Показати повну версію : Цікава класифікація українських росіян
Про украинцев продолжение анекдота не надо напомнить?
По мне, так вольному воля...:) Но к месту...
Степаныч
11.07.2008, 11:32
некоректне порівняння....яїчки - це "причинний" орган, а легені - органи дихання.Смайлик забули поставити?;)
А от валюта, мова, армія, влада - є одним і тим же: неодмінними атрибутами державиВ принципі погоджуюсь. Але до чого тут кіно?
В США громадяни є перш за все американцями, а потім - американець "китайського походження". Потрібно з повагою ставитись до традицій країни де живеш. В мовному плані теж.
Дочекаєшся від москалів... А взагалі я пропоную розділяти два поняття москаль і етнічний росіянин. Так само як ми розділяємо поняття Українець і рагуль... Проти росіян я нічого не маю... Але за умови, що вони поважають мою державу, мої права, і закони моєї держави зокрема з мовних питань, а москалі, які незважають на мою державу на закони моєї держави мають бути видалені з моєї держави, як вірус з ОС...
А взагалі я пропоную розділяти два поняття москаль і етнічний росіянин. Так само як ми розділяємо поняття Українець і рагуль...
погоджуюся....
А взагалі я пропоную розділяти два поняття москаль і етнічний росіянин.
Дуже шаную етнічного росіяннна.
Який живе,скажімо в Рязані.
Буду радий,коли він приїде до мене в гості.
На деякий час.
Але,коли він приїде в гості,йому сподобається і він скаже
- Пшол нафік отсєдова,єто моя родіна!
То він сі перетворит на махрового москаля.
Котрого я ненавиджу.
Що цікаво,самі росіяни не вловлюють,коли вони перетворюються в москалів...
Степаныч
23.08.2008, 09:05
Не буду детально обговорювати Вашу тезу (хоча є про що поговорити) тільки одне питання: а коли "етнічний" українець приїде, наприклад, в Крим, йому сподобається і він скаже корінному кримчанину: "Пшов нафіг звідси, це моя Батьківщина!", цей кримчанин не буде ненавидіти такого "етнічного"?
Не буду детально обговорювати Вашу тезу (хоча є про що поговорити) тільки одне питання: а коли "етнічний" українець приїде, наприклад, в Крим, йому сподобається і він скаже корінному кримчанину: "Пшов нафіг звідси, це моя Батьківщина!", цей кримчанин не буде ненавидіти такого "етнічного"?
І ви дивуєтесь татарам?
Степаныч
23.08.2008, 10:09
І ви дивуєтесь татарам?
До чого тут татари? Я питаю про "етнічних" українців і місцевих.
До речі, а Крим завжди був населений тільки і виключно кримськими татарами?
а Крим завжди був населений
"завжди" -- це великий проміжок часу.... http://levus.info/smile/smile.gif
До чого тут татари? Я питаю про "етнічних" українців і місцевих.
Корінне населення Криму.
Чи там теж берьозкі?
А взагалі я пропоную розділяти два поняття москаль і етнічний росіянин. Так само як ми розділяємо поняття Українець і рагуль...
Как говорила завуч по воспитательным работам в моей школе - "Рагуль - это не национальность, это состояние души"...
Додано через 2 хвилини
Дуже шаную етнічного росіяннна.
Який живе,скажімо в Рязані.
Буду радий,коли він приїде до мене в гості.
На деякий час.
То він сі перетворит на махрового москаля.
Котрого я ненавиджу.
Що цікаво,самі росіяни не вловлюють,коли вони перетворюються в москалів...
Ромко, злой вы... Я бы вас, так, для профилактики, закрыл бы на месяц в комнате с москалем атеистом, что бы не ворчали сильно...:moskali:
Степаныч
23.08.2008, 10:29
"завжди" -- це великий проміжок часу.... Отож!:) То з якого часу потрібно жити на будь-якій території, щоб бути КОРІННИМ? За логікою, якщо згідно законодавства США кожний, хто НАРОДИВСЯ в США, може стати Президентом, там вважають корінними тих, хто там народився.
Корінне населення Криму.
Чи там теж берьозкі?Я ж питав: кримські татари - це едина національність, яка є в Криму корінною?
Але за умови, що вони поважають мою державу, мої права, і закони моєї держави зокрема з мовних питань
Ви таких зустрічали?....
levandivka
23.08.2008, 11:14
Ви таких зустрічали?....
І я ТАКих зустрічаю.
Ромко, злой вы... Я бы вас, так, для профилактики, закрыл бы на месяц в комнате с москалем атеистом, что бы не ворчали сильно...
Ми б за місяць з ним співали повстанських пісень.
І "Боже великий єдиний"...
досвід є....
Додано через 6 хвилин
Я ж питав: кримські татари - це едина національність, яка є в Криму корінною?
Таври,кіммерійці,греки,скіфи.
Росіянами там не пахло.
Ми б за місяць з ним співали повстанських пісень.
І "Боже великий єдиний"...
досвід є....
А может "Боже, Царя храни...":moskali:
Я, как бы, тоже проукраински настроен и в комнате у меня висят плакаты с Бандэрой и Шухевычем, просто вы очень остро на все реагируете, без резкого ответа редко обходиться, так тяжело прийти к конструктивному диалогу, или я не прав?:)
А может "Боже, Царя храни...":moskali:
Я, как бы, тоже проукраински настроен и в комнате у меня висят плакаты с Бандэрой и Шухевычем, просто вы очень остро на все реагируете, без резкого ответа редко обходиться, так тяжело прийти к конструктивному диалогу, или я не прав?:)
І "Боже, Царя храни...",звичайно...
Як без того...
Таври,кіммерійці,греки,скіфи.
Росіянами там не пахло.
тепер там пахне переважно росіянами....
і ніц тут не зробиш...
пс. кімерійці -- це праукраїнці...
тепер там пахне переважно росіянами....
і ніц тут не зробиш...
тєплушки нашо?
Отож! То з якого часу потрібно жити на будь-якій території, щоб бути КОРІННИМ? За логікою, якщо згідно законодавства США кожний, хто НАРОДИВСЯ в США, може стати Президентом, там вважають корінними тих, хто там народився.
Не правда. В США "корінними" важаються тільки індіанці або ті що мають певний процент індіанської крові з племен які були або є на території США (також вони не платять податків, платять побори в казну племені). Інші громадяни називатись "корінними" права не мають.
levandivka
25.08.2008, 12:37
з племен які були або є на території США... вони не платять податків, платять побори в казну племені
Хороший досвід! :)
Тре' Тягнибокові нашептати!
Степаныч
25.08.2008, 14:03
...скіфи.
Росіянами там не пахло.
"Да, скифы - мы! Да, азиаты - мы,
С раскосыми и жадными очами!
...
Россия - Сфинкс. Ликуя и скорбя,
И обливаясь черной кровью,
Она глядит, глядит, глядит в тебя
И с ненавистью, и с любовью!..."
А. Блок
:radist::radist::radist:
levandivka
25.08.2008, 14:16
А. Блок
Продовжу "літературну сторінку":
Блок тем не менее предвидел удушение российской культуры после того, как свершилось мрачно-ерническое предсказание Пушкина: "Кишкой последнего попа последнего царя удавим". Царь, кажется, действительно оказался последним, а вот страдания народа оказались далеко не последними. "Но покой и волю тоже отнимают... Не ребяческую волю, не свободу либеральничать, а творческую волю и тайную свободу..."
/Источник: Строфы века. Антология русской поэзии. Сост. Е.Евтушенко. Минск-Москва, "Полифакт", 1995/
Boris_Kiev
13.09.2008, 23:27
Не знав, до якої гілки запостити:
В Крыму детей учат ненавидеть Украину: http://obozrevatel.com/news/2008/9/12/258040.htm
Полковник
13.09.2008, 23:52
Вообще НИКУДА постиь не надо было фигню ЭТУ!
Re:Story
14.09.2008, 18:08
В Крыму детей учат ненавидеть Украину: http://obozrevatel.com/news/2008/9/12/258040.htm
Какой ужас :mad:
В США "корінними" важаються тільки індіанці або ті що мають певний процент індіанської крові з племен які були або є на території США (також вони не платять податків, платять побори в казну племені). Інші громадяни називатись "корінними" права не мають.
Індіани називаються First nations , або natives і якщо територія його племені є між США і Канадою , то вони можуть жити де хочуть.
Резервації -це суто їхня земля , і будь які роботи (державні теж) на цій землі мусять бути узгоджені і оплачені.Навіть така річ , як проліт цивільного вертольота(військового - ні) над цією землею має бути оплачене.
В університетах є завжди зарезервовано коло 0,5% місць для індіанів.Грошей за науку вони не платять.
Так що бути індіанином в СШа і Канаді вигідно...
В університетах є завжди зарезервовано коло 0,5% місць для індіанів.Грошей за науку вони не платять.
Так що бути індіанином в СШа і Канаді вигідно...
В США найкращі школи приватні а там навіть індіанці мусять платити і не мало. :)
levandivka
14.09.2008, 23:39
Нам дуже радісно за індіанців і неіндіанців.
А по темі?
А по темі?
Що я вам скажу,що львівські москалі ліпші за отих...східних...
факт...
А по темі?
По темі?
Москалі індіанців не нагадують. :)
А по темі?
Україна наша мати , ми їй будем шанувати
А Росія ,... вашу мать, ой вважайти ви на неї.:)
(Василь Мельникович. коломийки "Гуцул-хуліган 3")
В мене було декілька знайомих Могікан (чомусь всупереч Ф.Куперу вони далі існують). І єдин з них колись у 80-х вчився у МҐУ. Непогано знав російську. Точно не москаль, принаймі три мови знав. :)
Дальневосточник
16.09.2008, 15:10
Що я вам скажу,що львівські москалі ліпші за отих...східних...
факт...Хотелось бы поточнее... :)
Фактичнее... :clapping:
Когда к власти приходят сукины дети, собачья жизнь начинается у всех.
В. Шендерович
Хто такі росіяни на Україні?! Звичайно окупанти! І справа не в тому ,як і коли і на яку територію вони потрапили.А втім ,що поводяться здебільшого Вони на Україні як панівний народ, тимчасово переживаючий тут якісь незручності.Українці ж більшості поводяться переферійно-запобігливо ,що притаманно більше для поневолених народів.
Аргументую:В більшості випадків- впертому росіянинові відповідають російською(навіть у націоналістично-екстремісько налаштованих чисельних компаніях), українець в Україні в російському середовищі переходить на російську.Українська псевдоеліта типу займається високим мистецтвом, або вдаряється в шароварщину.Натомість російська поп-культура міцно завоювала на Україні переважну більшість умів, і чути на вулицях навіть Західної України переважно російський спів.Українська мова вважаїться переферійною.І це відчуває молодь.В наслідок вони переходять на російську,чи стійкіші заміняють по кілька слів українських на російські(шо на чо і т.п.).Шкода,але і на форумі росіяни пишуть російською.Це неповага сильнішого до слабшого.Слабші відповідають.Звичайно маючи на це високо-моральні, патріотично-необхідні і т.п. причини.Це гостинність слуги до пана.Думаю писати українською в Росію не варто й пробувати.Звідси росіяни - окупанти(браво), ми потележна сторона(жаль).
21.09.2008, 14:09
Хто такі росіяни на Україні?! Звичайно окупанти! І справа не в тому ,як і коли і на яку територію вони потрапили.А втім ,що поводяться здебільшого Вони на Україні як панівний народ, тимчасово переживаючий тут якісь незручності.Українці ж більшості поводяться переферійно-запобігливо ,що притаманно більше для поневолених народів.
Аргументую:В більшості випадків- впертому росіянинові відповідають російською(навіть у націоналістично-екстремісько налаштованих чисельних компаніях), українець в Україні в російському середовищі переходить на російську.Українська псевдоеліта типу займається високим мистецтвом, або вдаряється в шароварщину.Натомість російська поп-культура міцно завоювала на Україні переважну більшість умів, і чути на вулицях навіть Західної України переважно російський спів.Українська мова вважаїться переферійною.І це відчуває молодь.В наслідок вони переходять на російську,чи стійкіші заміняють по кілька слів українських на російські(шо на чо і т.п.).Шкода,але і на форумі росіяни пишуть російською.Це неповага сильнішого до слабшого.Слабші відповідають.Звичайно маючи на це високо-моральні, патріотично-необхідні і т.п. причини.Це гостинність слуги до пана.Думаю писати українською в Росію не варто й пробувати.Звідси росіяни - окупанти(браво), ми потележна сторона(жаль).
Написано классно. НО получается, что те, кто говорят изначально на русском автоматически являются русскими?? То есть я не украинка, а русская, при том что у меня украинские корни? И еще, получается, что Россия - сильная, а Украина - слабая... Но при этом почти все украинцы уверены в противоположном!
levandivka
21.09.2008, 14:25
То есть я не украинка, а русская, при том что у меня украинские корни? От же ж мічуріни! Корені українські, а все решта..?
*А тим часом перевертні Нехай підростають... — Перевертнями Шевченко називає українців, які з корисливою метою нехтували національними та соціальними інтересами рідного народу. Асиміляцію української старшини, котрій для заохочення надавались у вічне володіння земля, села та кріпаки, російська влада почала проводити з початку XVIII ст.
Дураки вы все. Есть такое понятие как "многонациональная Украинская нация". К этому надо стремиться. Если какой то придурок начнёт делить людей по национальностям, ему следует бить морду. Причём сразу.
Как правило первыми от национальной ненависти страдают евреи. Во Львове недавно синагогу разбомбили а в Одессе могилы евреев свастикой испоганили.
levandivka
21.09.2008, 14:36
первыми страдают евреи
Хто б сумнівався...
Завжди і усюди! http://www.kolobok.us/smiles/standart/victory.gif
Городецький
21.09.2008, 14:38
НО получается, что те, кто говорят изначально на русском автоматически являются русскими??
Це Ви про себе? "Изначально" це від самого народження? Ого, а я вчився говорити ...
И еще, получается, что Россия - сильная, а Украина - слабая... Но при этом почти все украинцы уверены в противоположном!
Всі Штати геть завалені товарами виробництва Китаю і Мексики. Це означає що Штати - слабаки, а Мексика з Китаєм - сильні? Ні, це означає що більшість таких товарів як китайська техніка, в'єтнамський одяг, мексиканські продукти харчування і російська попс-культура - суть лайно і споживається бидлом.
21.09.2008, 15:08
От же ж мічуріни! Корені українські, а все решта..?
*А тим часом перевертні Нехай підростають... — Перевертнями Шевченко називає українців, які з корисливою метою нехтували національними та соціальними інтересами рідного народу. Асиміляцію української старшини, котрій для заохочення надавались у вічне володіння земля, села та кріпаки, російська влада почала проводити з початку XVIII ст.
То есть это я, что ли?:shok:
Це Ви про себе? "Изначально" це від самого народження? Ого, а я вчився говорити ...
Да, я про себя... Да в принципе, и про весь город. Меня с детства учили говорить на русском. Да, в школе мы изучаем украинский, но это только 4 часа в неделю.
Що до Штатів і китайських,мексиканських товарів.Штати отримують сировину,робочу силу,енергоносії і т.п.-реформовані в товари за папір і фарбу-реформовані в долар.Тобто сильніша країна за цяцькований папір отримує РЕЧІ ,нехай не кращої якості.Але РЕЧІ.
Що до російської поп-культури.Росіяни не лише продають часто не якісний товар нам за гроші(Наша гривня не має міжнародного попиту - тому це трудові гроші за які ми ще й змушені купляти у СИЛЬНИХ цяцькований папір: долари,євро).Вони використовують цю "культуру" без особливих зусиль для зросіянення українців. Але біда в тім, що ми не створюєм поп-культуру.Тому програєм.
І ще. Боротися проти росіян невдячна ,марудна, "не демократично-модна" справа.Тому краще відстоювати своє, свого і старатись навязати, вибачте ,пропонувати це СВОЄ іншим і далеко за межами України теж.
Допис:Шановна пані Re:Story!Дякую що звернули увагу на мій допис,але я невмію читати російською.Це моє право-не знати інших мов.І яним користуюсь
21.09.2008, 21:02
Що до Штатів і китайських,мексиканських товарів.Штати отримують сировину,робочу силу,енергоносії і т.п.-реформовані в товари за папір і фарбу-реформовані в долар.Тобто сильніша країна за цяцькований папір отримує РЕЧІ ,нехай не кращої якості.Але РЕЧІ.
Що до російської поп-культури.Росіяни не лише продають часто не якісний товар нам за гроші(Наша гривня не має міжнародного попиту - тому це трудові гроші за які ми ще й змушені купляти у СИЛЬНИХ цяцькований папір: долари,євро).Вони використовують цю "культуру" без особливих зусиль для зросіянення українців. Але біда в тім, що ми не створюєм поп-культуру.Тому програєм.
І ще. Боротися проти росіян невдячна ,марудна, "не демократично-модна" справа.Тому краще відстоювати своє, свого і старатись навязати, вибачте ,пропонувати це СВОЄ іншим і далеко за межами України теж.
Допис:Шановна пані Re:Story!Дякую що звернули увагу на мій допис,але я невмію читати російською.Це моє право-не знати інших мов.І яним користуюсь
Ну.... в інших місцях Вам прийдеться користуватися словником або перекладачем. Але тут, так як це львовський форум, я перекладу для Вас. Мені не віриться, що ви не знаєте російську, скоріше, із принципу, не хочите її розуміти і ставите це напоказ. Шкода.
Ось що я написала: "Написано гарно. Але виходить, що ті, хто розмовляє "изначально"(ну не пам"ятаю, як це перекладається) на російській автоматично стають росіянами?? Тобто, я не українка, а росіянка, при тому що в мене українські корні? І ще, виходить, що Росія - сильна, а Україна - слабка... Але при цьому майже всі українці впевнені в зворотньому!
Вибачаюсь за переклад, але українську я знаю не дуже гарно... І не люблю перекладати.
Вибачте. Я не розумію. Якщо ви українську знаєте погано, то чого не покращуєте її. Я, наприклад, щоб ліпше писати польською чи англійською сиджу на форумах Польщі Канади, Англії і спілкуюсь так. Я перекладає та культурний рівень покращую. Знаєте, якщо б ви знала досконало українську, то могли рідною російською писати. А так посилаєтесь на те, що не знаєте мови.
У мене знайомі з Росії та Білорусі, які досить короткий термін проживають тут. Навпаки багато пишуть, друкують, прагнуть спілкуватися українською.
А ви, українка чи росіянка з українським корінням, яка вивчала в школі українську. Вивчіть досконало українську, а тоді пишіть рідною. А так це не повага не тільки до української, але й до російської.
Я, україномовний українець, покращую на цьому форумі українську мову, хоча і роблю деякі помилки. Де ще можливо покращити українську, як не на Львівському форумі :rolleyes:.
Ну.... в інших місцях Вам прийдеться користуватися словником або перекладачем. Але тут, так як це львовський форум, я перекладу для Вас. Мені не віриться, що ви не знаєте російську, скоріше, із принципу, не хочите її розуміти і ставите це напоказ. Шкода.
Ось що я написала: "Написано гарно. Але виходить, що ті, хто розмовляє "изначально"(ну не пам"ятаю, як це перекладається) на російській автоматично стають росіянами?? Тобто, я не українка, а росіянка, при тому що в мене українські корні? І ще, виходить, що Росія - сильна, а Україна - слабка... Але при цьому майже всі українці впевнені в зворотньому!
Вибачаюсь за переклад, але українську я знаю не дуже гарно... І не люблю перекладати.
Почну з початку.Перше:І на сході і на півдні України більшість пробує розмовляти зі мною українською.Правда, часто це провокує невдалий переклад з російської когось з моїх супутників.А щодо показухи - то при совітах в українцях так вкорінили вічливу погідливість, що зараз кожному хто самостійно (без юрби)може твердо сказати ні сильнішому(і в т.ч. в побуті)- треба памятники ставити.Адже їх буде так мало!
Друге:Українці,які розмовляють на якомусь етапі російською є нашим народом - українцями.Проте їм колись треба замислитись -хто вони.І ми україномовні українці повинні помогти зробити єдино правильний вибір,а саме :бути більш самобутніми, більш українськими.І для того щоб помогти їм , скиглення і прохання типу ляжте з нами під ноги чужакам, ми за мир тому не нищіть нас - не поможуть, рівно як і не аргументована безсила злість проти інших теж не аргумент. Рахую ,що власний,принциповий приклад не багатьох людей сильного характеру, які можуть не розуміти окупантів приверне більше сильних російськомовних українців до України, ніж пусте надування щік і трата слів мільйонів догідливих скигликів.
Третє:Чи Росія сильна-так.Чи Україна слабка -так.Те що наші теоретики-політикани рахують по іншому, говорить лише про те що вони не вміють тверезо оцінити ні себе ,ні противника.Або що забивають нам баки і мають нас за дурнів для биття.
Четверте:Дякую за переклад, за повагу.Дякую ,що не рахуєте лакеєм -який в своїй хаті не достоїн щоб до нього звертались як до господаря, по його.
Городецький
22.09.2008, 00:31
Шкода, що Ви не зрозуміли мого образного порівняння.
в інших місцях ... так як це львовський форум... ви не знаєте російську... хто розмовляє "изначально"... на російській ... Вибачаюсь ... І не люблю перекладати.
Ну от і зробіть ласку, не паплюжте.
Окріс, і Вам до пари.
Ну от і зробіть ласку, не паплюжте.
Я нічого немаю проти. Але тоді для чого англійську вивчати, коли спочатку ми над нею так знущаємось, що російськомовні українці над українською і то менше.
Городецький
22.09.2008, 11:57
Я нічого немаю проти. Але тоді для чого англійську вивчати, коли спочатку ми над нею так знущаємось, що російськомовні українці над українською і то менше.
Ну, якщо ЛФ - майданчик для мовних вправ, тоді так.
А щоб Рутами-Лінґвами користуватися вміти - багато мізків не треба.
Дальневосточник
22.09.2008, 12:09
але я невмію читати російськоюОбычно люди гордятся умением. Гордость от неумения - это что-то... :)
Хотя - возможно вопрос в кирилице...Может пора перейти на латиницу? Чтоб уж точно - отличаться от "москалей"? :)
Обычно люди гордятся умением. Гордость от неумения - это что-то... :)
Чому умєнієм? Ось майже половина України гордиться тим що не знає державної. І навіть більше тим, що не хоче знати...
Степаныч
22.09.2008, 12:32
Чому умєнієм? Ось майже половина України гордиться тим що не знає державної. І навіть більше тим, що не хоче знати...Звідки інфа???:shok::eek:
Ну, якщо ЛФ - майданчик для мовних вправ, тоді так.
Не майданчик, але все ж таки україномовний форум. Можливо для жителів Східної України - це єдиний форум (які вони знають :rolleyes:), де можна пропрактикувати українську. А про Pragma чи Руту, то правда, мізків не багато треба.
До речі про половину України. Я дивився "Аналіз Крові" на Новому каналі. Героєм програми була Могилевська, коли вона сказала, що бажала вступити на українську філологію, я ще трохи би не випав зі стільця.
Степаныч
22.09.2008, 12:45
...Могилевська, коли вона сказала, що бажала вступити на українську філологію, я ще трохи би не випав зі стільця. Ну вона ж пояснила чому!:)
Та ще сказала, що це була мрія її життя.
Дальневосточник
22.09.2008, 13:08
Звідки інфа?
Сообщение совинформбюро. :rus:
По ночам слушает тайно....
але все ж таки україномовний форумНа мой взгляд - языково толерантный форум. Вполне может служить образцом - как надлежит общаться в нашей стране.
К сожалению - нет у нас в стране нормального модератора - не допускающего крайностей...Вовремя показующего :banned: слишком зарывающимся pro- и contra- политсилам...И - не видно в волнах никого, кто такое сможет....
Городецький
22.09.2008, 13:20
Не майданчик, але все ж таки україномовний форум. Можливо для жителів Східної України - це єдиний форум (які вони знають ), де можна пропрактикувати українську.
На мой взгляд - языково толерантный форум. Вполне может служить образцом - как надлежит общаться в нашей стране.
Ну, хай вам, панове, якось і так, але мені огидно від неграмотних дописів. Так, я - сноб. Оскільки кострубатість викладення думки знецінює саму думку, то вже й самого автора не варто брати до уваги. А писати абищо і будь-якою мовою можна й на padonak.ru i udaff.com.
Дальневосточник
22.09.2008, 13:50
але мені огидно від неграмотних дописівТак у нас всегда борьба важнее результата...
Степаныч
22.09.2008, 14:07
Ну, хай вам, панове, якось і так, але мені огидно від неграмотних дописів. Так, я - сноб. Оскільки кострубатість викладення думки знецінює саму думку, то вже й самого автора не варто брати до уваги. А писати абищо і будь-якою мовою можна й на padonak.ru i udaff.com.Ну не знаю. По суті Ви праві, звісно. Людина викладе свою думку краще тією мовою, якою вільно володіє. З іншого боку, якщо людина не буде практикуватися, удосконалюватися у мові, то як вона нею досконало оволодіє? А найкраще удосконалюватись у мові в процесі спілкування, це загальновідомо.
Я по собі у даному випадку суджу. От немає у мене можливості спілкуватися українською у повсякденному житті. Сім"я, оточення російськомовне на 99,9%. А на ЛФ спілкуюся із задоволенням.
Ну, хай вам, панове, якось і так, але мені огидно від неграмотних дописів. Так, я - сноб. Оскільки кострубатість викладення думки знецінює саму думку, то вже й самого автора не варто брати до уваги. А писати абищо і будь-якою мовою можна й на padonak.ru i udaff.com.
Це ваша думка. Зі "Степанычем" згоден, практикування - найліпше. Просто коли за вашою думкую йти, навіщо вчити іноземні мови, вони знецінюють саму думку та спершу неграмотно пишемо.
У мене майже 100 % україномовне оточення, але я теж із великим задоволенням спілкуюся на ЛФ.
Городецький
22.09.2008, 14:32
Людина викладе свою думку краще тією мовою, якою вільно володіє. З іншого боку, якщо людина не буде практикуватися, удосконалюватися у мові, то як вона нею досконало оволодіє?
Ну нехай в MS Word перевіряє, хіба що ... Якщо вже стимул самовдосконалення існує.
Просто коли за вашою думкую йти, навіщо вчити іноземні мови, вони знецінюють саму думку та спершу неграмотно пишемо.
В Правилах ЛФ українською по білому написано що російська також сприйнятна на Форумі. Решта іноземних тут аж нідочого. Більшість дописувачів ЛФ мають володіти принаймні однією з цих двох (так вже склалося), але ж володіти, трясця, а не ганьбити. Це, нібито, справа честі кожної освіченої людини, ні?
В Правилах ЛФ українською по білому написано що російська також сприйнятна на Форумі. Решта іноземних тут аж нідочого. Більшість дописувачів ЛФ мають володіти принаймні однією з цих двох (так вже склалося), але ж володіти, трясця, а не ганьбити. Це, нібито, справа честі кожної освіченої людини, ні?
Я це розумію. Так, але всерівно, цим твердженням ніколи російськомовні українці не вивчуть українську.
22.09.2008, 18:20
Я це розумію. Так, але всерівно, цим твердженням ніколи російськомовні українці не вивчуть українську.
Почему же? В какой-то мере мы все равно будем знать украинский. И даже если сделать форум только украиноязычным, то это проблему страны не решит.
Ні, я не хочу, щоб форум був україномовний ))). Я бажаю, щоб всі наші громадяни, вільно говорили та писали цією мовою, а не в якійсь мірі. А навички приходять з досвідом та практикою. Наприклад у моєї знайомої дід зі Франції (залишився після війни). Його рідна мова була польська (український поляк), а також знав українську та російську. Він все життя прожив у Франції, але французьку не вивчив. Розумів, але не вмів говорити чи писати. Проживав у польському поселенні і йому ця мова була не потрібна та й польська громада допомогла зі громадянством (у 1945 році можна було домовитися).
22.09.2008, 18:39
Ні, я не хочу, щоб форум був україномовний ))). Я бажаю, щоб всі наші громадяни, вільно говорили та писали цією мовою, а не в якійсь мірі. А навички приходять з досвідом та практикою. Наприклад у моєї знайомої дід зі Франції (залишився після війни). Його рідна мова була польська (український поляк), а також знав українську та російську. Він все життя прожив у Франції, але французьку не вивчив. Розумів, але не вмів говорити чи писати. Проживав у польському поселенні і йому ця мова була не потрібна та й польська громада допомогла зі громадянством (у 1945 році можна було домовитися).
А... Дошло до меня))) Просто нет ни необходимости, ни желания учить и владеть украинским языком.
Ні, якщо ти бажаєш жити у мікросвіті, то будь ласка. Не бажаєш вчити, тобі вирішувати. Якої думки були про цього діда французи та навіть українці, коли дізнавалися, що проживши у Франції все життя, не знає жодного французького слова. Ну його вважали недорозвинутим м'яко сказати.
22.09.2008, 18:49
Ні, якщо ти бажаєш жити у мікросвіті, то будь ласка. Не бажаєш вчити, тобі вирішувати. Якої думки були про цього діда французи та навіть українці, коли дізнавалися, що проживши у Франції все життя, не знає жодного французького слова. Ну його вважали недорозвинутим м'яко сказати.
Почему прям не желаю? В школе учу))) Но помимо школы где-либо говорить и учить... на Западной Украине это нормально, но у нас тебя как минимум сочтут полным психом и идиотом)))
Да, не выучить ни одного слова - это уж совсем!
Почему прям не желаю? В школе учу))) Но помимо школы где-либо говорить и учить... на Западной Украине это нормально, но у нас тебя как минимум сочтут полным психом и идиотом)))
Да, не выучить ни одного слова - это уж совсем!
Так, я сам здивувався, як про це почув. Це в школі так. Школярі будь-що сприймуть, як прояв ідіотизму (у нас наприклад реготали над російськими словами: МЕСТОИМЕНИЯ, ПИСАТЬ). А в дорослому (адекватному) - це нормально. А ти спробуй познайомитися з україномовними друзями та все. Наприклад, я зі своїми шкільними друзями спілкуюсь українським суржиком, а вже з університетськими - більш-менш чистою мовою. Але всерівно з найкращими друзями - суржиком, хоч як це не жаль.
22.09.2008, 19:15
Так, я сам здивувався, як про це почув. Це в школі так. Школярі будь-що сприймуть, як прояв ідіотизму (у нас наприклад реготали над російськими словами: МЕСТОИМЕНИЯ, ПИСАТЬ). А в дорослому (адекватному) - це нормально. А ти спробуй познайомитися з україномовними друзями та все. Наприклад, я зі своїми шкільними друзями спілкуюсь українським суржиком, а вже з університетськими - більш-менш чистою мовою. Але всерівно з найкращими друзями - суржиком, хоч як це не жаль.
Наудивление, у нас тоже есть украиноговорящие люди. Ну, человек 20 на город. С 2 я знакома, но проблема в том, что именно из-за языка и вообще темы Украина - Россия мы сильно ссоримся. :(
Більше ))))). Україна - Росія. У нас в Хмельницькому, один з найбільших ринків в Україні (росіян, білорусів та інших національностей безліч), коли ми сперечалися через ці дрібниці........ Політика для політиків та форумів :). А людські взаємини..... Ти спробуй знайти у цих людях те, що вас об'єднує, а не роз'єднує. Є за що сперечатися ))), за мову.
22.09.2008, 19:28
Більше ))))). Україна - Росія. У нас в Хмельницькому, один з найбільших ринків в Україні (росіян, білорусів та інших національностей безліч), коли ми сперечалися через ці дрібниці........ Політика для політиків та форумів :). А людські взаємини..... Ти спробуй знайти у цих людях те, що вас об'єднує, а не роз'єднує. Є за що сперечатися ))), за мову.
Спасибо за совет. Но не так-то легко обходить темы, касающиеся пусть даже не политики, пусть даже только языка... :( Потому что я на русском говорю, а она на украинском... Зато со временем переводить смогу легко))))
Легко. В університеті, я за рік про політику чи про мову ні разу не заговорил. Набридла політика, приїлась вона людям, на форумі ще можна посперечатися, хоч цікаво. А в житті думки не про це. Про підвищення стипендії ми кожен день говоримо :).
Городецький
22.09.2008, 19:33
Філіал дитсадку на ЛФ! Шо діється!!!
Не дит.садочка, а майбутнього України.
22.09.2008, 19:47
А что, обсуждение конкретных проблем, связанных с украинским языком в реальной жизни уже нельзя обсуждать? Или Вы считает, что это настолько легко, что только "особенные" не могут этого понять. Но тогда почему до сих пор встает проблема в общении между русскоговорящими и украинскоговорящими людьми. При чем я знаю, что не у одной меня такие проблемы. Называйте это как хотите!
levandivka
22.09.2008, 19:54
почему до сих пор встает проблема в общении между русскоговорящими и украинскоговорящими людьми. При чем я знаю, что не у одной меня такие проблемы
Вчіться!
Вчіться добре!
І жодних мовних проблем не матимете.
22.09.2008, 20:25
Вчіться!
Вчіться добре!
І жодних мовних проблем не матимете.
Ну, учиться то я учусь. Но от этого вопрос "на каком языке говорить" волшебным образом не исчезает. :(
Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина. Вчіть українську, англійську та інші мови. Але російська повина бути для Вас улюбленою, рідною та говоріть на ній. А всі інші мови ви вивчите, але всерівно українською вчіться спілкуватися та писати (з поваги до неї). І крім того мовних навичок з української легше здобути і у Вас знайомі є. Та буде все без проблем )))))).
Ну нехай в MS Word перевіряє, хіба що ... Якщо вже стимул самовдосконалення існує.
По Вашому людина ,яка пробує часом невдало навернутись до Батьківщини, до рідної мови є безчесна.Може ще й фізично слабкий чоловік повсталий на захист своєї родини проти завідомо сильного противника теж безчесний.А я рахую ,що стидно не програти , а вогида не попробувати боротись.
А тепер,що до основної теми.Обговорення теми на отанніх двох сторінках як на мене підтверджує мою думку про окупантів і окупованих.
Всі форумчани знають, а як не знають то здогадуються, що російськомовні дописувачі розуміють і при потребі можуть і писати українською(хоч би за допомогою перекладу).Російськомовні спілкуються російською - бо нема для кого старатись.Терпілячий стерпить.Це признак володіючого народу.
Україномовні ж на всі лади пояснюють чому російськомовні праві.(Це демократично,такі правила,ми боремось за чистоту української мови,ми дуже розумні бо знаємо мови і т.п.)Як на мене - це признак невільного народу.Який навіть скинувши тирана ,не уявляючи підсвідомо життя без ярма, жаліє , виправдовує його, і сам піднімає його і сам лягає під його.Правда вимагає: Ти ж будеш зі мною менш грубим.
Сподіваюсь, колись і в Україні як і в Прибалтиці і в Польщі і як у інших свободолюбивих народів(не таких ерудованих виходить, чи не ерудованих до ярма?) ще хтось скаже : я не розумію мови окупанта.
levandivka
23.09.2008, 08:07
По Вашому людина ,яка пробує часом невдало навернутись до Батьківщини, до рідної мови є безчесна.
Окрісе.
А Ви звідки навернулися? :mocking:
Кока зволоч Вас тиранила чужою мовою?
"По Нашому" (з Городецьким), думаю, формулюється ТАК:
1. "Трєніруйся на кошках! (с)
2. Тут дописи українців, часом, сидиш, і розшифрувати не можеш:unknown:. Шо хтів повідомити? :rus:
3. Володіє російською - най пише російською. Це "терпілячому"(с) зтерпілячити легше.
Городецький
23.09.2008, 10:28
Україномовні ж на всі лади пояснюють чому російськомовні праві.(Це демократично,такі правила,ми боремось за чистоту української мови,ми дуже розумні бо знаємо мови і т.п.)Як на мене - це признак невільного народу.Який навіть скинувши тирана ,не уявляючи підсвідомо життя без ярма, жаліє , виправдовує його, і сам піднімає його і сам лягає під його.Правда вимагає: Ти ж будеш зі мною менш грубим.
То Ви, прошу вибачити, щось страшного написали. Певен, що Ви розумієте про що Ви вели, але мені поготів ... Врешті-решт, ідею "ницості" українського народу можна доводить у якийсь інший спосіб, ну коли Вам вже так хочеться, але не чиїмись (особистими) закидами до чистоти мови співбесідника.
Полковник
23.09.2008, 21:45
Сподіваюсь, колись і в Україні як і в Прибалтиці і в Польщі і як у інших свободолюбивих народів(не таких ерудованих виходить, чи не ерудованих до ярма?) ще хтось скаже : я не розумію мови окупанта.
Извините, Панове!
Что, внесены изменения в Правила Форума?
Вы подсказывайте, если что....
А то спилкуешься тут, спилкуешься, а ТАМ УЖЕ......
Шановний пане Городецький!
Українець проживаючий в Дніпрі і при цьому розмовляючий і пишучий україннською однозначно має залізний характер і сильну волю.Прошу прийняти мою шану.І прошу вибачити, що емоції і невміння правильно описати свою думку спровокували враження ніби весь текст це відповідь на Ваші тези, чи що я не допускаю що Ви праві ,чи що маю щось проти Вас.Ще раз прошу вибачити.
І ще.Я не не хочу принижати свій народ.Якщо він раб -виходить я теж.Нічого радісного.Проте всі родяться слабкими і потім хтось стає сильним ,деколи в останній час.Але щоб змінитися треба хочаб спробувати поважати себе і вимагати цього від інших.І всі знають, чи здогадуються чому російськомовні читають українською і пишуть сюди російською, і чому навіть у безпечному для україномовних Львові україномовні це приймають і виправдовують.Від цього сумно.
Припис: Я почав писати на ВАШ форум пане levandivka для того щоб в дискусії довести до ладу свої думки і сумніви,а не читати Ваше востроумні коментарі.Проте буду вдячний якщо Ви дохідливо для мене малограмотного пояснете чому я повинен розуміти розуміти російську.Чи не тому що Ви її розумієте?
23.09.2008, 22:45
.Але щоб змінитися треба хочаб спробувати поважати себе і вимагати цього від інших.І всі знають, чи здогадуються чому російськомовні читають українською і пишуть сюди російською, і чому навіть у безпечному для україномовних Львові україномовні це приймають і виправдовують.Від цього сумно.
Всі знають, а я - ні. Мені хотілось би почути, як Ви вважаєте, чому я і не тільки я пишу на російській?(для Вас пишу на українській :D)
levandivka
23.09.2008, 23:06
емоції і невміння правильно описати свою думку спровокували враження
Точно! спровокували.
Я почав писати на ВАШ форум пане levandivka
То не мій Форум ...
в дискусії довести до ладу свої думки і сумніви
А попередньо "довести до ладу" - ніяк? Ну, щоб коли до людей звертаєтеся, хоч у загальних рисах..?
для мене малограмотного пояснете чому я повинен розуміти розуміти російську
Ну що ви..? не повинні.
багатьом надається пільга (на час опанування української грамоти).
Окупанта - жах просто! :) В мене рідна мова російська, я народився і живу у Львові, але ніякої окупації чомусь не помічаю.
Окупанта - жах просто! В мене рідна мова російська, я народився і живу у Львові, але ніякої окупації чомусь не помічаю.
я також не вбачаю у вас окупанта....
може тому, що українською розмовляєте?..:smile:
25.09.2008, 21:02
я також не вбачаю у вас окупанта....
може тому, що українською розмовляєте?..:smile:
Ищете окупантов? Так вот она я))))) Разговариваю на русском. И родным считаю русский... Хотя, теоретически родным считаю украинский, но практически выходит русский.
levandivka
25.09.2008, 21:27
Ищете окупантов? Так вот она я
О як...
Визначтеся: переверетні окупантами бути не можуть.
Треба щось одне вибрати.
Ищете окупантов? Так вот она я))))) Разговариваю на русском. И родным считаю русский... Хотя, теоретически родным считаю украинский, но практически выходит русский.
я?...
шукаю окупантів?!... :shok:
відколи?..
levandivka
25.09.2008, 21:53
Хотя, теоретически родным считаю украинский, но практически выходит русский.
Згадав совєцький мульт про "Ослика, який мріяв стати метеликом" (матолек?)...:pardon:
25.09.2008, 22:43
О як...
Визначтеся: переверетні окупантами бути не можуть.
Треба щось одне вибрати.
:lol:Прикольно))) Наверное, я все-таки "перевертень"... только вот звучит как-то не очень...
Згадав совєцький мульт про "Ослика, який мріяв стати метеликом" (матолек?)...:pardon:
Эх, не помню я такой мультик :sad::sorry:
Всі знають, а я - ні. Мені хотілось би почути, як Ви вважаєте, чому я і не тільки я пишу на російській?(для Вас пишу на українській :D)
Ви виростали скоріш за все у важких дискреминаційних умовах ,як і все Запоріжжя і відповідно Дніпровщина.Все українське там викорінювали окупанти ще від загарбання цих земель Петром російським.Відправили в рабство на болото українське військо- тогочасну еліту нашу,ввели рабство (кріпосництво, яке переросло у колгоспи),створювали неодноразово голод(останній у Вас у 1946/47рр),садили і вбивали українців, насміхались з україномовних( і зараз україномовних у Вас часто питають: ти шо з села?).
В таких умовах більшість міського населення перейшла на російську мову.
Те, шо голос племені пробивається у Вас все ж на ззовні і про Вашу відвагу.Адже за це, в кращому випадку, російськомовні Вас не підтримають, а україномовні типу не помітять.Ви цим вчинком не вписуєтесь в систему пустих балачок.Адже якщо визнати що щось можна змінити навіть на цьому форумі (російськомовний зробив кілька дописів українською і головне цим визнав що українець має право не знати російської мови ), то можливо прийдеться глянути на себе як на балакунів.
Мені здається Ви справді шукаєте відповіді.
Всі форумчани знають, а як не знають то здогадуються, що російськомовні дописувачі розуміють і при потребі можуть і писати українською(хоч би за допомогою перекладу).Російськомовні спілкуються російською - бо нема для кого старатись.Терпілячий стерпить.Це признак володіючого народу.
Україномовні ж на всі лади пояснюють чому російськомовні праві.(Це демократично,такі правила,ми боремось за чистоту української мови,ми дуже розумні бо знаємо мови і т.п.)Як на мене - це признак невільного народу.Який навіть скинувши тирана ,не уявляючи підсвідомо життя без ярма, жаліє , виправдовує його, і сам піднімає його і сам лягає під його.
Проблеми "невільного народу", "чистоти мови" - це проблеми у ваших думках. Ваше право вважати що росіяни сильні, а українці слабкі, але вибачте з таким настроєм навряд чи зміните стан речей у бажану сторону.
Якщо не подобається - робіть щось, а то тільки одні розмови...
Проблеми "невільного народу", "чистоти мови" - це проблеми у ваших думках. Ваше право вважати що росіяни сильні, а українці слабкі, але вибачте з таким настроєм навряд чи зміните стан речей у бажану сторону.
Якщо не подобається - робіть щось, а то тільки одні розмови...
Я дуже сподівався що на Львівському форумі декілька чоловік одразу грунтовно і логічно розіб'є мою теорію "невільного народу і окупанта" на голо. Це було б славне діло.
Репліки і перехід на особистості хоча і нормально, проте - балачки.
levandivka
27.09.2008, 23:24
декілька чоловік одразу грунтовно і логічно розіб'є мою теорію
Зара...
Бригаду сколотимо, візьмемо на складі кувалди, і... http://playground.sun.com/%7Evasya/forging_13.jpg
Степаныч
27.09.2008, 23:30
Я дуже сподівався що на Львівському форумі декілька чоловік одразу грунтовно і логічно розіб'є мою теорію "невільного народу і окупанта" на голо.Ви оце маєте на увазі?:...мою думку про окупантів і окупованих.
Сподіваюсь, колись і в Україні як і в Прибалтиці і в Польщі і як у інших свободолюбивих народів(не таких ерудованих виходить, чи не ерудованих до ярма?) ще хтось скаже : я не розумію мови окупанта. Ну давайте по пунктах.
1. "Всі форумчани знають, а як не знають то здогадуються, що російськомовні дописувачі розуміють і при потребі можуть і писати українською(хоч би за допомогою перекладу).."
Почитайте правила форуму:
"1. Мова:
1.1 Прийнятими тут мовами ведення дискусій є українська та російська мови. Використання інших мов цьому форумі є порушенням Правил. Назви темам рекомендуємо давати українською мовою".
От людина і пише тією мовою, яку вона краще знає, краще володіє, краще зможе викласти свою думку. До чого тут окупанти-окуповані? Нісенітниця.
2. "Російськомовні спілкуються російською - бо нема для кого старатись.Терпілячий стерпить.Це признак володіючого народу."
Усі форумляни, і, я переконаний, Ви у тому числі чудово розуміють російську. Деякі хворобливо реагують на неграмотну українську. То в чому проблема? Що потрібно "терпіти"??? Ну а висновок щодо "володіючого народу" взагалі не можна уявити звідки взявся???
3. "Україномовні ж на всі лади пояснюють чому російськомовні праві...Як на мене - це признак невільного народу.Який навіть скинувши тирана ,не уявляючи підсвідомо життя без ярма, жаліє , виправдовує його, і сам піднімає його і сам лягає під його.Правда вимагає: Ти ж будеш зі мною менш грубим."
Звідки Ви взяли про "пояснюють"??? Я от зараз намагаюся "пояснювати", але я російськомовний. Тому повторюся: звідки Ваш висновок, незрозуміло. Особливо щодо "лягає".
4. "Сподіваюсь, колись і в Україні як і в Прибалтиці і в Польщі і як у інших свободолюбивих народів(не таких ерудованих виходить, чи не ерудованих до ярма?) ще хтось скаже : я не розумію мови окупанта".
Ну, дурнів серед усіх народів вистачає. А от щодо окупанта... Мене особисто ніхто не окуповував. І я нікого не окуповував. І на окупованій території не проживав. Може, Вас російськомовні донеччани, чи луганчани, чи кримчани і пр. і пр. окупували? І соки з Вас пили? Тоді у Вас велика проблема!
Висновок: Ваша "теорія" - ознака відчуття меншовартості. Це як дитина, яка дорослішає і починає все робити всупереч батькам. "Перехідний вік" називається. "Подорослішайте", відкиньте комплекси, і зрозумієте, що Ви неправі. Сильні, впевнені у собі люди ніколи не будуть болісно реагувати на абсолютно індіферентні речі. І вигадувати проблеми там, де їх немає.
Полковник
27.09.2008, 23:33
Уважаемый Степаныч, разрешите обратиться?
ЭТО ВЫ ДЛЯ КОГО писали?
С ув. П.
levandivka
27.09.2008, 23:37
Висновок: Ваша "теорія" - ознака відчуття меншовартості.
Степаничу!
Ви ж печатку забули прибити...
Тримайте: http://www.stampz.ru/img/samples/st_2.gif
разрешите обратиться? ЭТО ВЫ ДЛЯ КОГО писали?
Полковнику! Долучайтеся! беріть кувалду. Розумію, шо ніпаложена, але... Для слави...
Це було б славне діло.
Я ще досі мало написав на форумі, але це здається сварка форумчан чи не тре було так гуляти на дні міста.
Степаныч
27.09.2008, 23:51
Уважаемый Степаныч, разрешите обратиться?
ЭТО ВЫ ДЛЯ КОГО писали?
С ув. П. Не спится!:)
Степаничу!
Ви ж печатку забули прибити...А шо, нада?:unknown:
Мене особисто ніхто не окуповував. І я нікого не окуповував. І на окупованій території не проживав.
А загибель під Крутами героїв це непорозуміння?! З Вашої відповіді випливає що хто не знає російської мови той дурень, а хто не знає української - нормальний.Якась дивна нерівність для братнього народу.
А що до Вашої заперечення - слабенько.Я чекав, правда від українця, приблизно такого заперечення: Український народ є свободолюбивий і героїчний. Аргументація:Вже понад триста років він не припиняє боротьби ( в тім числі і збройної ) проти русифікації і свого знищення фізичного і як етносу. А те що україномовні форумчани (не змінюючи демократичних правил цього форуму, одноосібно),наразі, не можуть твердо відстоювати права української мови і вимагати до себе поваги - носить місцевий характер. Адже в реальному житті є багато патріотів ,які можуть в своїй хаті не розуміти мови агресора. Які добре розуміють, що в державі недержавною мовою спілкується чи сприймає її від демонстративно ігноруючого державну чужинця лише окупант, гість або лакей.
З таким запереченням я погоджуюсь. Суща правда. А так як все вияснено, дискусії не виходить і мною все сказано що хотілось - то я одноосібно припиняю зі свого боку цю розмову.
Примітка: Якщо хтось раптом, користуючись правом вільної людини заявить що не розуміє мови чужака - не переймайтесь образами що посипляться на Вас. Адже день ,коли патріота не облив брудом окупант чи його прибічники ( явні чи скриті ) можна рахувати прожитим на даремно.Бо тоді виходить що те що Ви робите їх насправді не хвилює.А отже тоді Ваша робота малоефективна.
levandivka
29.09.2008, 10:23
Якщо хтось раптом, користуючись правом вільної людини заявить що не розуміє мови чужака - не переймайтесь образами що посипляться на Вас. Адже день ,коли патріота не облив брудом окупант чи його прибічники ( явні чи скриті ) можна рахувати прожитим на даремно.Бо тоді виходить що те що Ви робите їх насправді не хвилює.А отже тоді Ваша робота малоефективна.
Не знаю- не знаю...
Звичайно, лікувати патологічних патріотів проблематично. але, як тільки ТАКому патріотові замість прапору "лопату" в руки тицьнути - "копай, займися конкретним ДІЛОМ" (любИм) - одразу і просвітління починається.
Цитата: Допис від levandivka: Степаничу! Ви ж печатку забули прибити...
А шо, нада?
Виглядає на те...:mocking:
І припис: "Cito"..?
Степаныч
29.09.2008, 10:39
Адже день ,коли патріота не облив брудом окупант чи його прибічники ( явні чи скриті ) можна рахувати прожитим на даремно.Бо тоді виходить що те що Ви робите їх насправді не хвилює.А отже тоді Ваша робота малоефективна. Без коментарів. Усе настільки запущено... Продовжуйте жити у ВАШОМУ світі. Побажання: не лізьте з ВАШИМ вигаданим світом в реал.
Виглядає на те...
І припис: "Cito"..? Хворобу можна попробувати вилікувати. Хибні переконання невиліковні. (тягне на цитату!:)).
Марусино
18.10.2008, 12:59
Ну а Тургенєв... хто то такий? шось смутно пригадую....
жах .
щодо нас, одеситів.
Независимо от того, каков реальный вклад изображенных на памятнике персонажей в становление и развитие Одессы, "пантеон" отцов-основателей города – это часть одесской истории и культуры, а, следовательно, часть истории и культуры Украины.
И дело отнюдь не в какой-то особой "любви" одесситов к представителям российского императорского двора. В течение трех лет в самом центре Одессы тихо-мирно простояла фигура сына Екатерины, императора Павла Первого. Недавно она, вместе со всей композицией "Апельсину, спасшему Одессу", без шума и скандала переехала в новое место подальше от центра. Поэтому не столько неоднозначное решение горсовета о восстановлении памятника Екатерине, сколько последовавшая вслед за ним зачастую неадекватная реакция национал-патриотов откинула Одессу лет на десять назад. Снова, как на заре независимости, всплыл провокационный вопрос: где будет стоять памятник – в Одессе или в Украине?
Украина – страна с богатой историей, и история Одессы – ее составная часть. В истории нашей страны немало трудных, сомнительных, даже "неправильных", с современной точки зрения, страниц. Их нужно изучать, понимать, осознавать. Но "бороться" с ними – значит уподобляться религиозным фанатикам из "Талибана", взрывающим "неправильные", по их мнению, изваяния Будды.
Монумент на Екатерининской площади – это памятник не гонителю украинского народа, а персонажу одесской мифологии, увековечивший один из эпизодов истории города. И такой памятник в нашем городе, на мой взгляд, вполне уместен. Так же, как уместен языческий Парфенон в столице православной Греции.
Для недопущения подобных ситуаций европейская цивилизация давно придумала принцип местного самоуправления, а именно – право территориальной громады самостоятельно принимать решения местного значения. На мой вопрос относительно того, нужно ли восстанавливать памятник Екатерине, последний главнокомандующий УПА Василь Кук ответил: "Что будет стоять на площади – должны решать сами одесситы". Если бы тогда, три месяца назад, украинским национал-патриотам хватило бы мудрости занять такую позицию, ситуация бы не накалилась до нынешней точки и не перешла бы в ультимативную плоскость "Одесса или Украина". Но, к сожалению, они уподобились российским шовинистам и устроили истерику вроде той, которой сопровождался перенос мемориала советским солдатам в Таллинне. Какой памятник ставить на площади – это сугубо одесское решение. Оно может кому-то нравиться, а кому-то – нет, но этот вопрос был и остается внутренним делом территориальной громады.
Независимо от того, каков реальный вклад изображенных на памятнике персонажей в становление и развитие Одессы, "пантеон" отцов-основателей города – это часть одесской истории и культуры, а, следовательно, часть истории и культуры Украины.
Ви тут про Гітлера згадували... от цікаво якби Гітлер започаткував якесь місто, ви б йому памятник поставили...? ну як засновнику, як частина рідної історії....
жах...
Марусино
18.10.2008, 15:21
давайте все по статті. Не треба перебільшувати...гітлер...
ви - бандері, ми - катерині. У чому проблема? тільки прошу не відовідати "він герой, вона кат"
давайте все по статті. Не треба перебільшувати...гітлер...
ви - бандері, ми - катерині. У чому проблема? тільки прошу не відовідати "він герой, вона кат"
Гаразд, Марусино. Справа навіть не в тому, кат вона, чи ні. Факт є той, що вона нам чужа, друге, вона розігнала козацьку січ, робила все, щоб знищити Україну. І от ви ставите памятник їй... як це називається? або мозахізм, або підспів Росії... соромно, нє?
Марусино
18.10.2008, 15:34
Мих....ну я вище ж відповідала. чому ми ставимо їй пам'ятника...
Монумент на Екатерининской площади – это памятник не гонителю украинского народа, а персонажу одесской мифологии, увековечивший один из эпизодов истории города. И такой памятник в нашем городе, на мой взгляд, вполне уместен. Так же, как уместен языческий Парфенон в столице православной Греции.
Samojlovu4
18.10.2008, 15:40
Шось ніхто не згадує про інші цікаві "якості" Катєріни, переважно завдяки яким вона і відома всьому іншому прогресивному світові... :)))) Чи я щось пропустив?!
Це також був одним з критеріїв побудови памітніка цій неординарній особі?! ;)
Мих....ну я вище ж відповідала. чому ми ставимо їй пам'ятника...
То ви так думаєте, а для інших цей памятник - то спосіб провокації.
Марусино
18.10.2008, 15:46
То ви так думаєте, а для інших цей памятник - то спосіб провокації. що мені зробити?
для анс дуже застережлива провокація - то шана Дудаєвим та Шухевичам. Що з того? Все одно ви робитимете своє, ми своє.
Гаразд, Марусино. Справа навіть не в тому, кат вона, чи ні. Факт є той, що вона нам чужа, друге, вона розігнала козацьку січ, робила все, щоб знищити Україну. І от ви ставите памятник їй... як це називається? або мозахізм, або підспів Росії... соромно, нє?
Мих, а кто тогда Екатерине II памятник в Екатеринодаре строил? Кто назвал город Екатеринодаром и сколько дней запорожцы гуляли на радостях, получив от царицы земли?
Я понимаю вашу точку зрения, но стоит ли настолько за них (запорожцев) переживать?
Справді, ставимо пам'ятник німкені, ви хоч уявляєте, як про неї говорив російський народ в ті часи.
Вона ж стільки доброго зробила для Росії, розпочало б...... в царській сім'ї. Так пишуть російські історіки
Справді, ставимо пам'ятник німкені, ви хоч уявляєте, як про неї говорив російський народ в ті часи.
Вона ж стільки доброго зробила для Росії, розпочало б...... в царській сім'ї. Так пишуть російські історіки
Так, для справки: на заборах историки не пишут. Хотя формально это истории, бывает и так.
Вас лично никто ни к чему не принуждает. Нравится Вам пережеванная кем-то история - на здоровье. Не нужно читать источники, не стоит сравнивать нравы различных монархов и священнослужителей в России и в Европе. Зачем такие сложности, когда какой-то очень уважаемый, верю, человек все в трех предложениях объяснил. Разве хорошо не верить уважаемому человеку? Плохо.
Степаныч
19.10.2008, 08:51
Справді, ставимо пам'ятник німкені, ви хоч уявляєте, як про неї говорив російський народ в ті часи.А що казав народ про Франца Йосипа, Бандеру, Шухевича, Мазепу, Виговського, ... ?
Samojlovu4
20.10.2008, 12:45
Марусино, ви казали, чоловік ваш з Франківська?!
Передайте, шо йому нізачьот, шось він геть не справується... Жінку не може виховати по-людськи, її аж трясе від ненависті до бандьорафцеф...
Маю хорошого товариша, в нього жінка теж адєсская... То він з неї таку українку зробив, що вона тепер моцкалів терпіти не може, як раніше западьонцеф не терпіла. Прозріла, таксказть...
Степаныч
20.10.2008, 14:20
він з неї таку українку зробив, що вона тепер моцкалів терпіти не можеЭуропейцы, ничего не скажешь...
20.10.2008, 17:28
Передайте, шо йому нізачьот, шось він геть не справується... Жінку не може виховати по-людськи, її аж трясе від ненависті до бандьорафцеф...
Маю хорошого товариша, в нього жінка теж адєсская... То він з неї таку українку зробив, що вона тепер моцкалів терпіти не може, як раніше западьонцеф не терпіла. Прозріла, таксказть...
о_О Это то, чего вы хотите добиться? ТАКОГО прозрения? грустно...
Передача действитетльно веселая, даже больше. Можно просто смотреть и расслабляться.
Допис від Samojlovu4
О Это то, чего вы хотите добиться? ТАКОГО прозрения? грустно...
До речі...Україна потребує громадян з Українською ментальністю!А таких треба виховувати...і в школі,і в армії,і вдома!Вдома особливо!
Так заведено у Всьому світі! І не спорте!
До речі...Україна потребує громадян з Українською ментальністю!А таких треба виховувати...і в школі,і в армії,і вдома!Вдома особливо!
Юрий Поляков, "Замыслил я побег..."
"Бросив квартиру,мебель и забрав только то, что можно увезти на себе, они бежали.Сначала в Киев, к родственникам Галины Тарасовны. Но работу найти не смогли. Юрий Арсеньевич украинского не знал и со своей докторской диссертациеей об античной философии вызвал у заведующего кафедрой странную реакцию.
-Так и кем все-таки был по национальности Платон?
-Греком,- удивленно ответил Юрий Арсеньевич.
-Вы уверены? А если подумать?
-Аттическим греком,-подумав, сообщил несчастный пропрофессор.
-М-да...Инерция невежества.Запомните, не было никаких греков.Были укры,дошедшие до Балкан. Предки современных украинцев. И Платон, к вашему сведению, тоже был укром. А кем, как вы полагаете,был Гомер?
-Вероятно, укром...
-Верно. Но только древним укром. Вы неплохо схватываете... Все-таки в москальской высшей школе есть некоторые достоинства. Ладно,выучите мову и приходите возьму вас лаборантом..."
Случайно не таким образом надо воспитывать граждан с украинской ментальностью ? ))
К счастью, по состоянию на сегодняшний день это всего лишь жесткая поляковская ирония, на грани сарказма.
20.10.2008, 22:06
:blush::mocking: мдя... как же мне хорошо живется. Буду русским человеком))) (в школе - на русском, в армию не пойду:mocking:, дома - тем более на руссом)
Еще и спорить не дают. Ужас!
Boris_Kiev
20.10.2008, 22:17
Случайно не таким образом надо воспитывать граждан с украинской ментальностью ? ))
Кілька років тому в Алушті (Крим) впав на землю чоловік. Викликали "Швидку". Якось привели його на хвилинку до тями - чоловік прошепотів "Отруївся тістечками" - і знову у відключку.
Отак мудаки з дипломами українських лікарів клацали щелепами, поки не трапилася поруч україномовна жінка.
Мабуть ТАК треба "воспитывать граждан с украинской ментальностью" - зривати погони, відбирати дипломи чи просто саджати таких "фахівців" гребаних ?
Кілька років тому в Алушті (Крим) впав на землю чоловік. Викликали "Швидку". Якось привели його на хвилинку до тями - чоловік прошепотів "Отруївся тістечками" - і знову у відключку.
Отак мудаки з дипломами українських лікарів клацали щелепами, поки не трапилася поруч україномовна жінка.
Мабуть ТАК треба "воспитывать граждан с украинской ментальностью" - зривати погони, відбирати дипломи чи просто саджати таких "фахівців" гребаних ?
Казочка. :)))
Boris_Kiev
20.10.2008, 22:32
Казочка.Казочки Ви тут розповідатимете. Про злих бабаїв та добрих урусів.
Ми з дружиною підійшли на те місце через кілька хвилин, коли лікарі ще займалися мужиком.
Тістечок хотіли поїсти. :)
20.10.2008, 22:33
за что сажать? За незнание языка? Если в Крыму гос. языком считается русский?(я говорю не о правах, законах или еще о каком-то офимиозе, а о реальности)
Boris_Kiev
20.10.2008, 22:36
за что сажать? За незнание языка? Если в Крыму гос. языком считается русский?
ГОС ????
Чи де-факто напів-офіційний ?
Мабуть треба зробити окремі номери 03 - для російськомовних викликів і 003 - для україномовних ?
Найміть арабів лікарями - в них більше здібностей до вивчення мов.
20.10.2008, 22:55
ГОС ????
Чи де-факто напів-офіційний ?
Мабуть треба зробити окремі номери 03 - для російськомовних викликів і 003 - для україномовних ?
Найміть арабів лікарями - в них більше здібностей до вивчення мов.
:) может быть надо. Да, государственный. Зачем нам здесь арабы?
Mattilainen
20.10.2008, 23:20
:blush::mocking: мдя... как же мне хорошо живется. Буду русским человеком))) (в школе - на русском, в армию не пойду:mocking:, дома - тем более на руссом)
Ну, это Вам, юная леди, пока хорошо живется. :) А потом, даст Бог, выйдете замуж за гарного хлопа, как у Самойловича товарищ, и будет он в Вас украинскую ментальность виховувати денно и нощно. Прозреете. :)
Казочки Ви тут розповідатимете. Про злих бабаїв та добрих урусів.
Ми з дружиною підійшли на те місце через кілька хвилин, коли лікарі ще займалися мужиком.
Тістечок хотіли поїсти. :)
Простите, я конечно не медик, но мне любопытно, как мужчина в полубезсознательном состоянии смог поставить себе диагноз и какое ключевое значение могло иметь слово тістечки для оказания первой помощи при пищевом отравлении. Тем более, что мужчине в это время не до слов будет. :bad:
Так что, простите, но ваш рассказ казочка. :pardon:
20.10.2008, 23:25
Ну, это Вам, юная леди, пока хорошо живется. :) А потом, даст Бог, выйдете замуж за гарного хлопа, как у Самойловича товарищ, и будет он в Вас украинскую ментальность виховувати денно и нощно. Прозреете. :)
о_О:no:Не надо меня так пугать. Я ж такого не выдержу! Украинца, патриота, националиста - это не для меня! Мне с такими мыслями аж плохо ложиться спать!
Якщо полюбить, то одне з двох або він стане російськомовним чи вона українською націоналісткою. Все таки кохання. Але я не думаю, що пані Re:Story буде шукати українського націоналіста.
Але кохання.......
Не надо меня так пугать. Я ж такого не выдержу! Украинца, патриота, националиста - это не для меня! Мне с такими мыслями аж плохо ложиться спать!
Знайдете, знайдете.... ;)
Степаныч
21.10.2008, 07:11
І не спорте! +1!!!:)
ЗІ: Та шо ж такоє! Пише: "Ваш допис надто короткий"!!!
Марусино
21.10.2008, 10:24
+1!!!
ЗІ: Та шо ж такоє! Пише: "Ваш допис надто короткий"!!! :))):))):)))
Читатель_Обкома
21.10.2008, 10:27
Так что, простите, но ваш рассказ казочка.
Не обращайте внимания,как говорится обычное дело :)))
Прошлый раз (два года назад),дело происходило не в Алуште (Крым),а в Севастополе (Крым).
Фигурантом была женщина,а не мужчина!:))))
Действие происходило не на улице,а в кафе!!!
Но фигурировала вся та же "тістечка" !!!!!:)))
Только в другой интерпритации!!!
Типа не радивая русскоязычная официантка, не смогла принести свидомой украиночке пироженое!!!:unknown:
вільний_слухач
21.10.2008, 10:53
от цікаво, чому є російськомовні (так вони себе називають) українці, а нема, наприклад, грекомовних чи татаромовних, польськомовних чи угорськомовних ??? хммм... і ше,чому ніколи не чув про китайськомовних корейців чи французькомовних німців?? (тіко не тра в приклад ставити гамериканців, бо то не нація а фіг знає шо..)
Марусино
21.10.2008, 10:58
і ше,чому ніколи не чув про китайськомовних корейців чи французькомовних німців?? звідки їм узятись? взагалі, про що це ви:)) Вам не йметься від того, що частина вашої країни - українці російськомовні?
Україна за відсотком українців, які визнали українську мову рідною вже є моноетнічною, а за відсотком українців тим паче :).
Марусино
21.10.2008, 11:10
Україна за відсотком українців, які визнали українську мову рідною вже є моноетнічною, а за відсотком українців тим паче .
вона ітак моноетнічна, але ж російська мова є рідною у багатьох - нічого ви з цим не поробите.
от цікаво, чому є російськомовні (так вони себе називають) українці, а нема, наприклад, грекомовних чи татаромовних, польськомовних чи угорськомовних ??? хммм... і ше,чому ніколи не чув про китайськомовних корейців чи французькомовних німців?? (тіко не тра в приклад ставити гамериканців, бо то не нація а фіг знає шо..)
А може американці якраз є дуже характерним прикладом. Чомусь ті рускаязічниє які на протязі 4-5 поколінь так і не осилили української приїхавши в Америку в порівняно молодому (до 50 років) віці за всяку ціну стараються стати англомовними.
В нас в Австралії Мельбурн є 2-м містом в світі по кількості грецького населення після Афін. І ось я там не зустрів грекомовного грека на кшталт рускаязічнава в Україні. Всі розмовляють з тобою по-англійськи а в другому поколінні у всіх етнічних груп першою мовою є англійська так що між собою вони вже розмовляють по-англійськи навіть якщо володіють мовами країн де є їхнє коріння.
вона ітак моноетнічна, але ж російська мова є рідною у багатьох - нічого ви з цим не поробите.
У мене питання, назвіть мені хоча б одну моноетнічну державу, де 2 державні мови. Крім Фінляндії і Білорусі.
Вам для довідки у Фінляндії дві державні мови, але фінська офіційна на 92 % території, а шведська всього на 6 %. Як відомо в конституції Криму: 3 мови (російська, українська, кримсько-татарська). Крим займає 4,5 % площі України, отже у нас фінський варіант, крім того у нас ще російська і кримсько-татарська мова.
Навіть за відсотком населення, які вважають українську мову рідною. Україна - моноетнічна держава.
Прошлый раз (два года назад),дело происходило не в Алуште (Крым),а в Севастополе (Крым).
Типа не радивая русскоязычная официантка, не смогла принести свидомой украиночке пироженое!!!:unknown:
Ну, вот это могло быть. :)
21.10.2008, 15:44
Якщо полюбить, то одне з двох або він стане російськомовним чи вона українською націоналісткою. Все таки кохання. Але я не думаю, що пані Re:Story буде шукати українського націоналіста.
Але кохання.......
Да, я буду искать далеко не националиста!))
Знайдете, знайдете.... ;)
Ваша доброта не знает границ!!
Україна за відсотком українців, які визнали українську мову рідною вже є моноетнічною, а за відсотком українців тим паче :).
Эх, не верится как-то, но все может бытьт))) И когда этот опрос проводился? Было бы инетересно узнать количество украинцев, считающих украинский родным языком в каждом городе.
Опитування :). Всеукраїнський перепис населення.
http://www.ukrcensus.gov.ua/
Там можна подивитися, кожну область і місто за національним складом і мовним.
21.10.2008, 16:36
Опитування :). Всеукраїнський перепис населення.
http://www.ukrcensus.gov.ua/
Там можна подивитися, кожну область і місто за національним складом і мовним.
Спасибо. Честно говоря, очень интересная картина. По статистике, у меня пол города должно разговаривать на украинском. Но на практике я встречаю не более 3-4 человек в день. Есть над чем подумать.
Mattilainen
21.10.2008, 16:49
Вам для довідки у Фінляндії дві державні мови, але фінська офіційна на 92 % території, а шведська всього на 6 %.
Bogun,
для справки: Согласно параграфа 17 Основного закона (Конституции) Финляндии, национальными языками Финляндии являются финский и шведский на всей территории Финляндии. :)
Але офіційний шведський, він використовується для галочки, навіть фінська влада визнала, що всі роки викорінювала шведську мову.
Якщо ви бажаєте вам для довідки. На початку XX століття 60 % населення спілкувалося шведською, а на даний момент - 93 % фінською і лише для 6 % вона є рідною.
То що пане Mattilainen йдемо за фінським варіянтом, вб'ємо російську мову в Україні.
Єдина територія для якої створено усі умови для шведської мови http://ru.wikipedia.org/wiki/Аландские_острова Аландські острови, тобто тих 6 %. І там єдина державна мова - шведська.
Просто водка в тех краях несвежая. ;)
Забавно, что врачи без самодиагностирования не лечат, причем при отравлении крайне важно ЧЕМ человек отравился. И в обморок он грохнулся, видимо, от озарения. Или пирожные были с кураре...
Mattilainen
21.10.2008, 17:31
На початку XX століття 60 % населення спілкувалося шведською, а на даний момент - 93 % фінською і лише для 6 % вона є рідною.
Мне это известно. :)
То що пане Mattilainen йдемо за фінським варіянтом, вб'ємо російську мову в Україні.
Очень рад, что Вы переживаете за русский язык. :)
Просто водка в тех краях несвежая. ;)
Забавно, что врачи без самодиагностирования не лечат, причем при отравлении крайне важно ЧЕМ человек отравился. И в обморок он грохнулся, видимо, от озарения. Или пирожные были с кураре...
Постривайте, я здається все зрозумiв. То був один i тий же чоловiк. Який за два роки до того бачив як клята офiцiянтка не второпала що таке тiстечка i який таки з'їв тi тiстечка.
Boris_Kiev
21.10.2008, 20:50
Можу навести інший приклад - Pedro.
Він не має "критичних" пацієнтів, але в змозі поговорити з ними українською, англійською, російською та таджицькою-фарсі.
Уявляєте, ЩО буде, якщо той згаданий кримський "ескулап", потрапить, наприклад, до Казахстану.
Місця патологоанатома він не дістане - то "хлібна" посада.
В реєстратуру теж не візьмуть. Хіба що клізми ставити.
Полковник
21.10.2008, 20:56
В реєстратуру теж не візьмуть. Хіба що клізми ставити.
Да Вы просто провидец какой-то!
Конечно, ИМЕННО ТАК и будет.
ИМХО.
спасибо за ответ .... а как разгадать где москаль - шовинист а где русскоязычный патриот, и как быть если они сами хлеб выращивают, на заводах работают, служат, живут на своей земле по 50-100-200 лет?
А в Прибалтиці не питали, чи живеш 100 років чи не живеш, а говори "по-нашому" і думай про свою Батьківщину, а ні то щасливої дороги... Тим паче хто живе на Україні 100 років по-російські не говорить, а міста штучно і по-насильницькому русифікували... (Давно не зустрічав цього слова, бо бачте "у нас в Україні іде українізація і також насильницька")о_О
А ще це найдієвіший спосіб протистояти п"ятій колоні, бо коли їм дадуть сигнал то вони встромлять ніж у спину своєму "брату". Свині не розуміють сили слова, вони розуміють силу зброї...
прав утверждавший что дурость явление межнациональное ....
Це особиста образа?
А чому ж ВИ так захищаєте нашого ката, це хіба свідчить про настрої панів на своїй землі?
artobstrel
02.01.2009, 16:00
А чому ж ВИ так захищаєте нашого ката, це хіба свідчить про настрої панів на своїй землі? приведите пример где я его защищаю ...
Це особиста образа? - не в коем разе, это реакция на "рабские настроения"
приведите пример где я его защищаю ...
- не в коем разе, это реакция на "рабские настроения"
бо кажете,що він ваш...:unknown:
.
да ктож спорит? кто сказал что советская армия есть всеобщее благо ??? конечно же нет имперская армия страшной империи, но для нас, это наша армия,
а чья если у меня в ней служили оба деда? если они сражались за мою родину против фашистов, умирали на своей земле за свою землю, почему мне теперь от них отрекаться?
Ну ось, а ви кажете, що не захищаєте, тут і головна проблема сучасної України, бо такі дебати ведуть не українець і москаль, а українець і резидент України...
А про батьківщину, я вам скажу, що різні нас батьківщини і "захисники" від фашизму більше українців вбили ніж фашисти, причому проявили більше садизму. Ось чому мені, наприклад, не приємно чути про загальну "родину" і як стоячи раком перед москвою добре жилось. (Свою родину не маю на увазі бо були друзі УПА і батько мій не був комуністом і для мене Бандера і Шухевич герої навіки).
Та... і у мене також служили діди у війні, то й що? Чому одразу відрікатися? Вони своє діло зробили, тепер вони ветерани. Вони для мене рідні, яку б вони сторону не вибрали. Це було їх діло, їх вибір де, коли і за кого вони воювали, не моє. Але чому я автоматично повинен їхні ідеї успадковувать як традиційно-сімейні? Я маю свою іншу думку, незалежну від них, і у мене немає ніякого суперечення щодо цього.
Дальневосточник
02.01.2009, 21:07
а українець і резидент України...
Для начала хотелось бы узнать, откуда это пан делит граждан на чистых и не чистых...У меня вот - написано, откуда..У пана artobstrel - тоже....:good:
Ось чому мені, наприклад, не приємно чути про загальну "родину" і як стоячи раком перед москвою добре жилось.
Ну - теперь понятно - снова с Марса....До 1991 года на планете Земля не проживал... Но уж точно сделать готов все, чтобы решить - по примеру решения джугашвили с крымскими татарами - вопрос восток-запад Украины...Методы УПА - действительно не вспоминаются, только нквд... :))))
Дальневосточник
02.01.2009, 21:27
протистояти п"ятій колоні, бо коли їм дадуть сигнал то вони встромлять ніжЯ считаю, что не каждый достоин высокого звания "пятой колонны". Во многом благодаря "пятой колонне" Испания не стала Северной Кореей - и потому слово "пятая колонна" стала отвратительным ругательством в устах правоверных коммуняк...И осталась таковым - у перекрасившихся! Именно по этому люди, для которых дороги демократические ценности - никогда не назовут политического оппонента "пятой колонной"... :)
[QUOTE=Дальневосточник;436922]Для начала хотелось бы узнать, откуда это пан делит граждан на чистых и не чистых...У меня вот - написано, откуда..У пана artobstrel - тоже....:good:
/QUOTE]
Я з Київської області правда в паспорті не написана національність і при чому тут чистий і не чистий, а резидент? Я не знаю хто по національності пан Артобстріл і де він прописаний, а то ненароком ображу українським громадянством, або це сприйметься як українізація...:unknown:
Ну - теперь понятно - снова с Марса....До 1991 года на планете Земля не проживал... Но уж точно сделать готов все, чтобы решить - по примеру решения джугашвили с крымскими татарами - вопрос восток-запад Украины...Методы УПА - действительно не вспоминаются, только нквд...
До 1991 то я особисто нічого добро не пам"ятаю, пам"ятаю черги і сметану в бідонах, не найкращі спогади про совіти я вам скажу... у кожного свої погляди на це, просто не хочеться розвивати полеміку про досягнення срср і про недоліки недоладних керманичів України.
Методи нквс дуже дієві якщо судити по вас (правда якщо ви не росіянин).
artobstrel
02.01.2009, 21:46
Ну ось, а ви кажете, що не захищаєте, тут і головна проблема сучасної України, бо такі дебати ведуть не українець і москаль, а українець і резидент України... какие же резиденты, если бы я во Львов приехал - был бы резидентом, а в городе основанном Потемкиным какой же я резидент? или эту землю отобрали у украинцев? нет вроде ...
А про батьківщину, я вам скажу, що різні нас батьківщини і "захисники" від фашизму більше українців вбили ніж фашисти, причому проявили більше садизму. родины разные - страна одна, украинцев больше других убивали украинцы, а русских - русские, только на ЗУ сАвецкая власть из вне пришла, по остальной Украине она так же возникла как и в России без всяких оккупационных войск, вобщем коммунизм есть коммунизм, со всеми вытекающими, я согласен для ЗУ фашисти мало чем отличаются от коммунистов, а скорее всего ф даже лучше, так как что одни пришли наводить свой порядок что другие, на остальной территории большевизм представлял интересы как ни странно - большинства,
загальну "родину" і як стоячи раком перед москвою добре жилось простите в чем заключается раком??? чегото я не встречал пока у нас людей считавших до 91 года "ракостоянием", зато много встречал кто искренне "радовался"
стремительному "росту" уровня жизни после 91-го года, и сейчас радуются
батько мій не був комуністом і для мене Бандера і Шухевич герої навіки и ради бога, только остальные украинцы, чьи отцы были коммунистами и Бендера с Шухевичем не то что не герои а .... ни разу не хуже Вас и имеют право жить уважая свое прошлое ...
Але чому я автоматично повинен їхні ідеї успадковувать як традиційно-сімейні? конечно не должны, идея коммунизма вообще бредовая по сути, но не признавать что они сражались за Свою Родину и поливать грязью абсолютно все их дела - тоже как то не очень нормально ....
Методи нквс дуже дієві якщо судити по вас вы не судите, и не судимы будите, чем я хуже Вас. приводите конкретные примеры моих "поползновенческих" вступлений, я не люблю коммунизм как идеологию, но и на Бендеру с Шухевичем мне как то все равно ...
Я считаю, что не каждый достоин высокого звания "пятой колонны". Во многом благодаря "пятой колонне" Испания не стала Северной Кореей - и потому слово "пятая колонна" стала отвратительным ругательством в устах правоверных коммуняк...И осталась таковым - у перекрасившихся! Именно по этому люди, для которых дороги демократические ценности - никогда не назовут политического оппонента "пятой колонной"... :)
Цікаво про кого ви говорите політичний опонент? У нашому випадку це всерівно, що порівняти росіянина і чеченця (причому обоє націоналісти своїх країн). Ніяка п"ята колона не заслуговує на право називатись великою, бо це всерівно зрадники.
Якщо ви на цьому форумі відкрито підтримуєте дії країни яку ну дуже важко назвати демократичною, то розмови про демократію, в цьому випадку, вважаю не доцільними.:pardon:
Letot_Nsk
02.01.2009, 22:06
Методы УПА - действительно не вспоминаются
Ну чому ж! Відпочивав літом в Карпатах - распологався в Космаче, а вже звідти наїздами по округі катався. Так чоловік господині садиби де я жив багато чого розповідав:) Всю правду чи ні - не знаю, проте нічого такого, ще не можна було б ЗРОЗУМІТИ я не чув.
какие же резиденты, если бы я во Львов приехал - был бы резидентом, а в городе основанном Потемкиным какой же я резидент? или эту землю отобрали у украинцев? нет вроде ...
Статус резидента визначається пп. 1.20.1 Закону про доходи, де, зокрема, зазначено, що фізособа вважається резидентом, якщо вона є громадянином України або самостійно визначила основне місце проживання на території України та подала до податкового органу заяву фізичної особи — іноземця про самостійне визначення резидентського статусу.
Мав на увазі, як людина яка вважає сусідню країну за батьківщину, може себе називати громадянином країни (морально) в якій в даний час проживає?
на остальной территории большевизм представлял интересы как ни странно - большинства,
Не знаю про яку більшість ви говорите, типовий українець це по поняттям комуняк- кулак тобто куркуль, самодостатній селянин, який працює на своїй землі собі на благо, а таких на Україні до 1924р було більшість і у мого прадіда була кузня і цілий двір худоби, в кузні, після червоної холери, він працював ковалем і бабуся розповідала, що плакав, бо тим що він заробив своїми руками користується наволоч яка не має най меншого уявлення про роботу і взагалі як це так, людина працює, готова платить податки, а тут прихдять п"яниці з того ж села і кажуть це все народне... або розстріл, таке не вкладається в мою логіку...
и ради бога, только остальные украинцы, чьи отцы были коммунистами и Бендера с Шухевичем не то что не герои а .... ни разу не хуже Вас и имеют право жить уважая свое прошлое ...
Не потрібно змішувати ваше минуло і моє, для мене (нас) то було рабство (за яким ви жалкуєте).
конечно не должны, идея коммунизма вообще бредовая по сути, но не признавать что они сражались за Свою Родину и поливать грязью абсолютно все их дела - тоже как то не очень нормально ....
у совків не було родіни, у них був сталін і берія доречі...
Sensatyv
02.01.2009, 22:30
как разгадать где москаль - шовинист а где русскоязычный патриот, и как быть если они сами хлеб выращивают, на заводах работают, служат, живут на своей земле по 50-100-200 лет?
Якщо за 50-100-200 років людина не спромоглася вивчити українську мову, то вона або дибіл або москаль, іншого не можу сказати. Я знаю виходців з африканських країн, Китаю, Польщі, Казахстану, Узбекистину, Грузії, Чечні, які вільно розмовляють українською, тому що вважають своїм обов"язком розмовляти мовою тієї країни, на території якої живуть, на відміну від проросійських москалів-шовіністів. Це просто сіра наглота, яка ставить себе зверхньо відносно інших україно-мовних жителів.
Я же говорил, без ссылок на Коммерсант.
Де ви бачили в моїх долписах з посиланням на Комерсант ? Я наводив цитату з Української правди. Читайте уважно, а потім давайте відповідь.
конечно не должны, идея коммунизма вообще бредовая по сути, но не признавать что они сражались за Свою Родину и поливать грязью абсолютно все их дела - тоже как то не очень нормально ....
А кожен солдат воює та віддає життя за рідну землю і спокій своєї сім'ї, чи не так? Всі солдати йдуть до війни у сердці про рідний дім. Це і шанується. Але ось куди прямують ненажерливі брюха у просторих кабінетах - певно інша річ.
Тёркин_Василий
02.01.2009, 22:38
Якщо ви на цьому форумі відкрито підтримуєте дії країни яку ну дуже важко назвати демократичною, то розмови про демократію, в цьому випадку, вважаю не доцільними.Вы извините,но и Украину то тоже с большой натяжкой можно назвать демократической.ИМХО
то вона або дибіл або москальВы правила давно перечитывали?Или в них ничего не сказано про "разжигание межнациональной вражды"?
вы не судите, и не судимы будите, чем я хуже Вас. приводите конкретные примеры моих "поползновенческих" вступлений, я не люблю коммунизм как идеологию, но и на Бендеру с Шухевичем мне как то все равно ...
Я вас не суджу, це ваша позиція, а то моя.
А мені комунізм подобається, але якщо він національний ( в даному випадку український).
А Бандера і Шухевич схилили голови за те, що ми зараз дискутуємо про роздвоєння особистості в Україні, але ж вона є, колись настануть такі часи, що ми визнаємо, що наші герої це наші герої, а все інше глупство...
Якщо за 50-100-200 років людина не спромоглася вивчити українську мову, то вона або дибіл або москаль, іншого не можу сказати.
Ви знаєте, це для мене справжня таємниця. Я вже не кажу про східно українські міста де і української мови не почуєте. Навіть не про Львів, де російську на вулицях було чути більш-менш регулярно. Я кажу про ЗУ районні центри, Самбір, Стрий, Дрогобич... Діти ту мову хватають моментально. Скрізь українська... Як можна потім заявляти - нє магу ґаваріть, нє умєю.
Я ось знаю польську, практично, не вчивши її. Та й в Львові польську вже не так часто почуєте на вулицях.
Що ж це за таємниця, що росіяни ніяк не можуть осилити української? Фізіологія чи клініка?
Boris_Kiev
02.01.2009, 23:25
Фізіологія чи клініка? Педро! "Столбіть" тему для монографії ! Ви же фахово знаєте будову щелеп та усіх навколишніх нервів! Ще візьміть у співавтори отоларинглога. Може в декого виникають певні рефлекси на звучання українських слів ?
Ви знаєте, це для мене справжня таємниця. Я вже не кажу про східно українські міста де і української мови не почуєте. Навіть не про Львів, де російську на вулицях було чути більш-менш регулярно. Я кажу про ЗУ районні центри, Самбір, Стрий, Дрогобич... Діти ту мову хватають моментально. Скрізь українська... Як можна потім заявляти - нє магу ґаваріть, нє умєю.
Я ось знаю польську, практично, не вчивши її. Та й в Львові польську вже не так часто почуєте на вулицях.
Що ж це за таємниця, що росіяни ніяк не можуть осилити української? Фізіологія чи клініка?
Думаю якщо б вони жили не в Україні, а в тій же Прибалтиці то не було б такого протистояння, бо не змогли б нав"язувать свого, якщо там не розумієш мови то й тебе не розуміють. логічно. А тут дома говориш і думаєш по-українські, намагаються сказати, що тебе не розуміють і взагалі, що таке Україна, це майже крим, а він російський...
Шкода, що ще буває чуєш на Україні посіпак які говорять: " гаварітє па русскі, ваше нарєчіє я нє понімаю".
Letot_Nsk
03.01.2009, 08:35
Діти ту мову хватають моментально.
Згадую як відправили нас с молодшей сестрою в село до бабусі. Мені було років 10 тоді, сестричці років 7ю Вона як раз перший клас закінчила. А село було повністю украінсько, як з картинки - білі мазанки і скрипучі колодязі-журавлі:good: "По-русски" якщо хто там і говорив, то я не знаю, принаймі наша бабуся "по-русски" спилкувалась дуже рідко, і майже ніколи у сімьї. Для сестри це було перший раз таке занурення в "мовно середовище" (для неї це було як дуже цікава гра), плюс шило в однім місці у неї завджи заважало:) Але все це лірика:) Я памьятаю як увечері першого вересня до нас додому прийшла вчителька сестри і так з порогу: "Вы что с ребенком сделали! Она же по русски не говорит!":)
Дальневосточник
03.01.2009, 21:07
бо це всерівно зрадники.
Отвечу в два приема... :)
Вначале - об каше в головах современной молодежи (которая - не лучше каши в наших головах, просто одну заменили другой...Но каша - осталась кашей...Увы!)
Любую можно кашу моровую
затеять с молодежью горлопанской,
которая Вторую мировую
уже немного путает с Троянской.
И.Губерман
Далее - об оценке исторических событий:
По плодам их узнаете их.
(Матфея 7:15-20)
У коммуняк - и Мазепа, и Бандера и "пятая колонна" - суть предатели (как тут изволили выразиться - "всерівно зрадники")...Немного перефразируя - по словам их - узнаете их....Я, как вижу - тут "к борьбе за дело коммунистической партии - всегда готовы!" :greeting:
Якщо ви на цьому форумі відкрито підтримуєте дії країни яку ну дуже важко назвати демократичною Мы говорили - об Украине...И в контексте именно Украины обсуждаем "пятую колонну" и политических оппонентов. Она, конечно, еще не очнь толерантна - но не надо так строго ее судить...И еще - поинтересуйтесь мнением современных испанцев о "пятой колонне" - будет интересно... :)
artobstrel
04.01.2009, 11:37
Мав на увазі, як людина яка вважає сусідню країну за батьківщину, може себе називати громадянином країни (морально) в якій в даний час проживає? опять 25, конечно может, как быть с нашей эмиграцией ? они вроде все граждане чего-то и вполне полноправные и морально и т.д. тем не менее родина у них Украина, или нет? тем более восточная Украина это не западная, давайте оставим право рассуждать о принадлежности к государству ее гражданам, впрочем вы правы, у каждого свое мнение ...
Не знаю про яку більшість ви говорите, типовий українець це по поняттям комуняк- кулак тобто куркуль, самодостатній селянин, який працює на своїй землі собі на благо, а таких на Україні до 1924р було більшість і у мого прадіда була кузня і цілий двір худоби, в кузні, після червоної холери, він працював ковалем і бабуся розповідала, що плакав, бо тим що він заробив своїми руками користується наволоч яка не має най меншого уявлення про роботу і взагалі як це так, людина працює, готова платить податки, а тут прихдять п"яниці з того ж села і кажуть це все народне... або розстріл, таке не вкладається в мою логіку...
в таком случае прийдется считать украинцами все население Российской империи занятом в сельском хозяйстве ....
Не потрібно змішувати ваше минуло і моє, для мене (нас) то було рабство (за яким ви жалкуєте). уж не знаю в чем конкретно для вас выражалось рабство, особенно с 70-х годов до 91-го, то что у Вас было "рабством" у нас таковым не являлось, ибо власть существовавшая на нашу землю не извне пришла, а развилась внутри, что в принципе характерно для крупных промышленных центров .....
у совків не було родіни, у них був сталін і берія доречі... ? да ну? кто такие "совки" в вашем понимании ? это несколько по-детски грести всех под одну гребенку, милионы людей считали СССР своей родиной, среди этих людей полно гениальных ученых, врачей, инженеров, героев, да и просто нормальных честных людей ... я вам приведу пример такой, без конкретики, н овсе же , был начальник ведомственно-государственной организации в совковое время, у него в кабинете был стол, стул и шкаф, и на пенсию он пошел имея лиш пару мундиров ... сейчас люди на его должности идут на пенсию имея состояние в несколько миилонов доляриев, замки, фирмы, собственный автопарк .. а почему? потому что тот работал ради работы, а этот ради себя, понятие долга вообще отсутствует ... сомнительное демократическое завоевание , не?
Я вас не суджу, це ваша позиція, а то моя.
А мені комунізм подобається, але якщо він національний ( в даному випадку український). ну вы блин даете ............ с таким подходом ждите новых "Бендер и Шухевичей", ибо насилие (у коммунизма пока по другому не получалось) породит только насилие ...
А Бандера і Шухевич схилили голови за те, що ми зараз дискутуємо про роздвоєння особистості в Україні, але ж вона є, колись настануть такі часи, що ми визнаємо, що наші герої це наші герої, а все інше глупство... так не бывает, однозначности не бывает ... те сотни тысяч погибших у нас в Ковалевке, и 68 морских пехотинцев сутки удерживавшие наш порт против многократно превосходившего противника и предотвратившие взрыв половины города - наши герои и будут ими пока мы живы а после нас останутся героями для наших детей, внуков и т.д. ...
levandivka
04.01.2009, 11:53
с 70-х годов до 91-го, то что у Вас было "рабством" у нас таковым не являлось, ибо власть существовавшая на нашу землю не извне пришла, а развилась внутри, что в принципе характерно для крупных промышленных центров ...
Йой! то Ви в Маркса вичитали характерність?
А історію вчити не пробували?
милионы людей считали СССР своей родиной, среди этих людей полно гениальных ученых, врачей, инженеров, героев, да и просто нормальных честных людей ...
Чесних? - Імовірно.
Нормальних? - Залежить від нормативу. :nea:
те сотни тысяч погибших у нас в Ковалевке, и 68 морских пехотинцев сутки удерживавшие наш порт против многократно превосходившего противника и предотвратившие взрыв половины города - наши герои и будут ими пока мы живы...
Дуже часто виявлялося зворотнє. Совєцька міфологія ще недостатньо досліджена. Може статися, що у дійсності "68 морських піхотинців прибули в місто, щоб його замінувати, нафік. а німецька армія врятувала місто від знищення..." :mocking:
Usmishka
04.01.2009, 12:02
Пригадався випадок:
літо 2008, Місхор, дитячий майданчик,
донька наших друзів, 4 роки, каже хлопчикам такого ж віку, щоб відійшли бо хоче на гірку,
у відповідь: скажи нормально, мы тебя не понимаем, і так хвилин 10, мама одного з хлопчиків сидить збоку читає і самозадоволеним виглядом і фразою -понаехали!!!
питали звідки будуть-Днепр,
ось таке мовне питання на ріні дітисьок
Бойцовая Рыбка
04.01.2009, 19:41
Слава Богу, к нас такого ужаса вроде нет. И вообще, почему есть люди, которые не любят украиноязычных? Что, они хуже чем-то? :mad:
То "понти". Насправді все вони можуть, але вважають, що "це нижче їх гідность"
Під час мого навчання в ХПІ, четверо моїх одногрупників, що жили в гуртожитку в одній кімнаті троє були з Волині а четвертий з Карелії. Так вже в другому семестрі росіянин вільно на побутовому рівні розмовляв українською. В той же час для багатьох корінних харківян це "не підсилу"
То "понти". Насправді все вони можуть, але вважають, що "це нижче їх гідность"
Під час мого навчання в ХПІ, четверо моїх одногрупників, що жили в гуртожитку в одній кімнаті троє були з Волині а четвертий з Карелії. Так вже в другому семестрі росіянин вільно на побутовому рівні розмовляв українською. В той же час для багатьох корінних харківян це "не підсилу"
То шівидше свідчить про.. гм... блокування в мізках...
ну..нєпадсілуууууу...:russian_ru:
Usmishka
06.01.2009, 11:31
ну..нєпадсілуууууу...
нєпадсілу визнати ураїнську мовою, а не нарєчієм
Доречі під час навчанн в КСУ в нас одна викладачка почала читати лекції з маркетингу з теми, що української таки не існує і це маргінальна мова, тому вона викладатиме нормальною...російською,
прогнозувала що в нас за 2 роки будут ще наймати репетиторів з російської як у Прибалтиці!!!!
вже пройшло з того часу 8 років, аде памятаю як наші одногрупники з Миколаєва не розуміли чому ми підняли хай написали заяву в деканат і таки її поміняли
уж не знаю в чем конкретно для вас выражалось рабство, особенно с 70-х годов до 91-го, то что у Вас было "рабством" у нас таковым не являлось, ибо власть существовавшая на нашу землю не извне пришла, а развилась внутри, что в принципе характерно для крупных промышленных центров .....
Не погоджуюсь, ця влада була насильно нав"язана і про це писали тоді наші безсмертні герої-поети, для України не характерна така влада, влада вбивць і мучителів. Україна завжди відрізнялась своїми демократичними настроями, про це свідчить перша європейська конституція і відсутність рабства в Київській Русі і т.д.
А ви тут проявляєте так званий "Стокгольмский синдром" коли раби і заручники боготворять свого мучителя.
Люди покривають золотом свого ідола, бо їм соромно, що вони поклоняються простому болвану.
Дальневосточник
08.01.2009, 13:11
ця влада була насильно нав"язана
О Донецко-Криворожской республике, ясное дело, в школе не рассказывали....:)
відсутність рабства в Київській Русі і т.д
История в современной Украине - "слабое звено".... :good:
В XI в. в русском праве уже действует принцип, согласно которому раб не может быть субъектом правоотношений, вступать в договоры. Русская Правда считала холопов собственностью господина, сами они не обладали собственностью. За уголовные преступления холопов и нанесенный ими имущественный ущерб ответственность по его возмещению несли хозяева. За убийство холопа полагалось возмещение ущерба в 5 - 6 гривен (как за уничтожение вещи). Хозяин холопа за его убийство не привлекался к ответственности - за подобные случаи назначалось церковное покаяние.
Обельный холоп не только сам зависел от своего государя, как назывался владелец холопа в Древней Руси, и от его наследников, но передавал свою зависимость и своим детям. Право на обельного холопа наследственно, его неволя потомственна. Существенной юридической чертой холопства, отличавшей его от других, некрепостных видов частной зависимости, была непрекращаемость его по воле холопа: холоп мог выйти из неволи только по воле своего государя.
В Рус