КПК

Показати повну версію : Егоїзм

lotr_an
12.06.2007, 00:48
Будь-ласка поділіться тільки щирими знаннями.

Взагалі егоїзм це добре чи зле?

Liliyah Romanova
12.06.2007, 00:52
Як на мене, то кожна людина є трохи егоїстом. Головне, аби то давало позитивні плоди для розвитку своєї особистості, а не відбивалося на близьких. :)

alia
12.06.2007, 01:00
а цікаві результати опитування!мабуть легко це визнати коли ти на одинці з компутером:)

lotr_an
12.06.2007, 01:04
а цікаві результати опитування!мабуть легко це визнати коли ти на одинці з компутером

це точно. сам я не наважився зразу написати, що вважаю себе егоїстом. Але мене цікавить причини (такі загальнолюдські) такого характеру, чому так?

Згоджуюсь п. Ліля ми всі трошки егоїсти, але крім цього в декого є щось більше ніж трошки.

Черешенька
12.06.2007, 01:10
Взагалі егоїзм це добре чи зле?
Не знаю, питання таке неоднозначне! Всі кажуть на загал, що зле, але я би тут розрізняла різні ступені егоїстичності. "Люби ближнього, як самого себе". Значить, і себе маємо любити. Я знаю, мені зразу ж всі дружньо відповідь дадуть, що кожна людина дбає про себе і відповідно любить саму себе. Але я маю коліжанку, яка зовсім себе занехаяла і я кожен день стараюсь вивести її з того стану, але нічого не виходить. І взагалі-то така депресія у неї ще з дитинства (батьки трішки неправильно акценти ставили у вихованні).
Здоровий "егоїзм" (хоча мушу погодитися, конотація все ж негативна виходить), мабуть, ніколи не повинен забувати про іншого, про того, хто поруч і зважати на те, що самому по житті просто неможливо йти! Без ближнього нереально існувати!

lotr_an
12.06.2007, 01:25
Без ближнього нереально існувати!

золоті слова!

Черешенька
12.06.2007, 01:27
золоті слова!
Дякую, любий ближній lotr_an-чик!!! :):):)

lotr_an
12.06.2007, 01:31
Дякую, любий ближній lotr_an-чик!!!

Дякую тобі SweetCherry girl !

Дякую. Навіть серце трохи відпустило.

Liliyah Romanova
12.06.2007, 01:32
Згоджуюсь п. Ліля ми всі трошки егоїсти, але крім цього в декого є щось більше ніж трошки.
Можете мені без пані писати. ;)

сам я не наважився зразу написати, що вважаю себе егоїстом. Але мене цікавить причини (такі загальнолюдські) такого характеру, чому так?
Думаю, така природа. Ніхто не любить визнавати себе егоїстом, але кожен знає, що є таким. Просто є також різні види егоїзму. Є ще еґоцентризм.

Черешенька
12.06.2007, 01:36
сам я не наважився зразу написати, що вважаю себе егоїстом
Я також егоїст і ніколи не замовчую цього факту. Знаю, то зле, щодня борюся із своєю натурою, падаю, помиляюся, піднімаюся, щоб знову боротися і просуватися, хоч помаленьку, але вперед.
:)

lotr_an
12.06.2007, 01:44
особисто в мені, мене бісять несподівані припадки егоїзму, за що я, як правило, сильно жалкую, проте це вже є пізно :(

це буде егоїстично сказано, проте мені здається, що через це втрачаються ті звязки, які міг підтримувати з тими чи іншими людьми. Тобто цей егоїзм не тільки існує в мені як в кожній людині, яка піклується про себе, але й, так би мовити, дошкуляє ближнім.

Черешенька
12.06.2007, 01:49
егоїзм не тільки існує в мені як в кожній людині, яка піклується про себе, але й, так би мовити, дошкуляє ближнім
Звичайно, ближнім ще й як дошкуляє; егоїзм - то така річ, коли у всьому своє "Я" стоїть поза чергою, на першому місці, виборює для себе щонайвигідніші і приємніші плюси і бонуси, а на інших дивиться звисока і скоса, вважаючи їх недостойними і негідними свого рівня.

lotr_an
12.06.2007, 01:57
Цікава штука :) особисто я стараюся ніколи не починати речення (наприклад на ЛФ) з слова "я" і взагалі поменше це слово використовувати, проте це важко :)

пупер
12.06.2007, 02:19
егоїзм закладений в нас самою природою...
наприклад, інстинкт самозазахисту...

alia
12.06.2007, 02:43
підозрюю ,що егоїст на 100% ніколи би не долучився до цієї дискусії,
переважно вони впевнені ,що живуть для інших,і що всі їх використовують:)

пупер
12.06.2007, 04:11
підозрюю ,що егоїст на 100% ніколи би не долучився до цієї дискусії,
переважно вони впевнені ,що живуть для інших,і що всі їх використовують:)
;)
а якщо він керується любов’ю до самого себе?..
щоб показати всім форумчанам, що “дивіться і радійте — я тут”!.... ;)

lotr_an
12.06.2007, 18:07
а якщо він керується любов’ю до самого себе?..
щоб показати всім форумчанам, що “дивіться і радійте — я тут”!....

то ми повинні радіти що до нас завітало ясне сонечко :)

zet
12.06.2007, 18:31
даже не знаю что и сказать... По-моему, то во всем должна быть мера. И небольшая толика здорового эгоизма просто необходима. Я не позволю никому указывать как мне поступать, не позволила и родственикам навязать свою волю, хотя недовольства было много. Но в то же время, когда пришлось помочь племяннице поступить в ВУЗ (у нас медаллистов на льготных условиях принимали, а у них уже нет), то я и сама ей об этом сообщила и побеспокоилась о ней, жила она у нас год, пока общежитие не получила. Так что и здесь тоже должно выдерживаться "расстояние дикобраза" (http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=23995&page=2), тогда меньше проблем.

пупер
14.06.2007, 03:26
у мене живе моя троюрідна племінниця...
мабуть: я поганий егоїст...

Meg
02.07.2007, 15:08
Я ше й мізантроп...Людям тяжко зі мною.Респект тим,хто витримує.

пупер
02.07.2007, 16:35
Я ше й мізантроп...Людям тяжко зі мною.Респект тим,хто витримує.
усі ми тут трошки мізантропи....
лаємся (місцями), миримося (інколи), п’єм віртуальне пиво... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif

Meg
02.07.2007, 20:49
А я в реалі мізантроп.І не я собі придумала,а ті люди таке кажуть,яким хоч раз довелося зі меною справу мати.Думаю,найгірше,коли людина знає свої негативні сторони і не хоче нічого з тим робити.

пупер
02.07.2007, 22:48
А я в реалі мізантроп.І не я собі придумала,а ті люди таке кажуть,яким хоч раз довелося зі меною справу мати.Думаю,найгірше,коли людина знає свої негативні сторони і не хоче нічого з тим робити.
перефразую: зустріченмося — побачимо....
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/cool.gif

Meg
03.07.2007, 14:32
Ага.Вам це не загрожує.Як би ви жили пару років зі мною.То би драпали від мене...Повірте мені.Я на зустрічних людей не кидаюся)))

пупер
03.07.2007, 15:16
Ага.Вам це не загрожує.Як би ви жили пару років зі мною.То би драпали від мене...Повірте мені.Я на зустрічних людей не кидаюся)))
я теж на зустрічних не кидаюся, тільки на хатніх, коли їсти хочу....
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif

Meg
03.07.2007, 15:29
Та нє,я як їсти хо,то на холодильник кидаюся.Він від того найбільше страждає))

пупер
03.07.2007, 15:51
Та нє,я як їсти хо,то на холодильник кидаюся.Він від того найбільше страждає))
а холодильник чим завинив?.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif

Meg
03.07.2007, 16:10
Блін,Пупер,їстоньки хочу!!!
:D
Там стільки смачного,але фігура і всяке таке....:padonak:

пупер
03.07.2007, 16:30
Блін,Пупер,їстоньки хочу!!!
:D
Там стільки смачного,але фігура і всяке таке....:padonak:
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/grin.gif
чоловік не собака — на кості не кидається....

Meg
03.07.2007, 16:32
Ну-ну,ну-ну...Розбудили в мені звіра і ше знущаєтесь?Все,пішла геть!В холодильник!

Мих
03.07.2007, 19:10
Як на мене, то кожна людина є трохи егоїстом. Головне, аби то давало позитивні плоди для розвитку своєї особистості, а не відбивалося на близьких.
я думаю, егоїзм в любих видах шкідливий.

New Shrek
03.07.2007, 20:22
Любіть ближнього як самого себе, хіба не так на казанні казали в неділю

пупер
04.07.2007, 03:43
я думаю, егоїзм в любих видах шкідливий.
хіба?....
читав я психологію — там написано інакше....
якщо ти не любиш самого себе, то як можеш полюбити ближнього?.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/shocked.gif

lotr_an
04.07.2007, 13:23
якщо ти не любиш самого себе, то як можеш полюбити ближнього?....

пупер - а це варіант! Не любити самого себе! :) найвищий прояв антиегоїзму чи навпаки?

пупер
05.07.2007, 02:39
пупер - а це варіант! Не любити самого себе! :) найвищий прояв антиегоїзму чи навпаки?

найвищий прояв ідиотизму, або ненависті до цілого світу.....
http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/smiley.gif