Показати повну версію : Мова форуму.
Чесно,прикро,що мовами форуму являються українська і російська..
Мені сумно,що на львівському форуму існує такий бардак..що не читаю російськомовний допис-суцільний флуд..в результаті і всі подальші дописи переходять в вияснення відносин,а не по темі..
Мені видається,що потрібно встановити єдину мову спілкування-УКРАЇНСЬКУ!! і нарешті буде порядок на форумі..
Люди добрі!!Любіть і цінуйте СВОЮ МОВУ!!
Ксенофобия - это очень плохое качество, сужает кругозор. Мне нравится, например, ваш украинский, но мой гораздо хуже... Я же с удовольствием читаю вашу речь. что вам мешает получить удовольствие от моей? а вдруг мы даже по многим вопросам единомышленники?
Я якось сів і передививсь весь форум(шукав щось цікаве)..в результаті зробив невтішні висновки:
1.Як лише появляється російськомовний користувач то відразу появляється флуд і подальші розбірки..тут приходиться відбирати все сміття довго і нудно і тема в принципі гине ..
2.Другий момент,котрий мені не сподобався..аргументи користувачів..ніхто не бажає навіть знайти україномовну інформацію(українці),а просто тупо цитують по руськи ..
3.Тому мені аж цікаво стає..це шо таке заданіє : сплюндрувати чи загальмувати розвиток?
4.В мене виникло нерозуміння адміністрації форуму..Чи це взагалі український форум чи форум створенний для русифікації галичан..???
Чи це взагалі український форум
Звичайно, що український форум, бо громадяни України таки двомовні.. :)
Вже наші діти більше спілкуються, ніж ми на мові. Але якщо ви так будете ревно відхрещуватися від нас, російськомовних, то ні до чого доброго для нас усих це не призведе.. Задумайтесь над цим..
По-перше, українською мовою було б правильно написати не "мовами форуму являються", а "мовами форуму є". Мабуть, мало любите українську мову, якщо не знаєте таких речей. ;)
По-друге, у будь-якому спілкуванні головне не те, якими мовами розмовляють співрозмовники, а те, чи розуміють вони одне одного.
Дякую вам за те що відповіли..
Я теж модератор не одного форуму і учасник багатьох..але те що я побачив у вас ...мене гірко вразило..я тупо просто годинами відкидав руській бред від української щирості..це повірте зайняло чимало часу..
Не розумію просто..Львівський форум і російське дерьмо..хоч вбийте..
Можливо ви не все читаєте?
Характерні вислови на форумах:
Дытынка, тебе ж указали на твое место - за партой! А ну бегом в ветку про старшего брата - читать интервью академика Толочка, по сравнению с которым ты - пустое место. ))) Ты, кстати, определился, чей ты потомок - скифов или киммерийцев? Одно могу тебе сказать точно: ТЫ - ПОТОМОК УКРАИНООБРАЗНОЙ ОБЕЗЬЯНЫ ПО ИМЕНИ ГАВРИЛО, КОТОРОЕ КОВАРНЫЕ УГРО-ФИННЫ ПЕРЕДЕЛАЛИ В ГОРИЛЛУ, ЧТОБ НИКТО НЕ ДОГАДАЛСЯ, ЧТО ЭТО ПЕРВЫЕ УКРАИНОПОДОБНЫЕ ОБЕЗЬЯНЫ. )))
http://viaccessfree.info/showthread.php?t=756
Дытынка, тебе ж указали на твое место - за партой
Лучше ссылку дайте...
Там же є і посилання..
От в мене і резонне питання виникає..
Це взагалі Львівський ФОРУМ чи Якась пародія на НЬОГО??
Мені не зрозуміло..навіщо нищити все що нам близьке і тим більше методично..і саме головне-підступно і "ненавъязчиво"??
А до чого Львівський форум до того посилання, що ви дали?
(http://viaccessfree.info/showthread.php?t=756 ) Нічого не розумію?...
Напевно тому,що ми розмовляємо на різних мовах..я вже вище написав..
1.Як лише появляється російськомовний користувач то відразу появляється флуд і подальші розбірки..тут приходиться відбирати все сміття довго і нудно і тема в принципі гине ..
P.S.просьба виправити назву теми..
просьба виправити назву теми..
Поки що нема модератора у мережі з правами у цьому розділі..
Все одно треба вчитися спілкуватися, а не "ховати голову у пісок" від реалій сьогодення. Це стосується й росіськомовних й україномовних. Дуже нерозумно шукати спільників орієнтуючись тільки на мову спілкування. Тоді б й того Майдану ніколи б не було, бо там різні люди були..
Слухайте п. Вік - ви і праві і не праві одночасно. серед мотлоху є й "самородки" хоча й не усі. є ж нормальні! люди! навіть у Росії!
До того ж як підуть москалі - з кого ми стібатися будемо? то ж податливий матеріал.
lotr_an ..просьба до вас..подумайте ще раз над тими словами,що ви написали...і зробіть висновок не заангажований..куди подінеться податковий матеріал хоча б??
І по-друге..назвіть мені "нормального" чоловіка в Росії і Україні??Можна і в Білорусії..
податливий матеріал.
податковий матеріал
Вы случайно, или действительно не чуствуете разницу? А может вы и не украинец вовсе, а? :) :)
http://s3.rimg.info/926e1bb087f86068d57e045205cd5dbb.gif (http://smiles.33b.ru/smile.43675.html)
Черешенька
16.07.2007, 01:31
Мені сумно,що на львівському форуму існує такий бардак..
Шановний пане, я особисто вважаю, що ніякого "бардаку" тут немає. Персонально дописую завжди по-українськи, бо то моя рідна мова. Але на форумі є учасники не тільки з України, але й з сусідніх країн. То що, прогнати їх, тому що моєю державною мовою не володіють? Невже Ви не розумієте, що спілкування - це в першу чергу збагачення і обмін думками, то невже ми повинні вимагати від людей калічити одну мову, щоб не говорили вони тією, якою їм зручніше висловлюватися.
Давайте трішки позбудемося стереотипів (напр. все російське чи російськомовне одразу ж погане), тоді й розумітимемо один одного краще.
І по-друге..назвіть мені "нормального" чоловіка в Росії і Україні??Можна і в Білорусії..
та тисячі...
просьба
та не "просьба", а "прохання"!
слухайте Вік та ну їх тих москалів - ворогів нашого народу серед них багато але не всі ж.
і зробіть висновок не заангажований..куди подінеться податковий матеріал хоча б??
там написано податливий - пояснюю, вони (як і ми) ведуться. тобто входять в флеймові і флудові дискусії. це властиво людям з протилежними точками зору.
ну є бруду на форумі. але деколи саме за такою (палкою) дискусією я сюди й заходжу.
Я чітко відрізяю різницю..і мені і приємно і хочеться бути українцем на Україні..і ядовго і нудно відбираю матеріал власне для українських форумів...і зіткнувся з проблемою двомовності..хочеться бути і щирим і чесним..тому приходиться багато перекладати ..таке враження часом складається..що в Україні..нема української мови..
Так..по щирості..набагато простіше знайти російськомовну цитату і тупо її вцідити..а далі що?Як її їсти і з чим?І як воно виглядає на фоні моралі і культури??Чи можливо нам вже нині потрібно перейти на мову Дапашліви??
і мені і приємно і хочеться бути українцем на Україні..і ядовго і нудно відбираю матеріал власне для українських форумів...і зіткнувся з проблемою двомовності..хочеться бути і щирим і чесним..тому приходиться багато перекладати ..таке враження часом складається..що в Україні..нема української мови..
Так..по щирості..набагато простіше знайти російськомовну цитату і тупо її вцідити..а далі що?Як її їсти і з чим?І як воно виглядає на фоні моралі і культури??
згідний. вітаю. підтримую
Ви очевидно не розумієте очевидних речей..якщо людина розуміє,що ви пишете..то вона і написати здатна..якщо ні..то є он лайн перекладач..але такий флуд неприпустимий..я не знайшов тут жодного "збагачення" від двомовності..якщо не вірите...то любу візьміть тему і проаналізуйте..що було б якби не було двомовності??
Черешенька
16.07.2007, 01:50
Я люблю свою мову, надзвичайно сильно, до речі. І горда з того, і щаслива, що говорю мовою Тараса Шевченка, Івана Котляревського, Лесі Українки, Івана Франка.
Плекаю цей дар і стараюся знаходити й вивчати щось нове щодня...
Згадуючи мовну ситуацію на Україні початку 90-тих років і мої перші відвідини Києва, Одеси та Криму, жахаюся до певної міри - тоді справи виглядали, дійсно, невтішно. Тепер радію з того, що мене розуміють і стараються відповідати українською і навчитися говорити нею. За день-два ні Ви, ні Президент, ні навіть сам народ України нічого змінити не зможе. Пораджу Вам набратися терпіння і полюбити людей, з якими Ви живете на одній землі, - і тоді приємна мить, безумовно, настане і для Вас.
Для мене особисто Львів-це щось святе !!
І мені прикро бачити як гине в результаті двомовності білоруська мова..
http://viaccessfree.info/showthread.php?t=792
А у когось там тисячі білорусів і нормальних росіян..
vic, для початку я би порадив Вам слідкувати за власною мовою. Про Вашу культуру мови яскраво свідчать Ваші дописи, починаючи від назви цієї гілки. Набагато приємніше читати грамотно вибудовані російськомовні дописи, ніж Ваші україномовні, у яких за чисельними помилками і логічними неузгодженнями проблематично знайти суть написаного.
От я якраз мав прохання виправити назву теми...а за помилки ..вибачайте..просто прикро і руки трусяться..після побаченного..я нині в себе на форумі виклав деякі дописи з вашого форуму..і мені ніяково перед своїми форумчанами,що посилання на ваш форум мало стільки винятків...
Напевно що ми ніколи ми не позбудемось від русизмів,коли не почнемо говорити на власній мові...я не філолог..я звичайний українець..і мені,наприклад,було прикро,коли такі ж українці не могли і слова вимовити на технічні теми!!Мовляв,по руськи знаю як написати,а по українськи-беспонятія!!
Прошу пана, дихайте глибше і прийміть заспокійливе. Якщо відвідини пересічного сайту спричиняють у Вас нервові припадки, то краще, мабуть, побережіть здоровля і забудьте цю адресу...
Цікаво, як Ви телевізора дивитеся? Там же також всяке різне говорять, різними мовами, різні точки зору... Навіть ще більше, аніж на форумі. То мабуть Ви важко переносите випуски новин. Співчуваю.
Я нажаль вашу,не лише телевізор переглядаю,але й дивлюсь українозовані фільми,користуюсь україномовними прогами...і т.д..мені це близько і зрозуміліше..доступніше і приємніше...якщо ви читали наш форум..то напевно замітили відмінність..і я вам можу навести десятки таких форумів,де двомовність недоречна і тим більше інтернет виданнь..і доки ми будемо робити вигляд,що то класс..двомовність..то будем мати проблеми не лише з мовою,а й з з іншими речами..ще раз повторюю..мені прикро за Львіський форум і висловлюю підозру,що під личиною Львівського форуму працює форум наприклад КПУ чи партії Вітренко..соррі...
Бачте, наш форум від Вашого тим і відрізняється, що якби я у Вас написав щось схоже, то мабуть уже не було б ні того допису, ні мене на форумі. Львівський Форум - це місце вільного спілкування різних людей. Як і Львів завжди був містом, де співіснували різні люди, мови і культури. Цим Львів і особливий і нам на форумі так цікавіше. Незважаючи на те, що дехто намагається створити Львову імідж осередку зашкарублого і тупого націоналізму.
PS: Ваша мова просто жахлива. Дуже Вам раджу підівчити українську.
Особливо мені сподовалось у вас
PS: Ваша мова просто жахлива. Дуже Вам раджу підівчити українську.
Ви спробуйте ..антиукраїнські теми я не видаляв ніде на жодних з форумів ,де я модерую!!
А помилки у всіх доречні,коли поспішають відповісти..для того і існуєте функція на форумі ПРАВИТИ!!
Мені ПРАВИТИ,чи вірніше таки ПРАВІТЬ??
Прошу пана, дихайте глибше і прийміть заспокійливе. Якщо відвідини пересічного сайту спричиняють у Вас нервові припадки, то краще, мабуть, побережіть здоровля і забудьте цю адресу...
.
А ось ці слова характерні для ЛЬВІВ"ЯН!?????
Особливо мені сподовалось у вас PS: Ваша мова просто жахлива. Дуже Вам раджу підівчити українську. Це добре, в Україні Вам знання української мови буде дуже корисним.
Я мав на увазі не антиукраїнські теми, а наклепи на форум
під личиною Львівського форуму працює форум наприклад КПУ чи партії Вітренко Повна маячня.
До речі, Вас просили навести конкретні лінки , від чого у Вас трусяться руки, і таким жахливим видається Львівський форум, але Ви навіть не спромоглися цього зробити. Тобто Ваші заяви є звичайними вигадками і не мають під собою жодних підстав. Натомість, Ви подаєте тут для чогось лінки на свій форум, на якусь писанину, яка не має жодного стосунку до Львівського форуму. Ви що, прийшли порекламувати свій сайт? Так могли просто у відповідному розділі написати про нього, а не починати своє перебування у новій спільноті із поливання її брудом.
А ось ці слова характерні для ЛЬВІВЯН!????? Я від імені львів"ян зичу Вам здоров"я. Ви ж самі написали, що при перегляді Львівського форуму у Вас з"являються нездорові симптоми. Нащо себе так мучити? :)
Я чесно,вас не розумію...і тим більше вашу грубість...я зібрав лінки і ви можете ними скористатись..якщо вам лінь-просто почитайте..Для чого ви на мене так з таким наїздом--окрема тема розмови..таке не личить адміну,тим більше...що вище написано..тому у мене все більше і більш підозр виника-це український взагалі то форум,львівський конкретно????
Повна маячня.
До речі, Вас просили навести конкретні лінки , від чого у Вас трусяться руки, і таким жахливим видається Львівський форум, але Ви навіть не спромоглися цього зробити. .
А трішечки назад в цій же темі вам що важко повернутись і почитати топіки вашого модера з Кременчуга..??Це ваш побратим?
Ви прийшли на форум, пишете про нього брехню, висловлюєте претензії щодо двомовності, при цьому, очевидно, що самі Ви українською володієте дуже слабо, і між тим всім подаєте ніби-то як аргумент до своїх абсурдних заяв якісь незрозумілі лінки на власний форум. На яке ставлення до себе Ви розраховуєте? Мимоволі виникає враження, що Ви або просто малоосвічена людина, або ж провокатор.
Я вам описав конкретну проблему...починаєм читати спочатку..нікого тут не ображав,як ви, доречі, мене..дуже радий за вас,що ви високоосвідчена людина..я цю тему підніму ,,щодо вас і вашого форуму в інших інтернет виданнях..цікаво, як ви до інших людей будете хамити..особливо мені цікаво..
Мене багато знає людей особисто і я ні від кого не ховаюсь!!
Ви пишете , що Львівський форум такий сякий, ніякий він не львівський, а комуністичний і вітренківський, а ОБГРУНТУВАТИ свої слова не можете. Це називається поливання брудом. Вас попросили дати лінки, де на Львівському форумі є речі, які можуть бути саме так оцінені. Ви цього зробити не змогли. Натомість даєте лінк на свій форум http://viaccessfree.info/showthread.php?t=756 . За цим лінком є посилання на Укр Правду, на ПДРС (до речі, це жартівливий сайт, автори якого приколюються із комуністів і російського шовінізму, а не пропагують його), на Проюа та інші сайти. А в кінці там лінк на огидний відеоролик з купою матюків. Але яким чином все це в"яжеться із Вашими заявами про наш форум, я не розумію. І мені дійсно цікаво, якої реакції на свою поведінку Ви очікували?
Я в самому початку написав про проблему двомовності на форумі і наскільки мені видається це проблемою..ви ж на мене відразу і по пиці..мовляв,мурло твоє не досконало знає мову..якщо ви так ставитесь до простого громадянина ..то я не розумію,як ви можете любити Україну і українців..тим більше нести знамено ЛЬВІВСЬКОГО ФОРУМУ!!
http://img223.imageshack.us/img223/336/languageum5.jpg
Я просто напросто поставив проблемне питання..нормальні люди-висловили свої думки з цього приводу..
"Інші" люди -перейшли на особистністні проблеми..мовляв,не так і не то..
Далі..кожен робить свій висновок.
Ще раз ПИТАННЯ-ЦЕ ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ???
НЕ ВІРЮ!!!!
НЕ МОЖЕ ЛЬВІВ"ЯНИН ДО ТАКОГО ДОПУСТИТИСЬ!!У нас в кожного є любов до матері і рідні в крові..тим більше ..до своєї родини і сусідів......
Ну не може українець хамити так!!!!Не вірю!!
Може або член КПУ або ВІТРЕНКІВЕЦЬ!!!
Звідси вся і логіка відповіді на хамське питання!!
Ми такі ж самі прості громадяни, як і Ви.
Ми не несемо ніяке знамено. Ми просто Львівський форум для тих, кому він подобається таким, який він є. І вигадувати про сайт всілякі дурниці тільки тому, що він інший, ніж Ваш, чи не такий, який би Вам хотілося - це щонайменше нетактовно. На форумі є купа дуже різних людей, але їх усіх об"єднує те, що їм цікаво спілкуватися між собою в рамках пристойності, не хамити одне одному, не ображати національних чи релігійних почуттів одне одного і не писати всякі бздури про тернопільський форум :)
ЦЕ ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ??? НЕ ВІРЮ!!!! А Ви гляньте вгорі на логотип :)
Дякую вам..особливо за тернопільський форум,котрий я вважав українським..
Для мене Львів з дитинства був святим для українця містом..а я прожив вже майже півстоліття...і думаю,що кожен львівянин чи тернополянин і думає аналогічно..тому не чіпайте моїх патріотичних почуттів..краще прикріпіть он лайн перекладач і не зачіпайте наш форум образами..у нас нема ,як ви ба-ачите,жодних КОМЕНЦІЙНИХ РЕКЛАМ!!!І я можу своюдумку висловлювати відверто..на відміну від вас!!!!!
Я не рекламую свій форум..в мене їх багато..хто займається саттб чи дивиться..а нормальна людина-дивиться!!!Є і російськомовні,є суміщенні,є чисто українські..і от проаналізувавши,а не просто так,я вам і задав проблемне питання,котре і мене давно хвилює..
Якщо ви думаєте,що впаде кількість відвідувачів з-за того,що перестануть розмовляти на рос.мові..прошу вас як недурну людину проаналізувати два моїх форуми:
рос. http://viaccessfree.com/ (рос.і укр) там понад 50000
і укр. http://viaccessfree.info (чисто укр) тут 1000 з гаком!!
І побачите..що не кількість зареєстрованих людей визначає якість форуму і його активність!!!Якщо це вам головне "для статистики"!!!
Тому я не просто так задав питання..а на основі деяких міркувань,котрі напевно і всім очевидні..
Я щиро хочу надіятись,що ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ стане УКРАЇНСЬКИМ і вд цього виграють всі!!!!
Ну прикро ж бачити,як писав П.Глазовий:
Не в своїй тарілці
Прибув Сава до Києва
З дружиною в парі.
Продавали сало, м'ясо,
Яйця на базарі.
З покупцями торгувались,
З людьми говорили.
Потім пішли Хрещатиком
На Дніпрові схили.
А як звідти повертались,
Мовив Сава жінці:
- Давай "чтокать",
бо невдобно,
Що ми українці.
Найкраща мова
Йде синок до школи вперше.
Пита батька мати:
- Якій мові ми синочка
Будемо навчати -
Українській чи російській?
Обидві ж хороші.
- Хай вивчає ту, якою
Печатають гроші.
а я прожив вже майже півстоліття... Тоді мені особливо дивно, що людина із таким значним життєвим досвідом пише такі бздури. Хіба я яким словом Ваш форум ображав? По-моєму, це Ви прийшли аби образити наш і тепер дивуєтеся, чому нам це не подобається... Я бажаю усім Вашим форумам процвітання, скільки б їх там не було, а Вам особисто дивитися на світ трохи ширше і не підганяти все під якісь штучні рамки. Світ дуже різний і люди також. Не личить українцеві , аби від російської мови у нього трусилися руки :)
Про "святість" Львова... Я, хоча й живу все життя у Львові, не вважаю його більш святим за Київ, Карпати, Волинь, Тернопіль, Запоріжжя чи Кам"янець Подільський.
Про статистику... Ніколи за показниками лічильників ми не гналися. Головне для форуму - цікаві, розумні, адекватні форумляни. Інші відсіюються самі собою, або ми їм допомагаємо. В бан здебільшого потрапляють лише хами і спамери. Якщо Ви не перший і не другий, то можете лишатися із нами і потроху виробляти імунітет до російської мови :) Насправді нічого страшного в ній нема
Дякую вам,що ви так любите і цінуєте російську мову і надіюсь щиро,що ви є російський інтелегент...
Я ваш форум не ображав..я зайшов і написав в КНИЗІ скарг і пропозицій..якщо й тут потрібно мати особливу думку,то радий за ваш форум..
Ось щоб було побільше цікавих і змістовних форумчан..я власне і підняв цю цему..якщо ви не зрозуміли чому..а лише лічите кількість..то я не знаю про що далі говорити..я ніби доступно виклав і навів особисті приклади..жаль..
Цікава у вас логіка...
Тоді мені особливо дивно, що людина із таким значним життєвим досвідом пише такі бздури. Хіба я яким словом Ваш форум ображав?
По- перше..це не мій особисто форум..а всіх хто дивиться ТБ чи користується компом..
По-друге..я такого собі жодним чином не дозволяю...говорити з іншими людьми..бздури..я до вас такого чи подібного не говорив і не мав на увазі..майте повагу і ви в спілкуванні з іншими людьми,якщо ви українець..в українстві не прийнято ображати інших людей..це перейшло нам в наслідок з російської імперії..будьте українцем..за що й підняв цю тему..
пі.сі.А от я ,хоч живу в Тернополі,дуже поважаю м.Львів і вважаю його своєю духовною столицею..і коли приїзжаю туди,то в мене спирає подих і хочеться помолитись...
Я Вас підтримую але не в усьому згідний. Чому тільки українська і російська? Чому пріоритет російської на ЛФ? Чому діти східних емігрантів можуть дописувати на "язікє", а ось діти західних емігрантів не мають право користуватися справді міжнародною, англійською мовою? Та і польська, мені здається в Львові більш доречна ніж російська.
До речі..скільки ж часу потрібно ,щоб поправити помилку в темі??
Ображати мене в мовному питанні ви можете без жодних укорів совісті.а тут чому рука не доходить?
Я Вас підтримую але не в усьому згідний. Чому тільки українська і російська? Чому пріоритет російської на ЛФ? Чому діти східних емігрантів можуть дописувати на "язікє", а ось діти західних емігрантів не мають право користуватися справді міжнародною, англійською мовою? Та і польська, мені здається в Львові більш доречна ніж російська.
А я в цьому чим винен??Я задав елементарне питання..чому офіційна мова форуму російська??Ви копайте в такому випадку глибше..я й так весь ..самі бачите в чому....
levandivka
16.07.2007, 06:33
Даруйте, тьху!...
"Не так свистиш, не так літаєш. Не з того краю заходиш на посадку!..."
http://gs.rimg.info/9a48fc396998b4d08e0f65aabeca3435.png (http://smiles.33b.ru/smiliegenerator/)
New Shrek
16.07.2007, 10:26
До речі..скільки ж часу потрібно ,щоб поправити помилку в темі??
Ображати мене в мовному питанні ви можете без жодних укорів совісті.а тут чому рука не доходить?Тре було вірно писати,а 25 хвилин є для корегування.Що Ви зі своїм поганим настроєм, та ще вночі вирішили туть всіх повчати,я сам кого хочете повчу,але не пхаюсь до Вас.Між іньшим теж не хлопчик.І не дозволю Вам себе повчати ,як мені в моїй віртуальній реальності жити.На майдан шановний ,на майдан!!!!на вибори чергові ,позачергові,фану в руки Вам
і надіюсь щиро,що ви є російський інтелегент... Я плакав :clapping: Це клініка... а я зробив все, що міг :)
levandivka
16.07.2007, 10:56
я зробив все, що міг
Мы его потеряли? (жаргонне реанімаційне)
New Shrek
16.07.2007, 11:13
було би дивно якби воскрес,хай спочиває у віртуальному Бозі
Дякую вам,що ви так любите і цінуєте російську мову і надіюсь щиро,що ви є російський інтелегент...
Відразу згадався вислів: інтелігент - це людина, здатна правильно написати це слово ;) Чого про Вас не скажеш.
Сонний я був вночі, не зміг в"їхати від самого початку, що там все безнадійно :) А то б навіть час не тратив :)
Deus igrok
16.07.2007, 11:49
=) 5+ дякую, посміявся =)
Вам смішно, а в людини біда... Святиня не виправдовує сподівань :)
Полковник
16.07.2007, 20:35
"Секретно"
ВИКу из Центра!
Вы провалили операцию, которую мы готовили годами.
Неужели нельзя было нормально выучить Мову?
Шеф очень огорчен!
Меньше пить надо было, тогда бы руки не тряслись!
Лишаетесь звания и наград!
По возвращении - трибунал.
Надеюсь, Вы помните, как в данной ситуации должен поступить настоящий офицер ФСБ?
Прощайте!
Центр.
levandivka
16.07.2007, 20:55
как в данной ситуации должен поступить настоящий офицер ФСБ?
Шо, оп'ять полоній? Тільки того добра в Україні бракувало...
Boris_Kiev
16.07.2007, 21:05
Надеюсь, Вы помните, как в данной ситуации должен поступить настоящий офицер ФСБ?
Злиняти до Англії та здати всю свою братію. Потім видати книгу і з гонорарів заплатити партвнески.
levandivka
16.07.2007, 21:08
Або стати довічним "прєємніком", замочити в сортірах всіх клієнтів Чітатєля, і вчити світ демократії.
Які ще версії?
Ой, девочки, не верю я чего-то в дремучесть. Но свято верю в законы жанра, узнаваемость образа и шоубизнес! :)
Вик, родимый, надоело!
хлопчина явно підтримки не отримав...
чого ж? Он дон Педро додав карми :)
levandivka
17.07.2007, 10:19
Педро додав карми
То тільки деякі одразу розкусили діагноз... А основна маса кинулася вмовляти...
я в цьму форумі зовсім недавно, але я вважаю що мова тут повинна бути виключно українська
я в цьму форумі зовсім недавно, але я вважаю що мова тут повинна бути виключно українська
ти не поважаєш інші мови?
New Shrek
11.08.2007, 15:54
То він напевне зі почившого в Бозі Львівського Форуму,там такі ура -патріоти збирались
чого на каспера напали?...
молодий, гарячий....
всі дорослими і холоднокровними вродилися?....
New Shrek
11.08.2007, 16:12
а был ли мальчик....
а был ли мальчик....
був, був.....
New Shrek
11.08.2007, 17:28
Він вже виправився,гірчичник можна знімати
Igorek1968
31.10.2007, 10:08
Взагалі, я підтримую VICа. Мову потрібно берегти. В нашій Харківській області через десяток років уже ніхто не буде українською спілкуватись.
Діти від'їджають до Харкова, а там всё по русски. І швиденько асимілюються, щоб не відрізнятись від городських.
Стою біля банкомата, грошу знімаю, а позаду якась молодичка говорить :что здесь всё по украински да по украински.. . Аж зло взяло. Відповів їй - тому що в Україні живемо. А молодичка та явно із села якогось, а туди ж городская, по русскі заговорила. Забула вже якою мовою її мати кожне словечко вчила вимовляти.
В самого дві доньки, хотілося б щоб вони не цуралися свої корінь. Але навколишне суспільство вносить свої коррективи.
І не в тому річ, поважаю я російську мову чи ні. Дружина в мене росіянка, аж з під Свердловська колишнього.
Мова в наших східних регіонах зберігалась в селах, а вони массово пустіють.
Був у Київі, також поразився - тільки російську й чути.
Останній бастіон - Львів та Тернопіль.
Та читаючи ваш форум, бачу - скоро здастеся і ви. Будемо малоросійською провінцією росії.
А у нас в Харківській області ловити уже нічого - українською спілкуватись не престижно, нечемно, і навіть позорно.
Внукам мабуть прийдеться в Канаду їхати, щоб почути українську мову.
Удачі всім.
Не розумію просто..Львівський форум і російське дерьмо..хоч вбийте..
У Львові теж живуть росіяни, це по-перше, а по-друге вже краще розмовляти російською чи китайською, ніж українським суржиком
Додано через 1 хвилину
Взагалі, я підтримую VICа. Мову потрібно берегти. В нашій Харківській області через десяток років уже ніхто не буде українською спілкуватись.
Будуть, бо захочуть поспілкуватися із такими милими дописувачами цього форуму, ось і доведеться вчити українську:radist:Принаймі для того, щоб щось прочитати
Igorek1968
31.10.2007, 10:35
А чому ви думаєте, що суржик це погано. В вашому регіоні більше польських слів та наголос такий, що нічого не розбереш - також суржик.
В Чернігівській області більше білоруських слів - також суржик.
В моїй Харківській багато російських слів - суржик, але основа всеж таки скрізь - українська мова.
А взагалі незабаром на Україні так і буде - тільки китайська та російська.
Мене одне дивує - в росії націоналістичні ідеї називают ПАТРИОТИЗМОМ, а у нас націонал-фашизмом.
А у нас в Харківській області ловити уже нічого - українською спілкуватись не престижно, нечемно, і навіть позорно.
якось все на одному подиху, може досить провокувати мене, на російськомовність...
кстати Харьков, чем то напоминает мне Львов.
А чому ви думаєте, що суржик це погано. В вашому регіоні більше польських слів та наголос такий, що нічого не розбереш - також суржик.
В Чернігівській області більше білоруських слів - також суржик.
В моїй Харківській багато російських слів - суржик, але основа всеж таки скрізь - українська мова.
Пане Igorek1968, не плутайте діалекти з суржиком.
Був в Харкові вчора.Нічого подібного,ніяк Харків не нагадує Львів.
Скоріше Київ.
Був в Харкові вчора.Нічого подібного,ніяк Харків не нагадує Львів.
тамтешні інтеліГєнти у чомусь, таки впевнені...
4. Вважаю нелогічним, що російська мова має на форумі переваги над англійською.
І обов’язково китайську!
Їх понад мільярд.Ще не зрозуміють...
І обов’язково китайську!
Їх понад мільярд.Ще не зрозуміють...
Цей форум не призначений для китайців. Такою ж мірою він не призначений для росіян. Це український форум. Російська мова є фактично міжнародною і часто вживається в Україні. Але те саме можна сказати і про англійську.
4. Вважаю нелогічним, що російська мова має на форумі переваги над англійською.
А Вы видели на каких языках здесь интерфейс?Русского,конечно нет, но зато есть английский(!?) - наверное, англоязычные очень итересуются украинским форумом...(а что ещё остаётся думать?)
Цей форум не призначений для китайців. Такою ж мірою він не призначений для росіян. Це український форум. Російська мова є фактично міжнародною і часто вживається в Україні. Але те саме можна сказати і про англійську.
Думаю, російська мова в Україні на деякому етапі відімре, а ось англійську мову треба знати. Так що я підтримую бажання багатьох форумчан бачити англійську мову офіційною на форумі. І число українців в світі які не розуміють російської мови росте. Ось вже і я деякі російські речення мушу прочитати двічі щоб зрозуміти про що йдеться. А я думаю, ЛФ в першу чергу для українців...
Думаю, російська мова в Україні на деякому етапі відімре, а ось англійську мову треба знати. Так що я підтримую бажання багатьох форумчан бачити англійську мову офіційною на форумі. І число українців в світі які не розуміють російської мови росте. Ось вже і я деякі російські речення мушу прочитати двічі щоб зрозуміти про що йдеться. А я думаю, ЛФ в першу чергу для українців...
I voted for English - Yes!!!!
Степаныч
21.01.2008, 08:01
І число українців в світі які не розуміють російської мови росте.
:clapping: Це не може не радувати! Наступний етап проводимо під гаслом: "Українці забувають таблицю множення!". Ну і пішло-поїхало.
З приводу англійської на форумі. Думаю, було б доречно відкрити окрему гілку, де дописувачі будуть спілкуватися англійською. Якщо їм з якихось причин облом спілкуватися українською (за російську мовчу, бо багато хто вже її не розуміє). Я ж не думаю, що після введення англійської на ЛФ до нас піде навала жителів "Туманного Альбіону" чи США.
:clapping:.... Я ж не думаю, що після введення англійської на ЛФ до нас піде навала жителів "Туманного Альбіону" чи США.
А Канада?.... Ви забули?
Степаныч
21.01.2008, 08:26
А Канада?.... Ви забули?
Тоді вже й Індія ...:)
А Канада?.... Ви забули?
А ще Австралія...;) От Педро звідти. Взагалі, англійську пора всім давно потрохи вчити. Завжди пригодиться. Іншої найпоширенішої міжнародної мови поки що не передбачається.
Степаныч
21.01.2008, 08:46
А ще Австралія...А ще Нової Зеландії, острова Святої Олени, Ямайки, Гибралтара, ну і т.д. ;)
Взагалі, англійську пора всім давно потрохи вчити. Завжди пригодиться.Та я ж ні разу не проти! Але не на ЛФ! Я переконаний, що жителям тієї ж Австралії (крім Педро і інших наших емігрантів) глибоко пополам Україна в цілому і Львівський форум зокрема. Тому й питання: для кого потрібно вводити англійський на ЛФ?
Я переконаний, що жителям тієї ж Австралії (крім Педро і інших наших емігрантів) глибоко пополам Україна в цілому і Львівський форум зокрема.
Помиляєтеся! Була б тут англійська в ходу, українська молодь, що вже в діаспорі виросла тут би з часом могла дописувати. Мій старший син, та і другий також дуже цікавляться Україною, українською історією. Якби тут практикували англійську, то певно би дописували. І таких немало. Десь чула, що до Америки за останні 18 років виїхало 2 млн українців. Цифра досить солідна. А тепер подумайте, скільки вже українських дітей тут проживає...;) І багатьом з них небайдужа Україна.
А мне тогда что делать? Я ж в английском ни бум-бум... Посты пропускать?
А мне тогда что делать? Я ж в английском ни бум-бум... Посты пропускать?
Ми би Вас помаленько вчили. :)
Мова ж взагалі про англійську загалом. Ніхто не каже, щоби вводити її другою загальноприйнятою. Хто розуміє, нехай відповідає. Я помітила, що вузівська молодь вже непогано англійською володіє. ;)
Мій старший син, та і другий також дуже цікавляться Україною, українською історією. Якби тут практикували англійську, то певно би дописували.
а чому ж їх українській мові(граматиці) не навчаєте? якщо такі всі патрійоти,то вже давайте по-повній програмі,як то кажуть.
levandivka
21.01.2008, 09:53
якщор патрійоти,то вже давайте по-повній програмі
А "Морзе" знають? :)
А "Морзе" знають?
і насправді!Підкиньте цю чудову(на Ваш погляд)думку Мартіні.Морзе це як раз найінтернаціональнійший спосіб спілкування LOL
а чому ж їх українській мові(граматиці) не навчаєте? якщо такі всі патрійоти,то вже давайте по-повній програмі,як то кажуть.
Та от, бачите, Вас раніше не було, не було кому порадити...;)
Ви би таке деяким форумлянам нашим тут порадили, що ціле життя в Україні проживають. ;) А мої хлопці і розмовляють, і пишуть. Я про це дбала. Але їхніх знань просто недостатньо для вільного спілкування на форумі.
Та от, бачите, Вас раніше не було, не було кому порадити...;)
Ви би таке деяким форумлянам нашим тут порадили, що ціле життя в Україні проживають. ;) А мої хлопці і розмовляють, і пишуть. Я про це дбала. Але їхніх знань просто недостатньо для вільного спілкування на форумі.
Образились?Даремно.
1. я тут комусь щось радити не вповноважений(всі поради щодо спілкування надані в Правилах)
2. цю розмову я почав тому, що вважаю нелогічним і недоречним ставити другу мову інтерфейсу англійську. Цим самим адміністрація (впевнеий,що не свідомо) спонукає до порушення правила про мову(пункт 1 вПравилах) які сама і встановила.
3.але якщо Правила розповсюджуються не на всіх...
Samojlovu4
21.01.2008, 11:59
Взагалі, англійську пора всім давно потрохи вчити. Завжди пригодиться. Іншої найпоширенішої міжнародної мови поки що не передбачається.
Ну не знаю... англійська добре, ще пару літ протримається... але як на мене, то пора китайську вчити...
Liliyah Romanova
21.01.2008, 17:50
Я пишу часом англійською щось, але подаю переклад, зазвичай. Часом не даю. Залежить від часу. Але все одно потім просять перекласти.
Гілка "англійська мова" є. Можна писати туди.
Степаныч
21.01.2008, 20:13
Помиляєтеся! Була б тут англійська в ходу, українська молодь, що вже в діаспорі виросла тут би з часом могла дописувати. Мій старший син, та і другий також дуже цікавляться Україною, українською історією. Якби тут практикували англійську, то певно би дописували. І таких немало. Десь чула, що до Америки за останні 18 років виїхало 2 млн українців. Цифра досить солідна. А тепер подумайте, скільки вже українських дітей тут проживає... І багатьом з них небайдужа Україна.
Олю!
Не ображайтеся. Скажу, що думаю. Зрозумійте, для емігрантів, їхніх дітей, онуків, правнуків сучасна Україна щось ефемерне. Ностальгія, зрозуміло. А для нас це РЕАЛЬНЕ ЖИТТЯ. Якщо Ви живете в Канаді чи США, ви ж не вимагаєте, щоб там жили як на початку 20-го століття! Життя йде, діалектика. Чому ж діаспора так настирливо і нагло намагається законсервувати НАШЕ життя? Ми що, резервація, паноптікум? Чому Ваші діти не можуть вивчити НАШУ мову, а я у свої 52 роки повинен вчити ЇХНЮ мову для спілкування з ними? Нормальні стосунки можуть бути лише одні: Ви поїхали в іншу країну, живете там, - щасти Вам і Вашим дітям, близьким! Нехай Ваше життя ТАМ буде приємним для Вас. Але НЕ СОВАЙТЕ НОСА В НАШЕ ЖИТТЯ!!!
Уважний аналіз показує, що російська й англійська мови мають бути приблизно в однаковому становищі. І та, і та міжнародна; і ту, і ту деякі українці можуть не знати. Звісно, російську розуміє значно більше українців, ніж англійську. Але, разом з тим, англійська більш міжнародна, ніж російська; корисно стимулювати форумчан до вивчення англійської. Якщо ж для англійської відводити окремий розділ, то з тих самих міркувань і для російської має бути окремий розділ.
Міркування про діаспору тут, на мою думку, несуттєві. Щодо цікавості мешканців англомовних країн до нашого форуму, то чим більш він англомовний, тим їм легше натрапити на нього ВИПАДКОВО. Так само, як українці нерідко натрапляють на форуми Росії. І ще раз не треба забувати, що англійська мова фактично є найпотужнішою міжнародною мовою, так що її вивчення - корисна справа загального характеру, а не якась забаганка типу підлаштовування під діаспору.
Додано через 1 хвилину
P.S. Ця тема вже стільки місяців існує, а досі не виправили її заголовок!!! "Мрва".
Liliyah Romanova
21.01.2008, 20:36
P.S. Ця тема вже стільки місяців існує, а досі не виправили її заголовок!!! "Мрва".
Були причини. Поки переіменовувала, то ви вже мене випередили. :)
Степаныч
21.01.2008, 20:39
Востаннє редагував Liliyah Romanova: Нині о 20:27. Причина: цитування видаленого допису
Це право модератора? Маю на увазі визначати, що можна писати, а що ні. І так скромно "редагував". Ну-ну...
Liliyah Romanova
21.01.2008, 20:45
Я видалила свій допис.
У вашому було цитування мого.
Хочете поговорити, можете писати у пп. :)
Степаныч
21.01.2008, 20:52
Хочете поговорити, можете писати у пп.:clapping: Розумна і красива жінка - страшна зброя! :) Пробачте за оффтоп.
З приводу англійської на форумі. Думаю, було б доречно відкрити окрему гілку, де дописувачі будуть спілкуватися англійською.
У нас на форумі була така гілка, дуже цікаво. Були теми англійською, французькою, німецькою і дуже багато іспанської (є у нас на форумі любителі :) )
Суміжно викладались лінки на фільми оригінальною мовою, давали консультації та все таке інше... Якщо форумчанам буде це цікаво, той гілку буде цікаво читати
Liliyah Romanova
21.01.2008, 22:03
Є гілка про англійську. Є про французьку.
Мертві вони.
Є гілка про англійську. Є про французьку.
Мертві вони.
та ну, Лілю, думаю, що не мертві. обидві мене зачіпають...
можливо, просто нам українцям, українська мова є настільки вже близькою, рідною, що жодна інша так не торкається серця...
думаю, для англомовних та франкофонів їх мови є такими самими живими, як для нас українська. потрібно ж відчувати в мові інтонації, звороти різні, підтекст, особливості - ну кому я розповідаю врешті-решт?;)
Liliyah Romanova
22.01.2008, 00:58
Та я про те, що якби була потрібна інша мова на форумі, то би ті гілки не застигли десь у хвостах.
Українська і російська цілком логічно є на форумі.
Іншими мовами теж ніби пишуть. І ніхто ж не штрафує за це.
Робити ще якусь мову офіційною форумною було би не надто розважливо. Бо тоді ще й польську можна додавати. І німецьку. Варіянтів забагато.
Зрозумійте, для емігрантів, їхніх дітей, онуків, правнуків сучасна Україна щось ефемерне.
Ви то за них вирішили? ;)
Чому ж діаспора так настирливо і нагло намагається законсервувати НАШЕ життя?
В який спосіб? Можете навести конкретні приклади такої " наглої консервації"?
Чому Ваші діти не можуть вивчити НАШУ мову, а я у свої 52 роки повинен вчити ЇХНЮ мову для спілкування з ними?
Мої діти в чужій країні свою рідну вивчили і знаючи Ваші погляди тут на форумі не впевнена, щоби Ваші так вивчили, якби жили не в Україні. А щодо Вашого "повинен вчити їхню" то Ви, Степановичу загнули! По-перше, що хто Вас заставляє, а по-друге не майте подвійних стандартів. Щодо російської Ви чогось іших пісень співаєте!
Нормальні стосунки можуть бути лише одні: Ви поїхали в іншу країну, живете там, - щасти Вам і Вашим дітям, близьким! Нехай Ваше життя ТАМ буде приємним для Вас. Але НЕ СОВАЙТЕ НОСА В НАШЕ ЖИТТЯ!!!
Куди ми і нам подібні поїхали, де живемо то не Ваш бізнес, як тут кажуть. Як мені відомо, Ваша мама теж не з України, але ніхто їй не перечив де жити. Навпаки, її співвітчизники Україну досі мордують, що вони сюди приїхали і дайте їм тут все їхнє! А про "несовання"(пхання) носа, то Ви трошки поделікатніше! Ви вже тим не раз псякаєте діаспорянам.... До Вас до хати я не завітала, а на ЛФ "приписалася", бо я - львів"янка, на відміну від Вас. І Вашим життям зовсім не переймаюся, так що наступного разу два рази подумайте перш ніж написати такі звинувачення.
П.С. А взагалі, Ваша політика щодо діаспорян нагадує мені зятя, що прийшов до жінчиних батьків в прийми, засів їхню хату і не дає іншим дітям, що пішли з дому, приступу до їхнього родинного гнізда...
Liliyah Romanova
22.01.2008, 02:22
Як на мене Степанич погарячкував. Як і я сьогодні вранці (моєму ранці).
Степаничу, я помиляюся?
Щодо української, маю тут зараз досить забавну ситуацію. Я коли говорю зі своєю перукаркою, то мушу вибирати навмисне слова схожі на російські, бо нещодавно вона мені зізналася, що половину того, що я їй говорю, не розуміє. :D:D:D А вона із Харкова.
Завдяки деяким друзям із Росії мала нагоду трохи повправляти свою російську. Акцент помалу зникає. Завдяки Зеті вже і пишу з меншими помилками (використовую російську на роботі іноді). :)
А взагалі мова - то таке складне питання, що порушувати його, як на мене, не варто.
На форумі чудово вживаються дві мови.
Робити ще якусь мову офіційною форумною було би не надто розважливо. Бо тоді ще й польську можна додавати. І німецьку. Варіянтів забагато.
Можна і не офіційною, а просто щоб не заборонялося писати ними без перекладу. Англійська при цьому доречна як всесвітньо зрозуміла. А щодо польської, німецької та інших, то, на мою думку, якщо хтось захоче дописувати якоюсь із них, то забороняти це теж не слід. Просто його проблема, скільки читачів його зрозуміє.
Liliyah Romanova
22.01.2008, 20:05
Можна і не офіційною, а просто щоб не заборонялося писати ними без перекладу.
А хто забороняє?
Просто вас тоді мало хто зрозуміє.
Додано через 54 секунди
Англійська при цьому доречна як всесвітньо зрозуміла.
Може, у всьому світі так, але не в усій Україні і не на всьому форумі.
Городецький
23.01.2008, 14:44
Може, у всьому світі так, але не в усій Україні і не на всьому форумі.
I know no one English word ever. My vote is "NO ENGLISH" :)
А хто забороняє?
Правила. Там написано, що треба подавати хоча б стислий переклад та ще й посилатися на джерело. Цікаво, яке має бути вказано джерело, якщо дописувач просто сам написав фразу?
Liliyah Romanova
23.01.2008, 20:28
Правила. Там написано, що треба подавати хоча б стислий переклад та ще й посилатися на джерело. Цікаво, яке має бути вказано джерело, якщо дописувач просто сам написав фразу?
Щиро кажучи, не розумію в чому полягає проблема?
Змінити правила заради одного користувача?
Ми вам і так віримо, що ви розумний та знаєте інші мови. :)
Щиро кажучи, не розумію в чому полягає проблема?
Змінити правила заради одного користувача?
Ми вам і так віримо, що ви розумний та знаєте інші мови.
Щось я зовсім Вас не зрозумів. До чого тут віра в розумність когось? І чому заради одного користувача? Ми обговорюємо, чи не варто урівняти англійську мову у правах з російською. Якщо російські тексти подають без перекладу, то чому англійські не можна? Або навпаки: давайте зобов'яжемо російські тексти теж перекладати українською.
ви устали, заговариваетесь.... если Вам НЕ понятно, НЕ читайте.
зобов'яжемо російські тексти теж перекладати українською.
Liliyah Romanova
23.01.2008, 21:32
Ми обговорюємо, чи не варто урівняти англійську мову у правах з російською. Якщо російські тексти подають без перекладу, то чому англійські не можна? Або навпаки: давайте зобов'яжемо російські тексти теж перекладати українською.
А багато українців знає англійську так само як російську? Про що ми говоримо? Який сенс англійської на форумі?
Я знаю українців, для яких рідна українська мова, знаю тих, для кого рідна російська, але вони далі вважають себе українцями. Знаю українців, для яких рідна англійська, але вони в Україні не живуть.
Для моїх батьків англійська цілковито чужа мова. І для багатьох.
Не бачу сенсу у вашому прагненні легалізувати ще одну мову.
Бо легалізувати одну, то далі буде ще і ще... На одній не зупиняться.
Liliyah Romanova, Ви пишете про інше, ніж я. Пояснюю чітко мої думки. Ідеться про те, чи варто накладати якісь обов'язки щодо перекладу на тих, хто написав на форумі щось іноземною мовою, і які саме мови вважати для форуму іноземними.
Накладання таких обов'язків зумовлено тим, що дехто може не зрозуміти написане кимось. І насамперед треба визначитися з концепцією: чи вважати проблемою, що він цього не зрозумів.
Перший спосіб: не зважати на це. Це проблема того, хто пише, - скільки людей його зрозуміють. Тоді про мову форуму взагалі нема потреби згадувати у правилах. Я прихильник саме цього способу.
Другий спосіб: турбуватися про те, щоб дописи були зрозумілими для читачів. Тоді ситуація така. Читачі знають, що це український форум, і розраховують на це. Інших мов, крім української, вони можуть не знати. Людей, які знають українську, але не знають російської, небагато, але вони існують; напр., у Канаді. Та й в Україні такі можуть бути, адже зараз російська мова вивчається не в усіх школах. Між іншим, на початку 1990-х років деякі люди, які повернулися в Україну з еміграції, описували саме таку проблему: російської не знають; розраховують, що в Україні досить знати українську, а до них тут багато хто по-російськи звертається. Навіщо тут на форумі ставити таких людей у нерівноправне становище відносно тих, які не знають англійської? Останні мають право на стислий переклад, а перші ні.
Втім, це невелика проблема. Адже, читаючи правила, людина бачить, що тут така петрушка: дописи можуть бути українською та російською. Виходить, форум просто розрахований на тих, хто знає ці дві мови. І нічого поганого в цьому нема. Так що не кажіть мені, що я з чимось своїм кудись суюсь. :)
Втім, це невелика проблема. Адже, читаючи правила, людина бачить, що тут така петрушка: дописи можуть бути українською та російською. Виходить, форум просто розрахований на тих, хто знає ці дві мови. І нічого поганого в цьому нема. Чесно кажучи, доки не прочитав це, то вже почав було думати, що Д.М. це флуд-робот :)
Liliyah Romanova
24.01.2008, 21:07
Другий спосіб: турбуватися про те, щоб дописи були зрозумілими для читачів. Тоді ситуація така. Читачі знають, що це український форум, і розраховують на це. Інших мов, крім української, вони можуть не знати.
Десь так і є.
Але російська додається як та мова, яка є рідною для значної частини українців.
Так що не кажіть мені, що я з чимось своїм кудись суюсь.
Не кажу. :ninja:
Мені вже чесно прикро навіть,що почав цю тему..ось так летячи з поверху на поверх життя,появляється якась мить в свідомості,котра щось коректує і аж пищить:діду!!воно тобі було потрібне?Воно чимось допоможе?
Я ось щойно своєму псові сказав гав!!Думав по простоті своїй,що то як воно до мене так лагідно,то і я дай звірині зроблю добро..ага..забився в кут і лише зирка на мене якось непевно...а сказав би няв..вкусив би напевно..
От і судіть самі:прості слова ж гав і няв..
А скільки у нас проблем в суспільстві із за дурних слів!!!
Один каже Украіна,інший Украина..і попробуй тут дай раду,коли в одного думки про неї,а в іншого мысль чтоб её..
А саме дурне, що мені прийшло в голову...кажу псові по-українськи: НАТО...мовчить ...говорю по- русски -НАТО..а ні мругне...
І от сів собі і думаю..а чому одна людина на одне і те ж слово тішиться,як німий цвяшком,а інша ледь піною не захлиснеться....
А потім старий хлоп собі подумав таке...вибачте немічного..а скільки ж вартує життя українця?Так собі прикинув,що якщо спочатку почати купувати пігулки...потім заплатити лікарському персоналу за діагностику і винос "утки" щоденно,то видалось недешево..а потім представив,клопоти по захороненню..це ж земля нині вартує дорожче ж пуху!!!То щось відразу йокнуло в серці десь там між головою і пупом..е ні..друже..а що напишуть на надгробку,котрий вартує як мій авто на ходу..мовляв тоді вродивсь, а нині представивсь ..і все...е ,думаю,де ж правда...той у котрого НАТО благо нації буде гнив,а той в котрого НАТО угроза империи российской жив?От і вдумав яk об"єднати два НАТО в один смолоскип..разом обійнятись з самим Януковичем(більше б мені пасувало з панянкою Богословською..все таки який не який хлоп і стоїть поки що у мене..вус) і підпалитись ..най горить те НАТО одним на радість, а іншим на сморід!!!
Потім, прокинувшись мокрий геть,помацався..живий..і собі подумав..а може раз слова таки одинакові,то най той вус собі росте!!!!І просто нам потрібно зрозуміти ту собаку,що вона мала на увазі сказавши мені гав,а собаці подумати і зрозуміти ,що я теж сказав гав з любові до неї!!!І НІЧОГО ІНШОГО!!!!
Додано через 1 годину 38 хвилин
І тошки лірики..
Краще було б,коли б мав
Клепку трохи більшу:
Жив ситніше б,краще б спав,
Ліпші були б вірші..
А ще краще москалем!!!-
Пив би тую нафту,
Щоби не втопивсь в ній Кремль,
Не вдавився нафіг!!
Додано через 3 години 1 хвилину
Про повернення заощаджень..
Кляті, кляті москалі
І сатрапи хішні!!!
Вкрали наші всі рублі,
А тепер їм смішно..
Бачиш як один й другий
Відкриває писок,
Що мовляв рубль дорогий,
А курс гривні нізок..
Як чекав скажу я вам
Наш сусід Петрович:
Никав все від своїх дам.
Так вже пили крові..
І не встиг таки цей хлоп
отоварить гроші..
Стукнув жінці хтось -ваш жлоб
Счас пропить их может..
Ше прожив години дві
Бідний наш Петрович..
Через день вже у труні,
Майже був здоровий...
Так собі міркую я
Фіг мав за совєтів..
КГБ не чує вже,
Сам без партбілета!!
От тому то і от так
Я кажу відверто
Краще мати хоч мідяк
Не після,до смерті!!!!
Прочитав усю вітку.
Одне чого не зрозумів то те чого власне пан vic дає посилання на свій форум а не на Львівський форум .... навіть запідозрив у рекламі :)
А може так воно і є, метою була реклама ? Якщо так то я купився і кілька раз клікнув на тих лінках :). Ну тоді це "трохи нечесно" бо ідея це ідея а використовувати ідеї з комерційною метою, не пасує пане Vік.
Щодо мови форуму, то він має бути або виключно україномовний або без жодних обмежень ІМХО
Навіщо ті дискримінаційні обмеження одних і вивещення саме російської мови, раз ніхто не розумітиме англ. чи франц. чи пол. мови то ніхто не читатиме тих дописів і відповідно тоді ніхто таких дописів писати не буде.
Якщо таких обмежень де факто нема то навіщо вони записані в правилах?
Чи ви боїтесь що тут хлинуть зараз американські агітатори і зафлудять форум англійськими текстами :) ?
Навіщо ті дискримінаційні обмеження одних і вивещення саме російської мови
А цэ тишить ЙИХНЕ добрэ галыцькэ сэрцэ.
Навіщо ті дискримінаційні обмеження одних і вивещення саме російської мови
Чому зразу "вивищення"? Просто історично так склалось, що на Україні найкраще знають, розуміють і володіють саме української і російською мовами. Хіба нє(с) ?
Чому зразу "вивищення"? Просто історично так склалось, що на Україні найкраще знають, розуміють і володіють саме української і російською мовами. Хіба нє(с) ?
Наверное, да. Но эту ситуацию надо исправлять!
А, вообще то мы говорим о Львове, для которого так же исторически сложилось что мы прекрасно понимаем и польский язык, но на нем почему-то правилами форума не рекомендуется писать.
Polska blizej do Lwowa i rozumiec jenzyk polski trzeba.
(ну та, прийшлось заглянути в рус-пол. словник :) )
Питання полягає в тому що якщо всі рівні то всі рівні.
Тобто або українською, або українською та іншими. (в слово інші власне означає інші, російська це також інша)
А взагалі я згідний з тими хто вище писав що англійська мова на порядок актуальніше зараз ніж російська для нас, в даному питанні пасувало б дивитися не тільки назад але і вперед
Полковник
10.05.2008, 22:56
Прочитав усю вітку.
Не гiлку?
Не?:moskali:
Не гiлку?
Не?
Так же, успішно русифікували. Нє?
І далі русифікують
От сьогодні сиджу, в голові вже від вашого язика гуде, перекладаю на українську мову один технічний текст, автоматом не перекладеш, треба ручками ручками...
Степаныч
10.05.2008, 23:06
...перекладаю на українську мову один технічний текст, автоматом не перекладеш, треба ручками ручками...Ігоре,
а не пробували головою, головою...;)
Полковник
10.05.2008, 23:19
треба ручками ручками...
Специалисты говорят, что ЭТО вредно для здоровья мужчины, хотя.....:cowboy:
а не пробували головою, головою...
хм... головою по клавіатурі .......
такого ще не пробував, а ви?
Додано через 1 хвилину
Специалисты говорят, что ЭТО вредно для здоровья мужчины, хотя....
Але вам не пошкодило, наразі? Правда?
Полковник
10.05.2008, 23:30
Я тут при чём?
У меня молоденькая женушка-красавица!
А Вы давайте - руками, руками, руками!
У меня молоденькая женушка-красавица!
Та ще й з технічною освітою, та й із знанням кількох мов... хм... може бути ... а от "молоденькая"
щось не дуже вірю, прибріхуєте :)
--------
не пригадую точно але здається колись давно давно була тут якась переСвєта ... здається добра ваша знайома. Одружились?
По-друге, у будь-якому спілкуванні головне не те, якими мовами розмовляють співрозмовники, а те, чи розуміють вони одне одного.
Sic! Мова є передусім засобом комунікації, тому зазвичай найбільш пасує та, якою досягається найбільше порозуміння усіх тих, кто бере участь у бесіді. Це по-перше. По-друге: впевнений, що тут (та і взагалі) є купа людей, які добре розуміють українську, але не надто добре сами володіють нею -- то який сенс примушувати їх перекручувати українську, цим, до речі, спотворюючи її красу, якою спекулюють геть усі ксенофоби а-ля топікстартер? Радше нехай дописують тими мовами, якими володіють добре і які зрозумілі більшості інших (be it russian, english, german or whatever) -- це і практикум для усіх буде. Адже "скільки мов ти знаєш -- стільки раз ти людина" :)
ЗІ: Коли я два роки тому порозумівся с двома симпатичними студентками-німкенями за допомогою жахливої суміші англійської та французької, нас найменш обходило, що то за євросуржик в нас такий був -- натомість й посьогодні передаємо одне одному віртуальні вітання :) Тож не треба демонізувати іншомовних дописувачів, це виглядає, якщо чесно, трохи жалюгідно.
Полковник
10.05.2008, 23:49
Я вообще НИКОГДА не вру.
Шутка про Пересвета не удалась.
Тупая шутка. ИМХО.
Та які жарти полковник, я ніколи в серйозних справах з серйозними людьми не жартую, а з "теми что не врут" то тим більше собі такого не дозволяю ...
але менше з тим
полковнику, ви мене провокуєте на флуд,
я написав допис по темі, він вище.....
... іду спати, а ви займайтесь тим чим займаєтесь. Добраніч, бувайте здорові і нехай вам не шкодить.
якась переСвєта ... здається добра ваша знайома. Одружились?
я вам, шановний, за подібні жарти карточку червону влаштую!.. http://levus.info/smile/mad.gif
я тупо просто годинами відкидав руській бред від української щирості
Добре, що Ви самі розумієте, що це тупо ;) ;)
Тож не треба демонізувати іншомовних дописувачів, це виглядає, якщо чесно, трохи жалюгідно.
Не важливо,якою мовою дописують.
важливо,ЩО дописують.
О.
є ж нормальні! люди! навіть у Росії!
:D
" — Здравствуйте, сударыня! Я — учитель Поползухин, из города.
— Ну, что, же делать? — вздохнула она. — Мало ли с кем как бывает. Иногда и среди учителей попадаются хорошие люди. "
(с) Аверченко (http://ocr.krossw.ru/html/averch/averchenko-ugly-ls_1.htm)
Додано через 2 хвилини
Не важливо,якою мовою дописують. важливо,ЩО дописують. О.
Exactly http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/cheers.gif
Читатель_Обкома
11.05.2008, 00:15
я вам, шановний, за подібні жарти карточку червону влаштую!.. http://levus.info/smile/mad.gif
А где карточка то?Красненькая?Что то я не вижу-с...:cowboy:
П.С."Пацан сказал!Пацан сделал!" (с)
А где карточка то?Красненькая?Что то я не вижу-с...
це було усне попередження...
і я не пацан...
за "пацана", до речі, також можу "посварити пальчиком"... http://levus.info/smile/wink.gif
Мазохізм?:eek:
Чи самокритика?:cowboy:
На майдан шановний ,на майдан!!!!
О, дякувати НьюШрекові, я нарешті знайшов належний український переклад російського "Всє в сад!" :crazy:
Додано через 16 хвилин
З приводу англійської на форумі. Думаю, було б доречно відкрити окрему гілку, де дописувачі будуть спілкуватися англійською.
Слушно, але радше було б зробити декілька гілок (або ж навіть окремий столик) для спілкування різними іноземними мовами. Імхо. Підозрюю, що принаймні англійська, польська та, мабуть, німецька гілки були б досить жвавими. ;)
Додано через 27 хвилин
"... (ц) мозок", ясна річ :)
Бред какой-то, русский, английский, украинский... О чем речь собственно? Давайте вообще введем правила переписки с использованием специальных шифровок (если я не ошибаюсь, кто-то предлагал азбуку Морзе), так точно никто никого не обидит. С каких пор ЛФ стал форумом национал-патриотического воспитания, почему кто-то должен указывать кому-то на каком языке излагать свои мысли? Если я родился в русскоязычной семье, учился в русской школе, общаюсь в основном по-русски со своими друзьями и сотрудниками, то могу использовать более богатый словарный запас, излагая мысль на русском языке, чем на украинском, что позволяет точно передать мысль и соответственно делает информацию более насыщенной, правдоподобной, ценной для читателя. Мне сложно поверить в то, что есть люди непонимающие русского языка (для таких прилагается перевод, смотреть ниже). Как вы смотрите старые советские фильмы, читаете прессу и книги (Достоевский в переводе на украинский - жесть)? Я всегда уважал и уважаю мнение, культуру, язык других людей и готов при необходимости просиживать недели со словарем, если на форуме появятся посты на польском, английском, иврите... Меня просто тошнит от таких заявлений, которые делал Vic, ему самому пора поработать над чистотой языка и изложением мысли.
Переклад посту українською:
Повна чухня, російська, англійська, українська... Про що мова власне? Давайте взагалі введемо правила листування з використанням спеціальних шифрувань (якщо я не помиляюся, хтось пропонував азбуку Морзе), так точно ніхто нікого не образить. З яких пір ЛФ став форумом націонал-патріотичного виховання, чому хтось повинен вказувати комусь на якій мові висловлювати свої думки? Якщо я народився в російськомовній сім'ї, вчився в російській школі, спілкуюся зазвичай російською з своїми друзями і співробітниками, то можу використовувати багатший запас слів, висловлюючи думку російською мовою, ніж на українській, що дозволяє точно передати думку і відповідно робить інформацію більш насиченою, правдоподібною, ціннішою для читача. Мені складно повірити у те, що є люди які не розуміють російської мови. Як ви переглядаєте старі радянські фільми, читаєте пресу і книги (Достоєвській в перекладі українською - жесть)? Я завжди поважав і поважаю думку, культуру, мову інших людей і готовий при необхідності просиджувати тижні із словником, якщо на форумі з'являться пости на польській, англійській, івриті... Мене просто нудить від таких заяв, які робив Vic, йому самому пора попрацювати над чистотою мови і викладом думки.
Переклад посту українською:
А де по польськи?:cowboy:
А де по польськи?:cowboy:
Darujcie mnie:)
Tłumaczenie postu polską:
Pełne majaczenie, rosyjskie, angielska, ukraińska... O tym mowa właściwie? Proponuję w ogóle wprowadzić reguły przepisywania z wykorzystaniem specjalnych szyfrowań (jeśli nie mylę się, ktoś proponował abecadło Morse), tak dokładnie nikt nikogo nie obrazi. Z których czasów ëô stał się forum narodowo-patriotycznej edukacji, dlaczego ktoś musi wskazywać komuś na której mowie opiniować swoje? Jeśli urodziłem się w rosyjskojęzycznej rodzinie, uczył się w rosyjskiej szkole, komunikuję zazwyczaj rosyjską z swoimi przyjaciółmi i współpracownikami, to mogę wykorzystywać bogatszy zapas słów, opiniując językiem rosyjski, aniżeli na ukraińskiej, że pozwala dokładnie przekazać myśl i odpowiednio robi informację bardziej nasyconą, prawdopodobną, cenniejszą dla czytacza. Mi trudno uwierzyć w to, że są ludzie które nie rozumieją języka rosyjskiego. Jak obejrzeliście stare radzieckie filmy, czytacie prasę i książki? Zawsze poważałem i szanuję opinię, kulturę, mowę innych ludzi i gotów przy konieczności przesiadywać tygodnie z słownikiem, jeśli na forum pojawią się stanowiska na polskiej, angielskiej, języku hebrajskim... Mnie prosto mdli od takich oświadczeń, które robił Vic, jemu samemu czas popracować nad czystością mowy i referowaniem myśli.
А,все-таки...
Думать по-русски - как это ужасно...
А,все-таки...
Ви бачили уривок з матриці з „гоблінськім” перекладом в якому агенти намагаються примусити Нео спілкуватись тільки українською? :scare:
Ви бачили уривок з матриці з „гоблінськім” перекладом в якому агенти намагаються примусити Нео спілкуватись тільки українською?
Кошмар...українською...
Садюги...
Щодо мови форуму, то він має бути або виключно україномовний або без жодних обмежень ІМХО
Радше нехай дописують тими мовами, якими володіють добре і які зрозумілі більшості інших ...
О, вы даёте. Форум - частный ресурс. Какие правила захотят владельцы форума устанавливать - такие и установят. И обсуждать их действия, а тем более чего-то требовать, как-то не очень корректно. Тем более, кто знает какие цели они ставили, создавая форум и устанавливая такие правила.
И не следует так же забывать, что форум ещё и модерировать надо. Ну зачем себе создавать лишние хлопоты? Значит кто-то человек - он знает кучу языков, а кто-то негр на плантации - он должен всё это разгребать, разбираясь в том, что понаписали любители, допустим, суахили. :)
Нмд.
О, вы даёте. Форум - частный ресурс. Какие правила захотят владельцы форума устанавливать - такие и установят. И обсуждать их действия, а тем более чего-то требовать, как-то не очень корректно. Тем более, кто знает какие цели они ставили, создавая форум и устанавливая такие правила.
И не следует так же забывать, что форум ещё и модерировать надо. Ну зачем себе создавать лишние хлопоты? Значит кто-то человек - он знает кучу языков, а кто-то негр на плантации - он должен всё это разгребать, разбираясь в том, что понаписали любители, допустим, суахили.
Нмд.
Не забувайте,що форум - це місце спілкування людей.Які розмовляють такою мовою.яка їм до вподоби.
І не в силі жодна адміністрація втримати відвідувачів,заборонивши їм дописувати якоюсь одною мовою.
В наказовому порядку.
Не забувайте,що форум - це місце спілкування людей.Які розмовляють такою мовою.яка їм до вподоби.
І не в силі жодна адміністрація втримати відвідувачів,заборонивши їм дописувати якоюсь одною мовою.
В наказовому порядку.
Romko, чесслово, я просто не знаю что Вам ответить.
Додано через 4 хвилини
...
і я не пацан...
- Малчик?!
- Нэт.
- А кто???
:)
О, вы даёте. Форум - частный ресурс. Какие правила захотят владельцы форума устанавливать - такие и установят. И обсуждать их действия, а тем более чего-то требовать, как-то не очень корректно.
Якщо ви не помітили, то в моєму дописі є таке слово як "ІМХО", що означає IMHO - in my humble opinion - на мою скромну думку
так що ніхто нічого не вимагає а люди висловлюють свою думку і я в т.ч.
А конструктивна критика ще нікому не завадила
я вам, шановний, за подібні жарти карточку червону влаштую!..
Якщо червону карточку, то тоді починати треба з Полковника. Він, здається, Ігора дурними неприхованими натяками довів до такої шпильки. Чи я не права? ;) А то якось однобоко виходить....Чи з Полковником вже пару днів носяться, як з писаною торбою на форумі, бо він просив до 17-го не банити? А він собі то жінок матами криє, то всіх форумчан "СКОТАМИ" обзиває. І ці дописи зникають вмиг ока.
Цікаво! Може то і собі таку індульгенцію випросити і без ненормативної лексики, а просто так різко, прямо в очі розказати деяким форумчанам, що я про них думаю? ;););)
Якщо червону карточку, то тоді починати треба з Полковника.
а полковнику і чітатєлю то не страшно... вони червоне люблять, то їх улюблений колір з совєцких часів.
levandivka
11.05.2008, 11:03
не в силі жодна адміністрація втримати відвідувачів,заборонивши їм дописувати якоюсь одною мовою.
Ромку, Ви дійсно ТАК думаєте? http://s6.rimg.info/5dfbcef72a570f032cbdd29e605dcad3.gif
Додано через 2 хвилини
Може то і собі таку індульгенцію випросити і без ненормативної лексики, а просто так різко, прямо в очі розказати деяким форумчанам, що я про них думаю?
Олю!
Для Вас, нині...
Від мене, особисто...
Легко! :)
Ви бачили уривок з матриці з „гоблінськім” перекладом в якому агенти намагаються примусити Нео спілкуватись тільки українською?
http://levus.info/smile/shok.gif гоблінським?....
"українська мова, перезагрузко в моск":
http://www.levus.info/index.php?do=blog
(приблизно просередині сторінки)
Олю!
Для Вас, нині...
Від мене, особисто...
Легко!
Нема настрою. :) На роботі нині файно було, хлопці ніц не втворили, з милим гарно поговорила. Нехай другим разом.:radist:
http://levus.info/smile/shok.gif гоблінським?....
"українська мова, перезагрузко в моск":
http://www.levus.info/index.php?do=blog
(приблизно просередині сторінки)
А я пів ночі не міг згадатм яку назву має цей уривок... Дякую:)
- Малчик?!
- Нэт.
- А кто???
в гуглі вводиш слово "пацан" і перші кілька лінків:
http://www.google.com.ua/url?sa=t&ct=res&cd=5&url=http%3A%2F%2Frutube.ru%2Ftracks%2F8709.html%3F v%3Dc7d2278de063e720e9786b355581f199&ei=ua4mSIXAJKik-QKRwOi5DA&usg=AFQjCNFomz8zksZNaq-yzBCB1Jmr-aDm9A&sig2=HOJ1x6wOIrqq0cPwUM0IKA
http://www.google.com.ua/url?sa=t&ct=res&cd=3&url=http%3A%2F%2Fwww.fashiontime.ru%2Fnews%2F4947. html&ei=ua4mSIXAJKik-QKRwOi5DA&usg=AFQjCNG3CoD0FxPvTFSdZE5SkoPFv4PJgg&sig2=sJNzBPBoEmVzR9iJoZx2DA
http://www.google.com.ua/url?sa=t&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.gramota.ru%2Fforum%2Fread.php %3Ff%3D22%26i%3D2255%26t%3D2255&ei=ua4mSIXAJKik-QKRwOi5DA&usg=AFQjCNEn_BYP_TS_y9HCVGVbDUQXEZzAIw&sig2=SggggJaogbnYkgMWFDQzrQ
Додано через 4 хвилини
А я пів ночі не міг згадатм яку назву має цей уривок... Дякую
рости великий!... http://levus.info/smile/biggrin.gif
Boris_Kiev
11.05.2008, 12:07
Може то і собі таку індульгенцію випросити і без ненормативної лексики, а просто так різко, прямо в очі розказати деяким форумчанам, що я про них думаю?
Олю,
на форумі прямо не пишіть.
Краще надиктуйте аудіофайл (діти допоможуть), викладіть десь і подайте лінк.
І домовимося, що за це ніхто Вас не покарає !
в гуглі вводиш слово "пацан" і перші кілька лінків:
Ну, если Вас в єту тему потянуло, то не всё так плохо:
Краткий словарь блатного жаргона:
Пацан (т) - человек, занимающий высокое положение в обществе заключенных в колониях общего режима (иногда на малолетке), блатной.
Но мы люди культурные, поэтому смотрим сюда:
Великий тлумачный словник сучасної української мови:
ПАЦАН, -а, ч., фам. Те саме, що хлопчак
ХЛОПЧАК, -а, ч., розм. Те саме, що хлопець
ХЛОПЕЦЬ, -пця, ч. 1. Дитина або підліток чоловічої статі. // Те саме, що син. // Молодий чоловік, юнак, парубок.
2. перев. мн. Уживається як назва чоловіків (здебільшого при звертанні). 3. заст. Підліток-слуга. // заст. Поводир у сліпого.
Выделено мной
В общем, как сказали классики (савєцкай, правда, эпохи) - "Кто скажет, что это девочка, пусть первым бросит в меня камень!"
В общем, как сказали классики (савєцкай, правда, эпохи) - "Кто скажет, что это девочка, пусть первым бросит в меня камень!"
Не думаю, что во фразе брошенной в сторону Пупера "Пацан сказал, пацан сделал" подразумевался поводырь слепого, мальчик слуга или просто мужчина, скорее всего ваше первое трактование этого слова. Как мне известно, он "халву не хавал" и данное высказывание можно понимать как оскорбление. У меня никогда не было ни капли уважения к тем людям (пацанам), которые своими поступками порочили себя, своих близких и доставляли разного рода неудобства нанося вред обществу.
Краткий словарь блатного жаргона:
чіста в натурє :bazar:
levandivka
11.05.2008, 12:45
"халву не хавал"
чіста в натурє
Альо!
Гілка про мову форуму, припиняйте "базар". http://promo.mhealth.ru/upload/menshealth/Mart_07/gai7.jpg
він, часом, виданий не у видавництві "фоліо" (якщо такий словник, звичайно, існує)?
якщо у "фоліо", то листочки з цієї книжки потрібно довго м’яти, щоб можна було використати за призначенням...
цілком слушно зауважив муму -- сказано було з використанням жаргону, а не цього словника:
О, вы даёте. Форум - частный ресурс. Какие правила захотят владельцы форума устанавливать - такие и установят. И обсуждать их действия, а тем более чего-то требовать, как-то не очень корректно.
"О, вы даёте" (ц) :cowboy: А що, десь йшлося про те, щоб чогось вимагати від володарів форума? http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/hmm.gif Але ж висловлювати свої думки щодо поліпшення можливостей спілкування на форумі, як на мене, жодним чином не є закидом на адресу володарів чи адміністрації -- навпаки, це свідчить про небайдужість людей до форуму і прагнення зробити його ще ліпшим.
Отже Ваша ескапада мені, якщо чесно, зовсім незрозуміла ;)
Тем более, кто знает какие цели они ставили, создавая форум и устанавливая такие правила.
Форуми зазвичай створюють аби люди спілкувалися, ні? :) А то Ви зараз з творців форуму якихось масонів-якудза зробите... :ninja: http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/ae.gif
И не следует так же забывать, что форум ещё и модерировать надо. Ну зачем себе создавать лишние хлопоты? Значит кто-то человек - он знает кучу языков, а кто-то негр на плантации - он должен всё это разгребать, разбираясь в том, что понаписали любители, допустим, суахили. :)
То є вже технічні нюанси. Постійні дописувачі форуму -- люди дорослі (за розвитком, не обов'язково за віком), тому, на мою думку, нема проблем зробити когось з них, наприклад, модератором окремої іншомовної гілки або комодератором саме по дописах певною мовою. Аби був час та натхнення, так би мовити ;)
levandivka
11.05.2008, 15:20
свідчить про небайдужість людей до форуму і прагнення зробити його ще ліпшим.
І, зазвичай, що це пост новачка. Люблять новоприбулі покращувати...
він, часом, виданий не у видавництві "фоліо" (якщо такий словник, звичайно, існує)?
якщо у "фоліо", то листочки з цієї книжки потрібно довго м’яти, щоб можна було використати за призначенням...
Если с этм проблемы - это не ко мне, это к Читателю. :)
Вы сослались на инет, и я не был оригинальным. :)
http://www.slovnyk.net
© 2005. ВТФ "Перун" - друкована версія.
© 2006. Олег Дмитрієв - проект "СЛОВНИК.НЕТ" (Ліцензійний договір N 1-ТС від 01.01.2006р). Технічна підтримка: Дмитро Різоль.
Додано через 5 хвилин
Не думаю, что во фразе брошенной в сторону Пупера "Пацан сказал, пацан сделал" подразумевался поводырь слепого, мальчик слуга или просто мужчина, скорее всего ваше первое трактование этого слова.
Понимаете, идеомы на то и идеомы, что кратко выражают то, что трудно растолковать.
Теперь же я в полной растерянности как понимать возмущеный ответ Пупера.
То ли как "Непацан сказал - непацан не сделает"
ти ли "Непацан сказал - не пацан таки сделает"
то ли как-то совсем уж иначе?
І, зазвичай, що це пост новачка. Люблять новоприбулі покращувати...
Щось мені здалося, що на цю тему дописував не тільки я. Це по-перше. По-друге: перфекціоністський ентузіазм новачків -- це банально, я згоден, але не менш банально (та й просто не дуже красиво) виглядає оця зверхність локальних корифеїв, яка спостерігаєтся у Вашої відповіді ;) Ну і по-третє: згадайте Керрола:
"— Здесь, знаешь ли, приходится бежать со всех ног, чтобы только остаться на том же месте! Если же хочешь попасть в другое место, тогда нужно бежать по меньшей мере вдвое быстрее."
Це я до того, що без відкритості до певних новацій, обережної актуалізації свого формату будь-який ресурс (йдеться не тільки про ЛФ) ризикує стати менш інтересним для дописувачів.
Власне, не маємо чого перейматися: хто хоче іншомовного спілкування, звісно, знайде потрібні ресурси, а хто хоче будь-що перебувати у затишній атмосфері клубної кав'ярні, має лише підтримувати status quo ante. Чому ці дві приємності не можна поєднати -- то, звісно, залишаєтся питанням -- ну і грець з ним :cowboy:
Вы сослались на инет, и я не был оригинальным.
http://www.slovnyk.net
© 2005. ВТФ "Перун" - друкована версія.
© 2006. Олег Дмитрієв - проект "СЛОВНИК.НЕТ" (Ліцензійний договір N 1-ТС від 01.01.2006р). Технічна підтримка: Дмитро Різоль.
http://levus.info/smile/shok.gif
ПАЦАН, -а, ч., фам. Те саме, що хлопчак.
куди поділося все решта?...
Если с этм проблемы - это не ко мне, это к Читателю.
гммммм...
це ж ви виступили в якості "адвоката читателя"... http://levus.info/smile/wink.gif
"О, вы даёте" (ц) :cowboy: А що, десь йшлося про те, щоб чогось вимагати від володарів форума? http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/hmm.gif Але ж висловлювати свої думки щодо поліпшення можливостей спілкування на форумі, як на мене, жодним чином не є закидом на адресу володарів чи адміністрації -- навпаки, це свідчить про небайдужість людей до форуму і прагнення зробити його ще ліпшим.
Отже Ваша ескапада мені, якщо чесно, зовсім незрозуміла ;)
Извините, это всё из-за моей лингвистической бестолковости. Мне показалось, что "має бути" и "нехай дописують" имеют модальную нагрузку.
Форуми зазвичай створюють аби люди спілкувалися, ні? :) А то Ви зараз з творців форуму якихось масонів-якудза зробите...
Почему сразу о плохом думаете? Может форум, как форум "при газете" имеет дополнительной целью иметь кое-какую информацию для оценки каких-либо социальных явлений. Может просто им нужно оценить какие темы важны социуму. Да мали ли хорошего люди могут желать сделать.
Что в этом плохого?
То є вже технічні нюанси. Постійні дописувачі форуму -- люди дорослі (за розвитком, не обов'язково за віком), тому, на мою думку, нема проблем зробити когось з них, наприклад, модератором окремої іншомовної гілки або комодератором саме по дописах певною мовою. Аби був час та натхнення, так би мовити ;)
Это надо понимать, что у Вас есть опыт создания и поддерживания форумов? Или просто как Ваш взляд на этот вопрос.
Просто уточняю.
Додано через 6 хвилин
http://levus.info/smile/shok.gif
Последовательно идёте по значениям пацан-хлопчак-хлопець.
це ж ви виступили в якості "адвоката читателя"... http://levus.info/smile/wink.gif
Я про это:
то листочки з цієї книжки потрібно довго м’яти, щоб можна було використати за призначенням... :) :)
afterstep
11.05.2008, 15:56
там є нотатка - якщо ти не згодний з тлумаченням - на їхньому форумі можеш виразити своє "фе" :)
а взагалі - дядько ОлдМан жартує - не закипай і зведи все в жарт :) він направду добродушний, і, на відміну від львів'ян - в пляшку не лізе :) може, тому що плечі навіть в бочку не влізуть - але таки не лізе :)
зведи все на жарти - і все буде гут :)
Liliyah Romanova
11.05.2008, 16:08
В наказовому порядку.
Чому ні?
Бан іще ніхто не відміняв.
А взагалі мені смішно, що вже 9 сторінок нашкрабали. Так наївно вважаємо, що форум скаже й адмін зробить?
Спершу добийтеся простішого - анімованих аватарів, а тоді вже до мови форуму беріться. А так - пусте балакання. Заради суперечки.
А переклад постів кількома мовами взагалі шедевр. Комп'ютером перекладали?
ОлдМен +100!!! за допис 150!
Додано через 3 хвилини
Это надо понимать, что у Вас есть опыт создания и поддерживания форумов? Или просто как Ваш взляд на этот вопрос.
Просто уточняю.
Зазвичай на форумі саме другий варіянт.
Свого форуму не маю, не створював, але от на вашому...
Чому ні?
Бан іще ніхто не відміняв.
А взагалі мені смішно, що вже 9 сторінок нашкрабали. Так наївно вважаємо, що форум скаже й адмін зробить?
Я мав на увазі,що жодні вказівки згори не заборонять мені писати те,що я думаю,тією мовою,якою я хочу.
Извините, это всё из-за моей лингвистической бестолковости. Мне показалось, что "має бути" и "нехай дописують" имеют модальную нагрузку.
http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/cheers.gif
Почему сразу о плохом думаете?
Та то я жартома :)
Может форум, как форум "при газете" имеет дополнительной целью иметь кое-какую информацию для оценки каких-либо социальных явлений. Может просто им нужно оценить какие темы важны социуму. Да мали ли хорошего люди могут желать сделать.
Что в этом плохого?
Та ні, нічого -- але ж усі ці оцінки можуть мати місце лише, якщо на форумі буде жваве спілкування, хіба ні?
Просто уточняю.
Створення власноруч -- ні, підтримки -- так. Я модерую невеличкий спеціалізований український форум і брав суттєву участь у розробці його правил. Ну і досвід модерування фідошних ехоконференцій є (не знаю, чи це в данному випадку враховується до скіллз, але що було, то було ;) ).
ЗІ: Приємно бачити, що тема, що була створена у явно провокативному дусі, сукупними зусиллями дописувачів перейшла в русло спокійного і конструктивного обговорення форумного мовного узусу. Таке "самоврегулювання" -- то серйозний плюс усій форумній спільноті http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/yes.gif
А взагалі мені смішно, що вже 9 сторінок нашкрабали. Так наївно вважаємо, що форум скаже й адмін зробить? Спершу добийтеся простішого - анімованих аватарів, а тоді вже до мови форуму беріться. А так - пусте балакання.
Ну та, анімовані аватари, це звичайно дуже потрібна річ...
Майже так само як найновіша модель телефону наймоднішого кольору ...
А взагалі ніхто нічого не добивається люди висловлюють свою думку. І навіть якщо дійсно пусте балакання, ну то й що, не можна?
Якось перегортав кілька гілок, пробував читати, і приходив до висновку що ці гілки це пусте балакання, то я просто не писав в ту тему і не брав участі в пустому балаканні, і не писав людям, які там спілкуються що це в них "пусте балакання". Нехай собі балакають, може для них воно і не пусте.
Додано через 19 хвилин
Зазвичай на форумі саме другий варіянт.
Свого форуму не маю, не створював, але от на вашому...
Ну і що? Люди критикують те що їм не подобається?
Люди наприклад критикують владу і при тому ніколи не були при владі.
Комусь відключають воду, тепло, їм не подобається вони критикують, обурюються, але ж вони самі ні мереж не створювали, ні не пробували їх експлуатувати але всеодно критикують.
Мені не подобається якість наших доріг, я критикую, всі критикують, але практично ніхто з нас також ніколи дороги особисто не укладав...
і так далі і так море прикладів
Чи форум це виняток який критикувати не можна?
Обговорювати не можна.
Обов"язково самому створювати.
Так якщо всі будуть створювати форуми то хто буде займатися чимось іншим?
Liliyah Romanova
12.05.2008, 00:19
Якось перегортав кілька гілок, пробував читати, і приходив до висновку що ці гілки це пусте балакання, то я просто не писав в ту тему і не брав участі в пустому балаканні, і не писав людям, які там спілкуються що це в них "пусте балакання". Нехай собі балакають, може для них воно і не пусте.
Та на інших так і роблю. Ця гілка стосується адміністрації, то вже хочеш чи ні, а переглянути й щось сказати доводиться. А в разі чого й закрити...
Чи форум це виняток який критикувати не можна?
Можна. Але ж ви нервовий сьогодні. ЧИ ви такий завжди, а я раніше не помічала?
Не всі просто критикують чи обговорюють. Дехто сильно на вуха тисне...
А переклад постів кількома мовами взагалі шедевр. Комп'ютером перекладали?
Буду с вами откровенен, по-русски и на украинском написал от руки, но так как с польским дела обстоят не очень хорошо, пришлось воспользоваться онлайн переводчиком. Кстати, онлайн переводчик – это реальный выход для людей, которые не владеют, допустим, украинским языком, но проявляют интерес к написанному на ЛФ. :-)
levandivka
12.05.2008, 01:48
онлайн переводчик – это реальный выход для людей, которые не владеют, допустим, украинским языком,
Борони Боже!
Ви уявляєте, що вони наперекладають!? http://www.kolobok.us/smiles/standart/swoon2.gif
Liliyah Romanova
12.05.2008, 01:57
Кстати, онлайн переводчик – это реальный выход для людей, которые не владеют, допустим, украинским языком, но проявляют интерес к написанному на ЛФ.
Тепер я зрозуміла, чому в салуні так парко, а то все онлайнові перекладачі намішали... Ух, ті перекладачі! http://s8.rimg.info/75591bb560db8b220c935c1eb1e50e68.gif
levandivka
12.05.2008, 02:01
зрозуміла, чому в салуні так парко, а то все онлайнові перекладачі
Ні. Багато людей в Салуні думають по-русски http://www.kolobok.us/smiles/standart/pleasantry.gif, а живуть в Україні. От і плутанина...
Тепер я зрозуміла, чому в салуні так парко, а то все онлайнові перекладачі намішали... Ух, ті перекладачі! http://s8.rimg.info/75591bb560db8b220c935c1eb1e50e68.gif
В салуне разве общаются на польском? Вроде нет, тогда причем тут переводчики?
Ні. Багато людей в Салуні думають по-русски http://www.kolobok.us/smiles/standart/pleasantry.gif, а живуть в Україні. От і плутанина...
Отож бо й воно!:moskali: :naci:
Степаныч
12.05.2008, 12:19
Ні. Багато людей в Салуні думають по-русски , а живуть в Україні. От і плутанина...
Отож бо й воно! Ну не знаю! Я от думаю і так, і так. В залежності про що і у якому контексті.;) От коли в Салуні, думаю українською. Чому?:)
От коли в Салуні, думаю українською. Чому?
може: бо в пурєдному товаристві?... http://levus.info/smile/wink.gif
Степаныч
12.05.2008, 13:46
може: бо в пурєдному товаристві?... http://levus.info/smile/wink.gifМоже... хоча і інше не менш "пурєдне".:)
levandivka
12.05.2008, 15:06
коли в Салуні, думаю українською. Чому?
Рефлекс маскування...http://www.kolobok.us/smiles/standart/taunt.gif
Якщо червону карточку, то тоді починати треба з Полковника. Він, здається, Ігора дурними неприхованими натяками довів до такої шпильки. Чи я не права? ;) А то якось однобоко виходить....Чи з Полковником вже пару днів носяться, як з писаною торбою на форумі, бо він просив до 17-го не банити? А він собі то жінок матами криє, то всіх форумчан "СКОТАМИ" обзиває. І ці дописи зникають вмиг ока.
Олю, дорогенька, це вже в нас перейшло на генний рівень перед ними прогинатись в позі "чєво ізволітє". Їм все можна. І їхню мову (язік) тут їм дозволили а інші іноземні заборонили, що їм було все зрозуміло. А те що я їх "язік" мушу три рази прочитати, щоб зрозуміти про що йдеться, то who cares??? Не кажучи вже про моїх дітей, які їхнього язіка і не чули в житті.
Хоча є деякі плюси - ми можемо повністю оцінити їхню "культуру". В повному обємі.
Але шкода, що за набагато менші провини і саме в суперечці з ними були забанені пожиттєво цікаві співрозмовники - Іван, Заточений, НОТОЦО...
Але... Нікто нє забіт, нічто нє забіто...
Степаныч
12.05.2008, 16:30
Рефлекс маскування...http://www.kolobok.us/smiles/standart/taunt.gifШеф, мене викрили!!!:ninja:
Їм все можна. І їхню мову (язік) тут їм дозволили а інші іноземні заборонили, що їм було все зрозуміло. А те що я їх "язік" мушу три рази прочитати, щоб зрозуміти про що йдеться, то who cares??? Не кажучи вже про моїх дітей, які їхнього язіка і не чули в житті. Хоча є деякі плюси - ми можемо повністю оцінити їхню "культуру". В повному обємі.
Making conclusions about a nation's cultural [im]maturity, which are based solely on your dislike for its language and on posts of just one language-speaker seems xenophobic, leaving alone statistical underrepresentativity of sample. ;)
Чернобылец
13.05.2008, 04:46
Making conclusions about a nation's cultural [im]maturity, which are based solely on your dislike for its language and on posts of just one language-speaker seems xenophobic, leaving alone statistical underrepresentativity of sample. ;)
I remember, when the son of the person with name starting with letter P. called one of the commonly used languages here " the most ugliest in the world". He was suprised "How people can use this so ugly language " His farther proudly quoted his son on this forum.
Should I mention who this person was ? Mr. Pedro? do you know him ? :)
Степаныч
13.05.2008, 07:03
Making conclusions about a nation's cultural [im]maturity, which are based solely on your dislike for its language and on posts of just one language-speaker seems xenophobic, leaving alone statistical underrepresentativity of sample.
I remember, when the son of the person with name starting with letter P. called one of the commonly used languages here " the most ugliest in the world". He was suprised "How people can use this so ugly language " His farther proudly quoted his son on this forum.
Should I mention who this person was ? Mr. Pedro? do you know him ? Шо???
levandivka
13.05.2008, 07:10
Шо???
Я б сказав "Шо-шо???" http://www.kolobok.us/smiles/standart/dntknw.gif
Читатель_Обкома
13.05.2008, 07:22
Шо???
Я б сказав "Шо-шо???"
Блинн...вам то чо жалко?:mad:
Хай люди ругаются себе на здоровье...:cowboy:
Хай люди ругаются себе на здоровье...
Читатель, скажіть, що Ви все зрозуміли і я повірю. :)
levandivka
13.05.2008, 09:59
Хай люди ругаются себе
Не хай!
Я б казав "не ...":shutup:
Собі - це в ПП. :agree:
А Правила Форуму вимагають "стислого перекладу" для іншомовних текстів.
А Правила Форуму вимагають "стислого перекладу" для іншомовних текстів.
Перепрошую, забув :)
Я казав пановi Педро, що робити висновки щодо культурностi цiлого народу лише на пiдставi особистої нелюбовi пана до мови цього народу та дописiв лише одного носiя цiєї мови -- справа ксенофобська i нерепрезентативна у статистичному планi ;)
Я казав пановi Педро, що робити висновки .....
От власне а це не ксенофобство з інших мов вимагати а з російської ні?
Давайте як всі рівні то всі рівні :)
Вимагати чого? :)
Давайте як всі рівні то всі рівні
Дик давайте, я й не проти ;)
Степаныч
13.05.2008, 12:39
Я казав пановi Педро, що робити висновки щодо культурностi цiлого народу лише на пiдставi особистої нелюбовi пана до мови цього народу та дописiв лише одного носiя цiєї мови -- справа ксенофобська i нерепрезентативна у статистичному планi
Ну ни фига себе!!!:)
Давайте як всі рівні то всі рівні :)
Я только за! Только что-то нашим уважаемым модераторам это не очень понравилось, мое начинание, скорее всего, было воспринято как мелкое хулиганство... При необходимости всегда готов предоставить краткий и дословный перевод своих русскоязычных постов…
Скорочений переклад посту українською:
Я ж так і хотів зробити, а модераторам то не до вподоба чомусь... Як буде потреба надавати переклад – я завжди напоготові...
Ну ни фига себе!!!:)
А шо такоє, я нєправ? :moskali: ;)
Я только за! Только что-то нашим уважаемым модераторам это не очень понравилось, мое начинание, скорее всего, было воспринято как мелкое хулиганство... При необходимости всегда готов предоставить краткий и дословный перевод своих русскоязычных постов…
Скорочений переклад посту українською:
Я ж так і хотів зробити, а модераторам то не до вподоба чомусь... Як буде потреба надавати переклад – я завжди напоготові...
муму, жжош!.. пєши ісчо!.. http://levus.info/smile/biggrin.gifhttp://levus.info/smile/rofl.gifhttp://levus.info/smile/lol.gif
муму, жжош!.. пєши ісчо!..
:D :D :D :D :D
Скорочений переклад посту українською
А по-польски?
Ну ви, люди й даєте... ксенофобія, дискримінація, прогинання блаблабла... При чому тут це все? Коли писався цей пункт правил, підстави були дуже прості:
1. цільова аудиторія форуму - українці. А Україна де факто - двомовна країна, практично всі жителі цієї країни розуміють або володіють двома мовами - українською і російською.
2. Адміністратор також найкраще розуміє ці дві мови. Скажімо уже з англійською і польською важче, не кажучи вже про інші. А саме адміністратор несе відповідальність (кримінальну та адміністративну) за зміст форуму, якщо він (зміст) порушує законодавство України. Якщо зміст буде незрозумілою адміністроторові мовою, то він не зможе адекватно адмініструвати форум і в разі чого, навіть не буде знати, за що ж його в тюрму садять :)
Может форум, как форум "при газете" имеет дополнительной целью Це не форум при газеті, цей сайт не має жодного стосунку до жодної газети. Я на цьому наголошував десятки разів уже. Просто один із розділів форуму присвячений обговоренню публікацій "Львівської газети". Не треба людей в оману вводити.
Але шкода, що за набагато менші провини і саме в суперечці з ними були забанені пожиттєво цікаві співрозмовники - Іван, Заточений, НОТОЦО... Ці особи, наскільки я пригадую, були забанені за хамство. А їхні політичні погляди особисто я відсотків на 80 поділяю.
Степаныч
17.05.2008, 09:47
А шо такоє, я нєправ? :moskali: ;)Нє, почему не прав? Прав. Уж только больно заумно написано. Без пол-литра не поймешь.:)
Це не форум при газеті, цей сайт не має жодного стосунку до жодної газети. Я на цьому наголошував десятки разів уже. Просто один із розділів форуму присвячений обговоренню публікацій "Львівської газети". Не треба людей в оману вводити.
MARTINI, прошу прощения. Я этого не читал, а как-то так получилось, что форум у меня прочно ассоциируется с газетой, а Вы являетесь сотрудником газеты.
Извините меня за мои неверные ассоциации.
А так же прошу прощения у все форумчан, которых я своим высказыванием мог ввести в заблуждение.
levandivka
17.05.2008, 11:29
А так же прошу прощения у все форумчан,
Ггг...
Весь попіл висипали? :)
Boris_Kiev
17.05.2008, 12:06
Якщо зміст буде незрозумілою адміністроторові мовою, то він не зможе адекватно адмініструвати форум:)
Був випадок, коли я звернувся до адміна рос. хостинга, де знаходилася "гостьова книга" людини, якої зараз вже нема. 30% дописів були українською. І я попросив дещо (не тільки спам) видалити. Адмін двічі перепитував - "объясните, чьи права и каким образом нарушаются".
Тільки потім я в"їхав, що російський адмін не розуміє української! Після дослівного перекладу він виконав моє прохання.
Нє, почему не прав? Прав. Уж только больно заумно написано. Без пол-литра не поймешь.
Ото на форумівці, як, дай Боже, приїду знов до Львова, і потрєбім http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/cheers.gifhttp://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/5/3/ae.gif
А Україна де факто - двомовна країна
Тут Ви, пене модераторе, не праві!!! Майже в кожному селі на Західній Україні(і у Львові їх чимало!!!)є поляки, які розмовляють між собою тільки і виключно! на польській мові. Але в громадських місцях говорять по-українськи! Корона їм з голови не падає і не кричать, щоб робити польську державною!!! Те саме можна сказати про закарпатців, які говорять румунською, угорською навіть за тамтешнім часом живуть!!!
Скажімо уже з англійською і польською важче
З польською я Вам поможу!:)
Полковник
18.05.2008, 12:58
Во Львове с Мовой проблем нет, как и в Киеве.
Везде говорят как хотят.
Ни