КПК

Показати повну версію : КООПЕРАТИВНЕ ЖИТЛО

OLGA
14.06.2007, 19:15
ДОБРОГО ДНЯ!
ЦІКАВИТЬ МОЖЛИВІСТЬ ВСТУПИТИ В КООПЕРАТИВ ПО ЗАБУДОВІ З МЕТОЮ ПРИДБАННЯ ВЛАСНОГО ЖИТЛА.
БУДУ ВДЯЧНА ЗА БУДЬ-ЯКУ ІНФОРМАЦІЮ
З ПОВ. ОЛЬГА

KabMiner
10.07.2007, 10:50
Немає вже кооперативного будівництва - закінчилася зі смертю СРСР. Тепер є дольова участь в будівництві. Звертаєтеся в будівельну фірму, ну наприклад Еліта-центр, платите гроші, через деякий час, зібравши гроші таких самих людей як ви, фірма починає будівництво...
Ну, а далі - як повезе: може будете мати квартиру, а може будете довго стояти з плакатами під Ратушею:(

bora
10.07.2007, 14:47
А все ж кооперативи, то було реально... Хоча і ляпсуси були - в нас по квартплану має бути ще зо пару метрів площі і балкон - а в дійсності чомусь нема, замість того зробили якесь фігурне углублення в будинку.))
Під забудову, суб"єктивно, я б довірила кошти компанії ВАш дім (просто бо там є знайомі).

New Shrek
10.07.2007, 14:57
ДОБРОГО ДНЯ!
ЦІКАВИТЬ МОЖЛИВІСТЬ ВСТУПИТИ В КООПЕРАТИВ ПО ЗАБУДОВІ З МЕТОЮ ПРИДБАННЯ ВЛАСНОГО ЖИТЛА.
БУДУ ВДЯЧНА ЗА БУДЬ-ЯКУ ІНФОРМАЦІЮ
З ПОВ. ОЛЬГА А з тещею ,з свекрухою слабо,вже тре індивідуальний будуар.Трохи. років пятнадцять ,потерпіти з сексуальними фантазіями,а то подавай вам каму с утра і свечера

Дана
10.07.2007, 15:05
Зараз дійсно кооперативів які були колись немає, ( у нас якраз житло кооперативне). зараз є пайова участь у будівництві, але головне не помилитися з фірмою забудовником, щоб потім не було від чого рвати волосся на голові. При пайовій участі, ви сплачуєте 30% відсотків зразу при вступі, потім, ще 30-40% і останній транш не пізніше ніж за пів року до здачі будинку, будинки будують приблизно 1,5-2 роки, чим раніше ви вступити підпишете договір на купівлю, тим менша ціна. тобто якщо будівництво на етапі котловану то ціна одна, а якщо в стаді її штукатурки і побілки то інша. Про фірму забудовника потрібно дуже багато інформації взнати, наприклад скільки будинків вони вже побудували, в які терміни, яка якість, походити поспілкуватися з жителями цих будинків, перевірити чи дійсно фірма має дозвіл на забудову ділянки і.т.п

bora
10.07.2007, 15:09
перевірити чи дійсно фірма має дозвіл на забудову ділянки і.т.п

Дозвіл на забудову чи приватизована земля? Знайомих так кинули. Не підвели опалення-газ...і зникли. Нарід кинувся продавати нерадиві квартири, а земля не приватизована. Самі адвокати, а толку.

New Shrek
10.07.2007, 15:15
а хто памятає ,як на кільці Кульпарківська- Вол .Великого той будинок пару раз продали, коли ще його в помині і не було,потім ще пару раз коли були стіни,і нічо нікому не було

Дана
10.07.2007, 15:18
І дозволи і приватизація, і сертифікати, і договора (наприклад багато львівських фірм не є самі забудовники, а скоріш за все замовники будівництва, а будують уже інщі фірми, от з ними в замовників також мають бути договори, а у фірми яка виконує роботи дозволи на проведення таких робіт) і ще багато різних папірчиків

spm1950
10.07.2007, 16:03
Навіщо Вам усім житло і усі проблеми з ним повязані. Я рішив це питання досить просто ,з наступленням незалежності став незалежним бомжом і мене у цьому моя родина підтримала ,-тепер маю повний спокій і цілковиту незалежність.

OLGA
18.07.2007, 14:09
А з тещею ,з свекрухою слабо,вже тре індивідуальний будуар.Трохи. років пятнадцять ,потерпіти з сексуальними фантазіями,а то подавай вам каму с утра і свечера

Всім спасибі за відгуки,
з тещею не можемо, бо за 300 км від Львоа, а зі свекрухою ніколи й не жили, хіба місяця 3-4 спочатку, років 10 назад. увесь час винаймаємо квартиру. питання болюче для багатьох молодих сімей. Болюче настільки, що про це думати можна лише з гумором, от як ви, пане нью шрек.
Але ж робити щось тре - дитині вже 10, та й братика хочеться, а без власного помешкання не ризикуємо. Ось і дізнаюсь в людей, що знають більше ніж я.
Всім спасибі
О.

OLGA
18.07.2007, 14:16
спасибі, ДАНА за конкретику, схема дуже подібна на кооп якраз, але я в тому ні бум-бум. Буду дізнаватись та вивчати.

New Shrek
18.07.2007, 15:19
Допис New Shrek не сподобався: Ука ось виявляється як ненавидять свекрух,а туть на мужиків пруть про те що ті тещ недолюблюють

KabMiner
20.07.2007, 16:34
:naci: Але ж робити щось тре - дитині вже 10, та й братика хочеться, а без власного помешкання не ризикуємо. Ось і дізнаюсь в людей, що знають більше ніж я.

Не бавтеся в ці ігри з дольовою участю в будівництві. Можна легко влетіти. Краще купіть 6 соток землі недалеко від Львова і збудуйте хату без претензій на віллу. Вийде і дешевше, і надійніше, і метраж більший.:naci:

Ука
20.07.2007, 17:32
Допис New Shrek не сподобався: Ука ось виявляється як ненавидять свекрух,а туть на мужиків пруть про те що ті тещ недолюблюють

Та що Ви, Шреку, з чоловіковою мамою (слово свекруха, як і теща в нас в родині навіть не існує) ми в чудових стосунках. Але на відстані. Чого щиро бажаю усім молодим (і не тільки) сім'ям

New Shrek
20.07.2007, 20:06
(слово свекруха, як і теща в нас в родині навіть не існує то традиційне львівське лицемірство,вже неодноразово говорив про те, що яка свекруха(теща)мама і до своєї рідної мами на "ВИ"
прибив би своїх дітей як би до мене на ВИ звернулись,і не хочу щоб чужа людина мене татом називала Та й Ви підтвердилаи що ніколи не були разом з свекрухою,а років 10 -15 разом ,то де би Ваше лицемірствоми в чудових стосунках.
поділось,глотку одна одній перегризли б

OLGA
23.07.2007, 11:49
Так, з"їхали на тему теща-свекруха. З чоловічою мамою не жили, бо чоловік був проти, хоч умови були. чесно, я також це підтрмувала, хоч якби мій муж був непроти жити зі своїми батьками, то я б погодилась - все простіше та легше.
будувати примарний дім - навряд чи ризикнем, хіба хтось сильно просвітить, дуже лячно. але по ходу, читаю, думаю, питаю...авось...:scare: не знаю шо маю робити - жити та не думати, чи думати і не жити

vasili
23.07.2007, 12:10
Не бавтеся в ці ігри з дольовою участю в будівництві. Можна легко влетіти. Краще купіть 6 соток землі недалеко від Львова і збудуйте хату без претензій на віллу. Вийде і дешевше, і надійніше, і метраж більший
От сто пудів правий... земля 1 сотка - 4000.грн
Хата одно-двух пов. цегляна 1 м2 = 1500 грн.
то є хвилин 15 від міста 10 соток і хата на 55 м2 жилого простору = 122500.

KabMiner
23.07.2007, 12:24
Ну, можна не купляти 10 соток, цілком достатньо для будівництва і 6 соток.
Будуватися можна не з цегли, а з каменю-ракушняка - дешевше буде, і скоріше, щоправда штукатурити важкувато.
Вигідно будувати не 1-поверхову хату, а 1,5 поверха (і поверх і жилий дах-мансарда). Тоді хата 9Х9 метрів буде мати загальну площу десь 120 м.кв. Достатньо для життя.:bazar:

vasili
23.07.2007, 12:40
можна не купляти 10 соток, цілком достатньо для будівництва і 6 соток.
Нє вона хоче ше братика, тому й 10 соток пропоную і шість соток важко найти, хіба якусь дачу якогось товарисвта реконструювати, але тоді там газу нема і дачники жити не дадуть пиятики та мордобой.
Будуватися можна не з цегли, а з каменю-ракушняка - дешевше буде, і скоріше, щоправда штукатурити важкувато.
В принципі цей матеріал застосовуєтьсяв аналогічний проектах, але я бтоді радив пінобетон 1 куб 450 грн.
Вигідно будувати не 1-поверхову хату, а 1,5 поверха (і поверх і жилий дах-мансарда). Тоді хата 9Х9 метрів
Залежить від місцевості, але ви принципі праві.

KabMiner
23.07.2007, 13:03
6 соток можна "відрізати" в того, хто має більше.

1 куб.м. ракушняка 360 грн., відчуйте різницю. Крім того пінобетон це все ж бетон, з усіма наслідками щодо сирості.

vasili
23.07.2007, 13:27
http://www.penobeton.kiev.ua/pinobeton.php
6 соток можна "відрізати" в того, хто має більше.
Це так але вона видно жінка яка є головою сім"ї тому і думаю їй не дадуть у когось різати, тим більше їй нервуватись не можна.
1 куб.м. ракушняка 360 грн., відчуйте різницю. Крім того пінобетон це все ж бетон, з усіма наслідками щодо сирості.
В силці зверху є порівняльна таблиця із того видно шо водопоглинання у цього матеріалу найменше. Цей матеріал призабули але тепер всі сучасники як один признають якість матеріалу пінобетон.

KabMiner
25.07.2007, 10:22
будувати примарний дім - навряд чи ризикнем, хіба хтось сильно просвітить, дуже лячно. але по ходу, читаю, думаю, питаю...авось...:scare: не знаю шо маю робити - жити та не думати, чи думати і не жити

Чому ж лячно? Не більш лячно аніж вкласти гроші в будівництво будинку, який може побудують, а може і ні.
І це ще добре, якщо є гроші, а якщо брати в банку кредит, то тоді ще більш лячно, бо можна і кредит взяти і без квартири залишитись :8:

New Shrek
25.07.2007, 11:13
1 куб.м. ракушняка 360 грн.,
ві Львові?

KabMiner
25.07.2007, 11:27
Нє, не у Львові, то така ціна в Києві, його сюди з Криму возять, а у вас не знаю. Дивлячись звідки возити, біля Львова напевно є родовища будівельного каменю.

vasili
25.07.2007, 11:35
Взагалі ракушняк здається своє віджив, тим більше шо його у Криму та Одесі вже мало залишилось, і він дуже затрат ресурсних потребує багато, а пінобетону під містом як собак не різаних.

KabMiner
25.07.2007, 11:54
Нє, тут я не погоджуся. Ракушняку в Криму вистачає. Ну, а затрати очевидно не такі вже і великі, раз він дешевший від пінобетону.

vasili
25.07.2007, 12:10
він дешевший від пінобетону
Собівартість пінобетону не є велика, ціна троха більша того шо механізми які виробляють цей бетон є дорогими, тому і виробник загинає ціни але як казав шо то є в певному розумінні "новшество" і не має великої конкуренції, а ракушняк то є історія, колись дійсно людська фізична праця не вартувала нічого, але тер' люди де будуть так тєжко працювати, а обробка каміню то є ручна і небезпечна робота. І власне у нас на західній на відміну від інших регіонів (рос)будують переважно з бетону та цегли з блоками, а від недавна й з озб плит.

KabMiner
25.07.2007, 13:53
Та і ціна ракушняка в місці видобування десь на 30-50% менша від його вартості в Києві: дорога, завантаження-розвантаження, накрутки продавців...
Ракушняк ріжеться машинним способом на блоки, які мають розмір: 19Х19Х38 см. Ніякої особливої ручної праці там немає. А от кладку робити звичайно, що легше, бо менше треба бавитися. Щоправда, як я вже писав, важче робити штукатурку, бо стіна не така рівна як цегляна.
Пінобетон, то звичайно новий матеріал, але я не бачу його особливих переваг. Звичайно, ціна нижча ніж в цегли, але ж вища ніж в ракушняка. Звичайно з нього легше робити кладку, але він же тягне сирість, як і будь-який бетон, ну нехай менше ніж бетон, але ж тагне, то бам де є цемент там і сирість.

vasili
25.07.2007, 14:23
В тому то й розмова шо сирість він не тягне практично, це є ніздрюватий бетон, і розроблений вже давненько при москалях, там "пори" є, які і затримують негативний вплив води, а структура на відміну від ракушняка піщаного, дійсно цементна(м500) разом з піском+добавки та звізно пінообразна спеціальна маса.
Там де мурують з ракушняка там і фасад не гарний і не сучасний, це ж переважно у східних та південних районах де люде так бідно живуть.