Показати повну версію : угрофін називає галичан кельтами
mota_boy
06.06.2007, 22:32
Сегодня многие исследователи на Западе связывают происхождение галичан с кельтами. Несомненно, Волынь и Галиция когда-то испытали сильное кельтское влияние, вероятно, и население здесь, кстати, как и в Польше, представлено по большей части ославяненными кельтами. И католиками стали именно те славяне, которые по крови - больше кельты, чем славяне. Вот так. Несомненно, что в историческом плане Галичина развивалась по иным сценариям, нежели остальная территория Украины. И теперь становится понятным достоверно известное высказывание князя Даниила Романовича, боровшегося с Черниговскими князьями за Галич: "…хватит звать к себе княжить чужеземных князей…". Выходит в Чернигове для галичан жили чужеземцы. Уже тогда. А что же поменялось сейчас?
http://www.fraza.com.ua/zametki/31.08.06/27939.html
New Shrek
06.06.2007, 22:34
А что же поменялось сейчас? ничего
afterstep
06.06.2007, 22:55
>И католиками стали именно те славяне, которые по крови - больше кельты, чем славяне. Вот так.
а православним москалі зробили переливання крові....
ви стосовно Берестейської унії щось чували?
mota_boy
07.06.2007, 08:40
ви стосовно Берестейської унії щось чували?
Це не до мене, це до автора, я просто лінк давав
Мета феесбешників або їх креатури (найбільше вона легалізується якраз в особі священиків чи "ревнителів" МП УПЦ) кинути т. зв. мобілізаційну тему, за яку відразу має вхопитися 5 колона в Україні. Тобто виконується завдання, активізуючи, тримати в мобілізаційній готовності своїх потенційних резервістів.
2-е завдання - агітаційними засобами залучати на свій (московський) бік якомога більше нових прихильників. Тож ми повинні пильно стежити за всіма цими процесами і давати противникові належну відсіч, доки наша держава навчиться чинити опір такій інформаційній агресії.
Забагато брехні, навіть все я б сказав брехня. Не варто і розкладати по полицях таке лайно.
Итого Галиция находилась в едином государстве с другими регионами Украины – 325 лет из тысячи. Для сравнения, с Россией и образовавшими ее княжествами Левобережная Украина вместе прожила 500 лет
Коли автор каже про 500 років разом з Росією, це вже занадто. 1657 рік - остаточна окупація - 350 років тому, а не 500.
а драгуни з Галичан при Богдані були і в казаків.
Сегодня многие исследователи на Западе связывают происхождение галичан с кельтами. Несомненно, Волынь и Галиция когда-то испытали сильное кельтское влияние, вероятно, и население здесь, кстати, как и в Польше, представлено по большей части ославяненными кельтами. И католиками стали именно те славяне, которые по крови - больше кельты, чем славяне. Вот так. Несомненно, что в историческом плане Галичина развивалась по иным сценариям, нежели остальная территория Украины. И теперь становится понятным достоверно известное высказывание князя Даниила Романовича, боровшегося с Черниговскими князьями за Галич: "…хватит звать к себе княжить чужеземных князей…". Выходит в Чернигове для галичан жили чужеземцы. Уже тогда. А что же поменялось сейчас?
http://www.fraza.com.ua/zametki/31.08.06/27939.html
:D :D :D :D
Чернобылец
07.06.2007, 21:37
Мета феесбешників або їх креатури (найбільше вона легалізується якраз в особі священиків чи "ревнителів" МП УПЦ) кинути т. зв. мобілізаційну тему, за яку відразу має вхопитися 5 колона в Україні. Тобто виконується завдання, активізуючи, тримати в мобілізаційній готовності своїх потенційних резервістів.
2-е завдання - агітаційними засобами залучати на свій (московський) бік якомога більше нових прихильників. Тож ми повинні пильно стежити за всіма цими процесами і давати противникові належну відсіч, доки наша держава навчиться чинити опір такій інформаційній агресії.
Забагато брехні, навіть все я б сказав брехня. Не варто і розкладати по полицях таке лайно.
Коли автор каже про 500 років разом з Росією, це вже занадто. 1657 рік - остаточна окупація - 350 років тому, а не 500.
а драгуни з Галичан при Богдані були і в казаків.
Данила,
Срочно. Уходите на дно. Вы проникли в святая святых тайных замыслов. Вам даже может угрожать опасность. Срочно уходите,не порщаясь мы вас прикроем. :)
Остальным. Срочно сдавать кровь и попросить анализ на наличие разных кровей. А вдруг кровь у вас не в том сочетании, как вы думаете - это ж какой конфуз может получиться, если не того по и не то поддерживаете. А вдруг вы не тот за кого себя выдаете и думаете не так как по крови надо бы. :)
А вообще. Сколько можно эту чушь мусолить про разные крови, угрофиннов, татар, кельтов, ариев ? Это что какое то преимущество дает ?
New Shrek
07.06.2007, 21:48
Остальным. Срочно сдавать кровь и попросить анализ на наличие разных кровейя уже сдал
Это что какое то преимущество дает
я с Вами разной крови
Чернобылец
07.06.2007, 21:51
я уже сдал
Никак Данилу сдали ? :)
А если кровь. Маловато, наверное. Оно ж понимаете, надо всю сдать. Потому что мозги они в основном правильной кровью питаются, а в ноги можно и примесь пустить. ПОтому из разных мест надо и 5-6 литров, много не надо. :)
New Shrek
07.06.2007, 21:51
що мені тепер встидатися перед Вами?
Чернобылец
07.06.2007, 21:54
я с Вами разной крови
Вы чего к человеческому детенышу никакого отношения не имеете ? Он даже братьям меньшим говорил:"Я с вами одной крови, ты и я ?" Или того хуже, вы чего не от Адама и Евы ? :):o
Степаныч
07.06.2007, 21:54
Сколько можно эту чушь мусолить про разные крови, угрофиннов, татар, кельтов, ариев ? Это что какое то преимущество дает ?
Ну конечно дает! А если еще уточнить, в какой день недели родился, днем-ночью, ... в общем, мы же сможем определить самых-самых! Которым ничего делать не нуно, жить в покое и праздности, а остальные им будут прислуживать. Это ж какая цель! Какие перспективы!
Данила,
Срочно. Уходите на дно. Вы проникли в святая святых тайных замыслов. Вам даже может угрожать опасность. Срочно уходите,не порщаясь мы вас прикроем. :)
Остальным. Срочно сдавать кровь и попросить анализ на наличие разных кровей. А вдруг кровь у вас не в том сочетании, как вы думаете - это ж какой конфуз может получиться, если не того по и не то поддерживаете. А вдруг вы не тот за кого себя выдаете и думаете не так как по крови надо бы. :)
А вообще. Сколько можно эту чушь мусолить про разные крови, угрофиннов, татар, кельтов, ариев ? Это что какое то преимущество дает ?
Чорнобильцю, ну невже Ви приходите на ЛФ тільки для того, щоб над українцями понасміхатися? :cool: А чи не краще Вам цим займатися десь.... ну на В-З наприклад? Там Вас всі розуміють, підтримують... бо й самі такі, як і Ви.
Чернобылец
07.06.2007, 21:58
Ну конечно дает! А если еще уточнить, в какой день недели родился, днем-ночью, ... в общем, мы же сможем определить самых-самых! Которым ничего делать не нуно, жить в покое и праздности, а остальные им будут прислуживать. Это ж какая цель! Какие перспективы!
Степаныч,
Все на самом деле не так. Это же начало. Второй этап, они начнут меряться у кого ее больше, ну этой правильной крови. Что к этому преимуществу еще приподняться и еще стать выше.
Поэтому они там все представитель "правильного по крови направления" просто обречены не договориться. :)
Чернобылец
07.06.2007, 22:01
Чорнобильцю, ну невже Ви приходите на ЛФ тільки для того, щоб над українцями понасміхатися? :cool: А чи не краще Вам цим займатися десь.... ну на В-З наприклад? Там Вас всі розуміють, підтримують... бо й самі такі, як і Ви.
Оля, ну я же москаль и хулиган, татарин и угрофин. И кельтской крови, наверное не досталось (хотя только анализ даст ответ). Это же просто. Разве на меня можно обижаться ?
Чуть не забыл. И "совок" еще. И мне нисколько не обидно. Мне от этой глупости, которые с серьезным видом впаривают, смешно. Отчего ж это ?
Чернобылец
08.06.2007, 06:53
Оля,
А вы разве не в Сиэтле ?
Вообще вы зря так обиделись. Или вы согласны с тем, что написано по поводу заговора и все украинцы так думают ? Я точно также могу написать про заговор "злобных" эльфов против человечества или инопланетян. Типа, те же два этапа. Можно, конечно сказать, что бог создал москалей и украинцев из разного ребра, кровь у одних от ариев, у других от баранов. Что это доказывает ? НИЧЕГО !
Есть люди рациональные, а есть не очень.
Вот нарисуем такую картину. На тему кельтов. Встал опять утром (как всегда ! ) с колен начальник стройки и пришел на капитальный ремонт дома, который предыдущие преступные власти развалили, крыша прохудилась, стена треснула, газовые трубы ржавеют. (О плане капитального ремонта я вообще промолчу, так как его нет, так латают где придется). Хоть как-то залатать надо.
А никого нет на участках. Он прорабов, как настоящий строитель -"Так мол и так......... (дальше русский народный, русифицировался и обмоскалился вобщем ), где люди ?" А они ему -"Да в курилке все, ............................... (дальше русский народный) , разбираются, кто раньше пошел, у кого кровь какая, те вон вообще стали портрет ( внесите фамилию на усмотрению) в красный уголок вешать, а эти, смотрите ему мешают. Эти вон хотят только на своем языке говорить и чтобы все говорили, а те им говорят, что язик у коровы, а должна быть только мова. Хотя друг друга понимают нормально, но договориться никак не хотят. Мало того, стенку в курилке ломают с разных сторон, одни говорят там богатые и мы разбогатеем, а те говорят, там братья живут, какого фига там стенка стоит, мы ее там не ставили. Учетчицы и бухгалтера, тоже кусками торта бросаются, одни говорят "Полуничний торт", а другие нет "Клубничный", и смотрите, уже за волосы друг друга таскают и националистками и никчемами друг друга называют. Надо ж не только любить, как одна учетчица, учит, надо и ненавидеть, вот на торте с ненавистью и сцепились.
Стены трещат, скоро крыша упадет, прибъет же"
Отошли мы товарищь (пан) начальник от дома подальше, вот вот рухнет"
Заплакал начальник горькими слезами, разогнал Совет Директоров и прорабов и пошел со свечами новый музей устанавливать, чтобы опять на колени, а потом с колен встать.
Такие вот дела. Настоящий патриотизм, Оля, это не когда громче кричат и кровью и жертвами сравнивается, а когда вместе строят. В США вон, в шутку в передаче одна другую "нигером" назвала. Ну и что вы думаете произошло ?
Честно говоря, я бы даже за такие темы.......... Как в Америке, все ж на нее равняются. Неполиткореектность, это когда можно штраф, или даже тюрьму получить, за использование языка (хоть коров'яного, хоть какого) не по назначению и прикусывать, когда чего то хочется такого громко произнести, но приходится тихонько и для исключительно собственного упротребления, что сразу теряет весь смысл Поэтому и страна великая. Можно конечно сказать, что они к этому 200 лет шли, но как говорится, только умные на чужих ошибках учатся.
Не всем дано видимо.
Можно, конечно сказать, что я смеюсь над некоторыми постами. Не над украинцами, упаси боже. У меня пол-семьи украинцев, и даже галичанка есть в семье. Но смеюсь, я тут иногда, так и есть. Но заметьте и не каждую мысль можно легко довести до абсурда\ смеха, а ту именно, что уже составляет этот абсурд в почти чистом виде, как это сравнение по чистоте крови или национальности.
Если кто в бога верит, то она у нас одна, от Адама и Евы.
Боюсь мой пост не понравится некоторым. Не поддерживает он особой исключительности одних национальностей над другими
New Shrek
08.06.2007, 09:31
Он даже братьям меньшим говорил:"Я с вами одной крови, ты и я ?Согласен ,Вы брат мой меньший
Чернобылец
Краткость — сестра таланта. Если бы ему прожить еще сорок лет и все эти сорок лет читать, читать и читать, и учиться писать талантливо, то есть коротко, он выпалил бы во всех вас из такой большой пушки, что задрожали бы небеса.
Чернобылец
08.06.2007, 21:42
Согласен ,Вы брат мой меньший
А так я каточком таким асфальтовым по теме проехал. Обидно конечно некоторым. Так хотелось кельтской кровью выделиться и отделится от коварного угрофинна. Не ребята, не получится. У каждого есть только то, что бог дал, что удалось своим трудом и умом приобрести, ну и обстоятельствами.
Шрек,
Я даже и не сомневался, что у человека, который имеет подпись про энтропию наличествует логика. Сравните свой вчерашний и сегодняшний посты. Вчера никакой общей крови, сегодня, я уже брат. (Ну меньший или нет - это уже второстепенно, с учетом многозначности слова меньший)
Это уже шаг навстречу. Еще немного и мы пожмем руки. :)
Василь,
И вам того же !
:)
Чернобылец
08.06.2007, 21:57
Чуть серьезнее на туже тему. ИМХО.
Тут собственно есть одна проблема, вызванная конкретными историческими причинами. Это то что украинство на ЗУ - оно выстраданное, добытое в борьбе, сначала с полонизацией, потом ограничения, вызванные особым статусом жителей ЗУ. Ведь не для кого не секрет, что Сов. Власть ограничивала права граждан, исходя из классовой, принадлежности к определенным формированием и поведенческой ("неправильной") деятельности их родственников и наличия родственников за границей. Эта обида на подсознательном и поведенческом уровне четко послеживается. Эти социальные "тюремные решетки" неравности конечно же существовали. И не только для ЗУ.
На ВУ - украинство, есть насаженное сверху, поэтому не настоль болезненно воспринимается общность с соседями. Для них в основном русские, украинцы и белоруссы - это почти одно и тоже. Никакого по сути ущемления и неравенства. Если и были, то Сов. Власть была одинаково жестока для всех одинаково. Мало того, если посмотреть на руководство СССР, то Хрущев, Брежнев, Черненко - собственно выходцы с Украины. К ним можно приписать и Горбачева. На Ставрополе то кто живет ? Потомки казаков.
Но самое интересное не в этом. А в том, что на ЗУ, вроде бы и Сов. Власти нет, хотят опять иметь эти психологические "тюремные решетки", выделиться. Поэтому и такие материалы про кровь, про угрофиннов, татар................ так легко становятся популярными.
afterstep
08.06.2007, 23:13
Но самое интересное не в этом. А в том, что на ЗУ, вроде бы и Сов. Власти нет, хотят опять иметь эти психологические "тюремные решетки", выделиться. Поэтому и такие материалы про кровь, про угрофиннов, татар................
ні - це просто реакція спротиву на "там живьот ісконно русскоє насєлєніє"
Оля, ну я же москаль и хулиган, татарин и угрофин. И кельтской крови, наверное не досталось (хотя только анализ даст ответ). Это же просто. Разве на меня можно обижаться ?
Чуть не забыл. И "совок" еще. И мне нисколько не обидно. Мне от этой глупости, которые с серьезным видом впаривают, смешно. Отчего ж это ?
И ещё пятая колонна и враг Украины (по версии человека с веслом).
Так что не скромничайте. :)
А что, так сильно задевает, что нужна такая неадекватная реакция сопротивления? Не проще просто не реагировать?
afterstep
09.06.2007, 08:50
можливо, й простіше - але ви тоді просто на голову вилізете з криками "аутодаффе! їм нема що заперечити!"
От і змагаються маразматики з нашого боку з маразматиками з вашого боку, незважаючи на кількісну перевагу ваших... ;)
--
Не мав на увазі когось образити - але таки російськомовних більше взагалі - відповідно, маразматичних дописів/відвідувачів - зокрема ;)
mota_boy
09.06.2007, 08:57
Так хотелось кельтской кровью выделиться и отделится от коварного угрофинна. Не ребята, не получится.
Ніхто виділитись не хотів, мені потрібно було додати смайлик до назви гілки. Я навпаки з гумором відношуся до маразматичних заяв автора статті, на яку я дав лінк.
можливо, й простіше - але ви тоді просто на голову вилізете з криками "аутодаффе! їм нема що заперечити!"
От і змагаються маразматики з нашого боку з маразматиками з вашого боку, незважаючи на кількісну перевагу ваших... ;)
А мы не можем в стороне остаться, когда такой бой. :)
Козацькому роду...
afterstep
09.06.2007, 09:16
та от і бачу, що вас, козаків, аж зашкалює....
та от і бачу, що вас, козаків, аж зашкалює....
Та и драгуны ничё, хлопцы лихие. Гикают так, аж уши закладывает.
:)
Пересвет
09.06.2007, 14:06
Соскучился Я по Даниле. Как он тут?
afterstep
09.06.2007, 19:48
саме нові весла випробовує ;)
Чернобылец
10.06.2007, 03:12
А куда оно пропало то ? :)
mota_boy
10.06.2007, 07:51
А куда оно пропало то ?
не може пропасти те чого ніколи не було, це так як не знав, не знав і забув
Степаныч
10.06.2007, 13:19
- Тату, а інопланетяни є?
- Ні, синку, то фантастика.:dance:
Чернобылец
10.06.2007, 23:47
не може появится чого ніколи не було, , но имя можно поменять или присвоить.:)
Desperado
11.06.2007, 00:21
- Тату, а інопланетяни є?
- Ні, синку, то фантастика.:dance:
Толя: Папа, а на том бєpєгу наші?
Опанас (зловісно): Там кацапи...
О. Подерев'янський. "Кацапи".
Пане Чорнобильцю, чи не могли б Ви розкрити Ваше:
«На ВУ - украинство, есть насаженное сверху, поэтому не настоль болезненно воспринимается общность с соседями»
Соскучился Я по Даниле. Как он тут?
Приходь, побалакаємо. Чи ти весь там у "памперсах" застряг?
Чернобылец
11.06.2007, 21:43
Бьет челом вам ваш покорный слуга иже сумнявшийся Чернобылец. Жил мой угрофинский народ по берегам рек Ока, Москва, Печора, Волга, ..... Жили мы скромно, рыбу ловили, земледелием занимались, охотой луком иногда баловались. Писать, вроде нам ни к чему было, не все могли, клинописью так иногда писали. Но пришли к нам люди с Юга. Принесли письменность, основы государственности и слово божье. Не все наши приняли это. Многие по старому хотели жить и богов своих любить. Но были они суровы, но справедливы. Кого к себе забрали, кого на кол посадили, кипящей смолой в горло залили. И поняли мы, что они сильнее, мудрее и более продвинуты и в законах и в организации и в слове божьем и в армии и в письменности и............ Но самое главное, были они настолько великодушны, что имя они свое нам дали - русские.
И вот исполненные благодарностью мы бывшие угрофинны работали усердно и технологию развивали, несмотря на жестоких правителей и врагов внешних и территорию расширяли, Много нашего народу полегло, но много и пришло к нам с этих южных территорий. И жили мы вместе и женились и детей рожали и делили и радость и невзгоды. Но всегда мы помнили о том, как они пришли изначально и дали все передовое, что у них тогда было.
И вот решил я им прийти к ним упасть в ноги и сказать - спасибо вам за ваше великодушие Руские и поделиться своими знаниями и богатством, как они когда-то сделали.
И что вы думаете - не нашел я их, не стало там русских. Родственников угрофинских нашел своих, но их то какой-то «пятой колонной» называют, то отправляют на вокзал. А есть какие-то периферийцы, есть и хорошие люди среди них, а есть, что ругаются только, обзывают меня то угрофинном, то татарином, то агентом Кремля», то еще как. Да еще говорят, что не жили тут никогда никакие русские.
Люди добрые, помогите мне отыскать потомков тех великодушных старших братьев, чтоб отблагодарить их смог мой угрофинский народ за их доброту, великодушие и мудрость, за переданную нам силу и великодушие, за язык, письменность и слово божие, куда ж они подевались, неужто их эти периферийцы изничтожили.
Не могу больше писать, рыдания сотрясают грудь, сжимается в печали сердце.
бути кельтом, чи кельтського походження — це, типу, погано?...
Чернобылец
12.06.2007, 21:42
Я вот все время сомневаюсь тут. Что идет вначале в Европе (упаси бог не в АнтиЕвропе по определению некоего Лемко :) ) при определении качеств человека в этом стремительно уменьшающемся все более космополитическом мире - интеллект, внутренняя культура и знания или национальность ?
Бьет челом вам ваш покорный слуга иже сумнявшийся Чернобылец...
Чернобылец, я Вам родственничка нашла: :D
"ІСТОРІЯ О АТТІЛІ 1, КОРОЛІ УГОРСЬКОМ
Кгди через давніми часи гуннове або, як їх нині посполиті зовуть, угрове із своїми княжати Белем, Кевом і Надиком положилися були обозом над рікою Тисою, тогди в тот час в Паноннії 2, то єсть в том краю, которий тепер угорським зовемо, мешкали разниє народи, а украйниє місця для наїздов неприятелей сторожу держачи і до оборони готов будучи, держав з тої сторони Дуная ніякий Матернус альбо, як єго нікоториї зовуть, Матринус."
http://litopys.org.ua/old14_16/old14_22.htm
Prozektor
29.12.2007, 17:19
Наличие значительной тюркской (монголоидной) примеси в украинцах - неоспоримый факт, основанный на данных многих отраслей науки.
1.Антропологии.
2.Лингвистики
3.Генетики
Читал где-то, что в Европе только один человек имеет гаплогруппу и гаплотип Чингис-Хана.
И этот человек-украинец !
Может этот ?
Чорноволенко Александр , депутат ВР, "Наша Украина"
http://ra.foto.radikal.ru/0709/18/b7678133a82b.jpg
Или этот?
Пилипенко Юрий Иванович , директор завода "Датчик".
http://rt.foto.radikal.ru/0709/fa/9e39b784b3fd.jpg
А может этот ?
Сагайдак Дмитро, Верховный Отаман Украины и диаспоры( один из Верховных, их очень много на Украине, этих отаманов, и все- верховные)
http://rt.foto.radikal.ru/0709/18/46a48488c87b.jpg
Фото я беру из ежегодника "Ділова, політична, інтелектуально-творча еліта України" за 2007 год.
Додано через 43 секунди
Чорный Андрий Иванович, директор Финансово-Промышленной Компании "ЧіК"
http://rq.foto.radikal.ru/0709/fa/b3f0af495496.jpg
Ткачук М.С., начальник команды "Черное море"
http://ra.foto.radikal.ru/0709/24/1373293ab688.jpg
Для сравнения.
Кыпчак-ногай.
http://ru.foto.radikal.ru/0710/3f/1b1189cdf1f3.gif
Додано через 3 хвилини
Литвиненко В.В..директор ТОВ "Бликом"
http://re.foto.radikal.ru/0709/66/6debe3946431.jpg
Козак Роман,голова Стрийской районной рады Львівської області
http://rf.foto.radikal.ru/0709/e0/7dcc69edbd46.jpg
Паладій Микола, голова державного департаменту інтелектуальної власності
http://rp.foto.radikal.ru/0709/cb/0e2b5de7b49f.jpg
Гречкивський Микола, Высший Хозяйственный суд Украины-судья
http://rk.foto.radikal.ru/0710/bf/e6968fea2a7c.jpg
Помазанский Андрий, ген директор ДП "Агро-Аврора"
http://rq.foto.radikal.ru/0710/23/8503392b64ed.jpg
Косенко Іван , Директор Нац. дендрологгічного парку " Софіївка"
http://rc.foto.radikal.ru/0709/57/7a6cc8e3a81e.jpg
Амбросийчук Ярослав. головный ликар роддома №7 г. Одессы
http://rb.foto.radikal.ru/0710/a6/fae604e0115a.jpg
http://rp.foto.radikal.ru/0709/6d/1e5d4355fa0e.jpg
Руслана Лыжичко, певица
http://foto.meta.ua/albums/userpics55/557710/%F0%F3%F1%EB%E0%ED%E0.jpg
Інна Цимбалюк (модель)
Пример монголоидного влияния. Симпатичная дама, но скулы, зубки... Орда, однако.
http://foto.meta.ua/albums/userpics55/557710/%D6%E8%EC%E1%E0%EB%FE%EA%20%E8%ED%ED%E0.jpg
http://foto.meta.ua/albums/userpics55/557710/normal_%D6%E8%EC%E1%E0%EB%FE%EA%20%E8%ED%ED%E0.2.j pg (http://foto.meta.ua/albums/userpics55/557710/%D6%E8%EC%E1%E0%EB%FE%EA%20%E8%ED%ED%E0.2.jpg)
Додано через 7 хвилин
Киевские татары.
А началось все с литовского великого князя Гедимина (1305 — 1341), который, будучи искусным политиком, не только искал согласия с татарами, но и стремился использовать их завоевательские возможности в своей борьбе с Тевтонским орденом.
После войны часть ордынцев осталась на постоянной службе в Польско-Литовском государстве, стала для него ценным приобретением как военная сила. В конце Х1V века, во времена правления литовского князя Витольда (1392 — 1430) это княжество в глазах Западной Европы стало безопасным оазисом для выходцев из различных стран мусульманского Востока (татары, турки, ногайцы, черкесы и др.). Здесь они находили не только безопасное пристанище, но и лучшие условия жизни, нежели в родной стороне. И вовсе не случайно в то время татары относились с большим почтением к литовскому князю Витольду: он стал для них идеалом монарха, с которым не мог сравниться ни один князь из династии Ягеллонов. Период его правления (по мнению татар) был самым лучшим в истории польско-литовских мусульман. Вот почему именно в это время в Литве возникло наибольшее число татарских поселений.
Те ордынцы, которые поселялись в Литве, получали из рук великого князя обширные вотчины, за которые несли воинскую службу. Пользуясь всеми правами русско-литовских бояр, они имели гарантированную свободу вероисповедания и соблюдения обычаев. Поэтому память о Витольде как князе, который был неравнодушен к татарам, передавалась из поколения в поколение. Интересная историческая справка: еще во второй половине ХVI века польско-литовские татары в своих молитвах и преданиях называли Витольда опорой ислама в немусульманских странах. Один день в году они молились за спасение его души.
Все татарское население Польши негласно делилось на несколько групп. Первое место в социальной структуре занимали потомки ордынских султанов и мурз, которые владели большими вотчинами. За это они были обязаны нести конную военную службу и потому пользовались правами господствующей шляхты.
Вторую группу составляли так называемые татары-казаки (служебное боярство). Они происходили из простых воинов, которые прибывали в Речь Посполитую в обозах ордынских султанов и мурз. Казаки получали небольшие участки земли и служили за это не только в войске, но и при дворах короля и вельмож.
Третью группу составляли городские татары, в значительной степени являвшиеся потомками военнопленных. В архивных документах их называли «простыми татарами». Они юридически отделялись от богатых татар, а за правовую опеку платили отдельный налог.
В первой половине ХVШ века татарские полки Речи Посполитой стали называться уланскими. Происхождение этого названия не только экзотично, — оно имеет татарские исторические корни. В Золотой Орде улан был титулом, означающим принадлежность человека к роду Чингис-хана. Когда судьба забросила в Литву и Польшу многих представителей татарских княжеских родов, они сохранили за собой этот титул на многие века, посвятив себя военной службе и дав это благородное название своим хоругвям.
Обязательно следует упомянуть, что после третьего раздела Польши (1795 г) и восстания Тадеуша Костюшко, в котором польские татары приняли активное участие, спрос на польских воинов-мусульман ничуть не уменьшился.
http://tatar-history.narod.ru/polskie_tatar.htm
Додано через 8 хвилин
Ющенко Виталина
http://www.ipicture.ru/0/2303/1/d827f12e35eae370ba9c65b7f6026695.jpghttp://www.ipicture.ru/0/2304/1/e6c2dc3dee4a51dcec3a876aa2339a78.jpg
http://www.ipicture.ru/0/2305/1/2d2ca7eedf739ef4c3800713ec482e1a.jpg
Додано через 39 хвилин
Оказывается самымые близкие родственники русских ... нет, не украинцы... поляки !!! Вот результаты российских исследований:
Цитата
Генетические расстояния русских до других этносов. Генетические расстояния русских до обобщенных популяций европеоидов и монголоидов, а также от немцев, поляков, финнов, китайцев и монголов по пяти полиморфным локусам, HP, GC, PGM I, GLO I и Est D вычисляли по (Cavalli-Sforza, Bodmer, 1974) (табл. 2). Частоты генов
сравниваемых с русскими популяций взяты из (Батсуурь, 1986, Mourant et al., 1976). Наименьшим оказалось генетическое расстояние русских от поляков (d=0,09702), несколько дальше по генетическому расстоянию от русских отстоят немцы (d=0,11790), затем финны, и наибольшим являются генетические расстояния русских до китайцев и монголов, так же, как и до обобщенной популяции монголоидов.
Таблица 2
Генетические расстояния русских до других этносов Евразии
Популяции, сравниваемые с русскими____Генетическое расстояние (d)
Европеоиды___________________________0,12999
Немцы________________________________0,11790
Поляки_______________________________0,09702
Финны________________________________0,15708
Китайцы______________________________0,38905
Монголы______________________________0,25212
Монголоиды___________________________0,38104
Генетическое расстояние русских до обобщенной популяции европеоидов примерно соответствует расстоянию до немцев и поляков.
В целом частоты генов русских как в случайной выборке из населения Москвы (табл.1), так и средние частоты генов русских (табл. 1), а также генетические расстояния русских от разных этносов европеоидного и монголоидного происхождения указывают на европеоидное происхождение русской популяции. Как лингвистические, так и антропологические и археологические данные говорят о том, что компонентами древне-русской народности, кроме славян, послужили дославянское население Верхнего Поднепровья – восточнобалтийские племена, а позже финно–угорские племена Волго-Окского междуречья и Новгородского Севера (Третьяков, 1970, Алексеева, 1973; 1999). В IX-X в.в. нашей эры Киевская Русь, государство восточных славян, объединила более 200 славянских, финно-угорских и латышско-литовских племен. Большие генетические расстояния русских от монголоидов говорят о незначительном вкладе последних в становление русского этноса. Близость распределения частот генов русских к таковому обобщенной популяции европеоидов подтверждается и изучением рестрикционного полиморфизма ядерной ДНК: так, аллель HBB (Ava II)+у русских встречается с частотой, близкой к средней по европеоидам (Петрищев и др., 1992). Исследования ПДРФ митохондриальной ДНКтакже говорят о близости русских к европеоидным этносам (Лемза, Соколова, 1992).
vak.ed.gov.ru/announcements/biolog/nazarova.doc
Prozektor
29.12.2007, 18:00
http://i005.radikal.ru/0712/c4/fa7c96a97670.jpg
Как видно, самый крупный кружок, среди "неполяков", у русских, а восточные поляки, вапще как русские !!
Вот данные германских генетиков :
По 18 аллелям шести локусов было сравнено население 11 стран - Литва, Польша, Россия, Финляндия, Украина, Дания, Румыния, Швеция, Чехословакия, Венгрия и Восточная Германия (т.е. тогдашняя ГДР), работа "Genetic affinities of the Balts : a study of blood groups, serum proteins and enzymes".
-расстояния от украинцев и русских до населения всех остальных проверенных в этой работе стран.
Украинцы: до русских - 13.3, до восточных немцев - 18.6, до поляков - 18.9, до литовцев - 29.2, до венгров - 29.5, до финнов - 35.5, до чехов -35.8, до датчан - 36.0, до шведов - 39.4, до румын - 40.6.
Русские: до поляков - 12.0, до украинцев - 13.3, до финнов - 18.6, до восточных немцев - 18.9, до чехословаков и литовцев - 23.8, до румын - 24.4, до венгров - 25.3, до шведов - 31.8, до датчан - 33.6.
Додано через 55 секунд
Работа польских генетиков:
Homogeneity and distinctiveness of Polish paternal lineages revealed by Y chromosome microsatellite haplotype analysis.
Перевод:
Образцы населения из Германии и России также показали сходства Польскому населению, с относительно маленькими RST-значениями на парами сравнениях (0.0176-0.097). Заслуживающий внимания, что почти из сравнений между шестью Польским населением и русские показали статистически не существенные отличия (0.05 0.001). Эти генетические сходства – вероятнее всего результат общего Славянского происхождения.
Самыми близкими народами русским оказались поляки и немцы, а финны увы нет...
А к украинцам самые близкие народы монголы, монголоиды и китайцы.
СРАВНЕНИЕ Y-ХРОМОСОМ РУССКИХ, БЕЛОРУСОВ И УКРАИНЦЕВ
Polymorphism of STR Loci of the Y Chromosome
in Three Populations of Eastern Slavs
from Belarus, Russia, and Ukraine
S. A. Kravchenko 1, P. A. Slominsky 2, L. A. Bets 3, A. V. Stepanova 3,
A. I. Mikulich 4, S. A. Limborska 2, and L. A. Livshits 1
We did not find statistically significant differences
between the Russian and Belarussian populations (P =0.17) in
the frequencies of allelic variants of all loci. The difference
between the Ukrainian and Belarussian populations was
significant (P = 0.04).
Перевод:
Мы не нашли статистически существенных отличий
между русскими и Белорусским населением (P =0.17) в
частоте вариантов всех местоположений. Разница
между украинцами и Белорусским населением была
существенной (P = 0.04).
Додано через 2 хвилини
Опять, украинцы и их родичи
http://i013.radikal.ru/0712/45/82c718ff7cff.jpg
Додано через 4 хвилини
Карта , иллюстрирующая остаточныое заселение украины тюрками. Не здесь ли корни чорнобривости украинцев?
http://i020.radikal.ru/0712/41/5d87a2d77946.jpg
levandivka
29.12.2007, 18:07
Пане Prozektor...
Ви вкурсі, що тут форум, кав'ярня...
Не lj, не колекція рефератів...
Ви певні, що це стане предметом обговорення?..
Наспівуючи:
Дорогая передача! Во субботу чуть не плача,
Вся Канатчикова Дача к телевизору рвалась.
Вместо, чтоб поесть, помыться, уколоться и забыться,
Вся безумная больница у экрана собралась.
Говорил, ломая руки, краснобай и баламут
Про бессилие науки перед тайною Бермуд.
Все мозги разбил на части, все извилины заплел,
И канатчиковы власти колят нам второй укол.
Уважаемый редактор! Может лучше про реактор,
Про любимый лунный трактор? Ведь нельзя же, год подряд
То тарелками пугают, дескать, подлые, летают,
То у вас собаки лают, то руины говорят.
Prozektor
29.12.2007, 18:11
Пане Prozektor...
Ви вкурсі, що тут форум, кав'ярня...
Не lj, не колекція рефератів...
Ви певні, що це стане предметом обговорення?..
Я выложил доступную мне информацию.
Если у кого есть возражения, готов к обсуждению.
Не все ж " Страна Моксель", есть и "укротюрки"
levandivka
29.12.2007, 18:15
Ви ж розумієте, що лінку на викладену статтю достатньо... :)
Навіщо ж лякати форумлян ТАКими портретами...:)
Prozektor
29.12.2007, 18:22
Ви ж розумієте, що лінку на викладену статтю достатньо... :)
Навіщо ж лякати форумлян ТАКими портретами...:)
Що є , то є..
Samojlovu4
29.12.2007, 18:49
Ну і що? Вишукав буцім 15 українців з буцім тюркськими рисами...
Якщо так дуже тема цікавить, пропоную переїхатись в Німецію наприклад... тут того матеріалу на кожному кроці... як негра за кілометр видно, так само і русака здалеку розпізнаєш, і не помилишся... во де "кровушка азіацкая", рідненька монголоїдна! Лиця широкі, скуласті, очі вузькі... самі малі, грубі, з короткими ногами...
Казав мені один німець: "Ну як так - запрошуємо на переселення німців, приїжджають одні буряти-монголи і кажуть, що вони ісконно русскі?!"
ну і що виходить -що українці і росіяни і не брати і наша рядом не лежала?і слава богу то і ідіть собі з богом.нема ніякого братства між нами і не було.
Prozektor
30.12.2007, 11:46
Вишукав буцім 15 українців з буцім тюркськими рисами...
Могу ещё подкинуть.
Мне нетрудно.
levandivka
30.12.2007, 12:31
ещё подкинуть
З якою метою?
Невже плювання в небо приносить позитив?
Слухайте, 200 долярів і ви точно знаєти ваші корні. Нема чого струшувати пороз зі всякіх грамот. Генетіка - то така наука, що не дуже любить всякі сантіменти.
levandivka
30.12.2007, 15:52
200 долярів і ви точно знаєти ваші корні.
Йой! я не певен, що зараз групу крові з першого разу вірно встановлять... :)
Могу ещё подкинуть.
Мне нетрудно.
може спочатку -- свою власну?.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
Prozektor
30.12.2007, 16:52
може спочатку -- свою власну?.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
Зачем?
Я не укр и не тюрк.
Лучше выкладывать фото ИЗВЕСТНЫХ украинцев.
levandivka
30.12.2007, 16:55
Десь бачив фразу:
Судьба прожектора - всегда оставаться в тени... :)
А серйозно, то не завадить познайомитися. У нас і розділ відповідний є...
Йой! я не певен, що зараз групу крові з першого разу вірно встановлять... :)
А от не треба ля-ля, програма є така: Геном Людини. От в рамках тої програми і роблять. Раніше ще дешевше було, їм потрібні були приклади генні, але зараз вже ні. Але ціна невиличка, бо генетічній аналіз - то дорога штука. Посилаєти свої гени до Гамерики, і получаєти всьой росклад. А то "ізвестніе люді, ізвестніе люді". Що мені до них, як в мене баба, с українським призвищем, народжена недалеко від Львова, і всі ії родичі - біляві, височенні, голубоокі і прямоносі? І до діда-прадіда-прапрадіда всі з того ж села. І дідо також. І що?
Зачем?
Я не укр и не тюрк.
так і я не тюрк.....
тільки трошки (1\4) -- українець....
але фото своє тутка запостив.... http://www.forum.levus.info/Smileys/comfort/wink.gif
Prozektor
31.12.2007, 11:03
як в мене баба, с українським призвищем, народжена недалеко від Львова, і всі ії родичі - біляві, височенні, голубоокі і прямоносі? І до діда-прадіда-прапрадіда всі з того ж села. І дідо також. І що?
Среди Львовян много светлых( польское влияние -оставили генетический след).
Хотя, Господин Ивченко тоже из под Львова, но не блондин.
http://foto.meta.ua/albums/userpics55/557710/Irena_180x180.jpg
http://foto.meta.ua/albums/userpics55/557710/200px-%25D0%2590%25D0%25BD%25D0%25B8_%25D0%259B%25D0%25B E%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25BA.jpg
http://foto.meta.ua/albums/userpics55/557710/3176.jpeg
Яке "польське"? В їх селі взагалі таких циган не було. Тобто зовсім. Середь поляків таких бачила, але не так вже і багато. В вас якісь генетічні дослідження є?
Prozektor
02.01.2008, 10:59
якісь генетічні дослідження є?
Чьё ? Ивченко?
А в целом по украинцам есть,конечно.
Prozektor
04.01.2008, 14:30
Буду вдячна за лінки.
«Поляк, білорус та росіянин антропологічне стоять дуже близько один до одного;
українець, в свою чергу, дуже відрізняється від всіх своїх сусідів і, з антропологічного
погляду, займає цілком самостійне місце» (в підр. Рудницького, ст. 182).
http://www.ukrcenter.com/library/read.asp?id=137&page=2#text_top
http://litopys.org.ua/segeda/se03.htm
Вовк слідом за Амі (Намі), як це згадувалося вище, об'єднував українців разом з
південними слов'янами (сербами, хорватами) та чехами й словаками в одну расову
динарську групу (темнооких і темноволосих брахіцефалів високого зросту). Дальші
дослідники (Матіцка та інші) виділили чехів і словаків з цієї групи і зарахували
їх до альпійського расового типу (темний, круглоголовий, малого зросту).
Продовжуючи розвивати цю думку, російський вчений-антрополог Чепурковський, в
свою чергу, відніс українців також до альпійської раси.
http://www.ukrcenter.com/library/read.asp?id=137&page=3#text_top
Що ж стосується спроб В. Дяченка знайти аналогії українцям Центральноукраїнської області серед росіян та білорусів — представників світлопігментованого валдайсько-верхньодніпровського комплексу, то вони не дістали підтримки з боку інших фахівців. Зокрема, Т. Алексєєва наголошувала, що за кольором очей та волосся — ознаками, які відіграють дуже важливу роль в антропологічних класифікаціях європейських народів — українці та «валдайці» перебувають якраз на протилежних кінцях ланцюга, що сполучає північних та південних європеоїдів. «Весь антропологічний вигляд українців, — писала дослідниця, — свідчить про південні зв’язки, і, очевидно, немає підстав шукати йому аналогії серед груп, які входять до кола північних європеоїдів».
Додано через 2 хвилини
Дуже цікаві результати отримані за підсумками вивчення дерматогліфічної колекції з сіл Великополовецьке та Малополовецьке на Київщині, походження яких літописні джерела пов’язують з половецьким ханом XI ст. Турготканом. За свідченням «Повісті временних літ», 1094 року Турготкан віддав заміж за київського князя Святополка свою дочку, а натомість дістав дозвіл поселити у княжих володіннях свою орду. Союз Турготкана із зятем був нетривким і через два роки хан загинув у битві з руськими воїнами. Одначе й за триста літ по тому — наприкінці XIV ст. — містом Сквирою та довколишніми селами, включаючи згадані, володів його нащадок Кориман. Це підтверджується археологічними даними, оскільки в курганах давньоруського часу, розкопаних в околицях Великополовецького, знайдені кочівницькі поховання. До того ж деякі прізвища корінних мешканців даної місцевості, наприклад, Шеремет і Шамрай, мають тюркське походження. Так, слово «шеремет» перекладається як «жвавість, гарячкуватість коня», «той, хто має швидкий, легкий крок» (про коня), «брутальний, запальний, неввічливий».
За більшістю дерматогліфічних маркерів «половецька» вибірка близька до інших груп південного комплексу. Однак вона характеризується найвищим в Україні дельтовим індексом (13,5). Подібні величини даної ознаки, що є чутливим індикатором монголоїдної домішки, властиві корінним народам Поволжя та Приуралля, зокрема башкирам. Отже, дерматогліфічний аналіз дає змогу простежити в Середній Наддніпрянщині сліди давнього кочівницького компонента.
Додано через 5 хвилин
В УКРАИНСКОЙ МОВЕ БОЛЕЕ 4000 ТЮРКСКИХ СЛОВ!!!!!
(ЕНЦИКЛОПЕДІЯ «УКРАЇНСЬКА МОВА»
ТЮРКІЗМ. В укр. мові налічується бл. 4 000 Тюрк.слов (без урахування власних назв).
Додано через 7 хвилин
Крупнейший советский учёный-антрополог и антирасист В.П. Алексеев в книге «Человеческие расы» в те же годы писал, что раскопки древних могильников полян показали сильное несходство их черепов с черепами современных жителей Киевщины. Черепа полян более тонкостенные, средних размеров, как у северных великороссов, а черепа современных центральных украинцев массивные, крупные, то есть такие же, как у жителей Карпат, Словакии, Чехии. Учёный подтвердил мнение историков (например, В. Ключевского), что часть киевских славян спаслась и бежала к Карпатам и в Польшу, расселившись до самого Кракова (где в XIV появились даже православные храмы), а другая – на север вплоть до Архангельска. Таким образом, напрашивается вывод, что значительная часть Киевской Руси, её срединная часть, была опустошена врагом и обезлюдела на долгий срок: славяне не решались на покинутой земле селиться до тех пор, пока там разгуливали отряды татаро-монголов.
Додано через 9 хвилин
Сильное тюркское влияние на формирование украинцев это факт в доказательствах не нуждающийся. Известно, что именно территория Литвы (украинская ее часть) была местом массового проживания т.н. литовских татар, которые активно смешивались с местным населением.
demetris
05.01.2008, 10:40
Сильное тюркское влияние на формирование украинцев это факт в доказательствах не нуждающийся.
Ну та певно. То ми всі тепера арабо-монголи. І на*рена нам та держава і взагалі...
п.с. чогось мені аватарчик ваш не подобається, чого б це? ;)
Prozektor
06.01.2008, 16:47
Ну та певно. То ми всі тепера арабо-монголи. І на*рена нам та держава і взагалі...
п.с. чогось мені аватарчик ваш не подобається, чого б це? ;)
Ти против Майдану?!
levandivka
06.01.2008, 16:58
Ти против Майдану?!
В нас не тикають...
Prozektor
06.01.2008, 19:19
В нас не тикають...
Таковы правила форума?
levandivka
06.01.2008, 19:37
Таковы правила форума?
Ні! Досвід...
Prozektor
06.01.2008, 22:56
Тади звиняйте.
Цього бильше не повториться.
А по теме вопросы есть?
levandivka
06.01.2008, 22:59
по теме вопросы есть?
Останній: це все?..
Prozektor.... Я вам про генетіку.... А ви мені... Раскопкі-колекціі....
Буду вдячна за лінки.
А чого пані Левандівці не сподобалося то, що я попросила в Прозектора лінки? :)
levandivka
17.01.2008, 11:06
1. Я - не панІ... :)
2. Ваше замовлення спричинило додатковий викид сірко-водню на ЛФ.
Городецький
17.01.2008, 11:09
Читал где-то, что в Европе только один человек имеет гаплогруппу и гаплотип Чингис-Хана.
И этот человек-украинец !
Может этот ?
Це, звісно, Юрій Івнович Єхануров!!!! (чєлавєк і параход) Чого Ви його портрету не виклали? Ай-яй-яй :)
http://www2.pravda.com.ua/files/2/_Picture_file_path_2417.jpg
Всьо, Prozektor, Вашу теорію можна назвати досконало доведеною.
ПиСи: моя Вам порада, не пишіть більше про це, бо поламаєте досконалість доведення. ;)
Богданович
17.01.2008, 11:38
До речі, на території Закарпаття є кельтські й германські археологічні знахідки
demetris
17.01.2008, 15:38
Ти против Майдану?!
жартуєте? я там три тижні д*пу морозив. я проти того, що там того... пані така троха старша, троха беззуба...
мені більше подобаються символи типу панянки з ф/х "Помаранчеве небо", молоді і амбітні (хоча там була аж задуже "западенка" ;0)
по темі: мало щось воно мене хвилює... :)
Додано через 52 секунди
В нас не тикають...
та ще й мені, нє? :radist:
Додано через 1 хвилину
Тади звиняйте.
та ничо, ми тут стріляні горобці ;)
1. Я - не панІ... :)
2. Ваше замовлення спричинило додатковий викид сірко-водню на ЛФ.
Тю, і шо? Я ж надіялася на то, що він дасть якийсь справжній лінк на щось цікаве....
угрофін називає галичан кельтами.
Это отчасти верно.
Карта распространения славянских генов:
http://i008.radikal.ru/0801/ac/309a9460224b.jpg
-карта распространения кельтских генов:
http://i003.radikal.ru/0801/4b/041d9ecc612d.jpg
Prozektor
24.01.2008, 00:08
На Закарпатье , действительно, есть памятники Латенской культуры, кельтского происхождения.
Кто не знает, Богемия (Чехия)носит своё название от кельтского племени бойев.
Alexey Titievsk
24.01.2008, 00:14
А так я каточком таким асфальтовым по теме проехал. Обидно конечно некоторым. Так хотелось кельтской кровью выделиться и отделится от коварного угрофинна. :)
Помилуйте, панове, а угрофины то вам чем не угодили? Они то вооще с Енисея пришли на берега Балтийского моря.. Как ледник отступал, так и шли. Опять же "из варяг в греки" откуда пришло? Варяги (разбойники) - это же викинги и, кроме как по Днепру, им быстро до греков не добраться. И не добирались.. :)
Prozektor
24.01.2008, 00:17
Це, звісно, Юрій Івнович Єхануров!!!! (чєлавєк і параход) Чого Ви його портрету не виклали? Ай-яй-яй :)
http://www2.pravda.com.ua/files/2/_Picture_file_path_2417.jpg
Всьо, Prozektor, Вашу теорію можна назвати досконало доведеною.
ПиСи: моя Вам порада, не пишіть більше про це, бо поламаєте досконалість доведення. ;)
Ехануров- 100% бурят.
И он этого не скрывает, в отличие от некоторых.
Городецький
28.01.2008, 12:41
Ехануров- 100% бурят.
И он этого не скрывает, в отличие от некоторых.
Ви знаєте що таке усмішка або смайлик?
levandivka
28.01.2008, 13:22
Ви знаєте що таке усмішка або смайлик?
Хіба Вам аватару не видно?
антропологи з лябораторії генетики популяції людини Медико-генетичного центру Російської академії медичних наук минулого року вперше в історії РФ оприлюднили сенсаційні факти: великоруський люд - це прямі родичі фіно-угрів та східних українців.
http://www.vox.com.ua/data/publ/2008/01/21/genetyky-dovely-velykorusy-tse-ukrainizovani-fino-ugry.html
Полюбімо ж братів своїх!
:naci:
антропологи з лябораторії генетики популяції людини Медико-генетичного центру Російської академії медичних наук минулого року вперше в історії РФ оприлюднили сенсаційні факти: великоруський люд - це прямі родичі фіно-угрів та східних українців.
http://www.vox.com.ua/data/publ/2008...fino-ugry.html
Статья-вранье, за такие вещи, в суд можно загреметь легко.
На самом деле, вышло, что центральные и южные русские+восточные украинцы-самые славянистые вместе с белорусами и поляками. Ну а славянских генов у финнов, еще никто не отменял.
Карта славянских генов:
http://i008.radikal.ru/0801/ac/309a9460224b.jpg
На счет усредненных фоток русских, сюда: http://slavanthro.mybb3.ru/viewtopic.php?t=193
угрофін називає галичан кельтами.
Это отчасти верно.
Карта распространения славянских генов:
-карта распространения кельтских генов:
Карта, карта... А звідки вона взялась? Ну, що за ненауковій підход до справи....
Prozektor
08.02.2008, 11:33
http://www.vox.com.ua/data/publ/2008/01/21/genetyky-dovely-velykorusy-tse-ukrainizovani-fino-ugry.html
Полюбімо ж братів своїх!
:naci:
Журналист взял интервью у учёных и сделал выводы, какие ему лично нравились. В оригинальном исследовании ничего подобного нет.
Авторы были очень недовольны...
levandivka
08.02.2008, 11:36
Авторы были очень недовольны...
Хто сказав?
Ще одна класна стаття. Читайте...
Звідки взялася російська мова?
http://www.unian.net/ukr/news/news-238061.html
Якби не християнство, то російська мова була б невпізнанно іншою... Кирило й Мефодій не зрозуміли б богослужіння в сучасній православній церкві, яке ведеться нібито їхньою мовою... Чи слов’янською є російська мова?..
А також тут гляньте
http://censor.net.ua/go/viewTopic--id--197747
Украинский Язык является одним из старейших языков мира. Русский язык появился недавно из изковеркованого украинского и азиатсктх матюков.....
Марусино
14.10.2008, 22:37
Украинский Язык является одним из старейших языков мира. Русский язык появился недавно из изковеркованого украинского и азиатсктх матюков.....
підвісити б за щось авторів таких маячневих статей...
Якби не християнство, то російська мова була б невпізнанно іншою...
Украинский Язык является одним из старейших языков мира. Русский язык появился недавно из изковеркованого украинского и азиатсктх матюков.[/B]
:crazyman::)))):)))):)))):)))):good:
Ну нельзя же так, в самом-то деле. На ночь-то глядя. Уф... Я всю семью гомерическим хохотом на ноги поднял... Последний раз так веселился, когда один историк вполне серьезно доказывал, что Чингисхан родом с Украины, а второй доказывал, что от украинского все остальные языки произошли.
:crazyman::)))):)))):)))):)))):good:
Ну нельзя же так, в самом-то деле. На ночь-то глядя. Уф... Я всю семью гомерическим хохотом на ноги поднял... Последний раз так веселился, когда один историк вполне серьезно доказывал, что Чингисхан родом с Украины, а второй доказывал, что от украинского все остальные языки произошли.
Будет скушно, прочитайте: http://forum.mediaport.info/read.php?88,480670
Да, еще про древних укров поищите что угодно :) Там за крайней удаленностью эпохи вообще простор для фантазии. Хотя и в истории Киевской Руси чтение оригинальных памятников не освобождает от "вИдения" там украинцев.
можна, якщо врахувати, що "смєх бєз прічіни....."
хоча сміх ваш чітко зрозумілий -- від банального неуцтва...
з чим вас і вітаю!.. :)))
Марусино
15.10.2008, 12:00
можна, якщо врахувати, що "смєх бєз прічіни....."
з чим вас і вітаю!.. а ви серйозно вірите цим божевільним журналюгам, що сходять з розуму на ниві тупого націоналізму?.....за країну соромно із-за таких, хто статті ці катає...
Ну, вопрос, кто на что учился и как, оставим потомкам. Просто комментировать, или опровергать тот откровенный бред, который приведен в этих статьях, а особенно выводы, которые из этого бреда делаются, это просто опускаться на дегенеративную ступень развития аффтара. Мне тоже зрозуміла ваша реакция, были люди, которые на полном серьезе верили в превосходство арийской расы над всеми остальными и была куча ученых, которые этот постулат блестяще доказывали. Поздравляю вас с вашей верой. Далеко пойдете.
Так просто, для общего развития, почитайте Ипатьевскую летопись (http://www.krotov.info/acts/12/pvl/ipat01.htm) в оригинале. Общий для русского, белорусского и украинского языков, старославянский, имеет с ними одинаково мало общего и одинаково много сходного. С той лишь разницей, что во-первых, развитие всех трех после Батыева нашествия проходило по-разному, и если русский воспринял много от татарского (зачем отрицать очевидное?), а украинский и белорусский от польского, литовского и латыни, то это отнюдь не значит, что вопрос: "Чи слов’янською є російська мова?" звучит не то что безграмонтно, а просто на уровне анацефала с острой москльофобією. Во-вторых, добавте к этому еще несколько реформ русского языка, начиная от Петровской и получите полный букет.
PS Шекспир бы тоже не все понял в современном английском, не говоря уже про короля Ричарда. Так что, современный английский не романо-германский?
а ви серйозно вірите цим божевільним журналюгам, що сходять з розуму на ниві тупого націоналізму?.....за країну соромно із-за таких, хто статті ці катає...
та ні, я просто вчився в академії друкарства на факультеті "редагування та видавнича справа"...
предмет був такий "історія книжкової справи"...
мабуть, треба буди сходити до викладачів ще раз -- посміятися з них гомеричним реготом, сказати, що все, що вони знають з цього предмету -- тупий націоналізм і божевільний журналізм...
особливо гомерично порегочу з таких тупих націоналістичних тверджень, як "петровські реформи"; про відмінність слів не забуду гомерично пореготати, з дивної схожості між собою української та білоруської мови, закрию очі на дивну штучність певної словобудови російської мови...
особливо гомерично порегочу з таких тупих націоналістичних тверджень, як "петровські реформи";
Порегочить. Сміх, кажуть, життя подовжує.
А це, мабудь, саме тупий націоналіст про петрівську реформу писав? (http://www.elib.org.ua/linguistics/ua_readme.php?subaction=showfull&id=1106304755&archive=&start_from=&ucat=4&)
Особливо оце прочитайте уважно:
Московский деловой язык (который был взят за основу реформы) был , если можно так выразиться, языком "специального назначения". Он вырос в практике московских канцелярий, в законодательной деятельности московского правительства и был приспособлен для обслуживания лишь определенных, специфических, сторон общественной жизни - всякого рода деловых сношений. С этим связана и значительная бедность, односторонность его словарного состава, а также однообразие и малая выразительность его синтаксиса. Между тем новый литературный язык предназначался для выражения самого разнообразного содержания - и научного, и философского, и художественно-литературного. Новый литературный язык должен был быть оплодотворен, обогащен множеством слов, оборотов, синтаксических конструкций, для того чтобы стать подлинно гибким и многосторонним средством выражения мысли.
Крім того, кожна мова в свойому розвитку йде шляхом спрощення та уніфікації, і тількі продвинуті українці знов вводять нові-старі літери на кшталт Ґ. Чому б тоді й фіту не відновити. МараТон та каТетдра через Т не більш грамотно, ніж мараФон и каФедра. Бо звук всередині в грецькому оригіналі більш відповідає діфтонгу [ð].
и если русский воспринял много от татарского (зачем отрицать очевидное?), а украинский и белорусский от польского, литовского и латыни,
Дійсно, ва-ув! і хочеться людям постити такі за-"блуждєнія в трьох соснах". навіщо!
а про кельтський вплив в прикладному мистецтві бойків Вам будь-який український мистецтвознавець розповість. воно своєю аскетичністю, суворістю та глухими темними кольорами стоїть особняком від усього решта милого окові.
а про кельтський вплив в прикладному мистецтві бойків Вам будь-який український мистецтвознавець розповість.
Угу. А ще про українськи мотиви в піснях австралійских аборигенів. Як цього можна не знати? То дійсно, вся гуманітарна українська наука грунтується на постулаті, якій часто levandivka використовує: "Аби не москаль".
воно своєю аскетичністю, суворістю та глухими темними кольорами стоїть особняком від усього решта милого окові.
А пісня "Дивлюсь я на небо...", це продавні укри про збудований їми Стоунхедж співали.
А пісня "Дивлюсь я на небо...", це продавні укри про збудований їми Стоунхедж співали.
А Ви взагалі щось знаєте про історію кельтів (галлів)? І звідки слово Галичина (Galicia) взялося? Як ні, то читайте більше...
Марусино
17.10.2008, 13:47
нужбо розкажіть про кєльтів, цікаво..
я читала про сарматів та скіфів - це ніби пра-пра...українці.. А от про кльтів - це ще ДО оцих було, думаю, що ні.
і про Галичину теж розкажіть, до речі:)
А Ви взагалі щось знаєте про історію кельтів (галлів)
Дещо знаю. Але, взагалі-то історія кельтів дуже суперечлива. Перші дослідження про "сліди кельтської культури на Україні" прочитав ще з часів перебудови. Але, по-перше, значна кількість вчених вважають, що, деякі з сенсаційних знахідок на Дніпрі не мають до кельтів жодного відношення, а по-друге, ті поселення в Закарпатті, біля Дунаю та Чорного моря, які можливо і є кельтськими, по площині та "щільності культурного прошарку" переважно тимчасові стоянки. Їх площина рідко сягає більше 1,5 гектарів.
Але цей напрямок думки свідомих істориков буде розвиватися. Вони доведуть, що Галічина - батьківщина галів, та це вони ще до нашої ери переплили окіян і назвали Галопогоси Галопогосами.
Але цей напрямок думки свідомих істориков буде розвиватися. Вони доведуть, що Галічина - батьківщина галів, та це вони ще до нашої ери переплили окіян і назвали Галопогоси Галопогосами.
Думка всіх вчених сходиться, що батьківщина галлів є Австрія. Так що їм набагато ближче було мандрувати до Галичини (до речі Краків є Західна Галичина) ніж до Шотландії, Ґалісії в Іспанії чи древньої області Ґалатія на териториї сучасної Туречини.
Чи Краткий Курс нічого про це не каже?:mocking:
Марусино
17.10.2008, 14:21
Думка всіх вчених сходиться не думаю, що "всіх". Чомусь це більше галицькі вчені так і говорять.
ну то про галичину зрозуміло...залишимо. Ви мені про одесу щось розкажіть? хто пра-пра?:) або теж кєльти?
н
ну то про галичину зрозуміло...залишимо. Ви мені про одесу щось розкажіть? хто пра-пра?:) або теж кєльти?
Корінне населення і чудові люди - євреї. Хоча судячи з характеру теперішніх одеситів складається враження що це корінне населення поголовно емігрувало в Ізраїль і Штати а натомість на їх місце присунулася маса з Тамбовщіни і Рязанщіни...
Марусино
17.10.2008, 14:55
мдя.... Дякую.
образливо та ганебно.
Чи Краткий Курс нічого про це не каже?:mocking:
А... "Краткий курс истории КПСС" пам`ятаю. Чекаю-недочекаюся "Краткого курсу історії України".
Що до галів, кельтів та інших ертрусків та нібелунгів, то вони безперечно всі також українці. Я ще раз скажу, якщо с першого разу висловился незрозуміло для вас. Культурний прошарок в знайдених поселенях нібито кельтів-галів, за виключенням вже згаданих південно-українских, свідчить про те, що то були тимчасові зупинки. І сама належність ціх знахідок до гальскої культури ставиться під сумнів навіть українськими вченими, не кажучи вже про західних.
Дальневосточник
17.10.2008, 15:50
Думка всіх вчених сходиться....(до речі Краків є Західна Галичина) Пан Ромка приводил слова своег друга из Польши, читающего этот форум...Интересно было бы узнать его мысли о Кракове... ;)
Чекаю-недочекаюся "Краткого курсу історії України".
Що до галів, кельтів та інших ертрусків та нібелунгів,
ось, прошу дуже! це зіскановано з американського підручника історії для американських дітей.
:) стрілками показано шлях міграції - зверху є слово КЕЛЬТИ.
http://img385.imageshack.us/img385/1838/steppersmr9.jpg
в підручнику наш народ називають Vedic Arians, - це для Чорнобильця, "на здогад буряків ". про їхні вірування та релігійні практики тут писати не буду. але це було, звичайно ж, кастове суспільство - кельти , як ми з вами знаємо, - також тому що.
Кілька років тому я проживав в Шотландії. Мій колега, лікар-стоматолог з Ірландії мав дуже багато інформації на тему кельтів. Так ось, він був на 100% впевнений що ми маємо спільні коріння.
Я знайшов статтю, яка проливає деяке світло на цю тему
http://postup.brama.com/dinamic/usual.php?what=20848
Так, це лише теорія, яку як і переважну більшість історичних теорій ніхто на 100% не доведе.
Але мені смішно одне. В цій гілці кілька форумчан, судячи з їх дописів є аж ніяк не українського, тим більше, західноукраїнського походження зустріли цю теорію "в штики" з непотрібними насмішками і з сарказмом.
Чому вона вам так неподобається, дараґія таваріщі???
Мене абсолютно не цікавить, якого походження є ваша нація - угро-фінського. татарського чи монгольського?То чому вас так обходить одна із теорій походження моєї нації?
До речі, вже доведено, що Каменецький міст, його внутрішня частина - римська. А Каменець - римське (дакійське) місто на Смотричі. З римських джерел відомо, що основу його населення складали дакійці, кельти.
levandivka
18.10.2008, 10:14
зіскановано з американського підручника історії для американських дітей.
Ггг...
Згадав Задорнова...:mocking:
між іншим, для людей, які знають Штати зсередини, жарти Задорнова виглядають тупуваті, заздрісні й шовіністичні.
енівей,
всі люди - брати.
Хіба це соромно походити з кельтiв?
Колись схiдна або північна орда загнала предкiв в гори, вони там сберегли деякi звичаi , мову не зберегли.
Тепер ми словяне різного походження.
PS
Может поцсаны от пацинаков ( печенегов) произошли нехай пра гэта книжки пишуть.
Boris_Kiev
15.11.2008, 13:37
поцсаны от пацинаков
Куууууу
Куууууу
Куууууу
КЮ ! (С)
Может поцсаны от пацинаков ( печенегов) произошли нехай пра гэта книжки пишуть.
а хіба не від одеського "поц", тобто "слово з трьох букв"?... о_О
а хіба не від одеського "поц", тобто "слово з трьох букв"?... о_О
Даруiте за жарти в "серйозному" розділі.
Поцcани ако блiдi дупи не знають таємнiцу свого темнего походження.
http://observer.sd.org.ua/news.php?id=13101
Хоч i єресь, але там не все брехня,i гарний образ «Ісус у задумі». (Іконопісець Карло Парізі Мілан, 1615 рік)
У статті мені більше образ Ісуса сподобався. Може хтось знайде щось для себе нове про Галов.
vBulletin версії 3.7.3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008