Показати повну версію : КООПЕРАТИВНЕ ЖИТЛО
ДОБРОГО ДНЯ!
ЦІКАВИТЬ МОЖЛИВІСТЬ ВСТУПИТИ В КООПЕРАТИВ ПО ЗАБУДОВІ З МЕТОЮ ПРИДБАННЯ ВЛАСНОГО ЖИТЛА.
БУДУ ВДЯЧНА ЗА БУДЬ-ЯКУ ІНФОРМАЦІЮ
З ПОВ. ОЛЬГА
KabMiner
10.07.2007, 10:50
Немає вже кооперативного будівництва - закінчилася зі смертю СРСР. Тепер є дольова участь в будівництві. Звертаєтеся в будівельну фірму, ну наприклад Еліта-центр, платите гроші, через деякий час, зібравши гроші таких самих людей як ви, фірма починає будівництво...
Ну, а далі - як повезе: може будете мати квартиру, а може будете довго стояти з плакатами під Ратушею:(
А все ж кооперативи, то було реально... Хоча і ляпсуси були - в нас по квартплану має бути ще зо пару метрів площі і балкон - а в дійсності чомусь нема, замість того зробили якесь фігурне углублення в будинку.))
Під забудову, суб"єктивно, я б довірила кошти компанії ВАш дім (просто бо там є знайомі).
New Shrek
10.07.2007, 14:57
ДОБРОГО ДНЯ!
ЦІКАВИТЬ МОЖЛИВІСТЬ ВСТУПИТИ В КООПЕРАТИВ ПО ЗАБУДОВІ З МЕТОЮ ПРИДБАННЯ ВЛАСНОГО ЖИТЛА.
БУДУ ВДЯЧНА ЗА БУДЬ-ЯКУ ІНФОРМАЦІЮ
З ПОВ. ОЛЬГА А з тещею ,з свекрухою слабо,вже тре індивідуальний будуар.Трохи. років пятнадцять ,потерпіти з сексуальними фантазіями,а то подавай вам каму с утра і свечера
Зараз дійсно кооперативів які були колись немає, ( у нас якраз житло кооперативне). зараз є пайова участь у будівництві, але головне не помилитися з фірмою забудовником, щоб потім не було від чого рвати волосся на голові. При пайовій участі, ви сплачуєте 30% відсотків зразу при вступі, потім, ще 30-40% і останній транш не пізніше ніж за пів року до здачі будинку, будинки будують приблизно 1,5-2 роки, чим раніше ви вступити підпишете договір на купівлю, тим менша ціна. тобто якщо будівництво на етапі котловану то ціна одна, а якщо в стаді її штукатурки і побілки то інша. Про фірму забудовника потрібно дуже багато інформації взнати, наприклад скільки будинків вони вже побудували, в які терміни, яка якість, походити поспілкуватися з жителями цих будинків, перевірити чи дійсно фірма має дозвіл на забудову ділянки і.т.п
перевірити чи дійсно фірма має дозвіл на забудову ділянки і.т.п
Дозвіл на забудову чи приватизована земля? Знайомих так кинули. Не підвели опалення-газ...і зникли. Нарід кинувся продавати нерадиві квартири, а земля не приватизована. Самі адвокати, а толку.
New Shrek
10.07.2007, 15:15
а хто памятає ,як на кільці Кульпарківська- Вол .Великого той будинок пару раз продали, коли ще його в помині і не було,потім ще пару раз коли були стіни,і нічо нікому не було
І дозволи і приватизація, і сертифікати, і договора (наприклад багато львівських фірм не є самі забудовники, а скоріш за все замовники будівництва, а будують уже інщі фірми, от з ними в замовників також мають бути договори, а у фірми яка виконує роботи дозволи на проведення таких робіт) і ще багато різних папірчиків
Навіщо Вам усім житло і усі проблеми з ним повязані. Я рішив це питання досить просто ,з наступленням незалежності став незалежним бомжом і мене у цьому моя родина підтримала ,-тепер маю повний спокій і цілковиту незалежність.
А з тещею ,з свекрухою слабо,вже тре індивідуальний будуар.Трохи. років пятнадцять ,потерпіти з сексуальними фантазіями,а то подавай вам каму с утра і свечера
Всім спасибі за відгуки,
з тещею не можемо, бо за 300 км від Львоа, а зі свекрухою ніколи й не жили, хіба місяця 3-4 спочатку, років 10 назад. увесь час винаймаємо квартиру. питання болюче для багатьох молодих сімей. Болюче настільки, що про це думати можна лише з гумором, от як ви, пане нью шрек.
Але ж робити щось тре - дитині вже 10, та й братика хочеться, а без власного помешкання не ризикуємо. Ось і дізнаюсь в людей, що знають більше ніж я.
Всім спасибі
О.
спасибі, ДАНА за конкретику, схема дуже подібна на кооп якраз, але я в тому ні бум-бум. Буду дізнаватись та вивчати.
New Shrek
18.07.2007, 15:19
Допис New Shrek не сподобався: Ука ось виявляється як ненавидять свекрух,а туть на мужиків пруть про те що ті тещ недолюблюють
KabMiner
20.07.2007, 16:34
:naci: Але ж робити щось тре - дитині вже 10, та й братика хочеться, а без власного помешкання не ризикуємо. Ось і дізнаюсь в людей, що знають більше ніж я.
Не бавтеся в ці ігри з дольовою участю в будівництві. Можна легко влетіти. Краще купіть 6 соток землі недалеко від Львова і збудуйте хату без претензій на віллу. Вийде і дешевше, і надійніше, і метраж більший.:naci:
Допис New Shrek не сподобався: Ука ось виявляється як ненавидять свекрух,а туть на мужиків пруть про те що ті тещ недолюблюють
Та що Ви, Шреку, з чоловіковою мамою (слово свекруха, як і теща в нас в родині навіть не існує) ми в чудових стосунках. Але на відстані. Чого щиро бажаю усім молодим (і не тільки) сім'ям
New Shrek
20.07.2007, 20:06
(слово свекруха, як і теща в нас в родині навіть не існує то традиційне львівське лицемірство,вже неодноразово говорив про те, що яка свекруха(теща)мама і до своєї рідної мами на "ВИ"
прибив би своїх дітей як би до мене на ВИ звернулись,і не хочу щоб чужа людина мене татом називала Та й Ви підтвердилаи що ніколи не були разом з свекрухою,а років 10 -15 разом ,то де би Ваше лицемірствоми в чудових стосунках.
поділось,глотку одна одній перегризли б
Так, з"їхали на тему теща-свекруха. З чоловічою мамою не жили, бо чоловік був проти, хоч умови були. чесно, я також це підтрмувала, хоч якби мій муж був непроти жити зі своїми батьками, то я б погодилась - все простіше та легше.
будувати примарний дім - навряд чи ризикнем, хіба хтось сильно просвітить, дуже лячно. але по ходу, читаю, думаю, питаю...авось...:scare: не знаю шо маю робити - жити та не думати, чи думати і не жити
Не бавтеся в ці ігри з дольовою участю в будівництві. Можна легко влетіти. Краще купіть 6 соток землі недалеко від Львова і збудуйте хату без претензій на віллу. Вийде і дешевше, і надійніше, і метраж більший
От сто пудів правий... земля 1 сотка - 4000.грн
Хата одно-двух пов. цегляна 1 м2 = 1500 грн.
то є хвилин 15 від міста 10 соток і хата на 55 м2 жилого простору = 122500.
KabMiner
23.07.2007, 12:24
Ну, можна не купляти 10 соток, цілком достатньо для будівництва і 6 соток.
Будуватися можна не з цегли, а з каменю-ракушняка - дешевше буде, і скоріше, щоправда штукатурити важкувато.
Вигідно будувати не 1-поверхову хату, а 1,5 поверха (і поверх і жилий дах-мансарда). Тоді хата 9Х9 метрів буде мати загальну площу десь 120 м.кв. Достатньо для життя.:bazar:
можна не купляти 10 соток, цілком достатньо для будівництва і 6 соток.
Нє вона хоче ше братика, тому й 10 соток пропоную і шість соток важко найти, хіба якусь дачу якогось товарисвта реконструювати, але тоді там газу нема і дачники жити не дадуть пиятики та мордобой.
Будуватися можна не з цегли, а з каменю-ракушняка - дешевше буде, і скоріше, щоправда штукатурити важкувато.
В принципі цей матеріал застосовуєтьсяв аналогічний проектах, але я бтоді радив пінобетон 1 куб 450 грн.
Вигідно будувати не 1-поверхову хату, а 1,5 поверха (і поверх і жилий дах-мансарда). Тоді хата 9Х9 метрів
Залежить від місцевості, але ви принципі праві.
KabMiner
23.07.2007, 13:03
6 соток можна "відрізати" в того, хто має більше.
1 куб.м. ракушняка 360 грн., відчуйте різницю. Крім того пінобетон це все ж бетон, з усіма наслідками щодо сирості.
http://www.penobeton.kiev.ua/pinobeton.php
6 соток можна "відрізати" в того, хто має більше.
Це так але вона видно жінка яка є головою сім"ї тому і думаю їй не дадуть у когось різати, тим більше їй нервуватись не можна.
1 куб.м. ракушняка 360 грн., відчуйте різницю. Крім того пінобетон це все ж бетон, з усіма наслідками щодо сирості.
В силці зверху є порівняльна таблиця із того видно шо водопоглинання у цього матеріалу найменше. Цей матеріал призабули але тепер всі сучасники як один признають якість матеріалу пінобетон.
KabMiner
25.07.2007, 10:22
будувати примарний дім - навряд чи ризикнем, хіба хтось сильно просвітить, дуже лячно. але по ходу, читаю, думаю, питаю...авось...:scare: не знаю шо маю робити - жити та не думати, чи думати і не жити
Чому ж лячно? Не більш лячно аніж вкласти гроші в будівництво будинку, який може побудують, а може і ні.
І це ще добре, якщо є гроші, а якщо брати в банку кредит, то тоді ще більш лячно, бо можна і кредит взяти і без квартири залишитись :8:
New Shrek
25.07.2007, 11:13
1 куб.м. ракушняка 360 грн.,
ві Львові?
KabMiner
25.07.2007, 11:27
Нє, не у Львові, то така ціна в Києві, його сюди з Криму возять, а у вас не знаю. Дивлячись звідки возити, біля Львова напевно є родовища будівельного каменю.
Взагалі ракушняк здається своє віджив, тим більше шо його у Криму та Одесі вже мало залишилось, і він дуже затрат ресурсних потребує багато, а пінобетону під містом як собак не різаних.
KabMiner
25.07.2007, 11:54
Нє, тут я не погоджуся. Ракушняку в Криму вистачає. Ну, а затрати очевидно не такі вже і великі, раз він дешевший від пінобетону.
він дешевший від пінобетону
Собівартість пінобетону не є велика, ціна троха більша того шо механізми які виробляють цей бетон є дорогими, тому і виробник загинає ціни але як казав шо то є в певному розумінні "новшество" і не має великої конкуренції, а ракушняк то є історія, колись дійсно людська фізична праця не вартувала нічого, але тер' люди де будуть так тєжко працювати, а обробка каміню то є ручна і небезпечна робота. І власне у нас на західній на відміну від інших регіонів (рос)будують переважно з бетону та цегли з блоками, а від недавна й з озб плит.
KabMiner
25.07.2007, 13:53
Та і ціна ракушняка в місці видобування десь на 30-50% менша від його вартості в Києві: дорога, завантаження-розвантаження, накрутки продавців...
Ракушняк ріжеться машинним способом на блоки, які мають розмір: 19Х19Х38 см. Ніякої особливої ручної праці там немає. А от кладку робити звичайно, що легше, бо менше треба бавитися. Щоправда, як я вже писав, важче робити штукатурку, бо стіна не така рівна як цегляна.
Пінобетон, то звичайно новий матеріал, але я не бачу його особливих переваг. Звичайно, ціна нижча ніж в цегли, але ж вища ніж в ракушняка. Звичайно з нього легше робити кладку, але він же тягне сирість, як і будь-який бетон, ну нехай менше ніж бетон, але ж тагне, то бам де є цемент там і сирість.
В тому то й розмова шо сирість він не тягне практично, це є ніздрюватий бетон, і розроблений вже давненько при москалях, там "пори" є, які і затримують негативний вплив води, а структура на відміну від ракушняка піщаного, дійсно цементна(м500) разом з піском+добавки та звізно пінообразна спеціальна маса.
Там де мурують з ракушняка там і фасад не гарний і не сучасний, це ж переважно у східних та південних районах де люде так бідно живуть.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008