КПК

Показати повну версію : Уточнимо про Кінець Світу

D.M.
07.07.2007, 19:38
В Апокаліпсисі описано, як відбуватиметься Кінець Світу. Прошу християн якомога детальніше роз'яснити, як вони уявляють собі цей процес.

Зокрема, тих, хто вірить у рай і пекло, які існують іще до Кінця Світу, прошу роз'яснити, як співвідноситься доля душі до і після Кінця Світу: чи можна, будучи раніше в раю, потрапити у пекло після Великого Суду, і навпаки?

А тих, хто дуже буквально сприймає написане в Апокаліпсисі, прошу роз'яснити: коли оце приїдуть на конях і повбивають усіх невіруючих, то чи повбивають вони дітей, які не встигли усвідомити, в яку релігію вони вірять?

пупер
07.07.2007, 19:44
живемо в останні часи....
армагедон не за горами..... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif

D.M.
07.07.2007, 19:46
армагедон не за горами.....

Я ж не про час його приходу питаю.

пупер
07.07.2007, 19:54
Я ж не про час його приходу питаю.

а про що?!.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif
чи будуть вбивати дітей?.....
думаю: що ні......
народжуваність падає......

якщо рай (таким, як його зображають) не існує, то що за питання тоді таке у вас?....

Мих
07.07.2007, 23:34
армагедон не за горами.....

армагедон.
читаю зараз одну книженцію. Автор доводить, що армагедон вже відбувся, чекаємо Пришестя.

пупер
08.07.2007, 03:51
армагедон.
читаю зараз одну книженцію. Автор доводить, що армагедон вже відбувся, чекаємо Пришестя.
якщо можна: лінк на книжку....

D.M.
08.07.2007, 18:55
якщо рай (таким, як його зображають) не існує, то що за питання тоді таке у вас?....

Про дітей Ви вже відповіли. Ще, якщо хочете, роз'ясніть, наскільки треба бути праведним, щоб отримати вічне життя? Абсолютно безгрішним? Якщо не обов'язково, то які гріхи допустимі?

Взагалі-то, тут цікавіше питати тих, хто вірить у існування вже зараз раю та пекла.

New Shrek
08.07.2007, 19:10
Взагалі-то, .... хто вірить у існування вже зараз раю та пекла.то ахінея, бред сивої кобили

New Shrek
08.07.2007, 19:14
, щоб отримати вічне життя?а Ви особисто Ви хочете жити вічно? я ні...представте собі.... кожний день століттями ,міріадами віків одне і теж одне і теж, ось хіба би подивитись чи комуняк не стане і чи Г"америка завалиться а так...ні,ну ще з воскреслим дідом любимим поговорити,на другого котрий до війни вмер подивитись

пупер
08.07.2007, 19:28
я теж про це думав: чи хотів би я жити ВІЧНО....
мабуть, що ні....
рано чи пізно — набридло би.....
зараз я ще бачу сенс у житті, а коли воскресну — чи бачитиму?....
не впевнений...

Мих
08.07.2007, 19:33
якщо можна: лінк на книжку....

нема у мене лінку.
Коротко, там автор доводить, що армагедон почався у 1917 році революцією в Росії. Потім Сталінщина та Гітлерівщина, а зараз активність сатани спадає, чекаємо на Друге Пришестя. Антихрист був в трьох особах: Лєнін, Сталін, Гітлер.

D.M.
08.07.2007, 19:44
а Ви особисто Ви хочете жити вічно?

Так.

Див. також тему "Про природу моралі", основні аксіоматичні принципи моєї моралі, принцип №2.

пупер
08.07.2007, 19:48
нема у мене лінку.
Коротко, там автор доводить, що армагедон почався у 1917 році революцією в Росії. Потім Сталінщина та Гітлерівщина, а зараз активність сатани спадає, чекаємо на Друге Пришестя. Антихрист був в трьох особах: Лєнін, Сталін, Гітлер.
цікава думка, достойна того, щоб про неї поговорити....
схоже на те, що говорили свідки....
автор часом не свідок Єгови?...

Мих
08.07.2007, 19:56

православний.
але він не говорить про конкретну дату кінця світу. Армагедон - то відрізок часу, який триватиме "не більше 73роки і 3 місяці"- так пишуть "пророчі книги".
на цьому відрізку було вбито мільйони людей, що є лише підтвердженням, а війни і заколоти проходили під прапором боротьби з християнством.

пупер
08.07.2007, 20:13
православний.
але він не говорить про конкретну дату кінця світу. Армагедон - то відрізок часу, який триватиме "не більше 73роки і 3 місяці"- так пишуть "пророчі книги".
на цьому відрізку було вбито мільйони людей, що є лише підтвердженням, а війни і заколоти проходили під прапором боротьби з християнством.

боротьби з християнством?....
в німеччині традиційна церква не була забороненою....
забороненими були свідки, яких саджали до концтаборів...

New Shrek
08.07.2007, 20:40
принцип №2.2. Принцип тривалості життя: треба прагнути, щоб життя кожної вже існуючої істоти тривало якомога довше.
Цей? якщо цей ,то надалі подавайте пряме посилання ,а то дуже довго шукати

Мих
08.07.2007, 21:15
в німеччині традиційна церква не була забороненою....
В СРСР не була заборонена православна, однак....

Мих
08.07.2007, 21:18
Якщо вже й говорити про кінець світу, то мене турбує одне запитання.
Коли з таким питання учні звернулися до Ісуса, на що Він відповів, що тільки Отець знає кінець світу і тут же зараз знаходяться "умніки", які намагаються сказати дату. Що це? намагання бути розумнішим Бога?

пупер
08.07.2007, 21:23
В СРСР не була заборонена православна, однак....

...однак працювала на режим!.

пупер
08.07.2007, 21:24
Якщо вже й говорити про кінець світу, то мене турбує одне запитання.
Коли з таким питання учні звернулися до Ісуса, на що Він відповів, що тільки Отець знає кінець світу і тут же зараз знаходяться "умніки", які намагаються сказати дату. Що це? намагання бути розумнішим Бога?

я — “умнік”, бо в Біблії написано про те, ЯКІ БУДУТЬ ОЗНАКИ, що їх не бачить тільки сліпий або задурманений.....
я бачу ці ознаки.....

Мих
08.07.2007, 21:27
...однак працювала на режим!.

Мих
08.07.2007, 21:28
я — “умнік”, бо в Біблії написано про те, ЯКІ БУДУТЬ ОЗНАКИ, що їх не бачить тільки сліпий або задурманений.....
я бачу ці ознаки.....

ознаки і я бачу, але дати не знаю і не вгадую.

пупер
08.07.2007, 21:39
працювала, після того як 97% єпископів було замінено.
а що це міняє?....
ті єпископи, що лишилися хіба не є поводирями нинішніх?...
ознаки і я бачу, але дати не знаю і не вгадую.
а висновки?....
треба робити висновки, якщо бачите ознаки...

Мих
08.07.2007, 21:43
а що це міняє?....
ті єпископи, що лишилися хіба не є поводирями нинішніх?...
багато з них є в РПЦ, але зараз є і нормальні.

Мих
08.07.2007, 21:44
а висновки?....
треба робити висновки, якщо бачите ознаки...

які висновки?

пупер
08.07.2007, 21:49
багато з них є в РПЦ, але зараз є і нормальні.

стоп, стоп, стоп....
ви говорите про СПАДКОВІСТЬ, яка ніби-то є у традиційній церкві....
якщо нинішніх священиків висвячували люди, які співпрацювали з комуняками, то який висновок напрошується?....

я також пам’ятаю про створення уапц на початку 20-х....
пам’ятаю про “нелигітимність” уапц, бо митрополит висвятив сам себе....
чи такого не було?...

пупер
08.07.2007, 21:50
які висновки?

висновки, що сучасний світ не від Бога, і скоро його не буде.....

Мих
08.07.2007, 22:26
стоп, стоп, стоп....
ви говорите про СПАДКОВІСТЬ, яка ніби-то є у традиційній церкві....
якщо нинішніх священиків висвячували люди, які співпрацювали з комуняками, то який висновок напрошується?....

я також пам’ятаю про створення уапц на початку 20-х....
пам’ятаю про “нелигітимність” уапц, бо митрополит висвятив сам себе....
чи такого не було?...

Ви самі відповіли на своє ж запитання. коли церкву зраджували і працювали на комуністів, атворювалися течії, які цього не сприймали...
це й катакомбна церква....

Мих
08.07.2007, 22:27
не від Бога? а хто створив Замлю і світила?

просто сатана був скинутий на з неба на землю...

пупер
08.07.2007, 22:56
Ви самі відповіли на своє ж запитання. коли церкву зраджували і працювали на комуністів, атворювалися течії, які цього не сприймали...
це й катакомбна церква....

:clapping: я говорю не про “інші гілки”, які рпц не визнають..... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
я кажу про саму рпц!.....

пупер
08.07.2007, 22:57
не від Бога? а хто створив Замлю і світила?

просто сатана був скинутий на з неба на землю...

тобто якщо нечистий на землі, то хто нею править?!... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif

Мих
08.07.2007, 23:07
я говорю не про “інші гілки”, які рпц не визнають.....
я кажу про саму рпц!.....

Мих
08.07.2007, 23:09
тобто якщо нечистий на землі, то хто нею править?!...
на це питання не можна сказати ні 100% - так, ні 100% - ні, є впливи.
Але навіть вплив темних сил є допущений Богом.

D.M.
09.07.2007, 18:43
надалі подавайте пряме посилання ,а то дуже довго шукати

Давати посилання теж довго, причому все одно воно не пошле в потрібне місце сторінки.

На жаль, майже нічого не говорять по темі...

А щодо ознак кінця світу, то щось таке дехто бачив ще у стародавньому Єгипті... Але це не по темі.

пупер
09.07.2007, 18:50
на це питання не можна сказати ні 100% - так, ні 100% - ні, є впливи.
Але навіть вплив темних сил є допущений Богом.

якщо нечистого скинули на землю і ми всі є на землі, то чия влада?....

Мих
09.07.2007, 20:08
якщо в старому заповіті сказано, що всі влоски на голові пораховані і жоден не впаде без Божої волі, то чия влада?

Олена_ua
10.07.2007, 09:58
Усе у владі Сина, якому передав Отець, і ніхто своє влади нікому не віддавав.

ZENIT
24.07.2007, 03:14
а Ви особисто Ви хочете жити вічно? я ні...представте собі.... кожний день століттями ,міріадами віків одне і теж одне і теж,
Не знаю як ви, а я хотів би жити вічно. По крайній мірі іще не зустрів людину, котра була б згідна призначити дату власної смерті, навідь через сотні, чи тисячі років. Тільки подумайте скільки цікавого можна побачити, дізнатися, скільки корисного можна зробити!

ZENIT
24.07.2007, 03:20
Зокрема, тих, хто вірить у рай і пекло, які існують іще до Кінця Світу, прошу роз'яснити, як співвідноситься доля душі до і після Кінця Світу: чи можна, будучи раніше в раю, потрапити у пекло після Великого Суду, і навпаки?

В Біблії написано, що рай був на землі. Деякі релігії намагаються перенести рай на небо, але чи не означає це, що Всемогутній Бог не зміг виконати свого наміру?

New Shrek
24.07.2007, 08:01
По крайній мірі іще не зустрів людину, котра була б згідна призначити дату власної смерті тому що це табу.А Бог вже визначив і день і час.А що побачити я вже написав,а корисного я не хочу робити.

Олена_ua
24.07.2007, 08:43
В Біблії написано, що рай був на землі.
Земля до сих пір могла би бути раєм, якби не "діяльність" людини, хоча райські місця ще залишилися.

zet
24.07.2007, 10:46
Земля до сих пір могла би бути раєм, якби не "діяльність" людини, хоча райські місця ще залишилися.
Так и игрушки б все остались целыми, если бы их оставили на магазинных полках, а не дали детям в руки...

Олена_ua
24.07.2007, 11:13
Так и игрушки б все остались целыми, если бы их оставили на магазинных полках, а не дали детям в руки...

А капостні діти тільки і знають, що ламати :( :( :(

zet
24.07.2007, 11:19
А капостні діти тільки і знають, що ламати
Так ведь это этап познания мира. Узнать из чего состоит, как это работает, сделать самому...
Когда-то читала фантастику, где попали космонавты на странную планету. Где убитые только по-нарошку и оживали, оружие сразу разряжалось, зато можно было летать только силой фантазии и мысли...
И люди все какие-то маленькие.. А потом до них дошло, что это целая планета просто ДЕТСКИЙ САД, где детвора играет, играя познает мир и взрослеет...

afterstep
24.07.2007, 11:29
А капостні діти тільки і знають, що ламати
та заборонити дітей - та й по всьому...
А потім ті діти, до речі, стають дорослими, і якщо вдосталь дитячих іграшок не наламалися - починають бавитися в дорослі: в солдатики, наприклад... чи з пультом (скільки всяких барвистих лампочок!) Чорнобильської АЕС...
--
Нє, заборонити однозначно!

sanya
24.07.2007, 11:31
Як по Біблії було сказано.що кінець Світу буде Армаггедоном

Олена_ua
24.07.2007, 11:55
Так ведь это этап познания мира. Узнать из чего состоит, как это работает, сделать самому...
Оце мій малий з познаватєльною метою все ламав, що у руки попаде.
Але я надіюсь, що після отриманих знань колись почне цими ж руками і творити.
та заборонити дітей - та й по всьому...
А потім ті діти, до речі, стають дорослими, і якщо вдосталь дитячих іграшок не наламалися - починають бавитися в дорослі: в солдатики, наприклад... чи з пультом (скільки всяких барвистих лампочок!) Чорнобильської АЕС...
А деякі з них стають лікарями (камінь у ваш город).

afterstep
24.07.2007, 12:34
А деякі з них стають лікарями (камінь у ваш город).
ні - ви промазали ;) мій город - програмування ;)
а враховуючи усереднені вислови в бік лікарів та середній рівень зневаги на цьому форумі - то дійсно, тільки за те, що діти в майбутньому можуть стати лікарями - слід їх заборонити.

Олена_ua
24.07.2007, 12:40
Без пафосу.
До лікарів відношуся з великою повагою за окремим винятком...

Черешенька
24.07.2007, 13:06
Завжди дратувалась, коли мої знайомі у будь-якій поганій ознаці чи прикметі бачили кінець світу: що посуха затягнулася, страшна аварія на дорозі трапилася, матюків на вулиці забагато чути чи щось подібне "муляло" очі. Я то все бачила в іншому світлі, звичайно...
А якщо серйозно, то нічого конкретного не знаю, інколи страшно робиться, коли починаю задумуватись над цим питанням, бо не можу з 100% впевненістю сказати, що готова що Праведного Суду (а те, що він буде, в тому не сумніваюсь). Книгу Об"явлення раніше оминала, тепер починаю читати.
Турбує мене місце про знамено на праву руку ("щоб ніхто не міг ані купити, ані продати, якщо він не має знамена ймення звірини, або числа ймення його... а число звірини шістсот шістдесят шість"), чула багато різних пояснень, але не впевнена, чи комусь таке питання відкрито.
(Щодо коней, то думаю, описано образно, йдеться скоріш про війни, атомні бомбардування і т.і.)
Я для себе зрозуміла одне, що найважливіше - покладатися на Бога і знати, і вірити, і мати переконаність, що
"ночі вже більше не буде, і не буде потреби в світлі світильника, ані в світлі сонця, бо освітлює їх Господь, Бог, а вони царюватимуть вічкі віки" (Об"явлення, 22:5)

Мих
24.07.2007, 20:47
Без пафосу.
До лікарів відношуся з великою повагою за окремим винятком...
за немалим окремим випадком.

zet
24.07.2007, 21:07
Мих, получите медицинское образование и поправьте положение в этой области. А то только обвинять любой горазд... Только, чур. никаких дополнительных заработков..

afterstep
24.07.2007, 22:53
zet, +10!!! тільки біда в тому, що критики в основному виходять з тих, з кого путнього митця нігди би й не вийшло :(

Мих
24.07.2007, 23:46
Мих, получите медицинское образование и поправьте положение в этой области. А то только обвинять любой горазд... Только, чур. никаких дополнительных заработков..
Неможу, Зето. Неможу, бо коли міг поступити, у батьків не було 10 000 совітських рублів(а то був фактично єдиний варіант у той час), а тепер вже вік не той.
А чому чур - ніяких додаткових заробітків? Чому чур? Навпаки, кожен шукає хорошого лікаря і якщо лікар щось вміє, то його знають, а той, котрий все життя виписував лікарняні довідки та згідно графіку робив щеплення, то кому він потрібний?

zet
25.07.2007, 14:58
Неможу, Зето. Неможу, бо коли міг поступити, у батьків не було 10 000 совітських рублів(а то був фактично єдиний варіант у той час), а тепер вже вік не той.
А чому чур - ніяких додаткових заробітків? Чому чур? Навпаки, кожен шукає хорошого лікаря і якщо лікар щось вміє, то його знають, а той, котрий все життя виписував лікарняні довідки та згідно графіку робив щеплення, то кому він потрібний?

Мих, вы абсолютно не представляете этой сферы. Ну, мой отец был лучшим диагностом города, даже на доске почета городской портрет его был, и что это могло ему дать дополнительно в материальном плане? А НИЧЕГО, кроме знакомств. (толку от них, если денег лишних нет..) Он же не хирург и не гинеколог был.. От туберкулеза люди лечатся долго и дорого.. А насчет поступления, то и тогда бесплатно можно было, было бы желание... До армии вряд ли б вы поступили, а после армии через подготовительные курсы при ВУЗе вполне.. Мой папа за постпление не платил, моя сестра двоюродная - тоже, сын соседки - тоже бесплатно, но только уже после армии (до армии не прошел по конкурсу)...

Мих
25.07.2007, 15:03
Мих, вы абсолютно не представляете этой сферы.

Звісно, не представляю, я представляю ймовірного пацієнта.

Мих
25.07.2007, 15:07
А насчет поступления, то и тогда бесплатно можно было, было бы желание...

Еге ж та гроші.
У Львові у мій час абітурієнтів азивали двадцятками, трийцятками, в залежності в який період яка взятка існувала. Самий корумпований ВУЗ був.

zet
25.07.2007, 15:14
Еге ж та гроші.
У Львові у мій час абітурієнтів азивали двадцятками, трийцятками, в залежності в який період яка взятка існувала. Самий корумпований ВУЗ був.
То шли бы в Днепропетровский, а еще лучше - Ленинградский. Вы просто не пытались и всё... Знания были нужны. это точно...

KabMiner
25.07.2007, 15:21
коли оце приїдуть на конях і повбивають усіх невіруючих, то чи повбивають вони дітей, які не встигли усвідомити, в яку релігію вони вірять?
Такой большой, а в страшные сказки веришь!

zet
25.07.2007, 15:42
Что вы будете делать, если узнаете, что на вас летит атомная бомба (осталось 5 минут)?
Правильный ответ - НИЧЕГО..

afterstep
25.07.2007, 15:45
Правильный ответ - НИЧЕГО..

ой ли? даже при полном истощении организма - минимальные выделения таки будут...

zet
25.07.2007, 15:47
ой ли? даже при полном истощении организма - минимальные выделения таки будут...
Это уже непроизвольно...

afterstep
25.07.2007, 15:53
а той, котрий все життя виписував лікарняні довідки та згідно графіку робив щеплення, то кому він потрібний?
ДурнЮ ви пишете, Миху.
Щеплення по графіку - то як податкова звітність. Тіко той, хто має зайві гроші та добрі плечі - тобто той, що дав 10 тисяч совіцьких і поступив якраз - тільки той може дозволити собі роскіш начхати на графіки.
І той лікар, до якого ходять - він теж щеплення по графіку робить. Просто ви того не бачите, про внутрішню кухню фахівці дилетантам воліють не розповідати.
--
Так от, Миху, в ті часи, як ви не могли поступити за гроші - то я знавав хлопців, що поступили без грошей. І працюють далі лікарями, хоч заробляли би більше чорноробами по іспаніях. Але в них є якась внутрішня гордість, і бажання таки щось в цьому житті змінити - не тільки гівном все навколо калякати. І знаю пару таких кобіт, що з 5-ї чи шестої - спроби - але таки поступили... бо лікувати хотіли.
--
І зара за хамовитого рагуля-тата, жи навіть не уявляє, що то за щеплення, але фиркає, що має в носі ту медичну документацію, що звіти - то проблема лікарів, і писати він ніц не буде, але й щеплення робити не буде - страждають саме вони. Тобто вони не страждають - вони при нагоді об вас, таких як ви тут мудрі є - файно й елегантно витирають ноги. Ви того навіть не розумієте - але так воно і є, і батьки, які мають необережність при лікарях так висловлюватися про лікарів - за своє пащекування мають доплачувати. І доплачують.

afterstep
25.07.2007, 15:57
Неможу, бо коли міг поступити, у батьків не було 10 000 совітських
бо коли міг поступити - то не було достатньо лою в голові... а в аптеці то не продається, а купити відразу диплома - тато змоги не мав...

Олена_ua
25.07.2007, 17:36
Справжнім фахівцем може стати тільки той лікар, який має покликання і бажання допомагати людям, таких можливо не так багато, але вони є. Саме такі викликають у мене величезну повагу за їх самовідданість і фаховість. А ті, що поступали за гроші, а потім ці ж гроші хочуть повернути з відсотком і без взятки навіть у твою сторону не глянуть, ті дійсно справжнє фуфло.

Черешенька
25.07.2007, 18:05
Все вищедописане перечитала. Перепалка серйозна і гостра :(.
Не розумію тільки одного, яке відношення мають лікарі і щеплення до кінця світу? Чи вони (дохтори, тобто) як передвісники тої вирішальної події якось спеціально діятимуть? Просвітіть, хлопці, щоб я чогось важливого не пропустила ;)!

afterstep
25.07.2007, 18:50
Справжнім фахівцем може стати тільки той лікар, який має покликання і бажання допомагати людям, таких можливо не так багато, але вони є

Скільки то займає років - виховати лікаря?
А скільки їх буде за 10 років - справжніх докторів - якщо такі як Мих на кожному кроці паплюжать професію, гонорово кажучи "у мене дохтор є"?
--
Ви подивіться, хто тепер поступає, який контингент - а чому?
Тому що суспільна зневага до професії - причому щоденно висловлюється вголос - стримує дійсно розумних та обдарованих дітей від такого хибного кроку - стати лікарем.
--
І що буде при такому стані справ за 10 років? а за 20? а тоді, коли вже зовсім не залишиться лікарів, що могли б досвід передати?
--
Чи най трава не росте - аби на наш вік стачило?

D.M.
25.07.2007, 19:34
Такой большой, а в страшные сказки веришь!

Це Ви про кого?

Мих
25.07.2007, 19:41
бо коли міг поступити - то не було достатньо лою в голові... а в аптеці то не продається, а купити відразу диплома - тато змоги не мав...
Ну чому? Я закінчив інститут.
Афтерстеп, дякую, що просвітили. А то мені і в голову б не прийшло лой шукати в аптеці, у Вас видно є досвід, нє?

Мих
25.07.2007, 19:50
І зара за хамовитого рагуля-тата, жи навіть не уявляє, що то за щеплення, але фиркає, що має в носі ту медичну документацію, що звіти - то проблема лікарів, і писати він ніц не буде, але й щеплення робити не буде - страждають саме вони. Тобто вони не страждають - вони при нагоді об вас, таких як ви тут мудрі є - файно й елегантно витирають ноги. Ви того навіть не розумієте - але так воно і є, і батьки, які мають необережність при лікарях так висловлюватися про лікарів - за своє пащекування мають доплачувати. І доплачують.

А де Ви бачили хамовитих татів? І як батьки мають радіти від тої документації, що веде лікар? Я якраз і пишу про таких горе-лікарів, які витирають ноги, лиш би свій зад прикрити.
Запитайте в Уми і вона Вам розповість як вона ввічливо написала відмову від щеплення і як лікар хамив. Тому таких треба притягати за хамство до суду, тому що лікар є для пацієнта, а не пацієнт для лікаря і його звітів та графіків.

afterstep
25.07.2007, 23:06
Запитайте в Уми
обов'язково. Але ви на основі її розповідей своє враження склали, нє?
Причому - абсолютно відмінне від її враження - і най нас розсудить Ума.
А де Ви бачили хамовитих татів?
в дитячій поліклініці і на цьому форумі.
Ну чому? Я закінчив інститут. ...А то мені і в голову б не прийшло лой шукати в аптеці,
можливо, то й звучатиме смішно - але ви ілюстрація до "мьі фсє учілісь понемногу..."
ви все міряєте по собі - і паплюжите людей тільки тому, що вам інша методичка в руки попалася. Хоча, слід віддати належне - ви таки хоча б ту методичку - читали...

Мих
25.07.2007, 23:10
обов'язково. Але ви на основі її розповідей своє враження склали, нє?
Причому - абсолютно відмінне від її враження - і най нас розсудить Ума.
Нє, вона просто підтвердила мою думку.
в дитячій поліклініці і на цьому форумі.

може Ви просто в таких окулярах ходите, нє?

Мих
25.07.2007, 23:12
можливо, то й звучатиме смішно - але ви ілюстрація до "мьі фсє учілісь понемногу..."
ви все міряєте по собі - і паплюжите людей тільки тому, що вам інша методичка в руки попалася. Хоча, слід віддати належне - ви таки хоча б ту методичку - читали...
О, та всі судять по собі. а моя методичка з життя - недрукована.

afterstep
25.07.2007, 23:29
О, та всі судять по собі. а моя методичка з життя - недрукована.

в старі часи цензура - таки абсолютну бздуру до друку не допускала.
В окулярах ходять усі - але у вас, миху - шори.
Спитайте якого старого фірмана - він вам пояснить, бо направду чоловік мудрість має...

zet
26.07.2007, 01:20
Может хватит, А?
Мих, поймите правильно, хоть Афтестеп и погорячился, но в одном он прав. Столько анекдотов, как народ рассказывал про "святость" попов, то разве только о тёще больше.. Но это ведь не значит, что все идут учиться в семинарию только, что б приход подоходней получить...
Вы же обвинили фактически в непорядочности огульно всех врачей. Я этого презрения не пойму и не приму...

lotr_an
26.07.2007, 03:17
а не вірніше уточнювати як почався світ? - це хоч вже відбулося...

Степаныч
26.07.2007, 07:37
Ну хрень Ви повну пишете!!! Це Ви комусь можете по вухам поїздити!!! Я навчався у Дніпропетровському медичному 1976-1982р.р. І точно ЗНАЮ, що "за бабки" поступали одиниці. Мій син навчався там же 1999-2005р.р., поступив без хабарів, правда з 2-го разу. До речі, дочка закінчила Київський лінгвістичний, і теж поступила без хабарів. Так що Ваші бла-бла-бла для дурників! Із тої ж серії, що і повальні хабарі лікарям.

afterstep
26.07.2007, 09:27
Степаныч, решта +11 - волами відроблю...

ZENIT
26.07.2007, 19:55
Тільки схоже, пупере. Насправді свідки, та не тільки вони, говорили і продовжують говорити, про те, що у 1914 р. закінчилися часи поган. Тобто прийшов до влади той, кому Єгова дав владу - Ісус Христос. (слово "христос" і означає - обраний помазаний на царство).
Ця дата досить просто обчислюється на основі біблійних пророцтв. Якщо вам цікаво - розпитайте у місцевих свідків.

ZENIT
26.07.2007, 20:23
тому що це табу. І ви Шреку, вірите в табу?
А Бог вже визначив і день і час.
Ви думаєте, що Бог передбачив наперед усі події в житті людини?
Перечитайте Повторення закону 30:19 "Во свидетели пред вами призываю сегодня небо и землю: жизнь и смерть предложил я тебе, благословение и проклятие. Избери жизнь, дабы жил ты и потомство твое," /к бачите Бог залишив людині вибір.
А що побачити я вже написав,а корисного я не хочу робити. Хіба ви не відчуваєте задоволення коли робите добро?

Мих
26.07.2007, 20:42
Вы же обвинили фактически в непорядочности огульно всех врачей
Де?

Мих
26.07.2007, 20:46
Тільки схоже, пупере. Насправді свідки, та не тільки вони, говорили і продовжують говорити, про те, що у 1914 р. закінчилися часи поган. Тобто прийшов до влади той, кому Єгова дав владу - Ісус Христос. (слово "христос" і означає - обраний помазаний на царство).
Ця дата досить просто обчислюється на основі біблійних пророцтв. Якщо вам цікаво - розпитайте у місцевих свідків.

Анектоди, анекдоти.... Ісус прийшов до влади у 1914 році, ви чули? А що було в 1917? Прийшли погани, нє?

Мих
26.07.2007, 20:50
Вы же обвинили фактически в непорядочности огульно всех врачей. Я этого презрения не пойму и не приму...

Я не обвиняю всіх лікарів, я написав є частина лікарів, а те, що афтерсеп себе побачив у тій частині, то я не винуватий, видно чоловік лєгкоранімий.

zet
26.07.2007, 21:13
Я не обвиняю всіх лікарів, я написав є частина лікарів, а те, що афтерсеп себе побачив у тій частині, то я не винуватий, видно чоловік лєгкоранімий.
Может вас обоих на время связать, что ли...Мих, вы были не менее нетерпимы, чем Афтестеп.
http://s2.rimg.info/0e119e4017022806e30d080807f70cea.gif (http://smiles.33b.ru/smile.22039.html)http://s2.rimg.info/0e119e4017022806e30d080807f70cea.gif (http://smiles.33b.ru/smile.22039.html)

Мих
26.07.2007, 21:17
Может вас обоих на время связать, что ли...Мих, вы были не менее нетерпимы, чем Афтестеп.
Що значить "связать" ?

Мих
26.07.2007, 21:21
Мих, вы были не менее нетерпимы, чем Афтестеп.
Так, але був нетерпимим взагальному до непуредних лікарів, а Афтерстеп особисто до мене.

zet
26.07.2007, 21:24
Так, але був нетерпимим взагальному до непуредних лікарів, а Афтерстеп особисто до мене.
Вот так связать :)
http://s2.rimg.info/352eadde34cee2ff0b8b33ad903ae6f5.gif (http://smiles.33b.ru/smile.31144.html)http://s2.rimg.info/352eadde34cee2ff0b8b33ad903ae6f5.gif (http://smiles.33b.ru/smile.31144.html)
http://s4.rimg.info/5fff2bfaabcef988d936619f6ea26bc6.gif (http://smiles.33b.ru/smile.52880.html)

Мих
26.07.2007, 21:27
Я зліва, чи справа?

zet
26.07.2007, 21:34
Я зліва, чи справа?
Клиент всегда прав - выбирайте.. ;) :)

Мих
26.07.2007, 22:47
Клиент всегда прав - выбирайте..
Ok, but after Afterstep.

D.M.
28.07.2007, 19:55
У буддизмі кінця Світу нема, так само, як і початку. Але деякі буддисти припускають, що в принципі може так трапитися, що колись усі істоти перейдуть у стан нірвани. Але інші буддисти вважають, що такого ніколи не трапиться.

Мих
28.07.2007, 21:56
У буддизмі кінця Світу нема, так само, як і початку. Але деякі буддисти припускають, що в принципі може так трапитися, що колись усі істоти перейдуть у стан нірвани. Але інші буддисти вважають, що такого ніколи не трапиться.
ДМ, Ви тяжієте до буди?

afterstep
28.07.2007, 23:11
ДМ, Ви тяжієте до буди?

Миху, ви прогнозований ;)
Принаймні мені вдається вгадати ваш наступний жарт. Не буду видавати спосіб, як то передбачується - але той чоловік з Житомира - тяжіє до знань, і хтів би почути вашу думку - не цитату з методички - а саме вашу думку... Якщо звичайно ваш вибір християнства був свідомим...
--
Хоч в мене є певні сумніви після диспуту про Гаррі Поттера ;)

D.M.
29.07.2007, 19:20
ДМ, Ви тяжієте до буди?

"До буддизму" буде правильніше сказати, ніж "до Будди", а тим паче - ніж "до буди".

диспуту про Гаррі Поттера

А що, на якійсь гілці був довгий диспут про Гаррі Поттера? У мене таке враження, що ставитися негативно до цієї казки - це прикол лише Московського патріархату, і дивно чути таке від греко-католика.

Мих
29.07.2007, 23:17
невже церква позитивно ставиться до Потера?

afterstep
30.07.2007, 00:32

церква - католицька принаймні - не знаю, як РПЦ - від середньовіччя відмовилася. Бо надто багато доведеться забороняти - і Урсулу ле Гуін, і Толкінена, і багато-багато всього...
--
То ви, Миху, просто століття на годиннику перевести забули - у вас далі 17-те...

Мих
30.07.2007, 10:52
РПЦ - від середньовіччя відмовилася

прогресивна ця церква - РПЦ.:D

afterstep
30.07.2007, 11:50
церква - католицька принаймні - не знаю, як РПЦ - від середньовіччя відмовилася.
Розділові знаки слід читати так (розгортаємо складнопідрядне речення):
церква - від середньовіччя відмовилася.
Логічні вставки:
католицька принаймні
не знаю, як РПЦ.
--
Ви невірно прочитали:

РПЦ - від середньовіччя відмовилася

прогресивна ця церква - РПЦ.

Мих
30.07.2007, 14:30
що означає "відмовилася від середньовіччя"?

D.M.
30.07.2007, 20:16

Я підозрюю, що нормальній церкві має бути по барабану якась казка. А що Ви в цій казці знайшли поганого??? Ви так і не пояснили. "Гаррі Поттер" - це просто звичайна казка про чарівників. Завдяки своїй відомості вона стає в один ряд з такими казками, як про Карлсона, Вінні-Пуха, Піноккіо тощо. Я навіть не знаю, чим же ця казка так дістала РПЦ; пояснення тільки одне - аби продемонструвати ненависть до Заходу: казка англійська, тож ату її...

Мих
30.07.2007, 21:45
Я підозрюю, що нормальній церкві має бути по барабану якась казка. А що Ви в цій казці знайшли поганого??? Ви так і не пояснили.
казка по барабану, не по барабану душі, які її читають.
я пояснив чому я проти у однойменні вітці "Гаррі Потер 7".

zet
30.07.2007, 23:23
Урсула ле Гуин - волшебник средземноморья - мощная магия, причем добрая, побеждает зло, и сотворил мир волшебник Сегой.

D.M.
31.07.2007, 19:40
я пояснив чому я проти у однойменні вітці "Гаррі Потер 7".

У якому розділі ця гілка?

afterstep
31.07.2007, 19:59
У якому розділі ця гілка?
Гаррі Поттер 7 (http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=26375) - в книжках ;)

D.M.
31.07.2007, 21:18
Подивився я, що писав Мих про Поттера. Відповім тут, бо з метою економії трафіку не люблю вештатися по різних розділах.

У мене виникли такі зауваження до думок Миха:

1. За Вашою логікою, всі казки, в яких фігурують добрі чарівники, є шкідливими, бо "добро йде тільки від Бога". Цим самим Ви проти величезної частини казок. Але Ваш аргумент дуже незграбний. Може, і знати добрих людей шкідливо, щоб "не думати, що добро йде від людини, а не від Бога"? І взагалі, якщо Ви вірите в Бога-Творця, то все у світі - від Бога. Які ж тоді проблеми? До чого город городити? Чи, може, кожний матеріальний предмет, крім ікони, слід розглядати як такий, що похитне віру дитини в Бога?

2. Як аргумент проти казки наводиться шабаш відьом. Але ж, мабуть, ці відьми - негативні персонажі. То, значить, добрих чарівників не можна, злих - теж не можна. І про злих до пуття й не пояснено, чому. Чи в казках не має бути нічого поганого, не має бути боротьби добра зі злом?

3. Ви довго розмірковуєте про те, наскільки шкідливим може бути підсвідомий вплив, але це міркування на кшталт "невідомо, до чого це може призвести", і нема жодної аргументації, чому саме книги про Поттера слід підозрювати в негативному впливі на підсвідомість. Хіба що наступний пункт:

4. Ви вважаєте підозрілим факт великої популярності цих казок. Ну, тоді Ваші підозри мають поширюватися також на казки про Піноккіо, чарівника країни Оз, Мауглі, Вінні-Пуха, Алісу (у Країні Чудес і в Задзеркаллі), Карлсона. Думаю, що в перерахованих казок теж були прихильники з фанатичними мордами, тільки ці морди не було видно по телевізору.

Маю надію, Миху, що Ви зумієте неупереджено вдуматись у мої аргументи та змінити своє ставлення до казок, адже для цього зовсім не знадобиться вступати в суперечність з католицькою церквою.

Мих
31.07.2007, 21:21
1. магія - це є зло. Біла, чорна - немає значення. І от ця магія подається як добро. Тобто на зло говориться добро. Підміна понять.

D.M.
31.07.2007, 21:25
магія - це є зло. Біла, чорна - немає значення. І от ця магія подається як добро. Тобто на зло говориться добро. Підміна понять.

Отже, казка про Попелюшку теж шкідлива?

Мих
31.07.2007, 21:26
1. За Вашою логікою, всі казки, в яких фігурують добрі чарівники, є шкідливими, бо "добро йде тільки від Бога". Цим самим Ви проти величезної частини казок. Але Ваш аргумент дуже незграбний. Може, і знати добрих людей шкідливо, щоб "не думати, що добро йде від людини, а не від Бога"? І взагалі, якщо Ви вірите в Бога-Творця, то все у світі - від Бога. Які ж тоді проблеми? До чого город городити? Чи, може, кожний матеріальний предмет, крім ікони, слід розглядати як такий, що похитне віру дитини в Бога?

Якщо взяти людину, то в неї нема добрА само по собі. Тобто якщо людина виявляє якесь добро, то це не саме по собі, а від Бога, бо ж людина Господнє твориво і в неї є Божа іскра. Так що на мій погляд, Ваші твердження безпідставні.

D.M.
31.07.2007, 21:29
Якщо взяти людину, то в неї нема добрА само по собі. Тобто якщо людина виявляє якесь добро, то це не саме по собі, а від Бога, бо ж людина Господнє твориво і в неї є Божа іскра. Так що на мій погляд, Ваші твердження безпідставні.

То я давно зрозумів цю Вашу точку зору. А чому в чарівника не може бути Божої іскри? Не насправді, а в казці. У казці все одно має бути щось неможливе.

Мих
31.07.2007, 21:35
Отже, казка про Попелюшку теж шкідлива?

Не рівняйте казку, де добро перемагає зло(нехай за допомогою магії) і культ магії, який супроводжується шабашем відьм при поступлені в продаж чергової книжки.

Ви уявляєте, щоб Попелюшка вийшла у світ і супроводжувалася символами шабашу відьм?

Мих
31.07.2007, 21:37
То я давно зрозумів цю Вашу точку зору. А чому в чарівника не може бути Божої іскри? Не насправді, а в казці. У казці все одно має бути щось неможливе.

Повторю фразу, яку колись вже писав: бачив і чув, що вбивці каються, але що відьма каялася.... не бачив і не чув. Служителі сатани....

D.M.
31.07.2007, 23:45
Мабуть, я не в курсі, про який шабаш ідеться. Просвітіть мене, щоб предметно дискутувати далі.

Мих
01.08.2007, 10:56
Мабуть, я не в курсі, про який шабаш ідеться. Просвітіть мене, щоб предметно дискутувати далі.

Ви не бачили по ящику о показували? Справжній Хеллоуінг....

D.M.
01.08.2007, 19:23
Ви не бачили по ящику о показували? Справжній Хеллоуінг....

Я зараз майже не дивлюся "ящик", бо Інтернет краще. Ви мені до пуття поясніть, хто там який шабаш влаштовував і як це пов'язано з даною казкою. Одразу скажу, що якщо це не є частиною сюжету цієї казки, то це не аргумент проти казки: казка не винна, хто там у який спосіб її вшановує.

Зазначу також, що Ви, таким чином, усе-таки не хочете визнати шкідливість казки про Попелюшку. Так що Ви погодилися, що добрі чарівники в казках дозволяються. І то добре.

Мих
01.08.2007, 19:42
Я зараз майже не дивлюся "ящик", бо Інтернет краще. Ви мені до пуття поясніть, хто там який шабаш влаштовував і як це пов'язано з даною казкою. Одразу скажу, що якщо це не є частиною сюжету цієї казки, то це не аргумент проти казки: казка не винна, хто там у який спосіб її вшановує.

Зазначу також, що Ви, таким чином, усе-таки не хочете визнати шкідливість казки про Попелюшку. Так що Ви погодилися, що добрі чарівники в казках дозволяються. І то добре.

Я в Попелюшці не побачив культу магії, а Гаррі Потер - це культ магії.

D.M.
02.08.2007, 18:24
Я в Попелюшці не побачив культу магії, а Гаррі Потер - це культ магії.

Що ж Ви тоді розумієте під культом?

І чи правильно я розумію, що Ви проти будь-якого культу, за винятком культу Бога?

Мих
02.08.2007, 19:33
Що ж Ви тоді розумієте під культом?
поклоніння, або почитання "доброї" магії.

D.M.
03.08.2007, 19:48
Цитата:
Допис від D.M.
"Що ж Ви тоді розумієте під культом?"

поклоніння, або почитання "доброї" магії.

Думаєте, Ваше розуміння цих слів для мене ясніше, ніж Ваше розуміння слова "культ"? Я не розумію, які конкретно особливості казок про Поттера наводять Вас на думку, що там присутній саме "культ" ("поклоніння", "почитання") магії, а не просто розповідається про магію в такому ж ключі, як і в усіх нормальних казках про чарівників.

Я підозрюю, що Ви спочатку заразилися від РПЦ нелюбов'ю до Поттера, а потім уже намагаєтеся почепити до цього логічні обгрунтування. На Вас часом не кашлянув якийсь "канонічний" православний? ;)

Олена_ua
06.08.2007, 12:48
Кажуть, що якийсь персонаж з останньої прем’єри про Поттера дуже схожий на Путіна і що Росія вже подала позов у суд...:D

Мих
06.08.2007, 15:57
Я підозрюю, що Ви спочатку заразилися від РПЦ нелюбов'ю до Поттера
відношення РПЦ і католицької церкви одинакове що до магії, а Ви що підозрюєте?

D.M.
06.08.2007, 19:19
Кажуть, що якийсь персонаж з останньої прем’єри про Поттера дуже схожий на Путіна і що Росія вже подала позов у суд...

Це було ще аж десь у "Гаррі Поттер-2".

відношення РПЦ і католицької церкви одинакове що до магії, а Ви що підозрюєте?

Ми говорили про ставлення не до магії, а до казки. А що, церква таки вірить в існування магії?

Мих
06.08.2007, 20:39
А що, церква таки вірить в існування магії?

аякже.

D.M.
07.08.2007, 13:14
аякже.

Дайте, будь ласка, означення або поясніть на прикладі, що таке магія. І проаналізуйте, чи така сама магія описується в казках.

Кася
07.08.2007, 13:18
нє,ну цікаво...судний день ж приведе рай на землю,а вс християни так його бояться..

zet
07.08.2007, 13:21
нє,ну цікаво...судний день ж приведе рай на землю,а вс християни так його бояться..
Ибо грешны! Вместо того, что б спасаться и делом заняться, все норовят дату для последней молитвы определить...

Кася
07.08.2007, 13:23
во-во...хоча то тоже лишнє...роблять добро,щоб в рай потрапити,а не принести корсить людям.

маюнка
07.08.2007, 13:27
доброго дня! щойно зареєструвалась, а тут все так серйозно! чи присутній тут зараз той, хто цю тему розпочав. була б рада з ним поспілкуватись!:clapping:

Кася
07.08.2007, 13:28
доброго дня! щойно зареєструвалась, а тут все так серйозно! чи присутній тут зараз той, хто цю тему розпочав. була б рада з ним поспілкуватись!:clapping:

краще б спершу свою думку висловила..а для бесіди завжди охочі тут знайдуться

D.M.
07.08.2007, 13:43
чи присутній тут зараз той, хто цю тему розпочав. була б рада з ним поспілкуватись!

Це форум, а не чат. Неважливо, хто коли присутній. Спілкуйтесь!

маюнка
07.08.2007, 13:45
краще б спершу свою думку висловила..
свою думку щодо чого саме, даруйте? раю і пекла чи апокаліпсису?

маюнка
07.08.2007, 13:47
Спілкуйтесь!
я перепрошую, у всьому цьому потоці думок, я загубила червону нитку.ви не розумієте як побудовані пекло і рай(якщо вони існують)?

D.M.
07.08.2007, 13:52
я загубила червону нитку

У кожного учасника своя червона нитка.

ви не розумієте як побудовані пекло і рай(якщо вони існують)?

А про це є дещо інша тема: "Нюанси щодо раю та пекла".

маюнка
07.08.2007, 13:55
пару думок вголос:по-перше, з точки зору християнства діти-безгрішні. тому, напевне, їх не будуть вбивати чи як там висловились раніше. по-друге, щодо душі: є душа, є дух - це речі різні. дух - те, що вдихнув Бог у людину, створюючи її, своєрідний канал зв"язку. так-от,у раю не буде розрізнення на особистості: ті, ким ми були в земному житті, не спроектуються аналогічно в інше життя. простіше кажучи, душа має бути чистою.

маюнка
07.08.2007, 13:56
У кожного учасника своя червона нитка
тоді зрозуміло. та все ж, цікаво збирати ці нитки.всі такі різні!

Кася
07.08.2007, 14:07
щось бачу панна маюнка вперто думає що це тема про рай...а цікаво було б почути про сам апокаліпсис..як вона собі його уявляє..

маюнка
07.08.2007, 17:37
як вона собі його уявляє..
як я собі уявляю кінець свуіту? це неминуче. колись-таки він настане.і ми щасливі не знати коли саме. взагалі, коли зустрічаю слово "апокаліпсис", чомусь в голові починає крутитися пісня одеського гурту "Fleur" "Рай на полчаса".я особисто знаю, що якби кінець світу настав зараз, то я була б недостойна вижити. бо це-таки вжко - бути трушним християнином. але кожного ранку, прокинувшись, я дякую за те, що бачу новий день,що живу і маю ще один шанс змінити в світі щось на краще. побороти хоч якесь зло добром. а апокаліпсис страшний для мене. я боюсь не встигнути. "не встигнути", і ще після цього словосполучення сотні дієслів можуть стояти... думаю, в останні дні перед людьми постане ще більше спокус, ніж існує тепер, і потім вибір кожного буде залежати від ставлення до життя, від світогляду. до речі, релігія-вид світогляду. тому вирішальним в агонії буде те хто у що вірить і чи вірить взагалі. а саме матеріальне "оформлення" апокаліпсису я бачу у вогні.Бог вже знищив перший, давній світ з допомогою води, тому цього разу все горітиме. маю ряд асоціацій щодо кінця світу, але я- не Іздрик, не Прохасько і не Андрухович, щоб серйозно вправлятися з майстерністю в слові. загальний настрій- поспіх, страх, питання вибору. от і все.

Мих
27.08.2007, 14:22
Дайте, будь ласка, означення або поясніть на прикладі, що таке магія. І проаналізуйте, чи така сама магія описується в казках.

Магія - це явище, яке суперечить законам матеріального світу і походить не від Бога, а з застосуванням потойбічної сили.

D.M.
27.08.2007, 19:17
Магія - це явище, яке суперечить законам матеріального світу і походить не від Бога, а з застосуванням потойбічної сили.

Чи вірите Ви в можливість такої магії, коли один предмет перетворюється в зовсім інший (напр., папірець у змію), або коли надягання певного плаща призводить до невидимості, або коли людина проходить крізь стіну, потрапивши на залізничну платформу з дробовим номером?

Мих
27.08.2007, 19:21
Я не спец у магії, але багато чого можна.

D.M.
28.08.2007, 18:43
Я не спец у магії, але багато чого можна.

І все те, що там можна, Ви вважаєте поганим, а його пропаганду в казках - шкідливою? Правильно я зрозумів Вашу позицію? Наче, саме так Ви пояснювали.

Тільки з цього випливає, що Ви маєте виступати проти всіх чарівних казок. Але Ви наче заперечували своє негативне ставлення до казки про Попелюшку. Оцей нюанс залишається незрозумілим.

Мих
28.08.2007, 19:09
І все те, що там можна, Ви вважаєте поганим, а його пропаганду в казках - шкідливою? Правильно я зрозумів Вашу позицію? Наче, саме так Ви пояснювали.

Тільки з цього випливає, що Ви маєте виступати проти всіх чарівних казок. Але Ви наче заперечували своє негативне ставлення до казки про Попелюшку. Оцей нюанс залишається незрозумілим.
Ви читали чарівні казки, а Гарі Потера - в руках не тримали.

D.M.
28.08.2007, 19:37
Ви читали чарівні казки, а Гарі Потера - в руках не тримали.

Я про нього фільми дивився. Перші три. А про Ваше ставлення до інших чарівних казок Ви так і не пояснили.

Мих
28.08.2007, 19:41
Які інші? Про колобка не маю нічого проти.

D.M.
28.08.2007, 20:17
Які інші? Про колобка не маю нічого проти.

"Колобок" - це не чарівна казка, а казка про тварин, а також їжу як персонаж. Приклади виражено чарівних казок: "Попелюшка", "Снігова Королева", "Чарівник країни Оз" (більш відома в нас у переробці під назвою "Чарівник Смарагдового міста"). Чи вважаєте Ви шкідливими ці казки? Якщо ні, то чому?

Мих
28.08.2007, 22:25
Перші дві - ні, а третю - не читав, не знаю.

ZOOM
29.08.2007, 12:52
Для мене війна-це початок кінця,а трактувати можна по різному,кінець світу,чи просто кінець,як завгодно...Біблія не є спасінням чи панацеєю від преславутого Апокаліпсису,тому і шукати в ній відповідь даремно.
Джеральд Даррелл в своїй книзі якось написав: "Может быть,несправедливо говорить о воинственности животных,ведь большинство из них слишком разумны, чтобы затевать войны в том смысле,как мы их понимаем...."
Можливо і нам бракує трішечки цієї "розумності", щоб зрозуміти,що Кінець Світу це не є "фантасмагорія", яка прийде з "нізвідки" і в певних образах, які ми шукаємо в Святому Писанні...Кінець Світу є ми самі, те що ми робимо, як живемо і як відносимся до навколишнього середовища,яке нас оточує.

Мих
29.08.2007, 13:21
мене війна-це початок кінця,а трактувати можна по різному,кінець світу,чи просто кінець,як завгодно...Біблія не є спасінням чи панацеєю від преславутого Апокаліпсису,тому і шукати в ній відповідь даремно.
Джеральд Даррелл в своїй книзі якось написав: "Может быть,несправедливо говорить о воинственности животных,ведь большинство из них слишком разумны, чтобы затевать войны в том смысле,как мы их понимаем...."
Можливо і нам бракує трішечки цієї "розумності", щоб зрозуміти,що Кінець Світу це не є "фантасмагорія", яка прийде з "нізвідки" і в певних образах, які ми шукаємо в Святому Писанні...Кінець Світу є ми самі, те що ми робимо, як живемо і як відносимся до навколишнього середовища,яке нас оточує.

Як на мене, то це не принципове питання - ЯК, принциповий факт.

spm1950
29.08.2007, 19:01
Лінець світу наступить в Україні на протязі 6 місяців після виборів.

Melody
29.08.2007, 19:05
Лінець світу наступить в Україні на протязі 6 місяців після виборів.

Що за маячня? :ninja:

Мих
29.08.2007, 19:17
Що за маячня?
А шо таке лінець?

Melody
29.08.2007, 19:26
А шо таке лінець?

Від слова "лінь", напевно :)

D.M.
29.08.2007, 19:51
Перші дві - ні

Чому? Адже там пропагується добра магія.

Мих
29.08.2007, 19:55
Чому? Адже там пропагується добра магія.

Не зовсім. Там пропагується теза: добро перемагає зло, магія - другорядне, у Потера - культ білої магії.

D.M.
29.08.2007, 20:12
Там пропагується теза: добро перемагає зло, магія - другорядне, у Потера - культ білої магії.

Не можу зрозуміти різниці. У Поттера теж добро перемагає зло. За якими ознаками Ви визначаєте, де "магія - другорядне", а де "культ магії"?

Мих
29.08.2007, 20:23
Поттера теж добро перемагає зло.
Добра магія перемагає зло у Потера.

spm1950
30.08.2007, 15:40
Що стосується України то кінець світу почнеться з неї ,і наступить на протязі півроку після виборів.

Додано через 2 хвилини
Що стосується України то кінець наступить на протязі півроку після виборів.

Мих
30.08.2007, 17:30
Що стосується України то кінець світу почнеться з неї ,і наступить на протязі півроку після виборів.

Додано через 2 хвилини

Звідки такі пісімістичні погляди?

Додано через 2 хвилини
Не можу зрозуміти різниці. У Поттера теж добро перемагає зло. За якими ознаками Ви визначаєте, де "магія - другорядне", а де "культ магії"?

У Потера добра магія перемагає зло, а не просто добро, або добро перемагає за допомогою лише магії. Ну і сама магія красной нітью через всі книжки, що не скажеш про Попелюшку та інші казочки...

Melody
30.08.2007, 17:37

Додано через 2 хвилини

По кілька разів те саме повторюєте. Це автотренінг? :)

Мих
30.08.2007, 17:40
По кілька разів те саме повторюєте. Це автотренінг?
Агент ФСБ.

D.M.
31.08.2007, 22:48
У Потера добра магія перемагає зло, а не просто добро, або добро перемагає за допомогою лише магії.

У Попелюшки теж без магії нічого не вийшло б.

Robin
15.10.2008, 16:54

То мене дуже зацікавило.
Вже кілька раз люди вираховували кінець світу. І вже не раз лоханулися.
Пупере, що тепер кажуть СЄ про дату кінця світу?
А я тим часом пошукаю, що кажуть католики.

Robin
15.10.2008, 17:48
Отже, найшов таке:

о. Микита Федорович, ЧСВВ

Безсмертна династія Риму
(Історія і Пророцтво)

За дозволом Єпископського ординаріяту в Перемишлі.
Перемишель, 11 XII 1937 р. Б.

Видавництво «Криниця»
при «Українському Бескиді» у Перемишлі

Перемишель – 1938 р. Б.

(Фрагмент)

Пророцтва про Римських єпископів
Святому Малахії – армаханському архиєпископові Ірландії († 1148 р.), приписують короткі, незвичайно цікаві пророцтва про більшість Римських єпископів, почавши з половини XII століття і аж (правдоподібно) до кінця світу. Тут подаємо пророцтва про тих римських Архиєреїв, які жили за нашої пам’яті.
Про Папу Лева XIII сказано, що він буде Lumen in coelo – Світло з небес. Хто знає життя і діла цього великого Папи-реформатора, той з подивом читатиме це коротке пророцтво святого Малахії, яке він зробив за 800 років!
Папа Пій X, згідно пророцтва св. Малахії, це Ignis ardens – жевріючий вогонь. І чи не так це було? Папа Пій X – це великий євхаристійний Папа, який розпалив вогонь любові до Євхаристійного Ісуса в усьому світі. Це був жевріючий вогонь любові Божої і в особистому житті.
Папа Бенедикт XV – це Religio depopulata – спустошена віра. У першому році панування цього Папи почалася жахлива Перша світова війна. І майже через цілий час понтфікату Бенедикта XV кривавилися народи Європи у братовбивчій війні. Які це мало наслідки для святої віри – знаємо всі.
Теперішній Папа Пій XI – це Fides intrepida – безстрашна віра. Не тільки католики, але й іновірці, дивлячись на цього Папу і на його діяльність називають його найбільшим оборонцем і сторожем святої віри у наших часах, опанованих безбожністю.
Відтак слідують ось такі пророцтва про подальших єпископів Риму (після Пія XI): Pastor angelicus – Ангельський пастир; Pastor et nauta – Пастир і моряк; Flos florum – Цвіт над цвіти; De medietate lunae – З половини місяця; De labore solis – Із соняшного труду; Gloria olivae – Слава оливкового дерева.
Це був би, згідно пророцтва св. Малахії, передостанній єпископ Риму. Про останнього Папу, який мав би називатися Петро II та про його часи ось що написано: “У часі останнього переслідування Церкви, засяде у столиці Петро-римлянин, що пастиме стадо серед великих несупокоїв, після яких Рим буде знищений і суворий Суддя судитиме увесь світ!”
До пророцтва св. Малахії можна ставитися як хто хоче. Вірити не мусить.
Lumen in coelo – Світло з небес – Лев XIII

Ignis ardens – Жевріючий вогонь – Пій X

Religio depopulata – Спустошена віра – Бенедикт XV

Fides intrepida – Безстрашна віра – Пій XI

Pastor angelicus – Ангельський пастир – Пій XII

Pastor et nauta – Пастир і моряк – Іван XXIII

Flos florum – Цвіт над цвіти – Павло VI

De medietate lunae – З половини місяця – Іван-Павло I

De labore solis – Із соняшного труду – Іван-Павло II

Gloria olivae – Слава оливкового дерева – Бенедикт XVI

Петро Римлянин – ???

франц-йосип
02.11.2008, 21:30
Вже кілька раз люди вираховували кінець світу. І вже не раз лоханулися.

так хто уважно читає той має знати що казав Іісус " А про день той й годину не знає ніхто: ані Анголи небесні, ані Син, лише Сам Отець.Мат24:36"
Дивно принаймі що на цій гілці розглянули і 1914 і Гаррі Поттера і Попелюшку,а про таку пораду не шукати дати кінця,бо вона невідома навіть Іісусу ,не звернули уваги.
І ще якесь дивне уявлення про "життя вічне".Для християнина це-не синонім довічного ув"язнення на нудній роботі,і проживання в комуналці з остогидлими сусідами і сварливою дружиною))) або ж хронічний відпочинок в Таїланді, наприклад.