Показати повну версію : Допоможіть розібратись
mota_boy
26.06.2007, 19:03
Нещодавно дивився ТСН показували посла Польщі в Україні, давав якісь коментарі, розмовляв українською. Згадав Чорномирдіна, який послом вже є довгий час, але всерівно говорить тільки російською. Виникло запитання - знати мову країни де ти представляєш інтереси своєї держави на найвищому рівні це вияв високої поваги та толерантності (РФ ніколи високою повагою до України не ставилася, так що й вимагати від її посла знання мови нікому не потрібно), чи незнання мови (якщо ти посол) це вияв хамства та зухвальства?
Які будуть варіанти?
P.S. Хто безмежно любить Черномирдіна та РФ та побачить в мому дописі закиди великому и могучему, всему русскому народу і т.д. можете взяти замість посла РФ якогось іншого.
afterstep
26.06.2007, 19:07
третій варіант - та по послу ж видно - він взагалі добре що хоч якось навчився говорити...
То не хамство - це "лице росії" в Україні. Ну немає у них достатньої кількості освічених людей, то вже що знайшли - то послали...
Читатель_Обкома
26.06.2007, 19:40
Які будуть варіанти?
Ай.да бросте Вы...:cowboy: :cowboy:
Мужику на пенсию уже пора..на кой ему...украинский язык учить на старости?
Ладно хоть понимает..и переводчика не просит..как Огрызко...:o
mota_boy
26.06.2007, 19:50
Мужику на пенсию уже пора..на кой ему...украинский язык учить на старости?
Пора так нехай іде, хто ж його тут тримає????
Читатель_Обкома
26.06.2007, 19:59
Пора так нехай іде, хто ж його тут тримає????
Ето..к Иванову...министру иностранных дел Российской Федерации!:moskali:
(Слыхали о таком? :cowboy:
напишите ему письмецо,мол так и так...мне не нравится Черномырдин...прошу его заменить...на более молодого и грамотного...и обязательно..со знанием Украинского языка....может Вас и послушает..Иванов то..:suicide: )
mota_boy
26.06.2007, 20:17
Ето..к Иванову...министру иностранных дел Российской Федерации!
(Слыхали о таком?
напишите ему письмецо,мол так и так...мне не нравится Черномырдин...прошу его заменить...на более молодого и грамотного...и обязательно..со знанием Украинского языка....может Вас и послушает..Иванов то.. )
Ну я ж писав - подобається Черномирдін візьміть когось іншого, наприклад посла США. Питання в тому чи нормальна поведінка посла РФ (США) а поведінка поляка це вже власна ініціатива, чи поведінка поляка це норма а поведінка інших це хамство?
Можу розказати таку історію.
Японія. Осака. Аічі Експо. Представлені більшість країн світу, в тому числі Україна і Росія. Підходять японці до рос. стенду - все файно чують рос. мову, не розуміють проте чують. Слух у них досить чуттєвий можу сказати, чують найменшу різницю мови. Далі підходять до Українського стенду і чують туж мову що й на рос. Підходять і питають навіщо одна країна представлена двома абсолютно різними стендами? Не розуміють відповіді, що українці це також і російськомовні. Пише ж Україна - де мова?.
Токіо. Українське посольство. Для українця в них навіть прапору немає позичити (для прославлення країни). Розмовляють рос. мовою. Хаміють і обурюються коли їм на це звертають увагу.
Висновок. Польський посол в Україні говорить українською. Наші представники за кордоном говорять чужоземною.
mota_boy
26.06.2007, 20:34
Висновок. Польський посол в Україні говорить українською. Наші представники за кордоном говорять чужоземною.
шо поробиш - мудаки одним словом
еталоном дипломата вважається великобританія....
вони найбільш професійно до цього ставляться: дуже ретельно готуються, вивчають історію країни, ВЧАТЬ мову...
а хто користується російською закордоном — гнати в шию з дипломатів...
Ладно хоть понимает..и переводчика не просит..как Огрызко...
а цей камінь в сторону Огризка абсолютно недоречний!
впевнений, що він знає багато мов світу, однак виконуючи свої службові обов'язки він просто зобов'язаний дотримуватись дипломатичного етикету! оскільки він представляє Величну тисячолітню націю, а не окремовзятий квартал в окремовзятому місті!
п.с. я вже не буду згадувати останній візит януковича до путіна, де в офіційній залі переговорів були виставлені два прапори: триколор і триколор з двоголовим орлом.....
це просто сором!!!!!
це не зустріч представників двох країн - це прийом кріпака в господаря!
коли за таких умов янукович намагався представити інтереси держави - він просто принизив її честь і гідність!!!
це злочин проти держави, який обов'язково повинен мати своїм наслідком покарання!
Читатель_Обкома
26.06.2007, 21:10
шо поробиш - мудаки одним словом
Ето..к Тарасюку....
а хто користується російською закордоном — гнати в шию з дипломатів...
А ето..к Яценюку...
офіційній залі переговорів були виставлені два прапори: триколор і триколор з двоголовим орлом.....
вот не фига себе.......:8:
Ето...что?Встреча двух Президентов была?А?:suicide:
Одно дело..Президент Украины..с флагом Державы..и штандартом Президента...другой дело...Премьер Украины..и Президент России!:moskali:
Сами пишете..об этикете дипломатическом...а элементарных вещей не знаете....
П.С.А что ж..Огрызко то не выкаблучивался перед американцами?А?А говорил по английски?:D :cowboy:
Одно дело..Президент Украины..с флагом Державы..и штандартом Президента...другой дело...Премьер Украины..и Президент России
якшо він їздив в гості до кума - тоді все ок!
але ж він намагався представляти інтереси держави, а не свого похресника на іменинах!!!!!
не треба городити глупостей Читачу!!! ваш допис яскраво демонтрує, що ані на каплю не володієте знаннями дипломатичного етикету, але тим не менше дозволяєте собі повчати інших!!!! що в принципі не дивно - москалі всі такі: не мають поняття про що говорять, але повчати - вони перші....
mota_boy
26.06.2007, 21:20
Моє ІМХО таке: на рахунок Яника тут навіть сміятись не треба, не ті університети, і нема на то ради, то він булаву дарує, то цукерки їсть і т.д., гріх з хворого сміятись.
А про Огризка... вимагати перекладачів в Москві від російської сторони - брєд. Як дипломат їде в якусь країну він повинен знати її мову, або везти з собою перекладача, вимагати в приймаючої сторони не коректно. Це стосується як як США так і Ефіопії. Так би мало бути в ідеалі.
Читатель_Обкома
26.06.2007, 21:21
але ж він намагався представляти інтереси держави, а не свого похресника на іменинах!!!!!
Так что?Там не было Украинского Державного прапора что ли?:bazar:
Так что?Там не было Украинского Державного прапора что ли?:bazar:
то Ви навіть темою не володієте???!!!!
а сперечатись відразу квапитесь......я вже давно помітив: що Ви сперечеєтесь заради самого спору, а не щоб істину добути.....
прикро за Вас....
Степаныч
26.06.2007, 22:42
Виникло запитання - знати мову країни де ти представляєш інтереси своєї держави на найвищому рівні це вияв високої поваги та толерантності
Вияв глупоти! І зневаги до СВОЄЇ держави! Уявляєте, скільки балів набрала би РФ, якби Чорномирдін почав розмовляти українською?
mota_boy
26.06.2007, 22:51
Вияв глупоти! І зневаги до СВОЄЇ держави! Уявляєте, скільки балів набрала би РФ, якби Чорномирдін почав розмовляти українською?
Влучно! Не можу не погодитись.
Влучно! Не можу не погодитись.
екск’юзе муа....
як карамазов (у перекладі на російську: чорномирдін) може розмовляти українською, якщо він російською не дуже щебече?!!....
подивіться виступи максима галкіна....
про карамазова багато сказано... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/undecided.gif
Liliyah Romanova
27.06.2007, 03:07
У Канаді усі дипломати, якотрі їдуть в інші країни працювати чи як представники своїх фірм, вчать мову тих країн. Цивілізоване мислення.
levandivka
27.06.2007, 06:27
Уявляєте, скільки балів набрала би РФ, якби Чорномирдін почав розмовляти українською?
Нє-нє!
Не добрий приклад, бо всі і ТАК зі стільців падають від рускіх слів Чорномирдіна. На 2 "пєрло-дроми" вистарчить.
А мовою?
Дальневосточник
27.06.2007, 08:49
Які будуть варіанти?
Знаете, как только пройдут совковые традиции назначать послами "любых друзив", которым дававть власть в стране нежелательно, а обижать не хочеться - до тех пор и будут такие послы...Это в равной мере относиться ко всем пост-совковым странам... А что до посла РФ - так хорошо, что не Жириновский....Впрочем - это дело РФ - хотят, чтобы про их страну судили по такому послу - ну что же, на здоровье...Нам бы подумать о своих послах - сколько из них действительно профессионалы, а сколько - проФФесоры, сосланые в почетную ссылку...
Boris_Kiev
27.06.2007, 08:56
Якщо вже Жирік за 5 років вивчив турецьку (для арабської не вистачило IQ), то Мирдін ... ну як казала моя шкільна вчителька української - "Папугу можна навчити!"
Дальневосточник
27.06.2007, 09:06
то Мирдін ... ну як казала моя шкільна вчителька української - "Папугу можна навчити!"
Он сам себе дал характеристику - "хотели - как лучше, а вышло - как всегда..." :)
Читатель_Обкома
27.06.2007, 11:53
п.с. я вже не буду згадувати останній візит януковича до путіна, де в офіційній залі переговорів були виставлені два прапори: триколор і триколор з двоголовим орлом.....
це просто сором!!!!!
це не зустріч представників двох країн - це прийом кріпака в господаря!
Интересно как то...:8: про "гуглил"..никто не возмущается...ни Огрызко...ни даже Тарасюк... один только zenyk...:bazar:
Интересно как то... про "гуглил"..никто не возмущается...ни Огрызко...ни даже Тарасюк... один только zenyk...
і про що це, на вашу думку свідчить?
Читатель_Обкома
27.06.2007, 13:10
і про що це, на вашу думку свідчить?
А то..что они..за Державу..не переживают!А может и заказухи не было..
;)
Д-р Геббельс
27.06.2007, 19:59
- Скільки коштує отой порцеляновий щур ?
- Это не "щур", это наш президент В.В.Путин !
- Тоді дайте мені двох порцелянових щурів !
ИМХО про Юща такого не скажешь - крысы обидятся:bazar:
ИМХО про Юща такого не скажешь - крысы обидятся:bazar:
і кого ви вважаєте “крисами”?...
Д-р Геббельс
27.06.2007, 20:35
і кого ви вважаєте “крисами”?...
Под "крысами" я подразумеваю то, что надеюсь ты под "щурами": грызуны такие - с хвостами. Так вот если на сравнение с ВВП обижатся им грех, то за сравнение с Ющом любая порядочная крыса, тут же заразит тебя энцефалитом! :aggressive:
Под "крысами" я подразумеваю то, что надеюсь ты под "щурами": грызуны такие - с хвостами. Так вот если на сравнение с ВВП обижатся им грех, то за сравнение с Ющом любая порядочная крыса, тут же заразит тебя энцефалитом! :aggressive:
я правильно вас зрозумів: пацюками ви вважаєте всіх, хто за ющенка?..
Ты тормоз, или притворяешся?!:ninja:
Прочитай внимательно предыдущий пост... может дойдёт...
Хотя тебя врядли переубедишь, уж очень тебе хочется верить, что все луганчане спят и видят как будут вешать "бандэрывцив", ну что ж не буду зря стараться!
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif
таке враження, що зі сходу приходять переважно маловиховані люди....
пардон, у всіх ветеранів...
no_coment
05.07.2007, 12:32
Можу розказати таку історію.
Японія. Осака. Аічі Експо. Представлені більшість країн світу, в тому числі Україна і Росія. Підходять японці до рос. стенду - все файно чують рос. мову, не розуміють проте чують. Слух у них досить чуттєвий можу сказати, чують найменшу різницю мови. Далі підходять до Українського стенду і чують туж мову що й на рос. Підходять і питають навіщо одна країна представлена двома абсолютно різними стендами? Не розуміють відповіді, що українці це також і російськомовні. Пише ж Україна - де мова?.
Токіо. Українське посольство. Для українця в них навіть прапору немає позичити (для прославлення країни). Розмовляють рос. мовою. Хаміють і обурюються коли їм на це звертають увагу.
Не підскажите, чи вважають японці (з погляду на однакові мови, що використовуються в цих країнах) однією країною такі "компаніії країн зі всього світу":
АГЛІЙСЬКА: Австралія, Англія, США, Канада, Швейцарія, Люксембург,
і ще понад 50 (!!!) країн світу;
НІМЕЦЬКА: Німеччина, Австрія, Швейцарія, Люксембург, Ліхтенштейн, Бельгія, Південний Тироль (Італія), Эльзас (Франція);
ФРАНСУЗЬКА: Франція, Бельгія, Люксембург, Швейцарія, Канада, Бурунді, Гвінея, Камерун, Монако, Таіті, Бенін, Габон, Кот-Дівуар, Буркінафасо, Нігер, Сенегал, ЦАР, Чад,
тощо.
Продовжувати?
mota_boy
10.07.2007, 08:21
Не підскажите, чи вважають японці (з погляду на однакові мови, що використовуються в цих країнах) однією країною такі "компаніії країн зі всього світу":
тобто Ви оправдуєте представників української делегації?
no_coment
10.07.2007, 08:46
тобто Ви оправдуєте представників української делегації?
НІ в якому разі!
Єдине що... в мене виникають певні сумніви, щодо освіченості японців, які не знають, що в багатьох різних країнах цілого світу застосовується одна мова (наприклад англійська у 60 країнах світу)? Цікаво, аглійська для них це Англія чи США, а може Канада, а може Австралія? Ви незнаєте?
mota_boy
10.07.2007, 13:14
Ви незнаєте?
Не знаю, не довелось спілкуватись з японцями жодного разу
KabMiner
10.07.2007, 14:07
В такому неподобстві винна звичайно Україна. Я не великий спеціаліст в зовнішніх відносинах, але пригадується мені, що коли посол прибуває в країну на роботу то він вручає главі тої країни вірчу грамоту (ну типу "я є посол такої-то країни - прошу мене любити і жалувати"). І здається в цей момент того посла можуть "признати", а можуть і ні (по якісь причині). Так от нашим достойникам варто було б зі всіма такими новоприбуваючими послами говорити на укр.мові. Ну, а хто не зрозумів, або сам не зміг нічого промичати - тому вірчу грамоту згорнути трубочкою і засунути в ... зуби, а потім гучного пінка під зад, ну типу: "просимо прислати посла кваліфікація якого б відповідала рівню наших відносин!".
От тоді все було б нормально: і російський, і американський, і німецький посли знали б українську мову.
mota_boy
10.07.2007, 17:00
В такому неподобстві винна звичайно Україна.
Прикро, але, і нема на то ради, факт
освідченість тут ролі не грає. на стендах є повна інформація про країну. на українському стенді про російську мову як державну інформації не було, а мова звучала.
не нервуйтеся так п. но комент.
no_coment
11.07.2007, 08:23
освідченість тут ролі не грає. на стендах є повна інформація про країну. на українському стенді про російську мову як державну інформації не було, а мова звучала.
не нервуйтеся так п. но комент.
Дякую за те, що переймаєтеся! Не варто хвилюватися, я спокійний як удав!
Дякую за те, що переймаєтеся! Не варто хвилюватися, я спокійний як удав!
то не вводіть в оману п. но комент :). а то наставили знаків оклику, розійшлися в "просвітництві", "чи продовжувати" питаєте...
Знаєте, хоча я й українка, і переживаю за свою державу, але нашого теперішнього президента зневажаю. І дуже надіюся, що знайдеться така людина на тереторії нашої України, яка зможе підняти країну з колін, як це зробив Путін будучи президентом Росії якихось 7 років. А на рахунок запитання теми. То те, якою мовою спілкується посол тієї чи іншої країни, відображає перш за все, своє ставлення до посади, і гордість за себе і свою країну.
Boris_Kiev
13.07.2007, 16:19
Ляля,
Путін ПІДНЯВ країну ? Це Вам тьотя з рос. ТВ сказала ?
1. Просто вектор корупції розвернувся в інший бік.
2. Хто такий Путін ? Маріонетка, диктор перед монітором з текстом.
А помилка Ющенка в тому, що він в січні 2005 не поговорив з позицій сили "з ким треба". "Добреньким" виявився.
Ті, хто зараз із ним не рахується, розуміють тільки мову "кулаком в писок".
І відразу відчули би своє місце. І їхній електорат зробив би правильні висновки.
afterstep
13.07.2007, 16:42
А помилка Ющенка в тому, що він в січні 2005 не поговорив з позицій сили "з ким треба". "Добреньким" виявився.
як на мене - проявив себе справжнього. А у нього справжнього - є важливіші цілі та пріорітети, ніж якісь голодрабці, що називаються народом в Його україні. І 2 наступних роки Ющенко демонстрував (відверто) - що в нього Інша україна. Тому видко й назва блоку така...
Ляля,
Путін ПІДНЯВ країну ? Це Вам тьотя з рос. ТВ сказала ?
1. Просто вектор корупції розвернувся в інший бік.
2. Хто такий Путін ? Маріонетка, диктор перед монітором з текстом.
Ті, хто зараз із ним не рахується, розуміють тільки мову "кулаком в писок".
І відразу відчули би своє місце. І їхній електорат зробив би правильні висновки.
Думаєте полковник розвідки може бути "Маріонеткою, диктором перед монітором з текстом", думаю Ви помиляєтеся.
А на рахунок Ющенка. А Ви рахуєтеся, з цією розмазнею, яка вважає, що пів мільярда краще викинути на вибори ніж на людей? І який тільки може що говорити, і інші країни відвідувати--турист, блін!
Boris_Kiev
13.07.2007, 16:54
Думаєте полковник розвідки може бути "Маріонеткою, диктором перед монітором з текстом", думаю Ви помиляєтеся.
Лялю, а Ви вважаєте, що підполковник КГБ - це супермен ? Серед них є свої "лузери".
Ось наприклад: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=39485&postcount=166
І ще: "розвідником" він став, плекаючи свої дитячі комплекси. Просто дивно, що ви приділяєте йому стільки уваги.
Краще пошукайте в Неті, хто з африканських лідерів часів Брежнєва був каннібалом. Чесно, то цікавіша тема.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008