КПК

Показати повну версію : Бути заощадливою чи привабливою?

bora
05.07.2007, 16:47
Дівчата, хто поділиться своїми переконаннями щодо сімейного бюджету? Є бажання купити модну сумку, але шкода бюджету. Такі дилеми бувають часто, адже зі свого досвіду чоловіки зазирають на модниць завжди і з одного боку не хочеться відстававти. А з іншого - де межа можливих витрат? Я говорю про бюджет в який складаємось обоє і, зокрема, про гроші які подарували мені на День Народження.
З якого моменту наші чоловіки можуть почати називати нас марнотратницями??

Дана
05.07.2007, 17:02
У мене є власні кошти якими розпоряджаюся тільки я і тільки на свій розсуд, а є сімейний бюджет, з якого йдуть виплати комунальні, на харчі, на великогабаритні або дорогі речі. От коли я свої жіночї штучки-дрючки буду купувати за сімейний бюджет бо свої коштів не вистачає;) і якщо це буде не одноразова акція, :ninja: а регулярна - от тоді я марнотратниця.:p

bora
05.07.2007, 17:31
ТО подаровані гроші........ Вагаюсь чи скласти до бюджету чи вважати своїми)) Бо позамовчуванню в нас нема "своїх", а все спільні, які зараз в нас заплановані на відпустку....

Doc.
05.07.2007, 17:32
Якщо жiнцi вистачає грошей , значить її не вистачає фантазiї , а чим багатша у неї фантазiя, тим вона бiльш загадкова, бажана, тож обмежувати її фантазiї собi дорожче, але жiночi фантазiї окрема тема.:)

New Shrek
05.07.2007, 17:33
Бо позамовчуванню в нас нема "своїх", а все спільні,
У нас все общее, у нас все мое,рискуєте зара не той час

bora
05.07.2007, 17:35
У нас все общее, у нас все мое,рискуєте зара не той час

Хоч в особистому хочеться, щоб все було просто та щиро)) може й ризикую. але не стіко вже тих грошей особисто маю, щоб ними перейматись, мабуть.)

bora
05.07.2007, 17:37
Якщо жiнцi вистачає грошей , значить її не вистачає фантазiї , а чим багатша у неї фантазiя, тим вона бiльш загадкова, бажана, тож обмежувати її фантазiї собi дорожче, але жiночi фантазiї окрема тема.:)

Гарно.:) Просто є купа напрямків витрачання грошей, а хочеться меркантильної бабської дрібниці замість того))

Liliyah Romanova
05.07.2007, 17:43
А що таке мода? Я моди не признаю як такої. Вона усюди інша. А українські кобіти чомусь у тому плані їдуть головою.
Я маю власний стиль і купую речі під свій стиль. А вони не завжди мусять бути модними. Якщо річ мені подобається або не подобається, мені байдуже, чи вона модна.
А те, що чоловіки задивляються, теж мало значить. Можна подумати, що жінки лише собі під ноги дивляться. ;)
Бувають модниці без краплі смаку. На таких теж усі задивляються. А чого би на папугу не повитріщатися, де ще таке "чудо" побачиш? :)

Дана
05.07.2007, 17:44
Кошти свої і загальні є як у жінки так і у чоловіка. Не представляю щоб відчитувалася за манікюр чи педікюр, чи за фарбу до волосся. Є шкатулочка куди кладуться загальні кошти, і звідки беруться гроші на загальні потреби, але мають бути і власні кошти, чи чоловік має мені казати скільки грошей він бере на пиво з друзями? Як на мене - це принижує. При одинаковой долі в спільному бюджеті у нас залишаютьсяф кошти і на свої слабості. Я не можу сказати що мені вистачає коштів, але я маю можливість вибирати чи купити крем за 100 у.е чи одяг , чи сумочку чи проїсти з подружками в суші-барі.

Liliyah Romanova
05.07.2007, 17:45
ТО подаровані гроші........ Вагаюсь чи скласти до бюджету чи вважати своїми)) Бо позамовчуванню в нас нема "своїх", а все спільні, які зараз в нас заплановані на відпустку...
У нас теж спільні. Але якщо я хочу собі щось купити, то доводжу до відома, що мені то треба і все. А тим більше подаровані гроші. То ж ваш подарунок, чому себе не потішити? ;)
Ми якось ніколи один перед одним не відчитуємося. Просто кожен знімає з рахунку певну суму і нею якийсь час користується. Якщо знімаю я, то я даю чоловікові готівку, а якщо він - то він мені. І все. І ніхто нікого не питає, на що то пішло. Видавання більших сум завжди обговорюємо наперед.

bora
05.07.2007, 17:51
А що таке мода?

Може я не так написала. В даному випадку не при чім. Тут швидше малось на увазі, що річ дорога, і ніби можна і дешевшим варіантом обійтись, але подобається саме та.))
Щодо українських кобіт, то може тому, що стереотипи колишнього дефіциту мучать.)) То жарт. Серйозно - в нас неспіврозмірні доходи до цін на той нещасний одяг. ((
Але згрубше щодо ментальної марнотратності - не погоджусь. Маю досить знайомих у ріжних країнах.
Стільки тріпання про модні доми як від чикагських хлопців в життю не чула.)) Не знала си куди себе діти. А однокласниця, що поїхала в ПАР саме там навчилась витрачати на шмаття все що заробляла...тут була заощадливою.

Liliyah Romanova
05.07.2007, 17:54
Може я не так написала. В даному випадку не при чім.
Я вже зрозуміла.
Просто я почала писати, коли було лише ваше перше повідомлення. А поки закінчила, то вже дискусія пішла далі. Я ж її не бачила. :)

Melody
05.07.2007, 17:56
Я говорю про бюджет в який складаємось обоє і, зокрема, про гроші які подарували мені на День Народження. Вагаюсь чи скласти до бюджету чи вважати своїми)) Бо позамовчуванню в нас нема "своїх", а все спільні, які зараз в нас заплановані на відпустку....

Зазвичай на день народження дарують не надто великі суми, то я думаю собі так: невелика сума на відпочинку все одно не дуже стане в пригоді. А от якщо купите собі якусь дрібничку, вона довго нагадуватиме вам про ту людину, яка подарувала гроші ;)

Liliyah Romanova
05.07.2007, 17:57
Стільки тріпання про модні доми як від чикагських хлопців в життю не чула.
Так то модні магазини. Але хоч там нарід і закуповується, то виглядають багато з них просто жахливо. Мало не половина людей - суцільний несмак та неохайність. Мене то раніше вражало, а тепер вже звикла. Але в тих магазинах усе дуже схоже на вигляд, лише якість трохи різниться, а так і не скажете, де куплене, хіба буде написано на светрику GAP.
Тут одяг є досить дешевим, я сама тут набагато більше і частіше купую, ніж в Україні, але то не значить, що я марнотратна, просто можу собі то дозволити.
А щодо того, яку саме річ купувати, то я завжди дивлюся на якість перше, а вже тоді на ціну.

bora
05.07.2007, 18:01
А щодо того, яку саме річ купувати, то я завжди дивлюся на якість перше, а вже тоді на ціну.

Так і сталося)

Дана
05.07.2007, 18:04
Я би скоріш за все купила сумочку, кошти подаровані вам? Тобто то презентували для вас особисто. Якщо би йшов вибір між потратити ці кошти на щось важливе, ну на лікування чи ще щось, чи на сумочку, то звичайно кошти би пішли на важливі речі, але в вашому випадку купіть собі сумочку, вона буде тішит і ви будете мати добрий гумор до поїздки.

Doc.
05.07.2007, 18:34
Просто є купа напрямків витрачання грошей, а хочеться меркантильної бабської дрібниці замість того))
НЕ думаю, що меркантильна бабська дрібниця, змiнить хiд iсторiї ... хоча...
Не вiдмовляйте собi, йому має бути приємно.:radist:

Ольга
05.07.2007, 21:06
Дівчата, хто поділиться своїми переконаннями щодо сімейного бюджету? Є бажання купити модну сумку, але шкода бюджету.
кілька разів було так, що я собі пожаліла купити дорогу сумку, яка мені дуже сподобалася, пішла з магазину, а коли наважилася на покупку то сумки вже не було. Купила дешевшу і жодного задоволення і користі від тої сумки не було.
Чоловік ж мій навпаки, купує лише дорогі речі і нервується, якщо я собі жалію... потім ж все-одно гірше вийде ;)
Бюджет у нас спільний, ніхто нікому нічого не жаліє...

lotr_an
05.07.2007, 21:09
заощадливою. ні привабливою. ні ні заощадливою. ні все - привабливою. ой та напевно заощадливою. так так привабливою... :8: ой.

і тою і тою! любимою! ;)

Черешенька
05.07.2007, 21:39
Головне - це бути щасливою! І в малесеньких дрібничках життя, і у великих почуттях!
Я, тому, стараюсь собі не відмовляти ні в чому (щось стосується насамперед 1) книжок, то для мене найважливіша річ, 2) мистецьких речей, театральних вистав, придбання картин..., 3) подорожей (при неможливості глобальних роблю місцеві пікніки з друзями чи походи кудись), 4) кав"ярень і спілкування за філіжанкою улюбленого напою, можна прирівняти до першого, потім буде ще декілька пунктів і аж тоді поставлю пункт одягу і іншого аксесуару, тут притримуюся правила: краще не часто, але якісне!). Одним словом, щодня приходиться вибирати пріоритети в житті :)!

(забула ще одну важливу річ - добре вино, на нього теж багато грошей видаю :))

Мих
05.07.2007, 22:15
А що таке мода?
ой золоті слова. ніколи на то не звертав уваги, а якщо звертав, то хіба з гумором.

Взяти до прикладу чоловічі мешти.
Були колись нормальні мешти - класичні, а потім їх змінили модні. Вони були такі широкі, а закінчувалися на носку косим відрізом і виглядали так кумедно - квадратно, але потім прийшла ше смішніша мода. Широкому квадратному носку на зміну прийшов тендітний тоненький носок з задертим догори носиком. Хлопи виглядали похожими на пінокіо, а як смішно було сі дивити на таких повних у тих мештах, ну а взагалі вони придавали шарму будь-якому фацету, ну а якщо ше в задню кишеню запхати гребінь з ручкою і щоб ручка обовязково "тирчала" - ну то кавалєр не все село, нє?

Черешенька
05.07.2007, 22:34
А ще мені здається, прекрасною у заощадженні можна бути тоді, коли тратити гроші не на себе, а на близьку тобі людину, друга або (в першу чергу) того, хто потребує чи знедолений (раджу перечитати новелу О"Генрі "Дари волхвів", там йдеться і про прекрасніть душі і про незаощадження почуттів ;)).

Liliyah Romanova
05.07.2007, 23:19
А ще мені здається, прекрасною у заощадженні можна бути тоді, коли тратити гроші не на себе, а на близьку тобі людину, друга або (в першу чергу) того, хто потребує чи знедолений (раджу перечитати новелу О"Генрі "Дари волхвів", там йдеться і про прекрасніть душі і про незаощадження почуттів ).
Ну, у мене з цим якраз проблема, бо на інших гроші можу видавати без упину, а на себе просто не можу. Чоловік мене до того привчив. І то ледве-ледве. Та й не дуже тут є кому помагати. Тому передаю гроші додому. :)

Doc.
12.07.2007, 17:40
Коли зовсiм не сила i прекрасну половину охоплює розпач вiд вiдсутностi в гардеробi потрiбного саме в цю хвилину, допоможе The Beloved "Sweet Harmony"- http://www.youtube.com/watch?v=G9ml9ZKEFm8&mode=related&search=:)
Бажаю гарного настрою,:radist: ми сприймаємо вас не через призму одягу...:shy: :shutup:

Liliyah Romanova
12.07.2007, 21:27
Жінка для себе одягається і на себе дивиться через свій вигляд. Така вже вона. І чоловіки тут часто ні до чого. Я коли йду вулицею, то не сумніваюся, що чоловіки на мене дивляться, але от мені цікаво чи подобається, як я вбрана, жінкам, і сама теж оцінюю їх гардероб. То так ніби ми дивимося на манекенів у вітринах магазинів. Тільки живі манекени більш природні, можна інакше оцінити той чи інший лашок, сумочку і т.д.
А ще люблю оцінювати чи має кобітка, що йде назустріч, смак і стиль, чи ні.