Показати повну версію : Коли начальник хоче забракувати вашу відпустку!
Тільки я повідомила начальство коли саме я хочу піти у відпустку, то появився графік (якого насправді нема), де ці дні заняті, при тому, що моя посада не фінансово відповідальна, не керівна. А сама поїздка для мене дуже важлива, а то би я і не йшла у відпустку перед родами. Питання стоїть не вирішене, а ще й я змушена тиждень бути з малою на лікарняному і на роботі не можу відстоювати свою позицію. Вже два дні про це думаю і тому пора поділитися з форумом, поки не пізно. Наскільки я обізнана в моєму стані (6-ий місяць), можна брати відпустку по-потребі, тим більше з малою дитиною у сімї. Що мені робити? Може хтось порадить щось? Але прошу позитивне, а то і так тошно :(. Підтримайте, будь-ласка:no:
New Shrek
16.07.2007, 16:58
боюсь що прогноз не втішний
New Shrek
16.07.2007, 16:59
ви хочете відпустку чи боротись за справедливість?
Boris_Kiev
16.07.2007, 16:59
Nadin, зайдіть до найближчої юр. консультації.
Здається, консультація з трудових питань безкоштовна. Або якийсь там мізер. Тільки спитайте "цивіліста-трудовика" - бо зараз адвокати вузькоспеціалізовані.
Він же і заяву до адміністрації може скласти з посиланнями на всі статті закону.
New Shrek
16.07.2007, 17:01
пане Борис при всій повазі до Вас, у нас то все до дупи ,туть Вам не Київ
afterstep
і на роботі не можу відстоювати свою позицію.
вагітним зазвичай не відмовляють. слід просто коректно переговорити з начальством. Крім того - лікар цілком може дати вам листок непрацездатності ;)
тобто я б не радив юридично щось доказувати - краще спробувати полюбовно домовитися...
New Shrek
чекаєм що хоче Надін
afterstep
16.07.2007, 17:03
пане Борис при всій повазі до Вас, у нас то все до дупи ,туть Вам не Київ
на академічній є консультація - але я б таки радив уникати юридичного способу вирішення - не слід застосовувати силу без крайньої необхідності
New Shrek
16.07.2007, 17:03
спробувати полюбовно домовитися...
не получиться -----якщо вже надрукували спеціально графік
New Shrek
16.07.2007, 17:04
на академічній є консультація
вони теоретики і зібють її з пантелику
New Shrek
то Надін чого вихочете я Вам скажу як того досягти
afterstep
не получиться -----якщо вже надрукували спеціально графік
не факт. То може бути не стільки бзік начальства - скільки якогось підгадливого клерка.
Все можна вирішити полюбовно - якщо говорити з особою, що приймає рішення. тільки реально приймає рішення ;) - а не посада генеральна ;) Хоча часто генеральна посада та прийняття рішень - співпадають ;)
New Shrek
16.07.2007, 17:12
Наскільки я обізнана в моєму стані (6-ий місяць), можна брати відпустку по-потребі, тим більше з малою дитиною у сімї
так як Ви мовчите то трохи остужу Ваш ентузіазм,сам факт вагітності не є вирішальним у надання вдпустки жінкам а тільки пізні строки вагітності і її (вагітності ускладнене протікання).Також наявність одної дитини не надає ніяких привілеїв жінці.Виходячи зі скудної інформації,мона тихесенько купити довілку про пізній строк вагітності і на цїї підставі приєднати щорічну відпустку довідпустки по вагітності і пологам(пряма норма в Кзоті).Лягти на підтримку в денний стаціонар(ускаднене протікання вагітності) фіктивно ,саме головне ніз ким з подружок не ділитись,інфо попаде до шефа, після родів, через встановлений законом строк звільнить ВАс .Так що вибирайте самі.Все інше що вам будуть радити не проходить це я Вам гарантую.Можете поставити мої слова в банк(шутка)
Шрек, мовчу, бо інтернет дома вибачте фуфло, і не факт що зараз не виключусь.
Хлопці, в шоці, стільки інформації. Хочу відпустку, дуже важлива для мене. Єдиний вихід просто повиснути на начальникові і сказати ,що не піти не можу в будь-якому випадку. Але він знає, що маю їхати (маю квитки) на море. Тим більше, що в таких питаннях, один на одного спирають, хто за це відповідальний.
New Shrek
16.07.2007, 17:23
зорієнтуйте по строках вагітності і важливості продовження роботи після родів а саме головне в необхідності поїздки при наявній вагітності
New Shrek
16.07.2007, 17:24
ле він знає, що маю їхати (маю квитки) на море
а скіко я туть вогорив"мовчи язичку будеш їсти паляничку"
Мені здається, що єдиний вихід(вже сидячи дома), зїхати на жарт і заспокоїти, що не йду на 24 дні, а десять деньочків, з яких 4 дні вихідні, попитка не питка. Але я готова на все, кажу поїздка дуже важлива:(
New Shrek
16.07.2007, 17:28
значить приймаємо рішення,скромна поляна, але со вкусом -напої середньої вартості,але якісні,лишніх співробітників не запрошувати,закуска легка ,але ситня і теж якісна,якщо народ забавиться обовязково пиво ,морозиво. мона легкі танці без еротики ,як замінник виспівування пісень.які любить шеф ,потім обовязковий цьом в щічку шефа і флай на сіа
Да, в копієчку вильється. Більше жертв вимагають, ніж тої зарплати. Впринципі неможливого нема, але наскільки моя значущість підвищується при слові відпустка, аж сміх розбирає :)
afterstep
16.07.2007, 17:38
Єдиний вихід просто повиснути на начальникові і сказати ,що не піти не можу в будь-якому випадку
саме так. Можна не настільки фанатично, як пропонує Шрек - але з генеральною лінією цілком погоджуюся.
юридично ж відстоювати свої права - це і поїздку зірве, і настрій зіпсує (поїздка буде не в радість) - і на додачу попсує стосунки.
Не так важлива робота після родів, як підчас виховання - числення на роботі.
В мого батька виповнюється 50 років(27 липня), який вперше за 20 років вирішив відпочити ще й в Криму, де для мене найкращий клімат і малеча моя їде і, де не була при памяті ні разу (це в мені дитячість працює), а протягом наступних 3-х років на поїздку так далеко надії мало(чоловік дуже занятой). І лікарі нічого проти не мають, а з роботи шкода йти, ще можу їм помогти і вони мені ще декретні мають виплатити.
afterstep
16.07.2007, 17:55
а тепер це все - одним духом - і начальнику...
і таке миле-миле личко... як у кота в Шреку перед бійкою...
Якщо ви працюєте по трудовому договору, і державній установі (судячи зіснування графіку відпусток, мені здається, шо це так), то з графіком відпусток повинні бути ознайомлені, і складений він мав бути з врахуванням Ваших побажань. Але керівництво все одно може перенести відспустку на інший період, пояснюючи "службовою необхідністю", однак зобов*язане надати відпустку протягом календарного року після останньої соновної щорічної відпустки (або компенсацію за невикористану).
що стосується відпустки в зв*язку з вагітністю та пологами, то Ви маєте право на таку відпустку (згідно ст. 179 КЗпП) тривалістю 70 днів до пологів та 54 після. Але: "у разі надання жінкам відпустки у зв*язку з вагітністю та пологами власник або уповноважений орган зобов*язаний заз аявою жінки приєднати до неї щорічну основну і додаткову відпустки незалежно від тривалості її роботи на даному підприємстві, установі, організації в поточному робочому році", ст. 180 КЗпП. Тобто, Ви маєте право на викорстання щорічної відпустки безпосередньо перед відпусткою у зв*язку з вагітністю та пологами, що складе 70 днів до пологів+Ваша щорічна основна та додаткові відпустки. Якшо ж і цього не вистачає, попросити гінеколога (який "веде" Вашу вагітність) проставити орієнтовну дату пологів таку, яка Вам підходить, і з відповідною довідкою медустанови та заявою звертатись до керівника установи. Відмовити він не має права, з підстав, зазначених вище.
Це по закону.
Якшо хочете мирно і без відстоювання прав-оформляйте листок тимчасової непрацездатності і спокійно їдьте в Крим.
ІМХО, начальник мав би піти Вам назустріч, в інакшому випадку треба "качати права", тим більше, шо закон на Вашій стороні.
Сподіваюсь, трохи допоможе те, шо написав, якшо якісь питання виникнуть-спробую прояснити ситуацію. Сорі за можливі гр.помилки і сумбурність-поспішаю.
Deus igrok
16.07.2007, 18:48
Вище відписали. Теж раджу качати права. Час мовчання пройшов. Пора відстоювати свої права.
Крім того закон на Вашій стороні.
afterstep
16.07.2007, 19:01
Теж раджу качати права. Час мовчання пройшов. Пора відстоювати свої права.
Крім того закон на Вашій стороні.
не путайте божий дар з яєшнею. Треба бути на всю голову критим вар'ятом, щоб за 2 місяці до 3-річної відпустки по догляду - сваритися зі своїм начальством.
Крім того - сварка зазвичай самоціль - тобто нічого, крім попсутих нервів і сумнівного морального задоволення - не дасть.
--
Кобіті ж бажано зараз не хвилюватися - раз, і отримати бажаний результат мінімальними затратами - два.
А гонор можна потім потішити - як буде вдала до того нагода.
Deus igrok
16.07.2007, 19:06
щоб за 2 місяці до 3-річної відпустки по догляду - сваритися зі своїм начальством.
А які наслідки сварки можуть бути ?
Підстави звільнення чітко передбачені КЗпП =)
Маю чіткий випадок , але правда з києявлянами =) Ті звернулися до юриста. І той "по полочках" розписав роботодавця де він правий, а де ні , і що за то грозить.
Роботодавцю теж не хочеться лишнього "менінгіту" з судами, перевірками і т.д. і т.п. ... він набагато більше витратить за улагодження справи , ніж якби поступив по закону.
afterstep
16.07.2007, 19:12
по перше - це Львів, а не дикі хащі Києва. Тут таки стосунки не настільки "джунглеві" - хоча всяке буває...
По-друге - ще раз повторюю - кобіті не в права розходиться, а в поїздку.
По-третє - "закон як дишло". І, згідно заміток Джонатана Свіфта, який за кілька століть передбачив стан судової системи в Україні - судитися - собі дорожче.
--
На кобіту, що ось-ось піде в декрет - ніхто на підприємстві особливо не розраховує. Тобто - її можуть і "просто так", без оформлення належних документів, в поїздку відпустити. Але якщо вона почне качати права та "вигравати м'язами" законодавства - то - а ви певні, що досконало знаєте КзПП?
New Shrek
16.07.2007, 19:20
але правда з києявлянами київське начальство сцикливе,йому покажеш Кзот так воно лапки к верху,а наш ,керовнік ,як йому на мозоль наступити, він фірму загубить ,а докаже що він правий,а не Кзот
Deus igrok
16.07.2007, 19:47
а ви певні, що досконало знаєте КзПП?
Та наче курс здав на 5 =)
а наш ,керовнік ,як йому на мозоль наступити, він фірму загубить ,а докаже що він правий,а не Кзот
ну то так =) підтверджую =)
Я роз*яснив, як все правильно зробити відповідно до вимог чинного законодавства. Якщо начальник відмовить, то представники "Держнаглядпраці" (які мають право вийти на перевірку за заявою працівника) швидко поставлять його на місце (була неодноразова практика, якщо потрібно, скажу до кого звертатись). Права жінки на декретну відпустку позбавити роботодавець не може, більш того, згідно чинного законодавства її не можна звільнити, поки вона у відпустці.
Але застосовувати цю комбінацію, чи ні-потрібно вирішувати у конкретній ситуації, зважуючи відносини в трудовому колективі, переспективи на роботі, ставлення начальства і всі решта за і проти. Добитись правди в такій ситуації можна 100%, але це полюбому відіб*ється на подальших стосунках з керівництвом.
Але і думати, шо права тільки в законі, нічого тут не доб*єшся, "треба бути вар*ятом" (як писав хтось з форумчан) і т.д. і т.п.-також неправильно. Це позиція лузера.
ІМХО, найкращий варіант просто провести "бєсєду" з начальником, звернувши його увагу на позицію законодавця з приводу даного питання, і розкласти йому все по поличках (для початку, без написання заяви і довідок від лікаря). Все в спокійних і самих дружніх тонах, але впевнено. Думаю, позитивні зрушення будуть, а далі вже дивитись по ситуації.
afterstep
16.07.2007, 20:53
Але і думати, шо права тільки в законі, нічого тут не доб*єшся, "треба бути вар*ятом" (як писав хтось з форумчан) і т.д. і т.п.-також неправильно. Це позиція лузера.
не варто безсоромно перекручувати фразу, оскільки далі - сам же її повторюєш, причому своїми словами:
ІМХО, найкращий варіант просто провести "бєсєду" з начальником, звернувши його увагу на позицію законодавця з приводу даного питання, і розкласти йому все по поличках (для початку, без написання заяви і довідок від лікаря). Все в спокійних і самих дружніх тонах, але впевнено.
Хоча, як на мене - перед демонстрацією кулаків та м'язів - слід спробувати домовитися полюбовно. Але то - справа смаку. Альбо - лузерства ;)
Та наче курс здав на 5 =)
ну то так =) підтверджую =)
От-от - крім теорії - ї ще й практика ;)
--
- Тату, чим відрізняється "теоретично" а "на практиці"?
- Бачиш, синку, я в теорії не дуже сильний.... Я тобі на прикладі поясню... Жінко!!!
- Га? - Ти б негру дала за 100 баксів? - Нє! - А за мільйон? - Звичайно б дала!
-Дочко! - Га? - Ти б негру дала за 100 баксів? - Нє! - А за мільйон? - Звичайно б дала!
- Ото, синку, видиш - теоретично ми мільйонери, а на практиці - маємо дві к#$%ви в хаті...
mota_boy
16.07.2007, 21:07
Nadin, я колись працював в банку, хто знає той підтвердить що таке поняття як відпустка для рядового працівника там зустрічається дуже рідко. Так всі наші дівчата просто брали лікарняні до самих пологів і все, жодних проблем. ЗАйдіть в жіночу консультацію, поскаржіться на погане самопочуття, запаморочення і т.д., нехай артеріальний тиск Вам виміряють (досить ймовірно що він буде не в нормі), дайте лікарю 50 грн. і будете відпочивати хоч до самих пологів. навіщо Вам зараз нервуватись та з кимось сваритись?
що стосується відпустки в зв*язку з вагітністю та пологами,
У нас з 7 людей в офісі 3-є вагітних і дівчинка, яка також вагітна ніби попадає зі мною на одні дні і вона вже домовилась з одним начальством і ніхто не попередив, а я ніби з іншим, яке не в курсі про її відпустку.
Deus igrok
16.07.2007, 22:45
два начальства на 7 людей в офісі.... сильно =))))))))))))
Ну, перекручувати чужі фрази не мав наміру, мав на увазі, шо не треба боятись показувати начальству обізнаність з власними правами і впевненість у них. І не боятись інколи посперечатись з начальником. Сваритись же я не радив, як і не радив демонструвати "кулаки та м*язи". Спокійна розмова з впевненістю у власній позиції та посиланням на норми чинного законодавства (щоб шановний керовнік зрозумів, шо просто так на пальцях він не розкаже) - ось варіант, який я радив.
В даній ситуації керівник свідомо іде врозріз з нормами чинного законодавства, бо йому завжди так вдавалось, і ніхто не качав права.
А "схаваєш" раз-прийдеться "хавати" і вдруге, а це вже точно лузер.
afterstep
16.07.2007, 23:37
В даній ситуації керівник свідомо іде врозріз з нормами чинного законодавства, бо йому завжди так вдавалось, і ніхто не качав права.
не все так просто ;) Nadin лише за другою спробою більш-менш точно змалювала ситуацію ;) і то - ще не до кінця ;)
демонстрування знання своїх прав та законів перед керівником - це і є марне "грання м'язами".
керівник насправді - рідко йде "свідомо" врозріз з законодавством - інакше то не керівник, а вискочка ;) з такими - інша розмова - а зараз йшлося про керівників
то вже точно помилковий підхід. Але можна довго пояснювати - і не зрозумієте.
Наведу простий приклад - з шахів. Там є поняття "гамбіт" - тобто свідома жертва з метою отримати позиційну перевагу. Саме подібний підхід іноді сильно допомагає при вирішенні виробничих питань ;)
У нас з 7 людей в офісі 3-є вагітних і дівчинка, яка також вагітна Я співчуваю Вашому начальству, це ж треба так попасти :)
А взагалі , я також не відпускаю Надін у відпустку. Спершу дрогобицька ковбаса, потім відпустка :)
Наведу простий приклад - з шахів. Там є поняття "гамбіт" - тобто свідома жертва з метою отримати позиційну перевагу. Саме подібний підхід іноді сильно допомагає при вирішенні виробничих питань
Здається мені, тут не зовсім та ситуація, коли варто йти на жертву. Як я вже пояснював-авторка теми має незаперечне право на отримання цієї відпустки (згідно КЗпП), а от начальник нехоче її відпускати (його логіка також зрозуміла, навіщо надавати оплачувану щорічну основну відпустку, якщо працівник потім все одно піде у декретну).
Оскільки питання стоїть лише про залишення на роботі до закінчення декретної відпустки, то змісту в отриманні ілюзорної позиційної переваги пожертвуваши законною відпусткою не бачу жодного.
А от ситуація з персоналом в описаній ситуації дійсно цікава, начальству не позаздриш. Відпустку по догляду за дитиною в план відпусток відділу з технічних причин включити не завжди виходить.
New Shrek
17.07.2007, 08:37
Як я вже пояснював-авторка теми має незаперечне право на отримання цієї відпустки (згідно КЗпП Ось Ви вже вдруге проявляєте нерозуміня букви закону,і збиваєте православних з пантелику.Треба розглядати кожний конкретний випадок, а не теорію.Надін не має права на цю відпустку,по-перше вона в січні не подала письмову заяву про те ,що вона просить внести її в графік відпусток в поточному році в звязку з необхідністю оздоровлення,повторюю мати однієї дитини пільг не має,подруге у неї ще не пізній строк вагітності і вона не може скористатись нормою закону про приєднання щорічної відпустки до відпустки по вагітності і пологам.І нікому би не радив,робити так як ви радите.У вас вгадується борець за справедливість чужими руками.Керівник таких гонить в три шиї,якщо від працівника залежить якийсь фронт робіт.Такі люди не надійні і від них позбуваються при першій же нагоді
Ось Ви вже вдруге проявляєте нерозуміня букви закону,і збиваєте православних з пантелику.Треба розглядати кожний конкретний випадок, а не теорію.Надін не має права на цю відпустку,по-перше вона в січні не подала письмову заяву про те ,що вона просить внести її в графік відпусток в поточному році в звязку з необхідністю оздоровлення,повторюю мати однієї дитини пільг не має,подруге у неї ще не пізній строк вагітності і вона не може скористатись нормою закону про приєднання щорічної відпустки до відпустки по вагітності і пологам.
Я не намагаюсь боротись за спаведливість чужими руками, і поради мої підкріплені практикою, так як працюю юрисконсультом не перший рік, і з Держнаглядом праці свого часу тісно співпрацював. Неподання заяви на початку календарного року не позбавляє працівника права на щорічну основну та додаткову відпустки, КЗпП такої умови не ставить.
Повторю ще раз:відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами тривалістю 70 календарних днів до пологів і 56 днів після пологів (у разі народження двох і більше дітей або ускладнення під час пологів - 70 днів) надається жінці незалежно від того, скільки часу вона пропрацювала на своєму місці роботи. Така відпустка надається сумарною тривалістю 126 (140) днів, незалежно від кількості днів, фактично використаних до пологів. Згідно із Законом України "Про відпустки" (а також ст. 180 КЗпП), до відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами за заявою жінки в обов'язковому порядку приєднується щорічна відпустка повної тривалості, яка може передувати відпустці з вагітності та пологів або надаватися після неї.
І не має значення, подавала вона раніше заяву чи не подавала. А пільги матері з однією дитиною тут взагалі ні до чого, це має значення для отримання додаткової відпустки. А де сказано, що приєднувати щорічну відпустку до відпустки в зв*язку з вагітністю і пологами можна лише на "пізньому" терміні вагітності, і який вважати пізнім? Орієнтовну дату пологів зазначає лікар-гінеколог, за наслідками повторного обстеження ця дата легко змінюється (+\- кілька тижнів). А 70 днів до пологів + щорічна відпуска це 3 і більше міс., т.я. Надін на 6-му, то їй і змінювати нічого не потрібно. Позиція законодавця з даного питання чітка і однозначна, і нерозуміння букви закону прявляєте якраз Ви, шановний New Shrek. А також заплутуєте людину, пояснюючи їй, що вона не має права на таку відпустку.
afterstep
17.07.2007, 11:58
ото, Шреку, ви, виявляється, негідник неграмотний, жи православних дурить....
То, що ви виділи в житті - воно ніц не варто, бо суперечить букві закону...
А те, що ні вам, ні мені в чистому виді буква закону не зустрічалась - то ми лише лузери...
Є інший світ - чудовий - в якому працює буква закону...
--
Як би туди виїхати? може, хто підкаже?
New Shrek
17.07.2007, 12:14
Я поражаюсь таким людям і за час керування кадрами зустрічав їх не мало.Вони живуть в своєму ,побудованому самими для себе світі.Особливо коли прийшли юрисконсульти власника з Россії,то працювати стало не можливо.Я їм кажу :"то так не мона робити ",а вони: "Но здесь же написано..." А шляк би то всьо трафив....
New Shrek
17.07.2007, 12:21
і який вважати пізнім? Ось те саме скаже керівник ,зіпсує Надін здоров"я,пошле її по лікарям,і юристконсультантам,Путівка згорить ,квитки пропадуть.Надін хлопне дверима.І букви закону буде дотримано.А шо ребятам нада,всего немножка лимонада....
В Надін є особова картка (з поліклініки), як і у кожної вагітної жінки, яка знаходиться на обліку в медустанові. І там зазначено орієнтовну дату пологів, тому керовнік немає права вимагати ше якісь підтверджуючі документи.
Я розумію Ваш сарказм, і погоджуюсь, шо наш світ не ідеальний, і живемо ми далеко не в правовій державі. Але права свої знати потрібно, і правди добитись можна, неодноразово переконувався в цьому на практиці. Тим більше в такій однозначній ситуації.
Чим вища правосвідомість у пересічних громадян, тим важче розказувати їм на пальцях.
Але легше думати, шо закон для сильних, а ми потерпим. Терпіли, і ше потерпим. Добре, шо знаходяться ті, хто тєрпілами не хоче бути.
Тепер реально Надін на шостому місяці, який це тиждень? Шостий місяць я рахувала з 24 тижня, моя лікарка з 20, бо двадцятий закінчився значить пішов шостий. В декрет йдуть офіційно з 30 тижня, я так розумію що Надін ще нічого не оформляла і довідки про декретну відпустку ще звичайно не має, то і приєднувати нічого не може, бо де підстава на приєднання? По животі ніхто не буде вираховувати який у неї термін. Приєднати відпустку щорічну до відпустки по вагітності можна при умові надання листка непрацездатності де і буде вказано орієнтовані терміни. Зараз реально надін не має листка( і не може мати, наперед їй ніхто нічого не дасть) і начальство може спокійно ссилатися на це в відмові на приєднання. Як на мене Надін варто тільки полюбовно вирішувати цю ситуацію.
В Надін є особова картка (з поліклініки), як і у кожної вагітної жінки, яка знаходиться на обліку в медустанові. І там зазначено орієнтовну дату пологів, тому керовнік немає права вимагати ше якісь підтверджуючі документи.
Я розумію Ваш сарказм, і погоджуюсь, шо наш світ не ідеальний, і живемо ми далеко не в правовій державі. Але права свої знати потрібно, і правди добитись можна, неодноразово переконувався в цьому на практиці. Тим більше в такій однозначній ситуації.
Чим вища правосвідомість у пересічних громадян, тим важче розказувати їм на пальцях.
Але легше думати, шо закон для сильних, а ми потерпим. Терпіли, і ше потерпим. Добре, шо знаходяться ті, хто тєрпілами не хоче бути.
Стоп, особова картка видається при оформленні декрету, і проходженні ЛКК, у Надін ще немає на руках особової картки. Я тільки сьогодні отримала на руки особову картку, і вона не є ще підставою для надання відпустки, вона надається вагітній на випадок пологів, і має знаходитися при вагітній весь час починаючи з 30 тижня
afterstep
17.07.2007, 12:55
Хозяин утверждал также, - да я и сам это наблюдал, - что наиболее
ожесточенные сражения между еху происходят чаще всего на полях, изобилующих
блестящими камнями, потому что поля эти подвергаются постоянным нашествиям
окрестных еху.
Когда два еху, продолжал хозяин, находят в поле такой камень и вступают
в борьбу за обладание им, то сплошь и рядом он достается третьему, который,
пользуясь случаем, схватывает и уносит его. Мой хозяин усматривал тут
некоторое сходство с нашими тяжбами; щадя наше доброе имя, я не стал
разубеждать его, ибо упомянутое им разрешение спора было гораздо
справедливее многих наших судебных постановлений. В самом деле, здесь
тяжущиеся не теряют ничего, кроме оспариваемого ими друг у друга камня,
между тем как наши совестные суды никогда не прекращают дела, пока вконец не
разорят обеих сторон.
Юристи живуть у своєму світі. Їм вигідно, щоб ми чубилися - з роботодавцями, між собою тощо. Бо наші чвари - то їхній хліб.
Насправді - буква закону - ну зовсім як дишло... крім того, що "як повернув, так і вийшло" - на додачу, важка і тверда. І навіть якщо то дишло у цей раз вдарило по голові твого супротивника - то в тебе також руки болітимуть...
Я тільки сьогодні отримала на руки особову картку, і вона не є ще підставою для надання відпустки, вона надається вагітній на випадок пологів, і має знаходитися при вагітній весь час починаючи з 30 тижня
Особова (облікова) картка на вагітну жінку може бути заведена з 18 тижня, зберігатись може як у лікаря, так і видаватись на руки (як це було в моєї дружини). Підставою для приєднання щорічної відпустки до відпустки в зв*язку з вагітністю і пологами є заява вагітної жінки з довідкою медустанови, яка підтверджує вагітність та в якій зазначено орієнтовну дату пологів. Це може бути виписка з особової картки, довідка з УЗД, довідка від гінеколога, у якого на обліку перебуває вагітна жінка.
до відпустки по вагітності можна при умові надання листка непрацездатності де і буде вказано орієнтовані терміни.
Ні. З підстав, наведених вище.
New Shrek
17.07.2007, 16:42
Юристи не здаються нікогда,але шановні звернули ви увагу як вони мімікрують.....А Дану зауважав,так тримати і до юристів не звертатись ніколи.Гіршої братії в світі нема.Вони взагалі ні совісті ,ні честі не мають,людина попадає в скрутну ситуацію,було в мене таке ,так чуть квартири не позбувся,вони як круки бачать хворого і добивають.Тільки ти розслабився все квартира не твоя
между тем как наши совестные суды никогда не прекращают дела, пока вконец не
разорят обеих сторон.
New Shrek
17.07.2007, 16:45
На дочці вже шість років пасуться...повбивав би
afterstep
17.07.2007, 17:21
Шреку - серед юристів і люди трапляються...
Може, таки не варто всіх?
--
Але без нагальної потреби перевіряти своє щастя та звертатися до юристів - таки не варта... Простіший спосіб - придбати лотерейний квиток. Воно і не так витратно, і не так гидко, якщо невдача спіткає.
Ну, шановні форумчани, ви б всіх під одну планку не міряли.
Я з добрими намірами роз*яснив людині позицію чинного законодавства з приводу заданого нею питання.
А у відповідь "до юристів не звертатись ніколи.Гіршої братії в світі нема.Вони взагалі ні совісті ,ні честі не мають,". Но комментс, більше спілкуватись нема про що.
afterstep
17.07.2007, 18:04
ні - ви роз'яснили лише "букву закону", і ту однобоко. назвавши лише права працюючого (і не згадавши про каменюки за пазухою у працедавця). Крім того - дещо гостро, як на мене, виступили щодо свого опонента
Позиція законодавця з даного питання чітка і однозначна, і нерозуміння букви закону прявляєте якраз Ви, шановний New Shrek. А також заплутуєте людину, пояснюючи їй, що вона не має права на таку відпустку.
А тепер вам, "законодавцю" - кілька слів про реальний світ.
Щоб отак законами вимахувати - їх би спершу слід досконало знати - раз. Друге - Надін не подала повної та вичерпної інформації - а що буає з вашими законами, якщо вони суперечать трудовій угоді?
Крім того - жіночка на море хотіла поїхати. А не нерви псувати та по консультаціям гасати.
Перечитайте запит клієнта - і ви зрозумієте, жи ви "дали Маху".
Юристи живуть у своєму світі. Їм вигідно, щоб ми чубилися - з роботодавцями, між собою тощо. Бо наші чвари - то їхній хліб.
Шреку - серед юристів і люди трапляються...
Але без нагальної потреби перевіряти своє щастя та звертатися до юристів - таки не варта... Простіший спосіб - придбати лотерейний квиток. Воно і не так витратно, і не так гидко, якщо невдача спіткає.
Айяйя, як негарно. Як лікар - то завждий правий і майже св"ятий, а про юристів от-так от......як однобоко і необ"єктивно, фі.
І порада м"яко кажучи нерозумна. Знаєте скільки людей собі потім лікті кусають, що перше ніж щось зробити не прокунсультувались у юриста.
а що буає з вашими законами, якщо вони суперечать трудовій угоді?
Трудова угода не дійсна в частині, в якій зменшує права найманого працівника , передбачені законом.
А щодо даної ситуації, Надін має право на таку відпустку, інша справа що все залежить від начальства - якщо нормальні люди, можна доводити свою правоту, в потилежному випадку собі дешевше буде лікарняне взяти.
afterstep
17.07.2007, 18:28
+1 за
в потилежному випадку собі дешевше буде лікарняне взяти.
як власне підсумок питання - чи варто права качати, чи краще традиційним шляхом?
--
а про юристів - ну, звиняйте - таких зустрічав... У вас же ж (серед юристів) непристижно юристом-виробничником бути? а вони вас, юристів, якраз на підприємствах і репрезентують :-D
А тепер вам, "законодавцю" - кілька слів про реальний світ.
Щоб отак законами вимахувати - їх би спершу слід досконало знати - раз. Друге - Надін не подала повної та вичерпної інформації - а що буає з вашими законами, якщо вони суперечать трудовій угоді?
1. я не законодавець.
2. не Вам мене вчити реальному світові.
3. для того, щоб вказувати мені на недосконале знання законів, потрібно це обгрунтовувати, а не голослівно звинувачувати.
4. закони не мої, а трудовий договір повинен неухильно відповідати КЗпП та іншим норм.-правовим актам, які регулюють трудові правовідносини, інакше він недійсний. Чинні закони не можуть суперечити договру, який уклажається на їх підставі.
5. Надін я ознайомив з її правами, і сподіваюсь, що це їй згодиться незалежно від того, як вона вирішить ситуацію з своєю відпусткою. Крім того, я порадив зважити ситуацію, і вирішити, чи брати лікарняний, чи писати заяву про приєднання відпустки. Як і не радив гасати по консультаціях, оскільки там би їй нічого нового не сказали.
(і не згадавши про каменюки за пазухою у працедавця)
Згадайте Ви, якщо знаєте такі. Чи може це чергове голослівне звинувачення?
Одна справа казати те, що знаєш, і зовсім інша -те, що думаєш.
afterstep
17.07.2007, 18:45
ага - голослівне ;)
хай буде по вашому ;) я радий, що живу в такому чудовому світі, де є буква закону ;)
і не маю натхнення з такими "зубрами" юриспунденції сперечатися, таки я не фахівець, а в дії
Глава 1 “Загальні положення” стаття 9: “Умови договорів про працю, які погіршують становище працівників порівняно з законодавством України про працю, є недійсними”
ще ні разу не бачив ;)
Хоча особисто мене - біда минала ;)
New Shrek
17.07.2007, 19:24
І порада м"яко кажучи нерозумна. Знаєте скільки людей собі потім лікті кусають, що перше ніж щось зробити не прокунсультувались у юриста.щоб мене шляк в той день трафив коли я звернувся до юриста,а руку по плече собі відкусив
New Shrek
17.07.2007, 19:28
і то зважте що не останній ідіот я,що робити людині з середньою освітою.Раб юриста,ось вони вже руки потирають,що освітній рівень українців наближується до тупих америкосів,ті до вітру без лоєра вже не можуть сходити .
Дякую всім за поради. Сьогодні мене викликали на роботу і пішло, але моя взяла. При тому, що я вагітна ніхто навіть і не згадував, почали, то за пів року робиться, ти ше рік не пропрацювала, короче без тебе все завалиться і ми не вижевем. Я почала підгравати, та ви так не переживайте я туди і назад. Вони як завжди в шоці, але я була впевнена в своїй позиції і тому нічого не доказувала, і вони здалися. Але на другий день після приїзду зразу на роботу, а то помрем, хі-хі-хі!
afterstep
18.07.2007, 17:21
успіхів ;)
вітаю ;)
А у нас регулярно у всех нет всего отпуска. Выход один - женить начальника, да вот он никак не хочет... :(
New Shrek
18.07.2007, 17:25
. При тому, що я вагітна ніхто навіть і не згадував,
успіхів
вітаю
приєднуюсь,а юриста ми все таки спільними зусиллями взули
New Shrek
18.07.2007, 17:26
жисть єто вам не буковки читать
А у нас регулярно у всех нет всего отпуска. Выход один - женить начальника, да вот он никак не хочет...
Купите ему билет на гей-парад, в первом ряду...
afterstep
18.07.2007, 17:34
А у нас регулярно у всех нет всего отпуска. Выход один - женить начальника, да вот он никак не хочет...
а ви, як дізнаєтеся про гей-паради у вашому місті, підіть таки гляньте... чи бува участі не приймає...
Хоча, думаю, в курилці мужики доволі часто саме так його називають... В нас все начальство - голубі, навіть якщо помаранчевими прикидаються...
--
Капітан встиг раніше ;)
New Shrek
18.07.2007, 17:38
В нас все начальство - голубіВи маєте на увазі П......си,так то ж любя ми їх так звемо
New Shrek
18.07.2007, 17:41
Допис New Shrek не сподобався: Ljolik Що Вам не сподобалось ,те що ми взули юриста і завдяки нашому з паном afterstep послідовному, відкритому ,доброзичливому напоумленню Надін досягла своєї мети? по ВАШОМУ ТРЕ БУЛО ДЕРТИ ЇЙ ГЛОТКУ. ПОСЛАТИ ВСІХ,І ГРИМНУТИ ДВЕРИМА
по ВАШОМУ ТРЕ БУЛО ДЕРТИ ЇЙ ГЛОТКУ. ПОСЛАТИ ВСІХ,І ГРИМНУТИ ДВЕРИМА
те що я вважаю, я вже писала в цій темі
Що Вам не сподобалось ,
злий ви
New Shrek
18.07.2007, 17:45
оть давив таких коли був керівником думав що був не правий,а зара бачу що тре давити не взірая хто є такий правдолюб ,який хоче загрібати печені каштани чужими руками,бо вони ні жалю не мають ні правди не відстоююють,для них важлива тіко буква
приєднуюсь,а юриста ми все таки спільними зусиллями взули
Ну, ви надто переоцінюєте свої зусилля, а хто кого взув, вирішать читачі цієї теми, оцінивши чиї дописи несли більше корисної інфи.
Повторю ше раз для особливо обдарованих: ніхто не радив кричати і гримати дверима, а права свої знати не зашкодить ніколи.
afterstep
18.07.2007, 18:07
Ви маєте на увазі П......си,так то ж любя ми їх так звемо
еге, і жесь в глибині душі мріємо їх колись таки при нагоді... теє... з 8-им березня привітати?
Boris_Kiev
18.07.2007, 18:08
Nadin, вітаю з перемогою!
Нас має бути 52 000 000 ! Кохаймося !
afterstep
18.07.2007, 18:10
а права свої знати не зашкодить ніколи.
згоден ;) до речі - була ще одна "невідома величина" - про яку ви не згадали ;)
Поясню про що я.
Коли мені задають якесь технічне питання (з компютерної галузі) - то якщо я беруся на нього відповідати, то вже, як сякий-такий фахівець, пробую клієнта попередити про всі можливі "граблі", що зустрінуться на його шляху ;)
Ви ж про момент, що працівник, можливо, й півроку відпрацювати не встиг - навіть не згадали ;)
Зате згадали норми, на які глибоко начхати всім (в першу чергу - адміністрації), і про які слід згадувати тоді, коли вирішив з гуркотом звільнитися ;)
Ви ж про момент, що працівник, можливо, й півроку відпрацювати не встиг - навіть не згадали
Зате згадали норми, на які глибоко начхати всім (в першу чергу - адміністрації), і про які слід згадувати тоді, коли вирішив з гуркотом звільнитися
Есть теория и есть практика. Если следовать советам только теоретиков наших, то вышло бы только громко хлопнуть дверью. Так что спасибо практикам за то, что помогли девушке.. :)
Ну, ви надто переоцінюєте свої зусилля, а хто кого взув, вирішать читачі цієї теми, оцінивши чиї дописи несли більше корисної інфи.
Повторю ше раз для особливо обдарованих: ніхто не радив кричати і гримати дверима, а права свої знати не зашкодить ніколи.
Ми з вами по різному читаємо один і той самий закон. Тоді поясніть мені будь-ласка таку статтю
Стаття 180. Приєднання щорiчної вiдпустки до вiдпустки у зв'язку з вагiтнiстю та пологами
У разi надання жiнкам вiдпустки у зв'язку з вагiтнiстю та пологами власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за заявою жiнки приєднати до неї щорiчнi основну i додаткову вiдпустки незалежно вiд тривалостi її роботи на даному пiдприємствi, в установi, органiзацiї в поточному робочому роцi.
У разi надання жiнкам вiдпустки у зв'язку з вагітністю…. Тобто у випадку коли працівниця оформила декретну відпустку роботодавець зобов’язаний по заяві працівниці надати їй щорічну відпустку за бажанням працівниці до або після декретної? Я правильно зрозуміла?
Нас має бути 52 000 000 ! Кохаймося !
Ну, Борис, на 52 000 000 и одного нормального мужика в принципе, должно хватить... Если я не подзабыл курс биологии в средней школе, уроки сексуальной статистики ;)
Тобто у випадку коли працівниця оформила декретну відпустку роботодавець зобов’язаний по заяві працівниці надати їй щорічну відпустку за бажанням працівниці до або після декретної? Я правильно зрозуміла
Так. Коли вагітна жінка подає документи на оформлення такої відпустки (в зв. з ваг. і пол.), то роботодавець за її заявою зобов*язаний приєднати до неї і щорічну.
Коротше кажучи, "от добра добра нє іщут". Хотів допомогти порадами, а бачу шо велика кількість "практиків" типу спеціаліст-у-всіх-сферах на даному форумі готова мене роздерти на шматки.
оть давив таких коли був керівником думав що був не правий,а зара бачу що тре давити не взірая хто є такий правдолюб
Ну, цей пан мене взагалі дивує. Це вже прямо комплекс якийсь. Давіть взагалі всіх, поки не залишитесь в оточенні безхребетних працівників з повною відсутністю власної думки, і буде вам щастя.
Удачі всім.
Так. Коли вагітна жінка подає документи на оформлення такої відпустки (в зв. з ваг. і пол.), то роботодавець за її заявою зобов*язаний приєднати до неї і щорічну.
Коротше кажучи, "от добра добра нє іщут". Хотів допомогти порадами, а бачу шо велика кількість "практиків" типу спеціаліст-у-всіх-сферах на даному форумі готова мене роздерти на шматки.
Ну, цей пан мене взагалі дивує. Це вже прямо комплекс якийсь. Давіть взагалі всіх, поки не залишитесь в оточенні безхребетних працівників з повною відсутністю власної думки, і буде вам щастя.
Удачі всім.
Значить не даремно я їм на роботі свій хліб. Друге питання
Що є підставою для надання декретної відпустки?
Залежно від обставин вагітності та пологів ці терміни можуть змінюватися, але в будь-якому випадку підставою для надання відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами є листок непрацездатності.
Я хочу знати для себе так як сама зараз вагітна і більш того при нарахуванні декретних на нашому підприємстві керувалася до сих пір такою думкою. Є листок непрацездатності з вказаною причиною непрацездатності –вагітність , значить є декретна відпустка, є декретна відпустка, значить є причина для написання заяви на приєднання до неї щорічної до або після декретної.
У Надін(слава богу у неї все вирішилося полюбовно) не було оформленої декретної відпустки і оформленого листка непрацездатності, на підставі чого бухгалтерія мала приєднати її щорічну відпустку до декретної? Якщо декретної ще немає в помині?
New Shrek
18.07.2007, 19:43
Так что спасибо практикам за то, что помогли девушке..
Спасибо на добром слове
New Shrek
18.07.2007, 19:52
Допис від Дана
Тобто у випадку коли працівниця оформила декретну відпустку роботодавець зобов’язаний по заяві працівниці надати їй щорічну відпустку за бажанням працівниці до або після декретної? Я правильно зрозуміла
Так. Коли вагітна жінка подає документи на оформлення такої відпустки (в зв. з ваг. і пол.), то роботодавець за її заявою зобов*язаний приєднати до неї і щорічну.Не хочу злорадствувати ,бо наша точка зору з Паном afterstep премогла,але ось приклад мімікрії юристів,про яку я говорив.
А пані Дані здорової вагітності і успішних родів.Дитинка буде мати розумну маму
Ви ж про момент, що працівник, можливо, й півроку відпрацювати не встиг - навіть не згадали
Ну нінадо, з вересня не покладаючи рук.
Хотів допомогти порадами, а бачу шо велика кількість "практиків" типу спеціаліст-у-всіх-сферах на даному форумі готова мене роздерти на шматки.
Знати своє право нікому не помішає, і коли знаєш, що за тобою закон, то набагато впевненіший у позиції. При розмові мені дуже пригодилися всі поради, і знала, де пусте залякування, а де варто правильно зреагувати.
Нікого не слухайте, ви всі молодці. Ще раз дякую за підтримку.
Тільки я повідомила начальство коли саме я хочу піти у відпустку, то появився графік (якого насправді нема), де ці дні заняті, при тому, що моя посада не фінансово відповідальна, не керівна. А сама поїздка для мене дуже важлива, а то би я і не йшла у відпустку перед родами. Питання стоїть не вирішене, а ще й я змушена тиждень бути з малою на лікарняному і на роботі не можу відстоювати свою позицію. Вже два дні про це думаю і тому пора поділитися з форумом, поки не пізно. Наскільки я обізнана в моєму стані (6-ий місяць), можна брати відпустку по-потребі, тим більше з малою дитиною у сімї. Що мені робити? Може хтось порадить щось? Але прошу позитивне, а то і так тошно :(. Підтримайте, будь-ласка:no:
Хочеш у відпустку: надішли на телефон свого шефа СМС зі словом "ПІД...С" і відпочивай в своє задоволення...:dance:
New Shrek
26.08.2007, 10:16
[ quote=Дана;105273]18.07.2007, 18:35 У Надін(слава богу у неї все вирішилося полюбовно) не було оформленої декретної відпустки і оформленого листка непрацездатності, на підставі чого бухгалтерія мала приєднати її щорічну відпустку до декретної? Якщо декретної ще немає в помині quote/]
[ quote=Nadin;119476]14.08.2007, 10:32Це ше не все, я 5 хв. дивилась на те як мене відправляють в декрет, то -вже, то через 2-3 тижні, так щоб завідуюча не прискіпилася, тільки не правду[/quote] ну то хто виявився правий ми з паном afterstep чи теоретик_юрист буквоїд Markell
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008