...все чуже,живе в будинку,де ще живуть його 10 братів(з сім’ями).Мають маленьку кімнатку,телевізор,холодильник.Навколо пустиня...
Не знаю...
nirvanka
15.11.2007, 23:01
З тих розповідей, які я чула, склалось враження, що для арабів сестри-брати-кузени і так далі набагато важливіші, ніж жінка. Хоч і дружину вони поважають, не дадуть нічого фізично важкого зробити.. Але підтримка родини - то в першу чергу!..
І ще розповідали, що там жінка і чоловік мають власні гроші, окремо. Жінка може позичити в чоловіка, він в неї, а потім віддають. Він має свій сад, вона свою квартиру. І до майна другої половинки не пхаються. Він за своїм доглядає, вона за своїм.. Ну як чужі!
Може там в кожній країні, місті свої звичаї і порядки, але не подобається мені то все.. Ми виросли на інших засадах..
П.С. Це прекрасно, коли є кохання і пара ставить почуття і сім'ю на перше місце. А якщо наші дівчата думають, що одружившись з іноземцем (особливо багатим) в них відкриються двері у світле майбутнє, то вони дуже помиляються.. Є і друга сторона медалі.
Redhotchilly
15.11.2007, 23:08
не можна говорити, що всі 100% людей у змішаних шлюбах нещасливі.
В мене є знайомі українськи чоловіки одружені на іноземках, і навпаки:
деякі щасливі, деякі - ні.
от в цьому випадку- люди дійсно повинні йти на компроміс і зуміти зрозуміти відмінність менталітету.
nirvanka
15.11.2007, 23:19
не можна говорити, що всі 100% людей у змішаних шлюбах нещасливі.
В мене є знайомі українськи чоловіки одружені на іноземках, і навпаки:
деякі щасливі, деякі - ні.
Так, звісно. Я і сама боялась, що важко буде порозумітись з поляком.. Але наразі непорозуміння виникають в стилі "я за використання легального програмного забезпечення" - "навіщо платити більше?" :) Та і словяни мають багато спільного..
Згадалось.. Колись познайомилась з ліванцем, ходила на 2 побачення. На перше я спізнилась, а друге - він. При чому я поспішала, щоб встигнути, а він ішов на зустріч прогулянковим кроком.. А потім сказав, що він так спеціально, бо я ж на першу зустріч запізнилась! Третьої зустрічі, звісно, не було :)
New Shrek
16.11.2007, 11:26
(швагер) Зин!(nirvanka) не трогай шурина, он как никак ,а все ж родня....
Зин!(nirvanka) не трогай шурина, он как никак ,а все ж родня....
Зато тепер я прекрасно розумію Буша...
http://casa-latina.ru/s/s/icon_71.gif
New Shrek
16.11.2007, 11:45
Милості просю
Аналогічно(далека родичка):
http://i042.radikal.ru/0711/6b/8de17d7d9b91.jpg
Аналогічно(далека родичка):
Африка?
New Shrek
16.11.2007, 12:11
Аккра(Гана) на фото то її родина, окрім білого музиканта.Якось вдалось їй себе так поставити. що її всі там слухаються.Галичанка, одне слово...
nirvanka
16.11.2007, 14:57
кось вдалось їй себе так поставити. що її всі там слухаються.
Поважаю таких жінок! :y:
Які документи потрібно мати з собою для подачі заяви на реєстрацію шлюбу з громадянином Польщі? При умові, що церемонія буде проводитись на її (Польщі) теренах. Велике прохання, хто володіє або життєвим досвідом, або хоч якоюсь інформацією, поділіться будь ласка! :)
nirvanka
21.07.2008, 18:48
Укладення шлюбу на території РП:
Для укладення шлюбу на території Республіки Польща громадянином України необхідно подати до територіального відділу реєстрації актів цивільного стану (окрім інших документів) довідку про шлюбну правоспроможність, видану консульською установою України.
З метою отримання довідки про шлюбну правоспроможність до консульської установи України заявник подає наступні документи:
Від громадянина України:
· заява-анкета,
· паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
· свідоцтво про народження;
· копію тимчасової прописки в Польщі;
· довідку про сімейний стан з PАГСу за місцем проживання в Україні, завірену в обласному управлінні юстиції України,
Від громадянина Польщі:
· ксерокопію та переклад українською мовою першої сторінки посвідчення особи (dowodu osobistego), зроблений присяжним перекладачем;
Термін дії довідки про шлюбну правоспроможність не може перевищувати 6 місяців з моменту її видачі.
За видачу довідки про шлюбну правоспроможність справляється консульський збір.
http://www.mfa.gov.ua/poland/ua/2717.htm
Від себе додам про:
"· копію тимчасової прописки в Польщі".
Бажано прописатись в квартирі, де прописаний наречений. Для цього йому потрібно в Ужонді мяста взяти бланк для тимчасової прописки. Заповнити його (його і ваші дані), поставити ваш підпис і підпис осіб, які є співвласниками квартири, якщо такі є. Не знаю точно чи зможе наречений зробити це без Вас, але мабуть треба буде Ваш паспорт закордонний, щоб звірити дані. Прописують в цей же день. Безкоштовно.
"· ксерокопію та переклад українською мовою першої сторінки посвідчення особи (dowodu osobistego), зроблений присяжним перекладачем;".
Бажано робити переклад в Польщі. В мене була проблема з таким перекладом свідоцтва про одруження. Ми з чоловіком-поляком одружились у Львові, а в Польщі завіряли свідоцтво про одруження і я подавала документи на карту побиту. Так їм не підійшов переклад, який зробила присяжний перекладач у Львові, бо не було даних про те чи дійсно цей перекладач є присяжний. І вона переклала моє ПІБ згідно запису у паспорті, латинкою. А має бути по-польськи. Бо якщо Ви захочете проживати в Польщі, виробляти карту побиту, поляки вимагатимуть переклад Ваших ПІБ на польську, бо вони в документах вживають полську мову, а не латинську транскрипцію. Тому, щоб не платити двічі, раджу Вам або попередити про це українського перекладача, або перекласти в Польщі.
(для порівняння - переклад з укр. на польську + легалізація документу у Львові коштувала 80 грн, у Лодзі (Польща) - 200 грн).
Якщо маєте ще якісь питання, звертайтесь в аську чи в приват.
Pushystik
21.07.2008, 23:22
Одним словом, вдома краще. І відчуття рідного не можливо купити ні за які гроші!
Вдома справді краще!!!!!!!!!!!!!!!!!
А особливо у Львові!!!!!
ні з чим цього зрівняти не можна...
А що до поляків... важко мені з ними порозумітися...
nirvanka
22.07.2008, 00:48
А що до поляків... важко мені з ними порозумітися...
А Ви в Польщі чи у Львові? Мені колись у Львові було важко з поляками.. Чужими були, не довіряла їм страшно, була проти них налаштована.. А тут бачу, що вони такі ж люди, тільки по іншому дивляться на світ..
Вітаю усіх присутніх !
Бачу я не єдина україна, котра планує шлюб з поляком ;) Але перш ніж шукати інфо про збір документів хочу поцікавитись, чи є якісь переваги у тому, де брати розписку (в Україні чи у Польщі)??? Друзі мого нареченого переконують, що цю процедуру варто пройти у Польщі, оскільки зробивши це у нас наштовхнешся на купу проблем при підтвердженні цього у Польщі, і при наступній здачі документів на катрту побиту :(
Додано через 6 хвилин
Nirvanka, бачу Ви вже проходили цю процедуру, поділіться будь ласка досвідом :)
nirvanka
23.07.2008, 16:16
Так, ми одружувались у Львові. Я вибрала цей шлях, бо ми хотіли чим швидше, поки літо. Швидше виходить зробити на Україні. Бо якщо в Польщі, то мені б треба було довго чекати на довідку про шлюбоспроможність (до 3 місяців), або треба було б платити чи давати хабаря, а знайомих там нема.. А потім би ще треба було брати дозвід від консула. А ще я не була впевнена, що мене пропишуть в Польщі без моєї присутності, без візи у паспорті.
По одруження на Україні я виїхала до Польщі. Виробляю карту побиту. Для цієї процедури різниця у тому де ми одружились розходиться тільки в свідоцтві про одруження. Нам довелось його додатково зробити в Польщі. Для цього я переклала через присяжного перекладача укр. свідоцтво про одруження і здала його в місцевий польський РАГС. За тиждень ось сьогодні отримала польське свідоцтво. І все. На карту побиту решта все не має значення.
Такий нюанс (сьогодні до нього дійшла). Якби ми розписались в Польщі, в мені б треба було виробляти на Україні свідоцтво про одруження все одно. Бо в мене змінилось прізвище і треба міняти укр. і закорд. паспорт. Не знаю скільки триває ця процедура на Україні, але в Польщі ось тиждень часу.
Для цього я переклала через присяжного перекладача укр. свідоцтво про одруження і здала його в місцевий польський РАГС.
я правильно зрозуміла? Свідоцтво про одруження видане українським РАГСом Ви вже у Польщі переклали на польську? Я читала, що перед тим як перекладати свідоцтво на ньому ще потрібно апостиль поставити, це в Україні робиться. Чи це дійсно так? І чи можна те свідоцтво в Україні перекласти? (фінансово, воно ж дешевше буде)
І ще попрошу у Вас про контакти до тієї пані, що допомагає на Дорошенка папери склади. Заздалегідь дякую :)
nirvanka
24.07.2008, 22:57
я правильно зрозуміла? Свідоцтво про одруження видане українським РАГСом Ви вже у Польщі переклали на польську? Я читала, що перед тим як перекладати свідоцтво на ньому ще потрібно апостиль поставити, це в Україні робиться. Чи це дійсно так? І чи можна те свідоцтво в Україні перекласти? (фінансово, воно ж дешевше буде)
Спочатку я переклала і завірила свідоцтво на Україні, це мені організувала нотаріус. Коштувало 80 грн за переклад і апостиль + 150 грн за печатку з обласного РАГСу. Не знаю скільки вона насправді коштує, та печатка, в мене не було часу самій ходити. Але цю печатку треба, бо в польському РАГСі її не знайшли, а вона з другого боку була на свідоцтві.
Але на цьому перекладі були тільки дані перекладачки і печатки нотаріуса. Не було даних, які засвідчують те, що перекладач є присяжним, як мені сказали в польському РАГСі. Тому вони не прийняли цей переклад. Ну і плюс перекладач написала мої прізвище та ім'я, як в закорд. паспорті, а мало бути перекладено на польську згідно польської мови і правопису.
Тому нам довелось ще раз перекладати. Ми це зробили в Польщі в присяжного перекладача (тобто вона переклала і поставила апостиль). Коштувало 200 грн.
Додано через 1 хвилину
І ще попрошу у Вас про контакти до тієї пані, що допомагає на Дорошенка папери склади. Заздалегідь дякую
м. Львів
вул.Фредра, буд 1,кім. 46
орієнтир: "Шаховий клуб"
ттел.:8(032) 261-67-25
трамв.:9,1
маршр. таксі: 29а,45,90,29
Переклади та нотаріальне завірення.
Легалізація АПОСТИЛЮ в МінЮ, МЗС, МОсв, МОХЗдор,посольствах.
Узаконення документів про освіту для Італії, Іспанії, інших держав.
Допомога по оформленню документів по з’єднанню сім’ї, та запис у посольства: Італії, Іспанії, Португалії.
Представництва в судах, міжнародний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті.
Інші юридичні послуги.
Nirvanka, дуже вдячна за допомогу!!! :) У нас ситуація вже трохи прояснюється :))) Розписуватися будемо у Львові, для цього насправді менше документів потрібно, та й процедура видається лекшою. І відразу планувала їхати до Польщі і подавати на карту побиту. І от з"явився на нашому шляху ще один камінь спотикання : що робити з заміною прізвища?!?!?!? Я планувала змінювати його, що поводує заміну усіх документів! Якщо я замінюю прізвище, то мені потрібно:
1. Змінити укр паспорт ( це потриває близько двох тижнів)
2. Змінити закордонний паспорт!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( при сьогоднішніх проблемах з виробленням закордонних паспортів, точніше з припиненням їх вироблення! в мене це займе щоняйменше 3 місяці (час офіційного очікування) То що ж мені весь цей час не можна буде до Польщі поїхати?! А після отримання паспорта ще й візу треба виробити, то воно все дійсно на пів року затягнеться. Я вже мовчу про збирання після цього усіляких там довідок на карту побиту:(((
Ти можеш щось порадити? Бо розумію , що у вас ситуація трохи інша була, ти пізніше їхала до Польщі і подавала документи.
nirvanka
27.07.2008, 15:50
Ти можеш щось порадити?
Ми одружувались в серпні минулого року. Тоді ще візи давали на халяву, тому ми планували з'їздити до Польщі ще перед новим роком, бо потім Шенген і я знала, що не скоро знову поїду. Також залишилось пів року до закінчення вузу, то я вирішила відразу не міняти прізвища, щоб і з документами у вузі не морочитись. Тому при розписці я вказала, що залишаюсь на своєму прізвищі. А потім через пів року міняла всі документи.
Ну що тут сказати.. Спочатку треба вирішити чи ти хочеш взагалі міняти прізвище. Бо якщо не розходиться, то краще залишитись на своєму. Я думала, що якщо залишусь на своєму, то поляки по кабінетах будуть більше до мене чіплятись, мовляв чому в мене і в чоловіка різні прізвища. Але вони і так чіпляються до кожної букви в документах, тому на тому не розходиться.
А якщо вже міняти прізвище, то краще відразу по шлюбі, це займе менше часу, ніж якщо міняти пізніше. Бо так вони відразу дають свідоцтво про одруження з твоїм новим прізвищем, ставлять в паспорт штамп і йдеш його міняти. А в моєму випадку через пів року по шлюбі треба було іти в РАГС міняти свідоцтво про одруження (2 тижні), а потім вже міняти паспорт укр. і закорд. Тут є ще такий момент. Після того, як отримаєш новий укр. паспорт, треба змінити довідку про видачу ідентиф. коду. Це просто, робиться за 15 хв. в податковій. АЛЕ. Податкова мусить внести зміни в реєстр якийсь там, а це триває 2 тижні. Тому після того, як подаш документи на закорд. паспорт, треба буде у ВВІРі взяти документ на підтвердження зміни прізвища, занести його в податкову, а потім за пару днів забрати з податкової підписаним і віддати назад у ВВІР. Тому на вироблення закорд. паспорту піде більше часу.
Додано через 19 хвилин
Тому я можу порадити не міняти прізвища, що збереже тобі пів року часу і купу грошей. Кажу пів року, бо якщо без знайомих і взяток, то так і буде. Мені укр. паспорт сказали, що мінятимуть "може місяць, може два", бо бланків нема..
А після шлюбу і зміни прізвища ти і дійсно не зможеш поїхати в Польщу, поки не виробиш закорд. паспорт.
А документи на карту побиту треба буде збирати в Польщі. Я тобі відразу напишу перелік документів, поки сама пам'ятаю.
1. Анкету на карту побиту (4 копії).
2. Закорд. паспорт і його 2 копії (сторінка з даними і сторінка з візою).
3. Свідоцтво про одруження, видане польським РАГСом.
4. Польська прописка (мельдованє).
5. Документи на квартиру, в якій пропишешся.
6. Договір з власником квартири типу "він згідний на те, що ти з ним житимеш". Бланки є в неті і там в Ужонді мяста.
7. 5 фотографій (щоб голова була повернута трохи, без кульчиків, гривки на чолі і т.д.)
8. Чоловіка паспорт (ID) та його копія.
9. Страховка на Польщу. Якщо зроблена в Україні, то її треба перекласти і легалізувати. Вигідніше дописати тебе до чоловікових податків (в ЗУСі), це безкоштовно, робиться за день і дає тобі право на безкоштовну медицину.
10. Квитанції про оплату (~ 400 злотих).
По моєму, все.
По подачі всіх документів вас запросять на співбесіду, будуть окремо допитувати і звіряти відповіді. Ми йдемо завтра на таку співбесіду, потім ще напишу що вони питають :)
Успіхів! І терпіння!
Ми йдемо завтра на таку співбесіду, потім ще напишу що вони питають :)
бажаю Вам теж удачі!!!! Нехай Вам щастить в отриманні карти :) Та й у всьому іншому теж ;)
З цікавістю чекаю на результати !!!
І дякую за те шо перейнялясь і нашими клопотами :)))
Додано через 1 годину 22 хвилини
І на все піде не більше 200 долярів. Це я так попередньо прикинула.
А тепер про деталі. Знайшла я одну жіночку (знайому знайомої, яка знайома з моєю знайомою :)) ). Вона допоможе з цим всім.
Необхідні документи:
Ці документи ця жіночка перекладе на укр. мову і завірить (що і називається легалізацією). Коштує 70 грн. за документ. Ще потрібно оплатити квитанцію (0,85 грн). З цими документами потрібно прийти на Дорошенка 23. Там написати заяву і віддати документи. Можливо ще потрібно там буде зробити довідку про шлюбоспроможність нареченого.
Там десь треба буде заплатити 150 дол.
Ну і в самому ЗАГСі за розписку і обряд 1 грн + 146 грн.
Нірванка Ви там таки платили цих 150 дол.?
Я щойно дзвонила в Обл РАГС, мені сказали, спочатку записатися на прийом до начальника (маленький нюанс: найближчий вільний термін 26 серпня!!!), прийти і заплатити йому 100 грн за те, що він мені скаже які документи необхідно мати ( я це і так вже знаю, з Ваших та інших джерел. Цитую :
Необхідні документи:
Ці документи ця жіночка перекладе на укр. мову і завірить (що і називається легалізацією). Кінець цитати ;)
Після підготовки документів, записатись ще раз до нього на прийом (підозрюю час очікування не скоротиться у порівнянні з попереднім ;) заплатити йому ще 100грн, він перевірить документи і дасть дозвіл на одруження. Тоді з тим усім до міського чи ін. РАГСу. Там швидше і дешевше теж не буде, що тільки викликає іронічну усмішку :)
Але ж то НАШІ здольні на вигадування способів викачування з людей грошей!
То мене цікавить, за що Ви ті 150 дол платили. Як за те, шо я писала + те шо жіночка Вас попри усі черги в обидвох РАГСах провела, і ще так файно Вам дату розписки підібрала, то я готова, лиш би з тими вимагачами замаскованими під бюрократів не зустрічатись віч-на-віч!
nirvanka
28.07.2008, 13:24
Отже про співбесіду. Спочатку запросили мене на розмову. Пані питала мене всяку всячину і записувала в протокол, під яким я потім підписалась. Відповідно після того вона запитувала все те саме в чоловіка, записала і наші протоколи пішли до папки з моєю справою. Результат буде через 45 днів після подачі документів на карту побиту, залишилось десь днів 30 чекати.
Питали:
- дата, місце, обставини знайомства з чоловіком;
- хронологія зустрічань, засоби спілкування, дата початку життя разом, місце проживання, дата виїзду до Польщі;
- дата, місце шлюбу, хто був, чи була родина, де святкували;
- якою мовою спілкувались на початку знайомства, якою зараз спілкуємось;
- де я прописана в Польщі, де чоловік, чия то хата, де ми живемо, поверх, кількість кімнат в квартирі, чи ванна і туалет разом, з ким мешкаємо, чи маємо тварин;
- чи разом приїхали на співбесіду, чим, номер трамваю;
- чи чоловік має брата-сестру, чи я маю, їх імена, вік, місце проживання, чи одружені;
- чи батьки чоловіка живі, де мешкають;
- чи в чоловіка чи в мене є діти позашлюбні, чи це перший шлюб у нас обох;
- чи чоловік і я маємо тату на тілі, родимі плями, шрами чи інші особливості;
- чому ми переїхали жити до Польщі;
- де, коли, що я закінчила (навчання), мій науковий ступінь;
- скільки чоловік заробляє, де працює, що робить;
- хто нам допомагає з грошима, коли мама останній раз пересилала гроші, яку суму;
- звідки ці гроші, які на рахунку в банку (забула сказати, на карту побиту ще треба було документ про стан рахунку в банку чоловіка, бо я типу на його забезпеченні, бо не працюю. треба було тисячу доларів покласти на рахунок і зробити довідку про стан рахунку);
- поки ми жили у Львові де я працювала, чим займався чоловік;
- як я називаю чоловіка, в нього питали як він мене називає.
По моєму, все.
RybaKotyk
28.07.2008, 15:38
luckyo, що до обл.РАГС.Не знаю, як там зараз, але думаю, що за останні півроку нічого не змінилось :) Записуйтесь на прийом до пані - начальник, але до неї треба приходити вже з перекладаними документами майбутнього чоловіка. Було потрібно: завірений нотаріальне переклад його паспорту, де РАГС поставит печатку про одруження, копія міграцийної картки, завіренний нотаріально переклад довідки, що він неодруженний. Нотаріальне завірений переклад можно зробити в перекладцької агенціїї. Здається, що це все. А пані , що на телефоні сидить, то кожен день різне говорить.
nirvanka
28.07.2008, 16:41
То мене цікавить, за що Ви ті 150 дол платили. Як за те, шо я писала + те шо жіночка Вас попри усі черги в обидвох РАГСах провела, і ще так файно Вам дату розписки підібрала, то я готова, лиш би з тими вимагачами замаскованими під бюрократів не зустрічатись віч-на-віч!
Вже не пам'ятаю, платила десь 600 грн. В цю суму не входила ціна перекладу і легалізації документів чоловіка. Я їй заплатила і все. Принесла документи чоловіка, свої, вона організувала переклад, допомогла написати заяву до начальника обласного ВВІРу, пішла зі мною туди, я подала заяву, відразу ж і забрала підписану. Додатково нічого в обласному ВВІРі я не платила, то ввійшло в ту суму. Також ми подали заяву в РАГС без черг та інших проблем.. Одним словом, заплатила і не мала мороки! Нерви дорожчі.
Вдячна усім за допомогу :)))
Нірванка, а Вас вітаю з успішним проходженням співбесіди!
Я сьогодні вирушаю до жіночки па Фредра, побачимо, що вона мені підскаже.
RybaKotyk, а Ви теж у Польщі?
Привіт :)
Ходила я до жіночки на Фредра, а вона у відпустці :( ЇЇ син спробував мені дати консультацію, і з моєю допомогою, ми дійшли до того, що необхідні у РАГСі документи залишились без змін (УРАААААА!!!!!) Ну а на тему маминої допомоги в униканні усіх черг і формальностей зможемо порозмовляти вже у вересні.
Зараз і я готуюся до відпочинку, тому усі справи призупиняються, БО Я НА МОРі (як то співається ;)
Нірванка мені дуже цікаво, як буде вирішуватися Ваша справа з картою побиту, пишіть будь-ласка, Ваш досвід мені може дуже знадобитися!
Усім бажаю веселого літа !!!
nirvanka
10.09.2008, 20:03
Продовжую свою історію по гарячих слідах.
Результат щодо дозволу на проживання в Польщі був позитивний. На 2 роки. Дали мені документ, який це підтверджує. Так як я прописувалась тільки до кінця попередньої візи, бо на довше не могли прописатись, тепер, щоб виробити карту побиту, треба мати прописку на 2 роки (якщо я добре зрозуміла, напевно на ті повні 2 роки). Отже, наступним кроком буде вироблення прописки. З нею і тим документом-дозволом на проживання треба іти знову в ужонд мяста, де отримала цей документ, і подати документи на виробленні карти побиту. Вона робиться місяць часу. Я поки що цього ще не робила, тому деталей що там треба і як не знаю, потім напишу.
Ще такий момент опишу, може комусь потрібно буде. Я ж отримала тільки дозвіл на проживання, а саму карту не отримала. Віза попередня, яка була на 100 днів закінчилась, а тут треба їхати на Україну. В цьому випадку виїхати з Польщі можна без проблем, але обовязково з собою потрібно мати цей дозвіл на проживання. Але! Назад по ньому не в'їдеш. Потрібно виробити візу. Для цього треба піти в консульство на Сміливих 5, подати документи і отримати візу. Документи: анкета з фоткою, закорд. паспорт (+ копія), свідоцтво про одруження (+ копія), дозвіл на проживання (+ копія). Візу дадуть на 60 днів одноразову, тобто тільки раз по ній можна в'їхати в Польщу.
А далі вже я повинна виробити карту і їздити по ній, не виробляючи віз.
Ще не вияснила одне питання, може хтось в курсі. Чи по карті часового побиту можна їздити по ЄС чи Шенгену?
Десь в неті вичитала, що по ній в Польщі можна виробити "карту туриста" чи щось таке і по цьому документу їздити, але детально не цікавилась.
Може поїдемо до Норвегії в гості, а ця країна не в ЄС, але в Шенгені. Тож цікавить які мені потрібні документи, щоб поїхати, як жінці громадянина ЄС, а не як українці, бо це проблемніше.
nirvanka
03.10.2008, 16:12
Після отримання децизії (дозволу на проживання) потрібно прописатись на термін децизії. Відразу ж там треба попросити, щоб видали ПЕСЕЛ (пригодиться в таких установах, як банки, лікарні тощо). Його роблять безкоштовно, десь 2 тижні.
Коли пропишешся, то ставлять печатку про прописку на цій децизії. Децизію треба відксерити (з двох сторін). Ксерокс принести в ужонд міаста, де подавались документи на карту. І все. Оплачувати додатково нічого не треба, якщо при подачі документів на карту була оплачена квитанція на карту (50 злотих), окрім квитанції на децизію (340 злотих).
Через місяць можна буде забрати готову карту. Відбір особистий.
:)
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008