Показати повну версію : Цікава класифікація українських росіян
mota_boy
06.06.2007, 22:19
Росіян в Україні – вісім мільйонів триста тисяч чоловік.
Звиклі до зручностей радянського, а перед тим – російського імперського часу, які вони мали як своєрідна "титульна спільнота", повноцінні громадяни радянського pax romana ("римського світу"), вони раптом змушені ставати інакшими.
Зараз ці люди існують в трьох різних світах, в трьох різних рольових групах, нормальностях, ба навіть, спільнотах. Що "нормально" для українських росіян? Хто вони – п'ята колона Росії, що прагне "возз'єднання", ті, кого доля закинула на українські землі поза їхньою волею, чи політичні українці? Окупанти, гості чи наші з вами сусіди і співгромадяни?
повна версія тут
http://www.pravda.com.ua/news/2006/6/8/42672.htm
New Shrek
06.06.2007, 22:33
то бідні люди
то бідні люди
Ох и надоело, чесслово...
Представим: просыпаетесь Вы утром, на дворе - Львовская область будет отдельно, а Хмельницкая - отдельно (найдут разницу и в языке, и в истории). Ну и кто там будут ваши родичи, например, в Хмельницком воеводстве?
Взрослые люди... Тут в одном подъезде один говорит "та ты шо", другой - "здеся", а вы целое государство на чистоту перебираете, очень полезное занятие, и главное - совершенно безвредное.
Черешенька
06.06.2007, 23:36
Росіяни на Україні чи українці в Росії - велика національна меншина. Яку треба поважати. І які повинні також поважати країну, в котрій вони живуть. Я розумію, що історично так склалося, що протистояння між цими двома націями великі на різних рівнях. Але чому не сказати одній із сторін: кінець "війні", ми все ж таки слов"янські народи, маємо більш-менш схожі культури і ментальності і давайте не ятрити один одному душі, а нормально і культурно взаємноіснувати.
New Shrek
06.06.2007, 23:50
нормально і культурно взаємноіснувати.
вони не можуть
Черешенька
06.06.2007, 23:58
вони не можуть
А чому? Яка причина? Хоча тут, напевне, відповідь просту дати не можливо, можна цілі тому на тему писати :)
Але чому не сказати одній із сторін: кінець "війні", ми все ж таки слов"янські народи, маємо більш-менш схожі культури і ментальності і давайте не ятрити один одному душі, а нормально і культурно взаємноіснувати.
Черешенька, - нормальним людям таке говорити і пояснювати - немає необхідності. Вони і так нормально співіснують і не "ятрять" одне одному душі і інші, більш матеріальні речі :)
Але існує певна каста, з обох "сторін" яким це невигідно - нормально співіснувати для них означає втратити роботу, чорний піар, можливо й сенс буття... От їм пояснювати марно.
New Shrek
07.06.2007, 09:34
А чому?Я жив в Росії пять років,поважаю росіян,але жити в Росії не зміг,хоча снилась багато років підряд
В США громадяни є перш за все американцями, а потім - американець "китайського походження". Потрібно з повагою ставитись до традицій країни де живеш. В мовному плані теж. :o
Росіян в Україні – вісім мільйонів триста тисяч чоловік.
Звиклі до зручностей радянського, а перед тим – російського імперського часу, які вони мали як своєрідна "титульна спільнота", повноцінні громадяни радянського pax romana ("римського світу"), вони раптом змушені ставати інакшими.
Зараз ці люди існують в трьох різних світах, в трьох різних рольових групах, нормальностях, ба навіть, спільнотах. Що "нормально" для українських росіян? Хто вони – п'ята колона Росії, що прагне "возз'єднання", ті, кого доля закинула на українські землі поза їхньою волею, чи політичні українці? Окупанти, гості чи наші з вами сусіди і співгромадяни?
читати далі (http://www.pravda.com.ua/news/2006/6/8/42672.htm)
New Shrek
07.06.2007, 13:10
Змушені змінюватися
New Shrek
07.06.2007, 13:12
в країнах Балтії змінились ,і не померли
Цікава класифікація українських росіян
Ця вже тема існує, навіщо дублювати
Росіяни в Україні: змушені змінюватися. Частина 2 (http://www.pravda.com.ua/news/2006/8/31/46629.htm)
Ця вже тема існує, навіщо дублювати
Не помітив. Модератору прохання терміново видалити, або злити в одну. Не треба на мою думку змінювати назву статті, так само як у розділі ЛГ. Вашого авторства там немає, тому логічніше залишити назву, щоб потім не було подібних накладок. Ок?
Як завжди цікава і мудра стаття від Остапа!!!:y:
ми все ж таки слов"янські народи,
З ким? З росіянами? Звідки таке твердження? Ви не ображайтеся, почитайте історію, проаналізуйте а вже потім поспілкуємось, Ви тоді спокійно усвідомите що були повним невігласом, але це не є гріхом. І головне, для мене це не PR і роботу інженера я не втрачу від цього. В чому моя "ненормальність", ще ніхто не пояснив, просто образи на які я здебільшого не реагую.
а нормально і культурно взаємноіснувати. А хто проти цього? Навпаки я ЗА. Це ж не я закликаю до розподілу на титульну російську частину та не титульну українську, це не я стояв на трибуні у Северодонецьку, це не моє прізвище Затулін, це все та багато іншого саме з російським прапором, чи ні?
New Shrek
07.06.2007, 13:51
д Остапа!!!
ху із?
ху із?
про нього вже в якійсь гілці говорили...
Mattilainen
07.06.2007, 16:31
Интересно: двух разных участников, Данилу и Мота Боя, посещает идея запостить одну и ту же статью УП годичной давности на ЛФ практически синхронно... ;) :rolleyes:
Бывают же совпадения! :rolleyes:
Mattilainen
07.06.2007, 16:32
Змушені змінюватися
точно. а как же иначе-то? иначе никак.
Интересно: двух разных участников, Данилу и Мота Боя, посещает идея запостить одну и ту же статью УП годичной давности на ЛФ практически синхронно... ;) :rolleyes:
Бывают же совпадения! :rolleyes:
Чому Ви здивовані. Ми з Левандівкою та Міхом вчора з'ясували що бачили однакові сни.:p Я надибав посилання обговоренні статті www. fraza. com. ua/zametki/31.08.06/27939.html (http://www. fraza. com. ua/zametki/31.08.06/27939.html)
Черешенька
07.06.2007, 17:06
В чому моя "ненормальність", ще ніхто не пояснив, просто образи на які я здебільшого не реагую
А хто Вас ображає?
Mattilainen
07.06.2007, 17:12
Чому Ви здивовані. Ми з Левандівкою та Міхом вчора з'ясували що бачили однакові сни.
Это же отлично! :) Между участниками форума устанавливается кармическая связь! :)
Представим: просыпаетесь Вы утром, на дворе - Львовская область будет отдельно, а Хмельницкая - отдельно (найдут разницу и в языке, и в истории). Ну и кто там будут ваши родичи, например, в Хмельницком воеводстве?
ніхто держави не перебирає, а лише ідентифікуєм мешкаців країни серед тих кому вона дорога як національна батьківщина та всіх інших (окупантів, гостей, приїжджих бізнесменів та всіх їх нащадків)
Mattilainen
07.06.2007, 17:17
ніхто держави не перебирає, а лише ідентифікуєм мешкаців країни серед тих кому вона дорога як національна батьківщина та всіх інших (окупантів, гостей, приїжджих бізнесменів та всіх їх нащадків)
А зачем?
А хто Вас ображає?
Та не Ви, подивіться по гілках, зрозумієте про що мова.
....., ми все ж таки слов"янські народи, маємо більш-менш схожі культури і ментальності і давайте не ятрити один одному душі, а нормально і культурно взаємноіснувати.
нажаль дорога Черешенька....нажаль......
я на вихідних гуляв з дитинкою і були на дитячому майданчику: і як би то дивно не звучало - там мене ше більше вхопила націоналістична лють. Бо тільки побачиш малолітнього хулігана, який б'є всіх інших діток, ображає менших, намагається встановити свої правила на дитячому майданчику і вимагає від всіх їх дотримувати - то москальска дитина.....
як би не було прикро, але змушений констатувати - в москалів не вдасться культурно співіснувати....
Степаныч
07.06.2007, 20:59
А мне статья понравилась. АФтар молодец!
Полковник
07.06.2007, 21:03
- то москальска дитина.....
як би не було прикро, але змушений констатувати - в москалів не вдасться культурно співіснувати....
:D Жжет, ацкий сатана!
Любі шанувальники, ось нова стаття Остапа http://pravda.com.ua/news/2007/6/7/60020.htm
Бездержавність для України - зло. Двомовність - наслідок нашої бездержавності.
в москалів не вдасться культурно співіснувати....
пропоную визначитись з термінами. хто такі "москалі"?
хто такі "москалі"?
а на сусідніх гілках немає ще такого???
особисто я не знайшов, хоч і не всі перечитав. ткніть носом плізз.
Степаныч
07.06.2007, 21:21
хто такі "москалі"?
Це "мАскалі", тіко неграмотно написані!:dance:
Це "мАскалі", тіко неграмотно написані!
дотепно, але все-таки? :)
соррі, я тут в гуглі запитала, а він каже
москаль це - людина, яка в силу своїх інтересів, чи задля інтересів сторонньої держави, чи просто по своїй недолугості та неосвідченості вважає що Української державності не існує, а то є лише похідна від Велікорусской Імперії... то є людина яка не вірить в Існування української нації... То є людина яка зневажає українську мову, культуру та саму фундаментальну суть слова УКРАЇНЕЦЬ... ну і нарешті, то є людина яка намагється любими способами вести деструктивну роботу задля придушення української державності...
хочу помітити... що Москалів в Україні набагато більше чим за її кордоном... (httphttp://narayansingh.livejournal.com/83841.html://)
Степаныч
07.06.2007, 21:26
дотепно, але все-таки? :)
Хіба можна серйозно давати такі визначення? Даю варіант: "москаль" - це "хохол зі знаком мінус".:radist:
New Shrek
07.06.2007, 21:28
фі............менше знаків робот не приймає
соррі, я тут в гуглі запитала, а він каже
ви згідні з цим визначенням?
так!
лише у кількох словах автор описав саме тих москалів.
У кожної людини свої особливі уявлення про москалів, але велика кількість галичан має схожі думки...
New Shrek
07.06.2007, 21:40
і я ,звиняйте....
так!
гут. тоді запитаєм у зеника - як визначив він на дитячому майданчику москалів та їх дітей, тобто людей, які "в силу своїх інтересів, чи задля інтересів сторонньої держави..."?
запитаю прямо - як можна визначити що російськомовна дитина та її батьки "просто по своїй недолугості та неосвідченості вважає що Української державності не існує"?
особисто мені незрозуміло.
New Shrek
07.06.2007, 21:41
Ви не згідні, прийдеться покидати Форум
New Shrek
07.06.2007, 21:42
що російськомовна дитина та її батьки "......вважає що Української державності не існує"? так дитина так вважає
Степаныч
07.06.2007, 21:43
Хлопці та дівчата! Ви всерйоз вважаєте, що є люди, які не визнають державу Україна??? :eek:
так дитина так вважає
звідки таке випливає?
New Shrek
07.06.2007, 21:45
з такою дитиною мій син мав сексуальні відносини ,слава Богу, що не закінчились вагітністю,краще вже з ефіопкою....
Чернобылец
07.06.2007, 21:45
гут. тоді запитаєм у зеника - як визначив він на дитячому майданчику москалів та їх дітей, тобто людей, які "в силу своїх інтересів, чи задля інтересів сторонньої держави..."?
запитаю прямо - як можна визначити що російськомовна дитина та її батьки "просто по своїй недолугості та неосвідченості вважає що Української державності не існує"?
особисто мені незрозуміло.
А чего непонятного ? Если хулиганит, то сын москаля, если нет чистенький и аккуратный и с папой идет, то настоящий и без всяких примесей. Просто же. Какой вы, однако, непонятливый. :)
краще вже з ефіопкою....
то ви расист, шановний.....
не дуже хочу влазити у ці дискусії, але наведу такий приклад.
У моєму районі є багато будинків колишніх військових. Відповідно ці всі їх дружини - бабульки, красіво одягнені прогулюються по вуличках. Переважно у робочий день гуляють лише мами з візочками і ці бабульки російськомовні.
Проходячи повз цих бабульок я чую таку розмову:
- А как етот урод?
- Кто? Ющенко?
- Ну да... никто его не травил...
і в такому тоні продовжували.
Мене ця розмова так рознервувала, що я з візочком погнала подалі.
(суто моя теорія - цим бабулькам крім телевізора і прогулянок немає чим зайнятися, від такої бездіяльності вони і критикують всіх і вся. З моєї теорії випливає, що галицькі бабці у цей час або на городі грядки полять, або вареники ліплять...А бабульки мають глибоку ностальгію за минулим. Хочуть в союз і тд.)
не бачу нічого поганого в тому щоб хтось працював на городі, або куховарив, а хтось прогулювався парком і обзивав президента. тобто обзиватись то звичайно негарно, але Ющенко не та людина яка усім без виключення мала б симпатизувати.
Взагалі думається мені - ваші аргументи зводиться до одного - росіяни які живуть на Україні - "москалі", тобто люди які не визнають........ не поважають ...... і тому подібне.
Взагалі думається мені - ваші аргументи зводиться до одного - росіяни які живуть на Україні - "москалі", тобто люди які не визнають........ не поважають ...... і тому подібне.
тю... у мене дуже близька коліжанка росіянка. Чоловіка собі взагалі з Росії привезла. Я ніколи не могла навіть подумати, що вона москалька!
Вдома вони дотримуються своїх традицій. Люди просто чудові! РОСІЯНИ!
Але разом з тим її українська мова КРАЩА за багатьох галичан! І вона пишається тим, що живе саме в Україні. Багато працює, отримує задоволення від роботи. І ніколи не ображає владу, галичан... до союзу взагалі ніхто не хоче... крім тих, які не можуть собі дати раду у цій державі.
У моєму районі є багато будинків колишніх військових. Відповідно ці всі їх дружини - бабульки, красіво одягнені прогулюються по вуличках. Переважно у робочий день гуляють лише мами з візочками і ці бабульки російськомовні.
Проходячи повз цих бабульок я чую таку розмову:
- А как етот урод?
- Кто? Ющенко?
- Ну да... никто его не травил...
і в такому тоні продовжували.
Мене ця розмова так рознервувала, що я з візочком погнала подалі.
(суто моя теорія - цим бабулькам крім телевізора і прогулянок немає чим зайнятися, від такої бездіяльності вони і критикують всіх і вся. З моєї теорії випливає, що галицькі бабці у цей час або на городі грядки полять, або вареники ліплять...А бабульки мають глибоку ностальгію за минулим. Хочуть в союз і тд.)
Я на хвилину зроблюся невіруючою....
І бачите, шляк їх не трафить, щоб назад їхати, звідки приїхали! :cool: Стогнуть під ярмом президента-урода, а до ідеального Путіна вертатися не хочуть! Парадокс, правда?
Парадокс, правда?
дійсно парадокс. на історичній батьківщині вони нікому не потрібні
І бачите, шляк їх не трафить, щоб назад їхати, звідки приїхали! Стогнуть під ярмом президента-урода, а до ідеального Путіна вертатися не хочуть! Парадокс, правда?
мене це теж завжди цікавило. Кордони ж відкриті! Росія - величезна країна! Квартири у Львові дорогі, можна десь під Москвою собі придбати квартирку і гуляти, гуляти, гуляти...
тому нерви тріпають нам тут? комплекси?:)
не бачу нічого поганого в тому щоб хтось працював на городі, або куховарив, а хтось прогулювався парком і обзивав президента. тобто обзиватись то звичайно негарно, але Ющенко не та людина яка усім без виключення мала б симпатизувати.
Вug, давайте з Вами зчепемося ще й на цій гілці. Москаль - то не національність! То - стан душі! Можна бути росіянином і патріотом України. Маю таких коліжанок у Львові.А можна бути, ніби, українцем, хахлом точніше, а бути москалем!
П.С. А Ви, напевно, з походження - росіянин, тому так і реагуєте на все...;)
мене це теж завжди цікавило. Кордони ж відкриті! Росія - величезна країна! Квартири у Львові дорогі, можна десь під Москвою собі придбати квартирку і гуляти, гуляти, гуляти...
І не кажіть! І як цей феномен розгадати? :dance: І в Прибалтиці над ними знущаються, в правах ущемляють, а не виженеш їх звідти і кнутом!
тому нерви тріпають нам тут? комплекси?
.....так ти ще й москаль!!!! (С)
дуже просто - не звертати уваги. старі люди вони всюди одакові. все їм не подобається, хочуть вернутись в минуле і все таке. з цим треба змиритись.
інше діло з молодими - з такими треба боротись. просто треба розрізняти у кожного народа є терористи и є патріоти.
То чому б не жити в мирі з місцевим населенням? Адже ж очевидно, що часи СРСР вже не повернуться, того, що було вже не буде. Не герої вам герої тієї мсцевості, на якій ви проживаєте, то хто ж вам пістолет до скроні приставляє, щоб ви їх героями визнавали? Ніхто! А Президент не подобається, то покричи собі вдома. Може полегшає. То я так, в загальному. На форумі ні до кого конкретно.
Москаль - то не національність!
власне. харашо шо ви то розумієте. багато хто - ні. правильно визначились - я росіянин. і поки є люди які не розрізняють москалів від росіян я буду так гостро реагувати на такі випади.
можна десь під Москвою собі придбати квартирку і гуляти, гуляти, гуляти...
зімбабве - для зімбабвійців?
я правильно зрозумів?
з такою дитиною мій син мав сексуальні відносини ,слава Богу, що не закінчились вагітністю,краще вже з ефіопкою....
Шреку, Ви що? :eek: Та мене колись за кинуту репліку, що краще неграм в Африці памперси міняти, ніж до Москви їхати на роботу, щоб вони над тими заробітчанами там не знущалися і не обзивали всяко, мало "анафемі не предали"!
я правильно зрозумів?
тут було сказано, що та категорія, яка нарікає на життя в Україні, мучиться від цього життя, то ця категорія може ж собі допомогти вирішити проблему - поїхати на Батьківщину!
дуже просто - не звертати уваги. старі люди вони всюди одакові. все їм не подобається, хочуть вернутись в минуле і все таке. з цим треба змиритись.
а, якщо мене душа болить за такі образи моєї Батьківщини?
тут було сказано, що та категорія, яка нарікає на життя в Україні, мучиться від цього життя, то ця категорія може ж собі допомогти вирішити проблему - поїхати на Батьківщину!
та звичайно - зі сторони кращє видно шо дєлать і куда йдти. нехай живуть своїм життям, скільки їм лишилось. у них совкова неправильна ментальність, навіщо якось різко реагувати на їх нарікання. подумав про себе "ну ти дура, бабка або дєдка" і пішов собі далі.
власне. харашо шо ви то розумієте. багато хто - ні. правильно визначились - я росіянин. і поки є люди які не розрізняють москалів від росіян я буду так гостро реагувати на такі випади.
А я перш за все, визначаю людину за її людськими якостями. І як вже сказала вище, маю двох подруг у Львові, які є росіянками з походження, але зжившись з галицьким народом, такі стали патріотки, що мені аж дивно. Але, коли я зустрічаю росіян, які навіть в своїх дружніх відносинах починають мені посилати шпильки до моєї меншевартності, як до українки, то в мені відразу все збурюється і з такими людьми я стараюся рвати відносини, якими би вони життєвонеобхідними не були.
а, якщо мене душа болить за такі образи моєї Батьківщини?
добре, душа болить. що робити у відповідь пропонуєте? відправити всіх таких на поїзд харків-москва кудась в бутово?а з другого боку подумати - а чому людям старшого віку переважно так погано у нас живеться? хто в цьому винен? винен в тому шо зробив шось, або винен в тому шо не зробив?
подумав про себе "ну ти дура, бабка або дєдка"
:bazar: в мене в голові такого "базару" ніколи не було!
А я перш за все, визначаю людину за її людськими якостями.
знову пять балів. або просто скажіть мені - не кожен москаль - росіянин і не кожен росіянин москаль :)
а з другого боку подумати - а чому людям старшого віку переважно так погано у нас живеться? хто в цьому винен? винен в тому шо зробив шось, або винен в тому шо не зробив?
А в Росії їм краще живеться? Там теж Путіна уродом обзивають? Чи то святая-святих?
в мене в голові такого "базару" ніколи не було!
це добре. у мене ж були такі думки.
знову пять балів. або просто скажіть мені - не кожен москаль - росіянин і не кожен росіянин москаль :)
Я й так вже говорила. http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=84338&postcount=58
А в Росії їм краще живеться? Там теж Путіна уродом обзивають? Чи то святая-святих?
думаю що живеться так само як і тут - важко. в росії є і такі які путіна критикують і називають уродом.
а чому людям старшого віку переважно так погано у нас живеться? хто в цьому винен? винен в тому шо зробив шось, або винен в тому шо не зробив?
ще одна історія:
маю знайомого старшого пана, пенсіонера, але він досі комуністом залишився... його можна зрозуміти, бо і на війну погнали, і все життя партія надихала, але історія не про те.
На сьогоднішній день, це знайомий має значно вищу пенсію за всіх інших старших людей. Має пільги на квартиру. Виграв в лотареї новий телевізор. Дружина жива-здорова біля нього, діти і онуки теж поруч.
Але цей от пан, щовечора дивиться телеканал Інтер і просто розквітає у коментарях і критиці "нашистів", "бандерівців" і тд.
Питається НАШО? Нашо він ще й бідній жінці щовечора мозги чистить про те, що діється в уряді і про чудового Симоненка?
Він ледь не впав, коли його внуки на Майдані стояли, а невістка на початку 90-х підтримувала студентів голодуючих.
Він далі падає від теми визнання УПА, збирає вирізки проти УПА і тд...
Його жінка пережила голод. Бачила на власні очі, як їли мами своїх дітей. І ці мами лиш кілька років тому повмирали.
Останні 50 років жінка живе тут, у Львові. Ніколи нічого поганого від "бандерівців" не чула. Але... за переконаннями мужа теж критикує "нашистів".
Якщо не брати до уваги всю цю політику, то життя у цієї пари - казкове! Золоте весілля минуло. Живуть в гуморі та любові з усіма... крім Української влади...
Черешенька
07.06.2007, 23:02
Живуть в гуморі та любові з усіма... крім Української влади...
Чесно кажучи, в мене теж любові до української влади немає. Хоча сама стояла на Майдані, брала участь у всіх студентських мітингах і т.п.
Я не кажу, що я маю право когось із наших політиків обзивати чи принижувати, а любити їх я також ніколи не зможу.
Живуть в гуморі та любові з усіма... крім Української влади...
:)
а з ким влада живе в любові? :)
а з ким влада живе в любові? :)
:D :D :D
самі з собою любляться і чубляться...
але час у цих балачках летить... вже 11, а роботи ще огого...
москаль це - людина, яка в силу своїх інтересів.......
коли в моїй родині звучить слово"москаль"моя мама страшенно обурюється.і я їй намагаюсь пояснити,що це не російкомовні громадяни україни,і не росіяни взагалі,а ... і тоді виходить щось дуже подібне до того пояснення,що наведено вище:)
а роботи ще огого...
дійсно, з роботами шуткі плохі
інше діло з молодими - з такими треба боротись. просто треба розрізняти у кожного народа є терористи и є патріоти.
старість дивним чином вирівнює певні нерівності:)і ті ,що обдуренні державою ,що залишились на одинці з мінімальною пенсією,і ті ,що "відзначенні"державою,із персональними пенсіями,дачами,водіями-однаково будуть нарікати...а якщо ще й склероз додасться та інші хвороби...
я часом як бачу стареньку людину ,думаю:нормальна реакція-співчуття,бажання допомогти,місце в транспорті дати:)а цікаво якою та людина була в молодості?доброю чи злою?а може це НКВДист колишній,та купу людей замордував!а зараз старенький,зморщений.чи можу я відчувати ненависть,чи лише співчуття?
власне....старість вона і в африці старість...всі там будем
Бо тільки побачиш малолітнього хулігана, який б'є всіх інших діток, ображає менших, намагається встановити свої правила на дитячому майданчику і вимагає від всіх їх дотримувати - то москальска дитина.....
Ушкуйнік, хай йому грець!:)
в росії є і такі які путіна критикують і називають уродом. Я чув що за це вже карна відповідальність у Московії.
Я чув що за це вже карна відповідальність у Московії.
говорят в москве кур доят (с)
можна підвести під статтю при бажанні.
була б людина - кримінал знайдеться.
старість дивним чином вирівнює певні нерівності Напевно тому що НІЧОГО не можна взяти з собою на той світ. Все життя людина наче у погоні, за речами, новими відчуттями, миттевими задоволеннями. Все намагається пристосуватися зручніше на цьому світі, аж раптом все так швидко пролетіло, вже час збиратися на той світ.:)
Остап Кривдик
Москалі
Добрый день, бабушка, я москаль" - "Та який же ви москаль, - ви ж нормальний чоловік"
(з діалогу на полонині між москвичем-туристом і гуцулкою)
Москалі – це не національність, а спосіб мислення. Я теж іноді буваю москалем.
читати далі (http://www.pravda.com.ua/news/2007/3/5/55361.htm)
Mattilainen
08.06.2007, 10:58
Данило,
ну боян же! :) -
http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=22303
И хорошо, что с терминами определились. :) А то некоторые совешенно ошибочно считают, что русские и москали:moskali: - это одно и то же. :)
Люди просять, я виконав. Дякую за посилання.
а раніше москалі по Карпатах висіли на багатьох гілках..... :)
можна було легко подивитись - і не задавати дурних питань типу "хто вони такі"
Хлопці та дівчата! Ви всерйоз вважаєте, що є люди, які не визнають державу Україна???
а Ви путіна не чули: він (вустами лаврова) заявив, шо не збирається виконувати рішення українських судів - так ніби України нема як держави, а затулін і взагалі слухати не хоче про українську державність.....
Ви ж розумна людина - нащо вар'ята грати? То нікому не потрібно. Правду не скриєш!
не збирається виконувати рішення українських судів
я б тоже не виконував рішення російських судів.
то ви расист, шановний.....
расист - то коли інших рас не визнає. А він якраз бажає навіть з афроїдною расою товаришувати лиш би не з москалями. Він - Націоналіст! Хіба би москалі - то зовсім інша раса.....тоді вже може і Ви праві
та алкоголіки і кровопивці вони всі!!!!
і нічого правду мудрими словами вуалювати!
хто саме?
хто саме?
:D
пане Баг, для чого Ви шукаєте баги у цих діалогах :)
ці розмови будуть нескічено довгими... українці вже століттями говорять про москалів!
ці розмови будуть нескічено довгими...
сьогодні пятниця і я нікуда не спішуся :)
для чого Ви шукаєте баги у цих діалогах
тому шо якшо не шукати багів - закінчиться фатальним збоєм в системі.
та бо така дика москальська натура: нікого не поважати, і жити як в джунглях - кожен сам за себе.....де там тій бабці самій за себе постояти....
а тому бабці мають зрозуміти: раз в гостях - подитись треба як личить гостю! а не: пусти свиню під стіл а вона на стіл преться!
я правильно зрозумів?
так: москва - для москалів!
кожен сам за себе
чим такий принцип не догодив? за мене мої проблеми ніхто рішати не буде. і за вас також.
так: москва - для москалів!
чому не космічна база на Марсі?
чому не космічна база на Марсі?
Марс - для марсіан!
чи то хтіли-с-ти сказати, шо москва то райцентр харківської області і призначена для відпочинку українців?
чи то хтіли-с-ти сказати, шо москва то райцентр харківської області і призначена для відпочинку українців?
кому нравиться - хай відпочиває собі в москві :)
чому москалів саме в москву? :)
хоча я знаю - мабуть їх там найбільша концентрація...
а куда їх пропонуєте? до Львова? та вони тут зникнуть безвісті....
хай краще в себе поживуть...."понасолоджуються" своїм же співтовариством і своїм "ідеальним президентом"
на даний історичний етап в москві найбільша концентрація східних націй. Москалів не більше 40%
чим такий принцип не догодив? за мене мої проблеми ніхто рішати не буде. і за вас також.
продовжуючи тему: вимагаю скасувати всі пільги для всіх категорій громадян! чо мої податки мають йти на ті пільги? хай кожен сам за себе!
і пенсії для пенсіонерів - в тому числі!
хай самі на себе працюють! чо я маю в пенсійний фонд платити 37%????
то знаєте: Ви бовкнули і не подумали.....для того держава і існує щоб допомагати тим хто цього потребує. А принципи джунглів - банально протирічать звичайним загальнолюдським принципам.....хіба шо москалям, як видно, (шо Ви і підтвердили) такі принципи підходять.....
то знаєте: Ви бовкнули і не подумали.....
не подумали здається ви - не бажаєте платити податок в ПФ і одночасно вимагаєте допомогу від держави....
на рахунок джунглів вас понесло не в ту сторону. є така приказка - на бога надійся а сам не плошай. як раз то що я і мав на увазі. як сам за себе не потурбуєшся - держава також пальцем не ворухне.
принципи джунглів - банально протирічать звичайним загальнолюдським принципам
знову перевернули - допомагати ближньому - не закон і не правило, а особиста справа того хто може допомогти (його вихованяя, моральні принципи тощо). друге діло шо добрих людей все-таки більше.
Степаныч
08.06.2007, 19:19
а Ви путіна не чули: він (вустами лаврова) заявив, шо не збирається виконувати рішення українських судів - так ніби України нема як держави, а затулін і взагалі слухати не хоче про українську державність.....
Ви ж розумна людина - нащо вар'ята грати? То нікому не потрібно. Правду не скриєш!
Ну... ну шо сказать... РОСІЯ ПОВИННА ВИКОНУВАТИ РІШЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ СУДІВ??? Даруйте, але Ви у своєму розумі???
mota_boy
08.06.2007, 20:00
кому нравиться - хай відпочиває собі в москві
чому москалів саме в москву?
Та ні не в Москві, а в Україні найбільша концентрація москалів.
В Москві росіяни живуть в тій країні в якій хочуть жити, а у нас парадокс - ні геть не їдуть ні тут не подобається
Полковник
08.06.2007, 20:16
Ну... ну шо сказать... РОСІЯ ПОВИННА ВИКОНУВАТИ РІШЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ СУДІВ??? Даруйте, але Ви у своєму розумі???
http://gif.vio.ru/04/foolery.gif :D
Полковник
08.06.2007, 20:25
на даний історичний етап в москві найбільша концентрація східних націй. Москалів не більше 40%
Очень интересно! Скорее всего Вы наукознавец!
Очень прошу дать первоисточник информации. Или опять бла-бла?
Mattilainen
08.06.2007, 21:36
В Москві росіяни живуть в тій країні в якій хочуть жити, а у нас парадокс - ні геть не їдуть ні тут не подобається
Так. Давайте все-таки выясним, о ком, собственно, речь – о москалях :moskali: или о русских?
Вчера уважаемое панство, всё скопом, с Крывдыком в обнимку, размахивая его опусом о москалях:moskali:, в один голос утверждали, что русский – это не обязательно москаль:moskali:, а москаль:moskali: – это не обязательно русский, и что «москаль»:moskali: - это не национальное, а ментальное понятие.
А сегодня пан zenyk и пан mota_boy весьма однозначно дают понять, что «москаль»:moskali: и «русский» - суть понятия абсолютно тождественные.
Где правда? Правда где, шановне панство? Что за чудовищная мистификация??? :ninja:
А сегодня пан zenyk и пан mota_boy весьма однозначно дают понять, что «москаль» и «русский»
то сьогодні 8 число, значить парне, то по парних
суть понятия абсолютно тождественные
а по непарних
что русский – это не обязательно москаль, а москаль – это не обязательно русский
Boris_Kiev
08.06.2007, 22:28
А ось Маттілайнен - мабуть єдиний форумлянин, який не образиться на твердження, що росіяни - таки в більшості Угро-фінни (та/або нащадки вікінгів) ! Нє ? :) :)
Полковник
08.06.2007, 22:34
А ось Маттілайнен - мабуть єдиний форумлянин, який не образиться на твердження, що росіяни - таки в більшості Угро-фінни (та/або нащадки вікінгів) ! Нє ? :) :)
А что, кто-то обижался? Нащадки-так нащадки. Тут давно уже на МНОГИХ никто и не обижается.
Boris_Kiev
08.06.2007, 22:43
На военных ?
Mattilainen
08.06.2007, 22:50
то сьогодні 8 число, значить парне, то по парних
а по непарних
А-а, понятно. То есть по четным высказывания типа
подпадают под правонарушение, предусмотренное ст. 161 УК Украины в плане умышленных действий, направленных на разжигание национальной вражды и ненависти, на унижение национального достоинства граждан, а по нечетным – не подпадают?
Прикольно. :D
Mattilainen
08.06.2007, 22:51
Точно. :) Не обижусь. :) Насчет единственный или нет я такой форумчанин - не знаю. :)
цікаво було б підрахувати - скільки б росіян не відмовились би мати таку собі київську губернію?
mota_boy
09.06.2007, 08:24
А сегодня пан zenyk и пан mota_boy весьма однозначно дают понять, что «москаль» и «русский» - суть понятия абсолютно тождественные.
Где правда? Правда где, шановне панство? Что за чудовищная мистификация???
За Зеника нічого не скажу, нехай сам відповідає, а мене Ви не зрозуміли, або просто не захотіли зрозуміти. Я зовсім не ототожнюю слово москаль з національністю (Є чудові українці серед росіян і противні москалі серед українців). Це скоріше стан душі, і його змінити, на мою думку, неможливо.
Стикався на деяких форумах з тим, що деякі москалі, які били себе в груди і з піною на губах доказували які вони чистокровні рускі, і чуть ноги не лізли цілувати учасникам з РФ, вибачалися перед ними за 91 рік, за референдум, обіцяли що це все не надовго. А росіяни всерівно називали їх хохлами та сміялися з них - мораль: москалі це люди які не зуміли, і вже не зуміють пристосуватися до нових умов (а в природі хто не пристосовується той вимирає). Це люди виховані в часи СССР не як українець, росіянин, білорус і т.д. а як савецкій чєловек, в якого ні адрєса ні уліци, і в 91 році в москаля жахливо зменшилась житлова площа, можливо на цій підставі вони впали в шалену депресію.
Степаныч
09.06.2007, 08:38
...в 91 році в москаля жахливо зменшилась житлова площа, можливо на цій підставі вони впали в шалену депресію.
:) А хто б не впав?:scare:
mota_boy
09.06.2007, 08:46
А хто б не впав?
Ну не знаю, я не впав, батьки мої також, сусіди, знайомі всі не впали, і дотепер ті події помилкою не вважають
Степаныч
09.06.2007, 08:53
Ну не знаю, я не впав, батьки мої також, сусіди, знайомі всі не впали, і дотепер ті події помилкою не вважають
То Ви москаль?:eek: Ну, якщо теж відчуваєте, що "жахливо зменшилась житлова площа"...:p
mota_boy
09.06.2007, 09:00
То Ви москаль?:eek: Ну, якщо теж відчуваєте, що "жахливо зменшилась житлова площа"...:p
Та ні для моєї родини площа не зменшилась, в нас завжди була конкретна адреса, на відміну від тих в кого "адрєс совецкій союз"
Ось ще один варіант класифікації
http://img215.imageshack.us/img215/8622/langnr4.jpg (http://imageshack.us)
Boris_Kiev
09.06.2007, 13:07
Ну..... тим, хто розуміють різницю між мандаринським та кантонським діалектами, можна вибачити нерозуміння різниці між українською та російською :)
Хоча... якось до нас наполегливо телефонувала громадянка Франції ХафідА (пропонувала софтину). Коли переконалася, що я погано розуміюся на тонкощах предмету, а адмін має проблеми з розмовною англійською, вона сказала:
"Я знаю, що Russian and Ukrainian are not the same, але чи погодитеся ви, щоби до вас зателефонував наш російськомовний співробітник ?"
Французька арабка - але відчуває нюанси !
Тут справа не в тому що компанія ICQ не розуміє різниці між укр і рус. Справа в тому, що їх український партнер компанія Бігмір не розуміє цієї різниці і випускає українську локалізацію пейджера російською мовою... Ідіотизм
Черешенька
09.06.2007, 16:07
москалі це люди які не зуміли, і вже не зуміють пристосуватися до нових умов (а в природі хто не пристосовується той вимирає). Це люди виховані в часи СССР не як українець, росіянин, білорус і т.д. а як савецкій чєловек, в якого ні адрєса ні уліци
А як тоді цих класифікувати?
Кохайтеся, чорнобриві,
Та не з москалями,
Бо москалі — чужі люде,
Роблять лихо з вами.
Москаль любить жартуючи,
Жартуючи кине...
(Тарас Шевченко)
Коли писалися ці рядки, у слово "москаль" вкладали інший зміст, ніж тепер
Чернобылец
10.06.2007, 03:04
А як тоді цих класифікувати?
Кохайтеся, чорнобриві,
Та не з москалями,
Бо москалі — чужі люде,
Роблять лихо з вами.
Москаль любить жартуючи,
Жартуючи кине...
(Тарас Шевченко)
Чорнобриві - это какая национальность и пол ? :)
Ну и за что Чернобыльцу "по карме"? "Чорнобривi" точно так же не национальность, как и "москали".
А вообще, можете мне влепить -10, но очень уж желчный был человек, Тарас Григорьевич. К тому же, до женского полу охоч... Было бы странно, если б он этому женскому полу дал по-настоящему дельный совет.
Салато, не Вам судити, який був чоловік Тарас Григорович. Бо Ви напроти нього - нуль без палички.
А "по кармі" Чернобилєц отримав бо клоуна включає не в тему.
Boris_Kiev
10.06.2007, 11:36
Чорнобриві - это какая национальность и пол ? :)
Казашки.
Салато, не Вам судити, який був чоловік Тарас Григорович. Бо Ви напроти нього - нуль без палички.
MARTINI, Вам не доводилось слышать от ортодоксальных коммунистов фразу типа: "Ты Ленина (Сталина) не трожь! И ты и твои вожди супорив Ленина (Сталина) - тля."
Не доводилось? Повезло Вам.
Да? А я, почему-то, всегда думала, что биографию поэта изучают, чтобы лучше понять его творчество... Теперь буду мучаться, зачем же эти биографии везде пихают.
Проблема лишь в том, что не каждый может объяснить что автор на самом деле имел ввиду в своих строках, а если и может, то по-своему, он не автор.
Но по частым упоминаниям других ветках, у меня почти не осталось сомнений, что эти 6 слов содержат всю информацию об окружающем мире, поэтому их частое повторение, даже непосвященными, - излечивает и просвящает.
Недоречне порівняння. Тут мова про поета, а ви про катів, попередники яких гноїли поетів в таборах і засланнях
Недоречне порівняння. Тут мова про поета, а ви про катів, попередники яких гноїли поетів в таборах і засланнях
То есть, поэт не может сделать больше зла своей работой, чем палач?
Поет може більше, ніж кати, тому вони вважають його небезпечним і воліють знищити
На первй взгляд. Но заповедь "Не сотвори себе кумира" не делает различий между творцами и катами. Как бы ни было соблазнительно.
Це може ви не робите різниці. А для мене особисто вона дуже навіть відчутна. І кумири тут нідочого
Це може ви не робите різниці. А для мене особисто вона дуже навіть відчутна.
Разве я придумал заповедь "Не сотвори себе кумира"?
І кумири тут нідочого.
Показалось.
Чернобылец
10.06.2007, 23:42
Казашки.
Ошибся, выходит, Тарас Григорьевич. :)
1. К тому же истинные славяне не чернобривы. Никак она могла быть этничной.
2. Если не чернобрива (украинка и остальные), то за москаля можно. :)
Одного я не понял. Умерла то Катерина, от того, что отец выгнал. Видимо он тоже москаль был. Грустная история.
В общем "ноль я без палочки". Бесталковый. Одно слово -москаль. (дальше по списку) :)
Чернобылец
11.06.2007, 00:00
А "по кармі" Чернобилєц отримав бо клоуна включає не в тему.
Смеюсь, я тут иногда, так и есть. Но заметьте и не каждую мысль можно легко довести до абсурда\ смеха, а ту именно, что уже составляет этот абсурд в уже почти чистом виде. :)
Чернобылец
11.06.2007, 21:38
Чуть продолжим. В принципе тема «поматросил и бросил» в различных вариантах раскрывается во многих произведениях и ен только у Шевченко. Для примера Жуковский «Бедная Лиза», Толстой «Воскресение», есть и у Драйзера и многое, многое многое. Но только Шевченко тупоголовые интерпретируют и воспринимают в плане межнациональном, хотя продолжение и завершение трагедии ведь из-за отца и родственников, а не только от москаля. И москаль не русский, в той Шевченковской интерпретации.
Но Тарас Григорьевич, судя по всему знал о чем пишет. Сам побывал москалем. Может и история автобиографична и угрызения замучали ?
Вот интересно, если бы князя Нехлюдова (назвали бы татарином, что похоже по фамилии), а Катюшу Маслову, то все бы русские тоже также с придыханием, говорили бы о трагедии всего изнасилованного русского народа ?
Вчера интересная воскресная передача была с Соловьевым и обсуждались последние события на Ставрополье, когда чуть опять не повторилась Кондопога. Интересный вывод прозвучал. Давить надо в зародыше любые поползновения поднимать любые преступления или конфликты на уровень межнациональных, с криком «Наших бьют, наших притесняют» и привлекать за клевету и нагнетание национальной вражды.
Вот такие интерпретации Шевченко в межнациональном плане и должны вызывать публичное осуждение общественности.
Рано еще «СЕ» в Европу. Учиться надо политкорректности. Хотя может это и специально. Баннеры, тут реклама, чем скандальней, тем больше заодно и рекламы увидят.
Чернобилєц намішав докупи різної маячні, від Бєдной Лізи до банерів, а до чого воно все і що сказати хотів? Де він вичитав про "такие интерпретации Шевченко в межнациональном плане"? Сам придумав і сам же критикує. Це ж коню понятно, що москалі у Шевченка це зовсім не :moskali: і ніхто й не намагався довести протилежне.
afterstep
12.06.2007, 06:42
1. К тому же истинные славяне не чернобривы. Никак она могла быть этничной.
2. Если не чернобрива (украинка и остальные), то за москаля можно.
Одного я не понял. Умерла то Катерина, от того, что отец выгнал. Видимо он тоже москаль был. Грустная история.
В общем "ноль я без палочки". Бесталковый. Одно слово -москаль. (дальше по списку)
якщо б не знаття, що автор безглуздий - то навіть карму можна було б додати....
Стосовно "нуля без палички" - можу вам одне порадити. Жонглюючи словами - реальність не перекрутиш. Так, у ваших феєричних вигадках дійсно, по традиційних канонах марксизму-ленінізму, є багато епізодичних істин, гарно замішаних в міксері, з відповідним середньостельовим висновком....
--
Спробуйте троха осмисленіше? або скоротіть свої пости? бо направду - вам страшно навіть відповідати. Заперечувати явний абсурд - ну воно якось навіть не часу шкода... Бридко якось, чи що?
--
То стосується і ваших угрофінів... Котрі з подякою прийшли... Не робіть з себе клоуна, чоловіче?
Звертаючись до етнічних руских (якшо звичайно можна сказати, шо руский - то є етнічне, оскільки не знаю ні одного в родині якого не було б намішано купа різної крові) хотів би звернути їх увагу:
не тіште себе марними ілюзіями філософствуючи на тему "чи кожен москаль руский, і чи кожен руский - москаль". Як не крутіть - на Україні вас ніхто любити не буде. Як не люблять французи німців, як німці не люблять поляків, як поляків не люблять українці!
І ніколи українська земля не стане для вас рідною. І ніколи вас не будуть сприймати на Україні (як і в інших країнах) як рідних. Тільки в росії ви зможете почуватись на батьківщині - з України вам не вдасться зробити росію!
А те що ви ображаєте наших поетів, нашу культурну еліту - ніяким чином не робить вам честі, а тільки підтверджує усталений образ про вас в розумінні інших людей.....
....та ви й самі (не раз зустріччався з такими твердженнями самих руских) розумієте: руский і культура - дві великі різниці!
Не робіть з себе клоуна, чоловіче Все більше переконуюся, що клоуна цей пан із себе не робить. Це просто перманентний стан.
Це ж коню понятно, що москалі у Шевченка це зовсім не :moskali: і ніхто й не намагався довести протилежне.
Звертаючись до етнічних руских ... хотів би звернути їх увагу:
не тіште себе марними ілюзіями філософствуючи на тему "чи кожен москаль руский, і чи кожен руский - москаль". Як не крутіть - на Україні вас ніхто любити не буде.
Не в коня корм, MARTINI?
Я не спец по конячому корму, але висловлювання зеника - то його проблеми, він давно і впевнено збирає штрафні й наближається до бану
у меня почти не осталось сомнений, что эти 6 слов содержат всю информацию об окружающем мире, поэтому их частое повторение, даже непосвященными, - излечивает и просвящает.
Как впрочем і наооборот. Вот відітє, карму утратілі. А єслі б повторялі, хто знає.:)
Тарас Григорьевич. К тому же, до женского полу охоч... А Ви Т.Г. знали особисто, як мужчіну, а він Вас? Взагалі, потенція це недолік вже? А що ж тоді ІМпотенція?:)
Ви скажіть, ну чому, звідки така ненависть до всього українського, чи це з молоком матері у москалів?
К тому же, до женского полу охоч
а шо тут поганого????? :) рейтінг ТГШ міг би ше піднятись, але вже нема куди :)
Я не спец по конячому корму, але висловлювання зеника - то його проблеми, він давно і впевнено збирає штрафні й наближається до бану
Хочу чтоб MARTINI стал модератором всей Галичины.
Як не крутіть - на Україні вас ніхто любити не буде. Як не люблять французи німців, як німці не люблять поляків, як поляків не люблять українці!
мабуть кожна нація тоді не любить всю решта населення землі чи як тоді?
назвіть тоді націю яка любить якусь конкретну інакшу....
а є окремі люди які не зовсім адекватно сприймають реальність, і в кожній нації є такі моральні уроди, і є вони навіть на цьому форумі.
afterstep
12.06.2007, 11:14
Хочу чтоб MARTINI стал модератором всей Галичины.
на наступних виборах міського голови - підтримаємо?
Дякую, але я пішки постою :)
afterstep
12.06.2007, 11:50
Дякую, але я пішки постою
ала, знаця таки для вас Садовий місце готує.... машини з площі Ринок розганяє...
мабуть кожна нація тоді не любить всю решта населення землі чи як тоді?
ні не кожна і не всіх решта, а тільки сусідні нації. І я цього не видумав. Можете в цьому переконатись просто подорожуючи Європою і спілкуючись з людьми.
Хоча є і вийнятки: Європа сприймає іспанців (етнічних) не так як будь-яку іншу націю, а так як ми сприймаємо циганів чи мадяр.
Хочу чтоб MARTINI стал модератором всей Галичины
Вам би хотілось, шоб забанили всю Галичину???
і то напевно не в неті а в реалі......
....мрійте-мрійте....
просто ображати - себе не поважати.
Я би хотів почути аргументи до висловлених вище невдоволень моїми постами.
Напишіть будь-ласка, оскільки лише в спорі народжується істина
ОлдМен, нащастя зеники - це не вся Галичина, як би цього не хотілося вашій буйній уяві.
І олдмени, нащастя, також не весь Донецьк
Він з ДАнецка. Як та баба казала: "А нужен нам парєнь дАнєцкій, с каторим васпрянєт страна!"
ОлдМен, нащастя зеники - це не вся Галичина, як би цього не хотілося вашій буйній уяві.
То не моя буйна уява, то zenyk'а
Вам би хотілось, шоб забанили всю Галичину???
і то напевно не в неті а в реалі......
Разве я где говорил, что надо кого-то банить? :)
А вот это, к сожалению, к сожалению. :)
Чернобылец
12.06.2007, 21:34
Чернобилєц намішав докупи різної маячні, від Бєдной Лізи до банерів, а до чого воно все і що сказати хотів? Де він вичитав про "такие интерпретации Шевченко в межнациональном плане"? Сам придумав і сам же критикує. Це ж коню понятно, що москалі у Шевченка це зовсім не :moskali: і ніхто й не намагався довести протилежне.
Что ж, если непонятно, то надо повторить.В принципе понятно почему заключительный вывод про политкорректность не увидели. Я же Россию, как пример понимания проблемы межнационального общения привел. Тут сразу пелена на глаза падает.
Заключительная мысль. Сейчас пример США ( Ой не дай бог Россию приводить). Там есть такое понятие как "harassment". Это не только домогательство (сексуальное). Это преследование или унижение человека и его достоинства по рассовым, национальным, религиозным, половым и др. признакам. Именно по этому там используются слова не "негр", "черный" а афроамериканец. Если вы начнете использовать слова, которые унижают человека другой национальности, то вас в лучшем случае уволят. Поэтому все соблюдают политкорректность. Все остальное типа про коров'яный язык (язык другой национальности), про москалей, кацапов, хохлов, азиятов, угрофиннов только шепотом дома. И уж никак не на форумах. Так что рекомендую, если уж так на Запад собрались в Европу из Антиевропы использовать слово сочетание "русский украинец". А слова про москалей, кацапов, хохлов, азиятов, угрофиннов пресекать. Тогда вопросы обсуждения уйдут в плоскось экономики и политики (внешней и внутренней) и геополитики.
Есть такая шутка даже в США. Самый ущемленный в правах - англосаксонец по происхождению, белый протестант, мужчина. Но они это компенсируют высоким уровнем образования, культуры, и поведения. Единственно, исключу из этого политиков. Это отдельная история. Как говаривал мой хороший знакомый: «Все политики учатся в одном месте, а потом проходят через волшебные двери и оказываются в разных странах.»
Можно оспаривать значение слова "москаль" и этих слов Шевченко, что Черешенка привела на умы впечатлительных украинцев, но почитайте хотя бы книгу Бульбы-Боровца "Армия без державы". Там описано становление его политических взглядов. "Матросик" и стихи Шевченко. Там не ошибешься, что такое "москаль" и каково значение.
Так что рекомендую, если уж так на Запад собрались в Европу из Антиевропы использовать слово сочетание "русский украинец". А слова про москалей, кацапов, хохлов, азиятов, угрофиннов пресекать
......ви знаєте, моє дещо агресивне ставлення до руских, "неполіткоректне" викликано тим, що через руских завойовників моя мама росла сиротою, я ніколи не бачив свого дідуся.....і десь в глибині своєї християнської душі я відчуваю необхідність вибачити руским такий злочин, забути свою ненависть до них.....однак те, що я пробачу не буде мати жодного значення якщо самі рускі (що проживають на Україні) не будуть хотіти цього. Якщо б принаймі ви перестали позиціонувати себе в настільки агресивній і навязливій формі, що ви рускі, не домагались якихось міфічних пільг на українській землі (як от зробити руску мову державною) - я впевнений, що і з моєї сторони зникла б будь-яка ненависть до вас.....
як от, наприклад, незважаючи на численні прикрі історичні факти я не маю ненависті ні до поляків (що живуть у Львові чи гостюють) ні до німців ні до будь-кого іншого. І повеликому рахунку - мені не важливо якої нації є людина, лиш би людина була хороша.
давайте робити кроки на зустріч один одному, заради мирного співіснування!
не лізьте зі своїм уставом в чужий монастир!
afterstep
13.06.2007, 13:02
ще би додав для чернобильця персонально - і утримувалися від насмішок над нашою культурою та історією. Тобто, якщо в певному ракурсі російське тлумачити - то воно навіть смішніше вийде, ніж ваші роздуми по мотивам Шевченка....
--
Отак просто з поваги - утримуватися. Як би воно не кортіло пожартувати...
mota_boy
13.06.2007, 15:02
Отак просто з поваги - утримуватися. Як би воно не кортіло пожартувати...
Не вийде, то хіба росіяни можуть когось іншого поважати, а в москалів з цим величезна проблема, вони тільки себе знають, решта - бидло.
Чернобылец
13.06.2007, 22:34
......ви знаєте, моє дещо агресивне ставлення до руских, "неполіткоректне" викликано тим, що через руских завойовників моя мама росла сиротою, я ніколи не бачив свого дідуся.....і десь в глибині своєї християнської душі я відчуваю необхідність вибачити руским такий злочин, забути свою ненависть до них.....однак те, що я пробачу не буде мати жодного значення якщо самі рускі (що проживають на Україні) не будуть хотіти цього. Якщо б принаймі ви перестали позиціонувати себе в настільки агресивній і навязливій формі, що ви рускі, не домагались якихось міфічних пільг на українській землі (як от зробити руску мову державною) - я впевнений, що і з моєї сторони зникла б будь-яка ненависть до вас.....
як от, наприклад, незважаючи на численні прикрі історичні факти я не маю ненависті ні до поляків (що живуть у Львові чи гостюють) ні до німців ні до будь-кого іншого. І повеликому рахунку - мені не важливо якої нації є людина, лиш би людина була хороша.
не лізьте зі своїм уставом в чужий монастир!
Ценю вашу искренность. Ну во-первых, те кого вы москалями называете не виноваты ни в чем. А те уже умерли.
Чистый русский я или угрофин или татарин - это вопрос, который меня не очень волнует. Во мне много разных кровей. Это такая гротескная позиция "угрофина" в ответ на всякие глупости об этничности и москалях. У меня в семье есть восточные украинцы и галичане. Ели вы думаете, что никого в моей семье не убили и все видели дедов, бабок и не были сиротами, то вы ошибаетесь. Поскольку я с Поволжья, то и там голодомор прошел. Я тут тоже на ЛФ почти 2,5 года назад пришел с веткой "Есть ли разница между русскими и украинцами", думал у нас больше общего чем различного. Ну и Бориса встретил. Он меня разубедил.
Вопрос ведь состоит в том, что в горе и с страданиях можно ощущать сострадание ко всем, кто его испытали, а можно вознести в абсолют, его обобщить по национальности и требовать вендетты по отношению и презрительно относиться к тем, кто уж никак не жил 50-100 лет назад. Поэтому с вами согласен. Повторю еще раз (процитирую вас) с одной разницей:
Монастырь только общий. Его можно строить и вот так (это скорее его рушить или не мешать рушиться) (мой пост №16):
http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24802
А можно и вместе не возводя исторические проблемы и горе и различия в абсолют. К тому же, я думаю у нас больше общего, чем различного. (Несмотря на Бориса, моего давнего друга :))
mota_boy
14.06.2007, 07:32
OldMan, а Ви, вибачте, москаль чи росіянин?
Степаныч
14.06.2007, 08:05
моє дещо агресивне ставлення до руских,
через руских завойовників моя мама росла сиротою, я ніколи не бачив свого дідуся...
Прийшли "руські" і Вашу родину погнобили? А українці ні? Не віриться. Хтось "заложив", хтось арештовував, судив... І це усі були "руські"???
пробачу не буде мати жодного значення якщо самі рускі (що проживають на Україні) не будуть хотіти цього. Якщо б принаймі ви перестали позиціонувати себе в настільки агресивній і навязливій формі, що ви рускі, не домагались якихось міфічних пільг на українській землі (як от зробити руску мову державною) - я впевнений, що і з моєї сторони зникла б будь-яка ненависть до вас.....
Ви впевнені, що хтось потребує Вашого вибачення? Хто Ви такий? Ну, не Папа Римський, однозначно. "Руські", які жили і живуть в Україні, потерпали не менше, чим Ваша родина. То за що ж вони мають вибачатися? Перед ким? Перед "титульною нацією"? Нахабно поводите себе, пане.
afterstep
14.06.2007, 08:23
Степаничу, давайте розглянемо локальний приклад з цього, локального, форуму.
Якщо ви пам'ятаєте низку тем, пов'язаних з "ні українізації в одесі, галичани геть до себе в галичину".
Все звелося до того, що галичан в одесі не було, і нікого вони нічому не заставляли, і українізуватися Одесі наказали з Києва, і т.д.
--
Але!
Все почалося з серйозних наїздів на негідників-галичан, що всім нав'язують силою свою мову, ставлять себе вище за інших...
--
zenyk ніби й не агресивно написав? але ви видерли цитату, і тлумачите її як прояв агресії... Ну от від вас не чекав цього ;)
і десь в глибині своєї християнської душі я відчуваю необхідність вибачити руским такий злочин, забути свою ненависть до них.....однак те, що я пробачу не буде мати жодного значення якщо
якщо ви додасьте оцей початок речення....
в чоловіка є внутрішня потреба - для самого себе закрити цей 60-річний марафон ненависті. І він пише, що він і хоче цього, і зробив би це, але це не матиме жодного значення, якщо ви далі будете завідомо вороже трактувати сказані нами фрази.
Ви впевнені, що хтось потребує Вашого вибачення? Хто Ви такий? Ну, не Папа Римський, однозначно. "Руські", які жили і живуть в Україні, потерпали не менше, чим Ваша родина. То за що ж вони мають вибачатися? Перед ким? Перед "титульною нацією"? Нахабно поводите себе, пане
....от про це я і говорив.....не потребують руські прощення - їм блище до душі війна і розбрат, ніж мирне співіснування.....
а раз так - нічого завивати, шо вам не дають нормально жити в Україні! і не будуть давати, доки не зрозумієте чого від вас хочуть!
afterstep
14.06.2007, 08:38
не потребують руські прощення - їм блище до душі війна і розбрат, ніж мирне співіснування.....
а це називається - тіло виросло, а рівень розвитку підлітковий залишився....
безперечно, слід стримуватися і не говорити того, що спровокувало б оточуючих. Але "запалюватися" від якоїсь фрази опонента і лізти в бійку - ну то альбо ви надто фанатичні, або саме 14-ий минає....
ну не знаю як там 14-й минав......але я зовсім не хотів би читати подібних повідомлень про ганебну, агресивну поведінку "рускомовних" щодо українських політиків:
"Сегодня в Макеевке совершено нападение на информационную палатку Блока Юлии Тимошенко .
Как сообщает пресс-служба Донецкого областного штаба БЮТ, пострадала не только палатка, но и агитаторы. Нападавший, мужчина 30 лет, в грубой форме потребовал, чтобы женщины, проводившие информационную работу, немедленно свернули свою деятельность. Получив отказ, нападавший, по словам агитаторов, «вышел из себя», стал крушить палатку, и ударил одну из женщин..."
а Ви?
Степаныч
14.06.2007, 08:52
...чого від вас хочуть!
І чого ж? І хто? І чому Ви впевнені, що Ви можете чогось вимагати? Ще раз запитую:ХТО ВИ ТАКИЙ, ЩОБ ВІД КОГОСЬ ЧОГОСЬ ХОТІТИ???
думаю, що виражу думку багатьох, коли скажу, що хочу жити в мирній правовій державі, де за заклики до насильтсва - неминуче наступає кримінальна відповідальність, де між людьми відсутні агресивні випади на адресу опонента по діалогу, а тим більше між громадянами країни, нехай навіть і різної національності. Хотів би жити в країні, де ніхто, а тим більше іноземці, не дозволив би собі ставити під сумнів державність, державну мову чи територіальну цілісність.
І я буду докладати усіх можливих адекватних зусиль, щоб Україна стала такою країною!
Ще раз запитую:ХТО ВИ ТАКИЙ
а ця фараза напевно не потребує відповіді, бо викликає лиш сміх: це репліка Панінковського в діалозі з Шурою Балагановим :) :) :)
коли читав оригінал - дуже сміявся!
Так шо, шановний Степанич - це вже плагіат! :) :) :)
levandivka
14.06.2007, 09:06
запитую:ХТО ВИ ТАКИЙ, ЩОБ ВІД КОГОСЬ ЧОГОСЬ ХОТІТИ???
А й дійсно, хто?..
Наспівуючи:
Но тот, кто раньше с нею был,
Меня, как видно, не забыл,
И как-то в осень, и как-то в осень -
Иду с дружком, гляжу - стоят.
Они стояли молча в ряд,
Они стояли молча в ряд,
Их было восемь.
OldMan, а Ви, вибачте, москаль чи росіянин?
Боюсь, для Вас это уже не имееет значения.
Меня зэнэк расстреливает.
После Данилы.
Хотите быть третьим?
afterstep
14.06.2007, 09:13
Как сообщает пресс-служба Донецкого областного штаба БЮТ, пострадала не только палатка, но и агитаторы.
зенику, уважно вчитайтеся в наступне:
Если вы заботитесь о своем пищеварении, вот добрый совет — не говорите за обедом о большевизме и о медицине. И, Боже вас сохрани, — не читайте до обеда советских газет! /М. А. Булгаков. Собачье сердце/
і надалі - не вірте (за доброю галицькою традицією) жодним прес-службам!
Ви ж не вірите російській пресі, жи москалів у львові переслідують?
--
Крім того - доволі часто буває - даю відразу приклад: п'яного депутата з його колєгами не пустили на "Дружбу" по депутатському посвідченню. Хлопака си хотів футбол на халяву подивитися... Ото - бучу підняв, і почав про якісь політичні репресії єрєсь гнати... Бо воно партія Димінського йому не подобається...
После Данилы.
Хотите быть третьим?
на трьох пропонуєте? а горілка - на шармак? чи тільки розстріл на халяву?
levandivka
14.06.2007, 09:14
Данило? Стріляти?
Думаю, Данилові простіше веслом. І кінці в воду...
Городецький
14.06.2007, 09:38
После Данилы.
Хотите быть третьим?
Та Ви прямо д'Артаньян! Ну то що, біля каплиці Сен-Жермен о третій :)
levandivka
14.06.2007, 10:33
біля каплиці Сен-Жермен о третій
Не встигне, далеко їхати.
Та й вік...
Чи у вас своя каплиця є?
Наспівуючи:
Мы были оба.- Я у аптеки!
- А я в кино искала вас!
- Так, значит, завтра на том же месте,
На том же месте, в тот же час!
После Данилы.
Хотите быть третьим?
Розстрілювати, облиште.:) Ні простіше.
Я,.. того,.. їси людей, як Салата каже:"гранічіт с людоєдством".:scare:
mota_boy
14.06.2007, 14:20
Та Ви не бійтесь, значення має, я Вас вважав росіянином, в свому пості нічого образливого про росіян не написав, а Ви карму зняли, от я тепер замислився...
levandivka
14.06.2007, 15:18
карму зняли, от я тепер замислився...
Тю-у-у...
То ж на зміну погоди...
а Ви карму зняли, от я тепер замислився... Я б шкіру зняв, що тут думати, це ж ведмідь.:D
....хотів додати до свого попереднього запису, але нема вже як....
от ви кажете "не читайте всілякої глупоти", але мені цікаво, чому як тільки з'являється повідомлення про виступи агресивно налаштованих рускомовних в Україні - то це не просто етнічні рускі, а це саме прихильники (паствою їх "рука" не піднімається назвати) православної церкви московського патріархату. При цьому вони далеко не моляться, і одягнуті в напіввійськові одежини з образами в руках.....це просто жалюгідне видовище.....відразу і не зрозумієш: військові протестують, віруючі, чи то просто божевільні....
..одним словом - москалі!
подивіться навіть на таке:
Русские фашисты из Крыма обещают сорвать концерт Элтона Джона в Киеве
Около 50 активистов Крымского отделения Международного молодежного фронта «Прорыв» собираются в Киев на акцию протеста против запланированного на 16 июня концерта знаменитого английского певца Элтона Джона. Об этом сообщила председатель крымского «Прорыва» Надежда Полякова.
Элтон Джон даст в Украине один благотворительный концерт, средства от которого будут перечислены в поддержку детей, пострадавших от эпидемии ВИЧ/СПИД.
Как заявила Н. Полякова, активисты возглавляемой ею организации считают кощунственным проведение благотворительного концерта английским исполнителем. «Всем известно, что Элтон Джон имеет нетрадиционную сексуальную ориентацию, а такие люди как раз и относятся к группе риска», - отметила глава Крымского отделения «Прорыва».
По информации Н. Поляковой, акцию протеста против концерта Элтона Джона организовывает ряд православных организаций Киева.
Монастырь только общий.....
на щастя - ні. І я докладу усіх зусиль щоб наш "монастир" ніколи вже не повернувся до того страхітливого "общєво" який був ше 16 років тому....
Степаныч
15.06.2007, 07:30
Так шо, шановний Степанич - це вже плагіат!
:D :D :D
Степаныч===Даю вариант:"москаль"- это хохол со знаком минус===
В некоторых древних языках слово "хохол" означает- сын неба.
MATTILAINEN===...некоторые совершенно ошибочно считают, что русские и москали -это одно и то же.===
Толковый словарь живаго великорусского языка. Владимира Даля.
1978-1979 г.г. Издательство "Русский язык" г.Москва.
Седьмое издание со дня выхода в свет первого издания в 1863-66 г.г.
МОСКАЛЬ м. юж. -москвичъ,руский ;солдатъ ,военнослужащий.
От москаля ,хоть полы отрежь, да уйди!
Кто идетъ? Чортъ! Ладно, абы не москаль.
Съ москалемъ дружись, а камень за пазухой держи/а за колъ держись/.
Мутитъ какъ москаль на селе, т. е солдат.
Не за то бьютъ москаля ,что крадетъ, а чтобы концы хоронилъ.
Знаетъ москаль дорогу, а спрашиваетъ!
Москалить млрс-мошенничать ,обманывать въ торговле.
НА ДОНУ, московский, все русское ,кроме Дона и Украины;
Московский офицеръ, не казачий ,армейский;
то же ,что в Сиб. русский ,не сибирский, изъ европейской Руси.
PS м.- мужской род.
Городецький
15.06.2007, 10:09
Велике Вакм спасибі, пане сотник!
Бачте яка справа, здається пан Бранко самого Даля не поважає, бо скільки я йому не намагався довести тут (http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24341) різницю між руськими і москалями,, все він не йняв віри! :)
Mattilainen
15.06.2007, 11:12
MATTILAINEN===...некоторые совершенно ошибочно считают, что русские и москали -это одно и то же.===
Толковый словарь живаго великорусского языка. Владимира Даля.
1978-1979 г.г. Издательство "Русский язык" г.Москва.
Седьмое издание со дня выхода в свет первого издания в 1863-66 г.г.
МОСКАЛЬ м. юж. -москвичъ,руский ;солдатъ ,военнослужащий.
От москаля ,хоть полы отрежь, да уйди!
Кто идетъ? Чортъ! Ладно, абы не москаль.
Съ москалемъ дружись, а камень за пазухой держи/а за колъ держись/.
Мутитъ какъ москаль на селе, т. е солдат.
Не за то бьютъ москаля ,что крадетъ, а чтобы концы хоронилъ.
Знаетъ москаль дорогу, а спрашиваетъ!
Москалить млрс-мошенничать ,обманывать въ торговле.
НА ДОНУ, московский, все русское ,кроме Дона и Украины;
Московский офицеръ, не казачий ,армейский;
то же ,что в Сиб. русский ,не сибирский, изъ европейской Руси.
PS м.- мужской род.
Ага, Вы это Крывдыку расскажите. :p
http://www.pravda.com.ua/news/2007/3/5/55361.htm
А вообще, чего к Далю далеко ходить? Во всех украинско-русских словарях термин есть. :) Или вот в толковом, плиз:
http://www.slovnyk.net/?swrd=%EC%EE%F1%EA%E0%EB%FC
И какой из этого вывод?
Я ж говорю: напустили мути, солдат - не солдат, русский - не русский, москвич - не москвич. :D Сам чорт ногу сломит. :) ;)
И какой из этого вывод?
Я ж говорю: напустили мути, солдат - не солдат, русский - не русский, москвич - не москвич. Сам чорт ногу сломит.
та який висновок, який висновок: як в рекламі гали -
нема ніякої різниці москаль=руский. На Україні він ніколи не стане рідним, а Україна ніколи не буде для нього Батьківщиною!
Городецький
15.06.2007, 12:54
zenyk'у, і Ви туди ж ... :)
Хоча, як не дивно, не зважаючи на хибну тезу, висновок Ви зробили вірний! :)
Mattilainen
15.06.2007, 12:55
На Україні він ніколи не стане рідним, а Україна ніколи не буде для нього Батьківщиною!
Ага, а из этого какой вывод? :)
Матті. Давно хотів Вас запитати, що означає Ваш підпис фінською? Sanokaa „en tiedä”, ellette tiedä.
Ага, а из этого какой вывод?
от вже прямо все вам пережуй і в рот поклади....
як то який висновок: або сидите тихенько на Україні, або: чемодан-вокзал-росія!!! бо ж "родіна в опасності" - НАТо наближається! так шо всі до гурту - і бороніть свою батьківщину (росію) від НАТівських агресорів!!!
Mattilainen
15.06.2007, 15:46
як то який висновок: або сидите тихенько на Україні, або: чемодан-вокзал-росія!!!
Уф! Спасибо! :) Что разрешили сидеть(??? :)). А я уж грешным делом подумал было, что либо в теплушку и в Сибирь, либо в газенваген. :) Извините. :)
Доброчин
15.06.2007, 21:45
В яких, як що можна підкажіть з посиланням будь ласка.
Просто в перше чую, маю інші версії...
Та Ви прямо д'Артаньян! Ну то що, біля каплиці Сен-Жермен о третій :)
Договорились.
Стройте каплицу.
Доброчин === В яких, як що можно пiдкажiть з посыланням ===
Древнеалтайский и остготский языки.
Степаныч
17.06.2007, 09:34
...нема ніякої різниці москаль=руский. На Україні він ніколи не стане рідним, а Україна ніколи не буде для нього Батьківщиною!
Хоча, як не дивно, не зважаючи на хибну тезу, висновок Ви зробили вірний!
zenyk, судячи з дописів, непоганий хлопець. І розумний. Але з приводу національного питання пише чомусь фігню! Давно прочитав фразу: (мовою оригіналу) "Гордиться тем, что ты русский, это всё равно, что гордиться тем, что родился, к примеру, в пятницу".
Информация из книги «Казаки», авторы Алмазов, Новиков, Манжола.
ЛП № 000083 от 25.03.99. ООО «Диамант». 195213, Санкт-Петербург, ул. Гранитная, 54.
Подписано к печати 12.11.99.:
"Древнейшая прическа, означавшая принадлежность казака к воинскому ордену запорожцев.
http://img249.imageshack.us/img249/4452/96201852cq3.jpg
Чепега-Кулиш Захарий Алексеевич (1726-1797) – ко времени разгрома Сечи был полковником. В 1787 году оказался в числе запорожских казаков, смирившихся с властью России. Прославился в боях за Измаил, Бендеры, получил чин бригадира и много наград. Возглавил переход черноморских казаков на Кубань, основав там 40 станиц, положил начало Кубанскому казачьему войску и одновременно всем поселенным войскам.
Древностью овеян запорожский оселедец, вероятно заимствованный тюрками у готов, для которых он означал посвящение богу Одину. Хохол (хох-оол) у алтайцев и сейчас переводится как «сын неба». Интересно, что у персов (иранцев) слово «казак» и переводится как «хохолок»".
Mattilainen
10.08.2007, 11:24
Сотник,
Вы меня, конечно, извините, но что-то мне не совсем понятно в связи с чем в Вашем предыдущем дописе про оселедец, остготский, алтайский языки и всё такое, присутствует моя цитата? :)
galickii moskal
05.09.2007, 01:18
та який висновок, який висновок: як в рекламі гали -
нема ніякої різниці москаль=руский. На Україні він ніколи не стане рідним, а Україна ніколи не буде для нього Батьківщиною!
Так можна думать если очень долго безвыездно прожил во Львове, а если съездить к морю например в Одессу то как то сразу эта Украина в другом свете представляеться. :moskali:
Так можна думать если очень долго безвыездно прожил во Львове, а если съездить к морю например в Одессу то как то сразу эта Украина в другом свете представляеться.
шось в цьому напевно є.....в Одесі - переважна більшість (як тут хтось писав - 90%) складають етнічні євреї, а москаль і в Одесі кричить, шо то його "ісконно рускій ґорад"
"Древнейшая прическа, означавшая принадлежность казака к воинскому ордену запорожцев.
Зачіска означає інше - походження від статного і благородного роду.
Додано через 51 секунду
шось в цьому напевно є.....в Одесі - переважна більшість (як тут хтось писав - 90%) складають етнічні євреї, а москаль і в Одесі кричить, шо то його "ісконно рускій ґорад"
Звичайні націоналістично-шовеністичні заклики. То політика Росії.
Доброчин
05.09.2007, 16:43
Информация из книги «Казаки», авторы Алмазов, Новиков, Манжола.
ЛП № 000083 от 25.03.99. ООО «Диамант». 195213, Санкт-Петербург, ул. Гранитная, 54.
Подписано к печати 12.11.99.:
http://img249.imageshack.us/img249/4452/96201852cq3.jpg[/IMG]
[I]Чепега-Кулиш Захарий Алексеевич (1726-1797) – ко времени разгрома Сечи был полковником. В 1787 году оказался в числе запорожских казаков, смирившихся с властью России. Прославился в боях за Измаил, Бендеры, получил чин бригадира и много наград. Возглавил переход черноморских казаков на Кубань, основав там 40 станиц, положил начало Кубанскому казачьему войску и одновременно всем поселенным войскам.
Древностью овеян запорожский оселедец, вероятно заимствованный тюрками у готов, для которых он означал посвящение богу Одину. Хохол (хох-оол) у алтайцев и сейчас переводится как «сын неба». Интересно, что у персов (иранцев) слово «казак» и переводится как «хохолок»".
я щось не згадаю що я тут казав:) щас може пошукаю:)
Додано через 3 хвилини
В яких, як що можна підкажіть з посиланням будь ласка.
Просто в перше чую, маю інші версії...
знайшов:)
"Хал гол" (приблизно) з тюрської - жовто синій... посилання? я можу пізніше назвати авторів:)
galickii moskal
05.09.2007, 23:58
Вот я и говорю все от того что знакомиться с Украиной надо в реале она разная. В Одессе теперь как и во Львове тоже с евреями напряженка. Так говорят коренные одеситы. Ну а насчет исконности то точно не украинский.
[QUOTE=galickiiТак можна думать если очень долго безвыездно прожил во Львове, а если съездить к морю например в Одессу то как то сразу эта Украина в другом свете представляеться. :moskali:[/QUOTE]
Вимушений з Вами не погодитись.
Прописаний в Дніпропетровську, періодичну живу в Одесі. Одеса від Львова національною ідеєю відрізняється мало. Говоріть українською мовою, Вам будуть відповідати тільки українською (чого не скажеш про Дніпропетровськ і Донецьк, але це виправиться з часом). Різниця лише в історії міст і в залишках радянського.
Одеса від Львова національною ідеєю відрізняється мало.
Цікава думка.Виходить,що в Одесі більшість населення голосує за помаранчевих,підримає діяльність ОУН -УПА в минулому,перейменовано всі вулиці,які названі на честь совєцьких діячів...?
doberman28
01.10.2007, 22:43
Цікава думка.Виходить,що в Одесі більшість населення голосує за помаранчевих,підримає діяльність ОУН -УПА в минулому,перейменовано всі вулиці,які названі на честь совєцьких діячів...?
Щось мены здаэться, що національна ідея це далеко не тільки голосування за помаранчевих та підтримка діяльності ОУН-УПА. :)
Шахрай, чому Вас лякає ОУН -УПА?
Я Вам більше скажу, це слушна думка - позбавитись від назв вулиць з радянського минулого. Наприклад, в Дніпропетровську є пр. Калініна, Петровського... Скажіть, як обізнаний в історії України, що ці люди зробили для українського народу, окрім знищення нашої культури і нації??!!! Крім того, бачу, що у Вас особисто відсутнє розуміння поняття і відчуття національної гідності та належності до рідної землі!
В Одесі зараз хочуть поставити пам'ятник Катерині ІІ - це ганьба Україні.
Додано через 4 хвилини
Може шановний Шахрай, наляканий "бендерівцями", просто не знає ІСТОРІЇ УКРАЇНИ, землі, якою коритується даремно....?
Шахрай, чому Вас лякає ОУН -УПА?
Я Вам більше скажу, це слушна думка - позбавитись від назв вулиць з радянського минулого. Наприклад, в Дніпропетровську є пр. Калініна, Петровського... Скажіть, як обізнаний в історії України, що ці люди зробили для українського народу, окрім знищення нашої культури і нації??!!! Крім того, бачу, що у Вас особисто відсутнє розуміння поняття і відчуття національної гідності та належності до рідної землі!
В Одесі зараз хочуть поставити пам'ятник Катерині ІІ - це ганьба Україні.
Додано через 4 хвилини
Може шановний Шахрай, наляканий "бендерівцями", просто не знає ІСТОРІЇ УКРАЇНИ, землі, якою коритується даремно....?
Мене не лякає ОУН-УПА.Ви мене не зрозуміли.
Зараз живу і працюю в Донбасі в місті зі 200000-ним населенням,а в центрі стоїть 10-тонний пам"ятник Лєніну.А я б хотів,щоб замість нього стояв бронзовий Степан Бандера.Тому що,коли я йду на роботу цей Лєнін мене дратує.Але зробити цю заміну неможливо по цілком зрозумілим причинам-тута зовсім і не пахне національною ідеєю.Я проти звеличення Катерини-II в Одесі...
Пан Юрій,перш,ніж дописувати,уважно почитайте пости,хто і що пише.
Але чому не сказати одній із сторін: кінець "війні", ми все ж таки слов"янські народи, маємо більш-менш схожі культури і ментальності і давайте не ятрити один одному душі, а нормально і культурно взаємноіснувати.дитяча наївність ...
Stepan_Bandera
01.04.2008, 13:22
Але чому не сказати одній із сторін: кінець "війні", ми все ж таки слов"янські народи, маємо більш-менш схожі культури і ментальності і давайте не ятрити один одному душі, а нормально і культурно взаємноіснувати.
Коріння у нас різні. В росіян переважають Азійські гени у нас же Європейські. Це навіть із типу обличчя замітно.
Вони ще із часів Київської Русі нам спокою не дають (Половці, Печеніги та ін.). Пізніше східні райони Київської Русі змішались з ними і в результаті десь в 12 столітті получилась така нація як Росіяни.
Пізніше східні райони Київської Русі змішались з ними і в результаті десь в 12 столітті получилась така нація як Росіяни.
А ще чудь,мордва,мурома..
Россия — это неславянская страна. К территориям, населенным древними околославянскими народностями, можно отнести лишь Смоленск, Курск, Брянск — территории древних кривичей (славянизированных западными славянами балтов). Остальные земли — финские, где никаких славян никогда не жило: чудь, мурома, мордва, пермь, вятичи и прочие.
Сами главные топонимы исторической Московии — все финские: Москва, Муром, Рязань (Эрзя), Вологда, Кострома, Суздаль, Тула и т.д. Эти территории были за несколько веков завоеваны колонистами-ободритами Рюрика, приплывшими с Лабы (Эльбы), однако число колонистов (построивших возле Ладоги Новгород — как продолжение существовавшего тогда полабского Старогорода — ныне Ольденбурга) было в этих краях крайне мало.
Сами главные топонимы исторической Московии — все финские: Москва, Муром, Рязань (Эрзя), Вологда, Кострома, Суздаль, Тула и т.д. Эти территории были за несколько веков завоеваны колонистами-ободритами Рюрика, приплывшими с Лабы (Эльбы), однако число колонистов (построивших возле Ладоги Новгород — как продолжение существовавшего тогда полабского Старогорода — ныне Ольденбурга) было в этих краях крайне мало.
Кстати, об этом и пишет Нестор в «Повести временных лет»: что саамы Ладоги постепенно выучили славянский язык Рюрика и стали после этого называться «словенами» — то есть понимающими слово, в противоположность «немцам», немым — то есть языка не понимающим. (Термин «славяне» не имеет никакого отношения к термину «словене», так как происходит от изначального «склавены»).
Во время Золотой Орды Московия на три века уходит к этнически родственным народам финно-угров, которые собирали под свою власть ордынские цари. В этот период на язык региона оказывает огромное влияние тюркский язык (как часть вообще огромного влияния Азии).
Показательна книга Афанасия Никитина (конец XV века) о «хождении за три моря». Там автор запросто переходит со славяно-финского койне Московии на ордынский язык, разницы в них не видя, а заканчивает свою книгу благодарственной молитвой: «Во имя Аллаха Милостивого и Милосердного и Исуса Духа Божия. Аллах велик…» В подлиннике: «Бисмилля Рахман Рахим. Иса Рух Уалло. Аллах акбар. Аллах керим».
В то время общей для Московии и Орды была религия, являвшаяся гибридом ислама и христианства арианского толка (равно почитали Иисуса, мир Ему и Мухаммада, мир Ему и благословение Аллаха), а разделение веры произошло с 1589 г., когда Москва приняла греческий канон, а Казань приняла чистый Ислам.
До 1589 года Россия была Исламской страной (http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2006/11/08/48207.shtml)
А ще чудь,мордва,мурома..
До 1589 года Россия была Исламской страной (http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2006/11/08/48207.shtml)
Romko
И что Вы пытаетесь этим сказать???
Romko
И что Вы пытаетесь этим сказать???
А то,що
все смешалось в доме Облонских
але постійні намагання Росії подати себе,як "старшу сестру(старшого брата) слов’янських народів...смішне.Якщо і брат,то молодший.Та ще й бастард.
А то,що
але постійні намагання Росії подати себе,як "старшу сестру(старшого брата) слов’янських народів...смішне.Якщо і брат,то молодший.Та ще й бастард.
Ваша цель ясна!!!
Ваша цель ясна!!!
Львіво,моя ціль мені і самому до кінця не ясна...:rolleyes:
Прожити б до вечера...
А мені росіяни яки живуть з дитинства у Львові нагадують серіал "загублені".Є такі люди і це не одна сім'я, які принципово не дивляться українське телебачення,а тільки російське.І в цілому все українське викликає у них огиду. Уявить що там робиться в голові коли люди живучи у Львові, дивляться тільки російські новини. :(
А мені росіяни яки живуть з дитинства у Львові нагадують серіал "загублені".Є такі люди і це не одна сім'я, які принципово не дивляться українське телебачення,а тільки російське.І в цілому все українське викликає у них огиду. Уявить що там робиться в голові коли люди живучи у Львові, дивляться тільки російські новини. :(
Та майже всі росіяни, що загубились в Україні, дивляться іноземні канали. Це тільки підкреслює, що вони тут імігранти і не більше.
А то,що
Как не вспомнить Ломоносова (коми), который не был "Иван, не помнящий родства", а правду-матку искал и резал прямо: "В русском течет 80% финской, 12% татарской, 8% славянской крови". По свидетельству очевидцев, в середине 17 века в лексиконе московитов было лишь два слова из славянского языка: "золото и господин". Первые стихи Пушкин писал на французском языке и не известно, кем бы он стал, если бы его крепостная нянька не была великоновгородских кровей. Будучи до глубины души, как помещик - крепостник и великороссийский шовинист - царедворец, уязвлен правдой Радищева о зверином облике и тиранической сущности российского крепостничества, унизился до того, что цинично "указал" тому на плохое знание русского языка. Да и как мог знать Радищев "русский" язык, если такой только закладывался Ломоносовым, его современником. "Достоянием" же 92% "великороссов" (финов, "татар") он становится лишь в 19 веке. Да и тогда в собственно России население говорило на таком "русском", что в соседних деревнях нередко не понимали друг друга. На что обращает внимание Вл.Даль.
Вы знаете, с тех пор, когда Мухтара заставили гавкать по украински (даже моя жена, чистая галичанка этого смотреть не может) , поставил спутниковую антену и подключился на НТВ+. Однако,, не преувеличивайте, это совсем не отменяет и украинские каналы. Чего только ISTV стоит с "Свободой слова". Среди всех моих русскоязычных знакомых во Львове, а их у меня, думаю поболее Вашего будет, не знаю ни одних, совсем отказавшихся от украинского телевидения, так, что думаю, Вы утрируете.
Степаныч
10.07.2008, 10:05
Є такі люди і це не одна сім'я, які принципово не дивляться українське телебачення,а тільки російське.І в цілому все українське викликає у них огиду.Ви знаєте ТАКІ сім"ї???:eek:
levandivka
10.07.2008, 10:13
не знаю ни одних, совсем отказавшихся от украинского телевидения, так, что думаю, Вы утрируете.
д'Арте... :)
Мене нудить від українського ТБ (викликає огиду).
Але не через мову.
Вчора, випадково втрафив на 12, на Кєнзьора - ніч не спав. :)
не преувеличивайте, это совсем не отменяет и украинские каналы.
Ви знаєте ТАКІ сім"ї???
....почалось: в стилі "...нє дакажитє!!!..."
...а з чого ж тоді стільки бруду про український переклад? і то при тому що українські переклади робляться не просто професійними акторами, а зірками українського шоу-бізнесу!!!...
і мало того, в шановного дописувача, дивним чином вмістились дві взаємновиключні думки про:
....... с тех пор, когда Мухтара заставили гавкать по украински ...... поставил спутниковую антену и подключился на НТВ+.
і тут же:
Среди всех моих русскоязычных знакомых во Львове, а их у меня, думаю поболее Вашего будет, не знаю ни одних, совсем отказавшихся от украинского телевидения
....думаю, що шановний пан, або сам по простоті душевній виклав свої думки, або банально нахабно вирішив проігнорувати зміст тези на яку відповідав, адже теза була не про українське телебачення в цілому з його російськомовними програмами, а саме про україномовні передачі!!!
конкретно про україномовні передачі було в першому реченні.....цілком зрозуміло, доступно і переконливо....для чого ж заперечувати ту тезу на яку тут же ствердно відповіли???
Додано через 54 секунди
Ви знаєте ТАКІ сім"ї???
та хоч би сім'я dArt-а!!! ось, він сам пише:
Вы знаете, с тех пор, когда Мухтара заставили гавкать по украински (даже моя жена, чистая галичанка этого смотреть не может) , поставил спутниковую антену и подключился на НТВ+.
п.с. Ви знаєте, я також не можу дивитись того мухтара, але не через то що він говорить українською (на відміну від Вас) а від того шо то дешеве російське сміття, яке не має ніякої ні художньої ні розважальної ні тим більше мистецької цінності!
levandivka
10.07.2008, 10:17
Зенику!
У нас вже є гілка "Читатєль про форумлян".
Вам завести персональну?
Зенику!
У нас вже є гілка "Читатєль про форумлян".
Вам завести персональну?
...нічого особистого. Тільки розмова на форумі.
просто хочеться почути думки, а не заперечення на пустому місці без жодних підтверджень, та й ше й з лігчними перкрученнями!
Степаныч
10.07.2008, 11:37
....почалось: в стилі "...нє дакажитє!!!..."Зручна позиція! Так можна будь-яку дурню виправдати. Наприклад, скажете, що я ман"як, я природньо запитаю "З чого Ви це взяли?", а Ви у відповідь: "почалось: в стилі "...нє дакажитє!!!".:)
...а з чого ж тоді стільки бруду про український переклад?Чому відразу "бруду"? Ви можете пояснити, навіщо це робиться??? Особливо субтитрування.
і то при тому що українські переклади робляться не просто професійними акторами, а зірками українського шоу-бізнесу!!!...Да? Якими ж це зірками, коли Ваша ласка?
і мало того, в шановного дописувача, дивним чином вмістились дві взаємновиключні думки про:
та хоч би сім'я dArt-а!!! ось, він сам пише:Зеніку,
навіщо ж із контексту виривати тільки те, що Ви захотіли? Читайте уважніше:
Вы знаете, с тех пор, когда Мухтара заставили гавкать по украински (даже моя жена, чистая галичанка этого смотреть не может) , поставил спутниковую антену и подключился на НТВ+. Однако,, не преувеличивайте, это совсем не отменяет и украинские каналы. Чего только ISTV стоит с "Свободой слова". Среди всех моих русскоязычных знакомых во Львове, а их у меня, думаю поболее Вашего будет, не знаю ни одних, совсем отказавшихся от украинского телевидения, так, что думаю, Вы утрируете.
Коріння у нас різні. В росіян переважають Азійські гени у нас же Європейські. Це навіть із типу обличчя замітно.
Вони ще із часів Київської Русі нам спокою не дають (Половці, Печеніги та ін.). Пізніше східні райони Київської Русі змішались з ними і в результаті десь в 12 столітті получилась така нація як Росіяни.
Русофилами утверждается, что территория нынешней Московской и прилегающих областей на стыке 1-2 тысячелетий заселялась племенем славян-вятичей, ассимиляция которых с местным угрофинским этносом оказалось настолько удачной, что создала заряженный энергией и с всемирно отзывчивой душой русский народ. Но при этом, как показали раскопки захоронений тех времен, вятичи по своему археологическому статусу есть мордва. А некоторые элементы в захоронениях по славянскому типу свидетельствуют лишь о том, что это племя во времена миграции по территории славянских племен, переняло элементы славянской культуры. Много было тогда племен - бродяг.
Среди россиян есть и точка зрения, что в так называемой мифической Куликовской битве рать московского князя составляли многие тамошние этносы, которые после победы в ней стали осознавать себя единым русским народом. А также, что после завоевания и присоединения Казани и Астрахани русский народ, растекая