Показати повну версію : Мрію про Львів!!!!
Привіт! Мене звуть Ліля. Я з Харкова. Цього літа хочу поїхати до Львова, мрію побачи хоча б один замок. Заздрю білою заздрістю тим, хто живе поруч з такою красою. Та сам Львів нагадує поєднання європейської сучасності та стародавньої величі (судячи з проглянутих мною тисяч фото).
Хочу мати хоча б деяку інформацію про варість житла (добова оранда кімнати), екскурсій і т.і.
Буду вдячна за будь-яку інформацію.
У львів треба їхати шановна слобожанко, а краще у Львові вчитися, там можна такого ся навчити шо потім усе життє перевчатися будете, сам прошоу ту клясую.
Привіт! Мене звуть Ліля. Я з Харкова. Цього літа хочу поїхати до Львова, мрію побачи хоча б один замок. Заздрю білою заздрістю тим, хто живе поруч з такою красою. Та сам Львів нагадує поєднання європейської сучасності та стародавньої величі (судячи з проглянутих мною тисяч фото).
Хочу мати хоча б деяку інформацію про варість житла (добова оранда кімнати), екскурсій і т.і.
Буду вдячна за будь-яку інформацію.
:)
в самому львові замків немає....
але біля нього — повно....
Але їхати самій не варто, треба з компанією, бо шоби, не були як ті, самотні замки під ЛЕМБЕРГОМ.
New Shrek
21.06.2007, 15:15
http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=966
http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=6424
пані Лілю, думаю, що кращого туру за цей Ви не побачите
Туристично-мистецький фестиваль «Підкамінь»
20 – 22 липня
Екскурсійний маршрут
«Залиши час на себе…»
Львів – Броди – Підкамінь – Почаїв – Золота Підкова – Львів
6 днів
http://discoverukraine.lviv.ua/ua/exclusive_e1.aspx
Ольго за ці гроші харківчанка хату під Львовом купити можна, забагатто.
Ольго за ці гроші харківчанка хату під Львовом купити можна, забагатто.
та, я ціну лише тепер побачила... але суть така, Львів – Броди – Підкамінь – Почаїв – Золота Підкова – Львів - найцікавіший маршрут для тих хто вперше у Львові!
Зберіть компанію, знайдіть собі мінібус і по цьому маршруту вперед!!!
Може ще хтось з форумчан приєднається до Вас ;)
Зберіть компанію, знайдіть собі мінібус і по цьому маршруту вперед!!!
Може ще хтось з форумчан приєднається до Вас
З форумчанами про зустріч годі думати, такі як штірліци зашифровані. Хоча може колись треба буде звернутись, не відмовити Львів"яни?
paschenkomax
21.06.2007, 16:32
Хочу мати хоча б деяку інформацію про варість житла (добова оранда кімнати),
http://vmagazin.com.ua/cat/catalog/?rub=128&subrub=0
Так, знаю! Тисячі фото переглянула в ін....еті. Сподіваюсь, там скоро будуть і мої
Туристично-мистецький фестиваль «Підкамінь»
20 – 22 липня
Відпустка у серпні
Відпустка у серпні
запустіт у львівський нет фотку, шоб знали як ви виглядаєте, може стрінут на вокзалі.
Нє,ну правда,шо ми живем поруч з такою красою і ми тим горді!Але попри буденні справи не всі пам"ятають про це.А варто лише підняти голову йдучи вулицею.
Нє,ну правда,шо ми живем поруч з такою красою і ми тим горді!Але попри буденні справи не всі пам"ятають про це.А варто лише підняти голову йдучи вулицею.
Ага, підняти голову і побачити ,як на тебе падає балкон
:D
Ох,але ж ти неромантична людина!Думай про красу,художник!:crazy: :p
Ох,але ж ти неромантична людина!Думай про красу,художник!
О то ви поважаєте мистетство йой люкс!
Но певно!А як інакше в такому місті!
Но певно!А як інакше в такому місті!
То в такому місті певно шо треба! А як же по іначе, ви ж справжні не ілюзія уявлення старого львова у не тверезому стані!
Internati
22.06.2007, 21:30
Цього літа хочу поїхати до Львова, мрію побачи хоча б один замок.
)))))))) якщо побачите, кричіть. Я теж піду подивитись )))
Ох,але ж ти неромантична людина!Думай про красу,художник!:crazy: :p
Художник мусить бути ще й прагматичний, інакше як продасть свої твори?:)
Кричіт тіко дужче бо я десь недалеко!
О то ви поважаєте мистетство йой люкс!
Так на світі легше жити: сприймаєш навіть буденні речі по-особливому:)
Респект,художнику!Бувай,побачимось скоро!Пиши мені!
Liliyah Romanova
22.06.2007, 23:54
якщо побачите, кричіть.
Ви не смійтеся. ;) От стрельне комусь знову в голову ідея відбудови Висого Замку, то тоді точно львів"янам смішно не буде. :(
Всі бажаючи побачити замки Львівщини! Можемо згрупуватися, та з інтересом провести декілька днів!
Так на світі легше жити: сприймаєш навіть буденні речі по-особливому
/ message
Повністю підтримую))))
sig
25.06.2007, 14:59
А хотіла подивитисяможе обмовились? Придивитись(присмотреть) щось для себе?
afterstep
25.06.2007, 15:14
щось для себе?
не обов'язково ж саме для себе ;)
Ви не смійтеся. ;) От стрельне комусь знову в голову ідея відбудови Висого Замку, то тоді точно львів"янам смішно не буде. :(
вже стріляло, вчасно вигнали зі львова...
І для себе і для ше декого...)))Страшно?))))
New Shrek
26.06.2007, 07:44
І для себе і для ше декого...)))Страшно?))))
Ага...А дехто то хто?мона привідкрити завісу тємничості
Учора вичитала, що у Львові є, специфічні тільки для цього міста, такі заклади як кнайпи та цукерні.
Львів'яни! Я до глибини душі вражена культурою Вашого міста!
Що таке цукерня я розумію - всілякі смачненькі тістечка, ніжні цукерки та інші солодощі.
Та що таке кнайпи? В чому їх особливість?
afterstep
12.07.2007, 10:59
кабак по російськи. Горілка по гривні за 50г та офіціантки, що готові підсісти до вас за 3х50.
"ГАНДЕЛИКИ-КНАЙПИ-КАБАКИ"- місця швидкого накачування..., часто спиртним та дешевою закуссю.
"ГАНДЕЛИКИ-КНАЙПИ-КАБАКИ"- місця швидкого накачування..., часто спиртним та дешевою закуссю.
А я вбачала в назві щось вишукане, романтичне..
Boris_Kiev
12.07.2007, 12:46
А у Львові вони і є вишукані та романтичні :)
Кнайпа це не означає занюханий кабак!Альо!
В мене книжка про львівські кнайпи є.В кнайпах раніше тусувалася вся інтелігєнція.
тусувалася вся інтелігєнція.
А інтелігенція шо не люде, вони теж не проч швиденько накачатись, а як за чужий рахунок, то взагалі МОНТАНА!
afterstep
12.07.2007, 13:05
В мене книжка про львівські кнайпи є.В кнайпах раніше тусувалася вся інтелігєнція.
є така книжка - Юрій Винничук «Кнайпи Львова»
але там надто романтично - і описано кнайпи Львова пшедвоєнного.
Зараз посидіти в такого штибу кнайпі - дорого ;)
ось вам перелік кнайп такого типу на додачу ;)
http://ek-you.org.ua/nomer/n1/st04.html
а також -
"Львів любить пити, вміє пити і має що пити",-- написав Юрій Винничук у своїй книзі "Кнайпи Львова". Львів пишався найкращим у Польщі пивом, яке варили на вулиці Клепарівській, славними горілками Бачевського і незрівнянними кнайпами... Про продукцію славетної фірми Бачевського світ вже давно забув. Але кнайпи залишилися, правда, з іншою атмосферою, однак...
так що не видавайте бажане за дійсне ;)
Черешенька
12.07.2007, 13:07
Для мене кпайпи - то шармові кав"ярні чи бари з добрим смаком та атмосферою :). Інакшого слова не використовую, ні в українській, ні в німецькій мові (коли воджу друзів з Бундесу у Львові на каву).
Кнайпа - це місцина, де почуваєшся комфортно, де ти знаєш всіх і тебе люблять і розуміють, це своєрідний культ походу чи повернення у рідні місця (рідні - бо ти там не чужий, бо тобі добре і затишно, і серцем завжди линеш до улюбленого столика і прекрасного бармена за стійкою ;)).
Кпайпа - це де завжди є добре пиво та кава, фірмові "родзинкові" страви та відповідна музика до того всього.
Кпайпа, зрештою, це місце збору творчих людей, фантазерів, філософів, напівреалістів-напівгумористів, студентів, добрих "п"яничок" та душевно багатих або готових до збагачення персон :)!
Не перестаю дивуватися настільки Львів відрізняється, в моєму випадку, від Харкова.
Ваше місто - це вічно жива романтика, а щодо Харкова, то крім асоціацій з чимось сухим, гірким та сірим, інших не виникає.
Прикро.
Не перестаю дивуватися настільки Львів відрізняється, в моєму випадку, від Харкова.
Ваше місто - це вічно жива романтика, а щодо Харкова, то крім асоціацій з чимось сухим, гірким та сірим, інших не виникає.
Прикро.
Браво! Браво! львівські вже від задоволення приторчали.
afterstep
17.07.2007, 13:51
Ваше місто - це вічно жива романтика, а щодо Харкова, то крім асоціацій з чимось...
Шановна слічна панянка! романтику львів'яни створюють собі самі...
Ми теж можемо жити сухо, гірко та сіро....
А ще - ми можемо отримували задоволення від гіркої кави, сірого присмерку та сухариків до пива ;)
а також - від чарівних панянок ;) і сірий пухнастий присмерк в стані всіх жінок зробити звабливими панянками ;) - аби жінки того захотіли
Тен львівський пан бардзо файно підмітив!!!!Так і є!
Мрію про Львів щодня. Ніколи не думала, що можна бути закоханою в рідне місто...
А от я закохана в рідне місто!Я просто в захватті від кожного дня,що тут перебуваю!
Полковник
05.08.2007, 11:06
Спасибо польским товарищам - еще раз прогулялся по Львовским улицам.
Очень интересен раздел про названия улиц в 1939 году и сегодня. Всем рекомендую:
http://www.kresy.cc.pl/lwow/index.html
Я коли ше участь брала у краєзнавчих конкурсах,нам постійно давали запитання,пов"язані з довоєнним Львовом.А особливо трамвайні маршрути запам"яталися.Хе-хе!
Mythabor
27.08.2007, 23:20
Якщо людина не закохана в рідне місто, (село, столицю) то їй намає що робити в цій країні. Мені подобається моє місто. і Київ, також Львів, одна з причин чому пішов сюди на другу вищу освіту...:))
Якщо людина не закохана в рідне місто, (село, столицю) то їй намає що робити в цій країні. Мені подобається моє місто. і Київ, також Львів, одна з причин чому пішов сюди на другу вищу освіту...
Я не закохана у Харків, тож, Ваш допис, мабуть, камінь у мій огород. І яка б у міста не була славетна історія, визначні місця та архітектура, не змогла б я його полюбити без особливої в ньому атмосфери, тієї якої прагне душа...
Та все ж таки сьогодні спробує "воодушевиться " розбитими тротуарами, засміченими вулицями, грубими та роздратованими людьми.
New Shrek
28.08.2007, 12:22
Я не закохана у Харків, Не слухайте нікого.Ви нормальна людина ,така ж як і я
Я не закохана у Харків, тож, Ваш допис, мабуть, камінь у мій огород. І яка б у міста не була славетна історія, визначні місця та архітектура, не змогла б я його полюбити без особливої в ньому атмосфери, тієї якої прагне душа...
Та все ж таки сьогодні спробує "воодушевиться " розбитими тротуарами, засміченими вулицями, грубими та роздратованими людьми.
це не камінь у ваш город, це констатація факту....
ви уроджена харків’янка?...
якщо “так”, то, мабуть, спогади не найприємніші про харків....
спогади не найприємніші про харків....
факти не найприємніші про Харків
факти не найприємніші про Харків
розкажете?...
про російську мову (http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif) та наркоманію (http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/sad.gif) я знаю.....
що ще?...
може це все омана?.....
розкажете?...
про російську мову () та наркоманію () я знаю.....
що ще?...
може це все омана?.....
Харків це місто пилу, бруду, розбитих тротуарів навіть по центральним вулицям Сумській та Пушкінській, пошкоджених та перекинутих сміттєвих баків, місто всезростаючої кількості жебраків, бомжів та дітей вулиць, місто в якому кожне свято на майдані Свободи закінчується бійкою, місто, де на таких святах вважається жартом підкинути комусь у кишеню петарду або кинути її чи пляшку у натовп, місто, де жінці, що знепритомніла, один із ста запропонує свою допомогу, інші ж будуть жахатися як від прокаженої, ще й п’яничкою обізвуть, місто, де з 10 ідучих тобі назустріч людей 7 корейців-вірменів-і т.д., місто, в метрополітені якого люди нерідко кидаються під поїзд, місто, де так часто зустрічаєш неввічливих, невихованих та грубих людей і. на кінець, місто, де більшість молоді не прагнуть знати рідну українську мову і більш того, вважають її (вибачте!) «деревенской» і «полным отстоем», місто, де ...і т.д.в т.д.
Звісно є дещо, що радує очі, вуха та душу.
Як на мене то це канатна дорога у парку Горького, каскадний фонтан у парку Шевченка, терасний сквер за собором, клуб живої музики «Агата» та cafe-Lounge «Фідель», де можна послухати живу музику стилів блюз, джаз, lounge, органний зал. молодіжну столову «Коники» з веселим «кухонним» інтер’єрм, галереї «АВЕК» та «Маестро», де можна побачити щось цікаве, взимку каток на майдані, кафе на Пушкінській, де подають чай «Сны Белоснежки»...
Особливе місце, звичайно, займають храми та церкви міста. Вони прекрасні і навіть у гарному стані.
Звісно, щось і не згадала, та це лише капля радості та краси.
Та й справа, мабуть не в місті, а в людях, які в ньому живуть, саме вони роблять його таким.
Сухо та цинічно? Це тільки моє бачення, може комусь Харків – це найромантичніше місто у світі
Харків - це прекрасне місто, кількістю інженерів та спеціалістів технічного характеру Чернівці та Львів можуть тільке позаздрити, душа Харкова як на мене все ж таки більше Російська ніж Українська, тому й можливо Лілія...ти писала:"
пилу, бруду, розбитих тротуарів навіть по центральним вулицям Сумській та Пушкінській, пошкоджених та перекинутих сміттєвих баків, місто всезростаючої кількості жебраків, бомжів та дітей вулиць, місто в якому кожне свято на майдані Свободи закінчується бійкою, місто, де на таких святах вважається жартом підкинути комусь у кишеню петарду або кинути її чи пляшку у натовп, місто, де жінці, що знепритомніла, один із ста запропонує свою допомогу, інші ж будуть жахатися як від прокаженої, ще й п’яничкою обізвуть, місто, де з 10 ідучих тобі назустріч людей 7 корейців-вірменів-і т.д., місто, в метрополітені якого люди нерідко кидаються під поїзд, місто, де так часто зустрічаєш неввічливих, невихованих та грубих людей і. на кінець, місто, де більшість молоді не прагнуть знати рідну українську мову і більш того, вважають її (вибачте!) «деревенской» і «полным отстоем», місто, де ...і т.д.в т.д.".
Харків - це прекрасне місто
Сподіваюсь, що більшість харків'я такої ж думки які Ваша, а то моє негативне сприйняття міста...зовсім негарно
Сподіваюсь, що більшість харків'я такої ж думки які Ваша, а то моє негативне сприйняття міста...зовсім негарно
важко напевно жити в місті, яке сприймаєш негативно
важко напевно жити в місті, яке сприймаєш негативно
п.ГаЛоЧкА а вам живеться легко? і як ви Львів сприймаєте? :)
Я :) десь писав що живи де завгодно, коли завгодно, але шо би легко жилось, тоді все тіп-топ, нє?
А меня Львов достал уже малость, пора от него немного отдохнуть что бы полюбить вновь и сильнее :)
Я декілька років не був на Батьківщині, коли їхав, то ненавидів місто, тікав від нього, а коли через пару років повернувся, то зрозумів, красивіше та ріднішого міста, не має на світі...:)
іноді дійсно, тре покинути рідну домівку, щоб повернутись і полюбити сильніше...:)
А я так Львів як після цьогорічного Криму ше ніколи не цінувала!
А я так Львів як після цьогорічного Криму ше ніколи не цінувала!
Так це як...думаю ви п. Надін перебільшуєте...:)
Так це як
Перефразую для Вас. Я його ще більше полюбила після 60-ти градусної жари і китайського Криму(народу як в Китаї). Приїхала ввечері в 20-ти градусний Львів і тиху, безлюдну ніч.:radist:
Перефразую для Вас. Я його ще більше полюбила після 60-ти градусної жари і китайського Криму(народу як в Китаї). Приїхала ввечері в 20-ти градусний Львів і тиху, безлюдну ніч.:radist:
Це хто Вас п. Надін у таке пекло китайське послав...вороги?:scare:
Все зі Львова ненакрок...добре!:):cowboy:
Протягом наступних трьох років це легко буде зробити. Дякую за турботу!
Дякую за турботу!
Завше ваш,
Василі:)
Mythabor
03.09.2007, 22:10
Харків це місто пилу, бруду, розбитих тротуарів
Можу сказати в мене співробітник з Харкова, і дуже любить своє місто. хоч зараз і в Києві, і при нагоді намагається туди зїздити...
Я там був раз дітей возив на змаганя. а тому і не мав змоги погуляти містом і його побачити. Та й знайомих тоді ще там не було...
2 Лілія я не камінь у ваш город...тому що. по перше я ародивя в Києві, живу під, подобається як і столиця так і місто в якому я живу, Львів,...?!?!? то трохи інша історія...і не буду казати які міста в Україні мені ще подобаються...відїздив свого часу та й зараз в дома намагаюсь не сидіти..
FeRmatta
17.09.2007, 22:55
у мене в Україні Львів - наулюбленіше місто. я його полюбила ще до того, як там побувала. я купила собі мандрівник по місту, вивчала маршрут від Вокзалу (Двірці, здається так його називають) і до історичного центру., читала інтерв'ю про нього, книги про кнайпи, цукерні, кав'ярні..мені передався той настрій. а коли нарешті побувала там, то побачила знайомі місця на власні очі. хоча я все одно погано знаю Львів. от знову збираюся туди наступного місяця
Львів - найкраще місто на світі!!!
А мені дивно, що такі, як Мирося є у Запоріжжі...
Мені самій дивно, що я у Запоріжжі. Щодня прокидаюся і запитую себе: невже я у Запоріжжі?! Який жах! Хоча тут народилася. Аномалія якась :)))))))))))
Аномалія якась ))))))))))
Та не кажіть.... Ви чесно з Запоріжжя?
Присягаюся! Корінна запоріжанка. Можете проекзаменувати :)
Присягаюся! Корінна запоріжанка
А батьки звідки?
Присягаюся! Корінна запоріжанка
Чим доведете?
А батьки звідки?
Батько з Василівського району нашої області, мама - з Дніпропетровщини.
Чим доведете?
Ну не знаю. Навіть не уявляю, чим можна довести. Не показувати ж мені документи? :)
Додано через 1 хвилину
Мих, а чому Ви думали, що в Запоріжжі таких нема?
Мих, а чому Ви думали, що в Запоріжжі таких нема?
Ви справжня галичанка, без всякого підлабузництва......
Ви справжня галичанка, без всякого підлабузництва......
Оце да! І за якими ж ознаками Ви мене до галичанок відносите?
Оце да!
гарна українська, спосіб висловлення.
Неправда. На жаль, українська в мене поганенька, з русизмами. І спосіб висловлюватись зовсім не західноукраїнський. Коли буваю у Львові, звертаюся до людей на вулиці, то вони дуже швидко "вираховують", що я не місцева. Мабуть, насамперед, через іншу інтонацію. На письмі цього не видно, звичайно...
Але душею я зі Львовом, так само як є львів"яни, яких тягне кудись в інші краї. Цей психологічний феномен складно пояснити...
Але справді я душею зі Львовом, так само як є львів"яни, яких тягне кудись в інші краї. Це складно пояснити...
Може ви Бандерівка як Мег в душі?:)
Якщо Ви про політику, то я від неї подалі тримаюся. Свідомо.
Мирося, я придумав. Висвітіть свою фотографію, щоб ми могли бачити: галичанка Ви чині, інакше не повіримо, нє Васілій?
Чуєте, Миросю, галичани вимагають фото!
А як же тоді така перевага віртуального простору, як анонімність? :)
І моє фото вам не допоможе визначити, я думаю.
А як же тоді така перевага віртуального простору, як анонімність?
Мирося, та та це все умовності.
Мені поки що в цих умовностях було досить затишно. Такий гарний аватар знайшла...
Мені поки що в цих умовностях було досить затишно. Такий гарний аватар знайшла...
Щойно рибка вислизнула у воду.... ню-ню.
та це все умовності.
Миху, якщо це все умовності, то де тоді Ваша знимка? ;)
Миху, якщо це все умовності, то де тоді Ваша знимка? ;)
Миху, а галичанки той-во...:crazy:
Миху, якщо це все умовності, то де тоді Ваша знимка?
Мене піймали. Без слів.
FeRmatta
19.09.2007, 18:42
бувають же на світі дива...:ninja:
бувають же на світі дива...
безперечно бувають.
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif миросю, ви не піддавайтеся....
зберігайте інкогніто...
галичани, вони хлопці не прості...
не показуйте фото!!!
Оце да!
"оце да" Вас видало, Мирося!
У чому?
Так ж має бути "так", а не "да", нє?
зберігайте інкогніто...
галичани, вони хлопці не прості...
Що це Ви мене лякаєте? :))
Додано через 1 хвилину
Так ж має бути "так", а не "да", нє?
Звичайно. В моїй мові багато не львівського,якщо придивитися :(
Звичайно. В моїй мові багато не львівського,якщо придивитися :(
це нормальний діалектизм...
він є у всіх...
FeRmatta
21.09.2007, 15:42
скажіть будь ласка, чи є вас якесь підземелля, щось на кшталт підземного ринку чи щось таке. я знаю, що підземелля є у соборах, але чи пускають туди? якщо так, то в які?
скажіть будь ласка, чи є вас якесь підземелля, щось на кшталт підземного ринку чи щось таке. я знаю, що підземелля є у соборах, але чи пускають туди? якщо так, то в які?
Та є того скільки завгодно...
FeRmatta
22.09.2007, 12:07
а де саме?
а де саме?
Біля стадіону СКА є підземелля.
Чи Вас цікавить живий ринок під землею?
ArxangeluS
23.09.2007, 04:10
А чи знає хтось, куди веде підземний хід від Личаківського цвинтаря? Він зараз замурований, але мій тато колись давно ним лазив.. І я знаю куди.. :p
І я знаю куди..
до мами вашої?
Я від дитинства чув, що "Львув єст єдини на сьвєці" і це не дивно - моя родина жила на Львівщині 600 років! Тому я майже щороку буваю у Львові і справді мрію про Львів - ось мав зараз у жовтні їхати до Львова з вучнями та отримав контузію та мушу сідіти в хаті :-( Але вірю, що ще нераз буду у Львові.
до мами вашої?
А у Львові дійсно є такі загадкові ходи. Я й то знаю.
"Львув єст єдини на сьвєці"
Страшенно люблю слухати цю пісню!
Я від дитинства чув, що "Львув єст єдини на сьвєці" і це не дивно - моя родина жила на Львівщині 600 років! Тому я майже щороку буваю у Львові і справді мрію про Львів - ось мав зараз у жовтні їхати до Львова з вучнями та отримав контузію та мушу сідіти в хаті :-( Але вірю, що ще нераз буду у Львові.
"Єще Польска нє згінела..."Респект,Марко!
:crazy:
Страшенно люблю слухати цю пісню!
Просвітіть що за пісня із збірників "lwowskie piosinkie?"
ЗІ : Дуже люблю ностальгічну лірику...
Просвітіть що за пісня із збірників "lwowskie piosinkie?"
ЗІ : Дуже люблю ностальгічну лірику...
TYLE JEST MIAST
Serce się z dala trudzi
Szuka Cię w dali znów
O, miasto beztroskich ludzi,
Rozśpiewanych, pogodnych słów...
To przedzie ta piosenka twa:
„Jeśli kochać się – to we Lwowie!”
Wszędzie jest dosyć bezcennej okazji
Do uśmiechów, do łez, do bezsennej fantazji...
Tyle jest gwiazd,
Tyle jest miast,
Wszędzie dobrze i źle po połowie,
Idź w świat, gdzie chcesz!
Rób, co umiesz, jak wiesz!
Lecz, jak kochać się – to we Lwowie!
Przed ratuszową bramą
Siedzą kamienne lwy.
Wiedzą, że zawsze tak samo
Marzy młodość kwitną bzy...
Z zielonych drzew płynie ten śpiew:
„Jeżeli młodym być – to we Lwowie!”
Tyle jest gwiazd,
Tyle jest miast,
Wszędzie znajdą cię piosnki tej słowa.
Rób, co umiesz, jak wiesz!
Chcesz być młodym znów – wróć do Lwowa!
Muzyka gra, w sercu łka...
Chcesz szczęśliwym być – wróć do Lwowa!
Wszędzie jest dość bezcennej okazji
Tyle jest miast!
Tyle jest gwiazd! Lata płyną i srebrzy się głowa...
Rób, co umiesz jak wiesz!
Chcesz szczęśliwym być – wróć do Lwowa!
Додано через 6 хвилин
Słowa : Emanuel Schlechter
Muzyka: Henryk Wars
LWÓW JEST JEDEN NA ŚWIECIE
Pios. Szczepcie i Tońcia z filmu WŁÓCZĘGI – TYLKO WE LWOWIE!
Niech inni sy jadą, dzie mogą dzie chcą,
Do Widnia, Paryża, Londynu,
A a si zy Lwowa ni ruszym za próg!
Ta mamciu ta skarz mnie Bóg!
Bo gdzie jeszcze ludziom tak dobrze, jak tu?
Tylko we Lwowie!
Gdzie pieśnią cię budzą i tulą do snu?
Tylko we Lwowie!
Czy bogacz, czy dziad jest tam za „pan brat”
I każdy ma uśmiech na twarzy!...
A panny to ma, słodziudkie, ten gród,
Jak sok, czekolada i miód!
Więc gdybym miał kiedyś urodzić się znów –
Tylko we Lwowie!
Bo ni ma gadania i co chcesz, to mów –
Ni ma jak Lwów!
Możliwe, ze więcej ładniejszych jest miast,
Lecz Lwów jest jedyny na świecie!
I z niego wyjechać, ta gdzież ja bym mógł!
Ta mamciu, ta skarz mnie Bóg!
Bo gdzie jeszcze ludziom....
FeRmatta
23.09.2007, 22:56
Біля стадіону СКА є підземелля.
Чи Вас цікавить живий ринок під землею?
так, саме цей ринок мене і цікавить. коли я була у Львові, то спиталася у одного чоловіка, він сказав мені, що таке десь є у центрі (точніше, піфд ним), але де не знає. і мій куратор жив у Львові 8 років, але теж не знає про таке. тому будь ласка, розкажіть де вхід у підземелля (і вихід теж). я взагалі люблю по ним мандрувати, приваблює мене щось містичне та сховане. і справді, у Львові такого багато...
поділіться, будь ласка!
так, саме цей ринок мене і цікавить. коли я була у Львові, то спиталася у одного чоловіка, він сказав мені, що таке десь є у центрі (точніше, піфд ним), але де не знає. і мій куратор жив у Львові 8 років, але теж не знає про таке. тому будь ласка, розкажіть де вхід у підземелля (і вихід теж). я взагалі люблю по ним мандрувати, приваблює мене щось містичне та сховане. і справді, у Львові такого багато...
поділіться, будь ласка!
взагалі-то я сам такими питаннями не цікавився, але в газеті "Експрес" на протязі двох-трьох тижнів назад була стаття про підземелля з фотографіями входу.
Додано через 9 хвилин
От подумав, всім нам тре думати про підземелля...
Tylko we Lwowie!
Мих я чув це, першу виконували Пікардійська Терція другу Tylko we Lwowie, ще пан Морозов виконував, але мені не подобається...
Pios. Szczepcie i Tońcia z filmu WŁÓCZĘGI – TYLKO WE LWOWIE!Треба буде подивитись...бо дуже мене тєгне до такої лірики...Був би я поляком напевне заплакав би, після перегляду цього кліпу...:crazy: lHBiAhiddJ8
Пісню "Tyle jest miast" написав у 1926 р. Мар'ян Гемар, а музику (це був насамперед англійський танець - бостон) - Natio Herbert Brown. Її перед війною у Варшаві та після війни у Лондоні співала Зофія Терне, а зовсім недавно цю пісню виконував у Польщі Michał Bajor.
ArxangeluS
24.09.2007, 18:35
Поділіться ще якоюсь інформацією про підземелля, зацікавило дуже!!
nirvanka
24.09.2007, 18:41
Була якось в підземеллі Аптеки-музей на пл. Ринок. Там є один прикол, який мені дуже сподобався :) Не можу розповісти про нього, бо буде нецікаво тому, хто там буде вперше :) Раджу відвідати! І зазирнути у всі закутки!
Про цвинтар?
Deus igrok
24.09.2007, 22:29
на ФішкахНет був фото звіт львівських підземель ... хех ... химерно, жахливо, страшно =)
Я щось ніколи не чув про підземний базар.
Boris_Kiev
24.09.2007, 23:46
на ФішкахНет був фото звіт львівських підземель ... хех ... химерно, жахливо, страшно =)
Дайте лінк, будь ласка !
FeRmatta
25.09.2007, 09:30
взагалі-то я сам такими питаннями не цікавився, але в газеті "Експрес" на протязі двох-трьох тижнів назад була стаття про підземелля з фотографіями входу.
Додано через 9 хвилин
От подумав, всім нам тре думати про підземелля...
не знайшла я в Експресі статтю про підземелля...
Дайте лінк, будь ласка !
Борисе от ....моя порада "читайте коментарі, там цікаво":)
http://infostore.org/info/2523317
Василь Симоненко
УКРАЇНСЬКИЙ ЛЕВ
Бубнявіють думки, проростають словами,
Їх пагіння бринить у завихренні днів —
Цілий тиждень живу і ходжу між левами,
Недаремно ж і місто взивається — Львів.
Є міста-ренегати, є просто байстрята,
Є леви, що мурликають, наче коти, —
Божевільно байдуже облизують грати,
І пишаються з власної сліпоти.
Але думать про них я сьогодні не хочу,
Бо мені, видно, трішечки повезло —
Я побачив у Львові Міцкевича очі,
Кривоносові плечі й Франкове чоло.
Сивий Львове! Столице моєї мрії,
Епіцентр моїх радощів і надій!
Вибухає душа — я тебе зрозумію.
Але Львове, хоч трішки мене зрозумій.
Я до тебе прийшов із захопленням сина.
Од степів, де Славута легенди снує,
Щоби серце твоє одчайдушно левине
Краплю сили хлюпнуло у серце моє.
1962
FeRmatta
26.09.2007, 18:49
дякую, але то ж посилання на каналізацію, я хочу знайти підземелля під монатирями, отой вже ЛЕГЕНДАРНИЙ ринок у Львові....
дякую, але то ж посилання на каналізацію,
а яка різниця???? - underground є underground.
ЗІ вам не угодиш...
Ті,шо по колекторах лазять,то не туристи,а шукачі екстріму-дігери.Вони само собою цікаві люди,але підземелля монастиря і каналізація далеко не одне і те ж.
afterstep
26.09.2007, 23:29
Ті,шо по колекторах лазять,то не туристи,а шукачі екстріму-дігери
не всі ями - колектори.
Але загалом - підземелля - то не для тих, у кого єякісь негаразди з психікою...
І не варто перевіряти на практиці.
Угу,краще туди не ходити.Принаймі,без "провідника"!)))
afterstep
26.09.2007, 23:43
Угу,краще туди не ходити.Принаймі,без "провідника"!)))
особливо рекомендую в провідники "емо" - в першій же більш-менш нетривіальній ситуації той має сісти і заплакати...
Який чарівний футбол!!!!
Ага,ото точно!)))"Штольня - спочатку було дуже весело й прикольно..."
afterstep
26.09.2007, 23:52
Штольня - спочатку було дуже весело й прикольно
"А потім стало темно, страшно й больно... Багато таємниць ховає Штольня, Штольня, Штольня..."
Ні - троха інакше....
"Олені, Олені, небриті і неголені... Дивні створіння - в них з мозгів стирчать коріння......"
KabMiner
27.09.2007, 09:12
дякую, але то ж посилання на каналізацію, я хочу знайти підземелля під монатирями, отой вже ЛЕГЕНДАРНИЙ ринок у Львові....
Для того щоб попасти в підземелля монастирів потрібно звернутися... в монастир - це ж очевидно. Там живуть монахи які знають про свій монастир трохи більше ніж людина з вулиці. Чи не так? Я, щоправда, не впевнений, що в усіх монастирях передбачені екскурсії для всіх зацікавлених, але якщо є, то треба звертатися все ж до адміністрації монастиря, а не до сумнівних осіб, які заведуть вас в каналізацію.
З того що відкрито для загалу - підземелля Костелу Ієзуїтів - знаходиться прямо в центрі міста, не страшно, культурно, ціна доступна всім. Почніть з цього. Ну, а далі можна напевно звернутися в Онуфріївський монастир (вул. Б.Хмельницького) - не знаю чи є там екскурсії.
Про ринок під землею я також нічого сказати не можу - не чув про таке.
Про ринок під землею я також нічого сказати не можу - не чув про таке.
Мені здається ринок під землею був, але його при відступі червона армія засипала, щоб економіка Львова не розвивалась...:)
FeRmatta
27.09.2007, 16:22
от халепа...був, справді, навіть кафе у Італійському дворику належав до підземель площі...там під кожним будинком є таке
Вертаючись до теми "Мрію про Львів" - фрагмент ще одної песні львівських емігрантів:
Pamiętam ostatnie urodziny we Lwowie
Pod ćmagą uginał się stół,
Dokoła w smokingach siedzieli panowie,
A każdy jak batiar się czuł.
Pamiętam jak dzisiaj, że maj był na dworze
I zegar, pamiętam, jak bił.
Jak ktoś mi co chwilę winszował "Szczęść Boże!"
Kieliszkiem się trącał i pił.
- Od tych chwil tyle lat
Przeminęło i zmienił się świat.
A ja wciąż, a ja znów
Widzę Lwów, widzę Lwów, widzę Lwów.
W czarną noc, w biały dzień,
Znowu Lwów chodzi za mną jak cień:
Łyczaków i Kleparów, i na starym Rynku stare lwy.
I Stryjski Park, i lwowski śnieg
I tramwaj, który Sykstuską biegł.
Bo ja mknę myślą tam, do znajomych kamienic i bram.
Bo ja wciąż, bo ja znów
Widzę Lwów, ta co robić? - widzę Lwów!
Вертаючись до теми "Мрію про Львів" - фрагмент ще одної песні львівських емігрантів:
Pamiętam ostatnie urodziny we Lwowie
Pod ćmagą uginał się stół,
Dokoła w smokingach siedzieli panowie,
A każdy jak batiar się czuł.
Pamiętam jak dzisiaj, że maj był na dworze
I zegar, pamiętam, jak bił.
Jak ktoś mi co chwilę winszował "Szczęść Boże!"
Kieliszkiem się trącał i pił.
- Od tych chwil tyle lat
Przeminęło i zmienił się świat.
A ja wciąż, a ja znów
Widzę Lwów, widzę Lwów, widzę Lwów.
W czarną noc, w biały dzień,
Znowu Lwów chodzi za mną jak cień:
Łyczaków i Kleparów, i na starym Rynku stare lwy.
I Stryjski Park, i lwowski śnieg
I tramwaj, który Sykstuską biegł.
Bo ja mknę myślą tam, do znajomych kamienic i bram.
Bo ja wciąż, bo ja znów
Widzę Lwów, ta co robić? - widzę Lwów!
Ніхт ферштейн!
Ніхт ферштейн!
Нєх ктось пану пшетлумачи,бо то направде ладна пьосенка!;)
FeRmatta
29.09.2007, 16:23
я десь тут на форумі зустрічала допис, на якому писали, як дістатися до Олеського замку на маршрутці. не можу знайти цей допис. будь ласка, допоможіть, може хтось знає як?
Нєх ктось пану пшетлумачи,бо то направде ладна пьосенка!;)
Meq, ви краще знаєте польську мову як я українську, отже можете перекласти :-)
Може і перекладу.Хоча мені завжди було дивно дивитися на людей,які не розуміють польську.Може того,шо я практично на ній виросла.Але то таке-особисте
wujenku - хто чув та розумів про, шо там говориться, цікаво?
ЗІ : зі збірника пісень Тілько ві Львові...
я десь тут на форумі зустрічала допис, на якому писали, як дістатися до Олеського замку на маршрутці. не можу знайти цей допис. будь ласка, допоможіть, може хтось знає як?
А звідки дістатися? Якщо зі Львова, то йде пряма маршрутка з Автостанції №2 (вул. Б. Хмельницького).
А звідки дістатися? Якщо зі Львова, то йде пряма маршрутка з Автостанції №2 (вул. Б. Хмельницького).
А з Дніпропетровська яка маршрутка?
А з Дніпропетровська яка маршрутка?
Хіба що власний маршрут відкриєте ;)
KabMiner
01.10.2007, 10:38
З Дніпра до Олесько краще їхати не до Львова, а вийти раніше, в Красному, а вже звідти добиратися маршруткою до Олесько.
З Дніпра до Олесько краще їхати не до Львова, а вийти раніше, в Красному, а вже звідти добиратися маршруткою до Олесько.
Думаю, що FeRmatta все одно захоче побачити Львів :)
FeRmatta
01.10.2007, 12:46
так, звичайно!!!я на наступних вихідних планую побачити Львів! от тому і намагаюся окреслити приблизно свій маршрут (хочеться побувати усюди). шукаю, де можна смачно поїсти та спокійно посидіти.
Додано через 4 хвилини
ой, і дякую всім, хто допоміг з визначенням маршруту
може, хтось іще знає якісь маршрутки, напишіть будь ласка (а то Б. Хмельницького я можу не знайти, бо житиму на Котляревського чи генерала Чупринки, точно не скажу)
nirvanka
01.10.2007, 19:52
де можна смачно поїсти
Пузата хата :)
може, хтось іще знає якісь маршрутки, напишіть будь ласка (а то Б. Хмельницького я можу не знайти, бо житиму на Котляревського чи генерала Чупринки, точно не скажу)
Маршрутки в напрямку Олеська їдуть тільки з цієї автостанції, але вона відома у Львові, Вам скажуть, як до неї доїхати :)
До речі, якщо збираєтеся в Олеський замок, можете того ж дня поїхати у Підгірці (це поруч). Підгорецький замок - один з моїх улюблених. З Олеська до Підгірців також є маршрутки.
Кілька фотоспогадів з моїх минулорічних подрожей замками Львівщини.
Панорама Олеська, яка відкривається з Олеського замку:
http://img465.imageshack.us/img465/971/oleskopidhirci010ud6.th.jpg (http://img465.imageshack.us/my.php?image=oleskopidhirci010ud6.jpg)
Підгорецький замок: величний. Довкола - дуже мальовнича природа:
http://img529.imageshack.us/img529/6901/oleskopidhirci057pp5.th.jpg (http://img529.imageshack.us/my.php?image=oleskopidhirci057pp5.jpg)
Свіржський замок: романтичний і затишний:
http://img404.imageshack.us/img404/3803/svirzh006wu2.th.jpg (http://img404.imageshack.us/my.php?image=svirzh006wu2.jpg)
І наостанок - Жовква. Так близько від Львова, що гріх не поїхати:
http://img529.imageshack.us/img529/8698/zhovkvahk3.th.jpg (http://img529.imageshack.us/my.php?image=zhovkvahk3.jpg)
Львів'яни! Дуже цікавить інформація про снаряд в стіні Преображенської церкви (вул.Краківська). Звідки він там? Розкажіть або дайте ссилку, бо ніяк не найду. Заздалегідь дякую.
Я знаю, що ця церква (колись костел тринітарів) була пошкоджена підчас острілу Львова генералом Гаммерштейном у 1848 р., отже може це пам'ятка цих подій.
Дякую, marco, але пiд нею напис 05.01.1919р. Мабуть ця куля вже пiзнiше туди потрапила. Може хтось ше знаэ?
Підкажіть, будь ласка. Давно чуло про те, що існують екскурсії львівським підземеллям. Маєте якісь контактні телефони чи адреси? Дякую.
Підкажіть, будь ласка. Давно чуло про те, що існують екскурсії львівським підземеллям. Маєте якісь контактні телефони чи адреси? Дякую.
Про львівські підземелля:
http://mpj.lviv.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=259
Якщо Вас зацікавив туристичний маршрут “Підземний Львів” то більш докладну інформацію можна отримати зголосившись за електронною адресою zagadky@lion.lviv.ua.
Про львівські підземелля:
http://mpj.lviv.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=259
Дякую! Дуже цікаво!
Журналістка
05.10.2007, 20:48
хотіла завітати на якісь найближчі вихідні до Львова - білетів немає :(
KabMiner
08.10.2007, 10:08
Дякую, marco, але пiд нею напис 05.01.1919р. Мабуть ця куля вже пiзнiше туди потрапила. Може хтось ше знаэ?
Коли я вчився в універі, то нам викладач розказував, що підчас українсько-польської війни 1919-1920 рр, Преображенська церква і Катедра замурували в свої стіни по гільзі від артелерійських снарядів на знак того, що ніби-то в них потрапили ці снаряди, відповідно з польської і з української сторони. Але насправді того не було, бо інакше від них мало що залишилось би (грубо кажучи, священники понти поганяли, показали всім що їх служба і опасна і трудна).
хотіла завітати на якісь найближчі вихідні до Львова - білетів немає А Автолюксом не пробували їхати. Дорогувато, щоправда.
Дорогувато, щоправда.
думаю не в грошах справа, чи не так?
nirvanka
08.10.2007, 13:12
А Автолюксом не пробували їхати. Дорогувато, щоправда.
Квиток на автобус "Київ - Львів" коштує в районі 50 грн, майже як і потяг, чи не так?
"Хто хоче - шукає можливість, хто не хоче - шукає причину"
(не пам'ятаю чиї то слова)
KabMiner
08.10.2007, 13:13
Раніше я думав, що вся справа в грошах; зараз думаю, що вся справа в часі (його відсутності)...
Додано через 14 хвилин
Квиток на автобус "Київ - Львів" коштує в районі 50 грн, майже як і потяг, чи не так?
В Автолюксі дорожче - 85 грн.
http://www.autolux.ua/russian/schedule?d=quick&filialid=11&arr=19&Submit2=%ED%E0%E9%F2%E8
Дуже хочу поїхати на навчання до Львову... правдв то буде років через три.... Люблю ваше місто.. за красу свіжість та патріотичний дух.. була на жаль у вашому місті лише один раз і то давно.. проте Львів справив на мене глибоке враження і запам’ятався на все життя... і люди у вас хороші й прості... до речі.. не підкажете в який ВУЗ у вас можна спробувати поступити по професії художника?
afterstep
08.10.2007, 18:45
до речі.. не підкажете в який ВУЗ у вас можна спробувати поступити по професії художника?
прикладного та декоративного мистецтва - але не раджу. Краще вже в поліграфічний ;)
ну декоративно-прикладне мистецтво я не дуже люблю.... А в поліграфічному що? які можливості? скільки навчатись? що при вступі потрібно здавати? :)
nirvanka
08.10.2007, 19:07
Допис від nirvanka Переглянути допис
Ну я глянула на ціну на перший-ліпший автобус на bus.com.ua (http://forum.bus.com.ua/cgi-pl/bus-order.pl?b=180100&r=47&lng=).
afterstep
08.10.2007, 19:16
А в поліграфічному що? які можливості? скільки навчатись? що при вступі потрібно здавати?
здається - воно : тепер називається "Львівська академія мистецтв" (http://www.osvita.org.ua/highedu/?hes_id=757)
там - все написано.
здається - воно : тепер називається "Львівська академія мистецтв" (http://www.osvita.org.ua/highedu/?hes_id=757)
там - все написано.
Поліграфічний - це Академія друкарства.
Журналістка
09.10.2007, 10:51
Раніше я думав, що вся справа в грошах; зараз думаю, що вся справа в часі (його відсутності)...
Додано через 14 хвилин
Цитата:
Допис від nirvanka
http://www.autolux.ua/russian/schedu...%E0 %E9%F2%E8
Справа дійсно певним чином в часі. Поїздом приїжджаєш рано вранці і їдеш пізно ввечері, так що можна довгенько погуляти. До того ж, люблю подорожувати залізницею, а в автобусах я і так майже кожен день катаюсь(
afterstep
09.10.2007, 11:41
Поліграфічний - це Академія друкарства.
угу - промахнувся ;)
прикладного та декоративного мистецтва - але не раджу. Краще вже в поліграфічний ;)
Чому???
А хто що може розповісти про Львівську академію мистецтв???
Я просто не зі Львова, але хочу тут навчатися....
а прочитати про навчальний заклад в інеті це одне, а вислухати думку мешканців міста - це зовсім інше...
New Shrek
26.11.2007, 10:53
Квиток на автобус "Київ - Львів" коштує в районі 50 грн, майже як і потяг, чи не так? 109 гривнів в одну сторону
nirvanka
28.11.2007, 23:23
109 гривнів в одну сторону
Не обов'язково. Є і дешевші рейси.. http://forum.bus.com.ua/cgi-pl/bus-order.pl?b=460100&r=1426&lng=0
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008