КПК

Показати повну версію : почему не Русь а УКРАЇНА?

Сторінки : [1] 2 3

русская
16.07.2007, 13:48
Мне интересно, помнит Львов предательство Данилы Галицкого и насильное окатоличивание православного русского люда. Исторически православного, и русского, т.к.Галицкий -= русский князь а не "украинский"? Помнит, что либо в УНИЮ - либо смерть от голода, работы не дадут, врача не вызвать, православное священство насильно загоняли в УНИЮ. Тела православных вывозились через ворота, откуда вывозились нечистоты. Помнят ли Червоную Русь? Помнят ли, что еще в XIX. когда простых галицких муиков окликивали как "украинец", они в простоте своей отвечали: "мы ничего не УКРАли". Помнит ли рабское иго Рече-Поспалитой и Австро-Венгрии? Отчего вдруг вы стали "украинцами" и изменили веру на латинянство??

levandivka
16.07.2007, 14:00
Шо, і мьортвиє с косамі стоялі?
Кошмар...

По суті: а чому "русь", а не Україна?

vasili
16.07.2007, 14:03
"Русская" звідки ви взяли шо ви русская.

Boris_Kiev
16.07.2007, 14:08
либо смерть от голода, работы не дадут, врача не вызвать, православное священство насильно загоняли в УНИЮ.

Відпустка взимку, знімали з черги на "Москвича", догана по партійній лінії...

Тела православных вывозились через ворота, откуда вывозились нечистоты.
А євреїв куди вивозили ? Євреїв куди ???

Помнят ли Червоную Русь?
Червону РОСІЮ пам"ятають.

Русская заблукала. Може треба сюди ? http://pdrs.dp.ua/

MARTINI
16.07.2007, 14:10
почему не Русь а "украина"? А чому не Русь, а "россия"?

afterstep
16.07.2007, 14:25
панове, жіночка просто прочитала надкороткий курс "Истории русских галицких земель". Або в методичці були сторінки повиривані... Бідолашна про князівську столицю Галич певно ніц не чула...
Тому й вийшло - "кровь, песок, говно и сахар..."
Абсолютно не привід знімати за це карму...

Boris_Kiev
16.07.2007, 14:32
afterstep, але ж тепер школярі, здається, не складають іспити з "Краткого курсу" ? :) Хіба що панночка знайшла бабусині конспекти. :)

Макулатурою тут займається шановний Читатель_Обкома.

Danilo
16.07.2007, 14:39
Провокативно пише, але якось дешево. Єх "Обмельчалі" "русскіє".:)
"Щетільнєє надо" (С) Жванецького.

Макулатурою тут займається шановний Читатель_Обкома.
А ще Визард. Колись я запропонував йому прочитати книгу В.Д.Гайке. Так він казав: -"Ну нє магу я такую макулатуру асіліть". Але ж збирає все підряд і російських ресурсів і з нашіх та викладає на форумі.:D Читач_Обкому, той хочаб на користь людям переробляє. "Санітар" фактично.:)

afterstep
16.07.2007, 14:55
Хіба що панночка знайшла бабусині конспекти.

нє, зара в інеті дуже багато розмаїтих тлумачень - особливо по історії "ісконнарускіх".Такий собі комплекс меншовартості - от зараз ми тимчасово хоруємо - а от колись... і нікого не було, було тільки небо і твердь, і серед того первозданного світу, на самій на середині - стояв "ісконна русскій" і контролював та направляв...

MARTINI
16.07.2007, 15:01
на самій на середині - стояв "ісконна русскій" і контролював та направляв То певно був інспектор гібедеде

Boris_Kiev
16.07.2007, 15:02
То певно був інспектор гібедеде
Пєтрєнков

Войцек
16.07.2007, 15:03
Ой пам"ятає.
І набагато більше аніж Ви понаписували пам"ятає

Pedro
16.07.2007, 15:09
Я щось почав вже в усьому сумніватися. Може я й справді "русскій"?
(По Жванецькому - нет, тьі не Сидоров - кассир).
А Галицький - то не Галицький, а Ґаліцин, який мав приятеля - корнета Оболєнського. Після того як останній налив вина, вирішили називатися українцями. І підпорядкуватись спочатку під польське, а тоді під австрійсько-угорське іго.

New Shrek
16.07.2007, 15:10
а от колись... і нікого не було, було тільки небо і твердь,
То вони до сих пір не знають:"Откуда есть ,пошла земля русская!!?!?! " і самі собі дивуються :"Кто мы " а в ответ только эхо :ктомы ,ктомы

Дана
16.07.2007, 15:11
Все пам’ятаємо, :aggressive: ми взагалі такі злопам’ятні:bazar:

Danilo
16.07.2007, 15:25
Пані русская. Щоб Ви не були таким невігласом, для Вас особисто:
Цитую з книги В. Белінського "СТРАНА МОКСЄЛЬ" Итак, используя чисто великорусские источники, мы опровергаем два изначально ложных мифа Российской Империи:
1. В IX-XII веках не существовало Русского государства (даже княжества!). Между княжествами, входившими в Великое Киевское княжение, не существовало единства и они объединялись чисто механически - посредством власти Великого князя.
2. В IX-XII веках не существовало русского народа (и в особенности великороссов!). Славянские племена (поляне, древляне, сиверяне, дулибы, тиверцы и т.д.), на базисе которых в историческом развитии образовался украинский народ, и финские племена (мурома, меря, весь, мещера, мокша, пермь, нарова и т.д.), ставшие впоследствии основой великороссов, никогда не имели исторического единства, хозяйственно не соприкасались до XVI века. Сии истины установлены русскими историками- профессорами.

Читати весь текст КИЇВСЬКА РУСЬ - ПЕРША УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВА (http://central.in.ua/cs/blogs/danilo/archive/2007/03/23/6189.aspx)

а ще тут Данило Романович Галицький (http://central.in.ua/cs/blogs/danilo/archive/2007/01/25/_140430043D0438043B043E04_-_130430043B04380446044C043A0438043904_.aspx) там ще є світлини гарні.:)
То все я назбирав узимку, як мав трохи часу.

New Shrek
16.07.2007, 15:40
та вна не знає шо то значить світлини....єх шо би ми робили без тих паяців...прямо настрій покращився

а зраня ще один наш паяц з Тернопіля,день удался!!!!!!!!!

MARTINI
16.07.2007, 15:43
Треба їх разом звести і просто поспостерігати :)

Danilo
16.07.2007, 15:50
та вна не знає шо то значить світлини
"Тємнота":) Русская. Світлини - це фотографії по Вашому велікарускаму нарєчію.:)
А гарна є арія Каніо "Паяцы".:)

levandivka
16.07.2007, 15:57
а ще тут Данило Романович Галицький (www.central.in.ua/) там ще є світлини гарні
О-о-о!.. :)
Даніловскій Ценрал... :)
Наспівуючи:
Весна опять пришла и лучики тепла
Доверчиво глядят в моё окно.
Опять защемит грудь и в душу влезет грусть,
По памяти пойдёт со мной.

Danilo
16.07.2007, 15:59
Весна опять пришла и лучики тепла Доверчиво глядят в моё окно. Дєло шьотє, нє ВИЙДЄТ!:)
Якщо ще не можна, тоді у кошик, я зрозумію.

Читатель_Обкома
16.07.2007, 16:28
Мне интересно, п
Ну что дамочка?Много о себе нового интересного узнали?:)
Подождите..еще не вечер...скоро и до вашей матери доберутся...а потом и бабушки....:)
Тут Вам не там...тут каждый второй...чуть ли не доктор исторических наук...а каждый пятый...страшно подумать...:shutup:
член....да еще и корреспондент!!!!:ninja:
Так что держитесь!:agree:
П.С.Мой Вам совет...Вы их цыфирками...цыфирками долбите!:cowboy: .
И начинайте...сразу с миллионов......пюбят...знаете ли...здешние обитатели...большие цыфирки то....:eek:
И главное!Боже Вас упаси...ссылатся на источники ....ru.
Это будет полный капец!!!!:no:

New Shrek
16.07.2007, 16:35
Это будет полный капец!!!!
Согласен....а цифириками нас не возмеш мі все больше на пролетарско академическом чутьє віезжаем

Читатель_Обкома
16.07.2007, 16:44
Согласен....а цифириками нас не возмеш мі все больше на пролетарско академическом чутьє віезжаем
:y: :D
New Shrek?:clapping: А ето правда...что один из форумлянинов...из Киева...с отличием закончил ныне...заочную школу "Юных историков" под руководством Алексея (а может и Александра ) Палия?:no:

afterstep
16.07.2007, 16:44
Тут Вам не там...тут каждый второй...чуть ли не доктор исторических наук...а каждый пятый...страшно подумать...
член....да еще и корреспондент!!!!

да нє, чітатєлю - члєни, та ще й карєспандєнти - то хті, хто й донині історію по зданих на макулатуру совіцьких підручників читає/шлябізує... хоча не завжди й члєни - іноді і дами попадаються...

Читатель_Обкома
16.07.2007, 16:52
по зданих на макулатуру совіцьких підручників читає/шлябізує..
Вы на меня .....намЯкиваете?:cowboy:
А я что то ...про данный исторический факт высказал?:)
Не в моей практике...верить всему что в интернете пишется.....и писать о том...чему меня не учили....
Мне ближе....конкретные математические цыфири....:moskali:

Danilo
16.07.2007, 16:53
Облиште Читачу, ніхто не сміється. А знаєте чому? Як би вона почитала А. Палія, їй би закортіло перечитати ще дещо, а потім ще. За це його вже б можна поважати, та пробачати неточності. А що Вам так не подабається у творчості цього історика. Чи він для Вас не достатньо "правильний" чи "справжній" як наприклад Толочко? Що конкретно? Може тому що він прихильник всупу до НАТО? Подивіться у власний підпис.

Читатель_Обкома
16.07.2007, 17:21
А що Вам так не подабається у творчості цього історика. Чи він для Вас не достатньо "правильний" чи "справжній" як наприклад Толочко? Що конкретно?
Вот именно в творчестве!!!!!
А не в работах!!Работы я его не читал!
Работы пишутся в специальных журналах...среди специалистов!
А етот прохиндей..и не историк...и не журналист!Порядочные ученые...с ним даже разговаривать не станут!:mad:

Salata
16.07.2007, 17:25
Треба їх разом звести і просто поспостерігати :)

Вам не кажется, что автор ветки этого и добился, только относительно другой группы...
Не могу не признать, что кое-кто остался на высоте. Не всем удалось :moskali:

no_coment
16.07.2007, 17:26
Мне интересно, помнит Львов предательство Данилы Галицкого и насильное окатоличивание православного русского люда. Исторически православного, и русского, т.к.Галицкий -= русский князь а не "украинский"? Помнит, что либо в УНИЮ - либо смерть от голода, работы не дадут, врача не вызвать, православное священство насильно загоняли в УНИЮ. Тела православных вывозились через ворота, откуда вывозились нечистоты. Помнят ли Червоную Русь? Помнят ли, что еще в XIX. когда простых галицких муиков окликивали как "украинец", они в простоте своей отвечали: "мы ничего не УКРАли". Помнит ли рабское иго Рече-Поспалитой и Австро-Венгрии? Отчего вдруг вы стали "украинцами" и изменили веру на латинянство??

Добрый день, уважаемая!

Ваша эмоциональность не рациональна на этом форуме ("проглотят" и имени не спросят) - порвут как тузик шапку!

Если все, о чем Вы имели удовольствие сказать, разложить "по полочкам" может получиться интерестнейшая дисскуссия в пространстве, и что самое важное, в ШИРОКОМ временном диапазоне (И он намного шире жизненного пути самого короля Данила!).

Но у Вас, прошу прощения, смешались в кучу "и кони и люди". Чувствуется вся Ваша "концентрированная" горечь и возмущение!

Попробуйте начать сначала?
Обещаю вам свою посильную помощь!

Для начала вернемся к хронологии.
1. Львов.
Что "это" за населенный пункт? Каким "боком" к нему стоит Данило Галицкий? Прошу Вас сюда: http://www.novasich.org.ua/index.php?go=News&in=view&id=681 Получается век эдак XIII? Правда?

2. О каком именно "предательстве" идет речь? Что именно Вы имели ввиду?

3. "Русский" и "украинец". Когда, по Вашему мнению, появились эти два понятия в этносе? Какой веры были "первые" "украинцы"? Посмотрите здесь:http://izbornyk.narod.ru/istkult2/ikult202.htm Получается уже век эдак XVI? Правда? (а теперь представьте себе - где в это время "был" король Данило Галицкий? По всему видно - высоко на небесах!)

Все "остальное" мы, с Вами постараемся разложить позже, если согласуем ключевые позиции изложенные выше (в т.ч по сылкам)?

Вы согласны?

Salata
16.07.2007, 17:28
...то хті, хто й донині історію по зданих на макулатуру совіцьких підручників читає/шлябізує... хоча не завжди й члєни - іноді і дами попадаються...

Нет смысла устраивать костры из книг, даже если они были написаны в "неправильную" эпоху, факты не так уж сложно отсеять от мнения.

Danilo
16.07.2007, 17:31
факты не так уж сложно отсеять от мнения. Це Ви узагальнено, чи конкретно до теми гілки?
Доречи "Майн Кампф" є у свободному продажу? І чи Ви вважаєте що повинен бути?

среди специалистов!
Порядочные ученые...с ним даже разговаривать не станут!
Хто встановлює ці крітерії, про кого йдеться конкретно? Звідки Вам відомо відношення до Палія ціх вчених? Може Ви упереджено ставитеся, та ще й необгрунтовано недовіряєте йому? Доречи чому ми з Вами в цій темі про Палія? Це ж не єдине джерело інформації в світі.

Salata
16.07.2007, 17:34
Це Ви узагальнено, чи конкретно до теми гілки?

Это про учебники советских времен, не так с ними все просто...

no_coment
16.07.2007, 17:42
Це Ви узагальнено, чи конкретно до теми гілки?
Доречи "Майн Кампф" є у свободному продажу? І чи Ви вважаєте що повинен бути?

Хто встановлює ці крітерії, про кого йдеться конкретно? Звідки Вам відомо відношення до Палія ціх вчених? Може Ви упереджено ставитеся, та ще й необгрунтовано недовіряєте йому? Доречи чому ми з Вами в цій темі про Палія? Це ж не єдине джерело інформації в світі.

Добрый день, Danilo!
Это "славную книженку" как впрочем и Карнеги, Ницше, Соловьева и т.п. я имел удовольствие читать в "самиздате" еще примерно в 1986-1988 гг.! А вот "пан Палій", к сожалению, не герой моего романа!

Boris_Kiev
16.07.2007, 17:44
Нет смысла устраивать костры из книг, даже если они были написаны в "неправильную" эпоху, факты не так уж сложно отсеять от мнения. Им место - в научных библиотеках.
Ленин и Гитлер - на соседних полочках.
Кому нужно - придет и почитает. А пропаганда идей как фашизма, так и коммунизам должна караться законодательством. И любой митинг коммунистов должен освещаться прессой точно так же, как вылазка скинов.

levandivka
16.07.2007, 17:46
Добрый день, уважаемая!
Ви дійсно сподіваєтеся на прочитання "уважаємою", чи то просто шаблон "здравствуйтє дорогая рєдакция"?
Сильно підозрюю, шо "уважаємая" давно нап(ак)остила ше на 10-ку форумів, і с чуством виполнєного долга п'є пиво...

Читатель_Обкома
16.07.2007, 17:52
так и коммунизам должна караться законодательством. И любой митинг коммунистов должен освещаться прессой точно так же, как вылазка скинов
Хочется процитировать одного форумлянина...но не буду называть его имени...из этических соображений...просто процитирую...:
Цель ОПРАВДЫВАЕТ средства ? У народа СПРОСИЛИ ?
http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=70805&postcount=65

afterstep
16.07.2007, 17:52
та може - на коньяк напакостила - чого так відразу дешево - пиво...
он - вже друга сторінка відгуків пішла...
Нє - то точно на соточку коньяку потєгне...

Хочется процитировать одного форумлянина...
ух - читачу - і чого ви такий злопам'ятний?
Визнайте - у вас цей лінк в меморізі!

no_coment
16.07.2007, 17:53
Ви дійсно сподіваєтеся на прочитання "уважаємою", чи то просто шаблон "здравствуйтє дорогая рєдакция"?Сильно підозрюю, шо "уважаємая" давно нап(ак)остила ше на 10-ку форумів, і с чуством виполнєного долга п'є пиво...

Скоріше "друге" (дама, всеж таки) :) !
Ну, я своє слово сказав, а там хай собі думає! Хлопці тут войовничі, і бачу затовкли її - мама негорюй! Просто шкода панночку!

Все дуже сильно "заархівувала" - треба розплутувати!

Читатель_Обкома
16.07.2007, 17:59
ух - читачу - і чого ви такий злопам'ятний?
Визнайте - у вас цей лінк в меморізі!
Блинн...а чо он вечно не кстати...о коммунистах напоминает?????:mad:
Вот ведь...взял и на каркал!!!!Тьфу на него!:beee:

...Представители Коммунистической партии во Львовской области насобирали свыше двух тысяч подписей за недоверие президенту Украины. Об этом в понедельник, 16 июля, сообщил первый секретарь Львовского обкома КПУ Александр Калинюк.

"На сегодняшний день мы уже насобирали во Львовской области свыше двух тысяч подписей за объявление недоверия президенту Украины Виктору Ющенко", - сказал Калинюк.

По его словам, всего в Украине уже собранно около двух миллионов подписей за недоверие президенту. "Мы будем продолжать сбор подписей до ноября, после этого будем подавать данные в Киев", - отметил он.
http://www.newsukraine.com.ua/news/66324/

Boris_Kiev
16.07.2007, 17:59
Незабаром Читатель буде друкувати вислови форумлян (і мої також) на ******** папері !
Або ще краще (тільки тут вже попрошу %% за ідею) - гру - складання чогось зі слів, надрукованих в середині рулона. Або збирання зображення автомобіля з чотирьох частин на малюнках. :)

Читатель_Обкома
16.07.2007, 18:08
(тільки тут вже попрошу %% за ідею)
http://s.rimg.info/8bca33fdfd89bb005adac24721b77cc3.gif

Чернобылец
16.07.2007, 22:33
А чому не Русь, а "россия"?
Отличный вопрос. Но хоть буков похожих больше, чем у Руси и Украины.

Настоящий украинец никогда не назовет себя русским (рускIм). Скорее повесится. Или в палец порежет. :) Или сам помре в знак протеста.

А меня хоть горшком назови, только в печку не ставь :radist:

Boris_Kiev
16.07.2007, 22:50
Настоящий.

afterstep
16.07.2007, 23:23
Настоящий украинец никогда не назовет себя русским (рускIм). Скорее повесится.
А меня хоть горшком назови, только в печку не ставь

тема крематорію розкрита не повністю....
до речі, в "усрусь" теж багато буков подібних...

Чернобылец
17.07.2007, 03:46
тема крематорію розкрита не повністю....
до речі, в "усрусь" теж багато буков подібних...
Не дождетесь, "помирать нам рановато, есть у нас еще дома дела"

А вот про слово
Усрусь, я так понимаю - Уссурийская Русь
Кирусь - Киевская Русь
Берусь - Белая Русь
Марусь - Малая Русь
Черусь - Червоная Русь

Или вы что-то другое имели в виду ?

Всегда говорил, что грубость и глупость - это наднациональное, а национальное - это христианское смирение, доброта и сердечность. Патриотизм - это любовь ко своему, не чураясь, изучая и принимая лучшее из чужого, а национализм - это ненависть к чужому, отвергая даже хорошее. А уж кого что возобладает.

Чуть не забыл. Дела были, и не ответил вам кое на что. Первое что я тут делаю ? Пишу. А каковы причины, даю вам полную свободу интерпретации причин. От nого, что хочешь умным показаться, либо а-ля Борис, секретное задание таинственных"хозяев". Что мне понравилось в этом вопросе и за что карму там добавил ? Я на этом форуме с конца 2004. Приходит в 2007 Afterstep и спрашивает - "А чего это ты тут делаешь, а ? Умным хочешь показаться ?"

По поводу "Что той Кубани". Я то по простоте думал, что это по книге Фурманова, а вы из какого-то анекдота взяли. Смело вы про иностранцев-то. Пора бы уже своих героев начинать увековечивать в анекдотах.

"Сказка о Тройке" почему то не запомнилась, кроме "на 53 этаже вошел большой бритоголовый человек с баяном и вышел на 63". Прочитав ксерокопию, что передавалась из рук в руки в 1979, так и не понял, за что не издали. И это никак не пародия, это скорее озорство, типа "Физики шутят". Наука -то была в то время. Но не везде. На периферии было и периферическое финансирование и периферическая наука Как впрочем и сейчас.

А больше всего мне нравится у Стругацких "Трудно быть богом" и их благородный Дон Румата. Особенно его монолог о необходимости времени для народа, пока люди сами не поумнеют и не созреют к этике поведения. Хотите приведу ?

New Shrek
17.07.2007, 09:30
Настоящий украинец никогда не назовет себя русским (рускIм). Скорее повесится. Или в палец порежет. Или сам помре в знак протеста.усраться можна

невже такіє люди в странє советской єсть

MARTINI
17.07.2007, 09:39
То мутанти :)

Boris_Kiev
17.07.2007, 09:44
ЧерРусь - Чернобыльская Русь
Или Черно*:)пая Русь -
- мрія декого про часи, коли ми всі вимремо.

Приходит в 2007 Afterstep и спрашивает - "А чего это ты тут делаешь, а ? Умным хочешь показаться ?"

І правильно питає. Бо він ТУТ живе.

levandivka
17.07.2007, 10:24
він ТУТ живе.
Тобто? Чемодан-вокзал-Чорнобиль?

Boris_Kiev
17.07.2007, 10:36
Ні. Нудить від політінформацій з-за кордону.
Звичайно, це не стосується дописів Олі, Лілії Р., Педро та багатьох інших.

levandivka
17.07.2007, 10:43
Нудить від політінформацій з-за кордону.
А Ви спробуйте за цим рецептом:
Горго́на Меду́за (греч. Μέδουσα — «повелительница») — наиболее известная из сестёр Горгон, чудовище с женским лицом и змеями вместо волос; взгляд на Медузу Горгону обращал человека в камень. Была повержена Персеем по заданию царя Полидекта.

Помогли Персею боги — Афина и Гермес. По совету богов герой сначала нашёл вещих старух — сестёр по имени Грайи (которые были также сёстрами Горгон), имевших на троих один глаз и один зуб. Хитростью Персей похитил у них зуб и глаз, а вернул лишь в обмен на крылатые сандалии, волшебный мешок и шапку-невидимку Аида. Грайи показали Персею путь к Горгонам. Гермес подарил ему острый кривой нож. Вооружившись этим подарком, Персей прибыл к Горгонам. Поднявшись в воздух на крылатых сандалиях, Персей смог отрубить голову смертной Медузе, одной из трех сестер Горгон, смотря в отражение на блестящем щите Афины — ведь взгляд Медузы обращал всё живое в камень. От сестёр Медузы Персей скрылся с помощью шапки-невидимки, спрятав трофей в заплечную сумку.

Во время этого поединка Медуза была беременна от Посейдона, который изнасиловал её в храме Афины; последняя, гневаясь за осквернение своего храма, <...>
Текст повністю тут (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%B0_%D0%9C% D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%B7%D0%B0)
:)

no_coment
17.07.2007, 14:35

Скоріше - протигаз-вокзал-Красне!

Danilo
17.07.2007, 14:49
3. "Русский" и "украинец". Когда, по Вашему мнению, появились эти два понятия в этносе? Какой веры были "первые" "украинцы"? Посмотрите здесь:http://izbornyk.narod.ru/istkult2/ikult202.htm
У кого комп має алергію на РУ:), може подивитися теж саме тут http://litopys.org.ua/istkult2/ikult2.htm (http://litopys.org.ua/istkult2/ikult2.htm)

afterstep
17.07.2007, 14:50
на моє переконання - стриманіше слід жартувати над чужою бідою... хоча, по можливості, від таких жартів утримуватися.
Це не чорний гумор - це хамське злорадство. Розрізняйте ці категорії.

no_coment
17.07.2007, 14:55
на моє переконання - стриманіше слід жартувати над чужою бідою... хоча, по можливості, від таких жартів утримуватися.
Це не чорний гумор - це хамське злорадство. Розрізняйте ці категорії.

1. А з чого Ви узяли, що це "злорадство"? Це наша спільна біда! Я щойно повернувся звідти - забирав дітей (стільки скільки в авто набилося) і своїх і чужих! А ось канал самих чесних новин (як і інші) вже майже добу як води у рота набрали! А те, що Ви називаєте "злорадством" є моїм посилом всім, що не про це требя зараз говорити!

Дядя Ваня
17.07.2007, 16:28
И любой митинг коммунистов должен освещаться прессой точно так же, как вылазка скинов.

Представляю себе это освещение Майдана-2004 :D Скин-коммунист Ющенко, скин-коммунистка Тимошенко... :D

І.Павлович
17.07.2007, 17:18
Знайшов цікавий матеріал. Може трохи не до теми гілки,але нову нехочу відкривати: http://ideya.uazone.net/ukrmova.html
Дата та місце написання кажуть самі за себе.

Чернобылец
17.07.2007, 19:56
Опять вас ребята заклинило. Вы так усиленно резали достаточно интересный исторический вопрос, и нападали на автора темы, что решил вас эпатировать. Результат превзошел все ожидания. Отметился каждый, даже те, о ком мог только предполагать. Надо срочно высылать партию подгузников. :) Некоторые ус...ись :)

Вообще я заметил, что эта тема, она у вас больная. Если есть темы, где вы все таки обсуждаете, то на этой идет только этапаж. То что у русского или другого нормального человека вызывает легкую улыбку, у вас - крайне реакцию ниже плинтуса. Перечитайте первую страницу. Где-то блокировки стоят.
Мне вот интересно было прочитать про обсуждение Кубани. Как Голодомор - так они щiры украiнцы там живут, как остальное - точно будет "пятая колонна".

Успокоить хочу. Нет среди вас настоящих и этнически чистых. Каждый человек сложная комбинация смесей, миграций различных поколений. Загадка только, почему лично восприняли ? :)
Название национальности и страны - понятие до определенной степени условное, сложившееся в силу разных обстоятельств. Могу вас обрадовать, русских ведь тоже в 19 веке не было. Можете посмотреть результаты переписи 1891 г. в журнале Демоскоп Российской империи. Не найдете там русских и украинцев, они по другому назывались. Большевики переименовали, уж не знаю из каких соображений. А уж как это реально происходило и кто куда попал во многом -результат случая. Со смешанными браками, теперь черт ногу сломает, чтобы разобраться. Название национальности - это продукт правящей верхушки, стремящийся привязать к себе определенную территорию. Хороший пример узбеки. Название произошло от имени хана Узбек. Казахи, назывались киргизами в Российской империи. Потом уж казахов и киргизов разделили, даже непонятно по каким причинам.

Вопрос исторического предпочтения названия Украины, а не Руси, вообще очень интересный.

PS. По поводу мутантов. Все человечество - продукт мутации. И каждый без исключения. По моему каждому это известно. Журналисты вообще должны быть очень эрудированными. Как никак "четвертая власть".

PSS. По поводу Азиатчины. В последнее время победителями физических и математематических олимпиад - представители Азиатчины. Нет там европейцев, ну и русских с украинцами. Видимо это был комплимент.

PSS. Для Affsep. Еще на одно не ответил. Много обезьян не воспроизведут Шекспира. Вероятность - "ноль". Чисто технические сложности. Надо много печатающих машинок, рулоны бумаги, и кто их складывающий. Это не могут быть обезъяны. С точки зрения науки - очень некорректно описаны начальные условия.

Salata
17.07.2007, 21:03
PSS. Для Affsep. Еще на одно не ответил. Много обезьян не воспроизведут Шекспира. Вероятность - "ноль". Чисто технические сложности. Надо много печатающих машинок, рулоны бумаги, и кто их складывающий. Это не могут быть обезъяны. С точки зрения науки - очень некорректно описаны начальные условия.

По этому поводу еще не укладывается смена поколений, то есть с каждой заменой участника эксперимент, по сути, начинается заново.

Mattilainen
17.07.2007, 21:49
А где, собственно, топикстартер??? Ась? :)

levandivka
17.07.2007, 22:13
PS. По поводу мутантов. Все человечество - продукт мутации.
Знаєте, Чорнобильцю...
Чи коректно згадувати про мутацію... Ні не буду (молчать, поруччик!)
Шо є Ви ТАК близько, персонально то сприйняли..? :)

где, собственно, топикстартер???
Де-де?... Там, куди партія послала...
Полковнику, ви не вкурсє дєла? :)
Ні, напевне Борис (від приятеля приятельки) міг чути. Куди заслали провокатора?

Войцек
17.07.2007, 22:15

А навіщо? Головне дискусія вдалася - он вже на чотири сторінки понаписували :radist:

Boris_Kiev
18.07.2007, 00:42
Левандівко, припиніть лякати дітей на ніч Борисом!
Бо насниться, як я вилізаю з монітора (в домені .ru) і пхаю сплячому в рота великий апельсин !

levandivka
18.07.2007, 00:45
великий апельсин
Помаранчу? Обколоту?

Не бійтеся!
Ету пєсню нє задушиш, нє убйош...

Boris_Kiev
18.07.2007, 00:56
Ету пєсню нє задушиш, нє убйош...
Можна. Тільки по команді -
"ДУШИ (!) прекрасные порывы !"

Добраніч! Shutdown !

levandivka
18.07.2007, 00:57
Добраніч!
Я тільки відповідь Майка в УПА дочекаю, і спати...

zenyk
18.07.2007, 09:30
А меня хоть горшком назови, только в печку не ставь

....."ні родіни, ні флаґа".....

levandivka
18.07.2007, 10:27
ні флаґа
А Вам мало флагів на ЛФ?
От у цьому "дописі (http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=104658&postcount=5)" читаємо:
<...>
Приветик....NoToCo !Флаг Вам в руки..вот етот ....:moskali:
Лучше бы конечно в другое место..а не в руки...ну да ладно УЖ!:cowboy:
Луччє мєньше, да луччє!

zet
18.07.2007, 11:16
Хотя, если подумать, то .. ;)
Назвать Украину - КИЕВСКОЙ РУСЬЮ
Украинский язык - РУСЬКІМ
И пусть потом уже Россия пытается доказывать свое первородство... :) Объясняет, кто откуда и куда произошел.. :)
http://s4.rimg.info/0668f1d5c90f523345e74bb18f0ee4d1.gif (http://smiles.33b.ru/smile.60874.html) http://s7.rimg.info/3a88d9c1fbf2cd3240e5b456b4f925c5.gif (http://smiles.33b.ru/smile.79176.html)

Дядя Ваня
18.07.2007, 12:11
Весело! Кто не успел, тот свое первородство пускай и доказывает! :)

Danilo
18.07.2007, 12:39
А у назві гілки не можна виправити "україна" на Україна?

mota_boy
18.07.2007, 13:28

ФСБ з оплатою підвело от більше й не дописує

zenyk
18.07.2007, 14:58
ФСБ з оплатою підвело от більше й не дописує

:ninja: :shutup:
:cool:

dArt
18.07.2007, 16:56
Я вот жду перевода, получу денюжку, разомнусь, присмотрюсь и начну отписываться :-)

nachtigal
18.07.2007, 16:59
Хотя, если подумать, то .. ;)
Назвать Украину - КИЕВСКОЙ РУСЬЮ
Украинский язык - РУСЬКІМ
И пусть потом уже Россия пытается доказывать свое первородство... :) Объясняет, кто откуда и куда произошел.. :)
http://s4.rimg.info/0668f1d5c90f523345e74bb18f0ee4d1.gif (http://smiles.33b.ru/smile.60874.html) http://s7.rimg.info/3a88d9c1fbf2cd3240e5b456b4f925c5.gif (http://smiles.33b.ru/smile.79176.html)

В ряде российских регионов регулярно выходят псевдонаучные работы, в которых на полном серьезе рассказывается о происхождении греков от татар, об изобретении колеса башкирами и постройке Трои чувашами.

Так, ульяновские археологи пытаются доказать, что одному из областных поселков, Старой Майне, 1,7 тыс. лет. А отдельные энтузиасты заявляют, что и сам Ульяновск гораздо старше Казани, Москвы и даже Рима.

По словам историка, ведущего научного сотрудника Государственного музея Востока Владимира Кореняко, мифотворчеством занимаются практически во всех этнических регионах России: в Якутии, Бурятии, Туве, Башкортостане, Татарстане, Северной Осетии, Алании, Адыгее. Профессиональные историки уже нашли для этого феномена специальный термин - "фольк-хистори", пишут "Новые известия".

По данным президента Всероссийского фонда образования Сергея Комкова, до 80% национальных школ приняли на ура сочинения псевдоисториков.

ось так1 реч1 я прочитав в общей газете 17.07.07.
Думаю зайв1 коментар1 про старшого брата не потр1бн1,нэ?

Danilo
18.07.2007, 17:17
А у назві гілки не можна виправити "україна" на Україна?
Оффтоп. Дякую модераторам, за те що знайшли час змінити назву.

Boris_Kiev
18.07.2007, 17:58
ось так1 реч1 я прочитав в общей газете 17.07.07.
Думаю зайв1 коментар1 про старшого брата не потр1бн1,нэ?

Повторю цитатку.
===========================

Александр галич
Съезду историков

Полцарства в крови, и в развалинах век,
И сказано было недаром:
"Как ныне сбирается Вещий Олег
Отмстить неразумным хазарам..."

И эти, звенящие медью, слова,
Мы все повторяли не раз, и не два.

Но как-то с трибуны большой человек
Воскликнул с волненьем и жаром:
"Однажды задумал предатель-Олег
Отмстить нашим братьям-хазарам..."

Уходят слова, и приходят слова,
За правдою правда вступает в права.

Так помните ж, люди, и знайте вовек,
И к черту дурацкая смута: *

Вариант: * вовек, чтобы не было смуты:

"Каким-то хазарам, какой-то Олег,
За что-то отмстил, почему-то!"

И это преданье седой старины -
Пример для историков нашей страны!

MARTINI
19.07.2007, 00:30
А где, собственно, топикстартер??? Ась? Я думаю , що він тут http://forum.for-ua.com/read.php?1,2026250 :) Став копіпастером :) Вчора звідти по лінку на форум прийшло майже 30 чоловік

Boris_Kiev
19.07.2007, 00:36
Щось на тому форумі базар пішов зовсім під іншим кутом. Але якось без драйву.

levandivka
19.07.2007, 00:39
Але якось без драйву
ЛФ, одначе...
Куди їм?...

KabMiner
19.07.2007, 12:16
Не буду напрягаться, дам зеркальный ответ:

Мне интересно, помнит Киев предательство князя Владимира и насильную христианизацию русского люда. Исторически язычников, и русского, т.к.Владимир -= русский князь а не "украинский"? Помнит, что либо в христианство - либо смерть от голода, работы не дадут:crazy: лишат пенсии , знахаря не вызвать:crazy: , волхвов насильно загоняли в христианство. Тела язычников топили в реке.... Отчего вдруг вы стали христианами и изменили веру на христианство.

:crazy:

volk
19.07.2007, 14:02

Так Ви не змішуйте огірки з жолудями. В той час, коли Данило Галицький обирав віру, точніше, приналежність до церкви, це питання не стояло так, як повстало в часи Переяслава. А в ті далекі часи у Львові жили представники різних вір і конфесій, і ніякого гвалту не було. Данило, до речі, корону не прийняв одразу, бо він вагався. І християнство східне чи західне - для нього не було так актуальним, як Ви думаєте, бо і ті і інші були перш за все християнами, а це давало змогу об"єднуватися для боротьби з татарами. Так що "зрадництво" це існує не більше як у Вашій уяві.
Нарахунок "українців". Ну, якщо Росія відмовиться від своєї назви, Україна негайно почне називатися своєю історичною назвою - Русь.

Хоча би це - http://www.ugcc.org.ua/rus/ugcc_history/history/

zet
20.07.2007, 11:47
Кража украинских исторических реликвий как государственная политика России
Чупрынка | 15.07.2007 01:50
http://www.narodnapravda.com.ua/politics/4699534f06c76/
"Делегация казаков-эмигрантов, которая впервые приезжает в Россию с официальным визитом, прибудет в Краснодар в пятницу. Основной целью приезда является обсуждение с властями Краснодарского края вопросов возвращения из США регалий Кубанского казачьего войска",
На днях грубо взломав двери и печати, грабители проникли в помещение музея и вынесли пакеты с так называемыми казацкими регалиями, среди которых вещи, оружие, документы времен Новой Сечи, относящихся исключительно к истории Украины, но никак не России.

levandivka
20.07.2007, 11:58
Данило, до речі, корону не прийняв одразу, бо він вагався. І християнство східне чи західне - для нього не було так актуальним, як Ви думаєте, бо і ті і інші були перш за все християнами, а це давало змогу об"єднуватися для боротьби з татарами. Так що "зрадництво" це існує не більше як у Вашій уяві.

"Вот и не уверуй после этого в переселение душ". (с. Собака баскервилей). А на Нашого Президента бочку котять...

Мих
20.07.2007, 12:38
Мне интересно, помнит Львов предательство Данилы Галицкого и насильное окатоличивание православного русского люда.

Це що ? Привіт з Кульпарківської, чи як?

Исторически язычников,

А памятає хто небудь, як Пропотиду оязичнювали насильно?

levandivka
20.07.2007, 12:40
Привіт з Кульпарківської, чи як?
Мартіні ж писав: привіт з ЖЖ.

Salata
20.07.2007, 13:10
... документы времен Новой Сечи, относящихся исключительно к истории Украины, но никак не России.

Zet, Вы-то знаете где Новая Сечь находилась и находится? ;)

zet
20.07.2007, 13:30
Zet, Вы-то знаете где Новая Сечь находилась и находится?
Старая в Запорожье, Новая - на Кубани. Я не ошиблась?

Danilo
20.07.2007, 13:35
І християнство східне чи західне - для нього не було так актуальним, як Ви думаєте, бо і ті і інші були перш за все християнами, а це давало змогу об"єднуватися для боротьби з татарами. Так що "зрадництво" це існує не більше як у Вашій уяві.
Так, дійсно Папа Римський обіцяв Дпнилі Галицькому підтримку у боротьбі з татарами але так і не дав. Що до зрадницьтва, та руська може тут дещо для себе почерпнути, саме зі сторони московитів. Ось маленька цитатка:

Но когда человек вступает на скользкую тропу предательства брата, ему приходится идти по ней до конца. По этому пути и зашагал Александр Невский. http://ukrlife.org/main/evshan/moxel_22.htm

...Из исторических летописей известно, что князь Данило Галицкий даже ездил в Золотую Орду на поклон. И это было в украинской истории.
Но еще в том же XIII веке, то есть при жизни старого покоренного поколения, Галицко-Волынские князья восстали против татаро-монголов. Отказались подчиняться и платить дань. А в 1320 году Великий Князь Литовский покончил с Золотой Ордой на украинской земле.
Как бы ни упражнялись великорусские историки, но в 1320 году украинский народ изгнал Орду из Киева. Была отвергнута психология рабства. Это не украинцы, а московиты еще 200 лет пребывали в рабстве.

KabMiner
20.07.2007, 16:53
А памятає хто небудь, як Пропотиду оязичнювали насильно?
Оооо, залишається тільки уточнити хто така Пропотида, бо імя дуже гарне :-))

Городецький
20.07.2007, 17:06
русская, вітаю, провокація вдалася. :)
Ай справді, ніщо так не спонукає до національної єдности як спроба закинути розбрат ззовні :) Щодо "ззовні", гадаю, ніяких заперечень не буде ...

От тільки нащо воно вам, га, панове ззовні? :)

afterstep
20.07.2007, 18:20
От тільки нащо воно вам, га, панове ззовні?

їм самим не так щоб надто солодко жиється - то воно тоді завше приємніше, якщо сусідові ще гірше...

Salata
20.07.2007, 21:36
Старая в Запорожье, Новая - на Кубани. Я не ошиблась?

ТОчно, вот и не пойму, каким боком Кубань к украинской истории...

Мих
20.07.2007, 23:32
Оооо, залишається тільки уточнити хто така Пропотида, бо імя дуже гарне :-))
Припонтида - то звідки пішли сармати, тюрки, тобто ті, що потім називалися русинами.

всіма боками. побачите, прийде час....

Чернобылец
21.07.2007, 04:35
всіма боками. побачите, прийде час....

Вы увидели, как он загадочно ответил ? Посмотрите в Википедии. Была и Кубанская Народная Республика, но Акт Злуки подписать не успели. Или не хотели.

Но, (только чтоб никто не слышал) они своего счастья еще не поняли. Мало того, если поспешить с объединением, то "пятая колонна" может вырасти, тогда труба с Европой и военным союзом из четырех букв. Поэтому надо потихоньку сначала Восток оцивилизовать и потом и дальше на Восток через границу перейти. А программный документ, чтобы никто не понял, он в Гимне - "От Дона до Сяну".

А можно уточнить, Москву когда планируете принять в свое лоно ?

Эх Мих, выдал военную тайну.

серега-очкарик
21.07.2007, 10:03
Читати весь текст КИЇВСЬКА РУСЬ - ПЕРША УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВА
Прочёл-бред сивой кобылы

zet
21.07.2007, 10:28
Прочёл-бред сивой кобылы
Вы знаете, побольше юмора, а не просто военных действий на танке и мы вас не потеряем :)

bester
21.07.2007, 10:45
даниловский централ эт круто

Бранко
30.07.2007, 11:06
Да в общем-то никаким:

Интересно, что на заключительном этапе исследования они решили добавить в список Южного региона фамилии жителей Краснодарского края, ожидая, что преобладание украинских фамилий потомков запорожских казаков, выселенных сюда Екатериной II, ощутимо сократит общерусский список. Но это дополнительное ограничение сократило список общерусских фамилий всего на 7 единиц — до 250. Из чего вытекал очевидный и не для всех приятный вывод, что Кубань населена в основном русскими людьми. А куда делись и были ли вообще здесь украинцы — большой вопрос.

http://www.demographia.ru/articles_N/index.html?idR=20&idArt=532

Бранко
30.07.2007, 11:10
...Из исторических летописей известно, что князь Данило Галицкий даже ездил в Золотую Орду на поклон. И это было в украинской истории.
Но еще в том же XIII веке, то есть при жизни старого покоренного поколения, Галицко-Волынские князья восстали против татаро-монголов. Отказались подчиняться и платить дань. А в 1320 году Великий Князь Литовский покончил с Золотой Ордой на украинской земле.
Как бы ни упражнялись великорусские историки, но в 1320 году украинский народ изгнал Орду из Киева. Была отвергнута психология рабства. Это не украинцы, а московиты еще 200 лет пребывали в рабстве.

Это сказки.

Около 1330 г. Гедимин Литовский, по-видимому, начал второе наступление на восток; не исключено, что он поддался впечатлению от Вельбужда. В 1331 г. Юрий II (Болеслав) Галицко-Волынский должен был стать вассалом Гедимина и жениться на его дочери; в 1333 г. Гедимин, выгнал Федора (Рюриковича) Киевского и захватил Киев.

Зы: если, Гедемин-это украинский народ, тогда я Джордж Буш-народ иракский.

no_coment
30.07.2007, 11:14
Так, дійсно Папа Римський обіцяв Дпнилі Галицькому підтримку у боротьбі з татарами але так і не дав. Що до зрадницьтва, та руська може тут дещо для себе почерпнути, саме зі сторони московитів. Ось маленька цитатка:

Но когда человек вступает на скользкую тропу предательства брата, ему приходится идти по ней до конца. По этому пути и зашагал Александр Невский. http://ukrlife.org/main/evshan/moxel_22.htm

:clapping: Украинский слон - слонее всех слонов!

Чернобылец
31.07.2007, 01:14
Да в общем-то никаким:

Интересно, что на заключительном этапе исследования они решили добавить в список Южного региона фамилии жителей Краснодарского края, ожидая, что преобладание украинских фамилий потомков запорожских казаков, выселенных сюда Екатериной II, ощутимо сократит общерусский список. Но это дополнительное ограничение сократило список общерусских фамилий всего на 7 единиц — до 250. Из чего вытекал очевидный и не для всех приятный вывод, что Кубань населена в основном русскими людьми. А куда делись и были ли вообще здесь украинцы — большой вопрос.

http://www.demographia.ru/articles_N/index.html?idR=20&idArt=532

Не так все просто.

Первая всеобщая перепись населения Российской Империи 1897 г.
Распределение населения по родному языку и регионам. Просто на самом деле все давно перемешались. Так что украинец = русский и наоборот. Ну кроме ЗУ.

http://demoscope.ru/weekly/ssp/rus_lan_97.php?reg=100

пупер
31.07.2007, 08:51
Не так все просто.

Первая всеобщая перепись населения Российской Империи 1897 г.
Распределение населения по родному языку и регионам. Просто на самом деле все давно перемешались. Так что украинец = русский и наоборот. Ну кроме ЗУ.

http://demoscope.ru/weekly/ssp/rus_lan_97.php?reg=100
ви надаліи лінк, в якому більша частина є українцями (малоросами) на кубані....
я не зрозумів: так що “давно перемішалося”?...

afterstep
31.07.2007, 09:06
по лінку є вибір по регіонах/губерніях. Тобто
"Харьковская, в городах" - приблизно пів на пів, троха більше українців,
"Киевская, в городах" - більше росіян, хоч і українців немало, і т.д.
--
Ті дані, щоб дивитися - краще накласти на сучасну демографію, якщо є можливість - то співставити з даними переписів 20-х, 40-х (до/після) років, і 70-х - коли скасували в совдепі кріпосне право.
А так - інформація малопридатна для розгляду/опрацювання ;) Хіба - при потребі - витягнути дані по конкретному місту - тут респект. Довідник хороший.

zenyk
31.07.2007, 09:29

ну як не зрозуміли? кожен руский вважає, що вивчення людиною іншої нації рускої мови - означає, що людина перемішалась з рускою нацією і стала рускою!
і, як наслідок: Расія там ґде руский язик.....значить Кубань - руская, Крим - руский, Данецк - руский, а ше трохи - і вся Україна раптом перемішається і стане "рускай"......
.....саме тому для москалів так гостро стоїть питання мови....саме тому.....адже їхні агресивні плани по розширенню своєї імерії втілюються не тільки засобами збройної війни на сусідніх землях, але й засобами ідеологічної війни......і їхня зброя дуже сильна: нароблені штампи про походження рускіх, розповсюджуються де тільки можна і не можна....як сарана....

no_coment
31.07.2007, 10:25
ну як не зрозуміли? кожен руский вважає, що вивчення людиною іншої нації рускої мови - означає, що людина перемішалась з рускою нацією і стала рускою!
і, як наслідок: Расія там ґде руский язик.....значить Кубань - руская, Крим - руский, Данецк - руский, а ше трохи - і вся Україна раптом перемішається і стане "рускай"......
.....саме тому для москалів так гостро стоїть питання мови....саме тому.....адже їхні агресивні плани по розширенню своєї імерії втілюються не тільки засобами збройної війни на сусідніх землях, але й засобами ідеологічної війни......і їхня зброя дуже сильна: нароблені штампи про походження рускіх, розповсюджуються де тільки можна і не можна....як сарана....

Хто вам про ЦЕ казав? Або, де ви це прочитали? Прошу надати посилання.. :D Не можу собі уявити таджика чи узбека якого москвичи вважають - руським!

zet
31.07.2007, 11:02
Не можу собі уявити таджика чи узбека якого москвичи вважають - руським!
Повезло им только из-за разреза глаз...

no_coment
31.07.2007, 11:23
Повезло им только из-за разреза глаз...

Скорее - НЕ повезло!

Кто такой "чурка" и "чухня"?

Чурка - обобщающее название граждан СССР восточной внешности, активно применяется в постсоветской России.

Термин зародился в рядах Советской Армии по арготической модели, от "черный" по созвучию и отдалению от первоначального смысла.

На сегодня часто "Чурками" в сознании ортодоксальных граждан РФ являются: армяне, грузины, азербайджанцы, туркмены, узбеки, таджики, киргизы, казахи, коренные народности Северного Кавказа, Крайнего Севера и Дальнего Востока, Поволжья, в минуты особой экспрессии молдаване, западные украинцы и белорусы, а также все брюнеты, все широкоскулые, носатые, смуглые, с азиатским разрезом глаз, не владеющие матерным диалектом русского языка достаточно свободно, молчаливые, замкнутые, угрюмые.

Примечание - при этом жителей Прибалтики называют не чурками, а "чухней"!

Бранко
31.07.2007, 11:37

Восточная Европа сейчас переживает множество проблем, связанных с национальными языковыми и конфессиональными вопросами. Не избежала этого и Украина. Для того чтобы понять, откуда растут ноги у этих проблем, необходимо совершить экскурс назад и посмотреть, например, как решался вопрос с границами тех государственных образований, которые сейчас считаются предшественниками нынешней Украины.
Чья Олеся из Полесья?
После Брест-Литовского мира территория современных Украины и Белоруссии оказалась под немецкой оккупацией. Поскольку подконтрольная немцам территория (сюда входят еще Польша и Прибалтика) в несколько раз превосходила территорию самой Германии да плюс к этому на дворе стоял уже 1918 год - четвертый год изматывающей первой мировой войны, - немцы решили не полагаться в вопросах контроля над оккупированной территорией только на свои силы и прибегли к услугам местных антироссийских сепаратистов. На Украине немцы поддержали сформированную еще до их прихода Украинскую Центральную Раду (УЦР), провозгласившую незадолго до этого независимость Украинской Народной Республики (УНР). Лояльность немцев была куплена ценой подписания кабального договора, на основании которого Украина вынуждена была обеспечивать Германию сырьем и продовольствием. А 25 марта 1918 года уже в Минске, также по инициативе и при поддержке немцев, была создана Белорусская Центральная Рада (БЦР), которая, в свою очередь, провозгласила независимость Белорусской Народной Республики (БНР). Тяжеловато, видимо, было у немцев с фантазией относительно названий подконтрольных государств. Так вот, в «Третьей уставной грамоте», провозгласившей «независимость» Белоруссии, говорилось, что юрисдикция БНР распространяется на: «все земли, где живет и имеет численное преимущество белорусский народ, а именно Могилевщина, белорусские части Минщины, Виленщины, Гродненщины, Витебщины, Смоленщины, Черниговщины и смежные части соседних губерний, заселенные белорусами».
Переводя с дореволюционной географии на современную, БНР требовала себе все Полесье, часть Волыни и даже немножко современной Киевщины. То есть граница «независимой Белоруссии» должна была проходить чуть ли не по окраинам Киева. Но проблема в том, что, исходя из принципа «обещать - не значит жениться», немцы посулили отдать Полесье УНР. Причем все, в том числе и северное - с городами Брест, Пинск, Мозырь и Гомель. Для УНР их «украинскость» сомнению не подлежала. В итоге и УНР, и БНР, уверовав в свою независимость, решили, как «в лучших домах Лондона», провести переговоры по поводу территориальных неурядиц.
В Киев в первых числах апреля 1918 года прибыла официальная делегация во главе с «народным секретарем БНР» Александром Цвикевичем. «Свидомые белорусы» столкнулись с нежеланием УНР признавать белорусскую независимость. Но 19 августа 1918 года переговоры все-таки начались. С украинской стороны делегацию возглавлял член Центральной Рады Лихнякевич.
Заверив друг друга в братских чувствах, «высокие договаривающиеся стороны» приступили к дележу территории. Но тут-то и нашла коса на камень. Делегация БНР настаивала на этнографическом принципе, делегация УНР - на географическом и экономическом подходе. После долгой и утомительной дискуссии делегации пришли к соломонову решению: делить необходимо по этническому принципу с учетом экономических и географических факторов. И тут каждая из делегаций извлекла карту этнографических земель. Причем каждая - свою. Белорусская делегация показала этнографическую карту Е. Карского 1917 года. Украинцы же продемонстрировали этнографическую карту, созданную для немецкого генштаба профессором Шеффером. Естественно, в соответствии с первой спорные территории заселены белорусами, а по второй - украинцами.

А теперь хотелось бы сделать маленькое отступление по поводу «этнографических карт», которыми и тогда, и сейчас любят размахивать многие радикальные украинские политики. Обычно карты составлялись по двум принципам: или по языковому, или по второму самоназванию.
Языковой аспект. В Российской империи было множество карт, показывающих распространение тех или иных говоров или наречий. Условно они делились на четыре группы: южно-великорусская, северно-великорусская, малорусская и белорусская. Но среди ученых не было однозначного мнения, куда какой говор причислять. Особенно это касалось переходных диалектов. Например, одни причисляли полесские диалекты к малорусской группе, другие - к белорусской. А некоторые лингвисты вообще отрицали существование отдельной белорусской языковой группы, именуя ее западными говорами северо-великорусской группы.
Второй принцип составления этнографических карт брал за основу «второе самоназвание». Поскольку подавляющее большинство населения Белоруссии и Украины на вопрос «кто ты?» отвечало: «русские» или «руськие», задавался и уточняющий вопрос. И тут можно было услышать весьма экзотические ответы: тутейшие, чернорусы, хацюны, полищуки, пенчуки, малороссы, ятвяги, кривичи, белорусы, берестюки, украинцы, казаки, гидуны (даже так!), севрюки т. д., - кого в какую нацию занести зависело от политических пристрастий «картографа». Например, самоназвание «литвин». По-польски это значит «литовец». Белорусы утверждают, что это слово - синоним слова «белорус». На Украине исходят из того, что литвины - это субэтнос украинского народа, наподобие гуцулов или лемков. Так что в разные годы на спорных украинско-белорусских территориях получался абсолютно разный результат при переписи.
Возьмем, например, для справки Северное Полесье.
Данные российской военной статистики за 1875 год: малороссов – 85%.
Перепись населения 1897 года: малороссов и белорусов практически поровну – по 40%.
По переписи 1909 года около 90% населения было причислено к русским.
По переписи 1931 года (когда этот край входил в состав Польши) ведущим этносом – более 50% населения - стали уже «тутейшие». И резко возросло количество поляков - до 10%.
В послевоенных переписях количество белорусов здесь прочно стабилизировалось в районе 85%, количество же украинцев составило 3-4%.
Так что «этнографические» карты никак не могли ответить на вопрос «чья земля?». Переговоры между делегациями зашли в тупик

http://forum.fraza.com.ua/read.php?1,111953,112054#msg-112054

Шинкарь
31.07.2007, 11:45
Примечание - при этом жителей Прибалтики называют не чурками, а "чухней"!
Есть версия, что чухня, они же зачухонцы идет от финов. Появилось это слово от рыбы чехонь. Но это все навсего версия.

Чернобылец
01.08.2007, 04:56

Каждый делает свой вывод из этой переписи, а также других в силу своей "испорченности.
1. Можно найти, что это дает подтверждение агресивных устремлений РФ
2. Можно найти, что это дает подтверждение агресивных устремлений Украины ("от Дона до Сяна", как в гимне). Вон Мих, например со своим про Кубань - "Придет время - узнаете"

3 А можно, что все люди близки и границы искусственны и нечего их настраивать друг против друга, а дать возможность спокойно общаться и свободно передвигаться, не ограничивая их фундаментальные свободы. Дать им возможности, а потом уже самим выбрать, будут они беднее и неконкурентноспособны (из-за одноязычности) или более конкурентноспособны (дву- и многоязычны).

Третье, кстати не зависит от процентов. Как Бранко написал - это все искусственно. Моя теща (родилась в Сибири) из рассказа тестя (он украинец). Хохотал страшно, ну и я тоже. Идет последняя перепись.

Ее спрашивают, "- А какой язык родной ?.
Она отвечает - "Украинский !" Записали.
Потом следующий вопрос - "А в шлюбе скiлькi рокiв ? "
Она: " ??????" Ну типа " Гаааа ?" Она не знает, что такое "шлюб" Ну естественно, то что в переписи родной украинский язык оставили.

Мне лично все равно. Моя дочь получила знание украинского и английского. Я не испытываю сложностей в понимании. На мой век - языковых знаний хватит. А дополнительное знание развивает мозги и память. Мне например нравится когда красивая девушка на певучем украинском размовляет.

Другое дело, что некоторые "ура-патриоты" в том числе и те что наверху хотят все, (включая материальное) что связано с русским искоренить. Если возобладает в конце концов эта точка зрения, ну и грош им цена. Ну и тем, кто их поддерживает тоже.

А реальное двуязычие никуда не денется. Посмотрите на результаты опросов. И украинизацию проводили и русификацию (реально ли или это в мозгах у некоторых, неважно) , а воз все там в реальном двуязычии. Только цифры в процентах скачут, как резвые скакуны вверх-вниз. В зависимости от очередной "кампании". А люди - они и есть люди. Как попросят, так и скажут. А реально, как жили-так и будут жить и говорить. Да и пора о качестве украинской печатной продукции задуматься. Советская власть насильно республиканские газеты и журналы 50/50 печатала, а что сейчас ? Украинский в проигрыше.

И надо озаботиться об уровне образования и его конкурентноспособности, а не мифическому "возвращению к корням". Чтобы человек мог работать везде. Не присоединяться к Булонскому процессу тупо и слепо (Россия и Украина уже там), а сохранить то что было хорошее и ликвидировать недостатки, что были.

Смотрите - результаты опроса по языкам. Ну и каким будет новое поколение в языковом плане ? "Ура-патриотам" рекомендую инициировать новый опрос и проголосовать патриотично. А то как-то "неправильно" смотрится.

zenyk
01.08.2007, 09:01
И надо озаботиться об уровне образования и его конкурентноспособности, а не мифическому "возвращению к корням". Чтобы человек мог работать везде. Не присоединяться к Булонскому процессу тупо и слепо (Россия и Украина уже там), а сохранить то что было хорошее и ликвидировать недостатки, что были.

з цим непогодитись не можна....щоб мати можливість працювати всюди треба обов'язково знати англійську мову - мати диплом, який визнають у світі, за професією яка буде потрібна по всюди.
Але тоді людина поступово пертвориться на кочівника (цигана).....чи потрібне людині життя без майбутнього: дітей, сім'ї, батьків, родини?.....
....кожен обирає собі сам....

no_coment
01.08.2007, 09:21
з цим непогодитись не можна....щоб мати можливість працювати всюди треба обов'язково знати англійську мову - мати диплом, який визнають у світі, за професією яка буде потрібна по всюди.
Але тоді людина поступово пертвориться на кочівника (цигана).....чи потрібне людині життя без майбутнього: дітей, сім'ї, батьків, родини?.....

Це вже у започатковану мною гілку щодо проблем глобалізації (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D 0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F)

аксакал
01.08.2007, 13:28
Щось забули про ще один докір "Русскай", за "латинсьтво". Так я одпишу. Як бі то ні було, а в "латинських" храмах усім єством більше почувається присутність Духа Святого. І з хоругвами на політичні тусовки "латиньці" не марширували.

zenyk
01.08.2007, 16:36
Щось забули про ще один докір "Русскай", за "латинсьтво". Так я одпишу. Як бі то ні було, а в "латинських" храмах усім єством більше почувається присутність Духа Святого. І з хоругвами на політичні тусовки "латиньці" не марширували.

Богові - Боже, кесарю - кесареве. Прошу не приплітати речі землі (політичні, державні) до речей духовних.

Цим грішникам воздасться по заслугах їхніх. Вони ше просто не засвоїли: "...не рий іншому ями, бо сам в неї попадешся...", а Ви - не судіть, і не судимі будете. Бог їм суддя.

Чернобылец
01.08.2007, 22:38

А дайте-ка определение цыгана в вашем понимании.

В современном мире мобильных телефонов, Интернета, спутникового и Интернет ТВ, надо быть совершенно не образованным и темным (т.е. необразованным, и без корней человеком, живущим в глуши, где этого всего нет), чтобы добиться того что вы описали.

Раньше 15 лет назад уезжаешь в соседнюю область в коммандировку и пропал, пока не вернешься. А сейчас даже в другой стране с мобильником никуда не исчезнешь.

Так что не надо этих штампов "дореволюционных" (до 17 года) :)

Чернобылец
01.08.2007, 22:47
МНе вот интерсно Zenuk, если бы пришлось работать в одном месте, то вы бы со мной на каком языке говорить предпочитали бы. На английском ?

Я бы лично предпочел бы наше родное двуязычие. :)

Salata
01.08.2007, 23:52
Бранко,

Вцелом согласна с Чернобыльцем. Государство почти всегда наднациональное понятие, возьмем китайцев, у которых до сих пор в каждой провинции свое наречие, а их государству лет и лет. И США, которые меньше всех маятся о сохранении национальной самобытности (по крайней мере у себя) и все никак не справятся с потоком мигрантов...

Что касается переписи...
Во-первых, в Запорожском казачестве были польские и русские фамилии, очень много прозвищ, в прямом смысле слова.
Во-вторых, с 1991 года очень много переселенцев из Чечни, Украины, Казахстана, Таджикистана и пр.

Ну никто нам темным не объяснял, чем мы от русских отличаемся... Да ничем не отличаемся, русские-то разные.

Притаскивание истории Кубани к истории Украины не имеет малейшего смысла, т.к. Запорожское казачество к Украине относится территориально, а Кубанское - часть России от начала своего до нынешних дней. Ну не с кем было воевать и некого грабить когда Крым стал российским, благодарны казаки Екатерине по сей день, лишь те, что в Приднестровье остались ( которое им Потемкин обещал, да умер невовремя) переживают тяжелые времена.

И церковь они на следующий год после высадки в Тамани поставили православную, до сих пор она на том месте (восстановленная), и памятник с Антоном Головатым на месте высадки стоит, еще до революци (на 100летний юбилей) и поставлен...

Именно поэтому в последнее время украинец с трембитой и в шитой жилетке, а не с оселедцем и в шароварах... Я так думаю :)

Boris_Kiev
02.08.2007, 00:17
Я бы лично предпочел бы наше родное двуязычие
Amerikan English + Khazakhcha ?

Чернобылец
02.08.2007, 05:18
Amerikan English + Khazakhcha ?

Расслабься флудер !

zenyk
02.08.2007, 09:02
МНе вот интерсно Zenuk, если бы пришлось работать в одном месте, то вы бы со мной на каком языке говорить предпочитали бы. На английском ?

Я бы лично предпочел бы наше родное двуязычие

це все залежить від того місця де б ми з вами зустрілись: якшо в росії (не доведи, Господи, туди попасти) - рускою, якшо в Україні - українською, якщо в будь-якій іншій країні світу - або мовою тієї країни, або будь-якою іншою, яку Ви б спромоглись вивчити і я знав

zenyk
02.08.2007, 09:08
И США, которые меньше всех маятся о сохранении национальной самобытности (по крайней мере у себя) и все никак не справятся с потоком мигрантов...

в США доки Ви не вивчете англійської і не здасте екзамен з історії - жодної мови про громадянство йти не може! а погостювати - ніхто не заперечує (тільки доляри майте з собою!)

zenyk
02.08.2007, 09:16
Именно поэтому в последнее время украинец с трембитой и в шитой жилетке, а не с оселедцем и в шароварах... Я так думаю

"українець з трембітою" - це "дикий" українець і його національність зветься - гуцул! а в Україні є ще десятки і сотні національностей!!! і всі мають свої особливості одягу! Тому велика просьба до нетямущих: не меліть дурниць!!!

Городецький
02.08.2007, 10:34
Притаскивание истории Кубани к истории Украины не имеет малейшего смысла, т.к. Запорожское казачество к Украине относится территориально, а Кубанское - часть России от начала своего до нынешних дней.

Не зрозумів, чи Запоріжжя до України лише територіально стосується і нічого українського не має, чи Кубань не стосується Росії територіально.

Именно поэтому в последнее время украинец с трембитой и в шитой жилетке, а не с оселедцем и в шароварах... Я так думаю

Позбувайтеся стереотипів, вони заважають сприймати світ адекватно.

zenyk
02.08.2007, 11:20
Не зрозумів, чи Запоріжжя до України лише територіально стосується і нічого українського не має, чи Кубань не стосується Росії територіально.

Позбувайтеся стереотипів, вони заважають сприймати світ адекватно.

п. Городецький, про яку адекватність мова? якщо деякі індивідууми починають доводити, що козаки - не українці на тій підставі, що за козаків боролись люди різних національностей:crazy: !

з тим же успіхом можна доводити, що і воїни УПА -не українці. адже в рядах УПА воювали люди багатьох націй!:crazy:

Мих
02.08.2007, 12:08
"українець з трембітою"

українець не з трембітою, а часто з граблями.

Salata
02.08.2007, 13:10
в США доки Ви не вивчете англійської і не здасте екзамен з історії - жодної мови про громадянство йти не може! а погостювати - ніхто не заперечує (тільки доляри майте з собою!)

Ай-яй-яй, а как же обучение в ВУЗах на языках коренного населения, апачей и пр. ... Это же насильственная британизация!

Salata
02.08.2007, 13:13
"українець з трембітою" - це "дикий" українець і його національність зветься - гуцул! а в Україні є ще десятки і сотні національностей!!! і всі мають свої особливості одягу! Тому велика просьба до нетямущих: не меліть дурниць!!!

Ну не смОтрите ТВ, так и скажите... :)

Salata
02.08.2007, 13:32

Каким боком Запорожская сечь к истории Украины - непростой вопрос. Возьмем ситуацию когда казаки во главе с Б. Хмельницким осадили Львов. Если запорожцы - носители украинской демократии, то, взяв с города выкуп, они не донесли львовянам украинскую демократию?
Или, если Львов - древний украинский город, то запорожцы - захватчики, причем жестокие. Может, москали? Мало того, себя они называли малороссами.

Поэтому относить Запорожскую сечь к истории Украины или нет - не знаю. А Кубанское казачество - россияне. И территориально, и сознательно. Кубанское казачье войско (Таманская дивизия) - составляющая российской армии.

Ну и в январе 2005 смотрела смешную передачу, как "наконец-то правдивые" украинские журналисты поехали к нынешнему атаману ККВ. Все было красиво и ностальгично: степи, старые фото... А финал получился смазаным, потому что на вопрос "кем вы себя считаете?" атаман (его предок тоже был атаманом) не задумываясь сказал "русскими", журналист: "ну как же, вот у Вас фамилия на -ко, большая часть вашего штаба на -ко?". "Ну и что?" И такая у него хорошая улыбка была на круглом усатом лице, наверное текст письма к султану вспомнил :)

zenyk
02.08.2007, 13:55
Ай-яй-яй, а как же обучение в ВУЗах на языках коренного населения, апачей и пр. ... Это же насильственная британизация!

ага! :) напишіть скаргу до ООН! :)

afterstep
02.08.2007, 14:01
А финал получился смазаным
назовні вилізла непрофесійність журналіста ;)
цому слід було таки подумати перед тим, як довго готувати певний фінал, і питання задавати тоді відповідно - "якщо у вас прізвище на -ко, і штаб весь на -ко - це вказує на українське коріння - а ким ви себе зараз рахуєте?" - принаймні не був би такий ляпас у відповідь ;)

zenyk
02.08.2007, 14:02
Каким боком Запорожская сечь к истории Украины - непростой вопрос. Возьмем ситуацию когда казаки во главе с Б. Хмельницким осадили Львов

слухайте, не баламутьте воду в чистому болоті! шо ви тут понатворювали? ви ж змішали грішне з праведним, навіть не напружившись взяти до рук жодного джерела історії.....
читайте:

http://www.geocities.com/ua_ukraine/ukrayinarus116.html

Монархічні плани Богдана Хмельницького. Початок становлення українського монархізму. Богдан Хмельницький "став уже паном всієї Русі і нікому іншому ніяким способом її не пустить", "Гетман Війска Запор. і всих Русей", "Єдиновладець і самодержець руській", "князь всієї Руської землі"

і ще:

На географічних італійських і французьких мапах XVI століття (1508 - 1572 p.) Україна зветься то Сарматією, то Русью по пануючих переможцях, то власним її народним слов'янським іменем "Україна'', яке набирає собі все більшого вжитку в письменстві, витискуючи з ужитку чужі назви.

3. На географічних французьких, італійських, англійських, німецьких, голландських картах XVII ст., з 1600-х років, Україна зветься "Україною", а Східна Галичина частиною України і Росією, Русею, можливо, що в зв'язку з адміністративним найменуванням "Руським Воєводством".

4. На франц., італ.,. нім., голланд., англійс. геогр. картах XVIII ст. Україна зветься Україною, а також землею Козаків, Стороною, Областю, Володінням, Державою Козаків і додатково також Червоною Русею (Terra, Regio, Paese, Pays, Land, Russia Rubra).

Таким, чином Український народ мав для самого себе і для своєї етнографічної території свій власний і споконвічний слов'янський внутрішній і закордонний, географічний, історичний, етнографічний і політичний паспорт з своїм історичним слов'янським власним іменем України і Українського. народу, Української Нації. Це назва і для історичних земель Українського народу. " [С. Шелухин, C.199-202]

Карта басейну Чорного моря, з якою французький купець Мотіель їздив з 1580 року через Україну в Турцію і повернувся к Париж 1582 року. Невідомий автор зробив її раніш 1580 р. Зберігається в Парижі в Національній Бібліотеці. На карті вгорі зліва Україна мав на обидва боки річки Дніпра напис по латині Uckrania — Уккраніа, Україна ... В арх франц. Мін. закорд. справ зберігається мапа України, зроблена в 1572 році з наказу короля Карла IX для йоги брата Генриха кн. Анжуйського. На цій мапі територія по обох боках р. Дніпра має напис: „Ukraine" — Україна. Це найдавніша відома мені мапа з назвою території „Україна". Цим написом захоплено Слобідську Україну (Харківщину) і територію, де нині Кременчук, Єлисаветград, Катеринослав (Полтавщина, Херсонщина, Катеринославщина), а нижче написано: „Cosaques" — Козаки.

Карта України, зроблена Левассером де Бопланом а 1650 році. В лівому кутку вгорі заголовок: Typus Generalis Ukrainае ... Генеральна карта України.

Карта Боплана 1650 року, має вгорі зліва на малюнку напис по латині: "Ukrainae pars quae Kіovia Palatinatus vulgo dicitur..."— Частина України, що звичайно зветься Київським Воєводством.

Італійська мапа України, зроблена ґеоґрафом Сансоном 1641р. і перевид. в Римі 1678 p. Зберігається в Франц. Нац. Бібл., в Парижі, взята з Королівс. бібл. На карті по середині її написано по обох боках річки Дніпра Vcraina о paese de Cosacchi — себто: Україна земля Козаків. Вгорі справа напис по лат „Московія".

Карта України, зроблена в Венеції італійським космографом Корнетті і видана 1657 року, а перевид. в Римі 1688 р. Зберігається в Парижі в Націон. Бібл., з Королівської Бібл. По середині мапи по обидва боку річки Дніора напис, як і на карті Сансона 1641 p., по італійські Ukraina о Paese de Соsассhі, що означає: УКРАЇНА земля Козаків. Московія значиться на карті написом лат. „Московія".

Мапа України на глобусі, зробленім Італійськими майстрами в 1697 р. Зберігається в Оломуцькій Бібліотеці (Чехословакія). В лівій половині напис: Vkrania seu Regio Cosaccorum (Україна або земля Козаків). На північнім сході напис Moskow (Московія) і на півдні її на схід і північ од Чернігівської та Сіверської земель напис „окраїна".

Карта України кінця 17 віку. Зберігається у Львові в Бібліотеці Баворовських. Автор невідомий. З правого боку мапи по середині напис: Ukranie of T Land der Cosacken (Україна земля Козаків) іде від Тарнополя за р. Дніпро до Татарії. В правім кутку мапи, на схід і північ од Чернігівської і Сіверянської земель, на півдні Московії, де Єлец і Оскол, написано: okraina (окраїна). Про ріжницю межи Україною і окраїною див. в тексті пояснення Дюрана. (З фотогр. проф. В. Сочинського).

Карта України, зроблена фон Берге коло 1681 року. Зберігається в Берліні, в відділі карт Пруської Держав. Бібл. Внизу в правім кутку заголовок і напис: Ukraina (Україна) і по середині карти з заходу на схід напись Ukraina (Україна). Кінець назви „на" стоїть на півдні близько гирла річки Донця. Опубл. Л. Левенсоном.

Французька мапа частини У к р а ї н и, зроблена Бопланом і надр. в Руані 1650 р. На вінєтці напис: Ukrainae pars, quae Podolia palatinatus vulgo dicitur — частина України, що по місцевому зветься Подільським воєводством. Це з Бопланової Генеральної карти УКРАЇНИ. Галичина зветься Руссією. Поділля межув з нею річкою Коропцем, в нього входять річки Коропець і Стрипа, міста Збараж, Тарнополь, Підгайче, Бучач, Поток — нині входять в Галичину і цим Галичина тут є частиною України.

Карта України, Гомана, 1716 p. Цих мап багато зберіглося. Вінєтку до неї ми подали тут на 3 ст. На ній Мазепа, Швед, Москвин, у якого прапор з двоголовим Московським орлом, Фортеця Бендери і в заголовки напис: Ukrania, quae est Terra Cosaccorum (Україна, яка є землею козаків). З нашого примірника циї карти ми подали опис Української землі. На площі її написано по латині: Волинь, Червона Русь, Покуття, Київщина, Поділля, міста: Львів, Ярослав, Перемишль, Сянок, а найбільшими літерами йде по середині напис: Ukraina (Україна) по обидва боки р. Дніпра. Тут надрукована зменшена мапа України з фотографії проф. В. Січинського з мапи, що зберіг. в Бібліот. Наук. Тов. ім. Шевченка у Львові. Нашу вінєтку на З стор. книги ми взяли з іншого примірника мапи.

zenyk
02.08.2007, 14:10
а ще прошу ознайомитись з Конституцією Пилипа Орлика - Гетьмана українського козацтва. Це перша в історії людства Конституція!

http://uk.wikisource.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D1%88%D0%B0_%D0%9A%D0%BE%D0%BD% D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%86%D1%96%D1%8F_%D 0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8_%D0%B3%D0 %B5%D1%82%D1%8C%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0_%D0%9F%D0% B8%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%B0_%D0%9E%D1%80%D0%BB%D0%B 8%D0%BA%D0%B0#I

Salata
02.08.2007, 15:32
zenyk,
Это у Вас получается путаница, потому что реальные исторические личности в современный украинский "блокнот агитатора" не могли заглянуть, чтобы правильно все делать и называть :)

Навскидку: Что это за "Okraina" на карте, где
Ukranie of T Land der Cosacken (Україна земля Козаків)
Чуть правее "Smolensko"??? :o

Мне с Вами некорректно спорить, потому что, живя в СССР некоторое время, я прекрасно понимаю, что если все факты и все мнения стройными рядами укладываются в теорию, а несогласные легко и наглядно изобличаются, то это просто хорошая работа журналиста или агитпропропа от историков ;)

И тут afterstep очень правильно отметил. :)

Кстати, про историческую роль осады Львова еще путаннее получается: если осадили, чтобы освободить от поляков, то почему выкуп их устроил? Еще, когда сожгли поселение под Львовом (чтобы быстрее думали), точно ни одного украинца не убили?

afterstep
02.08.2007, 15:44
Кстати, про историческую роль осады Львова еще путаннее получается: если осадили, чтобы освободить от поляков, то почему выкуп их устроил? Еще, когда сожгли поселение под Львовом (чтобы быстрее думали), точно ни одного украинца не убили?
направду гарно!
до речі - першопричиною погодливості було не спалене село - а те, що козаки захопили Високий Замок - фортецю, з артилерійських площадок якої все місто було видно як на долоні ;)

zenyk
02.08.2007, 15:52
Это у Вас получается путаница, потому что реальные исторические личности в современный украинский "блокнот агитатора" не могли заглянуть, чтобы правильно все делать и называть

Навскидку: Что это за "Okraina" на карте, где
Ukranie of T Land der Cosacken (Україна земля Козаків)
Чуть правее "Smolensko"???

при чому тут сучасний український "блокнот агітатора"? я надав до вашої уваги карти складені в 16-18 ст.ст. європейськими картографами, які виготовляли карти на замовлення тодішніх купців та вельможної європейської еліти. А тому цей закид є зовсім некоректним.

Цими картами доведено, що територія московії - трохи більше сучасної московської області, а територія України охоплює в тому числі і території, які тепер займає росія

no_coment
02.08.2007, 16:45

Так да не так! Щодо громадянства - так, безперечно! Щодо використання у повсякденному житті - демократія повна!

В Конституції США немає поняття офіційної (державної) мови!

Всі мови "меншин" можуть використовуватися без обмежень! Навіть 100% "місцевих законів" повинні друкуватися мовами меншин, що компактно мешкають на цих територіях.
І, що цікаво... представники місцевих органів влади ЗОБОВ'ЯЗАНІ (!!!) володіти мовами меншин (!!!!????) Тому "меншини" прагнуть селиться компактно. В них цілі квартали, магазини, інфраструктура... Там, іноді, англійську можна не почути ні разу(!!!) за день, а написи англійською зустріти лише на спецмашинах!
http://www.rambler.ru/news/world/0/10858218.html?mediacenter=1

http://www.gazeta.ru/money/2006/04/27_e_626823.shtml

http://www.zharov.com/liza/amerika.html

http://www.rlcentre.com/russian_in_usa.shtml

zenyk
02.08.2007, 16:54
Так да не так! Щодо громадянства - так, безперечно! Щодо використання у повсякденному житті - демократія повна!

цілком погоджуюсь - але офіційну мову країни мусиш знати!

no_coment
02.08.2007, 17:01
цілком погоджуюсь - але офіційну мову країни мусиш знати!

БЕЗПЕРЕЧНО! (аксіома, пам'ятаєте :) ?)

zenyk
02.08.2007, 17:09
прикро, що на Україні такого правила нема....бо деякі ледащі вимагають прав користуватись іншою мовою на офіційному рівні тільки з цієї причини, щоб не вивчати українську....

ГРоманюк
02.08.2007, 23:10
та вна не знає шо то значить світлини...!

Нічого дивного.

"Світлина" - штучний неологізм, придуманий якимось просунутим мовознавцем у тиші бібліотеки. П"ять років тому студенти-філологи з Івано-Франківська голосно сміялися з цього слова, намагалися його не вживати.

Слово "фотографія" утворив англієць Джон Гершель, з двох грецьких слів
(фото- світло + графия - пишу).
ср. българское слово: "светлина" - "свет".
ср. русское слово "фотограф": "художник - светописец", "светописание".

Але це ще нічого. Чого варті тихогромы, топталища, шаропихи, мокроступы, ячество, ловкосилие, госделец, просады, хмарочоси? А чеську мову взагалі утворила купка любителів, які копіювали і перекручували слова з словника російської мовы!!! (letadlo, sedadlo, dopis, jizdenka, počitač, vrtulnik) ;)

ГРоманюк
02.08.2007, 23:48

По-перше, неправильно робити прикладом США. Корінний народ там індіанці, а не завойовники. Тому, американці повинні складати іспити по індійським мовам. По-друге, США нiколи не була демократією.

Бранко
03.08.2007, 00:52
а ще прошу ознайомитись з Конституцією Пилипа Орлика - Гетьмана українського козацтва. Це перша в історії людства Конституція!

Гетмана в изгнании, если быть точным. Выбрали его в присутствии Шведского короля и турецкого султана. Лично Карл 12, подписал диплом "гетманства" Филиппу.

Далее, известное дело: "засланный казчок", вместе с крымскими татарами, объявляет войну России, его естественно поддерживают( типа заступаются) Турция и Швеция. "Первая конституция Украины"-это на самом деле подкуп запорожских казаков. Демократично написанная, про ограничения прав гетмана-имела цель, заставить запорожцев поддержать Филипа, в его походе на Россию, т.е. Вы меня поддерживаете, а я вам даю волю.
16 тыс.-армия Орлика+поддержка шведо, поляков, татар и турок. Прослышав про выход Армии Шереметьева, союзники стали покидать каолицию, походу грабя селян. Орлик остался один и по приглашению Карла 12, отбыл в Швецию.

Надо добавить: Орлик-сын чешко-литовского дворянина, родился под Вильнюсом, там вырос и выучился. Соответственно вопрос: он что? Эрнесто Че Геварра? Тот тоже родился в Аргентине, а революцию делал на Кубе.

zenyk
03.08.2007, 08:55
:D Гетмана в изгнании, если быть точным. Выбрали его в присутствии Шведского короля и турецкого султана. Лично Карл 12, подписал диплом "гетманства" Филиппу.

Далее, известное дело: "засланный казчок", вместе с крымскими татарами, объявляет войну России, его естественно поддерживают( типа заступаются) Турция и Швеция. "Первая конституция Украины"-это на самом деле подкуп запорожских казаков. Демократично написанная, про ограничения прав гетмана-имела цель, заставить запорожцев поддержать Филипа, в его походе на Россию, т.е. Вы меня поддерживаете, а я вам даю волю.
16 тыс.-армия Орлика+поддержка шведо, поляков, татар и турок. Прослышав про выход Армии Шереметьева, союзники стали покидать каолицию, походу грабя селян. Орлик остался один и по приглашению Карла 12, отбыл в Швецию.

Надо добавить: Орлик-сын чешко-литовского дворянина, родился под Вильнюсом, там вырос и выучился. Соответственно вопрос: он что? Эрнесто Че Геварра? Тот тоже родился в Аргентине, а революцию делал на Кубе.

:D :D :D ....кльово...вже другий день підряд мене тішать комедіями....:D :D :D .....але на цей раз потішив клоун літератор.....:D :D :D .....ваш псевдонім - Пушкін, чи Крилов? А може - Петросян?

читайте:

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BF_%D0%9E%D1%80%D0%BB% D0%B8%D0%BA

Народився 21 (можливо 11) жовтня 1672 року в м. Косут Ошмянського повіту на Віленщині в сім'ї родовитої литовсько–чеської сім'ї. Батько Степан Орлик був військовим, який служив на боці польського короля, загинув на 51-у році життя під час польсько-турецької війни в битві під Хотином у грудні 1673 року. Матір – Ірина Орлик (з українського роду Малаховських), охрестила сина за православним обрядом (батько був католиком).

Пилип Орлик навчався у єзуїтському колегіумі у Вільні (Вільнюсі), а також у Києво-Могилянській колегії, яку закінчив в 1694 році. Навчався відмінно, проявив талант ораторства і поезії, цікавився філософією і літературою, добре володів українською, польською, церковнослов'янською, болгарською, сербською, латинською, італійською, німецькою, шведською, французькою, російською, старогрецькою, новогрецькою і ймовірно турецькою мовами.

[ред.] Мазепінець та гетьман-спадкоємець
У 1698-1700 рр. Орлик служив консисторським писарем у канцелярії київського митрополита у Києві, потім у Полтавському полку, а потім став старшим військовим канцеляристом і регентом справами Генеральної військової канцелярії війська Запорізького. З 1702 (за іншими джерелами - з 1706) року — генеральний писар, і, як вважається, став найближчим помічником І. Мазепи. У 1708 році взяв участь у повстанні І. Мазепи проти Московії і перейшов на бік Карла XII, 27 червня 1709 року (після Полтавської битви) емігрував в Османські володіння.

За І. Мазепою до Бендер пішли близько 50 провідних представників старшини, майже 500 козаків із Гетьманщини та понад 4 тис. запорожців. Ці «мазепинці», як їх часом називають історики, були першою українською політичною еміграцією. Вони і обирають 5 квітня 1710 р. (через півроку по смерті І. Мазепи) П. Орлика гетьманом України (у вигнанні). Обрання відбулося в присутності запорожців, генеральної старшини, козацтва а також турецького султана і шведського короля.

Крім Орлика кандидатами на гетьманську булаву були Войнаровський Андрій (близький родич Мазепи) та Горленко Дмитро (прилуцький полковник). Але цих людей на козацькій раді майже ніхто не підтримав. Сам Карло ХІІ спочатку прихильніше ставився до родича Мазепи Андрія Войнаровського, але потім підтримав Пилипа Орлика.

10 травня 1710 року Карл ХІІ підписав формальний диплом “Diploma assecuratium pro Duce et Exercitu Zaporovienski”, яким він затвердив П. Орлика гетьманом України.

afterstep
03.08.2007, 09:09
....кльово...вже другий день підряд мене тішать комедіями....
я вам співчуваю.... якшо історія вашої Батьківщини для вас - комедія, і ви тішитеся з неї - то біда...
Але якщо ви ще й не знаєте справжньої історії свого краю - то біда чорна ...

Бранко
03.08.2007, 09:14
охрестила сина за православним обрядом (батько був католиком).

Пилип Орлик навчався у єзуїтському колегіумі у Вільні (Вільнюсі)

Иезуит? Это заведение, где перекрещивают в латинскую веру.

zenyk
03.08.2007, 09:28
Иезуит? Это заведение, где перекрещивают в латинскую веру.

ні, це в основному заклад, де вчать розуміти написані слова і не перекручувати змісту прочитаного чи почутого

no_coment
03.08.2007, 09:47
По-перше, неправильно робити прикладом США. Корінний народ там індіанці, а не завойовники. Тому, американці повинні складати іспити по індійським мовам. По-друге, США нiколи не була демократією.

З одного боку - вірне зауваження, але з іншого - з майже 200 країн світу "корінні" мови мають статус державних (офіційних) лише в декільках десятках :( і то - на рівні "запозичених"!

А демократія (як влада народу) - це утопія!

Бранко
03.08.2007, 10:06
ні, це в основному заклад, де вчать розуміти написані слова і не перекручувати змісту прочитаного чи почутого

Иезуиты
, члены католического монашеского ордена [самоназвание - "Societas Jesu" (лат.) - "Общество Иисуса"], основанного в 1534 в Париже мелким испанским дворянином Игнатием Лойолой и утвержденного папой Павлом III в 1540. Орден был создан в период значительных успехов Реформации, став главным орудием контрреформации. Имея своей целью защиту и распространение католицизма, упрочение власти папства, И. активно вмешиваются в область науки, образования, воспитания юношества, широко развивают миссионерскую деятельность.
Иезуиты в России. Первые попытки проникновения И. в Россию были предприняты в связи с Ливонской войной 1558-83. И. сначала появились в Литве (1569). В 1570 они основали учебные заведения в Вильнюсе, Полоцке и др.
http://www.slovari.yandex.ru/dict/bse/article/00028/77200.htm

ИЕЗУИТСКОЕ ВОСПИТАНИЕ - система воспитания, разработанная педагогами католического ордена иезуитов (Societas Jesu, Общество Иисуса, осн. в 1534 И. Лойолой). Одним из гл. направлений деятельности ордена в сфере образования было создание сети учебных заведений и воспитание юношества из привилегированных или зажиточных слоёв в духе преданности католицизму.
http://www.oval.ru/enc/28686.html

Ірина Орлик (з українського роду Малаховських),

Почему украинского? Родина Малаховских, под Минском. Или Минск-это Украина? Тем более, что родовым гербом Малоховських, был герб-Grzymała, польской шляхты. Никак не Украинской. Или, пардон, Польша тоже Украина?

Ну да ладно. Так что делал Великий Че, то есть Орлик, чехо-поляк на земле Российской империи? Ясное дело: карьерист-захотевший власти, прав на нее не имевший.

afterstep
03.08.2007, 11:15
Ну да ладно. Так что делал Великий Че, то есть Орлик, чехо-поляк на земле Российской империи? Ясное дело: карьерист-захотевший власти, прав на нее не имевший.
Бранко, не варто аж так "падати" - ця стрічка була зайва.

Бранко
03.08.2007, 11:40
Бранко, не варто аж так "падати" - ця стрічка була зайва.

Да горячусь, но просто эта история с Филипом Орликом, уже набила оскомину. Были даже такие утверждения, что французский аэропорт Орли, был назван в честь гения демократичной конституционности Пилипа Орлика :(

afterstep
03.08.2007, 11:49
ще такого анекдоту не чув ;) - дякую ;)
вам простіше - а я - місцевий ;)

no_coment
03.08.2007, 12:02
ще такого анекдоту не чув ;) - дякую ;)
вам простіше - а я - місцевий ;)

Ну, как сказать? В каждой шутке есть доля... шутки, а остальное - правда! http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%BB%D0%B8%D0%BA,_%D0%93%D1%80%D0%B8 %D0%B3%D0%BE%D1%80

Правда и у россиян, своя версия - http://www.rg.ru/2007/04/02/shoigu.html

ГРоманюк
03.08.2007, 12:17
http://central.in.ua/cs/blogs/danilo/archive/2007/03/23/6189.aspx

Це несерйознi посилання! Досить переглянути список літератури: Залізняк, Бєлінський, Рудницький, аби зрозуміти однобокий підхід автора реферату до цього питання. Зараз дуже багато розвелося псевдо-ученых, пишучих історію по замовленню.

ГРоманюк
03.08.2007, 12:24
Или Минск-это Украина?

В Минске считают, что Украина (в 14 веке граница проходила от Холма через Каменец-Подолький - до Белгорода) это Литва. :D Поляки - Польша (1569).

Pedro
03.08.2007, 12:29
я вам співчуваю.... якшо історія вашої Батьківщини для вас - комедія, і ви тішитеся з неї - то біда...
Але якщо ви ще й не знаєте справжньої історії свого краю - то біда чорна ...

Afterstep, Вам, що подобається читати історію нашої Батьківщини в трактуванні різних бранків з місцевосці рус, нокоментів чи дартаньянів близькосхідного походження? Бо Зеник правий - ця історія подібна на комедію, правда добре висвітлює стан розуму тих авторів.
Я на подібне сміття не звертаю уваги, то ж мені теж не смішно.

no_coment
03.08.2007, 12:34
Afterstep, Вам, що подобається читати історію нашої Батьківщини в трактуванні різних бранків з місцевосці рус, нокоментів чи дартаньянів близькосхідного походження? Бо Зеник правий - ця історія подібна на комедію, правда добре висвітлює стан розуму тих авторів.

Слухайте П...едро, Ви на свою "гілку" попали?.... Між іншим, якого кольору у Вас очі (можете не відповідати)?

Pedro
03.08.2007, 12:53
Слухайте П...едро, Ви на свою "гілку" попали?.... Між іншим, якого кольору у Вас очі (можете не відповідати)?

Я думаю тут нема своїх чи несвоїх гілок. І мені дуже неприємно що всякі чужоземні зайди, які не мають з Україною нічого спільного паплюжать історію моєї Батьківщини.
Щодо Вас - моя дружня порада. Ваш нік на англійській правильно- no comment.

afterstep
03.08.2007, 12:54
зенику було смішно - раз.
фактаж Бранко викладає точно і без перекрутів - два.
якщо Бранко ніхто не дразнить - він дає і правильні (нейтральні) висновки - незалежно від того, кому ті висновки подобаються - три.
--
історія не повія - косметики не потребує.
історія з косметикою - фальшивка, так само, як і любов з повією..

ГРоманюк
03.08.2007, 12:58
Проблема сучасних істориків у цьому, що вони хочуть розірвати ковдра з клаптиків на клаптики і розглядати історію своєї країни окремо від історії сусідів. Може вони хочуть довести світу якусь винятковість і перевагу однієї нації над іншой? Ви не вважаєте, що це вже якийсь комплекс? Немає глобуса Росії, України або Білорусі! Кожен етнос формується у взаємодії з іншими. Немає чистих націй. У крові українця вистачає татарської, тюркської і угорской крові, як і в москалів. У білорусів вистачає балтської, угорской й польської.

Без сусідів не було б України, а без України не було б й сусідів.

Pedro
03.08.2007, 13:03
фактаж Бранко викладає точно і без перекрутів - два.

Так, історія не повія, але північносхідний сусід любить її гвалтувати.
Я звичайно відкидаю все на 100% що приходить від джерела .ru
І подивіться як той бранко пише - великодержавний шовінізм. І ось таких самовпевнених москаликів я терпіти не можу.

afterstep
03.08.2007, 13:15
І подивіться як той бранко пише - великодержавний шовінізм. І ось таких самовпевнених москаликів я терпіти не можу.
по фактажу, наведеному Бранко - заперечень немає - принаймні, в мене.
Якщо маєте заперечення щодо дат/місць - будь ласка.
Стосовно його оцінок - вони таки більш-менш об'єктивні, але на форумі їх можна обговорити/обсудити.
--
Якщо не застосовувати (або мінімізувати) будь-які штампи/ярлики, особливо - образливі.
--
Для прикладу об'єктивності Бранко - давайте попросимо його коротко описати Коліївщину - і розглянемо його дані - ок?

Pedro
03.08.2007, 13:25
По перше, Afterstep, він почав атакувати походження Орлика. А кого цікавить походження? Тоді взагалі національності не було як такої. І поляки з українцями різнилися в основному по приналежності до різних церков.Але ніхто не буде заперечувати, що Орлик був європейським політичним діячем і українським патріотом, який все життя боровся проти нашого споконвічного ворога.
А чого варта така цитата?
Чим це не висміювання нашого національного героя.

Mattilainen
03.08.2007, 13:28
Были даже такие утверждения, что французский аэропорт Орли, был назван в честь гения демократичной конституционности Пилипа Орлика
Улыбнуло. :)

afterstep
03.08.2007, 13:38
Перша частина цитати - дійсності відповідає. Взагалі переважна більшість козацької старншини і була польсько-литовською шляхтою ;) - що не заважало їм ідейно бути на боці українського народу і воювати за нього ;)
Друга частина цитати - після слова "соответственно" - це просто емоційний "випад" (контрудар якщо вам так більше сподобається) в сторону зеника, внаслідок невдалої риторики зеника.
Хоча, безперечно, було б краще, якщо б Бранко на закиди зеника не реагував - але вибачте, якщо основним аргументом є "що ти можеш знати, москалю ти франсуватий" - мене в таких випадках теж іноді клинить... А вас?

Pedro
03.08.2007, 13:45
Хоча, безперечно, було б краще, якщо б Бранко на закиди зеника не реагував - але вибачте, якщо основним аргументом є "що ти можеш знати, москалю ти франсуватий" - мене в таких випадках теж іноді клинить... А вас?

В мене навпаки. Останнім часом я не читав опусів Бранко, але раніше, читаючи його в мене завжди було почуття від його писанини - куда ві прьотє праклятиє хахли. Вас нє біла, нєт і нє далжно біть.
Приклад?
"Интересуюсь такой загадкой: Кто русских людей переименовал в украинцев "
(З гілки про гетьмана Сагайдачного)

afterstep
03.08.2007, 14:10
мене завжди було почуття від його писанини - куда ві прьотє праклятиє хахли

тут розумієте який момент....
емоційність/інтонаційне забарвлення - притаманні всім. Ми не роботи - ми люди. Відповідно, емоції/інтонації - значною мірою накладені місцем перебування.
--
Якщо відразу реагувати тільки (!) на інтонаційне/емоційне забарвлення і відкидати все решта - тоді відразу можна переходити до простої лайки - не тратячи час на формулування думки, фактажу тощо.
--
Так, мені теж не подобаються "деякі нотки в шумі мотору" - але...
Якщо не бути зосередженим на думці6 що хтось тебе хоче образити і ти повинен миттєво на це зреагувати - тоді можна зосередитися на змісті написаного, і відсторонено прочитати полеміку. Можна і нового чогось дізнатися - наприклад, особисто я "літопис руський" пролистав і в разі чого - доволі швидко відшукаю у ньому потрібні дані. Але стверджувати, що я той літопис вивчив - я не насмілюсь, - а так, на форумі, я маю можливість отримати відповідні історичні вирізки з тих джерел, яким я довіряю... і від кого - від Бранко! але не від зеника?

no_coment
03.08.2007, 14:58
Я думаю тут нема своїх чи несвоїх гілок. І мені дуже неприємно що всякі чужоземні зайди, які не мають з Україною нічого спільного паплюжать історію моєї Батьківщини.
Щодо Вас - моя дружня порада. Ваш нік на англійській правильно- no comment.

1. З чого Ви узяли, що я "чужоземний зайда"?
2. Таке написання НIКу навмисне! "Правильне" написання робить мене "клонованим" десятки тисяч разів :clapping: ! Гадаю, що й Ваш вибір проходив за цим "сценарієм"?

Хоча, може у Вас очі голубі (http://poezia.ru/article.php?sid=34693) :shutup: ? Але це - мене вже не стосується!

no_coment
03.08.2007, 15:10
В мене навпаки. Останнім часом я не читав опусів Бранко, але раніше, читаючи його в мене завжди було почуття від його писанини - куда ві прьотє праклятиє хахли. Вас нє біла, нєт і нє далжно біть.
Приклад?
"Интересуюсь такой загадкой: Кто русских людей переименовал в украинцев "
(З гілки про гетьмана Сагайдачного)

Хамовитість не робить Вам честі (інакше Ви мало чим відрізняєтесь від тих проти кого направлений Ваш гнів)!

Окрім того, вважаючи себе "європейцем" Вам би не зашкодило б поводитися так прийнято в таких випадках "там", а то, Ви, все більше мені нагадуєте "тундру" або "тайгу" або "Колиму" (Перепрошую ;) ).

zenyk
03.08.2007, 15:32
Шановні брати, українці!
А ви звернули увагу, що через одного москаля Бранка - ми, замість того щоб "досліджувати фактаж" тупо лаємось?

....напевно таки афтестеп і но комент праві - варто ігнорувати різних хамів.....

п.с. хочу ше раз звернути увагу: шо не москаль - то хам!

Бранко
03.08.2007, 15:45
шо не москаль - то хам!

Спасибо Уважаемый, я звернув увагу на Вашу рітоку!

ГРоманюк
03.08.2007, 17:22
Якою ж мовою говорили русичі в стародавньому Києві? http://central.in.ua/cs/blogs/danilo/archive/2007/03/23/6189.aspx
Хіба в стародавньому Києві вже був фонограф? Або ми ведемо мову про письмові джерела старослов"янською мовою? З незрозумілої причини, все особливості старослов"янської мови приписали фантомної праукраїнської мови. Що це за горе-лингвист такі А.Кримський?! За історію Білорусії та білоруського етносу краще б не брався, якщо в нього бракує інформації.
Терпіти не можу підтасувань фактів чи argumentum ad ignorantiam, навiт заради великої національної ідеї. Мета не виправдовує засоби.

Добре, що в мені мила вдома повно, інакше я сказав би, куди цих істориків відправити. :)

ГРоманюк
03.08.2007, 18:51
Українську конституцію написав білорус ("Экспресс-новости", 21.04.2006 р.)
http://www.belarus.mfa.gov.ua/belarus/ua/publication/content/7098.htm

Нарадзiўся Орлiк у беларускай вёсцы Касута, што пад Вiлейкай на Мiншчыне... але якая вам рознiца, дзе нарадзiўся Орлiк, калi ён прысьвяцiў сваё жыццё Украiне?
Орлик народився в селі Касута, під Вилейкой, Мінська область, але яка різниця, де він народився, коли він присвятив своє життя Україні?

Капiевiч, таксама, быў беларусам, але распрацаваў "грамадзянку" для Пятра - цара расейскага. Зараз "грамадзянкай" карыстуются балгары, беларусы, расейцы, сербы i ўкраинцы. Тадэвуш Касцюшка нарадзiўся каля Косава (Брэсцкая вобл.) нацыянальны герой ЗША i Польшчы. Бен Йехуда בן יהודה таксама нарадзiўся на Беларусi, а прысьвяцiў сваё жыцце развiццю габрэйскай мовы іўрыт.

Што тычыцца назвы аэрапорту, пакуль няма анiякiх падставаў лiчыць, што назва мае дачыненне да Г.Орлiка.
Що ж до назви аеропорту, то немає підстав вважати, що сама назва має відношення до Г.Орлику.

Dr. Isydore Hlynka (father of Windsor Viter co-editor Dr. Myron Hlynka) wrote an article about Hryhor Orlyk for the Ukrainian Voice newspaper in Winnipeg.
In the article, Dr. Hlynka asked whether Orly Airport in Paris was perhaps named after Hryhor Orlyk. The question was really wishful thinking since cities in France, like Orleans, with a similar name, existed centuries before Hryhor Orlyk. However, for a short time this year, there seemed to be evidence that Orly Airport