КПК

Показати повну версію : Для чого було створено СССР

Сторінки : [1] 2

Bogun
10.07.2007, 21:39
Мені, як молодому українцю, якому виповнилося 18 років і котрий провів 16 з них у незалежній Україні цікаво. І давайте ґрунтовну відповідь, а не типу: "Ковбаса за 5 копійок" і без всіляких наїздів. Відповідь на просте питання: "Для чого було створено СССР". З якою метою?

Полковник
10.07.2007, 21:47
Колбаса стоила 1 рубль 20 копеек!
Никак не 5 коп.!

Bogun
10.07.2007, 21:49
По перше я що знаю скільки вона коштувала :)? Будь ласка не відгодьте від теми, бо зараз ще про газовану воду і морозиво згадаємо. Це не суттєво. Мета створення СССР - ковбаса 1 рубль 20 копійок?!!! Не думаю, що це мета створення мегадержави. То для чого.

Полковник
10.07.2007, 21:53
По перше я що знаю скільки вона коштувала :). Будь ласка не відгодьте від теми, бо зараз ще про газовану воду і морозиво згадаємо. Це не суттєво. Мета створення СССР - ковбаса 1 рубль 20 копійок?!!! Не думаю, що це мета створення мегадержави. То для чого.

Мета створювання СССР - сохранение народов Евро-Азиатского континента от порабощения, угнетения и уничтожения со стороны так Вами любимых ЕУропейцев и пиндосов!

Bogun
10.07.2007, 21:59
Ви хоч зрозуміли, що ви сказали :) сохранения народов Евро-Азіатського континента від Европейців. Значить та частина СССР, яка була европейцями, то їх вважали піндосами.
Тоді Евро-Азиатского континента від Азіатів. Розумно!!! Збереження народів від них самих.
Мета мегадержави зберегти європейців від європейців, а азіатів від азіатів. Не чекав такого ходу думки.

Полковник
10.07.2007, 22:08
Я то понял, что я сказал.
Но Вам, думаю, лучше получить ответ от Данилы и Бориса.
Они растолкуют всё по понятиям.
Вам понравится.

Bogun
10.07.2007, 22:10
Вітаю Вас, ви зрозуміли самі себе. Давайте створено якусь маленьку країну з двох областей Румунії і України і будемо її оберігати від пригноблення румунів і українців. Мета у держави залізна!!! Я від всіх хочу почути відповідь.

Полковник
10.07.2007, 22:14
Я від всіх хочу почути відповідь.

Не волнуйтесь. Проснутся, придут на работу, дорвутся до халявного Интернета - почуете!

Boris_Kiev
10.07.2007, 22:16
Bogun,
Росіяни в усі часи були хитрими колонізаторами. Вони не завойовували колонії в Африці, Індостані… Фантазія бідна, хеохрахвії не знали, флот був в основному “потєшний”. Проте ”м’яса” було вдосталь (“люді-мусор”) і росіяни захоплювали прилеглі території, приєднуючи їх до імперії.

При зміні влади те й лишилося, тільки під новою вивіскою. Дєдушка Лєнін говорив “На Ѓоссию мнє насЃать ! Наша цель- миЃовая Ѓеволюция“ !

Крім того, метрополії (власне Росії) був потрібен “санітарний кордон” – другорядні (за їхньою теорією) країни, на території яких не шкода вести бойові дії аж до повного винищення.
Так і виник Совок.

А Полковник Вам розкаже, як же. Не забувайте, що він - фаховий політрук (замполіт, комісар), до того ж освіту таку отримав в горадє Львоф.

Bogun
10.07.2007, 22:29
Ви мені фактично сказали, що у СССР не було мети для створення. Я розумію думки перероблена Російська імперія, але в Російської імперії була мета. Мета будь якої імперії захопити території для титульної нації. Але Сталін був грузіном, а Ленін, ну ви зрозуміли.

МЕТУ створення будь ласка :). Для чого було створено її, а не чим продовженням вона була. ДЛЯ ЧОГО.

Пане Поковнику, читайте вище.

Полковник
10.07.2007, 22:29
В городе Львове, Пан Борис!
Ну, как, Богун, ТАКАЯ трактовка Вам более приятна?

Boris_Kiev
10.07.2007, 22:34
МЕТУ створення будь ласка
Експансія системи. Відпрацювання, репетиція "миговой геволюции".
"Вдалося!!!" - так хто ж віддасть ? Стільки дармової робочої сили, гарматного м"яса.
Україна - ясно, ласий шматочок. Транзитна територія. Білорусь теж. Хто там ще був - Закавказзя. Нафта, копалини, більш-менш союзне військо (Грузія в основному).

Ось анекдот (нехай Вам батьки пояснять, хто такі Маврикіївна та Нікітічна).
- Мавріківна, слиш, а хто комунізм придумав - вчені чи комінусти ?
- Комуністи! Вчені спочатку на собаках би спробували !

Bogun
10.07.2007, 22:34
Мені різні трактовки не потрібні. Мені буль ласка нормальну мету для створення країни, яка носить назву СССР, будь ласка.

Експансія системи. Відпрацювання, репетиція "миговой геволюции".
"Вдалося!!!" - так хто ж віддасть ? Стільки дармової робочої сили, гарматного м"яса.
Україна - ясно, ласий шматочок. Транзитна територія. Білорусь теж. Хто там ще був - Закавказзя. Нафта, копалини, більш-менш союзне військо (Грузія в основному).

Ось анекдот (нехай Вам батьки пояснять, хто такі Маврикіївна та Нікітічна).
- Мавріківна, слиш, а хто комунізм придумав - вчені чи комінусти ?
- Комуністи! Вчені спочатку на собаках би спробували !
Я розумію, але це ви сказали з чим повина існувати країна для розвитку. мета країни. "Світова революція" - це не мета для створення мегакраїни.

Boris_Kiev
10.07.2007, 22:41
Всі ліві ідеології : соціалізм, комунізм, анархізм - були створені з метою підриву традиційних цінностей і повалення консервативного способу життя, заснованого на моральності і приватній власності . Ідеї комунізму швидко знайшли прихильників в Росії. А далі все за всім відомим сценарієм: так звана „жовтнева революція”, громадянська війна, утворення СССР

Саме СССР був першою „діючою моделлю” (ось мета !) світової наддержави. Про життя в СССР всім відомо: прикриваючись гаслами демократії, влади рад, загального щастя і благоденства радянських людей існував жорстокий тоталітарний режим, який хотів розкинути свої щупальця на весь світ. У СССР пропагувався матеріалістичний світогляд, войовничий атеїзм, жорстоко переслідується націоналізм, відбуваються переселення людей з однієї республіки в іншу і пропагуються шлюби між представниками різних „братніх народів” з соцтабору.

zet
10.07.2007, 22:45
Вы вопрос просто разделите на два:
1) Цель создания СССР?;
2) Что из этого получилось?...
1) Цель - "Мы свой, мы Новый мир построим, кто был ничем, тот встанет всем!.."
http://s7.rimg.info/db56cdf3eb38e05036836edd714432fd.gif (http://smiles.33b.ru/smile.78864.html)
2) А получилось- "Партия, наш рулевой!!!"
http://s5.rimg.info/66ff1705f604c5598c4a4e002ca406d2.gif (http://smiles.33b.ru/smile.64950.html) http://s6.rimg.info/6fdcd09f13cb176bde1748eb3cf320f3.gif (http://smiles.33b.ru/smile.74834.html)

Bogun
10.07.2007, 22:50
Я не зрозумів мета СССР було створення на суміші різних народів народу-яничарів без національності, релігії, звичаїв, які візьмуть в руки зброю і підуть воювати за наддержаву. Ця метою я не назву, це жалюгідно. Або хтось назве нормальну мету для створення СССР або це тільки мене переконає ще більше, що цієї мети просто не існувало. Я можу зрозуміти з якою метою існувала Російська імперія, Московія і т.д. Але СССР, коли що говорить пан Борис це правда, то це була жалюгідна країна і жалюгідний народ (який мешкав у ній) і найжалюгідніша мета держави.

Мих
10.07.2007, 23:05
1) Цель - "Мы свой, мы Новый мир построим, кто был ничем, тот встанет всем!.."

Це є девіз сатанинської течії, утвореної 1767 року, якимось ... забув прізвище. Потім цю ідею розвинули Кмаркс та Фенгельс теоретично, а впровадив Лєнін. Не думайте, що це якесь нове гасло, навіть для 1917 року.

zet
10.07.2007, 23:16
Борис, максималист. Задумка СССР была отличная. Предполагался союз независимых держав с пролетарским режимом, общий военный союз, равноправие...Вообще-то до смерти Ленина - советская власть, это был живой изменяющийся организм. Делались ошибки, но и предпринимались попытки к их исправлению.. Чего только стоит решение проблемы многочисленных беспризорников, которых все-таки убрали с улиц и выучили, большинство из них не тюрьмы пополнили, а влились в нормальную жизнь..
Но власть завязанная на одного человека, очень недолговечна. Всегда найдется прощелыга, как у нас Сталин, который угнездится во главе уже подготовленной структуры. Разница же в том, что первый (Ленин) стремился строить новую жизнь, а второй (сталин) - укреплял уже свою власть любыми способами...
Демократия же сама по себе конструкция очень недолугая, но из-за большого количества равносильных желающих дорваться до власти, они мешают друг другу это сделать и бдят за друг другом...

Мих
10.07.2007, 23:19
Мета створювання СССР - сохранение народов Евро-Азиатского континента

ну це казочки дідуся Панаса.
В Росії відбувся переворот у владі у 1917році. За допопомогою терору купка продовжувачів сатанинської ідеї на чолі з напівєвреєм напівкалмиком Лєніним. А дальше пішов звичайний захват земель навколо Росії, створюючи наддержаву - безбожну, воювничу, агресивну, фарисейську. Не було в історії світу такої держави, як СРСР, де б за період 73 роки було вбито, знищено стільки людей. Фашисти вчилися, бо були хлопчиками, по способу знущання над людьми (взяти наприклад Соловки). Фашисти до війни вчилися на Соловках. Система радянського існування довела до того, що людське життя як Божий дар було обезцінене. Була повністю (майже) знищена духовність, за період до війни залишилося всього 3% храмів. Можливо це і був Армагедон, якого дехто ще чекає...

Задумка СССР была отличная. Предполагался союз независимых держав с пролетарским режимом

Весь СРСР був побудований на фарисействі. Народу обіцяле одне, а робили - інше. Яка там справедливість, Зето?

zet
10.07.2007, 23:29
Весь СРСР був побудований на фарисействі. Народу обіцяле одне, а робили - інше. Яка там справедливість, Зето?
Я с вами и не спорю, но это уже то, что получилось в итоге...Но сама задумка была другая. Только вышло: "Гладко было на бумаге, да забыли про овраги, а по ним - ходить..."
Потому пошел полный перекос, что вместо законов стало действовать такое понятие, как "революционная целесообразность" (чтоб побыстрее к цели прийти). Только, как оказалось, под эту самую "революционную целесообразность" можно и уничтожение церквей подвести, и уничтожение собственного народа тоже...

Boris_Kiev
10.07.2007, 23:33
А получилось- "Партия, наш рулевой!!!"
А получилось – «Партия – наш СВЕТОФОР.» Красный !

Вообще-то до смерти Ленина - советская власть, это был живой изменяющийся организм
Не идеализируйте «дедушку». Он вырос на идее мести режиму (за братца-бомбомета). Бред бисексуала Маркса и гея Энгельса (такие себе выверты, касающиеся Германии ИХ лет) «дедушка» решил перенести на свою резервацию.

большинство из них не тюрьмы пополнили, а влились в нормальную жизнь..
О, да! Беспризраники – (на 80% - биомасса) тюрьмы не пополнила. Зато цвет генофонда их пополнил вовсе не в 37-м. А еще при дорогом «дедушке».

Итак, цель создания ссср – сволочной эксперимент кучки психбольных людей.
Так как нормальный человек такого даже не вообразит.

Мих
10.07.2007, 23:39
Я с вами и не спорю, но это уже то, что получилось в итоге...Но сама задумка была другая
Те, що Ви кажете "задумка" - це був звичайний обман народу. Я не вірю, що верхівка вірила в комунізм, коли грошей нема, і жінки спільні.

zet
10.07.2007, 23:43
Те, що Ви кажете "задумка" - це був звичайний обман народу. Я не вірю, що верхівка вірила в комунізм, коли грошей нема, і жінки спільні.
Так это уже кому о чём мечталось... http://s7.rimg.info/eab3dc666c770b60f13e66342f6ef5e8.gif (http://smiles.33b.ru/smile.77846.html)

afterstep
11.07.2007, 00:02
Чорт, та процитуйте ж дитині класиків!
До чого тут мета - якщо Росія не могла стояти на ногах у тому вигляді, в якому вона була вже у 1905 році? Тобто наявна на той момент верхівка втримати владу не могла - і слід же ж було комусь очолити розлючений натовп? а потім ще й скерувати в якесь русло - щоб припинити ту затяжну різню?
Вже далі були спроби будувати - фактично "на халяву" дісталася така величезна та багата країна, але - будувати - це працювати... А от з працювати виникли проблеми....
Все ж описано в підручниках!

zet
11.07.2007, 00:17
А сами?
http://s4.rimg.info/c65a638b8c1b1786eb7f913ccc1315e4.gif (http://smiles.33b.ru/smile.64064.html)

levandivka
11.07.2007, 07:43
<...>
Все ж описано в підручниках!
+1!
Богуне, а що саме Вас турбує?

mota_boy
11.07.2007, 07:57
Мета створювання СССР - сохранение народов Евро-Азиатского континента от порабощения, угнетения и уничтожения со стороны так Вами любимых ЕУропейцев и пиндосов!

Ой я сі тішу, давно так не сміявся, цікаво, Ви в це вірите ?
А замполіт повинен вірити в те ще говорить, чи він повинен говорити так впевнено щоб повірили інші?

Bogun
11.07.2007, 08:39
+1!
Богуне, а що саме Вас турбує?
Я зрозумів з усіх дописів, що мети, як такої у СССР не було. А те що описано з підручників і книг з будь-яких сторін і думок - це смішно.
Це ЖАЛЮГІДНА мета. Союз рівноправних країн? Для нормальних союзів рівноправних країн не потрібно завойовувати ці рівноправні країни і в цих країнах не проходять громадянські війни. Ще скажіть Євросоюз воював з Польщею, а СНД з Україною.
Хоча для війни не обов'язково причина потрібна, а лише привід ;) .

Не ображайтеся на мене. Вчителька історії нам задала це питання і також не знайшла нормальної відповіді. Клас поділився за принципом пана Бориса і Полковника.
Мені цікаво комусь вдаться обґрунтувати відповідь:"З якою метою і для чого було створено".

levandivka
11.07.2007, 09:03
Не ображайтеся на мене. Вчителька історії нам задала це питання і також не знайшла нормальної відповіді. Клас поділився за принципом
Я не ображаюся.
Мені загадалося комедійне: "Я спать буду. А ты, давай, бухти про то, как космические корабли бороздят..."
Нє, вчителька в школі (!) правильно робить: от вам, дітки, завдання - дезайте!...
Маєте конкретну дискусійну тезу?

Читатель_Обкома
11.07.2007, 09:06
Не ображайтеся на мене. Вчителька історії нам задала це питання і також не знайшла нормальної відповіді. Клас поділився за принципом пана Бориса і Полковника.
Да Вы особо не расстраивайтесь Bogun...все будет "чики-пики"...
Вы молоды..а это самое главное...учитесь...любите девушек..и они пусть Вас любят....СССР уже никогда не будет...что было...то было...для кого то это была "тюрьма народов"..а для кого то просто жизнь...солнце... девченки... дружные ребята своего двора....
Выучитесь... нормальным ..специалистом станете..и уедете..куда нибудь за бугор...а нет...так и будете..пахать всю жизнь....на квартиру себе...и на автомобиль...со старым стартером...;)

Boris_Kiev
11.07.2007, 09:10
А хіба Afterstep в дописі № 24 не пояснив чітко й лаконічно ?
Богуне, зрозумійте одне: В можете кілька років шукати відповідь, оскільки не знаєте одного нюансу:

Більшовики - це люди з хворобливим, збоченським світоглядом.
В теоретичих працях ВІДСУТНЯ логіка, зрозуміла нормальній людині.
На практиці - свою хитро**пість, зиск - вони прикривають урочистою демагогією.

А як Ви розціните таке: киянин 28 років, викладач історії совєтської дипломатії, знайшов пристойну роботу в дослідницькому секторі аиериканського університету.
Чому за нього так вхопилися ?
Виявляється, американцям для роботи з російськомовними архівами був потрібен перекладач з совкового "новоязу" на людську мову. І коментатор тих збочень, які були зафіксовані в документах.

Дядя Ваня
11.07.2007, 09:36
Цель создания любого государства - объединить людей, которые в нем проживают. Объединить общей национальностью, общим видением мироустройства, общим языком, общими друзьями, общими врагами, гражданством, единым общественным строем. Советскому Союзу на 70 лет удалось это сделать на 1/6 части суши. Насилием, демагогией, неправедными вобщем методами, но удалось. А мировая революция была целью коммунистической партии, которая была у власти в СССР и других странах соцлагеря.

Читатель_Обкома
11.07.2007, 09:42
Виявляється, американцям для роботи з російськомовними архівами був потрібен перекладач з совкового "новоязу" на людську мову.
..... которую ..тот киянин...прожив 28 лет в Киеве знал очень хорошо...хотя и учился по советским учебникам...:8:

Мих
11.07.2007, 10:11
Насилием, демагогией, неправедными вобщем методами, но удалось.

На брехні далеко не заїхати.....

Boris_Kiev
11.07.2007, 10:17
..... которую ..тот киянин...прожив 28 лет в Киеве знал очень хорошо...хотя и учился по советским учебникам...:8:
Російську, українську, польську, англійську, французьку.

Читатель_Обкома
11.07.2007, 10:19
Вот ето точно!Я Вам даже карму добавлю..хоть мне и сильно не хочется етого делать...:(

Boris_Kiev
11.07.2007, 10:23
І при тому Читатель не сказав свого слова - "Для чого було створено СССР"

Городецький
11.07.2007, 10:30
Я не зрозумів мета СССР було створення на суміші різних народів народу-яничарів без національності, релігії, звичаїв, які візьмуть в руки зброю і підуть воювати за наддержаву. Ця метою я не назву, це жалюгідно. Або хтось назве нормальну мету для створення СССР або це тільки мене переконає ще більше, що цієї мети просто не існувало. Я можу зрозуміти з якою метою існувала Російська імперія, Московія і т.д. Але СССР, коли що говорить пан Борис це правда, то це була жалюгідна країна і жалюгідний народ (який мешкав у ній) і найжалюгідніша мета держави.

Годі Вам! Яка-така мета? Ви ж не їсте яблуко з якоюсь певною метою, а просто їсте. Так само імперія, не має за мету створення наддержави - це просто єдиний можливий спосіб її існування.

Читатель_Обкома
11.07.2007, 10:36
І при тому Читатель не сказав свого слова - "Для чого було створено СССР"
Да мне то какая разница?Что СССР...что новый Капитализм?
Пахать то все равно надо везде!:cowboy:

Boris_Kiev
11.07.2007, 10:39
Але СССР, коли що говорить пан Борис це правда, то це була жалюгідна країна і жалюгідний народ (який мешкав у ній) і найжалюгідніша мета держави.

1. Країна справді була жалюгідна як для мешканців.
Усі там ракети-радари-військово-промисловий комплекс будувався за рахунок того, що обиватель не мав грошей на промислові товари першої необхідності. і товари були нижче плінтусу.

2. Щодо народу: іноземці говорили "Які ви щасливі тому що ви не розумієте. які ви нещасні".

3. А мета останніх десятиріч - забезпечити комфортне існування "кормчих" та "допущених до кормушки". Вловлюєте однакове звучання коренів цих слів ?
Див. п. 1

Читатель_Обкома
11.07.2007, 10:53
1. Країна справді була жалюгідна як для мешканців.
Усі там ракети-радари-військово-промисловий комплекс будувався за рахунок того, що обиватель не мав грошей на промислові товари першої необхідності. і товари були нижче плінтусу.
Борисе?:cowboy:
За всех то не расписывайтесь..про себя пишите...:clapping:
"і товари були нижче плінтусу." - да уж по лучше...чем некотрые современные...китайские...или польские...:moskali:

afterstep
11.07.2007, 11:35
Нє, вчителька в школі (!) правильно робить: от вам, дітки, завдання - дезайте!...

дійсно правильно. От візьміть, і самостійно пройдіть манівцями громадської та політичної думки тих часів. Повноцінно хронологію відтворити не вдасться - алезверніть увагу, як тоді укладалися "ситуативні союзи" з непримиренними ворогами, як "ьрати по майдану" розходилися діаметрально, щоб в подальшому знищити одне одного. Зверніть увагу, що це єдина (!) в історії революція, проведена на фоні тотального інфантильного пофігізму 99% населення країни. Тобто - 1% вирішив за всю країну, як би воно було краще - і методично почав знищувати в країні здоровий глузд...

bora
11.07.2007, 11:49
и на автомобиль...со старым стартером...

Та не так вже й багато совєтскіх граждан мали можливість їздити на авто, ще й нормальному.

Львiва
11.07.2007, 12:00
Та не так вже й багато совєтскіх граждан мали можливість їздити на авто, ще й нормальному.

небогато, далеко небогато.
Зато квартиры давали людям бесплатные и земли под дачные участки.
А сейчас чтобы на квартиру себе заработать честным способом надо лет 300 наверное жить.

bora
11.07.2007, 12:08
небогато, далеко небогато.
А сейчас чтобы на квартиру себе заработать честным способом надо лет 300 наверное жить.

З квартирами факт, але скільки ще дармовщина могла продовжуватись? При тому, що матеріали натуральні використовувалися, недешеві як за кордоном. Луснув потенціал держави як МММ

Boris_Kiev
11.07.2007, 12:43

Розберемося, кому давали ? А кому "давали, доганяли і ще раз давали" ?
Приїде пара рагулів, влаштується він на будівництво. вона двірником. Народять 3 дітей - давали.

А місцева інтелігенція так і доживала свій вік у комуналці - бачите,
в них зайвий 1 кв. м. на особу, щоби взяти на квартирну чергу.

Принамні в моїй родині ніхто нікому не "дав". (а скільки було експропрійовано- промовчу).
Тому й доводилося вдаватися до шахрайства, щоби
1- вступити до кооператива і 2- закріпити за собою квартиру після смерті дідуся.

bora
11.07.2007, 12:45
А місцева інтелігенція так і доживала свій вік у комуналці - бачите, в них зайвий 1 кв. м. на особу, щоби взяти на квартирну чергу.
Підтримую. І наша родина через кооператив отримала (тобто роками як і зараз виплачувала).

Читатель_Обкома
11.07.2007, 12:45
З квартирами факт, але скільки ще дармовщина могла продовжуватись? При тому, що матеріали натуральні використовувалися, недешеві як за кордоном. Луснув потенціал держави як МММ
Не...Луснув потенціал держави
а РАЗОКРАЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И МММ...здесь абсолютно не причем!:cowboy:
Допустим...лично я очень доволен...что бесплатно получил квартиру...которая сегодня стои 80 тыс у.е.
Да и Борис с Данилой...наверное очень довольны...что не на улице живут..и не снимают "хатынку" за 200-300$ в месяц...:radist:

Розберемося, кому давали ? А кому "давали, доганяли і ще раз давали" ?
Приїде пара рагулів, влаштується він на будівництво. вона двірником. Народять 3 дітей - давали.
Борисе?А Борисе?:cowboy:
А остальные то...остальные то..кому давали?
Или пара рагулів токо для себя строила?:)
Да и трех...детишек то настрогать...тоже время надо было....лет 5-7 наверное.....а домишки то...за ето время строились....:radist:

Львiва
11.07.2007, 12:50
Не...Луснув потенціал держави
а РАЗОКРАЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И МММ...здесь абсолютно не причем!:cowboy:
Допустим...лично я очень доволен...что бесплатно получил квартиру...которая сегодня стои 80 тыс у.е.
Да и Борис с Данилой...наверное очень довольны...что не на улице живут..и не снимают "хатынку" за 200-300$ в месяц...:radist:
ага, и я рада что мои родители получили бесплатно квартиру в 1991 году, а родителям моего мужа вообще удалось получить 5-ти!!! комнатную квартиру бесплатно в 1984 году.
Сейчас такая роскошь нам уже не позволительна, потому что работаем мы честно, ни у кого не воруем, и не убиваем

Boris_Kiev
11.07.2007, 12:56
А вот я, Читатель, НЕ получил. И ваши "социальные заботы" меня волнуют, как жизнь на марсе.
Приезжают в Киев толковые специалисты из других городов (не дворники), берут кредит на 10-15 лет и знают, ЗА ЧТО и ДЛЯ ЧЕГО они пашут.
За СВОЁ, а не за государственное.
Которое смогут продать-подарить-завещать независимо от "количества прописаных". С чем раньше были большииииие проблемы (типа фиктивных разводов-разъездов; липовые справки об инвалидности и опекунстве). Не говорите, что не было. Кругом - десятки примеров. Как и "отход сельского домика государству" (не дачного), если дедушка не мого прописать внучку.

Стыдно такое слышать от Вас. Как будто Вы - иждивенец какой-то.

P.S. Многим "давали" через 15-20 лет в очереди. Пахали люди, пахали. получали копейки за свой труд на благо социализма. А квартиры с неба падали бесплатно ? Или государство употребляло человечка по полной программе, прежде чем кинуть ему кость - без права выбора района и планировки ?

Городецький
11.07.2007, 12:58
ага, и я рада что мои родители получили бесплатно квартиру в 1991 году, а родителям моего мужа вообще удалось получить 5-ти!!! комнатную квартиру бесплатно в 1984 году.
Сейчас такая роскошь нам уже не позволительна, потому что работаем мы честно, ни у кого не воруем, и не убиваем

А мій кум взяв квартиру під кредитну програму "Привату" на 15 років. І теж радий. І повірте, він чесно працює, не краде і не вбиває. І не скиглить, що розкошів не дозволено, а досягає свого сам.

І взагалі, на мій погляд, соромно халяві радіти і нею пишатися.

Львiва
11.07.2007, 12:59
А вот я НЕ получил.
Обыдно, да???:(

Boris_Kiev
11.07.2007, 13:00
соромно халяві радіти і нею пишатися
Вище я додав P.S.
ЯКА халява ? ДЕ халява ?

Обыдно, да???:(
1. Я твердо знал правила игры.
2. Никому никогда не завидовал. Разве что более крутым профи в моей специальности

3. Мы добились своего ДРУГИМ путем. Но благодарить совок нам совершенно не за что.

Городецький
11.07.2007, 13:04
Вище я додав P.S.
ЯКА халява ? ДЕ халява ?
Ото ж бо й воно, що "отримані задарма" тоді квартири мають нинішніх власників, які в ті часи всьо отримували задарма, бо дітьми були.

Щодо радощів то ось:

Виправте мене коли я помиляюся ... :)

Львiва
11.07.2007, 13:08
3. Мы добились своего ДРУГИМ путем. Но благодарить совок нам совершенно не за что.

Я рада за Вас.
А вот лично я благодарно совку только за то, что та 5-ти комнатная квартира, которая была бесплатно получено от этого совка в 1984 году, сейчас находится в собственности моего мужа, мы в ней живем, и сын наш тоже тут прописан. Еще раз говорю - в нынешних условиях мы бы ни за что не позволили бы себе такую роскошь. Максимум - 2-х комнатная и то горбатиться пришлось бы на нее лет 20 наверное. А жить-то хочется сейчас!!!:shy:

MARTINI
11.07.2007, 13:10
Многим "давали" через 15-20 лет в очереди. І мій батько за понад 20 років в черзі так і не отримав. Тож не треба ля-ля, що партія так про всіх дбала і забезпечувала. Не могло того МММ вистачити на всіх. Всі були рівні, але дехто рівніший. Тому і накрилася утопія мідним тазом.

Boris_Kiev
11.07.2007, 13:12
"отримані задарма"

Щодо "отриманої задарма вищої освіти": так же пахали батьки, отримуючи копійки на освіту дитини;
так же пахав потім молодий фахівець "за розподілом".

Щочь пам"ятаю з курсу економіки соціалізЬму - за скільки років "відбивалася" середня освіта і за скільки років - вища. Здається, 5+3=8. І ніхто нікому не винен.

Щоби не комплексувати з приводу "експлуатації" і утримання левової частини зарплати і "суспільні фонди споживання" (чи як вони називалися), я відбився від розподілу на ВПК і сам пішов на ТВ. Я не створював "товарні цінності" для держави, я створював ефірну картинку - Image - не в сенсі "зображення", а в сенсі "удаваного" (рос. "мнимого") поняття.
працював через день по 12 годин, а в інші дні - на себе.

А вот лично я благодарно совку только за то, что та 5-ти комнатная квартира, которая была бесплатно получено от этого совка в 1984 году

А слабО рассказать подробности ? Кто (звание, должность, партстаж), за что и за какой срок ожидания получил ?

А сколько зарабатывал такой же спец в Европе (Штатах) ?

Пример тут (это дядя моего ученика) : http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=97331&postcount=322

Дядя Ваня
11.07.2007, 13:25

А никто никуда и не доехал. В 91-м была конечная остановка.

Boris_Kiev
11.07.2007, 13:25
Тож не треба ля-ля, що партія так про всіх дбала і забезпечувала.

"Славны партии дела
Многим Партия дала
Но ведь партия не б**дь,
Чтобы каждому давать !"

(таку пісеньку я почув у туристичній компанії, коли мені було 11 років. Сподобалася.)

Читатель_Обкома
11.07.2007, 13:28
А слабО рассказать подробности ? Кто (звание, должность, партстаж), за что и за какой срок ожидания получил ?

Старший лейтенант запаса...старший инженер....беспартийный.... два года..
за РАБОТУ!!!!:cowboy:

Пример тут (это дядя моего ученика) : http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=97331&postcount=322
Борисе!Не надо сравнивать...хрен с пальцем!:moskali:

MARTINI
11.07.2007, 13:30
Одні все життя на заводі пахали на шкідливому виробництві за 200-300 ре, а іншим 5-кімнатні квартири видавали... Так що мета створення СССР явно не для забезпечення спільних інтересів народу. Он Чітатєль, якби не було СССР і він приїхав на роботу в Україну з сусідньої держави, то не отримав би житло, яке тепер коштує 80 тисяч у.є.

Львiва
11.07.2007, 13:35

Отец - физик - работал в науке (и до сих пор кстати работает) и преподавал в институте, ему по советским нормам была положена отдельная комната под кабинет, мать - инженер на заводе электронных технологий. Еще бабушка с дедушкой были. Дедушка - инвалид ВОВ. Бабушка - участник ВОВ.

В США и в Европе у его отца зарплата была бы естественно раз в 10 больше. С этим действительно не поспоришь.

Читатель_Обкома
11.07.2007, 13:37
Так що мета створення СССР явно не для забезпечення спільних інтересів народу.
Хи-хи-хи..:) .Мартини!Хоть бы не позорились!:o
Вы сравните..темпы строительства жилья в те годы и рождаемость...с теперешними.....народ размножался...быстрее...чем успевали строить...
кстати...и села старились быстрее....:(
Он Чітатєль, якби не було СССР і він приїхав на роботу в Україну з сусідньої держави, то не отримав би житло, яке тепер коштує 80 тисяч у.є.
Не знаю...не знаю...Мартини...спорить не буду...спецов по электроприводу буммашин...не так уж и много было...тогда....
(Блинн..а зачем бы я ехал...в соседнюю Державу?За копейки работать? :shy: )

Boris_Kiev
11.07.2007, 13:37
Борисе!Не надо сравнивать...хрен с пальцем

Читатель! Что видак, что новый Фольксваген одинаково стоили что в совке, что в Германии.
Так что не надо Вашей "колбасной" системы единиц.

А я знал, что равный мне в Европе зарабатывал в ДЕНЬ столько же баксов, сколько я в месяц - "деревянных".

Вот Вам цифры. Других мне не надо.
А "моральный кодекс", "программу и устав кпсс" сдайте в макулатуру (себе) и сделайте мне 4 рулона "Обухів-65".

Дядя Ваня
11.07.2007, 13:40
А вот я, Читатель, НЕ получил.

У Вас идеологическая ориентация не та. Лояльности к общественному строю не хватало.

Boris_Kiev
11.07.2007, 13:44
У Вас идеологическая ориентация не та. Лояльности к общественному строю не хватало.
А что тот строй мне хорошего сделал ? Дедам, отцам ?
я об этом писал в другой ветке и Вы читали.
Мягко говоря мне жаль тех, кто искренне верил в добрый совок.
Ну что ж - соскочил с "системы" - терпи ломку. Закон.

Читатель_Обкома
11.07.2007, 13:46
Читатель! Что видак, что новый Фольксваген одинаково стоили что в совке, что в Германии.
Так что не надо Вашей "колбасной" системы единиц.

А я знал, что равный мне в Европе зарабатывал в ДЕНЬ столько же баксов, сколько я в месяц - "деревянных".

Ню...ню...Борисе..а с учетом того что Вы ...на советской то работе...выкладывались...на 10-15 %...на круг то и выходило...что получали за единицу затраченного труда...в 5 раз больше..чем тот немец...так что не свистите..как обычно!
А про "колбаску" то Вы зря...щас...той...советской "Докторской"..и за 100 грн не купищь!:radist:

Вот Вам цифры. Других мне не надо.
А "моральный кодекс", "программу и устав кпсс" сдайте в макулатуру (себе) и сделайте мне 4 рулона "Обухів-65".
Борисе!Я макулатуру..принимаю......так что милости просим..как бывшему заслуженному работнику отдела пропаганды ЦК КПУ...сделаем скидочку!:cowboy:

afterstep
11.07.2007, 13:47
Вы сравните..темпы строительства жилья в те годы и рождаемость...с теперешними.....народ размножался...быстрее...чем успевали строить...
кстати...и села старились быстрее....

народжуваність була низька. Для прикладу, німці військові демографічні втрати нівелювали в другому поколінні, а у нас - до цього часу чітко видно "сліди війни". Подивіться дані перепису, і спробуйте пояснити чимось інакшим "провали" в графіку розподілу по вікових категоріях.

Так, села "тікали" до міст. І то було пов'язано не з "мудрою політикою партії" і "розвитком будівництва" - а простим провалом адміністративного управління. більш-менш порядне життя було тільки поблизу адмінцентрів - все решта - крихти з барського столу дозволяли не вимирати.

Про якість будівництва - я вже просто мовчу. І взагалі про якість будь-яких робіт. В анекдотах оспівано чимало взірців. І от не треба тільки розказувати "в космос полетіли" - спершу нагадайте собі "при запуску кілька мільйонів отримало грижу"

Блинн..а зачем бы я ехал...в соседнюю Державу?За копейки работать?
ось і мене мордує питання - жаліються, волають про утиски - а на Родіну не їдуть... Щось таки видно "на Родінє" теж не медом помазане?

Ню...ню...Борисе..а с учетом того что Вы ...на советской то работе...выкладывались...на 10-15 %...
власне - ви - так, викладувалися на 5-10%. А ті, хто працювали "за двох" - отримували те саме що й ви, ще й змушені були насмішки вислуховувати - від таких от роботяг. Тому й не підходили ідеологічно для вашого строю...
Але з цим теж був порядок - якщо хтось аж надто "виділявся" - то його відразу в Сибір - най освоює....
А зараз дяді Вані - страждають. Ностальгія за тими часами, коли можна було просто нидіти (гнити) все своє життя, основне було бути лояльним. А за лояльність - держава була тобі "должна" і на костях роботяг будувала добробут трутнів

Дядя Ваня
11.07.2007, 13:49
Г-н Борис, жить можно было и при советском строе. Но сейчас жить лучше и в этом я с Вами согласен.

Boris_Kiev
11.07.2007, 13:54
Львiва,
Ваш случай понимаю и уважаю.

А вот Вам другая сторона медали (в тему "дали").
Мой тесть, архитектор со "степенями" и заслугами, умер в конце 70-х (то есть я не застал в живых).

Тещу в конце 1979 года стали "тревожить" - райисполкому не понравилось, что вдова того, кто построил этот дом, квартал и прочее (неслабый квартал) - одна занимает некоторый метраж.
"А каму то ж нужнеее-е! Сациалистиссская справедливость!"

Плюс еще у моих дедушки с бабушкой был неопределенный расклад.
Тут на нас пахали лучшие юристы (евреи, спасибо им!), на грани фола решили вопрос (прописали несовершеннолетнего).
Друг покойного тестя, которого буквально в эти дни "уходили" из мэрии, успел наложить резолюцию "як виняток". Даже менты в паспортном столе не врубились, КАК это было сделано.

А кто-то скажет "зато мы БАМ построили". :)
БАМ-БАМ-БАМ! - головой об железный занавес. Как в фильме "Асса".

Дядя Ваня
11.07.2007, 14:23
А зараз дяді Вані - страждають. Ностальгія за тими часами, коли можна було просто нидіти (гнити) все своє життя, основне було бути лояльним.

Никакой ностальгии! Аболютно! Я уже сказал: сейчас жить лучше. Точка.

пупер
11.07.2007, 14:54
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gifhttp://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gifhttp://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif
чотири сторінки офтопу....
питання: для чого було створене “чічічіпі”?..
відповідь: “чічічіпі” було створено випадково радикальною групою, керівництвом якої були переважно юдеї, яку спонсорувала німеччина...
ідея була проста: ослабити російську імперію у першій світовій, німеччина свого досягнула...
як побічний продукт — виникло оце...

Salata
11.07.2007, 15:08
дійсно правильно. От візьміть, і самостійно пройдіть манівцями громадської та політичної думки тих часів. Повноцінно хронологію відтворити не вдасться - алезверніть увагу, як тоді укладалися "ситуативні союзи" з непримиренними ворогами, як "ьрати по майдану" розходилися діаметрально, щоб в подальшому знищити одне одного. Зверніть увагу, що це єдина (!) в історії революція, проведена на фоні тотального інфантильного пофігізму 99% населення країни. Тобто - 1% вирішив за всю країну, як би воно було краще - і методично почав знищувати в країні здоровий глузд...

Думаю: "Чего это afterstep так язвительно про оранжевую революцию..." Потом еще Борис карму добавил... А! Оказывается "жовтневий переворот"... А читаешь - ну прям недавние события :)

По теме: Есть официальная точка зрения - к социализму легче было идти, объединившись. Неофициально - большевики установили власть везде, где смогли дотянуться.

afterstep
11.07.2007, 15:11
Думаю: "Чего это afterstep так язвительно про оранжевую революцию..." Потом еще Борис карму добавил... А! Оказывается "жовтневий переворот"... А читаешь - ну прям недавние события

саме так. Паралелі - аж надто прямі. Тобто в даний момент часто складається враження, що продовжується спектакль "розвал влади в царській Росії взірця 1915 року, коли імперія не змогла далі рости"....

Danilo
11.07.2007, 15:42
Ви зараз напевно будете кепкувати з мене та шкіритися.:)
З метою, тут вже все прояснили без мене. Про наслідки теж казали. І про погані квартири "хрущовки" і про гарну ковбасу, якої не вистачало на всіх:)... Не знаю що й додати? Буду про прості речи.
Тоді додам про рівність. От всі знаємо що в СА та певен і в укр. армії столові та кухня для офіцерів, була відмінна від солдатської. А в НАТО - ЄДИНА кухня та столова для всіх! Це начебто неважливо, але у клятих капіталістів це відношення до людини інакше реалізовано. Командир не може відправити на гауптвахту без рішення цивільного судді, закон для всіх. Шістнадцять років незалежно живемо, а все ще по старому це все.

Мих
11.07.2007, 16:00
Вот ето точно!Я Вам даже карму добавлю..хоть мне и сильно не хочется етого делать...

Була ломка?

А никто никуда и не доехал. В 91-м была конечная остановка.

вимушена зупинка.

yu1923
11.07.2007, 16:18
Хто знає, що то за мета була. Випадок. Вдалось більшовикам захопити владу, а потім збудували що небудь. Мільйони народу за це погинуло. Червоний терор, репресії, війна, розруха, колгоспи, трудодні, русифікація, дефіцит 80-х років ..... Що доброго...

KabMiner
11.07.2007, 16:57
Ви мені фактично сказали, що у СССР не було мети для створення. Я розумію думки перероблена Російська імперія, але в Російської імперії була мета. Мета будь якої імперії захопити території для титульної нації. Але Сталін був грузіном, а Ленін, ну ви зрозуміли.

МЕТУ створення будь ласка :). Для чого було створено її, а не чим продовженням вона була. ДЛЯ ЧОГО.

Пане Поковнику, читайте вище.
Пояснюю. Російська імперія була унітарною (єдиною) державою руського народу. СРСР - це була федерація національних республік. Таким чином руський народ був позбавлений права "власності" на всі національні окраїни. І втратив їх як тільки послабла влада Москви.
Як ви правильно зауважили, зробили це представники неруських національностей, зрештою як і саму революцію 1917 року.

Danilo
11.07.2007, 16:57
Хто знає, що то за мета була. Випадок. Вдалось більшовикам захопити владу, а потім збудували що небудь. Мільйони народу за це погинуло. Червоний терор, репресії, війна, розруха, колгоспи, трудодні, русифікація, дефіцит 80-х років ..... Що доброго...
І Все це лихо прийшло до України не з Заходу не зі Півдня, не з Ізраіля, якого ще на карті не було, а з Росії!

Читатель_Обкома
11.07.2007, 19:48
Богун?А как Вы думаете?Есть на этом форуме: каменщики,плотники,автослесари,комбайнеры,доярки.. . и т.д.;)
А между прочим..кушать то..и жить в нормальных домах ..все хотят...:p
Вот Вы скоро кончаете школу...как по Вашему...многие из Вашего класса...станут..через ...цать лет олигархами?И сколько примерно...
теми же... бетонщиками...дорожными строителями...ну Вы поняли я об чем!
Удачи Вам!:cowboy:
А по поводу СССР...Вы прочитали...кто как отценивает.....кому с детства..вместо "Отче Наш"..талдычили...что во всем виноваты москали...:moskali:
Ну что поделаешь...такова се ля ви...:agree:

Bogun
11.07.2007, 20:11
Я вже закінчив школу і поступив у університет. І що я можу сказати про професії. Як не дивно для багатьох багато моїх однолітків бажають йти на робітничі професії і їм це подобається. Наприклад деякі отримали водія 3 категорій, кухара, офіціанта, йдуть на будівництво... І багато хто з них розпочав працювати і будуть вчитися заочно в університетах. І вже на даний момент вони отримують нормальні гроші.

Навіть анекдот ходить серед хмельничан:"Що кожен з нас повинен хоч раз у житті постояти на базарі". І ми починаємо з раннього віку і багато говорять:"Тяжко, важко, треба вчитися. Не стояти ж все життя на базарі", а деяким подобається.

Формується, як не дивно клас інтелегенції і не в сьогоднішньому розумінні цього слова в Україні, а позитивному. Інтелегенція, яка не відірвана від народу, а з народу. Хоча мене можна звинуватити у нахабстві, я не хочу нікого образити. Люди, які не жаліються, а які діють. Ми вже сприймаємо Росію, як щось окреме.

На чисто побутовому рівні, я чудово спілкуюся з однолітками з Росії. Помітив, що люди старшого покоління роздувають "шумиху" на рахунок України і Росії. Це стеоротипи. Правда у них телебачення грає не на користь України.
Вони коли з нами знайомляться говорять:"Не ожидал егого от украинца". У них формується стеоротип, що ми ті жс самі росіяни. Проте вони через хвилини розмови вже розуміють, що ми різні з різних країн і у нас вже інші ментальності. У нас знань щодо Росії на нулю, а у них про Україну. Для нас Росія - "Бригада", "Кадети", "Не родись красива". а у них очі квадратні, яку ми туфту дивимося. Для них Україна - "Націоналізм", "Газ", "Крим", "Помаранчева революція".
З однолітком зі Сходу, як не дивно ми вже однієї ментальності. Можливо різних думок, але завжди знаходимо спільну мову.
Це моя думка у кожного може бути своя.

Boris_Kiev
11.07.2007, 20:32
Люди, які не жаліються, а які діють. Ми вже сприймаємо Росію, як щось окреме.
І тільки так виживемо і зміцніємо.

+1

"Речь не мальчика, но мужа".

Полковник
11.07.2007, 20:37
Угу, мицнийте, Ьорис, мицнийте!

Львiва
11.07.2007, 20:37
Для нас Росія - "Бригада", "Кадети", "Не родись красива". а у них очі квадратні, яку ми туфту дивимося. Для них Україна - "Націоналізм", "Газ", "Крим", "Помаранчева революція".
Россияне не такие политизированные как Вы думаете. Для большинства россиян Украина - это сало, горилка, цыбуля, красивые колоритные женщины:radist:

Bogun
11.07.2007, 20:43
Россияне не такие политизированные как Вы думаете. Для большинства россиян Украина - это сало, горилка, цыбуля, красивые колоритные женщины:radist:
З цим я згодний, вони не політизовані. І те що ви сказали - це чиста правда, я не дописав. Просто я сказав, те що вони знають з України з телебачення (в основному з новин), а ми з їхніх серіалів про Росію. З цих серіалів і з новин формується сучасне враження про Україну і Росію у моїх однолітків, а не з усталених міфів (про дівчат - це чиста правда ;)), які існують. Можливо ще існує "совецький" народ на терені цих країн, а мої однолітки з Росії та України є вже двома різними в не залежності навіть від регіону проживання.

Boris_Kiev
11.07.2007, 20:52
З цим я згодний, вони не політизовані. І те що ви сказали - це чиста правда, я не дописав. Просто я сказав, те що вони знають з України з телебачення (в основному з новин), а ми з їхніх серіалів про Росію. Моя дружина періодично дивиться РТР-Планета і НТВ-Мир (трохи фільтровані вже в Росії).
Іноді регоче (каже - зовсім дах поїхав; крутіше будь-якого детектива). Іноді лається.

А приятель, який 3-4 рази на рік буває в Росії в справах - каже, що давно не чув таких зомбуючих, деморалізуючих, похоронних голосів російських дикторів. І всюди, і всюди - тільки ті голоси роботів.

До речі, я з тим хлопцем познайомився у 80-х: він з однокурсником зробили на 8-бітному процесорі розпізнавач позивних програми "Время", який вимикав звук аж до спортивних новин.

Мих
11.07.2007, 20:57
Допис від Львiва
Россияне не такие политизированные как Вы думаете. Для большинства россиян Украина - это сало, горилка, цыбуля, красивые колоритные женщины

Нєєєєє! Горілка - то не Україна, то Росія.

Доречі, ніхто не задумовався чому горілка називається як правило російськими прізвищами:

Мєдов, Нєміров, Соколов, Смірнов і т.д.

Bogun
11.07.2007, 21:02
Хоча я погодився з одним росіянином. Він мені сказав, що зараз роблять новини задля росіян, щоб вони відчували себе народом рівного якого у світі немає. За принципом єгиптян, що навіть поразку можуть показати, як величезну перемогу. Хоча він погодився, що зараз це стало вже занадто. Поразку іншого, як ВЕЛИЧЕЗНУ трагедію. Потрібно показувати те, що все навколо погано, а в Росії все не так "запущено". Президент, прем'єр і Дума всі працюють задля простого росіянина. Справді нація не політизована.

Salata
11.07.2007, 21:13
Нєєєєє! Горілка - то не Україна, то Росія.

Доречі, ніхто не задумовався чому горілка називається як правило російськими прізвищами:

Мєдов, Нєміров, Соколов, Смірнов і т.д.

Потому что по-украински "четверть", и до такой тары производители еще не дошли :)

KabMiner
12.07.2007, 10:15
Допис від yu1923 Хто знає, що то за мета була. Випадок. Вдалось більшовикам захопити владу, а потім збудували що небудь. Мільйони народу за це погинуло. Червоний терор, репресії, війна, розруха, колгоспи, трудодні, русифікація, дефіцит 80-х років ..... Що доброго...

І Все це лихо прийшло до України не з Заходу не зі Півдня, не з Ізраіля, якого ще на карті не було, а з Росії!
Ні, зовсім не так. Теоретичні основи цього лиха були створені в Європі, а практичні виконавці цього лиха приїхали в Росію зі США (банда Бронштейна) і Німеччини (Ульянов).

afterstep
12.07.2007, 10:56

тому що "українська еліта" - зазвичай рагулі, які не знають і не шанують своєї історії.
Наприклад, найпопулярніші лікеро-горілчані напої початку 20 ст. випускала гуральня Бачевського - тобто львівський горілчаний. Гуральня була пограбована та частково зруйнована "асвабадітєлямі" в 1940. Зараз нащадки Бачевського пробують щось випускати в Польщі - але без особливих успіхів.
А львівська лікерка лише згадує про минулу славу...

zet
13.07.2007, 19:26
Bogun, сколько ж вам это лет? Спасибо, что просветили старичков. Жаль только, что долго ждать пока к державному рулю дорвутся уже ваши сверстники.. Эх-ма, дожить бы.. :)
http://s5.rimg.info/80974bb5540cebdef86e4f5c7ba6e1c0.gif (http://smiles.33b.ru/smile.65182.html)

Mike
13.07.2007, 22:07
:)
Прочитал. Весело.
И есть такой же веселый ответ на вопрос ветки. Достаточно предложить участникам дискуссии (и отцам-основателям Украины) ответить на вопрос "для чего была создана Украина" в 91-м, послушать ответы и сообразить, что точно также всё было и в 17-м, и через 16-ть лет. :)

Как пел Владимир Семеныч "и кто кого переживет, тот и докажет кто был прав когда припрут..."

Попробуйте-ка, Bogun, определить нашу цель, ведь уже 16 лет, а это около 22% жизни СССР, и уже пора задавать вопрос, ну и? а кое-кто из "ничем" уже успел стать практически "всем", не так ли? :)
И лет через 20-ть бывшие детишки зададут вам ваш же вопрос, и вам придется отвечать.

New Shrek
13.07.2007, 22:37
И лет через 20-ть бывшие детишки зададут вам ваш же вопрос, и вам придется отвечать.
так йому прийдеться відповідати ,як тату двайдцять років назад ,ти не зауважив скритої експансії Росії щодо України ,в головах твого покоління.Нове покоління як вибрало пепсі ,так нічого і не може вибрати,і бачить Росію в красивій обгортці,яку їм підсовують.Старший брат ніколи ,повторюю ніколи ,не буде добрим

а туть всі так стали малюка підтримувати,як він гарно розуміє своїх малолетніх братьєв,той брат виросте і вили в бок, як було неодноразово

опом"яніться не зводьте дітей ваших

для чого було створено СРСР він навіть не знає як абревіатура правильно пишеться,відповідь проста,як зупа,щоб зробити рабами всі народи

Львiва
13.07.2007, 22:47
У меня бабушка с дедушкой, живущие в Житомире, и практически во всем поддерживающие Россию - голосовали за независимость Украины!!!:crazy:

Полковник
13.07.2007, 22:55
У меня бабушка с дедушкой, живущие в Житомире, и практически во всем поддерживающие Россию - голосовали за независимость Украины!!!:crazy:

Правильно сделали!
Ведь сейчас им ЭТО многие с благодарностью вспоминают!

Львiва
13.07.2007, 22:59
Правильно сделали!
Ведь сейчас им ЭТО многие с благодарностью вспоминают!

Бабушка кстати ничуть не жалеет о своем выборе.
Ей уже почти 70 лет - она до сих пор работает!

Mike
13.07.2007, 23:03
для чого було створено СРСР він навіть не знає як абревіатура правильно пишеться,відповідь проста,як зупа,щоб зробити рабами всі народи

Рабами кого?
Знаєте, це мені нагадує сьогодення (й дуже :)) - увесь "чесний політікум" аж піна з рота розпинається як йому набридло, що за крісло депутата гроші платять. А на коротеньке питання " а кому" - мовчок, тс-с-с...
Шреку, вільно, раби ще є, а хазяїв вже (ще) нема (точніше, переоформляють папери :))

Мих
14.07.2007, 00:22
Бабушка кстати ничуть не жалеет о своем выборе.
Ей уже почти 70 лет - она до сих пор работает!
У Вас розумна бабушка.

Полковник
14.07.2007, 00:24
У Вас розумна бабушка.

Бабушка, ясное дело!!!
А что же теперь ЕЁ ТАК Борисы и Данилы?????

Мих
14.07.2007, 00:34
А что же теперь ЕЁ ТАК Борисы и Данилы?????
різне покоління - різні погляди.

Bogun
12.08.2007, 23:51
так йому прийдеться відповідати ,як тату двайдцять років назад ,ти не зауважив скритої експансії Росії щодо України ,в головах твого покоління.Нове покоління як вибрало пепсі ,так нічого і не може вибрати,і бачить Росію в красивій обгортці,яку їм підсовують.Старший брат ніколи ,повторюю ніколи ,не буде добрим

а туть всі так стали малюка підтримувати,як він гарно розуміє своїх малолетніх братьєв,той брат виросте і вили в бок, як було неодноразово

опом"яніться не зводьте дітей ваших

Про гарну обгортку, експансія??? Судячи з серіалів, то це один крімінал.
Країна бандитів і низькопробних серіалів???

Про "СССР". Абревіатуру я вирішив не змінювати, хоча досить добре знаю, що совецкий - радянський. Якщо бажаєте надалі буду брати у лапки. Вили в бік!!! Малолетні брати. Ви що не зрозуміли, що я бажав донести. Ми повині своїм розумом випереджати Росію на крок чи навіть на два. Повина бути гарна, тиха, але горда гра, а не підлабузництво. Російська політики поважають сильні країни, але стосовно до них розкритих обіймів від них чекати не варто. Російській міф про українців, що ми хитрі. Тому ми повині бути навіть не хитрими, а мудрими. "Вили в бок" - як виростуть, то вже половина Росії будуть вже китайці. Хоча жарт, але вже росіянам не смішно.

Один мій знайомий з Москви заявив:"Слышемо Украина, а скоро только в Украине можна будет услышет русский язык". Навіть сучасна російська молодь розуміє, що не ворог Україна і вони не будуть нам кидати вили в бік. Тому що їм скоро із тилу будуть бити цими самими вилами.

До речі мій дядько на Далекому Сході працював, розповів історію. Там є величезні українські села на яких вже 70 % це китайці. Але вони вивчають не російську мову, а місцевий український розмовний суржик, який десь на 60 % українська мова. Коли китаєць на Далекому Сході Росії сказав: "Шо тобе тре" - дядько ще б трохи не покотився зі реготу.

Прочитал. Весело.
И есть такой же веселый ответ на вопрос ветки. Достаточно предложить участникам дискуссии (и отцам-основателям Украины) ответить на вопрос "для чего была создана Украина" в 91-м, послушать ответы и сообразить, что точно также всё было и в 17-м, и через 16-ть лет. :)

Как пел Владимир Семеныч "и кто кого переживет, тот и докажет кто был прав когда припрут..."

Попробуйте-ка, Bogun, определить нашу цель, ведь уже 16 лет, а это около 22% жизни СССР, и уже пора задавать вопрос, ну и? а кое-кто из "ничем" уже успел стать практически "всем", не так ли? :)
Створення і мета національної держави. Це можна почитати у будь-якому підручнику з історії і правознавства та для чого вони існують. Що за дивні запитання. І мета і створення цих країн у багатому схожі і сходяться. А як цим користуються і виконують політики це вже питання не до мене.

pilgrim
17.09.2007, 14:59
http://www.mult.ru/img/comics/41_5e7f.gif

http://www.mult.ru/img/comics/41_5e7f.gif

пупер
20.09.2007, 07:55
чічічіпі вже дюжину років немає, а люди й досі не можуть заспокоїтися...
не здивуюся, якщо знайдуться йо*опи, які за комуністів проголосують....

pilgrim
20.09.2007, 11:38
чічічіпі вже дюжину років немає, а люди й досі не можуть заспокоїтися...
не здивуюся, якщо знайдуться йо*опи, які за комуністів проголосують....

Это к стати очень может быть ... проблема русских на Украине в том, что реально их права отстаивают только комуняки (за которых голосовать у меня рука не поднимется) ... так вот выкрики самостийников о том что в 39-ом на западную Украину пришли москали, о том что москаль=коммунист только подливают масла в огонь и тем самым они сами многих людей подталкивают голосовать за коммуняк. А еже ли бы они больше говорили о славянском единстве, о том что коммуняки славян как раз поработили .. то возможно это хоть немного изменило бы ситуацию .... хотя менталитет самостиныкив который выражается во фразе "моя хата з краю ничего не знаю" врядли позволит им переосмыслить ситуацию ...

Danilo
20.09.2007, 12:06
„За соціалістичного ладу всі люди будуть однакові, не матимуть жодних особистих рис, бо існує лише одна безстороння міра вартостей“118. Суто московська „логіка“. В СРСР вона називається „партійна лінія“. Московські монархісти хоч і мріяли про „единомыслие“, але ще не запроваджували його такою жахливою ціною. Запаморочена політичними перемогами московська голота вже не боїться нікого і пише: „Ми однаково думаємо про всі справи нашого життя і тому говоримо однаково кожному з нас зрозумілою мовою. У нас нема і бути не може непорозуміння. Ця наша однодумність є нашою найбільшою і непереможною силою і вирішальною перевагою над іншим світом, який розбитий власне браком однодумності“119.
По смерті Й. Сталіна його наступники, боячись повстання немосковських народів СРСР, змушені були дещо попустити віжки.http://www.ukrcenter.com/library/read.asp?id=1665&read=true

Для цього і общепанятна мова.:) І дехто плекає надію на другу державну,нє?

І.Павлович
20.09.2007, 14:42
Першою забороненою партією,до якої вперше було приліплено ярлик "вороги народу", була партія КаДетів (конституційних демократів).І це у 17 році...Показово...

Danilo
20.09.2007, 14:53
Першою забороненою партією,до якої вперше було приліплено ярлик "вороги народу", була партія КаДетів (конституційних демократів).І це у 17 році...Показово...
Еге ж, здається це в них дедушка ленін поцупив ідею і назву "Совєти народних дєпутатов"?:ninja:

Богданович
21.09.2007, 12:24
Особисто вважаю, що СССР - форма збереження Ромійської імперії, яка походить від царства Чингізідів. Тому основна ідея чітко висловлена в давніх монголів "До Останнього моря"

Ps. "Нам нужен мир. И желательно весь мир" Л. І. Брєжнєв

шахрай
21.09.2007, 17:55
СРСР був створений для того,щоб існувало ідеальне суспільство на планеті Земля.Майже досягли мети

afterstep
21.09.2007, 17:59
не зрозумів... Якби й далі мільйонами закатовували - то досягли б?

шахрай
22.09.2007, 13:41
Якби й далі мільйонами закатовували - то досягли б?
Це вже побічні наслідки.Сама ідея була правильною.Тільки не так втілювали.

afterstep
22.09.2007, 13:47
Це вже побічні наслідки.Сама ідея була правильною.Тільки не так втілювали.
можна нарахувати дуже багато "правильних" ідей, які "не так втілювали". Але зазвичай неможливість втілення - є свідченням неправильності ідеї, якою би та ідея привабливою не здавалася...
--
Бажаючі - можуть поекспериментувати з вічним двигуном, квадратурою круга та трисекцією кута. Але - експериментувати з вівісекцією на 1/6 суші?

шахрай
22.09.2007, 14:04
Але зазвичай неможливість втілення - є свідченням неправильності ідеї
Тут я з Вами не згоден.Наприклад,ідея винайдення машини часу є непоганою,а втілити зараз неможливо.

afterstep
22.09.2007, 14:13
Ідея вічного двигуна - свого часу - теж була непогана.

шахрай
22.09.2007, 14:19
Цікаво,а якби в історії було так,що Україна була замість РФ.Тобто мала територію найбільшу в світі,столиця лишилась би в Києві,а РФ в природі б не існувало,а була б УФ чи щось на кшалт того.Могло б бути?

afterstep
22.09.2007, 14:25
ось тут помічною буде якраз не машина часу, а добра порція галюциногенів...
--
А стосовно СРСР - якою б привабливою не здавалася абстрактна модель - неможливість втілення довели - і не тільки СРСР.
Порівняння, звичайно, не зовсім коректне - але ентропія всієї системи - тільки зростає. Хоча локально, в незначній частині системи і на нетривалий час, - можна спостерігати зниження ентропії - сумарна ентропія всієї системи все одно зростає.
Якщо це порівняння перекласти на соціологію - то штучним відбором можна створити таку "зону", де, під суворим наглядом, і вилученням у разі порушення правил, можуть існувати якісь купки населення, сповідуючи правила з "Утопії" Томаса Мора, або "конячого суспільства" з Дж.Свіфта, ну або "по Марксу-Леніну" = Сталіна слід згадувати на стадії "вилучення порушників".

шахрай
22.09.2007, 14:31
А стосовно СРСР - якою б привабливою не здавалася абстрактна модель - неможливість втілення довели - і не тільки СРСР.
Порівняння, звичайно, не зовсім коректне - але ентропія всієї системи - тільки зростає. Хоча локально, в незначній частині системи і на нетривалий час, - можна спостерігати зниження ентропії - сумарна ентропія всієї системи все одно зростає.
Якщо це порівняння перекласти на соціологію - то штучним відбором можна створити таку "зону", де, під суворим наглядом, і вилученням у разі порушення правил, можуть існувати якісь купки населення, сповідуючи правила з "Утопії" Томаса Мора, або "конячого суспільства" з Дж.Свіфта, ну або "по Марксу-Леніну" = Сталіна слід згадувати на стадії "вилучення порушників".

Не матюкайтесь.Я же не питаю у Вас цикл Кребса,в що перетворюється оцтовий альдегід після його окислення альдегіддегідрогеназою або перший шлях окисного фосфорилювання

afterstep
22.09.2007, 14:51
тим не менше - поняття ентропії ви вчили. Це - первинне поняття, і в загальних рисах подається в рамках шкілької програми ;)
Про оцтовий альдегід - можемо якось при зустрічі, хоча мені більш до вподоби звичайнісінькі спиртові розчини ;)
--
Якщо розглядати ентропію як кількість усіх можливих станів.... Відповідно, при малій к-сті станів "відхилення від норми" (тобто середнього - тобто генеральної лінії партії) менш ймовірне, ніж при більшій. І зі зростанням кількості можливих станів ймовірність "точного дотримання" "генеральної лінії" прямує до нуля ;)
--
Візьміть на прикладі прислів'я "скільки людей, стільки й думок"

шахрай
22.09.2007, 22:25
Не розуміju.CРСР це супер.Моя мама була в захваті від СРСР, ії дуже лjuбив.Правда я лишився,СРСР не стало, мами не стало,а амба?.
Може я зайвий?

Додано через 7 хвилин
можемо якось при зустрічі,
Буду у Львові в кінці жовтня.Зустрінемось?

Boris_Kiev
22.09.2007, 22:50
Цікаво,а якби в історії було так,що Україна була замість РФ.Тобто мала територію найбільшу в світі,столиця лишилась би в Києві,а РФ в природі б не існувало,а була б УФ чи щось на кшалт того.Могло б бути?
:) :) А Ви запитайте росіянина (не пацана, звичайно): чому були при совку КПУ, КПБ, КП (14 штук), але НЕ БУЛО КП Россійської федерації ?

шахрай
22.09.2007, 22:52
КПРФ?:borat:

Полковник
22.09.2007, 22:53
:) :) А Ви запитайте росіянина (не пацана, звичайно): чому були при совку КПУ, КПБ, КП (14 штук), але НЕ БУЛО КП Россійської федерації ?

Ага, почему?

Додано через 1 хвилину

Буду у Львові в кінці жовтня.Зустрінемось?

А в Москве, в Москве когда будете?

шахрай
22.09.2007, 23:00
А в Москве, в Москве когда будете?
Ви запрошуєте?
Я завжди мріяв бути в РФ.(Пітер,Москва)
Нездійсненні мрії.

Bogun
22.09.2007, 23:01
У мене питання я знаю жовтенята, комсомольці і комуністи. Ця приблизно обов'язкова ієрархія була обов'язковою у двух країнах: СССР і у Німеччині за часів Гітлера. А на даний момент тільки у суто комуністичних. Прошу не плутати зі скаутами, туди можеж записатися, а можеж і ні. Ніхто не змушує.

Полковник
22.09.2007, 23:03
У мене питання я знаю жовтенята, комсомольці і комуністи. Ця приблизно обов'язкова ієрархія була обов'язковою у двух країнах: СССР і у Німеччині за часів Гітлера. А на даний момент тільки у суто комуністичних. Прошу не плутати зі скаутами, туди можеж записатися, а можеж і ні. Ніхто не змушує.

Так в чём питання состоит?

Додано через 3 хвилини
Ви запрошуєте?
Я завжди мріяв бути в РФ.(Пітер,Москва)
Нездійсненні мрії.

Приглашаю, ОДНОЗНАЧНО!
Если надумаете - пишите в приват.

Bogun
23.09.2007, 00:06
Питання для чого в СССР і в Німеччині за Гітлера була потрібна ця система.

Полковник
23.09.2007, 00:35

Нет, не только в ЭТИХ государствах была такая система!
Сейчас немного начинает оживлятся эта работа и в России.
Это нужное дело - ребят организовывать.
Что бы дурью меньше маялись, что бы было куда свою энергию выплёскивать.
Не готами и эмомами же им становиться!

levandivka
23.09.2007, 08:26
Это нужное дело - ребят организовывать.
Хто б сперечався!..
А вони тепер у Тимурівські команди організовуються, чи в НАШИсти?
Бо одна справа - макулатуру збирати, і зовсім інша - зазубрювати з тої макулатури вождів. :)

afterstep
23.09.2007, 18:42
Не готами и эмомами же им становиться!

дійсно - слід виховувати міцну молодь... То польским дипломатам мармизу потовкти, то іранського студента (сина дипломата) зарізати....

Полковник
23.09.2007, 19:29
дійсно - слід виховувати міцну молодь... То польским дипломатам мармизу потовкти, то іранського студента (сина дипломата) зарізати....

http://pics2.pokazuha.ru/p3300/q/4799407nbq.jpg

levandivka
23.09.2007, 19:50
http://fan.lib.ru/img/c/chekmarew_w_a/text_0130/pionery-geroi.jpg

Boris_Kiev
23.09.2007, 21:20

Такий собі метод стадного зомбування. Під ритм маршу, барабанів, речівок типу "Кто шагает дружно в ряд - юных ленинцев отряд".
Не смійтеся.
Ще була початкова військова підготовка і військові кафедри. Для чого ? Ви думаєте, це було потрібно армії ? Ні! Це виховувало рефлекс завмирати, почувши команду «Смііііір-на !»
Ще: совкову людину намагалися виховувати в дусі стадного колективізму, не допускаючи формування такого поняття як PRIVACY.
Комунальні квартири, гуртожитки, казарми. До цього ж – в піонерських таборах здебільшого не намети/номери на 2-4 особи, а теж казарми. Кругова порука. Стук. Відсутність Privacy.
І коли кпсс (Горбачов) проголосила «до 2ххх року кожній сім»ї – окрему квартиру» – це теж, можна сказати, підрубали сук, на якому сиділа система.

Полковник
23.09.2007, 21:29
Такий собі метод стадного зомбування. Під ритм маршу, барабанів, речівок типу "Кто шагает дружно в ряд - юных ленинцев отряд".
Не смійтеся.

А что смешного - то?

http://pics2.pokazuha.ru/p3300/v/4799351f5v.jpg

Патріот
23.09.2007, 22:39
Привіт, інтелігенціє. Ось я так поміркував і прийшов до висновку - не можна ставити питання до хісторії. Для чого був створений СРСР? Бо так лягла карта. Не було б СРСР - була б інша імперія. Одному кулаку мусив бути протиставлений інший. Інакше - німецька імперія від Далекого Сходу до Атлантиди та від Півночі до південної Африки. Не думайте, що це були б нинешні німці. Тодішні нацисти не сильно за своїми методами відрізнялися від тодішніх НКВДістів і сильно - від теперішніх німецьких демократів. І рабство нам було б гарантованим. Так як і іншим народам, неукраїнцям. Для християнина це взагалі не питання - на все воля Божа.

Boris_Kiev
23.09.2007, 22:50
А что смешного - то? Нормально ? Дети принудительно поклоняются трупу. А сколько отрицательной энергетики ?
Детки вырастут зомбированными, засинхронизированнми - на радость замполитам.

zenyk
24.09.2007, 14:12
Нормально ? Дети принудительно поклоняются трупу. А сколько отрицательной энергетики ?
Детки вырастут зомбированными, засинхронизированнми - на радость замполитам.

....та Полковник не це мав наувазі.....він дивлячись та ці фото згадує дитинство, батьків, друзів, свій двір.....йому не то щоб не спадає на думку проаналізувати все страхіття втраченого справжнього дитинства - він просто не допускає таких думок до голови, щоб в нього не з'являлось сумних думок, що дитинство - вкрадене комуністами.....
.....тому кожне критичне слово про піонерів чи комсомольців буде викликати в нього обурення....але не тому що він хоче бути ідеологічним противником всьому вільному світу, а тому, що така ревізія його дитинства і молодості завдає йому болю....

.....думаю не варто завдавати болю людині.....

....ми всі прекрасно розуміємо яке ярмо на нас навісили комуністи.....для нас правда це ярмо було додатково обтяжене русифікацією....

....ми всі розуміємо, що подібного не бажали б нашим дітям - і не допустимо цього!....

.....тому зайвий раз нагадувати про ті часи - абсолютно те саме, що постійно згадувати своєму кращому другу про смерть близької йому людини....боляче і непотрібно.....

І.Павлович
25.09.2007, 15:06
Привіт, інтелігенціє. Ось я так поміркував і прийшов до висновку - не можна ставити питання до хісторії. Для чого був створений СРСР? Бо так лягла карта. Не було б СРСР - була б інша імперія. Одному кулаку мусив бути протиставлений інший. Інакше - німецька імперія від Далекого Сходу до Атлантиди та від Півночі до південної Африки. Не думайте, що це були б нинешні німці. Тодішні нацисти не сильно за своїми методами відрізнялися від тодішніх НКВДістів і сильно - від теперішніх німецьких демократів. І рабство нам було б гарантованим. Так як і іншим народам, неукраїнцям. Для християнина це взагалі не питання - на все воля Божа.Не згодний. Якщо б не існувало СРСР то, можливо, не існувало б і фашиської Німечини.Можна згадати і офіцерів, що навчалися у радянських військових училищах, і ешелони з хлібом за цінами собівартості, і реакція СРСР на перші кроки Гітлера - Австрія, Чехословатчина, Польщя...

шахрай
25.09.2007, 18:59
А я додам,що після повалення уряду Керенського,коли прийшли більшовики до влади,ніхто не думав за кордоном,що влада червоного терору так довго протримається.Я дивуюсь як взагалі більшовики виграли
війну у білогвардійців.Не інакше сам диявол Леніну допамагав,та й ще протримались потім 70 років.

Полковник
25.09.2007, 20:27
....ми всі прекрасно розуміємо яке ярмо на нас навісили комуністи.....для нас правда це ярмо було додатково обтяжене русифікацією....

..

Вы прекрасно понимаете?

Угу!
Кстати, привет подпевалам Вашего поста!
Не жмитесь. Не сидите сиднем.
Съездите куда-нибудь.
В Россию, например.
НО, не гастерами, а ПРОСТО посмотреть.

New Shrek
25.09.2007, 20:36
НО, не гастерами,
Ви певне мали на увазі вестарбайтерами. Може я дебільний українець,але ні разу не був з олією в Прибалтиці,з сиром в Югославії.не працював на пшека...за Союзу працював (саботував) на большую родіну ,маю заслугу.Що би Ви не говорили ,ми були різними людьми і залишимося ними до смерті.І я вважаю ,що це справедливо

Romko
26.09.2007, 20:38
я додам,що після повалення уряду Керенського,коли прийшли більшовики до влади,ніхто не думав за кордоном,що влада червоного терору так довго протримається.Я дивуюсь як взагалі більшовики виграли
війну у білогвардійців.Не інакше сам диявол Леніну допамагав,та й ще протримались потім 70 років.

При вскрытии Ленина врачи, к великому
своему ужасу, обнаружили, что одно полушарие ленинского мозга не работало с
рождения. Второе полушарие было покрыто известковыми образованиями в такой
степени, что было совершенно непонятно, как вождь мирового пролетариата жил
не только последние годы, но и вообще, поскольку должен был умереть еще в
детстве. Врачи считали, что с таким мозгом человек жить не может. Так был ли
это человек?]Бунич
http://www.lib.ru/HIST/BUNICH/zoloto.txt

KabMiner
27.09.2007, 10:52
Привіт, інтелігенціє. Ось я так поміркував і прийшов до висновку - не можна ставити питання до хісторії. Для чого був створений СРСР? Бо так лягла карта.
Привіт, пролетаріат! А я от так поміркував, і прийшов до висновку, що до хісторії питання ставити треба, бо інакше для чого взагалі потрібна хісторія і хісторики?
А СРСР був створений не тому, що так лягла карта, а зі значно серйозніших причин.
Ні для кого не є секретом, що царська Росія проявляла фантастичний дилетантизм і безвідповідальність підчас приєднання національних окраїн, і взагалі під час проведення національної політики. Замість того щоб, як американці, загнати всіх нацменів в резервації і там виморити голодом і хворобами, росіяни почали присвоювати їм дворянсткі титули і взагалі ставити на один рівень із собою. Цю фатальну помилку нацмени використали: маючи такі ж права як і росіяни, вони добилися певного становища в суспільстві, набралися сил і в момент слабкості Російської імперії, вчинили жовтневий переворот.
Метою їх дій було (і є) цілковите знищення руського народу і його країни. Але виявилося, що це не так просто зробити, тому був задіяний багатоетапний проект знищення руських і розвалу імперії:
1. Етап: Жовтневий переворот, захоплення влади і терор проти руського народу з массовими жертвами. (1917-1922 рр.). В цей же час було допущено відєднання від імперії окремих національних окраїн: Польщі, Фінляндії, країн Прибалтики, Туви.
2. Створення на заміну унітарній імперії федерації національних республік (СРСР) - нацмени отримали свої національні республіки, які мали право виходу із складу федерації. (1922-1991 рр.)
3. Розвал СРСР, міжнаціональні конфлікти, значні людські втрати, еміграція населення, занепад економіки. (1991 - 1995)
4. Спроби розвалити РФ і Україну: Чеченська війна, нестабільність в інших республіках Кавказу. Підготовка грунту для створення кримськотатарської республіки в Криму (1995- до сьогоднішнього дня).
Ось-така історія. І карти тут ні до чого.
Не було б СРСР - була б інша імперія. Одному кулаку мусив бути протиставлений інший. Інакше - німецька імперія від Далекого Сходу до Атлантиди та від Півночі до південної Африки. Не думайте, що це були б нинешні німці. Тодішні нацисти не сильно за своїми методами відрізнялися від тодішніх НКВДістів і сильно - від теперішніх німецьких демократів. Питання трохи ширше: в Європі існують два суперетноси: германці і словяни, які постійно між собою ворогують в різних формах. Саме тому в Європі завжди будуть 2 імперії- германська і словянська, так було впродовж віків, і так буде далі.
Для християнина це взагалі не питання - на все воля Божа.
Для того і було створено християнство щоб християни думали, що всяка влада від бога. Рабська релігія кого завгодно перетворить на раба, головне щоб в неї увірували.
Якщо б не існувало СРСР то, можливо, не існувало б і фашиської Німечини. Фашистська Німеччина це лише одна з реінкарнацій германської імперії, яка існує від часів завоювання германцями Римської імперії.
Я дивуюсь як взагалі більшовики виграли
Ні, не диявол, а єврейські банкіри США, і не Леніну допомагали, а Бронштейну (Троцькому). Докладніше читайте тут: http://zarubezhom.com/antigulag.htm

Danilo
27.09.2007, 12:23
Замість того щоб, як американці, загнати всіх нацменів в резервації і там виморити голодом
А голодомор 33 року в Україні це що по-Вашому не резервація, не виморення?

Метою їх дій було (і є) цілковите знищення руського народу і його країни.
Ви перевертаєте з ніг на голову. Навпаки імперія знищувала людей у тюрмі народів. Вам самому приємно відчувати себе "нацменом" у тому фіно-угорсько-татарському царстві?

республіки, які мали право виходу із складу федерації. Цілковита брехня! Як і все що написано у тій контитуції СРСР.
Розвал СРСР Це убоге штучне утворення? Дивно як воно протрималося стільки років. Німецький фашизм лише 12 років утримався...

pilgrim
27.09.2007, 12:23
Цю фатальну помилку нацмени використали: маючи такі ж права як і росіяни, вони добилися певного становища в суспільстві, набралися сил і в момент слабкості Російської імперії, вчинили жовтневий переворот.

Переворот совершили далеко не нацменьшинства, просто для укрепления своей власти большевики начали опираться на нацменьшинства, раздавать им республики ...

А вот со стороны Российской Империи, то что она не загоняла нацменьшинства в резервации - было не ошибкой ... просто по другому не могло быть ведь Империя строится для защиты своих жителей, а не для порабощения их ...

шахрай
27.09.2007, 12:29
Переворот совершили далеко не нацменьшинства, просто для укрепления своей власти большевики начали опираться на нацменьшинства, раздавать им республики ...
Ой ,добре ,що цей Колосс на глиняних ногах розвалився...
А то зраз би діти були піонерами,підлітки комсомольцями,а деякі дорослі-комуністами.
Якось це смішно виглядало б...

afterstep
27.09.2007, 12:31
то что она не загоняла нацменьшинства в резервации
спірне питання.
За тих 300 років російської історії - від Петра і далі - коли дійсно з'явилася країна Росія на світовій арені - Росія проводила цільову політику асиміляції підкорених націй. "Виполювала" з тих націй бур'ян національної свідомості, та культуру.

Danilo
27.09.2007, 12:36
Можливо, як ні в чому іншому, нездатність москвинів виявляється в народному господарстві. Держплан у Москві і його відділення в республіках, наприклад, складають календар польових робіт. Визначають, скільки і яких культур сіяти, як і коли орати, жати, молотити. Визначають те кожному найменшому колгоспові. Визначають навіть, скільки має вродити. Колгосп усі роботи мусить починати і кінчати за „графіком“, тобто у визначені дні. Наче не існує дощових днів, посух, граду, буревію. Не вродить заплановане, відбирають у колгоспників усе до останньої зернини, засуджуючи їх на голодну смерть, як було 1921, 1933, 1946, 1956, 1963 років у великих розмірах, а в менших відбувається щороку. Як пророкував Салтиков-Щедрін сто років тому: „Там, де були веселі села та лани пшениці, залишився самий „порядок“. Чим більше того „порядку“, тим більше безладдя. „Почалася сівба, а на поле не вивезли й половини запланованих добрив. Треба сіяти, а насіння нема, бо в осінніх звітах зазначено, що є насіння, а навесні виявилося, що воно зогнило. Треба везти на поле гній, треба орати, сіяти, треба жати, а сівалки, жниварки, комбайни, трактори стоять розібрані в майстернях, чекаючи ремонту, бо запчастин не прислали. А вже відремонтовані стоять у полі нерухомі, бо знову поламалися. В одній лише Полтавській області стоять понад тисячу невідремонтованих тракторів“177.
Український народ займається землеробством щонайменше 5 тисяч років. Московський – від ІХ ст., коли прийшли українські цивілізатори з Києва. Українці користувалися плугом ще до ІХ ст. Московський уряд посадив у XVIII ст. на Харківщині кілька сіл москвинів. Вони дряпали землю сохою ще й у ХХ ст. Газети СРСР пишуть, що в самій лише РРФСР стоять 400 тисяч непридатних до роботи сільськогосподарських машин.
Мільйони селян у СРСР марнують мільярди робочих днів через безладдя керівництва. До 1917 р. продуктивність селянської праці становила 32 кг зерна за один робочий день. У СРСР, у механізованих колгоспах, 12 кг, тобто на 266 % менша, хоч колгоспники працюють на 80 % довше, ніж працювали до 1917 р.
Держплан визнав найкращим травопільний спосіб проф. В. Вільямса. Проф. Д. Прянішніков критикував травопілля, науково довівши, що просапний спосіб подвоїв врожаї в Європі. В. Вільямс був членом КПРС, а Д. Прянішніков – безпартійний. Д. Прянішнікова усунули з посади. Уряд у 1930-і роки винищив фахівців, які поділяли погляди Д. Прянішнікова. Врешті зменшення виробництва зерна, м’яса, молока, яєць тощо нарешті примусило уряд СРСР визнати просапний спосіб.
М. Хрущов наказав 1954 року зорати мільйони гектарів цілинних земель, не турбуючись тим, чи це можливо. Наказ мовчки виконували. Плугів не вистачало, орали дуже мілко навіть яловий пісок. Забракло добрив, жниварок, транспорту. Наслідок – зібрали лише 30 % від запланованого. Так 572 казахстанських радгоспів утратили 1962 року 250 млн. рублів. Ще більша біда прийшла, коли буревії змели орний шар. Одне слово, спланували так, як писав сто років тому Салтиков-Щедрін. Знавці попереджали, що в Казахстані не можна стільки орати, бо вітер змете зорану землю. Їх не слухали. Зорали навіть пасовища та сіножаті, і лише в одній області (Павлодарській) згинуло 1962 року з голоду: 18 тисяч худоби і 32 тисячі овець, а 1963 року ще 26 тисяч худоби і 102 тисячі овець178. Подібне господарювання притаманне москвинам. У XVIII ст. Петро І наказав привезти до Московщини десятки тисяч тонкорунних овець з Бухари на розплід. Незвиклі до морозів вівці подохли.

Московщина визнала, що невигідно сіяти зернові в Казахстані навіть за урожайних років, бо 80 % землі тут так засмічені вівсюгом та осотом, що не повертається насіння180. На цілинні землі витрачено було 6,7 мільярда руб. додатково, крім звичайних затрат. Лише за два роки (1954–1955) Московщина вивезла до Казахстану з УРСР 200 тисяч молоді (60 % випускників ВУЗів), 80 тисяч комбайнів, 60 тисяч вантажівок, 200 тисяч тракторів тощо181. Московський план – заселювати цілинні землі молодими українцями, не давати їм там української школи, преси, пошта не надсилає тамтешнім українцям часописи, журнали, книжки з України. Навіть звичайного сільського театру українського не дозволяють. Так господарська недолугість поєднується з антиукраїнською політикою Москви, здійснюючи діла і мрії своїх попередників. З московських же джерел можна без кінця наводити факти московської творчої яловості, нездарності. В СРСР пророкували ще 1929 року: „Нема сумніву, що СРСР за якихось три роки стане одною з найхлібніших, якщо не найхлібнішою, країною в світі“182. Наступний вождь 24 роки пізніше (1953) запевняв усіх: „За три роки все населення СРСР буде забезпечене харчами повністю“183. Через 10 років (1963 р.) той самий Хрущов купував за кордоном 14,5 мільйона тонн пшениці.
Порівняно з 1913 р. в СРСР 1954 року виробництво продуктів землеробства збільшилося лише на 15 %, тобто на 0,4 % річно184. Але ж за ті 40 років сільське господарство одержало нової техніки на мільярди рублів. Кількість агрономів, ветеринарів подесятерилася, в багато разів збільшилася кількість штучних добрив, виведено врожайніші сорти і т. п. А урожайність землі в СРСР ЗМЕНШИЛАСЯ на 5,5 %. У розрахунку на одну людину продукції зменшилося на 16 %185.
Хоча війна 1914–1917 рр., а потім московсько-українська, пізніший безоглядний грабунок москвинами забрали мільйони голів худоби в Україні, проте ще в 1928 р. порівняно до 1913 р. збільшилося її поголів’я в Україні на 14,4 %: корів – на 15,3 %, свиней – на 20,4 %, овець – на 19 %. Перераховуючи за умовним мірилом, всього поголів’я в СРСР 1955 р. на 9,3 мільйона голів стало МЕНШЕ, ніж 1928 р. Самих лише корів – на 28,4 %. Навіть за два роки – від 1960 до 1962 рр. зменшилося виробництво зерна на 18 %, м’яса – на 27 %, картоплі – на 50 %186.
Планувалося збільшити у 3-ій п’ятирічці сільськогосподарської продукції на 10,4 % щороку, а збільшилося 1938–1940 рр. На 2,3 %. У 5-ій п’ятирічці планували збільшувати на 12 % щороку, а збільшилося на 1,5 %. У 6-ій п’ятирічці (1956–1960 рр.) ЦК КПРС наказав досягнути збільшення на 70 %, а 1963 р. купив за кордоном 14,5 мільйона тонн зерна.
Секретар ЦК КПРС Л. Брежнєв на пленумі ЦК 26 березня 1965 р. говорив: „За останні роки наші плани піднести сільське господарство не виконано. За планом сільське виробництво мало збільшитися за 1959–1965 рр. на 70 %, а фактично збільшилося на 10 %. За ці ж роки приріст худоби зменшився удвічі порівняно з попередніми роками. Приріст свиней, курей зменшився більше як удвічі. Не вистачає дуже багато сільськогосподарської техніки. Жнива розтягуються на 30–40 днів. Майстерні ремонтують лише 60 % машин, а 13 тисяч колгоспів не мають майстерень. Села споживають лише 2 % електроенергії. У багатьох колгоспах колгоспники не мають ніякого голосу в розв’язанні колгоспних справ. Їм не виплачують повністю їхнього заробітку. Колгоспи одержують за свою продукцію ціну, яка не повертає навіть витрат“187. Московщина має величезні простори добрих пасовиськ. А 1961 р. завезли до Московщини з інших „республік“ 209 тисяч тонн м’яса і 639 тисяч тонн молочних виробів188.
До 1917 р. у московській імперії було мало сільськогосподарської техніки і мінеральних добрив, а збирали з 1 га по 16,4 цнт. зерна, 152 цнт. картоплі. А в 1959 р. зібрали: по 18,4 цнт. зерна, по 180 цнт. картоплі. У Німеччині для порівняння: по 52,8 цнт. зерна, по 450 цнт. картоплі189.
ЦК КПРС ухвалив збільшити виробництво мінеральних добрив у п’ять разів і задля того побудував кілька великих підприємств, устаткування для яких закупив за золото в Англії. І що ж: „Гори штучних добрив марнуються на станціях“190. „На станціях: Березань, Свіса, Турка, Рухівка, Буялик та на багатьох інших височіють кам’яні гори. Вони утворилися зі сотень тисяч (а може й мільйонів) центнерів штучних добрив, що їх минулими роками висипали на землю проти неба. Дощі та вітри обернули їх у камінь, ні до чого не придатний. Так кожне третє підприємство штучних добрив працює у нас на вітер“191.
Переконавшись, що ніякими соціалістичними способами (розстрілами, голодомором, каторгою тощо) не збільшити сільськогосподарського виробництва, уряд СРСР вдався до капіталістичного способу – матеріального заохочення. Але кого? Колгоспників? Ні. Наглядачів. Партія послала до колгоспів УРСР тисячі твердих московських комуністів. А матеріальна спонука для колгоспників в Україні полягала в тому, що московський уряд: 1) зменшив їхній присадибний городець з 0,25 га до 0,15 га; 2) відібрав від українських колгоспників їхню худобу; 3) збільшив українським колгоспникам обов’язкову кількість трудоднів до 300 щороку.

Справедливість вимагає зазначити, що одного виробу ніколи в історії не забракло і не бракує в московській державі. Це – горілка. До 1917 р. горілку продавали лише в певних місцях і ніколи – неповнолітнім та п’яним. В СРСР горілку можна купити в кожній крамниці, харчевні, на залізничій станції. В харчевнях часто немає що поїсти, але горілки ніколи не бракувало. Її продають усім. Навіть у школах п’ють. „55 % учнів пиячать“193. Уряд СРСР встановив низькі ціни на горілку, щоб усі могли пити. Суспільство кожної культурної держави ставить якомога більше перешкод пияцтву: накладає на міцні напої великий податок, на хліб, сіль, цукор, м’ясо, молоко і т. п.– ні. Уряд СРСР робить навпаки – дає народові дешеву горілку і дорогі харчі.

Деякі приклади безголів’я і нездарності в промисловості.
Все постачання зосереджено в Москві.
Ніякий європейський розум не збагне азійської економіки.http://www.ukrcenter.com/library/read.asp?id=1667&read=true

afterstep
27.09.2007, 12:49
книга Штепи - дуже провокаційна ;) не менш провокаційна, ніж історичні замітки, що їх публікує Пєрєсвєт ;)
І хоч я теж з великим задоволенням прочитав ту книгу - але раджу утримуватися від тотального її цитування ;)

KabMiner
27.09.2007, 13:00
А голодомор 33 року в Україні це що по-Вашому не резервація, не виморення?
Так не було ж в 1933 році Російської імперії!!! Ну для чого ж писати таке!
Ви перевертаєте з ніг на голову. Навпаки імперія знищувала людей у тюрмі народів. Вам самому приємно відчувати себе "нацменом" у тому фіно-угорсько-татарському царстві?
А чому я маю відчувати себе нацменом, існування українців не визнавалося, вони вважалися русскими і мали такі ж права як і великороси, чи не так?
Цілковита брехня! Як і все що написано у тій контитуції СРСР.
Ну чому ж брехня? А на основі чого в біловезькій пущі СРСР був ліквідований? Це ж не був переворот, все було законно!!! Тому і Горбачов нічого не міг зробити. Закон був на стороні тих хто хотів вийти з союзу, що було завбачливо закладено ще під час утворення СРСР. Ті, хто це зробили були мудрими людьми- розуміли, що головне закласти міну, а момент коли вона вибухне обовязково настане.
Це убоге штучне утворення? Дивно як воно протрималося стільки років. Німецький фашизм лише 12 років утримався... Нічого дивного, був запас міцності успадкований від російської імперії. Крім того, в 30-70-х роках відбувалося певне зміцнення СРСР.
А фашистська Німеччина могла б існувати набагато довше, якби Гітлер не почав воювати зі всіма одночасно. переоцінив свої сили.
А можна уточнити національність большевіков, бо з ваших слів можна зрозуміти, що переворот здійснили Іванов, Петров і Сідоров...
А вот со стороны Российской Империи, то что она не загоняла нацменьшинства в резервации - было не ошибкой ... просто по другому не могло быть ведь Империя строится для защиты своих жителей, а не для порабощения их ...
Правильно, империя строится для защиты своих жителей, почему Рос.империя начала защищать интересы чужих - это из оперы "умом Россию не понять". Сравните американскую империю и российскую.
За тих 300 років російської історії - від Петра і далі - коли дійсно з'явилася країна Росія на світовій арені - Росія проводила цільову політику асиміляції підкорених націй. "Виполювала" з тих націй бур'ян національної свідомості, та культуру.
Розумієте, одне діло, коли дєтєй гор витягують з гор, одягають в європейський одяг, навчають в європейських школах, завставляють розмовляти на європейських мовах, і зовсім інше коли туземців вбивають, заганяють в резервації, де морять голодом і хворобами.

levandivka
27.09.2007, 13:09
Правильно, империя строится для защиты своих жителей
Думаю, не правильно. Імперія для "житєлєй"..?:scare:
Тоді імператор - друг, товаріщ і брат жителям...
http://s8.rimg.info/180412b178e1e8dbabb2d80145349b8e.gif

afterstep
27.09.2007, 13:10
Розумієте, одне діло, коли дєтєй гор витягують з гор, одягають в європейський одяг, навчають в європейських школах, завставляють розмовляти на європейських мовах, і зовсім інше коли туземців вбивають, заганяють в резервації, де морять голодом і хворобами.

почнемо з ключового - примушують.
примус - передбачає і вбивство непокірних, і заганяння у резервації (в табори в Сибіру), і голодну моровицю (особливо було популярно за життя Великого вождя народів)...

А те, що з того всього загалу висмикують найслабших духовно, і дійсно - на показ, "на вітрину" - вдягають, навчають і кажуть - бачите, яке щастя та культуру ми їм принесли? отак вони всі в нас живуть.

хоч насправді - стоять, заростають лісом, спалені села, люди мруть з голоду або з відчаю кидаються на багнети...
--
Це все заради якого примарного щастя?
І що залишиться від національної культури тої нації, яку так "ощасливили"?

Danilo
27.09.2007, 13:11
А чому я маю відчувати себе нацменом, існування українців не визнавалося, вони вважалися русскими і мали такі ж права як і великороси, чи не так?
Так, наприклад мали право згинути від голоду у своєму ж селі під охороною вєлікоросов.
Нічого дивного, був запас міцності успадкований від російської імперії.
Без України та російська-московська імперія швидче б згинула.

levandivka
27.09.2007, 13:13
раджу утримуватися від тотального її цитування
+1
= тотального цитування, взагалі...
Ставте лінки. Кому не ліньки, піде по лінках.

zenyk
27.09.2007, 13:14
з тих націй бур'ян національної свідомості, та культуру.

бур'ян????!!!!.....

Danilo
27.09.2007, 13:16
+1
= тотального цитування, взагалі...
Ставте лінки. Кому не ліньки, піде по лінках.
Згоден, тіко після Пересвета.;)

afterstep
27.09.2007, 14:02
бур'ян????!!!!.....
так - адже з точки зору садівника, те, що не він посадив - це бур'ян.
З точки зору загарбника/імператора - все, що хоч мінімально відрізняється від його уявлень - небезпечний бур'ян, що його слід нещадно винищити.
--
І чужа культура - бур'ян імперії - як наслідок ;)
--
Відмінність садівника та імператора - імператор, щоб виполоти бур'ян - садить....

pilgrim
27.09.2007, 15:23
Тоді імператор - друг, товаріщ і брат жителям...

Нет, тогда он им отец!

Додано через 1 хвилину
А можна уточнити національність большевіков,

Я понимаю что вы намекаете на евреев, но не только евреи учинили переворот в 17-ом, хотя конечно их там было немало .... и не в последнюю очередь евреи пошли в революцию из-за политики Российской Империи которая не давала им селиться в городах и т.д и т.п.

Додано через 2 хвилини
почему Рос.империя начала защищать интересы чужих

Если народ входил в состав империи он становился своим уже!

Додано через 5 хвилин
і голодну моровицю (особливо було популярно за життя Великого вождя народів)

Так сказать "мухи отдельно, пиво отдельно" .... деяния "вождя народов" не имеют никакого отношения к Российской Империи!

levandivka
27.09.2007, 15:32
А там увидим, что прочней...
Ф.И.Тютчев.
Говорящие о единстве иногда имеют в виду братскую могилу. \В.Шендерович\

zenyk
27.09.2007, 15:44
деяния "вождя народов" не имеют никакого отношения к Российской Империи!

:y: :crazy:

всьо як завжди: народ хороший, а от чомусь лідери - тирани (яких за життя цей народ обожнює).....:no: :dance:

afterstep
27.09.2007, 15:45
Нет, тогда он им отец!
ви Оруела не читали?
А подвиги Катерини ІІ - "матері" - по знищенню "свого народу" - згідно
підзабули?
--
Хоча в одному згоден - в царській Росії мали слабе уявлення, як слід "правильно" знищувати народи... І тільки вчення Леніна-Сталіна доповнило цю прогалину...

pilgrim
27.09.2007, 16:09
а Ви, як і прийнято в росії - звинувачуєте у всіх смертних гріхах євреїв

Вы что белены объелись? ... где вы в моих постах такое нашли?

Додано через 44 секунди
А подвиги Катерини ІІ - "матері" - по знищенню "свого народу"

Екатерина уничтожала немцев? ... когда такое было ? :)

zenyk
27.09.2007, 16:22
Екатерина уничтожала немцев? ... когда такое было ?

нє катерина вар'ята грала по форумах під різними псевдонімами :) !

afterstep
27.09.2007, 16:23
Екатерина уничтожала немцев? ... когда такое было ?
для любителів пересмикувати і приймати вигляд дурника, як тільки забракне аргументів:
Уточню - ваші слова -
Український народ ввійшов в склад імперії. І саме про цей "свій народ" йшла мова.
--
У вас дійсно аргументів, крім бавитися в кармознімання - немає.

pilgrim
27.09.2007, 16:33
всьо як завжди: народ хороший, а от чомусь лідери - тирани

Не надо мешать святое с грешным, Ленин уничтожил Российскую Империю, а потому никого отношения к ней он не имеет!

Український народ ввійшов в склад імперії. І саме про цей "свій народ" йшла мова.

Во первых не украинский народ вошел в состав империи, а было воссоединение русского народа
Во вторых в империи никто не выделял какой-либо народ, в тяжелые времена, когда было плохо, было плохо всем и на оборот.

шахрай
27.09.2007, 18:21
Во первых не украинский народ вошел в состав империи, а было воссоединение русского народа
Просто насильно зігнали,а вєлікоросси-то отдєльно,хай би без нас жили,все було б ОК.Все їм вільна Україна спокою не давала і зараз не дає

KabMiner
27.09.2007, 18:31
почнемо з ключового - примушують.
примус - передбачає і вбивство непокірних, і заганяння у резервації (в табори в Сибіру), і голодну моровицю (особливо було популярно за життя Великого вождя народів)...
хоч насправді - стоять, заростають лісом, спалені села, люди мруть з голоду або з відчаю кидаються на багнети...
Так, наприклад мали право згинути від голоду у своєму ж селі під охороною вєлікоросов.
Це ви про Російську імперію пишете??? Бо я, взагалі-то, вів мову саме про Російську імперію, а не про СРСР.

Без України та російська-московська імперія швидче б згинула. Звичайно.

Я понимаю что вы намекаете на евреев, но не только евреи учинили переворот в 17-ом, хотя конечно их там было немало ....
Да что тут долго говорить:
В 1917 году евреи составляли 1,1 процента населения России. Писатель Григорий Климов (США) -- на основе несекретных и общедоступных государственных архивов СССР -- дает списки советского правительства в 1917-1921 годах, которые нетрудно проверить: Совет Народных Комиссаров -- 77,2 % евреев, Военный Комиссариат 76,7 %, Наркоминдел 81,2%, Наркомфин 80%, Наркомюст 95%, Наркомпрос 79,2%, Наркомат соцобеспечения 100%, Наркомат труда 87,5%, Комиссары провинции 91%, журналисты 100%.

Партии, которые делали революцию в России: ЦК большевиков -- 9 из 12 евреи, ЦК меньшевиков -- 11 из 11, ЦК правых эсеров -- 13 из 15, ЦК левых эсеров -- 10 из 12, Комитет анархистов -- 4 из 5.

Вот список советских вождей в 1919 году. Русские: Ленин (Ульянов) -- русский от еврейской матери, Луначарский (женат на еврейке Розенталь), Коллонтай, Красин, Чичерин -- русский от еврейской матери. Латыши: Петерс. Остальные евреи: Троцкий (Бронштейн), Стеклов (Нахамкес), Мартов (Цедербаум), Гусев (Драбкин), Каменев (Розенфельд), Суханов (Гиммер), Лагецкий (Крахман), Богданов (Зильберштейн), Горев (Гольдман), Урицкий (Радомысльский), Володарский (Коган), Свердлов, Камков (Катц), Ганецкий (Фюрстенберг), Дан (Гуревич), Мешковский (Гольдберг), Парвус (Гельфанд), Розанов (Гольденбах), Мартынов (Зимбар), Черноморский (Черномордич), Пятницкий (Левин), Абрамович (Рейн), Звездич (Фронштейн), Радек (Собельсон), Литвинов (Финкельштейн), Маклаковский (Розенблюм), Лапинский (Левинсон), Бобров (Натансон), Глазунов (Шульце), Лебедева (Лимсо), Иоффе, Каминский (Гофман), Изгоев (Гольдман), Владимиров (Фельдман), Ларин (Лурье) и так далее. Из 545 человек 447 евреев, то есть 82%.
.... и не в последнюю очередь евреи пошли в революцию из-за политики Российской Империи которая не давала им селиться в городах и т.д и т.п. хотите подработать адвокатом у евреев? боюсь у них все места заняты, своих знаете ли хватает с избытком...
Чеченцы стали своими за полтораста лет? Не противоречьте действительности!

pilgrim
28.09.2007, 09:30
хотите подработать адвокатом у евреев? боюсь у них все места заняты, своих знаете ли хватает с избытком...

Нет просто ищу объективные причины того что случилось ... многие просто мешают все на кучу и утверждают что вообще все беды России от евреев, мол де "Бей жидов, спасай Россию" ... но я считаю что у каждого следствия есть своя причина, и потому евреи делали революцию не потому что евреи и не потому что плохие, а потому что так исторически сложилось, и нельзя их ответственность перекладывать на современных евреев ...

Чеченцы стали своими за полтораста лет? Не противоречьте действительности!

Нет не стали ... их менталитет слишком отличается от славянского да и к тому же они не были христианами, ведь грузины в отличие от чеченцев таки стали своими ...

KabMiner
28.09.2007, 10:33
Jбъективные причины изложены в Торе: ненависть к представителям других народов и желание поработить другие народы. Вот и все объективные причины.

Грузины, говорите, стали своими. И в чём это выражается? В том, что сейчас твориться на Кавказе?

pilgrim
28.09.2007, 11:17
Jбъективные причины изложены в Торе: ненависть к представителям других народов и желание поработить другие народы. Вот и все объективные причины.

Я общался с ортодоксальными евреями, в этом году почти 2 месяца прожил в Израиле в командировках по работе, и ни разу не заметил отношения к себе как к гою, как к низшему, как к недочеловеку ... есть конечно отдельные индивидумы, но как говорится в семье не без урода, и такие уроды попадаются в любой нации ....

Грузины, говорите, стали своими. И в чём это выражается? В том, что сейчас твориться на Кавказе?

В современных отношениях между Россией и Грузией надо винить не грузинский народ, а америкосов, которые поставили своих людей править Грузией! А так же надо винить саму Россию, которая не смогла этим америкосам противостоять!

levandivka
28.09.2007, 12:47
надо винить саму Россию, которая не смогла этим америкосам противостоять!
Е-е-е...
А то не їх собаче (звиняйте за цитату) діло! (протистояти "америкосам" в Грузії)

afterstep
28.09.2007, 12:52
В современных отношениях между Россией и Грузией надо винить не грузинский народ, а америкосов, которые поставили своих людей править Грузией!
і ще в часи Лєрмонтова російсько-грузинська війна була логічним наслідком втручання америкосів?

А так же надо винить саму Россию, которая не смогла этим америкосам противостоять!
а чеченів - також америкоси проти росіян на початку 19 сторіччя настроїли?
--
Адже грузинські війни тривають вже не перше століття ;)
Чурек і сакля – все твоє,
Воно не прошене, не дане,
Ніхто й не возьме за своє,
Не поведе тебе в кайданах.
А в нас!.. На те письменні ми,
Читаєм божії глаголи!..
І од глибо[ко]ї тюрми
Та до високого престола –
Усі ми в золоті і голі.
До нас в науку! ми навчим,
Почому хліб і сіль почім!
Ми християне; храми, школи,
Усе добро, сам бог у нас!
Нам тілько сакля очі коле:
Чого вона стоїть у вас,
Не нами дана; чом ми вам
Чурек же ваш та вам не кинем,
Як тій собаці! Чом би нам
Платить за сонце не повинні!

ці рядки, написані в середині 19 сторіччя - навіть донині не втратили актуальності...
--
а от фрази типу
я считаю что у каждого следствия есть своя причина, и потому евреи делали революцию не потому что евреи
свідчать, що аж надто причинно-наслідковий зв'язок спрощений ;)
так, побувавши в ізраїлі - ви вже не проти євреїв ;)
Але якщо поживете в Москві з рік-два - ваша думка знову зміниться ;) Бо вам потрібна явна причина - в яку пальцем ткнути можна.
--
А в зеркало пальцем ткнути і задуматися нарешті - слабО?

pilgrim
28.09.2007, 13:22
а чеченів - також америкоси проти росіян на початку 19 сторіччя настроїли?

С чеченцами отдельная история, России пришлось включить эту территорию в свой состав чтобы утихомирить чеченские банды которые орудовали на торговых путях между Россией и Турцией.

так, побувавши в ізраїлі - ви вже не проти євреїв

А я вообще ничего против никого не имею (сори за тофтологию :) ) до тех пор пока они никому не мешают ...

Бо вам потрібна явна причина - в яку пальцем ткнути можна.

Это вы по себе оцениваете ?

KabMiner
28.09.2007, 13:24
Я общался с ортодоксальными евреями, в этом году почти 2 месяца прожил в Израиле ...
Понимаете, немцы народ очень культурный и воспитанный, в т.ч. на бытовом уровне, но вот если их вооружить мощной идеологией типа "майн кампфа", то они вполне способны строить концлагеря.
То же самое и с евреями. Люди они неплохие, но только до тех пор пока не прочитают Тору.
да, кстати, а почему евреи делали революцию в Германии (1918), там же черты оседлости небыло? и погромов тоже....
В современных отношениях между Россией и Грузией надо винить не грузинский народ, а америкосов, которые поставили своих людей править Грузией!
Помнится мне, что и при режиме Шеварднадзе отношения между РФ и Грузией не отличались теплотой и радушием...

pilgrim
28.09.2007, 13:27
і ще в часи Лєрмонтова російсько-грузинська війна була логічним наслідком втручання америкосів?

Вы где про такую войну услышали? ... Была война России с Ираном и Турцией, но уж никак не с Грузией, Россия в этих войнах как раз защищала Грузию "под сенью дружеских штыков".

Додано через 2 хвилини
Помнится мне, что и при режиме Шеварднадзе отношения между РФ и Грузией не отличались теплотой и радушием...

В то время после развала державы, все тянули одеяло на себя ... так сказать "паны